Softwaretest når det er bedst 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Softwaretest når det er bedst 2008"

Transkript

1 Teknologisk Institut i samarbejde med softwaretest.dk Softwaretest når det er bedst m a j h o t e l n y b o r g s t r a n d n y b o r g Hør hvorfor softwaretest er en god investering Hør, hvordan test styres i meget store projekter. Hør indlæg fra to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år Mød Asger Fredslund der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og bliv inspireret til at få det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team Få indsigt i erfaringer og udfordringer, når der skal sikres brugerinvolvering med test fokus fra dag 1. i projekter Hør om den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Styrk dit professionelle netværk og lad dig udfordre og inspirere af landets bedste talere og undervisere Som et ekstra tilbud har vi inviteret Asger Fredslund til at tale mandag aften over temaet Samarbejdets psykologi. For hvordan får du egentlig det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team? Asger har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og han vil blandt andet komme ind på nogle af de mentale modeller som anvendes af forsvarets specialenheder. Læs mere om dette, kan vi godt love, meget spændende indlæg, senere i programmet.

2 mød talerne: Testrådgiver Klaus Olsen Softwaretest.dk Testrådgiver Poul Staal Vinje Softwaretest.dk Tore Wanscher Wanscher & Nielsen Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen Chefkonsulent Carsten Wium IPTeams Test Architect Gitte Ottosen Systematic Software Engineering A/S IT-specialist, metode - Test og CM Anna Høeberg ATP Adm. direktør Tina Kristensen Scott/Tiger Validate A/S Asger Fredslund Sirius Partner Professor Søren Lauesen IT-Universitetet, København QA Manager Marianne Peschardt Assenholt LEGO Online Communication Manager of Automatic Test Stefan Hellemann Skov Danfoss Drives A/S IT-Kompetencechef Test og CM Thomas Axen ATP Test Manager Vibeke Kvist KMD Test Manager Michael Lund Madsen Systematic Software Engineering A/S Dirigent og seminarleder: Klaus Olsen er stifter af firmaet Softwaretest.dk som fokuserer på rådgivning, uddannelse og konsulentydelser inden for test af software. Han er forfatter til bogen Softwaretest - kom godt i gang sammen med Poul Staal Vinje, og har siden 1986 arbejdet med IT. Fra 1993 har hovedfokus været på softwaretest, og siden april 2000 har Klaus fastholdt dette fokus via sin virksomhed Softwaretest.dk. Klaus repræsenterer Danmark, via DANSK IT, i organisationen International Software Testing Qualifications Board. ISTQB definerer den internationale certificering indenfor softwaretest, og Klaus har via dette arbejde et netværk til testere i 36 lande på verdensplan. Klaus er bestyrelsesmedlem i non-profit organisationen TMMi Foundation, der som en international organisation arbejder for at videreudvikle og sprede kendskabet til Test Maturity Model og den opdaterede udgave, TMMi. Klaus har talt på konferencer om test i San Francisco, Yokohama, München, Seoul, Amsterdam og Stockholm.

3 Softwaretest - når det er bedst Deltag på årets vigtigste konference for softwaretestere og kvalitets- og metodefolk. Oplev Best Practice og lad dig inspirere af andre til at tage det første skridt mod en styrket konkurrenceevne med stærke medarbejderressourcer og gode testkompetencer i behold. Softwaretest når det er bedst 2008! Kære deltager Deltag på årets vigtigste konference om softwaretest en konference, der er anderledes end de fleste. Invitér din kvalitetschef, din IT-chef, din projektleder og dine kollegaer med til en spændende og udbytterig konference og få overbevist dem om, at softwaretest er en god investering, der når det gøres på den optimale facon, er et fagområde, der skal prioriteres højt, og som medvirker til at virksomhedens software bliver leveret til tiden med høj kvalitet. Få inspiration til, hvordan du udfører professionel softwaretest i din virksomhed. Hør blandt andet om: n Lego s erfaringer med tidlig brugerinvolvering. Når brugerne er børn i hundredetusindvis på verdensplan, er det nemlig ikke altid nok, at funktionaliteten er korrekt, der skal mere til n ATP s erfaringer med at indføre en stress metodik, der involverer alle i testafdelingen, og som er med til på forkant at minimerer den stress, der altid opstår tæt på deadline n Hør om erfaringerne med at styre testen på to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år På konferencens 2. dag kan du om formiddagen vælge mellem to faglige spor og et spor med Live Demo. Konferencen er arrangeret som et internat, så det inkluderer en netværksmiddag mandag aften, samt et spændende indlæg fra Asger Fredslund, der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland. Brug middagen og aftenen til at styrke dit netværk og til at få vendt dagens indtryk og inspiration med konferencens øvrige deltagere og talere. Klaus Olsen fra Softwaretest.dk vil som dirigent og konferenceleder sørge for, at du og de øvrige deltager får den faglige opdatering, der er et must, for at din virksomhed hurtigere og mere effektivt kan levere fremtidens software til tiden og af den højeste kvalitet. Deltag og få inspiration og værktøjer til fortsat at være på forkant med udviklingen og bliv inspireret til at blive certificeret som professionel softwaretester. Konferencen henvender sig til testere på alle niveauer, metodeansvarlige, projektledere og andre, der arbejder med test. Konferencen er også yderst relevant for beslutningstagere, kvalitetschefer og virksomhedens IT-chef, som alle er med til at udarbejde strategien for, hvad kvalitet og software til tiden betyder i lige netop jeres virksomhed. Vel mødt og velkommen på Nyborg Strand den 19. og 20. maj 2008.

