side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:00 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 328. Spørgetid Halvårsregnskab 2011 for Kerteminde Kommune Revisionsberetning nr. 9 samt endelig godkendelse af regnskab Budget behandling Kvalitetskontrakt 2012 på økonomiudvalgets område Rengøringsstandard Fremtidens Børnehjem Ansøgning fra Kerteminde Forsyning A/S om kommunegaranti for et lån på 10 mio. kr Ankestyelsens praksisundersøgelser om tilbagebetaling af løbende forsørgelsesydelser Tegningsret i henhold til kommunestyrelseslovens 32 (underskriftsbemyndigelse) Sager og skrivelser til orientering Punkter på lukket møde: 339. Eventuelt ejendomskøb 340. Sager og skrivelser til orientering

3 side Spørgetid P24 sagsnr Byrådets møde punkt 328: Intet Halvårsregnskab 2011 for Kerteminde Kommune S08 sagsnr I henhold til styrelseslovens 45a skal kommunerne udarbejde halvårsregnskab første gang for Der er udarbejdet halvårsregnskab 2011 for Kerteminde Kommune. Halvårsregnskabet er udarbejdet i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet i Budget- og Regnskabssystemet for Kommuner. Halvårsregnskabet skal godkendes af Byrådet og derefter indsendes til Indenrigsog Sundhedsministeriet. Der er ingen krav om revision af halvårsregnskabet. Halvårsregnskabet omfatter forbrug opgjort pr samt forventninger til regnskab 2011 opstillet som regnskabsopgørelse. Forventninger til regnskab 2011 bygger på de forventninger, som blev fremlagt ved 2. budgetopfølgning for 2011, som blev godkendt af Byrådet den 25. august Herudover forventes det at regnskab 2011 holder sig indenfor den godkendte serviceramme og kommunen derved undgår sanktion. Halvårsregnskabet omfatter endvidere en indberetning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet omkring forventet regnskab 2011, hvor det er på et mere detaljeret niveau end i regnskabsopgørelsen. Halvårsregnskab 2011 samt notat til Byrådet vedr. væsentlige forskelle mellem forventet regnskab 2011 og halvårsregnskab pr vedlægges dagsordnen. Indberetning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet ligger i sagen. Indstilling: Økonomiafdelingen indstiller, at halvårsregnskab 2011 godkendes.

4 side 4 Økonomiudvalgets møde punkt 455: Anbefales. Annette Vilhelmsen (F) Byrådets møde punkt 329: Godkendt Revisionsberetning nr. 9 samt endelig godkendelse af regnskab K01 sagsnr BDO Kommunernes Revision har fremsendt revisionsberetning nr. 9 afsluttende beretning for regnskabsår Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Enkelte steder i revisionsberetningen er der dog peget på anbefalinger. Anbefalinger er at betragte som gode råd fra revisionen. Administrationen har forholdt sig til anbefalingerne og i vedlagte bilag fremgår administrationens kommentarer. Revisionsberetningen er elektronisk udsendt til Byrådets medlemmer den 18. august Bemærkninger: Det bemærkes at Byrådet på mødet den 26. maj 2011 punkt 273 behandlede følgende: 1. behandling af årsregnskab 2010 for Kerteminde Kommune. Efterfølgende har BDO Kommunernes Revision afgivet revisionspåtegning af årsregnskabet for Revisionspåtegningen er afgivet den 15. august 2011 og er uden forbehold. Årsregnskab 2010 ligger på sagsnr Bilag: Opfølgning på revisionsberetning nr. 9 samt revisionspåtegning af 15. august 2011 af årsregnskabet for 2010 vedlægges dagsordnen.

5 side 5 Indstilling: Økonomiafdelingen anbefaler at revisionsberetning nr. 9 samt opfølgning på revisionsberetning nr. 9 tages til efterretning. Endvidere anbefaler Økonomiafdelingen at årsregnskab 2010 godkendes. Økonomiudvalgets møde punkt 456: Anbefales. Annette Vilhelmsen (F) Byrådets møde punkt 330: Godkendt Budget behandling Ø02 sagsnr Budgetforslag 2012 og overslagsårene forelægges til behandling. Regnskabsopgørelsen viser en ubalance på kommunens budget på 4,4 mio. kr. i 2012 og set over alle 4 år er ubalancen på gennemsnitlig 33,4 mio. kr. A. RESULTATOPGØRELSE PR. 31. AUGUST 2011 (nettotal i hele kr.) Områder Indtægter Skatter Tilskud og udligning Indtægter i alt Driftsudgifter Børn og Skoleudvalget Heraf - serviceudgifter Heraf - overførselsudgifter Kultur- og Fritidsudvalget Heraf - serviceudgifter Ældre- og Handicapudvalget

6 side 6 Heraf - serviceudgifter Heraf - overførselsudgifter Arbejdsmarkedsudvalget Heraf - serviceudgifter Heraf - overførselsudgifter Heraf forsikrede ledige Miljø- og Teknikudvalget Heraf - serviceudgifter Heraf - overførselsudgifter Økonomiudvalget Heraf - serviceudgifter Pris- og lønregulering Driftsudgifter i alt Renter m.v RESULTAT AF ORDINÆR DRIFTSVIRKSOMHED Anlægsudgifter Børn og Skoleudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Ældre- og Handicapudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Miljø- og Teknikudvalget Økonomiudvalget Pris- og lønregulering Anlægsudgifter i alt Jordforsyning Salg af jord Byggemodning Pris- og lønregulering Jordforsyning i alt RESULTAT AF DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE FINANSIERINGSOVERSIGT Låneoptagelse Afdrag af lån Balanceforskydninger I alt ÆNDRING AF LIKVIDE AKTIVER (Beløb uden fortegn = kasseforbrug) I budgetforslaget pr. 31. august 2011 er bl.a. forudsat følgende: Valg af statsgaranteret udskrivningsgrundlag i 2012.

7 side 7 Skatteprocenter/-promiller: Personskatteprocent 26,1 Kirkeskatteprocent 1,00 Grundskyldspromille 29,10 Dækningsafgiftspromille - erhverv 4,4 Endvidere er der i budgetforslaget bl.a. indregnet: Særtilskud: Indenrigs- og Sundhedsministeriet har meddelt Kerteminde Kommune et ekstraordinært tilskud på 9 mio. kr. til Lånemulighed: Indenrigs- og Sundhedsministeriet har meddelt Kerteminde Kommune lånedispensation for 2012 for 24,047 mio. kr. til kvalitetsfondsprojekter fra lånepuljen for 2012 vedr. kvalitetsfondsprojekter og it-investeringer. Såfremt der ikke laves anlæg som ansøgt reduceres lånemuligheden. Reduktions-/effektiviseringsforslag nye ønsker: Der er udarbejdet katalog over reduktions-/effektiviseringsforslag og nye ønsker til drift 12. august Sammenfatning katalog: Økonomisk effekt pl netto mio. kr Reduktionsmål på drift - i alt -47,5-47,5-47,5-47,5 Udarbejdede reduktionsforslag på drift - i alt -49,9-60,8-61,2-60,4 Nye ønsker til drift - i alt 4,2 3,0 7,0 6,1 Kataloget har været i høring og indgik på Byrådets budgetseminar den 24. august 2011 og 8. september 2011 i opgaven/drøftelserne med at finde balance på det kommende års budget. Sammenfatning p.t. indarbejdet i budgetforslaget: Økonomisk effekt pl netto mio. kr Reduktioner på drift - i alt -18,8-19,5-19,5-19,5 Nye ønsker til drift - i alt 0,6 0,6 0,6 0,6 I alt -18,2-18,9-18,9-18,9 Bemærkninger til det foreliggende budget til 1. behandling: Resultatet af den ordinære drift er nu et overskud på 24,9 mio. kr. i 2012 og et overskud på kun 5,5 mio. kr. i Dette overskud er ikke på sigt tilstrækkeligt til at sikre råderum til at finansiere afdrag på lån og fremtidige anlægsudgifter der ikke finansieres på anden måde. I 2012 har kommunen modtaget lånedispensation på 24 mio. kr. Dermed er hele det nuværende anlægsbudget på kvalitetsfondsområdet finansieret uden medvirken fra kommunen i 2012 bortset fra låneoptagelse og fremtidige ydelser på lån. Derimod er der ingen finansiering p.t. til anlægsudgifter i Kvalitetsfondsbidraget bortfalder måske i 2013, da det er brugt til at fremrykke investeringer i tidligere år (2009/2010) der er ikke forhandlet nogen afklaring på kvalitetsfondsområdet og lånemuligheder mellem Regeringen og KL vedr. bl.a og fremefter. Da mange af de projekter som kommunen igangsætter i 2012 skal færdiggøres i 2013 er der en udfordring i at sikre, at dette kan ske.

8 side 8 Det fremgår af budgetoversigten at nettoanlægsudgifterne udgør 49,8 mio. kr. i 2012 og 50,4 mio. kr. i Budgetoversigten viser p.t. at der er kassetræk på 4,4 mio. kr. i 2012 og 63,2 mio.kr. i Det ser således ud til at budgetlægningen for 2012 er lettet betydeligt, men det sker for lånte penge og disse er ikke til rådighed i 2013, hvor udsigterne til gengæld tegner meget alvorlige. Der er netop sket en nedjustering af det samlede udskrivningsgrundlag for 2010 i forbindelse med fremlæggelse af finanslovsforslaget. Det vurderes at Kerteminde Kommune vil være særlig hårdt ramt som følge af ledigheden. Det bemærkes, at det statsgaranterede udskrivningsgrundlag for 2013 fastlægges på grundlag af udskrivningsgrundlaget i Anbefalingen vil derfor fortsat være at der er behov for driftsreduktioner i budget 2012 som sikre et overskud i som delvis kan medvirke til at finansiere anlægsprogrammet i B. I Budgetforslaget er ikke indregnet: Teknisk/administrative ændringer: Med baggrund i seneste beslutninger i byrådssager m.v. er der behov for indarbejdelse af teknisk/administrative ændringer: Beløb i Hele kr. I alt netto Specifikation findes i dok. id C. Andet: Nye blokblokke: ØKU.21 KF.10 FilmFyn - Driftsstøtte Munkebo Bypark - Driftsstøtte Ovenstående blokke har ikke tidligere indgået i budgetarbejdet. Frist for indlevering af ændringsforslag fra politisk niveau til budgetforslaget: Jf. den vedtagne budgetkalender er fristen for fremsendelse af ændringsforslag fastsat til: Mandag den 26. september 2011 kl Bilag/budgetmateriale: I sagen ligger: Budgetbind som udsendes med dagsordenen. Det samlede katalog over reduktions-/effektiviseringsforslag og nye ønsker til drift 12. august Høringssvar 22. august Specificeret talmateriale pr Teknisk/administrative ændringer jf. dok. id Med dagsorden udsendes: Budgetbind indeholdende:

9 side 9 Regnskabsopgørelse pr Dok. id Aktuel status på budget Dok. id Investeringsoversigt anlæg ekskl. Jordforsyning pr Dok. id Investeringsoversigt anlæg Jordforsyning pr Dok. id Specielle bemærkninger de enkelte fagudvalgs budgetområder. Takstoversigt. Dok. id Særskilt: 2 blokskemaer. Dok.id og Høring: Modtagne høringssvar er udsendt til byrådet og er ligeledes tilgængelige på kommunens hjemmeside. Indstilling: Økonomiafdelingen indstiller til Økonomiudvalget: At der i det foreliggende budgetforslag = regnskabsopgørelsen pr indarbejdes de under afsnit B. anførte teknisk/administrative ændringer jf. dok. id At de nye blokskemaer indgår i de videre budgetdrøftelser. At fristen for indlevering af ændringsforslag fastholdes = mandag de kl At Økonomiudvalget udarbejder et budgetforslag hvor målet er at kunne vedtage et budget i balance den 13. oktober Økonomiudvalgets møde punkt 458: Ny blok KF10 Munkebo Bypark - Driftsstøtte på årligt kr. indarbejdes i budgetforslaget. Det foreliggende budgetforslag fremsendes til 1. behandling med de under afsnit B anførte ændringer (tekniske). Fristen for ændringsforslag fastholdes. Annette Vilhelmsen (F) Byrådets møde punkt 331: Budgetforslaget oversendes til 2. behandling.

10 side Kvalitetskontrakt 2012 på økonomiudvalgets område P22 sagsnr Kommunalbestyrelsen skal ifølge lov om kommunernes styrelse i en kvalitetskontrakt vurdere, hvordan kvaliteten i den kommunale opgavevaretagelse kan udvikles. I kvalitetskontrakten skal der opstilles kvantificerbare mål for serviceområder i kommunen. Hensigten er at sikre en målrettet indsats i den kommunale kvalitetsudvikling, og klart og åbent formidle dette til kommunens borgere. Kvalitetskontrakten skal efter vedtagelsen offentliggøres på De faglige udvalg har i maj og juni godkendt opfølgningsredegørelser for og drøftet mulige temaer for fornyelsen af kvalitetsmål for På økonomiudvalgets område er de 3 oprindelige temaer for kvalitetsmål: økonomi, sygefravær og digitalisering fastholdt. De nye mål der fremgår af notatet er en udvikling og følge af det hidtidige arbejde med de gældende mål. Alle tre målområder er forsat aktuelle for udviklingen af den kommunale service i det kommende år. Byrådet fastsætter i forbindelse med Budgetlægningen for 2012 følgende mål: Økonomi: - Byrådet ønsker fortsat for det kommende år at udgifterne ikke overstiger de samlede indtægter. Det betyder at målet for 2012 er et overskud på driftsresultatet der kan dække afdrag på lån samt anlægsudgifter. - Byrådet ønsker gennem langsigtede og målrettede investeringer at forbedre de kommunale indkomstmuligheder på sigt. - Sygefravær: - At ingen kommunale arbejdspladser i fraværsstatistikken for 2012 har et gennemsnitlig fravær der overstiger 12 sygedage - Digitalisering: - At 20 % af al skriftlig kommunikationen med borgerne i 2012 foregår via digital post. Beskrivelser af kvalitetsmål og status fremgår af notatet. Økonomi: Sygefravær : Der er budget for 2011 og i overslagsårene indarbejdet en reduktion i forventning om en mindre personaleudgift som følge af øget fremmøde samt afsat beløb til initiativer der skal medvirke til at øge fremmødet. Indstilling: De fremlagte forslag til kvalitetsmål for 2012 indstilles til byrådets godkendelse Økonomiudvalgets møde punkt 459: Anbefales.

11 side 11 Annette Vilhelmsen (F) Bilag: kvalitetsmål på økonomiudvalgets område 2012 Byrådets møde punkt 332: Godkendt Rengøringsstandard Ø22 sagsnr Byrådet behandlede sagen på sit møde den og Det blev besluttet, at de enkelte institutioner og decentrale enheder selv kunne beslutte om de ville udbyde rengøringsopgaven eller selv varetage opgaven. Der er sket små justeringer i forhold til den nuværende kontrakt hvor enkelte institutioner har meldt fra udbuddet og andre har meldt sig til. Samlet set er det stort set samme mængde rengøring der udbydes nu. Udbudsprocessen er i gang og i henhold til den vedtagne tidsplan skal Byrådet nu tage stilling til om der skal ændres i den nuværende rengøringsstandard inden udbudsmaterialet færdiggøres. Det forudsættes, at der besluttes samme rengøringsstandard for alle instittutioner/decentrale enheder i kommunen uanset om man har valgt at udføre rengøringsopgaven selv, eller den er i udbud. Ligeledes forudsættes at budgetterne vil blive reguleret for alle institutioner svarende til den nye pris på rengøring, som udbuddet medfører. Det nuværende niveau i klasseværelser, opholdsarealer i daginstitutioner samt toiletter fastholdes. Der er stillet forslag om at om færre tømninger af skraldespande samt mindre rengøring på kontorer, personalerum, sløjdlokaler, håndgerningslokaler samt værksteder. Der er desuden forslag om at der for vinduespolering bliver mulighed for at vælge 2xårligt. p.t er det 6xårligt i børnehaver og 4xårligt i øvrige enheder.

12 side 12 Økonomi: Der er udarbejdet 2 alternative forslag hvor forslag 1 forventes at kunne give en besparelse på ca. 5% svarende til ca. 0,850 mio. kr. og forslag 2 forventes at kunne give en besparelse på 10% svarende til 1,7 mio. kr. Det bemærkes, at besparelse på udbud af rengøring er indregnet i den budgetterede indkøbsbesparelse. Indstilling: Det indstilles: 1. At der fastlægges samme rengøringsstandard for alle institutioner / decentrale enheder uanset om de deltager i udbud eller selv varetager opgaven 2. At budgetterne tilrettes i overensstemmelse hermed, når resultat af udbuddet foreligger 3. At Byrådet tager stilling til hvilket serviceniveau der skal være på rengøring: a. Det nuværende niveau b. Model 1 c. Model 2 4. At byrådet tager stilling til vinduespolering: a. Det nuværende niveau b. 2 gange årligt Økonomiudvalgets møde punkt 461: Økonomiudvalget anbefaler punkt 1 og 2, idet det nuværende serviceniveau fastholdes på rengøring og vinduespolering. Annette Vilhelmsen (F) Bilag: Bilag - rengøringsdefinitioner Rengøring - Oplæg besparelser.doc Byrådets møde punkt 333: Godkendt.

13 side Fremtidens Børnehjem 27 P20 sagsnr Byrådet godkendte på sit møde den at ville medfinansiere anlægsudgifterne med et beløb svarende til den kapitaliserede ejendomsværdi vedr. Dyrehaven på i alt 5,4 mio. kr. opgjort på basis af ejendomsvurderingen pr samt værdien af den grund der stilles til rådighed for projektet. På nuværende tidspunkt vil værdien af Dyrehaven formentlig være lavere. På daværende tidspunkt forelå desuden et budgetoverslag, som var udarbejdet i forbindelse med projektansøgningerne. De samlede udgifter var her angivet til 35,1 mio. kr. inkl. Moms eller 29,9 mio. kr. ex. Moms. Byrådet behandlede på sit møde pkt. 292 oplæg vedr. Fremtidens Børnehjem. Kerteminde Kommune har opnået tilsagn fra A. P. Møller Fonden til støtte til etablering af Byrådets vision om Fremtidens børnehjem. I alt er modtaget en donation på 25.. mio. kr. Hertil kommer, at Kerteminde Kommune har fået bevilling fra Egmontfonden på 1,9 mio. kr. til brugerinddragelse i forbindelse med projektet. Desuden forventes tilsagn om støtte fra en anden fond, hvis navn endnu ikke kan offentliggøres. Organisering af Projekt: Det anbefales, at der til projektet nedsættes en styregruppe, der får følgende primære opgaver: 1. Etablering af projektorganisation 2. Sikre fastholdelse af ide- og visionsoplægget gennem hele processen 3. Sikre gennemførelse af bygge- og konkurrenceprogram samt nedsættelse af bedømmelsesudvalg. 4. Indgåelse af samarbejdsaftaler 5. Sikre overholdelse af tids- og procesplan 6. Overordnet økonomistyring i overensstemmelse med de givne bevillinger 7. Sikre orientering til og koordinering med fagudvalg, Økonomiudvalg og Byråd 8. Sikre at regler omkring udbud overholdes 9. Rejse midler til udarbejdelse af drejebog til brug for andre 10. Etablering af samarbejde med forskningsinstitution (-er) Styregruppen bør således have tillagt kompetence til at træffe daglige driftsmæssige beslutninger i forhold til projektet. Kommissorium og organisationsdiagram er nærmere beskrevet i de vedhæftede bilag. Anlægsudgifter: Grundlaget for at etablere Fremtidens Børnehjem er skabt via donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har givet 25,0 mio. kr. til opførelse af et nyt børnehjem. Desuden har Egmont Fonden doneret 1,885 mio. kr. til metodeudvikling til brugerinvolvering. Endelig er der ansøgt om 5 mio. kr. fra endnu en 3. fond til delvis dækning af udgifter til inventar, legeplads og udearealer. Der foreligger endnu ikke støttetilsagn fra den sidste fond. For at kunne igangsætte etableringen skal byrådet godkende en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb. Til økonomiudvalgets møde vil foreligge en foreløbig tidsplan for projektet, som tillige angiver hvilke beløb der forudsættes anvendt i 2012, 2012 og 2013, hvor byggeriet forventes at være klar til ibrugtagning. Nedenfor er lavet en foreløbig fordeling af byggeomkostninger i forhold til de 3 fonde.

14 side 14 Det vil være hensigtsmæssigt, at der gives en bevilling, som dækker forarbejderne med projektet og brugerinvolveringsprocessen og en bevilling som dækker det egentlige byggeri. Såfremt der opnås støtte fra flere fonde kan budgettet herefter opdeles yderligere. 1. Anlægsbevilling: Fremtidens Børnehjem Brugerinddragelse m.v. Der søges en anlægsbevilling på kr. til metodeudvikling og brugerinddragelse som finansieres af bevilling fra Egmont Fonden med kr. og Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen) med kr. Halvdelen af beløbet afsættes i 2011 og halvdelen afsættes i Beløbet søges frigivet. 2. Anlægsbevilling Fremtidens Børnehjem Opførelse, inventar og legeplads: Der søges en anlægsbevilling på kr. til opførelse af Fremtidens Børnehjem. I forhold til det oprindelige budget er der afsat yderligere kr. til bygherrerådgiver samt kr. til etablering af vejadgang og parkering. Anlægsudgiften finansieres af bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har en værdi på kr. ex moms og den resterende udgift kr. finansieres indtil videre af Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen). Der søges fondsmidler til inventar og udendørs opholdsarealer og legeplads til en værdi af kr. Disse udgifter er ligeledes indeholdt i denne anlægsbevilling. Herved kan det kommunale bidrag i givet fald nedsættes til kr. Herudover vil der blive søgt tilskud til udarbejdelse af Hvidbog/dokumentation af projektet til en budgetteret udgift på kr. Endelig har kommunen stillet en grund til rådighed for projektet på m2, som repræsenterer en værdi på kr. ved en m2 pris på 50 kr. Forslag til tidsplan for gennemførelse af projektet vil foreligge til økonomiudvalgets behandling af sagen. Dermed kan rådighedsbeløbene fastsættes for 2011, 2012 og Økonomi: 1. Fremtidens Børnehjem Brugerinddragelse m.v.: Der søges en anlægsbevilling på kr. Udgiften finansieres af bevilling fra Egmont Fonden på kr. og Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen) med kr. 2. Fremtidens Børnehjem Opførelse og inventar: Der søges en anlægsbevilling på kr. til opførelse af Fremtidens Børnehjem som finansieres af bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har en værdi på kr. ex moms og den resterende udgift kr. finansieres indtil videre af Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen). Der er søgt om yderligere kr. fra en 3. fond som vil kunne nedbringe kommunens udgifter med kr., såfremt fonden bevilliger støtte. Afledte driftsudgifter: Det forudsættes, at driftsbudget for Fremtidens Børnehjem tilvejebringes ved at nedlægge det nuværende Børnehjem Dyrehaven og de nuværende hybler samt flytte dele af Familiehusets nuværende aktiviteter ind i det nye Børnehjem. Herudover forventes at antallet af børn som er anbragt i foranstaltninger udenfor kommunen nedbringes med 3 børn. Dette kan dels ske ved hjemtagning af anbragte børn dels ved en naturlig udskiftning, således at der ved ophør af foranstaltninger i andre kommuner i stedet etableres tilbud på Fremtidens børnehjem for nye børn Etablering af Fremtidens Børnehjem vil dermed ikke øge kommunens driftsudgifter til sårbare børn og unge. Indstilling: Det indstilles at Byrådet godkender:

15 side det fremlagte kommissorium og organisationsdiagram, herunder at styregruppen tillægges kompetence til at træffe daglige driftsmæssige beslutninger i forhold til projektets gennemførelse 2. at konkurrenceprogram forlægges udvalg og Byråd til godkendelse 3. en anlægsbevilling på kr. til metodeudvikling og brugerinddragelse som finansieres af bevilling fra Egmont Fonden med kr. og Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen) med kr. Halvdelen af beløbet afsættes i 2011 og halvdelen afsættes i Beløbet søges frigivet. 4. en anlægsbevilling på kr. til opførelse af Fremtidens Børnehjem som finansieres af bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som har en værdi på kr. ex moms og den resterende udgift kr. finansieres indtil videre af Kerteminde Kommune (Provenu fra salg af Sommerbyen) 5. at etablering af Fremtidens Børnehjem ikke vil øge kommunens driftsudgifter til sårbare børn og unge. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 339: Oversendes med anbefaling Økonomiudvalgets møde punkt 464: Indstillingen anbefales idet følgegruppen suppleres med yderligere 1 byrådsmedlem fra Børn og skoleudvalget og at der vedr. pkt. 4 godkendes rådighedsbeløb på i 2012 og i Annette Vilhelmsen (F) Bilag: Fremtidens Børnehjem - anlæg og afledt drift - Notat Kommissorium for organisering af og struktur på projek Organisationsdiagram, projektorganisationen Byrådets møde punkt 334: Godkendt.

16 side Ansøgning fra Kerteminde Forsyning A/S om kommunegaranti for et lån på 10 mio. kr sagsnr Kerteminde Forsyning A/S har den 12. september 2011 ansøgt om kommunegaranti for et lån i KommuneKredit på 10 mio. kr. Lånet skal anvendes til finansiering af transmissions- og distributionsledninger til Lindø Industripark jf. det projektforslag Byrådet godkendte den 28. april Ifølge Hovedaftale mellem Kerteminde Kommune og Kerteminde Forsyning A/S punkt 5.3 skal selskabets optagelse af alle lån godkendes af Kommunen inden lånet optages. Det er uden betydning for Kommunens låneramme, hvis der gives kommunegaranti for låneoptagelsen. Lånet skal anvendes til det angivne formål, og et eventuelt overskydende lånebeløb skal derfor straks tilbagebetales til långiveren. Byrådet godkendte i mødet den 31. marts 2011 at der opkræves en provision af kommunegarantier for alle lån, der optages af Kerteminde Kommunes egne forsyningsselskaber. Provisionen beregnes som 1 % af lånets hovedstol og opkræves som et engangsbeløb i forbindelse med, at Kommunen påtager sig kautionsforpligtelsen. Indstilling: Det indstilles at låneoptagelsen godkendes, at der gives kommunegaranti for 10 mio. kr. samt at Kerteminde Forsyning A/S opkræves en garantiprovision på 1 % af hovedstolen. Økonomiudvalgets møde punkt 470: Anbefales. Annette Vilhelmsen (F) Byrådets møde punkt 335: Godkendt.

17 side Ankestyelsens praksisundersøgelser om tilbagebetaling af løbende forsørgelsesydelser Ø30 sagsnr Praksisundersøgelsens tema er kommunernes anvendelse af bestemmelserne i lov om aktiv socialpolitik 91 og 93 om tilbagebetaling af løbende forsørgelsesydelser. Praksisundersøgelsen foretages som led i Ankestyrelsens forpligtigelse til på landsplan at koordinere, at afgørelser, som efter de sociale og beskæftigelsesmæssige love kan indbringes for Ankestyrelsen, træffes i overensstemmelse med lovgivningen. Det er Ankestyrelsens vurdering, at kommunerne overordnet set har et godt kendskab til tilbagebetalingerne. Det er endvidere Ankestyrelsens vurdering, at sagerne var godt oplyst i forhold til, at kommunerne kunne træffe afgørelse om tilbagebetaling. De i undersøgelsen angivne anbefalinger er under implementering i Kerteminde kommunes arbejdsgange og der arbejdes på at få tilrettet specifikke brevskabeloner for at opfylde anbefalingerne i forhold til klagevejledninger. Praksisundersøgelsen skal efter retssikkerhedslovens 79 a behandles på et kommunalbestyrelsesmøde i de deltagelse kommuner. Kerteminde kommune deltager i undersøgelsen. Indstilling: Det indstilles til Arbejdsmarkedsudvalget at Ankestyrelsens praksisundersøgelsen drøftes og oversendes til Byrådet. Arbejdsmarkedsudvalgets møde punkt 385: Udvalget drøftede anbefalingerne og tager til efterretning, at forvaltningen implementerer Ankestyrelsens anbefalinger. Hermed oversendes til Byrådets videre behandling med anbefaling. Annette Vilhelmsen (F) Bilag: Praksisundersøgelsen om tilbagebetaling udsendelsesmail om praksisundersøgelsen.doc Byrådets møde punkt 336: Godkendt.

18 side Tegningsret i henhold til kommunestyrelseslovens 32 (underskriftsbemyndigelse) A21 sagsnr , stk. 1, i kommunestyrelsesloven lyder således: Dokumenter vedrørende kommunens køb og salg af fast ejendom, optagelse af lån og påtagelse af garantiforpligtelser skal underskrives af kommunalbestyrelsens formand eller næstformand (næstformænd) og en person, der er bemyndiget dertil af kommunalbestyrelsen jf. dog stk. 2. (Stk. 2 er ikke relevant for Kerteminde Kommune) Byrådet skal beslutte hvem blandt de ansatte der skal bemyndiges til at underskrive de nævnte dokumenter sammen med Borgmesteren eller en af Byrådets næstformænd. Sammenlægningsudvalget bemyndigede den følgende ansatte: 1. Kommunaldirektør Ronald Stelmer 2. Direktør Egon Gaarde 3. Direktør Claus Damgaard 4. Sekretariatschef Finn Nørmark. Indstilling: Borgmesteren foreslår at følgende ansatte bemyndiges i henhold til 32 med virkning fra den : 1. Direktør for Miljø- og Kulturforvaltningen Lone Rossen, 2. Økonomidirektør Marianne Friis Toft, og 3. Jurist Finn Nørmark Byrådets møde punkt 337: Godkendt.

19 side Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr Byrådets møde punkt 338: Arrangement den kl hvor flygtninge deltager i samarbejde med KAT og LINK.

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

BUDGET BUDGETFORSLAG SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING

BUDGET BUDGETFORSLAG SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING BUDGET 2011-2014 BUDGETFORSLAG 2011-2014 SUPPLERENDE MATERIALE TIL BYRÅDETS 2. BEHANDLING Økonomiudvalget 6. oktober 2010 Detgte er en blank side Indholdsfortegnelse Budgetforudsætninger... 5 Resultatopgørelse...

Læs mere

UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget

UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget BUDGET 2013 2016 FORORD. UDVIKLING, KOORDINERING OG OVERBLIK er nøgleord for processen for budget 2013- Udvikling: I budgettet er fra 2012 afsat en innovationspulje og arbejdet med innovation og fornyelse

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetforslag 2017-2020 for Odsherred Kommune Sag 306-2016-1470 Dok. 306-2016-248824 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2017 med overslagsårene

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Side 1 af 5 169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Sag 306-2015-819 Dok. 306-2015-214761 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2016

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag behandling

Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag behandling Punkt 2. Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag 2020-2022 - 1. behandling 2018-038069 Magistraten fremsender forslag til Aalborg Kommunes årsbudget 2019 og budgetoverslag 2020-2022 til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.01.00-S00-85-14 Dato: 08-09-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2015-2018 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag behandling

Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag behandling Punkt 2. Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag 2019-2021 - 1. behandling 2017-043702 Magistraten fremsender forslag til Aalborg Kommunes årsbudget 2018 og budgetoverslag 2019-2021 til

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Budgetbilag. Afsluttende tilretning af forslag til flerårsbudget

Budgetbilag. Afsluttende tilretning af forslag til flerårsbudget Til: 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 10 Revideret ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 26. september 2011 Kontakt: Jeppe Krag Tlf. dir.: 4477 6316 Sagsnr:2011-3707 Dok.nr: 2011-178485 Budgetbilag Afsluttende tilretning

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 08:30 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2011 finansiering 638 2. Orientering 642 3. Lukket -

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET

BUDGET SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET BUDGET 2020-2023 SAGSFREMSTILLING: 1. BEHANDLING AF BUDGET 2020-2023 HØRING: 8/10 16/10 2019 1. Budget 2020-2023 - 1.behandling af budget (B) Sagsnr.: 330-2019-66365 Dok.nr.: 330-2019-383515 Åbent Kompetence:

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 6. september Mødetid: 18:00-18:35

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 6. september Mødetid: 18:00-18:35 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:35 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 128 Andenbehandling af Budget 2015 3 129 Ansøgning om for fritagelse for

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Budgetproces og tidsplan 2019

Budgetproces og tidsplan 2019 Budgetproces og tidsplan 2019 02-03-2018 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-s00-44-17 1. Indledning I det følgende beskrives processen og tidsplanen for arbejdet

Læs mere

Budget sammenfatning.

Budget sammenfatning. Budget 2010-2013 sammenfatning. Indledning I dette notat beskrives budgetprocessen samt hovedtræk i budget 2010-2013 og de forudsætninger der er grundlaget for budgettet. 2. oktober 2009 Kontaktperson:

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Økonomi- og Personaleforvaltningen Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 24-08-2011 Dato: 04-08-2011 Sag nr.: ØU 153 Sagsbehandler: Dorte Tofte Bertram Kompetence: Fagudvalg [ ]

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 02.10.07 kl. 15.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (V) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

REVIDERET Afsluttende tilretning af forslag til budget

REVIDERET Afsluttende tilretning af forslag til budget KONOMI OG PERSONALE Dato: 29. september 2015 Økonomibilag nr. 8 2015 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-7-14 REVIDERET Afsluttende tilretning af forslag til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre

Kommunalbestyrelsen. Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre Dagsorden Dato: Tirsdag den 07. september 2010 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: KB-Salen Hvidovrevej 278, 2650 Hvidovre Milton Graff Pedersen, Helle Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Arne

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene 2017-2019 Budgetprocessen 2016 2019 er udarbejdet med det formål at fastlægge procedure, strategier og tidsplan for budgetlægningen for 2016

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat af tillægsdagsorden

Økonomiudvalget. Referat af tillægsdagsorden Referat af tillægsdagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 039. Meddelelser til Ældrerådets møde den 27. august 2010 75 040. Budget 2011-2014

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Onsdag den 15. september 2010 Kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2017-2020 til Byrådet den 25. januar 2016 Til: Byrådet m.fl. Dato: 11. januar 2016 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 00.30.10-G00-1-15

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet

Kommunalbestyrelsen. Mandag kl. 17:30 Borgerservice. Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice. Følgende sager behandles på mødet Kommunalbestyrelsen Referat fra ordinært møde Lokale Borgerservice Mandag 10.10.2016 kl. 17:30 Borgerservice Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Spørgetid før KB 3 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi.

Med budgetforslaget opfylder kommunen pejlemærkerne i den økonomiske strategi. ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 8 2016 Dato: 29. september 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.10-P19-2-16 Afsluttende tilretning af forslag til budget

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00.

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Mødedo: 8. oktober 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 8. oktober 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Kirkelig

Læs mere

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune.

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune. Punkt 2. Godkendelse af halvårsregnskab 2016 - Aalborg Kommune. 2016-041110 Magistraten indstiller, at byrådet godkender halvårsregnskab 2016 for Aalborg Kommune i henhold til lov. nr. 156 af 26. februar

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Budgetproces og tidsplan 2020

Budgetproces og tidsplan 2020 Budgetproces og tidsplan 2020 08-02-2019 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-s00-59-18 1. Indledning I det følgende beskrives processen og tidsplanen for arbejdet

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

Afsluttende tilretning af forslag til budget

Afsluttende tilretning af forslag til budget ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 9 2012 Dato: 20. september 2012 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2012-463 Dok.nr: 2012-160560 Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes.

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes. Notat En offensiv og balanceret - økonomistyring. 17. januar 2008 Forslag: I forbindelse med gennemførelsen af 3. budgetopfølgning for kunne det konstateres at det budgetværn der er afsat i 2008 ikke kan

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere