Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. januar 2014, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. januar 2014, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0."

Transkript

1 A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 10. JANUAR 2014 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Tirsdag den 7. januar 2014, kl Sted: Møderum 2, lokale STUDERENDE SEKTION FOR LEGALITET OG STUDIENÆVNSBETJENING Referent: Dorte Lundsager BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN N Til stede: Studienævnsmedlemmer: Jørgen Olsen, Marek Treiman, Elif Bayram, Morten Jørgensen, Vagn Eskesen, Henriette Holst Hansen, Rikke Lund, Sandra Hansen TLF DIR dohl@sund.ku.dk Afbud: Kári Mikines Studienævnssuppleanter: Jørgen Kurtzhals REF: DOHL SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Kommende studienævnsmedlem: Andrea Maier Administration: Gitte Birkbøll (vedr. punkt 3 og 4), Martin Stampe Noer Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af møde 3. december 2013 (bilag) 3. Personsager (bilag) 4. Referat af personsager afgjort efter administrativ bemyndigelse i efteråret 2013 (bilag)

2 5. Endelig godkendelse af ny ramme for 2015-kandidatstudieordningen (bilag) 6. Godkendelse af ændringer af kursusbeskrivelser i kursusdatabasen (bilag) 7. Fortsat drøftelse af integrerede eksamener ift. studiefremdriftsreformen (bilag) 8. Beslutning om retningslinjer for tidligt klinisk ophold (bilag) 9. Godkendelse af mindre ændring af logbog i almen medicin (bilag) 10. Godkendelse af ændret timetal i videnskabsteori fra F14 (bilag) 11. Beslutning om ændring af beståelsesfrister på kurser på 5. semester BA på 2012-bachelorstudieordningen og bachelorstudieordningen (bilag) 12. Eventuelt SIDE 2 AF 8 Ad. 1) Dagsordenen blev godkendt. Under eventuelt behandles: - Status på adgangsprøve til kandidatuddannelsen - Status på ændrede indtegningsbetingelser ifm. studiefremdriftsreformen - Administration ifm. ansøgning om særlig holdsætning på specifikt rul Ad. 2) Referatet blev godkendt uden rettelser Ad. 3) En studerende havde søgt om tilladelse til brud på indtegningsbetingelserne for holdsætning på 5. semester KA ved ikke at have gennemført de obligatoriske studieelementer på 4. semester før påbegyndelse af kurserne. Ansøgningen sker på baggrund af deltagelse i forskningsprojekt. Studienævnet besluttede at imødekomme ansøgningen. En studerende havde søgt om tilladelse til brud på indtegningsbetingelserne for holdsætning i centralnervesystemets struktur og funktion på 3. semester BA ved ikke at have gennemført kursus og eksamen i celle- og vævsbiologi inkl. excitable celler på 2. semester før påbegyndelse af kurserne på 3. semester. Ansøgningen sker på baggrund af merit for basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter, og fordi den studerende forventer at gennemføre 2. semesters kurser og eksamener i medicinsk genetik og i sundhedspsykologi samtidig med gennemførelse af tidlig patientkontakt på 1. semester i efteråret/vinter 2013/14. Studienævnet besluttede at imødekomme an-

3 søgningen under forudsætning af, at kurserne i celle- og vævsbiologi samt excitable celler er gennemført før påbegyndelse af kursus i centralnervesystemets struktur og funktion. SIDE 3 AF 8 En studerende havde søgt om tilladelse til brud på indtegningsbetingelserne for holdsætning på 5. semester KA ved ikke at have gennemført medicinsk sociologi på 3. semester før påbegyndelse af kurserne. Derudover søges tilladelse til reeksamen i medicinsk sociologi uden forudgående deltagelse i ordinær eksamen. Ansøgningen sker på baggrund af sygdom i familien. Studienævnet besluttede at imødekomme ansøgningen. En studerende havde søgt om dispensation fra studieaktivitetskravet samt tilladelse til et 5. eksamensforsøg i bevægeapparatet og nervesystemet på 3. semester BA studieordningen af Ansøgningen sker på baggrund af sygdom. Studienævnet besluttede at imødekomme ansøgningen, således at kravet om studieaktivitet udsættes til vinteren 2014/15, hvor den studerende for 5. gang kan gå til eksamen på 3. semester af bacheloruddannelsen. Samtidig overflyttes den studerende til 2012-bachelorstudieordningen. Nævnet besluttede, at kun såfremt den studerende består eksamenerne på 3. semester BA vinteren 2014/15, vil der kunne forventes yderligere forlængelse af tidsfristen. Den studerende skal desuden indkaldes til faste månedlige samtaler med en studievejleder for opfølgning på det fortsatte studieforløb. En studerende havde søgt om forlængelse af fristen for beståelse af prøverne hørende til første studieår på baggrund af sygdom. Studienævnet besluttede ikke at imødekomme ansøgningen på baggrund af det hidtidige studieforløb. Det vil herefter blive indstillet til dekanen, at den studerende udskrives fra bacheloruddannelsen i medicin. En studerende havde søgt om tilladelse til deltagelse ved reeksamen på 3. semester KA uden forudgående deltagelse i ordinær eksamen. Ansøgningen sker på baggrund af forskningsophold. Studienævnet besluttede at imødekomme ansøgningen, således at den studerende kan tilmelde sig reeksamen i skriftlig medicin, kirurgi, patologi, farmakologi og anæstesiologi. Nævnet besluttede, at ansøgningen om tilladelse til reeksamen i OSCE kun kan imødekommes, hvis der i forvejen skal arrangeres en reeksamen i OSCE i intern medicin, kirurgi, anæstesiologi, forordningslære og diagnostiske specialer for studerende, der har deltaget i eller har været syge ved den ordinære eksamen. Nævnet lagde ved denne afgørelse vægt på, at planlægning og afholdelse af eksamen i OSCE er meget omfattende og ressourcekrævende. Ad. 4) Studienævnet havde ingen bemærkninger til referatet af sager afgjort efter administrativ bemyndigelse i efteråret 2013.

4 Ad. 5) Siden drøftelsen af en alternativ ramme for 2015-kandidatstudieordningen i studienævnet på møde 8. oktober 2013, har studielederen deltaget i en række møder vedr. studieordningsrammen, herunder: SIDE 4 AF 8 Møde i Københavns Universitetshospitals Bestyrelse Studielederen refererede, at KUH i princippet ønsker, at der uddannes læger, der har så meget lægefaglig rutine som muligt, så de eksempelvis hurtigt kan gå i vagt, men KUH havde også forståelse for, at vi som universitet har behov for noget universitært i studieplanen, herunder valgfrihed. 2 møder med invitation af kursusledere og ordførende professorer fra kandidatuddannelsen Udkommet af disse møder var: - En generelt positiv stemning omkring den nye kandidatstudieordning - Man ser muligheder i at udbyde valgfag på 5. semester KA - Kursuslederne i sansefagene er glade for, at de var blevet flyttet til efter medicin og kirurgi - Institutledelsen ved IKM, Jørgen Dahl og Lars Bo Nielsen, bakker op omkring planen - Der er behov for, at studienævnet går ind i en drøftelse af en eventuel ny fordelingen af timerne mellem de enkelte temaer på både 6. semester BA og 2. semester KA, herunder reumatologi og onkologi. Møde med dekan Ulla Wewer og prodekan for uddannelse Hans Henrik Saxild Begge har bekræftet, at de bakker op omkring studieplanen. Studienævnet havde følgende bemærkninger: - Ud fra Jørgen Hedemarks forslag om hvilke afdelinger, der med fordel kan anvendes på 1. semester KA, ser det ud til, at det nye 1. semester KA kan gennemføres med gode afdelinger. - De studerende skal informeres om, at de ikke får bedre muligheder postgraduat, hvis de vælger forskning på 5. KA. Studienævnet skal indgå i dialog med aftagerne om dette. - Omfanget af CEKU-undervisningen på 1. semester KA skal afklares - Studienævnet skal arbejde med at lægge en linje for de valgfag, der skal tilbydes. - Ifm. kliniske valgfag er det positivt, at de studerende reelt vil være kompetente til at virke på afdelingen, fordi de allerede har lært at skrive fyldestgørende journaler og se patienter. Samtidig er det vigtigt, at de kliniske kurser også kommer til at inkludere teoretiske dage og en klinisk mundtlig eksamen.

5 - Studienævnet skal diskutere udbuddet af valgfag generelt, herunder fordelingen af kliniske og teoretiske valgfag samt hvorvidt de studerende skal have mulighed for at tage specielle valgfag, der ikke tilbydes hvert semester. - Tilbud om sommerkurser i anæstesi er en god idé ifm. afkortningen af kursus i anæstesi ifm. udrulningen af den nye studieordning. Et tilsvarende tilbud bør etableres i intern medicin og kirurgi for studerende på 2009-ordningen i overgangsfasen. Studielederen vil gå videre med dette. SIDE 5 AF 8 Studienævnet vedtog rammen for 2015-kandidatstudieordningen. Den konkrete udmøntning af kandidatstudieordningsrammen skal drøftes på kommende møder i studienævnet. De studerende skal informeres om beslutningen. Ad. 6) Studienævnet godkendte alle kursusbeskrivelser for bachelorstudieordningen samt kursusbeskrivelse for VKO på kandidatstudieordningen for studieåret 2014/15. Kursusbeskrivelserne vil nu blive indstillet til prodekanen for uddannelse. Uddannelsesrådet vil stille forslag til dekanatet om, at inddelingerne af målbeskrivelser og kriterier for bedømmelse i viden, færdigheder og kompetencer skal kvalificeres af SUND s kommende didaktiske center. Det skal undersøges, hvad kursuslederen for sundhedspsykologi forstår ved den indsatte bullet, Rådgive patienter. Studielederen skal give tilbagemelding til kursusleder for videnskabsteori, Annamaria Carusi, om, at kursus og eksamen i videnskabsteori skal afholdes på dansk. Når kurset udbydes på dansk kan engelsktalende undervisere forekomme i mindre omfang iht. den generelle bestemmelse herom i studieordningen. Ad. 7) Studielederen har i forlængelse af drøftelserne i studienævnet på møde 3. december 2013 hørt kursusledere og eksamensformænd på eksamen i celleog vævsbiologi inkl. excitable celler, eksamen i hjerte og lunger samt mave, tarm og lever samt eksamen i immunologi, patologi og farmakologi, hvordan de ser på en opsplitning af disse eksamener i mindre eksamener aht. større fleksibilitet og bedre studiegennemførsel. Fokus skal i første omgang være på en opsplitning af den integrerede eksamen på 4. semester.

6 Kursuslederne har haft meget forskellige holdninger til spørgsmålet, og nogle kursusledere foretrækker en eventuel opsplitning af 4. semesters integrerede eksamen i anatomi, fysiologi og biokemi frem for en opsplitning i hjerte og lunger samt mave, tarm og lever. Der vil fortsat skulle undervises integreret i de enkelte organer. SIDE 6 AF 8 Studienævnet var delt i spørgsmålet. Generelt var studienævnet imod en opsplitning i anatomi, fysiologi og biokemi og nævnte: - Hvis eksamen holder op med at være integreret i anatomi, fysiologi og biokemi vil de studerendes fokus i undervisningen også holde op med at være integreret, da de studerende forbereder sig på eksamen gennem hele semesteret. - Det er didaktisk godt at læse alle aspekter af det enkelte organ sammen. - En opsplitning i anatomi, fysiologi og biokemi går imod hele studieordningens tankegang. Et mindretal i studienævnet bestående af Jørgen Olsen, Elif Bayram og Marek Treiman var overvejende positive over for en opsplitning i anatomi, fysiologi og biokemi og tror, det kan være lettere for de studerende at læse op og gennemføre med denne opdeling. Studielederen afholder møde med de relevante kursusledere om sagen 22. januar Morten Jørgensen og Henriette Holst Hansen fra studentersiden deltager i mødet. Den endelige beslutning udskydes til studienævnsmødet 4. februar. Ad. 8) Studienævnet godkendte reviderede retningslinjer for tidligt klinisk ophold, herunder - at der indstilles en ændring af 2012-bachelorstudieordningen til dekanen med virkning fra E14, således at indtegningsbetingelsen for TKO ændres til Ingen og beståelsesfristen ændres til Inden afslutningen af Bacheloruddannelsen. Dermed kan studerende fortsat selvarrangere TKO i sommerferien mellem 1. og 2. semester eller mellem 2. og 3. semester uden at det får konsekvenser ift. studiefremdriftsreformen - at der gives administrativ bemyndigelse pr til at godkende ansættelse som sygeplejerske eller jordemoder som TKO - at studerende, der tidligere har været indskrevet på en bacheloruddannelse i medicin ved et andet dansk universitet kan få en konkret vurdering af, om de kan få merit for TKO.

7 - at der ikke forventes at kunne gives merit for TKO på baggrund af andre ansættelser eller uddannelser SIDE 7 AF 8 Desuden er de allerede gældende retningslinjer for selvarrangeret TKO specificeret. De nye retningslinjer publiceres i uddannelsesportalen for BA Medicin på KUnet. Ad. 9) Studienævnet godkendte, at punktet Obligatorisk gennemgang af video ved undervisning indsættes i logbogen for 6. semester KA fra og med F14 pba. af et undervisningsprojekt om kommunikation. Ad. 10) Studienævnet godkendte på baggrund af ansøgning fra kursuslederen, at timetallet for kursus i videnskabsteori nedjusteres til 16 forelæsninger og 16 SAU 24 fra og med F14. Ændringen sker, fordi det nye kursus i videnskabsteori på 2012-bachelorstudieordningen skal afvikles på 3 uger. Ad. 11) Studienævnet godkendte, at der indstilles en ændring af både bachelorstudieordningen og 2006-bachelorstudieordningen med virkning fra E14, således at beståelsesfristen for de kurser, der indgår i den integrerede eksamen i nyrer, endokrinologi, blod og energiomsætning på ordningen, samt de kurser, der indgår i den integrerede eksamen i nyrer, endokrinologi og blod på 2006-ordningen ændres til inden afslutningen af bacheloruddannelsen. Dermed vil beståelsen af kurserne ikke længere være en forudsætning for deltagelse i eksamen. Specificering vedr bachelorstudieordningen: - Bestået kursus i nyrer og urinveje er ikke længere indtegningsbetingelse til integreret eksamen i nyrer, endokrinologi, blod og energiomsætning. Kurset skal i lighed med integreret eksamen i nyrer, endokrinologi, blod og energiomsætning bestås inden afslutningen af bacheloruddannelsen. - Bestået kursus i energiomsætning er ikke længere indtegningsbetingelse til integreret eksamen i nyrer, endokrinologi, blod og energiomsætning. Kurset skal i lighed med integreret eksamen i nyrer, endokrinologi, blod og energiomsætning bestås inden afslutningen af bacheloruddannelsen. - Kursus i endokrinologi, reproduktion og blod er fortsat ikke obligatorisk på 2012-ordningen

8 Specificering vedr bachelorstudieordningen: - Kursus i nyrer og urinveje er ikke længere indtegningsbetingelse til integreret eksamen i nyrer, endokrinologi og blod. Kurset skal i lighed med integreret eksamen i nyrer, endokrinologi og blod bestås inden afslutningen af bacheloruddannelsen. - Kursus i endokrinologi, reproduktion og blod er ikke længere indtegningsbetingelse til integreret eksamen i nyrer, endokrinologi og blod. Kurset skal i lighed med integreret eksamen i nyrer, endokrinologi og blod bestås inden afslutningen af bacheloruddannelsen. SIDE 8 AF 8 Ad. 12) Status på adgangsprøve til kandidatuddannelsen Der arbejdes på at lave en konkret adgangsprøve til kandidatuddannelsen i foråret Der er blevet etableret et eksamenskollegium bestående af lektor Jesper Brahm (ICMM), professor Jørgen Kurtzhals (ISIM), professor Mette Marie Rosenkilde (INF), professor Flemming Fryd Johansen (BMI) og professor Søren Buus (ISIM). Prøven vil blive en multiple choice prøve med 120 spørgsmål, der skal besvares på 2 timer. Prøven vil teste i pensum fra 6 semester BA (60%), fra 5 semester BA (30%) og fra 3+4 semester BA (10%). Spørgsmålene vil have 5 svarmuligheder, og der skal udpeges det mest rigtige svar. Status på ændrede indtegningsbetingelser ifm. studiefremdriftsreformen Indtegningsbetingelser ifm. studiefremdriftsreformen vil blive taget op i studienævnet efter konstitueringen af nyt studienævn. Administration ifm. ansøgning om særlig holdsætning på specifikt rul Studentersiden mente, at det ikke var muligt at søge om dispensation til at blive holdsat på et specifikt rul pba. særlige omstændigheder, f.eks. barsel eller forskning. Dette kunne føre til unødig studieforsinkelse. Dette var både aktuelt ift. specifikt rul på semestre med klinikophold og på 6. BA, hvor den obligatoriske undervisning skemalægges under et bestemt tema. Studielederen undersøger hos leder af undervisningsadministrationen i Sektion for Studieservice, Jannie Winther Christensen, hvordan reglerne for at søge om dispensation til særlig holdsætning administreres ift. specifikt rul. Studielederen giver efterfølgende en tilbagemelding til studienævnet.

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 5. APRIL 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS)

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Overgangsordning fra 2006-bachelorstudieordningen i medicin til 2012- bachelorstudieordningen

Læs mere

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2015, Kandidat Studieordning 2012, bacheloruddannelsen.

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2015, Kandidat Studieordning 2012, bacheloruddannelsen. Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin den 03.02.2015 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 07.05.2015 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. marts Sted: Malene K. K. Eriksen. Referent:

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. marts Sted: Malene K. K. Eriksen. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin Endelig efter fordeling af lokaleressourcer

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin Endelig efter fordeling af lokaleressourcer Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin 09.09.14 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 11.11.14 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006,

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Karakterer ordinær eksamen. Torsdag den 3. juli. Tirsdag den 20. maj. Mandag den 30. juni

Karakterer ordinær eksamen. Torsdag den 3. juli. Tirsdag den 20. maj. Mandag den 30. juni Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2014 Godkendt af Studienævnet for Medicin 01.10.13 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 29.10.13 Ny dato for kliniske sygdomsenheder og arbejdsmedicin indsat

Læs mere

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2014 Godkendt Endelig efter fordeling af lokaleressourcer

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2014 Godkendt Endelig efter fordeling af lokaleressourcer Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2014 Godkendt 04.03.14 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 15.05.14 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2009 1. semester

Læs mere

Studieordning 2012, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen

Studieordning 2012, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen for offentliggørelsen: 10.11.2017 Studieordning 2012, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen Karakterer ordinær eksamen Syge/reeksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen Midtvejstest, Basal humanbiologi

Læs mere

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den Endelig efter fordeling af lokaler den

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den Endelig efter fordeling af lokaler den Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den 02.02.2016 Endelig efter fordeling af lokaler den 24.05.2016 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Kandidat 2015,

Læs mere

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem

Læs mere

Dorte Lundsager TLF

Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. JANUAR 2013 Forum Møde afholdt: Studienævnet for Medicin

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T 20. JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-studieordningen

Læs mere

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin 01.09.2015 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 09.11.

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin 01.09.2015 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 09.11. Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin 01.09.2015 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 09.11.2015 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Kandidat 2015,

Læs mere

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2009

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2009 Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin 09.09.14 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 11.11.14 rettelse vedr. ekstra sdage til akut patient indsat 26.01.15

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

Overgangsordning mellem 2015-bachelorstudieordningen og bachelorstudieordningen for odontologi. Denne overgangsordning indeholder:

Overgangsordning mellem 2015-bachelorstudieordningen og bachelorstudieordningen for odontologi. Denne overgangsordning indeholder: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning mellem 2015-bachelorstudieordningen og 2016- bachelorstudieordningen for odontologi

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. november 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. november 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. oktober, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. oktober, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Status på udrulning af ny studieordning

Status på udrulning af ny studieordning Institut for klinisk medicin Status på udrulning af ny studieordning Viceinstitutleder Jesper Hastrup Svendsen Dias 1 Ny studieplan her er vi nu IKM stormøde 26.01.16 Dias 2 Nyt 6. semester BA er udrullet

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2006 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2006 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2006-studieordning for bacheloruddannelsen i medicin ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den 1. september

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 8. FEBRUAR 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 30. APRIL

Læs mere

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar 2017 M Ø D E R E F E R A T 3. JANUAR

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 13. MARTS 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 216 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af 211-studieordningen

Læs mere

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved Institut for Klinisk Medicin M Ø D E R E F E R A T 3. MARTS

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 13. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. oktober Sted: ICMM biblioteket ( ) Malene K. K. Eriksen.

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. oktober Sted: ICMM biblioteket ( ) Malene K. K. Eriksen. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Erstattes på 2015- kandidatstudieordningen af. Kursus i grundlæggende klinik, 7,5 ECTS. Ligger på 1. semester. på 2012-bachelorstudieordningen

Erstattes på 2015- kandidatstudieordningen af. Kursus i grundlæggende klinik, 7,5 ECTS. Ligger på 1. semester. på 2012-bachelorstudieordningen S E K T I O N E N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Overgangsordning fra 2009-kandidatstudieordningen i medicin til 2015-kandidatstudieordningen

Læs mere

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager.

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager. I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2014 Forum Undervisningsudvalgsmøde IKM INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Møde

Læs mere

De to studieordninger indeholder hver især følgende kurser: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

De to studieordninger indeholder hver især følgende kurser: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O V E R G A N G S O R D N I N G M E L L E M 2 0 1 3 S T U D I E O R D N I N G E N O G 2 015 S

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 16. APRIL 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 12.

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 6. NOVEMBER

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

2016-Studieordning, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen Karakterer Syge/reeksamen. 1. semester (ordinær) Dato Mandag d. 24.

2016-Studieordning, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen Karakterer Syge/reeksamen. 1. semester (ordinær) Dato Mandag d. 24. Midtvejstest, Basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter Skriftlig: 2 timer splan for bacheloruddannelsen i odontologi for offentliggørelsen: 07.11.2016 2016-Studieordning, bacheloruddannelsen Ordinær

Læs mere

2016-Studieordning, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen Karakterer Syge/reeksamen. 1. semester (ordinær) Dato d. 23.

2016-Studieordning, bacheloruddannelsen Ordinær eksamen Karakterer Syge/reeksamen. 1. semester (ordinær) Dato d. 23. Midtvejstest, Basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter Skriftlig: 2 timer splan for bacheloruddannelsen i odontologi for offentliggørelsen: 10.11.2017 (fx 10. juni 2016) 2016-Studieordning, bacheloruddannelsen

Læs mere

Studieordning , bacheloruddannelsen Ordinær Karakterer ordinær Syge/reeksamen eksamen 1. semester. Dato 23. november.

Studieordning , bacheloruddannelsen Ordinær Karakterer ordinær Syge/reeksamen eksamen 1. semester. Dato 23. november. splan for bacheloruddannelsen i odontologi for offentliggørelsen: 19.05.2017 (fx 10. juni 2016) Studieordning 2016 + 2015, bacheloruddannelsen Ordinær Karakterer ordinær Syge/reeksamen eksamen eksamen

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. april, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. april, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 14. APRIL 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. marts, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. marts, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. september, (pavillonen) Sted:

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. september, (pavillonen) Sted: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 06. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 11. september 2013 kl Sted: Karina Rømer.

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 11. september 2013 kl Sted: Karina Rømer. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 11. SEPTEMBER 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul)

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) Procedureansvarlig

Læs mere

Overgangsordning. Kandidatuddannelsen i Klinisk Biomekanik Syddansk Universitet. Fra studieordning af til studieordning af

Overgangsordning. Kandidatuddannelsen i Klinisk Biomekanik Syddansk Universitet. Fra studieordning af til studieordning af Overgangsordning Kandidatuddannelsen i Klinisk Biomekanik Syddansk Universitet Fra studieordning af 1-9-2009 til studieordning af 1-9-201 Vedtaget i studienævnet d. 14-4-201 1 Indholdsfortegnelse Generelle

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester for offentliggørelsen: 15.11.2017 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen eksamen ordinær eksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen Eksamen i grundlæggende klinik

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar, Sted: Louise Berntsen.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar, Sted: Louise Berntsen. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 12. JANUAR 2016 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G

A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Indhold Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark... 2 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SDU... 3 Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen Gældende studieordninger: og for offentliggørelsen: 09.11.2016 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen Karakterer ordinær eksamen Syge- /reeksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T 20. SEPTEMBER 2017 Forum Studienævnsmøde, Odontologisk

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/2013 30. OKTOBER 2013 De bagvedliggende

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen for offentliggørelsen: 17.05.2017 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen Karakterer ordinær eksamen Syge- /reeksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen Eksamen i grundlæggende klinik

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester Onsdag den 6. Onsdag fredag marts fredag den

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester Onsdag den 6. Onsdag fredag marts fredag den Gældende studieordninger: kandidatkandidat Eksamen i grundlæggende klinik, SMEA15011E (mdt., 30 min. uden 1. semester Onsdag den 6. Onsdag fredag 8. marts semesteruge 6 Onsdag den 24. april fredag den

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 4. DECEMBER

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Status på udrulning af ny kandidatstudieordning og præsentation af nyt valgfrit semester. Jørgen Kurtzhals Studieleder

Status på udrulning af ny kandidatstudieordning og præsentation af nyt valgfrit semester. Jørgen Kurtzhals Studieleder Status på udrulning af ny kandidatstudieordning og præsentation af nyt valgfrit semester Jørgen Kurtzhals Studieleder Slide 2 Hvilket udsagn er du mest enig i? Vi skal stå værn om den generelle lægeuddannelse,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Benedicte Holm Glæsel Stud.theol. Anne Sofie Aagaard

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. juni, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. juni, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 21. JUNI 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Overgangsordning fra 2011-kandidatstudieordningen i sundhed og informatik til studieordningen i sundhed og informatik

Overgangsordning fra 2011-kandidatstudieordningen i sundhed og informatik til studieordningen i sundhed og informatik Overgangsordning fra 2011-kandidatstudieordningen i sundhed og informatik til 2018- studieordningen i sundhed og informatik Nedenstående tabel viser, hvad det/den enkelte kursus og eksamen på 2011- kandidatstudieordningen

Læs mere

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere