Kubikken- November Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- November 2013. Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- November 2013 Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Bestyrelsesformanden for Hunt Oil i USA siger, at man skal have flere drømme end erindringer. Erindringer er nemlig om ting, der er slut. På den anden side set: Nostalgi er noget mærkeligt noget. Hvor mange Country-sangere skal der til at skifte en elektrisk pære? Ja, der skal 20 til, nemlig en til at skifte pæren og 19 til at synge om, hvor god den gamle var. Den minder os om det kendte. Vi kan så fremdrage det, der gav gode minder. Samtidig er det meget lettere at skrive om det, der er sket for så behøver man ikke at spå. Men alligevel: Fremtiden skal bruges. Klubmedlemmerne kunne nemlig have mere ud af at høre om udviklingen i de ting, der er i støbeskeen. Men hvor er støbeskeen? Ja, den har vi alle. Har nogen noget om ønsker for fremtiden, så skriv. Hygge på Touring Camp. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Jans udtræden af bestyrelsen: Desværre valgte turkoordinatoren at træde ud af klubbens bestyrelse før valgperioden var slut. Han angav flere grunde. Jan er en travl herre med gode gøremål og tiden skal jo slå til. Glædeligvis har Jan ingen intentioner om at melde sig ud. Det ser man ellers ofte, når folk går før tiden. Tak til Jan for arbejdet i bestyrelsen, og vi håber at se ham rigtig meget. I dagene 25. maj til 2. juni var der den såkaldte landsdækkende motorcykeluge: HVAD VAR DET NU DET VAR?: Det var en begivenhed startet af importører og forhandlere. I nævnte dage sattes fokus på ånden og begejstringen for at køre på motorcykel. Den skal være en årlig tilbagevendende fejring af motorcyklismen i Danmark. Meningen er selvfølgelig, at der skal sælges flere motorcykler. Sagen er, at der op til de gode år med forventning om stort fremtidigt salg, blev investeret meget i mange ting inkl. flotte butikker. Ifølge Kubikken- 3 pålidelig kilde køres der mange steder på pumperne, da salget slet ikke står mål med pengene, der er sat i. For os i området her ser det fornuftigt ud, da de store udskejelser heldigvis er udeblevet. På Djursland talte jeg med en forhandler, og han omtalte de gode tider for et par år siden og roste den kommunale forvaltning for utrolig langsom sagsbehandling. Var hans byggesag ikke blevet forsinket på grund af langsommeligheden ville han være konkurs og fattig i dag på grund af et alt for flot byggeri. Det blev stoppet, og han kører udmærket videre med det gamle i nutidens lave salg. Rent personligt tror jeg ikke, at mange motorcykler på vejene gavner os, der allerede er etablerede. Vi skal støtte vore lokale forhandlere og købe vore ting her og ikke som det første fare til Tyskland og internettet for at spare lidt. Vi kan ikke undvære vore forhandlere. Så er det op til den enkelte, hvor meget der skal forsøges at tinge om prisen. Hilsen Poul Kørsel fra Åbenrå strand om onsdagen kl. 19: Siden tidernes morgen og før SMCC blev stiftet, har der været kørt ture om onsdagen fra Åbenrå strand. Det er faktisk ud fra disse onsdagsture, at nogle personer i 1968 startede SMCC. Turene kører fortsat og ingen klub har ejerskab af disse. Mød op og hør nærmere. Man finder i fællesskab på stedet ud af, hvor aftenens tur skal gå hen. Der køres ikke meget om vinteren. Flere medlemmer har ytret ønske om uforpligtende ugentlige ture og hvorfor så ikke deltage her. Hvem kommer, ja det gør dem, vi kender i forvejen. Samlingspunktet er stadig på parkeringspladsen over for badestranden (Gammel Flensborgvej).

4 4 -Kubikken Kommende arrangementer - Se datoer i arrangementskalenderen på bagsiden af bladet Lidt om stedet kaldet A-Farm i Tråsbøl: Vi har i bestyrelsen besluttet at holde flere af vore arrangementer på ovennævnte sted. Det er ejet af motorcyklisterne Conny og Martin Poulsen, Bovrup. De er i øvrigt aktive i MC Vinterhi. Stedet er ofte benyttet af andre MC-klubber til deres arrangementer. Tilmelding vil ofte være nødvendig. A-Farm ligger op en 8 tl. stor grund med flot udsigt over sø, mark, eng. Adressen er: Eskær 21 i Tråsbøl (se deres hjemmeside, hvis du kan). OBS OBS! Hvis det er vinter og koldt tilbyder Martin Poulsen lokaler på Kidingvej 14 A i Bovrup som alternativ. Hvor tingene holdes fremgår af arrangementskalenderen. Til orientering: Vi har altid været tilfredse med Kværs Kro og deres betjening. De småting, nogle har nævnt, ville der også (mindst) have været andre steder. Specielt arrangement under tøndeslagning hos Kajs MC: Det er almindelig kendt, at MC-kørsel er hård ved hørelsen. Det er efterhånden også opdaget mange steder, at ørepropper er en velegnet forebyggelse og at brugen af støbte, person-tilpassede ørepropper betaler sig. De er ikke bil- lige; men den ulempe plages man kun af få dage indtil man har glemt prisen. Resten skulle være glæde. Du kan bestille og få taget mål under tøndeslagning. Sankthans: Hvad er det egentlig? Johannes Døberens fødselsdag sættes traditionelt til d. 24. juni, og dagen fejres i store dele af den katolske verden. I Danmark fejres den som sankthans-aften d. 23. juni (aftenen før Johannes fødselsdag). Johannes fik her i landet navnet Sankt Hans. Selv om sommersolhverv falder allerede på d. 21. juni og har den korteste nat, betragtes i Danmark sankthansaften d. 23. juni som midsommeraften og fejlagtigt som årets korteste nat. Ifølge folketroen herskede der sankthans-nat særlige kræfter: Lægeurter indsamlet denne nat havde særlige kræfter ligesom duggen på græsset havde helbredende virkning. Det var på samme måde med helligkilderne, hvor der opstod kildemarkeder med boder og gøgl. Dyrehavsbakken nord for København er det kendteste. Onde kræfter var også på spil, fx heksene, der jagedes væk med bål og blus. Lidt videnskab: Solhverv er de to tidspunkter på året, hvor solen er længst fra ækvator. Det ene solhverv, hvor solen er længst nord for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. juni (i Danmark kaldet sommersolhverv), og det andet, hvor solen er længst syd for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. december (i Danmark kaldet vintersolhverv). Vintersolhvervsfesten (jul), der var årets største, blev i før kristen tid afholdt i midten af januar i de såkaldte midvinternætter, mens sommersolhvervet eller midsommerfesten menes at have været holdt i august. I 1930'erne forsøgte socialdemokraterne at indføre en moderne solhvervsfest med socialistisk indhold i stedet for den borgerlige jul med juletræ. Der var der kun lidt held med.

5 Afholdte arrangementer Kubikken- 5 Sankthans arrangement hos Henrik og Pia i Genner: Tak til arrangørerne for det herlige arrangement. De har altså en god grill. Det er sådan en med både gas og kul, det vil sige at alle fordele er samlet. Selv om der var meldt usædvanlig dårligt vejr kom der mange på motorcykel samt en del bilister. Værtsparret i midten. Motorcykler. Deltagere. Fra vort sydlige naboland: Ved trædecykel og en promille på 1,1 selv uden uheld er kørekortet på vej væk. Grænsen er netop sænket fra 1,6. Direkte oversat kalder man det Grænserne for absolut køre-uduelighed. Størrelsesforhold: Den kinesiske by Anshan på 3,6 mio indbyggere, har jo både borgmestre og generalsekretærer for komunistpartiet og de bestemmer i denne by. Her har Danfoss ved hårdt og klogt arbejde sikret sig leverancer til byens fjernvarmenet. Det drejer sig om sammenkobling til byens stålvalseværk. Nu kan en tiendedel af spilvarmen udnyttes til opvarmning af lejligheder (fik du de tal med).

6 6 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil takkede for, at vi troppede op til hans store fødselsdag: Vi takker også Ejgil for det store arrangement. Vi fik så hatten passede og slappede af med et spil krolf på Guderups sportsplads. Her fik vi undervisning af bl.a. Ejgils venner. På hjemmesiden har vi en stribe med arrangementet. Poul Kaffe og trafik: Af Auto Bild nr. 13 i år fremgår, at kaffedrikning hæver trafiksikkerheden lastbilchauffører er studeret og resultatet angiver en sænket uheldsrisiko på hele 63 %. Man advarer dog mod, at planlægge med det.

7 Afholdte arrangementer Kubikken- 7 Klubtur til Touring Camp d. 25 til 28/7: Flere havde meldt deres ankomst. Peter Rudolph havde som altid sørget for hytten. Peter kunne selv på grund af private ting ikke være med; men vi fik da fyldt 6-mandshytten op med 5 mand. Efter vor bedste mening kan der heller ikke være mere end 5 MCister med alt det, der slæbes med. Ejgil og jeg slog følge til Strandgade ved Felstedskov, hvor Ellen og Jan ville slutte sig til. Vi var der kl med afgang en halv time senere. Steen ville støde til efterlods. Første stop var hos MC forhandleren CVP i Horsens. Ingen af os havde været der før, og det var spændende at se, hvad der fandtes og til hvilke priser. Skal man handle sig til noget større, tyder alt på, at det er nu, at man skal slå til. Tingene synes billige, og det betyder så også, at ens egen MC til indbytning, nok ikke er meget værd. Så blev det fredag: Jeg havde ærinde i Ållingåbro hos engelskforhandler Frode Sørensen. Det var en reservedel til 5 kr. Han fortalte, at der var internationalt Indian træf ude hos Mosten i Bode. Det var 2 km uden for byen. Der var alt inden for Indian. Alt, d.v.s. MC-er fra Hytten indtages. før Fabrikken måtte nemlig lukke i Deres MC-er er blevet utrolig værdifulde. Det fik man også indtrykket af ved at være på pladsen. Der blev nævnt 400 Indian-er. Om det passer ved jeg ikke; men det vrimlede med dem på hele Djursland. Der var mange polsk indregistrerede førkrigs maskiner. Ducati forhandleren i Feldballe fik også besøg af os. To Ducati Panigale var der i butikken. Den ene var endda en S-model til kr. For første gang i mit liv så jeg en Ducati Diavel. Den kostede så kun kr. Så gik turen til Ebeltoft med alt, hvad man kan få på hovedgaden der. Turen sluttede for Ejgil, Steen og jeg med en lille øl på gårdbryggeriet ved Holme nordøst for Ebeltoft. Inden da havde vi studeret, hvor Ejgil havde arbejdet i de tidligere tider. Aftensmaden grillede vi selv. Det var Thüringer Bratwurst indkøbt hos Aldi og grillet på andres afbrugte grillkul på Touring Camp. Devisen: Kullene er bedst, når pølserne er spist passede. Kullene var perfekte da vi overtog dem. Trehjuls Indian. Fortsætter side 8

8 8 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 7 Lørdag morgen ankom også Jan Pharao, Leif og Erika. De tog med på fællesturen til bl.a. Grenå; men frokosten, som Steens gode ven havde inviteret til, afstod de dog fra. Vi afsluttede fællesturen med besøg helt oppe ved Randers Fjord, hvor vi kunne beundre kabelfærgen fra Djursland og til Randers opland. Stedet hedder Udbyhøj. 4 cylindret Indian. Aftensmaden foregik på samme måde som sidst; men med engelske bøffer. Hjemturen gik over Karoline Bar i Middelfart, hvor vi fik set på endnu flere MC-er. Desuden var der teltudstilling. Man kan nu få telte, der næsten stiller sig selv op og piller sig selv ned! Indian familie hygger sig. Poul. Sjove typer. Bent og Kurt i Ebeltoft. Kæmpe, som nogle elsker. Ducati i Feldballe.

9 Afholdte arrangementer Lige et par historier: Solveig, Kaj og undertegnede lavede i 1992 en lille ulovlig parkering ovre i det sydligste England. Solveig advarede; men vi drenge mente, at det nok gik. Det gik ikke. Billetten sad der. Se Solveig på billedet. Ham med ryggen til er Kaj. Nå; det skulle ud af verden, så vi tog hen på politistationen. Her havde man dog ikke med sagen at gøre. Det var kommunen. Så fandt vi en parkeringsvagt. Ham spurgte vi til råds. Han rev billetten i stykker og anførte, at vi aldrig som danskere ville høre til den sag. Et andet tilfælde: En højskoleelev af min mors havde fået en P-bøde i Flensborg. Han var bange for, hvad der kunne ske, og jeg skulle ordne sagen for ham i Flensborg. Jeg kontaktede dansk politi for et råd: De sagde, at det tyske politi ville anse mig for idiot, hvis jeg stillede op og betalte. Et tysk bilblad har set på sagen. Det er lidt interessant. Der er løbet megen vand i åen siden ovennævnte hændelser. Det drejer sig her om bøder indløbet på hjemadressen i Danmark efter nogen tid. Bemærk lige, at det er gældende for tyskere. Er det mon ret forskellig for en dansker? En advokat indleder således: Nå, De vil ikke betale den indløbne regning! Ja så gælder det om at nægte alt. De skal skrive til de udenlandske myndigheder og meddele, at det, der ligger i beskyldningen, absolut ikke er begået. Man skal søge retshjælp. Bliver man senere antastet af det hjemlige justitsministerium skal man igen nægte og meddele hus forbi. Kubikken- 9 Skal man betale bøderne fra udlandet, eller hvad? Bladet skriver videre: En tysk turist får et bødeforlæg fra Italien vedr. ferien sidste år, og det er 7 måneder efter. Han husker godt nok noget om en seddel under et viskerblad. Bøden er på 56 Euro. Advokaten besvarer her mere detaljeret. Hvilke bøder fra udlandet skal nu betales: Alt det, som EU er blevet enige om, skal være gældende mellem landene. Betaling skal dog kun ske, hvis henvendelsen er fra ens eget lands justitsministerium. Breve direkte fra udlandet skal smides ud og glemmes. Hvilke bøder er der kød nok på: Ja, alt det, der er nævnt før; men bøden skal være over 70 Euro inkl. sagsomkostninger. De 56 Euro er under, så lad være med at betale. Hvad sker der, hvis man ikke betaler: I ovennævnte tilfælde ikke noget. Men hvis det er en kraftigere sag sendt fra eget justitsministerium, skal der betales. Gør De det ikke, kører hele møllen og myndighederne vinder. Kan det give klip i kørekortet: Nej, det kan kun ske i hjemlandet. Man vil få sit kørekort igen, når man forlader ferielandet. Hvad med senere indrejse, hvis man ikke har betalt: Man må regne med at blive bedt til kassen, hvis man opdages. Kan bøder fra ikke EU lande inddrives? Nej, bøder fra f.eks. Schweiz og Norge kan ikke indkasseres (hos en tysker i hvert fald). Er der forældelsesfrist: Ja, i Holland er den helt op til 2 år. Kan inkassofirmaer indkassere bøden? Nej, det kan kun justitsministeriet. Poul Solveig ser striks ud.

10 10-Kubikken Afholdte arrangementer Knud Oluf Petersen, Bjolderup blev 60 år Tak til Knud Oluf og Bitten for den flotte åbent-husfest i anledning af Knuds 60 års fødselsdag. Folk og mad i teltet. Tænk, at alle i dette land var inviteret via søstrenes inserat i dagspressen samt Knud Olufs små hip på hjemmesiden. Vi var med familien og kolleger fra arbejdspladsen. Det vrimlede med små børn; men det har det sådan set altid gjort i den familie. -og med de naboer er det sandelig ikke kedeligt. Poul. De fine damer. Bedstefar er ikke gammel. Bitten underholder.

11 Afholdte arrangementer Grill i Åbæk: Der var en del tvivl om vejret. Det endte med at blive alle tiders. Kubikken- 11 Mange er ankommet. Nogle talte 50 motorcykler og så var der en del biler. Erika og Leif havde lavet det meste og tak for det. Medlemmerne var gode til at hjælpe Erika ved grillen. Desværre endte det med lidt sen afgang fra Bolderslev rasteplads; men det gik op i en højere enhed da det ikke var helt let at få gang i grillkullene. Roen har sænket sig. Fra USA: En gruppe, der kalder sig Robin Hood og vennerne støtter almindelige borgere, hvor parkometeret er løbet ud. Man lægger penge i for at hjælpe mod parkeringsbøden. På kort tid er 4000 borgere blevet hjulpet af disse sande apostle, der måske har sparet indbyggerne og deres børn for kr. til et bedre liv. Så sker det mærkværdige, at byens magthavere kalder Robin Hood erne for skadelige. Her gik man og troede, at man var et godt menneske, når man betalte for sin parkering. En anden dag kan man måske i dette land udnævnes til gavnlig medborger ved at køre for stærkt.

12 12 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil, Erik, Steen og Poul store sommertur: Selvfølgelig som opfattet af undertegnede. Vi nåede både Polen, Tjekkiet, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Moldova, Ukraine og Transnistrien. Dette er ikke så meget en beskrivelse af hvad der er foregået, men mere om planlægning, forventninger, realiteter og om bekræftelse eller det modsatte om fordomme vedr. de besøgte lande og deres folk. Turen varede fra 20. august til d. 15. september, dog til d. 16. september for Ejgil og Steen, da de ville hjem via Tatrabjergene og gennem Polen. I alt 4 fulde uger for Ejgil og Steen. Vi kørte præcis 7000 km. Det gik hovedsagelig ad landeveje med 60 til 80 km/h og ca. 250 til 400 km pr. dag. Gennemsnitsfarten inkl. pauser lå på 50 km/ time. Mere er ikke muligt. Hvad så med sprogproblemer: De er overvindelige. Unge mennesker kan en del engelsk og de er alle steder. Erik, der er en videbegærlig mand, har i flere år gået til russisk. Parlamentéren med de midaldrende om de vigtigste ting var mulig. Ellers: Min kollega Ebbe er gift med skønne moldoviske Valentina og de skulle på ferie i Moldova netop som vi var der og vi skulle mødes. Mere om det senere. Vi kørte på følgende MC-er: Ejgil på 20 år gammel Yamaha Virago XV 535, Erik på ny Suzuki V-Strom 650, Steen på 32 år gammel BMW 800 RT og undertegnede på en 27 år gammel BMW K75S. Mekaniske problemer var der selvfølgelig ingen af. Ejgil, Erik, Steen og undertegnede havde altså planlagt en større sommertur. Den skulle oprindelig gå Spanien rundt som fortsættelse efter, at vi havde været til motorløb i Brno, Tjekkiet. Ejgil, der er vandringsmand gennem mange år, ville gerne køre et stykke af den år gamle og knap 800 km. Os på landevejen. lange pilgrimsrute Camino de Santiago gennem Nordspanien. Den er en af de mest legendariske og vigtigste pilgrimsruter i verden. For mange er magien ved at holde om apostlen Sankt Jacobs statue i hans egen katedral i Santiago de Compostela symbolet på renselse, befrielse og en ny start i livet. Santiago de Compostela er symbolet på veludført gerning. Men uanset hvad hensigten oprindeligt måtte være, ender turen for de fleste alligevel med at give en særlig mening. Den omtalte renselse (i virkeligheden jo kun af Ejgil) ville blive for dyr. Turen ville blive over km og meget for os pensionister. Prøv at tænke på alle de hoteller, vi skulle bo på. Det betød også noget, at vor klub SMCC under ledelse af Steen havde planlagt en tur til Schuberth styrthjelmsfabrik i Magdeburg. Det havde fabrikken pludselig lavet til d. 20/9 og så var der ikke tid

13 Afholdte arrangementer Kubikken- 13 nok til de km, når Steen også skulle ordne alt det praktiske med fabriksbesøget efter hjemkomsten. Kroatien, der lå mere direkte efter Brno blev foreslået. Der er dog gyselig varmt i sensommeren. Vi besluttede Sortehavet som mål. Temperaturerne her skulle ligge omkring de 25 grader på denne tid. Vi kunne så kontrollere om Europas største flod, Donau nu også løber ud i Sortehavet. Planlægning: Ejgil er planlægningens mand. Han indbød til flere møder. Alene grillpølserne og fru Lines æblekage med flødeskum er allerede kære minder om denne tur og så betyder det mindre, at møderne om Spanien var omsonste. Hele sagen handler om livskvalitet og det uanset, hvad den kommer af. Udenrigsministeriet var leveringsdygtig i alle former for advarsler om dårlige veje, bidske hunde og andre forhold i øst Europa. Andre meddelelser, ofte fra turister var også negative, men nogle stik modsat. Min kollega Nicolae Marian (rumæner), som jeg spurgte til råds foreslog mange mulige gode ting vedr. Rumænien. Der var intet om betænkeligheder. Undertegnede havde en drøm om flere lange kørte stræk efterfulgt af længere pauser hvor vi fra udgangspunkter enten med MC eller offentlige transportmidler kunne besøge interessante steder. Modsat havde Ejgil ønske om at sidde meget i saddelen og under kørslen at indsnuse indtryk fra de passerede områder. Steen og Erik kunne en hel masse fra gamle dage vedr. egnene omkring Polen. Camping Hana i Veverska Bityska. Inden man så sig om var der planlagt ture, hvor vi ikke en gang kom til Budapest. Ad landeveje gik det gennem nordlige Ungarn og Rumænien, til Bukarest og så til hovedmålet Constanza ved Sortehavet. Man opdager, at tingene kun er nogenledes demokratiske og at de mere pragmatiske ender med at må nøjes. Uanset hvordan det falder ud, er det en guldgrube af fornøjelser. Erik havde udnævnt sig selv til turleder og det var ikke noget dårligt valg. Ejgil og jeg kørte i midten og Steen kørte bag ved og man kunne se hans svingen med armene, når han åbenbart mente, at noget skulle være anderledes. Erik kørte efter kort og vejnumre. Vi kørte sjældent forkert. Vore forskellige interesser blev alligevel tilgodeset. Det foregik ved, at man simpelt hen holdt ind til siden og folkene foran spottede bag ud om alle var med. Var det ikke tilfældet, holdt man ind og ventede eller evt. kørte tilbage for at se hvad der var nyt. I virkeligheden er det meget lidt at tage stilling til under kørslen. Det vigtigste bidrag til denne dejlige situation var, at vi ikke var generet af nogen form for samtaleanlæg. Fortsætter side 14

14 14 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 13 Der var ro og koncentration. Når man så er godt på vej, melder spørgsmålet sig, om det nu også er muligt at nå alt det planlagte og alt det, der hen ad vejen kommer oven i. Vi fandt ud af, at det faktisk var muligt at nå det hele inklusive Odessa, der som ønske af Ejgil, var kommet til. Hjemturen var ikke forlods planlagt, men ville blive det den dag den skulle foregå. Lidt fra dag for dag: Som det så ofte sker, hører andre om turen og deltagerantallet stiger. Tonny Sztuk og Lars havde meldt sig på frem til Brno. Torben Moos, Nybøl og Bent Jensen, Genner ville følge trop fra torsdag d. 22/8. Altså var vi indledningsvis 8 mand. Det blev endelig d. 20. august kl ved den sidste danske motorvejs benzintank ved Padborg grænse. Jeg var ikke med der, men stødte til over middag ved Prinzwalk nord for Berlin. Her gik det lidt nord på med overnatning på hotel i Alt Ruppin. D. 21. gik den uden om Berliner Ring og til Seelower Höhen, hvor det største slag foregik inden russerne erobrede Berlin. Det var 16. til 19. april mio. russere kæmpede mod Rumæniens hestekøretøjer. tyskere. Man snakker om op til døde hvor de skulle være tyskere. En uge senere var Hitler død. Senere på dagen så vi på skibs hævesænkeværket ved Niederfinow. Man hejser mellem to vandløb store skibe op og ned med kransystemer. Der er højdeforskel på over 30 meter. D. 22. gik det fra Zimmerfrei i Naundorf ved Forst mod sydlige østtyskland og videre til Brno (Veverska Bityska), hvor begivenhederne omkring motorløbet sluttede d. 25/8 og vi sagde farvel til Tonny, Lars, Torben og Bent. Vi overnattede frem over kun på hotel. Det er billigt i den ende af verden. Gennem Ungarn og Slovakiet til Rumænien gik det, hvor vi søgte efter stedet hvor præsident Nicolae Ceausescu blev skudt i Vi fandt i stedet hans fødeby Scornicesti, hvor der var sat en helte statue af ham. Han har stadig venner. Alle andre steder i Rumænien nævnes han ikke. Dog er der lavet museum i Targoviste, visende stedet for drabet på ham inkl. skudhullerne i væggen. Man får hen ad vejen lidt på fornemmelsen af en ikke helt regelret rettergang, at han nødvendigvis skulle af vejen hurtigst. Han vidste måske for meget om den nye elite, der nu skulle starte på ny efter kommunismens sammenbrud. Vi havde to overnatninger på Bedst Western Hotel i Bukarest. Vi gav 150 kr. pr. person pr. nat i dobbeltværelse. Det var prisniveauet på turen (eller billigere). Vi så parlamentsbygningen bygget af Ceausescu. Den var indtil fornylig verdens største bygning (nu slået af kineserne). Hovedmålet for turen var sortehavsbyen Constanza. Vi fandt en lille by Eforie

15 Afholdte arrangementer Kubikken- 15 Nord, syd for Constanza. Her boede vi fra 1. september og 4 dage frem på et godt hotel ved stranden. Vi fik 2 lejligheder. Sortehavet var 24 grader varmt. Ejgil og jeg tog en dag til Bulgarien, der lå 50 km syd for, hvor vi boede. Også rare mennesker her. Steen oplevede lidt uheld i uheld. Han kom ikke ind i Bulgarien på grund af på hotellet glemte motorpapirer. På efterfølgende solo sightseeing i Constantza kørte han ned i et stort hul så at forfælgen flækkede og topboksen røg 25 meter ind i det uvisse, så kun de lokale kunne finde den. Med forsigtighed kunne BMW-en godt køre. Vi lavede følgende plan: Ringe til Poul Christensen i Helved (på Als). Han har en fælg. Den skulle afleveres hos Ebbe og Valentina i Bovrup og de skulle tage den med til Moldova, hvor vi ville få den monteret. Vi beklagede dog umiddelbart vor nød til hotellet i Constantza. De kendte nogen, der kunne lave alting af ingenting og disse mennesker slog, hamrede og svejste Steens fælg, så det er helt umuligt at se hvor den har været defekt. Den er ikke engang ude af balance. Vi kunne melde til Helved og Bovrup, at ambulancetjenesten aflystes. Selve Constantza: Rumænerne selv meddelte, at byen ikke var noget særligt. Der var dog mange interessante ting. Moskeen var flot og vel vedligeholdt. Folk var i almindeligt tøj og kvinder uden tørklæde. Den store ortodokse kirke stod ikke tilbage. Flot var det. Byens historiske museum var interessant og særlig opbygget omkring grækernes tilstedeværelse i oldtiden. Hele den gamle by er brudt op og mest ned med henblik på etablering af ny renoveret Gamle By. Der er gode muligheder Steens defekte fælg. for turistindtægter på et tispunkt. Sortehavet er berømt for klimaet; men det meste omkring er forfaldent. De, der kommer først med noget godt må have gode chancer. Så kom 5. september, der var opbruddets dag. Vi skulle mod Ukraine og Odessa. Der kom små overraskelser så som, at Donau udmunder i et delta og der med ikke har et enkelt udløb i Sortehavet, at vi på vejen krydsede små grænser mellem Ukraine og Moldova, fordi en lille ende af Moldova krydses af hovedvejen til Odessa. Det betyder grænseovergange med ventetider, papirarbejde, betalinger for at køre på landenes veje, betalinger vist også for bare at være i landene, eller sagt på en anden måde: Vi vidste simpelt hen ikke hvad vi betalte for og tale med folk kunne vi ikke. På en eller anden måde var Ejgil et par gange uheldig idet en betjent fra den anden side af grænsen løb med et stykke stemplet papir fra den ene side af grænsen og når så en tredje betjent skulle se dette papir havde Ejgil det jo ikke, da en havde taget det og han måtte betale gebyr helst i Euro, der er den valuta, som alle vil have. Som en af Fortsætter side 16

16 16-Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 15 Damerne danser i Odessa. os sagde: Godt vi har EU derhjemme og at vi er fri for alt dette pis. Det var en særegen fornemmelse, at køre ind forbi det store by-monument til den så berømte by Odessa. Folk kører grundlæggende ikke ret hensynsfuldt. Uvæsenet holdes dog i ave af en effektiv politikontrol med foto og video, som vi ikke blev generet af. Tre overnatninger på et elendigt hotel med kloakstank på gangene. Selve byen var en god oplevelse med rare mennesker, gode butikker og restauranter. Efter Ejgils ønske opsøgte vi den gamle Zarens Kadetskole. Den er ifølge eleverne ikke længere militær; men uddannelsessted for officerer til handelsflåden. De ukrainske elever fortalte det på engelsk. På havnen fandt vi det flotteste, højeste og mest moderne hotel, med blå spejl-ruder på hele facaden. De moderne tider havde indhentet det. Det var gået konkurs. Steen brugte megen tid på at finde et fingerbøl til sin Vivi. Hun samler nemlig på fingerbøl. Det var næsten uoverstigeligt at forklare Ukrainere, at vi søgte efter en butik med fingerbøl. D. 10. september tog vi afsked med Odessa. Vi skulle mødes med Valentina og Ebbe i byen Bendery i Moldova (troede vi). En grænse med alle former for besværligheder krydsedes. Vi måtte kun være der i 24 timer og krav om betaling af alt muligt i Euro. Det var slet ikke Moldova; men udbryderrepublikken Transnistrien. De er officielt en del af Moldova, men de facto selvstændig med egen regering og præsident. I begyndelsen af 1990-erne var der kampe med mange dræbte. Transnistrien er pro russisk, hvor Moldova søger optagelse i EU. Transnistrien har ingen diplomatiske forbindelser med hverken EU eller FN. Der er ret lovløst med mange våben og store formuer (set i Internettet). Vi blev anholdt af politiet og afkrævet alle former for forklaringer, som vi vanskeligt kunne svare på. De ville vist have penge. Opringning pr. mobiltelefon til Valentina løste problemet. Hun skældte vist de unge betjente ud og vi fik lov at køre videre efter at have vist det grønne kort. Nu skulle Valentina og Ebbe findes i byen Bender (busstationen). Ved hjælp af Eriks russisk, en mobiltelefon, en indbygger og Valentina i den anden ende fandt vi hinanden ved busstationen. GPS-en var fuldstændig blank i dette område. Valentina havde bestilt restaurant, taxi, hotel og alt muligt for os og hun havde betalt det hele. Vi skal have gjort dette godt igen. Området, vi boede på, var et forhenværende sovjetisk ferieområde og Valentinas fødested. I hendes ungdom var der sovjettid og man kunne uhindret komme alle steder. Der var liv, smukt på de lange boulevarder og der er gode minder. Vi fik god mad og bedste betjening af unge Olga på den fine restaurant. Hotellet, vi boede på var tidligere luksushotel, men forfaldent.

17 Afholdte arrangementer Kubikken- 17 Det var opbygget omkring et betonskelet og beklædt med stål. Det var i sandhed et rustent hotel og uden varmt vand. Men menneskene var rare, selv det militære vagtpersonale. Morgenmaden var blandt andet velsmagende risengrød, lækre spejlæg mv. Steen havde glemt et eller andet i restauranten og fluks stod servitricen uden for værelset med det glemte. På grund af menneskene får hotellet 2 stjerner. Vi blev enige om at forlade dette land og Ukraine hurtigst. Den gik den korteste vej til Moldova og med overnatning i Transsylvanien (Rumænien). Vi skiltes med Ejgil og Steen i Ungarn d. 13. september. Overnatning i Bratislava til d. 14. og havde sidste overnatning på vandrerhjemmet i Lutherstadt Wittenberg i Tyskland. Ejgil og Steen kom hjem dagen efter. Vi har lært, at de østlige lande er rare steder at besøge. Vejene er slet ikke så ringe som vi blev advaret om. Det eneste ubehagelige var den rådne måde som mange kører på. Jo større bil jo mere ret. Vi så Barack Obama stoppet: På trods af FBI, CIA, verdens stærkeste militær, sikkerhedsrådgivere, NATO og USA s regering blev Obama passiveret. På præsidentens seneste Israel besøg gik det galt med hans fra USA indfløjede Cadillac Presidental Car. Bilen har alle sikkerhedsforanstaltninger som rettet mod f.eks. biokemiske angreb. Den har punkterfrie dæk, er bombesikker, har blodbank med præsidentens blodtype, tung som bare --- og 3,4 km pr. liter. Alle yderligere sikkerhedsforanstaltninger er statshemmeligheder. En dreng Ebbe og Valentina. turistbusser med 100 km/h overhale andre gennem landsbyer med hastighedsbegrænsning på 50 km/h. Særlig store Audi Q7 firehjulstrækkere havde megen ret. Vi var flere gange udsat for, at vi som MC-ister under kø kørsel blev tudet af, fordi biler i køen i hvert fald skulle køre foran en motorcykel. I øvrigt var en motorcykel et sjældent fænomen, men der var stor interesse for mukkebikken og vi måtte svare på meget. Steens gamle bokser BMW var særlig interessant og blev sammenlignet med familiemedlemmerne Ural og Dnepr. Hilsen Poul Obama og vicepræsidenten. kom til at hælde diesel på. CIA fik fløjet en anden bil ind fra Jordan.

18 18-Kubikken Afholdte arrangementer Sort sol i tøndermarsken d. 28. september: Knud Olufs billeder viser ganske godt, at Sort Sol er populær. Rigtig mange SMCC-er samt stære og de var rigtig tæt på. Der var også rigtig mange andre mennesker ude at se på stære. Utallige busser og privatbiler var parkeret over alt. 24 af SMCC s stære-kikkere ville med på fællesspisning bag efter. Det var umuligt at finde plads til 24 spisende på nogen restaurant. Der samlede sig små flokke, der i spredt fægtning kørte ud i landet for at finde lidt mad. Jeg fik mig i sidste øjeblik hægtet på vore medlemmer fra Flagermusene og den gik til Øster Højst Kro. Andre var til spareribs i Tønder og nogle på McDonalds. Næste år vil vi prøve forlods at teste interessen og så bestille spisning i god tid. Deltagerne. Knud Olufs rute. Hvad koster det at køre til København: Jeg var ovre i udkantsdanmark (København) for at se til min gamle far. Jeg blev noget overrasket over, hvor dyrt det egentlig er med al denne benzin, færge og bro. Turen gik fra Nordborg, via Fynshav / Bøjden, Storebælt dog retur over Kolding, Åbenrå og Sønderborg til Nordborg. 567 km med 21 km/l til 12 kr./l giver vist 324 kr. Færge til Fyn 130 kr. og 2 gange Storebælt 250 kr. I alt lidt over 700 kr. I min Fiat Punto ville det have kostet over 1100 kr. Lidt billigere ville det have været at tage dagsbilletter over broen, men ikke meget i det regnskab. Når man så betænker, at et nyt rutebilselskab vil lave en enkeltbillet for 99 kr. Jeg var dog rundt til flere steder i København. Taxi og bus tager tid. Det hele er et spørgsmål om personlig politik. Spændende at finde ud af hvad regeringen hitter på med klimaplaner og km-gebyr. Så vidt jeg kan se har vi allerede roadpricing, idet der er afgifter på benzin. Jo mere man kører, jo mere betaler man i afgifter.

19 Generalforsamling Kubikken- 19 Dagsorden: Søndag d. 24. november kl. 14 Kidingvej 14A, Bovrup. 1. Valg af dirigent: 2. Formandens beretning: 3. Kassererens beretning: 4. Regionssamarbejdet.: 5. Webmasterens beretning: 6. Indkomne forslag: Disse skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. 7. Valg til bestyrelsen: På valg er: Kasserer Erika Johannsen. Modtager genvalg. Steen H. Eriksen. Modtager genvalg. Valg af nyt bestyrelsesmedlem. Valg af to suppleanter. Valg af revisor og suppleant. Alle interesserede er velkomne til at foreslå kandidater. Det kan ske på selve generalforsamlingen. 8. Eventuelt: Prøv at komme med ideer til alt muligt. Det er faktisk vigtigt med noget nyt, så vi ikke forkalker. Bestyrelsen Fra Ejgils fødselsdag Ejgil demonstrerede sine medaljer fra bl.a. hærvejsvandringer. Vi missede et billede; men har rekonstrueret efter bedste evne.

20 20-Kubikken Arrangementer Kommende arrangementer November 2013 Søndag d. 24. november kl. 14 Generalforsamling på Kidingvej 14A i Bovrup. Se indkaldelsen side 19 inde i bladet. Se også side 4 om A-Farm. Med tilmelding. December 2013 Søndag d. 8. december kl. 14 Julestue på Kidingvej 14A i Bovrup. Kom med gode billeder, hvis du har. Pris 45 kr. for gløgg og æbleskiver. Øl/ vand 5 kr. Med tilmelding Januar 2014 Onsdag d. 8. januar kl. 19 Kaffeaften hos Solveig og Kaj på Mommarkvej 385, Mommark. Vær hurtig, der er lynhurtig overtegnet. Tilmelding på tlf Søndag d. 26. januar kl. 13 Gule ærter på Kværs Kro. Steen holder foredrag og viser billeder om/fra tur til Ukraine. Ærter eller schnitzel 89 kr. + drikkelse. Med tilmelding. Marts Søndag d. 2. marts kl. 14. Tøndeslagning hos Kajs MC. Se om "ørepropsarrangementet side 4 i bladet. Andres arrangementer (søg evt. oplysninger): D. 15. og 16. august 2014 holder MC kæden 40 års jubilæum. Man er velkommen Ved krav om tilmelding er det hos Poul på: Tlf.: , eller mail: For alle arrangementer med tilmelding gælder at sidste frist er 1 uge inden afholdelse. Nærmere forklaring til Bolderslev rasteplads og stranden i Åbenrå. Rastepladsen ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet. Knud Olufs billede af Sort Sol.

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000

Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Nyhedsbrev d. 28. marts 2000 Sommerklargøring af MC Bestyrelsen har måtte indkalde til nyt møde, da vi fandt ud af at vor generalforsamling og MCTC s generalforsamling var blevet fastsat til samme weekend.

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen Aftenens taler ved Randbøldal Borgerforenings Skt. Hans Bål, var pastor ved Randbøl Kirke, Helle Pahus, der her forøger at få styr

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Generalforsamling 2012. Hej alle sammen. Det er skønt at se så mange kønne ansigter. Velkommen, der skulle være kaffe og brød på bordene, så værs god.

Generalforsamling 2012. Hej alle sammen. Det er skønt at se så mange kønne ansigter. Velkommen, der skulle være kaffe og brød på bordene, så værs god. Generalforsamling 2012. Hej alle sammen. Det er skønt at se så mange kønne ansigter. Velkommen, der skulle være kaffe og brød på bordene, så værs god. Vi skal først ha valgt en dirigent, vi foreslår som

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00

Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00 Det Internationale Vespa Træf blev i 2016 arrangeret af Team Vespa Øst i Sorø i dagene fra d. 26. - 28. august. Træfprogram punkt 1 : Ankomst fredag d. 26. august fra kl. 15:00 Ankomst/Velkomst/indskrivning

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Diverse turforslag / begivenheder

Diverse turforslag / begivenheder MCOC Aktiviteter 2014/2015 Diverse turforslag / begivenheder De gentagne begivenheder skal ses som inspiration til, hvor turen kan gå hen, men ingen siger at det skal være sådan. Forslag til ture er altid

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Tisvildelejeforeningen

Tisvildelejeforeningen Dagsorden Generalforsamling Tisvildelejeforeningen 22 juni kl. 10.00 Tisvildeleje 1. Valg af dirigent og referent. Tisvildelejeforeningen 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Af Lene Marie Seitzberg Som led i samarbejdet med andre udenlandske Beagle Klubber, har Kristian Paulsen, René Jensen og Brian Seitzberg fra

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013.

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Med de gode erfaringer fra deltagelse i løb i den tyske Radmarathon Cup i 2009 og 2012 vendte vi atter blikket mod Tyskland

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår

ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November. Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår ELPOSTEN l Nr. 4/2009 l November Alle afdelingens medlemmer ønskes en glædelig jul og et godt nytår Dansk El-Forbund Fyn Orienteringsmøder 2009 Afdelingen inviterer hermed alle medlemmer til orienteringsmøder.

Læs mere

Grundejerforeningen Slangerupgård

Grundejerforeningen Slangerupgård Grundejerforeningen Slangerupgård Referat af generalforsamlingen 19.maj 2012 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsen aflægger beretning 3. Kassereren fremlægger regnskab til godkendelse. 4. Fastsættelse

Læs mere

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø.

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø. Laugposten 23. årgang nr. 01 2014 Indhold: Pinseturen 2014 Columbus & Stegt Flæsk Standerhejsning Generalforsamling Vinsmagning Sømandsaften Stormflod 5.-6. december Julefrokost Orkanen 28. oktober Kontakter

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens MINIER og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Onsdag den 15. juli 2009 klokken 12.15 fra Dannebrogsgade, 5000

Læs mere

LUKKER OG SLUKKER 2016

LUKKER OG SLUKKER 2016 LUKKER OG SLUKKER 2016 Som traditionen er for arrangementet "LUKKER OG SLUKKER", mødes vi på Skt. Hans torv og ender på Kulturhuset på Islands Brygge. Vi stod og småsludrede et kvarters tid og blev 9 personer

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere