Kursus i Teknisk Analyse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kursus i Teknisk Analyse 27.03.2012"

Transkript

1 Kursus i Teknisk Analyse Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S

2 Kursus i Teknisk Analyse Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S udbyder et kursus i teknisk analyse til private såvel som virksomheder på baggrund af en samlet erfaring på mere end 60 år. Kurset giver både en grundlæggende og en dybdegående viden indenfor teknisk analyse. Det skal danne forudsætningen for at udarbejde en strategi og en taktik til at agere på de finansielle markeder samt give disciplinen til at følge strategien, hvad enten det gælder kommerciel risikostyring eller investeringer. Varighed Vi afholder et 2 dages kursus tirsdag/onsdag 27. marts-28. marts 2012 fra kl til kl (se en nærmere beskrivelse på de efterfølgende sider) Dag 1 Teknisk analyse basis (Grundlæggende begreber for teknisk analyse) Teknisk analyse udvidet (En mere dybdegående undervisning i udvalgte værktøjer og brug af teknisk analyse) Dag 2 Business cycle analyse/konjunkturanalyse (Stærkt værktøj til strategisk overblik og strategiske beslutninger) Fundamentalanalyse på råvaremarkedet og cykliske modeller (Teknisk analyse på fundamentale forhold på råvaremarkedet) Money management (Praktisk tilgang til positionstagning, allokering af formue og kommerciel risikostyring) Forplejning Der serveres kaffe og rundstykker kl , frokost kl og kaffe og forfriskninger om eftermiddagen.

3 Kursus i Teknisk Analyse Pris Eksterne deltagere: Kurset koster kr moms for 2 kursusdage incl. forplejning. Derudover inkluderer prisen et prøveabonnement på 3 måneder på et bredt udvalg af Finanshuset Demetras analyser. Kunder: Vores eksisterende kunder tilbydes kurset til kr moms for 2 kursusdage incl. forplejning. Sted Kurset afholdes i Silkeborg. Du får senere nærmere besked om lokaliteten i Silkeborg, der afhænger af antallet af tilmeldte. Tilmelding Sidste tilmelding til kurset er 9. marts Tilmeldingen sker til: Peter Jensen mail: eller tlf. nr.:

4 Teknisk Analyse - Basis Hvordan kommer jeg i gang med Teknisk Analyse? De finansielle markeder styres af mekanismerne grådighed og frygt, der skaber trends på de finansielle markeder og bevægelser, der gentages over tid. Det danner grundlag for teknisk analyse (TA), der tager udgangspunkt i de historiske kursudsving til at forudsige de fremtidige hændelser. TA er et stærkt værktøj til at fastlægge trends og vendingsfaser på de finansielle markeder, timing af køb og salg samt beskyttelse af din kapital. Teknisk analyse (TA) dækker over en stor kasse af analyseværktøjer baseret på kursudviklingen på de finansielle markeder. et med undervisningen er, at give en grundlæggende forståelse for TA og den psykologi, der styrer de finansielle markeder. Det skal sikre en objektiv og disciplineret tilgang til handel på de finansielle markeder, der skal øge evnen til at sortere i en til tider uoverskuelig nyhedsstrøm i medierne. Teknisk analyse henvender sig både til investorer med en kortsigtet tidshorisont og til erhvervsdrivende, der skal sikre en kommerciel risikoafdækning på længere sigt. Teknisk analyse basis er både for dem, der ikke har stiftet bekendtskab med TA tidligere og de, der kun har et overfladisk kendskab. 1) Introduktion til Teknisk Analyse (TA) 2) Opbygning af en graf 3) Definition af en trend 4) Glidende gennemsnit 5) Momentummodeller 6) Støtte-/Modstandslinier 7) Kursmønstre 8) Hvordan kommer jeg i gang med at handle efter TA? Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor teknisk analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år.

5 Teknisk Analyse - Udvidet Udbygning af de grundlæggende færdigheder Teknisk analyse er en stor værktøjskasse fyldt med forskellige analysemodeller til at fastlægge trends, momentum og vendingsfaser. Det er vigtigt at udvælge få pålidelige modeller frem for mange for at bevare overskueligheden og sikre større disciplin. Derudover er det vigtigt at være bevidst om, hvilket finansielt marked, der opereres på, da der er forskel på, hvordan nogle analyseredskaber virker i aktie-, rente-, valuta- eller råvaremarkedet. Opbygning af købs- og salgsstrategi med basis i glidende gennemsnit og RSI modeller. TA udbygges med Elliott Wave teori og Fibonacci teori til at styrke forudsigelsen af de trendbaserede og korrektive bevægelser på de finansielle markeder. Der rettes fokus på forskelle i brugen af TA på aktie-, rente-, råvareog valutamarkedet samt andre parametre, der kan styrke beslutningsgrundlaget i vendingsfaser. Teknisk Analyse udvidet er en udbygning for dem, der har en grundlæggende forståelse for TA såsom glidende gennemsnit og RSI (momentum modeller). Det skal styrke både private investorer og erhvervsdrivende til at anlægge de strategiske og taktiske overvejelser omkring investering og risikostyring. 1) Aktiemarked Strategier og hjælpeværktøjer 2) Råvarer & renter Kondratieff bølger 3) Valutamarked Rentespænd og ROC-analyse 4) Elliott Wave teori 5) Fibonacci teori Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor Teknisk Analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år.

6 Business Cycle Teori Konjunkturanalyse til strategiske beslutninger Menneskers adfærd skaber opgange og nedgange i økonomien, der gentager sig over tid og danner en konjunkturcyklus. Det er udgangspunktet for business cycle teorien, der giver en simpel tilgang til at forstå økonomiske sammenhænge, forudsige recessions-faser og danner grundlag for vigtige strategiske beslutninger såsom konvertering af gæld og investeringer. et er at opbygge en forståelse for opbygningen og brugen af business cycle modeller, som skal danne den overordnede ramme for dine strategiske beslutninger både som investor og som virksomhed. Business cycle modellerne skal sikre den nødvendige disciplin til at træffe de rette beslutninger såsom nyinvesteringer, konvertering af gæld samt en vurdering af validiteten af købs- og salgssignaler på de finansielle markeder. Det er afgørende at vide, hvordan konjunktursitua-tionen ser ud, og hvor konjunkturen er på vej hen. Det gælder både som investor og for virksomheder. Derfor henvender undervisningen sig både til private og erhvervsdrivende for at styrke beslutningerne på og udenfor de finansielle markeder. 1) Introduktion til business cycle teorien 2) Definition og brug af konjunkturcyklussen 3) Leading -, coincident- og lagging Indicators 4) Business Cycle modellen til risikostyring 5) Business Cyclen kontra aktier og rente Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor Teknisk Analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år.

7 Fundamentalanalyse på råvaremarkedet og cykliske modeller Styrkelse af den kommercielle afdækning af råvarer Råvaremarkedet er i modsætning til aktie-, rente- og valutamarkedet styret af udbud, efterspørgsel og lagersituationen for den givne råvare. Disse forhold skal tages med i betragtning sammen med en overordnet konjunkturanalyse for at sikre det stærkeste beslutningsgrundlag for kommerciel afdækning på råvaremarkedet. Der skal opbygges kendskab til, hvordan udbud, efterspørgsel, lagre og omkostningsparametre skal analyseres på råvaremarkedet for at give et stærkere grundlag for forudsigelser om fremtidige bevægelser og den kommercielle afdækning. Derudover undervises der i de cykliske sving som råvaremarkedet og andre finansielle markeder bevæger sig i og brugen af dem. Når der handles og analyseres på råvaremarkedet er det vigtigt at have den rette tilgang både som privatinvestor og som indkøbsfunktion i virksomheder, råvareproducent eller landmænd. Den rette information skal indsamles og bearbejdes, så det skaber det bedst mulige beslutningsgrundlag for investeringer og kommerciel risikostyring. 1) Introduktion til Kairos Commodities 2) Cykliske modeller på råvaremarkedet 3) Fundamentalanalyse på råvaremarkedet 4) Fundamentalanalyse i samspil med business cycle modeller og teknisk analyse Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S i samarbejde med Tom Bundgaard fra Kairos Commodities.

8 Money Management Skriftlig strategi og disciplin er afgørende for succes De finansielle markeder er drevet af psykologi og følelser, og det er nemt at blive revet med som investor eller virksomhed og få truffet nogle irrationelle beslutninger. Derfor er det afgørende, at have en skriftlig politik og strategi for, hvornår og hvad der skal gøres på et givent tidspunkt og samtidigt sikre disciplinen til at gennemføre strategien. Med udgangspunkt i Business Cycle Teori og Teknisk Analyse undervises i, hvordan der i praksis tages beslutning om allokeringen af ens investeringer samt kommerciel afdækning af virksomhedens risici. Der undervises i, hvordan der rent praktisk opbygges købs- og salgspositioner samt sættes stop-loss og stop-profit ud fra den tekniske analyse. Undervisningen henvender sig til alle, der er aktive på de finansielle markeder. Det gælder både som investorer og i relation til afdækning af finansielle risici på råvare-, valuta- og rentemarkedet. 1) Fastlæggelse af skriftlig strategi og politik 2) Allokering af investeringer 3) Gældspleje konverteringsstrategi 4) Trinvis opbygning af køb- og salgspositioner 5) Risikostyring Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S, der har 3 analytikere indenfor Teknisk Analyse med en samlet erfaring på mere end 60 år.

Undgå tab i krisetider. Invester med konjunkturerne

Undgå tab i krisetider. Invester med konjunkturerne Undgå tab i krisetider Invester med konjunkturerne En test af vores investeringsstrategi viser et gennemsnitligt årligt afkast på 8,98 %. Kontakt os hvis du ønsker dokumentation på testen. Klog investering

Læs mere

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie.

principperne er de samme. På de næste sider tager vi udgangspunkt i Rockwools B-aktie. Ingen analysemetoder er skudsikre, og alle aktieanalytikere tager fejl af og til. Det afgørende er at have ret i over 50 procent af analyserne, og at tabene gennemsnitligt er mindre end gevinsterne. Min

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER 2013-2014

KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER 2013-2014 DEN PROFESSIONELLE LEDER PROCESLEDERUDDANNELSEN DEN KOMPLETTE PROJEKTLEDER LEDELSE I PRAKSIS LEANLEDELSE KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER 2013-2014 COACHING OG KONFLIKT- HÅNDTERING COACHING I ORGANISATIONER

Læs mere

HA har 11 obligatoriske kurser (hvoraf dog det ene, metode, kan tages i to versioner), tre valgfag og et bachelorprojekt.

HA har 11 obligatoriske kurser (hvoraf dog det ene, metode, kan tages i to versioner), tre valgfag og et bachelorprojekt. HA Almen Erhvervsøkonomi HA er den klassiske bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi, oprettet i 1928, og opbygget omkring de fire grund-discipliner, som i vore dage anses for at være erhvervsøkonomiens kerneområder:

Læs mere

AKADEMIFAG. 1. halvår 2015. Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling Erhvervsøkonomi Økonomistyring i praksis

AKADEMIFAG. 1. halvår 2015. Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling Erhvervsøkonomi Økonomistyring i praksis AKADEMIFAG 1. halvår 2015 Organisation og arbejdspsykologi Teamledelse Det strategiske lederskab Positiv psykologi i ledelse Skriftlig kommunikation Projektstyring i praksis Markedsføring og forhandling

Læs mere

Vækstfabrikkernes Videnmoduler

Vækstfabrikkernes Videnmoduler Vækstfabrikkernes Videnmoduler Videnmodul 1: Strategi Hvordan får jeg overblik over mit forretningsgrundlag? Underviser: Ekstern lektor, konsulent Lone Samuelsson Undervisningsforløb: 3 x 4 timer Formål

Læs mere

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse...

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ledig? Kursuscentret, Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn Telefon 9620 5597 Fax 9620 5639 www.kursuscentretfh.dk

Læs mere

Application Management Service

Application Management Service Application Management Service I dette Whitepaper vil vi beskrive nogle af vores erfaringer med Application Management. De fleste virksomheder har på et tidspunkt lavet, eller fået lavet, en mindre applikation,

Læs mere

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau [ fra stress til trivsel ] lær at håndtere stress og skab trivsel på organisationsledelsesafdelingsog individniveau stress- og trivselsvejlederuddannelsen center for stress og trivsel aps STRESS- OG TRIVSELSVEJLEDERUDDANNELSEN

Læs mere

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014 ValueLab værdier kompetencer potentialer kommunikation præsentation troværdighed integritet personlighed troværdig kommunikation kurser 2013 / 2014 ValueLab Hareskovvej 19 DK 4400 Kalundborg T: 23 10 44

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet

Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet Vi kan vise dig vejen Du må selv gøre arbejdet Vi engagerer os PRINCE2 Foundation Kompetencer til succesfuld projektledelse Hvad er PRINCE2? PRINCE2 (Projects in a Controlled Environment) uddannelsen er

Læs mere

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse

Lean Six Sigma Sponsoruddannelse Lean Six Sigma Sponsoruddannelse For dig, der skal til at fungere som sponsor på et Lean Six Sigma forbedringsprojekt og er interesseret i at være klædt bedst muligt på til denne nye rolle. Baggrund Vores

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer 2-dags kursus Økonomi for ikke-økonomer - Grundlæggende økonomi og budgetarbejde Bliv bedre rustet til budgetarbejdet Få større forståelse for de økonomiske sammenhænge i din virksomhed Lær at udarbejde

Læs mere

Introduktion til ledelse

Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Bliv parat til at tage lederrollen Nye ledere kan med fordel starte her Med de basale personlige og faglige ledelseskompetencer kommer du godt fra start

Læs mere

Den Sociale Organisation

Den Sociale Organisation Den Sociale Organisation Den sociale organisation Du sidder lige nu med det første i en række papers om det, der interesserer os i Socialsquare. Vi arbejder med og interesserer os for socialitet - at gøre

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Rejsen mod alternative investeringer

Rejsen mod alternative investeringer Dec 87 Dec 88 Dec 89 Dec 90 Dec 91 Dec 92 Dec 93 Dec 94 Dec 95 Dec 96 Dec 97 Dec 98 Dec 99 Dec 00 Dec 01 Dec 02 Dec 03 Dec 04 Dec 05 Dec 06 Dec 07 Dec 08 Dec 09 Dec 10 Dec 11 Dec 12 Dec 13 Dec 14 14. august

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Kommunernes økonomifunktion. Opgaver, brugere og kompetencer

Kommunernes økonomifunktion. Opgaver, brugere og kompetencer Kommunernes økonomifunktion Opgaver, brugere og kompetencer 1 2 Indhold Indledning Økonomifunktionens rolle Det strategiske samspil Sæt ord på tallene I spændingsfeltet mellem direktion og fagcentre Brugere

Læs mere

vedligehold din viden

vedligehold din viden 5 vedligehold din viden rambøll maintenance academy 2012-2013 6 Velkommen til Rambøll Maintenance Academy Vi tilbyder en række kurser til dig, der gerne vil motiveres og have kompetencerne spidset. Det

Læs mere

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 I det følgende kan du læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du investerer, og hvilke overvejelser du bør

Læs mere

Ansvarlige Relationer

Ansvarlige Relationer 1 gør Corporate Responsibility til en del af kundens hverdag Målgruppe Forældre med børn på 5 7 år og folkeskole lærere der underviser børn på 5 7 år. Kampagnemål Et vigtigt initiativ i s Corporate Responsibility

Læs mere

Systemisk proceskonsulent uddannelse

Systemisk proceskonsulent uddannelse Systemisk proceskonsulent uddannelse Systemisk proceskonsulentuddannelse for konsulenter i DUF s medlemsorganisationer. Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og konsulentfirmaet

Læs mere

Indsigter gennem 25 år

Indsigter gennem 25 år Perspektiv 7 15 Indsigter gennem 25 år Af temaspecialist Morten Springborg og adm. direktør Tim Kristiansen Med lanceringen af Carnegie WorldWide afdeling Globale Aktier i 1990 fik de danske investorer

Læs mere

Den Globale Købmand 2007 www.futurelab.dk

Den Globale Købmand 2007 www.futurelab.dk www.futurelab.dk Den Globale Købmand Klassiske dyder - vejen til bedre bundlinie 2007 Om Future Lab Business Consulting Future Lab Business Consulting er en managementkonsulent virksomhed i Grey / WPP,

Læs mere