Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer."

Transkript

1 Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier.

2 Projekt Folkekirkens Feriehjælp startede tilbage i 2007 som et lille pilotprojekt, med at sende vanskeligt stillede familier på ferie i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond, Folkeferie, Menighedernes Daginstitutioner og syv storkøbenhavnske sogne/menighedsplejer. I 2007 var der 8 børnefamilier, i alt 96 personer, som kom af sted på ferie med frivillige medarbejdere. Efterfølgende er projektet vokset og toppede i 2015, hvor 330 familier var sted på ferie. Samvirkende Menighedsplejer har haft et tæt samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond om projekt Folkekirkens Feriehjælp i samtlige år og uden deres store støtte igennem så mange år ville det ikke have været muligt at afholde ferie for så mange børnefamilier. I 2016 har der været 192 familier, knapt 700 børn/voksne på ferie sammen med 64 frivillige. De tilbagemeldinger vi har modtaget efter ferien i 2016, fortæller at familierne har haft et stort udbytte af ferieopholdet, der har haft en rekreativ virkning. De fleste af forældrene er endvidere overordnet enige om nedenstående behov, er blevet opfyldt på ferien, sammen med deres børn, nemlig: At hele familien har fået tilbragt tid sammen og både børn og forældre har fået et pusterum og er kommet væk fra en problemfyldt hverdag. Familien har fået nye og positive oplevelser både sammen og med andre familier. Familierne har mødt nye mennesker både børn og voksne og mange af dem har oplevet at få dækket et behov for et fællesskab og positivt samvær med andre. De fleste forældre er meget taknemmelige over at have fået muligheden for at komme på ferie sammen med deres børn. På ferieopholdene har der været meget fokus på børnene, både fra forældrene, rejselederne, feriestederne samt tilrettelæggelse i projektet. Flere af familierne, der har deltaget i ferieopholdene i 2016, har ikke tidligere haft den oplevelse at være på ferie sammen som familien og de glædet sig sammen i lang tid forinden, netop fordi ferieopholdet er noget, der adskiller sig meget fra deres hverdag. Der har også været tilbagemeldinger om, at forældrene har fortalt, at familien er blevet bedre til at tale sammen indbyrdes og at de er blevet mere positive og gladere efter ferien. Flere af familierne har også fået nye venner på ferieopholdet og har også set hinanden efter de er kommet hjem fra ferien. TAKNEMMELIGHED, taknemmelighed og atter taknemmelighed! Som en af fædrene i en af familierne sagde med tårer i øjnene: Jeg er 28 år, og det er min bedste sommerferie nogensinde!!! og det var bestemt ikke på grund af vejret J

3 Folkekirkens Feriehjælps formål: Folkekirkens Feriehjælp har til formål, i tæt samarbejde med Samvirkende Menighedsplejers medlemssogne, at sende vanskeligt stillede børnefamilier på 1 uges gratis sommerferie i sommerhuse/feriecentre i DK. Ferieprojektet fungerer i mange af sognene som et springbræt for familierne og er medvirkende til at udvikle de netværk, som opholdet har skabt imellem familierne, således at der ikke alene er skabt social kapital, men så der også sættes en udvikling i gang, der på sigt skaber social mobilitet. Ferieopholdet er det, der gennem de rekreative elementer motiverer deltagerne (forældre og børn) til efterfølgende at deltage i netværksaktiviteterne. Der bliver opbygget en tillidsfuld relation, både familierne imellem og mellem familierne og de frivillige, og denne relation viser sig at have en langtidsvirkning. Familierne bliver ofte ved med at komme til netværksaktiviteterne, som er blevet et fast holdepunkt i en ofte problemfyldt dagligdag. De oplever gennem de frivilliges omsorg for dem, at blive styrket i deres selvværd, både voksne og børn, hvilket giver mange gode resultater: Forældrene oplever også, ved at bruge hinanden som rollemodeller, at få nye værktøjer til at klare forældrerollen og fortæller, at forholdet til deres børn er blevet forbedret. Nogle af dem begynder at overveje at finde tilbage til arbejdsmarkedet eller at påbegynde en uddannelse. På vejen dertil bliver en del af dem frivillige, enten som hjælpere under ferieopholdet, ved netværksaktiviteterne eller i genbrugsbutikker. Arbejds- og ansvarsfordelingen er organiseret således: Ferien i 2016 har adskilt sig lidt fra de tidligere år og vi har organiseret opholdene lidt anderledes, idet vi var nødsaget til at afholde ferien med knap så mange frivillige medarbejdere. Desuden er ferien blev afholdt samlet i en uge for alle deltagere til forskel fra andre år, hvor opholdene har været fordelt over 2 uger. Det er Arbejdsmarkedets Feriefond, der primært financierer ferieafholdelsen og gør det muligt at sende så mange vanskeligt stillede børnefamilier på ferie på forskellige feriecentre, fordelt rundt omkring i Danmark. Hele projektet organiseres og koordineres af Samvirkende Menighedsplejer og de deltagende sogne står for kontakten til 2 frivillige rejseledere samt børnefamilierne Endvidere har der været en brugerbetaling på kr. pr. 6 familier samt 2 frivillige for sognene. Mange sogne valgte at dele 1 kvote, således at hvert sogn deltog med 3 børnefamilier og 1 frivillig. Til hver kvote med 6 familier og 2 frivillige blev der endvidere uddelt ,- kr., til afholdelse af udgifter til transport, forplejning samt aktiviteter/udflugter under familiernes ferieafholdelse. Der har været 32 kvoter i alt. Alle deltagere har endvidere været forsikret under ferieafholdelsen.

4 Der har deltaget 47 sogne/menighedsplejer i alt: 18 fra Jylland, 17 fra Sjælland, 4 fra Fyn og øerne og 8 fra Lolland Falster. Sognene fra Jylland: Bistrup Sogn, Hjørring, Brønderslev Sogns Menighedspleje, Brønderslev Provsti, Gellerup Kirke, Gl. Haderslev Sogn, Haderslev Domsogn, Hedensted Sogn, Hirtshals Sogn, Holstebro Sogn, Johannes Kirke, Vorup Sogn Randers, Kolding Provstis Menighedspleje, Måbjerg/Ellebæk Sogn, Nørreland Sogn, Nørremarkskirken, Vejle, Aabybro Menighedsråd, Aaby Sogn, Aalborg Provstis Menighedspleje og Aars Kirkes Menighedspleje. Sognene fra Sjælland: Apostelkirken, Brøndby Strand, Buddinge Sogn, Dianalund Menighedspleje, Emdrup Sogn, Enghave/Baunehøj Menighedsplejer, Glostrup Sogn, Herlev Sogn, Husumvold Sogn, Kingo Kirkes Menighedspleje, Lindehøj Sogn, Nathanaels Kirke, Nygård Sogn, Brøndby, Samuels Menighedspleje, Svogerslev Kirkes Menighedspleje og Tingbjerg Sogn. Sognene fra Fyn og øerne omkring: Munkebo Sogn, Stenløse Fangel Sogn, Sydlangeland Menighedspleje og Vollsmose Kirke Sognene fra Lolland Falster: Holeby Sogn, Horbelev Sogn, Maribo Domsogns Menighedsråd, Nakskov Menighedspleje (Skt. Nikolai Sogn), Nykøbing Falster Sogn, Nysted og Omegns Menighedspleje, Rødby og Omegns Menighedspleje og Toreby Sogn, I 2016 blev der benyttet følgende feriesteder: Marielyst, Karrebæksminde, Helsingør Ferieby, Rørvig Center, Faaborg Feriecenter, Jesperhus Feriecenter samt Feriecenter Løjt. I alt deltog 697 personer, hvoraf de 429 af dem var børn under 18 år. Der var 183 kvinder og 56 mænd der deltog. Desuden var der flest børn i aldersgruppen af de 0-12-årige, nemlig 305 børn og af de unge mellem 13 og under 18 år var der 124 deltagere. Der var 64 frivillige rejseledere + deres børn/børnebørn med på ferien sammen med familierne.

5 De vanskeligt stillede familier: I 2016 har der været 192 familier af sted på sommerferie. Det er primært sognene der udvælger de familier, de vurderer, der har størst behov for at komme på ferie. Det er også sognene der har den direkte kontakt til de fleste af familierne og mange har en samtale med familierne, inden de godkendes til ferieopholdet. I ca. 5 % af familierne har udvælgelsen været i samråd med kommunale sagsbehandlere. Det økonomiske kriterium har været kontanthjælpsniveauet for 2015, som var ,- kr. for enlige forsørgere og ,- kr. for ægtefæller/samboende forsørgere. Dette er kontrolleret og godkendt på familiernes årsopgørelse fra 2015, først af sognene og derefter af ledelsen. Flertallet af de familier der har deltaget på ferieopholdene, er enlige forsørgere med børn, flest kvinder, som er ramt af arbejdsløshed, psykiske lidelser og fysisk sygdom, har dårlige boliger, gælds problemer samt manglende eller ikke afsluttede uddannelser. Noget af det der kendetegner mange af familierne er, at forældrene har en uddannelsessvag baggrund, langvarig sygdom og arbejdsløshed, som kan medføre en øgning for social isolering. Mange af forældrene er ofte ikke så rig på ressourcer og er ikke altid i stand til at få løst deres problemer i hverdagen, men synker derimod ned i disse. Derudover er fattigdom et andet udbredt problem for mange af familierne. Specielt langtidsfattigdommen, der har store konsekvenser fx i forhold til stigmatisering og marginalisering i de sociale sammenhænge som forældrene, men specielt barnet eller den unge indgår i. Netop det der gør, at familiens økonomi ikke kan bære, at barnet eller den unge kan holde børnefødselsdag, deltage i fritidsaktiviteter eller komme på sommerferie. Dette bevirker ofte, at barnets/den unges liv, bliver socialt isoleret. Ca. 25 % af de deltagende familier, har været familier af anden herkomst end dansk. Disse familier er ofte meget hårdt ramt af langtidsfattigdom, da mange af dem har haft svært ved at komme ud på det danske arbejdsmarked. Endvidere skal familiernes fattigdomsproblematik også ses i lyset af de tiltag som har været på den politiske dagsorden i DK igennem mange år. Mange af familierne vil også fremadrettet være ramt af politiske tiltag såsom integrationsydelse, 225-timers regel samt kontanthjælpsloft. Endvidere har en lille del, ca. 10 %, af vores målgruppe, været børnefamilier på kontanthjælp, som ikke har så komplekse problemstillinger, udover deres dårlige økonomi. Familierne var glade for at de selv kunne vælge fra og til i aktiviteterne. Endvidere har de været glade for at vi, rejselederne kunne se og acceptere at deres behov ikke var ens.

6 Kontaktpersonerne fra sognene: Det er personer, der samarbejder tæt med projektledelsen og er mellemleddet imellem ledelsen og rejselederne. Kontaktpersonerne er bl.a. ansvarlige for udbredelsen af information og meddelelser fra ledelsen til de frivillige rejseledere og omvendt. Endvidere sørger de også for at indhente børneattester på de frivillige rejseledere og årsopgørelser/indkomstforhold på familierne og derefter videresender dem til ledelsen. Kontaktpersonerne har også ansvaret for de penge, der tildeles sognet og for at aflevere familiernes ferieregnskaber efter den afholdte ferie og sende det ind til ledelsens samlede regnskab. Mange af ferieprojektets kontaktpersoner, er ofte præster, sognemedhjælpere eller andre frivillige medarbejdere i sognet. I nogle tilfælde deltager kontaktpersonen også som frivillig rejseleder på ferien. De frivillige rejseledere: Det er primært de deltagende sogne, der selv sørger for at finde de to frivillige rejseledere, der deltager i ferieopholdet sammen med familierne. Vi i ledelsen hjælper dog også ind imellem nogle sogne med at finde frivillige, da der ind imellem er personer, der henvender sig til os direkte med et ønske om at være frivillig rejseleder i projektet. Disse personer har vi naturligvis samtaler med, inden de deltager i projektet, for at sikre os, at det er kompetence rejseledere vi sender af sted med familierne. De frivillige medarbejdere er nøglepersoner og laver et meget stort arbejde, idet de sørger for støtte og hjælp til familierne under ferieopholdet samt transport, evt. udflugter, aktiviteter samt andre praktiske ting. Mange af familiernes deltagelse afhænger 100 % af de frivilliges støtte og hjælp. De frivillige rejseledere administrerer desuden sognets tildelte budget under ferien og sørger for at give familierne penge til mad mv. Der er rigtig mange af de frivillige rejseledere, der har deltaget i projektet igennem flere år og fortsat ønsker at komme med på ferie sammen med familierne, da de er rigtig glade for arbejdet. De frivillige medarbejdere fortjener megen stor ros og anerkendelse for deres store arbejde i ferieprojektet. Desværre har det ikke været muligt at afholde kurser for de frivillige i foråret 2016, grundet sygdom i ledelsen. Møder for kontaktpersoner/ de frivillige rejseledere: Der er afholdt 2 informationsmøder med nogenlunde samme dagsorden inden selve afholdelsen af ferieopholdene. Møderne blev i 2016 afholdt i Vejle og Valby med relevante emner og spørgsmål inden ferien. Der har endvidere været forskellige ideer til mødet omkring gode og billige aktiviteter og også henvisning til nogle hjemmesider: Hjemmesider til aktivitet/lege på ferien:

7 Møder for familierne: De fleste sogne og frivillige rejseledere har desuden afholdt informationsmøder forud for ferien for familierne og har efterfølgende også afholdt udveksling af foto-, hygge- og evalueringsaftener. Økonomi og regnskaber for de deltagende sogne mv.: Til hver kvote, altså til 6 børnefamilier og 2 frivillige rejseledere, har der været uddelt ,-kr., til afholdelse af transport, forplejning, aktiviteter/udflugter mv. til 1 uges ferieophold. Primært er det Arbejdsmarkedet Feriefond, der sponserer og sørger for at projektet kan gennemføres økonomisk. Dog hjælper brugerbetalingen fra sognene på kr. pr. kvote, også til, så familiernes økonomi kan hænge sammen på ferien. Flere sogne har udover ovenstående, også søgt lokale forretninger/midler, 18 midler fra deres kommuner, andre fonde eller humanitære organisationer eller deres egen menighedspleje/menighedsråd om lidt ekstra støtte. Evaluering af projektet fra sognene: Projektledelsen har efter ferieafholdelsen modtaget mange brugbare og udførlige evalueringsskemaer samt tilbagemeldinger fra både de frivillige medarbejdere samt familierne. Vi har også modtaget fine fotos, fortællinger fra ferieforløbet, breve samt postkort fra familierne og rejselederne. TAK for det, det har været rigtig spændende at kunne læse og følge med ude fra feriestederne. Desuden har vi i ledelsen besøgt feriestederne under familiernes ferie og talt med mange af rejselederne samt familierne. Peter Mygind har også været med på besøg i Helsingør Ferieby, hvilket har været til stor glæde og inspiration for familierne. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra familierne. Dejligt med så mange aktiviteter for dem og dejligt at der er fælleshuse, så alle kan samles.

8 Flere af familiernes tilbagemeldinger efter afholdelse af ferien: Det er familier der er taknemmelige for det der bliver gjort for dem, de er ikke så forvænte. Vores familier har ikke tidligere deltaget i projektet og har været meget glade for at deltage. Familierne har haft en fantastisk uge med mange gode oplevelser og har hygget sig med hinanden. Vores arabiske familie blev sidst på ugen også en del af gruppen og deltog gerne i aktiviteterne, som blev udbudt fra lederne, de var meget glade for at være med. Alle familier var særdeles tilfredse med alt, stor taknemmelighed og glæde, både med feriested og udflugter. Meget stor betydning for børnene, at de kan fortælle om deres ferie. Alle familier har været glade for at være med og vil gerne med en anden gang. Der blev knyttet nogle venskabsbånd, både til andre voksne og også børnene imellem. Positivt, alle har nydt det og hygget sig. Der har været mange store børn med, som har fundet sammen og har færdes uden forældrene, så imens har forældrene hygget sig sammen. Det har været en givende oplevelse både for forældre og børn og alle var enige om, at de gerne ville forlænge ferien. Evaluering fra de frivillige: Vi har i år været nødt til at fravælge nogle af de familier med meget komplekse problemstillinger, da vi ikke har været i stand til, med kun 2 frivillige pr. 6 familier, at yde så udstrakt en hjælp pr. familie, som vi tidligere har kunnet. Vi har oplevet, at familier med svære problemstillinger selv sagde fra, når der ikke var flere frivillige med. De var bange for ikke at få tilstrækkelig støtte. Bortset fra dette, har ferieopholdet været en god oplevelse, både de deltagende familier og os, og vi har gjort, hvad vi kunne for at være til stede og medvirke til at gøre ferien til en god oplevelse for alle.

9 Perspektivering og TAK til de mange mennesker der er involverede i projekt Folkekirkens Feriehjælp. I 2016 har der deltaget 798 personer i projektet inkl. de frivillige medarbejdere + deres børn eller børnebørn. Dette har alene kunne lade sig gøre grundet vores gode samarbejde og partnerskab med Arbejdsmarkedets Feriefond, så en KÆMPE TAK TIL JER for jeres store støtte igennem mange år. Også en meget stor TAK til kontaktpersoner/frivillige rejseledere samt sognemedhjælpere og præster fra de forskellige medlemssogne, I støtter og gør så meget godt for familierne. Tak også til Samvirkende Menighedsplejers Fællesudvalg og ledelse for opbakning i arbejdet med feriehjælpen samt stor tak til de private personer, der har givet eller indsamlet penge til projektet Tak også til medarbejderne på feriestederne ved Faaborg Feriecenter, Helsingør Ferieby, Marielyst og Karrebæksminde samt Jesperhus Feriepark, Rørvig Center og Løjt Feriecenter. Folkekirkens Feriehjælps præsident Peter Mygind var i 2016 på et vellykket besøg hos familierne i Helsingør Ferieby. Der skal lyde en stor tak herfra for hans engagement til de deltagende børnefamilier. Også TAK til Nørremarkskirken, der meget venligt har stillet lokaler/indkøb mv. til rådighed ved informationsmødet i Jylland. Herfra ledelsens side er vores hovedopgaver fortsat, at få udbredt ferietilbuddet, så mange vanskeligt stillede familier, kan gøre brug af det gode ferietilbud. Vi håber på og planlægger i 2017 at få et natur projekt med ind i ferieprogrammet. Derfor arbejder vi på kommende kurser til sognenes frivillige medarbejdere samt andre interesserede. Kurserne kommer til at omhandle både at komme i gang med Folkekirkens Feriehjælp og familiearbejde samt aktiviteter i naturen. Samvirkende Menighedsplejer vil derfor endnu engang, ansøge vores partner Arbejdsmarkedets Feriefond om finansiering til ferieprojektet i Betina Køster den 29. september 2016.

10

Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer.

Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. SOGNEVEJLEDNING Kære sogne og andre interesserede, Dette er et lille

Læs mere

Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer

Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier Folkekirkens Feriehjælps præsident Peter Mygind, sammen med projektets yngste deltager MILLA

Læs mere

Dette lille uddrag, er fra et af de evalueringsskemaer vi har modtaget fra et jysk sogn fra ferien 2014.

Dette lille uddrag, er fra et af de evalueringsskemaer vi har modtaget fra et jysk sogn fra ferien 2014. Fakta er, at flere og flere børnefamilier i Danmark har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Det er især de familier, hvor forældrene er på lave offentlige ydelser som kontanthjælp, der gør,

Læs mere

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014 s FERIEFOLDER 2014 Forord har i en årrække tilbudt gratis feriehjælp til en række forskellige målgrupper. Feriehjælp er et af de større aktivitetsområder i det frivillige sociale arbejde, som kendetegner.

Læs mere

Evaluering Feriehjælp 2017

Evaluering Feriehjælp 2017 Evaluering Feriehjælp 2017 Evaluering- og informationsmøde 2018, ferieophold 2017 Velkommen! Lørdag den 10 marts 2018 Velkomst Evaluering af ferieophold 2017 Fordeling af deltagere m.v. Evaluering fra

Læs mere

Evaluering- og informationsmøde 2017, ferieophold 2016 Velkommen!

Evaluering- og informationsmøde 2017, ferieophold 2016 Velkommen! Evaluering- og informationsmøde 2017, ferieophold 2016 Velkommen! Lørdag den 25 marts 2016 Dagsorden 01. Velkomst 02. Evaluering af ferieophold 2016 + Fordeling af deltagere m.v. + Evaluering fra de frivillige

Læs mere

Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik Arbejdsmarkedets Feriefonds Feriehjælpsprogram

Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik Arbejdsmarkedets Feriefonds Feriehjælpsprogram Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik 2019-2020 Formål Arbejdsmarkedets Feriefonds formål er at yde støtte til ferieformål for lønmodtagere. Fonden yder fortrinsvis støtte til ferieophold for vanskeligt

Læs mere

Årsrapport Formål: Formålet med Kolding Provstis Menighedspleje er at støtte og fremme diakonien og de lokale menighedsplejer i Kolding Provsti.

Årsrapport Formål: Formålet med Kolding Provstis Menighedspleje er at støtte og fremme diakonien og de lokale menighedsplejer i Kolding Provsti. Årsrapport 2018 Samarbejdsprojekt: Kolding Provstis Menighedspleje Forfatter: Koordinator Hanne R. McCollin Formål: Formålet med Kolding Provstis Menighedspleje er at støtte og fremme diakonien og de lokale

Læs mere

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema.

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Kære feriegæst Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Oplysningerne behandles anonymt og har til formål at give Arbejdsmarkedets

Læs mere

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat

Roskilde den 3. juni 2014. Årsmøde 2013 endeligt mødereferat Roskilde Søndre Sogns Menighedspleje Jakobskirkens Sociale Arbejde Bestyrelsen v. fratrædende formand Alf Mulnæs, Kornvej 10, 4000 Roskilde E-mail: a.mulnaes@webspeed.dk Tlf. 46 75 24 74 Roskilde den 3.

Læs mere

Besøg værktøjskassen: www.inspiration.diakonforbund.dk

Besøg værktøjskassen: www.inspiration.diakonforbund.dk extra JUNI 2015 52. ÅRGANG DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND DIAKONI I SOGNE EN VÆRKTØJSKASSE 2014-2015 DIA IAKONbl bladet DIAKONbladet Juni 2015 extra Af Birthe Fredsgaard, bestyrelsesformand i Diakonhøjskolens

Læs mere

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013 v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Formål og opdrag Evalueringen gennemført for FolkeFerieFonden Arbejdsmarkedets Feriefond støtter FolkeFerieFondens

Læs mere

NYHEDSBREV AUGUST 2016 MENIGHEDSPLEJEN I KOLDING PROVSTI

NYHEDSBREV AUGUST 2016 MENIGHEDSPLEJEN I KOLDING PROVSTI Kære alle i Så er det blevet tid til endnu et nyhedsbrev. Her står noget om tiden, der er gået siden foråret, og noget om tiden, der ligger foran os i efteråret. Der er faktisk sket en del i, som I vil

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema.

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Kære feriegæst Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Oplysningerne behandles anonymt og har til formål at give Arbejdsmarkedets

Læs mere

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1 BESØGSTJENESTEN 1 Jeg føler virkelig, at jeg gør et andet menneske glad, og at jeg kan være noget for hende. Jeg får ligeså meget ud af det! som hende, og vi hygger os sammen. Hun bliver så glad hver gang

Læs mere

Mødestedet. Den Brogede Verden. Nærvær og samvær

Mødestedet. Den Brogede Verden. Nærvær og samvær Mødestedet Den Brogede Verden Nærvær og samvær Årsrapport 2013 Institutionens formål Mødestedet Den Brogede Verden har til formål på folkekirkeligt grundlag i et alkoholfrit miljø at være omsorgs- og aktivitetstilbud

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

1. Koordinator funktionen i Kolding Provstis Menighedspleje:

1. Koordinator funktionen i Kolding Provstis Menighedspleje: 1. Koordinator funktionen i : Koordinator funktionen: Funktionsområder: Varetagelse af besøgstjeneste for, herunder oprettelse af samt koordinering af besøgstjeneste i private hjem, plejehjem, aflastningstjeneste

Læs mere

ANSØGNINGSFRIST 1. JUNI 2019

ANSØGNINGSFRIST 1. JUNI 2019 Om ferieophold Udvalget for Husmoderferie har siden 1946 arrangeret ferie for udsatte familier. Vores ferier har som mål at give forældre og børn forstærket livsglæde, trivsel og styrke til at indgå i

Læs mere

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse.

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Foto: Jens Hemmel Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Et danseprojekt med otte kommuner og 39 børnehaver på Sjælland i efteråret 2010 og foråret 2011.

Læs mere

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008

Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010. Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Ansøgninger til frivilligt socialt arbejde 18 Lolland Kommune, 2010 Ansøger Projekt Beløb Modtaget 2008 Indstilling Uddeling SP-møde 26.10.09 1. Svanevig Hospice Frivillige på Svanevig Hospice 50.000 10.000./.

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Formål med aftalen: Denne aftale indgås mellem Dansk Røde Kors Assens afdeling og Assens Kommune. Formålet med aftalen

Læs mere

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater Familierådgivningerne brugerundersøgelse Sammenfatning af resultater Hvordan er undersøgelsen lavet? Undersøgelsen er gennemført i alle familierådgivninger i hele kommunen i perioden 15. februar til 15.

Læs mere

Hvad er Boys on Track?

Hvad er Boys on Track? Støttet af Hvad er Boys on Track? Boys on Track er et 3 årigt drengeprojekt organiseret i Morsø Ungdomsskole. Projektet er finansieret af VELUX FONDEN og løber fra 1. januar 2015 til 31. december 2017.

Læs mere

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende Nyhedsbrev sommer 2019 Plejecentret Bøgevænget Kære borger og pårørende I sommerudgaven af Bøgevængets nyhedsbrev kan du blandt andet læse om den internationale Hvad er vigtigt for dig? -dag, om Bøgevængets

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 5 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 5. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

GRANBOHUS GRANBO-TOUR. Det lille rejseselskab for børn og unge med handicap

GRANBOHUS GRANBO-TOUR. Det lille rejseselskab for børn og unge med handicap GRANBOHUS GRANBO-TOUR Det lille rejseselskab for børn og unge med handicap Hver weekend bliver børn og unge kørt ud i det danske land Granbo-Tour er Granbohus rejseselskab Hver weekend ruller Granbo-Tours

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Det viser med al tydelighed behovet for de forskellige initiativer, som regeringen har taget for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde.

Det viser med al tydelighed behovet for de forskellige initiativer, som regeringen har taget for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

NYHEDSBREV MAJ 2016 MENIGHEDSPLEJEN I KOLDING PROVSTI

NYHEDSBREV MAJ 2016 MENIGHEDSPLEJEN I KOLDING PROVSTI Kære alle i menighedsplejen Mange ting har ændret sig siden det sidste nyhedsbrev blev sendt på gaden i august. Annette Langdahl er startet i nyt job, og andre har taget over, hvor hun slap. Det kan I

Læs mere

- Lcw. Ansøgningsskema til udviklingspuljen. Dato 11-11-2015 16:32:44 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01

- Lcw. Ansøgningsskema til udviklingspuljen. Dato 11-11-2015 16:32:44 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 - Lcw Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 11-11-2015 16:32:44 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (58db9dbf-1d2f-4b0c-a662-f21ab279b934) 11-11-2015 163244 Side 1 af 5 Ansøger Ansøgningens titel

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 6 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 6. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK 15. MAY 2019 Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal og Egedal kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen/anden samarbejdspart...3 2 Data vedrørende

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 304 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN Navn på forening / organisation: Kontaktperson: Adresse: Børns Vilkår Hans Christian Niebuhr Trekronergade 26, 2500 Valby Telefon: 51 36 04 88 Mailadresse: hc@bornsvilkar.dk

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Finn Sørensen Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 2. februar 2017 Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pob-post@horsholm.dk

Læs mere

Politistationer i Danmark

Politistationer i Danmark Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1122 Offentligt Politistatio i Danmark Politikreds 01 Nordjylland 1 17 1 15 02 Østjylland 1 11 1 11 03 Midt- & Vestjyll. 1 20 1 20 04 Sydøstjylland

Læs mere

Idéer og inspiration. til liv og vækst. i menighedens diakoni

Idéer og inspiration. til liv og vækst. i menighedens diakoni Idéer og inspiration til liv og vækst i menighedens diakoni Kurser, undervisning, samt særlige medlemstilbud Samvirkende Menighedsplejer 2 Indhold: s. 3: Om Samvirkende Menighedsplejer og organisationen

Læs mere

U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E

U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E U d s att E p o l i t i k L Y N G B Y - TAA R B Æ K KO M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Lyngby-Taarbæk Kommune har som en af de første kommuner i landet

Læs mere

Evaluering/tilbagemeldinger fra sognene vedr. sommerferie med Folkekirkens Feriehjælp i 2014.

Evaluering/tilbagemeldinger fra sognene vedr. sommerferie med Folkekirkens Feriehjælp i 2014. Evaluering/tilbagemeldinger fra sognene vedr. sommerferie med Folkekirkens Feriehjælp i 2014. Evaluering af feriestederne: Karrebæksminde: + siden: Dejlig størrelse på husene med store græsplæner mellem

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Analyse: Tidligere beskæftigelsesomfang for ledige i kontanthjælpssystemet December 217 1. Indledning og sammenfatning Mere end hver tredje af personerne i kontanthjælpssystemet

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK [SEPT. 2013] Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj og Ishøj Kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen... 3 2 Data vedrørende Røde Kors-afdelingen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 33 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Finn Sørensen Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN OG INITIATIVPULJEN

ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN OG INITIATIVPULJEN ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN OG INITIATIVPULJEN Navn på forening / organisation: Kontaktperson: Adresse: Aften for enlige i Løsning og Korning sogne Sognemedhjælper Randi Hummelmose Løsning Kirkecenter,

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 14.03 2017 kl. 17.30 20.30 Afbud: Karen (ferie) og Jacob Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger 1) Indledning a) Andagt b) Godkendelse af dagsorden Martin 17.30

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

DELEBØRN HELE BØRN. Samtalegrupper i skolerne for børn med skilte forældre. Evaluering af et 4-årigt projekt

DELEBØRN HELE BØRN. Samtalegrupper i skolerne for børn med skilte forældre. Evaluering af et 4-årigt projekt DELEBØRN HELE BØRN Samtalegrupper i skolerne for børn med skilte forældre Evaluering af et 4-årigt projekt Projektet er gennemført i samarbejde med kommunerne Kolding, Randers og Egedal. Udviklet og ledet

Læs mere

Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret, Baltorpvej 221, 2750 Ballerup

Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret, Baltorpvej 221, 2750 Ballerup Ballerup Kommune jobcenter@balk.dk Ansøgning til integrationsfremmende initiativer 1. Ansøgeren: Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret,

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16)

Ringe d. 25/ Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: /16) Ringe d. 25/6-2018 Evaluering af projekt Dagplejesalmesang i Faaborg- Midtfyn Kommune (Vedr. Dokument nr.: 153541/16) Navn: Dagplejesalmesang og mødet med kirkerummet musik, sang og bevægelse for børn

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN ORGANISATIONS DIAGRAM CBUF Administration Ungeenheden Christian I Overvad Leder Center for Børn Unge og Familier Mikkel Hastrup Centerleder Integration og Specialteam

Læs mere

Evaluering af julehjælp 2017

Evaluering af julehjælp 2017 Evaluering af julehjælp 2017 Samarbejdspartnere i indsamlingen Dansk Folkehjælp Ekstra Bladet og øvrige medier Sponsorer Kommunerne Leverandører af gavekort Formål Formålet med at tilbyde de mest udsatte

Læs mere

Forskerdag 10 november 2010

Forskerdag 10 november 2010 Forskerdag 10 november 2010 Psykosocial indsats i familier med en kræftsyg forælder. cand.psyk. Inge Merete Manuel Sundhedspsykolog. Palliativt Team Fyn Pilot projekt børn i kræftramte familier i Palliativt

Læs mere

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Indhold Om Mødrehjælpen... 3 Mødrehjælpen har... 3 Hvad kan Mødrehjælpens rådgivning tilbyde... 3 Frivillig i Mødrehjælpen... 4 Mødrehjælpens historie... 4 Demokrati i

Læs mere

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden

Drejebog. Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden Drejebog Udarbejdet af Forum for Mænds Sundhed Projekt Far for Livet, der er støttet af Nordea-Fonden 0 Indhold Indledning... 1 Baggrund... 1 Formål... 1 Målgruppe... 1 Start en Fars Legestue... 2 Tid

Læs mere

Introduktion. Introduktion til projekt og evaluering. Evaluering af empowermentprojektet

Introduktion. Introduktion til projekt og evaluering. Evaluering af empowermentprojektet Introduktion til projekt og evaluering Evaluering af empowermentprojektet Marts 2017 1 Indhold 1 Introduktion til empowermentprojektet 4 1.1 Afsættet for empowermentprojektet 4 1.2 De 30 forskellige empowermentprojekter

Læs mere

Børneferieselskabets feriekolonier 2008

Børneferieselskabets feriekolonier 2008 Rapport fra Børneferieselskabets feriekolonier 2008 Støttet af Arbejdsmarkedets Ferie Fond & Skandinavisk Tobakskompanis Gavefond, Susi og Peter Robinsons Fond, Skandinavisk Tobakskompagnis Gavefond, Medarbejdernes

Læs mere

Diakoni i Århus Vestre Provsti. En undersøgelse i 16 sogne

Diakoni i Århus Vestre Provsti. En undersøgelse i 16 sogne Diakoni i Århus Vestre Provsti En undersøgelse i 16 sogne 1 Baggrund I efteråret 2012 fremsætter provstiudvalget i Århus Vestre Provsti et ønske om at sætte fokus på diakoni i Århus Vestre. På temadag

Læs mere

Store forskelle på, hvor i landet tandlægebesøget bliver fravalgt

Store forskelle på, hvor i landet tandlægebesøget bliver fravalgt Store forskelle på, hvor i landet besøget bliver fravalgt Antallet af danskere, der ikke har været til 3 år i træk, er vokset med 10 pct. fra 2003 til 2008. Og der er store forskelle på hvor i landet,

Læs mere

Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015

Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015 Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015 I forbindelse med drifts- og udviklingsaftalen 2015 udarbejdes en brugerundersøgelse på integrationsområdet. Brugerundersøgelsen har til formål

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

HJÆLPEPAKKE TIL KONTANTHJÆLPSMODTAGERE DER RAMMES AF 225 TIMERSREGLEN OG KONTANTHJÆLPSLOFTET

HJÆLPEPAKKE TIL KONTANTHJÆLPSMODTAGERE DER RAMMES AF 225 TIMERSREGLEN OG KONTANTHJÆLPSLOFTET HJÆLPEPAKKE TIL KONTANTHJÆLPSMODTAGERE DER RAMMES AF 225 TIMERSREGLEN OG KONTANTHJÆLPSLOFTET 1 INDSATS 1 STYRKET INDSATS FOR AT SIKRE, AT SYGE OG NEDSLIDTE IKKE PARKERES PÅ KONTANTHJÆLP Kontanthjælp er

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2018 KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE

NYHEDSBREV JUNI 2018 KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE Parat til Folkekirkens Feriehjælp Nu er de familier og rejseledere fundet, som skal på ferie med Folkekirkens Feriehjælp. Familierne kommer fra 5 forskellige sogne/pastorater i Kolding Provsti. Ikke alle

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Afrapportering af arbejdet med pædagogiske læreplaner i dagplejen, Randers kommune 2012

Afrapportering af arbejdet med pædagogiske læreplaner i dagplejen, Randers kommune 2012 Afrapportering af pædagogiske læreplaner fra dagplejen i Randers kommune januar 2013 Punkt 1 Status på det overordnede arbejde med læreplaner Dagplejen har udarbejdet fælles pædagogiske læreplaner med

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Referat Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg lov@ft.dk Kirsten Normann Andersen Kirsten.Normann.Andersen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper

Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Vibeke Grønskov fra Ikast kåret som Årets Folkehjælper Flot - og velfortjent - hæder til Vibeke Grønskov, frivillig-koordinator i Ikast-Brande Kommune Med kåringen af Årets Folkehjælpere hylder Dansk Folkehjælp

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats. 3. Kvartal 2017

Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats. 3. Kvartal 2017 1 Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats 3. Kvartal 2017 Om integrationsindikatoren AXCELFUTURES INTEGRATIONSPROJEKT HVEM ER MÅLGRUPPEN 19.000 nytilkomne flygtninge

Læs mere

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse ADHD-foreningens Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse Rekruttering: 8 målrettede trin 1. Overvej: Hvad skal vi bruge frivillige til? 2. Beskriv opgaven 3. Lav en frivilligprofil 4. Bestem metode

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune

Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune 090715 Tilskud til frivilligt socialt arbejde via 18 i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune Fokus på frivilligt socialt arbejde I Sundhed og Omsorg At udvikle samarbejdet med frivillige foreninger er en hjørnesten

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Finn Sørensen (EL) Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 2011 Efteruddannelse Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Hovedresultater VALG AF EFTERUDDANNELSE: side 3 4 ud af 5 efteruddanner sig. HD er den populæreste uddannelse. Typisk efteruddannelse efter 6 år

Læs mere

At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud. om gensidige forventninger

At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud. om gensidige forventninger At være forældre i Herlev Kommunes dagtilbud om gensidige forventninger I har nu fået tilbudt en plads i et dagtilbud i Herlev Kommune. Her kan I læse om, hvad I kan forvente af os, og hvordan vi forventer,

Læs mere

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Præsentation af LG Insight Analyser, evaluering, rådgivning m.m. Opgaver inden

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 2016 2017 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * * 30 pct. 30 pct. 30 pct.

Læs mere