Kredsmøde d. 24. august 2016 Sjællandskredsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kredsmøde d. 24. august 2016 Sjællandskredsen"

Transkript

1 Kredsmøde d. 24. august 2016 Sjællandskredsen Til stede: TR Roskilde, Stine Doile, Hjemmefødselsjdm Jette Hummelshøj, Kredsformand Bettina Koch Afbud: TR Rikke Larsen Holbæk, TR Næstved Tea Søndergaard, Nykøbing har ingen TR eller supp pt. 1: Dagsorden godkendes, Referent Bettina 2: Kort præsentation 3: HB notat: Årshjulet revideres Strateginotat: Side 6 i det nye forslag 2021 mål: Mere fokus på kerneydelser; intentionerne er gode nok, men gerne fokusere mere på det. Ny struktur: Kredsen udtrykker bekymring for om det er muligt at finde nok frivillige til kredsen. Lige nu er det et problem bare at rekruttere til TR og supp poster. Det er positivt, at der på denne måde gøres plads til HJO, fødeklinikker og lign. samt til dem der har politisk interesse. Der er bekymring for om det bliver uinteressant at være TR og om det vil blive opfattet som en reel aflastning. Kontingent: Ingen kommentarer Valg af eksterne repræsentanter: Ingen kommentarer Forsknings og udviklingsbeholdning: Kommentar: Vi foretrækker betegnelsen uddannelsesansvarlig jordemoder og ikke klinisk instruktionsjordemoder, ellers ingen kommentarer Ansøgning fra Midtjylland: Kreds Sjælland har en stor egenkapital, som vi ikke har udsigt til at få brugt lige foreløbig. Vi vil derfor gerne give et tilskud udfra den betragtning, at foreningen er lille og økonomien er stram. Syddanmarkskredsen: Formandsskabets indstilling er taget til efterretning. Meddelelser fra kredsene: Temadiskussion om løn og arbejdstid: 4. Evaluering af FEA aftalen: Den er blevet taget okay imod og bruges de forskellige steder. Selve forhandlingen var svær og hård og blev oplevet som HR ikke var samarbejdsvillig. Der skal forhandles igen da aftalen løber til 30. september. Intentionen er at aftalen skal væsentligt forbedres, især aften/nat/weekend.

2 5: Forhandling af de nye stillinger: Der er endnu ikke indkaldt til regionale forhandlinger for de kliniske jordemoderspecialister/supervisor. Der er utilfredshed blandt de jordemødre der er tilbudt stillingerne, at forhandlingerne ikke er på plads. 6: Nyt fra TR og skolen: Sidste nyt fra fødestederne ved kredsmøde Region Sjælland d. 24. august 2016: I HOS har der det sidste år været en stigning i antallet af hjemmefødsler, specielt i område Nord, men også en markant stigning i Syd. Det har medført at område Nord (Mie Hammershøi og Jette Fischer) pr lavde en aftale med jdm Anne Mette Tonning om at være 3 i området. Sommeren har, som alle steder, også været med babyboom i HOS, og med forventning om, at stigningen i antallet af hjemmefødsler er vedvarende, har område Nord ansat yderligere en jdm fra 1.9 og foreløbigt 3 mdr frem, for at se om det er en permanent stigning. Det er jdm Stime Thirslund, der tidl har været i HOS 1½ år som barselsvikar og de seneste par år på Storkereden. Området har nu så mange fødsler, at det deles to Holbæk/ Odsherred Kommune, med Mette og Mie, og Roskilde Lejre Kommune med Jette og Stine. I område Øst har jdm Karen Ingvarsen fået orlov og jdm Marina Dunk Bendixen har fået hendes vikariat foreløbigt ½ år. Vi er nu 11 fuldtids jordemødre i HOS. Pr blev vi så også "pålagt" at tage hjemmefødsler fra Region Hovedstaden i hht frit sygehusvalg. Region Sjælland tabte en ankesag, da de ikke ønskede at dette skulle være en mulighed. Det giver dog ikke mulighed for at øge antallet af jdm af den grund, da det så vil være en konkurrencesituation i fht Region Hovedstaden, men vi skal tage fødsler fra Hovedstaden i det omfang, der er plads indenfor de eksisterende rammer. Det betyder, at det vil være begrænset, hvor mange fødsler, der er plads til, og de vil primært være fra randområderne, da kørslen fra den ene ende af et distrikt til den fødende, der er bosat i RH ikke må overstige 1 time i hht til HOS regler. Oveni stigningerne i fødselsantallet og babyboomet blev vi i juni midtvejs akkrediteret ( ja vi fritages desværre ikke i HOS!) og det gik rigtigt fint uden anmærkninger, og der er nu planlagt en 2. akkreditering i nov En stor del af jordemødrene i HOS har i år været på Spinning Babies kursus, og fået nye redskaber, til at fremme den naturlige fødsel. Det er dejligt med nye faglige input. Vi har alle i sommer set, når vi har overflyttet til FG, hvor travlt der har været. Vi føler med jer, og takker for, at der stadig er overskud til at vores hjemmefødende får nogle rigtigt gode oplevelser omkring deres fødsler, selvom det ikke blev den hjemmefødsel, de drømte om.

3 Nyt fra Næstved: KJO: onsdag d. 17/8 mødtes TR og ledelsen mhp. genforhandling af lokalaftalen for kendt jordemoderordning (KJO), da nødkald havde passeret de aftalte årlige 40 - dette siden seneste genforhandling i uge 3. Desværre viste det sig, at ledelsen og Jordemoderforeningen var for langt fra hinanden, hvad angår håndteringen af nødkald, herunder opfattelsen af rådighed. D. 19/8 så TR sig nødsaget til at opsige lokalaftalen, og dermed planlægges det at KJO lukker pr. 1/ Igennem hele processen har TR haft en tæt dialog med de berørte jordemødre samt Jordemoderforeningens sekretariat, og beslutningen om at opsige lokalaftalen er taget i tæt samråd med et overbevisende flertal af jordemødrene fra KJO. Jordemødre, Jordemoderforening og ledelse er alle enige om, at det er en ærgerlig situation. Da der stadig afventes respons fra regionen er det aftalt på afdelingen, at man afventer at orientere de gravide til denne haves. Nye jordemødre: Efter en sommer med stor vakance, er det lykkes at besætte tre ledige faste stillinger. Et antal vikariater er stadig vakante. Vi glæder os til at byde de nye jordemødre velkomne. Travl sommer: Som så mange andre fødesteder har Næstved oplevet en rekord travl sommer. Hele juli var opnormeret med en ekstra jordemoder døgnet rundt, og pga. vakance og sygdom har man ligeledes dækket mange vagter via vikarbureau samt tilbudt ekstravagter i egne rækker til FEA-takst eller overarbejdsbetaling efter jordemoderens eget valg. Kliniske jordemodersupervisors: Pr. 1/9-16 starter kliniske jordemodersupervisors som skal optimere opgaveglidningen, samarbejdet afsnittene imellem samt styrke kvalitet og faglighed, især ved patologiske graviditets - og fødselsforløb. Holbæk: Midlertidig aftale til KJO Der blev sidst i Juli lavet en midlertidig aftale for KJO, der skulle imødegå behovet for at der bliver løftet i flok i de spidsbelastede situationer. Denne aftale giver mulighed for at kalde de kendte jordemødre til assistance på FG op til to gange pr. jdm. Pr. vagtuge. Dette honoreres særskilt med OA + 100% for min. 6 timer. Vi forsøgte i disse forhandlinger at skubbe til regionen for at genforhandle FEA-aftalen og opnå en matchende honorering. Det var ret svært at spotte forhandlingsviljen i ledelsesgruppen og de virkede nok mest interesserede i at suspendere KJO på ubestemt tid. Der er nu indkaldt til nye forhandlinger Rekrutteringsproblemer Vi har for første gang længe oplevet ikke at rekruttere jordemødre til vores ledige stillinger. Det betyder, at der anvendes vikarbureauer i et vældig stort omfang. Vakancerne er slået op og der arbejdes med

4 alternative løsningsforslag, såfremt der ikke kommer tilstrækkeligt med ansøgninger. Der er godt 4 vakante stillinger til besættelse i efteråret. Sygdom Der er et enormt højt sygefravær gennem det seneste halve år. De seneste 4-8 uger er det eskaleret gevaldigt. Vi har i skrivende stund 8 langtidssygemeldinger, heraf 7 pga. stress. HR er blevet meget offensive i processen med at nedbringe sygefraværet. Det har skabt en del utryghed i gruppen. Ny Chefjordemoder og konstitueret vicechefjordemoder Anne Fabricius har sagt op og der bliver afholdt ansættelsessamtaler d. 24/8, hvor der forhåbentligt findes en ny til posten. 1/7 blev Birgitte Kjær konstitueret vicechefjordemoder, da Marianne har fået nyt job i Herlev. Birgitte har således fratrådt sit hverv som TR, hvilket er blevet overtaget af Rikke Larsen. Der bliver lavet en del omstruktureringer for at flytte kapaciteten til det akutte område af vores kerneydelse: fødslerne. Det betyder at der pt ikke tilbydes hverken fødselsforberedelse eller efterfødselssamtaler. Generelt er der et dårligt klima i jordemodergruppen, hvilket er udtryk for et ringe overskud. Dette efter mange måneder med mange udækkede vagter, stort sygefravær og massivt OA. Nykøbing: Der er pt ingen der ønsker at være TR i Nykøbing. Sanne Akerman fra foreningen er derfor inviteret til møde med gruppen i september. Travl sommer: Der har været travlt hen over sommeren. Jordemødre blev derfor taget fra barselvagterne og man ansatte en ekstra sgpl og SSA til at tage disse vagter. Nykøbing har en aftale om venskabsafdelinger for at fordele ressourcerne imellem afdelingerne. Føde-barsel afdelingen er venskabsafdeling med Børneafdelingen. Jordemødrene er utrygge ved at skulle gå på børneafdelingen, dels fordi det er stressende ikke at vide hvor man skal være, dels pga kompetencer. DSR på stedet har ligeledes stor fokus på det. Sygdom:

5 Den uddannelsesansvarlige er langtidssygemeldt og der er sat en jdm på en dag om ugen til støtte. Sygefraværet er generelt højt og der er et belastet psykisk arbejdsmiljø. Vakancer og rekruttering: Der er 1 ledig jordemoderstilling og to ubesatte vikariater. Der er hen over sommeren brugt vikarbureau. Til oktober rejser to jdm. Der er stadig ikke ansat en obstetrisk ansvarlig overlæge, så stedet er nu bemandet med gynækologer, hvoraf enkelte er obstetrisk interesserede. Der er derudover en ledig afd lægestilling og en langtidssygemeldt læge. Det opleves svært at rekruttere læger til Nykøbing generelt. Diverse: Der er etableret to sansestuer på to af de fire fødestuer. Alle jordemødre skal i løbet af efteråret deltage på fødselshypnosekursus. Nyt fra Roskilde: KJO: Aftalen skal genforhandles snarest da de aftalte nødkald er opbrugt her midt i august. Der er således lukket for nødkald til KJO indtil aftalen er genforhandlet. Nye Jordemødre: Vi har haft en del opsigelser over de sidste måneder, hvilket har skabt en del utryghed i jordemodergruppen. Vi har netop holdt ansættelses samtaler og håber at kunne byde velkommen til nye jordemødre 1/10. Vi har fået ny vicechef som starter 1/9. Som de andre stede har vi også på Roskilde haft en travl sommer som stadig byder på mange udfordringer. Forskellen fra sidste år er, at vi i år har haft en jordemoder studerende på gulvet 8 timer i døgnet. Dette har været en kæmpe hjælp og aflastning for jordemødrene. Jordemoderspecialist stillingerne: jordemødrene er udpeget, mangler dog lønforhandling for flere, før det endelig er på plads. Forhåbentlig kan de starte op i efteråret. 7. Nyt fra formand, valg af formand, næstformand og kasserer: Kredsformand Bettina Koch har pga langvarig stress valgt at tage orlov resten af året. I skrivende stund overvejer TR Rikke om det er en mulighed at træde til. Valg til næstformand og kasserer udsættes til næste kredsmøde. 8. Årshjulet revideres: Med nye datoer, møder og aktivitet. Sendes derefter til Jette Poder til udskiftning på hjemmesiden

6 9. Eventuelt:

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 1. feb 2019 kl. 11-15 hos Anja, Næstvedvej 19, 4180 Sorø Til stede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand),, Cecilie Risør, Malene Sparre, Amanda Sejr (stud.),

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept kl hos Jette

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept kl hos Jette Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 26. sept. 2018 kl. 14.00 hos Jette Indbudte: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Didde Rønhave (TR Roskilde), Anja Dyhr (TR Slagelse), Cecilie Risør,

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 4. april 2018 kl Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 4. april 2018 kl Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Onsdag den 4. april 2018 kl. 11-15 Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø Til stede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Stine Bindslev (TR Roskilde), Anja Als Dyhr(TR

Læs mere

I lyset af regionsrådet nylige beslutning om fødeområdet har jeg et par spørgsmål om jordemødrenes arbejde på området:

I lyset af regionsrådet nylige beslutning om fødeområdet har jeg et par spørgsmål om jordemødrenes arbejde på området: Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666080 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 18018346 Sagsbeh..: CLUN Spørgsmål

Læs mere

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen onsdag den 29. november 2017 kl på Sønderlundsvej 50, 4000 Roskilde

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen onsdag den 29. november 2017 kl på Sønderlundsvej 50, 4000 Roskilde Referat fra Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen onsdag den 29. november 2017 kl. 12-15 på Sønderlundsvej 50, 4000 Roskilde Tilstede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Stine Bindslev (TR Roskilde),

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 18. maj 2018 kl hos Bodil på Sønderlundsvej 50, Roskilde

Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 18. maj 2018 kl hos Bodil på Sønderlundsvej 50, Roskilde Kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen fredag den 18. maj 2018 kl. 11-15 hos Bodil på Sønderlundsvej 50, Roskilde Til stede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Stine Bindslev (TR Roskilde),, Rikke Kjær

Læs mere

Status på personaleindsatsen på fødeområdet

Status på personaleindsatsen på fødeområdet Status på personaleindsatsen på fødeområdet Den tværgående indsats til håndtering af de personalerelaterede udfordringer på fødeområdet Forretningsudvalget den 6. marts 2018 marts 2018 1 Baggrund for personaleindsatsen

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014 Dato 27..205 Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 204 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Jordemoderforeningen Sjællandskredsen onsdag den 26. april 2017

Referat fra Generalforsamling i Jordemoderforeningen Sjællandskredsen onsdag den 26. april 2017 Referat fra Generalforsamling i Jordemoderforeningen Sjællandskredsen onsdag den 26. april 2017 1. Valg af dirigent Eva Skovrind vælges uden modkandidater. Eva konstaterer at generalforsamlingen er retmæssigt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Sjællandskredsen den 24. april 2018 i Borup

Referat af generalforsamling i Sjællandskredsen den 24. april 2018 i Borup Referat af generalforsamling i Sjællandskredsen den 24. april 2018 i Borup 1. Valg af dirigent Kredsbestyrelsen peger på Tine B Petersen. Dirigenten kan konstatere at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Læs mere

Ansøgning om midler til styrket indsats på hospitalernes fødeafdelinger fra Aftale om Finansloven for 2016

Ansøgning om midler til styrket indsats på hospitalernes fødeafdelinger fra Aftale om Finansloven for 2016 Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Christine Lund Momme Journal nr.: 16/4761 E mail: Clm@rsyd.dk Dato: 10. februar 2016 Telefon: 2920 1318 Ansøgning om midler til styrket indsats på

Læs mere

Høringsvar vedrørende anbefalinger til regionernes organisering af fødeområdet en løbende fødselsforberedelse.

Høringsvar vedrørende anbefalinger til regionernes organisering af fødeområdet en løbende fødselsforberedelse. Høringsvar vedrørende anbefalinger til regionernes organisering af fødeområdet. Kære Maria Tølbøll Glavind, Jeg har studeret de 45 sider Krav og faglige anbefalinger til organisering af fødeområdet, som

Læs mere

Graviditet, fødsel og barsel

Graviditet, fødsel og barsel Graviditet, fødsel og barsel Tillykke med din graviditet I denne pjece kan du læse om det vi i Region Sjælland tilbyder i løbet af din graviditet, fødsel og barsel. Vi ønsker, at du får en god og sammenhængende

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Afbud: Louise Oddershede Simsick (Kolding), Mathilde Damhus Korsgaard (Mening KBmedlem)

Afbud: Louise Oddershede Simsick (Kolding), Mathilde Damhus Korsgaard (Mening KBmedlem) Referat Jordemoderforeningen Kreds Syddanmark, 21.3.2019 Kl. 8.30-14.00 (Inkl. frokost) Location: Gammel Færgevej 2, 5700 Svendborg Tilstedeværende: Gitte Valeur (OUH Svendborg), Lene Møller Andersen (OUH),

Læs mere

Projekt B. Efterfødselssamtaler med kvinder niveau 3 og 4. Afsluttende evaluering. Center for Sårbare Gravide, obstetrisk klinik, Rigshospitalet.

Projekt B. Efterfødselssamtaler med kvinder niveau 3 og 4. Afsluttende evaluering. Center for Sårbare Gravide, obstetrisk klinik, Rigshospitalet. Projekt B Efterfødselssamtaler med kvinder niveau 3 og 4. Afsluttende evaluering Center for Sårbare Gravide, obstetrisk klinik, Rigshospitalet. Januar 2015 Afsluttende statusrapport Region Hovedstaden

Læs mere

Kredsformand Eva Skovrind fik ordet efter en kort navnerunde, hvor alle præsenterede sig selv med navn og arbejdssted.

Kredsformand Eva Skovrind fik ordet efter en kort navnerunde, hvor alle præsenterede sig selv med navn og arbejdssted. Referat af Generalforsamling i Jordemoderforeningens Sjællandskreds 16.05.11 1. Valg af dirigent og referent. Susanne Falberg vælges som dirigent og konstaterede generalforsamlingen for lovlig jf. vedtægterne.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen jordemoderforeningen Kreds Syddanmark

Referat fra Generalforsamlingen jordemoderforeningen Kreds Syddanmark Referat fra Generalforsamlingen jordemoderforeningen Kreds Syddanmark Onsdag 21/5 2014 på Carlslund kro, Fruens bøge i Odense. 1. Valg af dirigent : Valg af referant : Alice Borgen 2 Formandens beretning

Læs mere

Referat af kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Mandag den 5. februar 2018 kl Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø

Referat af kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Mandag den 5. februar 2018 kl Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø Referat af kredsbestyrelsesmøde Sjællandskredsen Mandag den 5. februar 2018 kl. 11-15 Hos Cecilie på Peter Damsvej 46, Sorø Tilstede: Bodil Bjørg Korsgaard (kredsformand), Stine Bindslev (TR Roskilde),

Læs mere

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde for Region Syddanmark

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde for Region Syddanmark Referat fra Kredsbestyrelsesmøde for Region Syddanmark 28.august 2014 8.30-14.30 Rytterkasernen 13, 5000 Odense Tilstede: Gitte Valeur (Kredsbestyrelsesformand, jordemoder i Svendborg), Birgitte Hovedskou

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 19. februar 2018 Stillet af: Annie Hagel Besvarelse udsendt den: 10. april 2018

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 19. februar 2018 Stillet af: Annie Hagel Besvarelse udsendt den: 10. april 2018 Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Direkte 38666015 Mail hanne.s.rasmussen@regionh.d k J. nr. 18008234 Dato: 10. april 2018 Spørgsmål nr.: 026-18 Dato: 19. februar 2018 Stillet af: Annie

Læs mere

To do-liste: Lærke: Sender dokument over Gravide i job, samt APV som udtryk for livsfasepolitik angående graviditet.

To do-liste: Lærke: Sender dokument over Gravide i job, samt APV som udtryk for livsfasepolitik angående graviditet. TR-møde d. 05-01-18 Deltagere: Lærke Bonnerup Hansen Lea Jakobsen Kathrine Aggerholm Barkholt Jeanette Villum Andersen Pernille Kollerup Afbud: Karin Jangaard Line Hundebøl Nielsen To do-liste: Lærke:

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Referat Regionalt TR møde kl

Referat Regionalt TR møde kl Referat Regionalt TR møde 30.1.2018 kl. 11.30-15.00 v/stine Storm, Egevej 22, 6580 Vamdrup Tilstedeværende: Gitte Valeur, Stine Storm, Lene Møller Andersen, Tanja Bakkegaard Pedersen, Ulla Cordt- Svendsen,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

Graviditet og fødsel Hjemmefødsel eller fødsel på hospital?

Graviditet og fødsel Hjemmefødsel eller fødsel på hospital? Graviditet og fødsel 1/3 af alle kvinder føder i Hovedstaden - svarende til omkring 21.000 fødsler om året. Uanset hvor du føder i regionen, ønsker vi at give dig de samme tilbud under din graviditet,

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

Fødetilbud: Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger fra 2009 beskrives der 3 følgende muligheder for fødested:

Fødetilbud: Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger fra 2009 beskrives der 3 følgende muligheder for fødested: Dato: 6. marts 2012 Brevid: 1621031 Bilag 1: Beregninger for etablering af fødeklinikker Fødetilbud: Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger fra 2009 beskrives der 3 følgende muligheder for fødested: 1.

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 (Omtryk - 23-02-2015 - Bilag tilføjet ) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 252 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København

Læs mere

Klinisk undervisning i Aarhus

Klinisk undervisning i Aarhus Klinisk undervisning i Aarhus Aarhus Universitetshospital Gynækologisk-Obstetrisk afdeling Y Brendstrupgårdsvej 1000 8200 Aarhus N Link til grunduddannelserne på AUH:http://auh.intranet.rm.dk/personale/uddannelse/grunduddannelse

Læs mere

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Der blev som bekendt ved OK08 afsat 0,8 % til lokal lønforhandling både i 2009 og 2010. Midlerne er afsat til Sundhedskartellets basisgrupper (ikke ledere),

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016 Odense d. 4. april 2016 Endeligt referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 22. marts 2016 kl. 18.00-21.00 hos B. Larsen, Pederstrupsvej 7E, 5210 Odense NV Tema:

Læs mere

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup.

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Oplæg fra Sannie Jørgensen: Løntilskudsordning, hvad er det

Læs mere

Referat fra møde i Landsbestyrelsen 19. november 2018

Referat fra møde i Landsbestyrelsen 19. november 2018 Referat fra møde i Landsbestyrelsen 19. november 2018 Til stede: Bente Pedersen, Kirsten Thygesen, Karin Karlsson, Annalise Bonde, Mette Bille Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse

Læs mere

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10.

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10. Til stede: Afbud: Malene Grønvaldt, Elin Gundorf, Laila Andersen. Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Lene Vester. Pkt 2. Pkt 3. Valg af referent: Jane Buchholzer. Godkendelse af dagsorden: Opsamling fra

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

Generalforsamling i jordemoderforeningen Region Syddanmark, kl

Generalforsamling i jordemoderforeningen Region Syddanmark, kl Generalforsamling i jordemoderforeningen Region Syddanmark, 18.05.2011 kl. 16.30 Dagsorden Valg af dirigent og referent. Aflæggelse af årsberetning. Fremlæggelse og godkendelse af årsregnskab. Indkomne

Læs mere

RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008

RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008 BILAG B 2 RAPPORT FRA DEN KRITISKE REVISOR OM REGNSKAB 2008 Om den kritiske revisor Ifølge Jordemoderforeningens lov vedr. regnskab og revision 34, stk. 3 står der: Den af kongressen valgte kritiske revisor

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

Sygehus OUH SHS

Sygehus OUH SHS Afdeling: Sundhedsplanlægning Udarbejdet af: Sidsel Bang Skovgaard Journal nr.: 17-550 E-mail: sbs@rsyd.dk Dato: 06. januar 2017 Telefon: 2496 5613 Aktivitetsudvikling og økonomigrundlag på fødselsområdet

Læs mere

Kredsbestyrelsen i Region Midt

Kredsbestyrelsen i Region Midt Kredsbestyrelsen i Region Midt Referat af kredsbestyrelsesmøde den 1. februar 2012 Tilstede: Marie Gylling, Tanja Lyth, Ann Birgitte Andersen, Morten Jørgensen, Susanne Grandahl,Britt Akshas, Sille Richter.

Læs mere

Er der sket nogen væsentlige ændringer i organiseringen og i medarbejdersammensætningen

Er der sket nogen væsentlige ændringer i organiseringen og i medarbejdersammensætningen Evaluering af ledelsesbehovet i Hjemmeplejen Social & Sundhed Pleje- og Omsorg Dato: 12. september 2017 Kontakt: Karin Bjerre Kohn og Tine G. Nielsen krk@balk.dk Dette notat er en evaluering af ledelsesbehovet

Læs mere

Bilag 2 viser sammenhængen mellem antallet af jobåbninger i Region Syddanmark og antallet af medarbejdere samt antallet af ledige i målgruppen.

Bilag 2 viser sammenhængen mellem antallet af jobåbninger i Region Syddanmark og antallet af medarbejdere samt antallet af ledige i målgruppen. Forretningsudvalget 5. december Aftale om akutjob Sagsnr.: 12/23123 RESUMÉ Arbejdsgiverne i den private og offentlige sektor har indgået en aftale med regeringen om at skaffe 12.500 akutjob. Regionens

Læs mere

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling:

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling: Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR møde i region sjælland 28. november 2012 Dagsorden Kort præsentations runde af de tilstedeværende Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark

Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark 1 1. Indledning For at understøtte sygeplejerskernes arbejdsmiljø og at der sker en kobling mellem

Læs mere

Notat vedr. fødselsbetjening på Ærø

Notat vedr. fødselsbetjening på Ærø Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 11/28913 Dato: 16. januar 2012 Notat Notat vedr. fødselsbetjening på Ærø Baggrund: Notatet: Forslag til fremtidig sygehusvirksomhed

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 30. maj kl , Banegårdspladsen 1A Fraværende er: Bo Abildgaard.

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 30. maj kl , Banegårdspladsen 1A Fraværende er: Bo Abildgaard. Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 30. maj kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A Fraværende er: Bo Abildgaard. 1. Bemærkninger til referat den 2. maj 2016? Nej 2. Andre punkter

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2019 kl i mødelokalet Femkanten J 1

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2019 kl i mødelokalet Femkanten J 1 Referat Afdelingsbestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2019 kl. 19.00 i mødelokalet Femkanten J 1 Til stede: Søren Evers (SE), Jonas Brandenburg (JB), Sabrina Jørgensen (SJ), Peter Møller Nielsen (PM), Pia

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Referat fra 61. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk 1-30-72-162-09 Møde i uddannelsesudvalget,

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen Afbud

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Forældre og Fødsel nyhedsbrev

Forældre og Fødsel nyhedsbrev Forældre og Fødsel nyhedsbrev I dette novembernummer: Sikkerhed og ansvar i forbindelse med igangsættelser. Efteråret er over os. Enhver der siger at solskin bringer lykke, har aldrig prøvet at danse i

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 22.08.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. september 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Karina Jensen, Anja Palle, Ann-Birgitte

Læs mere

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

Forældre og Fødsel nyhedsbrev

Forældre og Fødsel nyhedsbrev Forældre og Fødsel nyhedsbrev I dette decembernummer: Forældre og Fødsel tager afstand fra CIO-metode. Herlev hospitals fødeafdeling under massivt pres. Positivt møde med bydelsmødrene i København Præsentation

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Referat - Jordemoderforeningen Kreds Syddanmark Kredsbestyrelsesmøde Kl. ca Svaneke, Bornholm

Referat - Jordemoderforeningen Kreds Syddanmark Kredsbestyrelsesmøde Kl. ca Svaneke, Bornholm Referat - Jordemoderforeningen Kreds Syddanmark Kredsbestyrelsesmøde 13.6.18 Kl. ca. 19.00 Svaneke, Bornholm Tilstedeværende: Gitte Valeur, Stine Storm, Lene Møller Andersen, Tanja Bakkegaard Pedersen,

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere De årlige lokale lønforhandlinger for ledere Der er ved de seneste mange overenskomstrunder afsat specifikke midler til lokal løndannelse med en forpligtelse til udmøntning. Både i 2011 og 2013 blev det

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997 1 Navn, hjemsted og formål 1.1. Den selvejende institutions navn er Orøkontor. VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR Stiftet 1997 1.2. Orøkontors hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. 1.3. Den

Læs mere

DSOG Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi

DSOG Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi Allerød d. 31.3.19 Høringssvar fra vedr. Krav og faglige anbefalinger til organisering af fødeområdet har haft udkast til Krav og faglige anbefalinger for organisering af fødeområdet til høring blandt

Læs mere

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: Tirsdag den 20. februar 2018 Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg mødelokale 210 Tid: Kl. 09:00 15:30 FIUSYS: 9501-18-24-18

Læs mere

L For referat: Kirsten Ægidius

L For referat: Kirsten Ægidius Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 22. februar 2013 Dato for udarbejdelse: 2. april 2013 L For referat: Kirsten Ægidius Deltagere: Kirsten Ægidius Pernille Hoppe Lisbet Jensen Tilde Randsborg

Læs mere

Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015

Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015 Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015 Ninna Friis bød velkommen. Der var 30 medlemmer til stede. 1. Valg af dirigent Erik Roland blev valgt. Generalforsamlingen blev erklæret lovligt indvarslet.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

i 01.06.00 niveau 7.500, 9.200, 11.400, 13.900 (Løntekst: pers/klin komp.) Personlige og kliniske kvalifikationer

i 01.06.00 niveau 7.500, 9.200, 11.400, 13.900 (Løntekst: pers/klin komp.) Personlige og kliniske kvalifikationer Forhåndsaftale indgået mellem Region Sjælland, Ergoterapeutforeningen Basispersonale (32.17) Omfatter Næstved, Slagelse og Nykøbing F. Sygehuse Pr. 1. april 2012 Det kliniske kerneområde Personlige og

Læs mere

Medlemsundersøgelse. Sammenfatning. Den Almindelige Danske Jordemoderforening

Medlemsundersøgelse. Sammenfatning. Den Almindelige Danske Jordemoderforening 1 Medlemsundersøgelse Sammenfatning Den Almindelige Danske Jordemoderforening 2 Indhold 1. SAMMENFATNING...3 1.1 HER KLARER JORDEMODERFORENINGEN SIG GODT IFØLGE MEDLEMMERNE...4 1.2 HER PEGER MEDLEMMERNE

Læs mere

Mødetidspunkt: Den 26. juni 2018 kl kl , Hasselvej 2, 6240 Løgumkloster.

Mødetidspunkt: Den 26. juni 2018 kl kl , Hasselvej 2, 6240 Løgumkloster. Referat Kontaktrådsmøde Handicap Løgumgård Mødetidspunkt: Den 26. juni 2018 kl. 16.00 - kl. 19.00, Hasselvej 2, 6240 Løgumkloster. Deltagende: (K) Susanne Linnet (D)(LEV) Eva Kjærgaard (P)(N1/H4) Anne

Læs mere

Skab gode forandringer

Skab gode forandringer Skab gode forandringer Vi hjælper dig Arbejdsmarkedet er under pres. Vi bliver dagligt mødt med krav om, at vi skal yde mere for færre penge. Også i vores profession oplever vi konstante forandringer -

Læs mere

Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget

Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget 19.10.2016 1 Formål med forretningsorden Formålet med forretningsordenen er at udstikke rammer for kredsbestyrelsens

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008 Tilstede: Anette, Eva, Bo, Sidse og Gladys Mødeleder og referent: Gladys Dagsorden: Referat fra bestyrelsesmøde den 22. september 2008 1. Godkendelse og prioritering af dagsorden. Godkendt 2. Evt. kommentarer

Læs mere

Dagsordenspunkt. Forslag til Fødeplan i Region Syddanmark

Dagsordenspunkt. Forslag til Fødeplan i Region Syddanmark Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Journal nr.: Dato: 17. november 2010 Udarbejdet af: Alice Skaarup Jepsen E-mail: Alice.Skaarup.Jepsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631443

Læs mere

Referat fra Beboer- og pårørenderådet ved Ammershøjparkens Plejecenter Onsdag den 12. september 2018 kl Fælleslokalet v.

Referat fra Beboer- og pårørenderådet ved Ammershøjparkens Plejecenter Onsdag den 12. september 2018 kl Fælleslokalet v. Referat fra Beboer- og pårørenderådet ved Ammershøjparkens Plejecenter Onsdag den 12. september 2018 kl. 16.0 18.00 Fælleslokalet v. Ammershøjparken Deltagere: Gorm Bove pårørende hus 1B, Bent Pøhler beboer

Læs mere

Referat af generalforsamling Region Midt, Himmelbjerget

Referat af generalforsamling Region Midt, Himmelbjerget Referat af generalforsamling Region Midt, 10.5.2016 Himmelbjerget 1. Valg af dirigent, samt uvildig referent. Dirigent: Tanja Midtgaard Poulsen Referent: Ulla Bak 2. Aflæggelse af årsberetning ved Tanja

Læs mere

Referat fra møde den 18. september 2008

Referat fra møde den 18. september 2008 Referat fra møde den 18. september 2008 Mødested: Den gamle Radiografskole i Odense Kløvervænget 12 c 5000 Odense C Fremmødte: Anne-Grethe Andersen, Dorthe Møller, Lars Jensen, Jørgen Nørris Christensen

Læs mere

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel Region Hovedstaden Graviditet og fødsel Indledning Tillykke med din graviditet. Vi glæder os til at se dig på et af Region Hovedstadens fem fødesteder. 1/3 af alle kvinder føder i Hovedstaden - svarende

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen

Forretningsorden for Bestyrelsen Foreningen Skøgum 2-7-2017 Forretningsorden for Bestyrelsen 1. GYLDIGHED... 2 2. ÆNDRING AF FORRETNINGSORDENEN... 2 3. BESTYRELSENS ANSVAR... 2 4. FORTROLIGHED... 2 5. KONSTITUERING... 2 6. BESLUTNINGSPROCEDURE...

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

Regionsbestyrelsesmøde

Regionsbestyrelsesmøde Regionsbestyrelsesmøde 16.11.2015 Sted: Hos Stine Storm, Nørregade 33, 6580 Vamdrup. Kl. 8.30-14.30 Referat 1. Status fra OUH OUH er pt. uden TR. da Lene Mikkelsen er sygemeldt. Der skal være valg til

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen,

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den 11.09.2017 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer i HG fodbold Tid: Mandag d. 11/9-2017 kl. 19.15-21.30 Sted: Klubhuset Mødeleder: Lars Hoppe Søe Referent: Jens-Erik

Læs mere

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Notat Den 6. januar 2015 Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Aarhus Kommune Børn og Unge Denne vejledning vedrører, oprettelse og

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: Onsdag den 1. marts Tid: kl. 10.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Status

Læs mere

Jordemoderfaglige ydelser

Jordemoderfaglige ydelser Jordemoderfaglige ydelser Obstetriske koder- kvalitet og økonomi Charlotte Bjerre Chefjordemoder Roskilde 9.December 2011 Hvad er formålet At ensrette registreringen At kende ressourcetrækket på jordemoderfaglige

Læs mere

Dagsorden Referat Ansv. Robert bød velkommen.

Dagsorden Referat Ansv. Robert bød velkommen. Referat Skytteudvalgsmøde Onsdag den 7. januar kl. 17:00 Vi starter med en bid brød Sted: DGI kontoret, Nyvang 25, 4300 Holbæk Deltagere: Robert, Oscar,, Johnny, Frank, René og Sigurd Afbud: Ingen Dagsorden

Læs mere