CPH NEWS. Bedre forhold for. indenrigsrejsende i CPH Læs side 4. Indhold. 1 / CPH NEWS / efterår 2014 April Forsiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CPH NEWS. Bedre forhold for. indenrigsrejsende i CPH Læs side 4. Indhold. 1 / CPH NEWS / efterår 2014 April 2014. Forsiden"

Transkript

1 1 / CPH NEWS / efterår 2014 April 2014 CPH NEWS INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S Læs side 4. Læs side 2 CPH: Europamester. Læs side 6 REGNSKAB:. Læs side 8 F&B AWARDS:. Læs side 10

2 2 / CPH NEWS / efterår 2014 Ny aftale skal styrke væksten i Københavns Lufthavn Flyselskaberne og Københavns Lufthavne A/S (CPH) har indgået en ny takstaftale, der betyder, at prisen for at benytte lufthavnen følger den almindelige prisudvikling de næste fire år. Aftalen sikrer, at det nødvendige investeringsniveau i lufthavnen kan fortsætte. I takstaftalen mellem flyselskaberne og Københavns Lufthavne A/S for perioden 1. april marts 2019 vil prisen for at benytte lufthavnens baner, terminaler og services følge det danske forbrugerprisindeks, svarende til en real flad takstudvikling. Det betyder, at Københavns Lufthavn fastholder sin konkurrencemæssige position i den billigste tredjedel blandt europæiske storlufthavne. Det er med til at sikre forbrugerne billige flybilletter og mange rejsemål. Den nye takstaftale betyder, at flyselskaberne får vished for deres omkostninger i de kommende fire år, og at lufthavnen er sikret en stabil

3 3 / CPH NEWS / efterår 2014 indtjening. Aftalen styrker CPHs langsigtede investeringsmuligheder og sikrer, at vi kan fortsætte eksekveringen af World Class Hub strategien, der skal fastholde og udvikle Københavns Lufthavn som Nordeuropas vigtigste og mest attraktive trafikknudepunkt, siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S. De kommende år vil CPH investere i blandt andet en udbygning af Finger C, der håndterer de store fly. Derudover fortsætter CPH med at analysere, hvordan yderligere udbygninger kan gennemføres effektivt i de kommende år. Realisere fremtidens lufthavn Takstaftalen giver også mulighed for at skabe rammerne for at realisere vækstvisionen Expanding CPH om en fremtidig lufthavn med plads til 40 millioner passagerer. Aftalen indeholder endvidere investeringer som er med til at nedbringe flyselskabernes samlede omkostninger. Efter ønske fra airlines ændres en del af sikkerhedsområdet airside, så det bliver nemmere og billigere at servicere flyene. Styrke indenrigs Airlines har også ønsket at styrke indenrigsproduktet og gøre operationerne mere effektive. Derfor sammenlægges indenrigs- og udenrigstrafikken næste år. Begge initiativer styrker CPHs strategiske fokus på at nedbringe flyselskabernes operationelle omkostninger. Samtidig har CPH fortsat fokus på andre initiativer, der har til formål at nedbringe omkostningerne for flyselskaberne, bl.a. automatiseringer af check-in, bag-drop og boarding samt initiativer, der effektiviserer turnaround processen for flyselskaberne. Den ny takstaftale, som nu skal forelægges Trafikstyrelsen til godkendelse, træder i kraft 1. april 2015 og løber i fire år. Da aftalen først træder i kraft næste år, får den ingen betydning i forhold til CPHs udmeldte forventninger til indeværende regnskabsår. CPHs konkurrencemæssige position på pris og kvalitet Høj pris Høj kvalitet Athen Frankfurt Budapest Høj pris Lav kvalitet Amsterdam Madrid Paris CDG Rom Wien Lav pris Høj kvalitet Dublin Helsinki København Gatwick Stockholm Düsseldorf Oslo Lissabon Bruxelles Milano Lav pris Lav kvalitet Figuren viser Københavns Lufthavns placering blandt andre store europæiske lufthavne på parametrene pris og kvalitet. Prisen er opgjort som takstniveau i den enkelte lufthavn beregnet af det uvildige konsulenthus LeighFisher. Kvalitetsniveauet er vurderet af flypassagerer i europæiske lufthavne i brancheorganisationen Airport Council International, ACIs Airport Quality Service-undersøgelse i Note: Det uvildige konsulenthus LeighFisher og brancheorganisationen Airport Council International, sammenligner årligt de europæiske lufthavne på kvalitet og pris. I den seneste sammenligning er Københavns Lufthavn placeret i den bedste tredjedel. Det er CPHs vurdering, at den netop indgåede takstaftale ikke vil ændre på den placering.

4 4 / CPH NEWS / efterår 2014 Direkte adgang til metro og tog, kortere gåafstande, hurtigere transfer ud i verden og adgang til alle de faciliteter, som udenrigsterminalerne i Københavns Lufthavn byder på. Sådan bliver fremtiden for de flere end 1,5 millioner danske, når terminalerne lægges sammen næste år. Københavns Lufthavns Terminal 1 lukker i 2015 som selvstændig terminal og fortsætter som en af lufthavnens fingre. Der venter de rejsende helt nye muligheder, når flyselskaberne og Københavns Lufthavn næste år lægger indenrigstrafikken sammen med den internationale trafik i Terminal 2 og Terminal 3. Sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken har været et stort ønske hos SAS og Norwegian, der står for knap 85 procent af indenrigsflyvningen i Danmark. Beslutningen om dermed at lukke Terminal 1 som indenrigsterminal og omdanne den til en af lufthavnens fingre er en del af den fireårige takstaftale, der netop er indgået mellem CPH og flyselskaberne i Københavns Lufthavn. SAS: En bedre rejseoplevelse Med sammenlægningen af indenrigs i udenrigsområdet går SAS forrest og nytænker en enklere og forbedret rejseoplevelse. Det giver rigtig god mening at samle SAS i lufthavnen og dermed tilbyde alle vores rejsende samme gode faciliteter og services, siger koncerndirektør Flemming Jensen, SAS.

5 5 / CPH NEWS / efterår 2014 Fakta Sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken er en del af den fireårige takstaftale, der netop er indgået mellem CPH og flyselskaberne om prisen for at bruge lufthavnen. Aftalen træder i kraft 1. april 2015 I løbet af næste år lukkes den nuværende Terminal 1 som selvstændig terminal og fortsætter som finger. Derefter får de 1,5 millioner indenrigspassagerer fuld adgang til alle faciliteterne i Terminalerne 2 og 3. Med sammenlægningen kommer både indenrigs- og udenrigstrafikken til at bruge de samme faciliteter, og derfor harmoniseres taksterne. Det betyder, at den hidtidige lavere indenrigstakst erstattes af en fælles takst, som bliver lidt mindre end den nuværende udenrigstakst. Omlægningen er indtægtsneutral for CPH. Takstændringerne indfases over to år. Der er mange fordele ved, at SAS findes i samme terminal. SAS kunder, som benytter lufthavnen til at rejse via København og ud i verden, vil opleve kortere ventetid og langt kortere gåafstande. Og for de mange til og fra København er metroen og toget lige ved ankomstterminalen. For SAS betyder det desuden, at vi kan øge vores produktivitet, siger Flemming Jensen. Norwegian: Det bliver lettere for passagererne Hos Norwegian, det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn, har ønsket blandt andet været at kunne operere endnu mere effektivt ved at sammenlægge indenrigs og udenrigs. Norwegian er optaget af at gøre rejsen så enkel og smidig som mulig for vores passagerer, og med den nye sammenlægning er vi endnu et skridt på vejen. Vi får nu større mulighed for at samle flytrafikken, hvilket resulterer i en endnu bedre udnyttelse af vores fly, lavere omkostninger og kortere turn around-tider. En effektiv operation betyder i sidste ende, at vi fortsat kan tilbyde passagererne billige flybilletter, siger informationschef i Norwegian, Johan Bisgaard Larsen. CPH: Aftalen styrker indenrigs Administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, vurderer, at sammenlægningen vil binde Danmark bedre sammen: De rejsende og provinslufthavnene har haft et stort ønske om at styrke indenrigstrafikkens forhold og dermed binde Danmark bedre sammen. Det gør vi nu. Med sammenlægningen bliver det endnu nemmere at skifte fly og rejse via CPH ud i verden. På den måde styrker det den internationale tilgængelighed til hele Danmark, at vi har en konkurrencedygtig international lufthavn i hovedstaden, der kan tilbyde 155 direkte ruter til destinationer i Europa og resten af verden, siger Thomas Woldbye.

6 6 / CPH NEWS / efterår 2014 Flyselskaberne har kåret Københavns Lufthavns ruteudviklingsafdeling som Europas bedste til ruteudvikling. CPH europamestre i ruteudvikling Efter at have vundet Verdensmesterskabet ved World Routes konferencen i efteråret 2013, hjemførte CPH i begyndelsen af april i år Europamesterskabet i samme disciplin ved Routes Europe i Marseille. Københavns Lufthavn vandt i begyndelsen af april i år Europamesterskabet. Det skete i hård konkurrence med en række af Europas førende lufthavne som Frankfurt, Zürich, Barcelona, Rom, og Moskva-lufthavnen Sheremetyevo og ikke mindst Amsterdam, der tog andenpladsen.

7 7 / CPH NEWS / efterår 2014 Prisen ved Routes Europe understreger, at ruteudvikling er andet og mere end almindeligt salg- og markedsføringsarbejde. Prisen er en anerkendelse af det tillidsfulde og kreative samarbejde, vi har med flyselskaberne, siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn. Verdens førende Routes er verdens førende ruteudviklingskonference, hvor flyselskaber og lufthavne mødes for at diskutere rutemuligheder. Juryen, der uddeler prisen, består af repræsentanter fra en række flyselskaber. Specielt det faktum, at det er flyselskaberne vores kunder der sidder i juryen, vægter jeg højt. Det betyder, at vi bliver set som troværdige sparringspartnere. Det er vigtigt, for enhver ny rute er en satsning fra flyselskabernes side, og derfor skal den businesscase, vi præsenterer for dem, være troværdig og bæredygtig, siger Thomas Woldbye. Flot vækst Dommerpanelet fremhævede i forbindelse med prisuddelingen, at det var lykkedes Københavns Lufthavn at få succes med at udvikle både lavpris og de lange ruter samtidig. Nye interkontinentale ruter til San Francisco, Los Angeles og Fort Lauderdale blev fremhævet på linje med væksten på over 20 procent i 2013 hos CPH s tre store lavprisflyselskaber, Norwegian, easyjet og Vueling. Vi forsøger at udvikle samarbejdet fra den traditionelle leverandør-kunde model til et partnerskab, hvor vi arbejder tæt sammen på at få tingene til at fungere. Prisen er en anerkendelse af vores indsats for at skabe en fælles succes, siger Københavns Lufthavns ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen om prisen.

8 8 / CPH NEWS / efterår 2014 Fin passagervækst første halvår Københavns Lufthavne A/S (CPH) havde et godt første halvår 2014 med en passagervækst på 7,3 procent. Stigningen i passagertallet betød, at både omsætning og resultat før skat steg. Lufthavnen fastholder forventningerne til fuldåret. Passagertallet i Københavns Lufthavn steg til passagerer, hvilket er en fremgang på 7,3 procent. Det er samtidig første gang, at lufthavnen har opnået mere end 12 mio. passagerer for halvåret. Det voksende antal passagerer betyder, at omsætningen er steget med 7,4 procent, og at resultatet før skat steg med 9,0 procent til DKK 593,3 mio. Et stigende passagertal, som følge af en positiv udvikling i flyselskabernes load factor samt fuldårseffekten af nye ruter opstartet i 2013, har sikret, at omsætningen i det aeronautiske segment er steget med 10,4 procent i første halvår. en har været særlig stor i andet kvartal, og væksten på både de interkontinentale ruter og i transfertrafikken har understøttet Københavns Lufthavns position som Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkt. Samtidig er det en understregning af, at vi når de mål, vi har sat os for i World Class Hub strategien, siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn. I årets første seks måneder steg udenrigstrafikken med 7,5 procent, long-haul er øget med 6,8 procent, transfertrafikken er vokset med 13,5 procent, og endelig er indenrigstrafikken steget med 4,9 procent. Ikke-aeronautisk vækst Omsætningen i den ikke-aeronautiske del af forretningen er steget med 3,5 procent som følge af en stigende omsætning i shopping-centret på 5,6 procent, øgede hotelaktiviteter med en stigning på 3,6 procent samt parkering, der voksede med 6,6 procent. CPH arbejder kontinuerligt på at styrke udbuddet i lufthavnens shopping-center, og i begyndelsen af juni blev Københavns Lufthavn officielt udnævnt til at være verdens bedste inden for caféog restaurantudvalg. Københavns Lufthavn vandt prisen Airport Food & Beverage Offer of the Year til den internationale F&B Awards sammen med to andre prestigefyldte priser. Højt investeringsniveau fastholdes i 2014 CPH fortsætter det meget høje investeringsniveau i styrkelse og udbyg-

9 9 / CPH NEWS / efterår 2014 ning af Københavns Lufthavn. De seneste år har CPH investeret i størrelsesordenen DKK 1 mia., og nu har lufthavnen som følge af en stadigt stigende interkontinental trafik iværksat en udvidelse af Finger C, der benyttes til de lange ruter samt non-schengen trafik. Fingeren bliver forlænget med 100 meter og tre standpladser bliver dermed gjort bygningsbetjente. Refinansiering I april 2014 refinansierede CPH sine femårige garanterede bilaterale faciliteter på i alt DKK 2,0 mia. De nye faciliteter resulterer i forbedrede vilkår for CPH og adresserer alle refinansieringsrisici på kort og mellemlang sigt. De nye faciliteter sikrer, at CPH vil være i stand til at fastholde det nødvendige investeringsniveau. De nye faciliteter udløber 2. april Forventninger Forventninger til resultat før skat På baggrund af det forventede trafikprogram for 2014 forventes en stigning i det samlede antal passagerer. Helårseffekten af de mange nye ruter i 2013 forventes at give en positiv effekt i Stigningen i antallet af passagerer forventes at få positiv effekt på omsætningen. Driftsomkostningerne forventes at være højere end i 2013 primært på grund af den forventede passagervækst samt omkostningsinflation. Dette modsvares delvist af et fortsat fokus på effektivisering af driftsomkostninger. Afskrivninger og finansieringsomkostninger forventes at være højere i 2014 end i 2013, som følge af det fortsat høje investeringsniveau. Samlet set forventes resultat før skat i 2014 derfor fortsat at ligge i et interval mellem DKK 1.100,0 mio. og DKK 1.200,0 mio., når der tages højde for særlige forhold. Såfremt den stærke passagervækst fortsætter, forventes resultat før skat at være i den høje ende af det udmeldte interval. Driftsresultatet før afskrivninger forventes at være højere i 2014 end i 2013, når der tages højde for særlige forhold. Forventninger til investeringer i anlægsaktiver I henhold til takstaftalen er CPH forpligtet til at investere gennemsnitligt DKK 500 mio. årligt. CPH forventer som i tidligere år at investere på et niveau som er markant højere end det selskabet er forpligtet til at investere i henhold til takstaftalen. Dertil kommer andre ikke-aeronautiske investeringer til gavn for flyselskaber og passagerer. Forventningerne til 2014 for passagerudvikling, resultat før skat og investeringer fastholdes. Resultatopgørelse 1. januar juni 2014 korrigeret for særlige forhold Inklusive Korrigeret særlige Særlige for særlige DKK mio. forhold forhold forhold Omsætning 1.869, ,0 Andre drifts indtægter 0,7-0,7 Eksterne omkostninger 291,3-4,1 287,2 Personaleomkostninger 558,3-4,1 554,2 EBITDA 1.020,1 8, ,3 Afskrivninger på immaterielle og materielle anlægs aktiver 317,0-317,0 Resultat før renter og skat 703,1 8,2 711,3 Nettofinansierings omkostninger 109,8-109,8 Resultat før skat 593,3 8,2 601,5 Skat af periodens resultat 157,3 2,0 159,3 Periodens resultat 436,0 6,2 442,2

10 10 / CPH NEWS / efterår 2014 Københavns Lufthavn vandt prisen Airport Food & Beverage Offer of the Year til den internationale F&B Awards sammen med to andre fine priser. Verdens bedste Efter international bedømmelse er der ingen tvivl - Københavns Lufthavn har etableret sig som verdens bedste inden for café- og restaurantudvalg. Den 10. juni, vandt Københavns Lufthavn prisen Airport Food & Beverage Offer of the Year til den internationale F&B Awards sammen med to andre fine priser. Tirsdag den 10. juni var Københavns Lufthavn vært ved årets internationale F&B Awards for lufthavne. Priserne blev uddelt på Hotel Hilton, hvor Københavns Lufthavn høstede tre af priserne herunder den mest prestigefyldte: café- og restaurantudvalg.

11 11 / CPH NEWS / efterår 2014 Fakta om FAB Awards 2014 Joe & The Juice vandt for andet år i træk rettigheden til at kalde sig verdens bedste lufthavnscafé ( Best Airport Coffee Shop ), samtidig med at Københavns Lufthavns digitale kampagne Sharing the vandt titlen Best Digital or Social Media Initiative of the Year. Prisen for verdens bedste café- og restaurantudvalg ( Airport Food & Beverage Offer of the Year ) blev taget godt imod af Københavns Lufthavn. Lise Ryevad, Director, Airport Sales, Københavns Lufthavn, udtrykker sin glæde; Sidste år lykkedes det os at tage hjem fra Dubai med tre fantastiske priser under armen. I år er ingen undtagelse. Vi arbejder konstant på at kunne tilbyde vores passagerer ekstraordinære oplevelser med en indbydende variation af caféer og restauranter i høj kvalitet. F&B priserne viser, at vi er på rette vej. Høj standard og god service Den danske cafékæde Joe & The Juice kom igen i år på vinderlisten. Dommerne var enige om, at kaffeshoppen er en oplevelse af karakter, og roste dem for deres høje standard og gode service. At de skulle fortsætte med prisen for Best Airport Coffee Shop var der ingen tvivl om, så den danske café jublede over gentagelsen af succesen fra sidste år i Dubai. International jubel over Københavns Lufthavns digitale og sociale tiltag Sharing the vandt prisen for bedste digitale eller sociale media initiativ. Det er vigtigt for os at engagere vores passagerer i Københavns Lufthavn. Vores digitale og sociale mediestrategi handler om, at gøre bekendtskabet til Københavns Lufthavn til en rejse i sig selv. For os handler det om umiddelbar, aktuel og engagerende dialog i øjenhøjde med vores passagerer. Vi har haft stor succes med denne strategi og har på to år opnået fans, samt den højeste engagement score i branchen. F&B er en essentielt del af lufthavnens sociale medier, fuldt integreret i vores kommunikation med vores passagerer, siger Karen Bender, E-Commerce & Marketing Director, Københavns Lufthavn. Prisværdige oplevelser Det blev også til et par andenpladser for Københavns Lufthavn. F&B marketing kampagnen Nordic Dining blev nævnt som prisværdig, og Københavns Lufthavn kom på en flot andenplads i kategorien Airport F&B Marketing campaign. Denne kampagne er et godt eksempel på en ekstraordinær oplevelse, som man kun kan få i Københavns Lufthavn. Igen var gastronomien i højsædet, og prisen var sat til et niveau, hvor de fleste kan være med og få en smagsoplevelse i michelin-klasse. Også i år kan vores passagerer forvente en oplevelse af karakter, når de besøger os under Copenhagen Cooking, siger Karen Bender. Københavns Lufthavns restaurant MASH fik en delt andenpladsen i kategorien verdens bedste casual dining restaurant ( Airport Casual dining restaurant of the year ). Den tredje FAB Awardsuddeling blev afholdt på Hotel Hilton den juni 2014, hvor Københavns Lufthavn var vært. Københavns Lufthavn vandt følgende priser: Airport F&B of the year Copenhagen Airport Shopping Center Airport Coffee/Non-alcoholic Beverage Outlet of the Year Joe & the juice Best digital or social media initiative Sharing the Københavns Lufthavn kom på en flot anden plads i følgende kategorier: Airport Casual dining restaurant of the year MASH Airport F&B Marketing campaign Nordic dining Det anerkendte branchemedie The Moodie Report står bag prisuddelingen, som hvert år hædrer branchens stærkeste food & beveragebrands og -koncepter. Dommerpanelet består i 2014 af David King, Industry Consultant and Director of the David King Partnership, Martin Moodie, The Moodie Report Chairman, Matt Willey, The Moodie Report Executive Director - Business Development & Innovation Læs mere om FAB Awards 2014 og se alle vinderne her.

12 12 / CPH NEWS / efterår 2014 De sociale medier er en kommunikationskanal på lige fod med TV, skiltning og presseomtale. Det er en kanal, hvor vi kan få fortalt CPHs mange historier, siger e-commerce and Marketing Director Karen Bender World Class Social Media CPH har høstet meget ros for sit engagement på de sociale medier, som omfatter Facebook, Instagram, Twitter, You Tube og Pinterest. Det er i 2014 blevet til bl.a. to Moodies Awards for hhv. bedste brug af sociale medier og bedste Facebook side, men først og fremmest er der i dag , der følger CPH på Facebook, og CPH har den højeste engagement rate score af de lufthavne, vi normalt sammenligner os med. Vi har talt med e-commerce and Marketing Director Karen Bender, for at blive lidt klogere på, hvordan de sociale medier virker, og hvordan de kan anvendes i en mere kommerciel kontekst. Er der øget Spend pr. Head i sociale medier? Det kan bedst svares ved modspørgsmålet: Er der øget salg i omtale og kommunikation? De sociale medier er en kommunikationskanal på lige fod med TV, skiltning og presseomtale. Det er en kanal, hvor vi kan få fortalt CPHs mange historier. Kunsten er altid at arbejde på sine kommunikationskanalers præmisser. Her er de sociale medier en platform, der indbyder til interaktion, og hvor du har meget lille kontrol over, hvad der bliver sagt og vist. Derfor er det også vigtigt, at man går meget varsomt med et kommercielt budskab. Man skal reelt opføre sig som en ven, hvilket betyder, at kommercielle budskaber skal udtrykkes som gode tips, gode tilbud eller noget interessant og relevant info. Det er altid godt at tænke, vil du dele denne nyhed med dine venner. Al markedsføring handler om at bygge relationer op, og jo mere relevant og vedrørende kommunikationen er, des stærkere tilhørsforhold kan den skabe.

13 13 / CPH NEWS / efterår 2014 Fakta Facebook genererer flere loyale kunder: 60 procent siger, at Facebook inspirerer dem til at komme tidligere i lufthavnen, når de skal ud og rejse. 34 procent af Facebook-brugerne indikerer, at de altid eller ofte køber noget i specialbutikkerne. (mod 6 procent generelt). 61 procent af Facebook-brugerne siger, at de altid eller ofte handler i TaxFree (mod 32 procent generelt). 76 procent af Facebookbrugerne siger, at de altid eller ofte køber mad og drikke (mod 48 procent generelt). 80 procent siger, at de finder relevant information om Københavns Lufthavn på Facebook. Så sociale medier er mere salg på den lange bane? Det væsentlige er, at se de sociale medier som en kanal som mange af vores passagerer proaktivt vælger at følge og deltage i. Var vi ikke aktive her, ville vi formentlig aldrig nå ud til disse mennesker. De er loyale ambassadører for vores brand og alle de tilbud, vi har kommercielle som ikke kommercielle. Vi kan se af vores undersøgelser, at de lægger markant flere penge i lufthavnen end gennemsnittet, så der er sammenhæng mellem relation og salg. Hvad er opskriften på at lave indhold til sociale medier, der er i? Det er, som med al anden kommunikation, indhold og udtryk, der afgør effekten. Det handler om at finde den hårfine balance mellem et interessant redaktionelt og kommercielt indhold. Motivet for at være aktiv på en social medieplatform er som udgangspunkt ikke kommercielt på kort sigt. Det er at give CPH et personligt ansigt og give et behind the scene indblik til dem, der følger CPH. Det giver salg på lang sigt. Det overordnede mål er at få vores passagerer (gæster) til at komme tidligere i Københavns Lufthavn, således at shopping-centeret bliver et aktivt tilvalg i rejseværdikæden. Hvordan arbejder I konkret med den interaktivitet, som de sociale medier indbyder til? Med følgere på Facebook og et stort antal brugere på Twitter, Instagram, You Tube og Pinterest har vi adgang til en række mennesker, der gerne vil give deres besyv med. Det kan vi udnytte til at få feedback på initiativer og tiltag, vi har gennemført eller påtænker. Eksempelvis kan vi lægge spørgsmål ud til kommentar og holde afstemninger. Dette hjælper os hurtigt og effektivt til løbende at blive bedre og frem for alt se nye tiltag i vores kunders perspektiv. Fire procent af vores Facebook følgere har en arbejdsmæssig tilknytning til CPH. Det gør at vores sociale medie strategi også har et internt fokus. Vi har således en platform, der giver forskellige personalegrupper mulighed for at få deres historier ud som en del af det planlagte indhold. Det er med til at skabe intern stolthed og fællesskab. Der er således et utal af muligheder på de sociale medier, og det er begrænsningens kunst at arbejde med denne mediegruppe. Og så frem for alt skal man huske at acceptere, at den dialog, der sættes i gang, er 100 procent styret af brugerne.

14 14 / CPH NEWS / efterår 2014 CPH til Bangkok Norwegian udvider sit langrutenet fra København. Til oktober starter selskabet direkte flyvninger mellem København og Thailands hovedstad, Bangkok. I begyndelsen af juli kunne Københavns Lufthavn annoncere, at der investeres en kvart milliard kroner i at udbygge i Finger C, hvor de store langdistancefly holder. Der skal gøres plads til den forventede interkontinentale vækst. Blot tre dage senere kunne Norwegian annoncere, at selskabet er klar med mere vækst. 30. oktober åbner Norwegians nye rute mellem København og Bangkok med to ugentlige afgange torsdag og søndag. Aktiens omsætning og relative udvikling i forhold til OMX i perioden 1/1-30/ Kurs Omsætning (DKK mio.) Jan 2014 Feb 2014 Mar 2014 Apr 2014 Maj 2014 Jun ,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 I forvejen tilbyder Norwegian direkte langdistanceflyvninger mellem København og de amerikanske destinationer New York, Los Angeles og Fort Lauderdale. Jeg er meget glad for, at vi nu kan tilbyde danskerne at flyve direkte med os mellem København og Bangkok. Vores langdistanceruter fra Danmark er blevet rigtig godt modtaget, hvilket viser, at danskerne ønsker at flyve billigt og komfortabelt til oversøiske destinationer, siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos. Januar juni 2014 Københavns Lufthavne Relativ kursudvikling OMX Omsætning Københavns Lufthavne Ansvh. redaktør: Henrik Peter Jørgensen / Redaktion: Søren Hedegaard Nielsen / Fotos: Ernst Tobisch og Arne V. Petersen / Design og grafisk produktion: meyer & bukdahl as / Københavns Lufthavne A/S, Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup / Tlf: / / CVR-nr

CPH NEWS. Stor lavprisvækst i CPH Læs side 4. Indhold. Marts 2013. Positiv effekt af ny strategi. Stor lavprisvækst i CPH. Ansvarlig vækst i CPH

CPH NEWS. Stor lavprisvækst i CPH Læs side 4. Indhold. Marts 2013. Positiv effekt af ny strategi. Stor lavprisvækst i CPH. Ansvarlig vækst i CPH Marts 2013 CPH NEWS Inion to the shareholders of Copenhagen Airports Læs side 4. Ekstraordinære kundeoplevelser, konkurrencedygtighed og en effektiv drift er fokusområderne i CPHs World Class Hub strategi.

Læs mere

CPH NEWS. CPH skal være næsten dobbelt så stor Læs side 4. Indhold. 1 / CPH NEWS / april 2014 April 2014. Forsiden. CPH genvider Skytrax-pris

CPH NEWS. CPH skal være næsten dobbelt så stor Læs side 4. Indhold. 1 / CPH NEWS / april 2014 April 2014. Forsiden. CPH genvider Skytrax-pris 1 / CPH NEWS / april 2014 April 2014 CPH NEWS INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S CPH skal være næsten dobbelt så stor Læs side 4 Verdens bedste security igen: CPH genvinder. Læs side

Læs mere

Derfor udsender vi både en ren finansiel rapport og en ikke-finansiel CSR-rapport med titlen CPH og Samfundet.

Derfor udsender vi både en ren finansiel rapport og en ikke-finansiel CSR-rapport med titlen CPH og Samfundet. 1 FORMANDENS BERETNING INDLEDNING (V) Jeg vil lige starte med at henvise til den trykte årsrapport med bestyrelsens skriftlige beretning og regnskabet for 2013. Regnskabet er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør Københavns Lufthavn Januar 2013 Kristian Durhuus Driftsdirektør 1 Københavns Lufthavn Danmarks luftvej til vækst Hver én million passagerer skaber 1.000 jobs i lufthavnen 23,4 millioner passager i 2012

Læs mere

Formandens beretning. For det første Ekstraordinære kundeoplevelser Her bruger vi de 100.000 årlige passagerinterviews og de dybtgående interviews og

Formandens beretning. For det første Ekstraordinære kundeoplevelser Her bruger vi de 100.000 årlige passagerinterviews og de dybtgående interviews og Formandens beretning Jeg henviser til den trykte årsrapport med bestyrelsens skriftlige beretning og regnskabet for 2012. Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med de internationale standarder for finansiel

Læs mere

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN 94 TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN Tilgængelighed Tilgængelighed er nøgleordet, når en region skal sikre konkurrenceevnen i den globaliserede verden. Tilgængelighed

Læs mere

Skærpet konkurrence giver bedre rejseoplevelse Læs side 2

Skærpet konkurrence giver bedre rejseoplevelse Læs side 2 September 2013 CPH NEWS INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S Læs side 2 Københavns Lufthavn udvider: En om- og udbygget et udvidet og forbedret bagageanlæg blev indviet i juni. Læs side

Læs mere

CPH NEWS. Emirates sætter verdens største fly ind på København. Indhold. Læs side 2

CPH NEWS. Emirates sætter verdens største fly ind på København. Indhold. Læs side 2 April 2015 CPH NEWS INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S ind på verdens største fly ind på Læs side 2 s CPH investerer 130 mio. kr. i opgradering af Security og Terminal 2. Læs side 4

Læs mere

CPH NEWS VÆKST I KØBENHAVNS LUFTHAVN SKABER ARBEJDSPLADSER I HELE LANDET INDHOLD INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S LÆS SIDE 2

CPH NEWS VÆKST I KØBENHAVNS LUFTHAVN SKABER ARBEJDSPLADSER I HELE LANDET INDHOLD INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S LÆS SIDE 2 SEPTEMBER 2015 CPH NEWS INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S skaber VÆKST I KØBENHAVNS LUFTHAVN SKABER ARBEJDSPLADSER I HELE LANDET LÆS SIDE 2 NYE RUTER TIL USA STYRKER HELE DANMARK. LÆS

Læs mere

EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE

EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE 07 Forord 09 Knudepunktet INDHOLD 13 Fremtidens lufthavn 23 Arbejdspladserne 27 Trafikvæksten 31 Infrastrukturen

Læs mere

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2014a

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2014a Interim report 1 January 30 June 2010 Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2014a Fondsbørsmeddelelse 2014 København, den 8. maj 2014 P.O. Box 74 Lufthavnsboulevarden

Læs mere

CVR-nr. 14 70 72 04. CVR-nr. 14 70 72 04

CVR-nr. 14 70 72 04. CVR-nr. 14 70 72 04 CVR-nr. 14 70 72 04 CVR-nr. 14 70 72 04 Koncernårsrapport 2012 I henhold til årsregnskabsloven 149, stk. 2 er koncernårsrapporten et uddrag af Københavns Lufthavnes fuldstændige årsrapport. Den fuldstændige

Læs mere

Københavns Lufthavn. Håndtering af aktive aktionærer. Jon Iversen, General Counsel, Københavns Lufthavne A/S

Københavns Lufthavn. Håndtering af aktive aktionærer. Jon Iversen, General Counsel, Københavns Lufthavne A/S Københavns Lufthavn Håndtering af aktive aktionærer Jon Iversen, General Counsel, Computershares generalforsamlingskonference den 10. oktober 2013 Kort om Formål: at eje, drive og udbygge lufthavnene i

Læs mere

Koncernårsrapport 2014 CVR-nr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES 2014 KØBENHAVNS LUFTHAVNE

Koncernårsrapport 2014 CVR-nr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES 2014 KØBENHAVNS LUFTHAVNE Koncernårsrapport CVRnr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES KØBENHAVNS LUFTHAVNE 2 Indhold I henhold til årsregnskabslovens 149, stk. 2 er Koncernårsrapporten et uddrag af Københavns Lufthavnes fuldstændige årsrapport.

Læs mere

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. september 2014a

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. september 2014a Interim report 1 January 30 June 2010 Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. september 2014a Fondsbørsmeddelelse 2014 København, den 4. november 2014 P.O. Box 74

Læs mere

På side 40 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte.

På side 40 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte. Koncernårsrapport 2011 Koncernårsrapporten som i henhold til årsregnskabslovens 149 er et uddrag af selskabets årsrapport indeholder ikke årsregnskabet for moderselskabet, Københavns Lufthavne A/S. Årsrapporten

Læs mere

Koncernårsrapport 2014 CVR-nr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES 2014 KØBENHAVNS LUFTHAVNE

Koncernårsrapport 2014 CVR-nr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES 2014 KØBENHAVNS LUFTHAVNE Koncernårsrapport CVRnr. 14 70 72 04 FACTS & FIGURES KØBENHAVNS LUFTHAVNE 2 Indhold I henhold til årsregnskabslovens 149, stk. 2 er Koncernårsrapporten et uddrag af Københavns Lufthavnes fuldstændige årsrapport.

Læs mere

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2012a

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2012a Interim report 1 January 30 June 2010 Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2012a Fondsbørsmeddelelse nummer 6/2012 København, den 8. maj 2012 P.O. Box 74

Læs mere

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2015a

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2015a Interim report 1 January 30 June 2010 x Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 31. marts 2015a Fondsbørsmeddelelse 2015 København, den 8. maj 2015 P.O. Box 74 Lufthavnsboulevarden

Læs mere

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Flyforbindelserne ud af Danmark er under pres og det kan betyde lavere

Læs mere

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S

Årsregnskab for moderselskabet. Københavns Lufthavne A/S Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK - 2770 Kastrup CVR-nr. 14 70 72 04 Årsregnskab for moderselskabet Københavns Lufthavne A/S 2014 I henhold til årsregnskabsloven 149, stk. 2 er årsregnskabet

Læs mere

I forlængelse af den skriftlige beretning og regnskabet aflægges nu bestyrelsens mundtlige beretning.

I forlængelse af den skriftlige beretning og regnskabet aflægges nu bestyrelsens mundtlige beretning. Generalforsamling 2008, Københavns Lufthavne A/S Bestyrelsesformandens beretning ved Henrik Gürtler Jeg henviser til den trykte årsrapport med bestyrelsens skriftlige beretning og regnskabet for 2007.

Læs mere

CIMBER STERLING. Præsentation af 2. kvartal 2010/11. 14. december 2010. Henriette Schütze CFO. Side 1

CIMBER STERLING. Præsentation af 2. kvartal 2010/11. 14. december 2010. Henriette Schütze CFO. Side 1 CIMBER STERLING Præsentation af 2. kvartal 2010/11 14. december 2010 Henriette Schütze CFO Side 1 Disclaimer Materialet indeholder fremadrettede udsagn. Disse fremadrettede udsagn er udsagn vedrørende

Læs mere

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S. konsolideret med dets dattervirksomheder

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S. konsolideret med dets dattervirksomheder CPH og Samfundet 2011 Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK-2770 Kastrup Danmark Telefon: 32 31 32 31 Fax: 32 31 31 32 E-mail: cphweb@cph.dk Web: www.cph.dk CVR-nr.: 14 70 72 04 Stiftet: 19.

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE Foto: Scanpix/Iris Guide November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE INDHOLD: Priskrig i luften...4 Priskrigen...8 GUIDE: Sådan

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt

2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt 2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 23. juni 2011 J. nr. Internationalt Kontor Effekter af forslag om indførelse af en klimaafgift

Læs mere

/ Forord / Profil / Finansielt resume / Hoved- og nøgletal / Finansielle resultatindikatorer / Skat / / Ruteudvikling / Regulering og takster /

/ Forord / Profil / Finansielt resume / Hoved- og nøgletal / Finansielle resultatindikatorer / Skat / / Ruteudvikling / Regulering og takster / CPH og Samfundet 2011 Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK-2770 Kastrup Danmark Telefon: 32 31 32 31 Fax: 32 31 31 32 E-mail: cphweb@cph.dk Web: www.cph.dk CVR-nr.: 14 70 72 04 Stiftet: 19.

Læs mere

/ Forord / Profil / CSR-strategi / Finansielt resume / Hoved- og nøgletal / Finansielle resultatindikatorer / Skat / / Ruteudvikling / Regulering og

/ Forord / Profil / CSR-strategi / Finansielt resume / Hoved- og nøgletal / Finansielle resultatindikatorer / Skat / / Ruteudvikling / Regulering og / Ruteudvikling / Regulering og takster / Kapacitetsudvidelse / CPHs interessenter / Rejseoplevelsen / CPH og Samfundet 2012 / Ruteudvikling / Regulering og takster / Kapacitetsudvidelse / CPHs interessenter

Læs mere

Fra græsmark til Nordeuropas knudepunkt. Pionértiden 1925-1939

Fra græsmark til Nordeuropas knudepunkt. Pionértiden 1925-1939 Fra græsmark til Nordeuropas knudepunkt Københavns Lufthavn var en af de første civile lufthavne i verden. De første år var præget af pionérånden, hvor flyvning kun var for de privilegerede. Lufthavnen

Læs mere

Markedsføringog salgsstrategi 2013

Markedsføringog salgsstrategi 2013 Markedsføringog salgsstrategi 2013 1 Strategien Færre, større og mere slagkraftige kampagner VDK tager bolden og udvikler rammerne for de fælles markedsføringstiltag, som partnerne kan investere i. 2 Færre,

Læs mere

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. juni 2015 a

Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. juni 2015 a Interim report 1 January 30 June 2010 x Delårsrapport for Københavns Lufthavne A/S (CPH) for perioden 1. januar til 30. juni 2015 a Fondsbørsmeddelelse 2015 København, den 11. august 2015 P.O. Box 74 Lufthavnsboulevarden

Læs mere

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S CPH og Samfundet 2013 Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK-2770 Kastrup Danmark Telefon: 32 31 32 31 Fax: 32 31 31 32 E-mail: cphweb@cph.dk Web: www.cph.dk CVR-nr.: 14 70 72 04 Stiftet: 19.

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S

Benævnelser Københavns Lufthavne, CPH, koncernen, selskabet og Københavns Lufthavne A/S CPH og Samfundet 2013 Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 DK-2770 Kastrup Danmark Telefon: 32 31 32 31 Fax: 32 31 31 32 E-mail: cphweb@cph.dk Web: www.cph.dk CVR-nr.: 14 70 72 04 Stiftet: 19.

Læs mere

Fakta om den nye danske satsning

Fakta om den nye danske satsning Fakta m den nye danske satsning Status fr Nrwegian i Danmark efter ét år: Over 1 mi. danske passagerer 29 ruter, heraf én indenrigsrute Belægningspct. (lad factr): 82 pct. Lavere mkstninger end knkurrenterne

Læs mere

Luftfart og turisme i Grønland

Luftfart og turisme i Grønland Luftfart og turisme i Grønland Polit Case Competition Copenhagen Economics 14. marts 2015 Introduktion I det følgende præsenteres tre cases. Alle handler om luftfart i Grønland, men adresserer forskellige

Læs mere

/ Forord / Finansiel udvikling / Hoved- og nøgletal 2006-2010 / Finansielle resultatindikatorer 2006-2010 / / Et stærkt trafikalt knudepunkt /

/ Forord / Finansiel udvikling / Hoved- og nøgletal 2006-2010 / Finansielle resultatindikatorer 2006-2010 / / Et stærkt trafikalt knudepunkt / CPH og Samfundet 2010 Indhold Københavns Lufthavn er arbejdsplads for flere end 22.000 mennesker, og som et af Nordeuropas største trafikknudepunkter er den en port til verden og en port til Danmark. Københavns

Læs mere

/ Forord / 2010 i overblik / Hoved- og nøgletal for koncernen / Regnskabsberetning / Trafik / Kommerciel / International / / Kommentarer til øvrige

/ Forord / 2010 i overblik / Hoved- og nøgletal for koncernen / Regnskabsberetning / Trafik / Kommerciel / International / / Kommentarer til øvrige Koncernårsrapport 2010 Indhold Ledelsesberetning Forord 4 2010 i overblik 5 Hoved- og nøgletal for koncernen 6 Regnskabsberetning 8 Trafik 10 Kommerciel 16 International 20 Kommentarer til øvrige regnskabsposter

Læs mere

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende:

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende: Air Canada Air France Austrian Airlines British Airways/Iberia Brussels Airlines Finnair KLM LOT Polish Airlines Lufthansa Norwegian SAS Swiss International Airlines United Airlines FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE:

Læs mere

som mindre virksomhed?

som mindre virksomhed? :: White paper :: Hvorfor gøre brug af Facebook Marketing Services, s mindre virkshed? Udarbejdet for Atanea ApS af: Sarah Agerklint, sarah@agerklint.dk Bachelor, English, International Marketing, Handelshøjskolen

Læs mere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Flere flyselskaber tilbyder bonuspoint, der skal gøre din flyrejse billigere. Hvordan fungerer systemet, hvor mange point skal du bruge, og hvordan registrerer

Læs mere

Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates

Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN K TELEFON: 2333 1810 FAX: 7027 0741 WWW.COPENHAGENECONOMICS.COM Ny Emirates rute til Dubai

Læs mere

DFDS A/S generalforsamling. 14. april 2004

DFDS A/S generalforsamling. 14. april 2004 DFDS A/S generalforsamling 14. april 2004 Dagsorden 1. Beretningen fra bestyrelsen om Selskabets virksomhed i det forløbne år 2. Forelæggelse af årsrapport med ledelses- og revisionspåtegning til godkendelse

Læs mere

VisitAarhus konferencen 2012

VisitAarhus konferencen 2012 VisitAarhus konferencen 2012 Cruise Copenhagen Network En masse millarder grunde Scandic Hotel Aarhus December 3, 2012 Målsætning Agenda Fede Tider Københavnske Udfordringer CCN s Set-Up Aarhus 7.5 min.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar. 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 232 Offentligt J.nr. 2011-269-0039 Dato: 15. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 10. januar.

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. På side 49 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte.

Indholdsfortegnelse. På side 49 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte. Indholdsfortegnelse Koncernårsrapporten som i henhold til årsregnskabslovens 149 er et uddrag af selskabets årsrapport indeholder ikke årsregnskabet for moderselskabet, Københavns Lufthavne A/S. Årsregnskabet

Læs mere

Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen

Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen Partner Martin H. Thelle København 29 Sep 2011 SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250

Læs mere

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1654 Offentligt Det talte ord gælder Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet Samrådsspørgsmål AO Ministeren bedes redegøre

Læs mere

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN Aarhus og Østjylland har brug for en ny regional lufthavn REGIONALE LUFTHAVN En regional lufthavn tæt på Aarhus og centralt i Østjylland vil gavne hele Midtjylland markant. Forslaget indeholder to placeringer.

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter?

Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter? Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter? SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN K TELEFON: 2333 1810 FAX: 7027 0741 WWW.COPENHAGENECONOMICS.COM

Læs mere

International tilgængelighed, erhvervsudvikling og turisme Hvordan undgår Danmark at blive UdkantsEuropa?

International tilgængelighed, erhvervsudvikling og turisme Hvordan undgår Danmark at blive UdkantsEuropa? International tilgængelighed, erhvervsudvikling og turisme Hvordan undgår Danmark at blive UdkantsEuropa? Partner Martin Hvidt Thelle TØF Konference 7. sept 2010 SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN

Læs mere

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %).

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %). Meddelelse 5/2015 Bestyrelsen for Danske Hoteller A/S har dags dato behandlet halvårsrapporten for 2015. Danske Hoteller havde i 2015 igen en solid resultatfremgang i første halvår. Der er pæn fremgang

Læs mere

First North Meddelelse. Nummer 105 29. maj 2008

First North Meddelelse. Nummer 105 29. maj 2008 First North Meddelelse. Nummer 105 29. maj 2008 København den 29. maj 2008 Notabene.net A/S skifter navn til A/S Notabene.net skifter, som annonceret i First North meddelelse nr. 97 af 22. januar 2008,

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

Københavns Kongres- og mødestrategi

Københavns Kongres- og mødestrategi Københavns Kongres- og mødestrategi København skal være i kongresbyernes superliga Placering By Antal kongresser 1 Vienna 195 2 Paris 181 3 Berlin 172 4 Madrid 164 5 Barcelona 154 6 London 150 7 Singapore

Læs mere

adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K

adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K Pressemeddelelse nr. 24/2008 29. september 2008 adserving International A/S Resultatresume 1. juli 2007 / 30. juni 2008 Selskabets Revisor: Nørre Farimagsgade 11 1364 København K Selskabets godkendte rådgiver:

Læs mere

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret) 27.08.14 aen/rano Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 København Ø Halvårsrapport pr. 30. juni 2014 Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE

KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE Partner Martin H. Thelle mht@copenhageneconomics.com 14. december 2010 KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE DI Transport har på baggrund af diskussionen omkring det såkaldte Terminal A-projekt bedt Copenhagen

Læs mere

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006 Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer August 2006 Oversigt Baggrund Workshop og scenarier Luftfartspolitisk strategi Side 2 Mål for projektet Få sat fokus på luftfarten og skabe et grundlag

Læs mere

danmarks bedste uddannelse indenfor digitale medier for praktikere Det digitale akademi Aarhus

danmarks bedste uddannelse indenfor digitale medier for praktikere Det digitale akademi Aarhus danmarks bedste uddannelse indenfor digitale medier for praktikere Det digitale akademi 2012 Aarhus 2 Ulrik Petersen Direktør aegis media, aarhus Det Digitale Akademi er en unik mulighed for at springe

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 24 11 marts 2008. mermaid technology a/s. Årsregnskabsmeddelelse

Selskabsmeddelelse nr. 24 11 marts 2008. mermaid technology a/s. Årsregnskabsmeddelelse Selskabsmeddelelse nr. 24 11 marts 2008 mermaid technology a/s Årsregnskabsmeddelelse 2007 I løbet af 2007 blev mermaid technology a/s aktier optaget til handel på First North og Selskabet opkøbte ultimo

Læs mere

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014 Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor 20. marts 2014 TRINE-MARIA KRISTENSEN Cand. scient. soc. (PR) Marketing & Kommunikation Social Media rådgiver og underviser siden 2005 Jeg har blandt

Læs mere

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6.

Økonomi. ECCO Sko A/S 2. Store tal i koncernregnskabet 3. Butiksregnskabet 4. Butiksdriften 5. Ejerforhold i detailledet 6. Økonomi ECCO Sko A/S 2 Store tal i koncernregnskabet 3 Butiksregnskabet 4 Butiksdriften 5 Ejerforhold i detailledet 6 Fra ko til sko 7 damkjær & vesterager 1 ECCO Sko A/S ECCO er en familieejet virksomhed

Læs mere

Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010

Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010 Afrapportering til Kartoffelafgiftsfonden af Brug Knolden 2009/2010 Titel Brug Knolden generisk markedsføring af kartofler Projektansvarlig og deltagere Projektleder Lene Toft Johansen, Projekt- og Udviklingskonsulenterne,

Læs mere

Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5

Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5 Meddelelse nr. 1 / 22.01.2015 Side 1 af 5 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Årsrapport 2013/14 for Aller Holding A/S Aller Holding A/S har udsendt sin årsrapport for regnskabsåret

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Formandens beretning. v. Bo Heide-Ottosen

Formandens beretning. v. Bo Heide-Ottosen Formandens beretning v. Bo Heide-Ottosen Året - Velkommen Tredje år som ejendomsinvesteringsselskab Victoria Properties investeringer omfatter velbeliggende lav-risiko erhvervs- og boligejendomme i det

Læs mere

Hovedstaden. -globale udfordringer og muligheder. Vækstforum den 27. oktober 2008

Hovedstaden. -globale udfordringer og muligheder. Vækstforum den 27. oktober 2008 Hovedstaden -globale udfordringer og muligheder Vækstforum den 27. oktober 2008 Turismen i hovedstaden Vækst målt i overnatninger Overnatninger, 2000-2008* *Estimeret Størst vækst i danske overnatninger

Læs mere

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 SCHMIEGELOW Investeringsrådgivning er 100 % uvildig og varetager alene kundens interesser. Vi modtager ikke honorar, kick-back eller lignende fra formueforvaltere eller andre.

Læs mere

Koncernårsrapport 2005 Ledelsesberetning Xxxxxxxxxx

Koncernårsrapport 2005 Ledelsesberetning Xxxxxxxxxx Koncernårsrapport 2005 Ledelsesberetning Xxxxxxxxxx C Indholdsfortegnelse Koncernårsrapporten som i henhold til årsregnskabslovens 149 er et uddrag af selskabets årsrapport indeholder ikke årsregnskabet

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER

PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER PROFESSIONEL IT-LØSNING TIL GOLFKLUBBER MEDIEINFORMATION 2009 Intro Høj indkomst Stor rejseaktivitet Interesse for investeringer Beskriver ovenstående DIN målgruppe?...så spiller DIN målgruppe sikkert

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Hovedtal (reviderede)

Hovedtal (reviderede) Deadline Games A/S - Fondskode DK0060021962 København den 23. marts 2009 First North Meddelelse nr. 2-2009 Årsregnskabsmeddelelse for 2008 Resumé Deadline Games A/S har i 2008 realiseret et resultat før

Læs mere

Arrangements kalender 2013

Arrangements kalender 2013 2013 Arrangements kalender 2013 Foreningens medlemsvirksomheder Strategisk ledelse og rådgivning Arrangementer 2013 - side 2 22-01-2013: Nytårskur med Kolding København Den 22. januar ligger vi traditionen

Læs mere

Facts om det danske mobilmarked II

Facts om det danske mobilmarked II Facts om det danske mobilmarked II Udviklingen på annoncemarkedet Konsulent Johan Winbladh, Danske Medier johanwinbladh@gmail.com - Tel: 21915612 74% af danskerne har en smartphone Smartphones står for

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening First North meddelelse nr. 54 / 28. februar 2007 København den 28.februar 2007 Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007 Tilfredsstillende vækst og indtjening Notabene.net

Læs mere

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser.

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser. 6 Ledelsens beretning Regnskabsberetning Nettoomsætning (Mia. kr.) 46 43 4 37 34 31 +1% +1% -2% +9% Organisk Opkøb Valuta Forbedret omkostningsstruktur (%) 6 5 4 3 2 1 Dækningsgrad 1 Driftsomkostninger

Læs mere

50% steg årets resultat ÅRET

50% steg årets resultat ÅRET 50% steg årets resultat ÅRET 2009 2010 2 Året 2009 2010 FORORD VÆKST ØGET EFFEKTIVITET FORBEDRET INDTJENING Med GPS Four-strategien har Ambu opnået mere fokus, retning og hastighed, og vi vil arbejde målrettet

Læs mere

Lars Bøje Jepsen CRM Manager FRA 1:ALLE TIL MÅLRETTET OG SEGMENTERET 1:1 DIALOG

Lars Bøje Jepsen CRM Manager FRA 1:ALLE TIL MÅLRETTET OG SEGMENTERET 1:1 DIALOG Lars Bøje Jepsen CRM Manager FRA 1:ALLE TIL MÅLRETTET OG SEGMENTERET 1:1 DIALOG AGENDA Kort intro af Øresundsbron Salgsmål for CRM indsatsen Målgruppe og segmentering Customer Life Cycle program Udvikling

Læs mere

Investorpræsentation. Fundamentet for fortsat vækst er styrket. Jørn Larsen, CEO, Founder

Investorpræsentation. Fundamentet for fortsat vækst er styrket. Jørn Larsen, CEO, Founder Investorpræsentation Fundamentet for fortsat vækst er styrket Jørn Larsen, CEO, Founder 9. maj 2011 Trifork En innovativ virksomhed Værdier Passion Performance Dygtighed Team work Gøre en forskel I centrum

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Marketing & Social Media - bliv du s med naboen Aalborg, Væksthus Nordjylland, 15.01.2015 Indhold Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Markedsføring

Læs mere

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.)

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Halvårsrapport januar-juni Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Resultat af primær drift er øget fra 48 mdkk til 57 mdkk (+20 pct.) Overskudsgrad er øget fra 3,8 pct.

Læs mere

På side 67 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte.

På side 67 fremgår fordeling af årets resultat samt foreslået udbytte. Koncernårsrapport 2009 Københavns Lufthavn er en vigtig europæisk destination og et nordeuropæisk trafikknudepunkt. Københavns Lufthavn spiller en vigtig rolle i udviklingen af Danmark inden for erhvervsliv

Læs mere

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster)

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS30302-00026 Dato 14. november 2013 JN Bestemmelser om betaling for

Læs mere

1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION

1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION 1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION Photo: Ola Kjelbye Film og TV-serier Forbinder og forener. Omfatter, mere end nogen anden udtryksform, alle andre kreative discipliner så som arkitektur, teater, litteratur,

Læs mere

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER Thomas Christensen Bestyrelsesformand i Divisionsforeningen & adm. direktør i OB Indhold 1. Kommerciel platform og udfordringer 2. Fan

Læs mere

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub er mennesker med overskud, der går op i deres børns engagement i klubben. De kommer

Læs mere

Karup Lufthavn. Budget 2014 med bemærkninger.

Karup Lufthavn. Budget 2014 med bemærkninger. Karup Lufthavn med bemærkninger. * Beløb i 1.000 kr. Driftindtægter: Passagerafgift 6.120 9.102 6.120 6.120 6.120 6.120 Securityafgift 3.400 5.050 3.400 3.400 3.400 3.400 Lejeindtægter m.v. 700 700 740

Læs mere

Retail in china. 1. - 6. september 2013

Retail in china. 1. - 6. september 2013 Retail in china 1. - 6. september 2013 Få indblik i den kinesisk detailhandel, og mød nogle af de største kinesiske og danske spillere på markedet. Dansk Erhverv inviterer danske detailhandelsvirksomheder

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Kommunikationsværktøj

Kommunikationsværktøj Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere