Den Sjællandske Tværforbindelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den Sjællandske Tværforbindelse"

Transkript

1 Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 206 Offentligt Den Sjællandske Tværforbindelse Kalundborg Havn Frode Laursen P.K. Justesen Harboe Bryggeri Ardagh Glass Novenco Haribo Lakrids Royal Unibrew CVR

2 Udgivelsesdato : 18. marts 2015 Vores reference : Udarbejdet : Sara Elisabeth Svantesson Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen

3 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 ROYAL UNIBREW A/S - FAXE KOMMUNE 3 3 HARIBO LAKRIDS A/S - FAXE KOMMUNE 4 4 ARDAGH GLASS HOLMEGAARD A/S - NÆSTVED KOMMUNE 5 5 NOVENCO GROUP A/S - NÆSTVED KOMMUNE 6 6 P.K. JUSTESEN A/S - SLAGELSE KOMMUNE 7 7 HARBOES BRYGGERI A/S - SLAGELSE KOMMUNE 8 8 FRODE LAURSEN A/S - KALUNDBORG KOMMUNE 9 9 KALUNDBORG HAVN - KALUNDBORG KOMMUNE 10

4 Side 2 1 INDLEDNING Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse har bedt Grontmij foretage en analyse af effekterne af en tværforbindelse på brancherne Industri og Transport. Indeværende rapport afdækker resultaterne af telefoninterviews med virksomheder med henblik på at kortlægge virksomhedernes opfattelse af, hvilken betydning en udbygget Tværforbindelse mellem Kalundborg over Slagelse og Næstved til Sydmotorvejen ved Rønnede vil have for disse virksomheder. Undersøgelsen er foretaget som telefoninterviews med repræsentanter for otte virksomheder, fordelt på kommunerne Faxe, Næstved, Slagelse og Kalundborg. Virksomheder er: Royal Unibrew A/S Haribo Lakrids A/S Ardagh Glass Holmegaard A/S Novenco Group A/S P.K. Justesen A/S Harboes Bryggeri A/S Frode Laursen A/S Kalundborg Havn I hvert afsnit præsenteres hovedresultaterne fra Grontmijs interviewundersøgelse for hver enkel virksomhed. Interviewene er afholdt i perioden februar marts 2015.

5 Side 3 2 ROYAL UNIBREW A/S - FAXE KOMMUNE mio. DKK 884 Lars Jensen, CFO, om effekterne af en udbygget Tværforbindelse: Royal Unibrew vil kunne mærke den indirekte effekt af en udbygget Tværforbindelse, og derved, alt andet lige, øge vores konkurrencekraft. Vi er en relativt transporttung virksomhed, og en udbygning af Tværforbindelsen vil helt klart ha en positiv effekt for os, både hvad gælder transporter og tiltrækning af medarbejdere. Vi rekrutterer primært personer med mellemlang uddannelse, og en udbygget Tværforbindelse vil gøre os bedre til at tiltrække og fastholde den arbejdskraft. Det er min forventning, at effekten bliver realiseret relativt hurtigt efter en udbygning af forbindelsen. En udbygget Tværforbindelse vil bidrage til at stoppe en negativ udvikling i regionen, og på længere sigt vil den kunne bidrage til vækst. En stor del af trafikken som i dag kører fra det østlige Sjælland går uden om strækningen Rønnede-Slagelse. Ruten er længere i km, men kan i dag foretages på kortere tid. Ved en udbygning af Tværforbindelsen vil vi derfor se en trafikal vækst, som bidrager til at gøre effekten af forbindelsen endnu mere mærkbar for os og i området som helhed.

6 Side 4 3 HARIBO LAKRIDS A/S - FAXE KOMMUNE 578 mio. DKK 331 Klaus Christensen, direktør, om effekter af en udbygget Tværforbindelse: En udbygning af Tværforbindelsen vil have en positiv indirekte effekt for Haribo i Faxe, primært gennem muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til virksomheden. Vi har en stor interesse i, at Næstved bliver mere attraktiv at bo i, og det vil en udbygget Tværforbindelse bidrage til. Unge og personer fra hovedstadsområdet vil lokkes til at bo og arbejde i Næstved og Faxe, hvilket leder til, at Haribo og andre virksomheder kan tiltrække god arbejdskraft. Hvis ikke Tværforbindelsen bygges, risikerer vi at Næstved standser i udviklingen og bliver et ikke særligt attraktivt sted at bo. Det skal være spændende at køre sydpå, uddannelser i området skal være bedre, og dette vil Tværforbindelsen muliggøre. Den direkte effekt virksomheden vil opleve, kommer fra forbedret transportmuligheder til Fyn og Jylland. Men den største effekt forventes helt klart at være at Tværforbindelsen har en betydning for området vækst og dermed for os.

7 Side 5 4 ARDAGH GLASS HOLMEGAARD A/S - NÆSTVED KOMMUNE 593 mio. DKK 333 Mads Elming, Sales & Marketing Director, om effekter af en udbygget Tværforbindelse: En udbygning af Tværforbindelsen vil have en positiv påvirkning på Ardagh Group i Holmegaard, da vi får en bedre, hurtigere og mere sikker transport af vores varer til vores kunder. Det vil være et absolut stort plus. En udbygning af Tværforbindelsen vil øge vores konkurrencekraft og det er min klare forventning, at det vil have positiv afsmitning på vores omsætning og beskæftigelse. Det vil samtidig give os markant bedre muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra et større opland. Det vil have den effekt, at mennesker der påtænker at flytte fra området pga. manglende arbejdspladser vil blive, da vi kan skabe flere arbejdspladser eller forhindre reduktion i arbejdspladser. For regionen vil den forbedrede logistik og reducerede transporttid tiltrække nye virksomheder og dermed arbejdspladser, og vil samtidig kunne fastholde mennesker der arbejder uden for vores region. Sverige er et stort marked for Ardagh Group. I dag opleves der store problemer med at få nok store lastbiler ind til fabrikken i Holmegaard. Det vil en udbygning af Tværforbindelsen løse.

8 Side 6 5 NOVENCO GROUP A/S - NÆSTVED KOMMUNE 542 mio. DKK 303 Lars Knaak, administrativ direktør, om effekterne af en udbygget Tværforbindelse: Der er ingen tvivl om at Novenco vil få bedre konkurrencekraft hvis Tværforbindelsen bliver bygget. En udbygget Tværforbindelse bidrager til bedre transportmuligheder for levering af produkter, og forbedret tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft. Jeg forventer, at disse effekter realiseres relativt hurtigt efter Tværforbindelsens åbning, måske inden for et halvt til et år. Den allerstørste effekt af en udbygget Tværforbindelse er, at området som helhed udvikles, som følge af forbedret infrastruktur. Eksemplet fra Trekantområdet viser at forbedret infrastruktur, bidrager til at gøre området til et trafikalt knudpunkt, som bidrager til erhvervsudvikling i regionen. Dette vil også kunne ske på Sjælland, hvis Tværforbindelsen bliver bygget. I dag er der mange pendlere fra København og Slagelse, og den største del af rejsetiden spenderes på at køre mellem Næstved og motorvejen. En udbygget Tværforbindelse vil bidrage til, at det bliver endnu mere attraktivt både at pendle og flytte til Næstved. Novenco Group rekrutterer i dag medarbejdere fra et stort område, helt fra Nordsjælland til Nykøbing Falster og Odense. Men vi ligger lidt isoleret. Med en udbygget Tværforbindelse, vil vi kunne gøre os endnu mere attraktive i området. Vi har en del svære transporter, hvor der skal køres 22 km af landevej før man kommer til motorvejen, og særligt her vil en udbygget Tværforbindelse ha en positiv effekt for Novenco.

9 Side 7 6 P.K. JUSTESEN A/S - SLAGELSE KOMMUNE 36 mio. DKK (2014) 80 Hans Henrik Plambech, kørselsleder, om effekter av en udbygget Tværforbindelse: En udbygning af Tværforbindelsen er meget vigtig for vækst og udvikling på Sjælland. Koblingen til Femern og videre til Europa er vigtig, når den kommer. Tidsgevinsterne skal ganges med 2, da vi skal tilbage igen. Det er væsentligt at bemærke. Virksomheder søger lokationer tæt på motorveje, da det skaber en bedre tilgængelighed. Det er en vigtig konkurrencefaktor. Derfor er en udbygning af Tværforbindelsen også vigtig. Den er en forudsætning for, at det kan lykkes at tiltrække virksomheder fra f.eks. hovedstadsområdet Den nuværende Tværforbindelse er en skidt vej. Der er noget negativt mentalt forbundet med den vej vi i dag møder. En udbygning af Tværforbindelsen vil kunne tiltrække arbejdskraft og få eksisterende arbejdskraft til at blive i stedet for at fraflytte området. En udbygning af Tværforbindelsen vil påvirke huspriserne i opadgående retning til glæde for vores område.

10 Side 8 7 HARBOES BRYGGERI A/S - SLAGELSE KOMMUNE 618 mio. DKK 218 Martin Schade, direktør, om effekterne af en udbygget Tværforbindelse: En udbygget Tværforbindelse er vigtig for Harboe, fordi det medvirker til, at vi kan skabe de rigtige logistikløsninger for vores bryggeri i Skælskør. Vi er interesseret i modulvogntogsløsninger og her vil en udbygget Tværforbindelse være en klar fordel. Hvis vores muligheder øges for at komme på de store veje øges Harboes muligheder for at ekspandere på bryggeriet i Skælskør. I dag er transporter fra bryggeriet i Skælskør til udskibning via Kalundborg Havn desværre for besværligt. Vi har leverandører fra Tyskland og Polen og det er klart, at hvis deres tilgængelighed til Harboes Bryggeri i Skælskør forbedres gavner det forretningen. En udbygget Tværforbindelse vil påvirke vores tilgang til markedet, i forhold til hvor vi producerer i fremtiden.

11 Side 9 8 FRODE LAURSEN A/S - KALUNDBORG KOMMUNE mio. DKK (2014) Jacob Holm, direktør, om effekterne af en udbygget Tværforbindelse: En udbygning af Tværforbindelsen vil have en meget positiv effekt på Frode Laursens virksomhed. Der er ingen tvivl om, at Tværforbindelsen vil give muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, nye kunderelationer og øget omsætning. Udbygningen vil helt klart bidrage til målbart øget vækst i regionen. Tværforbindelsen vil binde Vestsjælland sammen med de vigtige markeder i Sverige og Tyskland, hvilket er meget positivt for Frode Laursens virksomhed. Bedre transportmuligheder og veje bidrager til vækst både i regionen og for virksomheden.

12 Side 10 9 KALUNDBORG HAVN - KALUNDBORG KOMMUNE (2012) 33 mio. DKK Antal beskæftigede (2014) Bent Rasmussen, havnedirektør, om effekterne af en udbygget Tværforbindelse: Både Rute 22 mod Sydsjælland og Rute 23 mod København er helt vitale for Kalundborg Havns udviklingsmuligheder. Hvis ikke ruterne udbygges, vil det være en hindring for Kalundborg Havns udviklingsmuligheder og dermed muligheder for at skabe nye arbejdspladser. Det handler om Kalundborg Havns konkurrencedygtighed. Kalundborg Havn er en platform for ikke færre end 55 virksomheder der opererer via Kalundborg Havn. De store virksomheder er bl.a. NOV Flexibles, BASF og Avista Oil. Som naboer ligger Asnæsværkets og Statoil havne. De 3 havne Asnæsværkets havn, Statoil Havnen og Kalundborg Havn ligger som et samlet havnekompleks i bunden af Kalundborg Fjord og er samlet set en af Danmarks største havne. Kalundborg Havn alene bl.a. Danmarks største kornudskibningshavn. Kornet hentes på Sydsjælland og Lolland-Falster og lastbilerne bruger Rute 22 til Kalundborg Havn. Kalundborg Havn er endvidere i 2012 opstartet som containerfeederhavn og forbinder Sjælland med ugentlig ankomst og afgang fra/til Hamborg og Bremerhafen. Når en bulkcarrier på tons lastes i Kalundborg Havn kræver det ca lastbiltræk med korn, som fortrinsvis anvender Rute 22. Rute 22 spille en stor rolle for Kalundborg Havns udviklingsmuligheder. Hvis ikke Rute 22 udbygges mister Kalundborg Havn konkurrencekraft og omsætning kan dermed tabes. En udbygning af Rute 22 er samtidig vigtig for at tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, hvilket er en stor udfordring for Kalundborgområdet som helhed. 1 Beskæftigede i private virksomheder på havnen inklusiv de ansatte i Kalundborg Havn

Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511. Tværforbindelsen. - En vej til vækst på Sjælland. v/ Analysechef Brian Gardner Mogensen, Grontmij A/S

Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511. Tværforbindelsen. - En vej til vækst på Sjælland. v/ Analysechef Brian Gardner Mogensen, Grontmij A/S Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 Tværforbindelsen - En vej til vækst på Sjælland v/ Analysechef Brian Gardner Mogensen, Grontmij A/S Formål At analysere og beregne hvilken effekt en udbygget Tværforbindelse

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse CVR 48233511 Udgivelsesdato : 8. juni 2015 Vores reference : 22.2758.02 Udarbejdet : Sara Elisabeth Svantesson; Martin Elmegaard Mortensen Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Den Sjællandske Tværforbindelse

Den Sjællandske Tværforbindelse Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 206 Offentligt Den Sjællandske Tværforbindelse CVR 48233511 Udgivelsesdato : 9. marts 2015 Vores reference : 22.2758.02 Udarbejdet : Sara Elisabeth Svantesson;

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet?

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet? Motorvej på 3. etape af Rute 23 -Hvad betyder en motorvej for erhvervslivet? CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Vores reference : 22.2805.01 Udarbejdet af : Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af :

Læs mere

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst

Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst Motorvej på 3. etape af Rute 23 -En forbindelse til vækst CVR 48233511 Udgivelsesdato : Juli 2015 Udarbejdet af : Martin Elmegaard Mortensen, Sara Elisabeth Svantesson Godkendt af : Brian Gardner Mogensen

Læs mere

Indhold. Trafikkomitéen... 03. Indledning... 05. Interview Claus W. Rasmussen - Johs. Rasmussen... 06-07

Indhold. Trafikkomitéen... 03. Indledning... 05. Interview Claus W. Rasmussen - Johs. Rasmussen... 06-07 HVIDBOG Indhold Trafikkomitéen... 03 Indledning... 05 Interview Claus W. Rasmussen - Johs. Rasmussen... 06-07 Interview Mogens Pedersen - Egons Turist- og Minibusser...08-09 Interview Henrik Bonné - Ardagh

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland kører længst for at komme på arbejde i Danmark. Samtidig har Sjælland udviklet sig til Østdanmarks store trafikkryds, hvor øst-vestlig trafik møder nord-sydgående

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 6: Infrastruktur Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konferencen Industrien til debat. Virksomheder er afhængige af hurtig og billig transport

Læs mere

Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 54 Offentligt Business Lolland-Falster 31. oktober 2015 1 Analyse af en dobbeltsporet jernbane til Lolland-Falster 1.1 Pendlingsstrømme Pendling

Læs mere

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst.

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst. Side 1 Udgivelsesdato : September 2014 Udarbejdet : Muhamed Jamil Eid René Fåborg Kristensen Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING OG FORMÅL 3 2 RESULTATER

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ Side 1 Udgivelsesdato : Februar 2015 Udarbejdet : René Fåborg Kristensen, Muhamed Jamil Eid Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

MORSØ KOMMUNE. A26 og RUTE 34 VEJEN MOD EUROPA

MORSØ KOMMUNE. A26 og RUTE 34 VEJEN MOD EUROPA A26 og RUTE 34 VEJEN MOD EUROPA 17 del-etaper skal imødekomme behovet for en bedre trafikafvikling på A26 og rute 34. RUTE 34 Del-etape 1: Fordelerring ved Midtjyske Motorvej Del-etape 2: Midtjyske Motorvej

Læs mere

Sjælland baner vejen frem

Sjælland baner vejen frem Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Et trafikudspil fra Region Sjælland samt kommunerne på Sjælland, Lolland og Falster Sjælland baner vejen frem Pendlerne på Sjælland

Læs mere

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Sjælland på sporet 26. oktober 2017 Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Hovedopgaver Sundhed Regional udvikling Det sociale område Vores

Læs mere

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Disposition De statslige udmeldinger Status Kommuneplanrevision 2009 Erhvervsarealer generelt Erhvervsudvikling

Læs mere

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N

F O R S I N K E L S E R N E S B E T Y D N I N G F O R E R H V E RV S L I V E T - E T S U P P L E M E N T T I L V V M - R E D E G Ø R E L S E N BETYDNING AF FORSINKELSER VED LIMFJORDEN FOR NORDJYSKE VIRKSOMHEDER FORSINKELSERNES BETYDNING FOR ERHVERVSLIVET - ET SUPPLEMENT TIL VVM-REDEGØRELSEN Transport og infrastruktur er en forudsætning for at

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen -1- AlsFynBroen i tal Afstand: 11 km kyst-til-kyst Trafik: Op til 17.100 biler i døgnet ved broafgift på 60 kr. Sparet rejsetid: 30 minutter mellem Odense og Hamburg

Læs mere

3. Limfjordsforbindelse betydning for erhvervslivet

3. Limfjordsforbindelse betydning for erhvervslivet 3. Limfjordsforbindelse 06. feb. 17 3. Limfjordsforbindelse betydning for erhvervslivet v/ Seniorchefkonsulent Annette Samfundsøkonomi+ DI: Samfundsøkonomiske vurderinger skal suppleres med vurderinger

Læs mere

Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster

Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 389 Offentligt Infrastruktur Sydsjælland/Lolland-Falster Motorvej som element i regionsudviklingen Infrastruktur - Sydsjælland/Lolland-Falster Indholdsfortegnelse

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Denmark s politically independent think tank

Denmark s politically independent think tank Industrien til debat Peter Mogensen, direktør Denmark s politically independent think tank Danmarks uafhængige tænketank 1 2 Krakas konferenceoplæg Kraka er blevet bedt om at udarbejde et konferenceoplæg

Læs mere

Energibranchens konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009

Energibranchens konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009 Den 24. september 2009 s konjunkturbarometer, 4. kvartal. 2009 Indledning har offentliggjort sit konjunkturbarometer for 4. kvt. 2009. Af denne fremgår også energibranchens forventninger og syn på de kommende

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland

Vision for banetrafikken i Region Sjælland Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig. Borgerne

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Fremlæggelse af handlingsplan 2017 / ved formand Torben Johansen

Fremlæggelse af handlingsplan 2017 / ved formand Torben Johansen Fremlæggelse af handlingsplan 2017 / 2018 ved formand Torben Johansen VISION Næstved Erhvervsforening vil være en stærk, samlende organisation for erhvervslivet I Næstved Kommune MISSION Næstved Erhvervsforening

Læs mere

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT GÅR UD OVER MEDARBEJDERNE

MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT GÅR UD OVER MEDARBEJDERNE MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT GÅR UD OVER MEDARBEJDERNE Kvalificeret arbejdskraft er fortsat en mangelvare. Seks ud af ti virksomheder i Region Syddanmark, der søger arbejdskraft, har problemer med at finde den

Læs mere

Nye veje ved Næstved. - fra motorvej til motorvej

Nye veje ved Næstved. - fra motorvej til motorvej Nye veje ved Næstved - fra motorvej til motorvej Næstved regionalt center og opland til hovedstaden derikshavn Regionalt center Med sine 41.000 indbyggere er Næstved den største by på Sjælland uden for

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

BYREGIONER I DANMARK. Jyllandskorridoren. TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // --

BYREGIONER I DANMARK. Jyllandskorridoren. TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // -- BYREGIONER I DANMARK Jyllandskorridoren TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // -- INDHOLD Et blik på helheden Sammenhæng og afhængighed... 3 Overblik... 4 Den eksterne pendling... 7 Perspektiv

Læs mere

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Flyforbindelserne ud af Danmark er under pres og det kan betyde lavere

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune

Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune Arbejdsmarkedet i Næstved Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ny Næstved Kommune (Fladså, Holmegaard, Suså, Fuglebjerg og Næstved kommuner). Ny Næstved Kommune betegnes efterfølgende

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

ReVUS. Region Sjælland. Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling

ReVUS. Region Sjælland. Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling Region Sjælland Vi sætter kursen mod 2030! Samlet opsamling 1 Introduktion Vækstforum Sjælland og Region Sjælland udarbejder i 2018 en ny og ambitiøs Regional Vækst- og Udviklingsstrategi for 2019 til

Læs mere

Trængsel gør det svært at være pendler

Trængsel gør det svært at være pendler Af seniorchefkonsulent Annette Christensen, anch@di.dk Juni 2017 Trængsel gør det svært at være pendler Mere end hver tredje pendler oplever dagligt trængsel og forsinkelser, viser ny undersøgelse. Den

Læs mere

Velkommen til borgermøde!

Velkommen til borgermøde! Velkommen til borgermøde! 1 stevns kommune Velkomst v. Borgmester Mogens Haugaard Nielsen 2 stevns kommune Vi kender dette billede om morgenen kort 3 stevns kommune Vi kender dette billede om morgenen

Læs mere

Trafikcharter. Greater Copenhagen

Trafikcharter. Greater Copenhagen 12. oktober 2016 Trafikcharter Greater Copenhagen Dette charter tegner en fælles vision for, hvordan en velfungerende, robust og bæredygtig infrastruktur skal bidrage til at styrke mobilitet og skabe øget

Læs mere

MANGE JOB INDEN FOR FØDEVARER

MANGE JOB INDEN FOR FØDEVARER FAXE Side 1 Resume STABIL UDVIKLING Beskæftigelsesudviklingen i Kommunes private sektor er relativ stabil og de fleste brancher ser ud til at kunne fastholde deres nuværende beskæftigelsesniveau. Det er

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23

Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg 23 Oversigt over indkomne idéer og forslag vedr. forslag til lokalplan 0715-35 med tilhørende kommuneplantillæg 23 Afsender Idéer og forslag Forvaltningens kommentarer Emner til videre planlægning og miljøvurdering

Læs mere

NYE VEJE TIL VÆKST I VESTSJÆLLAND. Motorvej Kalundborg-Holbæk skaber sammenhæng

NYE VEJE TIL VÆKST I VESTSJÆLLAND. Motorvej Kalundborg-Holbæk skaber sammenhæng NYE VEJE TIL VÆKST I VESTSJÆLLAND Motorvej Kalundborg-Holbæk skaber sammenhæng Januar 2009 Udbygning af Rute 23 en national nødvendighed Regeringen har 8. december fremlagt sit bud på en samlet plan for

Læs mere

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 211 Offentligt De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Erhvervsprofil og betydning for oplandet: Lemvig Havn, Holstebro Struer Havn, Thisted

Læs mere

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark Opgang Afsnit Linda Bang Jessen Telefon 2678 2858 Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato: 12. september 2011 Hovedstadsregionen skal være Danmarks vækstlokomotiv Fornyet

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Faxe Kommune. I forbindelse med beskrivelsen sammenlignes arbejdsmarkedet i kommunen med arbejdsmarkedet i hele landet og

Læs mere

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND

Den fremtidige jernbanetrafik i Region. Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR SJÆLLAND Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Sorø 29. januar 2012 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen KKR Indledning Velkommen til dialogmødet Den fremtidige jernbanetrafik i Region Sjælland Dialogmødet

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle.

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle. N O T A T Pendlingstiden er uændret selvom vi pendler længere En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at

Læs mere

Vision for banetrafikken i

Vision for banetrafikken i UDKAST Vision for banetrafikken i Region Sjælland En sammenhængende og attraktiv banebetjening i Region Sjælland fra landsdels og lokaltrafik til østdansk trafik. Mobiliteten i Region Sjælland er vigtig.

Læs mere

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019

Pendleranalyse. Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 Pendleranalyse 1 Pendleranalyse Redaktion: Henrik Friis Opsætning: Dansk Byggeri/Ditte Brøndum Foto: Ricky John Molloy Dato: August 2019 2 Indhold 4 Vi pendler 300 gange til Månen hver eneste dag 7 Udviklingen

Læs mere

Store anlægsprojekter skaber vækst

Store anlægsprojekter skaber vækst Markedsdirektør Søren Vikkelsø BaneBranchen 17. maj 2010. Store anlægsprojekter skaber vækst Transport Transport handler om livskvalitet og velstand om forbindelser mellem mennesker, familier og virksomheder.

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse

Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Faktaark om En fast Kattegatforbindelse Kattegatkomitéen Kattegatkomitéen blev etableret i oktober 2008, på initiativ af regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), formand for Kommunekontaktrådet

Læs mere

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa

Femern Bælt. ny forbindelse til Europa Femern Bælt en ny forbindelse til Europa En ny forbindelse til Europa Når man drøfter et stort projekt som den faste forbindelse over Femern Bælt, bliver man ofte mødt med indvendingen: Hvad skal vi med

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Byplanlægning og erhvervsudvikling

Byplanlægning og erhvervsudvikling Byplanlægning og erhvervsudvikling Byernes styrkepositioner som regionale vækstmotorer Holger Bisgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Danmark Indhold Virksomhedslokalisering i en globaliseret verden

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITETS BETYDNING FOR VÆKST PÅ FYN

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITETS BETYDNING FOR VÆKST PÅ FYN 1 TILGÆNGELIGHED OG MOBILITETS BETYDNING FOR VÆKST PÅ FYN V/ ANALYSECHEF BRIAN GARDNER MOGENSEN, GRONTMIJ A/S Fyn vil vækst 2 Nye arbejdspladser Nye borgere Nye skatteindtægter = muligheder for øget investeringer

Læs mere

Danmarks nye knudepunkt. Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning

Danmarks nye knudepunkt. Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning Danmarks nye knudepunkt Ikke kun én - men seks gode grunde for at skabe forretning et alsidigt erhvervsliv Velkommen - Her er også god plads til dig og din virksomhed Vi har gode tilbud til interesserede

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Banen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk

Læs mere

Opdatering af "Sjælland baner vejen frem"

Opdatering af Sjælland baner vejen frem Opdatering af "Sjælland baner vejen frem" Indledning Region Sjælland og kommunerne har siden 2007 i fællesskab arbejdet sammen for at fremme videreudviklingen og investeringer i den statslige trafikale

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og

Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og Øresundsregionen - logistikcentrum, integration og fremtidige behov (C), formand for underudvalget for regional udvikling Indledning: Tilbageblik-fremadrettet Spørgsmål: Hvad har Øresundsbroen, udviklingen

Læs mere

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren DK I 2021 vil mulighederne for forretningsrejser og arbejdspendling - både med bil og tog - være drastisk forandret i trafikkorridoren Øresund

Læs mere

LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED

LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD 2...indholdsfortegnelse 3... innovater 4...næstved 5...områdeinformation 6... projektinformation 7...visualiseringer

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk TEN-T. Et nætværk som formidler

Læs mere

Bæredygtig erhvervsudvikling

Bæredygtig erhvervsudvikling Erhverv i den nye kommune Kalundborg Kommunes erhvervsliv kendetegnes i dag af proces- og produktionsindustri koncentreret omkring Kalundborg by. Virksomheder som Statoil A/S, DONG Energy, NKT Flexibles

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

Administrerende direktør Leo Larsen April Infrastrukturinvesteringer - trafik og vækst

Administrerende direktør Leo Larsen April Infrastrukturinvesteringer - trafik og vækst Administrerende direktør Leo Larsen April 2010 Infrastrukturinvesteringer - trafik og vækst Transport Transport handler om livskvalitet og velstand om forbindelser mellem mennesker, familier og virksomheder.

Læs mere

Trafikken bliver værre og værre

Trafikken bliver værre og værre Af Annette Christensen, Seniorchefkonsulent Anch@di.dk NOVEMBER 2017 Trafikken bliver værre og værre Over halvdelen af virksomhederne oplever, at trafikken er blevet værre de seneste fem år. Det gælder

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen er et projekt med et enormt potentiale Hvorfor? Fordi det modsat næsten alle andre infrastrukturprojekter ikke kun handler om at opgradere en eksisterende

Læs mere

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu

- EN GOD INVESTERING. 14 gode grunde 3. LIMFJORDSFORBINDELSE. www.3limfjordsforbindelse.nu info@3limfjordsforbindelse.nu 3. LIMFJORDSFORBINDELSE - EN GOD INVESTERING Det nye Folketing skal sikre, at der nu vedtages en anlægslov for den 3. Limfjordsforbindelse, samt at der anvises en statslig finansiering. 14 gode grunde

Læs mere

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen Investeringer KKR HOVEDSTADEN i fremtiden Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen 21. april 2008

Læs mere

Erhvervsanalyse. Favrskov Kommune Erhvervskonference

Erhvervsanalyse. Favrskov Kommune Erhvervskonference Erhvervsanalyse Favrskov Kommune Erhvervskonference 17. juni 2015 Formål Analysen har til formål at: Supplere og nuancere de landsdækkende og tidligere lokale analyser Afdække de lokale rammer og vilkår

Læs mere

Automatisering i industrien

Automatisering i industrien Marts 2014 Hovedresultater Fra 1993 til 2013 er antallet af beskæftigede i industrien faldet fra 484.000 til 287.000. I samme periode er værditilvæksten steget med 23 procent, så der samlet set er tale

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

GLAS INDUSTRIEN LUKKER I DANMARK OG VI MISTER 1000 ARBEJDSPLADSER, I EN TID HVOR VI MANGLER ARBEJDSPLADSER, VÆKST OG SKATTEINDTÆGTER

GLAS INDUSTRIEN LUKKER I DANMARK OG VI MISTER 1000 ARBEJDSPLADSER, I EN TID HVOR VI MANGLER ARBEJDSPLADSER, VÆKST OG SKATTEINDTÆGTER Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 374 Offentligt GLAS INDUSTRIEN LUKKER I DANMARK OG VI MISTER 1000 ARBEJDSPLADSER, I EN TID HVOR VI MANGLER ARBEJDSPLADSER, VÆKST OG SKATTEINDTÆGTER DETTE ER AFSLUTNINGEN

Læs mere

Bæredygtig erhvervsudvikling

Bæredygtig erhvervsudvikling Erhverv i den nye kommune Kalundborg Kommunes erhvervsliv kendetegnes i dag af proces- og produktionsindustri koncentreret omkring Kalundborg by. Virksomheder som Statoil A/S, DONG Energy, NKT Flexibles

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Danmark skal have en ny langsigtet infrastrukturplan

Danmark skal have en ny langsigtet infrastrukturplan Danmark skal have en ny langsigtet infrastrukturplan Socialdemokratiet vil samle Danmark. Det kræver investeringer i veje, broer og jernbaner. Ligesom havne, lufthavne, ja selv cykelstier er en hel uundværlig

Læs mere

Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbanen

Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbanen Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbanen Med 200 km/t fra Ringsted til Femern 30.04.2015 Præsenteret for Banebranchen af Jens Ole Kaslund 1 De store programmer er centralt placeret i Banedanmarks

Læs mere

Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse

Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse Præsentation af: Redegørelse om samfundsøkonomien ved en fast Kattegatforbindelse Morten Dam Jespersen, DAMVAD & Brian Gardner Mogensen, Grontmij Carl Bro 1 Vores opdrag - Bygge videre på eksisterende

Læs mere

Trafikken bliver værre - det har konsekvenser

Trafikken bliver værre - det har konsekvenser Af Seniorchefkonsulent Annette Christensen Anch@di.dk SEPTEMBER 2017 Trafikken bliver værre - det har konsekvenser Mere end hver tredje virksomhed har det seneste år måttet stoppe produktionen på grund

Læs mere

December 2007. Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for. Mols-Linien A/S

December 2007. Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for. Mols-Linien A/S December 2007 Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for Mols-Linien A/S Storebæltsforlig Med udgangspunkt i Storebæltsforliget besluttede Mols-Linien at investere i det nye færgekoncept på

Læs mere

Sjællandsprojektet. Møde 16. juni 2009

Sjællandsprojektet. Møde 16. juni 2009 Sjællandsprojektet Møde 16. juni 2009 60.000 30.000 0-2.000 2-5.000 5-30.000 Hovedpointer fra borgmester-interviewene Regional udvikling Del af en stærk Metropol med regionale forskelle Nye regionale konkurrenceparametre

Læs mere

ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen.

ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. ET FÆLLES SYDDANSK INDSPIL TIL INFRASTRUKTURKOMMISSIONEN Indspil fra Region Syddanmark og de 22 kommuner i regionen. Udarbejdet af en arbejdsgruppe med: Lars Bach, Esbjerg Kommune, Jørgen Lindberg, Vejle

Læs mere

ERHVERVSANALYSE AF MIDTJYSK MOTORVEJ. Trafikdage 27. august 2018

ERHVERVSANALYSE AF MIDTJYSK MOTORVEJ. Trafikdage 27. august 2018 ERHVERVSANALYSE AF MIDTJYSK MOTORVEJ Trafikdage 27. august 2018 VVM- og forundersøgelse af ny midtjysk motorvej Baggrund Tidligere undersøgelser viser, at en midtjysk motorvej vil være samfundsøkonomisk

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I går det godt. De fleste virksomheder

Læs mere

Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse,

Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse, N O T A T 30-11-2015 Analyse af beskæftigedes pendlingens afstand fordelt på uddannelse, En ny analyse fra Danske Regioners viser, at de beskæftigede uden for hovedstadsområdet har en kraftig vækst i den

Læs mere

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Vækst : Viden : Vilje Fredericia Trekantområdets mindst firkantede by E5 CE1 E4 CE1 E3 E3 De nye erhvervsområder E2 E2 E1 E1: Vidensbaserede kontorerhverv E2:

Læs mere