organisationen gennem salget af vedhængene, som er fremstillet i 466 eksemplarer. Vedhænget er en del af samarbejdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "organisationen gennem salget af vedhængene, som er fremstillet i 466 eksemplarer. Vedhænget er en del af samarbejdet"

Transkript

1 22 bella & beyond Af NH og LB. Fotograf: Marc Fluri. Iben Bølling Kaufmann m.fl. På de følgende sider bringer vi et indledende indtryk af, hvad man kan forvente sig på Skandinavisk Guld Sølv Ure messen i Bella Center med enkelte afstikkere til udenlandske produkter og trends, for der er jo som bekendt sammenhæng mellem andedammen og ude-dammen. Hertil kommer en mængde af små nyheder og historier, som er tænkt som generel information og inspiration. Gastronomisk partnerskab Guldsmed Josephine Bergsøe har lavet smykker til tjenerne på restauranten Kong Hans i København. For selvfølgelig skal tjenerne være ordentligt besmykkede, når der serveres Michelin stjerne belønnet mad! Af guld og sølv, diamanter og rubiner har Josephine Bergsøe udformet et skål -motiv til ringe, øreringe og manchetknapper. Skålen hentyder til indledningen af et måltid folk bydes velkommen og fordi mad og drikke traditionelt serveres for gæsterne i en skål. Pigefilmen over alle I TV-serien Sex and the City var det måske nok et guldvedhæng med Carrie Bradshaws navn, der hang om halsen på skuespillerinden Sarah Jessica Parker men i filmen, som tegner til at blive sommerens allermest populære pigefilm er det en 80 cm lang perlehalskæde fra Mikimoto, der indtager den fornemme placering. Filmens hovedperson har perlerne på i seng med sin forlovede, og da hun sidder ved sin computer og tænker tanker om kærlighedens natur, drejer hun perlerne rundt om sine fingre, mens hun koncentrerer sig. Perlekæden, af Akoya kulturperler mm i diamanter, er siden da af diverse modemagasiner rundt om i verden blevet udnævnt til det vigtigste smykke i filmen. Halskæden koster kroner i Mikimotos butikker rundt om i verden.

2 bella & beyond 23 Bæredygtige smykker på Kunstindustrimuseet Ti guldsmede og smykkedesignere giver fra den 21. august og en måneds tid frem deres bud på fair trade smykker. Bæredygtighed og det, som hedder CRS Corporate Social Responsibility er kommet til udtryk i modeverdenen de senere år. Nu vil vi gerne vise både forbrugere og kollegaer, at guldsmedebranchen også kan lave smykker af fair trade materialer, fortæller guldsmed og med-initiativtager Bodil Binner på vegne af PiecesTheGallerie. Sammen med Josephine Bergsøe er hun stolt af at kunne præsentere Danmark og resten af verden for smykkerne på udstillingen FTJ Det Grønne Guld, som efter Kunstindustrimuseet er planlagt til at tage på turné til gallerier i Berlin og London. Udover de to nævnte guldsmede, vil der blandt andet også være udstillet smykker af Charlotte Lynggaard, Mads Kornerup/ Shamballa, Jane Kønig og Jytte Kløve. Som de to guldsmede så humoristisk beskriver deres projekt: Økologi på den højhælede måde! Udstillingen åbnes den 21. august af Peter Ingwersen, og følges op på Hjemmesiden er tænkt som en platform til oplysning, diskussion, lancering af nye ideer med videre. Her ses Bodil Binners ring til projektet. Louis Vuitton og Nelson Mandela I anledningen af Nelson Mandelas 90 års fødselsdag i juni har Louis Vuitton skabt et vedhæng med indgraveringen Indgraveringen henviser til Nelson Mandelas fangenummer gennem de 27 år i sydafrikansk fængsel, og nummeret refererer også til Nelson Mandelas organisation 46664, som kæmper mod den globale HIV/AIDSepidemi. Louis Vuitton støtter organisationen gennem salget af vedhængene, som er fremstillet i 466 eksemplarer. Vedhænget er en del af samarbejdet mellem Louis Vuitton og Nelson Mandela, som foreløbig har eksisteret i fire år. Læs mere på Dansk udstilling i Rusland Guldsmed Lisbeth Nordskov, smykkedesigner Gitte Helle og smykkedesigner Jeanette Lopez-Zepeda er blandt deltagerne i en gruppeudstilling i Design Gallery Bulthaup i St. Petersborg fra den 12. september til den 12. oktober Under titlen Guldglasgummioggenbrug, er udstillingens overordnede tema, design af utraditionelle materialer og genbrug: Deri ligger der en holdning til valg af materialer. Ressourcerne i denne verden er begrænsede, og det er nødvendigt at tænke nyt. På vejen mod en fremtid i økologisk balance skal der tænkes nyt og overskrides grænser i forhold til forbrug og genbrug. Udstillingen er støttet af Det Danske Kulturinstitut i København.

3 24 bella & beyond CPM Diamonds og tennisarmbånd Et tennisarmbånd er en enkelt linje af diamanter, som også kaldes evighedsarmbånd. Armbåndskategorien blev opkaldt efter tennisspilleren Chris Evert, som mistede sit armbånd i 1987 under en kamp som altså først fortsatte efter armbåndet var blevet fundet! CPM Diamonds leverer tennisarmbånd fra 2 carat og opefter. Oplev dem og mere på GSU messen i Bella den august, og læs mere på Tennisspilleren og Tiffany & Co. En af verdens bedste kvindelige tennisspiller Maria Sharapova spillede French Open i år iført Elsa Perettis Wave øreringe af 18 karat guld fra Tiffany & Co., og hendes 1920 er-inspirerede Nike tenniskjole var lukket med Tiffany & Co. perleknapper. Samarbejdet mellem den amerikanske juveler og Maria Sharapova fortsætter de næste to år, ifølge Tiffany & Co.s vicepræsident for PR, Linda Buckely, og omfatter dermed fire Grand Slam tennisturneringer: French Open, Wimbledon, US Open og Australian Open. Fotograf: Josh Haskin. Fotograf: Nike. Caroline Wozniacki for Rosendahl Caroline Wozniacki og Rosendahl lancerer nyt ur ved Olympiadens begyndelse den 8. august Designfirmaet Rosendahl har gennem nogle år haft stor succes med at udvikle ure sammen med et andet dansk sportsikon racerkører og Le Mans vinder Tom Kristensen. Caroline Wozniackis urserie består af en række sporty ure med feminine detaljer kombineret med paralleller til tennisverdenen og ikke mindst til tennisspillerens lykketal 8, der pryder urskiven. Uret fås med ultrapræcist kvartsværk med eller uden kronograf, produceres i flere farver med en lænke i stål samt tilhørende læderrem. Desuden fås et moderigtigt læderarmbånd i flere farver, der matcher uret. Her er vi backstage før annoncekampagnen fotograferes. Læs mere på

4 26 bella & beyond emalje glas, kunst og teknik Emalje ser ud til at blive et stort modemæssigt hit i de kommende sæsoner. Billigere og mere fleksibel end ædelsten har den gamle teknik rødder, der rækker cirka år tilbage. Her ses et udpluk af hvad der foregår på emaljescenen lige nu og i hvert fald et halvt år frem. Diana Holsteins symbolske englevedhæng med kjole af rød emalje og glorie af hvid emalje. Kjolen fås også i hvid, græsgrøn, violet, klar blå eller varmt guld. Lina Falkesgaards bøjleøreringe Windows Faith in colors. Windows-seriens emaljeøreringe er inspireret af oplevelsen af at træde ind i et kirkerum og se det overdådige lys strømme ind gennem en smuk vinduesmosaik. Emaljeoverfladens usædvanlige, akvarelagtige transparens inddrager lyset og gør det til en uundværlig del af smykket. Emaljen er brændt i metallet, guld eller sølv, og oveni lægges endnu en lillebitte firkant af 24 karat finguld. Skalaen er udarbejdet med inspiration fra Goethes farvelære, i samarbejde med en engelsk emaljør. Georg Jensen Daisy diadem med emalje, en nyhed til efteråret. Louis Vuitton har allerede for et par år siden indarbejdet emalje i kollektionen af charms her i en kosmonaut-robot (grøn emalje, diamanter, tsavoritter, pink og gule safirer, fattet i 18 karat hvidguld) og en lanterne charm (rød emalje og guld). Pandoras efterårskollektion af øreringe med masser af fart over farverne, som spænder fra skarp citrongul til intens lilla, klar blå eller brændt orange. Emaljen består af et lags tokomponent plastisk emalje. Fabergé den klassiske mester indenfor emaljeteknik, her på medaljoner.

5 28 bella & beyond BÆREDYGTIGE Det eventyrlige, det åndelige, det naturlige, det økologiske og endelig det sexede. Ordene er blandt de oftest nævnte til beskrivelsen af de to kommende sæsoners guldsmedesmykker fællesnævneren kan sammensættes under smykker, der fortæller historier. Vi bringer her et lille udvalg af trendsættende mindre firmaers produktion, sammen med nogle korte udtalelser om former og farver. Samtlige guldsmede kan kontaktes angående forhandlingsmuligheder. FOTO: Lars Gundersen, Iben Bølling Kaufmann, Sara Lindbæk. guldsmed Lina Falkesgaard udstiller for første gang i eget navn på Guld Sølv Ure messen i Bella Center i år. Lina Falkesgaard er imidlertid en gammel kending i det danske smykkelandskab, måske mest for armbåndet Extra, Pebbles kollektionen og smykkesættet Lina for Georg Jensen. I Stavangergade på Østerbro i København har hun indrettet sig med højt til loftet på alle måder. Materialerne er så vidt mulige bæredygtige, og når Lina Falkesgaard designer er det næsten altid direkte i metallerne; for at have dem med i designprocessen fra første færd. Nogle løsninger giver simpelthen sig selv, når man arbejder med materialerne. Jeg elsker fordybelsen i de ædle materialer, for de udgør mit sprog, fortæller hun. Inspiration finder Lina Falkesgaard i livet både indadvendt, i de tanker hun gør sig, og udadvendt i form af mennesker som hun møder. Den faglige ambition består i at holde håndværket og kvaliteten i hævd, så smykkerne tilsvarende holder til at gå i arv både fysisk og designmæssigt. Af metaller elsker jeg at arbejde med guld på grund af dets fantastiske glød, farve og blødhed. Med ædelsten er det straks sværere at vælge, for jeg kan se kvaliteter i dem alle, men hårdt presset vil jeg nok vælge diamanter og Tahiti perler sidstnævnte på grund af deres farvespil, overfladeglans og perfekte form. En af Lina Falkesgaards stærkeste smykkebud til efteråret er Luster kollektionen, af 18 karat grønlandsk guld, Tahiti perler og Argyle diamanter. Kollektionen er baseret på de håndlavede Very Thin -kæder. Låsene er lavet som små hønseringe og indgår på den måde som en fleksibel og integreret del af kæden. Kæderne har ingen forside eller bagside, men kan rotere frit rundt og falde som de vil. Det er op til hver kvinde, hvordan de skal bæres perlerne kan hænge højt eller dybt i udskæringen, asymmetrisk eller ned langs en bar ryg. Med deres spindelvævstynde lethed udgør kæderne i sig selv en modvægt til de perler, som kollektionen er opkaldt efter. De falder tungt og spiller mod hinanden som druer i en klase, der tiltrækker øjet ved deres smukke overfladeglans. Læs mere på Heidi Friis udtaler fra egen produktion, at funktionalitet, fleksibilitet og kombinationer er in smykker, der kan bruges til enhver lejlighed, og smykker der er synlige, uden at de tager magten fra kvinden, som bærer dem. Tidløshed, renhed og evnen til at tilpasse sig er egenskaber, som smykker også skal kunne leve op til. Her ses mavesmykker.

6 Emquies-Holstein spår en tendens i retning af en dybereliggende mening med de smykker, som købes. Det kommer blandt andet til udtryk i smykkernes form og deres symbolske betydning, for smykker signalerer som bekendt hvem vi er, og hvad vi står for, meget mere end de fleste er bevidste om, som Diana Holstein formulerer det. Der skal ifølge hendes meddesigner, Hanan Emquies, også være plads til, at forbrugeren sætter sit helt eget præg på smykket enten ved kombinationer eller ved valg af sten og antal. Derfor tror vi at unika er på vej ind, fordi kunden får et smykke, som er håndlavet, og hvor ikke to er ens. Se mere på Josephine Bergsøe en ring eller et vedhæng? Smykket kan bæres på begge måder. I en varm sommertid foretrækker guldsmeden selv at gå med smykket på en lædersnor om halsen. Af trends tror Josephine Bergsøe på de gule diamanter og et glitrende udtryk til smykker, sort rhodineret guld og oxideret sølv. Se mere på Bodil Binner spår at efterårets trend kommer til at handle om store armbånd, perler og at smykker bliver mere sexede. Farverne er lilla og beige, og formerne organiske og blødt kurvende. Se mere på Denise Højtklint fra Højtklint Design fortæller følgende om trends til efteråret/vinteren 2008: Organiske smykker af guld kombineret med perler sikrer et individuelt og unikt look. Med udgangspunkt i naturens egen skønhed designer hun store vedhæng, som enten forgyldes, forsølves eller forkobres. Den vigtigste smykkekategori bliver markante vedhæng. Læs mere på For our jewellery we are using only ecological gold and certified conflict- free diamonds. welcome to our stand C1 36 at GSU Bella Center 2008

7 30 bella & beyond En forkert og meget rigtig dansk kvalitetssucces En af de største herresmykkesucceser på dansk jord til dato kommer fra mærket Shamballa Jewels. Og det er faktisk ikke rigtig set før, at et smykkemærke begynder med fokus på herresmykker, for så bagefter også at blive populært blandt kvinder. Ikke desto mindre er Shamballa Jewels blevet en stor succes med maskuline smykker til begge køn. Af Thomas Bach. grundlæggeren af Shamballa Jewels, Mads Kornerup, er ikke klassisk opdraget og uddannet hverken som juveler eller marketings-ekspert. Alligevel er det lykkedes for ham at skabe et smykkekoncept, der går mod strømmen, og som mandlige forbrugere har taget til sig i stor stil. Da Mads Kornerup begyndte i New York i midten af 1990 erne med dyre herresmykker, tænkte de fleste, at han var tosset. Mænd havde indtil da egentlig kun haft uret, eventuelt manchetknapper og måske vielsesringen til at smykke sig rigtigt med. Men især i USA var smykkerne på vej frem, og hip-hop miljøet var stor fanebærer for herresmykker af den mest synlige karakter kendt under betegnelsen bling-bling. Og som med alle andre tendenser, der starter hos berømtheder, så er først modedesignerne og siden kunderne gode til at tage tingene til sig. Resultaterne ses tydeligt i dag. Der er ikke et modehus med respekt for sig selv, der ikke har herresmykker i kollektionen, og Shamballa fungerer i den henseende som et lokomotiv, der driver tendensen med eksklusive smykker i maskuline design. Det var der bare ikke så mange, der troede på dengang Mads Kornerup startede. Faktisk var der en smule hovedrysten fra omverdenen hver gang han eksperimenterede; med religiøse (primært buddhistiske) symboler og tegn på smykkerne, med klare farver, og sidst men ikke mindst med diamanter til mænd. Udviklingen og mange kopister har imidlertid bevist, at han havde ret. Så nu er det tid til endnu en ændring. Vi har netop været igennem en epoke, der har svælget i diamanter, og hvor kvantitet og overflod har

8 31 været pejlemærket man har endda kunne købe toiletbørster med diamanter på, men det er slut nu, siger Mads Kornerup, der er overbevist om, at kvalitet og indhold er fremtiden. I stedet for at fokusere på overflod, er Shamballas mission at tilføre følelser, særpræg og symboler til deres designs, så køberen får et tættere forhold til smykket. Mærkets storsælger er kuglearmbånd, som kunderne individuelt sammensætter ud fra over 50 forskellige kugler, heraf 12 i guld, hvidguld og platin, og de kan yderligere personaliseres med initialer, monogrammer og dåbssten. Det betyder, at der i teorien kan laves flere forskellige armbånd, end der er kombinationer på en lottokupon selvfølgelig kun i teorien, da ikke alle smykkekombinationer er lige salgbare! Lægger man værdien af de personlige præg oven i, så bliver det blot mere værdifuldt for bæreren, og derved også mere sandsynligt, at kunden har lyst til at springe budgettet. Dette bliver bakket op af Shamballa s diamantleverandør og samarbejdspartner, Hartmann s i Bredgade, der oplever et udvidet kendskab til ædelstene og derved øget fokus på de 4 C er (carat, cut, clarity Sort armbånd med onykskugler, og hver anden kugle paveret med 1.8 carat sorte diamanter.gyldent armbånd med kugler i rødguld og citriner. Lilla armbånd med facetterede ametystkugler og paveret med ametyster. and colour), specielt kvalitet, farve og størrelse. Når kunderne får større indsigt, stiger gennemsnitsprisen i toppen af forbrugerpyramiden, akkurat som med vin og ure. Ser man til sidst isoleret på tendenser til efteråret, mener Mads Kornerup, at der bliver øget fokus på farvede sten, og symboler der refererer til personlige relationer, nationalitet og religion, samt naturligvis bedre og bedre kvalitet. Må vi stjæle din opmærksomhed? Send dine sælgere på røveri-kursus! De seneste års stadig mere voldelige røverier mod sælgere af værdigenstande skaber stigende utryghed blandt dine ansatte. Giv dine sælgere mulighed for at lære, hvordan de kommer røveren i forkøbet ved at identificere de risici og trusler, der følger med deres daglige arbejdsrutiner. SetSystem er en dansk virksomhed, ejet af Rafael Saadon. Rafael Saadon har en baggrund som sikkerhedsofficer i den israelske sikkerhedstjeneste og mere end 20 års erfaring i at udvikle sikkerhedssystemer og sikkerhedsrutiner til virksomheder og organisationer. På vores kursus lærer dine sælgere gennem teori og praktiske øvelser at identificere og reagere på trusler og risici på vej til kunden, på parkeringspladsen, hos kunden, på hotellet og i hjemmet. Med udgangspunkt i sælgernes egne oplevelser gennemgår vi din virksomheds salgsrutiner, og sammen udvikler vi ideer til, hvordan I med enkle midler kan maksimere virksomhedens samlede sikkerhed. Tel SetSystem har øget sikkerheden for:

9 32 de Grisogono kombinerer en lille rund aftentaske af lasermarkeret læder med silketørklæder som skulderstrop. Tasken, som er håndtilvirket i Firenze, fås i en grøn, orange, sort, hvid, lilla og pink version, med detaljer af 18 karat guld. Tasker mærkers magi Taskekollektioner fra forskellige firmaer er billigere end smykker, men heldigvis stadig udstyret med mærkernes magi. af nina hald. Fotograf for swarovski: Michel De Windt. hvert år laver Swarovskis kreative direktør, Nathalie Colin Roblique, en kollektion af tasker møntet på kendte kvinders vandringer nede ad røde løbere rundt om i verden en kollektion af ti tasker, som filmstjerner og andre kendisser frit kan låne fra. Hver berømthed, som deltager i Cannes filmfestivalen, finder desuden Star Collector håndtasken på sit hotelværelse, når vedkommende ankommer, med en invitation om at kigge indenfor på Swarovskis suite på et centralt placeret hotel på Croisetten. Her ses taskerne Famous (af duchesse satin, krystaller og sølvemalje dette års Star Collector taske, som kun er fremstillet i 100 nummererede eksemplarer) og Film (af skulptureret satin og krystaller). Samtlige tasker laves i sølv, guld og sort men tre af taskemodellerne kan specielt indfarves til at matche kjolers farver. Famous og Film fra Swarovski. Caroline tasken fra Chopard. Fra Chopard ses Caroline tasken, naturligvis opkaldt efter firmaets kreative direktør og co-præsident Caroline Gruosi-Scheufele. Tasken er møntet på de chikke elegante forretningskvinder, og fås i to størrelser. Låsespændet er udformet som Chopards signaturhjerte, med tre mobile diamanter indeni, som giver en fornemmelse af luksus samtidig med at firmaets succesfulde Happy Diamonds smykkekoncept genkaldes. Taskerne fås i pytonskind (indfarvet orange, pink, beige, pastelblå, rød eller sort, hver farve fremstillet i 17 eksemplarer), i læder (rødt, brunt, kamel eller sort), krokodille (sort, fremstillet i 17 eksemplarer) eller i stof kombineret med enten rødt eller brunt læder. Den dyreste taske er sandsynligvis den, som det japanske firma Ginza Tanaka har fremstillet, som blev fremvist på BaselWorld i år, på den internationale platinstand. Japanerne har i 1990 erne for alvor taget platin til sig som metal, og når folkeslaget først har forelsket sig i et råmateriale, så giver de også lods! Her ses en platintaske med diamanter (i alt 208 carat), til 9.7 millioner kroner. Der røg så også teorien om, at tasker er billigere end smykker!

10 34 bella & beyond OpiumOne har blandt andet lavet store guldringe med sorte diamanter, med Aum-tegnet på toppen af ringen. Når buddhister messer bønner, begynder en del af bønner med ordet aum, og derved indarbejder OpiumOne firmaets spirituelle asiatiske træk indarbejder i designet. Det er stadig læderarmbånd, der hitter til mændene fra Aagaard, med tyve nyheder i Blog-serien af sterlingsølv og træ på sølv. Over symbolet Coexist, som samler kristne, jødiske og muslimske symboler, har Pilgrim med tilladelse fra det israelske Museum on the Seam lavet disse smykker af sølv i ønsket om, at menneskeheden på trods af religiøse forskelligheder kan leve side om side i accept og gensidig forståelse. på Herresiden Fra guldsmed Karsten Lank Jensen ses et fint hult cirkulært guldvedhæng Konveks Konkav på gummisnor. Herresmykkerne fra Dyrberg/ Kern er inspireret af graffiti, tags og våbenskjold, som har fået ridser af sværdslag og etui til ipod nano i bøffellæder. mænd vedbliver at sætte pris på et klart formsprog. Klassiske manchetknapper med et enkelt motiv spås en renæssance til efteråret af Dyrberg/Kern, men ingen glemmer ringene, halskæder med enkle maskuline vedhæng (Pilgrim) og armbånd. Læderet er stadig flettet og syet gummi, sølv og stål forbliver de mest populære materialer til mænd. Internationale rapporter, heriblandt en online undersøgelse udført for International Jewellery London (IJL), har vist at mænd er begyndt at udvise en ægte begejstring for diamanter. I de arabiske lande, det indiske kontinent, Thailand og til dels landene omkring Middelhavet har der været årelange traditioner for herresmykker, og specielt ekstravagante guldsmykker. Mænd i Europa tager nok næppe nogensinde deres dekorative lyster så langt, men efterhånden er herresmykker blevet så udbredte, at en mand hverken behøver at være en rockstjerne eller professionel sportsmand for at bære dem. Mænd har selvtillid og karakter nok til at de kan gå med et stærkt visuelt smykke. I forretningsmiljøerne er manchetknapperne stadig det mest populære valg, men også de er ved at blive mere farvestrålende til efteråret/vinteren 2008/2009. Funktionelle og/eller intelligente elementer ved et herresmykke giver det en vis eksistensberettigelse i mandens øjne. Den norske guldsmed Thomas Heyerdahl er ved at skabe sig en højteknologisk karriere. Læsere af AuClock kan måske huske hans projekt fra sidste år, en ipod med diamanter. Nu følger Thomas Heyerdahl succesen op med et eksklusivt samarbejde med Nokia, om telefonen Nokia 8800 Diamond, besat med 112 certificeret konfliktfrie diamanter (i alt 0.70 carat), fremstillet i 100 eksemplarer. Som Thomas Heyerdahl har sagt: Mobiltelefoner er nærmest ved at antage status af at være juveler. Derfor er det fornøjelse at kunne vise vores bud på en rigtig juvel. Telefonen koster ca kroner.

11 Fra Støvring et stålarmbånd med gummikæde til mændene. Georg Jensen kører fortsat hårdt på to vedhæng: Gravitas designet af Kim Buck af sterlingsølv på flettet lædersnor, inspireret af en Apollo-rumkapsel, der vender tilbage til jorden, og Strata designet af Anette Kræn af sterlingsølv med dybe oxiderede linier, der afspejler jordens forskellige geologiske lag. Strata-vedhænget fås enten på kæde af sterlingsølv eller med sort lædersnor. bella & beyond 35 Var det noget med en mobiltelefon af guld? Så kan man jo passende kigge sig om efter en Mobiado en af slagsen! PRO105EM består af en kombination af ædelt træ, aluminium, skærm af en stor safirkrystal for et minimalistisk look og 24 karat guld. På grund af træet er ikke to telefoner ens til gengæld er der dog garanti for, at hver mobiltelefon er lavet af samme stykke træ, for at garantere træets struktur er det samme på begge sider af telefonen. Alle bogstaver og symboler på telefonen er desuden håndmalet med 24 karat guld. OpiumOne på Klovn/Klovn på OpiumOne I vintersæsonen af TV-serien Klovn, som vises på TV2 Zulu, kan seerne nyde OpiumOne smykker nærmere betegnet et par kærestearmbånd som vil blive set på skuespillerne Casper Christensen og Iben Hjelje. Armbåndene er lavet af håndknyttet grønt silkemix Casper Christensens armbånd har guldmotiver, Iben Hjeljes har hvidguldsmotiver. Ved redaktionel deadline har OpiumOne desuden indgået aftale med Jaeger London om at producere smykker til det engelske tøjmærke. Alt i Guld, Sølv, Platin & Palladium Ringskinner også i Platin & Palladium Alt i Affinering Dental Guld Guld & Sølvsalt Ring for priser og tilbud ! Roskildevej Taastrup

12 36 bella & beyond Dansk ur på international urscene linde werdelin er et dansk urmærke etableret af Morten Linde og Jørn Werdelin i I dag tæller firmaet 14 ansatte; syv ansatte i Danmark, hvor Morten Linde står for design, produktudvikling og produktion i Charlottenlund, og syv ansatte i England, hvor Jørn Werdelin står for distribution og marketing i London. Det første ur fra firmaet så dagens lys i 2007 var grunduret Elemental, der formes af alt fra stål og gummi til guld. Selv kalder Jørn Werdelin humoristisk firmaet et et firma med et ur men sådan er de fleste urfirmaer jo!. Den designmæssige udfordring, som nu er løst, har bestået i at lave et ideelt system til montering af sports/måleinstrumenter ovenpå klassiske schweiziske ure. Instrumenterne bruges til opmåling og optegning af alt fra temperatur til højdeforskelle, lavinefare, tryk, kompas, hastighed, puls- og formkurve. Morten Linde fortæller: Ved vores ur er vi sammen med folk, når de får en fantastisk naturoplevelse, og det uanset om vi taler skisport, bjergbestigning eller dykning og så er vi med til at forstærke oplevelserne. Urmaterialerne er for eksempel af guld og rustfrit stål med overfladebehandlinger, der udarbejdes i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet, for eksempel DLC Diamond-like-Carbon. Remmene er af gummi, krokodille, aluminium, tekstil og stål, og instrumenterne består af aluminium (for at reducere vægt), safirglas (så det ikke ridses på koralrev) og plastik med gummibelægninger. Morten Linde, uddannet møbelarkitekt, passioneret ursamler og tidligere freelancer for Tag Heuer, udtaler: Urindustrien er som Formel 1. Der er penge til udvikling, Seiko og batterier uden kviksølv Siden juni 2008 har Seiko brugt batterier uden kviksølv og ved siden af de miljømæssige hensyn kan Seikos batterier også prale med at vare længere. Læs mere på Swatch Group med rekord regnskab Med 18 % fremgang kunne Swatch Group fremvise nogle exceptionelle regnskaber for Gruppen har dermed en omsætning, der lyder på ca. 20 milliarder kroner. Læs mere på og man går efter det ypperste for, hvad mennesket kan præstere. Derfor har vi også valgt at bruge materialer fra mobiltelefoner og kameraindustrien for simpelthen at bruge det bedste til et rigtigt sportsur. Jørn Werdelin supplerer: Der er en stor kreativitet i urverdenen i denne tid, men vi har alligevel hele tiden kunne se de steder, hvor der manglede nogle ure. Det er for eksempel maskuline guldure og sportsure, som faktisk kan bruges til sport! Musikalsk partnerskab Rolex har annonceret, at de indgår et samarbejde med Wiens symfoniorkester i 2009, hvor Rolex vil være sponsor for Nytårskoncerten den 1. januar og Schönbrunn koncerten i begyndelsen af sommeren. Læs mere på

13 38 bella & beyond Kombinationer Som en perfektionering af tidligere epokers æstetiske forkærlighed for at gå med flere ringe på samme finger, har adskillige danske firmaer udviklet deres kombinationsringe som er ren skønhed til fingrene og hvilken kvinde vil ikke gerne smykke sine hænder endnu smukkere! Ole Lynggaard Copenhagen Spinning Af nina hald. Fotograf: Hasse Nielsen. Mette Rosgaard Weihe Guld & Sølvsmedie Karsten Lank Jensen possibilities serien fra Heiring er, som navnet antyder, fuld af muligheder nærmere betegnet 40 forskellige ringe i sølv og guld. I år har ringene fået selskab af vedhæng og ørestikker i 14 karat og 18 karat guld, og så bliver stjerner et populært motiv. Fra Ole Lynggaard Copenhagen er Love rings blevet foreviget på firmaets nye model, Lene Nystrøm. Cenius & Bach brillerer fortsat med deres 16 ringe store koncept Årstidsringene. Her ses en eventyrlig vinter af 18 karat hvidguld med brillanter. Ringene er rent samlermæssigt blandt de mest sofistikerede. Det kræver dog til at begynde med sin kvinde at få greb om ringene, for ringene skal monteres i en forudbestemt rækkefølge for at passe så genialt godt sammen, som de nu gør. Som oftest køber kvinder til at begynde med minimum to ringe, og oparbejder deres samling derfra. Armringe er på vej i serien, som kan kombineres på samme måde. Weihe Guld & Sølvsmedie leverer under ledelse af Michael Weihe kombinationsringe af 18 karat guld og sølv, med farvede brillanter her grøn, lilla, blå og cognacfarvede brillanter. Firmaets udvalg af ringe tæller ca. 20 forskellige, men ringe kan også specielfremstilles i for eksempel 18 karat hvidguld, hvis det er ønsket. Spinnings 120 ringe store basiskollektion bliver til efteråret suppleret med seks nye smalle sølvringe, tre brede sølvringe, tre nye smalle 8 karat guldringe og en bred 8 karat guldring. Designer Lina Mørk har til efterårssæsonen arbejdet meget med overflader blandt andet ses det ved den første matte ring i Spinnings ellers blankpolerede kollektion, nye twistede ringskinner og forskellige slibninger af sten inspireret af skaktern. Farven blå kommer til at dominere efteråret sammen med sort og rosa det afspejles både i ring-, ørering og charmkollektionen. Som nyhed lanceres Spinning Diamond : En serie på ti ringe, lavet af rhodineret sølv, hver med en diamant på 0,03 carat, designet af Lina Mørk og Henrik Jul. Vi har guld- og sølvringe, øreringe og charms, så derfor forsøger vi os nu med diamantringe. Det kan sagtens tænkes, at vi kommer til at udvide med diamanter inden for de andre smykkekategorier også. Vi har tænkt ringene som hvermandseje at enhver kan få lov at købe en diamantring til fornuftig pris, fortæller Brian Jensen, salgs- og marketingdirektør hos Unika Design. Spinning Diamond kan kombineres med alle de eksisterende ringe fra Spinning Jewelry. Svane/Lührs laver sølvringe med små motiver, som sommerfugle og elefanter, og gør brug af smykkesten som hvid og blå topas, ametyst, månesten, kubiske zirkoner, grøn aventurin, onyks, gyldne og pink turmaliner, røgkvarts og blå kalcedon. Mette Rosgaard supplerer sine relativt brede Girafringe med tynde guldringe med diamanter hele vejen rundt. Kollektionen, som allerede føres af et par detaillister, bliver i den kommende sæson udvidet med øreringe, vedhæng og armringe, som er under udvik-

14 39 Bodil Binner Heiring Cenius & Bach Karsten Lank Jensen Pandora Svane/Lührs og koncepter ling. Mette Rosgaard leverer også servietringe med girafmønster, men da der er tale om tidskrævende håndværk, er prisen derefter. Servietringene sælges i sæt af to stykker og opefter. I denne sammenhæng er Bodil Binner haute couturen : Hendes kombinationsringe involverer som regel enten diamanter, safirer, akvamariner og perler, hvilket tvinger priserne op i et leje, hvor det nok ikke er alle forundt at være med. Farvekombinationerne er imidlertid meget klassiske: Hvide og sorte perler og diamanter med 18 karat hvidguld, eller gyldne South Sea perler med gule og sorte diamanter og 18 karat guld. Guldsmed Karsten Lank Jensen arbejder på at redefinere solitaire ringen foreløbig er det blevet til ca. 25 forskellige variationer over klassikeren. Ringene udføres kun i guld og diamanter (fra 0,22 carat og opefter). I hans solitaireprojekt indgår blandt andet en vippende ring og en diamant fattet i en kegleform, der sidder lige præcist så løst, at man kan høre metalskinnen og metalfatningen klirre imod hinanden. Som Karsten Lank Jensen siger: Det er min måde at få sneget lidt humor og bevægelighed ind i mit håndværk. Min favoritsmykkekategori vil nok altid være ringe, fordi der er en tryghed i dem, og så er det et formgivningsrum, som er jeg vant til at formulere mig indenfor. Karsten Lank Jensens kombinationsringe laves af guld og hvidguld med diamanter. Læs mere på I år spiller Pandora usædvanligt hårdt ud med kollektionen Love Pods, skabt af designteamet Mads Trolle og Lee Antony Gray. Parret debuterede som designere hos Pandora i efteråret 2007 med en medaljon i sølv, der er blevet solgt til fordel for Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft, Støt Brysterne. Siden har de kastet alle kræfter ind i udviklingen af den nye smykkekollektion for Pandora, som lanceres globalt i efteråret Og forventningerne er høje: Ringene er af 18 karat guld med diamanter, topaser og ametyster, og selvom langt størstedelen af forbrugerpriserne kommer til at ligge på mellem kroner findes der også en enkelt ring som topper på omkring kroner. Kollektionen omfatter matchende øreringe og halssmykker, men ringene er seriens vigtigste omdrejningspunkt. Om valget af kombinationsringe fortæller brand director, Peter Rantzau: - Ringene i Love Pods-serien rammer helt centrale værdier hos Pandora, hvor vi igennem mange år for eksempel med vores charms-armbånd har arbejdet ud fra at man med sine smykker skal kunne skabe sit eget unikke udtryk. Baggrunden for den nye serie er ikke alene tanken om individuel frihed til at sammensætte sine smykker efter fantasi, behag og humør. Ideen om tilgængelig luksus og såkaldt democratic design har været fremtrædende gennem hele Pandoras historie og Love Pods er ingen undtagelse! Udgangspunktet for alt, hvad Pandora udvikler, er at vi arbejder i ædelmetaller, men til demokratiske priser.

15 40 bella & beyond Skønhed til sjælen Duftenes verden er fuld af den magi og skønhed, som også smykker har del i. For parfumer har en hel naturlig plads i kvinders skønhedsverden. I en drømmeverden, hvor ethvert ønske går i opfyldelse har Chopards næse Nathalie Lorson skabt parfumen Wish, hvis flakon er som en stor facetsleben juvel. Duftens krystalblå nuance matches af duften af blomster i massevis: Akacie, kinesisk stikkelsbær, pink kaprifolium, patchouli, sort viol, ravs sensualitet og sandeltræs mystik. Tiffany & Co. holder sig til essensen af minimalistiske blomster i duften Pure Tiffany. Fotograf: Carlton Davis Parfumen Ametyst fra Bulgari dufter af pink grapefrugt, iris, heliotrop og soltørt træ. Til en verden af velduft hører også olier Nuxe har til sommerens fester lanceret en multifunktionel tør olie med gyldent glimmer, til brug for krop, ansigt og hår. Bare for det tilfælde skyld, at smykkerne ikke glimter nok! I anledning af modehuset Puccis 60 års jubilæum er duften Vivara blevet genskabt, som en hyldest til Italiens raffinerede dufte og moderne elegance, som de farverige printede silkekjolerne fra samme firma. Flakonen er formgivet af den danske designer Helle Damkjær rund og glat som en strandsten. Helena Rubinstein fuldender looket af rendyrket glamour med feminine sorte øjenvipper med Lash Queen Feline Blacks vandfast, en videreudvikling af den meget populære forgænger fra efteråret Flakonen af mat kobbergyldent metal med leopardpræg er lige til at blive inspireret af for en guldsmedebranche, som den danske! Også Armani har været inspireret af diamanter, i hvert fald i udformningen af flakonen til duften Diamond.

16 42 bella & beyond Mode smykker Arena spiller på et sort look og sarte toner med rhodium, blodsten, rosa opal, sølv og guldbelagt sølv. De rhodium-behandlede sterling sølvsmykker kombineres med mørkegrå spejlende blodsten en kombination, der giver et smukt og eksklusivt noir look. Designet er feminint og elegant, med romantiske cirkelformer. Pink opal kombineres med guldoverflader i smykker der emmer af poesi og romantik. Arena. Julie Sandlau. Dyrberg/Kern. julie sandlau lancerer mere end 280 styles inddelt i ti kollektioner heraf forventer marketingkoordinator Junnie Elleby sig meget af delkollektionen Monaco (domineret af lilla ametyster) og Atmosphere. Inspireret af gammel Hollywood glamour til universets uendelighed smykkerne strækker sig fra de største til de mindste ørestikker. Ametyster i ovale cabochon slib og sfæriske perler fortsætter. Årets nyhed består af armbånd, der matches med tøjmoden der stadig er inspireret af 80 erne og street credibility. Julie Sandlaus klassikere genfindes i Prime kollektionen. Pilgrim har ladet sig inspirere af naturens blomster og blade i en stor gylden armring. Andre smykker i kollektionen er tilsat krystaller i forskellige størrelser. Desuden har enkelte glatte dråber og hyggelige motiver som tasker og hjerter inspireret Pilgrims designere til efterårets smykker. Hos Dyrberg/Kern fortsætter smykkerne deres forførende spil under sloganet Hey, you look like a million. Metalmæssigt er smykkebilledet til efteråret fordelt nogenlunde ligeligt på farverne guld, sølv og gun-metal gråt (messing belagt med rustfrit stål) for underdreven elegance. Kollektionen Rendez- Vous er overordnet inddelt i tre: Aalto (inspireret af den finske arkitekt) med bløde organiske former, domineret af store armringe og øreringe, med specielt stærkt udtryk i rødt glas kombineret med guldfarver. Bon Mot er små udsagn og budskaber med holdning, tags og slogans indgraveret direkte på smykkerne, for eksempel Live, Love, Laugh eller Health, Hope, Happiness. De lilla vindrueklaseagtige vedhæng og armbånd er af emalje. Endelig ses kollektionen Architecture, kubisk og cool, som moderne metalliske mosaikker indskrevet i kvadrater, inspireret af arkitektur og industri, med skakbrættern-facetterede krystaller. Multifunktionelle vedhæng kan hægtes på halskæder, armbånd, tasker og bælter. Stenen Sunstone fra Australien skal fremhæves for sit fine mørkeblå overfladespil. Generelt er smykkerne store med enkelte store sten eller krystaller specielt fingerringe, armringe og halskæder. Carré Copenhagen imponerer med smykkerne Danish Gothic og Romance no thanks. Nuancerne domineres af sort (diamanter, agat), gråt (perler, hæmatit/blodsten og grå månesten), lilla (ametyster) og antikt udseende sølv. I Josephine delkollektionen

17 25 Carré Copenhagen. Pilgrim. Internationale Fachmesse für Edelsteine, Edelsteinschmuck und Edelsteinobjekte International Trade Fair for Gems, Jewellery and Gemstone Objects Pilgrim står smykker på ametyster, zirkoner og sølv. I 18 karat guldkollektionen skiller de store pæreformede grønne ametyster fattet i byzantinsk stil sig flot ud. OpiumOne repræsenterer den materialemæssigt tungeste ende af danske modesmykker. Produktionschef og meddesigner Betina Strange forventer at se trends, der materialemæssigt går efter diamanter i forskellige farver (hvide, sorte, pink og gule), guld (gult, rødt, hvidt og sort), ben, koral, turkis, sort jade og udskåret ædelt træ. Forbrugerne er blevet mere bevidste omkring smykkematerialer, og de ønsker sig kvalitet, fortæller Betina Strange, og fortsætter: Flere køber rigtige ædelsten end før, for det er blevet OK at købe lækre ting og forkæle sig selv. Firmaets silkearmbånd til kvinder, som fås i tre bredder, kombinerer en kontrast mellem det håndlavede, enkle og feminine, med eksklusive diamantkugler i et underspillet luksus-look. Farverne til efteråret bliver sand, mørkegrå, pink og offwhite. Og så sørger et enkelt kranie af koral for lidt rock n roll! OpiumOne Oktober

18 44 bella & beyond Kongelige vielsesringe fra Mette Rosgaard Guldsmed Mette Rosgaard fulgte bestillingen af forlovelsesringen til Marie Cavallier op med to vielsesringe til prinseparret hendes ring af 18 karat guld med seks små brillanter, hans ring helt enkel og af 18 karat guld. Desuden lavede Mette Rosgaard også Frederiksberg Kommunes gave til brudeparret seks servietringe med monogram i sølv. Julie Sandlau i Japan At Japan er et af de mest attraktive smykkemarkeder, kommer ikke som en overraskelse: Øriget med 127 millioner mennesker er verdens andet største marked for smykker, kun overgået af USA, og aftager 40 pct. af verdens luksusvarer hvert år. Efter fire år med salg på det japanske marked i de bedste modebutikker i Tokyo og Osaka, åbner Julie Sandlau A/S shop-in-shop i stormagasinet Isetan i Tokyo den 20. august. Og det kræver så sandelig både sin kvinde og firma! For at få mulighed for at åbne en shop-in-shop i Isetan skal man først bevise brandets salgsværdi og kvalitet over en månedslang salgsperiode, hvor man skal nå en vis omsætning den leverede Julie Sandlau med bravur! Modebutikken Restyle PLUS, som ligger på fjerde sal i samme stormagasin har desuden bedt Julie Sandlau om at fremstille et specielt designet smykke til dem i limited edition i 50 eksemplarer. Smykket er et par karakteristiske Julie Sandlau øreringe, af 18 karat guld med citriner. Også den fashionable japanske butik Estnation, som har forhandlet Julie Sandlau smykker de sidste tre år, har udbedt sig et par specielt designede øreringe, fremstillet i blot 18 eksemplarer, til åbningen af Estnations tredje butik i Japan, i det eksklusive område Ginza, som åbner den 29.august. Her ses facaden af Estnation. Ole Lynggaard Copenhagen er blevet udnævnt til kongelig hofleverandør. Den fine titel uddeles en gang årligt, på regentens fødselsdag. I år tilkom udnævnelsen blandt andet firmaet Ole Lynggaard Copenhagen, efter mere end 25 års arbejde for kongehuset. Ole Lynggaard har for eksempel lavet manchetknapper til prins Henrik dronning Margrethes bryllupsgave til prinsen. Titlen gives kun efter mere end 25 års leverancer til kongehuset, og titlen er tidsbegrænset til ti år, med mulighed for forlængelse. Udnævnelsen giver firmaet ret til at anvende prædikatet kongelig hofleverandør i sammenhæng med firmaets logo. Her ses en af de mange opgaver, som Ole Lynggaard Copenhagen har løst for kongehuset: Hendes Kongelige Højhed prinsesse Benedikte bad Ole Lynggaard om at designe og udføre manchetknapper og brystknapper med rubiner og diamanter, som prinsessen selv leverede. Knapperne var en bryllupsgave til greve Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, prinsesse Benedikte og prins Richards kommende svigersøn.

19 Guldsmed og smykkeformgiver Mette Vivelsted stod for det andet vinderprodukt med sine perlekæder i nye udformninger. Hun har krøllet ferskvandskulturperlerne sammen til en blæretangslignende klase med perlesilke og monteret klaserne på organzabånd, afsluttet med en enkel og brugervenlig lås af sterlingsølv (se mere på Ædelmetalformgiver Lisbeth Dauv for den firkantede forvandlingsbroche af sølv med små huller i. Til brochen hører et samlesæt af garn, smykkesten og farvede perler, så brochen kan ændre udseende. Smykkedesigner Charlotte Larsen udvalgt for sit projekt Pynt på fortiden en videreudvikling af de kendte badges for Atomkraft Nej Tak. Motivernes grafiske udtryk er subtilt ændret ved forstørrelse og tilførelse af forskellige klassiske smykkerekvisitter såsom guldnagler. Fotograf: Dorte Krogh Kunsthåndværkermarkedet 2008 når Kunsthåndværkermarkedet holder åbent på Frue Plads i København fra den august er det igen tid for sommerens store festival for dansk kunsthåndværk og design inden for glas, keramik, smykkekunst, vævede, trykte og strikkede tekstiler og arbejder i papir og træ. I år kan markedet også fejre 25 års jubilæum. Markedet pris, Håndfuglen08, tildeles i to kategorier for bedste nye produkt og bedste unika. Juryen, der i år består af rektor Elsebeth Gerner Nielsen (Designskolen Kolding), direktør Frederik Hardvendel (Statens Værksteder for Kunst og Håndværk) og journalist Adrian Hughes (kendt fra programmet Smagsdommerne ), har i maj måned kåret følgende tre vindere: Ædelmetalformgiver Lisbeth Dauv, guldsmed og smykkeformgiver Mette Vivelsted og smykkedesigner Charlotte Larsen. Læs mere på Må vi stjæle din opmærksomhed? Manglende sikkerhed kan koste dig dyrt! Din forretning skal være en tryg og rar arbejdsplads, hvor der er værnet om både medarbejdernes og værdiernes sikkerhed. Du sikrer dig bedst mod røveri med den rette kombination af sikkerhedstrænet personale og fysiske installationer. SetSystem er en dansk virksomhed, ejet af Rafael Saadon. Rafael Saadon har en baggrund som sikkerhedsofficer i den israelske sikkerhedstjeneste og mere end 20 års erfaring i at udvikle sikkerhedssystemer og sikkerhedsrutiner til virksomheder og organisationer. Vi finder de menneskelige og materielle huller i dit sikkerhedssystem, designer og indarbejder nye rutiner og installerer det helt rette sikkerhedsudstyr, så din forretnings samlede sikkerhed matcher behovet. Vi træner også dine medarbejdere i at vurdere kunder og situationer og i at handle forsvarligt ved røveri. Tel SetSystem har øget sikkerheden for:

Halskæder og hårpynt

Halskæder og hårpynt bella & beyond 25 I en tid, hvor forbrugerne er lige så påvirkede af finanskrisen som retorikken omkring den i medierne, er det nødvendigt at få nyheder og friske koncepter på bordet. Økonomien skal nok

Læs mere

Januar 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen

Januar 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen Januar 2o14 Au Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen DGU fylder 100år Foreninger tilsluttet Guldsmedefagets Fællesråd: DANSKE GULDSMEDE OG URMAGERE & GULDSMEDEBRANCHENS LEVERANDØRFORENING Forsiden:

Læs mere

Februar 2o15. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen

Februar 2o15. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen Februar 2o15 Au Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen tervarer. Urmagerværktøj. Ædelmetaller ranchen... ort sortiment indeholder alle de basisarer, som du har brug for -både i værktedet og i butikken

Læs mere

Maj 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen

Maj 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen Maj 2o14 Au Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen Foreninger tilsluttet Guldsmedefagets Fællesråd: DANSKE GULDSMEDE OG URMAGERE & GULDSMEDEBRANCHENS LEVERANDØRFORENING Forsiden: By Birdie, håndsmedet

Læs mere

SMYKKER. Design Watches Jewellery

SMYKKER. Design Watches Jewellery 2 1 esign Watches Jewellery 0 5 ings of Copenhagen Lulu Badulla oodflowers uunto itte Bjørn Original eller kopi? Heiring elcher Arberg Time & exo enmark piaspia Forårsnyt yrberg/ern Festina Pandora enneth

Læs mere

120 NYE 36 NYE DAMEMODELLER HERREMODELLER. GULD SØLV URE 2007 23-26 august i Bella CenteR

120 NYE 36 NYE DAMEMODELLER HERREMODELLER. GULD SØLV URE 2007 23-26 august i Bella CenteR 6 2 0 0 7 tand C3-27 Vil du i kontakt med alle dine kunder op til julesalget 2007, så er det nye katalog fra tøvring Design et stærkt media. 32 flotte sider med en super-aktuel kollektion af smykker til

Læs mere

SMYKKER. Design Watches Jewellery

SMYKKER. Design Watches Jewellery 2 1 0 5 esign Watches Jewellery ærmst forhadlr hviss På tlf: 45883460 Halskæde ærmst vejl. forhadlr kr. 698,- hviss På tlf: 45883460 Halskæde vejl. kr. 698,- ærmst forhadlr hviss På tlf: 45883460 Halskæde

Læs mere

NURAN: Guddommeligt lys EUC LILLEBÆLT: Ædelsmede rykker THOMAS SABO: Søde diamanter 3D INVENTAR: Vi mødes under uret KARIN BORUP:

NURAN: Guddommeligt lys EUC LILLEBÆLT: Ædelsmede rykker THOMAS SABO: Søde diamanter 3D INVENTAR: Vi mødes under uret KARIN BORUP: NUAN: Guddommeligt lys UC LILLBÆLT: Ædelsmede rykker THOMA ABO: øde diamanter 3D INVNTA: Vi mødes under uret AIN BOUP: n hånd til skovens mennesker MUM! mykker & Ure P BOUP DIGN: kift stenen FANTATI U

Læs mere

Marianne Dulong: Amulet Kollektion Signe Abrahamson Tine Lindhard Birgitte Herskind: No9 Copenhagen 1 People: Globes & Treasures Bodil Binner: Rav

Marianne Dulong: Amulet Kollektion Signe Abrahamson Tine Lindhard Birgitte Herskind: No9 Copenhagen 1 People: Globes & Treasures Bodil Binner: Rav arianne ulong: Amulet ollektion igne Abrahamson Tine Lindhard Birgitte Herskind: o9 Copenhagen 1 People: lobes & Treasures Bodil Binner: av bybiehl: Børnehjælpsdag Bertram Copenhagen: Åbent Hjerte mquies-holstein:

Læs mere

November 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen

November 2o14. Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen November 2o14 Au Fagbladet for guld-, sølv- og urbranchen THE FUSION COLLECTION AMAGERTORV 4 COPENHAGEN COPENHAGEN AIRPORT SØNDERGADE 1 AARHUS GEORGJENSEN.COM +45 7012 3420 ELRY.COM bright eye 299,- 17.09.13

Læs mere

dyrberg/kern spiller ud JMT JuvelÉr fattekunst næste skridt k. hafner støbning som æressag 3d inventar total makeover ny butik i kbh 120 år i guld &

dyrberg/kern spiller ud JMT JuvelÉr fattekunst næste skridt k. hafner støbning som æressag 3d inventar total makeover ny butik i kbh 120 år i guld & dyrberg/ern spiller ud JT JuvelÉr fattekunst thomas sabo ny butik i kbh godt nyt... oget om kemi i smykker von lotzbeck næste skridt k. hafner støbning som æressag 3d inventar total makeover ikkerhedens

Læs mere

Lund Copenhagen: Fornyelsens fine kunst Festinas cykelhold Diamonfire: Inspireret af diamanter Galleri Castens: Skamløs romantik Inventa: Lyst og

Lund Copenhagen: Fornyelsens fine kunst Festinas cykelhold Diamonfire: Inspireret af diamanter Galleri Castens: Skamløs romantik Inventa: Lyst og Lund Copenhagen: Fornyelsens fine kunst Festinas cykelhold iamonfire: nspireret af diamanter alleri Castens: kamløs romantik nventa: Lyst og lækkert løft icklas Bendtner Jewellery: Pletskud! y serie om

Læs mere

Broche m. perle kr. 1.475,-

Broche m. perle kr. 1.475,- 2 1 0 3 loan able Bulbul Jan Jørgensen Lind & James dith Hegedüs/o 10 onkurrence tine rogsgaard/per Borup esign ByBiehl Bodil Binner 1 People Christina esign esign Traudel Toftegaard www.toftegaard.com

Læs mere

SMYKKER SKAGEN COLLECTABLES

SMYKKER SKAGEN COLLECTABLES 2 1 0 3 A COLLCTABL y ix & atch smykkekollektion fra kagen. Find din helt egen stil med udskiftelige kæder og vedhæng. Vejl. udsalgspriser fra kr. 298,- Jeanne Christelle Frk. Lisberg An no exo enmark

Læs mere

Sence Copenhagen Manu Lei Foo Saabyes Troldekugler Flora Danica 60 år Sandlaus Mermaid til alle Cahana Noble by Bendtner Karin Castens guldplekter

Sence Copenhagen Manu Lei Foo Saabyes Troldekugler Flora Danica 60 år Sandlaus Mermaid til alle Cahana Noble by Bendtner Karin Castens guldplekter ence Copenhagen anu Lei Foo aabyes Troldekugler Flora anica 60 år andlaus ermaid til alle Cahana oble by Bendtner arin Castens guldplekter Pandora butik 3 & Carat butik Apple iwatch? årets tudent 925 sølv.

Læs mere

SMYKKER. Design Watches Jewellery

SMYKKER. Design Watches Jewellery 2 1 0 4 esign Watches Jewellery Bulova entity Coeur de Lion Zero6 Luscinia Überfiin Andersen itos Pandora & lle tøvring esign arin Castens/Claddagh yrberg/ern TO 2 0 1 4 esign Watches Jewellery FO kagen

Læs mere

verden ifølge Thomas sabo laugenes årlige opvisning: Bodil binner filosofiske smykker: birgitte holmsteen center for smykkestøbning: kalman hafner 11

verden ifølge Thomas sabo laugenes årlige opvisning: Bodil binner filosofiske smykker: birgitte holmsteen center for smykkestøbning: kalman hafner 11 verden ifølge Thomas sabo laugenes årlige opvisning: Bodil binner filosofiske smykker: birgitte holmsteen center for smykkestøbning: kalman hafner 11 gode sider gaveidéer: smyker & ure fantast!ske ure

Læs mere

Nots by Heckmann Daniel Wellington Sif Jakobs Josephine Bergsøe Årets Tik IWC Støvring Zabel & Dyrberg/Kern Tomas Cenius Valentine Frédéric Jouvenot

Nots by Heckmann Daniel Wellington Sif Jakobs Josephine Bergsøe Årets Tik IWC Støvring Zabel & Dyrberg/Kern Tomas Cenius Valentine Frédéric Jouvenot 2 esign Watches Jewellery 0 1 5 ots by Heckmann aniel Wellington if Jakobs Josephine Bergsøe Årets Tik WC tøvring Zabel & yrberg/ern Tomas Cenius Valentine Frédéric Jouvenot Fra 1.998,- ana re / Festina

Læs mere

Klusiv GRATIS MAGASIN Vind bøger, flybilletter og lingeri og få frisure og make-up inspiration

Klusiv GRATIS MAGASIN Vind bøger, flybilletter og lingeri og få frisure og make-up inspiration X-Klusiv MAGASINET herning Nr. 13 2013 Mette Hay Virkeligheden er en drøm eller omvendt GRATIS MAGASIN MøbelHAUS med kant Ny indehaver, nyt look og lidt mere personlighed hos HAUS Med hjertet i Herning

Læs mere

DESIGN MESSE 2006URE SMYKKER

DESIGN MESSE 2006URE SMYKKER DIGN M U 0 MY 2 0 6 stovring stovring DIGN DIGN Nyt katalog - vinter 2006/07 T-Design har skiftet navn til tøvring Design og vi udgiver vores første katalog. Besøg os på stand nr. C3-16 på GU messen,

Læs mere

UREMAGASIN. KONSTRUERET TIL STORE DYBDER IWC lancerer sin nye Aquatimer-serie

UREMAGASIN. KONSTRUERET TIL STORE DYBDER IWC lancerer sin nye Aquatimer-serie UREMAGASIN MAGASIN OM KVALITETSURE NR. 7/2004 BRODERSKABET PATEK PHILIPPE En kærlighedsaffære, der strækker sig over generationer 100 ÅR MED ORIS Fejres med et Williams F1 Team-ur LUFTENS URE Santos fra

Læs mere

lapponia 50 år det gyldne plaster tidsmaskiner fra baselworld monies vinder black light godt nyt Vælger du eller vælger andre for dig?

lapponia 50 år det gyldne plaster tidsmaskiner fra baselworld monies vinder black light godt nyt Vælger du eller vælger andre for dig? lapponia 50 år Vælger du eller vælger andre for dig? det gyldne plaster tidsmaskiner fra baselworld monies vinder black light Lad fagmanden afsløre sandheden om dine gamle smykker godt nyt TO mærkeligt

Læs mere

Symbolik: hjertet. piaget emalje rikke lunnemann støvring design flora danica ure m xtra udstyr caroline wozniacki mouschka drouzy

Symbolik: hjertet. piaget emalje rikke lunnemann støvring design flora danica ure m xtra udstyr caroline wozniacki mouschka drouzy 7 2 0 0 8 ymbolik: hjertet piaget emalje rikke lunnemann støvring design flora danica ure m xtra udstyr caroline wozniacki mouschka drouzy fterår og vinter 2008 3 Vil du i kontakt med alle dine kunder

Læs mere

ANTYDNINGENS FINE KUNST Richard Lange fra Lange & Söhne. MODSÆTNINGER MØDES Bulgaris designstrategi. MILESTENEN Fra Patek Philippe

ANTYDNINGENS FINE KUNST Richard Lange fra Lange & Söhne. MODSÆTNINGER MØDES Bulgaris designstrategi. MILESTENEN Fra Patek Philippe UREMAGASIN MAGASIN OM KVALITETSURE NR. 9/2006 ANTYDNINGENS FINE KUNST Richard Lange fra Lange & Söhne MODSÆTNINGER MØDES Bulgaris designstrategi MILESTENEN Fra Patek Philippe VERTU Nøglen til en verdensborger

Læs mere

Bjørg Jewellery : En rejse i tid, fantasi & skønhed Blicher Fuglsang : Guld værd at gøre op med gamle vaner Sebastian Frost : Kongelige Bornholmere

Bjørg Jewellery : En rejse i tid, fantasi & skønhed Blicher Fuglsang : Guld værd at gøre op med gamle vaner Sebastian Frost : Kongelige Bornholmere Bjørg Jewellery : n rejse i tid, fantasi & skønhed Blicher Fuglsang : uld værd at gøre op med gamle vaner ebastian Frost : ongelige Bornholmere rnstes esign : tålets Æstetik Lone Løvschal: nowrops Julie

Læs mere

KOLLEKTION 2009 TWO HEARTS LOVE SHINE IN LOVE. www.nuran.dk

KOLLEKTION 2009 TWO HEARTS LOVE SHINE IN LOVE. www.nuran.dk OLLTO 2009 TWO HAT LOV H LOV www.nuran.dk 12 ÆT AAT 12 TOP ÆT WLTO AAT / VV TOP WLTO / VV W A W AFLA A AFLA 2 TZO 2 T TZO T CHTA HBO CHTA HBO ÅT VL VÆÆTT 2008 ÅT VL VÆÆTT 2008 www.christinadesignlondon.com

Læs mere

INDLEDNING. Problemfelt Drømmen om et langt og lykkeligt designerliv

INDLEDNING. Problemfelt Drømmen om et langt og lykkeligt designerliv PBA Professionsbacheloropgave Pernille Rask Grønfeldt 7. semester Furniture design Klasse Thbfd7a Aflevering 1. december 2011 PBA eksamen 12. december 2011 Vejleder Morten Kokkendoff Censor Susanne Grønlund

Læs mere

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG ee12: Bilag Indholdsfortegnelse BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG BILAG 6: INTERVIEWGUIDE

Læs mere

Notabene. tik-tak nyhed. tik-tak nyhed. tik-tak nyhed. Chanel No.5 ny reklamefilm. Einsteins Longines ur på auktion

Notabene. tik-tak nyhed. tik-tak nyhed. tik-tak nyhed. Chanel No.5 ny reklamefilm. Einsteins Longines ur på auktion Af NH og LB DKNY står for Donna Karan New York et amerikansk modefirma, grundlagt i 1985. Sæsonens smykker står på logobrug og glamour, cirkler og ovaler. Chanel No.5 ny reklamefilm Jean-Pierre Jeunet

Læs mere

En af Danmarks bedste naturfotografer. 100 år med teknologi i verdensklasse. En horolofil beretning. Tommy Hilfiger Hugo Boss CASPER TYBJERG SEIKO

En af Danmarks bedste naturfotografer. 100 år med teknologi i verdensklasse. En horolofil beretning. Tommy Hilfiger Hugo Boss CASPER TYBJERG SEIKO inspiration, mode og teknik Seiko Specialist EFTERÅR 2013 CASPER TYBJERG En af Danmarks bedste naturfotografer SEIKO 100 år med teknologi i verdensklasse KRISTIAN HAAGEN En horolofil beretning MODE OG

Læs mere