Transport- og Bygningsudvalget L 15 Bilag 1 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport- og Bygningsudvalget L 15 Bilag 1 Offentligt"

Transkript

1 Transport- og Bygningsudvalget L 15 Bilag 1 Offentligt Notat Høringsnotat om udkast til forslag til lov om etablering af en ny jernbane til Aalborg Lufthavn med tilhørende anlæg 1. Hørte myndigheder, organisationer mv. Et udkast til forslag til lov om etablering af en ny jernbane til Aalborg Lufthavn med tilhørende anlæg blev den 8. juli 2016 sendt i høring hos de i bilag 1 nævnte myndigheder, organisationer mv. Lovforslaget har desuden været offentliggjort på høringsportalen. Høringsfristen udløb den 15. august Banedanmark har modtaget 19 høringssvar. De modtagne høringssvar er vedlagt som bilag til høringsnotatet. Banedanmark har modtaget høringssvar fra: 3f Arriva Dansk Byggeri Dansk Energi Dansk Erhverv Dansk Industri Dansk Metal Danske Handicaporganisationer (DH) Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES) FOA HMN GasNet P/S (Tidl. HMN Narturgas) Håndværksrådet Nord Energi Fibernet A/S Nordjyllands Historiske Museum Nordjyllands Trafikselskab Rådet for bæredygtig trafik Sydtrafik Voerbjerglund Haveselskab Aalborg Lufthavn I det følgende gennemgås de væsentligste emner fra høringssvarene. Høringssvarene er gennemgået i hovedtræk, og derfor er ikke alle forhold i høringssvarene kommenteret. Banedanmarks kommentarer til høringssvarene er anført i kursiv. Anlægsudvikling Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads København Ø Direkte anlu@bane.dk Notat Side 1(11)

2 2. Høringssvarene 2.1. Generelle bemærkninger Arriva, Dansk Byggeri, Dansk Metal, FOA, HMN GasNet P/S (Tidl. HMN Narturgas), Håndværksrådet, Nordjyllands Trafikselskab, Sydtrafik har ingen bemærkninger til lovforslaget. Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES), Aalborg Lufthavn, Dansk Metal er positive overfor lovforslaget. Der er kun få bemærkninger til forslaget om etablering af en ny jernbane til Aalborg Lufthavn med tilhørende anlæg. Det gælder følgende: Rådet for Bæredygtig Trafik (RBT), ønsker at stationen fra starten bygges til at kunne betjene længere tog (300 meter i stedet for kun 180 meter) for begge perronspor. Endvidere bør perronen laves med en bredde, der giver mulighed for venteskur og hastigheden bør kunne være på mindst 100 km/t. Endvidere mener RBT, at togbetjeningen bør udvides med en mere lokal betjening af lufthavnen af hensyn ikke kun til flykunder, men også for de ansatte i lufthavnen. Således bør der også køre nærbanetog hver halve time til og fra lufthavnen. Banedanmark bemærker, at perronerne anlægges, så de passer til eksisterende 180 meter lange tog. Det kan ikke afvises, at der vil ske en udvikling på materielområdet, som vil betyde, at der fremadrettet skal køres med længere tog i landsdelstrafikken. Banen anlægges derfor på en måde, som ikke forhindrer eller besværliggør en evt. senere udvidelse af perronerne. Der etableres ikke ekstra brede perroner i forbindelse med anlægget af banen. Det er ikke nødvendigt at gøre perronerne ekstra brede for at kunne etablere ventefaciliteter for enden af perronen. Da der er tale om en kort stikbane, som udgår fra Lindholm Station, vil toget skulle standse mindre end 3 kilometer fra Aalborg Lufthavn. Den korte afstand mellem Lindholm station og lufthavnen betyder, at gevinsterne ved at kunne opnå en hastighed på 100 km/t på strækningen ikke er store nok til at opveje omkostningerne i form af nødvendige ekstra anlægsudgifter. Vedrørende forslaget om nærbanetog, kan Banedanmark oplyse, at lokale tog fra Skørping planlægges efter aftale mellem staten og Region Nordjylland at køre sammenbundet med togene til Skagen og Hirtshals og derfor ikke kan køre til lufthavnen. Hvis togene fra Skørping i stedet skulle køre til lufthavnen, ville det forøge belastningen mellem Aalborg og Lindholm med 2 tog mere i timen, hvilket Side 2(11)

3 vil medføre en mere presset køreplan. Det er således ikke umuligt at køre flere tog til lufthavnen, hvis dette senere hen besluttes, men det vil belaste infrastrukturen mere mellem Aalborg og Lindholm og kan medføre behov for yderligere udbygninger som nævnt i høringssvaret. Yderligere udbygninger indgår ikke i projektet om en ny bane til Aalborg Lufthavn. Dansk Industri støtter banebetjening af Aalborg Lufthavn som bidrager til, at der skabes et stærkt trafikalt knudepunkt i det nordjyske, og at det er afgørende, at skiftet mellem de forskellige transportformer kan ske så gnidningsfrit som muligt, for eksempel ved at placere den kommende station placeres så tæt som muligt på lufthavnsterminalen samt trafikforpladsen, hvor der er stoppesteder for bustrafikken. Derudover mener DI, at det er vigtigt, at køreplanen tilrettelægges, så der er et effektivt samspil med både de øvrige regionale togforbindelser og landsdelstrafikken, og at der generelt er et stærkt fokus på at minimere de trafikale gener for både tog- og vejtrafikken. Banedanmark bemærker, at perronen er placeret så tæt på lufthavnsterminalen og trafikforpladsen som muligt. Beslutning om køreplan træffes uafhængigt af dette lovforslag. Danske handicaporganisationer gør opmærksom på, at det er vigtigt, at den europæiske togstandard for tilgængelighed for personer med handicap (TSI-PRM) overholdes i forbindelse med anlægsplanerne og anlægsarbejdet af bane og anlæg. Banedanmark er forpligtede til at overholde EU-retlige TSI-krav, hvorfor det indgår i projektet, at TSI-PRM overholdes. Dansk Erhverv og Haveforeningen Voerbjerglund påpeger, at det fremgår af Banedanmarks fagnotat om samfundsøkonomien i en ny bane til Aalborg Lufthavn, at det ikke er rentabelt at etablere banen bl.a., idet den samfundsmæssige nutidsværdi er -280 mio. kr., og den interne rente er 0,3 pct. i stedet for de 4 pct., der normalt er retningsgivende for et projekts rentabilitet. Banedanmark kan bekræfte uddraget af fagnotatet. Haveforeningen Voerbjerglund og Nordjyllands Historiske Museum ytrer begge bekymring for, at de beskyttelsesmæssige hensyn efter naturbeskyttelsesloven og bevaringsmæssige hensyn efter museumsloven for så vidt angår arealer, der er nødvendige for gennemførelsen af anlægget, varetages af Transport- og Bygningsministeren. Det er en anvendt praksis i forbindelse med anlægslove, at beskyttelsesmæssige hensyn efter naturbeskyttelsesloven og bevaringsmæssige hensyn efter museumsloven varetages af Transport- og Bygningsministeren. Banedanmark vil som ansvarlig myndighed overholde de rammer, der fremgår af anlægsloven, og vil i detailprojektering have et tæt samarbejde med kommunen og andre relevante myndigheder om de berørte områder. Side 3(11)

4 2.2. Ledningsomlægninger Dansk Ledningsejerforum (DFL)/ Dansk Energi bemærker, at det er væsentligt for ledningsejere, og ligeledes for Banedanmark, at det på et så tidligt tidspunkt som muligt afklares hvorvidt, og i hvilket omfang, arbejderne med elektrificering og opgradering nødvendiggør påvisning, sikring eller flytning af de forsyningsledninger, som befinder sig i banearealet eller på anden måde berøres af projektet. DLF skal derfor opfordre til, at der, så snart tilstrækkeligt projektmateriale foreligger, indkaldes til ledningsejermøde med henblik på at afklare disse problemstillinger og indarbejde dem i projektgrundlag og detailplanlægning på så tidligt et tidspunkt som muligt. I denne forbindelse har Nord Energi Fibernet A/S gjort opmærksom på, at de ikke fik tilsendt høringen af lovforslaget, og at jernbaneprojektet krydser deres fibernetledninger. Banedanmark er enig i, at det så tidligt som muligt i projektet skal afklares, hvilke påvirkninger baneprojektet har for berørte ledningsejere. Der vil derfor i detailprojekteringen være en tæt dialog mellem Banedanmark og ledningsejerne. Banedanmark har taget telefonisk kontakt til Nord Energi Fibernet A/S og meddelt, at Banedanmark i detailprojekteringen vil tage kontakt til dem i forbindelse med Banedanmarks arbejder Øvrige bemærkninger Haveforeningen Voerbjerglund bemærker, at den ny bane vil medføre store gener for kolonihaveforeningen ved at 26 kolonihavehuse fremover vil ligge mellem den nye og den gamle bane og dermed ikke være attraktive og dermed bør have erstatning. Haveforeningen Voerbjerglund bemærker, at den ny vejbro vil give mere støj i området og dermed bør medføre støjbeskyttelse. Haveforeningen vil blive generet af store arbejdskøretøjer i anlægsperioden for broen over Lindholm Å, hvis ikke der anlægges en midlertidig bro over Lindholm Å. Haveforeningen Voerbjerglund bemærker desuden, at banen berører 3- områder, fredskov og en losseplads registreret i klasse V2. Haveforeningen Voerbjerglund har endvidere genfremsendt deres høringssvar fra 2. høringsfase. Side 4(11)

5 Banedanmark vil i detailprojekteringen have en tæt kontakt med kolonihaveforeningen om alle de arbejder, der skal foregå på arealer i og omkring foreningen. Med hensyn til gener og kompensation vil en eventuel erstatningsudmåling for dels gene og dels eksproprierede arealer blive fastsat af Ekspropriationskommissionen. Generelt bemærkes, at der ikke gives erstatning for værdiforringelser, men krav i forhold til en eventuel værdiforringelse kan indbringes for Ekspropriationskommissionen. Med hensyn til støjbeskyttelse af kolonihaveforeningen bemærkes det, at støjniveauet ikke vil være over den fastsatte grænseværdi, jf. miljøredegørelsen. Vedrørende beskyttelse af 3-områder, fredskov og dyrearter skal Banedanmark overholde de EU-retlige forpligtigelser i bl.a. fuglebeskyttelsesdirektivet og habitatdirektivet. Heri fremgår, som også nævnt i anlægsloven, at Banedanmark skal foretage forskellige forebyggende foranstaltninger bl.a. ved ikke at fælde eventuelle flagermusegnede træer i flagermusenes yngleperiode eller etablere faunapassager, så de biologiske spredningskorridorer bevares. I forbindelse med 3-områder og fredskovsarealer, vil Banedanmark ligeledes overholde den gældende praksis på området og etablere erstatningsnatur og skov i det omfang det er muligt. Banedanmarks fagnotat om naturforhold redegør nærmere for de forhold, der skal varetages. Fagnotatet findes på Banedanmarks hjemmeside. Banedanmark er opmærksom på lossepladsen og håndteringen af denne, hvilket fremgår af miljøredegørelsen og relevante fagnotater, som findes på Banedanmarks hjemmeside. For så vidt angår anlæg af bro over Lindholm Å vil der blive anlagt en interimsbro i anlægsfasen, jf. anlægsbeskrivelsen. Det bemærkes i øvrigt, at Banedanmarks kommentarer til de afgivne høringssvar i 2. høringsfase kan findes på Banedanmarks hjemmeside. 3. Lovforslaget Det fremsatte lovforslag svarer med enkelte redaktionelle ændringer og præciseringer til det lovforslag, der blev sendt i høring. Side 5(11)

6 Bilag 1 Udkast til lovforslag blev den 8.juli 2016 sendt i høring hos: Advokatsamfundet Air Greenland A/S Akademikernes Centralorganisation (AC) Ankenævnet for Bus, Tog og Metro AOPA Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Arbejdsmiljørådet for Luftfart Arriva Danmark A/S Arriva Tog A/S Atlantic Airways A/S BAT BAT-Kartellet Billund Lufthavn Brancheforeningen Dansk Kollektiv Trafik Brancheforeningen Dansk Luftfart Brancheforeningen Danske Advokater Cabin Union Denmark CBRN-Instituttet Centralorganisationen af 2010 (CO2010) Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) CFL Cargo Danmark ApS Dalpa Danish Business Travel Association Side 6(11)

7 Danmarks Frie AutoCampere Danmarks Jurist- og Økonomforbund (DJØF) Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Rejsebureau Forening Danmarks Sportsfiskerforbund DANSAM Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Dansk Byggeri Dansk Cyklistforbund Dansk Ejendomsmæglerforening Dansk Energi Dansk Erhverv Høringssager Dansk Erhvervsfremme Dansk Fjernvarme Dansk Flyvelederforening Dansk Handicap Forbund Dansk Industri (DI) Dansk Jernbaneforbund Dansk Ledningsejerforum Dansk Metal Dansk Motorflyverunion Dansk Ornitologisk Forening Dansk Transport og Logistik DTL Dansk UL Flyve Union Dansk Vand- og Spildevandsforening Side 7(11)

8 Dansk Vejforening Danske Boligadvokater Danske Busvognmænd Danske Handicaporganisationer Danske Regioner Danske Speditører Danske Svæveflyverunion DB Schenker Rail Scandinavia A/S De Ledende Landinspektører (Mølbak i 2016) Den Danske Landinspektørforening Det Centrale Handicapråd DI Transport DONG Energy Energinet.dk Erhvervsflyvningens Sammenslutning Esbjerg Lufthavn Fagligt Fælles Forbund 3F Forenede Danske Motorejere - FDM Flyvebranchens Personaleunion FOA Erhvervsflyvningens Sammenslutning Foreningen af Rejsearrangører i Danmark Friluftsrådet Fritidshusejernes Landsforening Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd Side 8(11)

9 Grundejeren.dk Grønlands Lufthavnsvæsen Hector Rail AB HK Trafik og Jernbane HMN Naturgas I/S Håndværksrådet Ingeniørforeningen (IDA) Institut for miljø, samfund og rumlig forandring Roskilde Universitet Institut for planlægning Aalborg Universitet ITD Jettime Karup Lufthavn Kommunal Teknisk Chefforening Kommunal Vejteknisk Forening Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kongelig Dansk Aeroklub KZ & Veteranfly Klubben Københavns Lufthavne A/S Københavns Universitet Institut for geografi og Naturforvaltning Landbrug og Fødevarer Landdistrikternes Fællesråd Landsforeningen Landsbyerne i Danmark Landsforeningen af Menighedsråd Landsorganisationen i Danmark (LO) Ledernes Hovedorganisation Side 9(11)

10 Midtjyske Jernbaner Midttrafik Movia NOAH-Trafik Nordjyllands Trafikselskab Nordjyske Jernbaner Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) Parcelhusejernes Landsforening Primera Air Scandinavien Regionstog Rådet for Bæredygtig Trafik Rådet for Sikker Trafik SAS Region Danmark Scandinavian Airlines System SEAS NVE Serviceforbundet Starair Sun Air Sydtrafik Sønderborg Lufthavn Teknisk Landsforbund Teknologisk Institut Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Trafikforbundet Trafikselskaberne i Danmark Side 10(11)

11 Videncentret for landbrug Aalborg Lufthavn Aalborg Universitet Sektion for Geoinformatik og Arealforvaltning Aarhus Lufthavn Aalborg Kommune Kolonihaveforbundet Haveselskabet Voerbjerglun H/F Åblink Nordjyllands historiske museum Side 11(11)

Dato 8. december 2017 Høringsliste J. nr. 2017-5407 Høringsliste for lovforslag om ændring af lov om luftfart ACI Air Alsie Advokatsamfundet Air Greenland Airline Operators Committee for Denmark (AOC)

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Høringsfristen udløb den 29. maj 2015. Følgende styrelser, ministerier og organisationer kan uden bemærkninger tilslutte

NOTAT. 1. Indledning. Høringsfristen udløb den 29. maj 2015. Følgende styrelser, ministerier og organisationer kan uden bemærkninger tilslutte NOTAT Dato J. nr. 24. juni 2015 2015-448 Høringsnotat vedrørende høringssvar om ændring af lov om luftfart Fri adgang til ankomst- og afgangsterminaler, trafikledelsesordninger på flyvepladsernes områder

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart 2007/2 LSF 94 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Fremsat den 12. marts 2008 af transport og energiministeren (Carina Christensen) Forslag til Lov om

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Resultat af offentlig høring over lovforslag vedr. udvikling af området ved Ny Ellebjerg Station

HØRINGSNOTAT. Resultat af offentlig høring over lovforslag vedr. udvikling af området ved Ny Ellebjerg Station Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 46 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. [dato] 2017-5044 Resultat af offentlig høring over lovforslag vedr. udvikling af området ved Ny Ellebjerg

Læs mere

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Trafik-

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 102 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 102 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 102 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 13. januar 2016 2015-4655 Høringsnotat vedr. L 102 Forslag til lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mru@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol 1. Indledning Trafik- og

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om luftfart

Forslag. Lov om ændring af lov om luftfart 2015/1 LSF 33 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., j.nr. 2015-448 Fremsat den 29. oktober 2015 af transport-

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 53 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 4. november 2014 2014-2417 Høringsnotat vedr. forslag til lov om Odense Letbane (L 53) 1. Hørte myndigheder og organisationer Et udkast

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Trafikudvalget L 86 Bilag 2 Offentligt

Trafikudvalget L 86 Bilag 2 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 L 86 Bilag 2 Offentligt NOTAT Udkast MINISTEREN Dato 9. december 2009 Dok.id J. nr. 500-71 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Høringsnotat

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (Certificering af virksomheder,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT 22. november 2013 Høringsliste Advokatfirmaet Henning Moritzen Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Akademikerne

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 98 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 98 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 98 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5157 Høringsnotat vedrørende forslag lov om anlæg af Haderup Omfartsvej Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Ny bane til Aalborg Lufthavn

Ny bane til Aalborg Lufthavn Ny bane til Aalborg Lufthavn Borgermøde i Nørresundby Onsdag den 25. marts 2015 1 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Sammenfatning Med politisk aftale om udmøntning

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har:

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2017-6465 UDKAST af 4. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

NOTAT. Høringsliste vedr. forslag til lov om maritim planlægning (havplanlov)

NOTAT. Høringsliste vedr. forslag til lov om maritim planlægning (havplanlov) NOTAT 25. november 2015 Sag: 2015027106 Høringsliste vedr. forslag til lov om maritim planlægning (havplanlov) Offentlige myndigheder mv. Beskæftigelsesministeriet Datatilsynet DanPilot Energi-, Forsynings-

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsliste. Clean Clothes Campaign CO-Industri DAF Danmarks Automobilforhandler

Høringsliste. Clean Clothes Campaign CO-Industri DAF Danmarks Automobilforhandler Dato: 11. juli 2016 Sag: POL-14/06431-111 Sagsbehandler: /mcm Høringsliste 3F Fagligt Fælles Forbund Advokatsamfundet Akademikernes centralorganisation Alkohol og Samfund Amagerforbrænding AMGROS Arbejderbevægelsens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2017-18 Fremsat den 7. februar 2018 af transportministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Individuel handicapkørsel for blinde

Læs mere

Høringsnotat. Supplerende VVM-høring

Høringsnotat. Supplerende VVM-høring Høringsnotat Supplerende VVM-høring Hastighedsopgradering Hobro Aalborg juli 2015 Høringsnotat Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderinghobroaalb Forord Banedanmark

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om DSB

Forslag. Lov om ændring af lov om DSB Lovforslag nr. L 85 Folketinget 2015-16 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om DSB (Vilkår for udlån af tjenestemænd

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 252 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/esbjerg-lunderskov ISBN: 978-87-7126-141-7 Forord Med den politiske

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Høring over udkast til Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet

Høring over udkast til Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet Til diverse høringsparter, jf. vedlagte høringsliste. 30.10.2018 Høring over udkast til Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter m.v. for statens jernbanenet Hermed sendes udkast til Bekendtgørelse om infrastrukturafgifter

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 5. november 2014 Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering

Læs mere

Transportudvalget 2012-13 L 156 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget 2012-13 L 156 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2012-13 L 156 Bilag 1 Offentligt 27.02.13 Høringsnotat om Forslag til lov om elektrificering af jernbanen (L 156) 1. Hørte myndigheder og organisationer mv. Et udkast til forslag til

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til 2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. 1207154 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart

HØRINGSNOTAT. Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 26. februar 2018 2017-5407 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om luftfart Transport-, Bygnings- og Boligministeriet hørte

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

HØRINGSLISTE 19. januar 2015

HØRINGSLISTE 19. januar 2015 HØRINGSLISTE 19. januar 2015 Høring over udkast til bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og pristillæg for vindmølleproduceret elektricitet m.m. Aalborg Portland A/S Aalborg Universitet Advokatrådet

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg Sikkerhedsstyrelsen Nørregade 63 6700 Esbjerg Att. Mette Thomsen Sendt pr. e-mail til: sik@sik.dk 15. maj 2019 J-nr.: 447559 / 2634172 Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 rshj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens og Jernbanenævnets gebyrer og afgifter på

Læs mere

2014/94/EU af 22. oktober 2014 om etablering af infrastruktur or alternative brændstoffer.

2014/94/EU af 22. oktober 2014 om etablering af infrastruktur or alternative brændstoffer. Forslag til Lov om krav til infrastruktur for alternative drivmidler 1 Formål og anvendelsesområde 1. Loven har til formål at fastsætte krav til infrastruktur for alternative drivmidler. 2. Loven finder

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN Eksportrådet The Trade Council Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Bilag 1 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh.: Kirstine Feder Christiansen Sagsnr.: 2005-801-0004 Dok.:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse af statens

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger Høringsliste Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger 3F Fagligt Fællesforbund Akademisk Arkitektforening Aalborg Universitet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010)

Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010) Liste over hørte organisationer vedrørende medarbejderklausuler (januar 2010) 3 F e-post: 3f@3f.dk Advokatsamfundet e-post: samfund@advocom.dk Akademikernes Centralorganisation e-post: ac@ac.dk Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love 3F Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Alkohol & Samfund

Læs mere

Høringsliste. Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts Eksterne. Advokatsamfundet. Akademirådet. Altox A/S. Asfaltindustrien

Høringsliste. Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts Eksterne. Advokatsamfundet. Akademirådet. Altox A/S. Asfaltindustrien Eksterne Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts 2019 Høringsliste Advokatsamfundet Akademirådet Altox A/S Asfaltindustrien Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation Biologforbundet Bo Elling Branchearbejdsmiljørådet

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Passagerpulsen nu og i fremtiden

Passagerpulsen nu og i fremtiden Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 85 Offentligt Passagerpulsen nu og i fremtiden Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Kollektiv

Læs mere

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Referat af borgermøde d. 9. april 2013, Bramming Kultur & Fritidscenter, Esbjerg Kommune Indledning Der var 37 fremmødte ud over de tilstedeværende fra Banedanmark.

Læs mere

Udsendt i henhold til vedlagte høringsliste

Udsendt i henhold til vedlagte høringsliste DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. maj 2016 16/04709-2 Per Antvorskov pnt@vd.dk 7244 3123 Udsendt i henhold til vedlagte høringsliste HØRING: FORSLAG TIL HÅNDBØGER OM LETBANER OG TILLÆG OM TRAFIKSIGNALREGULERING

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Høringsliste Organisation mm. 3F 3F Privat Service, Hotel og Restauration Advokatsamfundet Aluminium Danmark Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0293 sia@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 1. december 2016 Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet

Læs mere

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Aarhus Kommune Borgermøde i Ceres Park og Arena d. 29. maj 2017 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger

Læs mere

Organisation & Jura J.nr. MST-109-00153 Ref. anlja Den 13. oktober 2015

Organisation & Jura J.nr. MST-109-00153 Ref. anlja Den 13. oktober 2015 Organisation & Jura J.nr. MST-109-00153 Ref. anlja Den 13. oktober 2015 Liste over høringsparter til ændring af bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler og af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om luftfart

Forslag. Lov om ændring af lov om luftfart Lovforslag nr. L 33 Folketinget 2015-16 Fremsat den 29. oktober 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om luftfart (Fri adgang til og fra ankomst-

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlige veje

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlige veje 2008/1 LSF 25 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. TRM 500-46 Fremsat den 8. oktober 2008 af transportministeren (Lars Barfoed)

Læs mere