ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 5. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 28. marts 2006 kl Ingen afbud."

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 5 Sundheds og Velfærdsudvalget holdt møde Ingen afbud. tirsdag den 28. marts 2006 kl på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Mødet sluttede kl Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Formanden orienterer Oplæg til kommunens sundhedspolitik, del Mulighed for at søge puljemidler hos forebyggelsesrådet i Frederiksborg Amt til dialogformer på sundhedsområdet Invitation til samarbejde med Sundhedsstyrelsen om kampagne for børn, unge og fysisk aktivitet Resultat af køkkenanalyse Orientering om forebyggelse og sundhedsfremme på børneområdet Fremtidig organisering af Mimosen Orientering om det daglige fokus på sundhedsfaglig dokumentation Kommunal røgpolitik på børn og unge området Samlet tilsynsrapport på ældreområdet Rapport vedr. embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem, plejeboligbebyggelse og tilsvarende boligenheder til tilsyn med ældreboliger, plejeboliger og plejehjem Orientering om eventuel magtanvendelse...20

2 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts Bemærkninger til dagsordenen Ingen. 2. Meddelelser Lyngehus Nyt, marts 2006./. Referat af brugerpårørenderådsmøde den 2. februar 2006./. Referat af møde i Integrationsrådet den 21. februar 2006./. Referat af møde i Integrationsrådet den 23. februar 2006./. Referat af møde i Integrationsrådet den 28. februar 2006./. Referat af møde i Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde den 15. februar 2006./. Referat af møde i Brugerråd for førtidspensioner den 14. februar 2006./. Referat af møde i Brugerråd for førtidspensioner den 15. marts 2006./. Referat af møde i Ældrerådet den 23. februar 2006 Føl med fra foreningen af danske døvblinde, marts 2006 Invitation til ældredagene 06 Brev fra Dansk Sygeplejeråd vedr. fremtidens psykiatri Invitation til demensdagene 2006 En præsentation om Hjerneskadecentrert Nordsjælland, pjece udgivet af Frederiksborg Amt Til efterretning. 3. Formanden orienterer Invitation fra ældrerådet til en drøftelse af gældende kvalitetsstandarder på ældreområdet Invitation fra Ældrerådet til formanden for SVU til drøftelse af medicinhåndteringen Ældrerådet inviteres til møde maj/juni.

3 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 4. Oplæg til kommunens sundhedspolitik, del 2 j.nr../. Sundhedsforum har udarbejdet et oplæg der afdækker kommunens sundhedstilstand. Dette er vedlagt. Oplægget udgør 2. del af i alt 3 dele, der tilsammen skal danne grundlag for byrådets beslutning om Allerød Kommunes sundhedspolitik efter kommunalreformen. Sundheds og Velfærdsudvalget behandlede på møde den 21. februar 2006 del 1 af grundlaget for sundhedspolitikken som indeholdt: En begrundelse af behovet for en sundhedspolitik, herunder bud på konkrete krav til politikken Et bud på visionen for organiseringen af sundhedsindsatsen set i sammenhæng med det overordnede fælles værdigrundlag for ansatte i Allerød Kommune Oplæg til sproglig afklaring og konkretisering af begreberne sundhed, sundhedsfremme og forebyggelse Del 2 er opdelt i en gennemgang af de forskellige områder, som kommunen overtager med kommunalreformen, efterfulgt af en gennemgang af reformens økonomiske på sundhedsområdet. Herefter følger en oversigt over de otte folkesygdomme, så vidt muligt relateret til fakta for Allerød Kommune. Ifølge Embedslægen er Allerød Kommune en meget sund kommune. Vi ligger flot, når vi sammenligner os andre kommuner både i amtet og hele landet. F.eks. ligger vi under gennemsnittet for amtet og hele landet mht. antal sygehusudskrivninger blandt KOL (rygerlunger) patienter, antal gravide rygere, antal stofmisbrugere og antal provokerede aborter. Der er dog enkelte undtagelser. Vi ligger over lands og amtsgennemsnittet mht. antal sygehusudskrivninger blandt lungekræftpatienter og brystkræftpatienter. Vi har forholdsvis flere selvmord i Allerød Kommune end i resten af amtet. Ultimo april udbygges notatet med resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen blandt kommunens borgere. Den 3. del af dokumentet skal indeholde de forslag til tids og handleplaner for sundhedsfremmende og forebyggende tiltag mm. som de politiske drøftelser af 1. og 2. del giver anledning til.

4 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts Del 3 forventes behandlet på udvalgsmødet i april Dialog / høring Til høring hos de kommunale virksomheder, råd og nævn samt eksterne samarbejdspartnere, herunder de praktiserende læger, de privatpraktiserende fysioterapeuter og udvalgte patientforeninger. Direktionen foreslår, At oplægget sendes til høring hos udvalgte patientforeninger, privatpraktiserende fysioterapeuter og de praktiserende læger. at oplægget behandles og at sagen i øvrigt genoptages på næste møde, når resultatet fra spørgeskemaundersøgelsen foreligger. At oplægget efter udvalgsbehandlingen i april sendes til høring hos de kommunale virksomheder, råd og nævn samme med forslag til indsatsområder. Genoptages.

5 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 5. Mulighed for at søge puljemidler hos forebyggelsesrådet i Frederiksborg Amt. j.nr. Forebyggelsesrådet har besluttet, at afsætte midler med henblik på at styrke kommunernes muligheder for at forberede opgaveoverdragelsen, således at de er godt rustede til at varetage de nye forebyggelsesopgaver den 1. januar Kommunerne kan søge om et tilskud på op til kr. Den samlede pulje er på ca. 1,5 mio. kr. Dialog / høring Amtet forestiller sig en ganske kort tilbagemelding på f.eks. 1 side om hvor stort et tilskud man søger og hvad pengene skal anvendes til. Det kan f.eks. være overskrifter som indsatser der handler om hvordan kommunerne kan styrke arbejdet med emnerne kost, rygning, alkohol, motion, ulykker mv. kompetenceudvikling vedr. forebyggelse og sundhedsfremme tilvejebringelse af datapakker til kommunerne, der f.eks. tegner kommunale sygdomsprofiler vedr. de 8 folkesygdomme andre emner/indsatser, som kommunen finder vigtige for det kommende sundhedsfremmende og forebyggende arbejde Arbejdsgruppen Sundhedsforum har som forslag: at vi søger om kr. til i samarbejde med diabetesforeningen at ansætte en medarbejder, der kan igangsætte projekter rettet mod såvel borgere, som medarbejdere, eller at vi søger om kr. til delvis af spørgeskemaundersøgelsen målrettet kommunens ansatte Ansøgningsfristen er 31. marts 2006.

6 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts et vedr. samarbejde med Diabetesforeningen er bortfaldet. Udvalget ønsker en ansøgning på kr. til sundhedsfremme og forebyggelse af de indsatsområder den igangsatte spørgeskemaundersøgelse peger på. Ansøgningen sendes af sted i dag med forbehold for byrådets godkendelse.

7 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts til dialogformer på sundhedsområdet j.nr. Det fremgår af styrelsesvedtægten, at udvalget på følgende områder afgiver indstilling til byrådet om politikker, der sætter retning for udviklingen og følger op på effekter: Kommunens opgaver på det sociale område, herunder o hjemmeplejen, o plejecentre/boliger for ældre og handicappede inkl. selvejende institutioner, o det sociale område for børn og voksne i øvrigt med undtagelse af de områder der jf. lovgivningen skal ligge i et særskilt udvalg. Kommunes opgaver på sundhedsområdet, herunder o sundhedspleje, o tandpleje. Ifølge styrelsesvedtægten er Udvalget ansvarlig for, at der på ovennævnte områder foretages dialog med borgere, brugere og ansatte om politikker, ydelser og service. Dialogen kan f.eks. ske gennem spørgeskemaundersøgelser, information, høringer og borgermøder blandt andet ved anvendelse af elektroniske medier. Dialog / høring Forvaltningen fremlægger forslag til dialog på mødet. Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter og tager stilling til hvordan dialogen på sundhedsområdet skal forløbe Genoptages.

8 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 7. Invitation til samarbejde med Sundhedsstyrelsen om kampagne for børn, unge og fysisk aktivitet j.nr../. Sundhedsstyrelsen vil gerne invitere alle landets kommuner til at deltage i en landsdækkende kampagne om fysisk aktivitet for børn og unge i uge 36. Invitationen vedhæftes. Sundhedsstyrelsen har siden 2003 årligt gennemført en befolkningsrettet kampagne for fysisk aktivitet primært i samarbejde med amterne. I lyset af at kommunerne fremover skal varetage en række sundhedsopgaver, vil Sundhedsstyrelsen gerne invitere kommunerne til et samarbejde om dette års kampagne. Kampagnen er målrettet de 1018 årige. Kommunen kan sætte sundhed og fysisk aktivitet på dagsordenen i forbindelse med kampagnen. Det kan f.eks. være ved at gøre opmærksom på de tilbud og muligheder for bevægelse, der findes i kommunen til målgruppen. Kommunen kan tage kontakt til relevante miljøer f.eks. skoler og gøre opmærksom på kampagnen, og kommunen kan vælge at lave aktiviteter i samarbejde med lokale parter. Sundhedsstyrelsen skal senest den 30. marts have en tilbagemelding om hvorvidt kommunen ønsker at deltage. Dialog / høring Forvaltningen foreslår, at kommunen deltager i denne kampagne, og at Sundhedsforum efterfølgende fremlægger forslag til aktiviteter. Godkendt.

9 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 8. Resultat af køkkenanalyse j.nr. Byrådet besluttede den 22. februar 2006 at tilbagesende sagen til Sundheds og velfærdsudvalget. Jørgen Meyer deltager kl Sundheds og velfærdsudvalget havde den 31. januar 2006 indstillet til Byrådet, at der skulle arbejdes videre med et forslag om at samle madproduktionen for plejecentrene Lynghus og AOC Engholm i AOC Engholms køkken. Mellem Økonomiudvalget og Byrådets behandling af sagen modtog kommunen et tilbud fra Medirest på levering af mad til Lyngehus. Som følge heraf blev sagen tilbagesendt til Sundheds og velfærdsudvalget../. Forvaltning har lavet en økonomisk sammenligning af tilbudet og de planer der er om sammenlægning af køkkenerne. Notat med vurderingen vedlægges. Det fremgår heraf, at det med tilbudet fra Medirest umiddelbart vil koste omkring ½ mill. kr. mere, end hvis man vælger at sammenlægge køkkenerne, således at madproduktionen foregår på AOC Engholm. Kommunen har ikke mulighed for at acceptere tilbudet uden at madleverancen sendes i udbud. Og dermed følgende omkostninger. Dialog / høring Da det ikke umiddelbart ser ud til, at der er en økonomisk besparelse i tilbudet foreslår Forvaltningen, at madproduktionen samles på AOC Engholm og køkkenet på Lyngehus fortsætter som modtager køkken. Indstilles godkendt.

10 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts Udvalget ønsker belyst om Solvænget kan omfattes af en tilsvarende løsning.

11 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 9. Orientering om forebyggelse og sundhedsfremme på børneområdet j.nr. Sundheds og Velfærdsudvalget har til opgave at komme med forslag til en sundhedspolitik for Allerød Kommune. For at kunne udarbejde en sådan, har udvalgets medlemmer behov for faktuel viden om forebyggende og sundhedsfremmende tiltag i vore virksomheder i dag. Og viden om hvad kommunalreformen betyder for vores opgaveløsning fremover. Mette Sonniks og Elly Mørkeberg fra virksomheden Børn og Ungerådgivningen med et oplæg på mødet kl Dialog / høring Forvaltningen foreslår at oplægget tages til efterretning. Til efterretning.

12 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts ØKONOMIUDVALGET 10. Fremtidig organisering af Mimosen j.nr. Den 31. maj 2007 udløber kontrakten med Aleris som driver demenscentret Mimosen. Der er mulighed for forlængelse af kontrakten med yderligere 2 år. Hvis kommunen vælger at forlænge aftalen med 2 år vil der i denne periode være et gensidigt opsigelsesvarsel på 2 måneder til udløbet af en kalendermåned, dog maximalt til den Der er følgende muligheder for driften af Mimosen: 1. Kontrakten med Aleris forlænges med op til 2 år 2. Demenscentret udbydes med virkning fra Kommunen hjemtager opgaven../../. Der vedhæftes den seneste kvartalsrapport fra Mimosen. Endvidere vedhæftes den seneste kommunale tilsynsrapport. Dialog / høring Til høring i Ældrerådet. Udgifterne til en udlicitering af opgaven anslås at udgøre ca kr. Økonomiudvalget, 7. marts 2006: Det vedtoges at oversende sagen til Sundheds og Velfærdsudvalget, idet udvalget anmodes om en status for samarbejdet samt en indstilling til forslaget om forlængelse af kontrakten. Indstilles at kommunen hjemtager opgaven. Bitten Bloch ønsker at kontrakten forlænges med op til 2 år.

13 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 11. Orientering om det daglige fokus på sundhedsfaglig dokumentation j.nr. På sidste udvalgsmøde drøftede udvalget bl.a. sundhedsfaglig dokumentation med lederne af de 3 plejecentre, Mimosen, AOC Engholm og Lyngehus. På mødet kommer leder af AOC Engholm, Henriette Wülser og fortæller om hvordan der dagligt fokuseres på den sundhedsfaglige dokumentation, herunder brugen af bogen, der registrerer af utilsigtede hændelser. Henriette Wülser kommer kl Dialog / høring Forvaltningen foreslår at orienteringen tages til efterretning. Til efterretning.

14 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 12. Kommunal røgpolitik på børn og unge området j.nr. Kræftens Bekæmpelse har modtaget midler fra Indenrigs og Sundhedsministeriets Udviklings og analysepulje til et projekt om kommunal rygepolitik for børn og ungeområdet. Formålet med projektet er at finde frem til retningslinier for, hvad kommunerne kan gøre for at færre børn og unge begynder at ryge eller udsættes for passiv røg. Projektet vil munde ud i et katalog med anbefalinger, argumenter og forslag til, hvordan man på kommunalpolitisk niveau kan arbejde med tobaksforebyggelse hos børn og unge. Dialog / høring Kræftens Bekæmpelse søger i forbindelse med projektet samarbejde med kommuner rundt om i landet. De har valgt at henvende os til kommuner, der adskiller sig med hensyn til størrelse, sundhedsprofil og forebyggelsespolitik. Samarbejdet indebærer, at en medarbejder fra Kræftens Bekæmpelse kommer ud og interviewer dels politikerne i Sundheds og Velfærdsudvalget, dels de administrative medarbejdere i den nedsatte arbejdsgruppe på sundhedsområdet, Sundhedsforum. Samtalerne vil fokusere på kommunernes muligheder for at arbejde med tobaksforebyggelse blandt børn og unge, ikke mindst i lyset af de kommende omstruktureringer. Louise Wohllebe kommer til udvalgsmødet kl Forvaltningen foreslår at drøftelserne med Kræftens Bekæmpelse tages til efterretning. Til efterretning.

15 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 13. Samlet tilsynsrapport på ældreområdet j.nr k09 Byrådet har pligt til at føre tilsyn med, at ældre i kommunen får den visiterede hjælp til praktisk og personlig pleje, og at kommunen overholder de vedtagne kvalitetsstandarder. Byrådet har vedtaget, at tilsynet også omhandler Hjemmeplejen. Lovgrundlaget er Servicelovens 75. Forvaltningen har i 2005 udført i alt ti tilsynsbesøg. Fem uanmeldte tilsyn og fem anmeldte tilsyn på AOC Engholm, Lyngehus, Mimosen, Solvænget og Hjemmeplejen. Tilsynene er foretaget i perioden fra marts til december Tilsynsrapporterne er fremsendt til høring i Ældrerådet og brugerog pårørende råd, hvor Forvaltningen også tilbyder at fremlægge rapporterne. I sit tilsyn fokuserer Forvaltningen på plejecentrenes og hjemmeplejens kvalitative indhold i forhold til brugerne, idet de mere kvantitative oplysninger fremgår af virksomhedsplanerne../. Samlet tilsynsrapport for 2005 er vedlagt. Tilsynsbesøgene i 2005 var præget af en positiv stemning blandt beboere og medarbejdere. Der er generelt stor åbenhed og interesse for både at fremvise og diskutere forholdene med den tilsynsførende. Tilbagemeldingerne på tilsynets form er også positive. Den samlede vurdering er, at plejecentrene og hjemmeplejen i Allerød Kommune generelt betragtet er velfungerende. Den aktuelle personalesituation giver mulighed for at yde en forsvarlig, god og kvalificeret behandling, pleje og omsorg til kommunens ældre borgere. Beboerne modtager den hjælp, som er bevilliget af den centrale visitationsenhed. Beboerne på plejecentrene er stort set karakteriseret ved at have ensartet behov for omfang af pleje og omsorg. Hvert plejecenter har sit eget særpræg med forskellige fysiske rammer og holdninger. Det kommer især til udtryk gennem samtalerne med beboere, ledere og medarbejdere. Det er generelt indtrykket, at institutionerne udnytter deres forskellige rammer godt og konstruktivt.

16 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts Dialog / høring Tilsynene i 2005 har dog givet anledning til bemærkninger til den måde, hvorpå plejecentre håndterer beboernes medicin. På den ene side har den tilsynsførende konstateret, at personalet taler om ansvarlighed i forhold at håndtere beboernes medicin, på den anden side er der konstateret fejl og mangler i dokumentationen af medicinskemaer. Den sygeplejefaglig dokumentation forekommer fortsat sparsom og mangelfuld. Der mangler generelt oplysninger, der beskriver de diagnostiske overvejelser, planlægning, udført pleje og behandling og opnåede resultater. Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation vil have særlig fokus i tilsynene for Forvaltningen foreslår, at tilsynsrapporten indstilles godkendt. Indstilles godkendt.

17 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 14. Rapport vedr. embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem, plejeboligbebyggelse og tilsvarende boligenheder j.nr k09 Embedslægeinstitutionen har fremsendt tilsynsrapporten vedrørende det lovpligtige tilsyn på Engholm den 21.november /.. Rapporten er vedlagt Sagsfremstilling Embedslægeinstitutionens konklusion vedrørende de sundhedsmæssige forhold: Det er Embedslægeinstitutionens vurdering, at AOC Engholm i alt væsentlighed fungerer tilfredsstillende Embedslægeinstitutionens anbefalinger i forbindelse med tilsynet den 28. december 2004 er blevet fulgt, dvs.: 1. Instruks vedr. den sundhedsfaglige dokumentation er udarbejdet. 2. Der foregår en systematisk opfølgning og bearbejdning af utilsigtede hændelser og fejl på fastlagte personalemøder 3. Plejecentret er ved at implementere itjournalen Lyngsø Embedslægeinstitutionen anbefaler: At adskille medicin i brug fra medicin, der ikke er i brug. Økonomi Til orientering Til efterretning.

18 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 15. til tilsyn med ældreboliger, plejeboliger og plejehjem j.nr k09 Hovedformålet med tilsynsbesøgene er at føre tilsyn med, om opgaverne på ældreområdet løses i overensstemmelse med den gældende sociale lovgivning, kommunens vedtagne serviceniveau og den konkrete afgørelse, der er truffet for den enkelte borger. Det er et klart mål med tilsynsbesøgene, at de baseres på dialog med alle parter med mulighed for afklaring, indsigt, forståelse og gensidig læring, og at man herved indsamler og deler viden med henblik på løsning af fælles udfordringer eller tiltag i Allerød Kommune. Ifølge serviceloven har kommunen alene pligt til at føre tilsyn med om beboerne på plejecentrene får de ydelser, de ifølge det politisk vedtagne serviceniveau har krav på. I det nuværende tilsyn og i forslaget til ny tilsynsmodel er der tale om et udvidet tilsyn ift. det lovpligtige, idet der også fokuseres på sundhedsfaglig dokumentation og medicinhåndtering m.v. Der er følgende forslag: 1. Der føres alene tilsyn med om borgerne får de ydelser, de har krav på 2. Det nuværende tilsyn fastholdes 3. Ny udgave af tilsynet godkendes og implementeres. I Allerød kommune aflægger forvaltningen hvert år ét uanmeldt og ét anmeldt tilsynsbesøg i kommunens 4 plejecentre og i hjemmeplejen. I alt 10 besøg. Dertil kommer eventuelle uanmeldte tilsyn, som er foranlediget af klager mv. Bilag med nuværende praksis for tilsynet ligger i sagen. Forvaltningen foreslår, at det anmeldte tilsynsbesøg erstattes af et kvalitets og udviklingsbesøg. Besøget foregår som en dialog, således at dagsordenen er situationsbestemt i forhold til de enkelte plejecentre. Formen for de uanmeldte tilsyn fastholdes med enkelte ændringer../. til ny tilsynsmodel vedhæftes. Dialog / høring et har været sendt i høring i Ældrerådet, Allerød hjemmepleje, Engholm og Mimosen.

19 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts vil indebære en administrativ lettelse og forkorte tidsforbruget på de enkelte tilsynsbesøg. Anslået 4050 administrative timer årligt. 2 og 3 kan afholdes inden for nuværende økonomiske ramme. Forvaltningen foreslår, at den nuværende tilsynsform erstattes af forslag om indførelse af et kvalitets og udviklingsbesøg og et revideret uanmeldt tilsynsbesøg. 3 godkendt. For så vidt angår tilsynsfunktionen foreslår Jørgen Dich og Viggo Janum, at denne udliciteres eller man undersøger mulighederne for at bytte tilsynsfunktionen med en anden kommune.

20 Sundheds og Velfærdsudvalget tirsdag den 28. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET 16. Orientering om eventuel magtanvendelse j.nr. Orientering om eventuelle foranstaltningen, magtanvendelse, jf. servicelovens 109 ae.j Dialog / høring Ingen. Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Viggo Janum, Jørgen Dich, Jens Grønne /Lisbet Overvad

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 Ældrerådet er inviteret til spisning kl. 19.00 på rådhuset. Mødet foregår på rådhuset i Mødelokale

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE TILSYNSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019 Indhold INDLEDNING... 2 VISION 2031 FOR FREMTIDENS ALLERØD BRINGES I SPIL... 3 UANMELDTE OG ANMELDTE TILSYN... 4 OPFØLGNING PÅ TILSYNENE... 6 TILSYN

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Indledning Uanmeldte tilsyn 2009

Indledning Uanmeldte tilsyn 2009 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligerne i Svendborg Kommune ved mindst et anmeldt og et uanmeldt tilsyn på hvert plejecenter.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 Hovedkonklusion s. 2 Uanmeldte kommunale tilsyn s. 3 Overordnet konklusion s. 3 Overordnede anbefalinger og

Læs mere

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Visitationen Holstebro kommune 3.10.2016 Side 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Hyppighed...3 3. Vurdering og opfølgning...4 4. Særligt om samtykke...5 5. Offentliggørelse...5

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR.: 16 SAGSTYPE: DAGSORDEN MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts 2011 MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 TILSTEDE: Lisa Dahl Christensen, Karin Mørch, Gunner Svendsen,

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med plejehjem og ældrecentre 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 10.08.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE. Lovgrundlag... 2 Ældrecenter Dalvangen... 3 Ældrecenter Hvissinge... 5 Ældrecenter

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Sagsnr.: 563-2008-45894 Doknr.: 563-2014-34723 Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre Tilsynspolitik ved hjælp efter Servicelovens 83 Social & Ældre 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Februar 2017 Ordrenr.: 680-17 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven

Læs mere

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema.

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Inspirationspapir Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Folketinget har ved lovbekendtgørelse nr. 629 af 11. juni 2010, ændret lov

Læs mere

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget Allerød Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen Tilsynsrapport Ordinært uanmeldt tilsyn på Plejecenter Solvænget Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1) Tilsynets formål 2) Tilsynsdato og tidspunkt 3) Tilsynsresumé

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune Mandag den 9. august 2010 fra kl. 9.00. Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Aabybro Plejehjem.

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 21. december Århus Kommune. 1. Resume

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 21. december Århus Kommune. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 21. december 2005 Redegørelse vedr. tilsynet på Århus Kommunes lokalcentre og plejehjem i 2004 samt den årlige afrapportering vedr.

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Sundhed og Omsorg TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE OKTOBER 2016 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 T I L S Y N S P O L I T I K

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2013 Mødetidspunkt 07.00 Mødelokale Værelse 1108 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 10. oktober

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udarbejdet af Myndighed, Sundhed & Omsorg 1 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Uanmeldt tilsyn foretaget af Myndighed 5 Procedure

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

SUOC - Team Sundhed og Udvikling

SUOC - Team Sundhed og Udvikling NOTAT SUOC - Team Sundhed og Udvikling 20-10-2017 M-sag ÆSU januar 2018 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2017 i Hjemmeplejegruppen Nord På foranledning af Ældre- og Sundhedsudvalgets forespørgsel om at se tilsynsrapporterne

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2014 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 10. maj 2006. Århus Kommune. 1. Resumé

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 10. maj 2006. Århus Kommune. 1. Resumé Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 10. maj 2006 Redegørelse vedr. tilsynet på Århus Kommunes lokalcentre og plejehjem i 2005 samt den årlige afrapportering vedr. magtanvendelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Region

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Hørsholm Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Hørsholm Kommune J. nr. 4-17-256/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Hørsholm Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger Sundheds- og omsorgsområdet De kommunale tilsyn i plejeboliger Årsrapport 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det overordnede formål med de kommunale tilsyn...3 3. Gennemførelse af det kommunale

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J.nr. 4-17-236/1/MAT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post hvs@sst.dk Allerød

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet 2007 Nordfyns Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejeboligenheder i Nordfyns kommune i 2007 Indledning Formålet med plejehjemstilsynet er at forbedre den

Læs mere

Tønder Kommune - Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Rosenvænget Tøndervej Skærbæk

Tønder Kommune - Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Rosenvænget Tøndervej Skærbæk INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tønder Kommune - Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Rosenvænget Tøndervej 47 6780 Skærbæk Januar 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Formål... 2 2

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig

Læs mere

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 J.nr.: 27.12.16-K09-7-18 Implementeringskontoret Baggrund for kommunale tilsyn på

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision

KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision Københavns Kommune Sundheds- og omsorgsforvaltningen Tilsyn på plejehjem m.v. April 2008 U D K A S T Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Tilsynsresultater

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Opfølgende tilsynsrapport 2014

Opfølgende tilsynsrapport 2014 Opfølgende tilsynsrapport 2014 Plejecenter Åbrinken Adresse: Gl. Banevej 8, 7470 Karup J Kommune: Viborg Leder: Mette Bergkvist Telefon: 87 87 63 90 E-post: sikkerjob-velfaerd@viborg.dk Dato for ordinært

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland, Villy Thomsen og Ole Kjeldsen. Jørgen Kier deltog i pkt. 41. Mødet slut kl. 11.30 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring Tilsynsrapport Tønder Kommune Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring Uanmeldt tilsyn September 2017 INDHOLD 1.0 Vurdering 2 1.1 Tilsynets samlede vurdering 2 1.2 Tilsynets

Læs mere

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Sundhed og Ældre

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Sundhed og Ældre Årsrapport Kommunalt Tilsyn 2014 Sundhed og Ældre Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard Sagsnr.

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Dagsorden til ordinært møde Mette Herberts kontor Mandag 23.05.2016 kl. 14:15 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om afholdt dialogmødeom budget 2017-2020 på ældreområdet 3

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016 Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen m.v. Thisted Kommune fører tilsyn med den personlige og praktiske hjælp efter Serviceloven (SEL) 83, som leverandørerne yder til kommunens

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kaas Plejecenter.

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN KASTANJEHAVEN TROELS-LUNDS VEJ 25 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER ELLEN FOGH ANDERSEN [Tilsynet er aflagt d. 26. januar

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6

INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6 1 Indledning Tilynet er udført af : Inge Bukart Hansen, visitator Dorthe Milthers, områdeleder

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 19. januar 2018 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 5 2. Samlet konklusion... 6 3. Beskrivelse af procedurer for tilsyn... 8 4. Resultater

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvor kan man henvende sig om forebyggende hjemmebesøg?... 3 3.1 Klageadgang... 3 4.0 Målgruppe -

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

!"# "#$ $ %"#%& '()*# +,#& -./ /000 " 1/!2% 34 %$#%% " # #$,% %/5#" 6# /7 8# /$ -%& #$ #

!# #$ $ %#%& '()*# +,#& -./ /000  1/!2% 34 %$#%%  # #$,% %/5# 6# /7 8# /$ -%& #$ # !"# "#$ $ %"#%& '()*# +,#& -./ /000 " 1/!2% 34 %$#%% " # #$,% %/5#" 6/ 6# /7 8# /$ -%& #$ # 9!" # $ %!" # " " &!" #' $!" #" (!" #) & * + 84%&%#%$!: Ifølge Sundhedsloven 219, stk. 1 og 2 og lovbekendtgørelse

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Midt den 4. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016 Indhold Forord... 2 1. SAMLET TILSYNSRESULTAT... 2 Anbefaling... 3 2. FORMALIA... 3 3. DATAGRUNDLAG... 3 3.1 Skriftligt grundlag... 3 3.2 Personlig pleje... 4 3.3 Praktisk hjælp... 4 3.4 Madservice...

Læs mere

Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V)

Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V) ALLERØD KOMMUNE Sundheds og 20102013 Møde nr. 40 Mødet blev holdt fredag den 01. marts 2013 på Rådhuset i Solvænget. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl Hvidovre kommune Børn og Velfærd Sundheds- og Træningsafdelingen Visitationen visitationen@hvidovre.dk November 2015 Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn Hjemmeplejen Nord Dato og tidspunkt for tilsyn:

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Ole Kjeldsen, Henry Jeppesen og Kaj Juul. Mødet slut kl. 10.45 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf.

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf. EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN K ØBENHAVNS A MT j.nr. 15-17-31/3 Tilsynsrapport 2005 for Værebropark Plejecenter Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Tlf.: 39574442 Kommune: Gladsaxe Tilsynet blev foretaget

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Referat. Mødedato: 25. august n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder. Starttidspunkt for møde: 15:30. Fraværende: Tønder Kommune Handicaprådet

Referat. Mødedato: 25. august n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder. Starttidspunkt for møde: 15:30. Fraværende: Tønder Kommune Handicaprådet Mødedato: 25. august 2015 Mødelokale: Hjælpemiddelcentrale n, Fabriksvej 12, 6270 Tønder Starttidspunkt for møde: 15:30 Fraværende: Poul Erik Kjær, Lisbeth Bang Pedersen og Jette Moshage ved afbud 25.

Læs mere

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Human Care. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 9. november 2015 kl

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Human Care. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 9. november 2015 kl Hvidovre kommune Børn og Velfærd Sundheds- og Træningsafdelingen Visitationen visitationen@hvidovre.dk November 2015 Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn Human Care Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 9.

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Sengeløse Plejecenter 3. november 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr. 63448-15

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6

Kun pkt. 1 Kun pkt. 6 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7 Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 15.08.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. marts 2010 33 019.

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar Tilsynspolitik

Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar Tilsynspolitik Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar 2018 Tilsynspolitik Indhold 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Formål... 3 4. Metode... 4 5. Skærpet tilsyn... 5 6. Tilsynsresultater... 5 7. Kontaktoplysninger...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Søglimt. Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard. Mia Mortensen. Joan Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Søglimt. Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard. Mia Mortensen. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 01-10-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Søglimt Nørrevang 30, Sunds Gitte Houensgaard Mia Mortensen Joan Nørgaard

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 Indledning Kerteminde Kommune har aflagt tilsynsbesøg på Kerteminde Kommunes plejecentre. Generelt er formålet med tilsynet at sikre:

Læs mere