Storbypiger. desperat søger lærebogsvejledning i ikke blot at fange men også fastholde Den Store Kærlighed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Storbypiger. desperat søger lærebogsvejledning i ikke blot at fange men også fastholde Den Store Kærlighed."

Transkript

1 Storby piger

2 Storbypiger Storbypiger er et udvalg af romaner, som henvender sig til læsere, der har moret sig over beskrivelserne af singlekulturen i»bridget Jones dagbøger«- og som gerne vil læse videre om kampen i storbyuniverset. Romanerne handler om piger fra 20 erne til 40 erne, som har store forventninger til at have familie, karriere og frihed på én gang. De knokler som sindssyge og kan indimellem ikke finde ud af det hele. F. eks. vigtige valg som børn eller ej? Hvordan skal drømmemanden være? Hvorfor er jeg utilfreds alligevel? Singlerne drømmer om hus og hjem, - samttidig kan de se at pigerne med familier ikke altid er rigtig lykkelige. Historierne spænder fra det barske til det blide krydret med humor og selvironi. Bagshawe, Louise Venusmisundelse Vinten, sider Alexandra Wilde på 27 bor i delelejlighed i London og prøver desperat at omdanne sig selv til en succes. I en rap, humoristisk tone fortæller hun om sine talrige vanskeligheder undervejs. Bank, Melissa Pigernes håndbog i jagt og fiskeri Rosinante, sider Syv kapitler i den rapkæftede og uimponerede Janes liv med mænd i New York-området gennem 25 år, indtil hun lettere desperat søger lærebogsvejledning i ikke blot at fange men også fastholde Den Store Kærlighed. Belle, Jennifer Hvalens fodspor Borgen, sider Et år i den purunge Bennington Blooms liv i New York, da hun i hemmelighed lever som callgirl og luder for at finansiere sine dramastudier, fortalt af hende selv, muntert, ironisk og solidarisk. Brink, Angela Tæsk Gyldendal, sider En ung kvindelig journalist afreagerer en utryg barndom med sin alkoholiserede enlige mor ved at jage planløst rundt, fra seng til seng, og søge bekræftelse gennem en behagesyg selvundertrykkelse. Bushnell, Candace 4 blondiner Aschehoug, sider Humoristisk roman om fire forskellige kvinder, der har det til fælles, at de befinder sig på det sted i livet hvor alt er»nu eller aldrig«. Om de seje piger fra TV-serien»Sex and the City«. Bushnell, Candace Sex and the city Aschehoug, sider Hastige rids som på en vittig og ironisk måde skildrer livet i New York blandt de rige og smukke, følelsesforskrækkede mennesker, som længes efter tryghed men ikke tør forpligte sig.

3 Dewar, Isla Råt for usødet Lindhardt og Ringhof, sider Skildring af to kvinders venskab gennem 30 år. Skønt de er hinandens modsætninger, den ene tilbageholdende, den anden lidenskabelig bliver de bedsteveninder og hjælpes ad gennem alle kriser med mænd, ægteskab og børn. Durrant, Sabine Maggies mageløse verden Lindhardt og Ringhof, sider Maggie er 36 år og bor i en forstad til London og har valgt at droppe karrieren for at blive hjemmegående. Hendes mand Jake har travlt og er meget fraværende, så deres forhold bliver mere og mere nedkølet. Historien er skrevet med underspillet humor og ironi med appel til læsere af godt skrevne hverdagsskildringer. Egholm, Elsebeth De frie kvinders klub Lindhardt og Ringhof, sider Århus og omegn er rammen om denne skildring af fire kvinders udvikling og skæbner fra gymnasietiden i begyndelsen af 1980 erne til de mødes igen i slutningen af 1990 erne ved den enes begravelse. Fraser, Caro Utro Lademann, sider Da Carla Tradescant efter 15 års ægteskab med skolelederen Alan kun føler kedsomhed, indleder hun et forhold til en noget yngre lærer. Det får vidtrækkende konsekvenser for alle berørte. Gaffney, Patricia Venskab for livet Vinten, sider Venindegruppen Skytsenglene har eksisteret i 10 år i Washington og beviser sin styrke, da de fire medlemmer får problemer: Isabel med brystkræft, Rudy med en skiderik til ægtemand, Lee med barnløshed og Emma med kærlighed til en gift mand. Garbers, Lotte Hun har det hele Gyldendal, sider Camilla har ægtemand, lægeuddannelse, barn, arbejde, elsker, og alligevel gnaver tvivl og usikkerhed i hende: er dette virkelig det hele? Green, Jane Helt ærligt Schønberg, sider En flok succesrige single-piger med Anastasia i centrum har deres hyr med kærligheden. Er lidenskab nødvendig, eller er venskab og respekt nok i et ægteskab? Green, Jane Kærlighed og venskab Lademann, sider Cath er 31 år, single, bor i London og hendes hjerteven Simon er bøsse. Hun savner ikke parforholdet, men da hun starter en boghandel og møder James, går hendes sjæleliv alligevel i skred.

4 Henderson, Lauren Den unge sexede billedhugger Samantha Jones er heltinden i Hendersons krimier. Historierne er krydret af rappe beskrivelser af miljø og singlelivsstil i London. Flydende planet, Modtryk, sider Blå margarita, Modtryk, sider Mord i Strawberry Fields, Modtryk, sider Hendricks, Judith Ryan Lykkens cafe Lademann, sider Efter et societyægteskab med skilsmisse føler Wyn sig meget alene. Hun genoptager forbindelsen med de gamle, ægte venner og husker sin besættelse af godt brød - og fremtiden tegner atter lys... Hirse, Maria Få lidt stil! : roman / Maria Hirse Lindhardt og Ringhof, sider Eva og Henrik er med i jetset-livet på Københavns kendte cafeer. Veninder, strålende udseende, modetrends - alt har de. Men hvad med hengivenhed, nærvær og loyalitet? Jewell, Lisa Ingenogtredive Cicero, sider På sin 30 års fødselsdag møder Dig Ryan igen Delilah, hans første kærlighed, som han ikke har set i 12 år. Nadine, Digs veninde, vil ikke igen udkonkurreres og hun tilkalder sin første kærlighed, Phil.»Spillet«kan begynde Keyes, Marian Sidste udkald Cicero, sider De tre venner fra en lille by i Irland, Tara, Katherine og Fintan, holder sammen i deres mere eller mindre tjekkede liv i London. Problemer med job, kærester og helbred fylder en hel del. Keyes, Marian Sushi for begyndere Cicero, sider Da modebladsredaktøren Lisa Edwards bliver sendt fra London til Dublin for at starte et blad er det landsforvisning. Hun tager udfordringen op og både hendes eget og kollegernes liv ændrer retning. Kinsella, Sophie En shopaholics hemmelige drømmeverden Lademann, sider Rebecca er økonomisk journalist og hendes pengesager og kæresteliv er ét stort rod. Hun elsker at bruge penge og kan ikke bestemme sig for typen af den eneste ene. Leimbach, Marti Hjerter og rum Lindhardt og Ringhof, sider Da Andy forlader Meg, sidder hun tilbage med en stor mave, en lejlighed, der ikke kan sælges og det nye, ikke-istandsatte drømmehus. For det ufødte barns skyld må HUN bevare overblikket.

5 Lind, Henriette Nynnes dagbog Aschehoug, sider Nynne, en trendy 35-årig københavner, fører dagbog over sit hektisk søgende liv efter at hendes kæreste Djøf er skredet med en yngre model. Mead, Juliette Charlotte Street Erichsen, sider To ægtepar i trediverne er venner og naboer i Dorset. Da de i fællesskab køber en lejlighed som tilholdssted i London, får de en ny bevægelsesfrihed, som de anvender meget forskelligt. O Flanagan, Sheila Langtfra forbi Cicero, sider Efter skilsmissen med David lever Gemma efter eget valg alene med børnene. Alligevel piner det hende, da David falder for den meget unge pige, Orla Palmen, Connie Venskabet Tiderne Skifter, sider Venskabet mellem modsætningerne Kit og Ara begynder i barndommen og fortsætter i voksenalderen. Med sammenhold og humor overvinder de kriser med spiseforstyrrelser, alkoholmisbrug og skuffelser i kærlighed. Pearson, Allison Kvinde på spring Lindhardt og Ringhof, sider Kates tilværelse er succesfuld: karrierejob, perfekt familie, sød mand og en lunefuld barnepige. Hun tæller sekunder, laver lister og føler sig alligevel utilstrækkelig og som en toptunet, satirisk parodi. Smith, Isabella En flirt mellem venner Gyldendal, sider Tre veninder på knap fyrre er på vej til fest hos Mia og Jesper, hvis ægteskabs op- og nedture de sidste ti år bliver indgående drøftet undervejs. St. John, Madeleine Scener fra et brud Borgen, sider Den kreative Nicola og forretningsmanden Jonathan lever lykkeligt i hendes lejlighed i Notting Hill, London, indtil den aften han uden varsel meddeler hende, at deres forhold er slut. Sisman, Robyn En fuldkommen fremmed Erlandsen, sider De er kollegaer - han i New York, hun i London. De bytter job og bolig i nogle uger. Det giver spændende, ophidsende og overraskende resultater. Streeruwitz, Marlene Forførelser Forum, sider Fortælling om moderne kvindeliv i Wien med åndeløs desperadostemning og tragik med et snert af komik.

6 Sutcliffe, William 6 x kærlighed Borgen, sider Lisa og Guy er sidst i 20 erne og har dannet par i fem år. Omkring dem i det hippe London er deres venner Graham, Josh, Helen og Keri - alle på udkig efter den eneste ene. Trollope, Joanna Sydstatspigen Lindhardt og Ringhof, sider Gillon er rastløs i sin amerikanske tilværelse og søger udfordringer i London - gerne den store kærlighed. I stedet møder hun andre unge mennesker, knytter venskaber og ser tilværelsens valgmuligheder. Wei, Hui Shanghai baby Rosinante, sider Coco er 25 år, bor i Shanghai, drømmer om den store kærlighed og om at blive forfatter. Imens går tiden med en impotent kæreste, en viril elsker og masser af stoffer. Weiner, Jennifer God i sengen Lademann, sider Cannie har det godt med sit liv - arbejdet, lejligheden, sit afsluttede forhold til Bruce og sin overvægt. Indtil Bruce gør grin med hende i sit tidsskrift! Dét starter en udvikling... Weinreich, Jacob Anfield Road Tiderne Skifter, sider En række venner i slutningen af 20 erne/begyndelsen af 30 erne har alle svært ved at finde det rette fodslag i kærligheden. Weir, Arabella Ser jeg tyk ud i det her? Borgen, sider Jacqueline er en dygtig 35-årig kvinde, som passer sit job i London med stor succes. Men i sin dagbog afslører hun galgenhumoristisk sit rædselsfulde mindreværdskompleks og sin absolut skæve selvopfattelse. Udarbejder: Bibliotekar Helen Dreijer Omslag: Mette Dreyer Udgiver og DBC medier as, 2003 Tryk: A-Print ApS, Espergærde Varenummer:

IND BLIK. Hvorfor er sådan en sød pige som dig ikke gift?

IND BLIK. Hvorfor er sådan en sød pige som dig ikke gift? IND BLIK De er ofte velbegavede, sjove, kønne alligevel bliver de ved at være singler. Og selv om de har skabt et yderst tilfredsstillende liv alene, er det ømme punkt på et tidspunkt ofte: hvad med børn?

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

ULLA DYRLØV PILOT FOR DIT BARN EN GUIDE TIL FORÆLD RE AKADEMISK FORLAG

ULLA DYRLØV PILOT FOR DIT BARN EN GUIDE TIL FORÆLD RE AKADEMISK FORLAG ULLA DYRLØV PILOT FOR DIT BARN EN GUIDE TIL FORÆLD RE AKADEMISK FORLAG PILOT FOR DIT BARN En guide til forældre ULLA DYRLØV Akademisk Forlag Pilot for dit barn En guide til forældre Af Ulla Dyrløv i samarbejde

Læs mere

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO

21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO 135 21 NÅR ÉN IGEN BLIVER TIL TO I dag lever vi længere, og mister vi vores ægtefælle som 60-70 årig, kan vi sagtens forvente at have mange år tilbage. Derfor er forestillingen om at møde en ny kæreste

Læs mere

Huldar Breiðfjörð Kære landsmænd! : en islandsk road story

Huldar Breiðfjörð Kære landsmænd! : en islandsk road story Island Magisk realisme og barsk natur Bergsveinn Birgisson Svar på Helgas brev C&K, 2012. 120 sider En bevægende og stedvis morsom fortælling om den lidenskabelige kærlighed og de svære valg den kan medføre.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE

RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE RICH KIDS - ET UNDERVISNINGSMATERIALE Niveau: 8.-10. klasse, gymnasiet og de øvrige ungdomsuddannelser Fag: dansk, samfundsfag, film & tv INDHOLD: Til læreren... 2 Filmens handling... 4 De 7 nøgleord penge,

Læs mere

Redaktørernes introduktion

Redaktørernes introduktion Redaktørernes introduktion På dette site kan du læse 16 historier fortalt af kvinder, der sent i livet vælger at leve lesbisk. De fleste har levet i et mangeårigt ægteskab med mand og børn. For nogle kvinder

Læs mere

Kina. Ingen krise hér

Kina. Ingen krise hér Ingen krise hér I Kina kalder Foto: Kina går det stærkt især når det gælder landets nye smag for materielle goder. At det er her, verden kigger hen, når det gælder penge, er hurtigt at afkode, når man

Læs mere

trine Borre De gik efter

trine Borre De gik efter Lotte Petri trine Borre marianne dulong De gik efter drømmen Er du endt på rette hylde, eller skulle du i virkeligheden have været smykkedesigner, ejendomsmægler i Berlin eller forfatter? Mød Lotte, Trine

Læs mere

Kreativ klasse. et scenarie af Klaus Meier Olsen

Kreativ klasse. et scenarie af Klaus Meier Olsen Kreativ klasse et scenarie af Klaus Meier Olsen Kreativ klasse er et scenarie for fem spillere og en spilleder Tekst og ide Klaus Meier Olsen Layout Dickmeis Productions Korrektur- og gennemlæsning Mikkel

Læs mere

LGBT-bøger for skoler

LGBT-bøger for skoler LGBT Danmark Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Postadresse: Postboks 1023, 1007 København K Besøgsadresse: Nygade 7, 2., 1164 København K E-mail adresse: lgbt@lgbt.dk Hjemmeside:

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

Datingsider sider af dating

Datingsider sider af dating Mikael Hoffmann Uddrag fra Datingsider sider af dating - om hvordan du kommer i balance, så du tiltrækker din ideelle kvinde, og parforholdet varer ved Dette uddrags indholdsfortegnelse: Tak... 6 Forord...

Læs mere

JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET. SKøNLITTERATUR 1883-20L4. Tit inspirotion og læselyst

JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET. SKøNLITTERATUR 1883-20L4. Tit inspirotion og læselyst JULEHILSEN 2OT4 UDVALG AF DANSKSPROGET SKøNLITTERATUR 1883-20L4 Tit inspirotion og læselyst @ Støtteforeningen LGBT Biblioteket (SBIBL). December 2014 1 Om "Julehilsen2OL4" Listen er udarbejdet af bestyrelsen

Læs mere

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Opland af Jens Vilstrup People's Press, 2014. - 321 sider Lægen Niels må vende tilbage til sin hjemegn, fordi faderen

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE

THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE 1 THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE Af LISA MARIE HENDERSON Hans siger, det er mig, der er anderledes. Min mor siger, hun ikke kan kende mig. Nej, hun siger: Jeg troede,

Læs mere

Førstehjælp til det skrantende parforhold

Førstehjælp til det skrantende parforhold Førstehjælp til det skrantende parforhold Af: Lone Knuhtsen Når forholdet er ved at gå i hårdknude er der måske hjælp at hente i en weekend med parterapi. Man kan f.eks. blive sendt på besøg i partnerens

Læs mere

Kærlighedens vildveje hvordan du håndterer vil/vil-ikke kærester også hvis du selv er én!

Kærlighedens vildveje hvordan du håndterer vil/vil-ikke kærester også hvis du selv er én! Kærlighedens vildveje hvordan du håndterer vil/vil-ikke kærester også hvis du selv er én! Kærlighedens vildveje hvordan du håndterer vil/vil-ikke kærester også hvis du selv er én! Connie Kragelund Forlaget

Læs mere

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen Første gang jeg så Lars Lilholt var på Stalden i Silkeborg - måske var det i 1980. Jeg hoppede rundt på

Læs mere

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES B Ø R N NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES Gode råd Du skal ikke vælge, hvor du vil bo, hvis du synes, det er for svært. Du skal ikke passe på din far og mor efter skilsmissen. Det ansvar er for stort for dig.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet Navn: Pia (opdigtet) Alder: 51 By: København Børn: En pige på 18 og en dreng på 12 Job: Er uddannet korrespondent og arbejder med administrativ sagsbehandling i en offentlig virksomhed Beskrivelse: Pia

Læs mere