Kendelse af 10. juni 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse af 10. juni 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod"

Transkript

1 Kendelse af 10. juni 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) for JN Data A/S (advokat Jakob Cohr Arffmann)

2 2 1. Uoverensstemmelsen og parternes påstande Hovedspørgsmålet under sagen er, om tillæg for skifteholdsarbejde på lørdage, søndage og søgnehelligdage indgår i den løn, der skal betales i fritstillingsperioden. Klager har nedlagt følgende påstande: Påstand 1: Indklagede skal anerkende, at A i fritstillingsperioden er berettiget til at modtage tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, på månedligt 7.197,29 kr. inklusiv pension. Påstand 2: Indklagede skal anerkende, at tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, indgår i beregning af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærloven og virksomhedsoverenskomstens 48, stk. 4, med et beløb svarende til 7.197,29 kr. månedligt inklusiv pension. Påstand 3: Indklagede skal anerkende, at tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, indgår i beregning af 8 måneders arbejdsgiver- og medarbejderpensionsbidrag efter virksomhedsoverenskomsten 48, stk. 4, med et beløb svarende til 8.429,31 kr. Påstand 4: Indklagede skal anerkende, at A er berettiget til feriegodtgørelse og ferietillæg af tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN DATA A/S og Nykreds 15, stk. 6, modtaget i fritstillingsperioden. Indklagede har over for samtlige klagers påstande nedlagt følgende påstande: Principalt: Frifindelse.

3 3 Subsidiært: Frifindelse mod betaling af ,33 kr. Ad klagers påstand 2 4 nedlægger indklagede følgende påstand: Såfremt klager får medhold i sin påstand 1, anerkender indklagede, at 40 %-tillægget indgår i beregningsgrundlaget for henholdsvis fratrædelsesgodtgørelse, pensionsbidrag, feriegodtgørelse og ferietillæg, jf. klagers påstand Sagens behandling ved faglig voldgift Uoverensstemmelsen er forhandlet den 18. maj 2016 for en faglig voldgiftsret med undertegnede, fhv. højesteretspræsident Børge Dahl, som formand og opmand og følgende sidedommere: Advokat Rikke Agervig Helles og hovedbestyrelsesmedlem Carsten Nielsen, begge udpeget af Finansforbundet, underdirektør Merete Preisler, FA, og HR-direktør Henrik Gundorph, Alm. Brand, begge udpeget af FA. Denne hovedforhandling er afholdt efter, at et udskilt spørgsmål om afvisning er særskilt forhandlet og afgjort ved kendelse af 29. marts Under hovedforhandlingen er der afgivet forklaring af: A. Ole Winther, skifteholdsoperatør i JN Data, tillidsrepræsentant siden 2004, fællestillidsrepræsentant siden Mogens Steffensen, indtil 1. marts 2016 underdirektør og HR-chef i JN Data bl.a. med ansvar for virksomhedens kollektive overenskomster. Da der efter procedure og votering ikke blandt de partsudpegede medlemmer af voldgiftsretten var flertal for en afgørelse, træffes denne af opmanden. Parterne er enige om, at der kan afsiges

4 4 kendelse uden fuldstændig sagsfremstilling og gengivelse af de afgivne forklaringer og parternes procedurer. 3. Overenskomstgrundlaget Ifølge 22 i Virksomhedsoverenskomst af 1. april 2014 mellem JN Data A/S og Nykreds udbetales lønnen med 1/12 af årslønnen forud for hver måned. Det hedder i Virksomhedsoverenskomsten i øvrigt bl.a.: 8 Timebank Stk. 1. Timebanken er en opgørelse af medarbejderens tilgodehavende frihed eller skyldige arbejdstid. Der føres en konto for hver medarbejder. Stk. 2. JN Data stiller et registreringssystem til rådighed. Systemet skal gøre det muligt at se, hvilke typer indskud, der er tilgået medarbejderens konto, samt hvordan træk på timebanken er fordelt på henholdsvis afspadsering og udbetaling. Stk. 4. Alle indskud i timebanken konverteres til tid efter aktuel løn på optjeningstidspunktet. Følgende indskydes i timebanken, med mindre andet aftales mellem JN Data og den Faglige repræsentant: Overarbejdstimer og tillæg herfor for løntrin 1 48 Merarbejdstimer for løntrin 1 48 Systemafhængigt merarbejde Erstatningsfrihed for søgnehelligdage Tilkald, rådighedsvagt og telefoniske forespørgsler Tillæg for arbejde i tidsrummet kl samt tillæg for arbejde på lørdage, søndage og søgnehelligdage Tillæg for ændring i skifteholds turnusplan Tillæg for weekendvagt, jf. 15, stk. 6 Stk. 6. Saldoen kan maksimalt være 481 timer i overskud og 21 timer i underskud, medmindre der mellem JN Data og den Faglige repræsentant er aftalt en anden grænse. Saldoens udvikling drøftes mellem medarbejder og leder mindst en gang om året. I særlige tilfælde kan der individuelt aftales et formålsbestemt højere maksimum.

5 5 Stk. 7. Medarbejderen kan vælge, om indestående ønskes udbetalt kontant eller som afspadsering, nedsat tid eller orlov. Kontant udbetaling finder sted i forbindelse med lønudbetaling og til den aktuelle timeløn inklusiv pension. Såfremt indeståendet anvendes til frihed, afholdes friheden med lønkompensation til aktuel timesats inklusiv pension. Friheden aftales med JN Data under afbalanceret hensyn til JN Datas og medarbejderens behov. Afspadsering holdes fortrinsvis som halve eller hele sammenhængende dage. Medarbejderen har krav på at afspadsere i op til 3 sammenhængende dage. Afspadsering skal være afviklet senest 3 måneder efter ønske herom er fremsat. Nedsat tid og orlov skal være planlagt inden 3 måneder efter ønske herom er fremsat. Stk. 8. Medarbejdere i opsagt stilling kan ikke oparbejde ekstra timer i timebanken. Der skal ikke ske modregning i indestående på timebankkontoen i forbindelse med fritstilling. 15 Nat- og Skifteholdsarbejde Stk. 2. Skifteholdsarbejde er enhver form for tilrettelæggelse af holdarbejde, som består i, at arbejdstagerne afløser hinanden på de samme arbejdspladser efter en bestemt tidsplan, herunder på skift, og som kan være kontinuerligt eller diskontinuerligt, hvilket kræver, at arbejdstagerne arbejder på forskellige tidspunkter over en given periode af dage eller uger. Skifteholdsarbejdere er medarbejdere, som deltager i skifteholdsarbejde. Skifteholdsarbejde Medarbejdere, hvis ugentlige arbejdstid er placeret ved en forud fastlagt turnus med flerholdsdrift, omfattes af følgende bestemmelser: Stk. 3. Den effektive årlige arbejdstid er 1690 timer, eksklusiv pauser og anden eventuel frihed. Arbejdstiden er 32,5 time pr. uge. Arbejdstiden beregnes over en periode på op til 13 uger. Stk. 4. Den ugentlige effektive arbejdstid er 32,5 timer fordelt på højst 5 på hinanden følgende arbejdsperioder. Den daglige arbejdstid kan ikke være fastlagt til mere end 10 timer på lørdage, søndage samt søgnehelligdage dog 12,5 timer. Stk. 5. Der ydes et skifteholdstillæg på 25 % af månedslønnen forud. Stk. 6. Ved skifteholdsarbejde i tidsrummet lørdag fra kl til mandag kl samt på søgnehelligdage kl til dagen efter kl betales et ekstra tillæg på 40 % af timelønnen. Tillæg opgøres og overføres til timebanken. Merarbejde honoreres i forholdet 1:1 og overføres til timebanken. Overarbejde honoreres med timeløn + 50 % for de første 3 timer og derefter samt på lørdage, søndage, søgnehelligdage og arbejdsfridage timeløn %.

6 6 Timer og tillæg for overarbejde opgøres løbende og overføres til timebanken. Ved opgørelsen regnes med begyndte kvarte timer, og timelønnen beregnes ved at dividere årslønnen, inklusive skifteholdstillægget på 25 %, med I tilfælde af sygdom, frihed ved barns sygdom, ferie og omsorgsdage udbetales sædvanlig løn, dvs. inkl. 25 % tillæg og evt. 40 % tillæg. Stk. 7. For hver søgnehelligdag, der indgår i den for medarbejderen fastlagte arbejdstid, gives tilsvarende erstatningsfrihed. Erstatningsfrihed overføres til timebanken. Stk. 9. Senest 13 uger i forvejen skal der foreligge en turnusplan for arbejdets udførelse. I særlige tilfælde, f.eks. når en skifteholdsmedarbejder fratræder, ved langvarig sygdom (ud over 14 dage) eller ved flytning af en medarbejder fra skifteholdsarbejde f.eks. til projektarbejde er JN Data berettiget til med et kortere varsel (mindre end 10 ugers varsel) at ændre turnusplanen for den enkelte medarbejder. I tilfælde af at en medarbejders turnusplan ændres med et kortere varsel (mindre en 10 ugers varsel), ydes et engangsbeløb på kr.: pr. 1. juli 2014 kr. 485 pr. 1. juli 2015 kr. 495 pr. 1. juli 2016 kr. 505 Tillæg opgøres og overføres til timebanken. Stk. 10. Medarbejdere, der i over 2 år har arbejdet på skiftehold, og som på JN Datas foranledning får arbejdstiden omlagt til almindelig arbejdstid, eller hvis dette sker af lægeligt dokumenterede helbredsmæssige årsager, modtager i det: 1. år: 3/4 2. år: 1/2 3. år: 1/4 af det i de sidste 12 måneder oppebårne skifteholdstillæg inkl. 40 % tillæg, jf. stk. 6. Der ydes pensionsbidrag af tillægget. Aftrapningstillæg opgøres og udbetales som et månedligt tillæg til lønnen. Der kan ske modregning for lønstigninger i forbindelse med ydelse af nye præstations- og kvalifikationstillæg knyttet til arbejdsfunktionen samt eventuel højere lønindplacering. JN Data fik egen virksomhedsoverenskomst i 2011 indtil da havde de brugt Nykredits. Mogens Steffensen og Ole Winther har deltaget i forhandlingerne om virksomhedsoverenskomst. Ifølge Mogens Steffensen var JN Data en 24/7-virksomhed de ønskede at få deres eget regelsæt, og det var samlet set en forbedring, der blev opnået. De skrev ind i overenskomsten, i hvilke tilfælde 40 %-tillægget skulle betales, selv om medarbejderne ikke havde ulemper. De skrev de

7 7 tilfælde ind, som de blev enige om der var ingen drøftelse for så vidt angår fritstilling. Ved opsigelse sker der af sikkerhedsmæssige grunde fritstilling. De har ikke tidligere været ude for fritstilling af en opsagt skifteholdsarbejder. Ole Winther har bl.a. forklaret, at 15, stk. 9, har aldrig været brugt til at varsle weekend-vagter væk, og at længere væk end 13 uger er der ingen garanti for vagtplan. 4. Den konkrete sag JN Data A/S præsenterer sig på selskabets hjemmeside som et dansk it-drift og teknikcenter, hvis fornemste opgave er at sikre kunderne Jyske Bank, Nykredit, BEC, SDC og Bankdata en stabil, sikker og effektiv it-drift. Der er tale om servicering af kritisk infrastruktur for den finansielle sektor, og der er derfor døgnbemanding omring 50 medarbejdere arbejder på skiftehold. JN Data A/S er et datterselskab ligeligt ejet af Nykredit og Jyske Bank-koncernen. Selskabet har hovedkontor i Silkeborg og kompetencecentre i Roskilde og København. Kompetencecentret i Roskilde står bl.a. for it-driften hos SDC. A blev den 1. oktober 1981 ansat i Sparekassernes Datacenter og arbejdede med SDC s it-drift. It-driften lå oprindelig i Sparekassernes Datacenter, men blev på et tidspunkt udskilt og senere overtaget af IBM og pr. 1. juni 2012 som led i en virksomhedsoverdragelse overtaget af JN Data A/S. I alle årene har A arbejdet i den afdeling, som står for it-driften hos SDC. Afdelingen er bemandet hele døgnet året rundt. I hele ansættelsesperioden har arbejdet i afdelingen været skifteholdsarbejde med arbejde i weekender og på søgnehelligdage det er ikke på noget tidspunkt forekommet, at arbejdet ikke omfattede weekendvager og søgnehelligdagsvagter. Oprindelig blev arbejde på søgnehelligdage dog udbudt som overarbejde. I 2013 besluttede JN Data imidlertid at gå over til en kontinuerlig vagtplan, dvs. en vagtplan lagt kontinuerligt uden hensyntagen til søgnehelligdage. I af 25. april 2013 til medarbejderne indeholdende meddelelse herom hedder det: Vi skifter over til at benytte kontinuerlig vagtplanlægning.

8 8 Hvad menes der med dette? Det betyder, at vagtplanen lægges kontinuerligt, uden hensyntagende til helligdage. Derfor vil vi ikke i fremtiden udbyde helligdage som overarbejdsvagter, som vi har gjort hidtil, men det vil fremgå af vagtplanen, hvem som har de pågældende vagter. For vagter på helligdage vil man få 40 % tillæg i tidsrummet fra kl. 00:00 til kl. 24:00. Tillægget overføres til timebanken. Der gives ligeledes erstatningsfrihed tilsvarende de vagter man har. Erstatningsfrihed overføres til timebanken. Hvorfor gør vi det? Vi har i JN Data generelt fokus på at følge overenskomsten, ligesom der naturligvis er fokus på økonomi f.eks. overarbejdskontoen. Derfor ændrer vi princippet for vagtplanlægning fra julen Med kontinuerlig vagtplanlægning vidste medarbejderne 13 uger frem, hvornår de skulle arbejde. Ændring i forhold til det faste skema forekom, bl.a. ved ferie og sygdom. Ændring gav flere vagter det er ikke forekommet, at det gav færre vagter. Det har aldrig været brugt at varsle weekendvagter væk. Ved sygdom i weekender fik både den sygemeldte og den indkaldte weekendtillæg. Tilsvarende var tilfældet ved ferie. A har forklaret, at han under hele sin ansættelse hver måned har fået 40 %-tillægget udbetalt, og også fik det udbetalt efter, at reglerne om timebank blev indført. I A s ansættelsesaftale med JN Data af 16. april 2012 hedder det bl.a.: Arbejdstid Den normale ugentlige effektive arbejdstid udgør 32,5 timer eksklusive frokostpauser og anden eventuel frihed. Du er omfattet af den til enhver tid gældende virksomhedsoverenskomsts bestemmelser om skifteholdsarbejde. Arbejdstidens placering kan ændres med det efter virksomhedsoverenskomsten eller funktionærlovens gældende varsel. Der kan beordres overarbejde. Du er omfattet af virksomhedsoverenskomstens regler om over- /merarbejde afhængig af valg i henhold til fritvalgsmodellen. Dit valg fremgår af tidsregistreringssystemet.

9 9 Løn Du indplaceres i henhold til virksomhedsoverenskomsten i lønramme 46 på løntrin 46 pt ,99 kr. samt et indplaceringstillæg pt ,17 kr., som er pensionsgivende. Du ydes et særligt, månedligt skifteholdstillæg, jf. virksomhedsoverenskomstens 36, på 25 % af lønnen, pt ,79 kr. Skifteholdstillægget er pensionsgivende. Månedsløn i alt ,95 kr. Lønnen udbetales månedsvis forud. Opsigelse Med hensyn til opsigelsesvarsler henvises til funktionærlovens 2 og virksomhedsoverenskomstens bestemmelser. Din anciennitet regnes fra 1. oktober Den 28. april 2015 blev A som led i en større afskedigelsesrunde sagt op til fratræden den 31. maj Det hedder i opsigelsesbrevet bl.a.: Opsigelse samt fritstilling JN Data A/S ser sig nødsaget til at opsige dig med 13 måneders varsel til fratrædelse pr. 31. maj I forbindelse med din fratræden modtager du i overensstemmelse med Funktionærlovens 2 a en godtgørelse svarende til 3 måneders bruttoløn, kr ,61 (niveau 1. juli 2014). Derudover modtager du ved din fratræden en særlig godtgørelse i henhold til virksomhedsoverenskomstens 48, stk. 4 svarende til 3 måneders bruttoløn kr ,61 (niveau 1. juli 2014) samt 8 måneders arbejdsgiver- og medarbejderpensionsbidrag som indbetales til din pensionsordning på kr ,61 (niveau 1. juli 2014). Du er fritstillet fra din stilling i JN Data med virkning fra 28. april I fritstillingsperioden kan du tage andet arbejde. I givet fald skal du straks meddele dette til JN Data og indsende kopi af ansættelsesaftale eller lønseddel, hvoraf dine nye lønforhold fremgår, idet din tilgodehavende løn i opsigelsesperioden i så fald vil blive opgjort i overensstemmelse med Funktionærlovens 3. Oplysningerne skal sendes til JN Data Timebank Din timebanksaldo udbetales ved fratræden. Opgørelse er foretaget dags dato. Der ydes sædvanlig fast løn og pensionsbidrag i perioden. Modtagelse af nærværende opsigelse bedes bekræftet på vedlagte genpart.

10 10 Ovenstående er til fuld og endelig afgørelse. Ved opsigelsen modtog A et papir udarbejdet af JN Data, Vilkår og muligheder i forbindelse med fratrædelse, April 2015, hvori det bl.a. hedder: 1. Opsigelsesvarsel Du opsiges med det varsel, som du er berettiget til, jf. bestemmelserne i funktionærloven og den individuelle ansættelseskontrakt. Herudover er det uden præjudice aftalt, at du vil få supplerende opsigelsesvarsel, jf. nedenstående skema, Ansættelsens varighed: 18 år Opsigelsesvarsel, jfr. Funktionærlov 6 mdr. Supplerende opsigelsesvarsel + 6 mdr. Opsigelsesvarsel i alt 12 mdr. For dig, der er over 50 år, og som har 10 års anciennitet, forhøjes ovennævnte varsel med 1 måned. 2. Fritstilling Du fritstilles i forbindelse med opsigelsens udlevering. At være fritstillet betyder, at du ikke skal møde på arbejde i opsigelsesperioden. Du modtager fortsat din sædvanlige løn. Du vil som opsagt medarbejder som udgangspunkt have adgang til at tage ansættelse i en konkurrerende virksomhed i fritstillingsperioden. Der vil dog kunne forekomme situationer, hvor det af konkurrencemæssige hensyn undtagelsesvist ikke vil blive accepteret. Hvis du tiltræder et nyt ansættelsesforhold i fritstillingsperioden, vil der ske modregning efter funktionærlovens 3. Du har således pligt til at underrette JN Data, såfremt du får nyt arbejde i fritstillingsperioden. A har forklaret, at han den 28. april 2015 blev præsenteret for vilkårene i opsigelsesperioden og straks påpegede, at 40 %-tillægget, som udgør mere end 10 % af hans løn, manglede. I uenighedsprotokollat af 7. juli 2015 underskrevet af JN Data og Nykreds hedder det:

11 11 Nærværende uenighedsprotokollat udarbejdes på baggrund af drøftelser og forhandlinger om, hvorvidt A i fbm. JN Datas opsigelse af ham og samtidige fritstilling har ret til at få udbetalt tillæg for arbejde i weekender og på søgnehelligdage, jf. JN VOK 15, stk. 6, 1. afsnit, når skifteholdsmedarbejderen er fritstillet. JN Data finder, at tillæg efter JN VOK 15, stk. 6, 1. afsnit, er tillæg, som udbetales som følge af ulempen ved at arbejde på de i bestemmelsen nævnte særlige tidspunkter. Tillæg efter bestemmelsen kan således alene komme til udbetaling, såfremt skifteholdsmedarbejderen har ulempen ved at arbejde på de nævnte tidspunkter. NYKREDS finder derimod, at de omhandlede tillæg udgør og igennem flere år har udgjort en fast og påregnelig del af As sædvanlige løn. Disse tillæg er derfor at sidestille med en fast lønandel, hvorfor de også skal honoreres i fritstillingsperioden. Der har efter en fælles drøftelse mellem NYKREDS og JN Data været fremlagt et tilbud uden præjudice til en forligsmæssig løsning af sagen, hvorefter den opsagte skifteholdsmedarbejder ville få udbetalt tillæg efter JN VOK 15, stk. 6, 1. afsnit, for planlagt arbejde på de i bestemmelsen nævnte særlige tidspunkter i den 13 ugers vagtperiode, som forelå på opsigelsestidspunktet. Den opsagte skifteholdsmedarbejder ikke har ønsket at acceptere dette tilbud, hvorfor der er udarbejdet nærværende uenighedsprotokollat. 5. Parternes hovedsynspunkter 5.1. Klager har navnlig anført, at A var ansat til skifteholdsarbejde i en stilling med fast påregneligt weekendarbejde i form af 2 weekendvagter af 12,5 timers varighed hver 3. uge og fast påregneligt søgnehelligdagsarbejde i form af 1 12,5 timers-vagt hver 3. søgnehelligdag. Tillægget herfor udgjorde en væsentlig del af hans løn mere end 10 % om måneden. Det lå i stillingen, at der skulle arbejdes i weekender og på helligdage. Ved at blive sagt op og fritstillet uden 40 %-tillægget blev han udsat for en markant uvarslet lønnedgang. Det er uden betydning, at løn i opsigelsesperioden ikke er nævnt i overenskomstens 15, stk. 6, afsnit 6 han var i opsigelsesperioden berettiget til at få sin sædvanlige løn, som i afsnittet defineres som inkl. 25 % tillæg og evt. 40 % tillæg. 15, stk. 9, 1. pkt., kan ikke anvendes til i strid med funktionærloven at varsle en væsentlig stillingsændring. Klager har henvist til faglig voldgiftskendelse af 14. april 1983 (Frank Poulsen) i en sag mellem HK og Dagbladet Politiken, hvor ændret vagtplanlægning ansås at indebære en sådan væsentlig ændring af ansættelsesforholdet, at det skulle varsles i overensstemmelse med funktionærloven. Klager har endvidere henvist til dom afsat af Retten i Lyngby den 3. juni 2013 i en sag mellem Finansforbundet og Dansk Industri som mandatar for IBM Danmark ApS, hvor det blev fastslået, at sædvanlig løn i fritstillings

12 12 periode til en medarbejder, der i 30 år havde arbejdet på skiftehold, omfattede weekendtillæg. Retten udtalte, at det forhold, at IBM havde mulighed for uden varsel mod betaling af et mindre tillæg at sætte en medarbejder væk fra skiftehold, ikke gjorde nogen forskel, da der ikke var anført noget til støtte for, at den pågældende ville være blevet varslet væk fra skiftehold. Tilsvarende gør sig gældende i den foreliggende sag: Var A ikke blevet fritstillet, ville han have haft vagt hver 3. weekend og hver 3. helligdag. Klager har herved henvist til faglig voldgiftskendelse af 28. september 2006 (Poul Sørensen) i en sag mellem Dansk Metal og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening Indklagede har navnlig anført, at A ifølge ansættelsesaftalen var ansat til skifteholdsarbejde med et skifteholdstillæg på 25 % af den overenskomstmæssige løn. 40 %-tillægget er ikke nævnt i ansættelsesaftalen, fordi det ikke indgår i månedslønnen, der betales forud, men er en betaling for ulemper, når der udføres arbejde i weekenden og på søgnehelligdage. 40 %-tillægget indgår da også på linje med overarbejde i timebanken. A blev i opsigelsesperioden fritstillet og dermed fritaget for arbejde, hvorfor han ikke havde nogen dermed forbunden ulempe. Weekendtillæg kan kun udbetales under de typer af fravær, der udtrykkeligt er angivet i overenskomsten. Indklagede har om overarbejde henvist til, at selv om det er påregneligt, indgår det ikke i betalingen af løn under ferie og sygdom, jf. Lars Svenning Andersen: Funktionærret, 4. udg. (2011) s. 437 f. Indklagede har endvidere henvist til Højesterets dom af 6. november 2007 (UfR ), som fastslår, at rådighedsløn til opsagte tjenestemænd ikke omfatter arbejdstidsbestemte tillæg for bl.a. weekendarbejde, selv om tillæggene faktisk kunne påregnes, fordi turnusplanerne i det væsentlige forblev uændret, og fordi tillæggene blev udbetalt under ferie og sygdom. 40%- tillægget udbetales ikke automatisk, men indgår i timebanken på linje med overarbejde. Efter overenskomstens 15, stk. 2, er der ikke krav på et bestemt rul tidsplanen kan være kontinuerlig eller diskontinuerlig. Indtil 2013 indgik helligdagsarbejde ikke i rullet. Planer skal dække 13 uger frem, og som Ole Winther forklarede: Efter de 13 uger er der ingen garanti for, hvornår der skal arbejdes. Når der med overenskomstmæssigt varsel kan varsles en ny vagtplan, så kan der ikke herudover forlanges individuel varsling efter funktionærloven. 6. Opmandens begrundelse og resultat

13 Efter de afgivne forklaringer lægges det til grund, at der var 6 ansatte i det rul, som stod for SDC s drift, og som A indgik i. Vagterne fulgte et fast skema for 6 uger som vist i sagens bilag E kørt ud over hele året, hvorefter den enkelte medarbejder havde weekendarbejde hver tredje weekend. Hertil kom arbejde på hver tredje søgnehelligdag. Uden nærmere forklaring om, hvad det af indklagede fremviste bilag 12 viser, kan det ikke lægges til grund, at 10 ansatte indgik i rullet, og at det ikke var hver tredje, men hver femte weekend/søgnehelligdag I mangel af anden bestemmelse i overenskomst eller aftale har en ansat, der bliver fritstillet i opsigelsesperioden krav på at få udbetalt sædvanlig løn for det arbejde, den pågældende efter ansættelsesvilkårene er antaget til fast at udføre. Som udgangspunkt omfatter sædvanlig løn derfor ikke tillæg, der ydes som kompensation for ulemper ved arbejde på ubekvemme tidspunkter. A var imidlertid antaget til fast at udføre skifteholdsarbejde, som fordrede bemanding 24/7, og som i 30 år havde været tilrettelagt med en ligelig fordeling af weekendarbejde og et ikkeubetydeligt løntillæg herfor samt udbud af søgnehelligdagsvagter som overarbejde. Denne vagtfordeling må efter de afgivne forklaringer anses for at havde haft en så fast karakter, at den er blevet en del af stillingens indhold. Da JN Data i 2013 besluttede at gå over til kontinuerlig vagtplanlægning og inddrage søgnehelligdagene i den almindelige, lige fordeling skete det da også med et varsel på over 6 måneder. Det lægges i overensstemmelse hermed til grund, at ændringen i 2013 var en ændring af stillingens indhold, således at der fremover var tale om skifteholdsarbejde 24/7 med faste vagter efter en ligelig fordeling i weekender og på søgnehelligdage. Det må da også efter bevisførelsen lægges til grund, at A i opsigelsesperioden ville have arbejdet hver tredje weekend og hver tredje søgnehelligdag, hvis JN Data ikke i virksomhedens interesse havde fritstillet ham. Overenskomsten indeholder ikke en bestemmelse, som indeholder en anden regulering af, hvad der skal betales i løn under fritstilling. Angivelsen i 15, stk. 6, afsnit 6, af, at sædvanlig løn omfatter 25 % tillæg og evt. 40 % tillæg kan dog siges at understøtte den forståelse, at 40 %- tillægget har en så fast karakter, at det indgår i stillingen. At fritstillingssituationen ikke er nævnt i dette afsnit, er ikke et tilstrækkeligt sikkert holdepunkt for en forståelse, hvorefter overenskomstparterne skulle have aftalt en fravigelse af det foran antagne om stillingens indhold og

14 14 sædvanlig løn. Det samme gælder for så vidt angår det forhold, at tillægget efter overenskomsten indgår i timebanken. A måtte i fritstillingsperioden tåle varsling af ændringer i arbejdstid og vagtplaner i henhold til overenskomstens regler herom på linje med de tilbageblevne medarbejdere, men kan ikke alene med henvisning til overenskomstens 15, stk. 9, 1. pkt., fratages 40 %-tillægget, når han ville have oppebåret det, hvis han ikke havde været fritstillet. Det følger af det anførte, at A i fritstillingsperioden har krav på 40 %-tillæg efter virksomhedsoverenskomstens 15, stk Parterne har fremlagt forskellige beregninger af, hvad tillægget skal opgøres til. Klagers opgørelse i påstand 1 er baseret på det sædvanlige rul i opsigelsesperioden på 13 måneder, hvorefter der ville være 2 weekendvagter på hver 12,5 timer hver tredje weekend, og hvorefter antallet af søgnehelligdage i perioden er talt op og divideret med 3. Det månedlige tillæg er herved opgjort ud fra et samlet timetal for de 13 måneder på 541,66 timer og en timebetaling på 155,62 kr. ganget med 1,11 (inklusiv arbejdsgivers pensionsbidrag på 11 %). Indklagedes indsigelse om, at rullet indebar vagt hver femte og ikke hver tredje weekend/søgnehelligdag kan, som det nærmere er begrundet foran, ikke tages til følge. Opgørelsen af timetallet til 541,66 timer anfægtes ikke af, at indklagede har fremlagt en opgørelse, hvorefter A i perioden fra 13. april 2014 til 25. april 2015 registrerede i alt 531 timer med 40 %-tillæg. Efter det anførte tages klagers påstand 1 til følge med det deri anførte beløb. Der er på den baggrund ingen uenighed om klagers påstande 2 4, som derfor også tages til følge. Thi bestemmes:

15 15 Finanssektorens Arbejdsgiverforening skal anerkende, at A i fritstillingsperioden er berettiget til at modtage tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, på månedligt 7.197,29 kr. inklusiv pension, at tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, indgår i beregning af fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærloven og virksomhedsoverenskomstens 48, stk. 4, med et beløb svarende til 7.197,29 kr. månedligt inklusiv pension, at tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, indgår i beregning af 8 måneders arbejdsgiver- og medarbejderpensionsbidrag efter virksomhedsoverenskomstens 48, stk. 4, med et beløb svarende til 8.429, 31 kr. at A er berettiget til feriegodtgørelse og ferietillæg af tillæg efter virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og Nykreds 15, stk. 6, modtaget i fritstillingsperioden. Hver part bærer egne omkostninger ved sagens behandling og halvdelen af udgiften til opmand. Børge Dahl

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV : Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0218: Finansforbundet for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) for JN Data A/S (advokat Jakob Cohr Arffmann)

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2016.0197) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Grakom Arbejdsgivere for A/S Holbæk Eksprestrykkeri (binavn PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge a/s) (advokat

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0060) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for HedeDanmark

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 3. november 2011 i faglig voldgiftssag FV 2011.0120: Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod Jutland Meat A/S (advokat Anders Worsøe) - 2 - INDLEDNING

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151:

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: CO-industri for HK/Privat og Teknisk Landsforbund for et antal medlemmer af disse forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Finansforbundet. som mandatar for. A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Finansforbundet. som mandatar for. A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2019.0024 Finansforbundet som mandatar for A (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening som mandatar for X Bank (advokat Jakob Cohr Arffmann)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod 1 Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008 CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod DI for Dantherm Air Handling A/S, Skive (advokat Lars Bruhn) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 8. december 2014 i faglig voldgift FV2014.0077: 3F Privat Service, Hotel og Restauration (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Nordisk Film Biografer A/S (advokat Mette Klingsten) 2 1.

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF Ansættelseskontrakt Funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende jobbeskrivelse:

Læs mere

Kendelse af 17. januar 2018 i faglig voldgiftssag FV : Serviceforbundet (advokat Maria Rasmussen) mod

Kendelse af 17. januar 2018 i faglig voldgiftssag FV : Serviceforbundet (advokat Maria Rasmussen) mod Kendelse af 17. januar 2018 i faglig voldgiftssag FV2017.0094: Serviceforbundet (advokat Maria Rasmussen) mod Danmarks organisation for selvstændige frisører & kosmetikere (DOFK) for Hårstudiet v/janni

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0058) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/ DI for Styropack A/S (advokat Karsten Almosetoft) afsagt

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for Agri Nord (advokat Charlotte Strøm

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE INDHOLD HVEM ER OMFATTET AF BESTEMMELSERNE... 3 A. Generelt... 3 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 3 ERHVERVELSE AF RET TIL OMSORGSDAGE... 4 A. Medarbejdere, der

Læs mere

Afholdelse af omsorgsdage...3

Afholdelse af omsorgsdage...3 Omsorgsdage - vejledning Finansforbundet Indledning... 2 Hvem er omfattet af bestemmelserne... 2 A. Generelt... 2 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 2 Erhvervelse af ret til omsorgsdage...

Læs mere

Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod

Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod Dansk Tandlægeforening for Tandlæge Poul Munch Værebrovej 72 2880 Bagsværd (advokat

Læs mere

VEJLEDNING OM ARBEJDSTID

VEJLEDNING OM ARBEJDSTID VEJLEDNING OM ARBEJDSTID Indhold FORORD 3 ARBEJDSTIDSFORMER (STOK ENS 3, 5, 6 OG 7) 4 Arbejdstiden længde/årsnorm (STOK ens 3) 4 Fastsat arbejdstid (STOK ens 5) 4 Service / teknikere og fastsat arbejdstid

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO10. Centralforeningen for Stampersonel. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO10. Centralforeningen for Stampersonel. (advokat Peter Breum) mod. Moderniseringsstyrelsen. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2018.0010) CO10 Centralforeningen for Stampersonel (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse (advokat Niels Banke)

Læs mere

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI - Organisation for erhvervslivet for Midtjysk Fornikling og

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod Tilkendegivelse af 23. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0091 Dansk Magisterforening som mandatar for A, B og C (advokat Frederik Brocks) mod Københavns Kommune (advokat Jørgen Vinding) Indledning

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( )

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( ) TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0194 (2015.0201) Fagligt Fælles Forbund (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Back Up Vikar

Læs mere

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV 2016.0193: CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal (procedør: advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Martin Professional

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning)

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE Ansættelseskontrakt Ikke-funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

VEJLEDNING OM ARBEJDSTID

VEJLEDNING OM ARBEJDSTID VEJLEDNING OM ARBEJDSTID INDHOLD FORORD... 3 ARBEJDSTIDSFORMER (STOK ENS 3, 5, 6 OG 7)... 4 Arbejdstidens længde/årsnorm (STOK ens 3)... 4 Fastsat arbejdstid - (STOK ens 5)... 4 Service/teknikere og fastsat

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Juni 2017 Mellem Adresse Cpr-nr. og arbejdsgiver Arbejdsstedets adresse er indgået følgende aftale: 1. For ansættelsen gælder overenskomsten mellem

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 i faglig voldgiftssag 2010.0236 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Zoologisk Have (advokat Marie Louise

Læs mere

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0050) Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Kara/Noveren (advokat Christian K. Clasen) afsagt den 18. marts 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Dansk Supermarked

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom.

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2018.0087 Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for X Apotek (advokat Yvonne Frederiksen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag FV2015.0013, afsagt den 11. januar 2016 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HVL Montage ApS (juridisk konsulent

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2014.0141, afsagt den 3. december 2014 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Marbud, Polen (Cvr. 33018010) (afdelingschef,

Læs mere

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV : Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 21. februar 2016 i faglig voldgift FV 2016.0001: Dansk Metal for A (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod DI Overenskomst II v/dansk Industri for Arla Foods Amba for Høgelund Mejeri (advokat

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område DANSKE SLAGTERMESTRE For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Ansættelseskontrakt for funktionær

Ansættelseskontrakt for funktionær Ansættelseskontrakt for funktionær 1 Parterne Mellem virksomheden [navn], beliggende [adresse] (herefter kaldet Virksomheden) og medundertegnede [navn], CPR-nr.: [XXXXXX XXXX], boende [adresse] (herefter

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. juni 2019 FV : Fagligt Fælles Forbund. for. (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. juni 2019 FV : Fagligt Fælles Forbund. for. (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 12. juni 2019 i FV 2019.0004: Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Dansk Byggeri for Fleks Modul A/S (chefkonsulent Hans Henrik

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Fødevareforbundet NNF (Advokat Martin Juul Christensen) mod Dansk Industri for Danish Crown A/S, Herning (Chefkonsulent Jane Hedegaard) Voldgiftsretten

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. april 2011. faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet. mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. april 2011. faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet. mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 12. april 2011 i faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet mod DI Overenskomst I ved DI for Københavns Lufthavne A/S 2 Der er i denne sag opstået tvist mellem

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1282008-SKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 21. december 2016 af Østre Landsrets 15. afdeling (landsdommerne Norman E. Cleaver, Kristian Korfits Nielsen og Marie Tullin (kst.)). 15.

Læs mere

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017 JN Datas VOK 2017-2020 JN Data og Nykreds juni 2017 1 21 JN Datas lønsystem Overenskomsten løber i 3 år fra 1. april 2017, med generel regulering af lønnen på: 1,90 % pr. 1. juli 2017 1,95 % pr. 1. juli

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 3F, Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod KL for Hillerød Kommune (advokat Christian K. Clasen) Uoverensstemmelsen angår fortolkning

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV )

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV 2016.0198) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Ulrik Mayland) mod Glarmesterlauget i Danmark for Schlæger A/S Skovlunde Byvej 18 2740 Skovlunde (konsulent Poul Henrik

Læs mere

Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod

Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV : Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Kendelse af 29. december 2016 i faglig voldgift FV2016.0129: Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Dansk Byggeri for V. Lauridsen Totalbyg ApS CVR-nr. 71284328 (chefkonsulent

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI for P. Taabbel & Co. Hanstholm A/S (advokat Lars Bruhn)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 21. juni 2011 i faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for Taastrup Apotek (advokat

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV )

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2015.0035) Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod BOA for Statoil Fuel og Retail A/S (advokat Jeanette Werner) Sagens behandling Sagen

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

DOM. HK/Danmark som mandatar for A (advokat Mette Østergård) mod Lønmodtagernes Garantifond (advokat Karsten Holt)

DOM. HK/Danmark som mandatar for A (advokat Mette Østergård) mod Lønmodtagernes Garantifond (advokat Karsten Holt) DOM Afsagt den 18. december 2015 F-2-15 HK/Danmark som mandatar for A (advokat Mette Østergård) mod Lønmodtagernes Garantifond (advokat Karsten Holt) Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der

Læs mere

Virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og NYKREDS for perioden

Virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og NYKREDS for perioden Virksomhedsoverenskomst mellem JN Data A/S og NYKREDS for perioden 2014-2017 September 2014 Afsnit 1 Overenskomst...3 Afsnit 2 Bilag herunder Protokollater og Faglige aftaler 2014...46 Stikordsregister...72

Læs mere

OPSAGT OG HVAD SÅ? EN VEJLEDNING PÅ TEGNESTUEOMRÅDET

OPSAGT OG HVAD SÅ? EN VEJLEDNING PÅ TEGNESTUEOMRÅDET OPSAGT OG HVAD SÅ? EN VEJLEDNING PÅ TEGNESTUEOMRÅDET Indhold Indledning Opsigelsesvarsel Er opsigelsen saglig? Ferie Feriefridage Afspadsering Overarbejde Efteruddannelsesmidler Fratrædelsesgodtgørelse

Læs mere

FORSIKRING FÆLLES VEJLEDNING 3. UDGAVE MAJ 2014 KONTAKT: FA CLAUS RYDE - DFL FAGLIG AFD.

FORSIKRING FÆLLES VEJLEDNING 3. UDGAVE MAJ 2014 KONTAKT: FA CLAUS RYDE - DFL FAGLIG AFD. FORSIKRING FÆLLES VEJLEDNING 3. UDGAVE MAJ 2014 KONTAKT: FA CLAUS RYDE - DFL FAGLIG AFD. Indhold Indledning 3 Hvem er omfattet af Timebanken 3 Hvad er Timebanken? 3 Hvordan kommer timerne i Timebanken?

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod

Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod Kendelse af 5. juli 2010 i faglig voldgiftsagerne FV2009.0176 og FV 2009.0190: Dansk El-Forbund (advokat Noaman Azzouzi) mod Globel Danmark A/S, nu under konkurs CVR-nr. 31774497 Viengevej 100 8240 Risskov

Læs mere

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Kendelse i Faglig voldgiftssag FV 2018.0152 3F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere for Danish Agro a.m.b.a. (advokat Christian H. M. Mikaelsen) 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen.

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Lokalaftale nr. 4.F.1. om vilkår for ansættelse på timeløn i TDC butik Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Mht. aktuelt

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for rengøringsassistenter overført fra kommuner) 2007 Cirkulære af 2. marts 2007 Perst. nr. 026-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-138

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift

Opmandskendelse i Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Finansforbundet (advokat Lars Dahl Gulmann) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening på egne vegne og for Comwell Klarskovgaard A/S (advokat Merete Preisler) afsagt den

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod

OPMANDSKENDELSE. Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod OPMANDSKENDELSE I Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Industri for Vagt- og Alarmbranchens Arbejdsgiverforening (VABA) for G4S Vagt A/S (procedør: advokat

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Protokollat. med. tilkendegivelse af 12. december faglig voldgiftssag FV : HK Privat. (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod KMD A/S

Protokollat. med. tilkendegivelse af 12. december faglig voldgiftssag FV : HK Privat. (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod KMD A/S Protokollat med tilkendegivelse af 12. december 2018 i faglig voldgiftssag FV 2018.0102: HK Privat (advokat Jeppe Wahl-Brink) mod KMD A/S (advokat Nina Wedsted) Sagen vedrører, om en tryghedsaftale omfatter

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth)

Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV : FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) Kendelse af 19. december 2016 i afskedigelsesnævnssag FV2016.0119: FOA Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Peter Nisbeth) mod Odder Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) 2 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr.

2) Mindsteløn KAF: 110,50 kr. for alle 3F: Faglærte gastronomer 125,23 kr., ufaglærte gast.114,42 kr., tjenere 139,66 kr. og medhjælpere 112,39 kr. Sammenligning på hotel- og restaurationsområdet mellem de to overenskomster pr. 1 marts 2012: KAF-KRIFA og Horesta-3F (juni 2012) De 46 punkter er gennemgået med Kristelig Arbejdsgiverforening (KAF) og

Læs mere

Ansættelsesbevis for funktionær

Ansættelsesbevis for funktionær Ansættelsesbevis for funktionær Ansættelsesbevis for funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse Hos følgende

Læs mere

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kommunernes Landsforening for Roskilde Kommune og Odsherred Kommune (advokat Jørgen Vinding) Flere tjenestesteder 2

Læs mere

Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration

Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration DANSKE SLAGTERMESTRE For ansættelsesforholdet gælder den indgåede overenskomst mellem Danske Slagtermestre og 3F Privat Service, Hotel og Restauration Undertegnede virksomhed Navn: CVR. nr. Adresse: Postnummer:

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 7. oktober 2008 i faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark Sagen forhandledes den 7. oktober 2008. Den faglige voldgiftsret bestod af Gerda Christensen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 26. februar 2009 i faglig voldgift:

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 26. februar 2009 i faglig voldgift: PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 26. februar 2009 i faglig voldgift: Offentligt Ansattes Organisationer mod Finansministeriet, Personalestyrelsen for Fødevarestyrelsen. Sagen forhandledes den 26. februar

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) for Olsen Biler A/S (juridisk konsulent

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV2018.0134) Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for O.J. Vedsteds Gulvservice ApS (juridisk konsulent

Læs mere