Canada og USA Autocamperrejse i perioden september 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Canada og USA Autocamperrejse i perioden 08. - 30. september 2011"

Transkript

1 Canada og USA Autocamperrejse i perioden september 2011

2 DACF og OurWorld A/S har fornøjelsen, at præsentere en unik rejse i Autocamper til Canada og USA.. Den amerikanske forfatter E.A. Mills skrev i 1924 At bestige de Canadiske Rocky Mountains kan udvikle sig til en kærlighed for naturen, styrke påskønnelsen af den smukke udendørs verden og sætte en i kontakt med det uendelige. Stadig er det denne åndeløse oplevelse man opnår, når man skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dyb skov gennemskåret af gletschere, der bliver til mægtige søer og rivende floder gennem polartundraen. Rejsen bringer os til steder de fleste danskere kan nikke genkendende til, men hvor alt for få har været - det være sig Mount Rushmore, Black Hills og Yellowstone National park i USA Vigtigt: Vi holder et antal autocampere ved Cruise Canada hvor vi har fået rabat. En del af rabat aftalen forudsætter at vi den 28. februar 2011 afleverer betaling og deltagerliste. Derfor skal vi bede om tilmelding senest den 28.februar Herefter er der forbehold for ledige vogne.. August: Afrejsemøde Alle tilmeldte deltagere inviteres til et informationsmøde før afrejsen. Udover en gennemgang af praktiske informationer er der naturligvis mulighed for at hilse på de øvrige deltagere. 8. september: København Calgary Fra København flyver vi via Amsterdam til byen Calgary i det vestlige Canada. Efter ankomsten til Canada kører vi direkte til vort hotel, hvor værelserne står klar. Hotel: Ramada downtown. 9. september: Calgary. Vi har gennem tiden lavet en del autocamper konvojer i Nordamerika. Desværre kan vi konstatere, at udleveringen af autocamperne er en flaskehals. Derfor er proceduren denne dag følgende: Lige efter morgenmad tager det første hold ud til camperfirmaet - det vil foregå i mindre hold med op til 4 par af gangen. Hermed har de tilbageværende mulighed for at slappe indtil det bliver ens tur til at hente camperen. Der er afsat tid til, at blive dus med køretøjet, som er vores hjem de næste uger. I samlet trop kører vi til et lokalt supermarked for at proviantere, hvorefter vi fortsætter til en campingplads i den vestlige udkant af Calgary. Her har vi en overnatning og vil gennemgå vognene får vi fortsætter rejsen næste dags morgen.. Eventuelle problemer eller mangler ved autocamperne ordnes her. 10. september: Calgary Ranch (117 km) Vi forlader Calgary og kører ud på prærien nord for Calgary. I aften er vores vært en dansk emigrant- Svend Nielsen. Det er på hans jord, at vi har fået lov til at campere med bjergene foran os. Overnatning: På østsiden af Rocky Mountains 11. september: Ranch Edmonton (190 km) Vi fortsætter rejsen nordpå til byen Edmonton, hvor der er afsat tid til at se nærmere på byen på egen hånd. En mulighed er også, at besøge en af verdens største indkøbs centre West Mall. Overnatning: Campingplads ved West Mall

3 12. september: Edmonton Jasper (370 km) Vest på ind i Rocky Mountains gennem et ganske betagende natur sceneri til byen Jasper. Blandt globetrottere regnes området, som noget af det mest imponerende natur på kloden. Dette er takket være moder naturs store mosaik af gletschere, varme kilder, snedækkede bjergtinder, fossende floder, vandfald, grønne enge og skove. Kort sagt en tur med en enestående variation af flora og naturscenerier. Vi bor lige udenfor Jasper, der ligger midt i nationalparken af samme navn, Gå ikke glip af en vandretur i Jasper nationalpark. På de mange velafmærkede stier kommer man nemt rundt i parken og tæt på den fabelagtig og mageløs natur. Overnatning: Jasper. 14. september: Jasper Banff (290 km) Turen fra Jasper til byen Banff bringer os igennem en forbløffende stor og vild natur, hvor brussende floder, evig sne og masser af dyrevildt såsom brun bjørne er en naturlig del af kørerturen. Vi kører på en af de smukkeste panorama veje i verden: Icefields Parkway. Dagens højdepunkt kunne blive en køretur på Athabasha Gletcheren i en special bygget bus. Eller muligheden for at gå en tur på gletcheren. Herefter fortsætter vi til Lake Louise søerne i Rocky Mountains er noget for sig, idet vandet er i alle tænkelige blå og grønne nuancer. Efter en vandretur ved Lake Louise fortsætter rejsen til byen Banff. Overnatning: Banff 13. september: Jasper Nyd dagen på dette smukke sted. Der er mulighed for at kører til The Whistlers. Her findes Hot Springs med 40 grader varmt vand, så husk badetøj. Det er en enestående oplevelse at ligge i bassinet og kikke på de sneklædte bjerge, der omkranser dig. Eller tag med på en sejltur på Maligne Lake. Sejlturen er kåret som den bedste oplevelse i Canada. Overnatning: Jasper. 15. september: Banff. Vi har hele dagen til at udforske området. Snyd ikke dig selv for Banff centrum, hvor The wild west stemning stadig er intakt. Eller tag ud til Bow-vandfaldet, Tunnel Mountain Drive eller tag en gondoltur til toppen af Sulphur-bjerget for at nyde en af områdets bedste panoramaudsigten.. Banff har flere western inspirerede restauranter og vi vil på afrejsemødet fortælle mere om mulighederne. Overnatning: Banff.

4 16. september: Banff Kalispell (USA) (480 km) Fra Banff kører vi via Radium Hot Springs sydpå til den Amerikanske grænse. Dagens mål er Kalispell ved Waterton National park. Overnatning: Kalispell området. 17. september: Kalispell Yellowstone National Park. (692 km) Vi ankommer i dag til en fantastisk national park Yellowstone Nationalpark - den første og største nationalpark i USA. Overnatning: Yellowstone. 18 og 19. september: Yellowstone National Park. Vi har afsat 2 dage til at opleve nationalparken i. Yellowstone s infrastruktur er populært sagt et 8-tal. Vi anbefaler at fokusere på den øverste del af 8-tallet den ene dag. Dette område byder på termiske kilder, floder og mud pots. Vi skal på en mindre gåtur i Mammoth Hot Springs. Lige præcis i dette område er der gode chancer for at se bjørne, bisoner, coyoter og en meget sjælden gang pumaer. Den næste dag bør fokus være på den nederste del af Yellowstone. Blandt meget kan man her opleve Old faithful, hvilket er en geyser der med jævne mellemrum går i udbrud. Et andet stop kunne være ved Lake Yellowstone eller ved Emerald pool, der er termiske kilder. 20. september: Yellowstone Cody. (145 km) Fra Yellowstone fortsætter rejsen østpå til byen Cody. Kort før Cody er der mulighed for at opleve den store dæmning Cody Dam. Et museumsbesøg på Buffalo Bill Historic Center kan anbefales, idet man her kan høre om den autentiske western historie. Museet er at finde inde i selve byen Cody. I Cody er der ofte rodeos med de lokale. Vi hjælper gerne med billetter til showet. Dette orienterer vi om på afrejsemødet. 21. september: Cody Sheridan. (246 km) Vi fortsætter over prærien til Sheridan. Indtil 1866 var området beboet af Sioux-, Cheyenne- og Arapaho-stammerne. Gennem tiderne er der kæmpet mange blodige kampe mellem nybyggerne og indianerne i dette område. Vi følger den snoede vej gennem bjergene og giver os god tid og stopper ved flere af udsigtspunkterne for at nyde den smukke natur. I en stille stund kan man prøve at tænke sig to hundrede år tilbage, til dengang hvor bjergene blev krydset i prærievogne uden asfaltveje. Overnatning: Ved Sheridan 22. september: Sheridan Deadwood. (340 km) Et oplagt stop i dag er ved Devils Tower eller som indianernes kalder stedet Bjørnenes Hus. Klippen er skallen af en udslukt vulkan, et spændende naturfænomen, hvor vi har tid til at strække benene og se nærmere på området. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Deadwood beliggende inde i Black Hills.i staten South Dakota. Området hvor Calamity Jane og Wild Bill Hitchcock huserede. Overnatning: Ved Deadwood.

