November 2012 / Gratis magasin / Download på htxface.it. // HTX Midtbyen. +Interview / Reportager / Underholdning. Anmeldelser / Nyheder / Voxpop

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "November 2012 / Gratis magasin / Download på htxface.it. // HTX Midtbyen. +Interview / Reportager / Underholdning. Anmeldelser / Nyheder / Voxpop"

Transkript

1 November 2012 / Gratis magasin / Download på htxface.it face // HTX Midtbyen it Anmeldelser / Nyheder / Voxpop +Interview / Reportager / Underholdning

2 // Kolofon kontakt redaktionen på faces på face it // Menneskene bag bladet Allan Bohnstedt // Regnskab / Annoncer Jens Danielsen // Redaktør / Annoncer Anne Møller Nielsen // Journalist / Fotograf Noemi Wulffsberg // Redaktør / Jornalist Sture Bo Rasmussen // Redaktør / Jornalist Jannie Østergaard Lund // Chefredaktør Mathias Jakobsen // Layout / Web-admin Malte Ravn Spence // Layout / Journalist Sarah Markvadsen // Journalist Randi Mikkelsen // Fotograf / Illustrator Gideon Trebbien // Journalist / Illustrator Ronja Granath // Journalist Rikke De Fønss Thielke // Journalist Thea Adrine Adler // Journalist Christina Lahn Jensen // Illustrator // bliv en del af redaktionen Har du lyst til at være en del af bladet? og er du klar på at yde en indsats? Så kontakt os på Eller skriv til os på Line Alexandra Dalgreen // Annoncer Henrik Adam Lerke // Redaktør Det her kan blive dig // hvad kan du? // side 2

3 // Leder time to face it face it nyt tiltag på HTX Aarhus Midtby ny kanal for info mellem elever og elever mellem lærere og elever mellem folk med noget på hjerte og folk uden nye gode intentioner..ny energi Men ærlig talt: Hvorfor? Har vi ikke alle i forvejen nok at lave i vores ihhh og åhhh så stressede hverdag, så meget at vi egentlig føler os en smule påtrængt med dette.dette nye!! Nu skal vi rent faktisk til at læse noget læse for at kunne følge med i samtalen når dette nye vendes i frikvarteret når der kommenteres i klassen på en artikel, et billede, et skørt indslag vi kan ikke bare nøjes med en hurtig opdatering via facebook..vi skal nu tage ekstra ind ekstra der stresser.. face it vi er ret stressede i dag både os lærere og Jer elever Vi lærere løber stærkt for at nå rundt.rundt om familielivet rundt om arbejdslivet rundt om os selv, så vi kan nå rundt om juletræet rundt og rundt...i elever løber stærkt for at nå rundt i omgangskredsen.rundt om lektierne rundt på fritidsjobbet rundt i Netto for Jeres mor rundt i cyberspace før sengetid rundt face it Vi vil alle gerne kunne navigere rundt i livet på overlegen vis Vi vil gerne nå en helt masse og gerne helst på den halve tid. Vi er et produkt af tiden Vi vil udfordres Vi vil være forrest på det sidste nye it Vi vil face verden foran os Men hvis vi ikke husker smilet den gode historie. den skæve vinkel hvad er den stressede hverdag så værd? Du sidder nu med 1. udgave af det nye skoleblad face it et skoleblad på nye formler et webbaseret skoleblad Der skal være plads til begejstring Der skal være plads til forundring Der skal være plads face it er dit, mit, vores., Fra skolefesten til studieturen.fra idrætsdagen til frikvarteret Fra faget til fremtiden.men kun med fælles hjælp når vi i mål Verden er nu Verden er lige her Verden.com face it vil bidrage til smilet, den gode historie, den skæve vinkel face it vil nå rundt så derfor:...let s face it together! Jannie Østergaard Lund - Chefredaktør Caféguide Synes du også det er super trist at sidde hjemme og læse lektier? Så tag et kig på fede lektievenlige caféer i Aarhus City // Læs på side 18 Studietur Læs om 2.G ernes tur til Gardasøten og Prag. Her bliver alle de sjove, vile og pinlige historier afsløret. // Læs på side G ere Hvordan er det så at starte på det famøse HTX. Vi har spurgt 6 nye 1.G ere om deres indtryk og oplevelser ved skolestarten. // Læs på side 8 side 3 //

4 hvem er hvem? Hvem er ham der nu? Hvem skal jeg have fat i hvis jeg vil komme med forslag til elevrådet? Som ny på skolen kan det være meget uoverskueligt med alle de nye ansigter. Hvem er hvem giver dig et hurtigt overblik over de personer, der kan være gode at kende! Studierektor: Jens Tønning The Boss - ham der styrer det hele. Udannelsesleder/ skemalægger: Karsten Bak Ramlov Manden bag skemaerne, reglerne og jokes til fællessamlingerne. Studieservicechef: Inger Karlshøj Broholm Plastre, piller, kridt, koder, - you name it, she s got it. Vores alle sammens mor. Studievejleder: Anette Nielsen Har du spørgsmål ang. dit studie, så er Anette den rette at snakke med. tutorholdet festudvalget boss Margrethe Nielsen (3.s) Mirna Tooma (2.q) Sture Bo (2.q) Tin Do (2.q) Gideon Trebbien (2.r) Noemi Wulfsberg (2.r) Jakob Jensen (2.n) Xenia Carlson (2.n) Jakob Halskov (3.n) Christian Worm (3.n) boss money Carsten Stoltenberg (2.q) Mirna Tooma (2.q) Rune Højland (1.n) Michelle Benjaminsen (1.n) Michael S. Jensen (1.q) Mia Fredensborg Jensen (1.q) Nicolaj Lentz (1.q) Marie Jans (1.r) Ann-Sophie Buchardt(1.r) Jonas Nørgaard (2.n) Emil Lind (2.r) Anders Otte (2.r) Andrew Nielsen (3.q) Nicolaj Hannestad Pedersen (3.r) Nikolai Schlemmer (3.s) A hvem elevrådet siger du? boss Jakob Hove (3.s) 2. boss money Simon Nam Thanh Vu (1.q) Lisa Bjerregaard Jørgensen (3.n) Victor Hartvig Mortensen (1.n) Alexander Asferg (1.q) Emil Bank Mikkelsen (1.r) Andreas Leth Andersen (1.r) Simon Emil Møller Madsen (2.n) Mads Erik Holm Andersen (2.q) Anders Otte (2.r) Line Dahlgreen (2.r) Peter Dræby Nielsen (3.n) Mohammed Mansoura (3.q) // Hva med de andre? // side 4

5 Globale Gymnasier er et samarbejde mellem gymnasie skoler med en forståelse for bæredygtig udvikling og internationale kompetencer. HTX Aarhus midtby er en del af Globale Gymnasier,og har en samarbejdsaftale med Handan School no. 1 i det østlige Kina. Hvis du vil vide mere om initiativet, så besøg vores hjemmeside. gå ind på globalegymnasier.dk og læs mere kom og løb med os Vi er en gruppe lærere og elever, der løber en tur på 5 km i roligt tempo hver tirsdag kl. 14:30. Har du lyst til at være med, så mød op omklædt i skolegården næste tirsdag. Tirsdage kl. 14:30 5 km i roligt tempo // Mette, Kristine & Allan side 5 //

6 Lærerne på skolen tager stoffer! Hvert år på introturen henter de et års forsyninger her i Middelfart, for det er her de bedste pushere findes. Men politiet har hørt rygter om, hvad der foregår og har besluttet sig for at undersøge sagen. Lærerne er mistænkte, men det er I ikke. Derfor skal I sørge for at få smuglet stoffer med hjem til lærerne, ellers får I dårlige karakterer. Men pas på, for politiet er derude! Det var historien bag det natteløb, som vi tutorer havde lavet til introturen for første årgang. Tre pushere var placeret rundt i skoven og ved vandet. Eleverne var delt op i grupper, som skulle tjene penge og smugle stofferne, uden at blive opdaget af politiet. Mens vi havde siddet indenfor og lavet små poser med stoffer eller løbet rundt i skoven for at finde de bedste steder at stå som pusher, så havde første årgang bagt kage, lavet rystesammen-aktiviteter, fundet på underholdning til om aftenen og lavet aftensmad til os alle sammen. Mandag d. 27. august tog hele første årgang nemlig på introtur med deres lærere og tutorer for at have et par sjove dage og lære hinanden at kende. Vi tog af sted fra skolen kl. 8.15, og efter et par timers bustur var vi fremme ved hytten et stykke udenfor Middelfart. Det meste af dagen gik med at få rystet alle fra 1.g sammen. Man skulle bl.a. male et billede i grupper og havde også køkkentjans i løbet af dagene. Efter aftensmaden havde hver klasse arrangeret noget underholdning. Der var Gæt & Grimasser, Tegn & Gæt og konkurrencer, hvor det var elever mod tutorer - hvor tutorerne selvfølgelig vandt! Efter det var det endelig tid til, at vi tutorer kunne præsentere vores leg og komme i gang med den! Det hele tog omkring halvanden time, før vi var inde igen og kunne overrække en stor spand slik til vinderne. Resten af aftenen og natten var alle fri til at lave lige hvad de ville, så der blev både danset limbo og lavet døgner.som det sidste inden vi tog af sted til Århus igen, skulle vi bygge det højeste tårn, der var muligt af skumfiduser og spaghetti. Vi var delt ind i hold, og denne gang vandt tutorholdet ikke Det var en flok trætte unge mennesker, der efter en lang bustur endelig var hjemme i Århus, efter en super-hyggelig tur. 1.G intro tur // af Noemi Wulfsberg // side 6

7 side 7 //

8 fang en 1.g er Nye mennesker, lektier, fester, travlhed. Dette er nogle af de ting skolens første årgang i den grad har skullet stifte bekendtskab med over de sidste par måneder, men hvordan har de egentligt selv oplevet de første kaotiske måneder? Jeg tog på jagt efter 1.G ere i et forsøg på at blive klogere på, hvordan de har oplevet skolestarten og mødet med deres nye klasser. // af Malte Ravn? // side 8

9 side 9 //

10 Studievolume start med høj // af Gideon Trebbien Høj musik, dans og smil, udgjorde i store træk den fornemmelse der var ved studiestartsfesten på Søren Frichs Vej. Baren blev flittigt brugt hele aftenen, og både1, 2 og 3.g ere nød godt af øllet. Flere havde dog også selv været dygtige til at varme op hjemmefra, så allerede da folk ankom, var humøret højt! Aftenens musiske indslag stod først på et live band, som optrådte med covers af kendte numre, i flere afskygninger. Derefter stod den på dj, og høj bas! Som aftenen skred frem, blev flere fustager øl hurtigt tømt. Dansegulvet blev godt fyldt af elever klædt i lækkert festligt tøj, suppleret med glowsticks, som lyste op.» Hahaha, jegøøh øhm hmrf ahaahghg PATTEEEER! HAHA JAAAH WUHUUUU!,«lød det fra en 1.g er, eftersigende fra HTX midtby, efter at han blev spurgt om hvad han synes om initiativet med en fælles fest, for de 3 HTX er. Der var i det hele taget en overordnet rigtig positiv fornemmelse omkring dette arrangement.» Folk var bare så åbne og imødekommende, så man fik snakket med en hel del! Og det er jo altid skønt at lære nogle nye at kende!,«fortæller Rikke fra 2.g på HTX midtby.» Det var en rigtig god fest, der var godt med plads og med mennesker!«rikke udtrykker dog også at der var lidt for varmt eller sådan noget. Derudover var folk af den opfattelse at både gaderobe og bar, fungerede godt og effektivt, hvilket folk var meget positive over, siden at det typisk er sådanne ting som der er problemer med, til større festarrangementer. Placeringen af denne fest, plejer at være i Ridehuset i Århus centrum, men denne gang var dette dog ikke en mulighed. Det vakte en smule utilfredshed blandt eleverne, som ikke fandt beliggenheden optimal. Derudover var musikvalget heller ikke det mest populære, og langt fra alle var fuldt ud tilfreds med musikken.»musikken var ringe, og ikke det som man kunne have ønsket sig, og derudover var beliggenheden dårlig. Man havde det sjovt med de andre, men disse ting trak bare ned!,«siger Sahand Solki fra 3.g på HTX Viby. Han var blandt mange andre, som mente at musikvalget godt kunne optimeres, og at den valgte musik, ikke passede godt ind i dette arrangement. Så ja, en overordnet god fest, hvor folk hyggede sig, dansede, drak, skabte nye forbindelser, men dog hvor man kunne tænke sig noget mere passende musik, til næste års studiestartsfest. Men på ét punkt var alle i hvert fald enige fest er ALTID godt! // side 10

11 // Studietur 2.n vælter Prag // af Rikke De Fønss Thielke 2.N var de heldige vindere af en tur til Tjekkiets hovedstad, Prag, sammen med deres to lærer Hanne og Per. Her boede klassen midt i det historiske centrum på det 3-stjernede Hotel Musketyr, med udsigt ud over Prag, og tæt ved både Wenzelspladsen, Nationalmuseet og Statsoperaen. Og da man nu var på studietur i denne smukke, gamle kulturby skulle man selvfølgelig på byrundtur, teknisk museum, vandkraftværk, TPCA bilfabrik, besøge en drypstenshule og en krystalglasfabrik. På disse sider fortæller Xenia fra 2.N, om de gode, sjove og knap så sjove oplevelser turen medførte. Hvor fa en var det? Tjekkiet, på bredden af Moldau mennesker sprechen Tjekkisk 15 C i September side 11 //

12 memories fra Prag // side 12

13 memories fra Garda // side 13

14 Det var for fedt // Vi havde det alt for vildt // En studietur af en noget anden kaliber // Sygt nice 2.q & 2.r // af Rikke De Fønss Thielke I uge 38 var både 2.N, 2.Q og 2.R af sted på studieture til forskellige destinationer i Europa. Da 2. årgang på HTX Aarhus Midtby indtog både Prag og Garda gik det knap så roligt for sig, og de oplevelser der skabtes, kolde som varme, våde som tørre, er alle blevet til uforglemmelige minder. I interviewet kan du læse hvordan 2.Q og 2.R erobrede det italienske højland. 2.Q og 2.R tog sammen af sted på en aktiv studietur til Norditalien ved byen Garda lige ned til Gardasøen. Her boede de to klasser og de fire lærere (Jannie, Thorleif, Kristin og Jens D.) på luksuscampingpladsen La Rocca Camping lidt op af et bjerg med faciliteter som pools, fodboldbane, volleyballbane, fitnesscenter og kort afstand til både søen og Garda by. I grupper på 4-5 personer blev eleverne indkvarteret i Mobilhomes. Der blev lejet mountainbikes, så de smukke områder omkring Gardasøen kunne udforskes nærmere. I den dejlige sol og varme begav klasserne sig sammen ud på mountainbiking i bjergene, bådfart, surfing, bybesøg (i Riva, Sirmione m.fl.), og et besøg på olivenplantagen Torri og på teknisk museum i Milano blev det også til. Denne aktive, teambuilding studietur har drejet billedet af, hvad en studietur plejer at være, og har haft meget positive udfald. I følgende interview fortæller Isabel og Carsten fra 2.Q og Kathrine og Gideon fra 2.R om deres opfattelse af turen. Lago di Garda AKA. hygge, drinks, aktivitet og fælleskab // side 14

15 Fantastisk oplevelse, som jeg aldrig glemmer // Studietur til et 12-tal // En alt for fed en tur! indtager Garda Hvor fa en var det? Garda by, Venedig, Italien 3802 mennesker som sprechen Italiensk 25 C i September side 15 //

16 Det skal gentages! // Kan klart anbefales // Et fedt alternativt til en typisk tur destination! vi gir turen Det var bare synd, at det der endelig havde noget med skole at gøre, var lidt tørt og halvt ubrugeligt. Samlet giver de 4 elever turen 4,5 stjerner ud af 5. Læs om studieturen til Prag på side 11. // side 16

17 side 17 //

18 Caféen til LYNfabrikken Vestergade 49 WiFi 10 minutters gang fra skolen finder du den lille oase med tilhørende tagterrasse og overpriser. Efter kamp mod vilde designfanatikere, lykkedes det os tre seje tøser at finde et bord. Vi kunne ikke sidde så længe, hvilket da også kunne være lige meget da de allerede lukker kl. 18. Toiletfaciliteter: 2 Beliggenhed: 4 Plads: 3 Mad/drikke: 3 Åbningstid: 4 Pris: 2 Sunset Boulevard Klostertorvet 2 WiFi De fleste har nok været der, men de færreste overvejede måske at det skulle være lektielokationen. Det er der måske heller ingen grund til, det kan godt være at bestillingen ikke tager mange minutter, men du har heller ikke lyst til at sidde længere end nødvendigt. Man kan altid stjæle naboens internet til at skrive en kort konklusion på en opgave, eller vælge Sunset i bruuns. Lydniveauet, møblerne og pladsen gør det måske bare til et bedre spisested end lektiested. Toiletfaciliteter: 3 Beliggenhed: 3 Plads: 1 Mad/drikke: 2 Åbningstid: 2 Pris: 4 // side 18

19 gruppearbejde Godsbanen Skovgaardsgade 3-5 Efter en kort gåtur fra skolen, og en kort gåtur rundt på godsbanen fordi vi ikke kunne følge skilte, fandt vi caféen. Stedet har en meget moderne cafeteria stemning, og der er både sofaer du kan slænge dig i til diskussionsopgaver, og borde til mere seriøse skriveopgaver. Fantastisk! Dette kan også siges om prisen på den lækre bæredygtige mad, specielt prisen på buffeterne i hverdagen var værd at notere. Toiletfaciliteter: 4 Beliggenhed: 5 Plads: 5 WiFi Mad/drikke: 5 Åbningstid: 4 Pris: 4 Sigfreds Kaffebar Ryesgade 3 WiFi En Aarhusiansk kaffebarsklassiker, men ikke rigtig et sted for en fattig studerende, der hellere vil bruge sine penge på fester. Sigfreds er et godt sted til hyggesnak, og hvis du ikke har brug for den store mængde notater, men er mere interesseret i kvaliteten af kaffe og kage, kan det måske være stedet for dig. Du kan få lov til at sidde længe, og det er ret hyggeligt, men kvaliteten af arbejde kan komme til at halte. Toiletfaciliteter: 4 Beliggenhed: 2 Plads: 1 Mad/drikke: 4 Åbningstid: 3 Pris: 2 side 19 //

20 kvartalets battle // af Malte Ravn Den evige krig er for nylig blusset op igen og har skabt splid mellem eleverne. Også blandt mange af skolens lærere har spliden mellem de to giganters tilhængere skabt uro. Der er ikke længere noget, der hedder midt i mellem, det er enten eller! Vi har overladt battelen til to elever fra 3. årgang. Johan fra 3.r repræsenterer det stilrene, Mac OS X, mens Phillip fra 3.q er fortaler for det let tilpasselige Windows. Let the fight begin! // side 20

21 Nerd! Pretty Boy! side 21 //

22 kvartalets fuck up // af Sture Bo De fire drenge; Gideon, Henrik, Sture og Tin fra 2.Q og 2.R, fik sig lidt af en tur, da de på deres studietur kørte 15 kilometer ydereligere end deres egentlige rute. De fire drenge skulle torsdag d. 20. september cykle fra byen Sirmione ved Gardasøen i Italien til byen Garda, som ligger 30 km derfra. Ruten skulle ikke være svær at finde frem til, og det skulle være ligeud hele vejen sagde lærerne i hvert fald. De skulle være tilbage omkring kl. 16, men drenges egentlige tur forholdte sig lidt anderledes. De startede ud med en halv times rundtur i byen Sirmione, for at finde ud af byen. Deres rundtur i Sirmione endte med en vejledning fra en lokal, som absolut ikke var tilfreds med, at de spurgte om vej ud af byen, men afsted kom de. Klokken var nu 16:10. De fulgte lærernes vejledning og fortsatte ligeud, indtil de kom til en bro. Her skulle de krydse broen og dreje til venstre. Hvad lærerne ikke havde sagt, var, at de skulle dreje ved afkørslen mod byen Peschiera altså ikke kun køre ligeud. Drengene anede intet før de så det første skilt mod Milano dette fik dem til at vende om efter flere samtaler med lærerne, som intet forstod af situationen. De endte med at finde den rigtige vej igennem Peschiera og mod Garda. Turen hjem var hård for de vildfarende drenge. De ankom ved camp en kl 18 2 timer efter de aftalte mødetidspunkt. What a day! They see me rollin... Så meget kørte vi forkert Turen går mod Sexy Shop..! Photobombed af Gideon // side 22

23 Juleparty! på TGV // vind næste kvartals fuck up? Kender du en, der virkeligt har gjort noget dumt for nyligt? Eller synes du selv, at du virkelig har fucket up på samme måde som de 4 drenge fra 2.q og 2.r, der cyklede forkert og endte på motorvejen mod Milano? Så har du netop nu chancen for at få din historie med i næste udgave af face it! Send os en mail til Måske bliver du den heldige VINDER af to billetter til årets fedeste Julefest på TGV! Indsend dit svar senest den 1. Februar Vinderen trækkes på vores facebook-side og får naturligvis også personligt besked. Billetterne er sponsoreret af TGV festudvalget. Send din historie til // striben side 23 //

24 tag face it med på farten download bladet eller læs det online scan koden tablet mobil pdf online 1. udgave 5. november 2012 Eftertryk og kopiering, helt eller delvist, af artikler og illustrationer i face it er ikke tilladt og må kun finde sted med redaktionens skriftlige tilladelse. Der tages forbehold for trykfejl og mangler. // htxface.it / / HTX Aarhus midtby / Dollerupvej 2 / 8000 Aarhus C

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Velkommen )l IF Hasle KFUM Håndbold. Billederne er taget af fotograf Rikke Grøn Larsson

Velkommen )l IF Hasle KFUM Håndbold. Billederne er taget af fotograf Rikke Grøn Larsson Velkommen )l IF Hasle KFUM Håndbold Billederne er taget af fotograf Rikke Grøn Larsson! Tilmelding *l IF Hasle KFUM Hold: (sæt ring) U8 U10 U12 U14 U16 U18 Køn: (sæt ring) Dreng Pige Navn: Fødselsdag:

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS EMDRUP

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS EMDRUP Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS EMDRUP (Billede af tutorteamet 2015) DANMARKS INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. Så er det allerede igen tid til meget spændende historier fra elevernes hverdag.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Tillykke FUK og tillykke med lillebror

Tillykke FUK og tillykke med lillebror 3 0. å r g a n g - N R. 8-2 0 1 3 O k t o b e r Tillykke FUK og tillykke med lillebror Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Kørselsændringer

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg

Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Personaleseminar 15.-16. november på Hotel Scandic, Silkeborg Formøde: Konsulenterne Skjold Fink og Frans van der Woude, der stod for personaleseminaret, besøgte alle 3 BSS biblioteker henholdsvis fredag

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

INFORMATION til dig og dine forældre

INFORMATION til dig og dine forældre INFORMATION til dig og dine forældre VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR på Aarhus Gymnasium Vi glæder os til at tage imod alle nye elever og gense jer, der skal videre på 2. og 3. årgang. Vi håber, I har sparret

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker. Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011

Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker. Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011 Fire scenarier for publikumsbrug af en mobil app til nationalparker Udviklet af Seismonaut til VerDi projektet Februar 2011 Brugscenarie 1 Jørgen og Bente 60 år 1a 1b Her er Jørgen og Bente. De er begge

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

INFORMATION til dig og dine forældre

INFORMATION til dig og dine forældre INFORMATION til dig og dine forældre VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR på Teknisk Gymnasium Viby Vi glæder os til at tage imod alle nye elever og gense jer, der skal videre på 2. og 3. årgang. Vi håber, I har

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Den Frie Tænkebox April Juni 2015

Den Frie Tænkebox April Juni 2015 Den Frie Tænkebox April Juni 2015 I dette nummer: Lederen Pusling Tumling Sæsonafslutning Sommerlejr Billeder fra Kredsweekenden Pilt Væbner og seniorvæbner Senior Generalforsamling Kontaktoplysninger

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Vind. oplevelse. en cykel! Skaf en omdeler: 3.000 point ja tak! Jhessica deltog i MGP 2013 Det var en. Nr. 28 juni 2013

Vind. oplevelse. en cykel! Skaf en omdeler: 3.000 point ja tak! Jhessica deltog i MGP 2013 Det var en. Nr. 28 juni 2013 Nr. 28 juni 2013 Vind en cykel! Jhessica deltog i MGP 2013 Det var en kæmpe oplevelse Skaf en omdeler: 3.000 point ja tak! Kære omdeler Sommeren er lige om hjørnet, og vi håber, du får en fantastisk ferie.

Læs mere

Studietur til Bruxelles 2010 2c

Studietur til Bruxelles 2010 2c Studietur til Bruxelles 2010 2c Mandag den 8. marts Kl. 05.51 stod hele 2.c på Banegården i Ringkøbing, spændte på hvad denne uge ville bringe. I toget mod Esbjerg fejrede vi Rune som blev 19 år denne

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET MIN MENING OM LÆR FOR LIVET Jeg havde haft delte meninger om lær for livet, både positive og Negative. Men til sidst fik mine forældre overtalt mig til at tage på LFL så det gjorde jeg. Da jeg ankom havde

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Teambuilding på 7. årgang

Teambuilding på 7. årgang Teambuilding på 7. årgang På 7. årgang fordeles skolens elever på linjer efter interesse, hvilket bevirker, at eleverne ved indgangen til 7. klasse skal til at indgå i nye fællesskaber. Fællesskabet i

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Scor i Sommerferien Score i sommerferien hvorfor? Hvorfor har jeg valgt at skrive en e-bog om at score i sommerferien? Fordi jeg igen og igen hører fra fyre at de tager til Lloret de Mar, Bulgarien,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014

Nyt fra bestyrelsen i VSB Juni-September 2014 Bestyrelsen: Næste bestyrelses møde er d. 29 Oktober 2014 Emner som I ønsker behandlet kan fremsendes til Lenelaungaard@hotmail.com ugen før mødet. Medlemstal Pr September 2014: 780 medlemmer Baner og

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg zbc.dk Brobygning Vordingborg Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg zealand business college Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 zbc.dk Kære brobygningselev ZBC har både et handelsgymnasium

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Ferielandet Danmark - camping

Ferielandet Danmark - camping Ferielandet Danmark - camping I skal nu udforske Danmark med campingbriller på. 3 familier eller venner skal på camping, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har hver især

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Tilbage til et liv med indhold

Tilbage til et liv med indhold Tilbage til et liv med indhold Af: Rikke Djernes Glintborg, Sygeplejerske I Nykøbing, på Limfjordsøen Mors, ligger Plejecenteret Støberigården. Her var medarbejderne for 3 år siden på efteruddannelse i

Læs mere

LIMONE CUP 2009. Årgang 95 - Informationsmøde

LIMONE CUP 2009. Årgang 95 - Informationsmøde Årgang 95 - Informationsmøde Tak til.: Drenge forældre & sponsorer Program for turen Praktiske forhold Økonomi Indkvartering Leksikon Evt. spørgsmål Tak til.: Drenge forældre & sponsorer 01-02-2007 Nybolig

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Kl. 10.30-11.15 Anders Flarup - Kl. 17.00-19.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 08.00-09.30 Anders Flarup -

Kl. 10.30-11.15 Anders Flarup - Kl. 17.00-19.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 08.00-09.30 Anders Flarup - Arena Nord 1 Fredag Vagt 1 Vagt 2 Bemærkninger Kl. 11.00-14.00 Mette Lambertsen Trine Andersen Kl. 14.45-18.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 18.15-21.15 Mette Lambertsen Trine Andersen Lørdag Vagt 1 Vagt 2

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf.

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. Folkemusikseminar i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. 3082 5010 Velkommen 2014 til Folkemusikseminar Folkemusikseminaret i St.

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Ferielandet Danmark - musikfestivaler

Ferielandet Danmark - musikfestivaler Ferielandet Danmark - musikfestivaler I skal nu udforske Danmark med musikbriller på. 3 familier eller venner skal på festival, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere