DIT HJEM MIN ARBEJDSPLADS. Informationsmateriale til brugere af Hjemmeplejen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIT HJEM MIN ARBEJDSPLADS. Informationsmateriale til brugere af Hjemmeplejen"

Transkript

1 DIT HJEM MIN ARBEJDSPLADS Informationsmateriale til brugere af Hjemmeplejen

2 DIT HJEM - MIN ARBEJDSPLADS Når du som borger i Thisted kommune modtager hjælp til personlig pleje, rengøring, træning med mere, bliver dit hjem til en arbejdsplads for Hjemmeplejens medarbejdere. Da medarbejderne skal holde til at arbejde i så mange år som muligt, er det vigtigt, at arbejdsforholdene er i orden. Det er grunden til, at vi vurderer dit hjem i forhold til de opgaver, medarbejderne skal udføre. Det kan derfor være nødvendigt at inddrage forskellige hjælpemidler, foretage ændringer i hjemmet eller lave særlige aftaler om samarbejdet, før vi kan udføre opgaverne. Vi håber, at du har forståelse for dette, og at vi får et positivt samarbejde. Her i pjecen finder du uddybende forklaring på, hvordan vurderingen gennemføres og eksempler på, hvilke forhold i dit hjem der kan være tale om. SÅDAN FORETAGES VURDERINGEN AF DIT HJEM SOM EN ARBEJDSPLADS Ved opstart af hjælpen bliver dit hjem vurderet. Vi kalder denne vurdering en arbejdsplads-vurdering (APV). Vurderingen foretages af en medarbejder fra det team, du bliver tilknyttet og sker i dialog med arbejdsmiljørepræsentanten fra området. En arbejdspladsvurdering omfatter bl.a. gennemgang af pladsforhold i boligen, vurdering af sundhedsskadelige stoffer, smitterisici, psykologiske forhold samt en vurdering af behovet for hjælpemidler og arbejdsredskaber. I Sygeplejen foretages APV en af den første sygeplejerske, der kommer i hjemmet. Vurderingen resulterer i en handleplan, som registreres i din omsorgsjournal. Hvis det vurderes, at der skal foretages ændringer i hjemmet, skal du som udgangspunkt selv sørge for, at de bliver gennemført. Der bliver foretaget en ny APV hvert 3. år eller oftere, hvis der sker ændringer i forhold til den type hjælp, du har behov for. Du er altid velkommen til at spørge medarbejderne om baggrunden for vurderingen. Selvom udgangspunktet er, at du modtager hjælp i dit eget hjem, har flere Hjemmepleje-teams egen sygeplejeklinik, hvor du kan få hjælp til forskellige opgaver, eksempelvis medicindosering, pleje af sår, skift af plastre og lignende. Hvis du ønsker at benytte dig af dette tilbud aftales det med det, team du er tilknyttet. SAMARBEJDE MED DIG OG DINE PÅRØRENDE Vi ønsker et godt samarbejde med dig, og målet er en gensidig respektfuld dialog og forventningsafklaring mellem dig som modtager af hjælp fra Hjemmeplejen, dine pårørende og Hjemmeplejens medarbejdere. På den måde kan vi sikre et godt arbejdsmiljø for Hjemmeplejens medarbejdere både fysisk og psykisk. Vi forventer, at dine pårørende påtager sig at udføre nogen af de opgaver, som du eventuelt ikke selv er i stand til at varetage. Det kan være at bestille transport til læge/sygehus, formidle kontakt til en besøgsven, flytte overskydende møbler når du får nye hjælpemidler, ledsage dig ved planlagte og akutte besøg hos læge/sygehus og lignende.

3 TIDSPUNKTER FOR OPGAVER Nå du visiteres til en opgave har vi følgende frister for at levere ydelsen: Personlig pleje (ekskl. bad):...1 døgn Bad:...3 hverdage Praktisk hjælp:...14 dage Sygepleje: Akutte opgaver løses hurtigst muligt, mens ikke-akutte opgaver løses indenfor fem dage. Tidspunktet for hjælpen kan svinge en time før/efter det aftalte tidspunkt. Hvis besøg flyttes mere end 1 time, vil du blive kontaktet på telefon. Hjælpen til personlig pleje leveres oftest fra morgenstunden til midt formiddag. Rengøring leveres oftest sidst på formiddagen eller om eftermiddagen. Der leveres normalt ikke hjælp til bad og rengøring i weekender og på helligdage. Falder tidspunktet for dit bad eller rengøring på en helligdag, vil du blive tilbudt hjælpen en hverdag før eller efter. Du vil blive kontaktet angående et eventuelt erstatningsbesøg. AFLYSNING/ IKKE HJEMME Skal du akut til læge, undersøgelse på sygehuset eller andet, har du mulighed for at ændre besøgstidspunkt. Hvis du vil aflyse et besøg, skal vi vide det hurtigst muligt og senest dagen før, inden kl. 12. Du aflyser besøget ved at kontakte Visitationsafdelingen på hverdage mellem 8 og 9.30 på telefonnummer Aflysning uden for dette tidsrum skal ske til det team, du er tilknyttet (se bagside). Hvis du ikke har meldt afbud, og vi ikke kan træffe dig hjemme, er vi forpligtede til at begynde et opsøgende arbejde. Det kan være ved at kontakte dine pårørende eller naboer og evt. ved at få adgang til din bolig ved hjælp af en låsesmed. Hvis det viser sig, at du har glemt at aflyse besøget, skal du selv betale for låsesmeden. Sidste udvej er kontakt til politiet for efterlysning af dig. Hvis du ofte glemmer de aftalte besøg fra Hjemmeplejen, har du mulighed for at frasige dig ovenstående procedure ved skriftligt at meddele det til os. TAVSHEDSPLIGT Alle medarbejdere i Hjemmeplejen har tavshedspligt. Det betyder, at de ikke fortæller om dig, eller de ting de oplever i dit hjem til andre end de kolleger, de samarbejder med, og kun i den udstrækning, det er relevant. Kun med dit udtrykkelige samtykke udveksles dine personlige oplysninger til andre - eksempelvis dine pårørende. HJÆLPEMIDLER OG FORHOLDSREGLER I FORHOLD TIL MEDARBEJDERNES FYSISKE ARBEJDSMILJØ Hvis der bliver anvendt lift, kørestol, bækkenstol eller andre hjælpemidler i dit hjem, er det vigtigt, at der er plads nok til at anvende hjælpemidlerne i fornuftige arbejdsstillinger og med plads til bevægelser. Det er også vigtigt, at de rullende hjælpemidler kan glide let over gulvet, så det ikke bliver for tungt at benytte hjælpemidlerne.

4 Det er dit ansvar, at der gøres plads til hjælpemidlerne og det kan betyde, at der ikke længere er plads til alle dine møbler. Du kan ikke forvente, at Hjemmeplejens medarbejdere eller chaufføren fra Visitation og Hjæl-pemidler hjælper med at flytte de møbler, som bliver i overskud. Eksempel Ingrid er efter længere tids sygdom blevet sengeliggende, og får hjælp til personlig pleje. Ingrid har fået bevilget en plejeseng. Når Ingrid skal i bad foregår det med gulvlift og en bækkenstol, som kræver meget plads ved sengen. Arbejdsmiljørepræsentanten forsøger at finde en løsning, så Ingrid kan blive i soveværelset sammen med sin mand, men pladsen er for trang. Løsningen bliver, at deres dobbeltseng bliver udskiftet med en enkelt seng, som manden sover på. Ingrids søn og en nabomand hjælpes ad med at fjerne den gamle dobbeltseng. UDENDØRS ADGANGSFORHOLD TIL DIN BOLIG Efter mørkets frembrud er det dit ansvar at sørge for, at der er tilstrækkelig belysning, og at lyset er tændt, eventuelt med lyssensor udenfor dit hjem. Ved sne og glatte veje er det ligeledes dit ansvar, at sørge for, at der er ryddet for sne og saltet, så medarbejderen kan komme sikkert frem til din dør. RYGNING Hvis du er ryger, stiller vi krav om, at du ikke ryger i det tidsrum, du modtager hjælp fra Thisted Kommune. Vi har en forventning om, at der er luftet ud i minimum én time, inden hjælpen kommer. Det er ikke tilladt for medarbejdere at ryge i dit hjem heller ikke selv om du selv er ryger! Eksempel Ole er kørestolsbruger og får hjælp til personlig pleje og rengøring. Ole er ryger. Arbejdsmiljørepræsentanten fortæller Ole om reglerne på området. Løsningen bliver, at Ole kun ryger i stuen, og at Ole lufter ud før, medarbejderen kommer. HUSDYR Hvis du har husdyr, beder vi dig tage hensyn til de medarbejdere, der kommer i dit hjem. Løse hunde, fugle, katte og andre dyr må ikke genere medarbejderne. Medarbejderne kan være allergisk eller bange for dyrene, eller dyrene kan genere deres arbejde. Derfor kan medarbejderne bede om, at husdyr enten skal lukkes i bur, opholde sig i et rum hvor medarbejderen ikke behøver komme eller lukkes ud, inden hjælpen kommer. Aftalen omhandlende dit husdyr laver du med arbejdsmiljørepræsentanten eller medarbejderen, som laver APV for dit hjem. Vær opmærksom på, at hjælp til rengøring efter husdyr ikke varetages af Hjemmeplejen.

5 Eksempel Sven får hjælp til at komme i bad. Sven bor i lejlighed og har en gravhund, som han er meget glad for. Arbejdsmiljørepræsentanten og Sven aftaler, at Sven på badedage sørger for, at hunden lukkes ind i stuen, hvor medarbejderen ikke behøver at komme. RENGØRINGSREMEDIER Hvis du får gjort rent, stiller du din private støvsuger, kost, klude, rengøringsmidler med mere til rådighed. Det kan være nødvendigt at bede dig om at købe nye rengøringsremedier, hvis fx skafterne er for korte, eller støvsugeren ikke er i forsvarlig stand. Vi stiller krav om, at de rengøringsmidler, du stiller til rådighed, er miljøvenlige og skånsomme for huden. Støvsugerskaftet og moppe skal være minimum 150 cm. langt, og gerne med teleskopskaft. Hvis det er nødvendigt, at møbler og tæpper flyttes eller fjernes for at sikre arbejdsforholdene, vurderer vi med udgangspunkt i arbejdsmiljøloven det i samarbejde med dig og med ønske om at kunne imødekomme dine behov og ønsker. Hvis det konkluderes, at der skal foretages ændringer i hjemmet, skal du som udgangspunkt selv sørge for, at de bliver gennemført. Eksempel Gurli får hjælp til rengøring efter en hofteoperation. Før operationen gjorde hun selv rent med støvsuger til tæpperne i stuen og en moppe til gulvene i entre, badeværelse og køkken. Gurli kan godt lide at bruge rengøringsmidler, der dufter godt. Arbejdsmiljørepræsentanten gennemgår Gurlis rengøringsremedier og rengøringsmidler. Moppen er helt ny og skaftet i en passende længde, så her er ingen problemer. Støvsugerøret er dog meget kort, og rengøringsmidlerne er ikke miljøvenlige. Løsningen bliver, at Gurli køber et nyt teleskopskaft til støvsugeren, og at hun skifter rengøringsmidlerne ud. EVENTUEL ERSTATNING VED SKADER Skulle det ske, at medarbejderen under sit besøg i dit hjem kommer til at ødelægge noget, vurderes det i hvert enkelt tilfælde, om skaden er dækket af Thisted Kommunes forsikring. Som udgangspunkt dækkes skader sket ved hændelige uheld ikke. Hvis den beskadigede ting har nedsat værdi som følge af slitage eller ælde, nedsættes erstatningen tilsvarende. Sker der en skade, kan du anmelde skaden til Thisted Kommunes forsikringsafdeling, som vurderer den eventuelle erstatningspligt. Der kan stilles krav om dokumentation for genstandens værdi. KONTAKTGRUPPER OG KONTAKTPERSONER Hjemmeplejen i Thisted Kommune er overordnet opdelt i to geografiske områder med hver deres underordnede team: Hjemmeplejen Nord Team Nors (Hanstholm, Ræhr, Klitmøller, Frøstrup, Østerild, Øsløs, Vesløs og Hillerslev) Team Thisted Kristianslyst: Thisted by og Sennels

6 Team Thisted Thorstedvej: Thisted by Hjemmeplejen Syd Team Hurup (Hurup, Bedsted, Ydby, Boddum, Svankær, Lyngby, Dover, Vestervig og Agger) Team Snedsted (Snested, Koldby, Sjørring, Hørdum, Stenbjerg, Vorupør, Sundby og Hundborg) De fem team i Hjemmeplejen er yderligere opdelt i mindre geografiske grupper, som alle har tilknyttet medarbejdere fra forskellige faggrupper. Når du modtager hjælp fra Hjemmeplejen bliver du en del af den gruppe, som er tilknyttet det område du bor i man kan sige, at de medarbejdere er din kontaktgruppe. Som udgangspunkt forsøger vi at planlægge opgaverne, så du modtager hjælp fra de medarbejdere, der er tilknyttet gruppen. Ved sygdom, kursus, ferie og lignende kan planlægningen tage afsæt i andre prioriteringer. Vores ønske er at begrænse antallet af forskellige medarbejdere, som kommer i dit hjem, da vi oplever, at dette er med til at skabe tryghed, kvalitet og kontinuitet. Du eller dine pårørende kan have et ønske om, at du kun får hjælp af bestemte medarbejdere eller en bestemt faggruppe. Når vi planlægger, gør vi det efter mange overvejelser om hensyn til faglighed, geografi, mv., og det er derfor ikke muligt at efterkomme de nævnte ønsker. Hvis opgavens karakter gør det muligt, kan du frabede dig hjælp fra bestemte medarbejdere. Har du helt særlige behov kan du udover gruppen tilknyttes en kontaktperson i gruppen, som har et særligt kendskab til dig, din situation og dine behov. Tilknytning til en kontaktperson sker ud fra en faglig vurdering. DIVERSE Skulle det ske, at du falder på grund af beruselse er reglen, at vi sikrer os, at du ikke er kommet til skade, hvorefter vi sørger for at du ligger godt, og at du ikke fryser. På grund af en stor risiko for arbejdsskader har vi desværre ikke mulighed for at hjælpe dig op. Det er besluttet, at medarbejdere i Hjemmeplejen ikke laver varm mad, men i stedet sørger for opvarmning af færdigretter. KONSEKVENSER VED IKKE AT FØLGE NØDVENDIGE ARBEJDSMILJØHENSYN Hvis du modsætter dig at indfri de arbejdsmiljømæssige krav, om ryddede og oplyste adgangsforhold, udluftning efter rygning, brugen af arbejdsmiljø- hjælpemidler, mv. som skal sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø for medarbejderen, kan det i yderste konsekvens betyde, at medarbejderne ikke kan komme i dit hjem til løsning af opgaven. Hvis opgavens karakter tillader det, kan du evt. tilbydes hjælp på en sygeplejeklinik eller på et ældrecenter.

7 Eksempel John har to store hunde, som han er meget glad for, og som han synes altid er rigtig søde. John skal have skiftet et plaster hver tredje dag og synes det er synd, at hundene skal lukkes inde i et andet rum, mens plastret skiftes. Derfor laver han en aftale om, at han i stedet at komme på Hjemmeplejens lokale mødested og få skiftet plastret. KLAGERET Hvis du ønsker at klage over udførelsen af den ydede hjælp, bedes du gøre det til Teamlederen i dit område, som sammen med lederen vil vurdere den enkelte sag. Gennem dialog ønsker vi at skabe forståelse for en given beslutning/ handling. Fastholder du ønsket om at klage får du svar senest fire uger efter indgivet klage. Får du ikke medhold i klagen sendes en kopi af afgørelsen og sagens akter til: Ankestyrelsen 7998 Statsservice.

8 Hjemmeplejen Nord Team Thisted Telefon: Telefontid pleje og rengøring: Hverdage Telefontid sygepleje: Hverdage og Ved aflysning eller ændring af pleje og rengøring kontaktes visitationen på hverdage : hjemmeplejen@thisted.dk Asylgade Thisted tlf: thistedkommune@thisted.dk oktober 2016

MIN ARBEJDSPLADS DIT HJEM. Information om vilkår for at modtage hjælp fra Furesø Kommune i eget hjem

MIN ARBEJDSPLADS DIT HJEM. Information om vilkår for at modtage hjælp fra Furesø Kommune i eget hjem MIN ARBEJDSPLADS DIT HJEM Information om vilkår for at modtage hjælp fra Furesø Kommune i eget hjem Baggrund Når du som borger i Furesø Kommune modtager hjælp til personlig pleje, rengøring m.m. i dit

Læs mere

Velkommen til Hjemmeplejen

Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen 1 Tak fordi du har valgt den kommunale hjemmepleje Med Varde Kommunes Hjemmepleje har du valgt en leverandør med solid erfaring, der altid er til stede i nærområdet. Vi som arbejder

Læs mere

Velkommen til Hjemmeplejen

Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen 1 Tak fordi du har valgt den kommunale hjemmepleje som leverandør af dit hverdagsrehabiliteringsforløb Med Varde Kommunes Hjemmepleje har du valgt en leverandør med solid erfaring,

Læs mere

Dit hjem - vores arbejdsplads. Arbejdsmiljø i Pleje & Omsorg Skive Kommune SKIVE.DK. Skive det er RENT LIV

Dit hjem - vores arbejdsplads. Arbejdsmiljø i Pleje & Omsorg Skive Kommune SKIVE.DK. Skive det er RENT LIV Dit hjem - vores arbejdsplads Arbejdsmiljø i Pleje & Omsorg Skive Kommune Skive det er RENT LIV Fokus på arbejdsmiljøet I Pleje & Omsorg er det vigtigt for os, at vi gør hvad vi kan for at medarbejderne

Læs mere

Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje

Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje Indhold Målsætning for hjemmeboende...1 Hvordan søger du om hjælp?...2 Hvad omfatter tilbuddene?...2 Journalføring...3 Visitationsbesøg...3

Læs mere

Træning og støtte i dit hjem

Træning og støtte i dit hjem Kontakt Visitationen Ring på tlf. 7235 5630 Mandag-fredag kl. 10-12, torsdag kl. 10-13. Mail til: visitationen@furesoe.dk. Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Få støtte til at bevare

Læs mere

Orientering om. Langeland Kommunes. Hjemmepleje

Orientering om. Langeland Kommunes. Hjemmepleje Orientering om Langeland Kommunes Hjemmepleje Hjemmehjælp Visitation af hjemmehjælp foretages af visitator. Det sker ud fra politisk vedtagne kvalitetsstandarder. Ved væsentlige ændringer i dine behov

Læs mere

Thisted Kommunes servicetilbud til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje omfatter:

Thisted Kommunes servicetilbud til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje omfatter: Målsætning for hjemmeboende med behov for hjælp og pleje. Målet er at fremme den enkelte brugers muligheder for at opleve størst mulig grad af trivsel og livskvalitet ved: At hjælpe hjemmeboende brugere

Læs mere

I denne pjece får du nyttige oplysninger om hjemmeplejen, vores tilbud og vores fremtidige samarbejde.

I denne pjece får du nyttige oplysninger om hjemmeplejen, vores tilbud og vores fremtidige samarbejde. Hjemmeplejen Kære Borger Hjemmeplejen er den kommunale leverandør af praktisk hjælp, personlig pleje og sygepleje. I denne pjece får du nyttige oplysninger om hjemmeplejen, vores tilbud og vores fremtidige

Læs mere

Velkommen til Hjemmeplejen

Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen Egedal Kommunes hjemmepleje leverer både praktisk hjælp (rengøring og tøjvask), personlig pleje og sygepleje til kommunes borgere. I denne pjece kan

Læs mere

Rehabilitering Praktisk hjælp

Rehabilitering Praktisk hjælp Rehabilitering Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering praktisk hjælp: Hvem kan få rehabilitering: Visitation: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor

Læs mere

Serviceinformation. personlig og praktisk hjælp

Serviceinformation. personlig og praktisk hjælp Serviceinformation om personlig og praktisk hjælp Kære Borger Denne folder er lavet til borgere i Langeland Kommune, som modtager hjemmehjælp. I folderen er der information om praktiske forhold vedrørende

Læs mere

Velkommen til Hjemmeplejen

Velkommen til Hjemmeplejen Hjemmeplejen 2 3 Velkommen til Hjemmeplejen Egedal Kommunes hjemmepleje leverer både praktisk hjælp, personlig pleje og sygepleje. I denne pjece kan du læse lidt mere om de forskellige ydelser vi leverer,

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Rengøring

Kvalitetsstandarder for Rengøring Bilag: Kvalitetsstandard for rengøring 2016: Kvalitetsstandarder for Rengøring Målgruppe Borgere, som er ude af stand til at varetage opgaver i forbindelse med rengøring på grund af nedsat fysisk eller

Læs mere

SERVICEINFORMATION Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje

SERVICEINFORMATION Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje Kontaktoplysninger Visitationsenheden Social- og sundhedsforvaltningen Bådsgårdsvej 2 7730 Hanstholm Telefon: 9917 1910 Telefax: 9917 1911 Email: visitation@thisted.dk SERVICEINFORMATION Til hjemmeboende

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Egedal Kommunes hjemmepleje

Egedal Kommunes hjemmepleje Hjemmeplejen 2019 2 3 Egedal Kommunes hjemmepleje Vi leverer både praktisk hjælp, personlig pleje og sygepleje. I denne pjece kan du læse lidt mere om de forskellige ydelser, og hvad du selv skal være

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2014. Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud

Kvalitetsstandarder 2014. Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2014 Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandard for praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Vi har udarbejdet

Læs mere

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp x Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 Indhold Rengøring og tøjvask - i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til rengøring

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2009 Praktisk hjælp Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis du på grund af en væsentlig nedsat funktionsevne ikke selv kan for eksempel gøre rent, vaske tøj eller købe ind og

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis dit funktionsniveau er (Svært eller totalt, ændres til: meget ) begrænset og du for eksempel ikke selv kan gøre rent,

Læs mere

xpersonlig hjælp og pleje

xpersonlig hjælp og pleje xpersonlig hjælp og pleje x I boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 1 UDKAST Indhold Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejehjem og botilbud Hvem kan få personlig hjælp og

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Rehabilitering Personlig pleje

Rehabilitering Personlig pleje Rehabilitering Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering personlig pleje: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor du i fællesskab med en ergoterapeut

Læs mere

Afløsning i eget hjem

Afløsning i eget hjem Afløsning i eget hjem Kvalitetsstandard 2018 Hvad er afløsning: Der kan bevilges afløsning i eget hjem, hvis du i hverdagen passer en nær pårørende, der ikke kan være alene. Afløsning er en planlagt tidsperiode,

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2013 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker ydelsen Hjælp og støtte til personlig pleje. Hvad er

Læs mere

xpraktisk hjælp UDKAST Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2020 PRAKTISK HJÆLP

xpraktisk hjælp UDKAST Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2020 PRAKTISK HJÆLP xpraktisk hjælp Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 2020 1 UDKAST Indhold Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til

Læs mere

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 Indhold Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til rengøring

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard

Visitation og levering. Kvalitetsstandard Visitation og levering Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visitation og levering Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes visitation og levering af de indsatser, der er

Læs mere

Afløsning i eget hjem

Afløsning i eget hjem Afløsning i eget hjem Kvalitetsstandard 2017 Der kan bevilges afløsning i eget hjem, hvis du i hverdagen passer en nær pårørende, der ikke kan være alene. Hvad er afløsning? Afløsning er en planlagt tidsperiode,

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2 2013 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Hjælpen er udformet på baggrund af Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Du kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje xpersonlig hjælp og pleje x I boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 1 Indhold i boliger udenfor plejehjem og botilbud Hvem kan få personlig hjælp og pleje?... 4 Hvad er målet med hjælp

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 4 201

PRAKTISK HJÆLP 4 201 2014 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker Hvad er formålet med Hvem er berettiget til Man kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2019 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå på

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2012 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker ydelsen Hjælp og støtte til personlig pleje. Hvad er

Læs mere

Kvalitetsstandard. Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb. - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud. Serviceloven 83, stk. 1, nr.

Kvalitetsstandard. Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb. - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud. Serviceloven 83, stk. 1, nr. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Rengøring, tøjvask og indkøb - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 2 Lovgrundlag Formål Indhold Målgruppe/tildelingskriterier 83. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Den kommunale sygepleje Kvalitetsstandard 2017 Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard 3 Kvalitetsstandard for kommunale sygepleje 4 Om den kommunale sygepleje

Læs mere

Generel information og samarbejde

Generel information og samarbejde Generel information og samarbejde INDLEDNING Denne brochure er en del af Roskilde Kommunes kvalitetsstandarder for praktisk hjælp og personlig pleje, træning og meget mere. Kvalitetsstandarderne er en

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2012 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset, og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarder 2014 Personlig hjælp og pleje - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje i boliger uden for plejehjem og botilbud Vi har udarbejdet en

Læs mere

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83 indkøb, midlertidig brændselshjælp og hverdagens aktiviteter Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes praktiske hjælp til borgere i eget hjem: Rengøring, tøjvask, indkøb, midlertidig brændselshjælp

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb, tilberedning af mad og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2015. Hvad er praktisk

Læs mere

Indsatskatalog. Social omsorg Hedensted Kommune

Indsatskatalog. Social omsorg Hedensted Kommune Indsatskatalog Social omsorg Hedensted Kommune Indhold Formål... 3 Indsatser - kort beskrivelse.... 4 Dit hjem personalets arbejdsplads... 9 Hvem leverer indsatsen... 10 Klagemuligheder...11 Ordliste...

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Hvad er praktisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker hjælpen Man kan få hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Hvad er formålet

Læs mere

Visitation og levering

Visitation og levering Visitation og levering Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visitation og levering Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes visitation og levering af de indsatser, der er beskrevet

Læs mere

xpraktisk hjælp UDKAST Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP

xpraktisk hjælp UDKAST Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 UDKAST Indhold Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til

Læs mere

Din hjemmepleje din støtte

Din hjemmepleje din støtte Din hjemmepleje din støtte Kære borger I denne pjece kan du læse om; hvad praktisk hjælp og personlig pleje omfatter, hvad du kan forvente af Horsens Kommune, samt hvad du selv skal være opmærksom på i

Læs mere

Praktisk hjælp. Servicelovens 83 til borgere i eget hjem eller ældrebolig

Praktisk hjælp. Servicelovens 83 til borgere i eget hjem eller ældrebolig Praktisk hjælp Servicelovens 83 til borgere i eget hjem eller ældrebolig Indholdsfortegnelse Hvem kan få hjælp til rengøring og tøjvask? 4 Hvad er målet med den praktiske hjælp? 4 Hvad kan du få hjælp

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG GENEREL INFORMATION OG SAMARBEJDE

SUNDHED OG OMSORG GENEREL INFORMATION OG SAMARBEJDE SUNDHED OG OMSORG GENEREL INFORMATION OG SAMARBEJDE INDLEDNING Denne brochure er en del af Roskilde Kommunes kvalitetsstandarder for praktisk hjælp og personlig pleje, træning og meget mere. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Personlig pleje. Visitationskriterier

Personlig pleje. Visitationskriterier RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Sundhed - Omsorg Personlig pleje Hjemmehjælpen lægger vægt på at den hjælp, vi giver, skaber tryghed og trivsel. Dette gør vi ved at give dig hjælp ud fra dine behov og ud fra,

Læs mere

Personlig hjælp og pleje

Personlig hjælp og pleje xpersonlig hjælp og pleje x I boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 1 Indhold i boliger udenfor plejehjem og botilbud Hvem kan få personlig hjælp og pleje?... 4 Hvad er målet med personlig

Læs mere

1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service.

1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service. Praktisk Hjælp Hvad er ydelsens lovgrundlag 1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service. Hvad er formålet med ydelsen At fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 1 Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp.

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune Hvad er praktisk hjælp?

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning daghjem, aflastning døgnophold, afløsning i hjemmet

Kvalitetsstandard for aflastning daghjem, aflastning døgnophold, afløsning i hjemmet Center for Ældre og Omsorg 1 Kvalitetsstandard for aflastning daghjem, aflastning døgnophold, afløsning i hjemmet Lov om social service 84. 2019 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte

Læs mere

information UDKAST Personlig pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder GENEREL INFORMATION

information UDKAST Personlig pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder GENEREL INFORMATION xgenerel information x Personlig pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder 1 UDKAST Indhold Kære borger... 3 Sådan får du hjælp Hvis behovet opstår... 4 Vurdering af dine behov... 4 Rehabiliteringsforløbet...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for rengøring 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal sikre,

Læs mere

Visitationen sker ud fra en konkret individuel vurdering på baggrund af en helhedsvurdering af den enkelte borgers behov.

Visitationen sker ud fra en konkret individuel vurdering på baggrund af en helhedsvurdering af den enkelte borgers behov. Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om praktisk hjælp?...2 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...2 3.2 Klageadgang...2 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage Praktisk hjælp?...2

Læs mere

2012/2013. Kvalitetsstandard for RENGØRING. Hvis du har brug for hjælp til rengøring. Ishøj Kommune

2012/2013. Kvalitetsstandard for RENGØRING. Hvis du har brug for hjælp til rengøring. Ishøj Kommune 2012/2013 Kvalitetsstandard for RENGØRING Hvis du har brug for hjælp til rengøring Ishøj Kommune 1 Formål: Formålet med at få hjælp til rengøring er at sikre forsvarlig hygiejne i dit hjem samt at medvirke

Læs mere

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp 2017 Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83. Hvilke behov dækker Hjælp/støtte/rehabilitering til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, som borgeren ikke selv

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 20 Kvalitetsstandard for rengøring

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 20 Kvalitetsstandard for rengøring Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 20 Kvalitetsstandard for rengøring 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal sikre,

Læs mere

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016

Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Forslag Kvalitetsstandard for den Kommunale Sygepleje 2016 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune. Formålet med sygeplejefaglig

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015 Visitation og levering Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for visitation og levering Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for visitation og levering af ydelser i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard , stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard , stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard 2018 86, stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Sådan behandler vi din sag...4 3. Serviceniveau...6 4. Klageadgang...10 5. Lovgrundlaget...11

Læs mere

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Voksen- og Sundhedsservice 1. Overordnet lovgrundlag Praktisk hjælp 1.1 Formål med lovgivningen At sørge for, at personer, der har behov for praktisk hjælp i kortere eller

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Version: xx.xx.xxxx Indholdsfortegnelse: Generelt gældende for at modtage omsorgstandpleje... 3 Formålet med omsorgstandplejen efter Sundhedsloven... 3 Vurdering

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1

KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1 KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1 LOVGRUNDLAG FORMÅL INDHOLD MÅLGRUPPE/TILDELINGSKRITERIER 83. Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...3 1.0 Lovgrundlag...4 2.0 Formål...4 3.0 Hvordan søges om praktisk hjælp?...4 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...4

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Læs mere

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2018

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2018 Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er hjemmesygepleje: Hjemmesygepleje er for eksempel Råd og vejledning til håndtering af nye livssituationer i forbindelse med sygdom Undersøgelse og behandling

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundhed og Omsorg Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 E-mail: Sundhed-Omsorg@struer.dk

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

HALS KOMMUNE GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP. hvad du kan forvente fra kommunen på hjemmehjælpens område. Kvalitetsstandard 2005

HALS KOMMUNE GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP. hvad du kan forvente fra kommunen på hjemmehjælpens område. Kvalitetsstandard 2005 12 MYNDIGHEDSFUNKTION: Ældre-og Handigcapafdelingen Tlf. nr.: GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP Ældrechef Anette Jensen Fuldmægtig Randi Elbo Jensen Borgergade 39, 9362 Gandrup 99 54 99 99 Telefontid:

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

Genoptræning & vedligeholdende træning

Genoptræning & vedligeholdende træning Kvalitetsstandarder 2014 Genoptræning & vedligeholdende træning - servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kvalitetsstandarder 2014 Kvalitetsstandard for genoptræning og vedligeholdende træning Kære borger I gør

Læs mere

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2019

Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2019 Hjemmesygepleje Kvalitetsstandard 2019 Hvad er hjemmesygepleje: Hjemmesygepleje er for eksempel Fokus på sundhedsfremme og forebyggelse med henblik på at bevare og styrke borgernes sundhed. Undersøgelse

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig, der tilgodeser dit behov for pleje

Læs mere

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag 83.

Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag 83. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje - i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Serviceloven 83, stk. 1, nr. 1 Lovgrundlag Formål Indhold Målgruppe/tildelingskriterier 83. Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

NÅR DU FÅR HJÆLP I DIT HJEM. Et sundt arbejdsmiljø for din hjælper

NÅR DU FÅR HJÆLP I DIT HJEM. Et sundt arbejdsmiljø for din hjælper NÅR DU FÅR HJÆLP I DIT HJEM Et sundt arbejdsmiljø for din hjælper Kære borger i Københavns Kommune Når du får praktisk hjælp såvel som personlig pleje, er dit hjem din hjælpers arbejdsplads og omfattet

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Visitation til personlig og praktisk hjælp

Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Formål med hjælpen Frederikssund Kommune prioriterer, at borgerne kan blive ved med at være selvhjulpne og aktive. Derfor skal den personlige og praktiske hjælp

Læs mere

råd og vejledning i udførelse af opgaverne

råd og vejledning i udførelse af opgaverne Personlig hjælp og pleje efter Servicelovens 83 samt træning efter Servicelovens 86 stk 2 samt vedligeholdende træning Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes personlige hjælp og pleje til borgere

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Indholdsfortegnelse 1. Hvori består ydelsen?... 2 2. Hvem kan modtage ydelsen?... 3 3. Hvem

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din hjælp og støtte 8 Frit

Læs mere

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Handicap, Psykiatri og Misbrug Kvalitetsstandard 2 Indhold Forord... 4 Lovgrundlag... 5 Formålet med hjælpen... 5 Værdigrundlag og grundprincipper... 5 Hvem

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav 1 / 5 Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav Personlig pleje :, psykisk pleje og omsorg, ernæring Formål/ mål med ydelsen Personlig pleje Give til borgere, der midlertidigt eller varigt ikke

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a LOVGRUNDLAG FORMÅL 83 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat funktionsevne,

Læs mere

Visitation til personlig og praktisk hjælp

Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Formål med hjælpen Hjælpen skal medvirke til at øge din livskvalitet og muligheden for, at du igen kan klare dig selv.

Læs mere