Dobbeltrettet cykelsti langs Grindstedvej - mellem Holsted og Hovborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dobbeltrettet cykelsti langs Grindstedvej - mellem Holsted og Hovborg"

Transkript

1 Indkomne bemærkninger til høring af Forslag til Cykelruteplan samt administrativ vurdering af høringssvarene og forslag til justering i Cykelruteplan Dobbeltrettet cykelsti langs Grindstedvej - mellem Holsted og Hovborg Vejen Kommune har modtaget flere henvendelser fra Hovborg Lokalråd samt fra borgere angående cykelstien langs Grindstedvej. Der udtrykkes generel tilfredshed med, at en cykelsti fra Hovborg til Holsted er rykket nærmere, da delstrækningen fra Hovborg til Råbjergvej er prioriteret højt i cykelruteplanen. Hovborg Lokalråd ønsker, at strækningen fra Hovborg til Råbjergvej forlænges med meter til Agerbækvej, da dette vil lette adgangen til de rekreative tilbud i Klelund Plantage, og da det vil understøtte Hovborgs indsats for at få øget cykelturisme i området hvilket er en af områdets turistmæssige satsninger. Teknik & Miljø har desuden modtaget følgende bemærkninger: Der er ønske om, at der etableres en underføring til cyklisterne, hvor de skal krydse Grindstedvej, da vejen er meget utryg for bløde trafikanter. Der er fortsat stort ønske om, at den dobbeltrettede cykelsti etableres på hele strækningen mellem Holsted og Hovborg. Trafikken på Grindstedvej har været stigende de senere år En gruppe borgere undrer sig over, at strækningen fra Holsted til Hovborgvej er lavt prioriteret, da kørebanen på strækningen er meget smal ca. 6 meter hvilket gør færdsel for bløde trafikanter særdeles utryg, da trafikmængderne er steget markant siden åbningen af det nye Biogasanlæg og åbningen af Danish Crown ved Holsted, og da der i de snere år har været særdeles mange uheld på strækningen. Teknik & Miljø vurderer umiddelbart, at der ikke er behov for at forlænge cykelstien Holmeåvej Råbjergvej til Agerbækvej, da der er god mulighed for at komme til Klelund Plantage langs Plantagevej som støder til cykelstien mellem Holmeåvej og Råbjergvej. Såfremt der i forbindelse med stiens udførelse skal ske en større ombygning i krydset Hovborgvej/Grindstedvej kan det dog vise sig hensigtsmæssigt at forlænge stien til Råbjergvej, og i dette tilfælde vil forlængelsen blive vurderet igen. Teknik & Miljø vurderer desuden, at der ikke er behov for at etablere en underføring under Grindstedvej for de bløde trafikanter. Såfremt der skal etableres sikker krydsning for bløde trafikanter vil dette typisk etableres som en helle, så cyklister kan krydse en vejbane ad gangen. Forholdet vil blive afklaret endeligt hvis der træffes beslutning om at anlægge en cykelsti på strækningen. Teknik & Miljø har vurderet alle projektforslag ud fra ensartede kriterier for derved at muliggøre, at projekterne kunne sammenlignes med hinanden ud fra kriterierne. Prioriteringslisten angiver imidlertid ikke udførelsesrækkefølgen.

2 Udførelsesrækkefølgen fastsættes af Byrådet ved de årlige budgetforhandlinger og ud fra en samlet politisk vurdering, hvor andre forhold kan inddrages i vurderingen; blandt andet hensyn til øvrige aktiviteter i kommunen, muligheden for ekstern medfinansiering samt muligheden for samgravning med større lednings- eller driftarbejder. 2 minus 1 veje langs Nyvej og Tornumvej Vejen Kommune har modtaget 3 høringssvar fra borgere, som undrer sig over at Cykelruteplan ikke indeholder forslag om dobbeltrettede cykelstier langs Nyvej og Tornumvej, frem for etablering af 2 minus 1 strækning. Ifølge høringssvarene vil en 2 minus 1 strækning ikke nedsætte bilernes hastighed på strækningen, ligesom strækningstypen hverken vil forbedre trygheden for de bløde trafikanter eller trafiksikkerheden generelt. Teknik & Miljø anbefaler, at der langs Nyvej etableres kantbaner eller anlægges en cykelsti, og at den endelige løsning findes, hvis det besluttes at udføre et cyklistanlæg langs strækningen. Teknik & Miljø anbefaler, at der langs Tornumvej etableres en 2 minus 1 strækning indenfor den eksisterende kørebane. Etablering af 2 minus 1 strækninger er et forholdsvist nyt tiltag i Danmark, som der er endnu ikke mange danske erfaringer med men de foreløbige danske erfaringer er gode. Vejtypen er meget anvendt i blandt andet Holland. Teknik & Miljø anbefaler i Cykelruteplan , at der kan etableres 2 minus 1 strækninger langs mindre veje, hvor trafikmængderne er lavere, og hvor trafiksikkerhedsudfordringerne er mindre end på overordnede veje. Ved at etablere 2 minus 1 vej på de mindre veje åbnes der mulighed for at udføre tryghedsfremmende og trafiksikkerhedsforbedrende tiltag også på disse veje. Hvis man alternativt fastholder, at alle forbedringer skal udføres i form af separate cykelstier risikerer man, at der i ikke udføres tryghedsforbedrende tiltag langs mindre veje, da trafikmængderne og trafiksikkerheds udfordringerne oftest er større på de overordnede veje. De større, overordnede, veje vil derfor sandsynligvis beslaglægge alle midler, som er afsat til forbedring af forholdene for cyklisterne.. Teknik & Miljø anbefaler, at der indledes dialog med de lokale borgere om udformningen af anlægget, hvis der træffes beslutning om at udføre et af anlæggene. Cykelsti langs Rute 191 den gamle hovedvej mellem Esbjerg og Kolding.

3 Vejen Kommune har modtaget 4 henvendelser fra borgere, som ønsker at der optages en cykelsti mellem Holsted Brørup - Vejen langs den gamle hovedvej mellem Esbjerg og Kolding, Rute 191. Baggrunden for ønsket er, at en cykelsti på strækningen vil forbinde de større byer i kommunen, at det er en af de meget trafikerede strækninger i kommunen og da dele af strækningen er udpeget som trafikfarlig skolevej. Teknik & Miljø har ved udarbejdelsen af cykelruteplanen lagt stor vægt på at forbinde kommunens større byer med gode cyklistfaciliteter. Der er således optaget en cykelstiforbindelse mellem Holsted og Brørup langs Foldingbrvej og Tirslundvej i Cykelruteplanen, ligesom der er optaget en forbindelse mellem Brørup og Malt. Fra Malt er der i dag en cykelsti til Vejen. Teknik & Miljø har valgt at optage disse strækninger i Cykelruteplanen, da ruterne angiver de korteste afstande mellem bycentrene. Teknik & Miljø vil i stedet vurdere, om det er muligt at justere afstribningen på rute 191, så der afsættes mere plads til cyklisterne, næste gang strækningen skal ommarkeres. Cykelsti langs Jelsvej mellem Rødding og Grønnebæk Vejen Kommune har modtaget flere henvendelser fra borgere, fra Forum Rødding samt i alt 712 underskrifter, som i høringsperioden er indsamlet til støtte for cykelstien mellem Rødding og Grønnebæk. Det anføres i høringssvarene, at der bor mange børn på strækningen, at strækningen forbinder to af kommunens store kulturområder: Rødding med Danmarks ældste Højskole og Jels med Jels søerne, Vikingespil og planetarium. Desuden anføres at strækningen er meget smal, ca. 6 meter, hvilket betyder, at der i dag ikke er meget plads til de bløde trafikanter. Teknik & Miljø er opmærksom på, at kørebanen er smal, at der kører mange biler på strækningen, og at der køres stærkt på Jelsvej. Strækningen er optaget i Cykelruteplanen med høj prioritet.. Teknik & Miljø anbefaler, at strækningen af hensyn til økonomien opdeles i to delstrækninger; fra Rødding til Hellet og fra Hellet til Grønnebæk. Mannehøj, Kongehøj, Kongeengen og Askov Vejen Kommune har modtaget høringssvar fra Grundejerforeningen Højene, fra Askov Bylaug samt fra Askov-Malt Skole.

4 Askov Bylaug, Askov-Malt Skole samt Grundejerforeningen Højene glæder sig over, at cykelstierne, der skal forbinde Kongehøj og Mannehøj med Askov og Askov-Malt skole, er højt prioriteret, da det er vigtigt at skabe tilfredsstillende forbindelse mellem kommunens største boligudviklingsområde og den skole, som boligudviklingsområdet er tilknyttet. Der er for tiden mere end 60 elever på Askov-Malt Skole, som bor i Mannehøj eller Kongehøj, og man forventer stigende elevtal i de kommende år med udstykningen af Kongeengen. Askov Bylaug bemærker vigtigheden af, at der skabes en logisk og sikker trafikafvikling igennem byen. Askov-Malt Skole bemærker, at der bør foretages en yderligere sikring af krydsningsforholdene i krydset Øster Skibelundvej/Vejenvej. Askov-Malt Skole bemærker desuden, at enkeltrettede cykelstier langs Vejenvej-Maltvej bør adskilles fra kørebanen med en kantsten, ellers vil stien ikke virke tryg. Grundejerforeningen højene bemærker, at enkeltrettede cykelstier langs Øster Skibelundvej kan reducere cyklisternes behov for at krydse vejen. Askov Bylaug bemærker, at projektet med den dobbeltrettede cykelsti syd om byen er mindre hensigtsmæssigt, da den planlagte cykelsti medfører ruteforlængelse, hvilket bløde trafikanter er følsomme overfor. Grundejerforeningen højene bemærker til dette projekt, at ruten kan virke utryg, da ruten ligger udenfor byområdet. Teknik & Miljø vurderer, at opmærksomhedspunkterne fra høringssvarene er indeholdt i Cykelruteplanen. Cykelsti mellem Andst og Vejen langs Gamstvej Vejen Kommune har modtaget høringssvar fra Andst Lokalråd (AL) og Andst BørneCenter (ABC), som glæder sig over, at strækningen mellem Andst og Vejen er højt prioriteret. Derudover har Teknik & Miljø modtaget 265 underskrifter til støtte for etablering af en ny cykelsti. Der er således stort ønske om, at der bliver anlagt en tryg cykelstiforbindelse mellem Andst og Vejen. Andst BørneCenter bemærker, at en tryg cykelstiforbindelse vil styrke samarbejdet og båndene mellem Andst BørneCenter og Østerbyskolen som er overbygningsskole for Andst BørneCenter. Der udtrykkes bekymring over, hvorvidt en 2 minus 1 strækning er tilstrækkeligt tryg og der er et generelt ønske om etablering af en dobbeltrettet cykelsti på strækningen i stedet. Hvis kommunen fastholder at der skal etableres en 2 minus 1 forbindelse ønskes der opmærksomhed på følgende punkter: Undersøgelser viser, at der ikke altid sker hastighedsnedsættelse, når der opmærkes 2 minus 1 strækninger. Det vurderes derfor ikke tilstrækkeligt at der skiltes med nedsat hastighed der bør etableres egentlige hastighedsdæmpende foranstaltninger på strækningen.

5 Strækningen mellem Andst og Gamst er meget smal og kringlet. Kørebanebredden er målt til 4,35 meter. Det bør derfor overvejes, om det er nødvendigt med ekstra tiltag for at sikre, at strækningen er egnet til 2 minus 1 udformning. De foretagne trafiktællinger vurderes ikke retvisende trafiktællingerne er foretaget øst for Trafikskolen, og tællingerne tager derfor ikke højde for de mange, der kører til trafikskolen. særligt mellem Vejen og Trafikskolen er der mere trafik, der bør derfor overvejes, om der er for meget trafik på denne del af strækningen, til at strækningen kan fungere som 2 minus 1 strækning. Der bør foretages en yderligere trafiktælling, vest for trafikskolen, så trafikforholdene på denne del af strækning kan indgå i vurderingen. Der skal skabes en sikker krydsning af Gestenvej, ligesom det bør overvejes at vende vigepligten i krydset Gamstvej / Rugholmvej i forbindelse med omdannelsen af strækningen til 2 minus 1 strækning. Teknik & Miljø er klar over, at der er tekniske udfordringer forbundet med at etablere en 2 minus 1 strækning langs Gamstvej mellem Andst og Vejen. Teknik & Miljø vil derfor tage initiativ til at der udarbejdes et projekt for strækningen, så alle udfordringerne er fuldt belyst, inden der træffes beslutning om udformningen af projektet. Som led i dette arbejde vil der blive foretaget en ny trafiktælling på strækningen. 2 minus 1 forbindelse mellem Brørup og Malt Vejen Kommune har modtaget mange 14 høringssvar fra borgere og fra Lokalrådet for Malt og Maltbæk, Askov-Malt Skole samt fra Ladelund Efterskole. Derudover har Vejen Kommune modtaget en underskriftindsamling, hvor 455 borgere i Brørup og omegn er blevet spurgt hvordan de helst så, at Brørup blev forbundet med Malt. Borgerne kunne vælge mellem det forløb langs Ladelundvej, som er foreslået i forslag til Cykelruteplan, eller en alternativ rute langs Vestre Skibelundvej. 435 personer foretrak, at forbindelsen blev etableret langs Vestre Maltvej mens 20 personer foretrak den nuværende placering langs Ladelundvej. Der er således stort ønsker om, at der optages en forbindelse mellem Brørup og Malt i Cykelruteplanen, som forløber langs Vestre Maltvej. Ønsket begrundes primært med, at: Vestre Maltvej er del af Skolevejen for Askov-Malt Skole hvilket også anføres af Askov-Malt Skole Elever fra Brørup cykler desuden langs Vestre Maltvej til ungdomsuddannelserne i Vejen. Tandplejen for eleverne på Grønvangskolen og Askov-Malt Skole ligger i Brørup. Eleverne cykler langs Vestre Maltvej til tandpleje. Spejderhuset på Vestre Maltvej bliver i 2017 udvidet til også at rumme løbeklubben, krolfklubben og cykelruteklubben, så der er mange brugere af huset, som kan drage nytte af en ny cykelstiforbindelse.

6 Vestre Maltvej forbinder områder med stor turistværdi, blandt andet Langeskov, Sønderskov, Trampestien og Lurstenen m.m. Placering af stien langs Vestre Maltvej understøtter således kommunens turismestrategi. Vestre Maltvej er del af den nationale cykelrute 6, Esbjerg-København. Der er et stort opland syd for Vestre Maltvej, som kan drage nytte af projektet, blandt andet cyklister fra Foldingbro. Der er betydeligt mere trafik - som kører stærkere - langs Vestre Maltvej, end det et tilfældet på Ladelundvej. Så trafiksikkerhedsgevinster større, hvis stien placeres langs Vestre Maltvej. Teknik & Miljø har desuden modtaget er høringssvar fra Ladelund Efterskole, som bemærker at skolens ca. 130 elever ofte benytter cyklen både i skoletiden og i fritiden. Eleverne cykler primært til Brørup, men også til Vejen i forbindelse med aktiviteter i Vejen Idræts Center. Teknik & Miljø er bekendt med, at der kan etableres en god forbindelse mellem Brørup og Malt - både langs Ladelundvej og langs Vestre Maltvej. I forslag til Cykelruteplan har Teknik & Miljø udpeget ruten langs Ladelundvej ud fra en samlet vurdering af begge løsningsmuligheder. Valget af Ladelundvej er primært begrundet med, af: Ladelundvej er udpeget i Cykelruteplan Ladelund Efterskole samt analysefirmaet Eurofins ligger på Ladelundvej og kunne drage nytte af forbedrede forhold for cyklister. Ladelundvej er den mindst trafikerede af de to veje. Det vil derfor være tryggere for cyklisterne, hvis man kunne overflytte cyklisterne til Ladelundvej frem for Vestre Maltvej. Teknik & Miljø anerkender, at der lokalt er meget stor interesse for at placere 2 minus 1 strækningen langs Vestre Maltvej i stedet, samt at placeringen af stien langs Vestre Maltvej vil bidrage positivt kommunens turismestrategi. Teknik & Miljø anerkender desuden, at Vestre Maltvej er skolevej for eleverne på Askov- Malt Skole. Teknik & Miljø vurderer, at potentialet for at øge cyklismen vil være ens for de to strækninger. Teknik & Miljø anbefaler, at der i Cykelruteplanen optages et forslag om etablering af 2 minus 1 afmærkning langs Vestre Maltvej mellem Brørup og Malt. Desuden anbefaler Teknik & Miljø at forslaget om 2 minus 1 afmærkning af Ladelundvej mellem Brørup og Malt udtages af Cykelruteplanen. Endelig anbefaler Teknik & Miljø, at der i Cykelruteplanen optages et forslag om at forbedre forholdene for bløde trafikanter langs Ladelundvej mellem Ladelund Efterskole og Brørup. Alternativt kan udvalget beslutte, at; placeringen af cykelstien langs Ladelundvej fastholdes, eller

7 imødekomme ønsket om at etablere 2 minus 1 afmærkningen på Vestre Maltvej og fjerne forslaget om en 2 minus 1 afmærkning langs Ladelundvej fra Cykelruteplanen, eller udskyde beslutningen indtil spørgsmålet er undersøgt nærmere. Dette kan udføres ved at optage begge strækninger i Cykelruteplanen med betingelsen, at det kun er det ene forslag, som udføres. Dobbeltrettet cykelsti mellem Holsted og Føvling langs Ribevej Vejen Kommune har modtaget et høringssvar fra en borger som påpeger, at trafikken langs Ribevej er øget i den sidste år, da der er mere kørsel med gylle til biogasanlægget i Holsted Nord, mere transport til trælastlageret i Føvling samt mere traktortrafik på strækningen. Der er således stort behov for at forholdene for de bløde trafikanter på strækningen forbedres. Teknik & Miljø er bekendt med, at der er meget trafik med lastbiler og traktorer langs Ribevej. Der er optaget et forslag i Cykelruteplanen om en dobbeltrettet cykelsti langs Ribevej fra Holsted til Føvlingvej. Projektet har høj prioritet. Bemærkninger til prioriteringsmodellen Vejen Kommune har modtaget et forslag fra en borger om, at den tekniske prioritering bør lægge mere vægt på at den daglige benyttelse prioriteres højere end egentlige rekreative formål, samt at byudviklingsprojekter ikke skal finansieres med midler, som er afsat til nye cykelstier. Teknik & Miljø har prioriteret alle projektønsker ud fra en lang række punkter, som er oplistet i Cykelruteplanen, blandt andet projektets potentiale for at øge cyklismen og potentialet for at forbedre det rekreative potentiale i kommunen. Men der er også vurderet på en lang række andre punkter, som samlet har giver prioriteringsrækkefølgen. Udførelsesrækkefølgen ikke nødvendigvis den samme som prioriteringsrækkefølgen. Udførelsesrækkefølgen fastsættes af Byrådet ved de årlige budgetforhandlinger og ud fra en samlet politisk vurdering, hvor andre forhold kan inddrages i vurderingen, blandt andet hensyn til øvrige aktiviteter i Teknik & Miljø, muligheden for ekstern medfinansiering samt muligheden for samgravning med større lednings- eller driftarbejder. Teknik & Miljø anbefaler derfor, at der ikke justeres på prioriteringsmodellen.

8 Dobbeltrettet cykelsti mellem Bække og Lunderskovvej langs Ribe-Vejle Landevej Vejen Kommune har modtaget ønske fra Bække Lokalråd om, at prioriteringen af cykelstien mellem Bække og Lunderskovvej langs Ribe-Vejle Landevej blev ændret til høj prioritering. Ønsket begrundes blandt andet med, at der er meget trafik på strækningen, at der er skarpe sving på veje, samt at krydsningsforholdene ved Lunderskovvej er utilstrækkelige. Teknik & Miljø er bekendt med, at der er meget trafik langs Ribe-Vejle Landevej. Forholdet er medtaget i vurderingen af projektet. Teknik & Miljø har vurderet alle projektforslag ud fra ensartede kriterier for derved at muliggøre, at projekterne kunne sammenlignes med hinanden ud fra kriterierne. Prioriteringslisten angiver imidlertid ikke nødvendigvis udførelsesrækkefølgen. Udførelsesrækkefølgen fastsættes af Byrådet ved de årlige budgetforhandlinger og ud fra en samlet politisk vurdering, hvor andre forhold kan inddrages i vurderingen; blandt andet hensyn til øvrige aktiviteter i kommunen, muligheden for ekstern medfinansiering samt muligheden for samgravning med større lednings- eller driftarbejder. Dobbeltrettet cykelsti langs Kongeåvej Vejen Kommune har modtaget ønske om, at etablering af en cykelsti langs Kongeåvej prioriteres højt, da strækningen er trafikfarlig skolevej, og da der er mange cyklister, som benytter strækningen. Der er desuden indkommet ønske om, at strækningen mellem Foldingbro og Sønderskov Møllevej prioriteres højt, da denne strækning er særdeles trafikfarlig. Teknik & Miljø er opmærksomme på, at der er meget trafik langs Kongeåvej, og at strækningen er udpeget som trafikfarlig skolevej. Disse forhold er medtaget i prioriteringen af strækningerne. Teknik & Miljø har vurderet alle projektforslag ud fra ensartede kriterier for derved at muliggøre, at projekterne kunne sammenlignes med hinanden ud fra kriterierne. Prioriteringslisten angiver imidlertid ikke nødvendigvis udførelsesrækkefølgen. Udførelsesrækkefølgen fastsættes af Byrådet ved de årlige budgetforhandlinger og ud fra en samlet politisk vurdering, hvor andre forhold kan inddrages i vurderingen; blandt andet hensyn til øvrige aktiviteter i kommunen, muligheden for ekstern medfinansiering samt muligheden for samgravning med større lednings- eller driftarbejder.

9 Dobbeltrettet cykelsti mellem Glejbjerg og Agerbæk langs Borgergade og Starupvej. Vejen Kommune har modtaget høringssvar fra Glejbjerg Lokalråd, som ønsker en rekreativ cykelsti langs det tidligere banelegeme, som går igennem Glejbjerg da denne forbindelse kan være af stor rekreativ og turistmæssig værdi for Vejen Kommune. Indtil det er afklaret, om der kan skabes en sådan forbindelse, bakker lokalrådet op om forslaget om at anlægge en cykelsti mellem Glejbjerg og Agerbæk langs Borgergade og Starupvej. Der er i Cykelruteplanen optaget et forslag om en dobbeltrettet cykelsti mellem Glejbjerg og Agerbæk langs Borgergade og Starupvej. Projektet er middel prioriteret i Cykelruteplanen. Andre bemærkninger Teknik & Miljø har modtaget et antal henvendelser, som vi vil vurdere og tage hånd om udenfor cykelruteplanlægningen. Det drejer sig om, at: Der mangler affaldsstativ ved bord-bænke sættet på cykelstien mellem Rødding og Brændstrup. Der mangler affaldsstativ ved rastepladsen Dovervej/Vestermarksvej i Rødding. Der er mange små sten på den nye bro over jernbanen ved Askov. At høje kantsten kan være problematiske passere for cyklister.

CYKEL RUTEPLAN

CYKEL RUTEPLAN CYKEL RUTEPLAN 20162019 Indholdsfortegnelse af dobbeltrettede og enkeltrettede cykelstier 3 oversigt Høj prioritet 6 oversigt prioritet 10 oversigt prioritet 14 Kantbaner og 2 minus 1 strækninger 18 oversigt

Læs mere

CYKEL RUTEPLAN

CYKEL RUTEPLAN CYKEL RUTEPLAN 2016-2018 Indholdsfortegnelse Forord 3 Cykelruteplan 2016-2019 4 Idéfasehøringen 5 Workshop om cykelruteplanen 6 Dagtilbud & Skole 7 Forslag til nye cykelstier fra Dagtilbud & Skole 8 Teknik

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Skolevejsanalyse VEJEN KOMMUNE

Skolevejsanalyse VEJEN KOMMUNE VEJEN KOMMUNE Skolevejsanalyse Skolevejsanalyse Baggrundsrapport til Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan Udarbejdet af Vejen Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Kontaktoplysninger: Anne Mette

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X

Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X Kontaktperson: Torben Strømgaard Hansen E-mail: tsha@vejenkom.dk Referat af møde i Trafiksikkerhedsudvalget den 6. februar 2014 Jørgen Bruun, Formand Teknik og Miljøudvalget X Tommy Rachlitz Nielsen Teknik

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Områdeklassificering. Brørup

Områdeklassificering. Brørup Brørup Føvling Gesten Glejbjerg Holsted Hovborg Jels Lindknud Lintrup Øster Lindet Hovborg Glejbjerg Lindknud Bække Gesten Holsted Brørup St. Andst Askov Vejen Føvling Lintrup Skodborg Sdr. Hygum Rødding

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Sagsfremstilling Der er på nuværende tidspunkt 53 ønsker til nye cykelstier i Varde Kommune (bilag1). I forskellige

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km)

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km) Cykelsti-projekter Der er afsat et anlægsprojekt på 2 mio. kr. til cykelstiprojekter i 2016. I overslagsårene figurerer følgende beløb 2 mio. kr. (2017), 0,5 mio. kr. (2018) og 0,5 mio. kr. (2019) Administrationen

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 10-04-2018 Nr. Projekt Overslagspris (mio. kr.) 1 Dobbeltrettet cykelsti mellem Rådmandshaven og Fabriksvej 0,45 2 2-1-vej mellem Rønnebæk

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

TRAFIK SIKKERHEDSPLAN 2013-2016. Baggrundsrapport 2

TRAFIK SIKKERHEDSPLAN 2013-2016. Baggrundsrapport 2 TRAFIK SIKKERHEDSPLAN 2013-2016 Baggrundsrapport 2 Indhold Indledning 3 Vejen og askov 4 Brørup 6 Holsted 8 Rødding 10 Gesten 12 Jels 14 BæKKE 16 Lintrup 17 Læborg 18 Øster lindet 19 Øvrige byer 20 > Foldingbro

Læs mere

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje Næstved Kommune NOTAT Januar 2019 mkk/tvo Cykelstiprojekter på Statsveje Indhold 1 Indledning... 3 2 Projekter på statsveje... 3 Næstved Landevej v/fuglebjerg... 4 Suså Landevej, v/ Buske...5 Suså Landevej,

Læs mere

Antal skolebørn. Andel lastbiler

Antal skolebørn. Andel lastbiler NOTAT Trafik, Vej & Park Trafiksti-prioritering 2013 Prioriteringsnotat Trafiksti-projekter (alfabetisk rækkefølge) Bemærkninger Allindelillevej 2 410 25 40 * 5,4 4,2 1 78 80 21 10,5 Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget. 7. september 2017

Trafiksikkerhedsudvalget. 7. september 2017 Trafiksikkerhedsudvalget 7. september 2017 Dagsorden 1. Velkomst [JB] 2. Godkendelse af dagsorden 3. Godkendelse af referat 4. Opsamling siden sidst [JB] 5. Det overordnede trafiksikkerhedsarbejde (status)

Læs mere

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Notat 23. august 2017 Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Administrationens prioritering af de trafikforbedrende tiltag På baggrund af Rapport om Trafiksikkerhed er der udarbejdet

Læs mere

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens.

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens. Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04087-36 Side 1/6 Ekspropriation til anlæg af cykelsti, Vodskovvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Trafikfarlige skoleveje

Trafikfarlige skoleveje Trafikfarlige skoleveje Beskrivelse af godkendelsesprocedure: 1. Anmodning påført elevnavn, adresse, fødselsdato, skolenavn og klassetrin sendes til distriktsskolen. Skolen vurderer, om der kan anvises

Læs mere

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Projekt: Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Dato: 20-02-2019 Udarbejdet af: Mohamad Khaled Ismail Bilagsoversigt Bilag 1: Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 6. januar 2016 Mødetidspunkt: 12:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften Erik Buhl Nielsen, Peder

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas.

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i tilladelsen HØRINGSSVAR 1 Afsender: Vibeke & Robert

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Notat. februar 207 Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Der er i forbindelse med arbejdet med Rapport om Trafiksikkerhed udarbejdet en liste med prioritering af trafikforbedrende tiltag.

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

HUSKESEDDEL. Vinderslev og Omegns Lokalråd. Til Silkeborg Kommune. Vinderslev og Omegns Lokalråd Formand Jane Vibjerg, jane@vibjerg.

HUSKESEDDEL. Vinderslev og Omegns Lokalråd. Til Silkeborg Kommune. Vinderslev og Omegns Lokalråd Formand Jane Vibjerg, jane@vibjerg. Vinderslev og Omegns Lokalråd Dato : 31.05.2012 Til Silkeborg Kommune HUSKESEDDEL Vinderslev og Omegns Lokalråd Formand Jane Vibjerg, jane@vibjerg.com 1 Vinderslev og Omegns Lokalråd ønsker følgende emner

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Generelt Info Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Igangværende projekter Tilskud fra cykelpuljen 2015 Strækning med dødsuheld med bløde trafikanter Trafikfarlig

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26)

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26) Til Viborg Kommune Teknik og Miljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg (Høringssvar ang debat vedr. Trafikplan Lokalitet: Broen ved Fiskbæk Å, Rute 20, Skivevej) 14-10-2016 Viborg Kommune har gennem de seneste

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole Trafikpolitik Askov-Malt Skole EMNE Hvad er en trafikpolitik Målet for trafikpolitikken Hvordan søger vi målet? Undervisning Færdselskontaktlærer HANDLING En trafikpolitik beskriver, hvad skolen gør for

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

NOTAT. Cykelsti ved Videbæk. Projektnummer Ringkøbing-Skjern Kommune. Emne Teknisk notat af 11/ Mogens Dahl

NOTAT. Cykelsti ved Videbæk. Projektnummer Ringkøbing-Skjern Kommune. Emne Teknisk notat af 11/ Mogens Dahl NOTAT Projekt Cykelsti ved Videbæk Projektnummer 1351600082 Kundenavn Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Teknisk notat af 11/01-2017 Til Fra Kvalitetssikring Mogens Dahl Kresten Lysholdt-Andersen KIRK 1/8

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015

Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015 Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015 Generelt Overslag Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Ansøger Cykelsti Længde km Overslagspris mio. Indkommende ønsker af Cykelstier Beskyttet områder

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej

Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej Bilag 4. Hvidbog - forbedret cyklistsikkerhed på Nordrupvej I høringsperioden, der løb fra den 17. november 2016 til den 16. december 2016, er der indkommet i alt 38 høringssvar. Høringssvar fra 1 borger

Læs mere

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A:

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Notat Til: Kopi til: Fra: Vej og Trafik Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Der etableres en separat kørevej for bådtransporter, samt ny Næsvej med dobbeltrettet cykelsti og fortov/havnepromenade med

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget. 23. Marts 2017

Trafiksikkerhedsudvalget. 23. Marts 2017 Trafiksikkerhedsudvalget 23. Marts 2017 Dagsorden 1. Velkomst [JB] 2. Præsentationsrunde 3. Godkendelse af dagsorden 4. Opsamling siden sidst [JB] 5. Det overordnede trafiksikkerhedsarbejde (status) [AMHJ]

Læs mere

Cykelstikatalog 2018

Cykelstikatalog 2018 Cykelstikatalog 2018 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

LANDSBYANALYSER JANUAR 2016

LANDSBYANALYSER JANUAR 2016 LANDSBYANALYSER JANUAR 2016 1 BAGGRUND Analyserne beskriver alle de mindre byer og samfund i kommunens landområder, som har et lokalråd. Nogle steder dækker ét lokalråd over én by og ét sogn, der passer

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Afsender Bemærkninger angående Teknik & Miljøs bemærkninger Teknik & Miljøs forslag til ændringer

Afsender Bemærkninger angående Teknik & Miljøs bemærkninger Teknik & Miljøs forslag til ændringer Udviklingsplan for legepladser Høringsbemærkninger og s vurdering Dato for modtagelse Afsender Bemærkninger angående s bemærkninger s forslag til ændringer 13.05.13 Grundejerforeningen Birkevænget/Sandmarken,

Læs mere

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD Tør du......cykle HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD venter rundt i svinget! I 2019... VI KAN GODT! LÆS BL.A. HER OM: De mange gode

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Udgifterne til sygehuset omfatter bl.a. undersøgelse på skadestuen, indlæggelse, behandling mv.

Udgifterne til sygehuset omfatter bl.a. undersøgelse på skadestuen, indlæggelse, behandling mv. Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr. Over 400.000 kr. af disse går

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Prioritering af cykelstier

Prioritering af cykelstier Bilag 1 Prioritering af cykelstier Argumentation for stiprioritering af de højst prioriterede cykelstier Saltsøvej, Skibby by Saltsøvej er en sekundær trafikvej. Den har en årsdøgntrafik (ÅDT) på ca. 1875.

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen RESULTATER SAMLET KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Hvilket parti stiller du op for? 10 6,3% Alternativ

Læs mere

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 276634 Brevid. 2253426 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 20. januar 2016 Notatet beskriver hvilke cykelprojekter,

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Dobbeltrettet cykelsti på Skindersøvej & etablering af højkvalitetscykelrute - Bilag 1 Projektet Missing link Missing link Et anlæg af 1,54 km dobbeltrettet cykelsti vil skabe et 12 km ruteforløb af både

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Cykelvenlig infrastruktur. Nye muligheder for afmærkning og brug af vejregler på cykelområdet

Cykelvenlig infrastruktur. Nye muligheder for afmærkning og brug af vejregler på cykelområdet Cykelvenlig infrastruktur Nye muligheder for afmærkning og brug af vejregler på cykelområdet Cykelvenlig infrastruktur Vejdirektoratet Dato: Maj 2017 Oplag: 200 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb

Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat, Byudviklingsplan for Godthåb 2016-052150 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til

Læs mere

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Borgermøde Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Program for aftenen 1. Velkommen/ v. Borgmester Ib Kristensen (5-10 min.) - Rammesætning for aftenen,

Læs mere