Kubikken- November Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- November 2013. Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- November 2013 Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Bestyrelsesformanden for Hunt Oil i USA siger, at man skal have flere drømme end erindringer. Erindringer er nemlig om ting, der er slut. På den anden side set: Nostalgi er noget mærkeligt noget. Hvor mange Country-sangere skal der til at skifte en elektrisk pære? Ja, der skal 20 til, nemlig en til at skifte pæren og 19 til at synge om, hvor god den gamle var. Den minder os om det kendte. Vi kan så fremdrage det, der gav gode minder. Samtidig er det meget lettere at skrive om det, der er sket for så behøver man ikke at spå. Men alligevel: Fremtiden skal bruges. Klubmedlemmerne kunne nemlig have mere ud af at høre om udviklingen i de ting, der er i støbeskeen. Men hvor er støbeskeen? Ja, den har vi alle. Har nogen noget om ønsker for fremtiden, så skriv. Hygge på Touring Camp. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Jans udtræden af bestyrelsen: Desværre valgte turkoordinatoren at træde ud af klubbens bestyrelse før valgperioden var slut. Han angav flere grunde. Jan er en travl herre med gode gøremål og tiden skal jo slå til. Glædeligvis har Jan ingen intentioner om at melde sig ud. Det ser man ellers ofte, når folk går før tiden. Tak til Jan for arbejdet i bestyrelsen, og vi håber at se ham rigtig meget. I dagene 25. maj til 2. juni var der den såkaldte landsdækkende motorcykeluge: HVAD VAR DET NU DET VAR?: Det var en begivenhed startet af importører og forhandlere. I nævnte dage sattes fokus på ånden og begejstringen for at køre på motorcykel. Den skal være en årlig tilbagevendende fejring af motorcyklismen i Danmark. Meningen er selvfølgelig, at der skal sælges flere motorcykler. Sagen er, at der op til de gode år med forventning om stort fremtidigt salg, blev investeret meget i mange ting inkl. flotte butikker. Ifølge Kubikken- 3 pålidelig kilde køres der mange steder på pumperne, da salget slet ikke står mål med pengene, der er sat i. For os i området her ser det fornuftigt ud, da de store udskejelser heldigvis er udeblevet. På Djursland talte jeg med en forhandler, og han omtalte de gode tider for et par år siden og roste den kommunale forvaltning for utrolig langsom sagsbehandling. Var hans byggesag ikke blevet forsinket på grund af langsommeligheden ville han være konkurs og fattig i dag på grund af et alt for flot byggeri. Det blev stoppet, og han kører udmærket videre med det gamle i nutidens lave salg. Rent personligt tror jeg ikke, at mange motorcykler på vejene gavner os, der allerede er etablerede. Vi skal støtte vore lokale forhandlere og købe vore ting her og ikke som det første fare til Tyskland og internettet for at spare lidt. Vi kan ikke undvære vore forhandlere. Så er det op til den enkelte, hvor meget der skal forsøges at tinge om prisen. Hilsen Poul Kørsel fra Åbenrå strand om onsdagen kl. 19: Siden tidernes morgen og før SMCC blev stiftet, har der været kørt ture om onsdagen fra Åbenrå strand. Det er faktisk ud fra disse onsdagsture, at nogle personer i 1968 startede SMCC. Turene kører fortsat og ingen klub har ejerskab af disse. Mød op og hør nærmere. Man finder i fællesskab på stedet ud af, hvor aftenens tur skal gå hen. Der køres ikke meget om vinteren. Flere medlemmer har ytret ønske om uforpligtende ugentlige ture og hvorfor så ikke deltage her. Hvem kommer, ja det gør dem, vi kender i forvejen. Samlingspunktet er stadig på parkeringspladsen over for badestranden (Gammel Flensborgvej).

4 4 -Kubikken Kommende arrangementer - Se datoer i arrangementskalenderen på bagsiden af bladet Lidt om stedet kaldet A-Farm i Tråsbøl: Vi har i bestyrelsen besluttet at holde flere af vore arrangementer på ovennævnte sted. Det er ejet af motorcyklisterne Conny og Martin Poulsen, Bovrup. De er i øvrigt aktive i MC Vinterhi. Stedet er ofte benyttet af andre MC-klubber til deres arrangementer. Tilmelding vil ofte være nødvendig. A-Farm ligger op en 8 tl. stor grund med flot udsigt over sø, mark, eng. Adressen er: Eskær 21 i Tråsbøl (se deres hjemmeside, hvis du kan). OBS OBS! Hvis det er vinter og koldt tilbyder Martin Poulsen lokaler på Kidingvej 14 A i Bovrup som alternativ. Hvor tingene holdes fremgår af arrangementskalenderen. Til orientering: Vi har altid været tilfredse med Kværs Kro og deres betjening. De småting, nogle har nævnt, ville der også (mindst) have været andre steder. Specielt arrangement under tøndeslagning hos Kajs MC: Det er almindelig kendt, at MC-kørsel er hård ved hørelsen. Det er efterhånden også opdaget mange steder, at ørepropper er en velegnet forebyggelse og at brugen af støbte, person-tilpassede ørepropper betaler sig. De er ikke bil- lige; men den ulempe plages man kun af få dage indtil man har glemt prisen. Resten skulle være glæde. Du kan bestille og få taget mål under tøndeslagning. Sankthans: Hvad er det egentlig? Johannes Døberens fødselsdag sættes traditionelt til d. 24. juni, og dagen fejres i store dele af den katolske verden. I Danmark fejres den som sankthans-aften d. 23. juni (aftenen før Johannes fødselsdag). Johannes fik her i landet navnet Sankt Hans. Selv om sommersolhverv falder allerede på d. 21. juni og har den korteste nat, betragtes i Danmark sankthansaften d. 23. juni som midsommeraften og fejlagtigt som årets korteste nat. Ifølge folketroen herskede der sankthans-nat særlige kræfter: Lægeurter indsamlet denne nat havde særlige kræfter ligesom duggen på græsset havde helbredende virkning. Det var på samme måde med helligkilderne, hvor der opstod kildemarkeder med boder og gøgl. Dyrehavsbakken nord for København er det kendteste. Onde kræfter var også på spil, fx heksene, der jagedes væk med bål og blus. Lidt videnskab: Solhverv er de to tidspunkter på året, hvor solen er længst fra ækvator. Det ene solhverv, hvor solen er længst nord for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. juni (i Danmark kaldet sommersolhverv), og det andet, hvor solen er længst syd for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. december (i Danmark kaldet vintersolhverv). Vintersolhvervsfesten (jul), der var årets største, blev i før kristen tid afholdt i midten af januar i de såkaldte midvinternætter, mens sommersolhvervet eller midsommerfesten menes at have været holdt i august. I 1930'erne forsøgte socialdemokraterne at indføre en moderne solhvervsfest med socialistisk indhold i stedet for den borgerlige jul med juletræ. Der var der kun lidt held med.

5 Afholdte arrangementer Kubikken- 5 Sankthans arrangement hos Henrik og Pia i Genner: Tak til arrangørerne for det herlige arrangement. De har altså en god grill. Det er sådan en med både gas og kul, det vil sige at alle fordele er samlet. Selv om der var meldt usædvanlig dårligt vejr kom der mange på motorcykel samt en del bilister. Værtsparret i midten. Motorcykler. Deltagere. Fra vort sydlige naboland: Ved trædecykel og en promille på 1,1 selv uden uheld er kørekortet på vej væk. Grænsen er netop sænket fra 1,6. Direkte oversat kalder man det Grænserne for absolut køre-uduelighed. Størrelsesforhold: Den kinesiske by Anshan på 3,6 mio indbyggere, har jo både borgmestre og generalsekretærer for komunistpartiet og de bestemmer i denne by. Her har Danfoss ved hårdt og klogt arbejde sikret sig leverancer til byens fjernvarmenet. Det drejer sig om sammenkobling til byens stålvalseværk. Nu kan en tiendedel af spilvarmen udnyttes til opvarmning af lejligheder (fik du de tal med).

6 6 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil takkede for, at vi troppede op til hans store fødselsdag: Vi takker også Ejgil for det store arrangement. Vi fik så hatten passede og slappede af med et spil krolf på Guderups sportsplads. Her fik vi undervisning af bl.a. Ejgils venner. På hjemmesiden har vi en stribe med arrangementet. Poul Kaffe og trafik: Af Auto Bild nr. 13 i år fremgår, at kaffedrikning hæver trafiksikkerheden lastbilchauffører er studeret og resultatet angiver en sænket uheldsrisiko på hele 63 %. Man advarer dog mod, at planlægge med det.

7 Afholdte arrangementer Kubikken- 7 Klubtur til Touring Camp d. 25 til 28/7: Flere havde meldt deres ankomst. Peter Rudolph havde som altid sørget for hytten. Peter kunne selv på grund af private ting ikke være med; men vi fik da fyldt 6-mandshytten op med 5 mand. Efter vor bedste mening kan der heller ikke være mere end 5 MCister med alt det, der slæbes med. Ejgil og jeg slog følge til Strandgade ved Felstedskov, hvor Ellen og Jan ville slutte sig til. Vi var der kl med afgang en halv time senere. Steen ville støde til efterlods. Første stop var hos MC forhandleren CVP i Horsens. Ingen af os havde været der før, og det var spændende at se, hvad der fandtes og til hvilke priser. Skal man handle sig til noget større, tyder alt på, at det er nu, at man skal slå til. Tingene synes billige, og det betyder så også, at ens egen MC til indbytning, nok ikke er meget værd. Så blev det fredag: Jeg havde ærinde i Ållingåbro hos engelskforhandler Frode Sørensen. Det var en reservedel til 5 kr. Han fortalte, at der var internationalt Indian træf ude hos Mosten i Bode. Det var 2 km uden for byen. Der var alt inden for Indian. Alt, d.v.s. MC-er fra Hytten indtages. før Fabrikken måtte nemlig lukke i Deres MC-er er blevet utrolig værdifulde. Det fik man også indtrykket af ved at være på pladsen. Der blev nævnt 400 Indian-er. Om det passer ved jeg ikke; men det vrimlede med dem på hele Djursland. Der var mange polsk indregistrerede førkrigs maskiner. Ducati forhandleren i Feldballe fik også besøg af os. To Ducati Panigale var der i butikken. Den ene var endda en S-model til kr. For første gang i mit liv så jeg en Ducati Diavel. Den kostede så kun kr. Så gik turen til Ebeltoft med alt, hvad man kan få på hovedgaden der. Turen sluttede for Ejgil, Steen og jeg med en lille øl på gårdbryggeriet ved Holme nordøst for Ebeltoft. Inden da havde vi studeret, hvor Ejgil havde arbejdet i de tidligere tider. Aftensmaden grillede vi selv. Det var Thüringer Bratwurst indkøbt hos Aldi og grillet på andres afbrugte grillkul på Touring Camp. Devisen: Kullene er bedst, når pølserne er spist passede. Kullene var perfekte da vi overtog dem. Trehjuls Indian. Fortsætter side 8

8 8 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 7 Lørdag morgen ankom også Jan Pharao, Leif og Erika. De tog med på fællesturen til bl.a. Grenå; men frokosten, som Steens gode ven havde inviteret til, afstod de dog fra. Vi afsluttede fællesturen med besøg helt oppe ved Randers Fjord, hvor vi kunne beundre kabelfærgen fra Djursland og til Randers opland. Stedet hedder Udbyhøj. 4 cylindret Indian. Aftensmaden foregik på samme måde som sidst; men med engelske bøffer. Hjemturen gik over Karoline Bar i Middelfart, hvor vi fik set på endnu flere MC-er. Desuden var der teltudstilling. Man kan nu få telte, der næsten stiller sig selv op og piller sig selv ned! Indian familie hygger sig. Poul. Sjove typer. Bent og Kurt i Ebeltoft. Kæmpe, som nogle elsker. Ducati i Feldballe.

9 Afholdte arrangementer Lige et par historier: Solveig, Kaj og undertegnede lavede i 1992 en lille ulovlig parkering ovre i det sydligste England. Solveig advarede; men vi drenge mente, at det nok gik. Det gik ikke. Billetten sad der. Se Solveig på billedet. Ham med ryggen til er Kaj. Nå; det skulle ud af verden, så vi tog hen på politistationen. Her havde man dog ikke med sagen at gøre. Det var kommunen. Så fandt vi en parkeringsvagt. Ham spurgte vi til råds. Han rev billetten i stykker og anførte, at vi aldrig som danskere ville høre til den sag. Et andet tilfælde: En højskoleelev af min mors havde fået en P-bøde i Flensborg. Han var bange for, hvad der kunne ske, og jeg skulle ordne sagen for ham i Flensborg. Jeg kontaktede dansk politi for et råd: De sagde, at det tyske politi ville anse mig for idiot, hvis jeg stillede op og betalte. Et tysk bilblad har set på sagen. Det er lidt interessant. Der er løbet megen vand i åen siden ovennævnte hændelser. Det drejer sig her om bøder indløbet på hjemadressen i Danmark efter nogen tid. Bemærk lige, at det er gældende for tyskere. Er det mon ret forskellig for en dansker? En advokat indleder således: Nå, De vil ikke betale den indløbne regning! Ja så gælder det om at nægte alt. De skal skrive til de udenlandske myndigheder og meddele, at det, der ligger i beskyldningen, absolut ikke er begået. Man skal søge retshjælp. Bliver man senere antastet af det hjemlige justitsministerium skal man igen nægte og meddele hus forbi. Kubikken- 9 Skal man betale bøderne fra udlandet, eller hvad? Bladet skriver videre: En tysk turist får et bødeforlæg fra Italien vedr. ferien sidste år, og det er 7 måneder efter. Han husker godt nok noget om en seddel under et viskerblad. Bøden er på 56 Euro. Advokaten besvarer her mere detaljeret. Hvilke bøder fra udlandet skal nu betales: Alt det, som EU er blevet enige om, skal være gældende mellem landene. Betaling skal dog kun ske, hvis henvendelsen er fra ens eget lands justitsministerium. Breve direkte fra udlandet skal smides ud og glemmes. Hvilke bøder er der kød nok på: Ja, alt det, der er nævnt før; men bøden skal være over 70 Euro inkl. sagsomkostninger. De 56 Euro er under, så lad være med at betale. Hvad sker der, hvis man ikke betaler: I ovennævnte tilfælde ikke noget. Men hvis det er en kraftigere sag sendt fra eget justitsministerium, skal der betales. Gør De det ikke, kører hele møllen og myndighederne vinder. Kan det give klip i kørekortet: Nej, det kan kun ske i hjemlandet. Man vil få sit kørekort igen, når man forlader ferielandet. Hvad med senere indrejse, hvis man ikke har betalt: Man må regne med at blive bedt til kassen, hvis man opdages. Kan bøder fra ikke EU lande inddrives? Nej, bøder fra f.eks. Schweiz og Norge kan ikke indkasseres (hos en tysker i hvert fald). Er der forældelsesfrist: Ja, i Holland er den helt op til 2 år. Kan inkassofirmaer indkassere bøden? Nej, det kan kun justitsministeriet. Poul Solveig ser striks ud.

10 10-Kubikken Afholdte arrangementer Knud Oluf Petersen, Bjolderup blev 60 år Tak til Knud Oluf og Bitten for den flotte åbent-husfest i anledning af Knuds 60 års fødselsdag. Folk og mad i teltet. Tænk, at alle i dette land var inviteret via søstrenes inserat i dagspressen samt Knud Olufs små hip på hjemmesiden. Vi var med familien og kolleger fra arbejdspladsen. Det vrimlede med små børn; men det har det sådan set altid gjort i den familie. -og med de naboer er det sandelig ikke kedeligt. Poul. De fine damer. Bedstefar er ikke gammel. Bitten underholder.

11 Afholdte arrangementer Grill i Åbæk: Der var en del tvivl om vejret. Det endte med at blive alle tiders. Kubikken- 11 Mange er ankommet. Nogle talte 50 motorcykler og så var der en del biler. Erika og Leif havde lavet det meste og tak for det. Medlemmerne var gode til at hjælpe Erika ved grillen. Desværre endte det med lidt sen afgang fra Bolderslev rasteplads; men det gik op i en højere enhed da det ikke var helt let at få gang i grillkullene. Roen har sænket sig. Fra USA: En gruppe, der kalder sig Robin Hood og vennerne støtter almindelige borgere, hvor parkometeret er løbet ud. Man lægger penge i for at hjælpe mod parkeringsbøden. På kort tid er 4000 borgere blevet hjulpet af disse sande apostle, der måske har sparet indbyggerne og deres børn for kr. til et bedre liv. Så sker det mærkværdige, at byens magthavere kalder Robin Hood erne for skadelige. Her gik man og troede, at man var et godt menneske, når man betalte for sin parkering. En anden dag kan man måske i dette land udnævnes til gavnlig medborger ved at køre for stærkt.

12 12 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil, Erik, Steen og Poul store sommertur: Selvfølgelig som opfattet af undertegnede. Vi nåede både Polen, Tjekkiet, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Moldova, Ukraine og Transnistrien. Dette er ikke så meget en beskrivelse af hvad der er foregået, men mere om planlægning, forventninger, realiteter og om bekræftelse eller det modsatte om fordomme vedr. de besøgte lande og deres folk. Turen varede fra 20. august til d. 15. september, dog til d. 16. september for Ejgil og Steen, da de ville hjem via Tatrabjergene og gennem Polen. I alt 4 fulde uger for Ejgil og Steen. Vi kørte præcis 7000 km. Det gik hovedsagelig ad landeveje med 60 til 80 km/h og ca. 250 til 400 km pr. dag. Gennemsnitsfarten inkl. pauser lå på 50 km/ time. Mere er ikke muligt. Hvad så med sprogproblemer: De er overvindelige. Unge mennesker kan en del engelsk og de er alle steder. Erik, der er en videbegærlig mand, har i flere år gået til russisk. Parlamentéren med de midaldrende om de vigtigste ting var mulig. Ellers: Min kollega Ebbe er gift med skønne moldoviske Valentina og de skulle på ferie i Moldova netop som vi var der og vi skulle mødes. Mere om det senere. Vi kørte på følgende MC-er: Ejgil på 20 år gammel Yamaha Virago XV 535, Erik på ny Suzuki V-Strom 650, Steen på 32 år gammel BMW 800 RT og undertegnede på en 27 år gammel BMW K75S. Mekaniske problemer var der selvfølgelig ingen af. Ejgil, Erik, Steen og undertegnede havde altså planlagt en større sommertur. Den skulle oprindelig gå Spanien rundt som fortsættelse efter, at vi havde været til motorløb i Brno, Tjekkiet. Ejgil, der er vandringsmand gennem mange år, ville gerne køre et stykke af den år gamle og knap 800 km. Os på landevejen. lange pilgrimsrute Camino de Santiago gennem Nordspanien. Den er en af de mest legendariske og vigtigste pilgrimsruter i verden. For mange er magien ved at holde om apostlen Sankt Jacobs statue i hans egen katedral i Santiago de Compostela symbolet på renselse, befrielse og en ny start i livet. Santiago de Compostela er symbolet på veludført gerning. Men uanset hvad hensigten oprindeligt måtte være, ender turen for de fleste alligevel med at give en særlig mening. Den omtalte renselse (i virkeligheden jo kun af Ejgil) ville blive for dyr. Turen ville blive over km og meget for os pensionister. Prøv at tænke på alle de hoteller, vi skulle bo på. Det betød også noget, at vor klub SMCC under ledelse af Steen havde planlagt en tur til Schuberth styrthjelmsfabrik i Magdeburg. Det havde fabrikken pludselig lavet til d. 20/9 og så var der ikke tid

13 Afholdte arrangementer Kubikken- 13 nok til de km, når Steen også skulle ordne alt det praktiske med fabriksbesøget efter hjemkomsten. Kroatien, der lå mere direkte efter Brno blev foreslået. Der er dog gyselig varmt i sensommeren. Vi besluttede Sortehavet som mål. Temperaturerne her skulle ligge omkring de 25 grader på denne tid. Vi kunne så kontrollere om Europas største flod, Donau nu også løber ud i Sortehavet. Planlægning: Ejgil er planlægningens mand. Han indbød til flere møder. Alene grillpølserne og fru Lines æblekage med flødeskum er allerede kære minder om denne tur og så betyder det mindre, at møderne om Spanien var omsonste. Hele sagen handler om livskvalitet og det uanset, hvad den kommer af. Udenrigsministeriet var leveringsdygtig i alle former for advarsler om dårlige veje, bidske hunde og andre forhold i øst Europa. Andre meddelelser, ofte fra turister var også negative, men nogle stik modsat. Min kollega Nicolae Marian (rumæner), som jeg spurgte til råds foreslog mange mulige gode ting vedr. Rumænien. Der var intet om betænkeligheder. Undertegnede havde en drøm om flere lange kørte stræk efterfulgt af længere pauser hvor vi fra udgangspunkter enten med MC eller offentlige transportmidler kunne besøge interessante steder. Modsat havde Ejgil ønske om at sidde meget i saddelen og under kørslen at indsnuse indtryk fra de passerede områder. Steen og Erik kunne en hel masse fra gamle dage vedr. egnene omkring Polen. Camping Hana i Veverska Bityska. Inden man så sig om var der planlagt ture, hvor vi ikke en gang kom til Budapest. Ad landeveje gik det gennem nordlige Ungarn og Rumænien, til Bukarest og så til hovedmålet Constanza ved Sortehavet. Man opdager, at tingene kun er nogenledes demokratiske og at de mere pragmatiske ender med at må nøjes. Uanset hvordan det falder ud, er det en guldgrube af fornøjelser. Erik havde udnævnt sig selv til turleder og det var ikke noget dårligt valg. Ejgil og jeg kørte i midten og Steen kørte bag ved og man kunne se hans svingen med armene, når han åbenbart mente, at noget skulle være anderledes. Erik kørte efter kort og vejnumre. Vi kørte sjældent forkert. Vore forskellige interesser blev alligevel tilgodeset. Det foregik ved, at man simpelt hen holdt ind til siden og folkene foran spottede bag ud om alle var med. Var det ikke tilfældet, holdt man ind og ventede eller evt. kørte tilbage for at se hvad der var nyt. I virkeligheden er det meget lidt at tage stilling til under kørslen. Det vigtigste bidrag til denne dejlige situation var, at vi ikke var generet af nogen form for samtaleanlæg. Fortsætter side 14

14 14 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 13 Der var ro og koncentration. Når man så er godt på vej, melder spørgsmålet sig, om det nu også er muligt at nå alt det planlagte og alt det, der hen ad vejen kommer oven i. Vi fandt ud af, at det faktisk var muligt at nå det hele inklusive Odessa, der som ønske af Ejgil, var kommet til. Hjemturen var ikke forlods planlagt, men ville blive det den dag den skulle foregå. Lidt fra dag for dag: Som det så ofte sker, hører andre om turen og deltagerantallet stiger. Tonny Sztuk og Lars havde meldt sig på frem til Brno. Torben Moos, Nybøl og Bent Jensen, Genner ville følge trop fra torsdag d. 22/8. Altså var vi indledningsvis 8 mand. Det blev endelig d. 20. august kl ved den sidste danske motorvejs benzintank ved Padborg grænse. Jeg var ikke med der, men stødte til over middag ved Prinzwalk nord for Berlin. Her gik det lidt nord på med overnatning på hotel i Alt Ruppin. D. 21. gik den uden om Berliner Ring og til Seelower Höhen, hvor det største slag foregik inden russerne erobrede Berlin. Det var 16. til 19. april mio. russere kæmpede mod Rumæniens hestekøretøjer. tyskere. Man snakker om op til døde hvor de skulle være tyskere. En uge senere var Hitler død. Senere på dagen så vi på skibs hævesænkeværket ved Niederfinow. Man hejser mellem to vandløb store skibe op og ned med kransystemer. Der er højdeforskel på over 30 meter. D. 22. gik det fra Zimmerfrei i Naundorf ved Forst mod sydlige østtyskland og videre til Brno (Veverska Bityska), hvor begivenhederne omkring motorløbet sluttede d. 25/8 og vi sagde farvel til Tonny, Lars, Torben og Bent. Vi overnattede frem over kun på hotel. Det er billigt i den ende af verden. Gennem Ungarn og Slovakiet til Rumænien gik det, hvor vi søgte efter stedet hvor præsident Nicolae Ceausescu blev skudt i Vi fandt i stedet hans fødeby Scornicesti, hvor der var sat en helte statue af ham. Han har stadig venner. Alle andre steder i Rumænien nævnes han ikke. Dog er der lavet museum i Targoviste, visende stedet for drabet på ham inkl. skudhullerne i væggen. Man får hen ad vejen lidt på fornemmelsen af en ikke helt regelret rettergang, at han nødvendigvis skulle af vejen hurtigst. Han vidste måske for meget om den nye elite, der nu skulle starte på ny efter kommunismens sammenbrud. Vi havde to overnatninger på Bedst Western Hotel i Bukarest. Vi gav 150 kr. pr. person pr. nat i dobbeltværelse. Det var prisniveauet på turen (eller billigere). Vi så parlamentsbygningen bygget af Ceausescu. Den var indtil fornylig verdens største bygning (nu slået af kineserne). Hovedmålet for turen var sortehavsbyen Constanza. Vi fandt en lille by Eforie

15 Afholdte arrangementer Kubikken- 15 Nord, syd for Constanza. Her boede vi fra 1. september og 4 dage frem på et godt hotel ved stranden. Vi fik 2 lejligheder. Sortehavet var 24 grader varmt. Ejgil og jeg tog en dag til Bulgarien, der lå 50 km syd for, hvor vi boede. Også rare mennesker her. Steen oplevede lidt uheld i uheld. Han kom ikke ind i Bulgarien på grund af på hotellet glemte motorpapirer. På efterfølgende solo sightseeing i Constantza kørte han ned i et stort hul så at forfælgen flækkede og topboksen røg 25 meter ind i det uvisse, så kun de lokale kunne finde den. Med forsigtighed kunne BMW-en godt køre. Vi lavede følgende plan: Ringe til Poul Christensen i Helved (på Als). Han har en fælg. Den skulle afleveres hos Ebbe og Valentina i Bovrup og de skulle tage den med til Moldova, hvor vi ville få den monteret. Vi beklagede dog umiddelbart vor nød til hotellet i Constantza. De kendte nogen, der kunne lave alting af ingenting og disse mennesker slog, hamrede og svejste Steens fælg, så det er helt umuligt at se hvor den har været defekt. Den er ikke engang ude af balance. Vi kunne melde til Helved og Bovrup, at ambulancetjenesten aflystes. Selve Constantza: Rumænerne selv meddelte, at byen ikke var noget særligt. Der var dog mange interessante ting. Moskeen var flot og vel vedligeholdt. Folk var i almindeligt tøj og kvinder uden tørklæde. Den store ortodokse kirke stod ikke tilbage. Flot var det. Byens historiske museum var interessant og særlig opbygget omkring grækernes tilstedeværelse i oldtiden. Hele den gamle by er brudt op og mest ned med henblik på etablering af ny renoveret Gamle By. Der er gode muligheder Steens defekte fælg. for turistindtægter på et tispunkt. Sortehavet er berømt for klimaet; men det meste omkring er forfaldent. De, der kommer først med noget godt må have gode chancer. Så kom 5. september, der var opbruddets dag. Vi skulle mod Ukraine og Odessa. Der kom små overraskelser så som, at Donau udmunder i et delta og der med ikke har et enkelt udløb i Sortehavet, at vi på vejen krydsede små grænser mellem Ukraine og Moldova, fordi en lille ende af Moldova krydses af hovedvejen til Odessa. Det betyder grænseovergange med ventetider, papirarbejde, betalinger for at køre på landenes veje, betalinger vist også for bare at være i landene, eller sagt på en anden måde: Vi vidste simpelt hen ikke hvad vi betalte for og tale med folk kunne vi ikke. På en eller anden måde var Ejgil et par gange uheldig idet en betjent fra den anden side af grænsen løb med et stykke stemplet papir fra den ene side af grænsen og når så en tredje betjent skulle se dette papir havde Ejgil det jo ikke, da en havde taget det og han måtte betale gebyr helst i Euro, der er den valuta, som alle vil have. Som en af Fortsætter side 16

16 16-Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 15 Damerne danser i Odessa. os sagde: Godt vi har EU derhjemme og at vi er fri for alt dette pis. Det var en særegen fornemmelse, at køre ind forbi det store by-monument til den så berømte by Odessa. Folk kører grundlæggende ikke ret hensynsfuldt. Uvæsenet holdes dog i ave af en effektiv politikontrol med foto og video, som vi ikke blev generet af. Tre overnatninger på et elendigt hotel med kloakstank på gangene. Selve byen var en god oplevelse med rare mennesker, gode butikker og restauranter. Efter Ejgils ønske opsøgte vi den gamle Zarens Kadetskole. Den er ifølge eleverne ikke længere militær; men uddannelsessted for officerer til handelsflåden. De ukrainske elever fortalte det på engelsk. På havnen fandt vi det flotteste, højeste og mest moderne hotel, med blå spejl-ruder på hele facaden. De moderne tider havde indhentet det. Det var gået konkurs. Steen brugte megen tid på at finde et fingerbøl til sin Vivi. Hun samler nemlig på fingerbøl. Det var næsten uoverstigeligt at forklare Ukrainere, at vi søgte efter en butik med fingerbøl. D. 10. september tog vi afsked med Odessa. Vi skulle mødes med Valentina og Ebbe i byen Bendery i Moldova (troede vi). En grænse med alle former for besværligheder krydsedes. Vi måtte kun være der i 24 timer og krav om betaling af alt muligt i Euro. Det var slet ikke Moldova; men udbryderrepublikken Transnistrien. De er officielt en del af Moldova, men de facto selvstændig med egen regering og præsident. I begyndelsen af 1990-erne var der kampe med mange dræbte. Transnistrien er pro russisk, hvor Moldova søger optagelse i EU. Transnistrien har ingen diplomatiske forbindelser med hverken EU eller FN. Der er ret lovløst med mange våben og store formuer (set i Internettet). Vi blev anholdt af politiet og afkrævet alle former for forklaringer, som vi vanskeligt kunne svare på. De ville vist have penge. Opringning pr. mobiltelefon til Valentina løste problemet. Hun skældte vist de unge betjente ud og vi fik lov at køre videre efter at have vist det grønne kort. Nu skulle Valentina og Ebbe findes i byen Bender (busstationen). Ved hjælp af Eriks russisk, en mobiltelefon, en indbygger og Valentina i den anden ende fandt vi hinanden ved busstationen. GPS-en var fuldstændig blank i dette område. Valentina havde bestilt restaurant, taxi, hotel og alt muligt for os og hun havde betalt det hele. Vi skal have gjort dette godt igen. Området, vi boede på, var et forhenværende sovjetisk ferieområde og Valentinas fødested. I hendes ungdom var der sovjettid og man kunne uhindret komme alle steder. Der var liv, smukt på de lange boulevarder og der er gode minder. Vi fik god mad og bedste betjening af unge Olga på den fine restaurant. Hotellet, vi boede på var tidligere luksushotel, men forfaldent.

17 Afholdte arrangementer Kubikken- 17 Det var opbygget omkring et betonskelet og beklædt med stål. Det var i sandhed et rustent hotel og uden varmt vand. Men menneskene var rare, selv det militære vagtpersonale. Morgenmaden var blandt andet velsmagende risengrød, lækre spejlæg mv. Steen havde glemt et eller andet i restauranten og fluks stod servitricen uden for værelset med det glemte. På grund af menneskene får hotellet 2 stjerner. Vi blev enige om at forlade dette land og Ukraine hurtigst. Den gik den korteste vej til Moldova og med overnatning i Transsylvanien (Rumænien). Vi skiltes med Ejgil og Steen i Ungarn d. 13. september. Overnatning i Bratislava til d. 14. og havde sidste overnatning på vandrerhjemmet i Lutherstadt Wittenberg i Tyskland. Ejgil og Steen kom hjem dagen efter. Vi har lært, at de østlige lande er rare steder at besøge. Vejene er slet ikke så ringe som vi blev advaret om. Det eneste ubehagelige var den rådne måde som mange kører på. Jo større bil jo mere ret. Vi så Barack Obama stoppet: På trods af FBI, CIA, verdens stærkeste militær, sikkerhedsrådgivere, NATO og USA s regering blev Obama passiveret. På præsidentens seneste Israel besøg gik det galt med hans fra USA indfløjede Cadillac Presidental Car. Bilen har alle sikkerhedsforanstaltninger som rettet mod f.eks. biokemiske angreb. Den har punkterfrie dæk, er bombesikker, har blodbank med præsidentens blodtype, tung som bare --- og 3,4 km pr. liter. Alle yderligere sikkerhedsforanstaltninger er statshemmeligheder. En dreng Ebbe og Valentina. turistbusser med 100 km/h overhale andre gennem landsbyer med hastighedsbegrænsning på 50 km/h. Særlig store Audi Q7 firehjulstrækkere havde megen ret. Vi var flere gange udsat for, at vi som MC-ister under kø kørsel blev tudet af, fordi biler i køen i hvert fald skulle køre foran en motorcykel. I øvrigt var en motorcykel et sjældent fænomen, men der var stor interesse for mukkebikken og vi måtte svare på meget. Steens gamle bokser BMW var særlig interessant og blev sammenlignet med familiemedlemmerne Ural og Dnepr. Hilsen Poul Obama og vicepræsidenten. kom til at hælde diesel på. CIA fik fløjet en anden bil ind fra Jordan.

18 18-Kubikken Afholdte arrangementer Sort sol i tøndermarsken d. 28. september: Knud Olufs billeder viser ganske godt, at Sort Sol er populær. Rigtig mange SMCC-er samt stære og de var rigtig tæt på. Der var også rigtig mange andre mennesker ude at se på stære. Utallige busser og privatbiler var parkeret over alt. 24 af SMCC s stære-kikkere ville med på fællesspisning bag efter. Det var umuligt at finde plads til 24 spisende på nogen restaurant. Der samlede sig små flokke, der i spredt fægtning kørte ud i landet for at finde lidt mad. Jeg fik mig i sidste øjeblik hægtet på vore medlemmer fra Flagermusene og den gik til Øster Højst Kro. Andre var til spareribs i Tønder og nogle på McDonalds. Næste år vil vi prøve forlods at teste interessen og så bestille spisning i god tid. Deltagerne. Knud Olufs rute. Hvad koster det at køre til København: Jeg var ovre i udkantsdanmark (København) for at se til min gamle far. Jeg blev noget overrasket over, hvor dyrt det egentlig er med al denne benzin, færge og bro. Turen gik fra Nordborg, via Fynshav / Bøjden, Storebælt dog retur over Kolding, Åbenrå og Sønderborg til Nordborg. 567 km med 21 km/l til 12 kr./l giver vist 324 kr. Færge til Fyn 130 kr. og 2 gange Storebælt 250 kr. I alt lidt over 700 kr. I min Fiat Punto ville det have kostet over 1100 kr. Lidt billigere ville det have været at tage dagsbilletter over broen, men ikke meget i det regnskab. Når man så betænker, at et nyt rutebilselskab vil lave en enkeltbillet for 99 kr. Jeg var dog rundt til flere steder i København. Taxi og bus tager tid. Det hele er et spørgsmål om personlig politik. Spændende at finde ud af hvad regeringen hitter på med klimaplaner og km-gebyr. Så vidt jeg kan se har vi allerede roadpricing, idet der er afgifter på benzin. Jo mere man kører, jo mere betaler man i afgifter.

19 Generalforsamling Kubikken- 19 Dagsorden: Søndag d. 24. november kl. 14 Kidingvej 14A, Bovrup. 1. Valg af dirigent: 2. Formandens beretning: 3. Kassererens beretning: 4. Regionssamarbejdet.: 5. Webmasterens beretning: 6. Indkomne forslag: Disse skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. 7. Valg til bestyrelsen: På valg er: Kasserer Erika Johannsen. Modtager genvalg. Steen H. Eriksen. Modtager genvalg. Valg af nyt bestyrelsesmedlem. Valg af to suppleanter. Valg af revisor og suppleant. Alle interesserede er velkomne til at foreslå kandidater. Det kan ske på selve generalforsamlingen. 8. Eventuelt: Prøv at komme med ideer til alt muligt. Det er faktisk vigtigt med noget nyt, så vi ikke forkalker. Bestyrelsen Fra Ejgils fødselsdag Ejgil demonstrerede sine medaljer fra bl.a. hærvejsvandringer. Vi missede et billede; men har rekonstrueret efter bedste evne.

20 20-Kubikken Arrangementer Kommende arrangementer November 2013 Søndag d. 24. november kl. 14 Generalforsamling på Kidingvej 14A i Bovrup. Se indkaldelsen side 19 inde i bladet. Se også side 4 om A-Farm. Med tilmelding. December 2013 Søndag d. 8. december kl. 14 Julestue på Kidingvej 14A i Bovrup. Kom med gode billeder, hvis du har. Pris 45 kr. for gløgg og æbleskiver. Øl/ vand 5 kr. Med tilmelding Januar 2014 Onsdag d. 8. januar kl. 19 Kaffeaften hos Solveig og Kaj på Mommarkvej 385, Mommark. Vær hurtig, der er lynhurtig overtegnet. Tilmelding på tlf Søndag d. 26. januar kl. 13 Gule ærter på Kværs Kro. Steen holder foredrag og viser billeder om/fra tur til Ukraine. Ærter eller schnitzel 89 kr. + drikkelse. Med tilmelding. Marts Søndag d. 2. marts kl. 14. Tøndeslagning hos Kajs MC. Se om "ørepropsarrangementet side 4 i bladet. Andres arrangementer (søg evt. oplysninger): D. 15. og 16. august 2014 holder MC kæden 40 års jubilæum. Man er velkommen Ved krav om tilmelding er det hos Poul på: Tlf.: , eller mail: For alle arrangementer med tilmelding gælder at sidste frist er 1 uge inden afholdelse. Nærmere forklaring til Bolderslev rasteplads og stranden i Åbenrå. Rastepladsen ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet. Knud Olufs billede af Sort Sol.

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang 2011 Formand: Leif Ravn Nielsen Email: smv@hongnet.dk Tlf.: 58852301 Næstformand: Bent Riff Email: bent@riffskilte.dk Tlf.: 46351992 Kasserer:

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Diverse turforslag / begivenheder

Diverse turforslag / begivenheder MCOC Aktiviteter 2014/2015 Diverse turforslag / begivenheder De gentagne begivenheder skal ses som inspiration til, hvor turen kan gå hen, men ingen siger at det skal være sådan. Forslag til ture er altid

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t

G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t G e n e r a l f o r s a m l i n g s r e f e r a t Ordinær generalforsamling mandag, den 9. februar 2015, kl.: 12:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og stemmeudvalg. 2. Forhandlingsbogen. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Januar 2006 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere

SKISMØREN HIB SKIKLUB

SKISMØREN HIB SKIKLUB BRANDESKIKLUB.dk SKISMØREN HIB SKIKLUB 2012 Nr. 19 10. årgang Formanden har ordet: Sommeren er begyndt - vi har allerede haft en rigtig varm pinse - og den kommende vintersæson ligger måneder ude i fremtiden.

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015

Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015 Nyhedsbrev nr. 04. 2015. Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015 Vi var 23 klubmedlemmer som denne onsdag havde valgt at møde op til klubaftenen, og det blev næsten lige så hyggeligt som det plejer at være.

Læs mere

Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk

Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk Vi ses på www.sportsfiskerforeningen-nordborg.dk Nr.4. Oktober November December-34. årg. 2013 Information omkring Sportsfiskerforeningen Nordborg Bestyrelsen: Formand: Jesper Erhardsen Dyvigvej 7 Holm

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Inden generalforsamlingen gik i gang, bød Brian velkommen til hans arbejdsplads, og fortalte lidt om stedet, og det der foregår der.

Inden generalforsamlingen gik i gang, bød Brian velkommen til hans arbejdsplads, og fortalte lidt om stedet, og det der foregår der. Ordinær generalforsamling i Modelsejlklubben den 10. marts 2012 Afholdt på Christianshavns brandstation Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til godkendelse

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Fototur til Budapest 2012 før Påske

Fototur til Budapest 2012 før Påske Taastrup, den 11. april 2012 Fototur til Budapest 2012 før Påske I 1956 rykkede de russiske tropper ind i Budapest. Lige siden har jeg haft ønsket om at se Budapest. Min kone Bente havde samme ønske og

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

LEDEREN JOHNNY REITZ.

LEDEREN JOHNNY REITZ. LEDEREN Så blev det tid til at skrive igen, der er ikke sket så meget siden sidste blad udkom. Vi mangler aktive folk som gerne vil stå for nogle af de udvalg som er ledige, så hvis der er nogle der har

Læs mere

Indbydelse til EMC 2012 og en tur på Den tyske alpevej

Indbydelse til EMC 2012 og en tur på Den tyske alpevej Hej motorcyklister MC Kilden vil gerne invitere dig med på en tur til EMC 2012, hvor du kan opleve fællesskab om motorcykler og Kristus i et alkoholfrit miljø. EMC Rally er et internationalt træf, hvor

Læs mere

Skamlebæk Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling den 25/7-2009 kl. 10.00 ved vandværket

Skamlebæk Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling den 25/7-2009 kl. 10.00 ved vandværket Skamlebæk Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling den 25/7-2009 kl. 10.00 ved vandværket Mogens Taarup bød velkommen til denne 49. Generalforsamling for Skamlebæk Vandværk. Der var mødt 58 medlemmer

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling.

Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Referat af generalforsamlingen i DMKA den 6. april 2011 Formand Svend Erik Andersen bød velkommen til dette års generalforsamling. Valg af Dirigent Niels Einer Rytter blev valgt som dirigent. Han startede

Læs mere

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten Historiefaget.dk: De allierede De allierede De lande, som bekæmpede Tyskland og Japan under 2. verdenskrig, kaldes de allierede. De allierede i 1939 De allierede gik sammen, fordi Tyskland i september

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

VMJK klubblad 1. kvartal 2012

VMJK klubblad 1. kvartal 2012 VMJK klubblad 1. kvartal 2012 Side 1 Nu er vi kommet godt ind i 2012, og jeg ønsker alle har haft en god jul med mange gode tog gaver og er kommet godt ind i 2012. På klubplan er vi kommet et godt stykke

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Autohjælp. Betingelser

Autohjælp. Betingelser Autohjælp Betingelser Betingelser Auto-1 Gældende fra 01.09.2014 2 Betingelser for autohjælp GENERELT Det fremgår af din police, om din bilforsikring omfatter autohjælp. Betingelserne træder i kraft den

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet.

Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Dette skulle have været et vinterbillede, altså træet skulle have været dækket med sne. Da sneen er udeblevet, blev billedet uden sne på træet. Side 1 af 6 FORMANDENS INDLÆG Nu når vi alle er kommet godt

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Grundejerforeningen Pilevangen Generalforsamling lørdag d. 11. juli 2015

Grundejerforeningen Pilevangen Generalforsamling lørdag d. 11. juli 2015 Punkt 1: Valg af ordstyrer Bestyrelsen foreslår Per Therkelsen, som vælges. Han konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt varslet i henhold til foreningens vedtægter. Punkt 2: Formandens beretning

Læs mere

ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.

ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. Referat fra generalforsamlingen, den 18. juni 2010. Der var 41 tilmeldte. Dagsorden: a) valg af dirigent ad a) Bent Petersen valgt, og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. b) formanden

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 1 Vestre Baadelaug Indledning: Den ordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet FEBRUAR 2012 NR 4/49 AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K Tema: Livstræet Teatersalen Domus fredag den 23. marts 2012 kl. 20:00. Dørene åbnes kl. 18:30 OPLAGSTAL :350 - Udsendes 5 gange årligt til samtlige

Læs mere

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5.

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5. Søndag den: 26.05.2013 kl.10: Referat fra ordinær generalforsamling i Sønderballe Ejerlavs Beboerforening sted: Lejrskolen Sønderballe Gåsevig der serveres morgenbrød! Dagsorden: 1. Valg af dirigent, forslag?

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015

Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015 05-08-2015 Søernes Grundejerforening, Tikøb Referat fra Generalforsamlingen den 01.08.2015 Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Valg af dirigent Henning Kabel blev valgt som dirigent. Henning konstaterede, at alle formalia

Læs mere

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse

Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse Nordisk Netværk for formel voksenuddannelse indbyder til konference om Læringsmiljø og voksenundervisning Undervisningsmiljøets samspil med pædagogik og læring 24. 26. oktober 2013 Haderslev, Danmark Konferencen

Læs mere

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Lig til Sankt Hans! R E V Y Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Marts 2009 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk 16. marts Generalforsamling 21. - 22. marts Maleriudstilling

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset. Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet.

Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset. Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet. Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Formandens

Læs mere

Jeg vil introducere mig selv kort:

Jeg vil introducere mig selv kort: Dr. Christian Bianco Jeg vil introducere mig selv kort: Mit navn er Christian Bianco og bor i Sydtirol. Jeg har læst øknonomi ved universitetet i Innsbruck i Østrig og kommunikation ved universitetet i

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere