5 dage på museum og galleri: Velkommen til Ferie på Lundsgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5 dage på museum og galleri: Velkommen til Ferie på Lundsgaard"

Transkript

1 5 dage på museum og galleri: På tur i Faaborg på museum og gallerier. Man skal se Faaborg Kunstmuseum, primært med samling af fynske kunstnere, men også med skiftende udstillinger. I Fåborg finder man også Bøjestrædet, som er en sidegade til gågaden, hvor der sælges både smykker og keramik. Nede ved vandet, på hjørnet af Strandgade og Chr. D. IX s Vej, finder man både Kunsthjørnet og Peter Sekjær ved siden af hinanden. Kunsthjørnet er en samling af forskellige kunstneres lertøj, glas m.m. Peter Sekjær er en butik med hans egne ting, både figurer, tegninger m.m. Velkommen til Ferie på Lundsgaard Vi har lavet denne folder i håb om at give jer et bedre overblik over de mange ferieoplevelser der er mulighed for på Sydfyn/Fyn. Har i yderligere spørgsmål er i altid velkomne til at komme at spørge. I receptionen forefindes et stort udvalg af brochurer. Bagerst i folderen finder i et lille udvalg af de varer, som vi sælger i gårdbutikken. I er altid velkomne til at komme over i receptionen, eller finde os et eller andet sted på gården, hvis i er interesseret i at handle eller har spørgsmål vedrørende varerne. Vores varer er en blanding af gode lokale Sydfynske produkter og ting som vi synes er særligt smukke. Få kilometer fra Faaborg mod Svendborg møder man Katterød Kunsthåndværk, som er et 600 kvm. stort center med kunsthåndværk. Her udstiller og sælger omkring 75 skiftende kunstnere og kunsthåndværkere deres produkter. Kører man videre mod Svendborg kommer man til Galleri Flintholm i landsbyen Hundstrup, med de skiftende udstillinger hele året, og en utrolig flot bygning med fantastisk stemning. Ikke så langt derfra ligger Vester Skerninge Kro, som er en af Danmarks ældste kroer. Bestemt et besøg værd til frokost, kage/kaffe eller aftensmad. En tur til Odense er man også nødt til at opleve. Der er flere seværdigheder at vælge imellem. Især Brandts Klædefabrik, hvor bl.a. Dronning Margrethe har udstillet, Odense Bys Museer, Den Fynske Landsby og Fyns Kunstmuseum er værd at besøge. Egeskov Slot, som byder både på veteranbils museum, dukkehus museum, Falck bil museum og den mest fantastiske slotshave, hvor man kan gå rundt i timevis. Der er også en kæmpe legeplads. Der er mulighed for at købe mad og drikkevarer og spise både inde og ude, men man kan også selv medbringe madpakke. En tur til Svendborg hvor man kan f.eks. kan besøge Naturama eller Valdemar Slot på Tåsinge på vej mod Langeland. Desuden byder Svendborg på et hyggeligt shopping område.

2 5 dage med kulturhistorie: Blandt andet med bronzealderen på Sydvestfyn: I området omkring Voldtofte, mellem Hårby og Assens, hvor der i dag er villakvarter lå en af bronzealderens rigeste bopladser ikke bare på Fyn, men i Danmark. Besøg Voldtofte, Lusehøj og Drengehøj. På vej dertil fra Horne kører man igennem Jordløse hvor Gisselhøj ligger. (Af andre oplevelser i området kan bl.a. nævnes Helnæs, Saltofte strand, Hør og Skoda museum og Assens) Ved Svanninge Bakker finder man Skerningehøj - en jættestue fra bondestenalderen. Den er bygget omkring f.kr. og er meget velbevaret. (Af andre oplevelser i området i Svanninge Bakker kan nævnes en stor naturlegeplads til både store og små børn. Der er også mulighed for en tur med en naturvejleder i området torsdage i juli til medio august fra kl Pris 40 kr. Tilmelding Faaborg Turistbureau. I området finder man også Øhavsstien og Trende Mølle med en Fyns ældste beboede huse. På vej fra Faaborg mod Svendborg finder man Alléskoven og Pipstorn skov med høje fra sten- og bronzealderen spredt rundt i skoven. På vej tilbage til Faaborg igen finder man Kaleko mølle, som er Danmarks ældste fungerende, som stadig ligger i sine oprindelig omgivelser. Der er mulighed for at købe drikkevarer og man er velkommen til at medbringe madpakke. (Andre oplevelser i område er Katterød gårdbutik, Nab strand, Holstens Hus og Blomsterhaven) Tag på et Eventyrspor Andersen was here omkring Faaborg, steder er Den Voigtske Gaard midt i Faaborg og Holstenhuus Slotspark. Lidt information omkring ophold på Lundsgaard: Hver morgen i sommerperioden (uge 37-35) serveres morgenmad på terrassen fra kl (med mindre andet er aftalt). Kr. 50,00 pr. person (Skal bestilles aftenen før.) Resten af året kan der bestilles en morgenmadsbakke, som stilles ved værelsesdøren (tidspunkt aftales). Hvis vejret er til det kan den stilles på terrassen (skal bestilles aftenen før). Haven ved legepladsen/skoven kan bruges af alle gæster. Det samme gælder for terrassen omme bag ved festsalen. Skraldespandene finder i for enden af parkeringspladsen til venstre. (Af andre oplevelser i området kan nævnes Brahetrolleborg Slot. Lige derved er der en fantastisk rhododrendon skov, som bare skal opleves, når den blomstrer) Tag en dag ind til Faaborg by. Besøg Faaborg Museum, Faaborg arrest, Faaborg klokketårn og Museet Den Gamle Gaard. Og så skal Horne Kirke jo også opleves. Det er Fyns eneste rundkirke. Kirken blev oprindeligt bygget som en fæstning. De to sidebygninger er siden hen bygget. En aften: Oplev Faaborg på tur gennem gaderne om aften med en af byens vægter. Start fra Faaborg klokketårn kl. 21.

3 5 dage med børn: 5 aftener ude at spise Aften 1 Naturlegepladsen "Troldeland" er placeret i et tidligere grusgravsområde. Området er inddelt i forskellige "lommer". I den største lomme ligger legepladsen for de ca årige. Her findes regnvejrsly med bord/bænk og plads til omkring 50 personer. I en mindre lomme ligger "Alfeland" som er legepladsen for de 2-3 til 6 årige. Lidt afsides og ned ad en stejl skrænt ligger "Huleland", hvor det er brugerne som bestemmer indretningen. Der findes bålpladser på og ved legepladsen. Medbring selv brænde - rent træ. Egeskov Slot, et af Danmarks smukkeste slotte der er åbent for offentligheden. Der er masser af oplevelser både for store og små. De har en kæmpe legeplads og mulighed for at købe mad eller selv have madpakke med, som kan spises ude. Hent brochurer i receptionen. Odense Zoo, er en af Danmarks bedste zoologiske haver. Hent brochurer i receptionen. Bøjden strand. Den bedste badestrand i nærheden af gården. Den ligger til venstre fra færgehavnen og har en god sandstrand. Tag evt. forbi Bøjden Kro og få en picnic kurv med. Den kan bestilles dagen i forvejen hos os, så bestiller vi den for jer, eller i kan selvfølgelig bestille den selv hos dem. Legoland, behøver vist ikke mere præsentation. Legoland ligger ca. 90 min. kørsel fra Lundsgaard. Bøjden Kro lige før havnen ligger Bøjden Kro. Maden er italiensk inspireret. Hovedretterne koster fra kr. 119,00 til kr. 180,00. Børnehovedret koster kr. 45,00 Aften 2 Det Hvide Pakhus På havnen i Faaborg ligger Det Hvide Pakhus. Hovedretterne koster fra kr. 176,00 til kr. 215,00. Børnehovedret koster kr. 78,00 Aften 3 Faaborg Røgeri Café På havnen i Faaborg ligger Faaborg Røgeri Café hvor der serveres fisk i alle afskygninger. Kold/varmerøget og ikke røgede retter. Priser fra kr. 22,00 til kr. 59,00. Aften 4 Falsled Kro eller Steensgaards Herrepension Skal der prøves lidt dyre steder kan disse anbefales. Falsled Kro er en af Danmarks mest kendte restaurant. Steensgaards Herrepension i Millinge, er også et fantastisk spisested, og er lidt billigere end Falsled Kro. Begge steder er også en oplevelse at besøge til frokost eller måske bare til kaffe og kage. Aften 5 Tag ned på havnen i Faaborg eller ude ved Bøjden. Køb frisk fisk hos fiskerne, når de kommer hjem om formiddagen og lav maden selv hjemme på gården. Skal tilbehøret være økologisk kan vi anbefale at handle hos Super Brugsen i Faaborg, der har et stort udvalg i økologiske varer. Alternativt. Skal der være en aften, hvor det skal være rigtig nemt, så kan Horne Pizza anbefales. De laver lækre pizzaer til priser fra kr. 49,00 59,00. De har også et stort udvalg i andre typiske grillretter. En af aftenerne: Oplev Faaborg på tur gennem gaderne om aftenen med en af byens vægtere. Start fra Faaborg Klokketårn kl. 21. Til frokost kan det anbefales at prøve Tre Kroner Restaurant. Den er berømt sin æggekage. Den ligger på Strandgade 1 lige ved torvet.

4 5 dage på øerne omkring Sydfyn: 5 dage i naturen: Helnæs er en utrolig spændende halvø at besøge. Der har levet mennesker på Helnæs siden stenalderen. Fem gravhøje ligger markant i landskabet på bakkerne syd for Maden. Helnæs er nævnt første gang i 1231 i formen Hælghænæs, der betyder "hellige næs". Kører du ad den smalle vejdæmning ud til Helnæs, møder du et imponerende landskab. Særlige steder man må se er Helnæs Kro, stranden, fyrtårnet, antikbutikken, Bobakkerne og Maden. Hjortø er med sine 90 ha og ca. 15 fastboende en af de mindste beboede øer i Danmark. De fastboende lever af landbrug og fiskeri. Hjortø nås med færge fra Svendborg, der sejler to gange dagligt - dog maksimalt 12 passagerer pr. overfart. Overfartstiden gennem det smukke Svendborgssund tager 1 time, og er en oplevelse i sig selv. Hjortø er bilfri ø som hverken har købmand, kro eller kirke. Den er imidlertid rig på naturoplevelser. Desuden er den kendt for sine børnevenlige strande. Bjørnø er en af de mindste øer i det sydfynske øhav. Man kan spadsere rundt langs kysten på et par timer. Turen byder på flade strandenge med fugleliv og høje klinter, og smukke udsigter mod fastlandet. Der er levende hegn, stendiger og i den lille landsby - smukke gamle bindingsværksgårde. En lang række ande- og vadefugle yngler på strandengene og i mosen midt på øen. Det tager en lille halv time med færgen, der ikke medtager biler. Man sejler fra Faaborg. Færge til Bjørnø sejler flere gange dagligt, sidste gang fra Bjørnø til Faaborg er kl i hverdagene kl om lørdagen og kl om søndagen. Den største attraktion på Ærø er naturen i sig selv. Kombinationen af blide strandlinjer mod det sydfynske øhav, og mere vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen, med de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik. Tag bilen eller cyklen med over. Den sidste færge hjem sejler fra Ærø kl på hverdage og lørdage søndage kl En dag på to øer, Lyø & Avernakø Avernakø ligger i det sydfynske øhav. Øen er meget langstrakt, og var oprindelig 2 øer, Avernakø og Korshavn. De er nu forbundet med en dæmning. Færgen, der sejler til Avernakø, betjener også øen Lyø. Man sejler fra Faaborg Havn og sejlturen tager 30 minutter i direkte rute. Over Lyø varer turen 1 time og 10 minutter. Man kan tage bilen med. Færgen sejler hele dagen og sidste færge sejler fra Avernakø kl Bestil evt. picnic kurv på Lyø, kontakt os omkring det. (Torsdage) Knold En guidet tur. Hør om klinternes geologiske lag, planteliv m.m. Torsdage i juli til medio august fra kl Pris kr. 40,00. Tilmelding hos Faaborg Turistbureau. Bøjden Nor er et af Fugleværnsfondens reservater. Hele Bøjden Nor på 118 hektar er fredet. Fra observations-skulet kan man opleve fuglelivet på få meters afstand. Tag evt. en picnic kurv med fra Bøjden Kro. Få os til at bestille én eller bestil selv hos Bøjden Kro dagen før. (Torsdage) De fynske alper. En spændende og aktiv guidet tur. Hør om områdets geologi og landskab m.m. Torsdage i juli til medio august fra kl Pris kr. 40,00. Tilmelding hos Faaborg Turistbureau. Som noget nyt i 2007 er Svanninge Bjerge, ligger i Svanninge Bakker, blevet tilgængeligt for offentligheden, efter det har været privatejet, og er på godt 46 kvadratkilometer. Området inkluderer Lerbjerg, der med sine 126 meter er et af Fyns højeste punkter. En dag på to øer, Lyø & Avernakø Bestil evt. picnic kurv på Lyø, kontakt os omkring det. Avernakø ligger i det sydfynske øhav. Øen er meget langstrakt, og var oprindelig 2 øer, Avernakø og Korshavn. De er nu forbundet med en dæmning. Færgen, der sejler til Avernakø, betjener også øen Lyø. Man sejler fra Faaborg Havn, og sejlturen tager 30 minutter i direkte rute. Over Lyø varer turen 1 time og 10 minutter. Man kan tage bilen med. Færgen sejler hele dagen og sidste færge tager fra Avernakø kl Arreskov Sø er Fyns største sø. Søen er omkranset af skove og sumpede områder med tagrør. Arreskov Sø er gravet af en gletscher, der har lagt det afgravede materiale i de fynske alper. Søen er 317 ha stor og lavvandet, det dybeste sted er 3,7 m. Der er kilder på søens bund, og ca. 15 % af søens vandtilløb er kildevand. Sollerup Skov ligger i et kuperet landskab og er varieret med nye og gamle nåle- og løvtræer. Rislebækken har skabt et spændende terræn ved Helvedeshule.

5 5 dage på cykel på Sydfyn 5 dages afslapning/wellness på Sydfyn En af de lange cykelture på ca. 40 km. Start ud fra gården, kør ned at Hornegyden og så videre mod Falsled. Ruten er nr. 65 gennem meget bakket skov og forbi Søbosø. Ved søen køres mod Vester Hæsinge, hvor der skal køres mod Trente Mølle, Ny Stenderup og videre mod Svanninge Bakker, og så i mod Svanninge, over Grubbe Mølle og ud på Horne Landevej. Sinebjerg rundt. En tur på ca. 15 km. Går fra gården forbi kirken mod Dyreborg. Kør igennem Bjerne by - op ad bakken - drej til venstre, forsæt mod Dyreborg ned gennem skoven om forbi havnen. Der kan fortages en afstikker mod Knold. Derefter køres mod Sinebjerg Strand og grusvejen følges 2-3 km hvorefter der drejes mod Horne igen. Skal turen være lidt længere kan der i stedet for mod Horne køres mod Vænget ned forbi Caprifolie huset og ned til vandet. Turen som går igennem Diernæs Gærup Skov og Svanninge Bakker er ca. 30 km lang. Fra gården køres mod Bjerne. Ved Bjerne vej drejes til højre og vejen følges hele vejen ind til Faaborg. Ved rundkørslen ved Svendborgvej og Sundvej kres mod Diernæs, følg rute 51 igennem Alléskoven, Gammel Dyrehave, Gærup Skov. Når man kommer ud til hovedvejen ved Korinth køres der lidt til højre før man kører over på den anden side af vejen igennem Gærup mod Knagelbjerg Skov og Svanninge bakker. Turen hjem er som beskrevet i turen. Endnu en af de lidt kortere ture på ca km. Kør fra gården mod Bøjden, lige før haven drejes der til venstre langs med Bøjden Nor. Følg vejen rundt gennem Hornenæs Skov, der er masser af smukke steder at stoppe undervejs og små afstikker til de forskellige strande. På vejen tilbage kan turen gøres lidt længere hvis man køre af vænget og Tåstebjerg hjem, hvor en del af vejen er grus. En tur gennem Falsled og Håstrup på ca. 25 km. Start ud fra gården, kør ned at Hornegyden og så videre mod Falsled, gennem Damsboskoven, drej til højre mod Håstrup og så til højre igen gennem Hanneslund af rute 60 videre ned til Millinge og forbi Grubbe Mølle og hjem. Hvis du gerne vil have en længere tur kan vi anbefale denne. En af de lange cykelture på ca. 74 km. Start ud fra gården, kør ned at Hornegyden og så videre mod Falsled. Ruten er nr. 65 og tager dig til Brobyværk gennem bakket skov og forbi Søbosø. Ved Brobyværk køres væk fra rute 65 og mod Ringe. Turen fra Ringe og tilbage til gården går af rute 51, som bl.a. tager dig forbi Brahetrolleborg, igennem Gærup Skov. Bøjden Strand ligger ved siden af færgehavnen. Det er den bedste strand på Horneland. Tag en picnic kurv med fra Bøjden Kro, bestil den enten gennem os eller ring direkte til kroen. Skal bestilles dagen i forvejen Tag en dag ind til Faaborg. Lørdage i august er der jazz på Torvet. Der er masser af hyggelige caféer og spisesteder. Bagefter kan man køre en tur til Blomsterhaven Strandlyst ude ved Nab, der er åbent hver dag 05/05-01/10 fra kl Hvis man kører fra Horne mod Assens kommer man forbi Saltofte. Der finder man en fantastisk lækker strand, hvor der også kan gås flotte ture i området. Bliver man træt af at ligge på stranden er der kun 2 km. til Assens by, som byder på rig mulighed for at shoppe. En dag i Svendborg kan ikke undværes. Besøg Beauty Secrets, og få en ansigtsbehandling med f.eks. Ole Henriksens produkter eller måske farvning af vipper og bryn. Vi har lavet en aftale med dem om at i kan få 10% på en behandling. Kontakt os i receptionen og få et kort med så i kan få 10%. Og når i så er i Svendborg er der masser af dejlige butikker, cafeer efter en hver smag. Prøv f.eks. bådresturenten med gode fiskeretter og smuk udsigt over Svendborg Sund. Bjørnø er en af de mindste øer i det sydfynske øhav. Man kan spadsere rundt langs kysten på et par timer. Turen byder på flade strandenge med fugleliv og høje klinter, og smukke udsigter mod fastlandet. Der er levende hegn, stendiger og i den lille landsby -smukke gamle bindingsværksgårde. En lang række ande- og vadefugle yngler på strandengene og i mosen midt på øen, Det tager en lille halv time med færgen, der ikke medtager biler. Man sejler fra Faaborg. Færge til Bjørnø sejler flere gange dagligt, sidste gang fra Bjørn Ø til Faaborg er kl i hverdagene kl om lørdagen og kl om søndagen.

6 5 dage på vandretur på Sydfyn 5 dages aktiv ferie på Sydfyn En lille tur på små 5 km. Turen er får gården ned til stranden ved Tornæs Hoved/Horne Krogen, ned af Strandvejen oppe fra Landevejen. En lidt længere tur ca. 10km. Tag bilen mod Korinth Ved Spanget køres til højre hvor bilen stilles. Gå så Nørresø rundt, en meget smuk tur gennem skov. Tag bilen op til Svanninge Bakker eller Svanninge bjerge (på hver siden side af Odensevej) Her er masser af forskellige ture at gå i forskellige længder. Vi har foldere liggende i receptionen. En tur rundt på Horne Land. Turen kan laves på enten 3, 5, 7 el. 9 km tur. Går fra gården til højre rundt om Kirken op ad Kirkeballe vej. Afhængig af hvor langt turen ønskes drejes der så til højre, den lange tur vil tage jer helt ned igennem den fredet Gerdselsskoven som er helt unik, til Stranden ved Vænget forbi Kaprifoliehuset. Tag bilen til Helnæs, turen er gennem Falsled, Hårby, Snave og det smukke lille fiskeleje Brunshuse Der er masser af smukke områder at gå på Helnæs. På Sinebjergvej 66 udlejes 3-personers jolle med 5 hk. motor, inkl. flydevest, årer og anker. 4 timer: kr. 200,00., pr. dag: kr. 300,00, pr. uge: kr. 1000,00. Der udlejes også 4-personers jolle med 15 hk. motor, inkl. flydevest, årer og anker, 4 timer: kr. 300,00, pr. dag: 400 kr., pr. uge: kr. 1800,00, benzin købes ved bådejer. (alm. dagspris) Desuden udlejes havkajakker, inkl. svømmevest, fløjte og pagaj, 2 timer: kr. 80,00., 4 timer: kr. 120,00., pr. dag: kr. 150,00, pr. uge: kr. 800,00. Østrup Islandsheste tilbyder rideture i naturskønt terræn ca. 10 km nord for Faaborg. Det koster 100 kr. i timen. En-dagsture fås fra 500 kr. til 700 kr. Reservation tirsdag og fredag eftermiddag. Kontakt Dorte Mehr, Østrup 32, 5600 Faaborg, tlf.: Turridning på smukke oldenborg heste. En times tur 120 kr. To timers tur 200 kr. Kontakt Jannick Nøddekær, Strandby Skov 3, 5683 Haarby, tlf.: Området tilbyder 2 typer golfbaner. Faaborg Golfbane er beliggende i det naturskønne område Svanninge Bakker, med en storslået udsigt over Øhavet. Banen har 18 huller og kan som en af de få i landet benyttes hele året rundt. Golfbanen i Ringe er 9 hullers "Pay and Play" bane og ligger tæt ved Ringe by. Der kræves ikke medlemskab af en golfklub for at kunne spille på denne bane. Udstyr kan lejes. En dag på cykel rundt omkring Horne og Faaborg. Cykler kan lejes på Faaborg Turist Kontor. Tag en dag på stranden, f.eks. Bøjden Strand, eller hvis vejret mere er til indendørs er der Faaborg Svømmehal som tilbyder: 34 grader varmtvandsbassin med mange massagedysser, 27 grader - 25 meter med 6 baner samt legebassin, 1- og 3 meters vippe, 30 meter rutschebane. Sauna, dampbad, koldtvandskar, super moderne solarier og en hyggelig café.

7 Lundsgaard Gårdbutik Plakater fra hagedornhagen: Der er seks forskellige fotografier af sommerfugle og af biller. Kan købes enten enkeltvis i størrelsen 70 x 100 cm pris kr. 250,00 eller i bugsboxsættet i A4 størrelse, enten alle 6 sommerfugle eller alle 6 biller kr. 275,00: Badeanstalten: Sæber: Kaffebar kr. 35,00 Lavendellatter kr. 35,00 Rytmisk Rosenregn kr. 35,00 Boblende Fryd kr. 35,00 Green Tea kr. 35,00 Gæstesæber kr. 7,00 Diverse: Badesalt kr. 27,00 Ansigtsmaske kr. 20,00 Håndlotion kr. 49,00 Babyblød gave sæt kr.149,00

8 Søbogaard: Saft: Blandet saft kr. 33,00 Hyldeblomstsaft kr. 40,00 Hyldebærsaft kr. 35,00 Solbærsaft kr. 37,00 Sjælevarmer kr. 39,00 Håndlavede smykker af Lise Pilmann: Hårnåle Pris pr. stk. kr. 25,00 Æblemost kr. 22,00 Øreringe i 3 størrelser Pris pr. sæt: Små kr. 139,00 Mellem kr. 169,00 Store kr. 225,00 Marmelade/honning: Abrikos kr. 27,00 Appelsin kr. 27,00 Blåbær kr. 27,00 Jordbær/rabarber kr. 27,00 Solbær kr. 27,00 Akacie honning kr. 40,00 Bihonning kr. 40,00 Halskæder Pris pr. stk. kr. 200,00

9 Møn Bolcher: Mange slags, kr. 25,00 Velkommen til Horne Sommerland Giving and Living: Franck & Fischer: Vi har lavet denne folder i håb om at give jer et bedre overblik over de mange ferieoplevelser der er mulighed for på Sydfyn/Fyn. Har i yderligere spørgsmål er i altid velkomne til at komme at spørge. I receptionen på Lundsgaard forefindes et stort udvalg af brochurer. Bagerst i folderen finder i et lille udvalg af de varer, som vi sælger i gårdbutikken. I er altid velkomne til at komme over i receptionen, eller finde os et eller andet sted på gården, hvis i er interesseret i at handle eller har spørgsmål vedrørende varerne. Vores varer er en blanding af gode lokale Sydfynske produkter og ting som vi synes er særligt smukke. Denne folder hører til i sommerhuset Weekend

10 Vi håber i nyder jeres ophold på Sydfyn