Tilladelse til modtagelse af affaldssprit på biogasanlægget i Kettinge.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til modtagelse af affaldssprit på biogasanlægget i Kettinge."

Transkript

1 REFA Kettinge Forsyning ApS Energivej Nykøbing F Tilladelse til modtagelse af affaldssprit på biogasanlægget i Kettinge. Afgørelse Combineering har søgt om levering af affaldssprit på biogasanlægget i Kettinge. Affaldsspritten indeholder mellem 30 og 60 % ethanol og er en god kulstofkilde til biogasproduktionen. Der er ikke noget væsentligt indhold af andre stoffer. Deklaration fremgår af bilag 2. Kommune giver derfor tilladelse til det ansøgte. Tilladelsen gives i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 19 1 og slambekendtgørelsens 2 29 til at levere ethanolholdige restprodukter til anvendelse i biogasanlægget på Fuglegårdvej 10, 4892 Kettinge, som efter omsætning med gylle til biogas udspredes på landbrugsjord (se slambekendtgørelsens 6). Tilladelsen gælder på følgende vilkår: GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK DOKNR SAGSNR. 14/24648 SAGSBEHANDLER: Svend Allan Pedersen 1. Virksomheden må kun tilføre ethanolholdige restprodukter i modtagetanken. Ethanolkoncentrationen i modtagetanken må ikke være større end 24 vol. %. Dette gælder for alle ethanolholdige restprodukter som modtages på virksomheden foruden de nævnte i bilag 2. Der må ikke opbevares eller tilføres ethanolholdige restprodukter i andre tanke end modtagetanken medmindre tilsynsmyndigheden har givet tilladelse. Virksomheden skal føre kontrol med at ethanolkoncentrationen i modtagetanken aldrig overskrider et indhold på 24 vol. %. Kontrollen skal registreres og kunne forevises eller sendes til tilsynsmyndigheden, når tilsynsmyndigheden ønsker dette. DIR MAIL: SAP@GULDBORGSUND.DK CVR NR Tilførslen af det beskrevne restprodukt (se bilag 2), skal være mindre end tons/år. TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse, LBK. Nr. 879 af 26/06/2010, Miljøministeriet. 2 Miljøministeriets bek. nr af , Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål.

2 SIDE 2/10 Sammensætningen af restproduktet skal svare til beskrivelsen i deklarationen, bilag 2. Beskrivelsen af restproduktet opbevares på virksomheden. 3. Restproduktet angivet i bilag 2 skal være analyseret for tørstof, totalkvælstof, totalfosfor og ethanol mindst 2 gange pr. år. Prøverne skal udtages af de samletanke/-beholdere, hvor restproduktet indsamles med henblik på udnyttelse på biogasanlæg. Analyseresultaterne skal kunne forevises eller sendes til tilsynsmyndigheden, hvis denne ønsker dette. 5. Tilsynsmyndigheden kan til enhver tid kræve yderligere analyser af andre parametre end nævnt i vilkår 4 ved fremtidige leveringer af restproduktet angivet i bilag 2, som virksomheden modtager i henhold til de til enhver tid gældende regler, pt. Miljøministeriets bek. nr af , Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål, slambekendtgørelsen (se dennes 8, bilag 2 og bilag 5). Bemærkninger Anvendelse af affaldet i biogasanlægget skal ske efter den til enhver tid gældende miljøgodkendelse, pt. af Hvor intet andet er nævnt i denne tilladelse skal reglerne i slambekendtgørelsen følges, herunder: udarbejdelse af deklaration for affaldet (restproduktet - se bilag 2). prøveudtagning og analysemetoder (aktuelt pt. tørstof, totalkvælstof og totalfosfor). indberetning af de årlige afhændede mængder. at hvis indholdet af husdyrgødning overstiger 75 %, regnet på tørstofbasis før afgasning, skal det afgassede affald opbevares og anvendes efter reglerne i Miljøministeriets bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage mv. Denne tilladelse kan ifølge miljøbeskyttelseslovens 20, stk. 1 og 2, til enhver tid ændres eller trækkes tilbage af tilsynsmyndigheden (pt. Guldborgsund Kommune) uden erstatning. Ændringer af deklarationen skal være accepteret af tilsynsmyndigheden, inden den kan erstatte bilag 2 i denne tilladelse ellers skal der ansøges om ny tilladelse.

3 SIDE 3/10 KLAGEVEJLEDNING Efter slambekendtgørelsens 34, stk. 1, nr. 2 kan der ikke klages over denne afgørelse, da afgørelsen omhandler mindre end tons affald (restprodukt) pr. år. Hvis I ønsker afgørelsen prøvet ved domstolene, skal I starte sagen inden 6 måneder, efter at I har modtaget vores afgørelse. Afgørelsen annonceres på kommunens hjemmeside: tilsynsrapporter/afgoerelser.aspx Teamleder Center for Miljø & Plan Teknikumingeniør Kopi til: Combineering A/S, Bistrupvej 176, 3460 Birkerød. Embedslægerne Sjælland, Rolighed 7, 2. sal, 4180 Sorø. Fødevareregion Øst, Søndervang 4, 4100 Ringsted. Rudersdal Kommune, Rådhuset, Øverødvej 2, 2840 Holte. Nysted Biogas a.m.b.a., Fuglegårdsvej 10, 4892 Kettinge. Referencer: Miljøbeskyttelsesloven, LBK. nr. 879, af , Miljøministeriet. Miljøministeriets bek. nr af , Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål (Slambekendtgørelsen). Miljøstyrelsens vejledning nr af , Anvendelse af affald til jordbrugsformål (slamvejledningen). Bekendtgørelse om miljøkvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet, nr af , Miljøministeriet. Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg, nr af , Miljøministeriet (drikkevandsbekendtgørelsen). Combineering A/S s ansøgning den om tilladelse til at levere affaldssprit. Nysted Kommunes miljøgodkendelse af Guldborgsund Redningsberedskabs udtalelse af den til ethanolholdigt affald fra Novo Nordisk.

4 SIDE 4/10 Redegørelse for tilladelsen REFA Kettinge Forsyning ApS søgte gennem Combineering A/S, Bistrupvej 176, 3460 Birkerød den om tilladelse til at modtage affaldssprit med ethanol i koncentrationer på op til 60 % (se bilag 2). Kommunen vurderede ansøgningen i forhold til de vedlagte bilag vedr. deklaration og analyse. Kommunens beredskab har tidligere vurderet, at Biogasanlægget i Kettinge kan modtage restprodukter med indhold af ethanol, når det blandes med gylle. Udtalelser. Et udkast til tilladelse blev sendt i høring den Rudersdal kommune har oplyst, at den ikke har nogen bemærkninger til tilladelsen. Det samme har Veterinær Øst (fødevareregionen) udtalt, da produktet ikke indeholder materiale, der indebærer risiko for overførsel af smitsomme husdyrsygdomme. REFA Kettinge Forsyning ApS har præciseret, hvordan egenkontrollen foretages i forhold til ethanolkoncentrationen i henhold til vilkår 1, hvilket er medtaget herunder. Beskrivelse af produktet Affaldet er flydende og har stort set intet tørstofindhold. Affaldet indeholder typisk mellem 30 og 60 % ethanol samt vand. Følgestoffer udgør samlet set maksimalt ca. 9 %, hvoraf ingen forekommer i mængder over 5 vægtprocent. Produktets nyttevirkning Affaldets indhold af alkoholer og andre organiske stoffer vil blive nedbrudt i biogasanlægget. Affaldet bidrager til en øget gasproduktion fra gyllen gennem ethanolindholdet (kulstofkilde). Restproduktet indeholder stort set intet tørstof. Kvælstof og fosfor og er derfor ikke så interessant i forhold til udspredningen på jord. Den øgede biogasproduktion kan dog medføre at gyllen kommer til at lugte mindre, når den udspredes. Vurdering Kommunen skal fastsætte vilkår således, at det sikres, at kravene i slambekendtgørelsen overholdes, når der gives tilladelse til anvendelse af affald, der ikke er optaget på slambekendtgørelsens bilag 1. Deklarationen viser, at affaldsproduktet hverken indeholder tungmetaller eller miljøfremmede stoffer af betydning, da sådanne stoffer ikke indgår i produktionen. Kommune har derfor vurderet, at der ikke skal analyseres for disse stoffer i henhold til slambekendtgørelsens 8, stk. 2. Der skal derfor kun analyseres for parametrene tørstof, totalfosfor og totalkvælstof angivet i bekendtgørelsens bilag 5 samt ethanol.

5 SIDE 5/10 Det forventes, at kravene til analyse af totalfosfor og totalkvælstof på et tidspunkt kan udelades på baggrund af fremtidige analyser af restproduktet på grund af de ringe indhold af disse næringsstoffer. Det ethanolholdige restprodukt udgør en mindre del af den biomasse, der tilføres biogasanlægget. Det vurderes derfor, at der ikke vil ske væsentlig opkoncentrering af f.eks. salte, der vil kunne skade grundvandet ved den efterfølgende udspredning af afgasset biomasse på landbrugsjord. Kloridindholdet er maksimalt 40 mg/l. Endvidere vurderes det, at udspredning af biomassen ikke vil have effekt på det omgivende vandmiljøs dyre- og planteliv. Slambekendtgørelsen foreskriver, at der skal udtages prøver af affaldsprodukter til analyse hver 3. måned dvs. 4 prøver om året. Produktion er mindre. Derfor vurderes det, at 2 analyser hvert år fra en samletank til ethanolholdige restprodukter vil være nok. Dermed sikres at analyserne over tid i tilstrækkelig grad er repræsentative. Som yderligere kontrol har kommunen dog sat vilkår om, at der kan kræves yderligere analyser, hvis kommunen som miljømyndighed vurderer at have behov for yderligere dokumentation, bl.a. i forhold til deklarationen i bilag 2. Vurdering af påvirkning af jord og grundvand Combineering A/S har tidligere oplyst, at der udspredes omkring 30 m 3 afgasset biomasse per hektar. Biomassen udbringes på flydende form. Endvidere er det oplyst, at afgasset gylle, der ikke er tilsat stoffer i forbindelse med biogasproduktionen, typisk indeholder 0,2-0,5 vægtprocent klorid. Altså ca. 2 til 5 g/l. Det er oplyst at affaldsspritten fra Syntese A/S indeholder omkring 40 mg klorid/l. Det er langt mindre end gyllen. Klorid vil i dette tilfælde derfor ikke udgøre en væsentlig miljømæssig påvirkning ved udspredning på landbrugsjord i forhold til både jord og grundvand, men give en fortynding af koncentrationen af klorid i gyllen, når gyllen udspredes på landbrugsjorden. På Nysted Biogas, kan der produceres op til tons afgasset biomasse/år (normalt mellem og tons). Endvidere vurderes det, at de følgestoffer, som affaldsspritten indeholder, vil blive omsat i forbindelse med biogasproduktionen. Affaldsspritten tilsættes kun modtagetanken i mindre mængder (maksimalt 36 m 3 i forhold til 600 m 3, hvilket svarer til 6 vol. %). Affaldssprittens høje indhold af ethanol inhiberer/hæmmer dermed ikke omsætningen af følgestofferne. REFA Kettinge Forsyning ApS har oplyst, at kontrollen med ethanolindholdet i modtagetanken udgøres som en løbende logbogsføring af antallet af modtaget læs indeholdende ethanol, hvormed den aktuelle koncentration beregnes forud for modtagelse af yderligere ethanolholdigt affald. Ifølge drikkevandsbekendtgørelsen må drikkevand maksimalt indeholde 250 mg klorid per liter. I 2006 havde ca. 10 procent af vandværkerne i det tidligere Storstrøms Amt problemer med at overholde denne grænseværdi, og en del vandværker havde forhøjede koncentrationer i forhold til et naturligt baggrundsniveau på

6 SIDE 6/10 under 50 mg/l. Klorid kommer ofte nedefra, idet mange arealer stadigt indeholder store mængder salt fra tidligere havperioder. Disse områder kan derfor være afhængige af, at det nydannede grundvand ikke indeholder salt væsentligt over baggrundsniveauet. Regnvand indeholder ca mg klorid/l i ikke kystnære områder. Baggrund for vurdering af påvirkning af vandmiljøet Affaldsspritten indeholder i henhold til bilag 1 ikke stoffer, som er medtaget i bekendtgørelse om vandområdekvalitet og udledning stoffer til recipienter 3. Det vurderes, at den afgassede biomasse heller ikke vil indeholde disse stoffer. Ud fra et vandmiljømæssigt synspunkt, vurderer vi med baggrund i de aktuelle oplysninger, at der ikke er nogen risiko forbundet med en tilladelse til udspredning af biomasse med ethanolholdige restprodukter og at udspredningen ingen effekt vil have på det omgivende vandmiljøs dyre- og planteliv. Andre forhold reguleret af slambekendtgørelsen - myndigheder. Efter slambekendtgørelsens 11 er Combineering A/S affaldsproducent. Som affaldsproducent skal der sendes en kopi af deklarationen til Rudersdal Kommune, hvor Combineering A/S har adresse ( 12). Hvis der er indgået en leveringsaftale med REFA Kettinge Forsyning ApS, som er bruger, skal en kopi af denne sendes til Guldborgsund Kommune ( 13). Deklarationen har kommunen allerede modtaget. Efter 14 skal Combineering A/S indberette, hvor store mængder affald til jordbrugsformål REFA Kettinge Forsyning ApS har modtaget i det forgangne kalenderår til Rudersdal Kommune, så kommunen kan indberette oplysningerne til Miljøstyrelsen. Svend Allan Pedersen Center for Miljø & Plan 3 Bekendtgørelse om miljøkvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af forurenende stoffer til vandløb, søer eller havet, nr af , Miljøministeriet.

7 SIDE 7/10 Bilag 1 Analyse Fruktose-Ethanol Fortsættes

8 SIDE 8/10 Bilag 1 fortsat

9 SIDE 9/10 Bilag 2

10 SIDE 10/10 Side 2 af 2

baggrund for sagsbehandlingen

baggrund for sagsbehandlingen 1 baggrund for sagsbehandlingen Stiltiende accept var udgangspunktet og praksis i mange kommuner. I 2011 kom et notat fra Naturstyrelsen VVM på slam. I 2012 kom et nyt notat fra Naturstyrelsen ingen VVM

Læs mere

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted.

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted. Mogens Hvid Voer Færgevej 41 8950 Ørsted Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 23. 09. 2015 Reference: Søren Kepp Knudsen Tlf.: 89 59 40 21 E-mail: skk@norddjurs.dk Journalnr.: 15/15484 Afgørelse efter 19 om

Læs mere

Hans Juel Nielsen Holstebrovej Spøttrup. Den 13. februar 2017

Hans Juel Nielsen Holstebrovej Spøttrup. Den 13. februar 2017 Hans Juel Nielsen Holstebrovej 440 7860 Spøttrup Den 13. februar 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt ved udbringning af biofiber på arealer tilhørende Holstebrovej 440, 7860 Spøttrup Ansøgt projekt Skive

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I denne folder kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale

Planforhold Park og Vej søger om tilladelse til at sprede det komposterede tang på fire kommunale Helsingør Kommune Center for Teknik, Miljø og Klima Anders Koustrup Sørensen Helsingør Kommune, Center for Kultur, Idræt og Byudvikling, Hans Henrik Schmidt Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

Miljøservice A/S Ådalen 13A 6600 Vejen. 26. oktober Tilladelse til opbevaring og spredning af ågrøde på landbrugsjord

Miljøservice A/S Ådalen 13A 6600 Vejen. 26. oktober Tilladelse til opbevaring og spredning af ågrøde på landbrugsjord Miljøservice A/S Ådalen 13A 6600 Vejen 26. oktober 2015 Tilladelse til opbevaring og spredning af ågrøde på landbrugsjord Skive Kommune meddeler hermed, efter Miljøbeskyttelseslovens 19 1 og jf. 29 i Slambekendtgørelsen

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I folderen kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste kommentarer, der er grupperet i forhold til de ovennævnte punkter og Miljøstyrelsens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås de væsentligste kommentarer, der er grupperet i forhold til de ovennævnte punkter og Miljøstyrelsens bemærkninger hertil. J.nr. MST-1240-00710 Bilag til høringsnotat om: Ændring af bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål Høringssvarene har berørt følgende punkter: 1. Generelle bemærkninger 2. Sondringen

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Indskærpelse vedrørende lovliggørelse af oplag af biokompost med indhold af spildevandsslam nord for Stoense

Indskærpelse vedrørende lovliggørelse af oplag af biokompost med indhold af spildevandsslam nord for Stoense Odense Renovation A/S c/o Miljøservice a/s Ådalen 13A 6600 Vejen Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: liem@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 22-11-2017

Læs mere

KL's høringssvar over udkast til Affald til jord bekendtgørelsen

KL's høringssvar over udkast til Affald til jord bekendtgørelsen Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Kopi sendt til Linda Bagge, bagge@mst.dk KL's høringssvar over udkast til Affald til jord bekendtgørelsen KL har modtaget udkast til bekendtgørelse om anvendelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5

Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5 Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5 Bilag 2: Kommentarer til Udkast til Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål samt Notat om udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse og ændring af slambekendtgørelsen

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF SEDIMENT FRA ENGMOSELØBET

19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF SEDIMENT FRA ENGMOSELØBET Jens Corneliussen Brænderisvej 11 4873 Væggerløse CVR nr. 20219343 28. MARTS 2017 19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF SEDIMENT FRA ENGMOSELØBET Guldborgsund Kommune har d. 14. oktober 2016 modtaget ansøgning

Læs mere

Notat. Emne: Udkast til ændringer ift. forslag til Indsatsplan Beder Til: - Kopi til: - Natur og Miljø. Den 14. november 2012

Notat. Emne: Udkast til ændringer ift. forslag til Indsatsplan Beder Til: - Kopi til: - Natur og Miljø. Den 14. november 2012 Notat Emne: Udkast til ændringer ift. forslag til Indsatsplan Beder Til: - Kopi til: - Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 14. november 2012 Bilag 2 til Indstilling vedr. endelig vedtagelse

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato:

Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato: Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Dispensation til etablering af dyrehold indenfor byzone Dato: 04-01-2017 Billund Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til etablering af et dyrehold

Læs mere

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TIL SLAGTEKALVEPRODUKTION PÅ BRARUPVEJ 16, 4840 NR. ALSLEV GULDBORGSUND KOMMUNE JULI 2013 SAGSNR.:13/28470 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Resume, vurdering

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal beliggende ved Skivevej 253, 8800 Viborg

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal beliggende ved Skivevej 253, 8800 Viborg Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Bodilsens Skovselskab APS v/ Henning Bodilsen Durupvej 27 7870 Roslev byggeriogmiljoe@viborg.dk Afgørelse efter 19 om udbringning

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af spildevand fra Måløv Rens A/S, til Jonstrup Å.

Midlertidig tilladelse til udledning af spildevand fra Måløv Rens A/S, til Jonstrup Å. Forsyning Ballerup A/S. Ågerupvej 84-86. 2750 Ballerup. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 1. december 2014 Tlf. dir.: 41750124 E-mail: sbj@balk.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Niels Skaaning Ll. Slemmingevej 37 4990 Sakskøbing CVR nr. 6575 0716 10. MAJ 2017 UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har den 8. maj

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg Holbæk Forsyning Dato: 11-11-2013 Tåstrup Møllevej 5 Sagsb.: Majou 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/49946 Dir.tlf.: 72 36 41 30 E-mail: virksomhed@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10.

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10. TEKNIK OG MILJØ Miljøservice AS Skjernvej 151 7280 Sønder-Felding Att: [thorkild@miljoeservice.dk] CVR-nr.: 13683891 P-nr.: 1000606116 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk

Læs mere

AFGØRELSE OM IKKE VVM PLIGT FOR OPBEVARING AF SPILDEVANDSSLAM I GYLLEBEHOLDERE

AFGØRELSE OM IKKE VVM PLIGT FOR OPBEVARING AF SPILDEVANDSSLAM I GYLLEBEHOLDERE HedeDanmark Att.: Erik Borup Ringstedvej 20 4000 Roskilde E-mail: ebo@hededanmark.dk 14. OKTOBER 2016 AFGØRELSE OM IKKE VVM PLIGT FOR OPBEVARING AF SPILDEVANDSSLAM I GYLLEBEHOLDERE HedeDanmark har den

Læs mere

TM Biogas-ERFA-møde

TM Biogas-ERFA-møde TM 23001 Biogas-ERFA-møde Formål: At udveksle erfaringer og blive opdateret på ny affald-til-jord bekendtgørelse inden for biogasområdet Målgruppe: Miljøsagsbehandlere i kommuner, der varetager tilsyn

Læs mere

Regulering af affald til landbrugsjord

Regulering af affald til landbrugsjord EnviNa Regulering af affald til landbrugsjord - Håndtering og regulering af affaldsprodukter Middelfart, torsdag d. 14. juni 2018 Miljøfaglig konsulent Erik E. Olesen, HedeDanmark 2 Håndtering og regulering

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om affald til jordbrugsformål

Høring af bekendtgørelse om affald til jordbrugsformål Miljøstyrelsen mst@mst.dk bagge@mst.dk aglun@mst.dk J.nr. MST-74-00032 Høring af bekendtgørelse om affald til jordbrugsformål Dansk Affaldsforening takker for at have modtaget bekendtgørelsen i høring.

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Sdrkrogsdam@mail.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 2. december 2014 Center for Teknik og Miljø

Læs mere

Anbefaling: Spildevandsslam på produktionsjord

Anbefaling: Spildevandsslam på produktionsjord Punkt 5. Anbefaling: Spildevandsslam på produktionsjord 2014-13990 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at KKR Nordjylland svares som anført i forslag til svar til KKR Nordjylland,

Læs mere

Anklægskoncepter og råvaresammensætning

Anklægskoncepter og råvaresammensætning 2017 Anklægskoncepter og råvaresammensætning Tyge Kjær - tk@ruc.dk Roskilde Universitet Introduktion Tre emner Organisk affald: - KOD - Organisk affald fra produktion og distribution Biogas på KOD - Tre

Læs mere

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Ideer og forslag ønskes Andekærgård Biogas har søgt om at etablere et biogasanlæg

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål

Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål Folderen indeholder de krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer affaldsprodukter

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, Frederikssund

Læs mere

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Plan og Erhverv Svendborg Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre et biogasanlæg

Læs mere

Tilladelse til udspredning af brugt filtermateriale af perlit, fra produktion af pektin og carrageenan, på landbrugsjord

Tilladelse til udspredning af brugt filtermateriale af perlit, fra produktion af pektin og carrageenan, på landbrugsjord TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk Lindely Økologi v/tim Buch Hollænder Rorupvej 20 4320 Lejre CVR-nummer: 21398381 Dir.tlf.: 43591240 Email: tmc@htk.dk

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

Påbud om ændring af vilkår for emission af organiske opløsningsmidler fra malekabine, Vestas Northern Europa A/S, Industrivej 20, 6900 Skjern

Påbud om ændring af vilkår for emission af organiske opløsningsmidler fra malekabine, Vestas Northern Europa A/S, Industrivej 20, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Vestas Northern Europe A/S Industrivej 20 6900 Skjern Att.: Jane Berwald, jabew@vestas.com Sagsbehandler Pernille Nielsen

Læs mere

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den Hjørring Kommune Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Ny bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Ny bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål Ny bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål Linda Bagge, Miljøstyrelsen SIDE 1 Formål og tanker bag den nye affald til jordbekendtgørelse? Formål: - Opdatering i forhold til ny viden

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Munks Produkt ApS Banevænget 11 4930 Maribo FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 14. DECEMBER 2015 Munks produkt Aps har den 25. november 2015 søgt om justering af vilkår 23 i miljøgodkendelsen af 4. december

Læs mere

Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Biskop Svanes Vej Birkerød. 20. december 2017

Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Biskop Svanes Vej Birkerød. 20. december 2017 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Teknik og Miljø Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Tlf. 46 11 24 00 TOM@rudersdal.dk TILLADELSE TIL UV-ANLÆG Birkerød Vandforsyning

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND

KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND KUNSTGRÆSBANER HÅNDTERING AF DRÆNVAND Heidi Heeschen Maria Benavent Industri og Klima Odense Kommune HÅNDTERING AF DRÆNVAND Nedsivning Tilslutning til kloak Udledning til recipient LOVGRUNDLAG Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

MBL 19 tilladelse. Udbringning af TASP som svovlgødning på landbrugsarealer tilhørende Hindborgvej 79, 7800 Skive

MBL 19 tilladelse. Udbringning af TASP som svovlgødning på landbrugsarealer tilhørende Hindborgvej 79, 7800 Skive MBL 19 tilladelse Udbringning af TASP som svovlgødning på landbrugsarealer tilhørende Hindborgvej 79, 7800 Skive Afgørelse om at udspredningen ikke er omfattet af pligt til udarbejdelse af VVM redegørelse

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. I medfør af 7, 16, stk. 2 og stk. 3 og kapitel 5, 46 og 47 i landstingsforordning nr.

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Mette Fjellerad D 4646 4945 E mefj@lejre.dk Dato: 31. juli 2013 J.nr.: 13/9845 Hvad er en miljøtilsynsplan

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

19-tilladelse til udsprinkling af restvand fra malkerum, plansiloanlæg og køreareal på ejendommen Døstrupvej 159, 9500 Hobro

19-tilladelse til udsprinkling af restvand fra malkerum, plansiloanlæg og køreareal på ejendommen Døstrupvej 159, 9500 Hobro Gårdejer Per Hougaard Døstrupvej 159 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.09-P19-1-17 Ref.:

Læs mere

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den Hjørring Kommune Martin Andreasen Holtevej 145 9700 Brønderslev Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016 Teknik og Miljø Rakkeby Dambrug v. Aquapri A/S Durupvej 44, Glyngøre 7870 Roslev Dato: 08-06-2017 Sagsnr.: 773-2015-30322 Navn: Jette Vester Direkte tlf.nr.: 99707072 E-mail jette.vester@morsoe.dk Vilkårsændringer

Læs mere

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej 21 5690 Tommerup 19. maj 2017 Sags id: 16/19474 Afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg Vestfyns Efterskole har den 26. september 2016 søgt

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Banedanmark Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt med mail til Thomas Bentsen (tbtn@bane.dk) Tilladelse til midlertidigt oplag og genindbygning af lettere forurenet jord ved

Læs mere

https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/biogas/sider/regler_for_biomasser_til_bioga...

https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/biogas/sider/regler_for_biomasser_til_bioga... Page 1 of 5 Du er her: LandbrugsInfo > Økologi > Biogas > Regler for anvendelse af gødning, afgrøder og affald til biogas Oprettet: 02-12-2015 Regler for anvendelse af gødning, afgrøder og affald til biogas

Læs mere

Tilladelse af skift i dyretype på Nørrestængevej 19a, 4300 Holbæk

Tilladelse af skift i dyretype på Nørrestængevej 19a, 4300 Holbæk Dato: 2. april 2012 Vagn Nielsen Næsbyvej 19 Sagsnr.: 11/64925 4300 Holbæk Dir.tlf.: 72 36 41 20 Sagsb.: Henriette Fries E-mail: landbrug@holb.dk Tilladelse af skift i dyretype på Nørrestængevej 19a, 4300

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udlægning af affaldsforbrændingsslagger under to plansiloer på Lyngbyvej 2, Lyngby, 9520 Skørping

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udlægning af affaldsforbrændingsslagger under to plansiloer på Lyngbyvej 2, Lyngby, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Anderstrup Holstein A/S Lyngbyvej 2, Lyngby 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.02.00-P00-4-19 Ref.: Jette Mikkelsen

Læs mere

Juelsminde Vand Tofteskovvej 12 7130 Juelsminde. Tilladelse til opsætning af kalkknuser-anlæg, Juelsminde Vand, Vejlevej 14, 7130 Juelsminde

Juelsminde Vand Tofteskovvej 12 7130 Juelsminde. Tilladelse til opsætning af kalkknuser-anlæg, Juelsminde Vand, Vejlevej 14, 7130 Juelsminde Juelsminde Vand Tofteskovvej 12 7130 Juelsminde Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk Sagsnr. 13.02.02-P19-1-14 10.6.2014

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Udfordringer ved regulering af afgasset biomasse efter VVM-reglerne og husdyrbrugsloven

Udfordringer ved regulering af afgasset biomasse efter VVM-reglerne og husdyrbrugsloven Udfordringer ved regulering af afgasset biomasse efter VVM-reglerne og husdyrbrugsloven Eva Folke, Tønder Kommune www.toender.dk 1 Biogasprojekter i Tønder Kommune og nabokommuner www.toender.dk 2 Udfordringer

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

Fremsat den 1. april 2016 af Christian Poll (ALT), Maria Reumert Gjerding (EL) og Lisbeth Bech Poulsen (SF)

Fremsat den 1. april 2016 af Christian Poll (ALT), Maria Reumert Gjerding (EL) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) 2015/1 BSF 151 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 1. april 2016 af Christian Poll (ALT), Maria Reumert Gjerding (EL) og Lisbeth Bech Poulsen (SF)

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING ZPD A/S H. E. Bluhmes Vej 63 6700 Esbjerg Virksomheder J.nr. MST-1270-01092 Ref. zaakh/rukso Den 19. december 2013 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Miljøstyrelsen C.F. Tietgens Boulevard 40 5220 Odense

Læs mere

Med regionplantillægget er der foretaget nedenstående tilføjelser til regionplanens retningslinie 15, der omhandler landbrug:

Med regionplantillægget er der foretaget nedenstående tilføjelser til regionplanens retningslinie 15, der omhandler landbrug: NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 2. juni 2003 J.nr.: 03-33/760-0008 mam Afgørelse i sagen om

Læs mere

19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF FOSFOR- SVOVLGØDNING

19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF FOSFOR- SVOVLGØDNING Hans Bonde Hansen Nr. Vedbyvej 12 4840 Nørre Alslev CVR nr. 15676590 14. DECEMBER 2015 19 TILLADELSE TIL UDSPREDNING AF FOSFOR- SVOVLGØDNING Guldborgsund Kommune har d. 9. november 2015 modtaget ansøgning

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug

Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug argrethe Askegaard Kildesorteret affalds betydning for økologisk landbrug Margrethe Askegaard Økologikongres 29.-30. november 2017 Kolding Gå-hjem-budskab Økologisk landbrug har behov for flere næringsstoffer

Læs mere

TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP

TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP TILLÆGSGODKENDELSE VÅBENKLASSER OG SCREENINGSAFGØRELSE TINGSTED SKYDEBANE ØSTERGADE 57, 4863 ESKILSTRUP GULDBORGSUND KOMMUNE SEPTEMBER 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 2 tillægsgodkendelse... 2 Screeningsafgørelse

Læs mere

Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra

Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra Kompetenceplan for Miljøområdet Gældende fra 01.01.2016 Indhold Generelt... 3 Miljøbeskyttelsesloven... 4 Tinglysningsloven... 8 Lov om forurenet jord... 9 Lov om betalingsregler for spildevand... 10 Vandløbsloven...

Læs mere

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail:

Læs mere

Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen.

Værket er et A/S, der i dag ejes af Forsyning Helsingør og I/S Nordforbrændingen. Forsyning Helsingør, Helsingør Kraftvarme Claus Bo Frederiksen Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.07.2015

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Ejj Grus og sten Systofte Bygade 2 4800 Nykøbing F E-mail: ejjgrusogsten@gmail.com TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE 01-10-2018 Ejj. Grus og sten har søgt Guldborgsund Kommune om ændring af miljøgodkendelse

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Birgit Skovsgaard Burskov1@gmail.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 7. september 2015 Center

Læs mere

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3.

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3. Amagerværket Vattenfall A/S Kraftværksvej 37 2300 København S Roskilde J.nr. MST- 1270-00680 Ref. melso/evnis Den 20. januar 2012 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for fyringsforsøg med tilsatsfyring

Læs mere

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Mogens Nielsen Bønnetvej 23 4871 Horbelev CVR nr. 62156228 30. MAJ 2018 TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har d. 29. maj 2018 modtaget ansøgning om

Læs mere

Oplysninger. Hedegaard A/S Caspar Müllers Gade Kolding CVR nr Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed 2

Oplysninger. Hedegaard A/S Caspar Müllers Gade Kolding CVR nr Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed 2 Hedegaard A/S Caspar Müllers Gade 13 6000 Kolding CVR nr. 34728712 By- og Udviklingsforvaltningen Industri Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310464 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon SILKEBORG KOMMUNE 2011 NOTAT NR. 2011-4 SCREENING AF SEDIMENTET I TANGE SØ NEDSTRØMS INDLØBET AF GUDENÅEN FOR INDHOLD AF TUNGMETALLER OG MILJØ- FREMMEDE STOFFER. Rekvirent Silkeborg Kommune Teknik- og

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering)

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) November 2013 Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) Tornved Genbrugsplads Holbækvej 167-167a, 4450 Jyderup Matrikelnumre: 7000-a Bennebo by, Skamstrup og 7000-c Tornved by CVR nr. 33033192 P. nr.

Læs mere

Dispensation til dyrehold på Grantoftens Fritidscenter, Platanbuen 12, 2750 Ballerup

Dispensation til dyrehold på Grantoftens Fritidscenter, Platanbuen 12, 2750 Ballerup MILJØ OG TEKNIK Klub Syd Platanbuen 12 2750 Ballerup Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato:. oktober 2013 Tlf. dir.: 4477 2323 Fax. dir.: 4477 2717 E-mail: hli@balk.dk

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Jesper Løje Holtevej 1 4880 Nysted CVR-nr. 35614273 Sendt på E-mail: is-loje@hotmail.com 19. JUNI 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune

Læs mere

Restprodukter ved afbrænding og afgasning

Restprodukter ved afbrænding og afgasning Restprodukter ved afbrænding og afgasning - Optimering af husdyrgødnings næringsstofs effekt Henrik B. Møller, Gitte H. Rubæk og Peter Sørensen Danmarks JordbrugsForskning Kan teknologi producere produkter

Læs mere

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR:

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR: Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V CVR: 18632276 LOVLIGGØRELSE EFTER MILJØBESKYTTELSESLOVENS 19 TIL ANVENDELSE AF 750 M 3 GRUSMATERIALER FRA SKJOLDMOSEVEJ I EN NY INTERN BANEVEJ PÅ MATR.

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE DPL Vålse Vesterskovvej 28a 4840 Nørre Alslev CVR nr. 20365404 7. MATRS 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har den 2. marts 2017 modtaget

Læs mere