4 Dag 1 08:30 Ankomst og morgenbuffet 09:30 Indledning ved dirigenten Rollen som softwaretester har de seneste år undergået en professionalisering, og der er nu mere end certificerede testere på ISTQB(ISEB) Foundation-niveau på verdensplan. Heraf over i Danmark. Næste niveau, Advanced-niveauet, er nu tilgængelig i en opdateret udgave, der fører til certificering på 3 områder: Test Manager, Test Analytiker samt Teknisk Test Analytiker. Klaus er medforfatter til pensum for Advanced-niveauet og vil her præsentere de store linier og noget af baggrunden for, hvorfor Advanced-niveauet er blevet, som det er. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 10:05 Kaffe, the og frugt 10:20 Den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Den perfekte kravspecifikation skal sikre, at kunden får, hvad han har brug for. Samtidig skal den give leverandøren mulighed for at levere det, han er god til. Kravene må altså ikke være for detaljerede, men samtidig skal de kunne testes. Men hvis kravene ikke er detaljerede, hvor kommer de detaljerede test-cases så fra? Der kan også være krav, der er så risikable, at man ikke kan vente med at teste dem til sidst. Lyder det som en umulig opgave? Søren Lauesen vil med konkrete eksempler vise, hvordan man kan håndtere alle disse modsætninger. Det kræver ikke mere arbejde - tværtimod. Søren Lauesen, professor IT-Universitetet, København 11:45 Frokost 12:45 Sådan styrker du din og din virksomheds evne til at skabe og udvikle gode netværk Som softwaretester stilles der stadig stigende krav til viden om kvalitetssikring og test. En af nøglerne til værdiskabelse og personlig, faglig og karrieremæssig udvikling er produktive relationer og netværk. Netværk handler om at skabe og udvikle produktive relationer mellem mennesker og organisationer og er samtidig et fagligt og strategisk værktøj, der kan sidestilles med projekter og partnerskaber, og som ofte kan erstatte traditionel uddannelse. Her får du indblik i den værdi, der ligger i at arbejde systematisk med at udvikle dit professionelle netværk. Bliv inspireret til selv at opbygge motiverende og effektive netværk og modtag konkrete værktøjer og metodiker til bevidst skabelse af værdifulde netværk. Tore Wanscher Wanscher & Nielsen 13:45 Check ind 14:00 Walk and Talk (netværk) Vi opretter grupper med hver sin facilitator til dette indlæg, som kræver din aktive deltagelse. Til gengæld kan vi love, at du får lidt frisk luft og motion. Du bliver motiveret til at begynde udviklingen af din egen netværksgruppe og til at reflektere over din personlige netværksstrategi. Du får mulighed for at komme i dialog med mennesker, der dagligt arbejder med nogle af de samme udfordringer indenfor softwaretest. hør mere på konferencen.

5 14:40 Kaffe, te og kage 15:00 Faresignaler og værktøjer for ikke at blive ramt af stress Hvordan forebygger du, at du eller dine kolleger bliver ramt af stress? Testere er tit udsat for at komme i stresssituationer. De kan fx. komme i situationer, hvor der ikke er nogen fremdrift pga. manglende leverancer til test, og derved hober alle testaktiviteterne sig op i forhold til de milepæle, der er opsat for projektet. Stresstærskelen er forskellig fra person til person. Hør om, hvordan ATP har forsøgt at udarbejde nogle retningslinier, der mindsker risikoen for den negative stress og fremmer den positive stress. Thomas Axen, IT-Kompetencechef Test og CM ATP 15:45 Exploratory Testing i et CMMi5-hus Testguru James Bach skriver om exploratory testing: Exploratory software testing is a powerful and fun approach to testing. In some situations it can be orders of magnitude more productive than scripted testing. Exploratory test er en testform, der er både design og udførelse på en gang, men også en form der på mange måder er lettere dokumenteret, og som i nogens øjne måske kan virke en smule adhoc og ustruktureret. Men hvordan kan man få sådan en testmetode til at hænge sammen med at være på CMMIniveau 5? I Systematic har de gjort forsøget med succes, og dette indlæg vil give et indblik i, hvordan det blev implementeret, og hvilke erfaringer de fik med videre. Michael Lund Madsen, Test Manager Systematic Software Engineering A/S 16:30 Forfriskning 16:45 Hvordan styres testen i et program, når der er 50 projekter involveret? n Koordinering og overblik over mange projekters kvalitetssikringsaktiviteter er medvirkende til at sikre fokus på den forretningsmæssige helhedsløsning n Fokus på testdata og testmiljøer på tværs af projekter sikrer, at samme fremgangsmåde benyttes, og at planlægning af brug at testmiljøer, samt stabiliteten under testen er et fokusområde n En håndbog for testere bibringer til fælles forståelse for test opgavens indhold, og giver en fælles ramme for terminologi, kriterier for fejlkategorisering, og workflow for fejl n Ledelsesrapportering og detaljeret projektrapportering ud fra samme struktur og frekvens er essentielt for at der er ens opfattelse af status n Proaktiv reaktion i forhold til test status sikrer, at risici imødegås tidligst muligt n Eksempler på sikring af at forretningsproces testes, på tværs af systemarkitekturen / projekterne Carsten Wium, chefkonsulent IPTeams

6 Dag 1 Dag 2 - vælg spor 17:30 Før middagen 18:00 Middag 20:00 Samarbejdets psykologi Forskellen mellem succes og fiasko i projekter er ofte et spørgsmål om indstilling blandt medarbejderne. I sit spændende og inspirerende foredrag vil Asger Fredslund komme ind på emnerne motivationsteknik, åbenhed og ærlighed samt accept, videndeling, personlig udvikling og grænsebrydning. At vi har forskellige baggrunde og præferencer vil naturligt medføre, at vi oplever situationer ganske forskelligt. Men lærer vi at acceptere, at andres opfattelse af situationen kan og må være anderledes end vor egen, er grundlaget skabt for et stærkt teamwork - forskellighed er faktisk en styrke, ikke en begrænsning! Indlægget bygger på storytelling og er ledsaget af billeder samt mentale modeller ( værktøjer ), som blandt andet bruges af forsvarets specialenheder. Asger Fredslund har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius. Asger Fredslund Sirius Partner 21:30-24:00 Networking 07:00 Morgenmad i restauranten 08:30 Check ud 09:00 Vælg mellem spor 1, spor 2 eller Live demo-spor 11:45 Frokost 12:45 Træd i karakter som Test Manager styrk din personlige power og gennemslagskraft Som del af et større projekt, og endda det sidste led i projektet, er det udbredt, at din indsats bliver sat under pres af projektledelsen. Der er overhængende risiko for, at du fremstår som flaskehals og showstopper for projektet. Mia Højlund Iversen giver dig værktøjerne til at afstemme forventningerne hele vejen rundt om projektet, indsigt i hvordan du optræner din personlige power til at træde i karakter og markere grænserne og succeskriterierne for din del af projektet. Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen 14:15 Internationale tendenser, hvad bringer fremtiden? Som medlem af ISTQB Board har Klaus et netværk til testere i 36 lande, det giver en unik mulighed for at følge de tendenser, der rør sig på verdensplan indenfor softwaretest-fagområdet. Klaus vil i dette indlæg præsentere de tendenser, han ser der er rundt omkring os og pege på, hvad fremtiden indenfor softwaretest verden vil bringe. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 14:45 Afrunding og perspektivering 15:00 Tak for denne gang - på gensyn i 2009

7 Spor 1 09:00 Erfaring med test i forbindelse med kommunalreformen Kommunalreformen er det største IT-projekt i nyere tid konverteringen svarer til 65 større bankfusioner på én gang med en datamængde på over 50 terabytes, eller 2 mia. A4 sider, der i forlængelse af hinanden ville nå 15 gange rundt om ækvator. Vibeke Kvist fortæller om planlægningen, styringen af testprojektet, resultaterne, og hvordan KMD håndterede de mange udfordringer, der dukkede op undervejs. n Organisering af testprojekt med ca. 300 personer n Teststrategien i praksis n Test som projektstyringsværktøj Vibeke Kvist, Test Manager KMD 09:45 Kaffe, the og frugt spor 1 10:15 Godt i gang med Performancetest ATP har implementeret et værktøj til performancetest, men implementeringen handler mere om proces, organisering, roller, kompetencer og forankring end selve værktøjet. Hør om forløbet fra foranalysen, efterfølgende gennemførelse af implementeringsprojektet til etablering af en performancetestfunktion. Anna Høeberg, IT-specialist, metode - Test og CM ATP 11:00 Paradigmeskift i softwaretest Med paradigmer menes god latin. Anerkendte arbejdsmetoder. Sædvaner. Softwaretest står her i 2008 som et arbejdsområde, der har været gennem flere paradigmeskift. Det, der var god latin for blot få år siden, gælder ikke mere. Eller hvad? Er det sandt? Er der ikke en kerne i softwaretest, der står uændret? Har nye teknologier, nye platforme, nye arkitekturer, givet paradigmeskift? Har agile metoder ændret på fundamentale sædvaner? Poul vil i dette indlæg se på, hvad det er, vi plejer at sige om test. Og om det stadig gælder. Poul Staal Vinje, testrådgiver Softwaretest.dk

8 Spor 2 09:00 Testautomatisering forventninger og erfaringer hos Danfoss Virksomheden har mange interessenter både internt og eksternt og alle har de forventninger til automatiske softwaretest. Indlægget tager udgangspunkt i de praktiske erfaringer som er opnået og giver et grundigt indblik i, hvordan opgaven med at automatisere test er grebet an hos Danfoss. n bliv rustet til at møde forventningerne fra alle niveauer i organisationen n Få indsigt i, hvordan du automatiserer systemtesten n hør om erfaringer med at automatisere i en større global virksomhed Stefan Hellemann Skov, Manager of Automatic Test Danfoss Drives A/S 09:45 Kaffe, the og frugt spor 2 10:15 Erfaringer med Q-Patterns hos Systematic Har du prøvet at skulle teste et nyt system og så tænkt Sådan noget har jeg testet før? Så kan Q-Patterns (Questioning Patterns) måske hjælpe dig. Kom og hør, hvilke erfaringer vi i Systematic har gjort under en pilot-afprøvning, samt hvilke muligheder og udfordringer vi ser for at kunne gå videre med Q-Patterns. n en af de største muligheder er genbrug og vidensdeling på tværs af roller i et let forståeligt sprog. n en af de største udfordringer er at finde det rette værktøj til håndtering af et stort antal Q-Patterns. Gitte Ottosen, Test Architect Systematic Software Engineering A/S 11:00 Brugerinvolvering på LEGO.com LEGO.com udviklers og testes løbende i tæt samarbejde med brugere verden over. Hør erfaringerne fra et test set-up med de mest kritiske brugere helt inde på livet. Marianne Peschardt Assenholt, QA Manager LEGO Online Communications

9 Live demo spor live demo spor 09:00 Live demo Scott/Tiger Validate A/S Modelbaseret Test Får I det optimale ud af jeres tests? Opnår I fuldt udbytte af tid og ressourcer? Modelbaseret Test er en ny og effektiv måde at anskue softwaretest på. På baggrund af den dokumentation, der er til rådighed, udarbejdes der modeller, som afspejler funktionaliteten. På baggrund af modellerne genereres der automatisk test-cases. Tina Kristensen, adm. direktør Scott/Tiger Validate A/S Scott/Tiger Group Med baggrund i mere end 20 års erfaring med Oracle software er Scott/Tiger Gruppens stiftere blandt pionererne inden for løsninger baseret på Oracles teknologier. Scott/Tiger Gruppens fokus er at fungere som samarbejdspartneren, der håndterer koblingen mellem forretningsforståelse og muligheder med de nye teknologier samt ikke mindst samtidig at kunne stå for udførelsen ved at besidde den fornødne teknologiske formåen og ressourcer til at sikre succes i implementeringen. Scott/Tiger Validate Nyeste forretningsområde er test af software. Scott/Tiger Validate har konsulenter til både manuel og automatisk test. Alle konsulenter er ISEB Foundation certificeret. Kom i dialog med din målgruppe og få attraktiv eksponering Vil du og din virksomhed eksponeres på dette eller andre relevante og højaktuelle arrangementer på Teknologisk Institut, er du velkommen til at kontakte projektleder Jakob Dahl Wedel på telefon: for en nærmere dialog om dine muligheder. Se flere arrangementer på ww.teknologisk.dk

10 praktiske oplysninger: Konferencen henvender sig til Alle som arbejder med softwaretest, beslutningstagere og ansatte indenfor systemudvikling, projektledere, testere på alle niveauer, testansvarlige, QA Managers, kvalitetschefer, tekniske chefer, IT-chefer, kunder som køber software og andre som arbejder med udvikling og test af software og kvalitetssikring af IT-systemer. Tid Mandag den 19. og tirsdag den 20. maj Sted Hotel Nyborg Strand Østerøvej 2, 5800 Nyborg Telefon Pris For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms). Prisen inkluderer overnatning, forplejning, middag, og dokumentationsmappe. Faktura og bekræftelse sendes efter modtagelse af tilmelding. Rabat Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnår I 10 % rabat på den samlede faktura. Sådan tilmelder du dig lettest n telefon n n n Fax n send tilmeldingsblanketten NB! Tilmelding er bindende Afbestillingsbetingelser Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil 14 dage før afholdelsen betales 15 % af konferenceafgiften. Fra dette tidspunkt betales det fulde beløb. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at give din plads til en kollega. Forbehold Teknologisk Institut tager forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted. Yderligere oplysninger Projektleder Jakob Dahl Wedel telefon

11 Tilmelding til Softwaretest - når det er bedst 2008 o Mandag den 19. og onsdag den 20. maj 2008 Hotel Nyborg Strand For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms) Prisen inkluderer overnatning, forplejning, herunder middag og dokumentationsmappe Firma Firmaets CVR-nr. Firma tlf. nr. Adresse For offentlige virksomheder: EAN-nr.: Postnr./by 1. Navn Stilling afdeling 2. Navn Stilling Evt. bemærkninger tilmelding afdeling Jeg ønsker at modtage information vedr. konferencen pr. o o post Teknologisk Institut må gerne sende relevante tilbud og nyheder om andre konferencer, seminarer og kurser til denne adresse: o Jeg kan desværre ikke deltage på konferencen, men jeg ønsker at få tilsendt information om fremtidige arrangementer. Teknologisk Institut 2008 Center for Konferencer Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet Eventuelle programændringer kan ses på vores hjemmeside: Grafisk produktion: one2one

12 Teknologisk Institut Att.: Call Center Gregersensvej Taastrup Sendes ufrankeret Teknologisk Institut betaler portoen

Softwaretest når det er bedst 2008

Softwaretest når det er bedst 2008 Teknologisk Institut i samarbejde med softwaretest.dk Softwaretest når det er bedst 2008 2 7. o g 2 8. n o v e m b e r 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Hør hvorfor softwaretest

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt?

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt? Due diligence med fokus på den finansielle og juridiske due diligence-proces TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 6. SEPTEMBER 2006 Hvad er formålet med og betydningen af finansiel og juridisk due diligence?

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Effektive Supply Chains i en global verden

Effektive Supply Chains i en global verden Effektive Supply Chains i en global verden med fokus på leverandør relationer og økonomistyring TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 4. OKTOBER 2007 Det får du ud af at deltage: Styrk virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Deltagerbegrænsning hurtig tilmelding anbefales Lad gå videre bedre strategisk lederkommunikation Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Bliv en stærkere rådgiver med

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem.

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem. Dag 1 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Kurset starter Underviser: Thomas Middelboe, Klinikchef, ph.d., speciallæge i psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Gentofte

Læs mere

Moms og afgifter for den offentlige sektor

Moms og afgifter for den offentlige sektor Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for den offentlige sektor Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste lovændringer og afgørelser n Præsentation af konkrete eksempler og cases

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation - værktøjer til udvikling med brugeren i centrum Det får du ud af at deltage: n Få en innovationsprofil af din virksomhed n Skab optimale produkter og processer gennem brugernes

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold Deltag på et intensivt seminar om Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold n Den kommercielle kontrakts opbygning få overblik over kommercielle kontrakters væsentligste delelementer

Læs mere

tag ordet i din magt!

tag ordet i din magt! Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2009 tag ordet i din magt! 3 intensive moduler med personlig rådgivning og nye værktøjer til din retorik som leder. Begrænset deltagerantal sikrer, at forløbet bliver

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 4. - 5. n o v e m b e r 2 0 0 8 o g 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 o g 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi og

Læs mere

Moms og afgifter for det private erhvervsliv

Moms og afgifter for det private erhvervsliv Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for det private erhvervsliv Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste nyheder og ændringer n Overblik over moms- og afgiftsforhold i Danmark

Læs mere

Ledelse af selvledende medarbejdere

Ledelse af selvledende medarbejdere Ledelse af selvledende medarbejdere 1 4. o g 1 5. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Primadonnaer, talenter og entusiaster sådan tilpasser du din ledelsesstil Hvordan coacher

Læs mere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere Begrænset deltagerantal! Deltag på et intensivt seminar om Marketing for ikke-marketingmedarbejdere introduktion til marketingdisciplinen Teknologisk Institut Taastrup 6. og 7. maj 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 29. og 30. april 2009 Teknologisk Institut Taastrup 14. og 15. september 2009 Teknologisk Institut Århus Bliv opdateret

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 3.- 4. juni 2008 teknologisk institut taastrup 30. september - 1. oktober 2008 teknologisk institut århus Bliv opdateret

Læs mere

Den menneskelige faktor

Den menneskelige faktor Den menneskelige faktor - produktivitet, selvværd og bundlinie med metoden The Human Element 1 9. - 2 0. j u n i 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Bliv introduceret til The

Læs mere

Marketingkoordinatoren

Marketingkoordinatoren Marketingkoordinatoren - faglig og personlig udvikling 6. - 7. m a j 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Udnyt synergien mellem kommunikation, marketing og salg! Fra massemarketing

Læs mere

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre:

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre: Service Desk 2009 - understøt forretningen med værdiskabende it-support Den 22.-23. april 2009 Taastrup Hør om fremtidens krav til supportmedarbejderen høj service, kompetent sparring og professionalisme

Læs mere

Mandag den 19. januar 2009

Mandag den 19. januar 2009 Mandag den 19. januar 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Indledning ved dirigenten Palle Christoffersen, seniorkonsulent, 09:10 Hvad skal vi med lean? Om at sætte retning og rammer

Læs mere

Projektstyring for projektkoordinatorer

Projektstyring for projektkoordinatorer Konference 23.-24. april 2014 på i Taastrup 16.-17. september 2014 på i Aarhus Projektstyring for projektkoordinatorer Projektstyring for projektkoordinatorer For dig, der er projektlederens højre hånd

Læs mere

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige Styrk ledelsesudvikling i det offentlige 2 0. - 2 1. a u g u s t 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Tilmeld dig samtidigt workshoppen Systematisk lederevaluering Skærpede krav

Læs mere

Temadag om smarte sensorer

Temadag om smarte sensorer Temadag om smarte sensorer - mulighederne med state-of-the-art århus 5. november 2009 Få mere at vide om: Hvad en smart sensor kan Hvad kan en smart sensor betyde for dig og din virksomhed Teknologiske

Læs mere

Reality check! Hvad kræver det at udvikle nano-produkter? Få svarene fra tre af industriens nano-pionerer

Reality check! Hvad kræver det at udvikle nano-produkter? Få svarene fra tre af industriens nano-pionerer NanoBusiness - fra forskning til forretning 2 5. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Nanoteknologiens vej fra laboratorierne til industrielle produkter Reality check!

Læs mere

Optimér transporten. - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang. Skaf den rigtige arbejdskraft og minimér sygedagene

Optimér transporten. - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang. Skaf den rigtige arbejdskraft og minimér sygedagene Optimér transporten - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang TAASTRUP 3. - 4. februar 2009 KURSUSdag 5. februar 2009 Ekstra kursusdag: Forandrings- og distanceledelse samt håndtering af konflikter

Læs mere

Forandringskommunikation

Forandringskommunikation Forandringskommunikation - Viden og værktøjer til at håndtere de interne processer Mød blandt andre: Adm. dir. Pelle Carlo Nilsson Nordisk Kommunikation Kommunikationsrådgiver og ph.d. i retorik Anne Katrine

Læs mere

Kommunal økonomistyring

Kommunal økonomistyring Kommunal økonomistyring - fokus på effektivisering og nye værktøjer Mød blandt andre: Økonomidirektør Anne Steffensen Allerød Kommune Økonomichef Henrik Hagen Olesen Center for koncernforvaltning, Miljøministeriet

Læs mere

Service og After Sales styrker bundlinien

Service og After Sales styrker bundlinien Service og After Sales styrker bundlinien 1 4. - 1 5. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Skab merværdi for kunden og styrk indtjeningen. Sådan ruster du Service og

Læs mere

Den sunde virksomhed. Mød blandt andre. en god investering på bundlinien og for den enkelte medarbejder

Den sunde virksomhed. Mød blandt andre. en god investering på bundlinien og for den enkelte medarbejder Den sunde virksomhed en god investering på bundlinien og for den enkelte medarbejder Mød blandt andre Fremtidsforsker Maria-Therese Hoppe the global future forum Group Industrial Physician Py Tubelius

Læs mere

Den professionelle receptionist og frontmedarbejder

Den professionelle receptionist og frontmedarbejder To kompetenceopbyggende dage til: Den professionelle receptionist og frontmedarbejder Disse kompetencer bør du satse på at styrke fremadrettet Styrk din position internt og øg din status Selvsikker og

Læs mere

Tørring med overhedet damp

Tørring med overhedet damp Temadag om Tørring med overhedet damp - høj produktkvalitet og meget lavt energiforbrug århus 7. oktober 2008 Innovation og udviklingsbehov indenfor industriel tørring Fordele og ulemper ved tørring i

Læs mere

Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean

Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean mandag den 28. september 2009 taastrup Lean lederskab med fokus på varige produktivitetsforbedringer i hele værdikæden -

Læs mere

Alternative kølemetoder

Alternative kølemetoder Temadag om Alternative kølemetoder få mere at vide om alternative kølemetoder og hvor de kan bruges ÅRHUS 9. JUNI 2008 Hvilke alternative kølemetoder findes der og hvor anvendes de? Hør om den seneste

Læs mere

Temadag om farlige stoffer i ældre huse

Temadag om farlige stoffer i ældre huse Temadag om farlige stoffer i ældre huse Bliv bedre forberedt på hvilke sundhedsskadelige stoffer, du kan møde ved nedrivning og renovering af ældre huse og få mere at vide om hvordan disse stoffer håndteres

Læs mere

- årets konference for personlige assistenter

- årets konference for personlige assistenter PA 2009 - årets konference for personlige assistenter 2 6. - 2 7. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Personal Assistants, Direktionsassistent, Management Assistants,

Læs mere

Varmemåling og varmeregnskaber

Varmemåling og varmeregnskaber Temadag om Varmemåling og varmeregnskaber TAASTRUP TIrsdag den 16. november 2010 Få mere at vide om: Erfaringer efter mere end 10 år med lovpligtig varmemåling Forbrugsfordeling i ejendommene Erfaringerne

Læs mere

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT KEMI & LIFE SCIENCE Torsdag den 19. marts 2015 NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ 2, 5800 NYBORG VIGTIGT! Der er vigtige vedtægtsændringer til afstemning på generalforsamlingen

Læs mere

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz.

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz. Liselotte Lyngsø Christian Bitz Gyrithe Saltorp Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup FM-Dagen 2013 Verner Bentzen Poul Holt Pedersen Kirsten R. Galamba 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april Programoversigt

Læs mere

Tag dine kolleger med og få et fælles udgangspunkt for at tage lean skridtet videre

Tag dine kolleger med og få et fælles udgangspunkt for at tage lean skridtet videre Jubilæumsudgave - for 5. år i træk Lean Dagen 2008 Lean fokus på ledelse og organisationsudvikling Torsdag den 25. september 2008 TAASTRUP Tag dine kolleger med og få et fælles udgangspunkt for at tage

Læs mere

Temadag om asbest. Hvor farlig er asbest? Hvilke regler skal overholdes? Hvem skal gøre hvad? Hvordan undgår man problemer?

Temadag om asbest. Hvor farlig er asbest? Hvilke regler skal overholdes? Hvem skal gøre hvad? Hvordan undgår man problemer? Temadag om asbest Taastrup 3. JUNI 2008 Der er asbest flere steder end man tror og det betyder tit uventede udfordringer og problemer. Temadagen ser på en aktuel asbestsag og giver desuden svar på spørgsmål

Læs mere

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning I samarbejde med: Det intensive projektlederforløb med blended learning Teknologisk Institut Taastrup Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk

Læs mere

Torsdag den 16. april 2009

Torsdag den 16. april 2009 Torsdag den 16. april 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Åbning af konferencen Tommy Krabbe Andersen, projektleder 09:05 Indledning ved dirigenten Charlotte Støvring, partner Støvring+Woodward

Læs mere

STRATEGISK SUNDHEDSLEDELSE

STRATEGISK SUNDHEDSLEDELSE 2-dages kursus du kan vælge mellem: 9. og 10. september 2014 i Odense 7. og 8. oktober 2014 i København 4. og 5. november 2014 i Aarhus Som deltager på kurset, modtager du også Charlotte Hjerls bog 'Førstehjælp

Læs mere

Økonomi for advokater og jurister

Økonomi for advokater og jurister Økonomi for advokater og jurister - styrk dine kompetencer til økonomiske vurderinger 2 x 8 kursuslektioner 2 6. O G 2 7. J A N U A R 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Fokus

Læs mere

Temadag om vandinstallationer

Temadag om vandinstallationer Temadag om vandinstallationer Undgå tilbagestrømning og forurening af det rene drikkevand Århus 18. marts 2009 Sikkerhed mod forurening af drikkevandet Tilbagestrømningssikring Godkendelse Sikringskomponenter

Læs mere

Vejen til velfærds teknologi

Vejen til velfærds teknologi Vejen til velfærds teknologi 10.- 11. JUNI 2009 Taastrup Faldgruber og gode erfaringer Lær af Japan! FOA Servicestyrelsen Velfærdsteknologisk menukort Innovation sådan! Arbejdskraftbesparelser Ældre sagen

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet 2 dage der fremtidssikrer din funktion Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet Intensiv Komeptenceudvikling Øget status og anerkendelse i dit job styrk din position internt

Læs mere

Lysseminar for energikonsulenter

Lysseminar for energikonsulenter Lysseminar for energikonsulenter - et koncentreret seminar om energibesparelser ved renovering af belysningsanlæg i flerfamiliehuse, handel, service og offentlige bygninger taastrup den 11. november 2009

Læs mere

Morgendagens Mellemleder

Morgendagens Mellemleder Morgendagens Mellemleder - du er drivkraften til vækst 2 1. - 2 2. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Oplev en anderledes og inspirerende workshop med forumteater

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

Laboranten 2008. Godt 700 laboranter har allerede deltaget på vores årlige konference. Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid

Laboranten 2008. Godt 700 laboranter har allerede deltaget på vores årlige konference. Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid I samarbejde med DANSK LABORANT-FORENING / HK Laboranten 2008 1 0. - 1 1. d e c e m b e r 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid

Læs mere

SUPPLIER RELATIONSHIP MANAGEMENT

SUPPLIER RELATIONSHIP MANAGEMENT SUPPLIER RELATIONSHIP MANAGEMENT LEVERANDØRSAMARBEJDE 2012 KONFERENCE TORSDAG DEN 24. MAJ - TEKNOLOGISK INSTITUT - TAASTRUP WORKSHOP FREDAG DEN 25. MAJ - TEKNOLOGISK INSTITUT - TAASTRUP Fra leverandørstyring

Læs mere

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Sommeren er traditionelt en stille tid i mange virksomheder. Netop derfor er det et oplagt tidspunkt at styrke din kompetenceprofil og ruste dig

Læs mere

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt København 12. og 13. marts 2014 Aarhus 8. og 9. april 2014 Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt Lær at forstå, hvorfor andre reagerer og agerer anderledes end du gør

Læs mere

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer mandag den 14. september 2009 Teknologisk Institut TAASTRUP Sådan skaber du forandringer i din hjerne og øger dit mentale overskud Styrk din

Læs mere

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young Medlem af DILF/DFM: 1.500 kr. Ikke-medlem: 2.000 kr. TEMADAG Den 11. juni 2009 på Scandic Hotel Kolding Facility management indkøb og udførelse af interne serviceopgaver Oplev indlæg fra: Sony Nordic Chr.

Læs mere

Torsdag den 2. juni og fredag den 3. juni Invitation / Seminar. Fra på 5 år. - Sådan bliver sygehusvæsenet % mere effektivt

Torsdag den 2. juni og fredag den 3. juni Invitation / Seminar. Fra på 5 år. - Sådan bliver sygehusvæsenet % mere effektivt Invitation / Seminar Torsdag den 2. juni og fredag den 3. juni 2016 Fra 0-100 på 5 år - Sådan bliver sygehusvæsenet 2-4-6-8 % mere effektivt Sådan bliver sygehusvæsenet 2-4-6-8 % mere effektivt Kravene

Læs mere

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål!

Coaching. Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! KURSUSNR: 09022301 Coaching Kunsten at stille de rigtige spørgsmål! Kurset Coaching giver dig en arbejdsmetode, der retter sit fokus mod at opdage og udnytte de menneskelige potentialer og ressourcer bedst

Læs mere

IT-Procurement. - optimér indkøbet af it. Erfaringer med etablering af en it-indkøbsfunktion. Sådan sikrer du lønsomheden i dine it-investeringer

IT-Procurement. - optimér indkøbet af it. Erfaringer med etablering af en it-indkøbsfunktion. Sådan sikrer du lønsomheden i dine it-investeringer IT-Procurement - optimér indkøbet af it 2 8. - 2 9. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Erfaringer med etablering af en it-indkøbsfunktion Sådan sikrer du lønsomheden

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer 2-dags kursus Økonomi for ikke-økonomer - Grundlæggende økonomi og budgetarbejde Bliv bedre rustet til budgetarbejdet Få større forståelse for de økonomiske sammenhænge i din virksomhed Lær at udarbejde

Læs mere

Tilmeld 4 og. betal for 3!

Tilmeld 4 og. betal for 3! HR- DAGEN 2012 22. maj 2012 Teknologisk Institut Taastrup Sponseret af: Tilmeld 4 og betal for 3! og mange andre Programoversigt 08:30 Indtjekning med morgenbuffet 09:00 Velkomst 09:10 HR frem mod 2020

Læs mere

Få styr på din projektopgave

Få styr på din projektopgave KURSUS Projektleder modul 1: Få styr på din projektopgave Projektarbejdsformen er uhyre kreativ og effektiv, men det forudsætter at projektleder og projektdeltagere ved, hvordan man skal styre og agere

Læs mere

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør

Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør 4 dages uddannelse 28. april til 8. juni 2016 i Taastrup 26. september til 3. november 2016 i Aarhus Sundhed og trivsel på arbejdspladsen - bliv uddannet trivselsambassadør Sundhed og trivsel på arbejdspladsen

Læs mere

STOP lægemanglen. Fordybelsesdag: Succes med rekruttering og integration af udenlandske læger. fokus på konkrete løsningsmodeller

STOP lægemanglen. Fordybelsesdag: Succes med rekruttering og integration af udenlandske læger. fokus på konkrete løsningsmodeller STOP lægemanglen fokus på konkrete løsningsmodeller konference og fordybelsesdag den 20. 21. august 2009 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Centrale initiativer, der skal afhjælpe lægemanglen

Læs mere

Få succes med effektivt salgsarbejde

Få succes med effektivt salgsarbejde Pris kun kr. 3.450,- Få succes med effektivt salgsarbejde teknologisk institut Taastrup 22. april 2008 teknologisk institut Taastrup 3. NOVEMBER 2008 Et målrettet seminar, som giver dig ny viden, inspiration

Læs mere

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Modulerne, som afholdes i 2014-15, omfatter følgende: Målgruppen: Modul 1: Fra projektidé til den første beskrivelse af projektet og til godkendelse i ledelsen Modul

Læs mere

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation 15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation Få værktøjer til at håndtere energidræbende konflikter og kontroverser

Læs mere

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING

PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING PROJEKTLEDELSE OG KOORDINERING EN SIKKER VEJ MOD ET NYT VÆRDISKABENDE JOB Projektledelse og koordinering er et vigtigt element, næsten uanset i hvilken retning, du vil udvikle din karriere. En uddannelse

Læs mere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere Confex 2-DAGS kursus Kommunikation med gennemslagskraft og power Får du sagt, hvad du vil når du vil? Lær kunsten at føre en ligeværdig dialog og få dit budskab klart igennem En af Confex absolut bedste

Læs mere

Facility management. Temadag. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Oplev indlæg fra Danish Crown Nokia Spar Nord DTU Management

Facility management. Temadag. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Oplev indlæg fra Danish Crown Nokia Spar Nord DTU Management Foto: istockphoto Medlem af DILF eller DFM: 1.250 kr. Ikke-medlem: 2.000 kr. Temadag Den 14. april 2008 SAS Scandinavia Hotel København Facility management indkøb og udførelse af interne serviceopgaver

Læs mere

Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres!

Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres! INVITATION Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres! IKA inviterer, i samarbejde med Tolstrup & Hvilsted, til en konference, hvor vi sætter fokus på IT-understøttelse af offentligt indkøb. Hands On

Læs mere

DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder

DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder DI HANDEL Uddannelse: E-handel for B2B-virksomheder > 5 dages uddannelse fordelt over 3 måneder > Undervisere fra CBS Executive > Emner spænder fra e-handelsstrategi, ledelse og forandringsledelse, innovationsmetoder,

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

CV Jakob Niemann. Resumé: Nøglekvalifikationer. Personlighed. Født: 24/02 1976

CV Jakob Niemann. Resumé: Nøglekvalifikationer. Personlighed. Født: 24/02 1976 Jakob Niemann IT Konsulent Født: 24/02 1976 Rosendalsgade 11, 2. TV. 2100 København Ø Tlf: +45 2859 9808 JakobNiemann@gmail.com Resumé: Test og Quality Manager med mere end 15 års IT erfaring. Har stor

Læs mere

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge 2-dags kursus ØKONOMI for ikke-økonomer i det offentlige For ledere med budgetansvar Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge Hvad er økonomisk styring egentlig? Bliv bedre til at forstå og præsentere

Læs mere

Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum

Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum 2-dages konference d. 2. og 3. maj 2012 Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum Få nyeste viden om mikro- og nanosensorer Få indblik i mulighederne med Danmarks nye store biobank

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

Forhandling, der skaber resultater

Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Giv dig selv et forspring til at nå dine forhandlingsmål Forhandling med gennemslagskraft Alt er under forandring og derfor er alt

Læs mere

Fra kollega til chef

Fra kollega til chef Fra kollega til chef Kom godt fra start og få succes i din lederrolle 2 x 2 dages certificeret lederuddannelse Fra kollega til succesfuld leder få værktøjer til den svære overgang Kommuniker effektivt

Læs mere

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni K u r s u s Tilmeld dig direkte på www.ibceuroforum.dk/vjkur K ø b e n h a v n 8. Juni 19. November 2 0 0 9 Virksomhedsjurist de særlige udfordringer Rollen som virksomhedsjurist Den kommercielle dagsordens

Læs mere

Supply Chain september, København. Capability building

Supply Chain september, København. Capability building Supply Chain 2017 12. september, København Supply Chain 2017 På konferencen Supply Chain 2017 får du som deltager en unik mulighed for at høre inspirerende præsentationer og deltage i et professionelt

Læs mere

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer Temadag om Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer taastrup TIrsdag den 14. SEPTEMBER 2010 Regnbed ved EnergyFlexHouse på i Taastrup Klimamæssige udfordringer til afløbsinstallationer

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt Lean Six Sigma Black Belt Six Sigma Lean Black Belt Master Class Teknologisk Institut tilbyder nu uddannelse til Lean Six Sigma Black Belt på Danmarks eneste Master Class uddannelse, der kombinerer Lean

Læs mere

Kvalitetssikring af IT udvikling hos TDC

Kvalitetssikring af IT udvikling hos TDC Kvalitetssikring af IT udvikling hos TDC Kvalitetsrevisor Henning Sams Har være ansat hos TDC siden 1976 og har arbejdet med kvalitet i ca. 10 år, primært som QAér og Proceskonsulent. Underviser bl.a på

Læs mere

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Fredag den 20. marts på Sinatur Hotel Storebælt Hans Engell giver en aktuel politisk analyse Invitation / tilmelding Foreningernes ordinære

Læs mere

Hør hvordan en målrettet indsats har øget rengøringskvaliteten. Hvad kan et tværfagligt samarbejde omkring hygiejne betyde for hospitalet?

Hør hvordan en målrettet indsats har øget rengøringskvaliteten. Hvad kan et tværfagligt samarbejde omkring hygiejne betyde for hospitalet? HOSPITALS- HYGIEJNE 2015 KONFERENCE DEN 4. 5. februar 2015 - KØBENHAVN First Hotel Copenhagen Hør talere fra: Rigshospitalet Odense Hvidovre Hospital Aarhus Glostrup Hospital Statens Serum Institut Sygehus

Læs mere