Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2015"

Transkript

1 Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2015 Ansøgningsfristen er den 1. december Ansøgninger indsendt senest denne dato vil få svar senest den 1. februar Vær opmærksom på, at først når du har modtaget en kvittering via , er din ansøgning modtaget. Start ansøgning: Datoer Roskilde Festival afholdes i perioden lørdag 27. juni lørdag 4. juli Hvilke krav skal handelsboderne opfylde? Roskilde Festival giver kun tilsagn til ansøgere, vi forventer kan opfylde årets målsætning for økologiske indkøb. Alle boder skal i 2015 minimum indkøbe 45 % økologiske varer. I 2015 kan målsætningen nås udelukkende opgjort i kilo. I 2016 er kravet 75 % og i 2017 er kravet 90 %. Fra 2016 skal målsætningen nås både opgjort i kilo og kr. Roskilde Festival forpligter sig til, sammen med festivalens cateringleverandører, at stille hjælp til rådighed for boder, som skal økologiomlægges. Boder, der tilbydes stadeplads på Roskilde Festival 2015, vil blive indkaldt til et møde, hvor det individuelle økologimål (som mindst er minimumsmålet) fastlægges. Boder, der deltog på Festival 2014 og havde under 50 % økologiske indkøb, eller ikke når minimumsmål/individuelle mål i 2015/16/17, skal sammen med Roskilde Festival og deres primære cateringleverandør udarbejde en omlægningsplan. Alle boder skal lave økologiregnskab fra I 2015 kan boder nøjes med at opgøre i kr. Fra 2016 skal det opgøres i både kr. og kilo. Økologiregnskabet afleveres ifm. staderegnskabet. Roskilde Festival forbeholder sig ret til at pålægge enkelte boder at deltage i økologiomlægningsforløb ifm. tilsagn om deltagelse på Roskilde Festival 2015, hvis Roskilde Festival vurderer, at boden ikke på eget initiativ igangsætter tilstrækkelige initiativer. Når vi skriver økologi, skal varen leve op til EU's krav til økologisk produktion og være mærket som dette eller med det danske Ø-mærke. Hvilke øvrige kriterier udvælges madboderne efter? Ud over de økologiske minimumskrav udvælges madboder efter disse kriterier: Bæredygtighed Vi vægter boder, der har en høj andel af lokale produkter i sæson og et godt vegetaralternativ. Pris Vi vægter boder, der kan levere et måltid (der mætter og af god kvalitet) til en pris, hvor også festivaldeltagere på SU kan være med. Kvalitet Vi vægter boder, der bruger friske råvarer og laver mad fra bunden. Kvalitet er også frisklavet mad, fuldkorn, friske grøntsager og fravær af halvfabrikata. Realisme Vi vægter boder, der sandsynliggører, at de kan løfte den store opgave det er at drive en madbod på Roskilde Festival.

2 Almennyttighed Vi vægter boder, der anvender deres overskud til almennyttige, humanitære, sociale, oplysende eller kulturelle formål. Originalitet Vi vægter boder, der har en menu, der skiller sig ud fra det eksisterende udvalg af boder. Vegetarretter Igen i 2015 har Roskilde Festival fokus på klimaet. Det ønsker vi også afspejlet i den mad, vi tilbyder vores gæster. Der er mange muligheder for at reducere CO2-forbruget, når der skal laves mad på festivalen. Kød er en storforbruger af CO2 og derfor vil reduktion af kød være en oplagt mulighed i produktionen af klimavenlig mad. Vi fastholder derfor kravet om, at der i samtlige madboder skal være et vegetarisk alternativ. Alle madboder skal derfor tilbyde mindst en vegetarret (og pommes frites accepteres ikke som en vegetarret ). Nye ansøgere Roskilde Festival 2015s behov for nye handelsboder er begrænset til alene at omfatte Roskilde Food Court og et Food Truck-projekt, vi startede i Med mindre man deltog på Roskilde Festival 2014, kan man således ikke ansøge om stadeplads på Festivalpladsen eller på campingarealet. Roskilde Food Court Roskilde Food Court, der blev etableret i Gloria Zone i 2013 med 17 små boder, fortsætter i Publikum kan her opleve et intimt, livligt og eksperimenterende spiserum med stort og anderledes udvalg på lidt plads. I Roskilde Food Court vil vi flytte opfattelse af, hvad festivalmad kan være. Her kan nye madboder og madkoncepter blive afprøvet, uden at det kræver samme store investeringer som at bygge en madbod op fra grunden. Vi gør dette for at sikre en konstant talentudvikling i vores madudvalg og få afprøvet nye koncepter. Roskilde Festival sørger for at bygge en stor del af den nødvendige infrastruktur, og for dette opkræves en fast opstartsfee. Der hører derfor nogle specielle krav med til at have en bod her: Boden må max servere 2 forskellige retter. Boden skal anvende mindst 60 % økologiske råvarer. Boderne bliver små, kun indrettet til salg og produktion. Forvent m2 med en facade på ca. 4 m. Bodernes øvrige faciliteter og bagområder deles med andre stadehavere i Roskilde Food Court. Gas skal anvendes i videst muligt omfang, da el-kapacitet i dette område er begrænset. Både nye og eksisterende stadehavere kan søge med nye bodkoncepter. Der er ikke krav om madservering - det kan altså også være drikkevarer. Samme stadehaver kan godt søge med flere koncepter. Stadepladsbetalingen for stadehavere i Food Court forventes at ligge på ca. kr ekskl. moms. Ud over stadepladsbetalingen afregnes afgifter efter samme regler som alle andre boder. I stadepladsbetalingen forventer vi at følgende bliver inkluderet: Facadeopbygning og disk En produktionsvask og en personalevask Et vandudtag Strøm begrænset til en samlede maksimal belastning på 7,5 kw En betalingsterminal og internet Kølelagerplads Tørvarelagerplads Opvaskefaciliteter Personaletoilet Personalerum Kontorfaciliteter Nattevagter

3 Arbejdsborde Grovkøkken Alle øvrige omkostninger afholdes direkte af stadeholderen. Regler som gælder for andre stadehavere mhp. leverandører, timekrav, betaling, deadlines etc. gælder også for stadehavere i Food Court. Food Trucks Roskilde Festival startede i 2014 et mindre Food Truck-projekt på Camping West, som vi arbejder på at udvikle over de kommende år. Kombinationen af sultne og kvalitetsbevidste festivalgæster og Food Trucks, der samlet vil have et bredt udvalg af spændende mad og herudover ikke stille høje krav til bl.a. strømforsyning, mener vi er ideel. Detaljerne er endnu ikke fastlagt, så de to ansøgningsmuligheder (Camping 8 dage og Festivalpladsen 4 dage) kan blive justeret. Etablering af bod Etablering af en bod på festivalen kan i sig selv være noget af en opgave. Det er meget tidskrævende og kan volde mange problemer undervejs, hvis opgaven ikke er ordentlig forberedt og planlagt. Alle udgifter til etablering af boden påhviler de medvirkende handlende. Roskilde Festival stiller ikke materiel til rådighed. Etableringsudgifter omfatter bl.a.: leje af telt og gulv køkkeninventar leje af køle- og frysekapacitet leje af miljøtoilet leje af betalingsterminal og installation af internet betaling for forbrug af vand og el installering af vvs og el, som udføres af håndværkere udpeget af Roskilde Festival indkøb af engangsservice hos leverandør udpeget af Roskilde Festival indkøb af varesortiment hos leverandører udpeget af Roskilde Festival udgifter til udsmykning udgifter til lovpligtig arbejdsskadeforsikring tegnet af Roskilde Festival Eller ganske kort, man skal etablere og opbygge en bod på en græsmark med alle nødvendige faciliteter. Såfremt man ikke før har deltaget på Roskilde Festival, skal der regnes med en stor post til etablering inkl. investering i varesortiment/råvarer, før første portion kan serveres. Kontantfri festival? De strategiske beslutninger om etablering af kontantfrit system på Festival 2015 er endnu ikke truffet, men vi arbejder på sagen og tænker selvfølgelig løsninger ind, der skal sikre, at gæster, der medbringer kontanter til enhver tid vil få mulighed for at anvende dem. Udsmykning og skiltning Roskilde Festival ønsker at præsentere en flot, sammenhængende og indbydende plads for publikum. Erfaring viser, at facaden har stor betydning for markedsføring af boden. Roskilde Festival stiller derfor krav til, at madhandlende på festivalen gør en indsats for det visuelle udtryk og udsmykning. De specifikke udsmykningskrav vil fremgå af handelskontrakten. Presenning- eller bannerfacader godtages ikke, da de ikke giver samme kreative identitet til boden.

4 Eksempler på flotte og kreative facadeløsninger:

5 Placering og plantegning Sammen med ansøgningen skal medsendes en målfast plantegning over arealets indretning og med angivelse af mål på de forskellige enheder (bredde x dybde). Eksempel på målfast plantegning: Placeringer af de enkelte boder kan selvsagt ikke oplyses, før indretning af områderne er fastlagt. Den præcise placering inden for det enkelte handelsområde vil forventeligt foreligge i april/maj. Kun ansøgninger med målfast plantegning vil blive behandlet. Søger du om deltagelse i Roskilde Food Court, er du fritaget for krav om plantegning. Leverandører Festivalen indgår hvert år samarbejdsaftaler med forskellige leverandører om levering af samtlige produkter til boderne på Roskilde Festival. Det betyder således, at boderne skal indkøbes deres varer hos disse leverandører: AB Catering Grøn Fokus ApS Hørkram Solhjulet Et femte cateringfirma - TBA Herudover indgår Roskilde Festival leverandøraftaler inden for visse produkter som f.eks. kaffe, the, kakao, øl, læskedrikke, kildevand, juice, vin, spiritus, engangsservice, chips, saft m.v., som boden skal respektere. En samlet oversigt over disse låste produkter foreligger i januar Adgangstegn/timekrav Roskilde Festival stiller uden beregning de nødvendige adgangstegn til rådighed for bodens medarbejdere dog under betingelse af, at timekravene overholdes.

6 Boder på Indre Plads (4 åbningsdage juli): Timekravet er 24 timer, dog udgør timekravet for medarbejdere på 60 år og derover 18 timer. Boder på Ydre Plads/Camping (8 åbningsdage 27. juni 4. juli): Timekravet er 32 timer, dog udgør timekravet for medarbejdere på 60 år eller derover 24 timer. Som udgangspunkt må maksimalt 10 % af bodens medarbejdere må være i alderen år. Ingen medarbejdere må være under 15 år. Betaling til Roskilde Festival For kommercielle og private stadehavere fastsættes som udgangspunkt en minimumsafgift (dog ikke år 1), som foreninger/organisationer er fritaget for. Princippet i beregning af afgift til Roskilde Festival: Omsætning Råvarer-forbrug Bruttofortjeneste Afgift til Roskilde Festival (i dette eksempel 21 %) Øvrige etablerings- og driftsomkostninger -yy.yyy Nettoresultat xx.xxx Den specifikke afgiftsoversigt findes kan du se som bilag sidst i dokumentet. Overholdelse af deadlines Papir- og administrationsarbejdet for en handelsbod er både stort og tidskrævende. En masse papirer og bestillingsblanketter skal i perioden marts juni udfyldes. Der udarbejdes en deadlineoversigt til alle medvirkende således, at alle kan se, hvornår hvilke blanketter skal udfyldes. Stormøder I forbindelse med Festival 2015 afholdes tre stormøder. Møderne ligger i henholdsvis februar, maj og september med deltagelse af alle madhandlende. Foreninger, organisationer og private alle kan søge En stor del af de medvirkende foreninger og organisationer har været hentet fra Roskilde og omegn og det er stadig vores opfattelse, at foreninger og andre fra lokalområdet skal ligge højt på listen over medvirkende samarbejdspartnere forudsat, at disse kan og vil levere den kvalitet, som Roskilde Festival ønsker. Det betyder dog ikke, at Roskilde Festival er lukket land for private, og gennem en del år har kommercielle/private stadehavere stået for en del af boderne netop fordi disse har kunnet tilbyde festivalens publikum nogle kvalitetsprodukter, som ingen andre kunne. Såfremt man som forening/organisation aldrig har deltaget på Roskilde Festival, skal foreningens/organisationens vedtægter vedhæftes ansøgningen. Yderligere information Yderligere information kan fås hos Roskilde Festival, Havsteensvej 11, 4000 Roskilde, tlf eller info@roskilde-festival.dk. Med venlig hilsen ROSKILDE FESTIVAL

7 Bilag: Afgifter til Roskilde Festival 2015 Bruttofortjenesteafgift på salg af levnedsmidler og forbrugsvarer For deltagelse som stadehaver betales som udgangspunkt en bruttofortjenesteafgift. Ved bruttofortjeneste forstås den totale omsætning (inkl. eventuelle meal vouchers) med fradrag for det direkte vareforbrug (varekøb reguleret for lagerforskydninger) samt engangsservice og pantværdi af krus solgt til publikum. Ved direkte vareforbrug forstås selve råvarerne, men ikke f.eks. køkkenudstyr, gas, arbejdstøj, installationer mv., der er nødvendig for bodens produktion og drift. Bemærk at vareindkøb foretaget hos leverandører, der ikke er anført på Roskilde Festivals leverandørliste, ikke vil kunne fradrages under vareforbrug (altså før beregning af bruttofortjenesteafgift) med mindre Roskilde Festival skriftligt har givet dispensation hertil. Under Roskilde Festival opkræves et acontobeløb. Bruttofortjenesteafgiften forfalder til betaling senest den 1. september 2015 og udgør ved: eller flere betalende gæster: 21% betalende gæster: 24% betalende gæster: 22% betalende gæster: 25% betalende gæster: 23% Færre end betalende gæster: 26% Stykafgift på salg af Tuborg-produkter, vin, spiritus og cigaretter Alle Tuborg-produkter (læskedrikke, kildevand, øl, cider mv.), vin, spiritus og cigaretter er belagt med en særlig stykafgift, hvorfor det ikke betales bruttofortjenesteafgift heraf. Udsalgspris og afgift på disse produkter fastsættes af Roskilde Festival. Under Roskilde Festival opkræves et acontobeløb. Opgørelse af stykafgiften beregnes af Roskilde Festival på baggrund af leverandørernes indberetning og udsendes i august Afregning af stykafgiften skal ske samtidig med indsendelse af staderegnskabet senest den 1. september Eventuelt restlager afgiftsfritages ikke. Nettofortjenesteafgift Såfremt der er færre end betalende gæster, skal stadehaver udover bruttofortjenesteafgift betale en nettofortjenesteafgift. Nettofortjenesteafgiften udgør ved: betalende gæster: 20% betalende gæster: 56% betalende gæster: 32% betalende gæster: 68% betalende gæster: 44% Færre end betalende gæster: 80% Ved nettofortjeneste forstås omsætning med fradrag af direkte vareforbrug (varekøb reguleret for lagerforskydninger), engangsservice, pantværdi, bruttofortjenesteafgift til Roskilde Festival, stykafgift samt dokumenterede øvrige for bodens drift nødvendige omkostninger, herunder eventuel nødvendig bespisning af medarbejdere i festivaldagene. Omkostninger til generel administration (bl.a. drifts- og lønomkostninger) kan ikke fradrages. Endvidere kan fradrages investeringer og afskrivninger efter følgende regler: Investeringer for beløb ud over kr pr. enhed skal afskrives over 5 år. Det pointeres, at en investering opfattes som en funktionsdygtig enhed. F.eks. kan en reol anskaffet til en pris af over kr ikke splittes op i smådele, men skal afskrives over 5 år, uanset om den handlende deltager i 5 på hinanden følgende festivaler. Anvendes anskaffelserne tillige ved andre arrangementer, skal afskrivningen beregnes forholdsmæssigt for antal dage i brug på Roskilde Festival 2015 i forhold til det samlede antal dage i brug i året Endelig kan fradrages omkostninger til personalet før og efter festivalen, dog maksimalt kr. 75 pr. udleverede medarbejderarmbånd. Såfremt nettofortjenesteafgift skal betales, forfalder denne til betaling ved påkrav, dog senest den 1. september ooo--- Udgangspunktet for afgiftsberegningen er festivalens officielle tal over betalende gæster. Antallet af betalende gæster opgøres i antal 4- dagesbilletter og antal 1-dagsbilletter. Ved fastlæggelse af antal betalende gæster til afgiftsberegning tæller 1-dagsbilletter 1/

Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2016

Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2016 Information om salg af føde- og drikkevarer på Roskilde Festival 2016 Ansøgningsfristen er den 1. december 2015. Ansøgninger indsendt senest denne dato vil få svar senest den 1. februar 2016. Vær opmærksom

Læs mere

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2018 med salg af fødevarer

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2018 med salg af fødevarer Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2018 med salg af fødevarer Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år begivenheden Roskilde Festival med det formål at generere midler til foreningens

Læs mere

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2017 med salg af mad.

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2017 med salg af mad. Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2017 med salg af mad. Ønsker du at søge om en stadeplads på Roskilde Festival 2017 med salg af føde- og drikkevarer, har vi her oplistet de væsentligste vilkår

Læs mere

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2019 med salg af fødevarer

Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2019 med salg af fødevarer Ansøgning om deltagelse på Roskilde Festival 2019 med salg af fødevarer Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år begivenheden Roskilde Festival med det formål at generere midler til foreningens

Læs mere

INFORMATION OM NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2019

INFORMATION OM NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2019 INFORMATION OM NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2019 Efter en fantastisk vellykket Roskilde Festival 2018 med masser af glade festivalgæster glæder vi os til at kunne præsentere endnu en fantastisk

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2019

INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2019 INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2019 Ansøgning Ansøgningsfrist for madboder er d. 1. februar 2019 (jo tidligere desto bedre, da vi gennemgår dem løbende). Ansøgningerne behandles og

Læs mere

Bliv synlig for et stort publikum

Bliv synlig for et stort publikum Bliv synlig for et stort publikum Skab netværk og nye samarbejdspartnere Bidrag til et levende kulturelt København Deadline for ansøgning 1. maj for betaling 9. maj PINSEN 8-9. juni 2019 Velkommen som

Læs mere

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015 NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2015 Ovenpå en yderst vellykket Roskilde Festival 2014 med godt vejr og masser af glade festivalgæster, håber vi at kunne præstere endnu en fantastisk festival, når

Læs mere

INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2018

INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2018 INFORMATION & VILKÅR FOR MADBODER PÅ MUSIK I LEJET 2018 ANSØGNING Ansøgningsfrist for madboder er d. 1. februar 2018 (jo tidligere, desto bedre, da vi læser dem løbende). Ansøgningerne behandles og svar

Læs mere

NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017

NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017 NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017 Ovenpå en yderst vellykket Roskilde Festival 2016 med masser af glade festivalgæster, glæder vi os til at kunne præsentere endnu en fantastisk festival, når dørene

Læs mere

information og vilkår

information og vilkår Ansøgning: Ansøgningsfrist for madboder er 1. februar 2016 (jo tidligere desto bedre). Ansøgningerne behandles og svar modtages senest 1. marts 2016. Ansøgning skal udfyldes direkte via ansøgningslinket

Læs mere

NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017

NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017 NONFOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2017 Ovenpå en yderst vellykket Roskilde Festival 2016 med masser af glade festivalgæster, glæder vi os til at kunne præsentere endnu en fantastisk festival, når dørene

Læs mere

aug/2017 wonderfestiwall

aug/2017 wonderfestiwall INFORMATION OG VILKÅR FOR MADBODER PÅ WONDERFESTIWALL 2017 17. 20. aug/2017 wonderfestiwall Ansøgning Ansøgningsfrist for madboder er 1. april 2017 (jo tidligere, jo bedre). Ansøgningerne behandles og

Læs mere

INFORMATION OG VILKÅR FOR

INFORMATION OG VILKÅR FOR INFORMATION OG VILKÅR FOR Madboder på MUSIK I LEJET 2017 Ansøgning: Ansøgningsfrist for madboder er 28. februar 2017 (jo tidligere, jo bedre). Ansøgningerne behandles og svar modtages senest 1. april 2017.

Læs mere

Ansøgningsguide for mad- og barboder

Ansøgningsguide for mad- og barboder Distortion 31. maj 4. juni 2017, København Vil du servere mad og lækre drinks for tusindvis af mennesker på Distortion 2017? Ansøgningsguide for mad- og barboder Ansøgningsfrist 15. marts 2017 Ansøgningslink:

Læs mere

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2016

NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2016 NON-FOOD-HANDEL PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2016 Ovenpå en yderst vellykket Roskilde Festival 2015 med godt vejr og masser af glade festivalgæster, håber vi at kunne præstere endnu en fantastisk festival, når

Læs mere

European Beer Festival september 2008

European Beer Festival september 2008 Udstilleraftale mellem European Beer Festival v/danske Ølentusiaster og Navn: Adresse: Postnr. og by: «Navn» «Adresse» «Postnr_og_by» Telefonnummer: Mobil: Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: E-mail 1: E-mail

Læs mere

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG

24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG 24. januar 2014 ADVOKATFIRMA NOTAT OM COPENHAGEN STREET FOOD - IDÉOPLÆG INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...3 1 JULIAN 3 APS...5 2 STREET FOOD SUPPLIES...6 3 STADEHOLDERFORENINGEN...6 4 STREET FOOD RÅDET...7

Læs mere

Julemarked 2018 Ansøgningskema

Julemarked 2018 Ansøgningskema Julemarked 2018 Ansøgningskema INFORMATION Julemarkedet finder sted på Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo. Dato: 01. - 02. december 2018 fra kl. 10-16. STADEHOLDERENE Vi håber at dette års julemarked

Læs mere

Julemarked 2016 Ansøgningskema

Julemarked 2016 Ansøgningskema Julemarked 2016 Ansøgningskema INFORMATION Julemarkedet finder sted på Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo. Dato: 03. - 04. december 2016 fra kl. 10-16. stadeholderene Vi håber at dette års julemarked

Læs mere

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL

KAPITEL 3: ROSKILDE FESTIVAL EVENTBOOST Lær hvordan Roskildegruppen formår at hæve et måltid op til en madoplevelse, som samtidig styrker og brander Food Festival. Fødevarerne, maden og måltiderne bliver brugt som et strategisk virkemiddel

Læs mere

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l Adgang for personale / Udstillerarmbånd For at sikre jeres standpersonale fri og uhindret adgang til festivalen skal de ved ankomsten til festivalen udstyres med det officielle festivalarmbånd. Når I ankommer

Læs mere

SMIL Sundere Mad i Idrætslivet. Jumpfood i Grænsehallerne HANDLEPLAN

SMIL Sundere Mad i Idrætslivet. Jumpfood i Grænsehallerne HANDLEPLAN SMIL Sundere Mad i Idrætslivet Jumpfood i Grænsehallerne HANDLEPLAN 1 Grænsehallerne HANDLEPLAN prioriteret Formål: Grænsehallerne skal være et sundt og naturligt udgangspunkt for brugere af Grænsehallerne

Læs mere

Ølfestival i København 23. 25. maj 2013

Ølfestival i København 23. 25. maj 2013 April 2013 Kære udstiller på Ølfestival 2013 Vi glæder os rigtig meget til at se jer i TAP I. Nu vil vi bede jer om at give tilbagemelding på diverse oplysninger vedrørende bl.a. salg af udstillervarer

Læs mere

Udstiller Information 2017

Udstiller Information 2017 Udstiller Information 2017 Velkommen Kære Udstiller Vi ser frem til at byde jer velkommen til årets Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj Park! I denne folder finder I nyttige informationer om arrangementet,

Læs mere

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl ER INDHOLD FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 10.30-11.15 SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 12.00-12.45 ØKOLOGISKE BØNNER OG LINSER SIDE 4 Tid: Onsdag

Læs mere

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l Adgang for personale / Udstillerarmbånd For at sikre jeres standpersonale fri og uhindret adgang til festivalen skal de ved ankomsten til festivalen udstyres med det officielle festivalarmbånd. Når I ankommer

Læs mere

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater.

VILDSKUD 2009. TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang VILDSKUD festival for uafhængigt teater. VILDSKUD 2009 TeaterHUSET og HUSET i Magstræde præsenterer i år for 6. gang. VILDSKUD er fire dages festival, hvor uafhængige scenekunstnere fylder HUSET med eksperimenterende teater og scenekunst. VILDSKUD

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til ansøgning for virksomheder, som har behov for yderligere teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i forbindelse med en mulig

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden 1. Kontakt Når en andelshaver finder ud af at han/hun vil flytte, skal andelshaveren henvende sig skriftlig eller i kontortiden til bestyrelsen. Fra den dag bestyrelsen

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016 Thomas Roland Coop CSR Oslo, 29. september 2016 Hvad vil jeg sige? Lidt om Coop Danmark Vores økologihistorie De økologiske forbrugere Kan I bruge vores erfaringer? Omsætning 45,2 mia. EBIT 632 mia. (Ex.

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget B 30 Bilag 1 Offentligt. B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener

Miljø- og Fødevareudvalget B 30 Bilag 1 Offentligt. B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 B 30 Bilag 1 Offentligt B30: Fortsat succes med økologi og bedre måltider i offentlige køkkener Danmark er verdens førende på økologi i de offentlige køkkener Sådan har

Læs mere

I er velkommen til at kontakte en af os fra Styregruppen ved evt. tvivlsspørgsmål.

I er velkommen til at kontakte en af os fra Styregruppen ved evt. tvivlsspørgsmål. FredagsÅbents Styregruppe Jette Birkholm Hedevej 4 62261366/25111758 Lina Nielsen Kirkevej 10 62262715/22858239 Anne-Marie Cederberg Vævervej 4 23393233 Line Silo-Bøjstrup Haugstedvænget 8 20724395 Sabine

Læs mere

20. januar 2014 ADVOKATFIRMA RETNINGSLINJER FOR STREET FOOD RÅDET

20. januar 2014 ADVOKATFIRMA RETNINGSLINJER FOR STREET FOOD RÅDET 20. januar 2014 ADVOKATFIRMA RETNINGSLINJER FOR STREET FOOD RÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BAGGRUND...3 2 RÅDETS SAMMENSÆTNING...3 3 RÅDETS FUNKTION OG OPGAVE...4 4 ØKONOMI OG ANSVAR...4 5 VALG AF MEDLEMMER

Læs mere

Opslag af ansøgningspulje målrettet bedre mad til ældre i eget hjem. Ansøgningsfrist: torsdag d. 1. juni 2017 kl

Opslag af ansøgningspulje målrettet bedre mad til ældre i eget hjem. Ansøgningsfrist: torsdag d. 1. juni 2017 kl Opslag af ansøgningspulje målrettet bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: torsdag d. 1. juni 2017 kl. 12.00 1. Indledning I aftalen om finanslov for 2017, som blev indgået i november 2016 mellem

Læs mere

Foreningen Copenhagen Street Food - Stadeholderforeningen. Fremskrivning ved opstart af foreningen for perioden 1. maj 2014-30.

Foreningen Copenhagen Street Food - Stadeholderforeningen. Fremskrivning ved opstart af foreningen for perioden 1. maj 2014-30. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Foreningen Copenhagen Street

Læs mere

Praktisk information vedr. deltagelse med madstade

Praktisk information vedr. deltagelse med madstade Praktisk information vedr. deltagelse med madstade Tid og sted Heartland Festival afholdes lørdag d. 3. juni og søndag d. 4. juni 2017. Åbningstider: Samtlige madstader skal som udgangspunkt have åbent

Læs mere

Betingelser. Bellahøjmarked BHD

Betingelser. Bellahøjmarked BHD Betingelser. Bellahøjmarked BHD Hvidkildevej 66, 2400 København NV Bellahøjmarked torsdag- fredag lørdag - søndag LOPPE SØNDAG: 3x3 meter stand til private, der skal holdes åbent kl. 10.-18. loppestadeholder

Læs mere

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Indholdsfortegnelse Hvem er NRGi Finans........................ 3 Finansiering er en god ide.................... 4 Finansieringstyper..........................

Læs mere

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Aktivitetsstøtteordningen i Aarhus Kommune Ifølge Folkeoplysningsloven har kommunen pligt til at støtte folkeoplysende

Læs mere

Koncept for restauranten på Fælleden. Generelt: Notat; koncept for restauranten på Fælleden

Koncept for restauranten på Fælleden. Generelt: Notat; koncept for restauranten på Fælleden Notat; koncept for restauranten på Fælleden Direktionen forelægges i maj 2016 en indstilling vedrørende økonomi for driftsenheden på Fælleden. Herunder hører de kommunale tilskud til / indtægter fra drift

Læs mere

Nord Energi Net A/S, CVR.nr. 25 39 92 69 Bilag 1, Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de

Læs mere

En salgsplads er et fast forretningssted, som giver mulighed for at drive erhvervsvirksomhed fra offentligt vejareal i København på fast basis.

En salgsplads er et fast forretningssted, som giver mulighed for at drive erhvervsvirksomhed fra offentligt vejareal i København på fast basis. NOTAT 16-11-2007 Sagsnr. 2007-98636 BILAG 1. UDDYBNING AF RAMMER FOR SALGSPLADSER Rammerne for salgspladser er udarbejdet med det primære sigte at få et mere dynamisk og mangfoldigt handelsliv i gaderne.

Læs mere

Kravspecifikation. Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014

Kravspecifikation. Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 Kravspecifikation Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 1 Indhold: 1. FORMÅL, OMFANG OG INDHOLD... 3 2. ORDFORKLARINGER... 3 3. LEVERANCERNE... 4 3.1 OPGAVER DER SÆRLIGT ER

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE mellem STADEHOLDER og BONDENS MARKED PÅ ØSTERBRO 2013

SAMARBEJDSAFTALE mellem STADEHOLDER og BONDENS MARKED PÅ ØSTERBRO 2013 SAMARBEJDSAFTALE mellem STADEHOLDER og BONDENS MARKED PÅ ØSTERBRO 2013 I. FORMÅL Formålet med Bondens Marked i København er at: 1. etablere en markedsplads, hvor borgerne i København har adgang til friske

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Telt og udstyr: Har man booket et arrangement i eget telt kan teltet benyttes til arrangement inden for følgende tidsrum:

Telt og udstyr: Har man booket et arrangement i eget telt kan teltet benyttes til arrangement inden for følgende tidsrum: Classic Race Aarhus FORRETNINGSBETINGELSER 2016 Classic Race Aarhus (CRAA) er en velgørende fond med det formål at støtte børns trafiksikkerhed i Østjylland samt støtte udvikling af grøn teknologi til

Læs mere

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen.

Dermed er Albertslund festival en form for produkt af Albertslund Kommunes samarbejde med Kulturmetropolen. Albertslund Februar 2019 Ansøgning til Kultur og Fritidsudvalget i Albertslund Kommune. Albertslund festival blev stiftet i November 2018 af 7 forskellige interessegrupper af foreninger, små virksomheder

Læs mere

Strategi for skolemad

Strategi for skolemad Strategi for skolemad Vores mål 1. Alle kan se, at de bliver dygtigere hver dag 2. Alle har mod til at deltage i verden 3. Alle har en ven i skolen 4. Læringen foregår overvejende eksperimenterende og

Læs mere

Obligatorisk madordning, revideret forslag. NOTAT. Børn og Kultur

Obligatorisk madordning, revideret forslag. NOTAT. Børn og Kultur Obligatorisk madordning, revideret forslag. Administrationen har genovervejet, beskrivelsen og beregningerne om indførelse af mad i daginstitutioner af 10. juli 2008, som det forelå til budgetseminariet,

Læs mere

Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger

Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger I dette bilag forsøger vi at give et overblik over forskellige skolemadsmodeller. Hvad karakteriserer de forskellige modeller? Hvad er deres styrker og svagheder?

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Denne side er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Du kan også bruge materialet, hvis du går på en anden ungdomsuddannelse eller i 9. eller

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Robert Lind Fødevarestyrelsen Københavns Madhus 6. dec. 2012

Robert Lind Fødevarestyrelsen Københavns Madhus 6. dec. 2012 Robert Lind Fødevarestyrelsen Københavns Madhus 6. dec. 2012 Sådan blev spisemærkerne til.. Det røde Ø-mærke i praksis for besværligt for storkøkkener Bekendtgørelse om økologisk storkøkkendrift nr. 1240

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL 2016 Medarbejder info

ROSKILDE FESTIVAL 2016 Medarbejder info Kære Medarbejder. Tak fordi du har meldt dig som medarbejder i festivalens bedste bod. Vi glæder os til at samarbejde med dig i en bod, hvor der skal sælges en masse frugt. Vi ved, at vi kræver en stor

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Udbud af håndværkerydelser

Udbud af håndværkerydelser Udbud af håndværkerydelser Baggrund Byrådet ønsker at give flest mulige virksomheder mulighed for at deltage i konkurrencen om kommunens udbudte opgaver, hvorfor fagentreprise ønskes anvendt i et flertal

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner

Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner Informationsmateriale til forældre om den fleksible frokostordning i Furesø Kommunes daginstitutioner I dette materiale gennemgås baggrunden for indførelse af den fleksible frokostordning i daginstitutioner,

Læs mere

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( )

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: 1 Billet 1.1 Kenneth skal på Roskilde Festival Sommeren 2010. En fuld festivalbillet koster 1675 kr. Kenneth

Læs mere

Klimamad med økonomisk fordel. - et Carbon 20 innovationsprojekt

Klimamad med økonomisk fordel. - et Carbon 20 innovationsprojekt Klimamad med økonomisk fordel - et Carbon 20 innovationsprojekt Klimamad med økonomisk fordel Studie 10 Igennem projekt Klimamad er der blevet sat fokus på at inspirere til både at reducere madspild -

Læs mere

Praktisk information til samarbejdspartnere på Roskilde Festival 2013

Praktisk information til samarbejdspartnere på Roskilde Festival 2013 Praktisk information til samarbejdspartnere på Roskilde Festival 2013 1 Indhold Login til database: Adgang til gæster og medarbejdere Restricted Camp Darup Idrætscenter - teltplads Restricted Camp Darup

Læs mere

På vej mod et bedre bymiljø

På vej mod et bedre bymiljø NVF s danske udvalg for Miljø og Transport i byer arrangerer: På vej mod et bedre bymiljø Hvor: I Odense på Odense Slot Hvornår: 1.-3. oktober 2009 Program nederst Brug fagligheden og vær med til at skabe

Læs mere

Eksempel på en fremskrivning for en Stadeplads i hallen beliggende på Papirøen i forbindelse med etablering af konceptet Copenhagen Street Food

Eksempel på en fremskrivning for en Stadeplads i hallen beliggende på Papirøen i forbindelse med etablering af konceptet Copenhagen Street Food Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Eksempel på en fremskrivning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

DISPOSITION FOR ANSØGNING

DISPOSITION FOR ANSØGNING DISPOSITION FOR ANSØGNING Byrådet Revision nr. Udgivelsesdato J.nr. 22.11.2005 0 22.11.2005 1041479/1085900 Ansøgning vedr. indkøb til ældre- og handicappede Undertegnede ansøger om, indenfor rammerne

Læs mere

Vi lever og brænder for faget. randører

Vi lever og brænder for faget. randører GROSSISTVAREVIRKSOMHED & DISTRIBUTØR Vi lever og brænder for faget samt sætter en stor ære i kundernes samarbejde med os. Vi stræber derfor vedholdende og dynamisk efter at opfylde vores kunders behov

Læs mere

Dagtilbudsspecifikke krav til frokostmåltidet. 2 dage med varm mad (gerne tirsdag og fredag) og 3 dage med et smør-selv rugbrødsmåltid.

Dagtilbudsspecifikke krav til frokostmåltidet. 2 dage med varm mad (gerne tirsdag og fredag) og 3 dage med et smør-selv rugbrødsmåltid. 2 dage med varm mad (gerne tirsdag og fredag) og 3 dage med et smør-selv rugbrødsmåltid. Den varme mad skal leveres i kantiner/fade som passer til opvarmning i institutionernes ovne. Til rugbrødsmåltidet

Læs mere

NATURMØDET 2017 AKTØRHÅNDBOG NATUR MØDET FOLKEMØDE OM NATUR

NATURMØDET 2017 AKTØRHÅNDBOG NATUR MØDET FOLKEMØDE OM NATUR 2017 AKTØRHÅNDBOG NATUR MØDET FOLKEMØDE OM NATUR INDHOLD Om Naturmødet... 3 Tilmelding af aktiviteter... 5 Tilmelding af stadeplads samt tilhørende begivenheder... 6 Priser for leje af stadepladser og

Læs mere

Bliv klar til turen i supermarkedet

Bliv klar til turen i supermarkedet Bliv klar til turen i supermarkedet Dette materiale er lavet til dig, der går på Grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Ved hjælp af cases, opgaver og videoer får du ideer til og mulighed for at tænke

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service.

Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service. Outsourcing af Kantine/ personalerestaurantdrift. Hvad betyder det for Deres virksomhed. Hvem er KE Service. KE Service 1 2004 11 23 Sådan gør vi. Konceptet. Vores koncept bygger på høj kvalitet af madvarer

Læs mere

Døgnkost på plejecentre

Døgnkost på plejecentre SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN Døgnkost på plejecentre - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune 2018 Du kan få døgnkost på plejecentre, hvis: Du er beboer på et plejecenter i Jammerbugt Kommune. Hvad

Læs mere

Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup

Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup Side 1 af 6 Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup Udbudsbetingelser Beskrivelse af Det Grønne Museum Det Grønne Museum, herefter kaldet Museet, står for nærværende udbud. Udbuddet

Læs mere

Fedtafgiften: et dyrt bekendtskab

Fedtafgiften: et dyrt bekendtskab November 2012 Fedtafgiften: et dyrt bekendtskab RESUME Afgiften på mættet fedt blev indført 1. oktober 2011 med et årligt provenu på ca. 1,5 mia. kr. Imidlertid er fedtafgiften blevet kritiseret, fordi

Læs mere

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Formål Vejledning ved andelsoverdragelse/salg af en andelslejlighed

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

Ølfestival i København maj 2012

Ølfestival i København maj 2012 April 2012 Kære Udstiller Vi ser meget frem til Ølfestivalen i år og glæder os til at se jer i TAP1. Med dette brev beder vi jer om at give tilbagemelding på diverse oplysninger vedrørende bl.a. udstillervarer,

Læs mere

Udbud af håndværkerydelser

Udbud af håndværkerydelser Udbud af håndværkerydelser Baggrund Byrådet ønsker at give flest mulige virksomheder mulighed for at deltage i konkurrencen om kommunens udbudte opgaver, hvorfor fagentreprise ønskes anvendt i et flertal

Læs mere

Eksempel på et omlægningstjek

Eksempel på et omlægningstjek Eksempel på et omlægningstjek December 2017 Dette omlægningstjek er til: Institutionens navn: Unavngivet Plejehjem Kontaktperson: Skriv her Telefonnummer: Skriv her E-mail: Skriv her Dette omlægningstjek

Læs mere

Leverandørvejledning. Håndværkerydelser

Leverandørvejledning. Håndværkerydelser Leverandørvejledning Håndværkerydelser Tildeling af opgaver via mail fra bestiller Du modtager en besked fra en bestiller, som indeholder 1) Enten en direkte bestilling til din virksomhed på en opgave

Læs mere

SIMU Butik. Ansøgning

SIMU Butik. Ansøgning Ny SIMU-Butik i byen om ansættelse hos SIMU-Butik I den lokale avis, har du og dine studiekammerater læst en pressemeddelelse, som fortæller at SIMU-Butik har besluttet, at de vil åbne en butik lokalområdet.

Læs mere

Ledige stadepladser i Langelinieparken

Ledige stadepladser i Langelinieparken KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse STADE I PARK 14-02-2017 Ledige stadepladser i Langelinieparken Opslået på Københavns Kommunes hjemmeside: 16.03.2018 Langelinieparken Den

Læs mere

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m.

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. 4. En folkeoplysende forening er 1) en forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning m.v., jf. kapitel 4, eller 2) en forening,

Læs mere

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører...

Indledning Udbudsrunder Offentliggørelse Tidsfrister Ligebehandling Udelukkelse af leverandører... 1 Indhold Indledning... 3 1. Udbudsrunder... 3 2. Offentliggørelse... 3 3. Tidsfrister... 3 4. Ligebehandling... 3 5. Udelukkelse af leverandører... 3 6. Krav til tilbud... 3 7. Halmmængde... 3 8. Evaluering

Læs mere

UDKAST af 9. oktober 2018

UDKAST af 9. oktober 2018 [Skriv her] UDKAST af 9. oktober 2018 Erhvervslejekontrakt Marbækvej 12, 2750 Ballerup 1. Parterne og det lejede 1.1. Udlejer Ballerup Kommune, Hold-an Vej 7, 2750 Ballerup. 1.2. Lejer xxxxx 1.3. Det lejede

Læs mere

Tariferingsmetode for egenproducenter uden produktionsmåling

Tariferingsmetode for egenproducenter uden produktionsmåling Dok. ansvarlig: NMJ Sekretær: Sagsnr: Doknr: 11. december 2014 Tariferingsmetode for egenproducenter uden produktionsmåling 1. Kortfattet beskrivelse af tariferingsmetoden Dansk Energi anmelder hermed

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

HAVNEAFGIFTER. For. Gentofte Kommunes havne - Skovshoved Havn og Hellerup Lystbådehavn

HAVNEAFGIFTER. For. Gentofte Kommunes havne - Skovshoved Havn og Hellerup Lystbådehavn HAVNEAFGIFTER For Gentofte Kommunes havne - Skovshoved Havn og Hellerup Lystbådehavn Gældende fra den 1. januar 2019 1. Almindelige bestemmelser. a) Havneafgift betales, bortset fra særlige nævnte undtagelser,

Læs mere

tlf

tlf Afgifter på danske dagligvarer DSK modtager ofte spørgsmål om afgifterne på danske dagligvarer, provenuet og om udviklingen over tid i de mest betydende afgifter. På den baggrund har vi indsamlet den aktuelle

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

Forpagtningsaftale mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren)

Forpagtningsaftale mellem. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren) Forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende benævnt bortforpagteren) & Martin Bruun Bibliotekvej 62 2560 Hvidovre (i det følgende benævnt forpagteren) Forpagtningsaftale

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By

Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse MOBILE GADESALGSPLADSER 2. februar 2018 Annoncering af mobile gadesalgspladser i Indre By Der er nu mulighed for at ansøge om tilladelse

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere