Softwaretest når det er bedst 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Softwaretest når det er bedst 2008"

Transkript

1 Teknologisk Institut i samarbejde med softwaretest.dk Softwaretest når det er bedst m a j h o t e l n y b o r g s t r a n d n y b o r g Hør hvorfor softwaretest er en god investering Hør, hvordan test styres i meget store projekter. Hør indlæg fra to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år Mød Asger Fredslund der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og bliv inspireret til at få det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team Få indsigt i erfaringer og udfordringer, når der skal sikres brugerinvolvering med test fokus fra dag 1. i projekter Hør om den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Styrk dit professionelle netværk og lad dig udfordre og inspirere af landets bedste talere og undervisere Som et ekstra tilbud har vi inviteret Asger Fredslund til at tale mandag aften over temaet Samarbejdets psykologi. For hvordan får du egentlig det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team? Asger har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og han vil blandt andet komme ind på nogle af de mentale modeller som anvendes af forsvarets specialenheder. Læs mere om dette, kan vi godt love, meget spændende indlæg, senere i programmet.

2 mød talerne: Testrådgiver Klaus Olsen Softwaretest.dk Testrådgiver Poul Staal Vinje Softwaretest.dk Tore Wanscher Wanscher & Nielsen Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen Chefkonsulent Carsten Wium IPTeams Test Architect Gitte Ottosen Systematic Software Engineering A/S IT-specialist, metode - Test og CM Anna Høeberg ATP Adm. direktør Tina Kristensen Scott/Tiger Validate A/S Asger Fredslund Sirius Partner Professor Søren Lauesen IT-Universitetet, København QA Manager Marianne Peschardt Assenholt LEGO Online Communication Manager of Automatic Test Stefan Hellemann Skov Danfoss Drives A/S IT-Kompetencechef Test og CM Thomas Axen ATP Test Manager Vibeke Kvist KMD Test Manager Michael Lund Madsen Systematic Software Engineering A/S Dirigent og seminarleder: Klaus Olsen er stifter af firmaet Softwaretest.dk som fokuserer på rådgivning, uddannelse og konsulentydelser inden for test af software. Han er forfatter til bogen Softwaretest - kom godt i gang sammen med Poul Staal Vinje, og har siden 1986 arbejdet med IT. Fra 1993 har hovedfokus været på softwaretest, og siden april 2000 har Klaus fastholdt dette fokus via sin virksomhed Softwaretest.dk. Klaus repræsenterer Danmark, via DANSK IT, i organisationen International Software Testing Qualifications Board. ISTQB definerer den internationale certificering indenfor softwaretest, og Klaus har via dette arbejde et netværk til testere i 36 lande på verdensplan. Klaus er bestyrelsesmedlem i non-profit organisationen TMMi Foundation, der som en international organisation arbejder for at videreudvikle og sprede kendskabet til Test Maturity Model og den opdaterede udgave, TMMi. Klaus har talt på konferencer om test i San Francisco, Yokohama, München, Seoul, Amsterdam og Stockholm.

3 Softwaretest - når det er bedst Deltag på årets vigtigste konference for softwaretestere og kvalitets- og metodefolk. Oplev Best Practice og lad dig inspirere af andre til at tage det første skridt mod en styrket konkurrenceevne med stærke medarbejderressourcer og gode testkompetencer i behold. Softwaretest når det er bedst 2008! Kære deltager Deltag på årets vigtigste konference om softwaretest en konference, der er anderledes end de fleste. Invitér din kvalitetschef, din IT-chef, din projektleder og dine kollegaer med til en spændende og udbytterig konference og få overbevist dem om, at softwaretest er en god investering, der når det gøres på den optimale facon, er et fagområde, der skal prioriteres højt, og som medvirker til at virksomhedens software bliver leveret til tiden med høj kvalitet. Få inspiration til, hvordan du udfører professionel softwaretest i din virksomhed. Hør blandt andet om: n Lego s erfaringer med tidlig brugerinvolvering. Når brugerne er børn i hundredetusindvis på verdensplan, er det nemlig ikke altid nok, at funktionaliteten er korrekt, der skal mere til n ATP s erfaringer med at indføre en stress metodik, der involverer alle i testafdelingen, og som er med til på forkant at minimerer den stress, der altid opstår tæt på deadline n Hør om erfaringerne med at styre testen på to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år På konferencens 2. dag kan du om formiddagen vælge mellem to faglige spor og et spor med Live Demo. Konferencen er arrangeret som et internat, så det inkluderer en netværksmiddag mandag aften, samt et spændende indlæg fra Asger Fredslund, der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland. Brug middagen og aftenen til at styrke dit netværk og til at få vendt dagens indtryk og inspiration med konferencens øvrige deltagere og talere. Klaus Olsen fra Softwaretest.dk vil som dirigent og konferenceleder sørge for, at du og de øvrige deltager får den faglige opdatering, der er et must, for at din virksomhed hurtigere og mere effektivt kan levere fremtidens software til tiden og af den højeste kvalitet. Deltag og få inspiration og værktøjer til fortsat at være på forkant med udviklingen og bliv inspireret til at blive certificeret som professionel softwaretester. Konferencen henvender sig til testere på alle niveauer, metodeansvarlige, projektledere og andre, der arbejder med test. Konferencen er også yderst relevant for beslutningstagere, kvalitetschefer og virksomhedens IT-chef, som alle er med til at udarbejde strategien for, hvad kvalitet og software til tiden betyder i lige netop jeres virksomhed. Vel mødt og velkommen på Nyborg Strand den 19. og 20. maj 2008.

4 Dag 1 08:30 Ankomst og morgenbuffet 09:30 Indledning ved dirigenten Rollen som softwaretester har de seneste år undergået en professionalisering, og der er nu mere end certificerede testere på ISTQB(ISEB) Foundation-niveau på verdensplan. Heraf over i Danmark. Næste niveau, Advanced-niveauet, er nu tilgængelig i en opdateret udgave, der fører til certificering på 3 områder: Test Manager, Test Analytiker samt Teknisk Test Analytiker. Klaus er medforfatter til pensum for Advanced-niveauet og vil her præsentere de store linier og noget af baggrunden for, hvorfor Advanced-niveauet er blevet, som det er. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 10:05 Kaffe, the og frugt 10:20 Den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Den perfekte kravspecifikation skal sikre, at kunden får, hvad han har brug for. Samtidig skal den give leverandøren mulighed for at levere det, han er god til. Kravene må altså ikke være for detaljerede, men samtidig skal de kunne testes. Men hvis kravene ikke er detaljerede, hvor kommer de detaljerede test-cases så fra? Der kan også være krav, der er så risikable, at man ikke kan vente med at teste dem til sidst. Lyder det som en umulig opgave? Søren Lauesen vil med konkrete eksempler vise, hvordan man kan håndtere alle disse modsætninger. Det kræver ikke mere arbejde - tværtimod. Søren Lauesen, professor IT-Universitetet, København 11:45 Frokost 12:45 Sådan styrker du din og din virksomheds evne til at skabe og udvikle gode netværk Som softwaretester stilles der stadig stigende krav til viden om kvalitetssikring og test. En af nøglerne til værdiskabelse og personlig, faglig og karrieremæssig udvikling er produktive relationer og netværk. Netværk handler om at skabe og udvikle produktive relationer mellem mennesker og organisationer og er samtidig et fagligt og strategisk værktøj, der kan sidestilles med projekter og partnerskaber, og som ofte kan erstatte traditionel uddannelse. Her får du indblik i den værdi, der ligger i at arbejde systematisk med at udvikle dit professionelle netværk. Bliv inspireret til selv at opbygge motiverende og effektive netværk og modtag konkrete værktøjer og metodiker til bevidst skabelse af værdifulde netværk. Tore Wanscher Wanscher & Nielsen 13:45 Check ind 14:00 Walk and Talk (netværk) Vi opretter grupper med hver sin facilitator til dette indlæg, som kræver din aktive deltagelse. Til gengæld kan vi love, at du får lidt frisk luft og motion. Du bliver motiveret til at begynde udviklingen af din egen netværksgruppe og til at reflektere over din personlige netværksstrategi. Du får mulighed for at komme i dialog med mennesker, der dagligt arbejder med nogle af de samme udfordringer indenfor softwaretest. hør mere på konferencen.

5 14:40 Kaffe, te og kage 15:00 Faresignaler og værktøjer for ikke at blive ramt af stress Hvordan forebygger du, at du eller dine kolleger bliver ramt af stress? Testere er tit udsat for at komme i stresssituationer. De kan fx. komme i situationer, hvor der ikke er nogen fremdrift pga. manglende leverancer til test, og derved hober alle testaktiviteterne sig op i forhold til de milepæle, der er opsat for projektet. Stresstærskelen er forskellig fra person til person. Hør om, hvordan ATP har forsøgt at udarbejde nogle retningslinier, der mindsker risikoen for den negative stress og fremmer den positive stress. Thomas Axen, IT-Kompetencechef Test og CM ATP 15:45 Exploratory Testing i et CMMi5-hus Testguru James Bach skriver om exploratory testing: Exploratory software testing is a powerful and fun approach to testing. In some situations it can be orders of magnitude more productive than scripted testing. Exploratory test er en testform, der er både design og udførelse på en gang, men også en form der på mange måder er lettere dokumenteret, og som i nogens øjne måske kan virke en smule adhoc og ustruktureret. Men hvordan kan man få sådan en testmetode til at hænge sammen med at være på CMMIniveau 5? I Systematic har de gjort forsøget med succes, og dette indlæg vil give et indblik i, hvordan det blev implementeret, og hvilke erfaringer de fik med videre. Michael Lund Madsen, Test Manager Systematic Software Engineering A/S 16:30 Forfriskning 16:45 Hvordan styres testen i et program, når der er 50 projekter involveret? n Koordinering og overblik over mange projekters kvalitetssikringsaktiviteter er medvirkende til at sikre fokus på den forretningsmæssige helhedsløsning n Fokus på testdata og testmiljøer på tværs af projekter sikrer, at samme fremgangsmåde benyttes, og at planlægning af brug at testmiljøer, samt stabiliteten under testen er et fokusområde n En håndbog for testere bibringer til fælles forståelse for test opgavens indhold, og giver en fælles ramme for terminologi, kriterier for fejlkategorisering, og workflow for fejl n Ledelsesrapportering og detaljeret projektrapportering ud fra samme struktur og frekvens er essentielt for at der er ens opfattelse af status n Proaktiv reaktion i forhold til test status sikrer, at risici imødegås tidligst muligt n Eksempler på sikring af at forretningsproces testes, på tværs af systemarkitekturen / projekterne Carsten Wium, chefkonsulent IPTeams

6 Dag 1 Dag 2 - vælg spor 17:30 Før middagen 18:00 Middag 20:00 Samarbejdets psykologi Forskellen mellem succes og fiasko i projekter er ofte et spørgsmål om indstilling blandt medarbejderne. I sit spændende og inspirerende foredrag vil Asger Fredslund komme ind på emnerne motivationsteknik, åbenhed og ærlighed samt accept, videndeling, personlig udvikling og grænsebrydning. At vi har forskellige baggrunde og præferencer vil naturligt medføre, at vi oplever situationer ganske forskelligt. Men lærer vi at acceptere, at andres opfattelse af situationen kan og må være anderledes end vor egen, er grundlaget skabt for et stærkt teamwork - forskellighed er faktisk en styrke, ikke en begrænsning! Indlægget bygger på storytelling og er ledsaget af billeder samt mentale modeller ( værktøjer ), som blandt andet bruges af forsvarets specialenheder. Asger Fredslund har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius. Asger Fredslund Sirius Partner 21:30-24:00 Networking 07:00 Morgenmad i restauranten 08:30 Check ud 09:00 Vælg mellem spor 1, spor 2 eller Live demo-spor 11:45 Frokost 12:45 Træd i karakter som Test Manager styrk din personlige power og gennemslagskraft Som del af et større projekt, og endda det sidste led i projektet, er det udbredt, at din indsats bliver sat under pres af projektledelsen. Der er overhængende risiko for, at du fremstår som flaskehals og showstopper for projektet. Mia Højlund Iversen giver dig værktøjerne til at afstemme forventningerne hele vejen rundt om projektet, indsigt i hvordan du optræner din personlige power til at træde i karakter og markere grænserne og succeskriterierne for din del af projektet. Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen 14:15 Internationale tendenser, hvad bringer fremtiden? Som medlem af ISTQB Board har Klaus et netværk til testere i 36 lande, det giver en unik mulighed for at følge de tendenser, der rør sig på verdensplan indenfor softwaretest-fagområdet. Klaus vil i dette indlæg præsentere de tendenser, han ser der er rundt omkring os og pege på, hvad fremtiden indenfor softwaretest verden vil bringe. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 14:45 Afrunding og perspektivering 15:00 Tak for denne gang - på gensyn i 2009

7 Spor 1 09:00 Erfaring med test i forbindelse med kommunalreformen Kommunalreformen er det største IT-projekt i nyere tid konverteringen svarer til 65 større bankfusioner på én gang med en datamængde på over 50 terabytes, eller 2 mia. A4 sider, der i forlængelse af hinanden ville nå 15 gange rundt om ækvator. Vibeke Kvist fortæller om planlægningen, styringen af testprojektet, resultaterne, og hvordan KMD håndterede de mange udfordringer, der dukkede op undervejs. n Organisering af testprojekt med ca. 300 personer n Teststrategien i praksis n Test som projektstyringsværktøj Vibeke Kvist, Test Manager KMD 09:45 Kaffe, the og frugt spor 1 10:15 Godt i gang med Performancetest ATP har implementeret et værktøj til performancetest, men implementeringen handler mere om proces, organisering, roller, kompetencer og forankring end selve værktøjet. Hør om forløbet fra foranalysen, efterfølgende gennemførelse af implementeringsprojektet til etablering af en performancetestfunktion. Anna Høeberg, IT-specialist, metode - Test og CM ATP 11:00 Paradigmeskift i softwaretest Med paradigmer menes god latin. Anerkendte arbejdsmetoder. Sædvaner. Softwaretest står her i 2008 som et arbejdsområde, der har været gennem flere paradigmeskift. Det, der var god latin for blot få år siden, gælder ikke mere. Eller hvad? Er det sandt? Er der ikke en kerne i softwaretest, der står uændret? Har nye teknologier, nye platforme, nye arkitekturer, givet paradigmeskift? Har agile metoder ændret på fundamentale sædvaner? Poul vil i dette indlæg se på, hvad det er, vi plejer at sige om test. Og om det stadig gælder. Poul Staal Vinje, testrådgiver Softwaretest.dk

8 Spor 2 09:00 Testautomatisering forventninger og erfaringer hos Danfoss Virksomheden har mange interessenter både internt og eksternt og alle har de forventninger til automatiske softwaretest. Indlægget tager udgangspunkt i de praktiske erfaringer som er opnået og giver et grundigt indblik i, hvordan opgaven med at automatisere test er grebet an hos Danfoss. n bliv rustet til at møde forventningerne fra alle niveauer i organisationen n Få indsigt i, hvordan du automatiserer systemtesten n hør om erfaringer med at automatisere i en større global virksomhed Stefan Hellemann Skov, Manager of Automatic Test Danfoss Drives A/S 09:45 Kaffe, the og frugt spor 2 10:15 Erfaringer med Q-Patterns hos Systematic Har du prøvet at skulle teste et nyt system og så tænkt Sådan noget har jeg testet før? Så kan Q-Patterns (Questioning Patterns) måske hjælpe dig. Kom og hør, hvilke erfaringer vi i Systematic har gjort under en pilot-afprøvning, samt hvilke muligheder og udfordringer vi ser for at kunne gå videre med Q-Patterns. n en af de største muligheder er genbrug og vidensdeling på tværs af roller i et let forståeligt sprog. n en af de største udfordringer er at finde det rette værktøj til håndtering af et stort antal Q-Patterns. Gitte Ottosen, Test Architect Systematic Software Engineering A/S 11:00 Brugerinvolvering på LEGO.com LEGO.com udviklers og testes løbende i tæt samarbejde med brugere verden over. Hør erfaringerne fra et test set-up med de mest kritiske brugere helt inde på livet. Marianne Peschardt Assenholt, QA Manager LEGO Online Communications

9 Live demo spor live demo spor 09:00 Live demo Scott/Tiger Validate A/S Modelbaseret Test Får I det optimale ud af jeres tests? Opnår I fuldt udbytte af tid og ressourcer? Modelbaseret Test er en ny og effektiv måde at anskue softwaretest på. På baggrund af den dokumentation, der er til rådighed, udarbejdes der modeller, som afspejler funktionaliteten. På baggrund af modellerne genereres der automatisk test-cases. Tina Kristensen, adm. direktør Scott/Tiger Validate A/S Scott/Tiger Group Med baggrund i mere end 20 års erfaring med Oracle software er Scott/Tiger Gruppens stiftere blandt pionererne inden for løsninger baseret på Oracles teknologier. Scott/Tiger Gruppens fokus er at fungere som samarbejdspartneren, der håndterer koblingen mellem forretningsforståelse og muligheder med de nye teknologier samt ikke mindst samtidig at kunne stå for udførelsen ved at besidde den fornødne teknologiske formåen og ressourcer til at sikre succes i implementeringen. Scott/Tiger Validate Nyeste forretningsområde er test af software. Scott/Tiger Validate har konsulenter til både manuel og automatisk test. Alle konsulenter er ISEB Foundation certificeret. Kom i dialog med din målgruppe og få attraktiv eksponering Vil du og din virksomhed eksponeres på dette eller andre relevante og højaktuelle arrangementer på Teknologisk Institut, er du velkommen til at kontakte projektleder Jakob Dahl Wedel på telefon: for en nærmere dialog om dine muligheder. Se flere arrangementer på ww.teknologisk.dk

10 praktiske oplysninger: Konferencen henvender sig til Alle som arbejder med softwaretest, beslutningstagere og ansatte indenfor systemudvikling, projektledere, testere på alle niveauer, testansvarlige, QA Managers, kvalitetschefer, tekniske chefer, IT-chefer, kunder som køber software og andre som arbejder med udvikling og test af software og kvalitetssikring af IT-systemer. Tid Mandag den 19. og tirsdag den 20. maj Sted Hotel Nyborg Strand Østerøvej 2, 5800 Nyborg Telefon Pris For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms). Prisen inkluderer overnatning, forplejning, middag, og dokumentationsmappe. Faktura og bekræftelse sendes efter modtagelse af tilmelding. Rabat Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnår I 10 % rabat på den samlede faktura. Sådan tilmelder du dig lettest n telefon n n n Fax n send tilmeldingsblanketten NB! Tilmelding er bindende Afbestillingsbetingelser Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil 14 dage før afholdelsen betales 15 % af konferenceafgiften. Fra dette tidspunkt betales det fulde beløb. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at give din plads til en kollega. Forbehold Teknologisk Institut tager forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted. Yderligere oplysninger Projektleder Jakob Dahl Wedel telefon

11 Tilmelding til Softwaretest - når det er bedst 2008 o Mandag den 19. og onsdag den 20. maj 2008 Hotel Nyborg Strand For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms) Prisen inkluderer overnatning, forplejning, herunder middag og dokumentationsmappe Firma Firmaets CVR-nr. Firma tlf. nr. Adresse For offentlige virksomheder: EAN-nr.: Postnr./by 1. Navn Stilling afdeling 2. Navn Stilling Evt. bemærkninger tilmelding afdeling Jeg ønsker at modtage information vedr. konferencen pr. o o post Teknologisk Institut må gerne sende relevante tilbud og nyheder om andre konferencer, seminarer og kurser til denne adresse: o Jeg kan desværre ikke deltage på konferencen, men jeg ønsker at få tilsendt information om fremtidige arrangementer. Teknologisk Institut 2008 Center for Konferencer Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet Eventuelle programændringer kan ses på vores hjemmeside: Grafisk produktion: one2one

12 Teknologisk Institut Att.: Call Center Gregersensvej Taastrup Sendes ufrankeret Teknologisk Institut betaler portoen

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre:

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre: Service Desk 2009 - understøt forretningen med værdiskabende it-support Den 22.-23. april 2009 Taastrup Hør om fremtidens krav til supportmedarbejderen høj service, kompetent sparring og professionalisme

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

- årets konference for personlige assistenter

- årets konference for personlige assistenter PA 2009 - årets konference for personlige assistenter 2 6. - 2 7. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Personal Assistants, Direktionsassistent, Management Assistants,

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Service og After Sales styrker bundlinien

Service og After Sales styrker bundlinien Service og After Sales styrker bundlinien 1 4. - 1 5. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Skab merværdi for kunden og styrk indtjeningen. Sådan ruster du Service og

Læs mere

Torsdag den 16. april 2009

Torsdag den 16. april 2009 Torsdag den 16. april 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Åbning af konferencen Tommy Krabbe Andersen, projektleder 09:05 Indledning ved dirigenten Charlotte Støvring, partner Støvring+Woodward

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt

Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt 16. og 17. juni 2009 Teknologisk Institut Taastrup Gennemslagskraft og personlig power Byd vanetænkningen

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Optimering af byggeprocesser

Optimering af byggeprocesser Optimering af byggeprocesser Teknologisk Institut TAASTRUP 22.- 23. januar 2008 opfølgningskursus om entrepriseret den 24. januar 2008 Få indblik i de vægtigste tendenser for fremtidens byggeri Sådan arbejder

Læs mere

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige Styrk ledelsesudvikling i det offentlige 2 0. - 2 1. a u g u s t 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Tilmeld dig samtidigt workshoppen Systematisk lederevaluering Skærpede krav

Læs mere

Resultatorienteret talentudvikling

Resultatorienteret talentudvikling Resultatorienteret talentudvikling - styrk bundlinien og fasthold de bedste medarbejdere 2 0. - 2 1. a p r i l 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Få indsigt i strategiske valg

Læs mere

Marketingkoordinatoren

Marketingkoordinatoren Marketingkoordinatoren - faglig og personlig udvikling 6. - 7. m a j 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Udnyt synergien mellem kommunikation, marketing og salg! Fra massemarketing

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Sammensæt dit eget program! Vælg mellem 16 forskellige spor. Mød fremtrædende talere fra Microsoft, IKEA, Danske Bank, Vestas og mange flere

Sammensæt dit eget program! Vælg mellem 16 forskellige spor. Mød fremtrædende talere fra Microsoft, IKEA, Danske Bank, Vestas og mange flere vir T ks ilm om e he ld 4 d o fr gb as eta am l k me un for 3 2009 HR-dagen Deltag på årets konference for alle HR-professionelle Sammensæt dit eget program! Vælg mellem 16 forskellige spor Kenneth Plummer,

Læs mere

LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen

LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p t o r s d a g d e n 2 8. o k t o b e r 2 0 1 0 T e k n o l o g i s

Læs mere

Forandringskommunikation

Forandringskommunikation Forandringskommunikation - Viden og værktøjer til at håndtere de interne processer Mød blandt andre: Adm. dir. Pelle Carlo Nilsson Nordisk Kommunikation Kommunikationsrådgiver og ph.d. i retorik Anne Katrine

Læs mere

KoNFERENcE FoR. 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP. Sebastian Nybo. Tania ellis. finn lund Andersen. kjeld fredens

KoNFERENcE FoR. 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP. Sebastian Nybo. Tania ellis. finn lund Andersen. kjeld fredens hr-dagen 2011 24. maj 2011 TEKNoloGIsK INsTITuT TAAsTRuP Gitte Mandrup Torben Andersen Sebastian Nybo kim Møller Tania ellis finn lund Andersen årets KoNFERENcE FoR hr-professionelle kjeld fredens inge

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere Begrænset deltagerantal! Deltag på et intensivt seminar om Marketing for ikke-marketingmedarbejdere introduktion til marketingdisciplinen Teknologisk Institut Taastrup 6. og 7. maj 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Chef- og direktionssekretæren

Chef- og direktionssekretæren Konference Tilmeld dig direkte på www.ibceuroforum.dk/sek K ø b e n h a v n 13.-14. maj 2009 3.-4. November 2009 SPAR kr. 2.000,- ved tilmelding senest 20. marts Valgfri WORKSHOP 12. maj 2009 2. November

Læs mere

markedsføringsdagen mobil markedsføring salgskampagner brugerinvolvering vækstmaskine Subscribers Rule Mød blandt andre: neuromarketing

markedsføringsdagen mobil markedsføring salgskampagner brugerinvolvering vækstmaskine Subscribers Rule Mød blandt andre: neuromarketing markedsføringsdagen 2009 forretningsmodeller Direct Marketing Mastermind Marketing langsigtede strategier brugerinvolvering neuromarketing eksekvering AdWords salgskampagner mobil markedsføring Subscribers

Læs mere

Er dit lager klar til fremtiden?

Er dit lager klar til fremtiden? Er dit lager klar til fremtiden? KONFERENCE OG WORKSHOPS Den 9. og 10. marts 2009 Teknologisk Institut TAASTRUP Ordrepluk! Sådan effektiviserer du den dyreste og væsentligste aktivitet på dit lager Voice-Pick

Læs mere

projektledelse Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International

projektledelse Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International Projektlederens nutid og fremtid Internationalisering, forandringsledelse og kommunikation Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International Synspunkt Hvordan bliver vi en

Læs mere

Virtualiseringsforum 2009

Virtualiseringsforum 2009 Virtualiseringsforum 2009 2 9. - 3 0. A P R I L 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Virtualiseringsforum 2009 forretning og teknik i forening Strategisk virtualisering reducer

Læs mere

COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING

COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING Styrkebaseret Coaching din vej til resultater Udvikling af dine styrker og talenter Skab resultater gennem dine medarbejdere Certificeret coach Kend dine styrker og unikke

Læs mere

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt)

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt) Networked business FACTBOOK EU-DK 2012 DANSK ERHVERVSLIVS BRUG AF: SOCIALE MEDIER (Internt/Eksternt) PR & Kommunikation Salg & Marketing (inkl. web) Service & Support Innovation (R&D, produkt- & procesudvikling)

Læs mere

FREMTIDENS LABORATORIUM

FREMTIDENS LABORATORIUM Den 30. 31. august 2007, Symbion Science Park, København FREMTIDENS LABORATORIUM Årets store faglige forum for laboranter De nyeste landvindinger i laboratorieverden Morgendagens teknologier: Lab-on-a-chip,

Læs mere