Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalt Beskæftigelsesråd Greve"

Transkript

1 Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Referat LBR-møde Onsdag den 16. marts 2011 kl Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Bemærkninger uden for dagsorden Budget og bevillinger for Projektstatus Virksomhedsundersøgelse Borgmestersamarbejde i København Syd om beskæftigelsespolitik Ministermål for Seneste resultatopgørelser for indsatsåret Orientering om voksenlærlingekampagne Mødeplan for Evt

3 Side 2 Ikke til stede: Bo Viktor Jensen, Bente Langelund Andersen, Ejnar Østergaard Pedersen (suppleant Sven Mogensen deltog), Susanne Nielsen, Marianne Pedersen og Gitte Lind. Medlemmer Hans Kristiansen, formand Greve Byråd Carsten Markussen Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Annie Bendtsen, næstformand Landsorganisationen i Danmark (LO) Carsten Bloch Nielsen Landsorganisationen i Danmark (LO) Bo Viktor Jensen Landsorganisationen i Danmark (LO) Bente Langelund Andersen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Ejnar Østergaard Pedersen Danske Handicaporganisationer (DH) Susanne Nielsen Danske Handicaporganisationer (DH) Marianne Pedersen Greve Erhverv Tilforordnede Gitte Lind Centerchef Nadia Buchard Jobcenterchef Johnny Tvarnø Udviklingschef Dorethe Bjergkilde LBR-konsulent Helle Stage Eskildsen Udviklingskonsulent (sekretær)

4 Side 3 1. Bemærkninger uden for dagsorden Formanden orienterede om to punkter, som ikke var på dagsordenen: 1) Der er iværksat et samarbejde mellem Greves nye erhvervschef Tina Charlotte Koeffoed og LBR-konsulent Dorethe Bjergkilde. Baggrunden for samarbejdet er, at LBR og s erhvervsindsats kan understøtte hinanden på flere områder. 2) LBR Greve har fået eget logo. LBR-medlemmerne er også orienteret om dette pr. mail.

5 Side 4 2. Budget og bevillinger for 2011 Bevillingerne til de lokale beskæftigelsesråd for 2011 blev ultimo 2010 beskåret med 37 %, hvilket betyder, at LBR i 2011 modtager en bevilling på kr. Herudover har LBR fortsat lov til at overføre 25 % af sine uforbrugte midler i 2010 til 2011, som svarer til kr. LBR har således samlet set kr. til rådighed i LBR har tidligere truffet beslutning om at videreføre projekter/tiltag fra 2010 samt igangsætte yderligere i 2011, hvilket samlet beløber sig til kr. Der er således tale om en underfinansiering på kr. Ud af de budgetterede kr. er der indgået aftaler/kontrakter for kr. (summen af de projektbeskrivelser der er markeret med rødt i kolonnen yderst til højre i skemaet nedenfor). Hertil kommer kr., som ønskes afsat til etablering af virksomhedsnetværk (dette er markeret med grønt). Det betyder, at LBRs samlede bevilling for 2011 ikke kan dække de tiltag/projekter, der er indgået aftaler/kontrakter for. De med rødt markerede tiltag/projekter og det markerede med grønt udgør tilsammen kr. Det betyder, at der mangler kr. For at forebygge nedskæringer i LBRs planlagte tiltag har Center for Job & Socialservice anmodet kommunens Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg om penge til at videreføre LBRs ungeprojekt i Greve Nord gennem Arbejdsmarkedsstyrelsens nye pulje til en fremskudt uddannelses- og beskæftigelsesindsats i ghettoområder. Puljen er en del af regeringens ghettoudspil Ghettoen tilbage til samfundet og består af i alt 20 mio. kr., hvoraf Greve kan ansøge om kr. Center for Job og Socialservice har haft sagen vedr. ghettoansøgningen for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget på deres møde d. 7. marts. Her godkendte Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, at såfremt får tildelt midler til en fremskudt jobcenterindsats, kan det tildelte beløb i en vis udstrækning bruges til at dække nogle af udgifterne til projekt Udsat til Udvalgt i Greve Nord. De udgifter, der kan dækkes til projekt Udsat til Udvalgt vil være for perioden 1. april 15. september Såfremt får tildelt de kr. vil kr. kunne bruges til projekt Udsat til Udvalgt og herved frigøre penge fra LBR s budget med et tilsvarende beløb. Det vil betyde, at LBR stort set vil kunne overholde sit budget for 2011 i forhold til vedtagne beslutninger, som fremgår med rødt og grønt. Der forventes svar på ansøgningen om ghettoansøgningen senest d. 15/3, således at LBR vil kunne få en orientering på mødet d. 16. marts om, hvor vidt der er tildelt midler på ansøgningen Dette vil betyde, at de med blåt markerede tiltag/projekter ikke igangsættes. Dette beløber sig til kr. Hertil kommer en reduktion på tiltaget etablering af erhvervsnetværk, som reduceres fra kr. til kr. Den samlede reduktion af budgettet vil være på kr. Dette vil samlet betyde, at LBR s budget vil kunne overholdes.

6 Side 5 Projekter og aktiviteter i 2011 Ungeprojekt med UUV og Køge: Virksomhedsrelateret brobygningsarbejde unge på vej til uddannelse. Ungeprojektet: Fra udsat til udvalgt Bevillinger i 2011 Kommentar kr. Der er indgået aftale mellem UUV Køge Bugt, Jobcenter Køge og Jobcenter Greve om projektet i 2011, hvortil der er ansat en virksomhedsformidler kr. til finansiering af virksomhedsformidler fra 1. januar til 15. september kr. til finansiering af uddannelsesvejleder. Der er indgået aftale med Greve Nord projektet om, at LBR støtter projektet i perioden medio 2010 til medio 2012 med kr. i tilknytning til den bevilling Integrationsministeriet har givet. Handicapindsatsen Udvikling af virksomhedssamarbejde i Greve kr. til videreførelse af projektets 1. opkvalificeringsdel. Efter gennemførelsen af projektets første del i 2011, skal der tages stilling til budget for projektets anden del kr. til etablering af et erhvervsnetværk. Herudover er der bevilget finansiering til en virksomhedsformidler, som er ansat for perioden 15/ til 15/ Der er indgået aftaler med undervisere til at forestå opkvalificering af relevante medarbejdere i Center for Job & Socialservice. Der er indgået aftaler for kr. til arrangement med Greve Erhverv, samt møder/arrangementer med henblik på at få etableret et virksomhedspanel. Der er indgået samarbejde med Erhvervschef, og projektet er igangsat. Der ønskes fastholdt en dispositionsramme på kr. til afholdelse af et virksomhedsnetværks seminar i nov samt beløb til oprettelse af en hjemmeside/portal til virksomhedsnetværket samt information til virksomhederne.

7 Side 6 Udvikling af ny screeningsmetode for nysygemeldte med psykiske lidelser Evaluering af projekt fra match fire til stærke piger Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere, der er i kontakt med jobcentret Fælleskonference for LBR i København Syd Seminar om beskæftigelsesplan og virksomhedsrettede indsatser i kr. Projektet er igangsat, og der er indgået aftale med PP- Klinikken om at medvirke til udvikling af en screeningsmetode. Herudover er der indgået aftale med Socialforskningsinstituttet om, at de vederlagsfrit forestår en ekstern evaluering af forsøget kr. Der er for perioden indgået aftale med LG-Insight om, at de forestår den eksterne evaluering af projektet, som delvist driftmæssigt støttes af Integrationsministeriet kr. Der er indgået aftale med Haaland Kommunikation om Undersøgelsen, som er igangsat kr. Der er ikke endnu indgået aftale med de øvrige LBR kr. (såfremt der er tale om et endagsseminar). om konferencen. Der er endnu ikke fastsat en dato for seminaret samt indhold. Flere LBR medlemmer har ytret ønske om et seminar. Det foreslås at seminaret ikke afholdes idet der er ordinært LBR møde 16. marts og 4. maj samt lægeseminar 5. maj. Mødet d. 4. maj foreslås i stedet udvidet med 2 timer til drøftelse af indput til Beskæftigelsesplan 2012 Lægeseminar kr. Der er fastsat en dato for lægeseminaret til den 5. maj Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har givet tilsagn om at deltage med et indlæg. Omdrejningspunktet for lægeseminaret vil være hvordan kan der etableres en sammenhængende beskæftigelsesrettet og en sundhedsrettet indsats, modsat i dag hvor de to indsatser er adskilte.

8 Side 7 A-kassesamarbejde SAKAF kr. til at understøtte Partnerskabsaftalen mellem kommune og a-kasser Der ikke indgået nogen aftaler med a-kasserne om afholdelse af et fælles arrangement, i forhold til evt. indgåelse af partnerskabsaftale. Løn til LBR-konsulent kr. Der er fastansat en LBRkonsulent til at varetage og følge op på de projekter, som LBR har afsat midler til. Total kr. Heraf er der indgået aftaler kontrakter for: kr. Forventet igangsætning af virksomhedsnetværk vil andrage kr. Reduktion af budget til virksomhedsnetværk og ikke igangsætning af tiltag markeret med blåt, andrager kr. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR drøfter den ændrede budgetramme og tager stilling til evt. behov for tilpasning af budgetposter. Beslutning Den ændrede budgetramme blev godkendt med følgende tilpasninger og bemærkninger: - er blevet tildelt midler fra ghettopuljen til en jobrettet indsats i Askerød. Kommunen vil derfor indgå i projektet Fra Udsat til Udvalgt, hvilket betyder, at LBR kan blive frigjort for kr. til projektet. - Administrationen orienterede om, at de øvrige LBR er i København Syd ikke kan afse tid til at afholde en fælles konference. En fælles København Syd konference er derfor udskudt på ubestemt tid. - LBR afholder ikke et særskilt seminar om beskæftigelsesplan og virksomhedsrettede indsatser i I stedet udvides det ordinære møde d. 4. maj med to timer (se også punkt 9). Hovedtemaerne vil være tidlig indsats, unge og langtidsledige. - Ud over Inger Støjberg vil Jesper Karle (PPclinic) deltage på lægeseminaret d. 5. maj. De øvrige oplægsholdere er endnu ikke på plads. Der bliver udsendt invitationer til seminaret hurtigst muligt.

9 Side 8 3. Projektstatus Baggrund I 2010 har LBR igangsat en række projekter, som LBR løbende ønsker at følge progressionen af gennem kvartalsmæssige statusbeskrivelser. I vedhæftet følger således fire statusbeskrivelser for projekterne: Fra udsat til udvalgt (virksomhedsformidler i Greve Nord projektet) Virksomhedsrelateret brobygningsarbejde unge på vej til uddannelse (Virksomhedsformidler i Greve og Køge) Ny indsats over for personer med kognitive vanskeligheder Udvikling af ny screeningsmetode for personer med psykiske lidelser I bilagene redegør tovholdere/medarbejdere for de igangværende forløb samt deres foreløbige erfaringer og vurderinger. Statusbeskrivelserne har forskellige udtryk og indhold. Fremadrettet vil statusoplysningerne blive systematiseret gennem udfyldelse af et standardiseret projektstatusskema, som LBR-sekretariatet og LBR-konsulenten er ved at udarbejde. Center for Job & Socialservice indgav i februar 2011 interessetilkendegivelse om at gennemføre to projekter, som der i april 2011 kan søges puljemidler til i Arbejdsmarkedsstyrelsen. Det drejer sig dels om et projekt, der retter sig mod unge kontanthjælpsmodtagere i match 2 og 3 med kognitive vanskeligheder, og dels et projekt der retter sig mod sygemeldte med lettere psykiske problemer. De to interessetilkendegivelser er vedlagt som bilag. Bilag Bilag 1: Status, Fra udsat til udvalgt (virksomhedsformidler i Greve Nord projektet) Bilag 1b: Fra Udsat til Udvalgt (excel-ark) Bilag 2: Status, Virksomhedsrelateret brobygningsarbejde unge på vej til uddannelse (virksomhedsformidler i Greve og Køge) Bilag 2b: Virksomhedsrelateret brobygningsarbejde, Køge (excel-ark) Bilag 2c: Virksomhedsrelateret brobygningsarbejde, Greve (excel-ark) Bilag 3: Status, Ny indsats i Center for Job & Socialservice for borgere med kognitive vanskeligheder Bilag 4: Status, Udvikling af ny screeningsmetode for personer med psykiske lidelser Bilag 5: Interessetilkendegivelse match 2 og 3 Bilag 6: Interessetilkendegivelse personer på sygedagpenge. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager orienteringerne til efterretning.

10 Side 9 Beslutning LBR tog orienteringerne til efterretning, og syntes det var godt at få forelagt status på de enkelte projekter.

11 Side Virksomhedsundersøgelse Som led i LBRs fokus på at fremme virksomhedssamarbejdet i er LBR-konsulenten efter aftale med LBR-formanden ved at igangsætte en virksomhedsundersøgelse, der dels skal afdække de lokale virksomheders udfordringer og behov for arbejdskraft og medarbejderfastholdelse, dels indsamle viden om de lokale virksomheders ønsker til samarbejde. Projektbeskrivelsen, som LBR blev forelagt via mail den 7. februar 2011, er også blevet opdateret efter LBR-konsulentens dialog med s nye erhvervschef. Blandt tilføjelserne er en beskrivelse af samarbejdet med erhvervschefen om et virksomhedspanel, som bliver etableret i marts Hensigten er, at virksomhedspanelet skal kvalificere undersøgelse og udgøre en del af et fremtidigt virksomhedsnetværk, som bliver udviklet efter undersøgelsen. Det er i tråd med de tidligere indsatsområder, som LBR har forpligtiget sig til i Beskæftigelsesplan Undersøgelsen giver mulighed for at følge op på rapporten fra Dansk Industri om lokalt erhvervsklima fra 2010, som generelt giver en flot placering for gode lokale rammevilkår, men som også peger på forbedringspotentiale i forhold til levering af arbejdskraft. I virksomhedsundersøgelsen vil LBR-konsulenten i samarbejde med erhvervschefen skabe en dialog med virksomhederne om, hvad der kan gøres bedre, og hvordan jobcentret bedre kan understøtte virksomhederne. Undersøgelsen vil tage udgangspunkt i virksomhederne selv for at sikre et brugerorienteret udgangspunkt for fremtidige indsatser og netværksdannelse. I vedlagte projektbeskrivelse kan I læse mere om virksomhedsundersøgelsens indhold, økonomi og tidsperspektiv. Bilag Bilag 7: Virksomhedsundersøgelse 2011 Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR godkender projektbeskrivelsen af virksomhedsundersøgelsen og drøfter dens perspektiver. Beslutning LBR godkendte projektbeskrivelsen.

12 Side Borgmestersamarbejde i København Syd om beskæftigelsespolitik Baggrund Fire kommuner i København Syd har siden først i 1990erne haft et tværkommunalt samarbejde. Kommunerne i samarbejdet er Greve, Køge, Solrød og Stevns Kommuner. Til sammen har de fire kommuner i dag knapt indbyggere og arbejdspladser. Den overordnede vision for kommunesamarbejdet er at sikre, at København Syd er et attraktivt område for både erhverv og bosætning i Region Sjælland samt i Øresunds- og Hovedstadsregionen. D. 7. februar 2011 havde bestyrelsen i København Syd møde. Bestyrelsen består af borgmestrene fra de fire kommuner: Poul Arne Nielsen (Stevns), Thomas Kielgast (fungerende borgmester i Køge), Niels Hörup (Solrød) og Hans Barlach (Greve). På mødet blev det besluttet, hvilke indsatsområder der skal prioriteres i samarbejdet. LBR orienteres hermed om de prioriterede indsatsområder inden for arbejdsmarkedsområdet, da dette område er relevant for LBR s planlægning. Der orienteres endvidere om et af de prioriterede områder inden for børneområdet, da dette område skal sammentænkes med indsatsen på arbejdsmarkedsområdet. Prioriterede indsatser på arbejdsmarkedsområdet: 1. Sammenlægning af de 4 kommuners virksomhedscentre Ved fælles fokus på virksomhedssamarbejdet kan kommunerne opnå flere fordele, herunder at maksimere udnyttelsen af pladserne, udvide den kommunale tilbudsvifte og gøre udgifterne til centrene brugsafhængig og ikke som nu konstante uanset reelt forbrug. 2. Samarbejde med UUV om gruppen årige. Der eksisterer i forvejen mange samarbejdsflader i forhold til UUV, men der ligger et besparelsespotentiale i at styrke det forebyggende arbejde omkring de årige. Prioriteret indsats på børneområdet: 1. Fælles kommunale tilbud til STU/EGU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse/erhvervsgrunduddannelse) Der skal gennemføres en udredning af de fire kommuners behov for STUog EGU-tilbud med henblik på at vurdere mulighederne for fælles og lokale opgaveløsninger. Dette skal sammentænkes med indsatsen på arbejdsmarkedsområdet. Der er udarbejdet projektbeskrivelser og nedsat arbejdsgrupper for hvert indsatsområde. Arbejdsgrupperne mødes til arbejdsgruppemøde d. 15. marts 2011, hvor den videre proces og handleplaner vil blive drøftet. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager orienteringen til efterretning.

13 Side 12 Beslutning LBR tog orienteringen til efterretning med en anbefaling af, at samarbejdet bliver gennemført. Under punktet udtrykte formanden bekymring for, om den prioriterede indsats Samarbejde med UUV om gruppen årige vil betyde etablering af nye projekter. Administrationen understregede her, at udgangspunktet er at udvikle det eksisterende samarbejde yderligere i forhold til allerede eksisterende tilbud for målgruppen og ikke etablering af nye projekter.

14 Side Ministermål for 2012 Baggrund Beskæftigelsesministeren udmelder hvert år en række landsdækkende indsatsområder og mål, som skal lægges til grund, når kommunerne planlægger og tilrettelægger beskæftigelsesindsatsen for det kommende år. Indsatsområderne og målene er med til at sætte rammerne for indholdet i den beskæftigelsesplan, som kommunerne skal udarbejde hvert år. I beskæftigelsesplanen skal de nationale mål således udmøntes i konkrete mål for hver kommune. For 2012 har ministeren valgt at fastholde de fire indsatsområder og mål fra 2011: Indsatsområde 1: Styrket indsats for at virksomhederne ved hurtigt at få de ledige tilbage i job Mål: Jobcentrene skal sikre, at antallet af ledige med mere end tre måneders sammenhængende offentlig forsørgelse begrænses mest muligt. Indsatsområde 2: Styrket indsats for at begrænse antallet af personer på permanent offentlig forsørgelse Mål: Jobcentrene skal sikre, at antallet af personer på permanente forsørgelsesordninger (ledighedsydelse, fleksjob og førtidspension) begrænses mest muligt. Indsatsområde 3: Styrket indsats for at få unge på offentlig forsørgelse i job eller uddannelse Mål: Jobcentrene skal sikre, at antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse begrænses mest muligt. Indsatsområde 4: Styrket indsats for at integrere ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på arbejdsmarkedet Mål: Jobcentrene skal sikre, at antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse begrænses mest muligt. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager orienteringen til efterretning. Beslutning LBR tog orienteringen til efterretning med en bemærkning om, at LBR er vidende om, at der er en anden arbejdsmarkedssituation i Administrationen understregede eksempelvis, at der kommer en stor udfordring i sommeren 2012,

15 Side 14 hvor de første ledige, som bliver omfattet af halveringen af dagpengeperioden, vil miste dagpengeretten. På det udvidede møde i maj drøftes ministermålene i relation til beskæftigelsesplanen.

16 Side Seneste resultatopgørelser for indsatsåret 2010 Som led i styringen af den lokale beskæftigelsesindsats skal jobcentrene hvert år udarbejde en resultatrevision for det foregående år på baggrund af en fast skabelon fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Resultatrevisionen er ens for alle jobcentre i Danmark og består af fire udtræk: Resultatoversigten Besparelsespotentiale Scorecard for ministermål Scorecard for rettidighed Jobcentret henter resultatrevisionen på Arbejdsmarkedsstyrelsens beskæftigelsesdatabase jobindsats.dk og skal derefter kommentere de enkelte målinger: Hvad er resultaterne? Hvordan ser resultaterne ud holdt op imod sammenlignelige kommuner? Hvorfor er resultaterne som de er? Hvor skal der sættes ind? Jobcentret har netop hentet resultatrevisionens målinger og vil i den kommende tid kommentere de enkelte målinger i et samlet notat. Jobcentret bliver i en række af målingerne sammenlignet med 14 kommuner med samme rammevilkår, som kaldes klyngen. Den klynge, som Greve er en del af, består af: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Herning, Hillerød, Holbæk, Holstebro, Kolding, Roskilde, Sorø og Viborg. Resultatrevisionen skal ses i sammenhæng med den årlige beskæftigelsesplan, der fastlægger jobcentrets indsatsområder. Tidsplan Senest d. 13. april 2011: Udkast til resultatrevisionen sendes til Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Senest den 28. april 2011: Beskæftigelsesregion sender sine kommentarer til 1. udkast til resultatrevision 4. maj 2011: LBR Greve drøfter 1. udkast til resultatrevisionen og afgiver eventuelle bemærkninger Senest 21. maj 2011: LBR Greves bemærkninger til resultatrevisionen sendes til kommunen. 30. maj 2011: Resultatrevisionen behandles i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Senest 30. juni 2011: Resultatrevisionen godkendes af kommunalbestyrelsen. Beskæftigelsesregionens og LBR s bemærkninger fremlægges i samme forbindelse. Senest den 1. juli 2011: Den godkendte resultatrevision samt LBR og beskæftigelsesregionens bemærkninger skal offentliggøres Senest den 1. juli 2011: Resultatrevisionen fremsendes til det regionale beskæftigelsesråd med LBR s bemærkninger. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager orienteringen til efterretning.

17 Side 16 Beslutning LBR tog orienteringen til efterretning.

18 Side Orientering om voksenlærlingekampagne De fire beskæftigelsesregioner gennemfører i marts og april 2011 en voksenlærlingekampagne, der som mål har at styrke jobcentrenes kontakt til virksomhederne og øge antallet af tilskud til voksenlærlinge, for såvel ledige som beskæftigede. Greve deltager i voksenlærlingekampagnen Kampagnen indledes officielt den 3. marts 2011 af beskæftigelsesministeren, og der bringes en række radio og tv-spots, samt omtale i både landsdækkende og lokale medier. Jobcenter Greve planlægger at besøge 41 udvalgte virksomheder i Greve området, som reflekterer på det udsendte kampagnemateriale. Desuden vil jobcentret have adgang til en kampagnebus d marts, hvor jobcentrets medarbejdere på strategisk udvalgte steder vil søge at komme i dialog med såvel virksomheder som ledige/beskæftigede borgere. Til orientering blev der i 2010 indgået 22 voksenlærlingeaftaler i Greve, og forventningen er, at kampagnen medvirker til mindst 30 aftaler i Bilag Brochure om voksenlærlingekampagne udleveres på mødet. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager orienteringen til efterretning. Beslutning LBR tog orienteringen til efterretning og ønskede kampagnen held og lykke. Administrationen orienterede under punktet om, at den er ved at udarbejde en pressehistorie om en virksomhed, som allerede har indgået en voksenlærlingeaftale.

19 Side Mødeplan for 2011 Nedenfor følger forslag til mødedatoer, som er tilrettelagt efter beskæftigelsesplanens forventede årshjul. Dato Aktivitet 16. marts Møde i Lokalt Beskæftigelsesråd kl maj Møde i Lokalt Beskæftigelsesråd kl som foreslås udvidet med LBR seminar om Beskæftigelsesplan maj Lægeseminar kl. ca august Fællesmøde med EBU om Beskæftigelsesplanen 24. august Møde i Lokalt Beskæftigelsesråd kl oktober Møde i Lokalt Beskæftigelsesråd kl december Møde i Lokalt Beskæftigelsesråd kl Som udgangspunkt afholdes alle møder på onsdage i jobcentret på Centerholmen, mødelokalet på 3. sal. Datoerne for fælles LBR-konference i København Syd og dialogmøde med RBR kendes endnu ikke. Der afholdes beskæftigelsespolitisk konference 8. april. Der er link til information om konferencen i den udsendte mail. Indstilling Center for Job & Socialservice indstiller, at LBR tager stilling til dato for det årlige seminar om beskæftigelsesplanen, samt om det skal vare 1 eller 2 dage. tager stilling til om man ønsker et fællesmøde med Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget om Beskæftigelsesplanen den 15. august godkender mødeplanen for Beslutning LBR godkendte mødeplanen for 2011 med følgende bemærkninger: - Det ordinære møde d. 4. maj udvides med to timer til drøftelse af beskæftigelsesplanen og vil vare fra kl Der vil være en let anretning som afslutning på mødet. - Carsten Bloch Nielsen foreslog, at LBR næste år stiler mod at afholde et seminar om beskæftigelsesplanen. - Lægeseminaret afholdes fra kl (og ikke som anført i mødeplanen) Der vil efterfølgende være middag. - Fællesmødet med EBU om beskæftigelsesplanen d. 15. august vil kun blive afholdt, hvis der viser sig vigtige spørgsmål, som LBR skal drøfte med EBU. - Der vil som nævnt under punkt 2 ikke blive afholdt en fælles LBRkonference i København Syd. - LBR s møde i maj afholdes på Centerholmen, men fremover holdes møderne på rådhuset.

20 Side Evt. Carsten Bloch Nielsen foreslog, at LBR af og til afholder sine møder på de lokaliteter, hvor de LBR finansierede projekter holder til.

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat LBR-møde onsdag den 24. august 2011 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1.

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve og referat LBR-møde og seminar Onsdag den 4. maj 2011 kl. 15.00-19.00 Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 14.05.09 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2010...3 2. Resultatrevision for indsatsåret 2008...5

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.05.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Dialog med Det Regionale Beskæftigelsesråd og Beskæftigelsesregionen

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 19.02.09 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Hul igennem til virksomhederne...3 2. Evaluering af Jobbutikken...4

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Ordinært LBR-møde Onsdag den 20. oktober 2010 kl. 15.00-16.30 Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Referat Torsdag den 04.12.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Tilbudsvifte for forsikrede ledige...4 2. Plan for LBR s virksomhedsrettede

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 7. december 2011 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 10} Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Ny formand

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 8. maj 2012 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Ministermål for

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 25.02.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. 2. mødeleder i 2008...3 2. Konference for LBR...4 3. Orientering...5

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 17.02.10 Kl. 15:00 i Jobcenter Greve, Centerholmen 18, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Evaluering af jobbutikken... 3 2. Status for procesevaluering

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 15.11.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Orientering om status på jobcentrets resultater...3 2. Orientering

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 19.06.08 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på LBR-støttede projekter og aktiviteter...3 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 22.10.09 Kl. 15:00 i Jobcenter Greve, centerholmen 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Opfølgning på borgerundersøgelse... 3 2. Procesevaluering

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 25.08.08 kl. 16:00 i Stamhuset, Digehuset 9 i Askerød, Hundige Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på projekt Jobbutik i Askerød...3 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 24.05.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2008...3 2. Ændring af forretningsorden...5

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Ordinært LBR-møde Onsdag den 1. december 2010 kl. 15.00-17.00 Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 14.02.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekt Arbejdsfastholdelse i private og offentlige virksomheder...3

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 12.12.07 kl. 16:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekter og aktiviteter i 2008...3 2. Mødeplan 2008...4 3. Orientering...5

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Møde den 14. maj 2013 kl. 15-17 Nautic Marine Havnevej 4, 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Rundvisning og oplæg

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i UUV.

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i UUV. Referat af Beskæftigelsesråds møde den 10.05.2010 kl. 16:00 i UUV. Tilstedeværende: Annie Bendtsen Gitte Voss Nygaard Helle Frandsen Henning Kofod Jonna Slott Jorry Højer Mogens Møller Svend Wagner Afbud:

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve LBR-møde torsdag den 25. august 2010 kl. 15.00-16.30 Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1.

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 29. februar 2012 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Projekt 4U...

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 21. august 2012 kl. 15.00-17.00 Sted: Greve Videnscenter, lokale 2 Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 6. maj 2010 kl. 15.00-17.45 Center for Job & Socialservice Centerholmen 18, mødelokalet på 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Første udkast

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 23.10.08 kl. 16:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Temadrøftelse om handicappedes muligheder på arbejdsmarkedet...3 2.

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 10. december 2013 kl. 15.00 17.00 Mødelokale 1 på Rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 02.12.09 Kl. 15:00 i Jobcenter Greve, centerholmen 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Opfølgning på borgerundersøgelse... 3 2. Procesevaluering

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 26.08.09 kl. 16:00-18:00 i Udviklingspark Øresund (kl. 18:00-19:00 dialog med Udviklingspark Øresunds bestyrelse) Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1.

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Møde den 25. februar 2014 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Medlemmer Morten Dahlin, formand Greve Byråd Annie Bendtsen,

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Referat. Det lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det lokale Beskæftigelsesråd Referat Den 24. maj 2011, kl. 15:00 holdt Det lokale Beskæftigelsesråd ordinært møde i Mødelokale 3, Landemærket 26, 3700 Rønne. kl. 15:00 Side 2 af 21 Mødet slut kl. 16.45 Medlemmer: Ejnar Toft Kofoed

Læs mere

Resultatrevision Jobcenter Holbæk

Resultatrevision Jobcenter Holbæk Resultatrevision 20 Jobcenter Holbæk Område: Holbæk Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 13. oktober Torsdag 13.10.2011 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af Youth Explorer 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

ResultatRevision 2011

ResultatRevision 2011 ResultatRevision 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 1.2 Plan for udarbejdelse og behandling... 3 1.3 Ministerens mål... 4 1.3.1 Ministermål - Arbejdskraftreserven... 4 1.3.2 Ministermål personer

Læs mere

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011

Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 10-0325 - 20.04.2010 Kontakt: Mette Rostgaard Evald - meev@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Opmærksomhedspunkter ved udarbejdelse af beskæftigelsesplaner for 2011 Kommunernes udarbejdelse af beskæftigelsesplaner

Læs mere

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg,

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, 10.01.2014 v/jobcenterchef Arne Lund Kristensen Kerneydelser og nogle tal Kerneydelser og

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråds. Møde nr. 27. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråds. Møde nr. 27. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Jobcenter Gladsaxe Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af Det Lokale Beskæftigelsesråds Møde nr. 27 Tirsdag den 4.10 2011 kl.

Læs mere

ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010

ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010 ÅRSPLAN FOR UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED OG ERHVERV OG DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD 2010 Årsplanen for 2010 omfatter følgende elementer Styringhjul Udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2011 Det lokale beskæftigelsesråds

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 24-06-2014 Tirsdag 24.06.2014 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Beskæftigelsesplan 2015 3 Resultatrevision

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 1. marts 2013 kl. 13.00 15.00 DNP Skruegangen 2 2690 Karlslunde Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Orientering

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 9. februar Torsdag 09.02.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatsområder, -projekter og

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Referat af Beskæftigelsesråds møde den 16.05.2011 kl. 16:00 i Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Gitte Voss Nygaard Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast Rasmussen Mogens Møller

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 22-04-2014 Tirsdag 22.04.2014 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Resultatrevision 2013 3 Nye klynger

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2010 NOTAT Dato: 12. april 2011 Af: Jacob Benedictus Jørgensen & Peter Sidelmann Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 26. marts 2007 Starttidspunkt 15:00 Sluttidspunkt: 16.15 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Lars Juul Andersen Fraværende: Mødedeltagernes

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Den 10. februar Torsdag 10.02.2011 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Præsentation af brugen af aktivering. 3 Økonomisk oversigt 4 Status

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Seminar den 23. oktober 2012 kl. 13.00-20.00 ErhvervsCentret Korskildelund 6 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Jobcenterchefseminar marts 2011

Jobcenterchefseminar marts 2011 Jobcenterchefseminar 3. - 4. marts 2011 2 PROGRAM 3. marts 2011 - formiddag 9.00-9.30: Ankomst og morgenkaffe 9.30-9.45: Velkomst v. Karl Schmidt, regionsdirektør 9.45-10.30: Nyt i beskæftigelsespolitikken

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 17. maj 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Udvidet budgetopfølgning 30.04.2011 2 BE Budgetforslag 2012

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 29. august 2013 kl. 14.00 16.00 Rådhusholmen 5, 1. sal Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Oplæg om Unge

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 22. oktober 2013 kl. 15.00 17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Orientering

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 4.11.2008 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753 5131 E-mail: hd@syddjurs.dk Referat af møde i LBR

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Referat af Beskæftigelsesråds møde den 20.06.2011 kl. 16:00 i Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Gitte Voss Nygaard Henning Kofod Jorry Højer Mogens Møller (F) René B. Svendsen

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision 2011

GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen NOTAT. 1 Indledning. Resultatrevision 2011 GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2011 NOTAT Dato: 13. april 2012 Af: Dorte Søndergaard Larsen og Peter Sidelmann 1 Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 04.04.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 4. april 2013 1. Godkendelse af

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 18. august Torsdag 18.08.2011 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Økonomisk oversigt 3 Status over igangværende LBR-indsatsområder,

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 18:00 i byrådsstuen Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 18:00 i byrådsstuen Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 14.02.2011 kl. 16:00 18:00 i byrådsstuen Huitfeldt Tilstedeværende: Bent Munk Jensen Birthe Jensen Gitte Voss Nygaard Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast Rasmussen

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 20. september 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen

Læs mere

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd, Frederikssund Mandag den 17. maj 2010, kl Jobcenterets mødelokale

Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd, Frederikssund Mandag den 17. maj 2010, kl Jobcenterets mødelokale Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd, Frederikssund Mandag den 17. maj 2010, kl. 16.00 18.00 Jobcenterets mødelokale Indholdsfortegnelse: Sag nr. 1 Aktuel orientering om arbejdsmarkedet i Frederikssund.

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 25. august 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Nyt medlem af LBR Egedal. 3 4. LBR-regnskab 2010. 4 5.

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 15. november 2012 kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 2 2. Evaluering af projekt En hjælpende Hånd.... 3 3. Driftssituationen i Jobcenteret... 4

Læs mere

Resultatrevision for år 2013

Resultatrevision for år 2013 Resultatrevision for år 2013 Jobcenter Frederikssund april 2014 Sammenligningsgrundlaget er Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 26. nov. 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Per Laursen (DA), Jens Christian Sørensen (DA), Hans Sørensen (LO), Birgit Øllegaard Kristianesen

Læs mere

Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter

Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter og 6.02 Aktivitetstilbud. Beskrivelse af udvalgets budgetområder Nedenstående figur viser

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 12. maj 2011, kl. 12.00 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Driftssituationen i Jobcentret...2 3. Konference psykisk arbejdsmiljø...3 4. Evaluering af Unge-projekt...4

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008

Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 Skabelon for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2008 BESKÆFTIGELSESPLAN 2008 I foråret 2007 skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en beskæftigelsesplan for 2008.

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Referat Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 15:30 Møde afsluttet: 17:00 Særlige forhold: Mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud:

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Referat Møde den 13. maj 2014 kl. 15-17 JAT Jobcentrets Aktive Tilbud Hundige Allé 11, 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Tirsdag den 2. november 2010 Kl. 16.00 i F7, Frederikssund Mødedeltagere: Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Jesper Henriksen (A) Ole Søbæk (C) Susan

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 14. november 2013 kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. Resultatmål for projekt: Ekstraordinære initiativer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske NOTAT 24. februar 2009 Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010 J.nr. 2009-0000659 2. kontor/kba Indledning Efter at ledigheden generelt har været faldende siden

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Lejre 23.april 2013 Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Tirsdag den 23. april 2013, Kl. 15.00 17.00 Rådhuset i Hvalsø (kantinen), Møllebjergvej 4, 4430 Hvalsø. Deltagere: Christian

Læs mere