Softwaretest når det er bedst 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Softwaretest når det er bedst 2008"

Transkript

1 Teknologisk Institut i samarbejde med softwaretest.dk Softwaretest når det er bedst m a j h o t e l n y b o r g s t r a n d n y b o r g Hør hvorfor softwaretest er en god investering Hør, hvordan test styres i meget store projekter. Hør indlæg fra to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år Mød Asger Fredslund der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og bliv inspireret til at få det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team Få indsigt i erfaringer og udfordringer, når der skal sikres brugerinvolvering med test fokus fra dag 1. i projekter Hør om den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Styrk dit professionelle netværk og lad dig udfordre og inspirere af landets bedste talere og undervisere Som et ekstra tilbud har vi inviteret Asger Fredslund til at tale mandag aften over temaet Samarbejdets psykologi. For hvordan får du egentlig det optimale ud af samarbejdet i dit Test Team? Asger har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland, og han vil blandt andet komme ind på nogle af de mentale modeller som anvendes af forsvarets specialenheder. Læs mere om dette, kan vi godt love, meget spændende indlæg, senere i programmet.

2 mød talerne: Testrådgiver Klaus Olsen Softwaretest.dk Testrådgiver Poul Staal Vinje Softwaretest.dk Tore Wanscher Wanscher & Nielsen Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen Chefkonsulent Carsten Wium IPTeams Test Architect Gitte Ottosen Systematic Software Engineering A/S IT-specialist, metode - Test og CM Anna Høeberg ATP Adm. direktør Tina Kristensen Scott/Tiger Validate A/S Asger Fredslund Sirius Partner Professor Søren Lauesen IT-Universitetet, København QA Manager Marianne Peschardt Assenholt LEGO Online Communication Manager of Automatic Test Stefan Hellemann Skov Danfoss Drives A/S IT-Kompetencechef Test og CM Thomas Axen ATP Test Manager Vibeke Kvist KMD Test Manager Michael Lund Madsen Systematic Software Engineering A/S Dirigent og seminarleder: Klaus Olsen er stifter af firmaet Softwaretest.dk som fokuserer på rådgivning, uddannelse og konsulentydelser inden for test af software. Han er forfatter til bogen Softwaretest - kom godt i gang sammen med Poul Staal Vinje, og har siden 1986 arbejdet med IT. Fra 1993 har hovedfokus været på softwaretest, og siden april 2000 har Klaus fastholdt dette fokus via sin virksomhed Softwaretest.dk. Klaus repræsenterer Danmark, via DANSK IT, i organisationen International Software Testing Qualifications Board. ISTQB definerer den internationale certificering indenfor softwaretest, og Klaus har via dette arbejde et netværk til testere i 36 lande på verdensplan. Klaus er bestyrelsesmedlem i non-profit organisationen TMMi Foundation, der som en international organisation arbejder for at videreudvikle og sprede kendskabet til Test Maturity Model og den opdaterede udgave, TMMi. Klaus har talt på konferencer om test i San Francisco, Yokohama, München, Seoul, Amsterdam og Stockholm.

3 Softwaretest - når det er bedst Deltag på årets vigtigste konference for softwaretestere og kvalitets- og metodefolk. Oplev Best Practice og lad dig inspirere af andre til at tage det første skridt mod en styrket konkurrenceevne med stærke medarbejderressourcer og gode testkompetencer i behold. Softwaretest når det er bedst 2008! Kære deltager Deltag på årets vigtigste konference om softwaretest en konference, der er anderledes end de fleste. Invitér din kvalitetschef, din IT-chef, din projektleder og dine kollegaer med til en spændende og udbytterig konference og få overbevist dem om, at softwaretest er en god investering, der når det gøres på den optimale facon, er et fagområde, der skal prioriteres højt, og som medvirker til at virksomhedens software bliver leveret til tiden med høj kvalitet. Få inspiration til, hvordan du udfører professionel softwaretest i din virksomhed. Hør blandt andet om: n Lego s erfaringer med tidlig brugerinvolvering. Når brugerne er børn i hundredetusindvis på verdensplan, er det nemlig ikke altid nok, at funktionaliteten er korrekt, der skal mere til n ATP s erfaringer med at indføre en stress metodik, der involverer alle i testafdelingen, og som er med til på forkant at minimerer den stress, der altid opstår tæt på deadline n Hør om erfaringerne med at styre testen på to af Danmarks største IT-projekter de seneste 2 år På konferencens 2. dag kan du om formiddagen vælge mellem to faglige spor og et spor med Live Demo. Konferencen er arrangeret som et internat, så det inkluderer en netværksmiddag mandag aften, samt et spændende indlæg fra Asger Fredslund, der har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius i Grønland. Brug middagen og aftenen til at styrke dit netværk og til at få vendt dagens indtryk og inspiration med konferencens øvrige deltagere og talere. Klaus Olsen fra Softwaretest.dk vil som dirigent og konferenceleder sørge for, at du og de øvrige deltager får den faglige opdatering, der er et must, for at din virksomhed hurtigere og mere effektivt kan levere fremtidens software til tiden og af den højeste kvalitet. Deltag og få inspiration og værktøjer til fortsat at være på forkant med udviklingen og bliv inspireret til at blive certificeret som professionel softwaretester. Konferencen henvender sig til testere på alle niveauer, metodeansvarlige, projektledere og andre, der arbejder med test. Konferencen er også yderst relevant for beslutningstagere, kvalitetschefer og virksomhedens IT-chef, som alle er med til at udarbejde strategien for, hvad kvalitet og software til tiden betyder i lige netop jeres virksomhed. Vel mødt og velkommen på Nyborg Strand den 19. og 20. maj 2008.

4 Dag 1 08:30 Ankomst og morgenbuffet 09:30 Indledning ved dirigenten Rollen som softwaretester har de seneste år undergået en professionalisering, og der er nu mere end certificerede testere på ISTQB(ISEB) Foundation-niveau på verdensplan. Heraf over i Danmark. Næste niveau, Advanced-niveauet, er nu tilgængelig i en opdateret udgave, der fører til certificering på 3 områder: Test Manager, Test Analytiker samt Teknisk Test Analytiker. Klaus er medforfatter til pensum for Advanced-niveauet og vil her præsentere de store linier og noget af baggrunden for, hvorfor Advanced-niveauet er blevet, som det er. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 10:05 Kaffe, the og frugt 10:20 Den perfekte kravspecifikation og hvordan den testes Den perfekte kravspecifikation skal sikre, at kunden får, hvad han har brug for. Samtidig skal den give leverandøren mulighed for at levere det, han er god til. Kravene må altså ikke være for detaljerede, men samtidig skal de kunne testes. Men hvis kravene ikke er detaljerede, hvor kommer de detaljerede test-cases så fra? Der kan også være krav, der er så risikable, at man ikke kan vente med at teste dem til sidst. Lyder det som en umulig opgave? Søren Lauesen vil med konkrete eksempler vise, hvordan man kan håndtere alle disse modsætninger. Det kræver ikke mere arbejde - tværtimod. Søren Lauesen, professor IT-Universitetet, København 11:45 Frokost 12:45 Sådan styrker du din og din virksomheds evne til at skabe og udvikle gode netværk Som softwaretester stilles der stadig stigende krav til viden om kvalitetssikring og test. En af nøglerne til værdiskabelse og personlig, faglig og karrieremæssig udvikling er produktive relationer og netværk. Netværk handler om at skabe og udvikle produktive relationer mellem mennesker og organisationer og er samtidig et fagligt og strategisk værktøj, der kan sidestilles med projekter og partnerskaber, og som ofte kan erstatte traditionel uddannelse. Her får du indblik i den værdi, der ligger i at arbejde systematisk med at udvikle dit professionelle netværk. Bliv inspireret til selv at opbygge motiverende og effektive netværk og modtag konkrete værktøjer og metodiker til bevidst skabelse af værdifulde netværk. Tore Wanscher Wanscher & Nielsen 13:45 Check ind 14:00 Walk and Talk (netværk) Vi opretter grupper med hver sin facilitator til dette indlæg, som kræver din aktive deltagelse. Til gengæld kan vi love, at du får lidt frisk luft og motion. Du bliver motiveret til at begynde udviklingen af din egen netværksgruppe og til at reflektere over din personlige netværksstrategi. Du får mulighed for at komme i dialog med mennesker, der dagligt arbejder med nogle af de samme udfordringer indenfor softwaretest. hør mere på konferencen.

5 14:40 Kaffe, te og kage 15:00 Faresignaler og værktøjer for ikke at blive ramt af stress Hvordan forebygger du, at du eller dine kolleger bliver ramt af stress? Testere er tit udsat for at komme i stresssituationer. De kan fx. komme i situationer, hvor der ikke er nogen fremdrift pga. manglende leverancer til test, og derved hober alle testaktiviteterne sig op i forhold til de milepæle, der er opsat for projektet. Stresstærskelen er forskellig fra person til person. Hør om, hvordan ATP har forsøgt at udarbejde nogle retningslinier, der mindsker risikoen for den negative stress og fremmer den positive stress. Thomas Axen, IT-Kompetencechef Test og CM ATP 15:45 Exploratory Testing i et CMMi5-hus Testguru James Bach skriver om exploratory testing: Exploratory software testing is a powerful and fun approach to testing. In some situations it can be orders of magnitude more productive than scripted testing. Exploratory test er en testform, der er både design og udførelse på en gang, men også en form der på mange måder er lettere dokumenteret, og som i nogens øjne måske kan virke en smule adhoc og ustruktureret. Men hvordan kan man få sådan en testmetode til at hænge sammen med at være på CMMIniveau 5? I Systematic har de gjort forsøget med succes, og dette indlæg vil give et indblik i, hvordan det blev implementeret, og hvilke erfaringer de fik med videre. Michael Lund Madsen, Test Manager Systematic Software Engineering A/S 16:30 Forfriskning 16:45 Hvordan styres testen i et program, når der er 50 projekter involveret? n Koordinering og overblik over mange projekters kvalitetssikringsaktiviteter er medvirkende til at sikre fokus på den forretningsmæssige helhedsløsning n Fokus på testdata og testmiljøer på tværs af projekter sikrer, at samme fremgangsmåde benyttes, og at planlægning af brug at testmiljøer, samt stabiliteten under testen er et fokusområde n En håndbog for testere bibringer til fælles forståelse for test opgavens indhold, og giver en fælles ramme for terminologi, kriterier for fejlkategorisering, og workflow for fejl n Ledelsesrapportering og detaljeret projektrapportering ud fra samme struktur og frekvens er essentielt for at der er ens opfattelse af status n Proaktiv reaktion i forhold til test status sikrer, at risici imødegås tidligst muligt n Eksempler på sikring af at forretningsproces testes, på tværs af systemarkitekturen / projekterne Carsten Wium, chefkonsulent IPTeams

6 Dag 1 Dag 2 - vælg spor 17:30 Før middagen 18:00 Middag 20:00 Samarbejdets psykologi Forskellen mellem succes og fiasko i projekter er ofte et spørgsmål om indstilling blandt medarbejderne. I sit spændende og inspirerende foredrag vil Asger Fredslund komme ind på emnerne motivationsteknik, åbenhed og ærlighed samt accept, videndeling, personlig udvikling og grænsebrydning. At vi har forskellige baggrunde og præferencer vil naturligt medføre, at vi oplever situationer ganske forskelligt. Men lærer vi at acceptere, at andres opfattelse af situationen kan og må være anderledes end vor egen, er grundlaget skabt for et stærkt teamwork - forskellighed er faktisk en styrke, ikke en begrænsning! Indlægget bygger på storytelling og er ledsaget af billeder samt mentale modeller ( værktøjer ), som blandt andet bruges af forsvarets specialenheder. Asger Fredslund har gjort tjeneste ved Slædepatruljen Sirius. Asger Fredslund Sirius Partner 21:30-24:00 Networking 07:00 Morgenmad i restauranten 08:30 Check ud 09:00 Vælg mellem spor 1, spor 2 eller Live demo-spor 11:45 Frokost 12:45 Træd i karakter som Test Manager styrk din personlige power og gennemslagskraft Som del af et større projekt, og endda det sidste led i projektet, er det udbredt, at din indsats bliver sat under pres af projektledelsen. Der er overhængende risiko for, at du fremstår som flaskehals og showstopper for projektet. Mia Højlund Iversen giver dig værktøjerne til at afstemme forventningerne hele vejen rundt om projektet, indsigt i hvordan du optræner din personlige power til at træde i karakter og markere grænserne og succeskriterierne for din del af projektet. Mia Højlund Iversen Seb-Gruppen 14:15 Internationale tendenser, hvad bringer fremtiden? Som medlem af ISTQB Board har Klaus et netværk til testere i 36 lande, det giver en unik mulighed for at følge de tendenser, der rør sig på verdensplan indenfor softwaretest-fagområdet. Klaus vil i dette indlæg præsentere de tendenser, han ser der er rundt omkring os og pege på, hvad fremtiden indenfor softwaretest verden vil bringe. Klaus Olsen, testrådgiver Softwaretest.dk 14:45 Afrunding og perspektivering 15:00 Tak for denne gang - på gensyn i 2009

7 Spor 1 09:00 Erfaring med test i forbindelse med kommunalreformen Kommunalreformen er det største IT-projekt i nyere tid konverteringen svarer til 65 større bankfusioner på én gang med en datamængde på over 50 terabytes, eller 2 mia. A4 sider, der i forlængelse af hinanden ville nå 15 gange rundt om ækvator. Vibeke Kvist fortæller om planlægningen, styringen af testprojektet, resultaterne, og hvordan KMD håndterede de mange udfordringer, der dukkede op undervejs. n Organisering af testprojekt med ca. 300 personer n Teststrategien i praksis n Test som projektstyringsværktøj Vibeke Kvist, Test Manager KMD 09:45 Kaffe, the og frugt spor 1 10:15 Godt i gang med Performancetest ATP har implementeret et værktøj til performancetest, men implementeringen handler mere om proces, organisering, roller, kompetencer og forankring end selve værktøjet. Hør om forløbet fra foranalysen, efterfølgende gennemførelse af implementeringsprojektet til etablering af en performancetestfunktion. Anna Høeberg, IT-specialist, metode - Test og CM ATP 11:00 Paradigmeskift i softwaretest Med paradigmer menes god latin. Anerkendte arbejdsmetoder. Sædvaner. Softwaretest står her i 2008 som et arbejdsområde, der har været gennem flere paradigmeskift. Det, der var god latin for blot få år siden, gælder ikke mere. Eller hvad? Er det sandt? Er der ikke en kerne i softwaretest, der står uændret? Har nye teknologier, nye platforme, nye arkitekturer, givet paradigmeskift? Har agile metoder ændret på fundamentale sædvaner? Poul vil i dette indlæg se på, hvad det er, vi plejer at sige om test. Og om det stadig gælder. Poul Staal Vinje, testrådgiver Softwaretest.dk

8 Spor 2 09:00 Testautomatisering forventninger og erfaringer hos Danfoss Virksomheden har mange interessenter både internt og eksternt og alle har de forventninger til automatiske softwaretest. Indlægget tager udgangspunkt i de praktiske erfaringer som er opnået og giver et grundigt indblik i, hvordan opgaven med at automatisere test er grebet an hos Danfoss. n bliv rustet til at møde forventningerne fra alle niveauer i organisationen n Få indsigt i, hvordan du automatiserer systemtesten n hør om erfaringer med at automatisere i en større global virksomhed Stefan Hellemann Skov, Manager of Automatic Test Danfoss Drives A/S 09:45 Kaffe, the og frugt spor 2 10:15 Erfaringer med Q-Patterns hos Systematic Har du prøvet at skulle teste et nyt system og så tænkt Sådan noget har jeg testet før? Så kan Q-Patterns (Questioning Patterns) måske hjælpe dig. Kom og hør, hvilke erfaringer vi i Systematic har gjort under en pilot-afprøvning, samt hvilke muligheder og udfordringer vi ser for at kunne gå videre med Q-Patterns. n en af de største muligheder er genbrug og vidensdeling på tværs af roller i et let forståeligt sprog. n en af de største udfordringer er at finde det rette værktøj til håndtering af et stort antal Q-Patterns. Gitte Ottosen, Test Architect Systematic Software Engineering A/S 11:00 Brugerinvolvering på LEGO.com LEGO.com udviklers og testes løbende i tæt samarbejde med brugere verden over. Hør erfaringerne fra et test set-up med de mest kritiske brugere helt inde på livet. Marianne Peschardt Assenholt, QA Manager LEGO Online Communications

9 Live demo spor live demo spor 09:00 Live demo Scott/Tiger Validate A/S Modelbaseret Test Får I det optimale ud af jeres tests? Opnår I fuldt udbytte af tid og ressourcer? Modelbaseret Test er en ny og effektiv måde at anskue softwaretest på. På baggrund af den dokumentation, der er til rådighed, udarbejdes der modeller, som afspejler funktionaliteten. På baggrund af modellerne genereres der automatisk test-cases. Tina Kristensen, adm. direktør Scott/Tiger Validate A/S Scott/Tiger Group Med baggrund i mere end 20 års erfaring med Oracle software er Scott/Tiger Gruppens stiftere blandt pionererne inden for løsninger baseret på Oracles teknologier. Scott/Tiger Gruppens fokus er at fungere som samarbejdspartneren, der håndterer koblingen mellem forretningsforståelse og muligheder med de nye teknologier samt ikke mindst samtidig at kunne stå for udførelsen ved at besidde den fornødne teknologiske formåen og ressourcer til at sikre succes i implementeringen. Scott/Tiger Validate Nyeste forretningsområde er test af software. Scott/Tiger Validate har konsulenter til både manuel og automatisk test. Alle konsulenter er ISEB Foundation certificeret. Kom i dialog med din målgruppe og få attraktiv eksponering Vil du og din virksomhed eksponeres på dette eller andre relevante og højaktuelle arrangementer på Teknologisk Institut, er du velkommen til at kontakte projektleder Jakob Dahl Wedel på telefon: for en nærmere dialog om dine muligheder. Se flere arrangementer på ww.teknologisk.dk

10 praktiske oplysninger: Konferencen henvender sig til Alle som arbejder med softwaretest, beslutningstagere og ansatte indenfor systemudvikling, projektledere, testere på alle niveauer, testansvarlige, QA Managers, kvalitetschefer, tekniske chefer, IT-chefer, kunder som køber software og andre som arbejder med udvikling og test af software og kvalitetssikring af IT-systemer. Tid Mandag den 19. og tirsdag den 20. maj Sted Hotel Nyborg Strand Østerøvej 2, 5800 Nyborg Telefon Pris For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms). Prisen inkluderer overnatning, forplejning, middag, og dokumentationsmappe. Faktura og bekræftelse sendes efter modtagelse af tilmelding. Rabat Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnår I 10 % rabat på den samlede faktura. Sådan tilmelder du dig lettest n telefon n n n Fax n send tilmeldingsblanketten NB! Tilmelding er bindende Afbestillingsbetingelser Afbestilling skal ske skriftligt. Ved afbestilling indtil 14 dage før afholdelsen betales 15 % af konferenceafgiften. Fra dette tidspunkt betales det fulde beløb. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at give din plads til en kollega. Forbehold Teknologisk Institut tager forbehold for eventuelle ændringer i program, tid og sted. Yderligere oplysninger Projektleder Jakob Dahl Wedel telefon

11 Tilmelding til Softwaretest - når det er bedst 2008 o Mandag den 19. og onsdag den 20. maj 2008 Hotel Nyborg Strand For hele konferencen er kr ,- pr. deltager (plus moms) Prisen inkluderer overnatning, forplejning, herunder middag og dokumentationsmappe Firma Firmaets CVR-nr. Firma tlf. nr. Adresse For offentlige virksomheder: EAN-nr.: Postnr./by 1. Navn Stilling afdeling 2. Navn Stilling Evt. bemærkninger tilmelding afdeling Jeg ønsker at modtage information vedr. konferencen pr. o o post Teknologisk Institut må gerne sende relevante tilbud og nyheder om andre konferencer, seminarer og kurser til denne adresse: o Jeg kan desværre ikke deltage på konferencen, men jeg ønsker at få tilsendt information om fremtidige arrangementer. Teknologisk Institut 2008 Center for Konferencer Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet Eventuelle programændringer kan ses på vores hjemmeside: Grafisk produktion: one2one

12 Teknologisk Institut Att.: Call Center Gregersensvej Taastrup Sendes ufrankeret Teknologisk Institut betaler portoen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Moms og afgifter for den offentlige sektor

Moms og afgifter for den offentlige sektor Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for den offentlige sektor Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste lovændringer og afgørelser n Præsentation af konkrete eksempler og cases

Læs mere

Moms og afgifter for det private erhvervsliv

Moms og afgifter for det private erhvervsliv Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for det private erhvervsliv Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste nyheder og ændringer n Overblik over moms- og afgiftsforhold i Danmark

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold Deltag på et intensivt seminar om Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold n Den kommercielle kontrakts opbygning få overblik over kommercielle kontrakters væsentligste delelementer

Læs mere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere Begrænset deltagerantal! Deltag på et intensivt seminar om Marketing for ikke-marketingmedarbejdere introduktion til marketingdisciplinen Teknologisk Institut Taastrup 6. og 7. maj 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 3.- 4. juni 2008 teknologisk institut taastrup 30. september - 1. oktober 2008 teknologisk institut århus Bliv opdateret

Læs mere

Marketingkoordinatoren

Marketingkoordinatoren Marketingkoordinatoren - faglig og personlig udvikling 6. - 7. m a j 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Udnyt synergien mellem kommunikation, marketing og salg! Fra massemarketing

Læs mere

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre:

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre: Service Desk 2009 - understøt forretningen med værdiskabende it-support Den 22.-23. april 2009 Taastrup Hør om fremtidens krav til supportmedarbejderen høj service, kompetent sparring og professionalisme

Læs mere

Mandag den 19. januar 2009

Mandag den 19. januar 2009 Mandag den 19. januar 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Indledning ved dirigenten Palle Christoffersen, seniorkonsulent, 09:10 Hvad skal vi med lean? Om at sætte retning og rammer

Læs mere

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige Styrk ledelsesudvikling i det offentlige 2 0. - 2 1. a u g u s t 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Tilmeld dig samtidigt workshoppen Systematisk lederevaluering Skærpede krav

Læs mere

Service og After Sales styrker bundlinien

Service og After Sales styrker bundlinien Service og After Sales styrker bundlinien 1 4. - 1 5. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Skab merværdi for kunden og styrk indtjeningen. Sådan ruster du Service og

Læs mere

Forandringskommunikation

Forandringskommunikation Forandringskommunikation - Viden og værktøjer til at håndtere de interne processer Mød blandt andre: Adm. dir. Pelle Carlo Nilsson Nordisk Kommunikation Kommunikationsrådgiver og ph.d. i retorik Anne Katrine

Læs mere

Kommunal økonomistyring

Kommunal økonomistyring Kommunal økonomistyring - fokus på effektivisering og nye værktøjer Mød blandt andre: Økonomidirektør Anne Steffensen Allerød Kommune Økonomichef Henrik Hagen Olesen Center for koncernforvaltning, Miljøministeriet

Læs mere

Temadag om smarte sensorer

Temadag om smarte sensorer Temadag om smarte sensorer - mulighederne med state-of-the-art århus 5. november 2009 Få mere at vide om: Hvad en smart sensor kan Hvad kan en smart sensor betyde for dig og din virksomhed Teknologiske

Læs mere

Torsdag den 16. april 2009

Torsdag den 16. april 2009 Torsdag den 16. april 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Åbning af konferencen Tommy Krabbe Andersen, projektleder 09:05 Indledning ved dirigenten Charlotte Støvring, partner Støvring+Woodward

Læs mere

Økonomi for advokater og jurister

Økonomi for advokater og jurister Økonomi for advokater og jurister - styrk dine kompetencer til økonomiske vurderinger 2 x 8 kursuslektioner 2 6. O G 2 7. J A N U A R 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Fokus

Læs mere

- årets konference for personlige assistenter

- årets konference for personlige assistenter PA 2009 - årets konference for personlige assistenter 2 6. - 2 7. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Personal Assistants, Direktionsassistent, Management Assistants,

Læs mere

Tilmeld 4 og. betal for 3!

Tilmeld 4 og. betal for 3! HR- DAGEN 2012 22. maj 2012 Teknologisk Institut Taastrup Sponseret af: Tilmeld 4 og betal for 3! og mange andre Programoversigt 08:30 Indtjekning med morgenbuffet 09:00 Velkomst 09:10 HR frem mod 2020

Læs mere

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer mandag den 14. september 2009 Teknologisk Institut TAASTRUP Sådan skaber du forandringer i din hjerne og øger dit mentale overskud Styrk din

Læs mere

Morgendagens Mellemleder

Morgendagens Mellemleder Morgendagens Mellemleder - du er drivkraften til vækst 2 1. - 2 2. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Oplev en anderledes og inspirerende workshop med forumteater

Læs mere

Varmemåling og varmeregnskaber

Varmemåling og varmeregnskaber Temadag om Varmemåling og varmeregnskaber TAASTRUP TIrsdag den 16. november 2010 Få mere at vide om: Erfaringer efter mere end 10 år med lovpligtig varmemåling Forbrugsfordeling i ejendommene Erfaringerne

Læs mere

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT

GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT GENERALFORSAMLING OG MEDLEMSARRANGEMENT KEMI & LIFE SCIENCE Torsdag den 19. marts 2015 NYBORG STRAND, ØSTERØVEJ 2, 5800 NYBORG VIGTIGT! Der er vigtige vedtægtsændringer til afstemning på generalforsamlingen

Læs mere

Temadag om farlige stoffer i ældre huse

Temadag om farlige stoffer i ældre huse Temadag om farlige stoffer i ældre huse Bliv bedre forberedt på hvilke sundhedsskadelige stoffer, du kan møde ved nedrivning og renovering af ældre huse og få mere at vide om hvordan disse stoffer håndteres

Læs mere

Tørring med overhedet damp

Tørring med overhedet damp Temadag om Tørring med overhedet damp - høj produktkvalitet og meget lavt energiforbrug århus 7. oktober 2008 Innovation og udviklingsbehov indenfor industriel tørring Fordele og ulemper ved tørring i

Læs mere

Få succes med effektivt salgsarbejde

Få succes med effektivt salgsarbejde Pris kun kr. 3.450,- Få succes med effektivt salgsarbejde teknologisk institut Taastrup 22. april 2008 teknologisk institut Taastrup 3. NOVEMBER 2008 Et målrettet seminar, som giver dig ny viden, inspiration

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

CV Jakob Niemann. Resumé: Nøglekvalifikationer. Personlighed. Født: 24/02 1976

CV Jakob Niemann. Resumé: Nøglekvalifikationer. Personlighed. Født: 24/02 1976 Jakob Niemann IT Konsulent Født: 24/02 1976 Rosendalsgade 11, 2. TV. 2100 København Ø Tlf: +45 2859 9808 JakobNiemann@gmail.com Resumé: Test og Quality Manager med mere end 15 års IT erfaring. Har stor

Læs mere

i banksektoren Risikostyring i turbulente markeder

i banksektoren Risikostyring i turbulente markeder T i l m e l d d i g d i r e k t e p å www.ibceuroforum.dk/risk K ø b e n h a v n K o n f e r e n c e 1 6. d e c e m b e r 2 0 0 8 SPAR kr. 1.500,- ved tilmelding senest 7. november Risk Management i banksektoren

Læs mere

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning

I samarbejde med: Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point. Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk træning I samarbejde med: Det intensive projektlederforløb med blended learning Teknologisk Institut Taastrup Mulighed for certificering som projektleder og ECTS-point Unikt koncept kombinerer e-læring med praktisk

Læs mere

Få inspiration og nye idéer i dit køkken KANTINEN Dagens højdepunkt og virksomhedens midtpunkt

Få inspiration og nye idéer i dit køkken KANTINEN Dagens højdepunkt og virksomhedens midtpunkt Få inspiration og nye idéer i dit køkken KANTINEN Dagens højdepunkt og virksomhedens midtpunkt Få ny viden om smag, sundhed og sensorik Løft smag og sundhed med enkle virkemidler Praktisk demonstration

Læs mere

Hør hvordan en målrettet indsats har øget rengøringskvaliteten. Hvad kan et tværfagligt samarbejde omkring hygiejne betyde for hospitalet?

Hør hvordan en målrettet indsats har øget rengøringskvaliteten. Hvad kan et tværfagligt samarbejde omkring hygiejne betyde for hospitalet? HOSPITALS- HYGIEJNE 2015 KONFERENCE DEN 4. 5. februar 2015 - KØBENHAVN First Hotel Copenhagen Hør talere fra: Rigshospitalet Odense Hvidovre Hospital Aarhus Glostrup Hospital Statens Serum Institut Sygehus

Læs mere

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young Medlem af DILF/DFM: 1.500 kr. Ikke-medlem: 2.000 kr. TEMADAG Den 11. juni 2009 på Scandic Hotel Kolding Facility management indkøb og udførelse af interne serviceopgaver Oplev indlæg fra: Sony Nordic Chr.

Læs mere

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni K u r s u s Tilmeld dig direkte på www.ibceuroforum.dk/vjkur K ø b e n h a v n 8. Juni 19. November 2 0 0 9 Virksomhedsjurist de særlige udfordringer Rollen som virksomhedsjurist Den kommercielle dagsordens

Læs mere

LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen

LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen LeanDagen 2010/2011 Forankring og videreudvikling af lean i hele organisationen T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p t o r s d a g d e n 2 8. o k t o b e r 2 0 1 0 T e k n o l o g i s

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum

Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum 2-dages konference d. 2. og 3. maj 2012 Laborantdagene 2012 nyeste teknologi og projektledelse i centrum Få nyeste viden om mikro- og nanosensorer Få indblik i mulighederne med Danmarks nye store biobank

Læs mere

Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres!

Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres! INVITATION Indkøbsafdelingerne er under markant tidspres! IKA inviterer, i samarbejde med Tolstrup & Hvilsted, til en konference, hvor vi sætter fokus på IT-understøttelse af offentligt indkøb. Hands On

Læs mere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere Confex 2-DAGS kursus Kommunikation med gennemslagskraft og power Får du sagt, hvad du vil når du vil? Lær kunsten at føre en ligeværdig dialog og få dit budskab klart igennem En af Confex absolut bedste

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer 2-dags kursus Økonomi for ikke-økonomer - Grundlæggende økonomi og budgetarbejde Bliv bedre rustet til budgetarbejdet Få større forståelse for de økonomiske sammenhænge i din virksomhed Lær at udarbejde

Læs mere

HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering

HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering NY CONFEX-UDDANNELSE: HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering Komplet introduktion alt du bør vide som HR-konsulent Rekruttering, ansættelse og afskedigelse bliv klædt på til bedre

Læs mere

INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme.

INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme. Spar kr. ved tilm1.000,inden 1 elding. februa r 2 dage med fokus på INTERN EJENDOMSSERVICE - Faglig og personlig udvikling for dig, der arbejder med professionelt vedligehold og service af ejendomme. Sådan

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt Lean Six Sigma Black Belt Six Sigma Lean Black Belt Master Class Teknologisk Institut tilbyder nu uddannelse til Lean Six Sigma Black Belt på Danmarks eneste Master Class uddannelse, der kombinerer Lean

Læs mere

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer Temadag om Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer taastrup TIrsdag den 14. SEPTEMBER 2010 Regnbed ved EnergyFlexHouse på i Taastrup Klimamæssige udfordringer til afløbsinstallationer

Læs mere

Facility management. Temadag. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Oplev indlæg fra Danish Crown Nokia Spar Nord DTU Management

Facility management. Temadag. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Oplev indlæg fra Danish Crown Nokia Spar Nord DTU Management Foto: istockphoto Medlem af DILF eller DFM: 1.250 kr. Ikke-medlem: 2.000 kr. Temadag Den 14. april 2008 SAS Scandinavia Hotel København Facility management indkøb og udførelse af interne serviceopgaver

Læs mere

Resultatorienteret talentudvikling

Resultatorienteret talentudvikling Resultatorienteret talentudvikling - styrk bundlinien og fasthold de bedste medarbejdere 2 0. - 2 1. a p r i l 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Få indsigt i strategiske valg

Læs mere

HR- DAGEN 2012. Tilmeld 4 og betal for 3! Den årlige event for HR-funktionen. Vælg mellem 11 involverende spor. Fokus på din læring og dit udbytte

HR- DAGEN 2012. Tilmeld 4 og betal for 3! Den årlige event for HR-funktionen. Vælg mellem 11 involverende spor. Fokus på din læring og dit udbytte HR- DAGEN 2012 22. maj 2012 Teknologisk Institut Taastrup Tilmeld 4 og betal for 3! Den årlige event for HR-funktionen Vælg mellem 11 involverende spor Fokus på din læring og dit udbytte Mød Stine Bosse,

Læs mere

Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt

Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt Forum for produktchefer - fokus på hvordan du kommunikerer, samarbejder og innoverer dit produkt 16. og 17. juni 2009 Teknologisk Institut Taastrup Gennemslagskraft og personlig power Byd vanetænkningen

Læs mere

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer

Sommerskole 2013. Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Tid til nye kompetencer Sommerskole 2013 Sommeren er traditionelt en stille tid i mange virksomheder. Netop derfor er det et oplagt tidspunkt at styrke din kompetenceprofil og ruste dig

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

Fra Beyond Budgeting til Effektiv Budgettering - et seminar om nye teknikker og metoder

Fra Beyond Budgeting til Effektiv Budgettering - et seminar om nye teknikker og metoder Målgruppe for seminaret: Alle, der beskæftiger sig med virksomhedens budgetlægning. Fra Beyond Budgeting til Effektiv Budgettering - et seminar om nye teknikker og metoder Et unikt og efterspurgt seminar,

Læs mere

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015

Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Gulvbranchens og Gulvsektionens ordinære generalforsamlinger 2015 Fredag den 20. marts på Sinatur Hotel Storebælt Hans Engell giver en aktuel politisk analyse Invitation / tilmelding Foreningernes ordinære

Læs mere

med fokus på sundhedsteknologi, innovation og lederskab

med fokus på sundhedsteknologi, innovation og lederskab DEBAT: Hvor langt er vi med at implementere sundhedsteknologi, innovation og lederskab i Danmark? DEN LEDENDE SYGEPLEJERSKE 2014 med fokus på sundhedsteknologi, innovation og lederskab KONFERENCE DEN 26.

Læs mere

Program. Tilmeld dig på www.teknologisk.dk/k72269 08:30 11:30. 11:30 Frokost. Indtjekning og morgenbuffet 09:00

Program. Tilmeld dig på www.teknologisk.dk/k72269 08:30 11:30. 11:30 Frokost. Indtjekning og morgenbuffet 09:00 Program 08:30 Indtjekning og morgenbuffet 11:30 11:30 Frokost 09:00 09:10 09:50 10:10 10:50 Velkommen til konferencen v. Anne Kristine Busch, projektleder Teknologisk Institut Produktchefens udfordringer

Læs mere

Oracle teknologi. Projekt-, og løsningssalg. Test Management. Life Science

Oracle teknologi. Projekt-, og løsningssalg. Test Management. Life Science Firmapræsentation Vidste du det? Scott er navnet på en Oracle-bruger, der som standard installeres i Oracle databaser Opkaldt efter Bruce Scott, der var en af de første ansatte i Oracle, og som var med

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE Deltagere: Fagfolk fra alle niveauer der arbejder med hashmisbrugsbehandling, og alle der har med hashmisbrugere at gøre: behandlere,

Læs mere

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABISBEHANDLERE

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABISBEHANDLERE VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABISBEHANDLERE Deltagere: Fagfolk fra alle niveauer, der arbejder med hashmisbrugsbehandling og alle der har med hashmisbrugere at gøre behandlere,

Læs mere

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE

VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE VELKOMMEN TIL DEN FØRSTE NATIONALE KONFERENCE FOR DANSKE CANNABIS BEHANDLERE Deltagere: Fagfolk fra alle niveauer der arbejder med hashmisbrugsbehandling, og alle der har med hashmisbrugere at gøre: behandlere,

Læs mere

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl.

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. 12:00 Det er med stor fornøjelse vi kan byde velkommen til et par dage som

Læs mere

Børnekonferencen 2015

Børnekonferencen 2015 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 49 Offentligt Børnekonferencen 2015 Ida Schwartz Rasmus Alenkær Gry Rambusch Steen Wackerhausen Benny Andersen Thomas Adelskov Vibe Klarup Voetmann

Læs mere

Vanebryderuddannelsen 2011 5,43. Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning. København den 10. november 2010.

Vanebryderuddannelsen 2011 5,43. Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning. København den 10. november 2010. Vanebryderuddannelsen 2011 København den 10. november 2010 Det er nødvendigt at bryde vaner for at få succes Ulrik Wilbek Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning Målet med udviklingsforløbet er,

Læs mere

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i

Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Tag en værdibaseret faglig uddannelse i Modulerne, som afholdes i 2014-15, omfatter følgende: Målgruppen: Modul 1: Fra projektidé til den første beskrivelse af projektet og til godkendelse i ledelsen Modul

Læs mere

Offshore - hvor nemt kan det være?

Offshore - hvor nemt kan det være? Offshore - hvor nemt kan det være? Invitation ITB arrangerer i samarbejde med en række medlemmer en konference, som sætter fokus på off-shore softwareudvikling. Konferencen finder sted på: Hotel Haraldskær,

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co. Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERP-løsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 B A R J O R D T I L B O R D Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 Fyrtårnet viser atter vejen til en arbejdsmiljøkonference, med mejerierne i centrum M E J E R I I N D U S T R I

Læs mere

COACHINGDAGENE 2004. 8. og/eller 9. september 2004, Teknologisk Institut, Taastrup

COACHINGDAGENE 2004. 8. og/eller 9. september 2004, Teknologisk Institut, Taastrup COACHINGDAGENE 2004 Få metoder til at accellerere det ledelsesmæssige bidrag til bundlinien Få indblik i resultaterne fra Coaching Analysen 2004, som er udviklet i samarbejde med Handelshøjskolen Kbh.,

Læs mere

Complexity management 2012

Complexity management 2012 KONFERENCE Den 30. maj 2012 Radisson BLU Falconer Hotel, København Complexity management 2012 Mød: Pfizer Consumer Healthcare Rockwool Skandinavien Carlsberg Danmark A/S Martin Professional A/S Læs stregkoden

Læs mere

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab En af verdens mest udbredte workshops i personlig ledelse og effektivitet 2-dages workshop med FranklinCovey Danmark De 7 gode vaner styrk dit personlige lederskab Få konkrete redskaber til at øge din

Læs mere

Forhandling, der skaber resultater

Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Forhandling, der skaber resultater Giv dig selv et forspring til at nå dine forhandlingsmål Forhandling med gennemslagskraft Alt er under forandring og derfor er alt

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

i det offentlige Torsdag den 7. juni 2007 Axelborg, København Risici for fremtidens velfærdssamfund Torben M. Andersen, Velfærdskommissionen

i det offentlige Torsdag den 7. juni 2007 Axelborg, København Risici for fremtidens velfærdssamfund Torben M. Andersen, Velfærdskommissionen PRIMO-konference Torsdag den 7. juni 2007 Axelborg, København Tilmelding: www.primodanmark.dk/konference RISIKOLEDELSE i det offentlige DAnmark Risici for fremtidens velfærdssamfund Torben M. Andersen,

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

NETWORKED BUSINESS TOUR

NETWORKED BUSINESS TOUR NETWORKED BUSINESS TOUR Fra social media-buzz til Networked Business Bliv medarrangør - det er gratis og skaber forandring og værdi for dine kunder og dit netværk prospekt: version 3 JERES NÆSTE EVENT

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

VEJFORUM 2009. indlæg workshops. Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00

VEJFORUM 2009. indlæg workshops. Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00 VEJFORUM 2009 Invitation indlæg workshops Der åbnes for tilmelding til Vejforum 2009 tirsdag den 15. september kl. 9.00 Du kan kun tilmelde dig på www.vejforum.dk alle skal tilmelde sig, også indlægsholdere

Læs mere

Facilities Management - Ejendomsadministration Temadag om kommunal Facilities Management

Facilities Management - Ejendomsadministration Temadag om kommunal Facilities Management Temadag om kommunal Facilities Management Deltagere Den strategiske ledelse samt udviklingsmedarbejdere i kommunerne med tilknytning til den økonomiske og faglige styring af kommunernes ejendomsportefølje.

Læs mere

Temadag om bygningsservice for selvejende institutioner

Temadag om bygningsservice for selvejende institutioner 25. september 2013 1 Temadag om bygningsservice for selvejende institutioner 25. September 2013 25. september 2013 2 Rådgivningsgruppen og partnerskabsaftalen Temadagen er arrangeret af Rådgivningsgruppen

Læs mere

INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN

INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN INDBYDELSE TIL BRANDE KONFERENCEN Den nye ulighed og de frafaldstruede unge 30. november 2007 Brande Højskole Arrangører: Brande Højskole og Lundgaard Konsulenterne Brande Konferencen - den nye ulighed

Læs mere

Giv kunderne mere værdi med lean.

Giv kunderne mere værdi med lean. Giv kunderne mere værdi med lean. Hvor effektiv er din organisation? Bruger I tiden på de processer, der giver jeres kunder værdi? De fleste virksomheder har et stort potentiale i relation til at optimere

Læs mere

Test i Danmark. Undersøgelse på. TestExpo

Test i Danmark. Undersøgelse på. TestExpo Test i Danmark Undersøgelse på 2015 TestExpo 1 Indledning Velkommen til anden udgave af Test i Danmark rapporten. Test i Danmark har til formål at undersøge softwaretest og QA tendenser i Danmark og dets

Læs mere

Børnekonferencen 2013

Børnekonferencen 2013 Børnekonferencen 2013 Lisbeth Zornig Andersen Per Larsen Anne-Dorte Hestbæk Morten Ejrnæs Per Schultz Jørgensen Lene Kamm Lola Jensen Karen Hækkerup Benny Andersen Velkommen til Børnekonferencen 2013 Den

Læs mere

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder Få nye værktøjer, viden, inspiration og ideer - der styrker produktudvikling

Læs mere

MOMS 2010. Bliv opdateret på. Få styr på de nye regler!

MOMS 2010. Bliv opdateret på. Få styr på de nye regler! 1-dags kursus Bliv opdateret på MOMS 2010 Få styr på de nye regler! Få fradrag for det, du har krav på kend de centrale elementer i moms loven, og lær, hvordan du bruger dem Indgående og udgående moms

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere

Børnekonferencen 2014

Børnekonferencen 2014 Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 119 Offentligt Børnekonferencen 2014 Søren Langager Jill Mehlbye Stine Bosse Benny Andersen Anna Prip Steen Wackerhausen Margrethe Vestager Lisbeth Zornig Andersen

Læs mere

Transport og distribution 2012. Mød: LEO Pharma A/S Premier Is Carlsberg Danmark A/S Multi-Wing International a s Novozymes A/S

Transport og distribution 2012. Mød: LEO Pharma A/S Premier Is Carlsberg Danmark A/S Multi-Wing International a s Novozymes A/S Konference Onsdag den 21. marts 2012 Hotel Scandic Kolding Workshop Torsdag den 22. marts 2012 Hotel Scandic Kolding Transport og distribution 2012 Mød: LEO Pharma A/S Premier Is Carlsberg Danmark A/S

Læs mere

Sommeruniversitet 2013

Sommeruniversitet 2013 Sommeruniversitet 2013 - Friske vitaminer med handlekraft Ta med på Sommeruniversitetet 2013! Så er Sommeruniversitetet her igen. Fra mandag 1. juli til onsdag 3. juli 2013 har alle ledere i Silkeborg

Læs mere

CSR-rapporten kom godt fra start!

CSR-rapporten kom godt fra start! K u r s u s Den 1. oktober + 29. oktober 2009 Den 5. november + 30. november 2009 Tilmeld dig direkte på: www.ibceuroforum.dk/csr CSR-rapporten kom godt fra start! 2009 Systematisk gennemgang af den nye

Læs mere

Programmering af. Nyt specialkursus i Excel. Makrooptageren Excel VBA Automatisering Funktions udvidelse

Programmering af. Nyt specialkursus i Excel. Makrooptageren Excel VBA Automatisering Funktions udvidelse Confex-Kursus: Den 18.-19. november 2009 i København Den 3.-4. december 2009 i København ekstra dato Programmering af makroer i EXCEL Nyt specialkursus i Excel Begynder bruger Videregående Avanceret Makrooptageren

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? ? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERP-løsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Professionel it-drift af din forretningsplatform

Professionel it-drift af din forretningsplatform Professionel it-drift af din forretningsplatform Din billet til it-afdelingens rejse fra costcenter til kraftcenter INVITATION TIL GRATIS KONFERENCE København, 2. juni Aarhus, 3. juni Tag kollegerne med

Læs mere