VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR"

Transkript

1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. oktober /12732 Hans-Carl Nielsen VVM-UNDERSØGELSE OM UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR RESUME AF INDLEDENDE OFFENTLIG HØRING AFHOLDT I PERIODEN 14. JUNI TIL 2. JULI 2010 Niels Juels Gade København K vd@vd.dk EAN Postboks 9018 Telefon vejdirektoratet.dk CVR

2 2 af 13 Resumé af den indledende offentlige høring Indledning I forbindelse med den indledende offentlige høring er der i alt indkommet 24 henvendelser, heraf 2 fra offentlige myndigheder. Høringssvarene fra grundejerforeninger mv. og borgere fordeler sig med 11 henvendelser vedrørende støjproblemerne ved motorvejen, 9 henvendelser vedr. forslag til udformning af motorvejen og tilslutningsanlæg mv. samt 2 henvendelser, der vedrører øvrige forhold. Bemærkninger fra offentlige myndigheder Odense Kommune Odense Kommune beder Vejdirektoratet være opmærksom på og tage hensyn til de grønne områder, støjforholdene i relation hertil, beplantningen langs motorvejen, søerne og åerne i området og herunder forholdene omkring tvillingebroerne over Odense Å. Kommunen beder endvidere om, at det undersøges, om de nuværende vandløbsunderføringer i stedet kan udformes som faunapassager ligesom underføringen af Lindved Å kan gøres mere optimal. Kommunen mener, at der bør sikres mulighed for at tilslutte en eventuel vestlig Ring 3 til motorvejen. Man ønsker, at det i den sammenhæng undersøges, om der vil være mulighed for at etablere forbindelse fra motorvejen til erhvervsområdet i Højme. Endelig finder kommunen, at der bør gennemføres støjdæmpning over for alle boliger og anden støjfølsom anvendelse, der forventes belastet med støj over de vejledende grænseværdier ved støjberegninger, der er baseret på forholdene i Som led i VVM-undersøgelserne vil vi gennemføre grundige miljøundersøgelser, hvor alle relevante miljø- og naturforhold vil blive kortlagt og vurderet. Undersøgelserne har som mål at finde frem til, hvordan vi kan begrænse mulige skadevirkninger mest muligt og hvis det ikke kan undgås, at gennemføre kompenserende foranstaltninger. Med hensyn til reduktion af støjgenerne i de grønne områder er der normalt ikke praksis for at beslutte opsætning af støjskærme. Men motorvejen forudsættes anlagt med støjreducerende belægning på bystrækningen. Vi er opmærksomme på hensynene ved tvillingebroerne ved Odense Å. Vi kan dog ikke på nuværende tidspunkt lægge os fast på, hvordan udbygningen mest hensigtsmæssigt kan gennemføres.

3 3 af 13 Med hensyn til tilslutning af en eventuel vestlig Ring 3 til motorvejen deltager Vejdirektoratet i det planlægningsarbejde, som Odense Kommune har igangsat. Som vi har forstået det, går arbejdet i første omgang ud på at fastlægge en interessezone for anlæg af Ringforbindelsen. Vi regner derfor ikke med, at der vil være grundlag for at inddrage anlæg af et nyt tilslutningsanlæg på motorvejen i de igangværende VVM-undersøgelser omkring udbygningen af motorvejen fra 4 til 6 spor. Vi forudsætter i udgangspunktet heller ikke, at der undersøges anlæg af andre, nye tilslutninger til motorvejen vest for Odense. For så vidt angår støjforholdene langs motorvejen vil beregningerne blive gennemført for Vi vil ved relevante støjreducerende foranstaltninger forsøge at reducere støjgenerne for de boliger, som er udsat for støj over 58 db mest muligt, idet det ofte vil være vanskeligt at reducere støjen markant ved en eksisterende motorvej. Vi er samtidig nødt til at se på de økonomiske konsekvenser af tiltagene. De vejledende grænseværdier for vejstøj gælder i øvrigt ikke for støjbelastningen fra eksisterende eller nye veje. Fyns Politi Fyns Politi vurderer, at udbygningen af motorvejen fra 4 til 6 spor er nødvendig på grund af den stigende trafik på motorvejen, som allerede i dag giver meget tæt trafik i spidsbelastningsperioder. Der er ikke mindst trafikafviklingsproblemer i tilslutningsanlæggene. Fyns Politi peger også på, at trafikken i Odense i de kommende år på udvalgte strækninger vil blive øget markant. Dette kan forstærke afviklingsproblemerne i tilslutningsanlæg 51 og 52. Man anbefaler, at kapaciteten i tilslutningsanlæggene udvides. Fyns Politi foreslår, at der i projektet etableres et ekstra tilslutningsanlæg på den vestlige del af udbygningsstrækningen i relation til planerne for en ny Ring 3 vest om Odense. Endelig bemærker Fyns Politi, at man ikke har noget at tilføje vedrørende et eventuelt nyt TSA 50 ved det kommende supersygehus mv. Det vil være en vigtig del af undersøgelserne at analysere den fremtidige trafik på tilslutningsanlæggene og fremkomme med forslag til forbedringer af trafikkapaciteten i anlæggene. Der vil bl.a. blive gennemført trafikberegninger, hvor alle ændringer i det kommunale vejnet frem til 2020 indgår i trafikmodellen. Med hensyn til en ny Ring 3 deltager vi det planlægningsarbejde, som Odense Kommune har igangsat. Som vi har forstået det, går arbejdet i første omgang ud på at få fastlagt en interessezone for anlæg af Ringforbindelsen. Vi regner derfor ikke med, at der vil være grundlag for at anlægge et nyt tilslutningsanlæg på motorvejen i relation til dette udbygningsprojekt.

4 4 af 13 Bemærkninger fra borgere Støjproblemer ved motorvejen - 1 Støjgruppen i området ved Søparken har en række bemærkninger vedrørende støjforholdene langs motorvejen ved Søparken. Til at begrænse støjen foreslår de pålægning af støjdæmpende asfalt og opsætning af støjskærme langs motorvejen og ved tilslutningsanlæg 51 (fordelerringen). De påpeger, at man kunne dæmpe støjen kraftigere eller helt fjerne den ved at overdække motorvejen, grave motorvejen yderligere ned eller nedsætte hastigheden til 90 km/t. Endelig peger Støjgruppen på, at rumlestriberne på afkørselsramperne medfører meget støj, og at de bør fjernes. Når motorvejen bliver udbygget vil der blive lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense. Det gælder således også for området ved Søparken. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er højest, og hvor støjskærmene har størst effekt vil få opsat støjskærme. Når undersøgelserne er afsluttet vil vi offentliggøre en såkaldt VVM-redegørelse, hvor man vil kunne se, hvor vi foreslår, at der bliver opsat støjskærme. Vi forventer, at offentliggørelsen vil ske inden sommeren Vi har ikke nogen planer om at overdække motorvejen eller grave den yderligere ned, da det vil koste alt for mange penge. Vi vil undersøge, hvad vi vurderer vil være den mest rimelige hastighed på motorvejen. Undersøgelserne vil omfatte både 90 km/t, 110 km/t og 130 km/t. Det er et politisk ønske, at man så vidt muligt skal kunne køre 130 km/t på motorveje, med mindre andet taler for en lavere hastighed. Med hensyn til rumlestriber foreslås, at Støjgruppen tager kontakt til Vejdirektoratets driftsafdeling i Middelfart. Støjproblemer ved motorvejen - 2 Søparkens Grundejerforening mener, at rumlestriber i byområder ikke bør indføres på motorvejen ved Søparken. Man mener også, at støjen fra rumlestriber bør medtages i beregningen af støjvirkningerne af de arealer, som grænser op til motorvejen. Grundejerforeningen mener desuden, at der i forbindelse med udbygningen af motorvejen bør opsættes støjskærme ved Odense Å, da støjen belaster det fredede naturområde helt uacceptabelt.

5 5 af 13 Anvendelsen af rumlestriber er almindeligt forekommende på vejnettet og sker af hensyn til trafiksikkerheden. Der arbejdes på at reducere støjen fra rillerne. Ved udbygningen af motorvejen vil vi følge de vejregler, der normalt gælder, herunder også de regler der gælder for anvendelse af rumlestriber. Vi vil undersøge, om det vil være muligt at beregne støjen fra rumlestriberne, således at man kan vurdere de støjmæssige konsekvenser i sammenhæng med de støjberegninger, der bliver gennemført. Vi vil undersøge, om der vil være grundlag for opsætning af støjskærme langs broerne over Odense Å for at undgå yderligere støjpåvirkning af naturområdet. Støjproblemer ved motorvejen - 3 Søparkens Grundejerforening oplyser, at de siden åbningen af motorvejen i 1986 har klaget over, at støjvolden mod Søparken var for flad og for lav. De har siden hen selv bekostet en forhøjelse af hele støjvolden med 2 m. Grundejerforeningen mener, at den trafikstigning, der kommer som følge af motorvejens udbygning fra 4 til 6 spor vil medføre, at de kommer til at opleve et støjniveau, der svarer til situationen før de forhøjede støjvolden. De mener derfor, at støjberegningerne skal tage udgangspunkt i den støjvold, der eksisterede før de forhøjede den med 2 m. Det er fast praksis, at støjberegningerne gennemføres ud fra de eksisterende forhold. I jeres tilfælde vil det være med den eksisterende støjvold, dvs. inkl. de 2 m. De vejledende grænseværdier for boligområder omfatter i øvrigt ikke støjbelastningen fra eksisterende veje eller nye veje. Uanset dette tilstræber Vejdirektoratet at reducere støjen fra den udbyggede motorvej mest muligt inden for rimelige økonomiske rammer. De områder, hvor støjbelastningen er høj, og hvor støjskærmene har stor effekt vil få opsat støjskærme eller der vil muligvis blive etableret støjvolde. Vi har ikke på nuværende tidspunkt nogen viden om, hvorvidt der vil komme et jordoverskud, som vil kunne anvendes til jordvolde. Hvis dette er tilfældet og der ikke er andre områder på strækningen med større støjproblemer, vil vi se på, om denne jord vil kunne anvendes til at reducere støjen i området ved Søparken. Støjproblemer vad motorvejen - 4 Rulkedalens Grundejerforening giver udtryk for, at de håber, at deres område undgår at få flere støjgener når motorvejen udbygges, end man allerede har i dag. Grundejerforeningen ønsker at undgå, at eventuelle nye støjskærme, der sættes op langs motorvejen, medfører, at støjen bliver smidt længere ind i baglandet.

6 6 af 13 Endelig ønsker de, at anlægsperioden bliver gjort så kort som muligt. Grundejerforeningens område ligger ca. 700 m fra motorvejen. Det medfører, at støjdæmpende belægning og støjskærme kun vil have en meget begrænset støjreducerende effekt i forhold til deres område. Opsætning af en støjskærm vil i øvrigt ikke medføre, at der kommer mere støj i baglandet. Den støj, der rammer støjskærmen, bliver kastet tilbage eller bliver absorberet i støjskærmen. Vi vil forsøge at gøre anlægsperioden så kort som mulig, men da det er ret kompliceret at udbygge en motorvej, hvor trafikken fortsat skal køre, kan vi ikke udelukke, at anlægsperioden i konkrete situationer kan trække ud. Støjproblemer ved motorvejen 5 Ejerforeningen Dalum Centrum, der bl.a. omfatter ca. 100 lejligheder på Heliosvænget, synes, at støjniveauet er meget voldsomt. Det er lykkedes at få pålagt støjdæmpende asfalt på motorvejen på de 2 spor i østgående retning, men ikke på de 2 spor nærmest bebyggelsen. Det har givet en mindre forbedring, men støjen er fortsat stor bl.a. på grund af trafikudviklingen. Afkørslen på tilslutningsanlæg 52 er meget stejl og medfører meget støj. Der kommer også støj fra motorvejen frem til tilslutningsanlæg 51. Når motorvejen bliver udbygget, bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er høj, og hvor støjskærmene har stor effekt vil få opsat støjskærme eller muligvis støjvolde. Den forventede stigning i trafikken vil indgå i beregningerne. Støjen ved ramperne til og fra motorvejen vil også blive beregnet. Det vil være en central del af undersøgelserne at forbedre udformningen af tilslutningsanlæggene, så de kan afvikle den stigende trafik. Vi er opmærksomme på, at tilslutningsanlæg 52 bør udbygges. Vi vil i den forbindelse undersøge støjforholdene i relation til afkørslen. Støjproblemer ved motorvejen - 6 Grundejerforeningen Holkebjerget oplyser, at de hidtil har levet med et meget højt støjniveau fra motorvejen, og at de derfor forventer, at støjbelastningen for området holdes inden for de vejledende grænseværdier for boligområder og rekreative områder, når motorvejen udbygges fra 4 til 6 spor. Når motorvejen bliver udbygget, bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense.

7 7 af 13 vurdering bør opsættes støjskærme. Den forventede stigning i trafikken vil indgå i beregningerne. De vejledende grænseværdier for boligområder mv. omfatter ikke støjbelastningen fra eksisterende veje eller nye veje. Uanset dette tilstræber Vejdirektoratet at reducere støjen fra den udbyggede motorvej mest muligt. De områder, hvor støjbelastningen er høj, og hvor støjskærmene har stor effekt vil få opsat støjskærme eller muligvis støjvolde. Støjproblemer ved motorvejen - 7 Flere borgere giver udtryk for, at de er meget generede af støjen fra motorvejen siden Storebæltsforbindelsen blev åbnet. Når motorvejen udbygges til 6 spor håber de derfor, at den udstyres med støjdæmpende belægning og at der opsættes støjskærme. Når motorvejen bliver udbygget bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er højest, og hvor støjskærmene har størst effekt vil få opsat støjskærme. Støjproblemer ved motorvejen - 8 En række borgere på Morelvej mener, at udbygningen af motorvejen vil medføre øgede støjgener. De mener, at støjniveauet bør måles i en spidsbelastningsperiode, der strækker sig fra tidlig morgen til sen aften. De ønsker, at der lægges støjdæmpende asfalt på motorvejsstrækningen ud til afkørsel 53 (Blommenslyst). De ønsker også, at der opføres støjskærme på samme strækning. Endelig mener de, at Vejdirektoratet bør måle den forurening, som man bliver belastet med, når motorvejen bliver udbygget. Vi anvender en støjberegningsmodel, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Støjen beregnes for trafikken hele året, dvs. at al trafik for alle årets dage danner udgangspunkt for beregningerne. Der skelnes ikke mellem spidsbelastningsperioder og øvrige perioder, da der regnes med gennemsnitlige værdier. Man kan populært sagt sige det sådan, at den øgede støj i myldretiden modsvares af den mindre støj uden for myldretiden. Støjberegningsmodellen anvendes i hele Danmark, så der er et ensartet, fælles grundlag for, hvor og hvornår der bør gennemføres støjreducerende initiativer. Det vil derfor ikke være muligt at fravige denne beregningsmodel.

8 8 af 13 Når motorvejen bliver udbygget bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense. Vi vil undersøge, om den støjdæmpende belægning også skal lægges på strækningen frem til tilslutningsanlæg 53. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er højest, og hvor støjskærmene har størst effekt vil få opsat støjskærme. Vi vil også gennemføre beregninger af luftforureningen før og efter udbygningen af motorvejen. Støjproblemer ved motorvejen - 9 Flere borgere mener, at der bør opsættes støjskærme mellem Sanderum og Ravnebjerg. De mener også, at det ville være endnu bedre, hvis motorvejen blev gravet ned på strækningen. Når motorvejen bliver udbygget, bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense by. Vi vil undersøge, om den støjdæmpende belægning også skal lægges på strækningen frem til tilslutningsanlæg 53. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er høj, og hvor støjskærmene har stor effekt vil få opsat støjskærme. Vi vil således konkret vurdere på hver delstrækning af motorvejen, hvad vi mener, at der kan gøres for at reducere støjgenerne. Det er næppe realistisk at forestille sig, at vi ændrer vejens placering på en dæmning i forhold til det omgivende terræn. Da anlægsprojekter af denne karakter er meget dyre, er vi nødt til at være fokuserede på at undgå for udgiftskrævende foranstaltninger. Vi kan derfor ikke fremlægge et sådant forslag. Støjproblemer ved motorvejen - 10 En borger mener, at støjniveauet allerede i dag er alt for højt i de områder, der ligger tættest på motorvejen. Pågældende mener, at der er gode muligheder for at opnå reduktion af støjen, f.eks. ved etablering af en støjvold på toppen af den nuværende skråning. Pågældende nævner også, at hvis bilernes hastighed stiger som følge af udbygningen af motorvejen, vil det medføre øgede støjgener. Borgeren mener endvidere, at kødannelserne på motorvejen skyldes utilstrækkelige tilslutningsanlæg. Når motorvejen bliver udbygget, bliver der lagt støjdæmpende asfalt på alle 6 spor på motorvejen på den del af motorvejen, der forløber igennem Odense. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er høj, og hvor støj-

9 9 af 13 skærmene har stor effekt vil få opsat støjskærme eller muligvis støjvolde. Den forventede stigning i trafikken vil indgå i beregningerne. Det vil være en central del af undersøgelserne at forbedre udformningen af tilslutningsanlæggene, så de kan afvikle den stigende trafik. Støjproblemer ved motorvejen - 11 En borger ønsker, at der kommer støjafskærmning på den strækning af motorvejen, som ligger ved Vejruphave bebyggelsen. Pågældende mener, at farten er for høj på Middelfartvej, og ønsker derfor at farten nedsættes evt. med et lysreguleret kryds eller rundkørsel ved Stegsted. Vi vil undersøge, om der bør lægges støjdæmpende asfalt på strækningen vest for Odense, dvs. på den strækning, som pågældende bor i nærheden af. vurdering bør opsættes støjskærme. De områder, hvor støjbelastningen er højest, og hvor støjskærmene har størst effekt vil få opsat støjskærme. Det er Odense Kommune, der har ansvaret for Middelfartvej, så vi foreslår, at pågældende henvender sig til kommunen med sine synspunkter. Nyt tilslutningsanlæg 50 En borger foreslår, at den eksisterende tilkørsel 50 nedlægges, og at der anlægges et nyt tilslutningsanlæg 50 øst for Svendborgvej. Det giver bl.a. muligheder for at udvikle området ved et nyt tilslutningsanlæg 50 syd for motorvejen I forbindelse med undersøgelserne vil Vejdirektoratet i samarbejde med Odense Kommune finde ud af, om det eksisterende tilslutningsanlæg skal bevares eller erstattes med et nyt øst for det eksisterende. Undersøgelserne vil omfatte trafikberegninger, der omfatter et større område omkring tilslutningsanlæggene og skitseprojektering af de relevante alternative forslag til tilslutningsanlæg. Der vil i den sammenhæng også blive set på de økonomiske konsekvenser af forslagene. Der vil også blive foretaget vurderinger af de arealmæssige forhold og de udviklingsmuligheder, der kan komme i området ved valg af den ene eller anden løsning. Det er især Odense Kommune, der står for denne del af undersøgelserne. De nævnte undersøgelser indgår i de samlede undersøgelser, således at der sker en afklaring af, hvordan motorvejen og tilslutningsanlæggene skal udformes. Det endelige forslag til udbygning af motorvejen kommer, når vi fremlægger en VVM-redegørelse formentlig inden sommeren 2011.

10 10 af 13 Udbygning af motorvejen øst for tilslutningsanlæg 50 Lindvedparkens Grundejerforening har nogle synspunkter og forslag vedrørende udbygningen af motorvejen øst for tilslutningsanlæg 50, herunder vejforholdene i relation til det nye supersygehus. Grundejerforeningen foreslår en asymmetrisk udvidelse mod nord. De ønsker, at gang- og cykelstibroen til Glisholmvej bibeholdes. De mener, at et nyt supersygehus bør have tilslutning til motorvejskryds 49 i stedet for at nedlægge tilslutningsanlæg 50 og erstatte det med et nyt. Umiddelbart mener vi ikke, at det af hensyn til motorvejens linjeføring og geometri vil være hensigtsmæssigt at udbygge den asymmetrisk mod nord, men vi vil undersøge det nærmere. Problemstillingen skal også ses i sammenhæng med et eventuelt nyt tilslutningsanlæg på strækningen. Det er vores mål at bevare alle overføringer, med mindre der er særlige grunde til ikke at gøre det. I dette tilfælde kan broen til Glisholmvej bevares, hvis der ikke skal bygges et nyt tilslutningsanlæg, mens det er ret usikkert om den kan bevares, hvis et sådant skal bygges. Vi vil i givet fald vurdere, om der vil være grundlag for anlæg af en ny bro i området. Vi mener ikke, at det vil være muligt at lave en tilslutning ved motorvejskrydset. Krydset er i forvejen et stort, såkaldt kløverbladsanlæg, hvor der udveksles trafik mellem de to motorveje. Det vil ikke kunne lade sig gøre at lave de nødvendige til- og frakørsler til supersygehuset mv. i dette anlæg. Herudover er områderne ved Lindved Å naturbeskyttede områder. Forbedring af det eksisterende tilslutningsanlæg 52 Flere borgere mener, at lysreguleringen på motorvejsbroen ved tilslutningsanlæg 52 er en stor flaskehals. Det medfører, at der i nogle situationer kommer kø på afkørslen til tilslutningsanlægget og på selve motorvejen, fordi man ikke kan komme fra motorvejen. Det medfører også, at trafikken ikke kan afvikles over selve motorvejsbroen. De foreslår, at broen udvides med et ekstra spor i hver retning, og at der etableres en særskilt højresvingsbane til motorvejen fra Ny Assensvej mod vest. Det vil være en central del af undersøgelserne at forbedre udformningen af tilslutningsanlæggene, så de kan afvikle den stigende trafik. Vi er opmærksomme på, at tilslutningsanlæg 52 bør udbygges, og jeres forslag vil indgå i det videre arbejde. Vejdirektoratet har allerede planer om at gennemføre visse forbedringer af tilslutningsanlægget inden udbygning af motorvejen, der jo ikke igangsættes de første år. Det er dog endnu ikke besluttet at afsætte penge hertil. Forbedring af det eksisterende tilslutningsanlæg 52 Flere borgere mener, at lysreguleringen på motorvejsbroen ved tilslutningsanlæg 52 er en stor flaskehals. Det medfører, at der i nogle situationer kommer kø på afkørslen til tilslutningsanlæg-

11 11 af 13 get og på selve motorvejen, fordi man ikke kan komme fra motorvejen. Det medfører også, at trafikken ikke kan afvikles over selve motorvejsbroen. Borgerne foreslår, at broen udvides med et ekstra spor i hver retning, og at der etableres en særskilt højresvingsbane til motorvejen fra Ny Assensvej mod vest. Det vil være en central del af undersøgelserne at forbedre udformningen af tilslutningsanlæggene, så de kan afvikle den stigende trafik. Vi er opmærksomme på, at tilslutningsanlæg 52 bør udbygges, og det fremkomne forslag vil indgå i det videre arbejde. Nyt tilslutningsanlæg vest for Odense Flere borgere har foreslået, at der etableres til- og frakørsel i østgående retning, hvor Ravnebjerggyden krydser motorvejen. Begrundelsen er, at en tilslutning dér vil kunne aflaste Middelfartvej og Rugårdsvej for meget trafik fra den østlige del af Odense til Odenses nordvestkvarter, samt lette tilslutning til motorvejen for trafik fra Odense V og NV i østgående retning. Vejdirektoratet tager i forbindelse med undersøgelsen af, hvordan udbygningen af motorvejen skal gennemføres, udgangspunkt i Odense Kommunes trafikplaner. Odense Kommune har igangsat et planlægningsarbejde med henblik på at sikre mulighed for, at der kan anlægges en ny vestlig Ring 3, der ønskes tilsluttet motorvejen. Der er således sat undersøgelser i gang, der skal vurdere mulighederne for en bedre tilslutning af den vestlige del af Odense med motorvejen. Vi forventer, at disse undersøgelser vil have en nået en afklaring, så vi i den endelige VVM-redegørelse vil kunne redegøre nærmere for dette. Alternativt forslag til udbygning af motorvejen Flere borgere har forslag til, hvordan udbygningen af motorvejen gennem Odense kan ske: Tilslutningsanlæg 52 udbygges ved, at opkørsel fra vest (Middelfart) ændres, så højrespor forlænges og tilsluttes Hvidkærvej. Begrundelsen er, at mange trafikanter skal til industriområdet i Odense SV. Afkørsel ved samme tilslutningsanlæg mod øst (Nyborg) bevares, men højresvingsbane fra Assensvej forlænges til det dobbelte. Begrundelsen er, at man dermed undgår at ændre den nuværende nedkørsel og dermed også boligerne ved Thujavej. Tilkørsel ved samme tilslutningsanlæg mod vest (Middelfart) tilføjes en højresvingsbane fra Dalum uden om lysregulering og med 2 spor på tilkørselsrampen. Begrundelsen er, at det vil forbedre trafikafviklingen i myldretiden om eftermiddagen, da en stor del af bilisterne skal mod Middelfart. Nødspor laves som nødsporslommer.

12 12 af 13 Der anlægges lokalspor, som ved motorvejen ved Vejle Fjord broen. Det vil være en central del af undersøgelserne at forbedre udformningen af tilslutningsanlæggene, så de kan afvikle den stigende trafik. Vi er opmærksomme på, at tilslutningsanlæg 52 bør udbygges, og de fremkomne forslag vil indgå i det videre arbejde. For at undgå at nedrive alle broerne over motorvejen undersøger vi en løsning, hvor nødsporene ikke bliver gennemgående, dvs. at de afsluttes ved broerne. Det er alt andet lige at foretrække, at man ikke reserverer de enkelte kørespor til forskellige formål, for dermed får trafikanterne størst mulig fleksibilitet i forhold til valg af kørebane. Da man efter vores vurdering ikke opnår nogen trafikal forbedring ved at reservere et kørespor til lokalspor, mener vi ikke, at der er grundlag for at udforme motorvejen med lokalspor. Udbygning med cykelsti langs motorvejen En borger foreslår, at der langs med motorvejen anlægges en cykelsti fra tilslutningsanlæg 52 og ud til det nye sygehus. Pågældende foreslår, at cykelstien så vidt muligt går under de krydsende veje. Pågældende mener endvidere, at det kunne være bedst for beboerne i støjramte boliger at få revet deres boliger ned. Man kunne så plante skov på arealerne. For at undgå at udbygningsprojektet bliver for dyrt, vil vi undersøge, om det er muligt at udvide motorvejen uden at rive broerne ned og opføre nye broer. Det kan muligvis lade sig gøre, hvis man stopper nødsporene ved broerne. På den måde undgår vi også at skulle gribe ind i for store arealer langs motorvejen. Vi vil derfor nok ikke foreslå, at der anlægges en ny cykelsti langs motorvejen og under de krydsende veje, da vi i stor udstrækning skal anlægge cykelstien på arealer, som vi ikke ejer og som vi derfor i givet fald skal ekspropriere. Vi skal også anlægge cykelstien på skråningsarealer, hvilket er dyrt. De er i øvrigt også med en bevoksning, som vi helst vil undgå at fjerne, hvis det kan lade sig gøre. Vi har kun mulighed for at ekspropriere boliger, hvis arealerne skal anvendes til udbygning af motorvejen, men generelt ikke, hvis de kun er støjramte. Ekspropriation En borger har stillet en række spørgsmål vedrørende eventuel ekspropriation af pågældendes ejendom. Pågældende mener, at ejendommen bliver meget forringet ved en udbygning af motorvejen og at huset bliver umuligt at sælge. Pågældende stiller bl.a. følgende spørgsmål: 1. Bliver der etableret støjskærme? 2. Hvornår eksproprierer man en ejendom helt? 3. Når man eksproprierer, hvordan finder man så et beløb?

13 13 af 13 Når støjundersøgelserne er gennemført, vil vi vurdere forholdene nærmere. Det er normalt sådan, at der ikke opføres støjskærme for at reducere støjen ved enkeltliggende ejendomme i det åbne land, da udgifterne ofte vurderes at være for store i forhold til den opnåede effekt. Men vi vil undersøge forholdene nærmere. Man eksproprierer en ejendom helt, når det vurderes, at rest-ejendommen ikke kan udnyttes på rimelig måde. Her tages udgangspunkt i ejendommens aktuelle anvendelse. Erstatningens størrelse bliver fastlagt ud fra de almindelige handelspriser på jord og fast ejendom i området på det tidspunkt, ekspropriationen finder sted. Når VVM-undersøgelsen er afsluttet, vil vi offentliggøre en såkaldt VVM-redegørelse, hvor man vil kunne se, hvor vi foreslår, at der bliver lagt støjdæmpende asfalt og opsat støjskærme mv, og hvor vi forventer, at der skal eksproprieres arealer og ejendomme. Vi forventer, at offentliggørelsen vil ske inden sommeren Opførelse af ny bebyggelse ved motorvejen En borger oplyser, at han er i gang med et udstykningsprojekt til åben lav bebyggelse på et areal, der grænser op til motorvejen. Pågældende foreslår, at han og Vejdirektoratet indleder et samarbejde omkring en planlagt støjvold. Pågældende oplyser endvidere, at udstykningsprojektet endnu ikke er godkendt, og at det kræver en ændring af kommuneplanen og en ny lokalplan. Indtil der er truffet beslutning i Odense Kommune om ændring af kommuneplanen og udarbejdelse af en ny lokalplan mener ikke, at der er grundlag for, at vi går ind i et nærmere samarbejde. Vi er først ved at gå i gang med støjundersøgelserne og først når resultatet af disse foreligger, har vi det nødvendige grundlag for at kunne vurdere, hvor vi vil gennemføre anlæg af støjskærme og/eller støjvolde. Vi kan heller ikke på nuværende tidspunkt sig noget om, hvor stort et jordoverskud, der vil komme i forbindelse med motorvejsprojektet. Det kan vi først vurdere, når der foreligger et skitseprojekt.

BILAG 1 INDSTILLING VEDR. UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR

BILAG 1 INDSTILLING VEDR. UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. december 2011 11/14630-2 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 BILAG 1 INDSTILLING VEDR. UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR 1. VVM-processen

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Opgavebeskrivelse Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 Dato 19. november 2014 Sagsbehandler Hans-Carl Nielsen Mail hcn@vd.dk Telefon 7244 3652

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde KØGE BUGT MOTORVEJEN Borgermøde PLANLÆGNINGSCHEF OLE KIRK PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder

Læs mere

UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR

UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. december 2011 11/14631 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBYGNING AF FYNSKE MOTORVEJ SYD OM ODENSE FRA 4 TIL 6 SPOR SAMMENFATTENDE HØRINGSNOTAT Niels Juels

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012

Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse. Borgermøde 21. august 2012 Regstrup-Kalundborg VVM-Undersøgelse Borgermøde 21. august 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg Kommune Allan Oris 19.10 Introduktion Planlægningschef Birgitte Henriksen,

Læs mere

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Borgermøder Onsdag den 20. juni 2018 Randers Torsdag den 21. juni 2018 Hadsten Se tid og sted

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel Page 1 of 1 Ulla Merete Riel Fra: Henrik Lynghus (LYN) [LYN@NIRAS.DK] Sendt: 20. april 2009 08:38 Til: Cc: Emne: Teknisk Postkasse Alan Willumsen; Jesper Andersen; Mads Ventzel; Ole Kyhl, Nørreskovpark;

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde Indledning Formål med borgermødet At præsentere baggrunden for projektet At orientere

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Støjdæmpningstiltag langs Hillerødmotorvejen

Støjdæmpningstiltag langs Hillerødmotorvejen NOTAT Projekt Furesø Kommune Støjdæmpning Kunde Furesø Kommune Dato 2011-05-16 Støjdæmpningstiltag langs Hillerødmotorvejen Dato 2011-05-08 Dette notat indeholder et idékatalog for mulige støjdæmpningstiltag

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 B 14 Bilag 7 Offentligt Dato 21. marts 2016 Sagsbehandler Ulrik Larsen/Anette Jacobsen Mail ul@vd.dk Telefon Click here to enter text. Dokument 16/03770 Side Trafikale

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3

REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3 Artikel til Trafik og Veje hbe/lykk/lmi/26-10-2011 REDUCEREDE STØJGENER EFTER UDVIDELSEN AF MOTORRING 3 Lykke Møller Iversen, Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, lykk@vd.dk Hans Bendtsen, Vejdirektoratet,

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af Østjyske Moto Skærup og Ve Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af E45, Østjyske Motorvej mellem Skærup og Vejle Nord Der blev i november 2003 indgået

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Til medlemmerne af Transport- og Bygningsudvalget Notat om manglende støjskærm ved Motorring 3 Rødovre Kommune Materiale forud for

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Støjkortlægning efter tiltag

Støjkortlægning efter tiltag Støjkortlægning efter tiltag Støjskærme ved Birkedalshusene Støjvold øst for Hillerødmotorvejen Hastighedsreduktion Borgmester Jespersens Vej Kollekollevej (ét kørespor) Støjreducerende asfalt på Dele

Læs mere

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2012 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor.

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. maj 2016 VVM for udvidelse af Viborgvej til fire spor Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse

Læs mere

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN VVM- UNDERSØGELSE E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN DEBATOPL ÆG DEBATOPL ÆG OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN TYSKLAND OG DANMARK HAR INDGÅET EN TRAKTAT OM

Læs mere

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer.

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer. Civilingeniør Lone Reiff, Afdelingen for trafiksikkerhed og miljø, Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, Postbox 1569, 1020 København K, Tlf.: 33 93 33 38, Fax 33 93 07 12, E-mail: LRE@VD.DK Dette paper

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B Middelfart Øst Skitseforslag til udbygning af det kommunale vejnet i forbindelse med ny motorvejstilslutning, og planer for byudvikling i den østlige del af Middelfart. Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Notat Sag: Emne: Til: Fra: Ullerødbyen i Hillerød Kommune Støjberegning Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Jakob Høj Notatnummer: 2219011.01 7. november 2005 Rev.: 1 1 Indledning I dette notat beskrives

Læs mere

2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen 2. etape af Kalundborgmotorvejen - Referat af 1. møde i Naboforum 6. april 2016 Dato 12. april 2016 Sagsbehandler AEL Mail ael@vd.dk Telefon 7244 3621 Dokument 16/04813-1 Side 1/5 Emne Naboforum 1. møde,

Læs mere

Aarhus Byråd Teknisk Udvalg Formand Keld Hvalsø Stavtrup, den 11. april 2018 Rådhuset 8000 Aarhus C

Aarhus Byråd Teknisk Udvalg Formand Keld Hvalsø Stavtrup, den 11. april 2018 Rådhuset 8000 Aarhus C STAVTRUP LOKALRÅD Aarhus Byråd Teknisk Udvalg Formand Keld Hvalsø Stavtrup, den 11. april 2018 Rådhuset 8000 Aarhus C Kære Keld Hvalsø Støjafskærmning mangler. Et altoverskyggende spørgsmål har i mange

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev Dato 13. marts 2017 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon 7244 3606 Dokument 17/00417-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev I

Læs mere

REFERAT AF MØDE I NABOFORUM

REFERAT AF MØDE I NABOFORUM DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. juni 2011 Brian Christensen bch@vd.dk 7244 3755 REFERAT AF MØDE I NABOFORUM Tid Torsdag 16. juni kl. 18.00 20.00 Sted Mariehøjcentret, mødelokale 4, blå indgang

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30 N O T A T Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen November 2009 I henhold til bekendtgørelse nr. 717 af 13. juni 2006: Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

Referat af borgermøde om VVM-undersøgelse om udbygning af Fynske Motorvej E 20 syd om Odense

Referat af borgermøde om VVM-undersøgelse om udbygning af Fynske Motorvej E 20 syd om Odense DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON August 2010 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 Referat af borgermøde om VVM-undersøgelse om udbygning af Fynske Motorvej E 20 syd om Odense Tid: Onsdag den 16.

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet.

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. 3.3 Jernbaner.qxd 19-12-2005 18:09 Side 1 Foto: Fyns Amt 3.3 Jernbaner Amtsrådets mål At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. At Odense-Svendborg

Læs mere

Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 Etape 4046 Odense - Gibsvad

Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 Etape 4046 Odense - Gibsvad Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 Etape 4046 Odense - Gibsvad Vurdering af støjskærmscenarier Baggrundsrapport: Støjskærme Maj 2018 Udgivelsesdato: - Vores reference: 30.5605.01 Dokument nr.: T2.018.18

Læs mere

Ny Lokalplan 6-02 Rammeplan for Lellinge

Ny Lokalplan 6-02 Rammeplan for Lellinge Forslag til: Ny Lokalplan 6-02 Dette forslag er udarbejdet af Lellinge Beboerforening i juni måned 2011. Forslaget skal starte en debat i Lellinge, så Lellinge Beboerforening - med en så bred opbakning

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse Høringsnotat Indledende høring November 2017 Indhold Indledning 3 Emner i høringssvarene 4 Støj på projektstrækningen i Allerød 4 Støj på projektstrækningen

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. september 2016 J.nr.: NMK-34-00558 KlageID: 91761 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør (projekt)

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN 2019-2024 1 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Det samlede byområde... 3 3. De ansvarlige myndigheder og det retlige grundlag... 3 4. Gældende grænseværdier...

Læs mere

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H.

TSA 52, Odense SV. Evaluering af dynamisk ruderanlæg. Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. TSA 52, Odense SV Evaluering af dynamisk ruderanlæg Annette Jørgensen, Vejdirektoratet Ole Svendsen, Vejdirektoratet Jonas H. Olesen, Cowi Før 2 Efter 3 4 5 6 Hvad forventer vi af det dynamiske ruderanlæg?

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 30. august 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af boliger langs

Læs mere

Notat Vedrørende offentlig fremlæggelse forslag til lokalplan 157

Notat Vedrørende offentlig fremlæggelse forslag til lokalplan 157 Vedrørende offentlig fremlæggelse forslag til lokalplan 157 Dato: 12.10.2016 Center for Teknik Team Plan horsholm.dk Høringsnotat Kontakt Susanne Koch Arkitekt SKC@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 2467 Lokalplanen

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af Støjhandlingsplan Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten og Miljø. Den 4. september 2013.

Indstilling. Endelig vedtagelse af Støjhandlingsplan Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten og Miljø. Den 4. september 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten og Miljø Den 4. september 2013 Endelig vedtagelse af Støjhandlingsplan 2013 Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Forslag til Støjhandlingsplan

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg.

Der var på byrådsmødet en generel opfordring til, at alle der havde bemærkninger til projektet, skulle anmode om foretræde for Teknisk Udvalg. Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Bering - Beder vejen Teknisk Udvalg Drøftelse På byrådsmødet onsdag d. 25. maj 2016 blev sag nr. 9 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen, Endelig behandlet. Der

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen

Indholdsfortegnelse. 1 VVM-redegørelsen COWI A/S Særlige fokusområder i VVM-redegørelsen for Odense Letbane etape 1 Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 VVM-redegørelsen 1 2 Baggrund

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. marts 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan 1. Resume Støjhandlingsplanen er en opfølgning på Bekendtgørelse

Læs mere

NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ

NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ 16. januar 2018 NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ PROBLEMSTILLING Silkeborg Kommune vedtog den 26.6.2006 lokalplan nr. 132.19 (herefter lokalplanen ) for et boligområde (herefter lokalplanområdet ) nord for Vestre

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

BILAG 1 INDSTILLING OM OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN

BILAG 1 INDSTILLING OM OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. oktober 2012 12/06462 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3694 BILAG 1 INDSTILLING OM OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN 1.

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst og indledning Byrådsmedlem Christen Dam Larsen, Herning Kommune Planlægningschef Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Søren Gytz Olesen, Viborg Kommune Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet 19.10-19.40

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg

Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Støjskærm langs Sundbrovej i Svendborg Dato: November 2014 Oplag: 150 stk. Redaktion, tekst, layout og tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet, 2014 2 Støjskærm

Læs mere

NOTAT. 1. Hovedkonklusioner

NOTAT. 1. Hovedkonklusioner NOTAT Projekt Sammenhæng mellem trængsel og hændelser på E20 over Fyn Kunde Byregion Fyn og Region Syddanmark Notat nr. 02 Dato 24. august 2017 Til Thomas Thume Nielsen, Byregion Fyn Erik Ørskov, Region

Læs mere

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer:

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Fra: Til: Emne: Ole Svendsen planogby Vejdirektoratets bemærkninger til Varde Kommunes forslag til Lokalplan 21.01.L06 for et blandet bolig og erhvervsområde i Tistrup Dato: 18. september 2018 09:39:20

Læs mere