Håndbog / Forretningsorden Rev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Håndbog / Forretningsorden Rev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5"

Transkript

1 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 1 af 5 Generelt om LUI LUI organiserer den største del af idrætten i Lynge-Uggeløse. Det er foreningens formål at tilbyde et bredt udvalg af idrætsaktiviteter, og i foreningen skabe samvær, trivsel og glæde ved fælles aktiviteter, der tilgodeser medlemmernes behov og interesser. Foreningens vedtægter kan findes på Organisation LUI består af et antal afdelinger, som hver især dækker en idrætsgren. Hovedforeningen, ledet af hovedbestyrelsen, varetager afdelingernes fælles interesser og arrangerer fælles aktiviteter. Hovedbestyrelsen kan nedsætte et forretningsudvalg til varetagelse af den daglige drift. Alle medlemmer af af LUI's afdelinger er også medlem af hovedforeningen. LUI er medlem af DGI Nordsjælland. Evt. medlemsskab af DIF's specialforbund eller andre foreninger/forbund administreres af de enkelte afdelinger.

2 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 2 af 5 LUI's Venner LUI's Venner er LUI's støtteforening, som gennem forskellige arrangementer indsamler penge til ungdomsarbejdet i LUI. LUI's Venner arrangerer bl.a. et ugentligt bankospil, hvor LUI's afdelinger forventes at stille med hjælpere. Hal- og Stadionbestyrelsen Hal- og Stadionbestyrelsen er et "brugerråd" nedsat af Allerød Kommune. Hal- og Stadionbestyrelsen vælges for 4 år ad gangen (følger byrådsperioderne). LUI's afdelinger er som brugere af Lynge Idrætsanlæg repræsenteret med et antal medlemmer i bestyrelsen. Kontingent til DGI Kontingent til DGI for de enkelte afdelinger betales af hovedkassen. Send blot regningen videre til hovedkassereren. Afdelingernes bidrag til hovedkassen Hovedforeningen finansieres af et årligt bidrag fra afdelingerne. Bidragets størrelse fastsættes af hovedbestyrelsen og opkræves af hovedkassereren. Grundlag for beregning af bidrag til hovedkassen er antallet af medlemmer pr. 31/12 i de enkelte afdelinger. Skal præciseres! Bidrag for et år opkræves af hovedkassereren ultimo året. Afdelingnregnskaber Afdelingsregnskaber skal, jf. vedtægterne 12, forelægges hovedbestyrelsen til orientering. I praksis sendes regnskaber til hovedkassereren. Møder Der afholdes ca. 3 hovedbestyrelsesmøder årligt. Hertil kommer møder og arrangementer, hvor alle afdelinger inviteres til fælles orientering, erfaringsudveksling og inspiration. Forretningsudvalget holder møder efter behov.

3 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 3 af 5 Hjemmeside Foreningens hjemmeside vedligeholdes af de enkelte afdelinger hhv. hovedforeningen. En afdeling kan vælge at have egen hjemmeside, udover Afdelingens grundlæggende oplysninger, som f.eks. bestyrelsesmedlemmer og kontaktpersoner, skal dog altid fremgå af Der skal desuden være link til evt. anden hjemmeside. Nye afdelinger Nye afdelinger oprettes efter behov efter de retningslinier, der er angivet i vedtægterne. Generalforsamlinger Hver afdeling hhv. hovedforeningen afholder hvert år generalforsamling efter bestemmelserne i vedtægterne. Priser Der uddeles hvert år 3 priser - dette kan ske i forbindelse med hovedgeneralforsamlingen, eller i forbindelse med træning el.lign. * LUI-prisen * Nordea-prisen * Ungdomsprisen Se mere om de enkelte priser på: Indstillinger sendes til hovedformanden i god tid før hovedgeneralforsamlingen. Æresmedlemmer Personer, som i særlig grad har gjort sig fortjent hertil, kan af hovedbestyrelsen udnævnes til æresmedlemmer. Æresmedlemskab er livsvarigt, gælder alle afdelinger og giver vederlagsfrit adgang til alle LUI's sportsarrangementer. Æresmedlemmer udnævnes typisk i forbindelse med hovedgeneralforsamling. Indstillinger sendes til hovedformanden i god tid før hovedgeneralforsamlingen.

4 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 4 af 5 Aktivitetskontoen Afdelingerne kan søge penge fra aktivitetskontoen til særlige aktiviteter. Der kan hvert år uddeles op til kr ,- fra aktivitetskontoen, som administreres af hovedbestyrelsen. Anøsgniner sendes til hovedformanden. Læse mere om retningslinierne for uddeling af midler fra aktiviteteskontoen på OK-ordningen LUI har en sponsoraftale med OK/Super-Brugsen. Det aftales i starten af hvert år, hvilken afdeling, der i det kommende år har aftalen. Læs mere om OK-ordningen på Denne skal revideres af Fodbold+Hånbold. Fordeling af lokaler Der afholdes hvert år i maj/juni et møde, hvor hhv. hverdags- og weekendtider i hallerne fordeles mellem afdelingerne. Alle afdelinger har ret til at deltage i dette møde. Mødet indkaldes - på vegne af Hal- og stadionbestyrelsen - af Jønne. Eventuelle ændringer administreres af hal-personalet. Bookning af lokaler Bookning af lokaler på Lynge Idrætsanlæg sker ved at sende en mail til (virker den?) På forsiden af findes link til kalender for de enkelte lokaler på Lynge Idrætsanlæg. Kuverter LUI har fælles kuverter, som ligger på LUI's kontor på Lynge Idrætsanlæg. Før man tager de sidste, gives besked til hovedkassereren om at bestille nye.

5 Håndbog / Forretningsorden ev. 4. marts 2015 Sådan gør vi i LUI s. 5 af 5 Forsikringer DGI og DIF har tegnet en kollektiv forsikringsaftale - kaldet Idrættens Forsikringer. Den dækker foreningen ind i forhold til langt de fleste situationer, hvor det kan være rart at have en forsikringsaftale i hånden. Læs mere på: Herudover har LUI tegnet forsikring, som dækker foreningens løsøre i tilfælde af brand, tyveri og vandskade. Kontakt hovedkassereren for nærmere oplysninger. Arrangementer LUI's hovedforening og afdelingerne arrangerer typisk Go'nat sport en gang om året, i august måned. Dette er afdelingernes fælles arrangement med masser af indendørs og udendørs aktiviteter på Lynge Idrætsanlæg. Aktiviteterne er såvel LUI-aktiviteter, som andre aktiviteter. LUI er medarrangør af motionsløbet Handelsbankløbet, som afholdes årligt i forbindelse med Lynge Byfest og Kræmmermarked. Det tilstræbes, at der en gang årligt afholdes en fest for trænere og ledere som påskønnelse af den frivillige indsats i foreningen. Ajourføring af diverse registre De enkelte afdelinger hhv. hovedbestyrelsen sikrer, at oplysninger på DGI Foreningsservice, Foreningsportalen (Allerød Kommune) mv. holdes opdateret. Spillefarver Det tilstræbes, at spillefarver er rød/grøn, alternativt rød/sort.

stk. 1 stk. 2 stk. 3 stk. 4 stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 stk. 1 stk. 2

stk. 1 stk. 2 stk. 3 stk. 4 stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 stk. 1 stk. 2 1 1 Foreningens navn er Nr. Lyndelse/Søby Idrætsforening. Stiftet 4. oktober 1866 som Nr. Lyndelse Skytte og Idrætsforening. I 1966 sammensluttet med Nr. Søby Gymnastikforening til Nr. Lyndelse/Søby Idrætsforening.

Læs mere

Højby Skytte - & Gymnastikforening vedtægter

Højby Skytte - & Gymnastikforening vedtægter Højby Skytte - & Gymnastikforening vedtægter 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er HØJBY SKYTTE- & GYMNASTIKFORENING (Højby S & G) og foreningen er hjemmehørende i Odense kommune. Foreningen er stiftet

Læs mere

FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening

FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening FORENINGSHÅNDBOG Stillinge Idrætsforening Version 2.1/11.02.2013 Side 1 Indholdsfortegnelse FORENINGSHÅNDBOG... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 4 Hvad er Stillinge IF... 5 Stillinge IF s vision og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935.

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN 1 NAVN OG HJEMSTED. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. Korpset er en selvejende institution og er hjemmehørende i Roskilde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR VIRRING-VITVED UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING 1 Navn Hjemsted Foreningens navn er "Virring-Vitved Ungdoms- og Idrætsforening", hvilket navn fuldt ud skal benyttes i juridiske forhold, mens forkortelsen

Læs mere

Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles

Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS). Stiftet den 08.05.2013.

Læs mere

Vedtægt for Den Danske Europabevægelse

Vedtægt for Den Danske Europabevægelse Vedtægt for Den Danske Europabevægelse Gældende pr. 25-04-2015 Formål og virksomhed 1 Den Danske Europabevægelse er en forening, der arbejder for et demokratisk EU og et stadig stærkere fællesskab mellem

Læs mere

Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER

Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER Idrætsforeningen Kreds 57 Ferslev-Skibby VEDTÆGTER Foreningens navn er Kreds 57 Ferslev-Skibby, stiftet i 1896 og er hjemmehørende i Ferslev, 4050 Skibby, Frederikssund kommune. Foreningen har CVR.nr.

Læs mere

KLUBHÅNDBOG NIVÅ VANDSKI KLUB

KLUBHÅNDBOG NIVÅ VANDSKI KLUB KLUBHÅNDBOG NIVÅ VANDSKI KLUB 2015 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger om klubben. Formål med håndbogen 3 Historie 3 Bredde og Elite politik 3 Målsætninger: Organisations mål 3 Sportslige mål 3 Forretningsorden.

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Studenternes Idrætsforening Vedtaget til generalforsamlingen 21. marts 2013.

Vedtægter for Aalborg Studenternes Idrætsforening Vedtaget til generalforsamlingen 21. marts 2013. Vedtægter for Aalborg Studenternes Idrætsforening Vedtaget til generalforsamlingen 21. marts 2013. 1. Navn, hjemsted og adresse. Klubbens navn er Aalborg Studenternes Idrætsforening fork. AASI (Student

Læs mere

Håndbog for bestyrelsesmedlemmer i Elektroteknisk Forening

Håndbog for bestyrelsesmedlemmer i Elektroteknisk Forening Håndbog for bestyrelsesmedlemmer i Elektroteknisk Forening 26. august 2014 Indholdsfortegnelse side Formål med denne håndbog 2 Elektroteknisk Forenings struktur 2 Sektionerne Fælles opgaver for bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 FORSLAG TIL VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Klubbens navn og formål 2 Medlemmer 3 Kontingent 4 Generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Skibet Idrætsforening

Vedtægter for Skibet Idrætsforening Vedtægter for Skibet Idrætsforening 1. Foreningens navn er Skibet Idrætsforening, og foreningen er hjemmehørende i Vejle Kommune. Foreningen er stiftet i 1892. 2. Formål. Foreningens formål er ved idræt

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Bemærk venligst, at du IKKE får tilsendt et indbetalingskort ved indmeldelsen, kun ved kontingentfornyelse de følgende år.

Bemærk venligst, at du IKKE får tilsendt et indbetalingskort ved indmeldelsen, kun ved kontingentfornyelse de følgende år. Det glæder mig, at du har lyst til at blive medlem af Club Corvette Denmark (CCD) og jeg håber du vil få glæde og nytte af medlemskabet. Vi glæder os til at se dig og din Corvette til vore arrangementer.

Læs mere

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub

For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Vedtægter For Hørsholm-Usserød Idrætsklub Stiftet 1. januar 1962 1. Klubbens navn er Hørsholm-Usserød Idrætsklub med hjemsted i Hørsholm Kommune. Klubben anvender forkortelsen HUI og benytter som sit mærke

Læs mere

Randers gymnastiske Forening

Randers gymnastiske Forening Vedtægter 1 Foreningens navn Foreningens navn er Randers gymnastiske Forening i daglig tale kaldet RgF Stk. 2: Randers gymnastiske Forening er stiftet den 23. februar 1872. Stk. 3: Randers Svømmeklub Neptun

Læs mere

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening

INFOMAPPE LUG. Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening INFOMAPPE LUG Forretningsorden for Lintrup Ungdoms- og Gymnastikforening Som retningslinjer for bestyrelsens arbejde gælder sammen med foreningens vedtægter følgende: Bestyrelsen Bestyrelsen som vælges

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG

VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG VEDTÆGTER FOR HØJVANGENS IDRÆTSFORENING HI SKANDERBORG Kapitel 1. Navn og formål. 1. Foreningens navn er Højvangens Idrætsforening -HI Skanderborg. Foreningen er stiftet den 22. maj 1975 med hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for IF32 Glostrup Gymnastikforening

Vedtægter for IF32 Glostrup Gymnastikforening Vedtægter for IF32 Glostrup Gymnastikforening Indholdsfortegnelse Vedtægter for IF32 Glostrup Gymnastikforening 1 Indholdsfortegnelse 2 Foreningens navn og hjemsted 1 3 Formål 2 3 Medlemskab af organisationer

Læs mere

Hornbæk Idrætsforening Foreningsfitness

Hornbæk Idrætsforening Foreningsfitness 1 Hornbæk Idrætsforening Foreningsfitness - Et lokalt Fitnesscenter Hornbæk Idrætsforening - Hornbæk Fitness er et lokalt forankret og foreningsbaseret motionscenter, der vil blive etableret på Idrætsanlægget

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

VEDTÆGTER. for Konditorlauget (Københavns Konditorlaug) 1. Formål

VEDTÆGTER. for Konditorlauget (Københavns Konditorlaug) 1. Formål Lett Advokatfirma Adv. Flemming Kragh Hansen J.nr. 274279-KLY VEDTÆGTER for Konditorlauget (Københavns Konditorlaug) 1. Formål 1.1 Konditorlaugets formål er primært at fungere som brancheforening for konditorfaget

Læs mere

Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov

Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov Hovedbestyrelsen Stk. 1 Hjemmel: Forretningsorden for Idrætsforeningen IF FREM Bjæverskov Med hjemmel i foreningens love 3 er nærværende forretningsorden gældende for hovedbestyrelsen ( HB). Forretningsordenen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SÆBY ERHVERVSFORENING

VEDTÆGTER FOR SÆBY ERHVERVSFORENING VEDTÆGTER FOR SÆBY ERHVERVSFORENING 1 Foreningens navn er Sæby Erhvervsforening, som er en forening med hjemsted i Sæby og omegn. tidligere Sæby kommune 2 Foreningens formål er gennem en indsats for samarbejde

Læs mere

Håndbog for. gruppebestyrelser

Håndbog for. gruppebestyrelser Håndbog for gruppebestyrelser Indhold Kære medlem af gruppebestyrelse Fakta om De grønne pigespejdere Korpsets organisation De grønne pigespejderes Korpskontor Følg med: Nyheder og information fra korpset

Læs mere

Gode råd om stiftelse og driften af en forening

Gode råd om stiftelse og driften af en forening Gode råd om stiftelse og driften af en forening Velkommen til Foreningshåndbogen Du sidder med Arbejdernes Landsbanks Foreningshåndbog - Gode råd om stiftelse og drift af en forening, der er en guide til

Læs mere

START EN FORENING. CVR-nummer og bankkonto. Bestyrelsens forretningsorden. Folkeoplysningsloven. Stiftende generalforsamling

START EN FORENING. CVR-nummer og bankkonto. Bestyrelsens forretningsorden. Folkeoplysningsloven. Stiftende generalforsamling CVR-nummer og bankkonto 09 i foreningen 10 Børneattester og STEP BY STEP GUIDE START EN FORENING Indholdsfortegnelse Indledning Folkeoplysningsloven CVR-nummer, bankkonto 24 26 Medlemskab af 31 32 34 38

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Kajakklubben Strømmen

Referat af bestyrelsesmøde i Kajakklubben Strømmen Referat af bestyrelsesmøde i Kajakklubben Strømmen Mødegruppe Bestyrelsen sæson 2009/10 Dato Torsdag den19. november 2009 kl. 18.30-21.30 Sted Klubhuset, Østre Hougvej 104 Indkaldte Deltagere Mogens K

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere