Nordgruppen Den 2. juni Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni Supplerende samlenotat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nordgruppen Den 2. juni Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni Supplerende samlenotat"

Transkript

1 Det Udenrigspolitiske Nævn, Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget, Europaudvalget 2006 UPN Alm.del Bilag 113, FOU Alm.del Bilag 162, URU Alm.del Bilag 195, almindelige anl Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A Nordgruppen Den 2. juni 2006 Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni 2006 Supplerende samlenotat 6. Det vestlige Balkan (side 2) 7. Cuba 9. Iran 10. Mellemøsten (side 4) (side 6) (side 8)

2 2 6. Det vestlige Balkan KOM-dokument foreligger ikke. 1. Resumé Der ventes vedtaget rådskonklusioner vedrørende Det vestlige Balkan. Fokus ventes at være på folkeafstemningen i Montenegro, på status for samarbejdet med det internationale krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien (ICTY), på overgangen fra Høj Repræsentant til EUSR i Bosnien-Hercegovina samt på indgåelse af Stabiliserings- og Associeringsaftale med Albanien. 2. Baggrund Ved folkeafstemningen den 21. maj i Montenegro om løsrivelse fra statsunionen med Serbien stemte 55,6% for løsrivelse. Afstemningen forløb roligt uden nævneværdige incidenter og ODIHR s foreløbige vurdering er, at internationale standarder er overholdt. Det montenegrinske parlament ventes den 3. juni at godkende valgresultatet og vedtage en uafhængighedserklæring. 3. Hjemmelsgrundlag Overvejelser om hjemmelsgrundlaget er ikke relevant. 4. Nærhedsprincippet Overvejelser om nærhedsprincippet er ikke relevant. 5. Formål og indhold Der ventes vedtaget rådskonklusioner vedrørende Det vestlige Balkan. Fokus ventes at være på folkeafstemningen i Montenegro, hvor EU ventes at anerkende valgresultatet. Derudover ventes en kort drøftelse af status for Serbien og Montenegros samarbejde med det internationale krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien (ICTY). Drøftelsen ventes at finde sted på baggrund af en orientering fra udvidelseskommissær Rehn, der aflagde besøg i Beograd den maj. Med stor sandsynlighed vil Rådet have en indledende drøftelse af overgangen fra Høj Repræsentant til en EU-repræsentant (EUSR) til at lede den fortsatte internationale tilstedeværelse i Bosnien-Hercegovina. Overgangen forventes at ske i første halvdel af 2007 og vil bl.a. indebære overvejelser om hvilke udøvende beføjelser, den kommende EUSR skal bevare. Endelig ventes Rådet i forbindelse med indgåelse af Stabiliserings- og Associeringsaftale med Albanien at understrege vigtigheden af gennemførelse af aftalen, som en forudsætning for yderligere EU-tilnærmelse. 6. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke høres.

3 3 7. Gældende dansk ret og forslagets konsekvenser herfor 8. Forslagets konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet Sagen forventes ikke umiddelbart at have konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet. 9. Høring 10. Regeringens foreløbige generelle holdning Fra dansk side venter man at kunne støtte rådskonklusionerne med det forudsete indhold. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger Der forventes generel enighed om synspunkter svarende til de danske. 12. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Spørgsmålet om udviklingen i landene på Det vestlige Balkan har senest været forelagt Folketingets Europaudvalg til orientering forud for rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 15. maj Spørgsmålet om undertegnelse og indgåelse af en stabiliserings- og associeringsaftale med Albanien blev forelagt Folketingets Europaudvalg til orientering forud for rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 10. april 2006.

4 4 7. Cuba KOM-dokument foreligger ikke. Nyt notat. 1. Resumé Rådet forventes at vedtage rådskonklusioner om Cuba. 2. Baggrund Grundlaget for EU's Cuba-politik er den Fælles Holdning af 2. december 1996, der tilskynder til en overgang til pluralistisk demokrati, respekt for menneskerettighederne og en vedvarende forbedring af levestandarden for det cubanske folk. I juni 2003 indførte EU bl.a. som reaktion på fængslingen af 75 dissidenter en række forholdsregler over for den cubanske regering. Disse omfattede begrænsninger på højniveaubesøg på Cuba samt invitation til den fredelige opposition på Cuba til fejringen af EUs nationaldage i Havanna. Den cubanske regering reagerede bl.a. ved at afbryde udviklingssamarbejdet med EU og fastfryse relationerne til EU-ambassaderne i Havanna. Rådet besluttede i starten af 2005 (almindelige anliggender og eksterne relationer, 31. januar - 1. februar 2005) midlertidigt at suspendere disse særlige forholdsregler af Suspensionen blev atter bekræftet på rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne relationer) den juni 2005, idet det blev besluttet at revurdere EU's politik i juni 2006, d.v.s. i forbindelse med den regelmæssige evaluering af den Fælles Holdning. Formålet med justeringen af EU-linien har været at genetablere en kritisk dialog med den cubanske regering mhp. mere effektivt at fremme EU's målsætninger. Samtidig blev det besluttet at intensivere EU's kontakter til den fredelige opposition på Cuba. Denne ændrede linie blev støttet fra dansk side. Det var bl.a. forventningen, at en normalisering af relationerne til den cubanske regering, der også vil tillade genetableringen af en kritisk dialog om menneskerettighedsspørgsmål, kunne bruges som løftestang for konkrete menneskerettighedsforbedringer. Mens der i de forløbne måneder er sket en delvis normalisering af de diplomatiske relationer mellem EU og Cuba, er menneskerettighedssituationen ikke forbedret. 3. Hjemmelsgrundlag Spørgsmålet om hjemmelsgrundlaget er ikke relevant. 4. Nærhedsprincippet Spørgsmålet om nærhedsprincippet er ikke relevant. 5. Formål og indhold Det er forventningen, at der vil blive vedtaget rådskonklusioner om Cuba. Rådskonklusionerne ventes at bekræfte gyldigheden af målsætningerne i EU's Fælles Holdning, ligesom det vil skulle besluttes, om den fra 2005 gennemførte suspension af en række særforanstaltninger overfor Cuba (jf. pkt. 2 ovenfor) fortsat bør opretholdes.

5 5 6. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke høres 7. Gældende dansk ret og forslagets konsekvenser herfor 8. Forslagets konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien eller beskyttelsesniveauet 9. Høring Sendes ikke i høring. 10. Regeringens foreløbige generelle holdning Regeringen finder, at evalueringen af EU's politik ift. Cuba bør tage udgangspunkt i en nøgtern vurdering af, hvordan EU mest effektivt fremmer opnåelsen af de målsætninger, der er defineret i den Fælles Holdning af 1996, herunder især forbedring af menneskerettighedssituationen på Cuba. Mens EU's mulighed for at påvirke udviklingen og politiskformuleringen på Cuba p.t. må vurderes som relativt begrænset, forekommer det vigtigt, at EU bl.a. gennem en kritisk dialog med myndighederne og støtte til den fredelige opposition fortsat målrettet arbejder for en forbedring af menneskerettighedssituationen og demokratiske reformer. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger Der vil først foreligge udkast til rådskonklusioner efter en drøftelse på arbejdsgruppeniveau primo juni, hvorefter der også vil være skabt større klarhed over andre landes holdninger. En række medlemslande ventes at ville arbejde for en substansdrøftelse i Rådet inden vedtagelsen af rådskonklusioner. 12. Forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Sagen har været forelagt Folketingets Europaudvalg til orientering forud for rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni 2005.

6 6 9. Iran KOM-dokument foreligger ikke. Nyt notat. 1. Resumé Der ventes en generel drøftelse af Iran med fokus på udviklingen i sagen om det iranske atomprogram. 2. Baggrund Rådet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) har løbende drøftet sagen om det iranske atomprogram, herunder senest på mødet den maj april Hjemmelsgrundlag Overvejelser om hjemmelsgrundlaget er ikke relevant. 4. Nærhedsprincippet Overvejelser om nærhedsprincippet er ikke relevant. 5. Formål og indhold Styrelsesrådet for Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) vedtog den 24. september 2005 en resolution om det iranske atomprogram, som bl.a. fastslog, at Iran ikke har efterlevet sine forpligtelser i henhold til NPT-traktaten, samt at Irans hemmeligholdelse af atomaktiviteter og utilstrækkelige samarbejde med IAEA rejser spørgsmål, som falder inden for Sikkerhedsrådets kompetence. Den 9. januar 2006 genoptog Iran i strid med flere IAEAresolutioner aktiviteter under det suspenderede iranske uranberigelsesprogram. EU-trioen (Tyskland, Frankrig og UK, bistået af Den Høje Repræsentant) meddelte herefter, at man betragtede det iranske skridt som en afvisning af EU-Iran-forhandlingsprocessen. Primo februar d.å. besluttede IAEA s Styrelsesråd formelt at rapportere sagen til Sikkerhedsrådet. Den 29. marts d.å. vedtog Sikkerhedsrådet en erklæring, som bl.a. udtrykker alvorlig bekymring over de iranske atomaktiviteter samt opfordrer Iran til at efterleve IAEA s resolutioner, herunder genetablere fuld suspension af landets berigelsesaktiviteter. I forbindelse med seneste Rådsdrøftelse den 15. maj d.å. vedtoges konklusioner, som i lyset af Irans fortsat manglende efterlevelse af landets forpligtelser, udtrykker opbakning til, at Sikkerhedsrådet nu pålægger Iran som et bindende krav bl.a. at suspendere landets uranberigelsesaktiviteter. Endvidere understregedes EU s fortsatte opbakning til en diplomatisk løsning på sagen. På det kommende Rådsmøde ventes en generel statusdrøftelse med fokus på den seneste udvikling i sagen. Centralt i drøftelsen forventes overvejelserne om EU s kommende udspil overfor Iran. Med støtte fra Rusland, USA og Kina er det forhåbningen, at EU s udspil vil kunne bibringe forhandlingerne om det iranske atomprogram ny dynamik og dermed bidrage til en diplomatisk løsning. Andre Iran-spørgsmål, herunder menneskerettighedssituationen, forventes ligeledes rejst under drøftelsen. 6. Europa-Parlamentets udtalelser

7 7 Europa-Parlamentet skal ikke høres. 7. Gældende dansk ret og forslagets konsekvenser herfor 8. Forslagets konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet Sagen forventes ikke umiddelbart at have konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet. 9. Høring Sagen ventes ikke sendt i høring. 10. Regeringens foreløbige generelle holdning Regeringen finder, at EU s målsætning fortsat må være en fuldstændig og verificerbar iransk efterlevelse af IAEA s og Sikkerhedsrådets vedtagelser, herunder garanti for det iranske atomprograms udelukkende civile karakter. Regeringen støtter at EU i samarbejde med USA, Kina og Rusland fremkommer med et udspil overfor Iran indeholdende en række incitamenter. Udspilet vil dog være betinget af iransk efterlevelse af IAEA s krav og påbud. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger Der forventes tilsvarende holdninger i de øvrige EU-lande. 12. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Sagen har senest været forelagt Folketingets Europaudvalg til orientering forud for Rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den maj 2006.

8 8 10. Mellemøsten KOM-dokument foreligger ikke. Nyt notat. 1. Resumé Rådet forventes at fortsætte drøftelsen om situationen i Mellemøsten og om EU s fremtidige bistand til de palæstinensiske selvstyreområder. 2. Baggrund Den nye Hamas-ledede palæstinensiske regering blev indsat d. 30. marts Det palæstinensiske selvstyre befinder sig fortsat i en økonomisk og politisk krise. Under rådsmødet den 15. maj 2006 var der enighed om behovet for hurtig etablering af en midlertidig international mekanisme til kanalisering af bistand direkte til den palæstinensiske befolkning som opfølgning på Kvartettens forståelse herom. Der var opbakning til en bred fortolkning af palæstinensernes basale behov med umiddelbar fokus på støtte til sundhedssektoren 3. Hjemmelsgrundlag Spørgsmålet om hjemmelsgrundlaget er ikke relevant. 4. Nærhedsprincippet Spørgsmålet om nærhedsprincippet er ikke relevant. 5. Formål og indhold Rådet forventes at fortsætte drøftelsen om den aktuelle økonomiske og politiske situation i Mellemøsten og om EU s fremtidige bistand til de palæstinensiske selvstyreområder i lyset af den Hamas-ledede regerings konkrete adfærd. Rådet forventes at give politisk opbakning til det fortsatte arbejde med etablering af den nye finansieringsmekanisme. 6. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet skal ikke høres. 7. Gældende dansk ret og forslagets konsekvenser herfor 8. Forslagets konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet Sagen forventes ikke umiddelbart at have konsekvenser for statsfinanserne, samfundsøkonomien, miljøet eller beskyttelsesniveauet. 9. Høring 10. Regeringens foreløbige generelle holdning

9 9 Regeringen kan støtte konkrete skridt fra EU s side, som vil kunne bistå parterne med at fremme fredsprocessen. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger De øvrige EU lande ventes at dele vurderingen af situationen og ønsket om en aktiv indsats fra EU s side i den videre proces. 12. Tidligere forelæggelser for Folketingets Europaudvalg Sagen har tidligere været forelagt Folketingets Europavalg til orientering forud for rådsmødet (almindelige anliggender og eksterne relationer) den maj 2006.

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa Den 9. februar 2011 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender)

Læs mere

Nordgruppen Den 4. maj Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den maj Samlenotat

Nordgruppen Den 4. maj Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den maj Samlenotat Det Udenrigspolitiske Nævn, Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget, Europaudvalget 2006 UPN Alm.del Bilag 91, FOU Alm.del Bilag 144, URU Alm.del Bilag 176, 2727+2728 almindelige anl. B Offentligt UDENRIGSMINISTERIET

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 31. maj 2013 Rådsmøde (udenrigsanliggender - handel)

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-131 Center for Europa og Nordamerika Den 7. juni 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 24.

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3064+3065 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3064+3065 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3064+3065 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa Den 25. januar 2011 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2006 2711+2712 - almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2006 2711+2712 - almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 2711+2712 - almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Nordgruppen Den 16. februar 2006 Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser)

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 10. juli 2014 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 23.

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-6 Center for Europa og Nordamerika Den 4. januar 2017 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 16.

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde 3004+3005 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Den 17. marts 2010 Rådsmøde (almindelige

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde Almindelige anl. Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde Almindelige anl. Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 2996+2997 - Almindelige anl. Bilag 4 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 JUSTITSMINISTERIET Den 9. februar 2010 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 5. marts 2014 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 18.

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 15. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Europaudvalget RIA Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget RIA Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 2873 - RIA Bilag 3 Offentligt Dagsordenspunkt 2: Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2252/2004 om standarder for sikkerhedselementer og

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 29. september 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 2770+2771 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Nordgruppen Den 29. november 2006 Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser)

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3040+3041 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3040+3041 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3040+3041 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa Den 14. oktober 2010 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2004 2608+2609 - almindelige anl. Bilag 6 Offentligt

Europaudvalget 2004 2608+2609 - almindelige anl. Bilag 6 Offentligt Europaudvalget 2004 2608+2609 - almindelige anl. Bilag 6 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 18. oktober 2004 Til underretning

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 13. januar 2014 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 20.

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 77 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del Bilag 77 Offentligt Lovafdelingen Dato: 28. november 2016 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Christian Andersen- Mølgaard Sagsnr.: 2016-3051/01-0043 Dok.: 2145187 Supplerende

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat en europæisk søjle af sociale rettigheder

Grund- og nærhedsnotat en europæisk søjle af sociale rettigheder Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del Bilag 236 Offentligt N O T A T 24-05-2017 Grund- og nærhedsnotat en europæisk søjle af sociale rettigheder J.nr. 2017-3348 CAIJ Europæisk søjle af sociale rettigheder

Læs mere

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 2685 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 7. oktober 2005 Med henblik

Læs mere

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 296 Offentligt 28. april 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3516 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-9 Center for Europa og Nordamerika Den 25. januar 2017 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 6. februar

Læs mere

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg.

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg. Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0028 Bilag 2 Offentligt Notat 13. marts 2009 J.nr. 2009-739-0203 Grundnotat om Europa-Kommissionens forslag til Rådets direktiv om gensidig bistand ved inddrivelse af fordringer

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3096 - RIA Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3096 - RIA Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3096 - RIA Bilag 3 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Supplerende samlenotat vedrørende de sager inden for Justitsministeriets ansvarsområde, der forventes behandlet på

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 14. marts 2016 Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 1. oktober 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Notat. Skatteudvalget L 99 Bilag 9 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund

Notat. Skatteudvalget L 99 Bilag 9 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund Skatteudvalget 2015-16 L 99 Bilag 9 Offentligt Notat 26. februar 2016 J.nr. 15-2917515 Moms, Afgifter og Told HMH Notat Forslag til Kommissionens gennemførelsesforordning om etablering af et arbejdsprogram

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.6.2018 C(2018) 3572 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 6.6.2018 om ændring af Rådets Forordning (EF) nr. 2271/96 af 22. november 1996 om beskyttelse

Læs mere

Dette er et uddrag (side 66-69) af FVST i EU's samlenotat vedr. rådsmøde i oktober 2012. (redak. LNS) SAMLENOTAT

Dette er et uddrag (side 66-69) af FVST i EU's samlenotat vedr. rådsmøde i oktober 2012. (redak. LNS) SAMLENOTAT Dette er et uddrag (side 66-69) af FVST i EU's samlenotat vedr. rådsmøde i oktober 2012. (redak. LNS) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 8. oktober

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 2996+2997 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 2996+2997 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 2996+2997 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Den 4. februar 2010 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender) den

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18.

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18. Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3681 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2019-368 Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts 2019 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0580 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0580 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0580 Bilag 2 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 2705+2706 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Nordgruppen Den 19. januar 2006 Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser)

Læs mere

Europaudvalget 2012 Rådsmøde 3209 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 Rådsmøde 3209 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 Rådsmøde 3209 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 26. november 2012 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt Notat Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Samlenotatet sendes efterfølgende til Videnskabsudvalget Rådsmøde (konkurrenceevne) (det indre

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3367 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3367 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3367 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-133 Center for Europa og Nordamerika Den 5. februar 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2011 3097 - transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 3097 - transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 3097 - transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt Forsvarsministeriet Klima- og Energiministeriet 26. maj 2011 SAMLENOTAT 4. Stress test af kernekraftværker KOM-dokument foreligger

Læs mere

Europaudvalget 2006 2767 - beskæftigelse m.v. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2006 2767 - beskæftigelse m.v. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 2767 - beskæftigelse m.v. Bilag 1 Offentligt Samlenotat Folketingets Europaudvalg Kopi: Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg AK/AT RMH/JAIC 17. Direktivforslag vedr. ændring og forenkling

Læs mere

Europaudvalget. Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Offentligt referat Offentligt REFERAT AF 29. EUROPAUDVALGS MØDE

Europaudvalget. Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Offentligt referat Offentligt REFERAT AF 29. EUROPAUDVALGS MØDE Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Offentligt referat Offentligt Europaudvalget REFERAT AF 29. EUROPAUDVAGS MØDE Mødedato: Fredag den 8. april 2011 Tidspunkt: Kl. 10.00 Sted: Vær. 2-133 Dagsorden

Læs mere

Nordgruppen Den 1. maj 2007. Samlenotat. 1. Forberedelse af Det Europæiske Råd den 21.-22. juni 2007 (side 3) 4. Somalia (side 9)

Nordgruppen Den 1. maj 2007. Samlenotat. 1. Forberedelse af Det Europæiske Råd den 21.-22. juni 2007 (side 3) 4. Somalia (side 9) Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget, Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2007 FOU Alm.del Bilag 121, URU Alm.del Bilag 168, UPN Alm.del Bilag 84, 2799+2800 - almindelige anl. Offentligt UDENRIGSMINISTERIET

Læs mere

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt Notat Til Folketingets Europaudvalg 2. februar 2016 J.nr. 15-2917515 Moms, Afgifter og Told HMH Notat Hermed fremsendes notat vedrørende EU-Kommissionens

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007

SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007 Europaudvalget 2007 2837 - Beskæftigelse m.v. Bilag 3 Offentligt 1. 19. november 2007 SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007 17. Kommissionens Hvidbog om en EU-strategi om sundhedsproblemer

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 2. april 2014 Rådsmøde (udenrigsanliggender inkl. forsvar

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3432 - RIA Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3432 - RIA Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3432 - RIA Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Samlenotat vedrørende de sager inden for Justitsministeriets ansvarsområde, der forventes behandlet på det ekstraordinære rådsmøde

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 27 Offentligt 3. november 2015 Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2015 1) Kommissionens handlingsplan for en kapitalmarkedsunion - Rådskonklusioner

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3536 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-33 Center for Europa og Nordamerika Den 26. april 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 8 Offentligt 1. oktober 2007 Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Foreløbig oversigt over Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 1. Implementering

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3288 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 9. januar 2014 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 20.

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde RIA Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde RIA Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3018 - RIA Bilag 3 Offentligt SAMLENOTAT om Udkast til Rådets konklusioner om psykosocial støtte i tilfælde af nødsituationer og katastrofer af 17. maj 2010 (9736/10) og om

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-214 FORSVARSMINISTERET Den 4. maj 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender, inkl. forsvar) den

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

Europaudvalget Uddannelse, ungdom og kultur Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget Uddannelse, ungdom og kultur Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 2689 - Uddannelse, ungdom og kultur Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 4. november 2005 Med

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt 29. oktober 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2009 1. (evt.) Opfølgning på G20-Finansministermøde den

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 16 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 16 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 16 Offentligt Europaudvalget, Retsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 8. februar 2015 Kommissionen indfører ny procedure til beskyttelse

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009 Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0038 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 11. februar 2009 FVM 634 SAMLENOTAT

Læs mere

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2010 Rådsmøde 3027 - økofin Bilag 4 Offentligt 8. februar 2015 Supplerende samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 13. juli 2010 1. Den europæiske finansielle tilsynspakke a) (evt.)

Læs mere

Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt edlemmerne af Folketingets Europaudvalg deres stedfortrædere lag Journalnummer Kontor 400.C.2-0 EUK 4. april 2005 Med henblik på mødet i Folketingets Europaudvalg

Læs mere

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3713 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. september 2019 Rådsmøde (energi) den 24. september 2019 Dagsorden Side

Læs mere

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 2948 - Økofin Bilag 2 Offentligt 26. maj 2009 Supplement til samlenotat vedr. ECOFIN den 9. juni 2009 Dagsordenspunkt1b: Internationale regnskabsstandarder Resumé På ECOFIN den 9. juni

Læs mere

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 (Omtryk - 28-04-2017 - Revideret version) Rådsmøde 3534 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-31 Center for Europa og Nordamerika Den 25. april 2017

Læs mere

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget Almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 2640+2641 - Almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 25. februar 2005 Til underretning

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 27. februar 2006 /DAL Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om rederes erstatningsansvar

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3498 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22525 Center for Europa og Nordamerika Den 27. oktober 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Europaudvalget Transport, tele og energi Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget Transport, tele og energi Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2010 3052 - Transport, tele og energi Bilag 3 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 10. november 2010 J. nr. 2010-4249 Internationalt Kontor Supplerende samlenotat: Rådsmødet (Transport,

Læs mere

Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Notat Samlenotat til Folketingets Europaudvalg med henblik på møde i Rådet (Konkurrenceevne industri, indre marked, forskning) den 21. 22.

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 10. oktober 2013 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 21.

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 923 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 923 Offentligt Europaudvalget 2003-04 EUU Alm.del Bilag 923 Offentligt PDF udgave (141 KB) merne af Folketingets Europaudvalg stedfortrædere Journalnummer Kontor 400.C.2-0 EUK 1. juni 2004 Med henblik på mødet i Folketingets

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato: 23. februar 2011 Kontor: Internationalt Supplerende samlenotat til brug for rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 24. 25. februar

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3548 - beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 01-06-2017 NOTAT Samlenotat vedrørende rådsmødet (beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 9. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

Europaudvalget 2007 2816+2817 Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2007 2816+2817 Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2007 2816+2817 Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Nordgruppen Den 6. juli 2007 Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den

Læs mere

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. april 2005 Med henblik

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3466 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-55 Center for Europa og Nordamerika Den 11. maj 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den Det Udenrigspolitiske Nævn 2018-19 UPN Alm.del - Bilag 133 Offentligt 31.01.2019 Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den 19.02.19 Dagsordenspunkt 5: Kommissionens refleksionspapir vedr. et bæredygtigt

Læs mere

Justitsministeriet. Lovafdelingen. Europaudvalget Miljø Bilag 5 Offentligt. Bidrag til samlenotat for rådsmødet (miljø) den 27. juni 2006.

Justitsministeriet. Lovafdelingen. Europaudvalget Miljø Bilag 5 Offentligt. Bidrag til samlenotat for rådsmødet (miljø) den 27. juni 2006. Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 5 Offentligt Justitsministeriet Lovafdelingen Dato: 22. juni 2006 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2006-768/21-0014 Dok.: LVM40184 Bidrag til samlenotat for rådsmødet

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 358 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 12. juli 2005 Kontor: Det Internationale Kontor Sagsnr.: 2005-3061/1-0009 Dok.: CDH40325

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005.

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005. Udenrigsudvalget URU alm. del - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 21.-22.

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 14. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 25 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg. Fremsendelse af grundnotat

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 25 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg. Fremsendelse af grundnotat Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 25 Offentligt j.nr. 05/133003 Dato : 8. november 2006 Til Folketingets Skatteudvalg Fremsendelse af grundnotat Hermed fremsendes grundnotat vedrørende Kommissionens

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 223 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. 29. august 2018

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. 29. august 2018 Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0567 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 29. august 2018 Forordningsforslag vedr. fælles regler og standarder for organisationer, der

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 8. november 2018

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 8. november 2018 Europaudvalget 2018 Rådsmøde 3652 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2018-3721 Center for Europa og Nordamerika Den 8. november 2018 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3139 - miljø Bilag 3 Offentligt S AM L E N OT AT Klima- Energi- og Bygningsministeriet Rådsmøde (miljø) den 19. december 2011 8. Klimaforandringer: Afrapportering fra COP17

Læs mere

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0543 Bilag 1 Offentligt NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Resumé Kommissionen

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 7. december 2007 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3074 - konkurrenceevne Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3074 - konkurrenceevne Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3074 - konkurrenceevne Bilag 2 Offentligt Samlenotat Konkurrenceevnerådsmøde den 9.-10. marts 2011 (forskningsdelen) Punkt 1: Punkt 2: Punkt 3: Det Europæiske Semester: Årlig

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om det europæiske

Læs mere

Europaudvalget 2008 2878+2879 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 2878+2879 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 2878+2879 - Almindelige anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 FORSVARSMINISTERIET Den 6. juni 2008 Nordgruppen Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt Kulturministeriet, 26. september 2017 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på vegne af Den

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 2 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Kommissionens forslag til Rådets afgørelse om den holdning,

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 2 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 16. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

Europaudvalget almindelige anl. Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget almindelige anl. Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2007 2799+2800 - almindelige anl. Bilag 4 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK j.nr. 400.A.5-0-0 Nordgruppen Den 21. maj 2007 R E F E R A T Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser)

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0520 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0520 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0520 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet vedrørende energieffektivitet og

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3298 - RIA Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3298 - RIA Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3298 - RIA Bilag 2 Offentligt Dato: Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret Sagsbeh: Sanne Renée Stengaard Jensen Sagsnr.: 2014-3051/01-0020 Dok.: 1080691 Supplerende samlenotat

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde Beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde Beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3583 - Beskæftigelse m.v. Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Sagsnr.: 1708190 Dok. nr.: 479838 Dato: 23-11-2017 Samlenotat vedrørende rådsmødet (beskæftigelse,

Læs mere

(FISCUS) (KOM(2011)706).

(FISCUS) (KOM(2011)706). Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0706 Bilag 1 Offentligt Notat 9. januar 2012 J.nr. 2011-221-0039 Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om fastlæggelse af et handlings-program

Læs mere