Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 7. september kl på SOSU Aarhus, lokale D 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 7. september kl på SOSU Aarhus, lokale D 1."

Transkript

1 Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder Carsten Bartholdy Neergaard, Fenrishus, Region Midtjylland Annie Schacht, FOA Mette Fuglsig Schjødt, FOA Tine Thordén, FOA Uddannelsesansvarlig Marianne Bech Andersen, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Konsulent Jane Kortnum, Børn og Unge, Aarhus Kommune Elevrepræsentant Iben Stagaard, SOSU Aarhus Elevrepræsentant Jeanett Riddersborg Villumsen Avci, SOSU Aarhus Udviklingskonsulent Ole Svejstrup, Socialpsykiatri og udsatte voksne, Aarhus Kommune Underviser Nille Meyer, SOSU Aarhus Vejleder Verner Sønderby, SOSU Aarhus Konstitueret Uddannelsesleder Dorte Greve Engsig, SOSU Aarhus Uddannelseschef Mette Hedegård Jørgensen, SOSU Aarhus Direktør Niels Brun Madsen, SOSU Aarhus Referent Dorte Lorenzen, SOSU Aarhus Afbud: Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Uddannelsesansvarlig Malene Holmgaard Møller, AUH Århus Sygehus Underviser Line Crump Horsted, SOSU Aarhus Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus Mandag den 7. september kl på SOSU Aarhus, lokale D Godkendelse af dagsordenen af mødet Dagsordenen blev godkendt 2. Referat af LUU s møde den 23. maj 2016 Referatet blev godkendt 3. Drøftelsespunkt: Skolens fusionering: Silkeborg Aarhus v/ Direktør Niels Brun Madsen På baggrund af en kort orientering om hvor vi står i processen drøftes de mulige konsekvenser for LUU og LUU s fremtidige organisering og rolle. Vi er midt i en fusionsfasen og forventer at få godkendelsen fra Ministeriet sidst i september måned Indtil da er vi i en overgangsfase/interimsfase. Bestyrelsen har nedsat et forretningsudvalg. Der har været ganske få spørgsmål fra Ministeriet ift. sammenlægningsredegørelsen for SOSU Østjylland. Der er sat navne på den nye ledergruppe: Niels Brun Madsen, Bente Strager, Mette Hedegaard Jørgensen, Karen B. Roed. Dimensioneringen: Arbejdet med fusionen får lige pludselig en anden vinkel i forhold til de nye dimensionerings aftaler. Der kommer til at ske en dramatisk nedgang i antallet af praktikpladser og det skal vi prøve at håndtere på skolerne. Der er en del gammel aktivitet som fortsætter ind i det nye år, og på den måde afbøder nogle af de personalemæssige konsekvenser.

2 Der forventes et fald på 60 på PA, fald på 75% på SSH og en stigning på 25% på SSA. Referat fra mødet den 13. september 2016 findes på KL s hjemmeside: fallback/referat af mode i KKR Midtjylland den 13 september 2016 id210412/?n=0&section=29800 Skolen opfordre til, at der fremadrettet påtænkes et samlet LUU (SOSU Aarhus og Silkeborg) delt op i SOSUområde og PA område. LUU tilkendegav at der vil give mening at dele LUU op i to grupper (SOSU PA) så der kan arbejdes mere ned i dybden. Oplæg fra formandskaberne bliver fremlagt og prøve det af. Der lægges op til at punktet tages op igen senere. 4. Drøftelsespunkt: De nye social og sundhedsuddannelser v/ konstitueret uddannelsesleder Dorte Greve Engsig Kort om seneste nyt og overblik over processen hen imod implementering. Oplæg til og kort drøftelse af hvordan LUU kan se sig selv involveret i den konkrete proces. Bilag vedhæftet. (BEK + uddannelsesordninger i høring) Nyt i bekendtgørelse 2017: Hjælper og assistentuddannelserne bliver to selvstændige uddannelser. SSH ligger meget tæt op ad bekendtgørelsen GF2 skal tones i hjælper retningen Ændringer: Formål: Nye fagmål: Kun SSH Nye uddannelsesspecifikke fag Nye uddannelsesspecifikke valgfag Opnår viden og færdigheder indenfor overordnede kompetenceområder (Professionel omsorg, pleje og praktisk hjælp i et rehabiliterende perspektiv inden for det primærkommunale område) Talentspor Niveau 3 Social og Sundhedshjælperens rolle (2 uger) Mødet med borgeren (3 uger) Personlig hjælp, omsorg og pleje (4 uger) Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering (4½ uger ekspert) Alle fagmål er obligatoriske, 1 udbydes som ekspert. Der tænkes tværfaglig perspektiv ind i alle fagmålene. Nye valgfrie uddannelsesspecifikke fag (vi skal ikke udbyde alle fag, men skal sørge for at vi som skole udbyder alle): Samarbejde med borgeren med demens og dennes pårørende Kost og motion til udsatte grupper Livskvalitet og forebyggelse af ensomhed Mødet med borgeren med psykisk sygdom Sosu hjælperens opgaver i det palliative forløb Velfærdsteknologi og opgaver omkring telemedicin Der skal laves en ny fælles LUP (SOSU Aarhus/SOSU Silkeborg), den forventes færdig medio oktober Hvordan ønsker LUU involveringsgrad/orientering: Det er meget kort frist. Der skal kunne planlægges skema for 1/1 2017

3 Der er enighed om at der i første omgang koncentreres om assistentuddannelsen. Orientering og høringsfrist: Assistenter: SSA GF2 skal tones mod assistentuddannelsen. Der tilbydes eux Ændringer Kun SSA Nye regler om praktikuddannelse Nye praktikmål Nye obligatoriske uddannelsesspecifikke fag: Mødet med borgeren og patienten (avanceret) 5 uger Det sammenhængende borger og patientforløb (avanceret/ekspert) 3 uger Kvalitet og udvikling (avanceret) 3 uger Somatisk sygdom og sygepleje (avanceret/ekspert) 7 ½ uge Psykisk sygdom og sygepleje (avanceret) 6 ½ uge Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering(avanceret/ekspert) 6 uger Farmakologi og medicinhåndtering (avanceret) 3 uger Formål Opnå viden og færdigheder inden for følgende overordnede kompetenceområde (Professionel helhedsorienteret sygepleje og rehabilitering I samarbejde med borgere og patienter med grundlæggende behov I et tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde I det nære og det sammenhængende sundhedsvæsen) Nye valgfrie uddannelsesspecifikke fag, enkelte er 2 ugers fag. Prøver Farmakologi og medicinhåndtering 3 prøver i grundfag Afsluttende prøve Hvordan bedømmer vi eleverne i de fag som de ikke går til prøve i? Bør fremadrettet drøftes i LUU. Assistentuddannelsen udbydes som EUX Talentspor (mindst 25 % af skoleundervisningen på hovedforløb på et højere niveau) 3 praktikperioder i fast rækkefølge Hvordan defineres psykiatriskafsnit, det skal defineres anderledes end før i forhold til forløbet først 4 uger skole og derefter 40 uger praktik. Hvordan holder skolen fast i eleverne? Der er ved at blive skrevet et høringssvart. Der er forslag om at lægge en skoleperiode på 10 uger ind i første praktikperiode så eleverne kan bliver klædt bedre på til at varetage opgaverne i praksis. Elevernes erfaring er kun GF2 erfaringer og ikke som tidligere SSH erfaring. Det kræver en ny tænkning og ny måde praksis skal tage imod de nye assistentprofiler på. FOA og Niels Brun Madsen frygter at det kan give anledning til større frafald. GF2 skal tones til praksis. Gerne med mere virksomhedsforlagt undervisning. Der skal nedsættes et udvalg som følger eleverne igennem den lange praktikperiode (praktik 1) samt ifm. virksomhedsforlagt undervisning. Optag 4 optag (feb., maj, aug., nov.) Pt. 22 EUX elever 10 ønsker SSA og 12 PA retning.

4 LUU ønsker sparring fra hhv. skole/praktik/foa i forhold til indhold og toningen. Sparingsgruppe består af en fra hvert felt. (Sparring=hørring). Skole melder ud: Gruppe Ole Svejstrup Liselotte Brahe Joan Sindberg/Marianne Bech Andersen Annie Schacht Powerpoint Bekendtgørelse 2017 Det nye i sosu uddannelserne vedhæftet referatet. 5. Orienteringspunkt: Kommunernes tilslutning til EUX v/ Niels Brun Madsen Kort status/opfølgning fra sidste møde Vi har pt. 22 elever på EUX, 10 SOSU og 12 PA. Det er en ny elevgruppe/elev typer som vi forventer os meget af og som vi godt vil have flere af. Det forventes at de skal på hovedforløb til sommer Underviserne synes det er spændende og det giver energi. Kommunerne bakker op om projektet. Vores indtryk er at de har det der skal til for at kunne gennemføre EUX. De skal have en identitet af at være EUX. Det undersøges om elever som har gennemført 1. G kan komme ind til sommer. Hvad med samarbejde med Randers? De har 2 4 med SOSU retning. 6. Orienteringspunkt: Virksomhedstilfredshedsmåling v/ Uddannelseschef Mette Hedegård Jørgensen Ministeriet har udmeldt en endelig model for de obligatoriske virksomhedstilfredshedsmålinger. LUU introduceres kort til målingernes indhold og procedurerne omkring det. Melding fra Ministeriet omkring målinger på samarbejde. Skolen sørger for at sende spørgeskema ud inden jul. Det kommer til at foregå elektronisk og fremover skal det ske 1 gang årligt. Målingen kan gå på enkelte elever eller forvaltninger. Spørgsmålene er obligatoriske og kan ikke fraviges. Skolen sender til dem som tegner uddannelsesaftalerne (BU, forvaltningen) 7. Drøftelse og godkendelsespunkt: Kvalitetssikring af praktiksteder og samarbejdet v/ praktikansvarlig Verner Sønderby og Joan Sindberg (Punktet har været på dagsordenen i marts hvor det blev besluttet, at punktet skulle tages op senere) PASS har en forventning om at LUU bistår det faglige udvalg i det løbende arbejde med at kvalitetssikre praktikken på uddannelserne, og at der er en løbende kontakt med de godkendte praktikvirksomheder og praktiksteder. Det skriftlige oplæg fra arbejdsgruppen (Verner og Joan) drøftes og godkendes. Bilag til punktet eftersendes hurtigst muligt! Verner Sønderby orienterede om papiret om løbende kvalitetssikring og sagde, at papiret i høj grad beskriver, hvordan praksis i dag er. Der var generelt en positiv tilbagemelding på papiret om løbende kvalitetssikring af praktikken. Der var et spørgsmål til, hvad man skal forstå ved evaluering af praktikken. Aarhus Kommune og Favrskov Kommune fremhævede, at eleverne løbende evaluerer deres praktikforløb. Retningslinjer for løbende kvalitetssikring af praktikken blev vedtaget på LUU den 7. september 2016 med den kommentar, at det skal tages op på et LUU-møde i marts 2017 mhp. at drøfte, hvad evaluering i praktikken konkret betyder.

5 8. Orienteringspunkt: 25 års reglen v/ Uddannelseschef Mette Hedegård Jørgensen Ministeriet har rettet henvendelse til skolerne med en præcisering af 25 årsreglen, da den i flere tilfælde er blevet tolket forkert ved reformstart. Der gives hermed en kort orientering og præcisering af reglen, et overblik over omfanget af elever der er blevet fejlindplaceret på SOSU Aarhus og i øvrigt information om hvordan skolen i samarbejde med de aktuelle arbejdsgivere har planlagt at håndtere fejlen. Bilag vedhæftet (ministeriets præcisering) 25 års reglen er misfortolket af mange skoler og ministeriet er kommet med en præcisering. For vores vedkommende drejer det sig om 14 elever fra Aarhus, 30 elever fra Regionen, 1 elev fra Odder og 1 elev fra Syddjurs. Har man være indskrevet på GF SOSU/PAU forløb så gælder reglen. Måske kan der blive tale om evt. dispensation. Øvrige GF forløb (tekniske GF forløb) tæller selvfølgelige ikke med. Det er aftalt med Aarhus Kommune at det skal give mening for eleverne. Skolen tilbyder at gennemgå alle elevsager og sikre, at ingen falder igennem. 9. Orienteringspunkt: Nye regler omkring realkompetencevurdering for EUV elever v/ Uddannelseschef Mette Hedegård Jørgensen Kort orientering om ændringerne og skolens håndtering af det. Det er nu muligt at få foretaget en kompetencevurdering uden at melde sig på uddannelse. Vi arbejder ud fra 3 forskellige grupper af RKV 1) Ansøger er blevet optaget på uddannelsen 2) Ledige som jobcentre ønsker afklaret 3) Kompetencevurdering forud for ansøgning Der er vigtigt at man kan få en afklaring inden der søges ind på uddannelsen. Enkelte LUU medlemmer gav udtryk for at det er svært at finde oplysningerne omkring RKV på vores hjemmeside. Henvis altid gerne til vores vejledere. 10. Drøftelsespunkt: Overgangskrav og ansættelse af elever v/ Niels Brun Madsen Hvordan undgår vi fremover, at der sker fejl omkring optag og at der ikke tegnes uddannelsesaftaler med elever der ikke lever op til overgangskravene? Elever som har haft orlov og som ikke opfylder de nye krav til uddannelserne. Hvordan kan vi gøre det anderledes? FOA; Den fælles opmærksomhed i alle led. Tag kontakten til skolen INDEN vi laver aftalen Fælles opmærksomhed. Joan Sindberg; Skærpet opmærksomhed og brug skolen 11. Orienteringspunkt: Hjælpeskemaer SOSU v/ Verner Sønderby Kort orientering fra arbejdsgruppen om status og tidsplan i forbindelse med udvikling af nyt hjælpeskema Sammen med handleplanen skal der også indsendes et hjælpeskema. Det er blevet besluttet at der laves en workshop med vejledere og elever. Hvordan får man overgangen fra praktikstedet til skolen så lempeligt. Endeligt skema fremlægges for LUU juni Vi benytter fortsat de eksisterende skemaer. 12. Beslutningspunkt: SOSU assistenters ferieplan v/ Joan Sindberg Der er blevet fremsat et forslag om for fremtiden at lægge 5 uger. Kan dette godkendes? Forslag fra Aarhus kommune omkring skole praktikplan blev fremlagt.

6 Der opleves fortsat stigning i antallet af elever som planlægger ferie i andre perioder end der hvor vejlederne har. Det er muligt at forhandle sig til ferie udenfor den 5 uge. Mette Fuglsig; Det er principperne som er vigtige. Vejledning når elever er i praktik er vigtigt. FOA møder elever som ikke får vejledning når vejleder har ferie. Godt at der kan forhandles. Principperne er i orden. Jane Kortnum; På PA aftales ferie med lederen på praktikstedet. På SOSU får eleverne meget sent besked om hvor de skal i praktik hvilket gør at det kan være svært at planlægge ferie. Joan Sindberg; Vil gerne ændre i skole/praktik planerne for marts holdene allerede nu. Mette Fuglsig Det er vigtig at eleverne kender deres ferie så hurtigt som muligt. Der er taget højde for skoleperioderne. LUU godkender skole/praktikplanenerne som er vedlagt med referatet. 13. Orientering fra formanden v/ Joan Sindberg Herunder dialogmøder PASS Det var kun Jane Kortnum og Joan Sindberg som havde deltaget i PASS dialogmødet. PASS skal være bedre til at langtidsplanlægge. Der vigtigt at PASS melder ud i god tid så vi på LUU kan snakke om hvem der deltager. PASS er orienteret om at det vil være en god ide hvis de planlægges i god tid. Jane og Joan synes det var et godt møde med bl.a. ERFA med øvrige deltagere. Hvordan vil vi bruge vores møderne til fremover? I nogle udvalg er det skolen som sætter dagsordenen. 14. Orientering fra skolen v/ Niels Brun Madsen LUU arbejdet fremover. Der bliver nedsat en arbejdsgruppe med de to LUU udvalg. Der udarbejdes et udkast til forretningsudvalget. I Silkeborg er det Irene Frederiksen som er formand, Lone Smedegaard er næstformand, SOSU sektoren. 15. Punkter til næste møde d. 23. november Afklaring omkring LUP (GF2, SSH, SSA) GF2 LUP LUU Talent i praktikken, kan vi i praktikken se nogle af de opgaver som talent eleverne har i skoleperioden. Dorte Greve Engsig finder nogle eksempler på opgaver og sender dem ud. 16. Eventuelt Løbende status

Hos Social og Sundhedsskolen i Silkeborg er der et LUU for SOSU, et LUU for PÆD og et LUU

Hos Social og Sundhedsskolen i Silkeborg er der et LUU for SOSU, et LUU for PÆD og et LUU Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Annie Schacht, FOA Mette Fuglsig Schjødt, FOA Tine Thordén, FOA Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg 16. november 2015 Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lilian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Uddannelsesansvarlig Liselotte Brahe, AUH, Region Midtjylland Afdelingsleder

Læs mere

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10

Referat LUU møde 22. Maj kl i lokale D1.10 Referat LUU møde 22. Maj kl. 8.30-11.30 i lokale D1.10 Inviterede: Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland

Læs mere

Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016

Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016 17. marts 2016 /aku Referat af LUU-møde afholdt den 1. marts 2016 I mødet deltog følgende: Joan Sindberg, Lillian Gade Abrahamsen, Carsten Neergaard, Annie Schacht, Tine Thordén, Elsie B Christensen, Jane

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted:, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Valeur Tid: kl. 9.00 12.00 Emne

Læs mere

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat ansvarlig) tid 1. 5 min. Kl. dagsorden. Referat fra 17.september Mødetype: 4. møde i LUU SOSU 5. november 2018 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Hermansen Sted:, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1. Tid: kl. 8.30 11.30

Læs mere

Referat LUU SOSU 27. februar kl , Hedeager 33. Lokale: D1.10

Referat LUU SOSU 27. februar kl , Hedeager 33. Lokale: D1.10 Referat LUU SOSU 27. februar kl. 8.30-11.30, Hedeager 33 Lokale: D1.10 Inviterede Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Jette Ohlsen, FOA Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region

Læs mere

Praktikvejleder træf Social- og sundhedsassistent uddannelsen

Praktikvejleder træf Social- og sundhedsassistent uddannelsen Praktikvejleder træf 2018 Social- og sundhedsassistent uddannelsen 12.00-12.10 Velkommen Program for dagen 12.10-12.25 Læsevejleder/SPS (Marianne Bay) 12.25-12.35 Præsentation af SSA uddannelsen(karina

Læs mere

Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland

Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland Referat LUU SOSU den 19. februar 2018, SOSU Østjylland Deltagere: Marianne Beck Andersen, Uddannelsesansvarlig MSO Aarhus Kommune Ole Svejstrup, Udviklingskonsulent, Tilforordnet psykiatrien MSB Aarhus

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus. Mandag den 23. maj 2016 kl. 08.30 11.30 på SOSU Aarhus

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for SOSU Aarhus. Mandag den 23. maj 2016 kl. 08.30 11.30 på SOSU Aarhus Uddannelsesansvarlig Joan Sindberg, Favrskov Kommune Uddannelsesansvarlig Lillian Gade Abrahamsen, Region Midtjylland Annie Schacht, FOA Mette Fuglsig Schjødt, FOA Tine Thordén, FOA Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Referat LUU SOSU 14. maj på SOSU Østjylland

Referat LUU SOSU 14. maj på SOSU Østjylland Referat LUU SOSU 14. maj på SOSU Østjylland Deltagere: Lone Smedegaard, Sektorformand FOA Silkeborg-Skanderborg (næstformand) Marianne Beck Andersen, Uddannelsesansvarlig MSO Aarhus Kommune Irene Frederiksen,

Læs mere

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat tid X

Sagsfremstilling Forberedelse til punktet Proces Afsat tid X Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Tid: kl. 9.00 12.00 1. 9.00-9.05 Emne (og ansvarlig) Godkendelse

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedshjælperuddannelse Ny uddannelse Social og sundhedsuddannelse En uddannelse bliver til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse

Læs mere

info dag/rhe

info dag/rhe SOSU 2017 Social og sundhedsuddannelse En uddannelse blev til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedshjælperuddannelse Erhvervsuddannelsen til social-

Læs mere

Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med?

Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med? Udfordringer for kommuner og regioner de kommende år Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med? Ursula Dybmose Formand PASS Marts 2018 Udviklingen af kvaliteten i praktikken Begrundelser for de to nye

Læs mere

Den nye Social- og Sundhedsassistent uddannelse

Den nye Social- og Sundhedsassistent uddannelse Den nye Social- og Sundhedsassistent uddannelse Baggrund for den nye SSA-uddannelse Udvikling i opgaver på social og sundhedsområdet og øgede kompetencekrav til SSH og SSA Arbejdsdeling og opgaveglidning

Læs mere

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole.

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Mødet afholdes på Randers Social- og sundhedsskole. Mandag d.28.september 2015 fra 12.00 til 15.00 i lokale

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 tirsdag, den 25. august 2015 kl. 9.00 12.00 på Social & SundhedsSkolen, Herning, i mødelokale 1 Til stede: Afbud fra: Referent: Herning Kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl til Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Der var følgende rettelser til dagsorden: Morgen Guldmann-Olsen er med omkring orientering om ledelse rykket op som første punkt.

Der var følgende rettelser til dagsorden: Morgen Guldmann-Olsen er med omkring orientering om ledelse rykket op som første punkt. Referat LUU SOSU møde den 1.marts kl. 9.00 12.00 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sindberg, Favrskov Kommune Mette Gjødvad Høy, Region Midt

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

Informationsdag 2019 SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENT UDDANNELSEN PR

Informationsdag 2019 SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENT UDDANNELSEN PR Informationsdag 2019 SOCIAL OG SUNDHEDSASSISTENT UDDANNELSEN PR. 1.1.2017 Grundforløb 2 sosu -> hovedforløb Obligatorisk grundforløb optil 20 uger Dansk D og Naturfag E prøve i et af fagene Uddannelsesspecifikke

Læs mere

Afbud: Lone Kolbæk i stedet deltog Mette Høy (Region Midt), Sonja Svenkerud (elevrådsrepræsentant) og Majbritt Nielsen (FOA)

Afbud: Lone Kolbæk i stedet deltog Mette Høy (Region Midt), Sonja Svenkerud (elevrådsrepræsentant) og Majbritt Nielsen (FOA) 1 Dagsorden LUU SOSU møde den 10. september 2015 kl. 12.00 15.00 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region

Læs mere

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 LUU PAU Dato: 16. december 2015. Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 Deltagere: Annie Hansen, Jørgen Nitschke, Carina Rasmussen, Hanne Dorte Iversen, Grethe Buch, Pia

Læs mere

Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland

Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland Referat LUU SOSU 17. september SOSU Østjylland Til stede Joan Sindberg, Uddannelsesansvarlig Favrskov Kommune (formand) Lone Smedegaard, Sektorformand FOA Silkeborg-Skanderborg (næstformand) Marianne Beck

Læs mere

Møde LUU SOSU Dato: 12. juni 2019, kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens, lok 328

Møde LUU SOSU Dato: 12. juni 2019, kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens, lok 328 Møde LUU SOSU Dato: 12. juni 2019, kl. 9-12 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens, lok 328 Mødedeltagere: Anne Bak Larsen, Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Hanne Christensen, Hanne Suhr, Helle Brinch,

Læs mere

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt.

Der udleveres ikke skolepraktikplan for 2016, da de sidste godkendelser mangler. Derudover er dagsordenen godkendt. Referat af 4. møde i LUU-PÆD den 11.11.2015 Kl. 11:30-14.30 Deltagere: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland

Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland Referat LUU-PÆD 12. juni 2018, SOSU Østjylland Deltagere: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune Ole Svejstrup, Uddannelseskoordinator

Læs mere

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30.

Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Referat fra ekstraordinært Skolepraktikrådsmøde fredag d. 11.marts 2016 fra kl. 8.30 12.30. Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Irene Winther(IW), Ruth Skriver(RS), Anette Dippel Larsen(ADL), Susanne Pallesen(SP),

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16.

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16. Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole mandag den 24. november kl. 14.00 16.00 Deltagere: Birgitte Sandahl, Karin Valbæk, Anne-Birgitte

Læs mere

Talentspor på ZBC-SOSU Sjælland Procedure og vejledning

Talentspor på ZBC-SOSU Sjælland Procedure og vejledning Talentspor på ZBC-SOSU Sjælland Procedure og vejledning Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse Gældende fra 1. januar 2017 [Skriv her]

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

EUD reform Social og sundhedsuddannelsen - med fokus på SSA

EUD reform Social og sundhedsuddannelsen - med fokus på SSA EUD reform 2015 Social og sundhedsuddannelsen - med fokus på SSA EUV eller EUD EUD under 25 Skal blive så dygtige som muligt. EUV over 25 Skal have så kort et forløb som muligt Skal som udgangspunkt

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreform

Erhvervsuddannelsesreform Erhvervsuddannelsesreform 2014-2015 Ursula Dybmose, KL Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner, PASS 1. september 2014 Indhold Reformens mål Grundforløbet Flytning af 7 uger Adgangskrav til hovedforløbet

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Lokal undervisningsplan for Social- og Sundhedsassistentuddannelsen på SOPU Særudgave

Lokal undervisningsplan for Social- og Sundhedsassistentuddannelsen på SOPU Særudgave Lokal undervisningsplan for Social- og Sundhedsassistentuddannelsen på SOPU Særudgave Udarbejdet i samarbejde med de lokale uddannelsesudvalg Gældende fra 1. august 2015 1 Praktiske oplysninger Se link:

Læs mere

Temaeftermiddag for praktikken

Temaeftermiddag for praktikken Temaeftermiddag for praktikken Social og sundhedsuddannelsen under erhvervsuddannelse lov og bekendtgørelse Oktober 2008 EUD lov og bek. v. Gitte B Jensen Side 1 Temaeftermiddag for praktikken Lov og indgangene

Læs mere

Nye social- og sundhedsuddannelser

Nye social- og sundhedsuddannelser Nye social- og sundhedsuddannelser Januar 2017 Stine Hesse Hansen, uddannelsesansvarlig Side 1 Program To nye grundforløb 2 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Prøver på hjælperuddannelsen Social- og

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for social- og sundhedshjælperuddannelsen

Tekstdel - Uddannelsesordning for social- og sundhedshjælperuddannelsen Tekstdel - Uddannelsesordning for social- og sundhedshjælperuddannelsen Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Fredag den 16. september 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Silkeborg, Høgevej 4, Blok 1, lokale 1.01

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Silkeborg, Høgevej 4, Blok 1, lokale 1.01 Mødetype: 2. møde i LUU SOSU 13.maj 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Silkeborg, Høgevej 4, Blok 1, lokale 1.01 Katrine Valeur Tid:

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Fra praksis: Annette Dippel Larsen, Birgitte Sandahl Bogner, Stefi Olesen, Susanne Pallesen, Anne-Marie Sørensen, Vera Larsen, Ruth Schriver Fra skolen:

Læs mere

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen REFERAT LUU PAU 4. november 2016 Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen Afbud: Grethe Buch, Peter Søegaard, Henning Troelsen

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole.

Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Referat af møde i lokalt uddannelsesudvalg, for social og sundhedsområdet Randers Social og Sundhedsskole. Mødet afholdes på Randers Social- og sundhedsskole. Fredag d.24.april fra kl.12.00 til 16.30(OBS

Læs mere

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30

Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Referat fra skolepraktikrådsmøde torsdag d. 10.september fra kl. 8.30 13.30 Fra praksis: Bente Juulsgaard(BJ), Birgit Søndergaard(BS), Irene Winther(IW), Ruth Skriver (RS), Vera Larsen(VL), Anette Dippel

Læs mere

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER

SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER SKOLE-PRAKTIKMØDE SOSU ASSISTENTER Tidspunkt: 3. september 2009 Deltagere: Arbejdsgivere, praktikansvarlige og skolen Referent: Anne Høyrup Referat AD 1. orientering vedrørende SOSU uddannelsen Fællestaxameteret

Læs mere

Bilag samlet fil til referat

Bilag samlet fil til referat Dagsorden LUU SOSU møde den 29. maj kl. 12.00 15.00 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sindberg, Favrskov Kommune Mette Gjødvad Høy, Region Midt

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 23/2, 2014, kl.: 10.15-14.00. Selandia Park 8, lokale U7, 4100 Ringsted.

Referat fra Fælles LUU møde den 23/2, 2014, kl.: 10.15-14.00. Selandia Park 8, lokale U7, 4100 Ringsted. Referat fra Fælles LUU møde den 23/2, 2014, kl.: 10.15-14.00. Referent: Merete Frank Christensen Selandia Park 8, lokale U7, 4100 Ringsted. Tilstede: PA LUU: Marianne Frederiksen, Mogens Bech Madsen, Mette

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Sted: SOSU Østjylland, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1.

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Sted: SOSU Østjylland, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1. Mødetype: 4. møde i LUU SOSU 5. november 2018 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Birte Sted: SOSU Østjylland, Afdeling I Silkeborg, Høgevej 4, Lokale 1.04 i Blok 1. Hermansen

Læs mere

Martin Bastrup Mikkelsen, elevrepræsentant Silkeborg Simon Adsbøl, elevsuppleant Silkeborg

Martin Bastrup Mikkelsen, elevrepræsentant Silkeborg Simon Adsbøl, elevsuppleant Silkeborg Referat af LUU-PÆD møde den 13. maj 2016 kl. 8.30-11.30 Inviterede: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 3/9, 2015, kl.:

Referat fra PA LUU møde den 3/9, 2015, kl.: Referat fra PA LUU møde den 3/9, 2015, kl.: 13.35-15.05 Referent: Merete Frank Christensen Tilstede: Marianne Frederiksen, Åse Høybye, Helle Hjarsø, Lars Thaarbøl, Pia Rønn Larsen, Ea Kristensen, Ulla

Læs mere

LUU SOSU Dato: 30. maj 2016 Sted: Social-og Sundhedsskolen FVH, Ane Staunings Vej 21, Horsens.

LUU SOSU Dato: 30. maj 2016 Sted: Social-og Sundhedsskolen FVH, Ane Staunings Vej 21, Horsens. LUU SOSU Dato: 30. maj 2016 Sted: Social-og Sundhedsskolen FVH, Ane Staunings Vej 21, Horsens. Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Christina Strandløv, Dorte Jørgensen, Grethe Buch,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede

Referat. Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat fra mødet. Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lotte Meilstrup, FOA Jette Hovedskov,

Læs mere

3. Orientering om grundforløbsprøven og det uddannelsesspecifikke fag på grundforløb 2.del

3. Orientering om grundforløbsprøven og det uddannelsesspecifikke fag på grundforløb 2.del Dagsorden til LUU-PÆD møde den 9. februar 2016 kl. 12.00-15.00 Inviterede: Eva Bak Silkeborg kommune Jytte Flyvbjerg Kristiansen, FOA Anni Hedegaard Kristoffersen, Skanderborg kommune Aase Rohde Christensen,

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever For udfyldelse af skemaet se Vejledning til ansøgning om godkendelse som praktiksted for social- og sundhedshjælperelever.

Læs mere

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB

TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB TALENTSPOR PÅ HOVEDFORLØB 1 Indhold Ny EUD-reform og talentudvikling... 2 Det lovmæssige... 2 Talentfag på social- og sundhedsuddannelsen og pædagogisk assistent... 3 Talentspor er fag på ekspertniveau...

Læs mere

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen

Uddannelsesordning for Social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning for sundhedsuddannelsen Udstedelsesdato: 15. marts 2010 Udstedt af det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen i henhold til følgende

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 19/9, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U7.

Referat fra SOSU LUU møde den 19/9, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U7. Referat fra SOSU LUU møde den 19/9, 2018. Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U7. Til stede: Mette Lindelof, Lone Rosenville, Inge Noack, Charlotte Vagner Christensen, Katrine Harrekilde, Bente Lyngbo, Anette

Læs mere

Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland

Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland Referat af møde i Fælles-LUU for SOSU Sjælland Tirsdag d. 15.01.2013 kl. 10.25-14.00 på Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Bilagsfortegnelse: Bilag 1 til punkt

Læs mere

LUU SOSU Dato: 1. marts Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 305

LUU SOSU Dato: 1. marts Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 305 LUU SOSU Dato: 1. marts 2016. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 305 Mødedeltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Gitta Kørchen, Grethe

Læs mere

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april 2018. Kl. 9.00-12.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Mødedeltagere: Anette Mussmann, Birgitte Rud, Birthe Mikkelsen,, Lilian Abrahamsen,

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Referat fra LUU-møde

Referat fra LUU-møde Referat fra LUU-møde Tidspunkt Torsdag d. 21. juni 2017 Sted SOPU Munkengen, Hillerød Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/ ansvarsfordeling Orientering fra skolen: - Ny formand for

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted.

Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted. 09-09-2014 Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, 2014. Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted. 1. Velkommen til LUU/Kasper Pihl Kornbeck og Marianne Frederiksen Formandskabet orienterer om forventninger

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5.

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, 2018. Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Tilstede: Inge Noack, Charlotte Vagner Christensen, Katrine Harrekilde, Bente Lyngbo, Dorte Ørum, Heidi Lemb, Lisbeth Trebbien;

Læs mere

Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE. Fredag 12. april 2013 kl på Randers Social- og Sundhedsskole. Fra praksis

Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE. Fredag 12. april 2013 kl på Randers Social- og Sundhedsskole. Fra praksis Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE Fredag 12. april 2013 kl. 8.30-12.30 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis Bente Juulsgaard, Line Kristensen, Susanne Pallesen, Irene Winther, Vera Larsen, Birgit

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 4. juni 2012

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 4. juni 2012 Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg mandag den 4. juni 2012 15. juni 2012 /cbc Til stede: Afbud: Karin Ejlersen, Anders Halling, Rie Sørensen, Vibeke Engell-Sørensen, Britta Knudsen, Tine Thordén,

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Bilag. Bilag 10. Samarbejdsaftale. 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Bilag. Bilag 10. Samarbejdsaftale. 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen Bilag Bilag 10 Samarbejdsaftale 3. praktikperiode i Social- og sundhedsassistentuddannelsen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Overordnet organisering af 3. praktikperiode... 2 2.1 Sygehuspraktikken...

Læs mere

Talentudvikling ligger på hovedforløbene, og det er ikke kun for boglige og kvikke praktikkere.

Talentudvikling ligger på hovedforløbene, og det er ikke kun for boglige og kvikke praktikkere. REFERAT LUU SOSU møde den 19. november 2014 kl. 13.30 15.30 Deltagere: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune - AFBUD Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region

Læs mere

Referat fra LUU SOSU-møde den 19. juni 2013

Referat fra LUU SOSU-møde den 19. juni 2013 Referat fra LUU SOSU-møde den 19. juni 2013 0. Fremmøde Afbud: Lone Rasmussen og Erik Vinther Fraværende: Åge Nørholm 1. Hvordan arbejder praktik og skole videre med tematisering Tematiseringen er kommet

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden AMU LUU Tidspunkt: 21. november kl. 09.00 12.00 Sted: SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Mødeleder: Udvalgsformand Martha Højgaard Inviterede: Se

Læs mere

Uddannelseschef Anne Mette Vind/rhe

Uddannelseschef Anne Mette Vind/rhe SOSU 2017 Social og sundhedsassistentuddannelse Ny uddannelse Social og sundhedsuddannelse En uddannelse bliver til to Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Social- og sundhedsassistentuddannelse

Læs mere

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen

Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Social-og sundhedsuddannelsen trin 1 og 2 efter EUD-reformen Ny opbygning af uddannelsen: Grundforløb 1, grundforløb 2, hovedforløb trin 1 og trin 2 Elevgrupper: Grundforløb 1: 12 ugers erhvervsfag, 8

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid 18. marts 2015 kl. 12.30 14.00 Sted Aalborg Kommune, ældre- og sundhed, Storemosevej 17-21, Mødelokale 5 (kælderen

Læs mere

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde Infodag for praktikvejledere 1. oktober 2015 Nye skolepraktikplaner SSH 2016 Mål for EUD reformen 2015 Mål 1: Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Mål 2: Flere

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Møde LUU SOSU Dato: 11. december 2018. Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Mødedeltagere: Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Grethe Buch, Gitta Kørchen, Hanne Christensen, Hanne

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referatet godkendt. Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland

Referatet godkendt. Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland Referat LUU-PÆD 25.februar SOSU Østjylland Til stede: Birgitte Ladefoged, Pædagogisk konsulent Skanderborg Kommune Eva Bak, Uddannelseskoordinator Silkeborg Kommune (Formand) Vacant, Områdechef Børn og

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.:

Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.: Referat fra Fælles LUU møde den 7/9, 2016, kl.: 10.10-13.20 Troensevej 2, 4700 Næstved; Lokale 307. Tilstede: LUU PA: Marianne Frederiksen, Ulla Mikkelsen, Niels Bjerregård Pedersen, Åse Høybye, Helle

Læs mere

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017

Bestyrelsesmøde den Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 Referat fra 1. ekstraordinære bestyrelsesmøde i 2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 16-12-2016. Fremlagt til underskrift. 3. spunkt: Forretningsorden for forretningsudvalget 4.

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl til Tilstede:

Referat. Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl til Tilstede: Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 2. marts 2017 kl. 13.00 til 15.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Jette Hovedskov, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat fra møde LUU SOSU Dato: 7. marts 2019 kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, lok 208

Referat fra møde LUU SOSU Dato: 7. marts 2019 kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, lok 208 Referat fra møde LUU SOSU Dato: 7. marts 2019 kl. 11-14 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, lok 208 Mødedeltagere: Anne Bak Larsen, Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Gitta Kørchen, Hanne Christensen,

Læs mere

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer.

Forretningsordenen godkendes med enkelte kommentarer. Referat LUU-møde Tidspunkt Torsdag d. 28. juni 2018 kl. 9-13 Sted SOPU København, Skelbækgade 1, 1717 Kbh. V., lokale 1.12 1. Velkomst til det nye udvalg - Valg og konstituering af formandskab - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole.

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Onsdag d.25.november 2015 fra kl.13.00 til 16.00 Deltagere: Lene Fuglsang Buhl(LFB), Birthe Bøggild(BB),

Læs mere

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017

Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Ny Social- og sundhedshjælperuddannelse Start januar 2017 Struktur af uddannelsen Strukturen som vi kender den i dag, bibeholdes: 1 uge skole 13 uger praktik 15 uger skole 26 uger praktik 1 uge skole Påbygning

Læs mere

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012

Revision af Social- og sundhedsuddannelsen. Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012 Revision af Social- og sundhedsuddannelsen Nanna Højlund Temadag for praktikvejledere SOSU-afdelingen 12. April 2012 Mit oplæg (ca. 1½ t) Generelt om revision af social- og sundhedsuddannelsens Kompetencemål,

Læs mere

Information fra Kommunerne i Nord omkring ansøgning og ansættelse på SOSU uddannelserne

Information fra Kommunerne i Nord omkring ansøgning og ansættelse på SOSU uddannelserne Information fra Kommunerne i Nord omkring ansøgning og ansættelse på SOSU uddannelserne SOPU s hjemmeside her finder du kontakten til din kommune www.sopu.dk - Her finder du oplysninger om uddannelsen

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 18. september 2015 Kl. 09.30 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Referat fra møde i LUU SOSU Minervavej 47, 8960 Randers SØ. Tirsdag d. 29.januar 2019

Referat fra møde i LUU SOSU Minervavej 47, 8960 Randers SØ. Tirsdag d. 29.januar 2019 fra møde i Minervavej 47, 8960 Randers SØ Tirsdag d. Deltagere: (Uddannelsesansvarlige sygeplejerske i regionen Annette Dippel Larsen), Bente Juulsgaard(BJ) (Formand- Uddannelseskonsulent Randers Kommune

Læs mere

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat fra mødet. Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat fra mødet Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 17. september 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen,

Læs mere

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent Mødetidspunkt: Onsdag 7. juni 2017 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere