Socialpædagogiske løsninger - til mennesker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialpædagogiske løsninger - til mennesker"

Transkript

1 Socialpædagogiske løsninger - til mennesker med komplekse problemstillinger Den Sociale Udviklingsfond

2 2 Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond har mere end 20 specialiserede botilbud og projekter i hele Danmark og hovedadministration i Odense. Den Sociale Udviklingsfond er en nonprofit almennyttig fond. Den Sociale Udviklingsfond arbejder tæt sammen med sagsbehandlere, kommuner, sundhedsvæsen og andre offentlige instanser. Det handler om mennesket I Den Sociale Udviklingsfond (SUF) er vi optaget af at skabe udvikling og øget livskvalitet for mennesker, der er belastet af personlige og sociale problemstillinger. Det sker gennem en bred vifte af støtte-, lærings- og udviklingstilbud rundt om i vores mere end 20 afdelinger, som ligger spredt over hele landet. Vores tilbud retter sig oftest mod mennesker, som kæmper med flere mere eller mindre identificerede og diagnosticerede problemstillinger på én gang. Derfor skræddersyr vi altid vores løsninger, så de tager udgangspunkt i det enkelte menneskes behov og skaber mulighed for udvikling. Vi har et stærkt hold af professionelle socialkonsulenter, der alle mestrer veldokumenterede metoder inden for blandt andet kognitiv træning, recovery og miljøterapi. Gennem målrettet relationsarbejde søger vi at skabe en sund retning mod større selverkendelse, øget motivation og ansvar for eget liv for det enkelte menneske. Disse elementer er tilsammen en vej mod større livskvalitet. Michael Hansen, direktør i Den Sociale Udviklingsfond

3 3 Arbejde har utrolig stor betydning. Man bliver naturligt træt, og man tjener sine egne penge. Derfor har vi et netværk af arbejdsgivere, hvor de unge kan prøve kræfter med arbejdslivet. Morten Bruun Pedersen, afdelingsleder i SUF Sydsjælland. Målgrupper Den Sociale Udviklingsfond arbejder primært med unge i alderen år. Det er unge, som ofte kæmper med meget komplekse og sammensatte problemstillinger. Mere end halvdelen af de mennesker som indskrives hos Den Sociale Udviklingsfond har en eller flere diagnoser. Vi skaber blandt andet tilbud for mennesker med: Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) ADHD Angst og fobier Dobbeltdiagnoser Misbrugsproblemer Post Traumatisk Stress (PTSD) Selvskadende adfærd Skizofreni Udadreagerende adfærd Spiseforstyrrelse Rådgivning og støtte til unge med anden etnisk baggrund og ASF Problemerne giver sig ofte udslag i stress, svære selvværdsproblematikker, socialfobi og manglende selverkendelse, som gør det vanskeligt at leve et godt liv. Derfor er det også afgørende, at vores tilbud altid tager udgangspunkt i det enkelte menneskes samlede livssituation. I Den Sociale Udviklingsfond ser vi ikke kun mennesket ud fra en diagnose.

4 4 Den Sociale Udviklingsfond SUF er kendetegnet ved et meget engageret og professionelt personale. De følger op på ting, tager initiativ og tør tænke ud af boksen, når det er nødvendigt med nye initiativer til gavn for borgeren. Jimmi Nielsen, psykiater, Center for Skizofreni, Aalborg Universitets Hospital. Socialpædagogiske løsninger til individuelle behov Den Sociale Udviklingsfond udvikler ydelser, som dækker et bredt spekter af mennesker med svære og sammensatte problemstillinger. Vores tilbud er altid nøje tilpasset den enkeltes aktuelle behov og mulighed for udvikling. Vores tilbud omfatter: Akutplacering jf. 66 Hybridmodel jf. 107 Anbringelse i egen bolig jf. 52 og 66 Ungdomssanktion og alternativ afsoning Botilbud jf. 107 Støtte i egen bolig jf. 85 Efterværn jf. 76 Undersøgelser og udredning jf. 50 Arbejdsevneafklaring, mentor mm jf. LAB loven

5 Hybridmodellen I Den Sociale Udviklingsfond søger vi hele tiden at gå nye veje i bestræbelsen på at udvikle vores socialpædagogiske praksis - altid med afsæt i, hvordan vi kan skabe størst mulig udvikling og livskvalitet for det enkelte menneske. Hybridmodellen er et godt eksempel. Et individuelt designet bo-tilbud, der etableres i fælleskab med den unge, en mesterlærefamilie, den kommunale myndighed og Den Sociale Udviklingsfond. Rammerne er udviklet som et nyt fleksibelt fællesskab, hvor vi har søgt at bringe det bedste i spil fra blandt andet døgninstitutioner og familiepleje. Her får den unge over en længere periode indrettet sig i egen boligpavillon side om side med en mesterlærefamilie. 5 Den Sociale Udviklingsfond finder du på Tilbudsportalen.

6 6 Den Sociale Udviklingsfond Den sidste redningsplanke DEN UNGE: Angst, OCD, ADHD, ludomani, hash-misbrug, selvmordsforsøg, tvangsindlæggelser og behandlingsdomme. Ingen troede længere på, at 31-årige Martin havde en fremtid. Med undtagelse af en ihærdig socialkonsulent fra Den Sociale Udviklingsfond, der blev ved med at kæmpe for Martin/Mike, når han selv gav op. Jeg fik vildt mange chancer det er jeg taknemmelig for i dag, siger Martin, der i dag er butikschef. Troen på sig selv i verden DEN UNGE: 22-årige Trine har efter to år hos Den Sociale Udviklingsfond fundet ro med sig selv og lært at forvalte et liv, som var præget af aspergersyndrom, OCD og selvskadelig adfærd. Oplevelsen af at finde modet, blive taget alvorligt og at være den vigtigste brik i mit eget liv, har givet mig troen på, at der også er en plads for mig i den virkelige verden, siger Trine, der klarer sig med stadig mindre støtte.

7 Familien fik livet tilbage 7 PÅRØRENDE: Som mor, far eller søskende til en ung med svære lidelser, er der brug for tryghed og mental aflastning. Rita, der er mor til Anne, sætter ord på betydningen: Jeg er tæt på at sige, at SUF har reddet både Annes og vores liv. De tager sig ikke kun af Anne. De tager sig også af os. Hvis jeg for eksempel er bekymret over noget med Annes spiseforstyrrelse, så får jeg svar, og jeg har aldrig følt, at jeg har været til ulejlighed, siger Rita Hansen. Socialkonsulenten: Vi er til at få fat på døgnet rundt, hvis den unge bliver ramt af større udfordringer, som han eller hun ikke selv kan håndtere. Det er vigtigt for dem at mærke, at vi følger dem tæt. Signe Ask, socialkonsulent, Den Sociale Udviklingsfond.

8 8 Den Sociale Udviklingsfond SUF er ikke som de andre SUF s socialkonsulenter har formået at skabe en ekstraordinær god kontakt til vores 18-årige borger. Det betyder, at de har rykket ham meget på det ene år, han har været hos dem. Samtidig er SUF dygtige til at lave en koordineret indsats i kraft af deres kontakter til såvel jobcenter, uddannelser som misbrugscenter og psykiatrien. Som sagsbehandler sætter jeg pris på samarbejdet med SUF. De er gode til at inddrage mig, når det er nødvendigt. Jeg får løbende statusbeskrivelser om, hvad der arbejdes med, og hvad der er fokus på. Esben Lautrop-Rasmussen, socialrådgiver i Myndighed Social, Assens Kommune. Socialkonsulenten: Vi oplever SUF som meget professionelle og fagligt dygtige. Socialkonsulenterne har et godt og realistisk blik for borgerens ressourcer. De er gode til at hjælpe borgere med at indgå i det omgivne samfund, for eksempel fritidstilbud, job og uddannelse. Bente Larsen, faglig leder, Sagsbehandlerteam Vesthimmerlands Kommune.

9 SUF og det med kontakten SUF er dygtige til at fange den unge lige på kornet. De ansatte ved, hvad de taler om, og de har den professionalisme, som vi har brug for fra et tilbud. Det er min oplevelse, at SUF allerede i de indledende samtaler med os og borgeren fanger problematikken. De ser, hvad borgeren har brug for og får forløbet grebet godt an. 9 Eva Hoffmann, tilsynskonsulent, Myndighed og Bestiller, Egedal Kommune. Kommunens sparringspartner Et element, som jeg rigtig godt kan lide ved SUF er, at de ikke er en pengemaskine. Vi bruger dem også som sparringspartnere og medudviklere af vores medarbejdere i kommunen. Det gælder for eksempel inden for området med spiseforstyrrelse, hvor de har en høj ekspertise. Her er de med til at gøre os dygtigere som kommune og hvor de ikke har tanke på, at de ved at give os kompetencer måske fratager sig selv nogle opgaver Henning Iversen, Centerleder for Socialpsykiatri og Udsatte, Aabenraa Kommune.

10 10 Den Sociale Udviklingsfond Vi går op i, om det virker I Den Sociale Udviklingsfond arbejder vi løbende med at dokumentere og evaluere vores indsatser. Det handler om viden. Dels den viden, som vi bruger som et udviklingsværktøj til at forbedre vores daglige arbejde. Dels den viden, hvormed vi fremviser effekterne af vores indsatser. Siden 2007 har Den Sociale Udviklingsfond arbejdet systematisk med dokumentation og evaluering. Vi opererer med dokumentationens tre ben: Evaluering og dokumentation står centralt i Den Sociale Udviklingsfond. Til det arbejde benytter vi det eksterne analysebureau SocialRespons. Her har man specialiseret sig i evaluering, udvikling og rådgivning inden for det sociale og kulturelle område. SocialRespons foretager løbende analyser, evalueringer og dokumentation af indsatserne i Den Sociale Udviklingsfond. Dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond 1 2a Afdelingernes egne dokumentationsredskaber Et webbaseret dokumentationsredskab (suf.sui.dk) 2b En kvalitativinterviewundersøgelse. Både 2a og 2b varetages af vores eksterne partner SocialRespons 3 Et lærings- og udviklingsforløb, der skaber det fælles udgangspunkt for at arbejde med dokumentation. De enkelte ben supplerer og understøtter hinanden og giver tilsammen et fyldestgørende billede af resultatet af vores indsats.

11 11 På kan du se konkrete eksempler på, hvordan vi arbejder med dokumentation og evaluering.

12 12 Den Sociale Udviklingsfond Socialpædagogik med mange strenge Den Sociale Udviklingsfond ønsker at sætte en dagsorden inden for det socialpædagogiske område. Det handler om udvikling og deling af viden gennem praksis. Flere steder i landet er Den Sociale Udviklingsfond initiativtager til indsatser og projekter, hvor vi ofte i tæt samspil med kommuner går nye veje. SUND LIVSSTIL Er det muligt at flytte et ungt og psykisk sårbart menneske til et nyt sted i sit liv gennem et målrettet arbejde med sund kost og motion? Det satte Bostedet Stranden sig i 2014 for at undersøge gennem to livsstilsprojekter, der blandt andet skabte synlige resultater i form af vægttab, rygestop og øget livskvalitet for flere unge. DET KREATIVE FÆLLESSKAB I Den Sociale Udviklingsfond afprøver vi gerne nye metoder inden for det socialpædagogiske felt. For eksempel ved at lade den udsatte unge og socialkonsulenten mødes i et nyt fællesskab, hvor de fra et fælles og ligeværdigt udgangspunkt arbejder med alt fra kunst til improvisationsteater og litteratur.

13 13 SOCIALØKONOMI Samfundet har brug for, at der bliver skabt flere socialøkonomiske virksomheder, som både formår at inkludere udsatte mennesker og skabe økonomisk bæredygtige forretninger. I Den Sociale Udviklingsfond har vi positive erfaringer med driften af socialøkonomiske virksomheder. Vores afdeling, BOAS Specialister, der tæller medarbejdere med diagnosen autisme spektrum forstyrrelse, er en bæredygtig forretning, der skaber arbejdspladser for autister og konkurrerer med andre it-virksomheder på det private marked. Den Sociale Udviklingsfond står også bag den socialøkonomiske virksomhed Café Frida i Aarhus - et beskæftigelsesrettet forløb for unge kvinder fra Aarhus Kommune. Målet er at skabe en økonomisk bæredygtig forretning, der på pris og kvalitet konkurrerer med byens øvrige cafeer. SOMMERLEJR SUF STRAX på Fyn er vært for et gratis sommerferietilbud til 30 børn i alderen 7-13 år, der ellers ikke har mulighed for at komme på ferie. Børnene, der er visiteret af deres hjemkommune, får en uge med aktiviteter, sjove lege, frisk luft, sund mad og masser af værdifuldt fællesskab.

14 14 Den Sociale Udviklingsfond Det kendetegner indsatserne i Den Sociale Udviklingsfond Alle vores tilbud er individuelt tilpassede, så de matcher det enkelte menneskes behov. Vores socialkonsulenter er til rådighed 24 timer i døgnet. Vi tror på det fælles tredje I Den Sociale Udviklingsfond har vi gode erfaringer med at lade socialkonsulenten og den unge mødes om en fælles opgave, et fælles produkt eller et fælles stykke arbejde. Det fælles tredje er for Den Sociale Udviklingsfond en central socialpædagogisk metode, som styrker relationen mellem den unge og konsulenten og derved skaber grobund for personlig udvikling i ligeværdige rammer.

15 15 De unges stemme I perioden blev 17 tilfældigt udvalgte unge fulgt fra indskrivning og indtil to år efter udskrivning med en række interviews undervejs. Målet har været at belyse de unges udvikling og lade deres stemme komme til orde. Hvad virker, og hvad virker ikke? Hvordan skabes der udvikling og livskvalitet, set med den unges øjne. Det handler om brugerinddragelse.

16 Foto: Emil Ryge Christoffersen m.fl. Layout: KreativGrafisk Tryk: J. M. Thomsen Elbo 2015 Specialister i socialpædagogiske løsninger Den Sociale Udviklingsfond (SUF) består af 22 selvstyrende afdelinger og 250 medarbejdere. Den Sociale Udviklingsfond har siden 1991 udviklet målrettede socialpædagogiske løsninger, som bliver til i tæt samspil med kommuner. Hovedkontoret er placeret i Odense. Den Sociale Udviklingsfond Hunderupvej Odense M

De unges stemme. - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond. Den Sociale Udviklingsfond. www.suf.

De unges stemme. - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond. Den Sociale Udviklingsfond. www.suf. De unges stemme - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 De unges stemme - evaluering og inddragelse af unges erfaringer

Læs mere

SUF Den Sociale Udviklingsfond

SUF Den Sociale Udviklingsfond SUF Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond SUF SYD SUF SYD s vision er at udvikle og arbejde med metoder og indhold som gør den afgørende forskel for unge og familier»med betydelige personlige

Læs mere

SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte

SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte Stress Frygt Flashbacks Angst PTSD SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte SUF SYD Den Sociale Udviklingsfond 2 SUF SYD - SUF-modellen Hvem er vi SUF SYD er en del af Den Sociale Udviklingsfond, som har

Læs mere

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri SAMARBEJDE mellem botilbud og psykiatri Vi er overbevist om, at vores samarbejde betyder, at vi hver især står stærkere. SAMMEN STÅR VI STÆRKERE Sammenhæng mellem psykiatrisk behandling og den pædagogiske

Læs mere

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler.

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. BB for fagpersoner Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. I forløbet indgår følgende: kontaktperson Beskæftigelse i en af tre arbejdsenheder

Læs mere

Stoa Udgående Team. Akuthjælp Udredning Bostøtte

Stoa Udgående Team. Akuthjælp Udredning Bostøtte Stoa Udgående Team Akuthjælp Udredning Bostøtte Målgruppe Vi yder specialiseret hjælp til dig, som kæmper med psykiske vanskeligheder som spiseforstyrrelser, skizofreni, personlighedsforstyrrelser og derfor

Læs mere

Stadig krig indeni? SUF SYD

Stadig krig indeni? SUF SYD Stadig krig indeni? tilbyder PTSD-ramte veteraner vejledning og hjælp til at håndtere de problemstillinger, hverdagen kan give som tidligere udsendt 2 - SUF-modellen Er du ramt af PTSD? De fleste veteraner

Læs mere

Evaluering og dokumentation

Evaluering og dokumentation Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Merværdi gennem udvikling Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Hvis dokumentationsindsatsen

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE AFSLUTTENDE RAPPORT - 2015 INFORMATION OM PUBLIKATIONEN Udgivetjuni2015 Udarbejdetaf:

Læs mere

Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger

Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger SUF SYD Den Sociale Udviklingsfond 2 SUF SYD - Hybridmodellen Hvem er vi SUF SYD

Læs mere

God kontakt til psykisk sårbare

God kontakt til psykisk sårbare MindResult God kontakt til psykisk sårbare - Rådgivning og kompetenceudvikling I tvivl? Som rådgiver på et jobcenter, eller sagsbehandler i kommunen, oplever du måske jævnligt at være i kontakt med borgere,

Læs mere

Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget. 4. oktober 2017

Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget. 4. oktober 2017 Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget 4. oktober 2017 Psykiatri budget 2018-71 mio. kr. Levering af 85 i egen bolig - mio.kr.; 1.172 Egne borgere i egne virksomheder - mio.kr.; 10.362.000.000.000.100

Læs mere

Ny café med. social opskrift. på menuen

Ny café med. social opskrift. på menuen Ny café med social opskrift på menuen Med stolthed, ranke rygge og spændte blikke blev dørene åbnet i den nye økologiske Café Frida i Aarhus. En socialøkonomisk virksomhed drevet af Den Sociale Udviklingsfond,

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste rammer og give de bedste tilbud

Læs mere

Når ønsket er et helt normalt liv

Når ønsket er et helt normalt liv Når ønsket er et helt normalt liv Evaluering af Den Sociale Udviklingsfond - et socialpædagogisk tilbud til unge og voksne Sammendrag www.suf.dk SUF Den Sociale Udviklingsfond 2 Når ønsket er et helt normalt

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet STRATEGI Social & Psykiatri i Vejle Kommune 2019-2021 nye skridt - hele livet NYE SKRIDT HELE LIVET vejen til ny velfærd i Social & Psykiatri I Vejle Kommune gentænker vi i disse år vores velfærd og innoverer

Læs mere

STA for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA)

STA for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA) STA for fagpersoner Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA) Forløbet er fleksibelt, aftales individuelt og kan strække sig fra 13 uger og fremefter. I forløbet indgår følgende: Vejleder Intern praktik

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet september 2015 1 Ydelseskatalog

Læs mere

Region Syddanmarks socialcentre

Region Syddanmarks socialcentre Din GUIDE til Region Syddanmarks socialcentre Maj 2014 Xxxxxx Indhold Region Syddanmark - en kompetent leverandør................. side 3 Handicapcenter Nordøstfyn, Region Syddanmark................. side

Læs mere

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere.

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Michael Petterson Arbejdsmarkedschef/Vejle kommune Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Kommer omkring. Ø Hvordan er billedet

Læs mere

Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering

Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering Alle har ret til et arbejdsliv Beskæftigelsesrettet hjerneskaderehabilitering Når livet slår en kolbøtte Det har været et langt sejt træk, men jeg er på rette vej - og det havde jeg ikke været uden HKI

Læs mere

Formålet med tilbuddet er at give den enkelte borger en boligmæssig

Formålet med tilbuddet er at give den enkelte borger en boligmæssig SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO SEL 107 Adresse: Vest Manna Allé 8, 9700 Brønderslev Telefon: 4173 6739 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sorensen@99454545.dk

Læs mere

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015

områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 områder, som selvfølgelig er fremadrettet Virksomhedsplan 2014-2015 41 42 43 S Strategiarbejde Indsats navn Fysioterapi til personer med psykisk sygdom Hovedansvarlig Fysioterapeut Helen Andersen Strategitema

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER Et liv uden styrende rusmidler HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER Behandlingstilbud til unge op til 30 år Novavi Stofrådgivningen Mål og målgruppe Behandlingstilbud til unge op til 30 år Novavi Stofrådgivningen

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Mønsterbrud BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN 10-23 ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Kontakt Ring/sms 31223241 / martin@knudsenoghartmann.dk

Læs mere

Socialpsykiatrien Assens Kommune

Socialpsykiatrien Assens Kommune Socialpsykiatrien Assens Kommune Om Socialpsykiatrien Hvad er socialpsykiatri? Hvilke kommunale opgaver? Hvem er målgruppen? Hvor kommer de fra? Hvordan gør vi? Hvorfor? Rehabilitering, vækst og udvikling

Læs mere

Beskæftigelse og sundhed

Beskæftigelse og sundhed Beskæftigelse og sundhed Investering i arbejdsrettet rehabilitering Seniorkonsulent Torben Birkeholm torben.birkeholm@hjoerring.dk Tlf. 41 22 60 22 29. November 2017 Værdigrundlaget for Arbejdsmarkedspolitikken

Læs mere

Metoder på det specialiserede socialområde

Metoder på det specialiserede socialområde 12. februar 2018 Metoder på det specialiserede socialområde Manglende tid og krav til dokumentation er det vanskeligste at håndtere for de FOA-medlemmer, der arbejder på det specialiserede socialområde.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Januar 2012 1 Socialpsykiatrisk støtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med

Læs mere

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume De friholdte unge på uddannelseshjælp Et resume En undersøgelse af friholdelsesårsagerne blandt friholdte unge 18 29 årige på uddannelseshjælp i Holstebro kommune Udarbejdet af socialrådgiver Ester Bertelsen

Læs mere

Det gode liv. Strategi for udvikling og specialisering. Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer

Det gode liv. Strategi for udvikling og specialisering. Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer Det gode liv Strategi for udvikling og specialisering Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer Strategiens formål er at understøtte det gode liv for borgere

Læs mere

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom SUF Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond» skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom 2 Indhold Værdier... 3 Målgruppe... 4 Formål og

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet

STRATEGI. Social & Psykiatri i Vejle Kommune nye skridt - hele livet STRATEGI Social & Psykiatri i Vejle Kommune 2015-2017 nye skridt - hele livet NYE SKRIDT HELE LIVET vejen til ny velfærd i Social & Psykiatri I Vejle Kommune gentænker vi i disse år vores velfærd og innoverer

Læs mere

Evaluering og dokumentation

Evaluering og dokumentation Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Merværdi gennem udvikling Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Hvis dokumentationsindsatsen

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) og med svære adfærdsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Praktiske oplysninger Center for Misbrug og Socialpsykiatri Teglgårdshuset - Bostøtten Teglgårdsparken 103A, st., 5500 Middelfart Tlf.: 2939 3517/2128

Læs mere

Nordjysk Praksisdag 2016

Nordjysk Praksisdag 2016 Skal man have en diagnose for at få hjælp? Målgruppe: læger Beskrivelse af indholdet. Alt for mange børn henvises til psykiatrisk udredning uden at der er afprøvet en relevant indsats i primær sektoren

Læs mere

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser Servicedeklaration 1 Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 3 Hvad består den specialiserede indsats af?... 3 Dagtilbud, 85... 3 Midlertidig botilbud,

Læs mere

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Socialpsykiatrien Psykiatri- og Handicapområdet 2 2019-2020 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det

Læs mere

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud.

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud. Midlertidig botilbud Servicelovens 107 Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud Lejre Kommune Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Del 1 -

Læs mere

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Tilsynet vedrører Driftsorienteret tilsyn med et tilbud Publiceret den 20-12-2018 Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Socialtilsynet har foretaget et administrativt økonomisk tilsyn vedrørende

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med gennemgribende udviklingsforstyrrelse og/eller fysisk funktionsnedsættelser og/eller psykiske

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida

2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida Ydelsesbeskrivelse 2019 2 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida 3 Ydelsesbeskrivelse for Café Frida, Mejlgade 14, 8000 Århus C Om Cafe Frida Café Frida blev en del af Den Sociale Udviklingsfond i 2015, hvor

Læs mere

Rammeaftale Udviklingsstrategi. Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012

Rammeaftale Udviklingsstrategi. Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012 Rammeaftale 2013- Udviklingsstrategi Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde Rammeaftale på det specialiserede

Læs mere

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson

SUF BETA. Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Målrettede og individuelle arbejdsprøvnings- og mentorforløb med fast kontaktperson Mentorpakke Personlige og tætte kontaktforløb med støtte til arbejdsmarkeds- og uddannelsesforløb Arbejdsprøvningspakke

Læs mere

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger Det gode ved programmet er, at det arbejder med problemerne hele vejen omkring den unge så det både er den unge og forældrene, der får hjælp. Sagsbehandler Åse Sætervoll, Holstebro Kommune Yderligere oplysninger

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) Overgangen. Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE

ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE ALENE KAN VI NOGET, SAMMEN KAN VI MERE AUTISMECENTER SKIVE DAGTILBUD H C Ørsteds Vej 1 7800 Skive Tlf: 9915 7225 DØGNTILBUD Bilstrupvej 28 7800 Skive Tlf: 9915 7200 AutismeCenter Skive tilbyder aktivitets-

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet 2015 1 Ydelseskatalog for

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

VI SAMLER KRÆFTERNE. Overordnet indsatsbeskrivelse

VI SAMLER KRÆFTERNE. Overordnet indsatsbeskrivelse VI SAMLER KRÆFTERNE Overordnet indsatsbeskrivelse 1 Overordnet indsatsbeskrivelse 1. Titel Overordnet indsatsbeskrivelse for det tværkommunale samarbejde om rehabilitering og palliation i forbindelse med

Læs mere

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde 2014-2017 Den socialpolitiske indsats i København retter sig mod de borgere, der måtte have brug for en særlig indsats. Det er de socialt udsatte

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord Alkohol- og stofmisbrug har store menneskelige omkostninger for den enkelte borger med et misbrug og for dennes pårørende. Et alkohol-

Læs mere

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Opholdsstedet Sundbylillevej Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Team Cura Team Cura er et socialpædagogisk tilbud, som består af et tværfagligt samarbejde mellem psykologer, pædagoger og

Læs mere

I Minibo får du en ny chance

I Minibo får du en ny chance I Minibo får du en ny chance Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler, og hvis hverdag er præget af psykiske lidelser. Behov for ro og tryghed Minibo er

Læs mere

ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK SAMMEN MED DIG

ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK SAMMEN MED DIG ODENSE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2018-2022 SAMMEN MED DIG INDHOLD SIDE 4 SIDE 7 SIDE 11 SIDE 12 SIDE 13 SIDE 15 SIDE 16 SIDE 17 SIDE 18 SIDE 20 SIDE 23 Indledning Derfor en værdighedspolitik Værdier Vi

Læs mere

Velkommen til temamøde

Velkommen til temamøde Velkommen til temamøde 1. december 2008 Specialrådgivningen i Holbæk Handicap & Hjælpemidler VISO og specialrådgivning Anne Marie Kaas Claesson, Konsulent VISO Børn og Unge Elisabeth Nørgård Andreasen,

Læs mere

Plan for det psykosociale område

Plan for det psykosociale område Plan 2020 - for det psykosociale område J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Borgmesteren skriver et forord, når den korte version af Plan 2020 er vedtaget. J. nr. 00.01.00P22 2 Begreber vi anvender Gladsaxe Kommune

Læs mere

Notat. Håndholdt sundhedsindsats for sårbare borgere i Ballerup Kommune

Notat. Håndholdt sundhedsindsats for sårbare borgere i Ballerup Kommune SOCIAL OG SUNDHED Sundhedshuset Dato: 17. marts 2014 Tlf. dir.: 4477 2271 E-mail: trk@balk.dk Kontakt: Tina Roikjer Køtter Notat Håndholdt sundhedsindsats for sårbare borgere i Ballerup Kommune Baggrund

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015 Beskæftigelse, Social, Økonomi Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Ref. Kurthj Dir. tlf. 4631 5574 Mobil 61 36 38 52 kurthj@roskilde.dk Den 21. maj 2015 Politik for sociale indsatser på voksenområdet:

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter:

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter: YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Livsstil, fælles energi og mestring

Livsstil, fælles energi og mestring Livsstil, fælles energi og mestring 24. november 2015 Region Midtjylland Regionspsykiatrien Vest Livsstil, fælles energi og mestring Konference for medarbejdere og borgere i psykiatrien Der er ulighed

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk

Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk Videnscenter for Socialpsykiatri Indhold Denne pjece vil gøre dig lidt klogere på, hvad Åben Dialog er, hvordan det foregår, samt hvad borgeren og du som professionel

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte.... 2 Forord...

Læs mere

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Temamøde om uddannelseshjælp Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Ungeenheden Rebild Ungeenheden varetager følgende opgaver: Uddannelsesindsats for unge uden uddannelse under 30 år (7 ungerådgivere)

Læs mere

Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus

Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus Ressourceforløb i Jobcenter Aarhus Oplæg v. Marianne Eriksen Søren 28 år Flere år på kontanthjælp Arbejdsmarkedscenter peger på førtidspension Bostøtte via VH (ADHD) hver 14 dag. Tidligere hjemløseproblematik

Læs mere

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk KORT OM BLÅ KORS blaakors.dk Alle mennesker har lige høj værdi Behovet for hjælp er stort Vi hjælper mennesker i nød Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som har eksisteret i Danmark siden

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB

TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB TILBUD TIL BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER ASKOVHUS BESKÆFTIGELSESFORLØB FORMÅLET Formålet med Askovhus beskæftigelsesforløb er at hjælpe borgere med spiseforstyrrelse til at blive beskæftigelsesparate

Læs mere

Workshop 1 Rehabilitering vejen til beskæftigelse

Workshop 1 Rehabilitering vejen til beskæftigelse Workshop 1 Rehabilitering vejen til beskæftigelse Hvorfor skal vi tale beskæftigelse og traumer I 2014 er 29% af flygtninge og 25% af familiesammenførte er i beskæftigelse efter 3 år i Danmark (alder 25-64)(Integration

Læs mere

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin.

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin. SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD BROEN: stof og alkohol Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Aftaler for Autismeområdet. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Autismeområdet. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Autismeområdet Psykiatri- og Handicapområdet 2019-2020 2 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det dialogbaserede

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Behandling af børn, unge og deres familier

Behandling af børn, unge og deres familier Behandling af børn, unge og deres familier Navlestrengen er ligesom en sikkerhedssele, så barnet ikke falder ud af moderen. Nu er der kommet et ozonhul i himmelen. Så er Guds gulv ikke længere helt tæt,

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Hvem er Specialområde Hjerneskade? Specialområde Hjerneskade er Region Midtjyllands tilbud

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Social- og Borgerservice. Projekt UDE-HOS. - En særlig socialpsykiatrisk 99 indsats i Frederikssund Kommune

Social- og Borgerservice. Projekt UDE-HOS. - En særlig socialpsykiatrisk 99 indsats i Frederikssund Kommune Social- og Borgerservice Projekt UDE-HOS - En særlig socialpsykiatrisk 99 indsats i Frederikssund Kommune Projekt UDE-HOS et særligt tilbud efter Servicelovens 99 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Kort

Læs mere

STV for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV)

STV for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV) STV for fagpersoner Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV) Forløbet er modulopbygget og fordelt på 13 ugers afklaring og intern praktik i Regnbuehuset og 13 uger i virksomhedspraktik med løbende

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar 2016 Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk

Læs mere

Sådan kan man sammenfatte Side 1 en af ny 7 undersøgelse, som

Sådan kan man sammenfatte Side 1 en af ny 7 undersøgelse, som OVERSETE MULIGHEDER Ledige nydanskere har overraskende stort potentiale Af Julie Steenbuch Holt Tirsdag den 20. november 2018 Udsatte nydanskere på kontanthjælp har et bedre helbred end etniske danskere

Læs mere

R&R2. Erfaringer Odense kommune. efterår efterår 2018

R&R2. Erfaringer Odense kommune. efterår efterår 2018 R&R2 Erfaringer Odense kommune efterår 2016 efterår 2018 R&R2 - STATUS EFTERÅR 2018 Hvem henviser: privatpraktiserende psykiatere psykiatrien misbrugscenter sagsbehandlere jobcenter mund til øre Aldersspredning:

Læs mere

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 ORGANISERING Jobcentre Behandling Psykiatri sygehusene Lokal psykiatrien Region Syddanmark Sygehusene Skoler og daginstitutioner Socialpædagogisk indsats

Læs mere