5 23 og 24. september: Black Hills. 2 hele dage til at opleve Black Hills i og det omkringliggende område. Vi besøger det gigantiske monument over Lakota-indianernes høvding Crazy Horse. Han var en af høvdingene, der besejrede General Custer og hans mænd ved Little Big Horn. Herefter ser vi Mount Rushmore med de fire amerikanske præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Se også nærmere på byen Deadwood og ikke mindst kirkegården, hvor gravstenene vidner om tilstandene, før der var lov og orden. Der er mulighed for at besøge saloonen, hvor Wild Bill Hitchcock blev skudt i ryggen. Et andet oplagt sted at besøge er Spearfish Canyon, hvor udsigten kan nydes ud over slugten, før vi fortsætter til Custer State Park for at se de vilde bisonokser - der er ca bisonokser i parken. Overnatning: Ved Deadwood. 25. september: Black Hills Billings. (544 km) Vi forlader Black Hills og kører igen ind i Wyoming og videre til Montana, hvor vi kommer til byen Billings. Byen har ikke meget at byde på, men er et udmærket stop for natten og oplagt for proviantering til de sidste dage. Overnatning: Ved Billings. 26. september: Billings East Glacier Park. (574 km) I dag når vi frem til østsiden af Glacier Nationalpark - vi har tidligere været på vest siden. Det er også i dag, hvor vi kommer gennem Sortfods indianernes område. Overnatning: Ved East Glacier Park.

6 Der er mulighed for at stoppe og nyde naturen undervejs. Overnatning: Ved East Glacier Park. 27. september: East Glacier Park. Nationalparken kan kun besøges med personbil, idet autocamperne er for store til at køre gennem parken. Derfor vil vi på afrejsemødet drøfte hvem der vil leje bil i dag og se nærmere på parken. Det vil være oplagt at være 4 personer i hver bil. Evt. bil leje er ikke inkluderet i rejsens pris. Den 80 kilometer lange vej gennem parken kaldes Going to the sun road. På køreturen krydser man Logan passet i ca. 2 km. højde. 28. september: East Glacier Park Waterton National Park. (117 km) Rejsen fortsætter nordpå til den Canadiske grænse. Dagens mål er Waterton National Park. Waterton og Glacier parkerne hænger sammen og betegnes derfor ofte som værende en park. Start gerne dagen tidlig så eftermiddagen kan bruges til en vandretur i Waterton National Park. I aften arrangerer vi en fælles afslutningsmiddag. Overnatning: Ved Waterton National Park. 29. september: Waterton National Park Calgary. (264 km) Rejsens sidste mål er Calgary, hvor vi skal være inden kl Vognene afleveres rengjorte. Herefter kører vi til lufthavnen hvorfra hjemrejsen begynder kl september: Calgary København. Efter et flyskifte ankommer vi til Københavns lufthavn kl

7 Generelt omkring autocamperne: C-25 eren er ca. 8 meter lang og motoren har som regel 8 cylindre. Der er fri adgang fra førerkabinen til beboelsesafdelingen. Over førerkabinen findes en seng. Ligeledes er der en dobbeltseng bagerst i vognen. Vognene er udstyret med aircondition, køkken, toilet og bad. Rimelig stort køleskab og en mindre fryser. Visse funktioner kræver strøm tilslutning udefra. Strøm, kloak og vand tilsluttes i vognens venstre side. Umiddelbart en stor vogn. Men forholdene i Nordamerika er baseret på store køretøjer. Så efter et par timers kørsel vil man være fortrolig med vognen. Camper firmaet forbeholder sig ret til at opgradere til større vogne, sker dette vil man ikke blive kompenseret for evt. ekstra brændstof forbrug.

8 Før du bestiller rejsen! På rejsen er Max og Birte Watson konvoj ledere. Dette indebærer: at de medbringer forskellige dokumenter, som gruppen skal bruge. De er ikke guider, men vil gerne medvirke til at løse evt. problemer samt hjælpe med oversættelse. For at få det optimale udbytte ud af rejsen skal man opfatte kørslen, som en vigtig og afslappende del af ferien. Det er vigtigt, at understrege at visse dage ser man ikke andet end natur. Flere af campingpladserne kan/vil ikke modtage reservationer for 2011, derfor vil vi vende tilbage med oversigt over campingpladserne i løbet af foråret. Vi vil bestræbe os på at man bor inde i Yellowstone, men parken s campingpladser er meget efterspurgt og de åbner forholdsvis sent for reservationerne. Derfor kan vi være nødt til at overnatte udenfor parkerne. Hvis I ønsker at forlænge lejemålet af autocamperen vil vi gerne medvirke til dette. Kontakt os venligst hurtigst muligt. Normalt er der i Canada/USA et vist antal Miles man må køre i autocamperne, når man har kørt det oplyste antal miles, vil man blive opkrævet ekstra betaling for de ekstra kørte miles. Det er lykkedes os at forhandle en aftale med camper firmaet, således at der er ubegrænset antal miles og dermed ikke risiko for yderligere opkrævning.

9 Prisoversigt Pris per person i delt dobbeltværelse og C-25 camper Dkk ,- Afbestillingsforsikring (per person) Dkk ,- Rejseforsikring (Gouda superdækning) Dkk ,- Rejsens pris inkluderer: Fly: København Calgary, retur.. Overnatninger på hotel og campingpladser. Morgenmad på hotel. Leje af C-25 camper med ubegrænset antal miles inkluderet. Ansvar og kasko forsikring med CAD 1.000,- i selvrisiko. Lokale skatter på autocampere. Personligt udstyr i Autocamper, såsom tæpper, hovedpude, tallerkener mv. Lufthavnsskatter, afgifter og brændstoftillæg per 14 december Afslutningsmiddag eksl. Drikkevarer den sidste aften. Informationsmøde før afrejsen. Drikkepenge til buschauffør og lokale guider. Rejsens pris inkluderer ikke: Drikkevarer og måltider der ikke er nævnt herover. Yderligere drikkepenge Brug af evt. generator i autocamperne. Brændstof og gas til autocamper. Entre til national- og statsparker. Personlige forsikringer Indrejsetilladelse til USA (USD 14), OurWorld A/S hjælper meget gerne med dette. Tilmelding til rejsen: Telefon: Skriftligt: OurWorld A/S Nupark Holstebro I forbindelse med tilmeldingen skal vi bede jer medsende kopi af pas.

10 Rejsebetingelser Prisændringer OurWorld A/S kan under særlige forudsætninger hæve eller sænke rejsens pris. Ændringen skal bero på væsentligt ændrede valutakurser, skatter, afgifter, nye skatter og/eller afgifter, stigninger på brændstof og lign. En prisændring vil blive varslet hurtigst muligt og senest 14 dage før afrejse. OurWorld A/S kan dog aldrig forhøje rejsens pris med mere end 10 %. Såfremt dette sker kan rejsedeltageren frit afbestille rejsen. OurWorld forbeholder sig ret til at kurssikre relevante valutaer når der er sikret afrejse, herefter kan evt. kursfald ikke udløse lavere pris. Forbehold Der tages forbehold for trykfejl og fejl i prisen på rejsen. Rejsedeltagerens ændring Navneændring er efter billetudstedelse som oftest forbundet med ændringsgebyr, som er afhængig af det enkelte luftfartsselskab. Rejsedeltagerens afbestilling uden afbestillingsforsikring Indtil 60 dage før afrejse er depositum tabt. Indtil 30 dage før afrejse er ,- af rejsens pris tabt. Senere afbestilling end 30 dage før afrejse vil medføre, at hele det indbetalte beløb er tabt. Afbestilling skal altid foregå skriftligt. Afbestillingsforsikring Our World A/S anbefaler at man tegner en afbestillingsforsikring. Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen. Forsikringen dækker, hvis forsikrede ikke kan påbegynde rejsen pga. død eller alvorlig akut sygdom/tilskadekomst, som kræver hospitalsindlæggelse eller lægeordineret sengeleje eller det, der kan sidestilles hermed hos forsikrede eller nærmeste pårørende eller rejseledsager OurWorld A/S etablerer afbestillingsforsikringen ved Gouda rejseforsikring. Rejsedeltagerens ansvar Møder rejsedeltageren ikke rettidigt op/udebliver eller ikke kan deltage pga. glemt eller ugyldigt pas, kan der ikke forventes nogen godtgørelse. Rejsedeltageren skal rette sig efter rejselederens anvisninger samt sørge for, at bagage mv. er på rette sted. Rejsedeltageren er ansvarlig for enhver skade forårsaget pga. tilsidesættelse af rejselederens anvisninger. Enhver rejsedeltager er selv ansvarlig for at kende gældende toldregler. Aflysning/ændring Aflysning kan finde sted, hvis der ikke er opnået tilstrækkeligt deltagerantal (24 personer). Ved aflysning af en rejse godtgøres det fuldt indbetalte beløb. OurWorld A/S er forpligtet til senest 60 dage før afrejse at underrette rejsedeltagerne, såfremt der ikke er tale om en pludselig opstået situation. Bureauet forbeholder sig ret til at ændre en rejse, hvis tvingende forhold gør dette nødvendigt, f.eks. omlægning af en rejserute, ændring af overnatningssteder samt flytte gæster til et andet hotel af samme standard. Rygning Rygning i busser og fly er ikke tilladt. Hotelværelserne er som udgangspunkt ikke ryger værelser. Ønskes rygerværelser vil OurWorld A/S gerne forespørge om dette. Bonusprogrammer Der optjenes SAS bonus på rejser med Air Canada, vi hjælper gerne med at registrere evt. bonusnummer, men evt. manglende point er en sag mellem rejsedeltager og flyselskab. Reklamationer Skal fremsættes til rejselederen vil straks forsøge at udbedre skaden. Sker dette ikke i tilstrækkeligt omfang, skal reklamation omgående ringes eller sendes skriftligt til OurWorld A/S.

11 Tilmelding Denne tilmelding vedrører rejsen med DACF til Canada og USA.. Vi skal venligst bede om tydelig skrift, således misforståelser undgås. Husk navn skal være identisk med navnet i passet. Medlemsnummer ved DACF (eller tilsvarende forening) Jeg er ikke medlem af DACF, tilmeld venligst på Navn: Navn: Adresse: Alder Alder Postnr. By: Telefon nr: Mobil nr: Må OurWorld A/S tilmelde dig vores elektroniske nyhedsbrev?: Vi ønsker rejseforsikring Vi ønsker afbestillingsforsikring JA NEJ JA NEJ JA NEJ Sendes til: OurWorld A/S Nupark Holstebro Danmark Fax Har du/i specielle krav til mad eller lignende skal det påføres herunder, vi kan ikke garantere specielle sæder i flyene.