1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, dog enighed om at starte med arbejdsmiljøpunktet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, dog enighed om at starte med arbejdsmiljøpunktet"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT FORHÅNDSGODKENDT 18. DECEMBER 2014 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 18. december 2014 kl. 13:00 15:30 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede Martin Dahl Nielsen Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré, vicedirektør for US Anni Søborg, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller, vicedirektør for CAS Anders Boe Haugaard og vicedirektør for KIT Klaus Kvorning Hansen. KØBENHAVNS UNIVERSITET NØRREGADE KØBENHAVN K TLF DIR mdni@adm.ku.dk Fra medarbejdersiden: Signe Møller Johansen (næstformand), Birgitte Wilkens, Niels Wollesen, Cecilie Burkal Cohrt, Jack Bentzen, Henrijette Sander Nissen, Randi Nielsen, arbejdsmiljørepræsentant Birgita Østeraas og arbejdsmiljørepræsentant Tore Friis. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, dog enighed om at starte med arbejdsmiljøpunktet (punkt 6). 2. Godkendelse af referat fra sidste CSU-møde 31. oktober Medarbejdersiden kommenterede at Holbergs Garage er endnu ikke mulig at booke i lokalebookingsystemet. Anders sagde at det er en fejl, og lovede at få nogen til at se på det. Referatet blev godkendt, med enkelte rettelser under Arbejdsmiljøpunktet.

2 3. Meddelelser 3.1. Siden sidst Status for opslag af vicedirektørstilling i ØKO Thomas Vind tiltræder som ny vicedirektør for Koncern-Økonomi, 1. februar Han kommer fra en konsulentstilling i PA Consulting og har tidligere været budgetchef i Koncern-Økonomi Genopslag af Universitetsdirektørstilling Ansættelsesudvalget har valgt at genopslå stillingen. Ansøgningsfrist 25. januar. Et eksternt bureau er hyret til at finde nogle velegnede kandidater Beslutning om bygnings-selveje udskudt Ministeriets beslutning vedr., om KU kan få lov at eje sine egne bygninger er endnu en gang udskudt, men begrundelsen for udskydelsen: at man skal have mere tid til at analysere forholdene, virker seriøs denne gang. Ministeriet har desuden lovet, at KU vil blive inddraget Nyt naturhistorisk museum De sidste 550 mio. kr. (ud af 950 mio. kr.) er nu i hus, med hjælp fra fire private fonde, projektet om at et nybygget, naturhistorisk museum i international topklasse skal stå klar i Botanisk Have i 2020, er nu en realitet. 1 SIDE 2 AF 8 4. Økonomi 4.1. Regnskab 2014 KU: Indtægterne i 2014 ligger meget tæt på det budgetterede. Mht. udgifter, så ligger udgifterne til VIP-løn en lille smule lavt i forhold til forventet men dog højere end sidste år. TAP-AS-løn holder niveauet som den skal. Selvom bygningsområdet ser ud til at være steget med ca. 43 mio. kr., er det ikke konkret blevet dyrere i år. Det kan af mange grunde bare ikke sammenlignes med sidst. Prognosen viser ved 3. kvartal et forventet underskud på ca. 120 mio. kr., mod budgetteret underskud på 200 mio. kr. FA: FA s 2014-regnskab ser ud til at ende i nul, som det skal Orientering om Budget 2015 FA budgettet 2015 er ikke ændret siden det blev fremlagt som udkast for CSU omkr. sommerferien. Signe manglede at CSU kunne få, bare en kort oversigt over budgettet for FA, splittet op på afdelinger. 1

3 Jørgen sagde, at tallene selvfølgelig findes, men at de muligvis ikke er læsbare for andre end økonomer. Han foreslog at den eksisterende oversigt lægges som bilag til næste CSU-møde. SIDE 3 AF 8 5. Personaleforhold og personalepolitik 5.1. Lønrunde i FA status Lisbeth fortalte kort om lønforbedringer i FA. Ud fra en hurtig sammentælling er der i FA til sammen uddelt: 118 engangsvederlag til ca. 2, 1 mio. kr., 91 varige lønforbedringer til knap 1,5 mio. kr., samt 17 omklassificeringer til ca kr. Engangsvederlag kommer med december-lønnen i 2014, og de varige lønstigninger udbetales med januar måneds løn i I det store hele har lønforhandlingerne kørt som de skulle. Der har været lidt knaster, som vi skal prøve at få høvlet til næste år. Evaluering af lønrunden tages på næste CSU-møde. Vi skal næste år være lidt mere skarpe på hvornår der skal meldes ud. Medarbejdersiden syntes at vicedirektørerne under forhandlingerne var alt for optaget af at overholde en meget stram ramme, frem for også at forholde sig til de konkrete resultater, kvalifikationer og kompetencer, som evt. burde honoreres. Jørgen svarede, at rammen faktisk var blevet brudt og at det var for dyrt men at overskridelsen er blevet godkendt. Inden evalueringen på mødet i februar, vil medarbejdersiden meget gerne have de samlede FA-tal fra HR&O Status på rokaden i FA Ombygningen i Museumshuset følger tidsplanen. Varmeanlægget er lovet helt færdigt før jul. 3. sal forventes klar ultimo januar Tætningen af alle forsatsvinduer er afsluttet. Lisbeth foreslog, at når Museumshuset er færdigt, så må vi lave en genindvielse. Tore lovede at minde om, at CSU gerne vil på besøg når det er færdigt. Magasinbygningen fraflyttes i februar og ombygningen går i gang 1. marts. Hele FA-rokaden forventes færdig til september CAS arbejder i øjeblikket med en samlet plan for etablering af flere mødelokaler i FA. Jørgen Honoré har været rundt at kigge, sammen med Johan fra CAS. Nogle kælderrum burde kunne indrettes til møderum. Lys-/luftforhold, flugtveje osv. skal selvfølgelig være i orden.

4 Stille-rum i Fiolbygningen er ikke kun for studerende. FAmedarbejderne må meget gerne gå derind og arbejde i et par timer ved behov. Respekter dog ro/studerende. Claus fortalte, at samtalemøblerne er blevet taget godt imod, i hvert fald i KIT. Anni takkede CAS og driften for hjælpen med at forsøge at forbedre arbejdsmiljøet i hovedbygningen. Anders lovede at få Johan til at vende tilbage til Tore vedr. Arbejdsmiljøgranskningen. SIDE 4 AF Mundtlig status om processen vedr. trivsel i CAS Bilaget til punktet er lavet i fællesskab af en ledelsesrepræsentant og to medarbejderrepræsentanter. Jørgen er involveret, og fortalte, at der er et nyt møde i januar Første møde handlede om at identificerede problemet. Andet møde (i januar 2015) handler om at gå mere i dybden med hvad det er det drejer sig om, og derefter finde de løsninger som kan bidrage til at forbedre trivslen i CAS. Anders tilføjede, at dette her er afsindigt vigtigt. Der må ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved trivslen i CAS. Punktet sættes på dagsordenen for næste CSU-møde, som orientering Samarbejdets år CSU drøftede, hvornår sager skal/ikke skal drøftes i CSU, samt hvordan dette spiller sammen med lokal behandling af sager. Opsummering: Det er en situationsbestemt balancegang. Inddragelse hvor det er nødvendigt men ikke hvor det giver unødig støj. Lokal medarbejderinvolvering, og især involvering af de lokale TR, er vigtigt. Anni opfordrede desuden andre ledere, som en gang i fremtiden evt. skulle gennem en organisationsforandring, til at søge gode råd og sparring til processen, fx hos ledere som har været igennem det tidligere Nyt fra CSU CSU vil gerne kommunikere ud, at den gode tone på KU løbende drøftes af ledelsen (se pkt. 6.2).

5 5.6. CSU-årshjul Jørgen foreslog at økonomipunktet flyttes til i stedet at være nederste punkt på dagsordenen. FA budget 2015 skal med som bilag på næste møde (se pkt. 4.2). Beredskab i FA ændres på februarmødet til: Præsentation af konceptforslag for ølkasseoplæg om evakuering/beredskab ved Tommy Sillemann/AMR. Informationssikkerhed i FA (også senere emne til FAnyt). Henrik Larsen inviteres til at komme med fem gode råd om informationssikkerhed i FA. SIDE 5 AF 8 6. Arbejdsmiljø 6.1. Kort orientering om Årlig trivsels- og tilfredshedsmåling herunder om anonymitet og opfølgning/rapporter Det er vigtigt, at have for øje, at resultaterne af målingen viser et øjebliksbillede, som kan bruges som afsæt for en dialog i enhederne. Medarbejdersiden viderebragte en bekymring fra nogle medarbejdere, om anonymiteten i målingen. a) Folk er bange for at de ikke er anonyme. Vil man/tør man så svare ærligt? b) Jagten på kagen har sået tvivl, om lederen kan se hvem der ikke har besvaret skemaet. Der har i nogle afdelinger været lidt en lidt for usund jagt på de medarbejdere, der evt. ikke har svaret. Martin Dahl (HR&O) forklarede, at anonymiteten er sikret efter Rambølls standard, som i øvrigt er svarende til diverse andre standarder for anonymitet i statistikker og undersøgelser: Hvis der er under fem besvarelser i en enhed, vil resultaterne kun blive vist sammenlagt med andre resultater. Man vil kunne se svarfordelingen i en enhed, men ikke hvem der har svaret hvad. Lederne har kun mulighed for at se hvor mange og hvem der er inviteret til målingen, og hvor mange der har svaret. Ikke hvem der har svaret. Bekymringen er hørt, og er et opmærksomhedspunkt. Anonymitetsdiskussionen vil også være der næste gang. Alle opfordres dog stadig til at besvare spørgeskemaet, ud fra den tanke, at hvis det ikke kommer frem i lyset, at der er brug for at rette op på (fx) trivslen i enheden, så kommer tingene jo ikke til at blive bedre. Det er vigtigt, så vidt muligt at høre fra alle. Som svar på en kritik af kagekonkurrencen om højeste svarprocent, at han gerne så mere ølkasseledelse (nærværende ledelse), og det er da god ølkasseledelse at gå ud at sige at medarbejderne skal huske at svare.

6 Lederen skal selvfølgelig ikke gå for langt, og pege på enkelte og spørge: har du svaret?. Cecilie sagde, at folks bekymring nok bunder i en usikkerhed om hvad man, nogle steder, som medarbejder tror resultaterne skal bruges til. Hvis min leder skal være tilfreds (med mig), skal vi have grønne tal. Hvis jeg har svaret noget negativt, så bliver min chef sur på mig. Medarbejdersiden kunne godt tænke sig at det blev indberettet til CSU, hvad de enkelte afdelinger har gjort som opfølgning på ÅTT Jørgen var ikke nødvendigvis enig. Tingene bør hellere klares lokalt. Signe helt enig i dette, men CSU opfordrede til netop dette sidste år, og der er desværre flere steder hvor der ikke blev fulgt op på røde tal. Ledelsessiden svarede, at man selvfølgelig skal diskutere ÅTTresultaterne godt og grundigt I afdelingerne, men der er kun (lovbestemt) krav om APV-handleplaner hvert 3. år. Så det må være rigeligt med en status på de eksisterende APV-handleplaner (statistik fra handleplansystemet). Medarbejdersiden enig i at det skal løses lokalt. Men det er vigtigt at der bliver handlet, der hvor der er mest rødt og CSU orienteres. CSU s konklusion Ledelsessiden understregede, at det ledelsen ønsker, er en måling at måle og evt. forbedre medarbejdernes trivsel ud fra. Det vigtigste er at have en dialog, så svar ærligt, så vi kan få gjort noget ved tingene. Alle CSU-medlemmer bakker op om målingen, og opfordrer alle til at svare. Hvis medarbejderne ser, at resultaterne faktisk bliver brugt i en positiv ånd, så fjerner det forhåbentlig bekymringen. Handling taler mere end ord. CSU vil, inden næste APV, tage en snak om hvordan CSU (fortsat) kan være gode ambassadører for målingen. Finde og dele de gode historier. CSU blev enige om: a) Tingene skal løses lokalt b) På CSU: Fokus på opfølgning på røde resultater inspiration fra de grønne resultater SIDE 6 AF Orientering om FA12-drøftelse af God tone på KU FA12 har drøftet, at tonen desværre nogle gange bliver lidt hård, både mellem fakulteterne og FA (begge veje), og internt. Der var enighed om, at der skal tilstræbes en god tone, både i tale og mails, og at cheferne skal reagere hvis det ikke er tilfældet, hurtigt og helst ved direkte møde med de pågældende, så misforståelser undgås og det problematiske søges løst. FA12 har også talt mere bredt om tonen på KU, fx mellem VIP og TAP, eller tilfælde hvor én del af organisationen mobber en anden

7 del af organisationen. Et grelt eksempel er, da KIT førhen nærmest blev kollektivt mobbet af andre dele af organisationen og et lidt mindre grelt eksempel er RejsUD, hvor tonen i kritikken nogle gange kører af sporet, og enheder/personer, som ellers ikke har noget med problemerne at gøre, bliver angrebet. Både FA12 og CSU vil vende tilbage til emnet på et senere tidspunkt. SIDE 7 AF Orientering om Arbejdsmiljøtjek 2014 Jørgen sagde, at han oplever en fantastisk god tone på turen rundt i hele FA. Folk lader nu til at vide hvem Arbejdsmiljøbanden er, og hvorfor vi kommer. Vi er meget taknemlige over det gode samarbede med driftsområdet og CAS. Birgita tilføjede, at folk gerne fortæller om store og små problemer. Det bliver taget rigtig godt imod, at universitetsdirektøren er med. AMtjekket er lige ved at være slut. Kun KOM + REKSEK mangler, samt 3. sal i Museumsbygningen, når den er færdig. Umiddelbart virker tingene som de skal. Eneste større fokus er varme/kulde, som har optaget folk rigtig meget. Desuden storrumsadfærd og støj Drøftelse af mulig oprettelse af reception i FA Der oprettes et underudvalg, som, i prioriteret rækkefølge, vil drøfte: a) Hvilke problemer der skal løses b) Hvad løsningen evt. kan være Arbejdsgruppe: Annie, Jack, Tore 7. Eventuelt Intet til punktet.

8 SIDE 8 AF 8 Huskeliste: Anders ville få nogen til at gøre det muligt at booke mødelokalet Holbergs Garage i lokalebookingsystemet (pkt. 2). Den eksisterende oversigt over budgettet for FA (splittet op på afdelinger) lægges som bilag til næste CSU-møde (pkt. 4.2). Inden evalueringen af Lønrunden, på mødet i februar, vil medarbejdersiden meget gerne have de samlede FA-tal fra HR&O (pkt. 5.1). Tore lovede at minde om, at CSU gerne vil på besøg i Museumshuset, når det er færdigt (pkt. 5.2). Mundtlig status om processen vedr. trivsel i CAS sættes på dagsordenen for næste CSU-møde, som orientering (pkt. 5.3). CSU vil gerne kommunikere ud, at den gode tone på KU løbende drøftes af ledelsen (se pkt. 6.2). Jørgen foreslog at økonomipunktet flyttes til i stedet at være nederste punkt på dagsordenen (pkt. 5.6). Beredskab i FA ændres på februarmødet til: Præsentation af konceptforslag for ølkasseoplæg om evakuering/beredskab ved Tommy Sillemann/AMR (pkt. 5.6). Informationssikkerhed i FA (også senere emne til FAnyt). Henrik Larsen inviteres til at komme med fem gode råd om informationssikkerhed i FA (pkt. 5.6). CSU vil, inden næste APV, tage en snak om hvordan CSU (fortsat) kan være gode ambassadører for målingen. Finde og dele de gode historier (pkt. 6.1). Der oprettes et CSU-underudvalg, som skal drøfte en mulig oprettelse af reception i FA. Udvalget vil, i prioriteret rækkefølge, drøfte: a) Hvilke problemer der skal løses b) Hvad løsningen evt. kan være Arbejdsgruppe: Annie, Jack, Tore (pkt. 6.4). Næste møde er 26. februar 2015 kl. 10:00-12:30 i Udvalgsværelse 1.

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jesper Olesen, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller, vicedirektør for KIT Klaus Kvorning Hansen

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jesper Olesen, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller, vicedirektør for KIT Klaus Kvorning Hansen KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT FORHÅNDSGODKENDT 12. JUNI 2015 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 12. juni 2015 kl. 10:00 12:30 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede Martin Dahl Nielsen

Læs mere

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller.

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller. KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - FORHÅNDSGODKENDT 13. SEPTEMBER 2013 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 13. september 2013 kl. 12:30 15:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin

Læs mere

CSU CSU. Forum. Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00. Sted: Udvalgsværelse 4. Martin Dahl Nielsen. Referent: Til stede:

CSU CSU. Forum. Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00. Sted: Udvalgsværelse 4. Martin Dahl Nielsen. Referent: Til stede: KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - GODKENDT 16. SEPTEMBER 2011 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin Dahl

Læs mere

Fra medarbejdersiden: Karen Boesen, Lisbeth Østerby, Karen-Marie Ellersgaard, Uffe Bo Petersen, Signe Møller Johansen og Jørgen Ditlevsen

Fra medarbejdersiden: Karen Boesen, Lisbeth Østerby, Karen-Marie Ellersgaard, Uffe Bo Petersen, Signe Møller Johansen og Jørgen Ditlevsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT 31. OKTOBER 2008 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 24. oktober 2008 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Pearl Boberg Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede:

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT 28. APRIL 2008 Forum CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING Møde afholdt: 25. april 2008 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Pearl Boberg Henriksen

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone og Vicedirektør for HR & O Niels B. Wendelboe.

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone og Vicedirektør for HR & O Niels B. Wendelboe. KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT GODKENDT 23. APRIL 2010 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 23. april 2010 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin Dahl Nielsen

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl. 13.00-17.00 Til stede: Per Dahl (lokalklub 8), Thomas Vils Pedersen (lokalklub 16), Ole Busck (lokalklub 12), Niels Poulsen (lokalklub 13)) Olav Bertelsen

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 13. marts kl. 10.00-12.00 Mødested: Møderum 1 Referat fra møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødelokalet er reserveret fra kl.9.00 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Mette Herbert, Direktør Pernille Halberg Salamon, Direktør Klaus Poulsen, Arbejdsleder

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU

Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 5. Bilag 1 Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU Resultater fra trivsels- og tilfredshedsmåling for ansatte gennemført for anden gang i november 2014

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

Brødremenighedens hotel

Brødremenighedens hotel Referat Mødedato 23.11.2017 Deltagere Mødested/lokale Brødremenighedens hotel Mødetidspunkt kl. 19.00 Morten Paaske, Lars Henrik Larson, Klaus Paaske, Hans Nissen, Erik Kill, Erik Gram-Hansen, Chresten

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 18. NOVEMBER 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 85 Møde afholdt 25. oktober 2016 kl. 9-19 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014 Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 4. juni 2014 /LOHOLK Referat af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional den Til stede: Anne Jastrup, Hans Fredborg, Jes Pedersen, Carsten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU

Dagsorden og Referat ArbejdsMiljøUdvalg AMiU Møde nr.: 2015-08 Dato: 29. sep. 2015 Tid: 9.00 til 11.00 Deltagere: LFK, MC, FB, KHN, LD, CGLA, HH Fraværende uden afbud: Afbud: Referenten: JTL Dagsorden Emne Tid Start Fremstilling Beslutning Opfølgning

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 27. april 2016, kl. 11.00 til 13 Mødested: Møderum 1 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Morten Møller (formand), Ole Stounbjerg,

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE

TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSE I HELSINGØR KOMMUNE H-MED har besluttet, at Helsingør Kommune gennemfører en fælles trivselsundersøgelse for alle ansatte hvert andet år. Særligt ved Trivselsundersøgelsen 2015: Ledere,

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde. Lisa Schultz SAG: SU-MØDE DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 25 MARTS 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 25. marts 2009 Sted: SP 25 Referent:

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen.

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 14. maj 2012, klokken 15.00 17.00 Mødet foregår i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til sidste referat 2.

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T G O D K E N D T 28. JUNI 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 84 Møde afholdt 8. juni 2016 kl. 10.00

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30

Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Referat MED-udvalgsmøde Fredag d. 13. december 2013 kl. 9.30 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen Afbud

Læs mere

Til stede: Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone.

Til stede: Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone. KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - GODKENDT 5. JANUAR 2011 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 16. december 2010 kl. 10:00 12:00 (orienteringsmøde 2. december 2010 kl. 8.30 9.00) Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter

Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 24. september 2018 Mødested: Campus

Læs mere

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: 23. april B Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: 23. april B Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 29. APRIL 2013 Forum FAMU Møde afholdt: 23. april 2013 Sted: Referent: 15B-0-07 Peter Wedel Bay Til stede: Jens Erik Mogensen

Læs mere

FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014. Mikado House 3. sal. Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014. Mikado House 3. sal. Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 26. SEPTEMBER 2014 Forum FAMU Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014 Sted: Referent: Mikado House 3. sal Peter Wedel Bay Til stede:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl Dato: 17. januar 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Inger Rose Hansen, Marianne

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato:

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 26.11.2015 Tidspunkt: Kl. 19.30 Lokale: Klubhuset Ordstyrer: Jørgen Skjøtt Referent: Rita Kirkegaard Deltagerantal 67 Hvoraf 64 er stemmeberettigede.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt Mødeleder: Mette Thrane Nielsen (formand) Forældrerepræsentanter: Mette Thrane Nielsen (formand) (fra

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Inspirationshæfte

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Inspirationshæfte Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Inspirationshæfte En medarbejdertilfredshedsundersøgelse (MTU) er en kortlægning af medarbejdernes opfattelse af arbejdspladsen, arbejdet og trivslen på Målet er at

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 26. januar 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Søs Haugaard (Afbud) Lars Vesløv Henrik Kofoed

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 15. september 2016, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 2 Mødelokale 2 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Systematisk og tydelig opfølgning. Brug ekstra ressourcer lokalt efter behov. Find inspiration lokalt. 3 gode råd til FA12 vedr.

Systematisk og tydelig opfølgning. Brug ekstra ressourcer lokalt efter behov. Find inspiration lokalt. 3 gode råd til FA12 vedr. 3 gode råd til FA12 vedr. opfølgning på APV Systematisk og tydelig opfølgning APV'en er et øjebliksbillede, så inddrag medarbejderne i at kvalificere resultatet, og hvad der er vigtigt at følge op på Formuler

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael

Skolebestyrelsesmøde Valg af ordstyrer Michael Skolebestyrelsesmøde Mødedato 06.03.2019 Mødested/lokale SIM - Mødet påbegyndt kl. 17.00 Mødet afsluttet senest kl. 19.00 Deltagere Skolebestyrelsen Afbud: Rikke Markmann, Amalie Engelbrecht Emne (ansvarlig)

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Trivsel på arbejdspladsen er en måling, der skal bidrage til en god og konstruktiv opfølgende dialog om jeres trivsel, samarbejde og fællesskab. Det er

Læs mere

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2008 Forum 36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 3.december 2008 kl. 9.00 Sted: Udvalgsværelse 3

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Dagsorden og referat Møde i ITS Samarbejdsudvalg 20/ AAU It Services

Dagsorden og referat Møde i ITS Samarbejdsudvalg 20/ AAU It Services Dato: 10/02-2016 Mødedeltagere: Afbud: Tid: 09.00-11.00 Sted: SLV 300 lokale 0.1.92 Forbered: Læs udsendte bilag Referent: Jesper Togsverd Larsen () Per Hejgaard () (Fmd.) Birthe Riis Kennedy (BRK) (Næstfmd.)

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Møde: MED sektorudvalg, børn og familieområdet Mødetid: 7. juni 2016kl. 12:00 Mødested: E.3.16 Sekretariat: Sekretariatet Fraværende: Henrik Jensen og Lars Olsen Side 2 af 13 Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse

Læs mere