STATIONSBYER I FORANDRING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STATIONSBYER I FORANDRING"

Transkript

1 KONFERENCE STATIONSBYER I FORANDRING Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, Realdania og Ikast- Brande Kommune inviterer kommuner, rådgivere og ildsjæle til konference om de mindre stationsbyers fremtid. Visualisering fra vinderprojektet Bording + udarbejdet af Gottlieb Paludan Architects Tid og sted: Onsdag den 27. august 2014 kl i Bording Mødested: Bording Hallen, Klochsvej 25, 7441 Bording Pris: Konferencen er gratis, men der er begrænsede pladser Tilmeldingsfrist: Den 15. august 2014 Tilmelding til konferencen: Kontaktperson: Projektleder Jeanette Ishi Lehn, tlf

2 Hvad gør man, når butikkerne lukker og livet forsvinder fra hovedgaden? Stationsbyerne er gode bosætningsbyer med præcis det blomstrende frivilligheds- og fritidsliv, som alle taler om skal bære fremtidens bysamfund. Men hvor mødes man spontant og på tværs af interesser, hvis det ikke længere er foran butikkerne? Og hvad med de tomme lokaler, som signalerer at forandring er et vilkår? Konferencen i Bording sætter fokus på stationsbyernes muligheder for at bruge de strukturelle forandringer som afsæt for positiv gentænkning af byernes selvforståelse. I stationsbyen Glamsbjerg har et aktivt foreningsliv investeret i byens fremtid ved at forpagte hotellet i hovedgaden. I Kolind har indbyggere imod alle odds fastholdt en levende handelsgade med 30 aktive butikker. I Durup har en privat fond og lokale borgere samarbejdet om at nedrive forfaldne bygninger. Og i Bording har man pustet nyt liv i det frivillige engagement med en fælles vision, som bl.a. bygger på værdien af at være forandringsfokuseret. På konferencen kan du møde disse fire stationsbyer og folkene bag projekterne. Fælles for dem alle er, at de med afsæt i de strukturelle forandringer har skabt en ny vision på tværs af kommune, fonde, erhvervsliv og ildsjæle. Vi inviterer til debat om en række principielle spørgsmål om stationsbyens fremtid for hvad er egentlig bedst: At fastholde den historiske hovedgade eller rive de tomme huse ned og i stedet satse på livet ved skolen og hallen? At acceptere butiksdøden og lade discountbutikker flytte til omfartsvejen eller at kæmpe for den klassiske handelsgade for enhver pris? Og hvilken rolle har kommunen? Hvor meget kan holdes oppe af ildsjæle og foreningsliv? På konferencen griber vi både fat i de store strukturelle spørgsmål med et stærkt felt af danske eksperter og deler ud af erfaringerne fra de fire demonstrationsprojekter i mindre casestudies, hvor det er muligt at debattere og dele viden i øjenhøjde med projektledere, arkitekter og ildsjælene bag. Der er tid til at debattere to cases, som du kan læse mere om nedenfor. Konferencen åbnes af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, som byder velkommen og efterfølgende debatterer med borgmester Carsten Kissmeyer fra Ikast-Brande Kommune og deltagerne i salen. Der er ikke deltagergebyr for konferencen, men der er begrænsede pladser deadline for tilmelding er den 15. august Tilmelding til konferencen:

3 PROGRAM SESSION 1 / KEYNOTES I BORDING HALLEN ANKOMST / Indtjekning, kaffe, klapstol og croissant VELKOMST / v. minister Carsten Hansen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande Kommune STATIONSBYERNES ROLLE I FREMTIDENS SAMFUND / Debat v. minister Carsten Hansen og borgmester Carsten Kissmeyer STATIONSBYERNE OG DET NYE DANMARKSKORT / Oplæg v. arkitekt Tom Nielsen, Arkitektskolen Aarhus FIRE STATIONSBYER I FORANDRING / Kort introduktion til eftermiddagens casestudies og erfaringerne fra de fire stationsbyer: Glamsbjerg, Kolind, Durup og Bording GÅTUR TIL BORDING CENTRUM / Husk paraply i tilfælde af regnvejr FROKOST / På brandtomten i Bording centrum. SESSION 2 / CASESTUDIES I STATIONSBYENS RAMMER MØD DE FIRE STATIONSBYER / Få inspiration og debatter med folkene bag de fire projekter. De fire casestudies foregår fire forskellige steder i Bording, som er typiske for stationsbyen. Vælg mellem: Case 1) Glamsbjerg Forskydning af hovedgadens centrum / på Bording Station Case 2) Kolind 30 butikker til indbyggere / i en tom butik i hovedgaden Case 3) Durup Fra program til exit-strategi / i en tidl. fabriksbygning Case 4) Bording Organisatorisk, kulturel og fysisk transformation / i Bording Forsamlingshus. De fire casestudies er beskrevet yderligere på de næste sider. Der er tid til, at alle deltagere kan nå at debattere to cases. SESSION 3 / DEBAT OG GRILL MED BYEN FORFRISKNINGER / Kaffe og kage i Bording Forsamlingshus eller Friluftsbadet hvis vejret tillader det FÆLLES DEBAT / Hvad er næste skridt? Hvordan kan stationsbyerne bruge de strukturelle forandringer som afsæt for nye muligheder? Debat mellem publikum og projektchef Anne-Mette Gjeraa fra Realdania, arkitekt Tom Nielsen fra Arkitektskolen Aarhus, planchef Karina Kisum Jensen fra Ikast-Brande Kommune, projektleder Inger Haarup Borchmann fra Bascon og formand for TMU i Ikast-Brande Kommune og ildsjæl i Bording, Henrik Engedahl AFSLUTNING / Projektchef fra Realdania Anne-Mette Gjeraa afrunder dagen FÆLLESSPISNING / Grill med Bording langs poolkanten Tak for i dag.

4 CASE 1: Glamsbjerg FORSKYDNING AF HOVEDGADENS CENTRUM Susanne Aagaard, byplanarkitekt og byfornyelseskonsulent i AABYfornyelse. Bent Schmidt og Inger Krarup, begge fra Foreningen Glamsbjerg. Kort om Glamsbjerg Glamsbjerg er en skole- og handelsby med ca indbyggere, beliggende midt i Assens Kommune med 25 km. til Odense og hurtig adgang til motorvejsnettet. Her findes grundskole, handelsskole, gymnasium, VUC/HF, efterskoler, 10. klasse center og børneinstitutioner. Befolkningstallet er svagt stigende, og inden for de seneste år har flere nye dagligvarebutikker etableret sig i byen. Det går på mange måder ganske godt i Glamsbjerg. En del af forklaringen er måske, at byen meget tidligt forskønnede og investerede i de fysiske rammer, hvilket bragte byen på forkant i konkurrencen om vækst og udvikling i regionen. Allerede for ti år siden tog Glamsbjerg fat i mange af de udfordringer, som i stigende grad kendetegner mange mindre danske byer. Bymidten var nedslidt; der manglede både uden- og indendørs mødesteder; butikslukninger var undervejs m.m. Områdefornyelsen i Glamsbjerg stod på fra 2005 til Visionen var bl.a. at renovere og forskønne bymidten og fastholde gennemkørende trafik og p-pladser. Nu er det fire år siden, at områdefornyelsen sluttede så hvordan går det i Glamsbjerg i dag? Casestudiet sætter særligt fokus på Glamsbjergs erfaringer med at forskønne og fastholde hovedgaden som en trafikeret gade og resultatet af områdefornyelsens tiltag, hvor byens borgere bl.a. investerede i hovedgadens hotel for at opretholde funktionen og bevare bygningen. Glamsbjerg er nemlig også fortællingen om hovedgaden, hvor centrum har forskudt sig med hotellet og handelslivet som de to vigtige drivere. Områdefornyelse hvordan ser byen ud fire år efter? Kulturaksen / forskønnelse og øget visuel sammenhæng i stationsbyens fysiske rum. Handelsaksen / drømmen om den hyggelige handelsgade fastholdelse af trafik i hovedgaden. Stærk lokal organisering investeringer gennem folkeaktier.

5 CASE 2: Kolind 30 BUTIKKER TIL INDBYGGERE Alette Skov-Hansen, udviklingskonsulent i Syddjurs Kommune. Jørn Schmidt, brugsuddeler og formand for Handelstandsforeningen. Bent Nielsen, ejendomsmægler og medlem af Distriktsrådet for Kolind og Omegn. Kort om Kolind Kolind ligger i Syddjurs Kommune og har indbyggere. Handelslivet i Kolind har historisk set nydt godt af et relativt stort opland. Selvom flere af de tidligere butikker som fx cykelsmeden, farvehandleren, optikeren, radio/ tv-forhandleren og senest banken, blomsterbutikken samt tømmerhandlen har måttet lukke, er der stadig et for byens størrelse imponerende stort butiksliv og et aktivt socialt liv. Kolind er fortællingen om stationsbyen med de få indbyggere og mange butikker. Historisk set har Kolind altid været et trafikalt knudepunkt på Djursland, hvor mange tunge landbrugsmaskiner har kørt direkte gennem hovedgaden og forbi de mange butikker. For at holde på byens butikker har byens borgere derfor som en del af områdefornyelsen arbejdet med at gentænke hovedgadens identitet. På baggrund af et stærkt ønske om at fredeliggøre hovedgaden er resultatet blevet etableringen af en omfartsvej, der skal lede den tunge trafik udenom byen. Etableringen af omfartsvejen har betydet, at der har opstået nyt samarbejde mellem Kolinds foreninger, men har omvendt betydet en mærkbar nedgang i antallet af kunder. Casestudiet sætter særligt fokus på Kolinds erfaringer med omlægningen af handelsgaden på godt og ondt og hele spørgsmålet om trafik versus byliv. Forskønnelse og fastholdelse af handelsliv i hovedgaden. Trafik eller ej: Hvad gør trafikken for livet i hovedgaden? Nye samarbejder på tværs af kommune, foreninger og handelsliv.

6 CASE 3: Durup FRA PROGRAM TIL EXIT-STRATEGI Jens Eskildsen, arkitekt m.a.a. i Skive Kommune. Kort om Durup Durup ligger i Skive Kommune og har godt 900 indbyggere fordelt på omkring 400 husstande. I byen findes skole (0-6 klasse), børnehave, ældrecenter, idræts- og svømmehal. Durup har desuden et aktivt erhvervsliv og detailhandel sidstnævnte med brugs, købmand, bager og flere mindre specialbutikker. I 1980 kørte det sidste tog gennem Durup, der tidligere var en driftig handels- og erhvervsby med mange virksomheder inden for træ- og møbelindustrien. Siden slutningen af 1990 erne er mange af fabrikkerne lukket, og tilbage stod fabriksbygningerne forladte og faldefærdige. Udviklingen skabte basis for områdefornyelse i 2009 til 2014 med et samlet budget på op imod 20 mio. kr. En del af medfinansieringen kommer fra foreningen Durup og omegn forny din by, som bl.a. har haft til formål at nedrive forfaldne bygninger. Som en del af områdefornyelsen er Durup Å desuden åbnet, så man på tværs af private matrikler har skabt et blåt bånd gennem byen. Casestudiet sætter bl.a. fokus på Durups erfaringer med nedrivning af forladte bygninger i tæt samarbejde med en privat fond og de lokale i byen samt på at skabe og fastholde det lokale engagement fra start til slut bl.a. gennem udvikling af en exit-strategi for områdefornyelsen. Optimeret borger og kommune-samarbejde. Frilægning af Durup Å på en 500 meter strækning i den centrale del af Durup. Ombygning af en bevaringsværdig stationsbygning til et multi-anvendeligt foreningshus. Exit-strategi når områdefornyelsen slutter.

7 CASE 4: Bording ORGANISATORISK, KULTUREL OG FYSISK TRANFORMATION Henrik Engedahl, ildsjæl, tovholder på Bordings visionsgruppe og formand for Teknik- og Miljøudvalget Jeanette Ishi Lehn, projektleder i Ikast-Brande Kommune. Knud A. Kapple, projektleder i Gottlieb Palludan Arkitekter. Kort om Bording Charme, selvtillid, og snart en lækker midtby; det kunne være en rammende beskrivelse af Bording i Byen har indbyggere som kan og helst vil selv, sammen har de gennem årene skabt stort set alt det som hører til det gode fritidsliv. I mellemtiden har de strukturelle forandringer sat markante spor i og omkring den gamle handelsgade, og derfor har Ikast-Brande kommune siden 2011 samarbejdet tæt sammen med en gruppe af byens borgere, Realdania og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter om dels at skabe en plan for et nyt centrum i Bording, dels at undersøge om frivillighedslivet kan organiseres, så frivilligheden ikke hviler på de få, men bliver et fælles anliggende. I de seneste tre år har Bording haft besøg af flere forskellige eksperter, som har haft til opgave at inspirere, provokere og medudvikle byens selvforståelse. Bording har grebet bolden uimponeret og velvilligt. I dag står byen med et helt friskt bud på en genfortælling af den mindre stationsby, hvor foreningsliv, kommune og arkitekter samarbejder om at skabe byudvikling i tre sammenhængende spor. På casestudiet vil folkene bag Bording udveksle erfaringerne med at byudvikle i tre spor med fokus på foreningssamarbejdet Bording Unite[d], skiftet fra at være fortidsfokuseret til forandringsorienteret samt vinderprojektet Bording + og arkitekternes tanker bag. Organisation om Bording Unite[d] Kultur om at blive forandringsorienteret. Byrum om vinderprojektet Bording +.

KONFERENCE STATIONSBYER I FORANDRING. Konferencemateriale og program

KONFERENCE STATIONSBYER I FORANDRING. Konferencemateriale og program STATIONSBYER KONFERENCE I FORANDRING Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, Realdania og Ikast-Brande Kommune inviterer kommuner, rådgivere og ildsjæle til konference om de mindre stationsbyers

Læs mere

OPSAMLING STATIONSBYER I FORANDRING OPSAMLING PÅ KONFERENCE DEN 27. AUGUST 2014 OM STATIONSBYERNES FREMTID

OPSAMLING STATIONSBYER I FORANDRING OPSAMLING PÅ KONFERENCE DEN 27. AUGUST 2014 OM STATIONSBYERNES FREMTID OPSAMLING STATIONSBYER I FORANDRING OPSAMLING PÅ KONFERENCE DEN 27. AUGUST 2014 Af Ikast-Brande Kommune, Realdania og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Fotos af Morten Pedersen, GRALA for Ikast-Brande

Læs mere

udfordringer og muligheder

udfordringer og muligheder udfordringer og muligheder i midten af den mindre by BORDING + Jeanette Ishi Lehn, Ikast Brande Kommune UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING UDFORDRING MULIGHED fase 1 : Ny vision til Bording

Læs mere

Stationsbyer i forandring

Stationsbyer i forandring Stationsbyer i forandring AA b y f o r n y e l s e Velkommen til Glamsbjerg Beliggenhed Tidligere vestfynsk stationsby opstået ca. 1890 i krydset mellem jernbanen Odense/Assens og landevejen Bogense/Fåborg

Læs mere

Mere Liv og Nye Traditioner [i de nye byrum] baggrund Realdania, Ikast - Brande Kommune og Bordings frivillige

Mere Liv og Nye Traditioner [i de nye byrum] baggrund Realdania, Ikast - Brande Kommune og Bordings frivillige bording unite[d] Mere Liv og Nye Traditioner [i de nye byrum] baggrund Realdania, Ikast - Brande Kommune og Bordings frivillige 2017-2021 1 2 Byfornyelse og visionsarbejde 2012-2016 Bordings visionsproces

Læs mere

A V G 1 P L D 2 L O A N S E 2

A V G 1 P L D 2 L O A N S E 2 P L D 2 L O A 0 A V G 1 N S E 2 INDBYDELSE TIL PLANLOVSDAGE 2012 I samarbejde med Naturstyrelsen, indbyder DABYFO, Danske Planchefer og Kommunalteknisk Chefforening herved ledere og medarbejdere fra kommunernes

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer COWI, juni 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt

Læs mere

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND.

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. FREMTIDENS AABENRAA DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. EN BY I UDVIKLING. VI INVESTERER STORT MED AMBITIONEN OM AT STYRKE AABENRAA SOM FREMTIDENS KØBSTAD. EN GOD SAMARBEJDSPARTNER.

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

NYT CENTRUM I BORDING INDBUDT KONKURRENCE OM GENTÆNKNING AF BORDINGS HOVEDGADE, BYRUM OG FORBINDELSER

NYT CENTRUM I BORDING INDBUDT KONKURRENCE OM GENTÆNKNING AF BORDINGS HOVEDGADE, BYRUM OG FORBINDELSER NYT CENTRUM I BORDING INDBUDT KONKURRENCE OM GENTÆNKNING AF BORDINGS HOVEDGADE, BYRUM OG FORBINDELSER 2014 1 KOLOFON: Titel: Nyt centrum i Bording Redaktion: Ikast-Brande Kommune carlberg / christensen

Læs mere

NY FREMTID FOR BORDING TRANSFORMATION OG GENTÆNKNING AF BORDINGS BYPROFIL. Hovedspørgsmål og rammer for visionsopgave

NY FREMTID FOR BORDING TRANSFORMATION OG GENTÆNKNING AF BORDINGS BYPROFIL. Hovedspørgsmål og rammer for visionsopgave NY FREMTID FOR BORDING TRANSFORMATION OG GENTÆNKNING AF BORDINGS BYPROFIL Hovedspørgsmål og rammer for visionsopgave Udarbejdet februar 2012 Samarbejde mellem: Ikast-Brande Kommune, Realdania og Hausenberg

Læs mere

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Del A Indhold og vision Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Kolofon Juni 2015 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg

Læs mere

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE

Detailhandlen i byerne. Tal, Tendenser og Erfaringer. Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 18 JUNI 2015 DETAILHANDLEN I BYERNE Detailhandlen i byerne Tal, Tendenser og Erfaringer Kristian Løbner Projektleder, detailhandelsudvikling 1 1. Bymidterne er udfordet Detailhandlens udvikling 130 Siden 2007 er omsætningen i detailhandlen

Læs mere

midtby Midtbykonference 8. september midtbykonference 8. september

midtby Midtbykonference 8. september midtbykonference 8. september 8. september 2018 Midtbykonferencen var en måde at sætte fokus på midtbyen i Randers og invovere et bredt udsnit af borgere og professionelle aktører i en diskussion af fremtiden for midtbyen. Det var

Læs mere

organisering og økonomi

organisering og økonomi bording unite[d] Mere Liv og Nye Traditioner [i de nye byrum] organisering og økonomi Realdania, Ikast - Brande Kommune og Bordings frivillige 2017-2021 1 2 MERE LIV OG NYE TRADITIONER I BORDINGS MIDTBY

Læs mere

KONFERENCE VIBORG KONFERENCE GLADSAXE INVITATION & INDHOLD VANDPLUS. Glæd dig til en inspirerende dag om klimatilpasning i øjenhøjde med aktørerne!

KONFERENCE VIBORG KONFERENCE GLADSAXE INVITATION & INDHOLD VANDPLUS. Glæd dig til en inspirerende dag om klimatilpasning i øjenhøjde med aktørerne! I l l us t r a t i on: Ka ppe rfi l mpr oduc t i ons INVITATION & INDHOLD VANDPLUS Når vi går sammen om vandet, kan vi skabe mere værdi for færre penge. Det viser erfaringerne fra de fire VANDPLUSprojekter.

Læs mere

NÅR VI GÅR SAMMEN OM VANDET

NÅR VI GÅR SAMMEN OM VANDET NÅR VI GÅR SAMMEN OM VANDET KLIMATILPASNING MED MERVÆRDI - HVAD VIRKER? Gratis konference VIBORG: 4. november 2015 GLADSAXE: 11. november 2015 Oplev Danmarks nye klimatilpasningsprojekter og mød menneskerne

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG

HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG HVORDAN?? Landsbyforskønnelse i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG Ildsjæleuniversitetet Ringkøbing-Skjern 06.12.2011 BNBYFORNYELSE PLANLÆGNING BYUDVIKLING STRATEGI Kursus under Ildsjæleuniversitetet 6. december

Læs mere

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Fra Erhvervskontaktudvalget deltog: - Preben Christensen - Inge Dines - Brian Sigtenbjerggaard - Henrik Christiansen

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden Vi udvikler Ebeltoft sammen Sammen med borgere og andre aktører i Ebeltoft, udarbejdede Realdania i 2016 en analyse af byen. Analysen pegede på, at der med fordel

Læs mere

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS KOMMUNER OG FRIVILLIGE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS 21. juni 2016 Kolding Fjord FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS Der skal tænkes på tværs af sektorer, når kommunerne planlægger og forvalter

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE MN DAGENS PROGRAM Velkommen Hvem er vi? Formålet med netværket Fremtidens udfordringer Mulige temaer til diskussion Hvad får du ud af netværket

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordinger Et pilotprojekt med Landdistrikernes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Løgumkloster, Ølgod og Ørbæk. PROJEKTBESKRIVELSE FORÅRET 2012

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 8. januar 2013 Levende bymidter eller butiksdød! Eksempler fra Hjørring bymidte Dagligvarer på

Læs mere

Levende centrum workshop

Levende centrum workshop Levende centrum workshop Birgitte Svarre, associate, ph.d. Camilla Siggard Andersen, arkitekt MAA Onsdag den 18. marts 2015 Byrumsseminar, Nordland Fylke, Mo i Rana Assens, Fyn 1. Workshop program 2. Om

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET I Give udvikler vi kunsten til nye højder og udfolder kunsten i byrummet, i børnehøjde og blandt byens erhvervsliv. Kunst danner os som mennesker, øger vores livskvalitet

Læs mere

Gladsaxe Kommune handel, byliv og kultur

Gladsaxe Kommune handel, byliv og kultur Gladsaxe Kommune handel, byliv og kultur Torsten Bo Jørgensen Projektleder, Plan og Trafik COWI Lyngby 1 Disposition Den gode handelsby hvordan skabes den? Samspillet mellem byliv, kultur og handel Hvad

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Tilskudsmuligheder til nedrivning af faldefærdige bygninger

Tilskudsmuligheder til nedrivning af faldefærdige bygninger 1. Landsbypuljen 2. Byfornyelse Bygningsfornyelse Områdefornyelse Landsbypuljen kan støtte Istandsættelse Nedrivning Ombygning Fjernelse af skrot Kommunalt opkøb Støtte Kommunernes anvendelse af de statslige

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Forslag. Udviklingsplan for. Klovborg

Forslag. Udviklingsplan for. Klovborg Forslag Udviklingsplan for Klovborg Klovborg og omegns Borgerforening November 2008 Indhold Forord...3 Landsbyens identitet...4 Målsætning og indsatstemaer...5 Status og befolkningsstatistik...7 Denne

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016

Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Velkommen til informationsmøde om områdefornyelsen i Hirtshals 11. februar 2016 Aftenens program Velkommen Områdefornyelse i Hirtshals - hvorfor og hvad skal der ske Hvordan I ser jeres by Resultaterne

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17. Børnekultur i hele landet Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.00 Filmby Århus Børnekulturens Netværk og Børne- og Kulturchefforeningen arrangerer

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa. Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger

Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa. Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger Udgangspunkt Der er gang i væksten i Aabenraa: Vi har fået 1400 flere arbejdspladser i

Læs mere

Akademisk Arkitektforening Østjylland

Akademisk Arkitektforening Østjylland Akademisk Arkitektforening Østjylland beretning i billeder Akademisk Arkitektforening Østjylland 2012 NYTÅRSKUR 3.02.12 GODSBANEN Akademisk Arkitektforening Østjylland Arkitektur + sundhed temarække med

Læs mere

Beskrivelse af Restaurant Skarresø. - Konkurrence, muligheder og samarbejder

Beskrivelse af Restaurant Skarresø. - Konkurrence, muligheder og samarbejder Beskrivelse af Restaurant Skarresø - Konkurrence, muligheder og samarbejder Restaurant Skarresø Indledning I det projekt, som er beskrevet om Skarresø vandrehjem, campingplads og restaurant, er restauranten

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Landsbyklynger en fortælling fra Mols

Landsbyklynger en fortælling fra Mols Landsbyklynger en fortælling fra Mols Grith Mortensen, formand for Mols i Udvikling Konference om landsbyernes fremtid, 25. april 2019 Velkommen til Mols i Udvikling en meget aktiv landsbyklynge Ca. 3.800

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede

Mere industri. Adgang til natur. (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab. Cykelstier til Bording, Herning + Harrild Hede Kommunes største by 15.855 indbyggere *pr. 1. januar 2014 Ungdomsmiljø Bedre byplanlægning m.h.t. arkitektur Turister! Meget mere aktivt torv Mere industri (meget) bedre intergration = aktivt medborgerskab

Læs mere

Detailhandel. 2 byer 2 strategier

Detailhandel. 2 byer 2 strategier Detailhandel 2 byer 2 strategier Faaborg og Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg Gl. købstad i den sydlige del af kommunen Beliggende i naturskønne områder med rigt turistliv Rigt kulturliv Ringe Ringe

Læs mere

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel.

HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Mols, 19. december 2018 Pressemeddelelse HURRA - store julegaver til nyt mødested i Knebel. Julen nærmer sig med hastige skridt, men allerede nu har Mols i Udvikling fået to gaver i million-klassen, der

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Ansøgningsskema, marts 2019 side 1 I 10 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling , maj 2019 side 1 I 12 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet på landet. Derfor

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen

1. Kommunens udfordringer, muligheder og mål med strategiplanen Forhave på forkant Ansøgning fra Vordingborg Kommune til kampagnen Yderområder på forkant UDKAST d. 7. januar Vordingborg Kommune har siden kommunesammenlægningen haft fokus på, at der ikke opstår for

Læs mere

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Karise, 14. november 2016 Resumé af dialogmødet Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Borgmester Knud Erik Hansen bød velkommen til aftenens dialogmøde, som er en del af Faxe Kommunes dialogprojekt.

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING

BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING BORGERMØDE OM ALLERØD KOMMUNES UDVIKLING DEBAT- OG INFORMATIONSMATERIALE OM: - BOLIG- OG BEFOLKNINGSUDVIKLING - DEN KOMMUNALE KERNEVELFÆRD BØRN, SKOLE OG ÆLDREOMRÅDET - UDVIKLING AF HANDEL OG KULTUR I

Læs mere

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012

Pressemeddelelse. Den 12. oktober 2012 Pressemeddelelse Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Dokk1 Husets navn er Dokk1 Dokk1. Det er navnet for det nye Hovedbibliotek og Borgerservice, som Aarhus Kommune sammen med Realdania er i fuld gang

Læs mere

FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS FREMTIDENS BANEGAARD - BRØNDERSLEV

FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS FREMTIDENS BANEGAARD - BRØNDERSLEV FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS FREMTIDENS BANEGAARD - BRØNDERSLEV FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden for midtbyrådsmøde 1 - Visionsworkshop 1. Velkomst v. Karsten Frederiksen 2. Præsentation

Læs mere

Inger Haarup Borchmann, Bascon

Inger Haarup Borchmann, Bascon Forsøgsprojektet Samskabelse i by- og områdefornyelsen med smarte og digitale redskaber Seminar om digital dialog i by- og områdefornyelsen, Nykøbing Falster 4.februar 2016 Inger Haarup Borchmann, Bascon

Læs mere

Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag

Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag Torsdag d. 17. november mødtes ca. 200 elever fra Holbæk Kommunes skoler for at udvikle idéer og tale med politikere om, hvordan kommunen kan blive bedre for unge. Holbæk

Læs mere

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016

Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals. Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Velkommen til borgerworkshop om områdefornyelsen i Hirtshals Hirtshals Idrætscenter, 9. april 2016 Program for borgerworkshop den 9. april 11.00 Velkomst v. Jørgen Christensen, medlem af Byrådet 11.05

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Velkommen til Bredebro - by i bevægelse - efter kommunesammenlægningen - om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Områdefornyelse drejer sig om at

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Thisted, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy FREDENSBORG / identitet og moderne byliv i den historiske slotsby Denne folder er udarbejdet af Dansk Bygningsarv for Fredensborg Kommune Maj 2013 Du kan læse mere om projektet på www.fredensborg.dk/fredensborgby.

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00 gøglerfestivalen.dk/seminar Det Flyvende Kuffertcirkus - Foto: Ulla Trædmark Jensen Kære gøglere og artister, Arrangørgruppen

Læs mere

Byfornyelse/Byforskønnelse i Ryomgård

Byfornyelse/Byforskønnelse i Ryomgård Byfornyelse/Byforskønnelse i Ryomgård Oplæg til opstart af en områdefornyelsessag i henhold til lov om byfornyelse og udvikling af byer Ryomgård Distriktsråd og Erhvervsforening Side 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning Landdistriktspolitikken for Ikast-Brande Kommune Visioner og indsatsområder August 2011 Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune 4 Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE I DURUP

OMRÅDEFORNYELSE I DURUP OMRÅDEFORNYELSE I DURUP 2008-2015 April 2015 Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og Europa investerer i landdistrikter BYFORNYELSESOMRÅDET Hovedformålene med områdefornyelse

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Kursusdag for integrationsmedarbejdere

Kursusdag for integrationsmedarbejdere Kursusdag for integrationsmedarbejdere - redskaber og inspiration til integrationsarbejdet Syddansk Universitet, Odense (Auditorium U100) Onsdag d. 28. januar 2009, kl. 9:30-17:00 Syddansk Universitet

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 25. oktober 2012 Detailhandlen på Fyn Odense 160.000 indbyggere Svendborg 27.000 indbyggere Nyborg

Læs mere

Områdefornyelse i Sundby 2016

Områdefornyelse i Sundby 2016 Områdefornyelse i Sundby 2016 Informationsmøde Aftenens program kl 17.30 Velkomst ved Morsø Kommune og fællesspisning kl 18.15 Præsentation af Udviklingsplanen for Sundby, status fra arbejdsgruppe og Fremtidens

Læs mere