Kubikken- November Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- November 2013. Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- November 2013 Erika styrer begivenhederne i Åbæk. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Bestyrelsesformanden for Hunt Oil i USA siger, at man skal have flere drømme end erindringer. Erindringer er nemlig om ting, der er slut. På den anden side set: Nostalgi er noget mærkeligt noget. Hvor mange Country-sangere skal der til at skifte en elektrisk pære? Ja, der skal 20 til, nemlig en til at skifte pæren og 19 til at synge om, hvor god den gamle var. Den minder os om det kendte. Vi kan så fremdrage det, der gav gode minder. Samtidig er det meget lettere at skrive om det, der er sket for så behøver man ikke at spå. Men alligevel: Fremtiden skal bruges. Klubmedlemmerne kunne nemlig have mere ud af at høre om udviklingen i de ting, der er i støbeskeen. Men hvor er støbeskeen? Ja, den har vi alle. Har nogen noget om ønsker for fremtiden, så skriv. Hygge på Touring Camp. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Orla Lehmanns Vej 1. st.tv Sønderborg. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Jans udtræden af bestyrelsen: Desværre valgte turkoordinatoren at træde ud af klubbens bestyrelse før valgperioden var slut. Han angav flere grunde. Jan er en travl herre med gode gøremål og tiden skal jo slå til. Glædeligvis har Jan ingen intentioner om at melde sig ud. Det ser man ellers ofte, når folk går før tiden. Tak til Jan for arbejdet i bestyrelsen, og vi håber at se ham rigtig meget. I dagene 25. maj til 2. juni var der den såkaldte landsdækkende motorcykeluge: HVAD VAR DET NU DET VAR?: Det var en begivenhed startet af importører og forhandlere. I nævnte dage sattes fokus på ånden og begejstringen for at køre på motorcykel. Den skal være en årlig tilbagevendende fejring af motorcyklismen i Danmark. Meningen er selvfølgelig, at der skal sælges flere motorcykler. Sagen er, at der op til de gode år med forventning om stort fremtidigt salg, blev investeret meget i mange ting inkl. flotte butikker. Ifølge Kubikken- 3 pålidelig kilde køres der mange steder på pumperne, da salget slet ikke står mål med pengene, der er sat i. For os i området her ser det fornuftigt ud, da de store udskejelser heldigvis er udeblevet. På Djursland talte jeg med en forhandler, og han omtalte de gode tider for et par år siden og roste den kommunale forvaltning for utrolig langsom sagsbehandling. Var hans byggesag ikke blevet forsinket på grund af langsommeligheden ville han være konkurs og fattig i dag på grund af et alt for flot byggeri. Det blev stoppet, og han kører udmærket videre med det gamle i nutidens lave salg. Rent personligt tror jeg ikke, at mange motorcykler på vejene gavner os, der allerede er etablerede. Vi skal støtte vore lokale forhandlere og købe vore ting her og ikke som det første fare til Tyskland og internettet for at spare lidt. Vi kan ikke undvære vore forhandlere. Så er det op til den enkelte, hvor meget der skal forsøges at tinge om prisen. Hilsen Poul Kørsel fra Åbenrå strand om onsdagen kl. 19: Siden tidernes morgen og før SMCC blev stiftet, har der været kørt ture om onsdagen fra Åbenrå strand. Det er faktisk ud fra disse onsdagsture, at nogle personer i 1968 startede SMCC. Turene kører fortsat og ingen klub har ejerskab af disse. Mød op og hør nærmere. Man finder i fællesskab på stedet ud af, hvor aftenens tur skal gå hen. Der køres ikke meget om vinteren. Flere medlemmer har ytret ønske om uforpligtende ugentlige ture og hvorfor så ikke deltage her. Hvem kommer, ja det gør dem, vi kender i forvejen. Samlingspunktet er stadig på parkeringspladsen over for badestranden (Gammel Flensborgvej).

4 4 -Kubikken Kommende arrangementer - Se datoer i arrangementskalenderen på bagsiden af bladet Lidt om stedet kaldet A-Farm i Tråsbøl: Vi har i bestyrelsen besluttet at holde flere af vore arrangementer på ovennævnte sted. Det er ejet af motorcyklisterne Conny og Martin Poulsen, Bovrup. De er i øvrigt aktive i MC Vinterhi. Stedet er ofte benyttet af andre MC-klubber til deres arrangementer. Tilmelding vil ofte være nødvendig. A-Farm ligger op en 8 tl. stor grund med flot udsigt over sø, mark, eng. Adressen er: Eskær 21 i Tråsbøl (se deres hjemmeside, hvis du kan). OBS OBS! Hvis det er vinter og koldt tilbyder Martin Poulsen lokaler på Kidingvej 14 A i Bovrup som alternativ. Hvor tingene holdes fremgår af arrangementskalenderen. Til orientering: Vi har altid været tilfredse med Kværs Kro og deres betjening. De småting, nogle har nævnt, ville der også (mindst) have været andre steder. Specielt arrangement under tøndeslagning hos Kajs MC: Det er almindelig kendt, at MC-kørsel er hård ved hørelsen. Det er efterhånden også opdaget mange steder, at ørepropper er en velegnet forebyggelse og at brugen af støbte, person-tilpassede ørepropper betaler sig. De er ikke bil- lige; men den ulempe plages man kun af få dage indtil man har glemt prisen. Resten skulle være glæde. Du kan bestille og få taget mål under tøndeslagning. Sankthans: Hvad er det egentlig? Johannes Døberens fødselsdag sættes traditionelt til d. 24. juni, og dagen fejres i store dele af den katolske verden. I Danmark fejres den som sankthans-aften d. 23. juni (aftenen før Johannes fødselsdag). Johannes fik her i landet navnet Sankt Hans. Selv om sommersolhverv falder allerede på d. 21. juni og har den korteste nat, betragtes i Danmark sankthansaften d. 23. juni som midsommeraften og fejlagtigt som årets korteste nat. Ifølge folketroen herskede der sankthans-nat særlige kræfter: Lægeurter indsamlet denne nat havde særlige kræfter ligesom duggen på græsset havde helbredende virkning. Det var på samme måde med helligkilderne, hvor der opstod kildemarkeder med boder og gøgl. Dyrehavsbakken nord for København er det kendteste. Onde kræfter var også på spil, fx heksene, der jagedes væk med bål og blus. Lidt videnskab: Solhverv er de to tidspunkter på året, hvor solen er længst fra ækvator. Det ene solhverv, hvor solen er længst nord for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. juni (i Danmark kaldet sommersolhverv), og det andet, hvor solen er længst syd for ækvator, indtræder omkring 21. eller 22. december (i Danmark kaldet vintersolhverv). Vintersolhvervsfesten (jul), der var årets største, blev i før kristen tid afholdt i midten af januar i de såkaldte midvinternætter, mens sommersolhvervet eller midsommerfesten menes at have været holdt i august. I 1930'erne forsøgte socialdemokraterne at indføre en moderne solhvervsfest med socialistisk indhold i stedet for den borgerlige jul med juletræ. Der var der kun lidt held med.

5 Afholdte arrangementer Kubikken- 5 Sankthans arrangement hos Henrik og Pia i Genner: Tak til arrangørerne for det herlige arrangement. De har altså en god grill. Det er sådan en med både gas og kul, det vil sige at alle fordele er samlet. Selv om der var meldt usædvanlig dårligt vejr kom der mange på motorcykel samt en del bilister. Værtsparret i midten. Motorcykler. Deltagere. Fra vort sydlige naboland: Ved trædecykel og en promille på 1,1 selv uden uheld er kørekortet på vej væk. Grænsen er netop sænket fra 1,6. Direkte oversat kalder man det Grænserne for absolut køre-uduelighed. Størrelsesforhold: Den kinesiske by Anshan på 3,6 mio indbyggere, har jo både borgmestre og generalsekretærer for komunistpartiet og de bestemmer i denne by. Her har Danfoss ved hårdt og klogt arbejde sikret sig leverancer til byens fjernvarmenet. Det drejer sig om sammenkobling til byens stålvalseværk. Nu kan en tiendedel af spilvarmen udnyttes til opvarmning af lejligheder (fik du de tal med).

6 6 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil takkede for, at vi troppede op til hans store fødselsdag: Vi takker også Ejgil for det store arrangement. Vi fik så hatten passede og slappede af med et spil krolf på Guderups sportsplads. Her fik vi undervisning af bl.a. Ejgils venner. På hjemmesiden har vi en stribe med arrangementet. Poul Kaffe og trafik: Af Auto Bild nr. 13 i år fremgår, at kaffedrikning hæver trafiksikkerheden lastbilchauffører er studeret og resultatet angiver en sænket uheldsrisiko på hele 63 %. Man advarer dog mod, at planlægge med det.

7 Afholdte arrangementer Kubikken- 7 Klubtur til Touring Camp d. 25 til 28/7: Flere havde meldt deres ankomst. Peter Rudolph havde som altid sørget for hytten. Peter kunne selv på grund af private ting ikke være med; men vi fik da fyldt 6-mandshytten op med 5 mand. Efter vor bedste mening kan der heller ikke være mere end 5 MCister med alt det, der slæbes med. Ejgil og jeg slog følge til Strandgade ved Felstedskov, hvor Ellen og Jan ville slutte sig til. Vi var der kl med afgang en halv time senere. Steen ville støde til efterlods. Første stop var hos MC forhandleren CVP i Horsens. Ingen af os havde været der før, og det var spændende at se, hvad der fandtes og til hvilke priser. Skal man handle sig til noget større, tyder alt på, at det er nu, at man skal slå til. Tingene synes billige, og det betyder så også, at ens egen MC til indbytning, nok ikke er meget værd. Så blev det fredag: Jeg havde ærinde i Ållingåbro hos engelskforhandler Frode Sørensen. Det var en reservedel til 5 kr. Han fortalte, at der var internationalt Indian træf ude hos Mosten i Bode. Det var 2 km uden for byen. Der var alt inden for Indian. Alt, d.v.s. MC-er fra Hytten indtages. før Fabrikken måtte nemlig lukke i Deres MC-er er blevet utrolig værdifulde. Det fik man også indtrykket af ved at være på pladsen. Der blev nævnt 400 Indian-er. Om det passer ved jeg ikke; men det vrimlede med dem på hele Djursland. Der var mange polsk indregistrerede førkrigs maskiner. Ducati forhandleren i Feldballe fik også besøg af os. To Ducati Panigale var der i butikken. Den ene var endda en S-model til kr. For første gang i mit liv så jeg en Ducati Diavel. Den kostede så kun kr. Så gik turen til Ebeltoft med alt, hvad man kan få på hovedgaden der. Turen sluttede for Ejgil, Steen og jeg med en lille øl på gårdbryggeriet ved Holme nordøst for Ebeltoft. Inden da havde vi studeret, hvor Ejgil havde arbejdet i de tidligere tider. Aftensmaden grillede vi selv. Det var Thüringer Bratwurst indkøbt hos Aldi og grillet på andres afbrugte grillkul på Touring Camp. Devisen: Kullene er bedst, når pølserne er spist passede. Kullene var perfekte da vi overtog dem. Trehjuls Indian. Fortsætter side 8

8 8 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 7 Lørdag morgen ankom også Jan Pharao, Leif og Erika. De tog med på fællesturen til bl.a. Grenå; men frokosten, som Steens gode ven havde inviteret til, afstod de dog fra. Vi afsluttede fællesturen med besøg helt oppe ved Randers Fjord, hvor vi kunne beundre kabelfærgen fra Djursland og til Randers opland. Stedet hedder Udbyhøj. 4 cylindret Indian. Aftensmaden foregik på samme måde som sidst; men med engelske bøffer. Hjemturen gik over Karoline Bar i Middelfart, hvor vi fik set på endnu flere MC-er. Desuden var der teltudstilling. Man kan nu få telte, der næsten stiller sig selv op og piller sig selv ned! Indian familie hygger sig. Poul. Sjove typer. Bent og Kurt i Ebeltoft. Kæmpe, som nogle elsker. Ducati i Feldballe.

9 Afholdte arrangementer Lige et par historier: Solveig, Kaj og undertegnede lavede i 1992 en lille ulovlig parkering ovre i det sydligste England. Solveig advarede; men vi drenge mente, at det nok gik. Det gik ikke. Billetten sad der. Se Solveig på billedet. Ham med ryggen til er Kaj. Nå; det skulle ud af verden, så vi tog hen på politistationen. Her havde man dog ikke med sagen at gøre. Det var kommunen. Så fandt vi en parkeringsvagt. Ham spurgte vi til råds. Han rev billetten i stykker og anførte, at vi aldrig som danskere ville høre til den sag. Et andet tilfælde: En højskoleelev af min mors havde fået en P-bøde i Flensborg. Han var bange for, hvad der kunne ske, og jeg skulle ordne sagen for ham i Flensborg. Jeg kontaktede dansk politi for et råd: De sagde, at det tyske politi ville anse mig for idiot, hvis jeg stillede op og betalte. Et tysk bilblad har set på sagen. Det er lidt interessant. Der er løbet megen vand i åen siden ovennævnte hændelser. Det drejer sig her om bøder indløbet på hjemadressen i Danmark efter nogen tid. Bemærk lige, at det er gældende for tyskere. Er det mon ret forskellig for en dansker? En advokat indleder således: Nå, De vil ikke betale den indløbne regning! Ja så gælder det om at nægte alt. De skal skrive til de udenlandske myndigheder og meddele, at det, der ligger i beskyldningen, absolut ikke er begået. Man skal søge retshjælp. Bliver man senere antastet af det hjemlige justitsministerium skal man igen nægte og meddele hus forbi. Kubikken- 9 Skal man betale bøderne fra udlandet, eller hvad? Bladet skriver videre: En tysk turist får et bødeforlæg fra Italien vedr. ferien sidste år, og det er 7 måneder efter. Han husker godt nok noget om en seddel under et viskerblad. Bøden er på 56 Euro. Advokaten besvarer her mere detaljeret. Hvilke bøder fra udlandet skal nu betales: Alt det, som EU er blevet enige om, skal være gældende mellem landene. Betaling skal dog kun ske, hvis henvendelsen er fra ens eget lands justitsministerium. Breve direkte fra udlandet skal smides ud og glemmes. Hvilke bøder er der kød nok på: Ja, alt det, der er nævnt før; men bøden skal være over 70 Euro inkl. sagsomkostninger. De 56 Euro er under, så lad være med at betale. Hvad sker der, hvis man ikke betaler: I ovennævnte tilfælde ikke noget. Men hvis det er en kraftigere sag sendt fra eget justitsministerium, skal der betales. Gør De det ikke, kører hele møllen og myndighederne vinder. Kan det give klip i kørekortet: Nej, det kan kun ske i hjemlandet. Man vil få sit kørekort igen, når man forlader ferielandet. Hvad med senere indrejse, hvis man ikke har betalt: Man må regne med at blive bedt til kassen, hvis man opdages. Kan bøder fra ikke EU lande inddrives? Nej, bøder fra f.eks. Schweiz og Norge kan ikke indkasseres (hos en tysker i hvert fald). Er der forældelsesfrist: Ja, i Holland er den helt op til 2 år. Kan inkassofirmaer indkassere bøden? Nej, det kan kun justitsministeriet. Poul Solveig ser striks ud.

10 10-Kubikken Afholdte arrangementer Knud Oluf Petersen, Bjolderup blev 60 år Tak til Knud Oluf og Bitten for den flotte åbent-husfest i anledning af Knuds 60 års fødselsdag. Folk og mad i teltet. Tænk, at alle i dette land var inviteret via søstrenes inserat i dagspressen samt Knud Olufs små hip på hjemmesiden. Vi var med familien og kolleger fra arbejdspladsen. Det vrimlede med små børn; men det har det sådan set altid gjort i den familie. -og med de naboer er det sandelig ikke kedeligt. Poul. De fine damer. Bedstefar er ikke gammel. Bitten underholder.

11 Afholdte arrangementer Grill i Åbæk: Der var en del tvivl om vejret. Det endte med at blive alle tiders. Kubikken- 11 Mange er ankommet. Nogle talte 50 motorcykler og så var der en del biler. Erika og Leif havde lavet det meste og tak for det. Medlemmerne var gode til at hjælpe Erika ved grillen. Desværre endte det med lidt sen afgang fra Bolderslev rasteplads; men det gik op i en højere enhed da det ikke var helt let at få gang i grillkullene. Roen har sænket sig. Fra USA: En gruppe, der kalder sig Robin Hood og vennerne støtter almindelige borgere, hvor parkometeret er løbet ud. Man lægger penge i for at hjælpe mod parkeringsbøden. På kort tid er 4000 borgere blevet hjulpet af disse sande apostle, der måske har sparet indbyggerne og deres børn for kr. til et bedre liv. Så sker det mærkværdige, at byens magthavere kalder Robin Hood erne for skadelige. Her gik man og troede, at man var et godt menneske, når man betalte for sin parkering. En anden dag kan man måske i dette land udnævnes til gavnlig medborger ved at køre for stærkt.

12 12 -Kubikken Afholdte arrangementer Ejgil, Erik, Steen og Poul store sommertur: Selvfølgelig som opfattet af undertegnede. Vi nåede både Polen, Tjekkiet, Østrig, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Moldova, Ukraine og Transnistrien. Dette er ikke så meget en beskrivelse af hvad der er foregået, men mere om planlægning, forventninger, realiteter og om bekræftelse eller det modsatte om fordomme vedr. de besøgte lande og deres folk. Turen varede fra 20. august til d. 15. september, dog til d. 16. september for Ejgil og Steen, da de ville hjem via Tatrabjergene og gennem Polen. I alt 4 fulde uger for Ejgil og Steen. Vi kørte præcis 7000 km. Det gik hovedsagelig ad landeveje med 60 til 80 km/h og ca. 250 til 400 km pr. dag. Gennemsnitsfarten inkl. pauser lå på 50 km/ time. Mere er ikke muligt. Hvad så med sprogproblemer: De er overvindelige. Unge mennesker kan en del engelsk og de er alle steder. Erik, der er en videbegærlig mand, har i flere år gået til russisk. Parlamentéren med de midaldrende om de vigtigste ting var mulig. Ellers: Min kollega Ebbe er gift med skønne moldoviske Valentina og de skulle på ferie i Moldova netop som vi var der og vi skulle mødes. Mere om det senere. Vi kørte på følgende MC-er: Ejgil på 20 år gammel Yamaha Virago XV 535, Erik på ny Suzuki V-Strom 650, Steen på 32 år gammel BMW 800 RT og undertegnede på en 27 år gammel BMW K75S. Mekaniske problemer var der selvfølgelig ingen af. Ejgil, Erik, Steen og undertegnede havde altså planlagt en større sommertur. Den skulle oprindelig gå Spanien rundt som fortsættelse efter, at vi havde været til motorløb i Brno, Tjekkiet. Ejgil, der er vandringsmand gennem mange år, ville gerne køre et stykke af den år gamle og knap 800 km. Os på landevejen. lange pilgrimsrute Camino de Santiago gennem Nordspanien. Den er en af de mest legendariske og vigtigste pilgrimsruter i verden. For mange er magien ved at holde om apostlen Sankt Jacobs statue i hans egen katedral i Santiago de Compostela symbolet på renselse, befrielse og en ny start i livet. Santiago de Compostela er symbolet på veludført gerning. Men uanset hvad hensigten oprindeligt måtte være, ender turen for de fleste alligevel med at give en særlig mening. Den omtalte renselse (i virkeligheden jo kun af Ejgil) ville blive for dyr. Turen ville blive over km og meget for os pensionister. Prøv at tænke på alle de hoteller, vi skulle bo på. Det betød også noget, at vor klub SMCC under ledelse af Steen havde planlagt en tur til Schuberth styrthjelmsfabrik i Magdeburg. Det havde fabrikken pludselig lavet til d. 20/9 og så var der ikke tid

13 Afholdte arrangementer Kubikken- 13 nok til de km, når Steen også skulle ordne alt det praktiske med fabriksbesøget efter hjemkomsten. Kroatien, der lå mere direkte efter Brno blev foreslået. Der er dog gyselig varmt i sensommeren. Vi besluttede Sortehavet som mål. Temperaturerne her skulle ligge omkring de 25 grader på denne tid. Vi kunne så kontrollere om Europas største flod, Donau nu også løber ud i Sortehavet. Planlægning: Ejgil er planlægningens mand. Han indbød til flere møder. Alene grillpølserne og fru Lines æblekage med flødeskum er allerede kære minder om denne tur og så betyder det mindre, at møderne om Spanien var omsonste. Hele sagen handler om livskvalitet og det uanset, hvad den kommer af. Udenrigsministeriet var leveringsdygtig i alle former for advarsler om dårlige veje, bidske hunde og andre forhold i øst Europa. Andre meddelelser, ofte fra turister var også negative, men nogle stik modsat. Min kollega Nicolae Marian (rumæner), som jeg spurgte til råds foreslog mange mulige gode ting vedr. Rumænien. Der var intet om betænkeligheder. Undertegnede havde en drøm om flere lange kørte stræk efterfulgt af længere pauser hvor vi fra udgangspunkter enten med MC eller offentlige transportmidler kunne besøge interessante steder. Modsat havde Ejgil ønske om at sidde meget i saddelen og under kørslen at indsnuse indtryk fra de passerede områder. Steen og Erik kunne en hel masse fra gamle dage vedr. egnene omkring Polen. Camping Hana i Veverska Bityska. Inden man så sig om var der planlagt ture, hvor vi ikke en gang kom til Budapest. Ad landeveje gik det gennem nordlige Ungarn og Rumænien, til Bukarest og så til hovedmålet Constanza ved Sortehavet. Man opdager, at tingene kun er nogenledes demokratiske og at de mere pragmatiske ender med at må nøjes. Uanset hvordan det falder ud, er det en guldgrube af fornøjelser. Erik havde udnævnt sig selv til turleder og det var ikke noget dårligt valg. Ejgil og jeg kørte i midten og Steen kørte bag ved og man kunne se hans svingen med armene, når han åbenbart mente, at noget skulle være anderledes. Erik kørte efter kort og vejnumre. Vi kørte sjældent forkert. Vore forskellige interesser blev alligevel tilgodeset. Det foregik ved, at man simpelt hen holdt ind til siden og folkene foran spottede bag ud om alle var med. Var det ikke tilfældet, holdt man ind og ventede eller evt. kørte tilbage for at se hvad der var nyt. I virkeligheden er det meget lidt at tage stilling til under kørslen. Det vigtigste bidrag til denne dejlige situation var, at vi ikke var generet af nogen form for samtaleanlæg. Fortsætter side 14

14 14 -Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 13 Der var ro og koncentration. Når man så er godt på vej, melder spørgsmålet sig, om det nu også er muligt at nå alt det planlagte og alt det, der hen ad vejen kommer oven i. Vi fandt ud af, at det faktisk var muligt at nå det hele inklusive Odessa, der som ønske af Ejgil, var kommet til. Hjemturen var ikke forlods planlagt, men ville blive det den dag den skulle foregå. Lidt fra dag for dag: Som det så ofte sker, hører andre om turen og deltagerantallet stiger. Tonny Sztuk og Lars havde meldt sig på frem til Brno. Torben Moos, Nybøl og Bent Jensen, Genner ville følge trop fra torsdag d. 22/8. Altså var vi indledningsvis 8 mand. Det blev endelig d. 20. august kl ved den sidste danske motorvejs benzintank ved Padborg grænse. Jeg var ikke med der, men stødte til over middag ved Prinzwalk nord for Berlin. Her gik det lidt nord på med overnatning på hotel i Alt Ruppin. D. 21. gik den uden om Berliner Ring og til Seelower Höhen, hvor det største slag foregik inden russerne erobrede Berlin. Det var 16. til 19. april mio. russere kæmpede mod Rumæniens hestekøretøjer. tyskere. Man snakker om op til døde hvor de skulle være tyskere. En uge senere var Hitler død. Senere på dagen så vi på skibs hævesænkeværket ved Niederfinow. Man hejser mellem to vandløb store skibe op og ned med kransystemer. Der er højdeforskel på over 30 meter. D. 22. gik det fra Zimmerfrei i Naundorf ved Forst mod sydlige østtyskland og videre til Brno (Veverska Bityska), hvor begivenhederne omkring motorløbet sluttede d. 25/8 og vi sagde farvel til Tonny, Lars, Torben og Bent. Vi overnattede frem over kun på hotel. Det er billigt i den ende af verden. Gennem Ungarn og Slovakiet til Rumænien gik det, hvor vi søgte efter stedet hvor præsident Nicolae Ceausescu blev skudt i Vi fandt i stedet hans fødeby Scornicesti, hvor der var sat en helte statue af ham. Han har stadig venner. Alle andre steder i Rumænien nævnes han ikke. Dog er der lavet museum i Targoviste, visende stedet for drabet på ham inkl. skudhullerne i væggen. Man får hen ad vejen lidt på fornemmelsen af en ikke helt regelret rettergang, at han nødvendigvis skulle af vejen hurtigst. Han vidste måske for meget om den nye elite, der nu skulle starte på ny efter kommunismens sammenbrud. Vi havde to overnatninger på Bedst Western Hotel i Bukarest. Vi gav 150 kr. pr. person pr. nat i dobbeltværelse. Det var prisniveauet på turen (eller billigere). Vi så parlamentsbygningen bygget af Ceausescu. Den var indtil fornylig verdens største bygning (nu slået af kineserne). Hovedmålet for turen var sortehavsbyen Constanza. Vi fandt en lille by Eforie

15 Afholdte arrangementer Kubikken- 15 Nord, syd for Constanza. Her boede vi fra 1. september og 4 dage frem på et godt hotel ved stranden. Vi fik 2 lejligheder. Sortehavet var 24 grader varmt. Ejgil og jeg tog en dag til Bulgarien, der lå 50 km syd for, hvor vi boede. Også rare mennesker her. Steen oplevede lidt uheld i uheld. Han kom ikke ind i Bulgarien på grund af på hotellet glemte motorpapirer. På efterfølgende solo sightseeing i Constantza kørte han ned i et stort hul så at forfælgen flækkede og topboksen røg 25 meter ind i det uvisse, så kun de lokale kunne finde den. Med forsigtighed kunne BMW-en godt køre. Vi lavede følgende plan: Ringe til Poul Christensen i Helved (på Als). Han har en fælg. Den skulle afleveres hos Ebbe og Valentina i Bovrup og de skulle tage den med til Moldova, hvor vi ville få den monteret. Vi beklagede dog umiddelbart vor nød til hotellet i Constantza. De kendte nogen, der kunne lave alting af ingenting og disse mennesker slog, hamrede og svejste Steens fælg, så det er helt umuligt at se hvor den har været defekt. Den er ikke engang ude af balance. Vi kunne melde til Helved og Bovrup, at ambulancetjenesten aflystes. Selve Constantza: Rumænerne selv meddelte, at byen ikke var noget særligt. Der var dog mange interessante ting. Moskeen var flot og vel vedligeholdt. Folk var i almindeligt tøj og kvinder uden tørklæde. Den store ortodokse kirke stod ikke tilbage. Flot var det. Byens historiske museum var interessant og særlig opbygget omkring grækernes tilstedeværelse i oldtiden. Hele den gamle by er brudt op og mest ned med henblik på etablering af ny renoveret Gamle By. Der er gode muligheder Steens defekte fælg. for turistindtægter på et tispunkt. Sortehavet er berømt for klimaet; men det meste omkring er forfaldent. De, der kommer først med noget godt må have gode chancer. Så kom 5. september, der var opbruddets dag. Vi skulle mod Ukraine og Odessa. Der kom små overraskelser så som, at Donau udmunder i et delta og der med ikke har et enkelt udløb i Sortehavet, at vi på vejen krydsede små grænser mellem Ukraine og Moldova, fordi en lille ende af Moldova krydses af hovedvejen til Odessa. Det betyder grænseovergange med ventetider, papirarbejde, betalinger for at køre på landenes veje, betalinger vist også for bare at være i landene, eller sagt på en anden måde: Vi vidste simpelt hen ikke hvad vi betalte for og tale med folk kunne vi ikke. På en eller anden måde var Ejgil et par gange uheldig idet en betjent fra den anden side af grænsen løb med et stykke stemplet papir fra den ene side af grænsen og når så en tredje betjent skulle se dette papir havde Ejgil det jo ikke, da en havde taget det og han måtte betale gebyr helst i Euro, der er den valuta, som alle vil have. Som en af Fortsætter side 16

16 16-Kubikken Afholdte arrangementer Fortsat fra side 15 Damerne danser i Odessa. os sagde: Godt vi har EU derhjemme og at vi er fri for alt dette pis. Det var en særegen fornemmelse, at køre ind forbi det store by-monument til den så berømte by Odessa. Folk kører grundlæggende ikke ret hensynsfuldt. Uvæsenet holdes dog i ave af en effektiv politikontrol med foto og video, som vi ikke blev generet af. Tre overnatninger på et elendigt hotel med kloakstank på gangene. Selve byen var en god oplevelse med rare mennesker, gode butikker og restauranter. Efter Ejgils ønske opsøgte vi den gamle Zarens Kadetskole. Den er ifølge eleverne ikke længere militær; men uddannelsessted for officerer til handelsflåden. De ukrainske elever fortalte det på engelsk. På havnen fandt vi det flotteste, højeste og mest moderne hotel, med blå spejl-ruder på hele facaden. De moderne tider havde indhentet det. Det var gået konkurs. Steen brugte megen tid på at finde et fingerbøl til sin Vivi. Hun samler nemlig på fingerbøl. Det var næsten uoverstigeligt at forklare Ukrainere, at vi søgte efter en butik med fingerbøl. D. 10. september tog vi afsked med Odessa. Vi skulle mødes med Valentina og Ebbe i byen Bendery i Moldova (troede vi). En grænse med alle former for besværligheder krydsedes. Vi måtte kun være der i 24 timer og krav om betaling af alt muligt i Euro. Det var slet ikke Moldova; men udbryderrepublikken Transnistrien. De er officielt en del af Moldova, men de facto selvstændig med egen regering og præsident. I begyndelsen af 1990-erne var der kampe med mange dræbte. Transnistrien er pro russisk, hvor Moldova søger optagelse i EU. Transnistrien har ingen diplomatiske forbindelser med hverken EU eller FN. Der er ret lovløst med mange våben og store formuer (set i Internettet). Vi blev anholdt af politiet og afkrævet alle former for forklaringer, som vi vanskeligt kunne svare på. De ville vist have penge. Opringning pr. mobiltelefon til Valentina løste problemet. Hun skældte vist de unge betjente ud og vi fik lov at køre videre efter at have vist det grønne kort. Nu skulle Valentina og Ebbe findes i byen Bender (busstationen). Ved hjælp af Eriks russisk, en mobiltelefon, en indbygger og Valentina i den anden ende fandt vi hinanden ved busstationen. GPS-en var fuldstændig blank i dette område. Valentina havde bestilt restaurant, taxi, hotel og alt muligt for os og hun havde betalt det hele. Vi skal have gjort dette godt igen. Området, vi boede på, var et forhenværende sovjetisk ferieområde og Valentinas fødested. I hendes ungdom var der sovjettid og man kunne uhindret komme alle steder. Der var liv, smukt på de lange boulevarder og der er gode minder. Vi fik god mad og bedste betjening af unge Olga på den fine restaurant. Hotellet, vi boede på var tidligere luksushotel, men forfaldent.

Kubikken- August 2014. Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club

Kubikken- August 2014. Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club Kubikken- August 2014 Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Tak til Solveig for den fine beretning om deres tur til det Holstenske Svejts. Mere af den slags,

Læs mere

Kubikken- Maj 2014. Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Maj 2014. Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club Kubikken- Maj 2014 Bitten, Bent og Iris til gule ærter. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Vi er på jagt efter et nyt trykkeri. EUC Syd har trykt bladet for os, og vi har betalt for det med

Læs mere

Kubikken- Februar 2014. Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club

Kubikken- Februar 2014. Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club Kubikken- Februar 2014 Fra en Nordjyllandstur. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Dette er så februarbladet. Ikke så mange medlemmer udfører vinterkørsel, så der er ikke så meget om MC. Noget

Læs mere

Kubikken- August 2015. SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club

Kubikken- August 2015. SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club Kubikken- August 2015 SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Til stor glæde for redaktøren har medlemmer skrevet om deres ture. Det er Solveig og Steen, der

Læs mere

Kubikken- November 2011. Jønne til fødselsdag i Liverpool. Sydjysk MC-Club

Kubikken- November 2011. Jønne til fødselsdag i Liverpool. Sydjysk MC-Club Kubikken- November 2011 Jønne til fødselsdag i Liverpool Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Intet nyt fra redaktøren. Poul. Dødsfald: Medlem Torben Møller Jørgensen, Struer er ikke længere

Læs mere

Kubikken- November 2008. Imponerende er det altså Fra Touring Camp i juli. Sydjysk MC-Club

Kubikken- November 2008. Imponerende er det altså Fra Touring Camp i juli. Sydjysk MC-Club Kubikken- November 2008 Sydjysk MC-Club Imponerende er det altså Fra Touring Camp i juli 2 -Kubikken SMCC tilbyder: Sweat-shirts grå m. lille logo virkelig god kvalitet... 140,- kr. T-shirts i str. S-L-XL-XXL,

Læs mere

Sydjysk MC-Club Nov. 2007

Sydjysk MC-Club Nov. 2007 Kubikken- Sydjysk MC-Club Nov. 2007 Joey Dunlop on the Mountain Course,(han kører HONDA) med sine 26 sejre på Isle of Man har han cult status på øen, her i selskab med den berømte/berygtede redaktør på

Læs mere

Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Lederen...3 Interview...4 Fødselsdag i Italien...7 Kalender...16. Sydjysk MC-Club Aug. 2005

Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Lederen...3 Interview...4 Fødselsdag i Italien...7 Kalender...16. Sydjysk MC-Club Aug. 2005 Kubikken- Sydjysk MC-Club Aug. 2005 Gunnar Uekermann ser her noget sur ud på sin spændende tur rundt om Østersøen. Mere herom i næste nr. SMCC s Hjemmeside...2 Lederen......3 Interview...4 Fødselsdag i

Læs mere

Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Leder...3 Interview...4 Alan Shepherd...8.. Referat 06...13 Anmeldelse...15. Kalender...16

Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Leder...3 Interview...4 Alan Shepherd...8.. Referat 06...13 Anmeldelse...15. Kalender...16 Kubikken- Sydjysk MC-Club Feb. 2007 SMCC s Hjemmeside....2 Leder...3 Interview...4 Alan Shepherd...8.. Referat 06......13 Anmeldelse...15. Kalender.....16 Det var da alligevel fantastisk, at så mange kunne

Læs mere

Geert Corneliussen s forbillede for ombygningen af sin Honda

Geert Corneliussen s forbillede for ombygningen af sin Honda Kubikken- Sydjysk MC-Club Feb. 2005 Geert Corneliussen s forbillede for ombygningen af sin Honda SMCC s Hjemmeside...2 Referater......3 Slesvigturen...4 Interview...6 Nordkap...8 Kalender...16 Kubikken

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang. Danmarks Veteran Motorcykleklub

Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang. Danmarks Veteran Motorcykleklub VETER ANEN Nr. 3 - Juni 2010-45. årgang Danmarks Veteran Motorcykleklub 3-2010 1 Officielt organ for Danmarks Veteran Motorcykleklub (medlem af Danmarks Motor Union) 45. årgang - 3. nummer - ISSN 0105-9025

Læs mere

www.mc-fossilerne.dk

www.mc-fossilerne.dk Marts 2009 nr 1 Kalender 2009 Sms liste på vej MC-Cowboys på USA-tour Invitation til fest på Fort Østerlund www.mc-fossilerne.dk Formanden har Ordet Det sner så fint og stille uden for vinduerne. Solen

Læs mere

DUCATI EKSPRESSEN. Sportstouring side 16. Monsterglæde side 22. Battle of the Twins. Bologna or Bust. Teknik side 28.

DUCATI EKSPRESSEN. Sportstouring side 16. Monsterglæde side 22. Battle of the Twins. Bologna or Bust. Teknik side 28. DUCATI EKSPRESSEN Medlemsblad nr.100 OkTOBER 2013 GF Referat Side 4 Bologna or Bust side 6 Sportstouring side 16 Monsterglæde side 22 Battle of the Twins side 24 Teknik side 28 INDHOLD #100 Redaktøren

Læs mere

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk 2011-18. årgang News nr. 3 Generalforsamling - referat Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk Bakkelukning - allerede! GF, OK og BikeGear - gode aftaler Medlemsnyt - - Lidt af hvert Motorcykelmareridt

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 =============================================================

KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 ============================================================= KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 ============================================================= Albions bestyrelse: Formand: Elmegårdsvej 57, Bellinge, 5250 Odense SV Tlf. 65 96 16 11 E-mail: formanden@mc-albion.dk

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk

Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Tændrøret Nummer 3 December 2012 www.aalestrupclassic.dk Aalestrup Classic Bil & MC Klub Klubbens idé og formål er at samle de klassiske- og veterankøretøjer, der er i området. Kravet for at man kan optages

Læs mere

FORZA DUCATI! Danmarks-premiere EKSPRESSEN TT ISLE OF BORNHOLM 2006 SIDE 20 DYNOJET HOS ITALIEN BIKE STORE SIDE 8

FORZA DUCATI! Danmarks-premiere EKSPRESSEN TT ISLE OF BORNHOLM 2006 SIDE 20 DYNOJET HOS ITALIEN BIKE STORE SIDE 8 Afsender: Webersvej 119 7500 Holstebro EKSPRESSEN MEDLEMSBLAD NR. 75 DECEMBER 2006 Danmarks-premiere Se den nye Superbike søndag den 17. december fra kl. 10-16. Vi hygger med julestue og byder på glögg

Læs mere

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 4 2014 Medlemsblad for Sektion Danmark HUSK dit medlemskort 2015 i indlagte brev Spændende kursusprogram på Schloss Gimborn IPA på vej til en foryngelseskur! Adventure

Læs mere

STJÆR AVIS. med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe. Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007. Hårbyvej i Skanderhvor?

STJÆR AVIS. med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe. Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007. Hårbyvej i Skanderhvor? STJÆR AVIS med Flaskeposten, Storring, Høver og Søballe Nr. 22 6. årgang September, oktober, ½ november 2007 Indhold: side 3 aktiviteter side 4 Hårbyvej i Skanderhvor? side 5 aktiviteter side 6 Benny s

Læs mere

MC FOSSILERNE. 5.Årgang Nr.2 Marts 2001. For meget varm luft i forhjulet?

MC FOSSILERNE. 5.Årgang Nr.2 Marts 2001. For meget varm luft i forhjulet? MC FOSSILERNE 5.Årgang Nr.2 Marts 2001 For meget varm luft i forhjulet? GeneralforsamlingTurKalenderForårHvaSkerDerEnNybe gynderfortællerkørekurserkalenderformandenharordet NyeMedlemmerKalenderForårBestyrelsesmødeFotosogmeget

Læs mere

Formand: Villy Kristensen Mobil 26 12 18 31 Næstformand: Mogens Eskildsen Mobil 20 47 73 24 Kasserer: Erik Justesen Mobil 23 38 87 83

Formand: Villy Kristensen Mobil 26 12 18 31 Næstformand: Mogens Eskildsen Mobil 20 47 73 24 Kasserer: Erik Justesen Mobil 23 38 87 83 NOV. 2008 Formand: Villy Kristensen Mobil 26 12 18 31 Næstformand: Mogens Eskildsen Mobil 20 47 73 24 Kasserer: Erik Justesen Mobil 23 38 87 83 Klubaften: Hver fredag fra kl. 19:30 Pudseaften: Hver onsdag

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Nyhedsbrev Nr. 29. 10. årgang november 2012 Foto: Helle Christiansen Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Her i november er det 10 år siden, vi holdt den stiftende generalforsamling i vores

Læs mere

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 4 2011

nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 4 2011 nyt INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Nr. 4 2011 M e d l e m s b l a d f o r S e k t i o n D a n m a r k Større tilskud til Gimbornkurser Politiseminar i Holland en succes Brügge er et besøg værd INDHOLD

Læs mere

R O A D S T A R. Nyhedsbrev for MX-5 Club Denmark Nr. 4 (37) September 2009

R O A D S T A R. Nyhedsbrev for MX-5 Club Denmark Nr. 4 (37) September 2009 R O A D S T A R Nyhedsbrev for MX-5 Club Denmark Nr. 4 (37) September 2009 Velkommen til ROADSTAR et nyhedsbrev primært beregnet på udsendelse via e-mail til medlemmerne af MX-5 Club Denmark. Indhold:

Læs mere

STARTISTEN NR. 60 / 2001 STARTISTEN

STARTISTEN NR. 60 / 2001 STARTISTEN NR. 60 / 2001 Kære Club kammerat! LEDER FORMANDENS SPALTE Du sidder lige nu med den sidste nye udgave af Startisten. Den er ikke blot ny, men har de sidste måneder været igennem et efterhånden tiltrængt

Læs mere

MOTOU:IIKJI D.U.M. Kalender KØB - SALG - BYTTE

MOTOU:IIKJI D.U.M. Kalender KØB - SALG - BYTTE Kalender 2.-4. Januar 2009 - Vintertræf. Dyrehaven (Troldehøjene) 4654 Faxe ladeplads. Selvforplejning. Brænde/suppe/øl/vand kan købes på pladsen. Ingen adgang for biler. Kontakt +45 2030 1736 23.-25.

Læs mere

Fagligt. Alternativ. Danmarks Frie Fagforening

Fagligt. Alternativ. Danmarks Frie Fagforening Fagligt No. 3 November 2007 Alternativ Det kræver mod og hårdt arbejde at bygge et nyt projekt op fra bar mark, men når fagene går i fri forening, kan meget lade sig gøre for den, der tror på sagen. Jørgen

Læs mere