SpainGourmetFair. Copenhagen 10 October 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SpainGourmetFair. Copenhagen 10 October 2006"

Transkript

1 SpainGourmetFair Copenhagen 10 October 2006

2 Udstillingen Spain Gourmet Fair er arrangeret af Den Spanske Ambassades Handelsafdeling i København i samarbejde med Hexacon Danmark ApS på vegne af ICEX i Madrid. Den Spanske Ambassade, Handelsafdelingen Vesterbrogade 10, København V. Danmark Tlf.: ICEX Madrid, Spanien Hexacon Danmark ApS Ndr. Strandvej 119G 3150 Hellebæk Danmark I forbindelse med dette arrangement er der udarbejdet en hjemmeside, hvor der bl.a. er direkte link til alle deltagende fødevareleverandører.

3 Velkommen! Den Spanske Ambassades Handelsafdeling i København byder hermed i samarbejde med Hexacon Danmark ApS og på vegne af ICEX velkommen til udstillingen Spain Gourmet Fair. På udstillingen har De en enestående mulighed for at møde 35 spanske fødevareleverandører af gourmetprodukter. De fleste leverandører udstiller produkter, der har vundet anerkendelse, hædersbevisninger og medaljer i forskellige konkurrencer og er med til at bekræfte Spaniens position som en af verdens førende leverandører af fødevarer af høj kvalitet, der er fremstillet efter de fineste traditioner og med det mest moderne udstyr og teknikker. SPANIENS AMBASSADES HANDELSAFDELING I KØBENHAVN

4 ACEITES VALDERRAMA ACEITES VALDERRAMA Att.: Mr Miguel Millán Camino Alto, Alcobendas Telf.: Fax.: Stand nr. 1 Produkter: Enkeltbærsolivenolier Arbequina Hojiblanca Picudo Grand Cru Coupage af 4 bærvarianter udtaget inden for de første 5 dages fremstilling af hver bærvariant. Nyhed Jomfruolivenolie med naturlig hvid trøffel (Magnatum Pico) samt sort trøffel (Melanosporum), begge olier er fremstillet udelukkende af naturlig trøffel. Vineddike Vinagre Don Millán, reserva de Jerez al Pedro Ximénez. En skøn vineddike, der forener sherryvineddikens syrlighed med Pedro Ximénez-vinens sødme. ACEITES VALDERRAMA fremstiller ekstra jomfruolivenolie af den bedste kvalitet. Firmaet bruger udelukkende egne oliven fra de to olivenplantager, hvor fremstillingsprocessen finder sted på egne oliemøller ved en temperatur på kun 19ºC. Produktionen foregår på rekordtid på mindre end en time fra bærrene høstes fra træet, til den færdige olivenolie har forladt oliemøllen. VALDERRAMAs olivenolie er af gourmetkvalitet, da der er tale om delikatesseolier med et lavt syreindhold på 0,1-0,2% med en markant frugtig smag. Produkterne er blevet præmieret ved adskillige konkurrencer i London, Los Angeles, Amsterdam m.v., både for deres høje kvalitet samt for den unikke fremstillingsproces. I dag anvendes VALDERRAMAs olivenolie i mere end 30 restauranter med Michelinstjerne i Belgien, Holland og Spanien, ligesom de også anvendes i andre 25 restauranter, der er optaget i den prestigefyldte amerikanske restaurantguide Zagat.

5 AGROFORESTAL S.L. (OLEUM VIRIDE) AGROFORESTAL S.L. (OLEUMVIRIDE) c/ alta, 10. Att.: Mr Luis Lucero Hernández Zahara de la Sierra, Cádiz Telf.: Fax.: Stand nr. 2 Produkter Ekstra jomfruolivenolie i glasflasker à ½ liter i to varianter - Enkeltbærsolie af Manzanilla de Zahara - Coupage af Manzanilla de Zahara og Lechín Økologisk ekstra jomfruolivenolie i glasflasker à ½ liter i to varianter - Enkeltbærsolie af Manzanilla de Zahara - Coupage af Manzanilla de Zahara og Lechín Økologisk jomfruolivenolie i specialudgave ALAMODA i glasflasker à ½ liter - Coupage af varianter af Manzanilla de Zahara og Lechín Ekstra jomfruolivenolie i metalbeholder à 2 liter i to varianter - Enkeltbærsolie af Manzanilla de Zahara - Coupage af Manzanilla de Zahara og Lechín AGROFORESTAL er et mindre familieejet firma med rødder i udvikling og fremstilling af oliven, der siden 2004 med indvielse af egen oliemølle har specialiseret sig i fremstilling af ekstra jomfruolivenolie, økologisk såvel som konventionel, under mærket OLEUMVIRIDE. Firmaets vigtigste formål er at fremstille den bedst mulige kvalitet af ekstra jomfruolivenolie med stor fokus på økologi, idet firmaet bl.a. medvirker til implementering af økologisk dyrkning af oliven i lokalområdet med det formål at beskytte naturen i fremtiden. AGROFORESTAL tilbyder koldpresset, ufiltreret gourmet-olivenolie fra egen høst af bærsorter, der er typiske for egnen fra olivenplantager beliggende i bjergene i naturparken El Parque Natural de la Sierra de Grazalema, og betjener sig af et avanceret on-line sporbarhedssystem. Allerede i AGROFORESTALs første rigtige driftsår (2005) modtog firmaet prisen AEMO 2005 for den bedste oliemølle i Spanien.

6 ANIMA AUREA S.L. ANIMA AUREA S.L. Att.: Mr Mario Puertas Miguel Angel, 17-3º C Madrid Telf./Fax: Stand nr. 3 Ekstra jomfruolivenolie Maksimum syrlighedsgrad 0,2o Coupage af Arbequina og Picual oliven varianter Plantageområde: Jaén, Campiña de Bailén og Loma distriktet (Ùbeda-Carzorla) Olien har et intenst aromatisk udtryk med smag af grønne frugter: æbler, tomat planter og nyslået græs. Komplekse nuancer af klorofyl, nælde og banan, og med et anstrøg af mandler og hasselnødder. VinumAcre Kompleks og meget raffineret sød sherry vineddike, der er fyldt med smag dækket af en elegant og behagelig eddike nuance. Epityrum Grøn oliven tapenade lavet efter en gammel opskrift kaldt Epityrum. Ingredienser: grønne oliven, ekstra jomfruolivenolie, kapers, ansjoser, citron, hvidløg, peber, timian, pektin, salt. Gelee de vino Pedro Ximénez Vin gelee lavet af den søde andalusiske vin Pedro Ximénez. Ingredienser: Pedro Ximénez vin og pektin. Anima Aurea er en fremtrædende repræsentant for en ny kategori af ekstra jomfruolivenolie med fokus på kvalitet og fortrinlighed i alle produktets detaljer. Den selektive og talentfulde sammensætning af Arbequina og Picual oliven varianterne frembringer en sød frugtagtig olivenolieblanding. Denne skønne kombination af kompleks duft og aroma stiler mod et innovativt koncept for ekstra jomfruolivenolie, som betyder, at Anima Aurea er ideel til mange gastronomiske formål.

7 CESMA S.L. (NATURVIE) CESMA S.L. Att.: Mr Fernando J. Sánchez-Mohíno Arias Diego López Guareña, Badajoz Telf.: Fax.: Stand nr. 4 Produkter: (alle enkeltbærsolier): Cornezuelo Middelhøj grøn frugtsmag med toner af æble og grønne mandler, grønne blade, figentræ, grøn mynte og tomat. I munden en fin balance af en let krydret smag med en bittersød tone. Arbequina Middelhøj grøn frugtsmag med toner af frugtsalat, mandel, grønne æbler, grønt græs, tomat og banan. I munden dominerer den søde smag over den krydrede, blandet med en let bitter undertone. Frantoio Frugtig smag, der ligger mellem grøn og moden, med et anstrøg af frugtsalat, modne æbler, grønt græs og banan. I munden er den blød og harmonisk med en dominerende sød smag iblandet en let bitter og krydret undertone. CESMA (NATURVIE) er et familieejet firma med over 200 års erfaring inden for dyrkning af oliven, som i dag har olivenplantager med over 100 år gamle træer, hvilket giver grundlaget til fremstilling af den exceptionelt bedste olivenolie. CESMA (NATURVIE) har specialiseret sig i at udvikle og presse de enkelte bærsorter til hver sin olie, alle til udsøgt ekstra jomfruolivenolie med hver sine karakteristika. Alle oliven høstes med håndkraft, hvor kun den bedste 10. del af høsten bliver anvendt til fremstilling af selve olivenolien. Fra plukning af bærrene, der bliver pakket i mindre kasser for at undgå stød under transporten til oliemøllen, går der mindre end 2 timer til presning, og der presses aldrig mere end 500 kg olie ad gangen. Både aftapning, etikettering samt pakning foregår ved håndkraft. Hver eksklusive aftapning fås i et begrænset, nummereret antal flasker à hhv. 500 ml. og 25 ml.

8 GRUP PONS (EUROALIMENT S.L.) Stand nr. 5 GRUP PONS (EUROALIMENT S.L.) Att.: Mr Benjamín Colomer Ctra. N-230, Km Pol. Al-Kanís, Nave A Rosselló, Lleida Telf.: Fax.: Produkter: Pons Family Reserve PONS ekstra jomfruolivenolie er fremstillet udelukkende af sunde bær af sorten Arbequina, der er høstet fra egne plantager beliggende i Catalonien. Mas Portell Krydderolie Mas Portells udvalg af olivenolie med krydderiudtræk er unik, idet den fremstilles med Arbequina ekstra jomfruolivenolie, hvor marinering foretages efter de mest traditionelle metoder. Mas Portell Citrusolie Citrus olivenolie fremstilles ved presning af Arbequina bærsorten af egen avl med omhyggeligt udvalgte middelhavscitrusfrugter. Mas Portell Nøddeolie Udvalget af de tre nødde olivenolier er enestående, ikke kun pga. deres organoleptiske egenskaber, men også grundet deres talrige sundhedsmæssige fordele. Tre smagsvarianter: Argan, mandel og valnød. GRUP PONS er et familieejet firma, der har specialiseret sig i produktion og markedsføring af olivenolie af høj kvalitet. Firmaet er beliggende i Leida 140 km. fra Barcelona, i hjertet af Cataloniens område for fremstilling af olivenolie. Pons-familiens udvikling og kendskab til oliven stammer helt tilbage fra 1945, hvor traditionen er gået i arv i 4 generationer. Firmaets produkter har vundet international anerkendelse i mere end 95 lande verden over. GRUP PONS er ligeledes anerkendt som et af de bedste connoisseurs-smagspaneler af olivenolie, hvilket vidner om firmaets indgående kendskab til olivenolie og dens fremstilling. Tradition, Kvalitet og Sundhed er GRUP PONS vigtigste styrker inden for udvikling og fremstilling af så ædelt et produkt som olivenolie.

9 MORENO, S.A. Stand nr. 6 MORENO S.A. Mr Rafael Guadix Fuente de la Salud, Córdoba Telf.: Fax.: Produkter Olivenolie Jomfruolivenolie - Ren og kalorielet olivenolie - Kosher - Økologisk ekstra jomfruolivenolie - Raffineret olivenolie Olivenolie leveres i: Glasflasker à 250, 500, 750 ml. og 1 liter - Plastik PET 1 liter og 5 liter - Dunk 200 og 500 ml, 1, 3, 4, 5 liter - Løst mål 20, 1000 liter, 200 kg. og flexitanks Mayonnaise og specielle saucer - Mayonnaise - Argentina - Bearnaise - Cocktail sauce - Tatar - Yoghurt - Uden æg - Olivenolie mayonnaise - All i oli sauce - Brava sauce - Grøn peber sauce - Roquefor - Barbecue - Kalorielet sauce Mayonnaise og specielle saucer leveres i: Poser à 15 ml. - Pet à 320 ml. og 520 ml. - Glasflasker à 225 ml. og 350 ml. - Spande à 1900 ml., 3600 ml., 5000 ml. og 10 liter Vineddike i glasflasker à 250 ml. og 500 ml. Balsamico - Reserva - Rødvin - Æblevin Moreno S.A. er et familieejet firma, som er blandt de førende producenter af saucer og andre fødevarer. Moreno S.A. eksporterer forskellige typer af olivenolier, som stammer fra Sydspanien. Olierne bliver tappet under varemærket Moreno S.A. og under andre private varemærker. På grund af de teknologiske fremskridt i firmaets tekniske afdeling og laboratorium har firmaet kapacitet til at levere olivenolie, der passer til hver enkelt kundes behov.

10 MUÑOZ VERA E HIJOS S.A. Stand nr. 7 MUÑOZ VERA E HIJOS, S.A. Att.: Mr Alfonso J. Fernández Crta Doña Mencía s/n Cabra Córdoba Telf.: Fax.: Mobil: Ekstra jomfruolivenolie Varianter: Hojiblanca, Picual og Arbequina. Tidlig olivenhøst Molinero Modne bær Varianter: Hojiblanca, Arbequina, Picual og den fremragende Picudo. Ekstra jomfruolivenolie med middelhavskrydderier Hvidløg, rosmarin, basilikum, timian, peberkorn, cayennepeber. Høst vineddike Varianter: Solera Reserva de Montilla sherry, Pedro Ximénez, æble, estragon og balsámico de Módena. Portionsbægere Bægere à 20 ml. og 10 ml. Middelhavssalatsæt Bæger med ekstra jomfruolivenolie + bæger med sherry vineddike + brev med salt + brev med peber. Enkeltbærsolivenolier Hver enkelt variant er tappet på særskilte flasker. Muñoz Vera e Hijos, S.A. er et forholdsvis nyt familieejet firma, som blev stiftet i 1998 med det formål at dyrke, fremstille og tappe ekstra jomfruolivenolie med en udsøgt smag og aroma. Firmaet råder over tre landejendomme: Valdelomar, Zamoranos og Molino Viejo som udgør mere end 200 hektarer fordelt på Cordobas agerjord og subbetiske bjergkæde. Firmaet har sin egen mølle i Cabra, der ligger i Andalusien. Virksomheden prioriterer høj kvalitet, og er ISO 9001 kvalitetscertificeret.

11 NORSPA FOOD VITORIA S.L Stand nr. 8 NORSPA FOOD VITORIA S.L. Att.: Mr Roberto Gauna C / Arana nº 5 1º C Vitoria Alava Telf./Fax: Produkter: Artajo ekstra jomfruolivenolie fra Ribera de Navarra, fremstillet af enkeltbærsorten Arbequina Alba d Or ekstra jomfruolivenolie fra Ribera de Navarra fremstillet af enkeltbærsorten Arbequina Aniguala olivenolie fra Somontano fra Huesca-egnen en coupage fremstillet af varianterne empeltre, verdeña og blancal Casa Benito økologisk ekstra jomfruolivenolie fra Somontano fra Huesca-egnen en coupage fremstillet af varianterne empeltre (størstedelen) og arbequina Cuarcos de Otto økologisk ekstra jomfruolivenolie Somontano fra Huesca-egnen en coupage fremstillet af varianterne arbequina (80%) og empeltre (20%) Mousse samt andre produkter fremstillet af svampe af mærket ELFOS Aroma Ekstra jomfruolivenolie med svampe og trøffel af mærket ELFOS Aroma Vineddike med svampe af mærket ELFOS Andre svampe af mærket ELFOS NORSPA FOOD, der står for North Spain Food, blev grundlagt sidste år (2005), og eksporterer delikatesse-produkter, der er fremstillet af mindre firmaer beliggende i det nordlige Spanien. Firmaets vigtigste nuværende produktgruppe er jomfruolivenolie, som indtil videre eksporteres til 3 lande, nemlig Frankrig, England og Tyskland. Samtlige firmaer, som NORSPA FOOD repræsenterer, fremstiller udelukkende produkter af egne råvarer, og der er tale om kvalitetsbevidste firmaer, der karakteriseres ved en høj detaljegrad, både hvad angår arbejdet i selve marken samt i den efterfølgende fremstillingsproces, hvor det endegyldige formål er at fremstille produkter med de bedste kvalitetsegenskaber. Produkter fra NORSPA FOOD har vundet mange priser og er blevet anmeldt i blade samt har deltaget i diverse konkurrencer.

12 CAMPOMAR NATURE S.L. Stand nr. 9 CAMPOMAR NATURE, S.L. Att.: Mrs Emilie Tréfeu / Mr Eleuterio Abad Crta Puente Genil s/n Pol. Ind Herrera, Sevilla Telf.: Fax.: Produkter Fuldt sortiment af økologiske produkter Økologiske oliven, ekstra jomfruolivenolie, mandler, vin og konserves. Økologiske oliven af sorterne Negra de Aragón, Picolimón og Hojiblanca, i alt 8 varianter Økologisk ekstra jomfruolivenolie Campomar Nature, S.L. er Spaniens førende økologiske specialist med kontorer og produktionsfaciliteter i Alicante og Sevilla. Virksomheden producerer oliven, ekstra jomfruolivenolie, mandler, vineddike og spanske rødvine af høj kvalitet. Alle produkter er 100% organisk certificeret af de lokale myndigheder i Valencia og Andalusien, EU og USAs landbrugsministerium.

13 JOLCA S.A. JOLCA S.A. Att.: Mrs Piroska Magyar Field Calle Ramón y Cajal, Tomares, Sevilla Telf.: Fax.: Stand nr. 10 Produkter: JOLCA S.A. sælger oliven af følgende sorter: Manzanilla Fina, Arbequina, Verdial, Gordal. Grønne og sorte oliven, med og uden sten, og har desuden et stort udvalg af fyldte oliven. Produkterne pakkes hhv. i poser, påfyldes i metaldåse eller flaske. Oliven Manzanilla Fina på dåse, m/fyld af diverse specialiteter - Serrano skinke - Spansk blåskimmel - Grillet peberfrugt - Hvidløg - Jalapeño-chili Olivenblanding med agurk, hvidløg, kapers, løg, og peberfrugt - Cocktail Imperial - Sevilla blanding - Gordal i krydderdressing JOLCA S.A. blev grundlagt i 1961 som et familiefirma og sælger et stort udvalg af oliven. Firmaet har de sidste 15 år været repræsenteret på diverse eksportmarkeder, og med etablering af en egentlig eksportafdeling i år 2000 er salget fordoblet. JOLCA S.A. er med sit brede produktsortiment i dag vokset til at være det andet største firma i Spanien med en stor eksportandel.

14 ALBERTO DE MIGUEL S.A. Stand nr. 11 ALBERTO DE MIGUEL S.A. Att.: Mrs Elisa Ascodo Mr Bernardo Zarallo Crta. de Arnedo s/n Autol, La Rioja Telf.: Fax.: Produkter: Champignon, hele og skiveskårede Udvalgte svampe, friske, stegte og tørrede Piquillo-peber Fyldte peber Grillede peber Asparges, hvide og grønne Artiskokker, hele og kvarte Grøntsager linser, bønner m.v. Frugt hele fersken Forskellige grøntsager Surimi ALBERTO DE MIGUEL S.A. har mere end 50 års erfaring inden for fremstilling af konserves af et væld af forskellige grøntsager: champignon, svampe og vilde svampe, hvide og grønne asparges, piquillo-peber, morron-peber, delikatessevarer, en bred vifte af grøntsager, henkogt frugt, og desuden surimi. Med sin unikke beliggenhed i Rioja-regionen udvælges de bedste råvarer fra hver høst af grøntsager og frugt til fremstilling af konserves, hvor alle processer af råvarens bearbejdning sker under den skarpeste kvalitetskontrol. ALBERTO DE MIGUELs vigtigste formål er at kunne tilbyde sine kunder den bedste kvalitet sæson efter sæson af hvert eneste produkt, der leveres, samt leve op det høje serviceniveau, vi er vant til at levere til deres kunder.

15 CONSERVAS ECYDSA S.L. Stand nr. 12 CONSERVAS ECYDSA S.L. Att.: Mr Juan Iborra Mr Nacho García Pol.Tejerias Norte Calahorra, La Rioja Telf.: Fax.: Produkter: Glaserede kastanjer i glas og/eller æske Assorteret glaseret frugt Kandiseret frugt i Goya-æske Jordbærmarmelade Negrito i glas Ananasmarmelade Nuevo tarro i glas Fersken i Brandy Abrikoser i egen saft Bombonera assorteret frugt i sukkerlage i luksus glaskrukke Prisma assorteret frugt i sukkerlage i luksus glaskrukke CONSERVAS ECYDSA blev grundlagt i 1902 med fabrik i Rioja-regionen, og har specialiseret sig i fremstilling af marmelade, syltetøj og frugtgelé samt diverse henkogt frugt. Selv med de moderne faciliteter og teknikker, der benyttes i dag, sætter CONSERVAS ECYDSA en stor ære i at bevare det menneskelige touch. De ansatte, med deres know-how og erfaring, har igennem årene altid været virksomhedens store aktiv, et faktum, der tilfører virksomheden en speciel kvalitet, idet hele fremstillingsprocessen behandles med omhu, hvor samtlige produkter er underkastet en streng kvalitetskontrol, før de bliver sendt på markedet.

16 CONSERVAS LA CATEDRAL DE NAVARRA Stand nr. 13 CONSERVAS LA CATEDRAL DE NAVARRA Att.: Mr Eduardo Etxezarreta Mr Bertrand Lemoine C/Virgen de Legarda, Mendavia, Navarra Telf.: Fax.: Produkter Asparges D.O. Esparragos de Navarra Piquillo-peber D.O. Piquillo de Lodosa Baby beans i olie Artiskokker D.O. Alcachofas de Tudela Porrer fra Mendavia Rørhat i olivenolie Olivenolie Arbequina fra Mendavia NYHED: Økologiske produkter fra Huerta del Ebro Økologiske asparges Økologiske artiskokker Økologiske tomater Økologiske Piquillo-peber Igennem tre generationer har La Catedral de Navarra fremstillet sine produkter under strenge håndværksmetoder og fremgangsmåder. Firmaet fremviser det højeste kvalitetsniveau af konserverede asparges, peberfrugter og artiskokker med oprindelsesgaranti, som er anerkendte og roste af fagkyndige folk inden for restaurationsbranchen, samt de mest prestigefyldte gastronomiske sammenslutninger. På den mest naturlige vis har La Catedral de Navarra igennem tiden med deres produkter opnået at definere den ægte smag og aroma, som karakteriserer de mest fremtrædende konserverede grøntsager, som er traditionelt høstet og fremstillet ved Ebro flodbredden i Navarra. La Catedral de Navarra er underlagt strenge fremstillingskontroller, og med bevidstheden om udviklingen på både det nationale og det internationale marked følger firmaet ISO 9001:2000 standarderne.

17 GRUPO CHOCODUL S.L. GRUPO CHOCODUL S.L. Att.: Mr María José Castrillo C/ San Roque s/n Quemada, Burgos Telf.: Fax.: Stand nr. 14 Produkter: Tørristet frugt: hasselnødder og mandler Tørstegt frugt: mandler og macadamian nødder Karamelliseret: nødder og mandler Honningstegte produkter: peanuts og cashew nødder Tørret frugt med chokoladeovertræk: forskellige tørrede frugter, f.eks. mandler, banan, pistacie nødder osv. overtrukket med ren og lækker chokolade - mørk, hvid og mælkechokolade. Malet kaffe med sort chokolade Grupo Chocodul, S.L. er beliggende i byen Quemada (Burgos), og har igennem 12 år fremstillet tørret frugt, tørret frugt med chokoladeovertræk, samt karamelliseret produkter. Anvendelsen af et særligt emballeringssystem betyder, at produkterne, der bliver opbevaret og præsenteret i glaskrukker, kan holde sig friske i op til tre år. For en fortsat forbedring af alle firmaets processer er produkterne fremstillet i overensstemmelse med kvalitetsstandarden IFS-4.

18 PAIARROP S.L. PAIARROP, S.L. Att.: Mr María José Castrillo Pol. Ind. La Cruz C/ Federico García Lorca, L Alcudia, Valencia Telf.: Fax.: Stand nr. 15 Produkter: Frugter og nødder Daddelkage med mandler eller valnødder - Saftigt overtræk af hele dadler, mandler eller valnødder. Håndpresset og parat til at spise. Figenkage med mandler eller valnødder - Saftigt overtræk af hele figner, mandler eller valnødder. Håndpresset og parat til at spise. Frugtstænger - Saftige frugtstænger lavet af 100% frugt: appelsiner, citroner, figner, blommer, dadler og abrikoser. Et naturligt og sundt mellemmåltid. Tomat konfekt - Søde tomater i en smøreudgave. Et pragtfuldt og originalt komplement til friske gedeoste. Druesirup - Autentisk middelhavskonfekt lavet af ugæret druesaft og kandiseret græskar. Figenmarmelade - Lækker marmelade lavet af figen. En ægte middelhavssmag, som er ideel til ost, yoghurt og crepes. Kvæde pasta - Et naturligt produkt lavet af kvæde med sukker og citronjuice. Den søde kvæde pasta har en dejlig delikat blomstersmag, som passer godt til stærk ost. Turrón - En specialitet fra Alicante, som er lavet af sukker, honning, mandler og æg. Paiarrop, S.L. er et familieejet firma, ledet af tredje generation af familien Valles, som er beliggende i det vidunderlige Valencia - jorden af lys og orangeblomst. Siden 1987 har firmaet dedikeret sig til at fremstille hjemmelavede produkter, hvor fortidens traditionelle opskrifter af regionens mest typiske produkter er blevet anvendt. Produkterne, som er håndlavede, indeholder en høj procentdel af årstidens frugter, hvilket tildeler produkterne en udsøgt kvalitet og smag, og som gør madvarerne til en autentisk gave. Paiarrop produkterne er repræsenteret i de bedste gourmetforretninger i Spanien, USA, Frankrig, Belgien, Holland, Portugal og Schweiz.

19 VERDÚ CANTÓ SAFFRON SPAIN S.L. VERDÚ CANTÓ SAFFRON SPAIN S.L. Att.: Mr Patrick de la Cueva PO Box Novelda, Alicante Telf.: Fax.: Stand nr. 16 Varemærke Zafferania - Safran fra la Mancha med oprindelsesgaranti. - Forskellige størrelser. - Paprika fra la Vera med oprindelsesgaranti. Varemærke POTE - Safran tråde og stødt - Paprika sød, stærk eller røget Varemærke Syren - Te med safran Varemærke Toque especial - Regulerbare kværne med etniske blandinger Salt og peberbøsser De vigtigste produkter, der skal fremhæves - Safran Zafferania 1 gr. glaskrukke - Paprika dåse - Toque especial Kværne Verdú Cantó Saffron Spain er det førende firma inden for sektoren for safran og kvalitetskrydderier. Forretningen blev etableret af familien Verdú Cantó i 1890, og har siden dengang gennem fire generationer udviklet og ekspanderet forretningen. Firmaet holder til i Novelda, en by i Alicante provinsen, hvor der er stor tradition inden for krydderisektoren. På indeværende tidspunkt har Verdú Cantó Saffron Spain opnået at positionere sig som en af de på verdensplan mest konsoliderede virksomheder på safranmarkedet med eksport til mere end 35 lande og en dominerende position på det nationale marked. Da firmaet er ISO 9001:2000 certificeret, og bevidste om vigtigheden af at forbedre de analytiske metoder og processer for safran, leder firmaet arbejdsgruppen GT-1 på et nationalt niveau, fra AENOR-kryddrikommiteen, sammen med andre lande, studiet af nye analytiske metoder, som skal garantere for renheden og kvaliteten af safran. I de sidste to år har firmaet arbejdet på et europæisk forskningsprojekt sammen med Grækenland og Sverige for at forbedre kvaliteten af produktet, der kommer ud til forbrugeren.

20 CENTRAL QUESERA MONTESINOS S.L. CENTRAL QUESERA MONTESINOS, S.L. Att.: Mr Luis Silvestre Vereda Real s/n Jumilla, Murcia Telf.: Fax.: Stand nr. 17 Produkter: Queso de Murcia al Vino DOP - Fremstillet af pasteuriseret mælk fra murciano-ganadina geder. Osten modnes i 45 dage og bliver badet i Monastrel rødvin. Teksturen er cremet og smidig med en mild aroma. Caprichos de cabra - Fremstillet af pasteuriseret gedemælk og dækket med forskellige krydderier som rosmarin, hakkede krydderier, paprika, mandler og peber. Tronchon curado - Fremstillet af komælk, gedemælk og fåremælk, som modnes i minimum seks måneder. Queso de oveja Don Heliodoro al romero - Fremstillet af ikke pasteuriseret fåremælk og lagres i 14 måneder. Osten er dækket med rosmarin, der stammer fra bjergene tæt ved Jumilla. Queso de oveja a la manteca - Fremstillet af mælk fra Manchega får. Osten dækkes af svinefedt under modningen og pakkes ind i groft papir, og modnes på et lager under korrekte temperaturforhold i op til 12 måneder. Cremas de cabra - Naturel og med hakkede krydderier. Caña de Cabra - Fremstillet af pasteuriseret gedemælk og modnet i 20 dage med hvid skimmel. En opsigtsvækkende ost. Queso Iberico - Fremstillet af pasteuriseret komælk, gedemælk og fåremælk efter traditioner fra Den Iberiske Halvø, hvor denne ostetype er den mest spiste. I løbet af modningen bliver osten badet i jomfruolivenolie, hvilket giver osten en enestående tekstur og smag. Central Queseria Montesinos har mere end 25 års erfaring inden for fremstillingen af ost, hovedsageligt af gedemælk. Firmaet er beliggende i Jumilla i Murcia, hvor jorden er tør og bjergrig. Her regerer den vigtigste råvarekilde Murciano Granadina geden, som producerer mælk af den allerhøjeste kvalitet. Firmaet er specialiseret i fremstillingen af gedeost i henhold til den beskyttede oprindelsesgaranti, men fremstiller også fåreost og andre specialiteter, som la Caña de Cabra og los Caprichos de Cabra, friske produkter, som er en fornøjelse for selv de mest kritiske fagfolk. I de seneste år har Central Queseria Montesinos oste modtaget talrige præmier.

21 DEHESA DE LOS LLANOS S.L. DEHESA DE LOS LLANOS S.L. Att.: Mr Tomás H. Lucas P.O. Box Albacete Telf.: Fax.: Stand nr. 18 Produkter Hjemmelavet Manchego ost Dehesa de los Llanos - mellemlageret Hjemmelavet Manchego ost Dehesa de los Llanos - lageret Hjemmelavet Manchego ost Dehesa de los Llanos - Gran Reserva Dehesa de los Llanos, S.L. er en af de førende fabrikanter af hjemmelavet oste baseret på 100% ikke pasteuriseret fåremælk med oprindelsesgaranti Manchego. Produkterne med betegnelsen Dehesa de los Llanos stammer fra Albacete, som er byen, der har den største vækst i hele Castilla-La Mancha. Manchego osten Dehesa de los Llanos blev introduceret i 2004, og har siden hen opnået gode resultater, da alle led i distributionskæden, lige fra de store distributører, hotel- og restaurationsbranchen, samt de mindre forretninger, mener, at Dehesa de los Llanos ostene er i besiddelse af en kvalitet, som gør, at de på fremragende vis adskiller sig fra andre oste på markedet. Dehesa de los Llanos er blevet en reference for kvalitet og fortræffelighed på markedet for produkter af den højeste kvalitet, hvorfor det betragtes som et gourmetprodukt på både det nationale såvel som på det internationale marked. Fremstillingen af firmaets Manchego oste følger de ældste traditioner, og de nødvendige råvarer kommer udelukkende fra firmaets gård, der har et størrelsesomfang på hektarer, og en bestand på ægte Manchego får.

22 QUESERÍA ARTESANAL VICENTE PASTOR QUESERÍA ARTESANAL VICENTE PASTOR Camino Arcenillas, s/nº Morales del Vino, Zamora Telf.: Fax.: Stand nr. 19 Produkter: Ægte hjemmelavet fåreost (oprindelsesgaranti Queso Zamorano) Modnes fra 6 til 11 måneder. To størrelser: kg og kg. Lagret ost i tern, pakket i krukke med olivenolie og rosmarin Tre størrelser: 250 gr., 500 gr. og 1 kg. nettovægt. Quesería Artesanal Vicente Pastor er et lille familieejet andelsselskab, og familiens sjette generation af hyrder, som har mælkeproduktion fra egen fåreflok, som tæller får af castellana racen, der oprindeligt er fra Castilla og León. Firmaet fremstiller ægte lageret oste af ikke pasteuriseret fåremælk på en hjemmelavet og naturlig måde med moderne installationer, hvor ISO standarden for nylig er blevet implementeret, og fremstillingsprocessen er certificeret af AENOR.

23 QUESOS DEL CASAR S.L. Stand nr. 20 Quesos del Casar, S.L. Att.: Mr. Ricardo Vivas Vigara Ctra. Casar- Arroyo s/n Casar de Cáceres (Cáceres) Tlf.: Fax: Torta del Casar DOP Doña Engracia Er fremstillet af ikke pasteuriseret mælk fra merinofår. Osten har en stærk aroma af fugtig jord, trøffel og bjerge, samt en karakteristisk smag på grund af det høje fedtindhold, salt, og vegetabilsk osteløbe, som kun anvendes i Extremadura. Villanoble Denne ost er fremstillet af ikke pasteuriseret gedemælk og osteløbe. Modningsprocessen tager mindst 40 dage, hvorefter skorpen rengøres og bliver dækket med paprika eller olivenolie. Viejo Maestro Osten fremstilles af ikke pasteuriseret gedemælk og osteløbe. Den er cremet og saltet og har en smag af rosmarin og timian. La Natera En mild ost fremstillet af 80% komælk og 20% fåremælk, samt osteløbe. Osten har en mild og cremet tekstur. Quesos del Casar, S.L. med base i Casar de Cáceres i Extremadura, er et firma, som har dedikeret og specialiseret sig i at fremstille og sælge gårdoste. Firmaet har en lang tradition inden for fremstillingen af håndlavede oste, og i de sidste fem år har de milde gårdoste haft en betydelig succes og har modtaget forskellige priser. Tortas del Casar D.O.P., gedeosten Villanoble, og de friske håndlavede gedeoste fremstillet af ko- og gedemælk er forbillede for andre ostefirmaer i Extremadura, og de er nærmest uundværlige i enhver betydningsfuld butik, både på nationalt og internationalt plan.

BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER

BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER SPREDER SMAGEN UD DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER Den rigtige spread er afgørende for en god sandwichoplevelse! Selvom spreaden ikke er den mest synlige del af sandwichen, har den

Læs mere

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP

ØKOLOGISK HAVTORN ØKOLOGISK HAVTORN VIN. Se hele sortimentet på www.biogan.dk ØKOLOGISK HAVTORN MARMELADE M/AGAVESIRUP NYHEDER OG TILBUD MAJ/JUNI 2014 ØKOLOGISK HAVTORN Køb 2 varianter og få 5% rabat Køb 4 varianter og få 10% rabat Nyd et glas vin lavet af havtorn og ikke andet. Havtorn vin har en frisk smag Nyd den kold,

Læs mere

1 pakke fuldkornsknækbrød (til alle 4 uger) 1 pakke rugbrød (til uge 1)

1 pakke fuldkornsknækbrød (til alle 4 uger) 1 pakke rugbrød (til uge 1) Indkøbslister til VBK 2.0 Vi har lavet indkøbslister til fase 1, hvor vi anbefaler, at du køber ind hver lørdag og tirsdag. Nogle af varerne vil du kunne bruge hele ugen, fx en pakke fuldkornsrugbrød,

Læs mere

SELSKABSMATERIALE SKOVSHOVED HOTEL

SELSKABSMATERIALE SKOVSHOVED HOTEL SELSKABSMATERIALE SELSKABSPAKKER Selskabspakke 1 Blød bar med øl, vin og vand 1.095,- pr. person Selskabspakke 2 1.195,- pr. person Selskabspakke 3 Snacks Petit Fours Avec Natmad 1.395,- pr. person Selskabspakke

Læs mere

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer De praktiske Dag Tirsdag aften Onsdag morgen Onsdag frokost snacks Onsdag aften Torsdag morgen torsdag frokost snacks Torsdag aftensmad Fredag morgen Mad Chili con/sincarne Boller, havregryn, æg, pålæg,

Læs mere

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN

SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN SORTIMEMTS LISTE J H ANDRESEN PORTVIN Årgang J H ANDRESEN TAWNY Standard Tawny Blended Portvin Traditionelle Røde Stål Tanke/Cement 4-5 år på gammel eg Smuk Tawny mahogni farve. Vinen er lys, klar

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce Fisk med stærk sauce -4 5-600 g. friskfanget eller tørret fisk (anykind) Olivenolie til stegning 2 tsk. carry 2 tsk. cayenne- chillipeber 4 fed hvidløg 1 ds. koncentreret tomatpure Evt. soyasauce 5 dl.

Læs mere

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig NEMME NEMME ÆG ÆG NU NU NEMME ÆG NU Nix pille! 15/01/14 08.56 Vi Vi har har klaret klaret det det for for dig dig Vi har klaret det for dig Salade Nicoise med grillstegt tun 4 personer Ingredienser Grillstegt

Læs mere

EN RET GO FROKOST. Gode råvarer Godt håndværk Smag Stabilitet Unik service Hjemmebagt brød Variation

EN RET GO FROKOST. Gode råvarer Godt håndværk Smag Stabilitet Unik service Hjemmebagt brød Variation Frokostmenu A uge 38 Mandag Soya og hvidløgs marineret svinefilet, stegt med solsikke crumble og krydderurter Cremede hvedekerner med fløde parmesan, porrer, squash og bagte peberfrugter Fransk landpostej

Læs mere

Sæt ekstra smag på grillfesten Marinader rubs saucer

Sæt ekstra smag på grillfesten Marinader rubs saucer Sæt ekstra smag på grillfesten Marinader rubs saucer God grillsommer! Magiske marinader En lækker marinade giver helt nye smagsdimensioner til kød og fisk. Og så tager den kun få minutter at lave! Marinade

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Menu er. Fra Rosmarin

Menu er. Fra Rosmarin Menu er Fra Rosmarin Menu er er fleksible, og ønsker imødekommes med glæde. Mit køkken dækker et bredt spektrum af kulinariske nydelser, og det meste kan lade sig gøre. Mere traditionelle, eller eksotiske

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Selskabsmateriale 2013 Skovshoved Hotel

Selskabsmateriale 2013 Skovshoved Hotel 2013 Skovshoved Hotel Selskabspakker Aperitif 3 retters menu Vinmenu ad libitum Kaffe ad libitum Blød bar ad libitum 3 timer 995,- person Aperitif 3 retters menu Vinmenu ad libitum Kaffe ad libitum Avec

Læs mere

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI

02b STOMI INFO. Spis godt Lev godt KOLOSTOMI 02b STOMI INFO Spis godt Lev godt KOLOSTOMI Gode råd til dig som har en kolostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd der er indeholdt i denne brochure er en

Læs mere

1. Papad 10 Små, sprøde, krydrede brød

1. Papad 10 Små, sprøde, krydrede brød Forretter 1. Papad 10 Små, sprøde, krydrede brød 2. Vegetable Pakoda 25 Aubergine, kartofler og løg i kikærtedej friturestegt. Serveret med salat og krydret mynte yoghurt 3. Momo 5 pcs 35 Hakket kylling

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

Supper og sovse Kartoffelsuppe Grønærtesuppe

Supper og sovse Kartoffelsuppe Grønærtesuppe Supper og sovse Her er nogle ca.opskrifter på Lindehusets supper og sovse. Man kan sagtens udelade nogle af grøntsagerne og evt. bruge andre alt efter hvad man lige har ved hånden. Bare suppen/sovsen smager

Læs mere

Kampen om madvanerne. Undersøgelse af Ny Nordisk Hverdagsmad lærervejledning

Kampen om madvanerne. Undersøgelse af Ny Nordisk Hverdagsmad lærervejledning Kampen om madvanerne Undersøgelse af Ny Nordisk Hverdagsmad lærervejledning Formålet: med dette materiale er at give eleverne indsigt i Ny Nordisk Hverdagsmad. Mål: Eleverne har til opgave at finde ud

Læs mere

restaurant - Menukort

restaurant - Menukort restaurant - Menukort INDISK SPECIALISTER Restaurant & Take Away VELKOMMEN TIL Taj Mahal Hos Taj Mahal får du den bedste service og altid kvalitetsmad. BESØG OS PÅ www.tajmahal-kolding.dk info@tajmahal-kolding.dk

Læs mere

Delikat takeaway. Vi sætter en ære i at tilberede dit måltid, og derfor kan du trygt overlade ansvaret til os.

Delikat takeaway. Vi sætter en ære i at tilberede dit måltid, og derfor kan du trygt overlade ansvaret til os. ROTUNDEN MENU Delikat takeaway Rotunden Menu er skabt af et stærkt team af passionerede madelskere, som sammen udvikler og producerer lækre og inspirerende retter. Med Rotunden Menu undgår du stress og

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Château De Valcombe Herning Vin Center Herning Vin Center Er en lille familie drevet virksomhed Vi er et af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

Vores værdier. Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed

Vores værdier. Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed Vores værdier Kvalitetsbevidst Professionalisme Ansvarlighed Brugerorienteret Faglig stolthed S: sæson I: intensitet M: måltidet R: rør ved os gennem smag E: elsk det, du gør Hvorfor skal vi kunne smage

Læs mere

Comwell Care Foods. - konceptet bag. Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof. comwell.

Comwell Care Foods. - konceptet bag. Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof. comwell. Comwell Care Foods - konceptet bag Sundhed er ikke alt, men uden sundhed er alt intet. Arthur Schopenhauer, tysk forsker og filosof comwell.dk Hvad er det? Med Comwell Care Foods gør vi det nemmere for

Læs mere

NYHEDER OG TILBUD JANUAR/FEBRUAR 2014

NYHEDER OG TILBUD JANUAR/FEBRUAR 2014 NYHEDER OG TILBUD JANUAR/FEBRUAR 2014 TILBUDENE ER GÆLDENDE I PERIODEN 20/1 28/2-2014 Lækre ovnbagte Bornholmske SPELT SNACKS Disse lækre snacks er velegnede både som snacks og som crackers. De er bagt

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Tradition for at hædre helte

Tradition for at hædre helte Tradition for at hædre helte paula Jaraquemada skjulte 120 patrioter i santa ritas vinkældre, hvor de søgte tilflugt efter et hårdt slag for chiles uafhængighed. Vinserien 120 er navngivet til ære for

Læs mere

HISTORIEN OM THE BAGEL CO

HISTORIEN OM THE BAGEL CO VAREKATALOG HISTORIEN OM THE BAGEL CO I 1994 midt i gademylderet på Manhatten fik Birthe og hendes mand, Barak, deres første bagel. Den smagte fantastisk. De faldt med det samme for det ringformede brød.

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret

Nr. 1 - Michael Pedersen. Forret Råvarer: Pighvar Østers Forskellige Kartofler Kørvel Agurk Persille Purløg Dild Estragon Skalotteløg Perleløg Løg Citron Sukker Æbleeddike Smør Fløde Hønsefond Forret Tatar af pighvar og østers Syltet

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

Salads & Snack menu. Bistro Box Kylling, Bulgur & Hummus. Bistro Box Tapas Box. Bistro Box Ost, Frugt & Snack Box. Bistro Box Junior Box

Salads & Snack menu. Bistro Box Kylling, Bulgur & Hummus. Bistro Box Tapas Box. Bistro Box Ost, Frugt & Snack Box. Bistro Box Junior Box Bistro Box Kylling, Bulgur & Hummus Stegt Kylling, Bulgur, Grov Hummus, Kalamata Oliven, Tyrkisk Brød Bistro Box Tapas Box Italiensk Salami, Spansk Chorizo, Røget Skinke, soltørret Tomat, Kalamata Oliven,

Læs mere

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI

02c STOMI INFO. Spis godt Lev godt ILEOSTOMI 02c STOMI INFO Spis godt Lev godt ILEOSTOMI Gode råd til dig som har en ileostomi Alle mennesker har forskellige behov, uanset om du har en stomi eller ej. De råd, der er indeholdt i denne brochure er

Læs mere

T: 2049 0676. Jacob Ernst Højvangen 15 3480 Fredensborg. www.jacobernst.dk. T: 2049 0676 E: post@jacobernst.dk www.jacobernst.dk

T: 2049 0676. Jacob Ernst Højvangen 15 3480 Fredensborg. www.jacobernst.dk. T: 2049 0676 E: post@jacobernst.dk www.jacobernst.dk T: Hønsesalat & Leverpostej med saltkød O: Spegepølse med pickles & Kalkun T: Rullepølse med løg & Skinke F: Roastbeef med purløgscreme & Æg med tomat T: Salat O: Courgetter, ærter og rugmelspasta F: Grillede

Læs mere

en madoplevelse for alle sanser

en madoplevelse for alle sanser en madoplevelse for alle sanser Teater Kælderen byder på kulinariske oplevelser serveret med sang i hjertet af Herning. Repertoiret spænder bredt med fokus på mad, mennesker og ikke mindst musikken. À

Læs mere

Som hovedregel kasseres både iblødsætnings- og kogevandet. Undtagelserne er:

Som hovedregel kasseres både iblødsætnings- og kogevandet. Undtagelserne er: Øvelse 3 Øvelser med bælgfrugter, jævnemetoder og smag Gruppevis det aftales hvilke retter grupperne laver. Bælgfrugter Bælgfrugter er modne og tørrede frø af bælgplanters frugter som indeholder 20-30

Læs mere

Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten.

Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten. Selskabsmenuer Fester, Middage, Forretningsmøder, Konferencer, Promotions, Jubilæer eller Firmafesten. Uanset lejligheden, så kan vi skræddersy et arrangement der dækker præcis Deres behov. Vi har kapacitet

Læs mere

Munkebjerg julefester 2014

Munkebjerg julefester 2014 Munkebjerg julefester 2014 munkebjergs Julefester med underholdning, lækker mad, dans og musik... Julefester Julefesterne foregår fra kl. 18.00 til kl. 01.00. Alle aftener serveres en overdådig julebuffet

Læs mere

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA FORKÆL DIN SAUCE MED PHILADELPHIA MØD DIN PERFEKTE MADLAVNINGSPARTNER En velsmagende sauce er prikken over i et og kan løfte en ret til nye højder. Men, det kræver sit at lave en sauce, der får smagsløgene

Læs mere

Krav til frokostmåltidet

Krav til frokostmåltidet Krav til frokostmåltidet Her ses Børnehuset Stauninggårdens krav til sammensætning og næringsindhold af frokostmåltidet ud fra de 8 madvaregrupper som er anbefalet af Fødevarestyrelsen. ***** Krav til

Læs mere

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag.

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag. 1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter Nøglehulsmærket

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Hvad indeholder din mad Øvelse 01

Hvad indeholder din mad Øvelse 01 Hvad indeholder din mad Øvelse 1 På de fleste madvarer kan du læse, hvad de indeholder. Heriblandt også hvor meget protein, kulhydrat og fedt madvaren indeholder pr. 1 gram. Beskrivelsen af maden kaldes

Læs mere

KANTINETJEK BUFFET. Version 2012:1 Ernæringsmæssig evaluering af buffetudbuddet i kantiner (salatbar og/eller snackgrønt inkluderet i buffetprisen)

KANTINETJEK BUFFET. Version 2012:1 Ernæringsmæssig evaluering af buffetudbuddet i kantiner (salatbar og/eller snackgrønt inkluderet i buffetprisen) KANTINETJEK BUFFET Version 2012:1 Ernæringsmæssig evaluering af buffetudbuddet i kantiner (salatbar og/eller snackgrønt inkluderet i buffetprisen) Skemaet udfyldes for én konkret dag Da udbuddet kan veksle

Læs mere

Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125. Direktør Yasar Nazir

Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125. Direktør Yasar Nazir Menukort Juli 2013 Skibhusvej 125 Direktør Yasar Nazir HOVEDRETTER (Serveres med dampede ris) Køb hovedret som menu med 1 valgfri Naan/Hvidløgsnaan og ½ l. vand for kun kr. 25,- ekstra VEGETAR 13. Blandede

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER PÅ NYE MÅDER Det er vinter. Det er koldt der derude, mens varmen breder sig lunt og trygt inden døre, enten fra en knitrende brændeovn eller buldrende

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Madplan for uge 52 årets sidste uge er i gang, det er JUL En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen

Læs mere

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret.

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret. Forår Brug forårets friske varer til at give kulør, smag og vitaminer til maden. På side 24 er der en oversigt over forårets billige og næringsrige sæsonvarer. Årstid 11 til vuggestuebørn Madplan Madplanen

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Tal om skrald 1. Opgavesæt om metal Hvor mange af dem her bliver det?

Tal om skrald 1. Opgavesæt om metal Hvor mange af dem her bliver det? 1. Opgavesæt om metal Peter) og deres to børn Caroline og Jonas. Familien Falk elsker dåsemad. I løbet af en uge spiser de 3 dåser flåede tomater, 1 dåse majs, 1 dåse søde ærter, 2 dåser med bønner, 1

Læs mere

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 VINSMAGNING Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 Vintner s Reserve Riesling Kendall-Jackson Vintner s Reserve serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate vinene.

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Smag på grøntsager i sæson

Smag på grøntsager i sæson Smag på grøntsager i sæson Elevhæfte 2009 Mad - eller hvad? smag på grøntsager i sæson Grøntsager og frugter er modne på forskellige årstider. Det kalder man, at grøntsager og frugter har sæson. I sæsonen

Læs mere

Forretter. Lam. 18 kr. 15 kr. 28 Kr. 39 kr. 39 Kr. 25 Kr. 30 Kr. 30 Kr. 75 kr. 78 kr. 80 kr. 79 kr. 80 kr. 75 kr. 80 kr.

Forretter. Lam. 18 kr. 15 kr. 28 Kr. 39 kr. 39 Kr. 25 Kr. 30 Kr. 30 Kr. 75 kr. 78 kr. 80 kr. 79 kr. 80 kr. 75 kr. 80 kr. Forretter 1- Samosa Lækker hjemmelavet grøntsagsfyld, krydret i filodej, stegt i olie 2- Pappadams Fire indiske kæmpechips 3- Pakora (grøntsager) 6 stk. kikærtedej fyldt med friske grøntsager, stegt i

Læs mere

Stor sal. Restaurant. Lille sal. Festmenuer

Stor sal. Restaurant. Lille sal. Festmenuer Stor sal Lille sal Restaurant Festmenuer www.friendsnordborg.dk Tlf. 73 63 10 10 / 24 83 90 85 p.g. jan. 2015 Festmenu 1 Forret Tarteletter med høns i asparges Hovedret Buffet med 3 slags kød: Helstegt

Læs mere

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk

Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Mad i børnehøjde en eftermiddag med fisk Indhold: Tips om fisk... 3 Hvor meget fisk spiser børn?... 3 Anbefalinger om fisk... 4 Opskrifter... 5 Torskesalat... 5 Bagt havørred... 5 Bønnefritter... 6 Mango-dadelsalsa...

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 14 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Tomat Persille Løg Citron Øvrig frugt og grønt Rødløg Forårsløg Porrer Fennikel

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

JULEMENU 1. Menu. Varm gløgg, Økologisk *** Hjemmelavede æbleskiver serveret med syltetøj og flormelis. Økologisk ***

JULEMENU 1. Menu. Varm gløgg, Økologisk *** Hjemmelavede æbleskiver serveret med syltetøj og flormelis. Økologisk *** JULEMENU 1 Indled Jeres julefrokost og ønsk Jeres kunder og kolleger glædelig jul på en eventyrlig måde. Ved Jeres domicil bydes I velkommen med hornets tuden fra Grisehandler Larsens bil og I bydes varm

Læs mere

Fuldkorn. Kostfibre. Motion. Frugt & grønt. Fedtstoffer. Fisk. Kost & hjertesundhed. Måltider. Rygning. Mad der smager. Alkohol

Fuldkorn. Kostfibre. Motion. Frugt & grønt. Fedtstoffer. Fisk. Kost & hjertesundhed. Måltider. Rygning. Mad der smager. Alkohol Motion Kostfibre Fuldkorn Fisk Fedtstoffer Frugt & grønt Kost & hjertesundhed Taljemål Måltider Alkohol Rygning Mad der smager Problemstillinger Overvægtige Sukkersyge (type-2) For højt kolesterol For

Læs mere

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Økologisk indmad. Tunge Sprængt oksetunge 1 kg tunge lage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Sprængning af kød er en mild saltning, som tilfører kødet saftighed og smag. Kog saltlagen sammen, køl ned og læg

Læs mere

Dukan Diæt fasernes fødevarer og drikkelse.

Dukan Diæt fasernes fødevarer og drikkelse. Dukan Diæt fasernes fødevarer og drikkelse. Angrebsfasen Oksekød Hakket Okse Kalvekød Hestekød Lever Tunge Fisk Skalddyr Fjerkræ Skinke Æg Fedtfattige Drikkevarer som er tilladt Coca Cola Zero Coca Cola

Læs mere

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare

GENERELLE RETNINGSLINJER Harmoni er en af de vigtigste faktorer at huske på, når man udvælger en bestemt type drikkevare ØL TIL MAD SIDE 1 AF 5 ØL TIL MAD Øl kan være et godt alternativ til vin - selvom nogle har svært ved at få forestillingen om hvid dug og øl til at hænge sammen. Ser vi på variationen i øl, er der øltyper,

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

Inspirationshæfte. - udarbejdet af Trine Jensen og Sofie Kongsgaard

Inspirationshæfte. - udarbejdet af Trine Jensen og Sofie Kongsgaard Inspirationshæfte - udarbejdet af Trine Jensen og Sofie Kongsgaard Opskrifterne er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i forbindelse med det sociale mad- arrangement Mad Med Muligheder

Læs mere

NYHED. ØKOLOGISKE OLIVEN PRODUKTER fra Biogan. Få 10% VED BESTILLING I AUGUST/SEPTEMBER ØKOLOGISK OLIVEN/APPELSIN OLIE

NYHED. ØKOLOGISKE OLIVEN PRODUKTER fra Biogan. Få 10% VED BESTILLING I AUGUST/SEPTEMBER ØKOLOGISK OLIVEN/APPELSIN OLIE NYHED ØKOLOGISKE OLIVEN PRODUKTER fra Biogan Få 10% VED BESTILLING I AUGUST/SEPTEMBER ØKOLOGISK OLIVEN/APPELSIN OLIE Denne fantastiske blanding af olivenolie og pressede appelsiner er yderst velegnet til

Læs mere

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.).

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.). KOGEBOG Kære Spejdere I sidder nu med Proviantudvalgets forslag til retter til aftensmåltidet, der kan laves ud fra de ingredienser, I kan hente i jeres proviantudlevering. Der kan selvfølgelig laves 10.000

Læs mere

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Efter afkøling skal du hurtigst muligt gemme dine cookies for børn og barnlige sjæle på et sikkert sted for ellers er holdbarheden på de nybagte

Læs mere

AARHUS SØFARTS MUSEUMS SILDEBOG. Inspiration til 30 forskellige slags sild

AARHUS SØFARTS MUSEUMS SILDEBOG. Inspiration til 30 forskellige slags sild AARHUS SØFARTS MUSEUMS SILDEBOG Inspiration til 30 forskellige slags sild 2015 Pernille Sonne Foto og layout: Ole Sonne Tidligere købte vi hele saltede sild, som vi flåede, fileterede og udvandede, før

Læs mere

Tal om skrald. . Ved at genanvende metaldåser reducerer man altså mængden af affald og brugen af energi og ressourcer.

Tal om skrald. . Ved at genanvende metaldåser reducerer man altså mængden af affald og brugen af energi og ressourcer. 1. Opgavesæt om metal Familien Falk bor her på Frederiksberg og består af mor og far (Camilla og Peter) og deres to børn Caroline og Jonas. Familien Falk elsker dåsemad. I løbet af en uge spiser de 3 dåser

Læs mere

FESTER På La Oficina 2015

FESTER På La Oficina 2015 FESTER På La Oficina 2015 La Oficina har til huse i Klasselotteriets gamle trækningslokaler. Centralt beliggende i København tæt på søerne og Forum Metro Station og med gode muligheder for parkering. Når

Læs mere

Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse 44956838 / info@marina-en.dk www.marina-en.dk

Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse 44956838 / info@marina-en.dk www.marina-en.dk B Lunch Selskab /kun i weekender fra kl. 1100 el. 1200 & buffet i Restauranten Inkl. eget lokale i 4 timer fra kl. 1100 Hjemmebagt brød - Franskbrød, surdejsbrød & rugbrød Croissanter & wienerbrød Dansk

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

Du kan gøre en forskel

Du kan gøre en forskel Scandic klimamenu Du kan gøre en forskel Dit forbrug af mad og drikkevarer påvirker i høj grad klimaet. Ca. 30% af al CO2-udledning kommer fra verdens fødevareproduktion, så du kan gøre en forskel hjemme

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse

Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse Sous-vide, din vej til en succesfuld køkkenøkonomi og smagsoplevelse - Lang holdbarhed på køl - Ingen svind - Hurtig tilberedning - Excellent smagsoplevelse Hvad er Sous-Vide? Begrebet sous-vide er fransk

Læs mere

Kolde facts for friskere fødevarer.

Kolde facts for friskere fødevarer. 2012 BSH Hvidevarer A/S Ret til ændringer forbeholdes. Forbehold for trykfejl. R16 194 372 0 4/2012 BSH Hvidevarer A/S Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 siemens-home.dk Kolde facts for friskere

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. december 2008

Eriks Mad og Musik 27. december 2008 Eriks Mad og Musik 7. december 008 slags Crostini Til alle bruges skiver af godt hvedebrød af en eller anden italiensk type f.eks. stukket ud i runde skiver med et glas. Crostini med oliven 00 g sorte

Læs mere

Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Smør, margarine og olie

Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Smør, margarine og olie Fødevaredirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Smør, margarine og olie 2 To spiseskefulde er nok 2 Spar især på det hårde fedt 2 Skrab brødet 3 Smid stegefedtet ud 3 Olie 4 Smør 4

Læs mere

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien

MOUSSENDE VINE. Glas 1/1 Fl. Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien. Nanci Carol Cava Brut Penedès, Spanien VINKORT Glas 1/1 Fl. MOUSSENDE VINE Moscato d Asti Fiocco di Vite Fiocco di Vite, Piemonte, Italien Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.

Læs mere

Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra.

Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra. SELSKABSMENU Ønsker du at holde dit selskab på Hotel Nørherredhus, har vores køkkenchef udarbejdet flere dejlige menuer du blot kan vælge ud fra. Maden er veltillavet af friske råvarer. Du er altid velkommen

Læs mere

Superhelten & Prinsessen på ærten spiser også madpakker

Superhelten & Prinsessen på ærten spiser også madpakker A e og Anne lbrechts n Stine Jung lbrechtsen Superhelten & Prinsessen på ærten spiser også madpakker e A Inspiration til sunde madpakker og mellemmåltider P muusmann forlag 01 Fisk Danskerne spiser generelt

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rodfrugter til og pasta. rødbedesalsa. aften Kartoffelsalat med blendet

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rodfrugter til og pasta. rødbedesalsa. aften Kartoffelsalat med blendet Kokkelærens Madplan Aftensmad Madpakke- Små forslag hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Blå laks med kartoffelmos Lasagne med Nakkekotelet Kylling med sellerifritter

Læs mere

Dukan Kuren. Vekselfasen

Dukan Kuren. Vekselfasen Anesinha Sev s www.anesinhasev.com Dukan Kuren Vekselfasen Vekselfasen - 2 Dukan Kuren Protein, protein, protein... dette er en kur hvor man ikke sulter, man bliver mæt af protein og det fjerner trangen

Læs mere

NORDISK LEJRSKOLE & KURSUSCENTER

NORDISK LEJRSKOLE & KURSUSCENTER Side/Page/Seite 1 / 5 Forplejning Maden er det halve ophold Vort køkken, som er sammensat af faglært personale, tilbereder alle måltider af friske råvarer. Der lægges stor vægt på årstidens grøntsager,

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere