Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde"

Transkript

1 Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde København-Ringsted projektet 17. juni 2008

2

3 3 Affald og materialeforbrug, Forord Forord Dette notat omhandler affald og materialeforbrug, på strækningerne Ny Ellebjerg Station Baldersbrønde og Kværkeby Ringsted Station samt i forbindelse med et vendesporsanlæg i Roskilde. Det er udarbejdet i foråret 2009 af Trafikstyrelsen i samarbejde med rådgivningsfirmaet Atkins som en del af Trafikstyrelsens København-Ringsted projekt. Notatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag og den øvrige dokumentation for projektet, og det er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets Miljøredegørelse. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Affald og materialeforbrug, Indhold Indhold Indledning 7 Ikke teknisk resume 9 Råstof- og materialeforbrug samt affald i anlægsfasen Råstof- og materialeforbrug samt affald i driftsfasen 9 9 Eksisterende forhold 11 Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen 13 Ny Ellebjerg-Baldersbrønde 13 Vendesporsanlæg i Roskilde 14 Kværkeby-Ringsted Station 15 Råstof- og materialeforbrug samt affald i driftsfasen 17 0-alternativet 19 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne 21

6

7 7 Affald og materialeforbrug, Indledning Indledning Dette notat beskriver de forventede affaldsmængder samt materialeforbruget i forbindelse med delprojekt Sikringsanlæg og ERTMS, som omfatter opgradering/udbygning af signal- og togkontrolsystemer på nedenstående delstrækninger: Banestrækningen mellem Ny Ellebjerg Station og Baldersbrønde (5. sporsløsningen) Banestrækningen mellem Kværkeby og Ringsted Station (5. sporsløsningen og Nybygningsløsningen) Vendesporsanlæg sydvest for Roskilde (5. sporsløsningen) Fagnotatet beskriver de eksisterende forhold samt forventede mængder og typer af affald, der genereres i henholdsvis anlægs- og driftsfase i forbindelse med etablering af nye signal- og togkontrolsystemer. Endvidere bliver der redegjort for det forventede materialeforbrug og materialetyper, som skal benyttes i henholdsvis anlægs- og driftsfasen. De opgjorte affaldsmængder og materialeforbruget er et tillæg til de mængder, som er opgjort i fagnotat Jord og jordforurening samt materialeforbrug og affald for hver af de ovennævnte delstrækninger. Fagnotatet vil indgå som baggrundsmateriale i miljøredegørelserne for henholdsvis 5. sporsløsningen, vendesporsanlæg i Roskilde samt strækningen mellem Kværkeby og Ringsted Station.

8

9 9 Affald og materialeforbrug, Ikke teknisk resume Ikke teknisk resume Dette notat beskriver de forventede affaldsmængder samt materialeforbruget i forbindelse med på nedenstående delstrækninger: Ny Ellebjerg Station og Baldersbrønde (5. sporsløsningen) Kværkeby og Ringsted Station (5. sporsløsningen eller Nybygningsløsningen) Vendesporsanlæg sydvest for Roskilde (5. sporsløsningen) Delprojekt vedrørende omfatter opgradering og udbygning af de eksisterende signal- og togkontrolsystemer, herunder ERTMS/ETCS, på de berørte delstrækninger mellem København og Ringsted. Overordnet forventes materialeforbrug og det generede affald i sammenhæng med ikke at påvirke miljøet væsentligt. Mindre potentielle miljøpåvirkninger relateret til vil typisk stamme fra fjernelse/nedlæggelse af eksisterende anlæg. Råstof- og materialeforbrug samt affald i anlægsfasen Gennemgangen af materialeforbruget for ovenstående delstrækninger, herunder materialetyper og mængder af de enkelte komponenter, viser, at materialeforbruget ikke vil påvirke miljøet markant. Der genereres kun affald fra 5. sporsløsningen og delstrækningen Kværkeby- Ringsted Station, da vendesporsanlægget udelukkende anlægges på et nyryddet skovareal. De genererede affaldsmængder, herunder tungmetaller, skal bortskaffes efter gældende lovgivning og forventes i denne sammenhæng ikke at medføre en betydelig miljøpåvirkning. Råstof- og materialeforbrug samt affald i driftsfasen Materialeforbruget samt mængden af produceret affald i driftsfasen forventes at blive i en forholdsvis lille størrelsesorden. Det primære materialeforbrug og generering af affald vil være ved udskiftning af komponenter efter udtjent levetid, som er år.

10

11 11 Affald og materialeforbrug, Eksisterende forhold Eksisterende forhold De eksisterende sikringsanlæg og togkontrolsystemer vil allerede være blevet udskiftet af Banedanmark på strækningen København-Ringsted over Roskilde. Der forventes derfor ikke at være asbest eller andre farlige stoffer i de genstande og komponenter, som skal håndteres ved etablering af den permanente løsning for projekt "Kapacitetsudvidelse København-Ringsted". Der forventes truffet beslutning om gennemførelsen af ERTMS implementeringsplanen ultimo 2008, således at de nye ETRMS-systemer kan forventes etableret i perioden Ingen komplette sikringsanlæg eller teknikrum udskiftes i nærværende projekt. I projektet foretages udelukkende omog udbygning af nyetablerede anlæg. I forbindelse med interimsarbejder vil der i de genstande og komponenter, der skal håndteres, være små mængder farlige stoffer. De pågældende genstande og komponenter ventes genanvendt og ikke bortskaffet.

12

13 13 Affald og materialeforbrug, Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen I det følgende vil råstof- og materialeforbrug samt forventede affaldsmængder blive beskrevet for hver af de tre delstrækninger, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Vendesporsanlæg i Roskilde samt Kværkeby-Ringsted Station. Ny Ellebjerg-Baldersbrønde De angivne skønnede mængder er det maksimalt forventede materialeforbrug ved grundløsningen. Der forventes ikke et øget materialeforbrug ved Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup. Materialeforbrug Tabel 1 er en oversigt over de signalrelaterede komponenter som skal etableres i forbindelse med projektet, herunder materialetyper samt de skønnede materialemængder/antal komponenter. Tabel 1. Forventede materialetyper og mængder, opdelt på de enkelte komponenter Komponent/genstand Materialetyper Materialemængde / antal komponenter Teknikhytter (5-10 m 2 ) Elektronikskabe (1-2 m 2 ) Kabeldåser Sporskiftedrev Baliser Kabler Træ, jern, aluminium, fundament af beton Elektronikkomponenter, printplader, metal (aluminium) Aluminium, jern, gummi og plast Elektriske og mekaniske dele Kemikalier: Hydraulikolie Elektronikkomonenter, plastmaterialer og metal Nye kabler, halogenfri Kobber, PVC, jernarmering 12 stk. 20 stk. 150 stk. 160 stk. 260 stk. 100 km (30 ton) Optisk transmission Glas, plast og armering 25 km (5 ton) Skilte/mærker Aluminium og jern 100 stk. Føringsveje Beton og PVC-rør 25 km Affaldstyper og affaldsmængder Tabel 2 angiver kilder til affald, typerne af affald samt et skøn over forventede mængder genereret affald.

14 14 Affald og materialeforbrug, Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen Tabel 2. Affaldskilder og typer af affald, som forventes dannet i anlægsfasen. Affaldskilder Affaldstyper Affaldsmængde / antal komponenter Elektronikskabe Elektronik, metal og plast 10 stk. UPS-anlæg Batterier 2 ton Stativer med mere Metalaffald 10 ton Sporskiftedrev Kabler Elmotor, elektriske og mekaniske dele Kobber og PVC. Evt. med blykappe, blymuffer og olieimprægneret papir 20 stk. -* Skilte/mærker Aluminium og jern 25 stk. * Det vides ikke, hvilke mængder af denne kabeltype der er nedgravet på strækningen. Det forventes dog ikke at være mere end maksimalt 2 ton. Affaldet fra projektet skal kildesorteres, håndteres og bortskaffes i overensstemmelse med de berørte kommuners erhvervsaffaldsregulativer. Sporskiftedrev vil eventuelt kunne renoveres og genbruges. I hvilken grad, dette er muligt, er ikke undersøgt på nuværende tidspunkt. Kabler i jord afklippes og forbliver på eksisterende placering. Kabler i kabelrender og føringsrør forbliver, såfremt føringsvejen ikke fjernes ved ombygningen. Ved udgravning til fundamenter og føringsveje vil gamle og ubenyttede kabler muligvis blive lokaliseret. Disse skal fjernespå samme vis. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at vurdere, hvilke mængder kabler med mere der vil fremkomme ved anlægsarbejdet. Der vil være fokus på, at der kan være kviksølv i visse komponenter, som derfor skal bortskaffes på en særlig skånsom måde, således at der ikke sker spild ved nedtagningen af systemerne. Der forventes gennemført en kortlægning af alle miljøfarlige stoffer, herunder kviksølv, inden systemerne ombygges. Vendesporsanlæg i Roskilde Materialeforbrug Tabel 3 er en oversigt over de signalrelaterede komponenter, som skal etableres i forbindelse med projektet, herunder materialetyper samt de skønnede materialemængder/antal komponenter. De angivne skønnede mængder er det maksimalt forventede materialeforbrug ved grundløsning. Der forventes ikke et øget materialeforbrug ved løsningsmulighederne. Tabel 3. Forventede materialetyper og mængder, opdelt på de enkelte komponenter Komponent/genstand Materialetyper Materialemængde / antal komponenter Teknikhytter (5-10 m 2 ) Elektronikskabe (1-2 m 2 ) Træ, jern, aluminium, fundament af beton Elektronikkomponenter, printplader, metal (aluminium) 4 stk. 5 stk.

15 15 Affald og materialeforbrug, Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen Komponent/genstand Materialetyper Materialemængde / antal komponenter Kabeldåser Sporskiftedrev Baliser Kabler Aluminium, jern, gummi og plast Elektriske og mekaniske dele Kemikalier: Hydraulikolie Elektronikkomponenter, plastmaterialer og metal Nye kabler, halogenfri Kobber, PVC, jernarmering 35 stk. 20 stk. 65 stk. 10 km (3 ton) Optisk transmission Glas, plast og armering 2 km (1 ton) Skilte/mærker Aluminium og jern 25 stk. Føringsveje Beton og PVC-rør 5 km Affaldstype og affaldsmængde Vendesporsanlægget er et nyt anlæg, der anlægges på en ryddet grund, hvor der tidligere har været skov. Der forventes derfor ikke at blive genereret nogen nævneværdige affaldsfraktioner. Kværkeby-Ringsted Station De angivne skønnede mængder er det maksimalt forventede materialeforbrug ved grundløsningerne for henholdsvis 5. sporsløsningen og Nybygningsløsningen. Der forventes ikke et øget materialeforbrug i forbindelse med løsningsmuligheden. Materialeforbrug Tabel 4 er en oversigt over de signalrelaterede komponenter, som skal etableres i forbindelse med projektet, herunder materialetyper samt de skønnede materialemængder/antal komponenter. Tabel 4. Forventede materialetyper og mængder, opdelt på de enkelte komponenter Komponent/genstand Materialetyper Materialemængde / antal komponenter Teknikhytter Træ, jern, aluminium, 10 stk. (5-10 m2) fundament af beton Elektronikskabe Elektronikkomponenter, 15 stk. (1-2 m2) printplader, metal (aluminium) Kabeldåser Aluminium, jern, gummi 125 stk. og plast Sporskiftedrev Elektriske og mekaniske 140 stk. dele Kemikalier: Hydraulikolie Baliser Elektronikkomponenter, 250 stk. plastmaterialer og metal Kabler Nye kabler, halogenfri 75 km (25 ton) Kobber, PVC, jernarmering Optisk transmission Glas, plast og armering 20 km (4 ton) Skilte/mærker Aluminium og jern 100 stk.

16 16 Affald og materialeforbrug, Råstof- og materialforbrug samt affald i anlægsfasen Komponent/genstand Materialetyper Materialemængde / antal komponenter Føringsveje Beton og PVC-rør 20 km Affaldstype og affaldsmængde Tabel 5 angiver kilder til affald, typerne af affald samt et skøn over forventede mængder genereret affald. Tabel 5. Affaldskilder og typer af affald, som forventes dannet i anlægsfasen Affaldskilder Affaldstyper Affaldsmængde / antal komponenter Elektronikskabe Elektronik, metal og plast 5 stk. UPS-anlæg Batterier 1 ton Stativer med mere Metalaffald 5 ton Sporskiftedrev Kabler Elmotor, elektriske og mekaniske dele Kobber og PVC. Eventuelt med blykappe, blymuffer og olieimprægneret papir 10 stk. -* Skilte/mærker Aluminium og jern 25 stk. * Det vides ikke, hvilke mængder af denne kabeltype, der er nedgravet på strækningen. Det forventes dog ikke at være mere end maksimalt 2 ton

17 17 Affald og materialeforbrug, Råstof- og materialeforbrug samt affald i driftsfasen Råstof- og materialeforbrug samt affald i driftsfasen Der kommer ikke til at være nævneværdige materialeforbrug eller affaldsgenerering i driftsfasen. Det ubetydelige materialeforbrug og affaldsgenereringen, der vil være, vil være i sammenhæng med udskiftning af komponenter, der har udtjent deres levetid (eller komponenter, som skulle blive beskadiget og derfor kræver udskiftning). Dette kunne blandt andet være udskiftning af batterier fra UPS-anlæg: disse batterier har en levetid på år. Desuden vil der være et mindre forbrug af rengøringskemikalier og smøringskemikalier i driftsfasen.

18

19 19 Affald og materialeforbrug, 0-alternativet 0-alternativet Såfremt der ikke gennemføres en udvidelse af banekapaciteten på strækningen København-Ringsted ved 5. sporsløsningen eller Nybygningsløsningen, vil 0- alternativet være den eksisterende bane over Roskilde med et gennemført KØRprojekt. I KØR-projektet etableres to nye banespor fra Københavns Hovedbanegård over Godsbanegården til Ny Ellebjerg Station samt et overhalingsspor i Ringsted. De to nye spor giver mulighed for at køre to tog mere i timen i hver retning mellem København og Roskilde. Dette giver større robusthed i køreplanen, og eventuelle forsinkelser kan derfor indhentes. De to nye spor kan formentlig tages i brug i slutningen af I 0-alternativet vil de i nærværende notat beskrevne miljøpåvirkninger ikke forekomme.

20

21 21 Affald og materialeforbrug, Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Det er usikkert, hvor store mængder blykabler, blykapper, blymuffer og kabler med olieimprægneret papir der omfattes af gravearbejderne i nærværende projekt.

22 Affald og materialeforbrug, Udgiver: Trafikstyrelsen

23 Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 DK-1117 København K. info@trafikstyrelsen.dk Kapacitetsudvidelse København-Ringsted

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde 17. juni 2008 København-Ringsted projektet 3 Affald og materialeforbrug, Indhold Indhold

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 9. juni 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for 5. sporsløsningen

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Affald, ressourcer og råstoffer. - Fagnotat. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Affald, ressourcer og råstoffer. - Fagnotat. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Affald, ressourcer og råstoffer - Fagnotat Hastighedsopgradering gennem Ringsted Godkendt dato Godkendt af 20. september 2013 Charlotte Møller Senest revideret dato Senest revideret af 20. september 2013

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 28. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg i Roskilde.

Læs mere

Anlægsbeskrivelse Sikringsanlæg og ERTMS - Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Vendesporsanlæg i Roskilde samt Kværkeby Ringsted Station

Anlægsbeskrivelse Sikringsanlæg og ERTMS - Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Vendesporsanlæg i Roskilde samt Kværkeby Ringsted Station Anlægsbeskrivelse Sikringsanlæg og ERTMS - Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Vendesporsanlæg i Roskilde samt Kværkeby Ringsted Station 23. juni 2008 Anlægsbeskrivelse Sikringsanlæg og ERTMS Indhold

Læs mere

Anlægsbeskrivelse. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Anlægsbeskrivelse. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Anlægsbeskrivelse Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 19. maj 2008 3 Anlægsbeskrivelse Baneteknik Baneteknik Nybygningsløsningen af jernbanestrækningen København- Ringsted vil være en moderne

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

Anlægsøkonomi sporsløsningen

Anlægsøkonomi sporsløsningen Anlægsøkonomi - 5. sporsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Anlægsøkonomi Forord Forord Dette notat omhandler anlægsøkonomien for 5. sporsløsningen. Det er udarbejdet i 2009 af Trafikstyrelsen

Læs mere

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 26. august 2009 3 Udførelsesplanlægning Indhold Forord Dette notat omhandler udførelsesplanlægning for Nybygningsløsningen. Det er

Læs mere

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg December 2015 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Naturstyrelsen VVM Haraldsgade 53 2100

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet September 2008 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest

Læs mere

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Roskilde Kommune Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer Nedrivning og renovering

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge.

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder

HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Vurdering af behandlingskapaciteter...3 2.1 Vestforbrænding...3 2.2 Forbrændingsegnede

Læs mere

Elektromagnetisme. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Elektromagnetisme. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Elektromagnetisme - Fagnotat Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Godkendt dato Godkendt af 28.02.2013 Ole Kien Senest revideret dato Senest revideret af 28.02.2013 Jens Pedersen Elektromagnetisme Banedanmark

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER BAGGRUND FOR TJEK AF GÆLDENDE REGULATIVER Netværket for Bygge- og Anlægsaffald på Sjælland har igangsat et projekt vedr. fastsættelse af fælles

Læs mere

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring September 2015 Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Udgivet af Banedanmark Grafisk tilrettelæggelse: Karen Krarup

Læs mere

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station- Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Supplerende vurdering for spor til Sydhavnsgade. Fagnotat Elektrificering og opgradering Aarhus H

Supplerende vurdering for spor til Sydhavnsgade. Fagnotat Elektrificering og opgradering Aarhus H Supplerende vurdering for spor til Sydhavnsgade Fagnotat Elektrificering og opgradering Aarhus H Godkendt dato Godkendt af 29.09.2016 Charlotte Møller Senest revideret dato Senest revideret af 26.08.2016

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

AFFALDSPLAN Fremskrivning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Fremskrivning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Fremskrivning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Forventede affaldsmængder i Egedal Kommune... 3 3 Vurdering af behandlingskapaciteter... 5 3.1 Vestforbrænding...

Læs mere

Affald og ressourcer. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Affald og ressourcer. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Affald og ressourcer - Fagnotat Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Godkendt dato 26.02.2013 Godkendt af Ole Kien, Rambøll Senest revideret dato 26.02.2013 Senest revideret af Mads Hansen, Atkins Affald

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik 8. marts 2016 Miljø & Teknik Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014 GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup Albertslund Kommune Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68

Læs mere

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald i Dragør Kommune 1 Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Tillæg 3 til Regulativ for Erhvervsaffald Dragør Kommune Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald

Læs mere

Mængder og strømme i bygge- og anlægsaffald

Mængder og strømme i bygge- og anlægsaffald Mængder og strømme i bygge- og anlægsaffald Erik K. Lauritzen Lauritzen Advising Mængder og strømme af bygge- og anlægsaffald Kortlægning af strømme B&AA, jf. netværkets arbejdsprogram. Opdatering af PROBA,

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger - virksomhedsoplysninger Virksomhedens navn Banedanmark CVR-Nummer 18632276 Adresse Amerika Plads

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Det skal anmeldes til Frederikssund Kommune, hvis der genanvendes bygge- og anlægsaffald som erstatning for

Læs mere

Bygge- og anlægsaffald

Bygge- og anlægsaffald Bygge- og anlægsaffald 1.1 Bygge og anlægsaffald 1.1.1 Bilaget er gældende bygge- og anlægsaffald fra, og omfatter al opbevaring, håndtering og indsamling af bygge- og anlægsaffald til direkte genbrug,

Læs mere

Affald og ressourcer. Fagnotat. Køge Nord - Næstved

Affald og ressourcer. Fagnotat. Køge Nord - Næstved Affald og ressourcer Fagnotat Køge Nord - Næstved Godkendt dato Godkendt af 26.02.2013 Mette Daugaard Petersen Senest revideret dato Senest revideret af 18.02.2013 Bolette Nygaard/Mette Mygind Nielsen

Læs mere

Udkast til VVM screening af udbygningen af højspændingsstationen ved Fraugde Screeningsskema

Udkast til VVM screening af udbygningen af højspændingsstationen ved Fraugde Screeningsskema Tværgående planlægning Udkast til VVM screening af udbygningen af højspændingsstationen ved Fraugde Screeningsskema J. nr. NST-130-00205 Februar 2013 Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM

Læs mere

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde:

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde: SCREENING, KORTLÆGNING OG ANMELDELSE AF PCB, FARLIGT AFFALD, SAMT ALM. BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD 1. Oplysninger om ejendom, bygherre og entreprenør 1A. Byggeriets/anlægsarbejdets adresse: Adresse: Postnr:

Læs mere

Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning

Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning Agromek 2016 Maskinleverandørernes stand, 29. november 2016, Herning Mini-seminar: Ansvar og pligter ved håndtering af bygge- og anlægsaffald v/anke Oberender, Centerleder for VHGB - Videncenter for Håndtering

Læs mere

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Bilag 1 Screeningskema for PCB Er bygningen, anlægget eller dele heraf opført eller renoveret i perioden fra 1950 til1977, er der risiko

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT BANEBRANCHENS KONFERENCE 2011 OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT LED I FEMERN FORBINDELSEN JERNBANELANDANLÆG NORD, RINGSTED - OREHOVED DIREKTØR TONNI CHRISTIANSEN RAMBØLL BANE AFDELINGSLEDER HELLE MATHIASSEN

Læs mere

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2010 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk 1. Indledning

Læs mere

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1 Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 København-Ringsted projektet September 2009 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Jernbanen mellem København og

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/esbjerg-lunderskov ISBN: 978-87-7126-141-7 Forord Med den politiske

Læs mere

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode 12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode Affald fra husholdninger og lignede affald fra andre kilder 1 Dagrenovation (Blandet

Læs mere

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 15 RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 15 RÅSTOFFER OG AFFALD 1155 15.1 Metode 1155 15.2 Bortskaffelse af affald 1155 15.3 Miljøvurdering

Læs mere

Jord og jordforurening samt materialeforbrug og affald Ny Ellebjerg Station Vestvolden Vestvolden Baldersbrønde

Jord og jordforurening samt materialeforbrug og affald Ny Ellebjerg Station Vestvolden Vestvolden Baldersbrønde Jord og jordforurening samt 5. sporsløsningen København Ringsted projektet 13. juni 2008 3 Jord og jordforurening samt Ny Ellebjerg Station Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler jord og jordforurening

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD + ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Grundvand og drikkevand Ny Ellebjerg Station Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Grundvand og drikkevand Ny Ellebjerg Station Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Grundvand og drikkevand 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 3 Grundvand og drikkevand Ny Ellebjerg Station Forord Forord Dette fagnotat omhandler grundvand og drikkevand for 5. sporsløsningen

Læs mere

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. Trafikstyrelsen Adelgade 13 1304 København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for Nybygningsløsningen

Læs mere

Anmeldelse af bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald

Anmeldelse af bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Anmeldelse af bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Enhver borger, virksomhed og offentlig eller privat institution, der frembringer bygge- og anlægsaffald, skal anmelde det til kommunen,

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Løsninger med nye krydsninger. Fagnotat Ny bane til Billund

Løsninger med nye krydsninger. Fagnotat Ny bane til Billund Løsninger med nye krydsninger Fagnotat Ny bane til Billund Godkendt dato Godkendt af 17/09 2018 Rasmus Hejlskov Olsen Senest revideret dato Senest revideret af 13/09 2018 Malene Søttrup Westergaard Løsninger

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Affaldsanalyse Aarhus Midtby

Affaldsanalyse Aarhus Midtby Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Telefon 72 20 10 00 Telefax 72 20 10 19 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Affaldsanalyse Aarhus Midtby Januar 2014 Teknologisk Institut Kathe Tønning

Læs mere

ORIENTERING OM. Miljømæssige forholdsregler ved bygge- og anlægsarbejder og andre midlertidige aktiviteter

ORIENTERING OM. Miljømæssige forholdsregler ved bygge- og anlægsarbejder og andre midlertidige aktiviteter ORIENTERING OM Miljømæssige forholdsregler ved bygge- og anlægsarbejder og andre midlertidige aktiviteter ANMELDELSE AF MIDLERTIDIGE AKTIVITETER Visse aktiviteter skal lovmæssigt anmeldes til Center for

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

VEJLEDNING OM BYGGEAFFALD

VEJLEDNING OM BYGGEAFFALD VEJLEDNING OM BYGGE INDHOLD VEJLEDNING OM BYGGE VEJLEDNING OM BYGGE... 3 HÅNDTER ET RIGTIGT FOR DIN EGEN, ANDRES OG MILJØETS SKYLD DET ER DIT ANSVAR HVORFOR? DENNE VEJLEDNING FØR BYGGEPROJEKTET... 4 FØR

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2011 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2011 oplevet stigende mængder og flere besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland

Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland Notat om det fremtidige behov for råstoffer i Region Sjælland Den samlede årlige indvinding af sand, grus og sten og kalk/kridt i regionen var i 2009 på ca. 5,3 mio. m 3. Heraf udgjorde indvinding af kalk

Læs mere

- Sammenligning af anlægspriser

- Sammenligning af anlægspriser Udenlandske baner - Sammenligning af anlægspriser September 2009 København-Ringsted projektet 3 Udenlandske baner Forord Forord Dette notat omhandler en benchmarking en sammenlignende undersøgelse af

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Sammenfatning Med politisk aftale om udmøntning

Læs mere

Løsninger med vejbroer til særtransporter

Løsninger med vejbroer til særtransporter Løsninger med vejbroer til særtransporter Fagnotat Ny bane til Billund Godkendt dato Godkendt af 17/09 2018 Rasmus Hejlskov Olsen Senest revideret dato Senest revideret af 12/09 2018 Malene Søttrup Westergaard

Læs mere

Bag kulisserne Strategianalyse København - Ringsted. Aalborg trafikdage 29. August 2006

Bag kulisserne Strategianalyse København - Ringsted. Aalborg trafikdage 29. August 2006 Bag kulisserne Strategianalyse København - Ringsted Aalborg trafikdage 29. August 2006 Fire løsninger undersøgt Strategi og forløb Begrænset tid og budget Mange spørgsmål Fokus på sammenlignelighed Baseres

Læs mere

Indledning... 3 Metode... 6 Affaldsmængder frem til 2024... 10 Kommunale affaldsmængder... 14 Bemærkninger til tabeller... 20

Indledning... 3 Metode... 6 Affaldsmængder frem til 2024... 10 Kommunale affaldsmængder... 14 Bemærkninger til tabeller... 20 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og baggrund... 3 1.2 Opsummering... 4 1.3 Udvikling i mængder i Vestforbrændings opland og kommunen... 5 2 Metode... 6 2.1 Afgrænsning... 6 2.2 Beregningsmetode...

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Ringsted Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: xaha Mail: xaha@bane.dk

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Grundvand og drikkevand Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Grundvand og drikkevand Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Grundvand og drikkevand 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 11. juni 2008 3 Grundvand og drikkevand Forord Forord Dette fagnotat omhandler grundvand og drikkevand for 5. sporløsningen i forbindelse

Læs mere

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER ERHVERVSAFFALD VEJLEDNING OG REGLER NORDFORBRÆNDING KARLEBO ALLERØD FREDENSBORG- HUMLEBÆK HØRSHOLM SØLLERØD Denne folder om håndtering af erhvervsaffald involverer virksomheder, transportører og affaldsmodtagere

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Naturstyrelsen Odense

Naturstyrelsen Odense Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Naturstyrelsen Odense Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Banedanmark udarbejder et beslutningsgrundlag for renovering

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

ANMELDESKEMA 1. Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald

ANMELDESKEMA 1. Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Byggeaffald skal anmeldes til Frederikssund Kommune senest 2 uger før byggearbejdet starter, hvis affaldet stammer fra en bygning over 10 m2,

Læs mere

Natur og overfladevand Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Natur og overfladevand Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Natur og overfladevand 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 9. september 2008 3 Natur og overfladevand Forord Forord Dette fagnotat omhandler natur og overfladevand for 5. sporsløsningen i forbindelse

Læs mere

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2014 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen ERTMS introduktion Den Danske Banekonference 2015 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen 1 Indhold 1. Formål 2. Hvem er foredragsholderne 3. Overordnet system forståelse 4. Fjernstyring

Læs mere

Kapacitet ind og ud af København H Status på 6. hovedspor og KØR-projekterne

Kapacitet ind og ud af København H Status på 6. hovedspor og KØR-projekterne Kapacitet ind og ud af København H Status på 6. hovedspor og KØR-projekterne Banebranchens jernbanekonference 2011 11.05.2011 Præsenteret af Klaus S. Jørgensen Banedanmarks organisation (pr. 01.07.2010)

Læs mere

Notat - Struktur for genbrugspladser

Notat - Struktur for genbrugspladser Notat om struktur for genbrugspladser i Frederikshavn Kommune Som et led i udarbejdelsen af ny affaldsplan for Frederikshavn Kommune er der lavet dette notat, der beskriver status for genbrugspladserne

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2012 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2012 oplevet et mindre fald i mængder og besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune..

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune.. Anmeldelse af byggeaffald Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes, hvis byggearbejdet vil medføre mere end 1 tons affald, eller hvis renoveringen eller nedrivningen berører en bygning eller et anlæg på et

Læs mere

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark 28. marts 2017 Mulige kapacitetsudvidelser i relation til Øresundsbanen Der er en række kapacitetsudfordringer på den danske side: Københavns Lufthavn Station,

Læs mere