REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.)."

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen, Stig Møller, Steen Møller, Ib Haahr, Erling Møller Nielsen, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Roger Lundberg, Lars Bregnehøj, Martin Rasmussen, Per Diget, Pia Tørving, Mette Greisen, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Ann B. Poulsen, Bjarne Elnegaard, Peter Lund Andersen, Anne Møllegaard Mortensen. Afbud: Erik Vind Frost, Lisbeth Hansen, Anne Jørgensen, Anne Mette Markussen, Nina Skov-Lauridsen, Karsten Kjærby Christiansen, Bo Hansen, Jens Marling, Bjarne Nielsen. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). DAGSORDEN: Tema: Integration 1. Meddelelser fra formand 1.1. Formandskabets møde med Vækstforum den 27. april Formandskabets møde med VEU-centre den 13. juni Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde den 17. marts Nykonstituering af Rådet Udpegning af ny formand Udpegning af medlemmer til Sagsudvalget samt observatør til vækstforum 2.4. Status for Rådets Strategi- og handleplaner, herunder Afrapportering fra Rådets arbejdsgrupper vedr. mangel- og paradoksproblemer Tilpasning af de 4 handleplaner 3. Orienteringspunkter 3.1. Program for Rådets konference den 22. august Opfølgning på forebyggelse af mangel og paradoksproblemer 3.3. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.4. Status på reformer og indsats 3.5. Orientering om status på forvaltningssager 3.6. Samspil med Vækstforum 4. Eventuelt Sekretariatet, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 2., 5000 Odense C, tlf , amksyd@star.dk

2 Pkt. 1.1: Formandskabets møde med Vækstforum den 27. april 2016 gkb/uch I RAR s handleplan er der i aktiviteter indlagt møde mellem henholdsvis RAR s formandskab og Vækstforums formandskab med henblik på drøftelse af fælles initiativer. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Mødet blev afholdt den 27. april kl Der var 3 punkter på dagsordenen: 1) Velkomst samt præsentation af RAR Fyn, RAR Sydjylland og Vækstforums strategier. : På mødet blev strategierne samt RAR, Syddansk Vækstforum og Region Syddanmarks handlemuligheder og indsatser kort præsenteret. Der var enighed om, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft er afgørende for vækst og udvikling i regionen. 2) Drøftelse af udfordringer og veje til kvalificeret arbejdskraft : Der var enighed om, at der er mange forskellige indsatsområder, som kan bidrage til at håndtere udfordringen med kvalificeret arbejdskraft. Der blev bl.a. peget på flg. indsatsområder: At få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse herunder praktikpladssituationen Behovet for at fastholde kvalificeret udenlandsk arbejdskraft - fx ved at gøre noget for de medfølgende ægtefæller. At få det stigende antal flygtninge ind på arbejdsmarkedet Efteruddannelsesområdet - herunder mulighederne inden for voksenlærlingeområdet. 3) Samarbejde mellem RAR og Vækstforum om løsninger på kvalificeret arbejdskraft. : Der var enighed om i første omgang at lade sekretariaterne arbejde videre med potentielle initiativer inden for efteruddannelsesområdet, og hvis muligt i fht. voksenlærlinge. Der var endvidere enighed om, at dagens drøftelser og sekretariaternes videre arbejde med fordel kan indgå i det videre arbejde med den såkaldte aktionsplan inden for kvalificeret arbejdskraft, som kommunerne og regionen har besluttet at gennemføre som opfølgning på vækst- og udviklingsstrategien. Endvidere blev det besluttet, at kredsen skulle mødes igen 1-2 gange årligt, efter behov. Intet Meddelelsen blev taget til efterretning.

3 Pkt. 1.2: Formandskabets møde med VEU-center Fyn den 13. juni 2016 gkb/uch I RAR s handleplan er der i aktiviteter indlagt fællesmøde mellem henholdsvis RAR s formandskab og VEU-centrets bestyrelse om koordineret fokus og prioritering samt indgåelse af samarbejdsaftale. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning Formålet med at indgå en samarbejdsaftale er behovet for, at beskæftigelses- og uddannelsesområdet kan udvikle en fælles forståelse og et koordineret fokus og prioriteringer i at løfte opgaven med at bekæmpe langtidsledighed. Samarbejdsområderne kan være på flere indsatsområder eksempelvis styrkelse af virksomheds kontakten, målretning af vejledning og opkvalificering, ungeindsatsen samt generel videndeling. Mødet afholdes den 13. juni Intet Meddelelsen blev taget til efterretning. Pkt. 2.1: Godkendelse af dagsorden : Dagsordenen blev godkendt Pkt. 2.2: Godkendelse af referat fra møde den 17. marts 2016 : Der er fejlagtigt nævnt under dagsordenens pkt at Nina Skov-Lauridsen deltager i arbejdsgruppen vedr. mangelinitiativer.

4 Pkt : Ny konstituering af Rådet, formandsskifte GKB/uch I henhold til Lov nr af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv., 28, stk. 6, udpeges Rådets formand og suppleanten for denne for en 2-årig periode. Næstformænd udpeges ligeledes for en 2-årig periode. I henhold til lovens 57 udpeges Formanden og suppleanten for denne første gang med funktionsperiode indtil den 16. september Herefter udpeges en formand og en suppleant for denne med virkning fra den 16. september 2016 og med funktionsperiode indtil den 1. juni Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at udpege formand samt 1. og 2. næstformand for perioden 16. september 2016 til 31. maj I henhold til Rådets forretningsorden skal den afgående formand foranledige nyvalg af formand samt 1. og 2. næstformand, 7, stk. 3. Konstitueringen er gældende for den resterende valgperiode. Rådets funktionsperiode løber indtil den 1. juni Det vil sige 3 år og 5 måneder. Funktionen som formand og suppleant deles lige i den resterende funktionsperiode frem til den 1. juni 2018, således at der udpeges en formand og en suppleant for denne med virkning fra den 1. januar 2015 og med funktionsperiode frem til den 16. september 2016 og herefter en ny formand og formandssuppleant med virkning fra den 16. september 2016 og indtil den 1. juni Den ny-udpegede formand leder næste møde, der afholdes den 22. september Formandsposten kan besættes med et medlem af Arbejdsmarkedsrådet. Posterne som 1. og 2. næstformand besættes med et medlem af Rådet fra to af de medlemsgrupper, der ikke er repræsenteret ved formanden. Rådets forretningsorden: Sekretariatets indstilling blev godkendt. Erling Møller Nielsen blev udpeget som formand, Kent Madsen som 1. næstformand og, Steen Møller som 2. næstformand.

5 Pkt : Udpegning af medlemmer til Sagsudvalget samt observatør til Vækstforum GKB/uch I henhold til Lov nr af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv., 28, stk. 6, udpeges Rådets formand og suppleanten for denne for en 2-årig periode. En følge heraf er, at der udpeges nye medlemmer til Sagsudvalget. Funktionsperioden følger perioden for udpegning af formand. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at udpege formand (til sagsudvalget) samt et medlem fra arbejdsgiverside, et medlem fra lønmodtagerside samt et medlem fra kommunal- /regionssiden samt én suppleant for hvert medlem til Sagsudvalget samt en observatør til Vækstforum. Sagsudvalget behandler forskellige forvaltningsopgaver, herunder arbejds-/opholdstilladelser, arbejdsfordelinger ud over 13 uger, varslingssager ansøgninger til varslingspuljer, ansøgninger om nytteindsats mv. Nogen af sagerne har kort sagsbehandlingsfrist. Der planlægges skriftlige møder ugentligt og møder med fremmøde første torsdag hver anden måned næste møde planlagt til den 1. september. Evt. anden mødekadence aftales løbende og efter behov. Vækstforum har 4 årlige møder. Der er planlagt kommende møder den 27. september og den 6. december Alle ordinære møder afholdes i regionsrådssalen i Vejle fra Funktionsperioden følger perioden for udpegning af formand, hvilket betyder det nyudpegede sagsudvalg og ny-udpegede observatør til vækstforum er gældende fra 16. september Intet Sekretariatets indstilling blev godkendt. Alle medlemmer og suppleanter af sagsudvalget blev genudpeget. Per Diget fortsætter som observatør i Vækstforum. Kent Madsen blev udpeget som formand for sagsudvalget.

6 Pkt : Afrapportering fra Rådets arbejdsgrupper vedr. mangel- og paradoksproblemer VJE/uch Jf. Rådets Strategi- og handleplaner følger Rådet op på mangelsituationen på hvert møde. På mødet den 17. marts 2016 blev der nedsat to arbejdsgrupper med det formål at drøfte hhv. mangel- og paradoksproblemer. Mangelgruppen skulle drøfte mangel på svejsere med henblik på konkrete initiativer, men også mulige mangelproblemer på andre områder. Paradoksgruppen skulle forholde sig til rengøringsområdet. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter situationen på det fynske arbejdsmarkedet, evt. iværksættelse af yderligere initiativer og herunder forholder sig til forslagene fra Mangelgruppen. Det indstilles, at Rådet beslutter at bede arbejdsgruppen forberede en afdækning af det offentlige arbejdsmarked således, at det kan komme på som tema på Rådsmødet den 22. september På mødet indleder vi med: En præsentation af situationen på det fynske arbejdsmarked (bl.a. med nye redskaber i overvågningen). Afrapportering fra arbejdsgrupperne: Paradoksproblemer: Formandskabet udgør arbejdsgruppen og den første ind-ledende drøftelse blev taget på mødet i formandskabet den 2. juni Der er taget initiativ til et serviceassistentprojekt, der bl.a. indeholder rengøring, i sam-arbejde med de fynske jobcentre og AMU. Projektet kombinerer virksomheder med behov for arbejdskraft, målrettet opkvalificering og motiverede ledige for branchen. Projektet kan være med til at belyse omfanget og karakteren af manglen samt antallet af ledige, som ønsker job i branchen. Mangelproblemer: Arbejdsgruppen har afholdt møde den 24. maj Et svejser-projekt er under planlægning i samarbejde med de fynske jobcentre og AMU. Projektet opbygges efter samme model som Fynboer der gnistre. Arbejdsgruppen drøftede andre mulige mangelområder og besluttede at foreslå Rådet at tage temadrøftelser inden for fire områder: Industri (metal) med svejsere, værktøjsmagere og industriteknikere som eksempler. Bygge & Anlæg med bl.a. anlægsstruktør (kloak) som eksempel. Transport med bus- og godschauffører som eksempler. Det offentlige arbejdsmarked med lærere, socialrådgivere og sygeplejersker som eksempler. Herefter er der drøftelse af evt. yderligere initiativer og herunder Arbejdsgruppens forslag. Materiale fra pkt. 3.2 og 3.3 vil blive inddraget i præsentationen. Intet Sekretariatets indstilling blev godkendt. Under dette punkt blev omdelte opgørelse af forbrug på regional uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft gennemgået og drøftet. Jobcentrene vil blive hørt i forhold til opgørelse vedrørende effekt og hvilke kurser der har været anvendt mest.

7 Pkt : Tilpasning af de 4 handleplaner VJE/uch På møde den 28. januar 2016 godkendte Rådet Strategi- og udviklingsplan 2016, som består af et overordnet Strategipapir og 4 underliggende handleplaner. I de 4 handleplaner er Rådets aktiviteter nærmere beskrevet. Af indstillingen fra januar mødet fremgår, at papir-erne løbende kan udbygges/revideres alt efter situationen i løbet af året. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at sekretariatet løbende opdaterer handleplan-erne efter aftale med formandskabet, således at de er i overensstemmelse med de beslut-ninger, som Rådet foretager i løbet af året. RAR Fyns strategipapirer ligger offentligt tilgængeligt på Rådets hjemmeside. Her har alle interesserede mulighed for at orientere sig, om de initiativer Rådet har besluttet at iværksætte. Det er derfor hensigtsmæssigt, at handleplanerne er opdaterede og giver et aktuelt billede af Rådets beslutninger. P.t. er det programmet for Rådskonferencen, som fordrer en tilpasning af handleplanerne. Intet Sekretariatets indstilling blev godkendt.

8 Pkt. 3.1: Program for Rådets konference den 22. august 2016 vje/uch På baggrund af Rådets møde den 17. marts 2016, hvor rammerne for konferencen blev besluttet, har Sekretariatet arbejdet videre med programmet for Rådets konference. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Programmet for rådskonferencen den 22. august 2016 er bygget op over fire temaer: Kort præsentation af RAR Fyns Strategi- og udviklingsplan v. formanden/næstformand for RAR Udviklingen på det fynske arbejdsmarked v. Peter Graversen Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Udfordringer set fra politisk niveau. Oplæg v. rådmand Steen Møller, Odense kommune. Samarbejde og koordinering for at imødegå mangel- og rekrutteringsproblemer. Præsentation af samarbejdsprojekt og paneldebat v. fabrikschef Henrik Victor Hansen, Bladt, forstander Ove G. Dalby, AMU-Fyn, Kent Madsen, Dansk metal og virksomhedschef Jakob Gudbrand, Jobcenter Odense. Bedre integration via arbejdsmarkedet Oplæg ved Vibeke Ejlertsen, Nyborg Kommune, Berit Toft Fihl, DA og paneldebat med Munck Gruppen a/s og jobcenter Nyborg. Formen er en kombination af oplæg, paneldebat og spørgsmål/kommentarer fra salen. Konferencen afholdes på Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense. Målgruppen for konferencen er alle aktører inden for beskæftigelsesindsatsen på Fyn: Eks. kommunale udvalgspolitikere, jobcentre/kommunale forvaltninger, a-kasser, brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner og deres bestyrelser m.fl. Programudkast til Rådskonferencen Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning.

9 Pkt. 3.2: Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer HAH/HFP/uch Arbejdsmarkedsrådet har løbende fokus på overvågning af det fynske arbejdsmarked for at opfange mulige mangel- og paradoksproblemer. Når det er relevant, vil nye initiativer, som Rådet beslutter i forbindelse med handleplanerne under Rådets Strategi- og udviklingsplan, blive indarbejdet i opfølgningen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsmarkedskontor Syd overvåger på flere måder det syddanske område med henblik på at løse evt. rekrutteringsproblemer. Det foregår bl.a. via indsamling og registrering af de indsatser, der foregår inden for mangel- og paradoksområder, via presseovervågning og via en række netværk såsom netværk for jobcentrenes virksomhedsservicechefer og netværk for virksomhedskonsulenter med ansvar for rekruttering. Via netværkene forsøger AMK i samarbejde med jobcentrene at påvirke den virksomhedsrettede indsats, så indsatsen retter sig mod områder med mangel- og paradoksproblemer, ligesom god virksomhedsservice bliver drøftet med jobcentrene. Disse initiativer er belyst i det vedlagte bilag Notat om initiativer inden for mangelområder i Syddanmark. Notat om initiativer inden for mangelområder i Syddanmark. Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning.

10 Pkt. 3.3: Nøgletal for arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: den fynske beskæftigelse det seneste år steget med 500 fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,3 pct. På landsplan har der været en stigning på 0,8 pct. Beskæftigelsen efter arbejdssted falder mest i Svendborg Kommune, men også Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Nordfyns kommuner har en mindre tilbagegang i beskæftigelsen. Beskæftigelsen er steget mest i Odense, Kerteminde og Assens. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne offentlig sektor, handel og transport, industri og bygge/anlæg. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer er steget på Fyn. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,7 % af de beskæftigede. Det er samme omfang som landsgennemsnittet. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er faldende på Fyn, men ledighedsprocenten er med 5 pct. stadig over landsniveauet på 4,2 pct. Ledigheden har været faldende i alle kommuner på Fyn mens Ærø har en uændret ledighed. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fyn-området at stige med personer, svarende til 2 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for FOA og Selvstændige. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning

11 Pkt. 3.4: Status på reformer og indsats THN/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer: Beskæftigelsesreformen: Langtidsledigheden er faldende i 6 ud af 9 RAR Fyn-kommuner. Den 1. juli trådte reglerne om det intensiverede kontaktforløb i kraft. Nyledige dagpengemodtagere skal derfor hurtigt i gang med et samtaleforløb. På Fyn fik samlet set 79 pct. af dagpengemodtagerne med mellem 1½ og 3 måneders ledighed minimum én jobsamtale i løbet af dagpengeforløbet. På landsplan er andelen 80 pct. Opgørelser over aktivering af dagpengemodtagere viser, at anvendelsen af virksomhedsrettet indsats og ordinær uddannelse varierer betydeligt på tværs af kommunerne. Andelen på Fyn, der får et virksomhedsrettet tilbud eller ordinær uddannelse, ligger i gennemsnit på 53 pct. På landsplan er andelen 59 pct. Kontanthjælpsreformen: Udviklingen i det samlede antal unge på uddannelseshjælp eller kontanthjælp er stigende. En del af stigningen kan forklares med en stigning i antallet af unge kontanthjælpsmodtagere omfattet af integrationsprogrammet. Førtidspensions- og fleksjobreformen: Flere kommer i ressourceforløb, men vejledning og opkvalificering udgør stadig hovedparten af indsatsen, selv om virksomhedsrettede tilbud også kan være virksomme for denne målgruppe. Status på sygedagpengereformen: Antallet af personer i jobafklaringsforløb udgør 19,2 pct. af det samlede antal personer på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb, men med stor variation imellem kommunerne. Status på reformer og indsats, RAR Fyn. Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning

12 Pkt. 3.5: Orientering om status på forvaltningsopgaver GKB/EBM/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er for, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Siden sidste møde er der godkendt to arbejdsfordelinger ud over 13 uger med start i hhv. maj (9 uger) og juni 2016 (13 uger). Arbejdsfordelingerne vedrører i alt 4 personer. Varslinger: Siden sidste møde er der anmeldt ni varslingssager tre i marts, én i april og fem i maj. Tre er færdigbehandlet og omfatter i alt 80 personer. Én af sagerne er landsdækkende. Arbejds- og opholdstilladelser: Der er i 2016 til dato behandlet fire sager, omfattende fire virksomheder. To af sagerne er supplerende udtalelser til sager fra 2015, og den ene af disse ansøgninger blev behandlet både i januar og i juni Der har ikke været nogen nye sager siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde godkendt fire samfundstjenestesteder. KLV-lister: KLV-listerne for første kvartal 2016 er valideret af jobcentrene. er under udarbejdelse og vedlægges referat fra dagens møde. Oversigtsbilag 3.5. Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning. Der blev orienteret om en ansøgning om aktindsigt vedrørende en dispensation i forhold til nytteindsats.

13 Pkt. 3.6: Samspil med Vækstforum GKB/uch Rådet besluttede på mødet den 30. januar 2015, at dagsordenen fremadrettet skulle have et fast punkt om Nyt fra Vækstforum senere ændret til Samspil med Vækstforum. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Der er møde i Vækstforum den 13. juni Denne sagsfremstilling tager derfor udgangspunkt i dagsorden til Vækstforums formandskabsmøde den 18. maj På dagsordenen kan særligt fremhæves: Temadrøftelse om uddannelse i erhvervsrettet perspektiv Flere unge til erhvervsuddannelserne forældrekampagne Ny Vækstpartnerskabsaftale med regeringen Målrettet erhvervsindsats Erhvervspartnerskabsaftale med Trekantområdet Danmark Næste møde i Vækstforum er planlagt til 27. september 2016 Link til dagsorden: Dagsorden til Vækstforums møde den 13. juni 2016 vil være tilgængelig samme sted. Sekretariatets indstilling blev taget til efterretning. Per Diget henledte særligt opmærksomheden på Flere unge til erhvervsuddannelserne forældrekampagne (særligt bilag) der blev bevilliget midler til. Kampagnen er landsdækkende og vil køre i de digitale medier (Dagsordenen pkt. 9).

14 Pkt. 4: Eventuelt Kent Madsen ønskede god sommer. et blev godkendt den 14. juni 2016 Kent Madsen Formand Peter Graversen Arbejdsmarkedsdirektør

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs -, Beskæftigelses - og kulturudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 7. juni 2018 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Jens Gaarde Gad, Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 12. maj 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Peder Pedersen, Bjarne Jensen Deltagere

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 21-06-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 20-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 21. juni 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy 1 ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy INDHOLD I MIT OPLÆG 2 Kort om formålet med og rammer for analysen Hovedresultater fra analysen

Læs mere

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Baggrund Arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer går på tværs af kommunegrænserne. Formændene for Arbejdsmarkeds-/Beskæftigelsesudvalgene

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 30. november 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd 19-01-2016. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning juni 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport indeholder

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl. 9.00 efter Strategiseminaret på Hotel Radisson Blu H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Udviklingen på det fynske arbejdsmarked. Arbejdsmarkedskontor Syd

Udviklingen på det fynske arbejdsmarked. Arbejdsmarkedskontor Syd Udviklingen på det fynske arbejdsmarked Økonomisk Redegørelse, maj 2016, Finansministeriet 25. maj 2016 Opsvinget i dansk økonomi fortsætter. Målt ved BNP er tempoet ikke højt, men beskæftigelsen er i

Læs mere

Forretningsorden for RAR Nordjylland

Forretningsorden for RAR Nordjylland Forretningsorden for RAR Nordjylland 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.: 1. Indgår

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 4. august 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget torsdag den 11. august 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Forretningsorden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. Kommuner: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø.

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd

LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd Den 29. august 2014 LO, FTF og DA s forslag til rammer for de nye Regionale Arbejdsmarkedsråd DA, LO og FTF er enige om nedenstående rammer for de regionale arbejdsmarkedsråd, som etableres pr. 1. januar

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 9.1

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 9.1 Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Fyn Bilag til pkt. 9.1 Juni 2015 1 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted) på Fyn Fig. 2. Udvikling i beskæftigelsen

Læs mere

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 1 INDLEDNING Der ses en positiv udvikling på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, det gælder også på Fyn. Men kommunerne står stadig overfor en lang række

Læs mere

Nyt i beskæftigelsespolitikken

Nyt i beskæftigelsespolitikken Nyt i beskæftigelsespolitikken v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Dagens program 09.00 09.30 Nyt i beskæftigelsespolitikken udfordringer og indsatser

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere