DBM NYT Dansk Balkan Mission

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DBM NYT Dansk Balkan Mission"

Transkript

1 DBM NYT Dansk Balkan Mission Dør til dør-besøg i Gamacesti og Dragoslavele Indvielse af hus i Cetateni Julepakker, litteraturprojekter og samarbejde med Bibelselskabet. Nr. 4/4 December årg.

2 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende kristen hjælpeorganisation, der særligt arbejder i Rumænien. Dansk Balkan Mission formidler skole- og hospitalsudstyr, medicin, tøj og sko, møbler m.m. yder hjælp til fattige og ensomme gamle i Câmpulung og omegn yder støtte til sygehusophold og medicinsk behandling til fattige familier yder hjælp og vandforsyning til romalandsbyer især i Arges amt bygger multihuse med sundhedsklinik og kirkesal udgiver kristen litteratur primært på rumænsk Dansk Balkan Mission Brændstrup Røddingvej 5 A 6630 Rødding Tlf: dbm@balkanmission.dk Web: Facebook: Dansk Balkan Mission Giro nr.: Bank: Nordea Revision: Deloitte, Esbjerg Bestyrelse: Formand: Niels Arne Skov, Brændstrup Næstfmd: Niels Peder Nielsen, Silkeborg Christian Fredensborg, Gram Lisbet Kaas, Brændstrup Gerda Skov, Brændstrup Redaktion: Knud W. Skov Forsidefoto: Irina og Iulica Onica på hhv. 37 og 42 år fra Dragoslavele. Siden sidst Transport: I september blev der sendt en lastbil, hvor der f. eks. var 19 hospitals senge m. madrasser til lungehospitalet i Câmpulung, desuden mange lagner og plejemateriale til byens store sygehus. Til Speranta DBM i Câmpulung var der tøj og sko, kørestole, krykker, kontorstole og cykler, kasser med rustfrit stål og porcelæn, Bleer, dyner og puder samt flere paller med konserves fra Tulip. Til Estera Decean i Blaj var der nogle kasser med små tæpper og babytøj og desuden blev der også sendt adskillige kasser til Pucioasa med konserves og andre ting. Især i forbindelse med de mange husbesøg i landsbyerne ( som f.eks. Gamacesti og Dragoslavele) har det været godt at kunne dele noget konserves ud til de fattige familier. Når man ved sådanne besøg bliver klar over, at familien har sengeliggende syge eller handicappede voksne i kørestol, er det fint at kunne give nogle gode bleer. Det er en enorm hjælp for en mor, der ikke har nogen vaskemaskine, men skal hente hele sit forbrug af vand i spande ved en fælles vandhane. red.

3 Gademission i Gamacesti Af Gigi Gugiu I dagene d oktober var vi 4 hold à 2 personer, som besøgte alle husene i Gamacesti. Vi nåede at besøge 300 familier. I de tre dage var der næsten konstant regn. Det var faktisk godt, for det gjorde, at vi kunne træffe de allerfleste af romaerne hjemme i husene med hjælp og samtaler. Vi fik lov at tale med dem og fortælle dem evangeliet om Jesus. Vi kunne også høre, om en eller flere var syge. Vi oplevede mange åbne døre og åbne samtaler. For mange af dem var svaret på forkyndelsen, at de ikke kunne omvende sig, for de havde en begravelsesplads i den ortodokse kirke. Nogle havde bekymringer, om de kunne være trofaste mod Gud; andre havde noget eller nogen, som holdt dem tilbage fra at vende om. Endnu andre ville vente, til Gud gav dem en anden chance eller de afviste os blot. Der var dog kun en, som afviste forkyndelsen med eder og forbandelser. Kun nogle få ønskede at bede med os med et ønske om at blive kristne. 3 Alt i alt var det velsignede dage, som vi er Gud taknemmelig for!

4 Dør-til-dør besøg. af Adrian Dulgheru Refleksioner over Guds godhed og gode dage i Gamacesti. 4 Efter evangelisationsdagene i Gamacesti er jeg blevet klar over det privilegium, vi har, når vi får lov at række evangeliet og praktisk hjælp til de mange fattige i byen. Tak til Gud, fordi vi fandt alle disse mennesker hjemme, og når de pga. regnen nærmest nødte os til at komme indenfor. Jeg er overbevist om, at alt det, der foregik, var et resultat af bøn og tillid til Gud. Meget behov for hjælp Husene var ganske rene og pæne indvendigt, og mange hjem har pyntet væggene med farvede tæpper som for at dække over fattigdommen. I hvert af husene fandt vi beboere med hver sin beretning om behov og nød. Et gennemgående træk var mangel på elektricitet og dernæst en række helbredsproblemer. I Gamacesti mødte vi 5 døvstumme og en hel del med delvise lammelser.

5 Usund frygt for Gud Nogle af indbyggerne i Gamacesti er af den overbevisning, at hvis de søger hjælp hos Gud og derefter vender tilbage til at leve uden Gud, så vil Gud straffe dem hårdt. Derfor sagde nogle af dem, at det var bedst ikke at omvende sig. De frygter straf eller dom her i livet langt mere end den evige dom (selv om de fleste andre ville forstå deres liv som en straf). På den anden side siger de, vi må virkelig gøre det, - vi må omvende os med Guds hjælp, for vi er så dårligt et folk. Uddeling af musik Mange af dem har med 5 taknemmelighed modtaget de CDer med lovsange, som vi delte ud i alle de hjem, hvor de havde en CDafspiller. Vi hørte flere gange, at de satte CDen i afspilleren og spillede musikken højt, straks vi havde forladt

6 huset. Vi delte det ud, som vi havde, ca. 30 CDer, hvoraf nogle var med prædikener på. Nogle af romaerne var så glade for disse besøg, at de, når vi var gået videre, snart sluttede op om os i nabohusene. En kvinde fulgte med, så hun hørte evangeliet forkyndt i tre forskellige huse. 6 Glæde og modstand Børnene var også til stor glæde. De fleste af dem var stille og samledes rundt om os og lyttede intenst. Vi mødte en kvinde, som havde vældig stor modstand mod os, men som i flere omgange vendte tilbage for at fortsætte samtalen med Nicu, Gigi og mig, men hver gang sluttede hun ved at afvise os. Efter at jeg talte med hende, gik hun vredt ind i sit hus og efterlod mig i regnen. Et øjeblik efter kom hun tilbage med en paraply i hånden uden dog at ville føre samtalen videre. Vi måtte sige for os selv, at Gud, du velsigner os selv gennem vore modstandere. Nogle af de lokale frygter præsten i Berevoesti (den rumænske by, som Gamacesti ligger ved). Han har advaret dem mod at gå til denne sekt. Han har endda fået nogle af børnene til at sværge på, at de ikke vil komme til os. Præsten har truet med ikke at give dem nadveren mere, hvis de besøger vore samlinger. Vi beder for ham.

7 Den blinde kvinde Der er en blind kvinde, som har gjort et stort indtryk på mig. Udtrykket i hendes ansigt udstrålede en inderlig fred og hun lyttede meget optaget til hvert ord, som Gigi forkyndte. Hun strikkede på en bluse, da vi kom til hende. Tænk en blind kvinde sidder med sådan et arbejde. Vi vil snart besøge hende igen. Hendes navn er Maria Preoteasa, og hun er ca. 70 år. Hun blev blind ved en hjerneoperation for 26 år siden. Hun ønsker at tro på Jesus. Vi vil snarest bringe hende nogle kassettebånd med andagter af J. Moscovici. Rebeca Ursu er 12 år og lammet. Hun kender Jesus som den, der gør undere. Vi vil huske at besøge hende fremover med småbøger og farver/ tegninger med bibelske motiver. Hun vil gerne høre mere om Jesus 7 Stelian Furdui på 72 blev delsidigt lammet for et år siden. Han har nu fået et gangstativ, da han ikke går så godt. Han savner også medicin og træ til opvarmning. Disse besøg blev også en anledning for Stelian til at tage imod Jesus som sin frelser. Dette er det evige liv, at de kender dig, den eneste sande Gud, og ham, du har udsendt, Jesus Kristus. Joh 17.3

8 Gademission i Dragoslavele 8 af Gigi Gugiu DBMs team med hjælpere var også på gademission i Dragoslavele. Som i Gamacesti besøgte DBMs medarbejdere samt nogle hjælpere fra Câmpulung, Pucioasa og Târgoviste d november hvert eneste hus i Valea Hotarului, der hører til kommunen Dragoslavele. Der var i alt 12 personer med rundt i byen. Vi havde vaskepulver og konservesdåser fra Tulip i Danmark med rundt. Vejret var fint til husbesøg, hvor vi ville fortælle om Jesus. Der var let regn og sne, så mange var hjemme. Romaerne i Valea Hotarului var åbne for vore besøg, og vi blev ofte inviteret indenfor. Vi hørte mange sige tak for det elektricitetsprojekt, som DBM havde udført for et par år siden. Vi fik lov at dele evangeliet om Jesus i hvert eneste hjem og alle blev opfordret til at tage imod Jesus som deres frelser.

9 Alle blev også inviteret til enten selv at komme eller sende deres børn til at være med i multihuset, når vi har samlinger der. Mange kom frem med forskellige problemer. Det er materiel nød, helbredsproblemer og behov for medicinhjælp. Der er også mange, der mangler bleer til spædbørn eller til handicappede og syge. Nogle spørger også efter hjælp til at reparere tag på husene. Der er også en del bekymring blandt de ældre i landsbyen, fordi det er blevet forbudt dem at hente mere brænde i skoven, end de selv kan bære, så de må til at købe træ, samtidig med at socialhjælpen til ældre er blevet beskåret fra myndighederne. Så bliver det hårdt at holde varmen om vinteren, og de spørger sukkende om hjælp. På billedet (forsiden) kan man se Irina og Iulica Onica på hhv. 37 og 42 år. De har 2 børn og må arbejde hårdt for at kunne give mad til familien. De er i færd med at fremstille 500 koste til en mand fra Brasov nord for bjergene. På den måde håber de at kunne tjene penge nok til at komme igennem vinteren ud over de penge, de tjente ved at sælge skovbær i den forgangne sommer. 9 Husk gerne at betale medlemskontingent for 2016 inden d

10 Et hus brød i brand! af Knud Skov I roma-landsbyen Cetateni brød et to-familiers hus i brand i slutningen af oktober. Huset indeholdt 2 rum! 10 Når to familier kan bo i to rum, så skyldes det, at man traditionelt har et rum som hele familiens bolig. Det består typisk af et rum med køkken/opvarmning i et hjørne, samt stue og soveværelse i et med senge, der optræder som sofaer i løbet af dagen. Toiletbesøg klares i et skur udenfor, ligesom det meste af livet leves derude. I dette hus var der altså to rum og to familier. 2 brødre boede i husets to rum med deres familie hver familie med 4 børn. Ved branden, der startede med en elektrisk kortslutning, kom alle vel ud af huset, men begge familier mistede alt, hvad de ejede. Efter midlertidigt at have været rykket sammen hos bedsteforældrene, er de gået i gang med at genopbygge. Den ene familie beholder grunden og bygger der, mens den anden bygger lige uden for byen. Da Gigi kommer på besøg i byen 3 uger senere, kan han konstatere, at der er sket en hurtig genopbygning. Begge huse er godt på vej til at blive beboelige. Der er tag på husene, og begge huse bliver med mere end 1 rum til familien. I byen Cetateni er der en hel del medlemmer i pinsekirken, og det er med støtte fra familier i pinsekirker i Bucharest, at husene er blevet bygget så hurtigt.

11 Indvielse af huset i Cetateni Af Gigi Gugiu Multihuset i Cetateni er efterhånden blevet helt færdigt. Det bliver officielt taget i brug og indviet som forsamlingssal og kirkesal d Præsten Nico Vulpe fra Pucioasa vil står for for indvielsen. Det har ventet noget, da borgmesteren i byen vil være optaget af opgaver til parlamentsvalget frem mod d og helt naturligt ønsker han også at deltage. Allerede i 2014 var der afsat grund til byggeriet. Grunden blev støbt i november 2014, bygget i april/maj 2015 og skulle blot gøres færdig indvendig og have hegn omkring. Der var dog sket en misforståelse i forbindelse med placering af huset. Derfor anfægtede nogle af romaerne afgrænsningen af grunden. Endelig i løbet af juni måned i 2016 kom de sidste ting på plads med tilslutning af el og hegn om huset. Huset har været i brug til en uges lejraktivitet i september. Der var mange børn og de kom til at betyde noget særligt for Adrian, der har givet os dette lille glimt: Børnene her lytter tydeligt, når vi taler Bibelens Ord til dem. I går var der endda nogen af dem, der græd, da de så et videoklip om Jesu død. Det er som om det er meget vigtigere for disse børn, end det vi har mødt de andre steder. Efter lejren spurgte de os: Hvornår kommer I tilbage, kom endelig igen! Jeg spurgte dem, om de har nogen til at lære dem om Bibelen og synge eller bede med dem. De svarede, at der var ikke nogen til at tage sig af det. De længes efter at høre mere. Hver aften blev de glade i huset sammen med os for at rydde op og gøre rent. Tak for forbøn for os og børnene tak at dette hus kom op at stå. På denne baggrund er det en ekstra stor glæde, at huset nu kan tages rigtigt i brug og at der kan blive holdt børnesamlinger der fremover. 11

12 2300 julepakker på vej...!! 12 Igen i 2016 er der pakket julepakker til de mange familier med børn, som DBM s medarbejdere kender gennem deres møder i landsbyerne. I alt er der i 2016 pakket 2300 pakker. 7. klasse fra Brændstrup kristne Friskole pakkede en torsdag en slikpose til hver julepakke. Derefter kom blyanter og blyantsspidsere, kladdehæfter mm. i pakkerne. Julepakken blev fuldendt med nogle dåser konserves og et lille julehæfte oversat fra dansk, så der er noget for hele familien. Det har været en stor glæde, at vi i år har modtaget støtte fra menighedsrådene ved hhv. Brejning kirke v. Spjald og Hostrup kirke til julepakke-projektet. Den støtte har været en god hjælp tak til disse to sogne. Vi håber at flere vil se denne mulighed fremover og f.eks. gøre som Grindsted menighedsråd, der har sat julepakker på til en indsamling i kalenderåret DBMs projekter og tipsmidler. Den årlige ansøgning om at få del i uddelingen af tipsmidler blev indsendt den 8. februar Af forskellige grunde er tildeling og udbetaling af støtte blevet udskudt flere gange. Først den 17. november blev der taget en afgørelse i finansudvalget. Det har været en prøvelse at vente på disse penge, der var budgetteret til brug i Rumænien. Derfor var det en stor lettelse at få bekræftet, at ,15 kr. vil være til rådighed for flere øremærkede projekter. På DBMs hjemmeside er det muligt at se hvilke projekter, der er undervejs i DBM-regi. Det er også muligt at se det budgetterede beløb for gennemførelse. Husk gerne disse projekter i forbøn og støtte.

13 Litteratur-projekter Siden 1.8. har en iransk asylansøger siddet på et lånt kontor i Herning. Han hedder Sam Amalyari, er 35 år og kommer fra Teheran. Sam og flere andre asylansøgere har søgt ind i et kristent fællesskab og er blevet døbt. Da Sam og de andre havde været i Herning i godt et ½ år, opstod ideen om, at han og andre kunne tilknyttes en virksomhed i en slags ulønnet praktik. Samtidig kom ideen om først at få lavet den lille hjertebog på Farsi og dernæst at få oversat op mod halvdelen af Et er nødvendigt til farsi. Sam begyndte i august og har nu næsten oversat det første bind af andagtsbogen. Det særlige ved Sam er nemlig, at han tidligere har arbejdet som tolk i Iran og derfor begår sig flydende på både farsi, arabisk og næsten flydende på engelsk. Korrekturlæsning For at sikre at bogens farsi er en god oversættelse, valgte DBM at kontakte flere forskellige iranere for at finde korrekturlæsere. Der var ikke så mange, som magtede det, og derfor søgte vi i både Norge og Tyskland. I DELK-kirken i Bergen sidder en iransk kristen, der kender andagtsbogen fra norsk, og i SELK-kirken i Leipzig sidder en tilsvarende iraner med den engelske udgave af andagtsbogen. Begge læser korrektur på farsi-teksterne. Oversættelsen er planlagt til en udgivelse i begyndelsen af International byttehandel Da disse kontakter blev etableret, blev der også aftalt, at oversættelsen på farsi skal byttes med den oversættelse af Luther lille katekismus med forklaringer, som netop er blevet oversat og udgivet i Tyskland. Begge bøger udgives ud fra princippet om, at når trykkeriregningen er betalt, er de gratis at dele ud. DBM modtager dog gerne gaver til projektet. Som en ekstra bonus i forlængelse af samarbejdet med SELK-kirken, fik DBM i november besøg fra Lutheran Heritage Foundation. Matthew Heise derfra besøgte DBM for at drøfte evt. 13

14 finansiel støtte til bog-projekter på rumænsk og farsi. Desuden arrangerede DBM møder med flere andre missionsselskaber med Matthew Heise og han var bla. med på Dansk Bibel-Instituts konference for missionsidentitet i København. Ankomst-event Der vil blive en markering når farsi-oversættelsen af katekismen ankommer til Danmark. Det er den 19. december kl i Brændstrup på Ramsherred 13. Alle med interesse for det kirkelige arbejde blandt farsitalende er velkommen. 14 Indsamling - multihus i Lazaresti Der er stadig indsamling til et hus i Schitu-Golesti kommune. Målet er på kr. For det beløb kan der købes grund og bygges et hus på ca. 120 m2 incl. el, varme og hegn. Vi er pr. 30/11 nået op på ca kr. TAK!

15 Til oplysning om CPR-nr. vedr. skattefradrag - eller til aftale om PBS Navn: Adresse, postnr. by: CPR-nr. Bank: Reg. nr. konto nr. Beløb: pr. måned / kvartal / år fra dato: Dato: Underskrift: DBM er godkendt til at modtage gaver med skattefradrag iflg. ligningslovens 8A og 12 stk. 3. DBM foretager indberetning af gaver, hvor vi har CPR-nr. tilknyttet. Så får giveren skattefradrag (for 2016 højst kr.). Gaver kan sendes: via netbank til reg.nr. 2451, kto via girokonto nr via MobilePay til tlf (Husk afsender!) 15 For at beholde retten til, at gaver kan trækkes fra i skat, skal DBM opretholde sit medlemstal. Det koster kun 50,- kr. årligt at være medlem. Tak til de mange, der allerede har indbetalt medlemsbidrag. Få også gerne flere til at modtage bladet. Det sendes gratis! Matthew Heise fra Lutheran Heritage Foundation blev vist rundt på lageret hos DBM.

16 DBM i samarbejde med Bibelselskabet DBMs hjertebog består udelukkende af bibelvers. DBM har desuden to andre minibøger efter samme koncept på vej. De kaldes for Ankerbogen og Korsbogen, så de danner den bibelske treklang: Tro, Håb og Kærlighed. Bøgerne udgives i samarbejde med Bibelselskabet, der har ophavsret til den anvendte bibeloversættelse. Bøgerne er fortsat gratis og koster kun porto. Vi glæder os over, at mini-bøgerne fortsat kan spredes og over den gode kontakt med Bibelselskabet. DBM-Nyt udgives af Dansk Balkan Mission og indeholder orientering om vort arbejde. Bladet udsendes frit til alle interesserede. Dansk Balkan Mission Brændstrup Røddingvej 5 A, 6630 Rødding tlf dbm@balkanmission.dk ØkoTryk, Astrup, 6900 Skjern

Nr. 1 Marts 2015 22. årg. dbm - nyt

Nr. 1 Marts 2015 22. årg. dbm - nyt Nr. 1 Marts 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt 1 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende kristen hjælpeorganisation, der særligt arbejder i Rumænien. Dansk Balkan Mission formidler skole- og

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission Der byggemodnes i Varfuri Formandens årsberetning Bekendelse og dåb i Gamacesti DBM-bøger spredes i flere lande Husbesøg og evangelisation Nr. 2/4 Juni 2018-25. årg. 2 Dansk

Læs mere

Dansk Balkan Mission. dbm - nyt

Dansk Balkan Mission. dbm - nyt Nr. 4 December 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt 1 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende kristen hjælpeorganisation, der særligt arbejder i Rumænien. Dansk Balkan Mission formidler skole-

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 3 September 2012 19. årg.

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 3 September 2012 19. årg. Nr. 3 September 2012 19. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt INDHOLD: Hvad sker der nu i landsbyerne? Tipsmidler Constantin Asavoaie Gymnasium og handelsskole Skolebørn i landsbyen 2 Dansk Balkan Mission

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission Besøg i Danmark af 6 medarbejdere fra Rumænien med bla. et besøg i Viborg - her på Borgvold. Her er også 3 med fra DBM Nr. 1/4 Marts 2016-23. årg. 2 Dansk Balkan Mission er

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission DBMs årsberetning for 2016 Glimt fra 25 års jubilæumsårsmøde To mænd ved navn Nicolae DBMs volontører igennem årene Husbyggeri i Schitu-Golesti Nr. 2/4 Juni 2017-24. årg. 2

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission 2 nye udgivelser med i familiejulepakker DBM hjalp i tide... Sådan oplevede koret turen til Danmark DBM medudgiver på flere småskrifter DBM medlemsskab via Betalingsservice!!

Læs mere

Nr. 3 September 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT

Nr. 3 September 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT Nr. 3 September 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT 1 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende kristen hjælpeorganisation, der særligt arbejder i Rumænien. Dansk Balkan Mission formidler skole-

Læs mere

DBM - NYT. Dansk Balkan Mission

DBM - NYT. Dansk Balkan Mission Nr. 2 Juni 2014 21. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT INDHOLD: Multihuset blev rejst i Gamacesti Når spørgsmålet lyder... Indvielse i Gamacesti 1. juni 2014 Årsberetning DBM s årsmøde El-installation

Læs mere

DBM - NYT. Dansk Balkan Mission. Nr. 3 September 2013 20. årg. INDHOLD:

DBM - NYT. Dansk Balkan Mission. Nr. 3 September 2013 20. årg. INDHOLD: Nr. 3 September 2013 20. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT INDHOLD: Læs en speciel beretning om DBM s projekter i romalandsbyer med vandforsyning og multihuse m.m. 1 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission Påskemøder i Roma-landsbyer DBMs årsberetning for året 2018 En sky af støv... "Et er nødvendigt" på slovakisk Sebastians protese monteret 30 symaskiner som nødhjælp! Nyt medlem

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission En tilstoppet skorsten Barneliv i roma-landsbyer Tandlæger i roma-landsbyer Et er nødvendigt på nye sprog og nye steder Nr. 3/4 September 2016-23. årg. 2 Dansk Balkan Mission

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission Formandsskift i DBM Medarbejdere på roma-konference Med Irene og Niels Peder i Rumænien Glimt fra sommerlejre i romalandsbyer Et er nødvendigt spredt flere steder i Europa

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2014 21. årg.

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2014 21. årg. Nr. 1 Marts 2014 21. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt INDHOLD: Nybyggeri i Gamacesti Begravelse i Valea Macelarului Besøg af rumænske medarbejdere Daniela Coscodaru Tandlægehjælp til børn Hospitalet

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission INDHOLD:

dbm - nyt Dansk Balkan Mission INDHOLD: Nr. 2 Juni 2013 20. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt INDHOLD: Kirken i Pucioasa Beretning 2012 Bogprojekter En udfordring Tjenesten - et privilegium Nye projekter Giv dem noget at spise DBM-Nyt 2-2013.indd

Læs mere

Dansk Balkan Mission. dbm - nyt. Indhold: Efterårsdage i Rumænien Personlig hjælp Bogprojekter Varme i skolen Forskelligt Byggeri i Gamacesti

Dansk Balkan Mission. dbm - nyt. Indhold: Efterårsdage i Rumænien Personlig hjælp Bogprojekter Varme i skolen Forskelligt Byggeri i Gamacesti Nr. 4 December 2013 20. årg. Dansk Balkan Mission dbm - nyt Indhold: Efterårsdage i Rumænien Personlig hjælp Bogprojekter Varme i skolen Forskelligt Byggeri i Gamacesti 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2013 20. årg.

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 1 Marts 2013 20. årg. Nr. 1 Marts 2013 20. årg. dbm - nyt Dansk Balkan Mission INDHOLD: Besøg fra Rumænien Bogprojekter Lia og Alexandru Hospitalet i Câmpulung Roma-museum Årsmøde 3. maj Kirken i Pucioasa 2 Dansk Balkan Mission

Læs mere

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 4 December 2012 19. årg.

dbm - nyt Dansk Balkan Mission Nr. 4 December 2012 19. årg. Nr. 4 December 2012 19. årg. dbm - nyt Dansk Balkan Mission INDHOLD: Kirken i Pucioasa Hjælp til hospitalet i Câmpulung Hilsen fra Speranta DBM Julepakker 2012 Bogprojekter En julehilsen Sundhedshus for

Læs mere

Nr. 2 Juni 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT

Nr. 2 Juni 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT Nr. 2 Juni 2015 22. årg. Dansk Balkan Mission DBM - NYT 1 DBM-Nyt 2-2015 ny.indd 1 12-06-2015 10:55:24 2 Dansk Balkan Mission er en landsdækkende kristen hjælpeorganisation, der særligt arbejder i Rumænien.

Læs mere

DBM NYT Dansk Balkan Mission

DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM NYT Dansk Balkan Mission DBM på vej i 25 år Velkommen til DBMs jubilæum/årsmøde Husbyggeri i Schitu-Golesti Uddeling af familiepakker til jul Bibeluddeling på hospital i Câmpulung Nr. 1/4 Marts 2017-24.

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 15-05-2016. Tekst. Johs. 14, 15-21. Der er altid noget overstadigt over Pinsesøndags gudstjeneste. Det er så let at synge og i al sin glans stråler livslyset over Guds nåde. Det er centrum

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

Gud taler til mennesker -1

Gud taler til mennesker -1 Gud taler til mennesker -1 Gud taler til børn Mål: Børnene opdager, at Gud taler til mennesker og deler sine hemmeligheder med dem, der søger ham, ærer ham og holder sig tæt til ham. Børnene får forståelse

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Døm os. o Gud, men gør os fri i dommen. I din tilgivelse bli r frihed til. AMEN

Døm os. o Gud, men gør os fri i dommen. I din tilgivelse bli r frihed til. AMEN 3. søndag i advent 2016, Hurup og Gettrup Mattæus 11, 2-10 Døm os. o Gud, men gør os fri i dommen. I din tilgivelse bli r frihed til. AMEN Jeg kan ikke gå på vandet, synger Bamse i en kendt sang. men jeg

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 12.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Matt. 12,31-42.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 12.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Matt. 12,31-42. side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Matt. 12,31-42. Hvor er det dejligt at man kan bruge ord, til at tale med. Hvor er det dejligt at man har ører så man kan høre hvad der bliver

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Formandsberetning i Heart for Romania 2015

Formandsberetning i Heart for Romania 2015 1 Når man sådan begynder at kigge tilbage på året, der er gået, så har vi egentlig haft gang i mange ting. 2 Rumænien 2014 Sidst i maj tog vi endnu engang turen til RO, denne gang valgte vi at tage med

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus.

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus. Jeg vil se Jesus -1 Johannes Døberen ser Jesus. Mål: Vi vil skabe forventning i børnene. Forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Gennem undervisningen vil

Læs mere

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet.

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. 2.Påskedag 20132. I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. Her møder vi to af Jesu disciple, det er stadig den første dag i ugen, søndag altså,

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Børnene må høre, at Jesus ikke holder nogen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Jesus ønsker

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

Hvem ka - Gud ka 2. Tro på Jesus.

Hvem ka - Gud ka 2. Tro på Jesus. Tro på Jesus. Mål: Undervisningen opmuntrer børnene til, at vi kan blive ved med at tro på Gud, selvom omstændigheder vil få os til at give op. Ingenting er håbløst, når vi holder fast i troen på Gud.

Læs mere

Kristen eller hvad? Linea

Kristen eller hvad? Linea Forord Du er ret heldig Du sidder lige nu med en andagtsbog, der er den første af sin slags i Danmark. En andagtsbog som denne er ikke set før. Den udfordrer måden, vi tænker andagter på, og rykker grænserne

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -2. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -2 Jesus er kommet! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi fejrer, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Vi fejrer, at Jesus ønsker at komme

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

Studie 12 Menigheden 68

Studie 12 Menigheden 68 Studie 12 Menigheden 68 Åbent spørgsmål Enten/eller Er formålet med menigheden at støtte medlemmernes åndelige vækst, eller at tjene samfundet i kristen kærlighed? Set fra dit synspunkt, hvilken ville

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Tidebønner påskelørdag. Morgensang

Tidebønner påskelørdag. Morgensang Tidebønner påskelørdag Morgensang L: Gud - Fader,Søn og Helligånd- være med os! AMEN! DDS 210 Syng højt, min sjæl, om Jesu død Bøn om Helligånden Ære være dig, vor Gud, ære være dig! Himmelske Konge, Sandhedens

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Jeg gør Jesus kendt -1

Jeg gør Jesus kendt -1 Jeg gør Jesus kendt -1 Gør Jesus kendt der, hvor du er - med det, du har! Mål: Alle børn må vide, at alle kan gøre Jesus kendt, lige der, hvor de er, og med de gaver og talenter, de har. Denne gang tager

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 20.s.e.trinitatis Prædiken til 20.søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 21,28-44.

Bruger Side Prædiken til 20.s.e.trinitatis Prædiken til 20.søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 21,28-44. Bruger Side 1. 10-10-2016 Prædiken til 20.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Matt. 21,28-44. Hvor skal vi sætte skellet? Et skel sættes omkring en have eller et stykke jord for at vise hvad der er mit.

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Gud taler til mennesker -4

Gud taler til mennesker -4 Gud taler til mennesker -4 Gud taler til dig Mål: Børn opdager, at Gud taler til dem på mange forskellige måder. Vi forklarer børnene, at vi skal være villige til at gøre, som Gud siger. Lydighed er vejen

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 70 Februar 2015 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Uddeling i Estland SIDE 4 Tak for friskbagt brød SIDE 6 Hjælp til hjemløse unge SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr. Bork

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

2. påskedag 6. april 2015

2. påskedag 6. april 2015 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: På vej med Jesus Salmer: 234, 222; 245, 217 Evangelium: Luk. 24,13-35 Det Gamle Testamente er en lukket bog for mange kristne. Det er en del af Bibelen som de ikke kender og

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Natanael møder Jesus,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke.

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke. Prædiken til 3. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 15. dec. kl. 10.00 3. s. e. i advent 78 Blomstre som en rosengård 80 Tak og ære være Gud 89 Vi sidder i mørket 86 Hvorledes skal jeg møde 439 O, du

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2015.docx 14-05-2015 side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2015. Tekst. Mark. 16,14-20.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2015.docx 14-05-2015 side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2015. Tekst. Mark. 16,14-20. 14-05-2015 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2015. Tekst. Mark. 16,14-20. Det går ikke altid så galt som præsten prædiker! Sådan kan man sommetider høre det sagt med et glimt i øjet. Så kan præsten

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS TRO OG TVIVL»Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses«, står der i Bibelen (Hebræerbrevet 11,1). Troen på Gud forhindrer

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22

3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22 3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22 Herre, Jesus Kristus fyld min tid med glæde, når sorgen truer. Fyld min tid med håb, når tvivlen truer. Fyld min tid med kærlighed nu og i evighed

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto.

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto. Som mange vil vide, har Roskilde Vineyard fra denne måned benyttet Roskilde Frikirkes lokaler til deres ugentlige gudstjenester, som afholdes søndag kl. 15. Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere