Modtageropfattelser: Metro døgndrift. Copyright. Forfatterne og Academica. København 2010.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Modtageropfattelser: Metro døgndrift. Copyright. Forfatterne og Academica. København 2010."

Transkript

1 Øvelse 3.1 Modtageropfattelser: Metro døgndrift Reklame der smitter Hvordan kommunikerer man, at man kører hele døgnet, hele ugen? Man viser de københavnske natkørere i en meget lidt flatterende situation: Med munden vidt åben i det helt store befriende gab. Win Win udnytter nemlig, at gab smitter. Af: Christian W. Larsen På mandag lancerer Metro en ny kampagne, når Metro-togene starter med at køre i døgndrift. Derfor hedder kampagnen ikke overraskende: Hele natten hele ugen. Det er heller ikke overraskende, at det er Win Win Agency, der eksekverer kampagnen. Kampagnen er baseret på den helt universelle indsigt, at gabet er det, der forener Metro: outdoorplakat, 2009 alle, som kører i Metro om natten. Lige gyldigt om man er på vej på arbejde, i byen, eller skal tidligt ud og se på fugle, siger kreativ direktør Mikkel Jangaard fra Win Win. Men vi har selvfølgelig også brugt gabet, fordi det er grimt og opmærksomhedsskabende. Men mest centralt: Gabet smitter. Og hvem har ikke brug for en kampagne der smitter og som skaber en involvering hos forbrugeren og en reaktion. Er I bindegale? En kampagne, der luller os i søvn? Jeg er glad for, at du undrer dig. For det giver jo impact at starte et sted, som ikke er så forudsigeligt. Vi har gjort meget ud af, at kampagnen får dig med ud i natten. Lyset er dovent og ikke hårdt som tidens typiske reklamelook. Filmen har jo ikke bare et meget klart budskab. Den påvirker dig samtidig fysisk. Vi har arbejdet meget grundigt og bevidst med udtrykket, for at få en viral film ud af det. Viral i betydningen smitsom. Man opdager, at man er ramt, når man sidder hjemme i sofaen og gaber. Instruktør Josh Nushbaum fra New York har løst opgaven med en enorm præcision. Og selv om der er late night stemning i filmen, bliver man i godt humør af at se den, fortsætter Mikkel Jangaard. Og lydsiden? Vi taler om en lyd, der er en interessant case i sig selv. Vi har indspillet musikken sammen med fire 60-årige afroamerikanere fra New York, og vi var med i studiet via Skype. Så det tror vi også på er en af fremtidens måder at få et sublimt udtryk i tingene, nemlig at udnytte de bedste ressourcer rundt omkring i verden via den gode teknologi, der findes i dag, slutter Mikkel Jangaard fra Win Win. Kampagnen kører foreløbig i fem uger på tv, adshells, stilladser, busbagsider, print og online. (.markedsforing.dk/artikler/vis/artikel/reklame-der-smitter/?pri) Karakterisér og diskutér den modtageropfattelse og den forståelse af reklamens virkemåde, der kommer til udtryk i Markedsførings interview med Mikkel Jangaard.

2 Øvelse 3.2 Modtageropfattelse: Fleggaard Fleggaards kampagne Lige over grænsen er et eksempel på en kampagne, der tydeligt arbejder med en genstridig modtager. Det fremgår indirekte af kampagnen, at afsenderen er klar over, at det er svært at få modtagerens op mærk somhed og satser hårdt på at opnå denne. Hvilket forløb af mødet mellem kommunikationsprodukt og modtager må afsenderen forestille sig for at opnå en effekt ud over eventuel eksponering for tvreklamen? Hvilke eventuelle fordele og ulemper er der for afsenderen (Fleggaard) i at arbejde med denne modtageropfattelse? Behovsstyret modtager: PI(behovsstyret)A Den tredje model er en PIA-model med en agerende, behovsstyret modtager. Den afgørende forskel til modellen med en genstridig modtager er mod Øvelse 3.3 Forventninger til kampagneeffekt Teksten nedenfor er et afsnit fra evalueringen af case E: Hudallergi i kapitel 21. Læs baggrunden for kampagnen og forsøg at forstå, forklare og vurdere afsnittet fra evalueringen i lyset af teksten om forståelse af kommunikationsprocessen og modtagermodeller. Kampagnens potentielle effekter På tværs af de medvirkende aktører er der generelt forventning om, at denne type kampagners potentielle effekt er begrænset. Dette bygger på en erkendelse af, at en adfærdsændring hos målgruppen er svær at opnå. Dog er der blandt de adspurgte tiltro til, at man med kampagnen er nået et lille skridt ad vejen. Hovedsageligt forventes kampagnen at have en kortsigtet effekt i kraft af den opmærksomhed, den skaber omkring emnet. I den forbindelse fremhæves, som tidligere nævnt, at viden om risikoen for og konsekvenserne af hudallergi blandt målgruppen er begrænset. I forhold til dette forventes, at kampagnen har stor effekt som informationskampagne at den klæder unge på til at træffe kvalificerede valg i forhold til brugen af forskellige allergifremkaldende hudplejeprodukter. Som en kampagne, der formidler viden, regnes den således som vellykket. Samarbejdsaktørerne er generelt mere skeptiske over for kampagnens langsigtede effekt blandt målgruppen. De har ikke umiddelbart en forventning til, at denne kampagne er tilstrækkelig i forhold til at ændre holdning og herefter adfærd hos målgruppen. Flere ytrer ønske om at sætte ind med en kampagne hos en yngre målgruppe det vil sige at kommunikere til en målgruppe, som endnu ikke er påbegyndt bruge af denne type produkter. Herigennem forventes, at deres viden til og holdning til risikoen vil påvirke deres kommende brug og altså adfærd. Samarbejdspartnerne har generelt oplevet at få positive reaktioner fra målgruppen. (Se case E vedr. kilde)

3 Øvelse 3.4 Forsvarsløse modtagere? Et ungt par skal købe en seng til det første barn. De kan besøge den nærmeste butik, der fører barnesenge. Det medfører interpersonel kommunikation og massekommunikation i form af et par brochurer. De kan ringe til en veninde eller spørge badmintonmakkeren om erfaringer. Ingen vil drømme om at sige andet, end at der er tale om personer, der er styret af deres behov for en barneseng og behov for viden om barnesenge, udbuddet og priserne. De kan også gå på nettet og søge efter viden om barnesenge og udbuddet af disse, herunder udnytte Googles Adwords. De googler barneseng og de første fem hits ser således ud: Stokke: søgemaskineresultat, 2009 Måske klikker de på Stokke:.stokke-nursery.com/da-dk/nursery-advisor/babycrib-and-cot-options.aspx, går videre til /.stokke.com/da-dk/, ignorerer aben, der falder ned og hænger øverst i billedet, glæder sig over de dejlige moder-barn billeder og synes det er sjovt med henvisningen til Sex and the City på klapvognene (som der givet vis var hård konkurrence om at få lov at levere produkter til.) Måske ender det med en Stokke Sleepi købt på internettet? Måske går de ned i butikken igen? Måske ender det også med en tur til Sverige (sponsoreret link nr. 2), når nu det er ekstra billigt, og de fra venner har hørt, at der er meget at spare ved at købe ind i Sverige. Er det en genstridig eller forsvarsløs person, der køber en Stokke Sleepi i Malmø? Forestiller Stokke sig (eller bør de forestille sig) en forsvarsløs modtager i en PI(forsvarsløs)A-model? Arbejder eller bør Stokke arbejde med en PI(genstridig) A-model? Eller tænker de i en PI(behovsstyret)A-model? Stiller det sig anderledes, hvis der var tale om et kortvarigt forbrugsgode?

4 Øvelse 4.1 Indlæringshierarkier Diskutér annoncerne for Red Barnet, Det Nye Tv-Signal og Vanish i forhold til de tre indlæringshierarkier. Red Barnet: avisannonce, 2009

5 Det Nye Tv-Signal: avisannonce, 2009 Vanish: magasinannonce, 2009

6 Øvelse 4.2 Informationsbehandling af sponsorat Tag udgangspunkt i SAS s anvendelse af sangeren Tina Dickow. Oversæt tvseernes informationsbehandling til elaboration likelihood modellens centrale begreber. Diskutér om typen af informationsbehandling kan tænkes at styrke eller svække flyselskabets målsætning med kampagnen.

7 Øvelse 5.1 Illustration Hvilken 3.4.: responsfunktion? PIA-model med genstridig modtager I et oplæg til handlingsplan i case C: Det Nye Tv-Signal står der i kampagneplanen, at Rent kommunikationsmæssigt stiles der i første delkampagne efter at ramme både de berørte og de ikke-berørte. De berørte bør dog opprioriteres på dette tidlige stadig, da de forventes at skulle eksponeres mere for budskabet i forhold til de ikke-berørte Vurdér hvilken forståelse af modtagernes responsfunktion, der ligger bag denne formulering. Illustration 3.5: Forsvarsmekanismer

8 Øvelse 6.1 U&g-tilgangen i dag Forsøg ud fra formålet med kampagnen i case F: Rejsen til Saturn at anvende u&g-tilgangen.

9 Øvelse 8.1 Innovationers karakteristika Fastlæg om annoncerne i eksempel 8.1 vedrører en innovation. Karakterisér innovationerne ud fra de fem karakteristika ved innovationen og bestem, om de vil blive accepteret/forkastet let og hurtigt eller svært og langsomt. Overvej om svarene giver anledning til anvendelse andre kommunikationsprodukter end de viste? Kommunikationskanal Rogers, 2002 kalder processen eller kanalerne gennem hvilken en innovation kommunikeres for essensen af diffusion.

10 Øvelse 9.1 Fik du den? Diskutér annoncerne for Ford, Rexona og HK med udgangspunkt i teorien om informationsstyrke. Gå ud fra, at Fords målgruppe er unge familier, der skal købe deres første bil, at Rexonas målgruppe er årige kvinder, og HK s målgruppe er de nuværende medlemmer. Fanger annoncerne opmærksomheden, kan de fastholde den, kan de umiddelbart forstås, er de lette eller svære at læse, forstå og huske? Går deres pointer direkte ind på lystavlen eller bliver lystavlen slet ikke tændt?

11 kommunik ationsst yrke 117 Tekst til Ford: Er du parat til at prutte om prisen? Vi har købt stort ind og fået nogle absurd lave priser på så godt som alle vores modeller. Med de rigtige argumenter er der endda en chance for, at du kan prutte dem endnu længere ned. Og du skal ikke bekymre dig om finansiering og forsikring det kan vi også klare. Vi ved dog ikke, hvor længe priserne bliver dernede, så skynd dig ind til din Ford forhandler og gør dit livs handel. Er du parat til at prutte om prisen? Feel the difference Vi har købt stort ind og fået nogle absurd lave priser på så godt som alle vores modeller. Med de rigtige argumenter er der endda en chance for, at du kan prutte dem endnu længere ned. Og du skal ikke bekymre dig om finansiering og forsikring det kan vi også klare. Vi ved dog ikke, hvor længe priserne bliver dernede, så skynd dig ind til din Ford forhandler og gør dit livs handel. Tekst til HK: Kære medlemmer. Her kommer noget revolutione rende i vores verden. En indrømmelse. Danmark er et dejligt land, og det kan vi vist godt tage lidt af æren for. Vores fagforening har gjort en forskel de sidste 100 år. Vi har sejret over uretfærdighed og skabt velfærd for Kære medlemmer. Her kommer noget revolutionerende i vores verden. En indrømmelse. Danmark er et dejligt land, og det kan vi vist godt tage lidt af æren for. Vores fagforening har gjort en forskel de sidste 100 år. Vi har sejret over uretfærdighed og skabt velfærd for alle. Vores faglige arbejde var og er en succes. Men vi har måske alligevel hvilet lidt på laurbærrene. For vi trænger til at revurdere vores plads i samfundet. Vi er så store, at vi altid har sagt: Løser vi et problem for vores medlemmer, løser vi et problem for Danmark. Måske skal vi også turde den omvendte tanke: Kan vi løse et problem for Danmark, får vores medlemmer også glæde af det. Vi har musklerne, organisationen og viljen til at løse nogle af de problemer, Danmark står over for. Men det kræver, at vi sænker paraderne og betragter alle som en del af løsningen. Høj som lav, kvinde som mand, arbejdsgiver som arbejdstager. Fra nu af vil vi ikke kun kæmpe for vores medlemmers overenskomster og arbejdsforhold, men også arbejde for, at Danmark bliver det bedste sted at bo. Så kære medlemmer: Undskyld, at vi hvilede på laurbærrene. Det skal ikke ske igen. alle. Vores faglige arbejde var og er en succes. Men vi har måske alligevel hvilet lidt på laurbærrene. For vi trænger til at revurdere vores plads i samfundet. Vi er så store, at vi altid har sagt: Løser vi et problem for vores medlemmer, løser vi et problem for Danmark. Måske skal vi også turde den omvendte tanke: Kan vi løse et problem for Danmark, får vores medlemmer også glæde af det. Vi har musklerne, organisationen og viljen til at løse nogle af de problemer, Danmark står over for. Men det kræver, at vi sænker paraderne og betragter alle som en del af løsningen. Høj som lav, kvinde som mand, arbejdsgiver som arbejdstager. Fra nu af vil vi ikke kun kæmpe for vores medlemmers overenskomster og arbejdsforhold, men også arbejde for, at Danmark bliver det bedste sted at bo. Så kære medlemmer: Undskyld at vi hvilede på laurbærrene. Det skal ikke ske igen. Vi er alle en del af løsningen Med venlig hilsen HK Ford: avisannonce, outdoorplakat 2009; Vi er alle en del af løsningen Med venlig hilsen HK Rexona: ugebladsannonce, 2009; HK: avisannonce, 2008

12 Øvelse 9.2 Lavprofilkondomer til eksportchauffører? Sundhedsstyrelsen gennemførte i 1999 en kampagne med målgruppen eksportchauffører og med det mål at undgå hivsmitte i udlandet ved at opleve kondombrug som relevant ved sex med ukendt partner i udlandet. Chaufførerne fik på forskellig vis udleveret et dæksæt bestående af to kondomer sammen med en lille folder, hvis otte sider er vist nedenfor. Diskutér og vurdér på baggrund af begrebet kommunikationsstyrke om folderens indhold og udformning er hensigtsmæssig i forhold til at opfylde kampagnens mål. Sundhedsstyrelsen: pjece, 1999

13 Øvelse 9.3 Mediefaglig vurdering af pressemeddelelse Nedenstående pressemeddelelse blev udsendt i sammenhæng med case C: Det Nye Tv-Signal. Anlæg et mediefagligt syn på pressemeddelelsen. Digital kampagne fokuserer på de informationssvage Pressemeddelelse fra Sekretariatet for Det Nye Tv-Signal 1. september Tirsdag den 1. september 2009 starter tredje fase af den offentlige oplysningskampagne om overgangen til digitalt tv i Danmark. Denne dag er der samtidig to måneder til, at alle, der modtager deres tv-signal via antenne, skal være klar til at modtage det nye, digitale tv-signal. Ellers får de sort skærm. Den næste fase af kampagnen har et kraftigt fokus på de mest informationssvage grupper, sådan som det også blev stillet som et krav fra Folketinget*, da man bevilgede pengene til Danmarkshistoriens største offentlige informationsindsats. De informationssvage er kendetegnet ved at være ældre, have små indtægter og ved at de ikke køber aviser. Kampagnen informerer derfor især gennem medier, som man modtager gratis, fx de lokale ugeaviser og gratis magasiner. Der vil også være hængeskilte i busser og adresseløse forsendelser. Men den allervigtigste indsats over for de ældre informationssvage borgere er den indsats, som de mange frivillige besøgsvenner i ÆldreSagen og Dansk Røde Kors udfører i et samarbejde med os, siger sekretariatschef Henrik Vejlgaard, Sekretariatet for Det Nye Tv-Signal. Kampagnens anden store målgruppe i den tredje kampagne er de husholdninger, hvor man endnu ikke er blevet afklaret om man er berørt eller ej. Vores undersøgelser viser, at det især drejer sig om enlige kvinder i alle aldre. Denne målgruppe når vi gennem vores tv-spot og gennem annoncer i ugeblade og magasiner, siger Henrik Vejlgaard.

14 Øvelse 10.1 Illustration To tilgange 3.4.: PIA-model til branding med genstridig modtager Forklar hvordan du umiddelbart forstår de mange anvendelser af branding i eksempel Prøv at forklare en anden person, hvad de citerede mener. Sådan kan et mærke og dets reklamebureau også formulere sig: (Markedsføring nr. 4, ) (Se eventuelt.markedsforing.dk/artikler/vis/artikel/bureau-rebrander-nupo/på bogens hjemmeside for en længere artikel med samme indhold) Læs noten om Bitsch+Lundquist rebranding af Nupo og vurdér notens historie i forhold til begrebsanvendelse og forståelse af branding. Prøv at forklare en anden person, hvad der står. Troen på, Illustration branding 3.5: er alt Forsvarsmekanismer og produktet intet, også udtrykkes som af forfatteren og reklamemanden Knud Romer i Markedsføring No. 6, , s. 13. Efter at have nævnt nogle snapsmærker når Knud Romer frem til, at produktet ikke har betydning for noget som helst: Der er ingen forskel på Rød Aalborg, Blå Aalborg og Linie Akvavit. Det er samme shit. Det er alkohol.

15 Tag øl. Det, folk glemmer, er, at det er øl Så må du kalde det Carlsberg eller Tuborg. Hvad er forskellen? Ja, det er øl. Nej, den ene er musik og fællesskab, det andet er kultur og individualisme. Den eneste måde, du kan differentiere mellem produkterne, er ved hjælp af branding. Det er branding, der gør, at der er forskel på Kims og Estrella. Det er bare chips for helvede kolde pommes frites. Det er ikke produktet, folk køber. Det er billedet af produktet. Det er kommunikationen af produktet, det er det oplevede produkt. Det er en mulighed for, at også du kan udtrykke dig. Varer er en stor del af den måde, vi definerer os på. En cigaret er en cigaret. Det der borgerlige smagsløgsteater om, hvorvidt der er mikroskopiske forskelle på eksempelvis vand, giver jeg ikke meget for. Skal det være hårde bobler, bløde bobler, mellemstore bobler? Det er vand! Alt andet er rene udtryksmæssige differentieringer. Rene identifikations-mekanismer. Det gælder også de prisbevidste, og dem, der tænker holdbarhed. Det er en adfærdsform. Diskutér Romers solidarisk redigerede og afsnitsopdelte udsagn. Er det rigtigt? Er det generaliserbart? Kan man skabe forskelle på kolde pommes frites med strategisk kommunikation? Branding i kommunikationsteoretisk perspektiv Branding: fra identitet til image I et kommunikationsperspektiv må branding af organisationer og ydelser m.m. forstås med udgangspunkt i illustration 10.1 og den tilhørende tekst. Afsenderen ønsker størst muligt sammenfald mellem et ønsket sæt af værdier og associationer, altså brandidentitet og den aktuelle målgruppes opfattelse af mærket, altså brand image.

16 Øvelse 10.2 Hvilke værdier, hvordan, hvor godt? Formidler Jägermeisterplakaten (mer)værdier? I givet fald hvilke værdier? Hvor godt gøres det med henblik på den formodede målgruppe? Jägermeister: outdoorplakat, 2009

17 Øvelse 11.1 Identifikation af modelantagelser Bygger afsenderen på en forståelse af modtagerens målrettethed og ønske om størst mulig behovstilfredsstillelse for mindst muligt besvær i konkrete kommunikationsprodukter som eksempel 11.7, øvelse 9.2, og 11.2 eller i tv-spottet for Nutella og netvideoen fra Kræftens Bekæmpelse på bogens hjemmeside? Forsøg eventuelt at inddrage en sådan forståelse i budskabet.

18 Øvelse 11.2 Indledende og fortsat opmærksomhed Diskutér ud fra modellen i illustration 11.3 mulige forløb af mødet mellem modtageren og annoncerne her med henblik på indledende og fortsat opmærksomhed for SKAT, Indien og Faresymboler. Kære fru Går på Deltid - og andre med udsigt til en ny økonomi Hvis du forudser væsentlige ændringer i din indkomst eller i dine fradrag i 2009, kan du nu ændre din forskudsopgørelse, fx på skat.dk. Her ligger din forskudsopgørelse nemlig klar i din Skattemappe sammen med dine skattekortoplysninger. Ændrer du din forskudsopgørelse, bliver dit nye digitale skattekort sendt til din arbejdsgiver uden at du skal gøre mere. Du får ikke længere automatisk en forskuds opgørelse med posten. Få mere at vide på eller ring til os på SKAT: avisannonce, 2009 Miljøministeriet: avisannonce, 2009

19 India: avisannonce, 2009 Det Nye Tv-Signal: magasinannonce, 2009 Forløbet af kommunikationsprocessen Illustration 11.2 og 11.3 er principielle beskrivelser med fokus på hovedpunkter i kommunikationsprocessen. Begge fortæller, at der opstår en kommunikationsproces (finder et møde sted mellem et kommunikationsprodukt og en modtager) og dermed en effekt som følge af indledende opmærksomhed (effekt 1) eller som følge af fortsat opmærksomhed (effekt 2). Øvelse 11.3 Normal mediebrug og aktiv/passiv adfærd Se case C: Det Nye Tv-Signal. Diskutér medieplanen for kampagnens del 1 i lyset af inden for og uden for normal mediebrug og aktiv/passiv opmærksomhed og fastlæg hvilke(n) vej(e) til mødet med modtageren, afsenderen satser på.

20 Øvelse 11.4 Farmor, smarte sko, taco og morgenmad. Relevans i strategisk kommunikation Foto: Michael Berg Diskutér relevansbegrebet i forhold til de fire annoncer og vurdér, hvor godt det er lykkedes afsenderne at formidle emnernes relevans. Vurdér kommunikationsprocessens forløb i forhold til de fire annoncer. Hvem vil og kan få hvad ud af eksponering for ungdomsmagasinet Chili og den daglige avis (røgalarm og Bianco sko) og gratismagasinet Det ultimative familiemagasin x+y, der distribueres fra TopToy, Føtex og udvalgte modebutikker (Mexican Garden og Havre Cheerios) ÅRETS JULEGAVE Brandvæsenerne i Århus, Aalborg, Odense, København, Tønder, Høje-Taastrup og Randers er er en r rø øga ala larm rm. D De en k ko ost ster er fra ra en fl lad ad e er o og g hjæ æl lp per r du me med at at sæt ætte te den en rig igt tiigt gt op op p,, vank vank va nk ke er der er er sik ikke kert er rt t en topp to t oppla pp p pl la ac ce eri ring ring n på test te stam amen ent te et og og en rø røvf røvf vful ld s st tuv uvet et hvi et vidk d å ål l. En E n røg øga al lar a m ka kan re redd dde li liv. iv. v. Båd åde ed diit eg get et og diin og n famil amiil am lie ies s.. kø øb b de en n i fx b by yggem ggem gg emar ar arke rke kede der og o gs sup up per erma mar mark rk ked eder de er r. Læs me Læ mer re e på re redf fa ar r rmo mo m or.dk r.d r. dk k Red_farmor_Roegalarm_225x298mm.indd 1 05/11/08 13:24:08 Århus Brandvæsen: magasinannonce, 2009 Bianco: avisannonce, 2009 Har du smagt den nye variant? Havre Cheerios er blevet endnu sundere... 92% Fuldkorn, så du føler dig mæt længere Mindre sukker og flere fibre Ernæringsrigtig med god smag for hele familien Prøv også de andre fuldkornsprodukter i CHEERIOS familien _sm_Tex_Mex_ann.indd 1 06/11/ Santa Maria Mexican Garden: gratismagasin- Nestlé Havre Cheerios: gratismagasin annonce, annonce,

21 Illustration 3.4.: PIA-model med genstridig modtager Øvelse 11.5 Formidling af relevans Diskutér om og i givet fald hvordan og for hvem relevansen formidles i annoncerne i illustration 11.5 eller i tv-spottet fra Kræftens Bekæmpelse om solariebrug på bogens hjemmeside eller i annoncen her fra samme kampagne. Et par rynker dør man ikke af Internettet Men solarium kan også give dødelig modermærkekræft Der findes ingen sikker bruning. Så kort kan det egentlig siges. Uanset hvor sikkert et solarium kalder sig, er det ifølge alle studier en sikker vej til modermærkekræft også selvom du kun bruger det ganske sjældent. Hvis du er under 30 år og går i solarium bare én gang om måneden, øger du din risiko for at blive ramt med 200%. Ja, et sølle månedligt besøg. Modermærkekræft er en alvorlig og livstruende syg dom, og den er nu blevet den mest udbredte kræftform blandt årige kvinder. Undgå at blive del af en sørgelig statistik: Sluk Solariet. sluksolariet.dk guide.dk giver orden og overblik TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse: magasinannonce, 2009 guide.dk: avisannonce, 2010 Illustration 3.5: Forsvarsmekanismer Formulér en begrundet vurdering af relevansformidlingen i annoncen fra Kræftens Bekæmpelse og annoncen for guide.dk. Øvelse 11.6 Relevans og informationsbehov Fastlæg annoncernes sandsynlige formål og målgruppe i eksempel Diskutér annoncernes formidling af relevans og opfattelse af modtagernes informationsbehov.

22 Øvelse 12.1 Åbne eller detaljerede briefinger Diskutér de forskellige typer af briefinger og hvilke problemer, praktikerens eksempel giver i forhold til at lave gode kampagner. Udarbejd en liste over hvilke informationer en god briefing bør indeholde og diskutér processen for formidling af disse informationer mellem afsender, hovedentreprenør og underleverandører. De fleste kommercielle afsendere indbyder med mellemrum til konkurrence om at blive virksomhedens bureau. Offentlige afsendere udarbejder udbudsmateriale for at finde en hovedentreprenør til alle kampagner (Se fx case C: Det Nye Tv Øvelse 12.2 Begrebsforvirring Begrebsforvirringen kan blive voldsom på vejen fra ministerielle bekendtgørelser til lærebøger og praksis. Bøger til markedsføringsøkonomuddannelsen skal fx tilpasse sig, at Den studerende skal kunne planlægge en kommunikationsstrategi, der er afstemt efter virksomhedens idegrundlag, kommunikationens budskab og målgruppen. Den studerende skal kunne udforme et kommunika tionsprodukt i forlængelse af det medievalg og den kommunikationsplanlægning, der er arbejdet med i faget International Markedskommunikation. Diskutér og vurdér citatet fra fagbeskrivelsen.

23 Øvelse 13.1 Er risiko for fosterskader, salg af biografbilletter og æblecider et kommunikationsproblem? Det overordnede mål for case B: En bedre start var at nedbringe antallet af fosterskader. Fosterskader kan forårsages af mangel på folsyre (folinsyre), men kan også skyldes indtagelse af alkohol op til og under graviditet. Kampagnemålet blev derfor delt i to delmål. 1. Få kvinder til at tage folsyre i perioden hvor de planlægger graviditet. 2. Få kvinder til ikke at drikke alkohol i perioden hvor de planlægger graviditet og under graviditeten. Vurdér om imødegåelse af fosterskader på grund af mangel på folsyre og indtagelse af alkohol helt eller delvist er kommunikationsproblemer? Forsøg med udgangspunkt i beskrivelsen af kampagnernes baggrund at vurdere, om salg af æblecider (Somersby) og af biografbilletter (til Rejsen til Saturn ) er et kommunikationsproblem. I alle sammenhænge vedrører en ønsket ændring altid en adfærd, som at drikke mindre alkohol, købe et bestemt shampoomærke eller stemme til kommunalvalget. Det er derfor nøjsomt og usikkert for en afsender at satse på kommunikationsproblemer som at skabe samtale om et emne, kendskab eller viden for slet ikke at tale om at reducere målene til et spørgsmål om eksponering ( effektiv frekvens ) eller erindring af kommunikationsproduktet ( hjulpet erindring ). Der er langt fra at opnå sådanne mål til det ønske om ændring af adfærd, der har udløst kampagnen. Kommunikationsløsning uden kommunikationsproblem Kampagner vælges jævnligt som løsning i situationer, der ikke er kommunikationssituationer. Det skyldes Øvelse 13.2 Kommunikationspotentialekort for case B: En bedre start Vurdér hvordan kommunikationspotentialekortet ser ud for Sundhedsstyrelsens kampagne, som den er beskrevet i case B: En bedre start. Lav derefter et kommunikationspotentialekort (illustration 11.8) for delmål 1 (folsyre) og delmål 2 (alkohol). Vurdér til sidst målgruppens oplevede relevans og dens omkostninger ved accept af budskabet. I forlængelse af teorien om responsfunktioner i kapitel 5 har Ottesen, 1977 udviklet markedskortet, der vises i eksempel Der er data til markedskort for en lang række varer i Index Danmark/Gallup. Disse data er primært tænkt til fastlæggelse af mål, målgrupper og medievalg, men er også relevante for at fastlægge, om der er tale om et kommunikationsproblem.

24 Øvelse 13.3 Nutellas kommunikationsproblem Er der elementer i Nutellas (markeds)situation som beskrevet ved markedskortet i eksempel 13.2, der fremtræder som et kommunikationsproblem? Er der elementer, der mere effektivt kan ændres med andre midler end kommunikation? Hvilke midler kan Nutella anvende for at mindske forkastelses- og in dif ferens graden? Udviklingstest Udviklingstest er ikke nødvendigvis en del af situationsanalysen, men i praksis er det ofte nødvendigt at indsamle yderligere viden om emne, målgruppe eller barrierer over for kampagnen, før situationsanalysen er dækkende.

25 Øvelse 14.1 Kampagnemål i Sundhedsstyrelsens uge 40-kampagne for 2009 Diskutér med udgangspunkt i eksempel 14.1 Sundhedsstyrelsens mål for uge 40-kampagnen frem til 2008, i 2008 og i Fastlæg hvilke typer mål, der er tale om, og hvilket af målene der bedst kan bidrage til opfyldelsen af organisationsmålet. Gode mål: svært, men ikke umuligt Det undervurderes ofte, hvor svært det er at formulere gode mål, og hvor vigtige gode mål er for arbejdet med handlingsplanen, herunder god evaluering og effektmåling. Gode kampagnemål Øvelse 14.2 Opstil mål-middelhierarki for Somersby I case D: Somersby er kampagnens mål, at Somersby i løbet af de første ni måneder skulle nå: 70% kendskab og 20% top-of-mind i målgruppen 40% penetration i målgruppen 60% reklamekendskab i målgruppen liter samlet salg i on- og off-trade (1 flaske i kvartalet pr. person i brugermålgruppen) 60% distribution i dagligvarehandlen i det første år efter lanceringen skulle Somersby positioneres som en drik, man gerne vil ses med integreres i de kreative miljøer og her skabe word-of-mouth. Fordel målene på de tre typer af mål og konstruer derefter et muligt mål-middelhierarki for kampagnen og brug processen til at vurdere de opstillede mål. Det er almindeligt, at mål for kampagner er omfattende, urealistiske, formuleret på flere niveauer i tilfældige kategorier og uden indre logik. Redskaber til at undgå eller ændre sådanne mål er

26 Øvelse 14.3 Forklar Somerbys virkelighed Brandt, Lysholdt et al., 2009 skriver i casen om opnåelsen af målet 60% reklamekendskab: Unreal History. Real Results Målsætning: 60% reklamekendskab. Hvor buzz-markedsføring og WOM havde bidraget til at skabe en indledende hype omkring Somersby i de trendsettende målgrupper, gjorde den traditionelle massekommunikation sit arbejde med at skabe det brede kendskab. Målsætningen om 60% reklamekendskab var nået efter 4 måneder, og har været konstant vækstende siden. Kommunikationsuniverset har haft høj gennemslagskraft. Den unikke visuelle stil i både film og print trænger igennem hos forbrugerne, og Somersbys reklamekendskab har i målgruppen toppet de 80% til trods for en mediemæssigt begrænset kampagne bestående af film, print, outdoor og on-trade men uden en digital tilstedeværelse. Og dette i en tid og i et segment, der lever online. Somersbys Unreal History-univers satte endvidere ny rekord i Millward Browns Awareness Index, hvor målinger fra henholdsvis oktober 2008 og april 2009 viste, at Somersbys kommunikative gennemslagskraft i perioden steg med 10% med de samme film og lagde markant afstand til de målte konkurrenter (Carbonated Soft Drink og cider). Awareness Index (AI Score) er analysebureauets Millward Browns mål for reklamens gennemslagskraft forstået som evnen til at bryde igennem øvrig reklamestøj og blive set. AI kombinerer branding, enjoyment og involvement. Inddrag din viden fra case E: Somersby. Forklar en potentiel kunde i dit bureau, hvad der står i dette notat, hvad AI-Indexet kan bruges til, hvordan det forholder sig til kampagnens mål, og hvad det i øvrigt er for en type mål, der omtales. Kunden spørger blandt andet til, hvorfor reklamekendskab er interessant, og hvad kommunikationsuniverset og kommunikativ gennemslagskraft er for noget.

Identifikation af modelantagelser

Identifikation af modelantagelser Øvelse 11.1 Identifikation af modelantagels Bygg afsenden på en forståelse af modtagens målrettethed ønske om størst mulig behovstilfredsstillelse for mindst muligt besvær i konkrete kommunikationsprodukt

Læs mere

Introduktion. Praktisk kommunikationsteori

Introduktion. Praktisk kommunikationsteori Indholdsfortegnelse 5 Indholdsfortegnelse... 5 Om forfatterne...10 Forord....11 Introduktion 1 Emne og formål...15 2 Tilgang og begreber...19 Der er teori bag al praksis 19 Kampagneteori....20 Centrale

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

- lev livet grønnere, sjovere og smartere...

- lev livet grønnere, sjovere og smartere... Reklamer & kampagner V i ser dem i tv, biografer og busser. I aviser og blade. På internettet. Hver eneste dag og alle vegne fra bliver vi bombarderet med reklamer og kampagner for alle mulige varer og

Læs mere

Axe: magasinannonce, 2007. Illustration 3.5: Forsvarsmekanismer. Copyright. Forfatterne og Academica. København 2010.

Axe: magasinannonce, 2007. Illustration 3.5: Forsvarsmekanismer. Copyright. Forfatterne og Academica. København 2010. Eksempel Illustration 11.1 The 3.4.: Axe PIA-model Effect med genstridig modtager Axe: magasinannonce, 2007 Illustration 3.5: Forsvarsmekanismer Eksempel 11.2 Fra maver til brødtekst Pamol: magasinannonce,

Læs mere

Målgruppesegmentering

Målgruppesegmentering Eksempel 15.1 Tal med målgruppen Kirkeby, 2009 redegør for syv årsager til, at kampagnen i case E: Hudallergi nåede sine mål. To af punkterne er relevante i sammenhængen her: Kend din kommunikationsmålgruppe

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Hudallergi - en partner for livet. 23. oktober - 23. november 2008

Hudallergi - en partner for livet. 23. oktober - 23. november 2008 Hudallergi - en partner for livet 23. oktober - 23. november 2008 Baggrund for opgaven Mange af de produkter, vi som forbrugere omgiver os med, giver anledning til hudallergi. Faktisk anslås det, at ca.

Læs mere

SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER

SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER SPAR NORD OPNÅR FORNEMME SYNERGIEFFEKTER VIA TV-SPOTS, LOKAL ANNONCERING OG MÅLRETTEDE ÉN-TIL-ÉN MEDIER Synergi og skarp segmentering kan løfte Return on Investment markant. Det viser en test, Spar Nord

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August maj 2013-14 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Markedskommunikation

Læs mere

del 1: Eksponering og opmærksomhed Pia kender tegneserien, ser et tv-spot og googler traileren

del 1: Eksponering og opmærksomhed Pia kender tegneserien, ser et tv-spot og googler traileren Illustration 7.1 Lineær distribution slår over i dialogbaseret interaktion del 1: Eksponering og opmærksomhed Pia kender tegneserien, ser et tv-spot og googler traileren Liv kender ikke tegneserien, ser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Formidling og metode forår 2011. Oplæg: Strategisk Kommunikation ved Paul R. Metelmann

Formidling og metode forår 2011. Oplæg: Strategisk Kommunikation ved Paul R. Metelmann Formidling og metode forår 2011 Oplæg: Strategisk Kommunikation ved Paul R. Metelmann Skriv nonstop hvad vil jeg skrive projekt om? Skriv i 10 min med sort skærm eller uden at se på hvad du skriver på

Læs mere

BREVETS KVALITETER HVERT ENESTE BREV OPBYGGER RELATIONER MELLEM DIN VIRKSOMHED OG MODTAGERNE

BREVETS KVALITETER HVERT ENESTE BREV OPBYGGER RELATIONER MELLEM DIN VIRKSOMHED OG MODTAGERNE BREVETS KVALITETER HVERT ENESTE BREV OPBYGGER RELATIONER MELLEM DIN VIRKSOMHED OG MODTAGERNE TIL DIG, DER VIL VIDE MERE OM PROJEKT BUSINESS BREV: 29.400 PRIVATE MODTAGERE SAGDE DERES MENING Analysen bag

Læs mere

Evaluering af kampagnen Hudallergi, en partner for livet 2011

Evaluering af kampagnen Hudallergi, en partner for livet 2011 Evaluering af kampagnen Hudallergi, en partner for livet 2011 Notat Juli 2011 1. Indledning I foråret 2011 gennemførte Miljøstyrelsen for anden gang kampagnen Hudallergi en partner for livet. Kampagnen

Læs mere

Planlæg din kommunikation

Planlæg din kommunikation Planlæg din kommunikation Dette er et værktøj for dig, som står over for en kommunikationsindsats vil sikre, at dine budskaber når frem vil kommunikere effektivt med medarbejderne vil gøre indtryk på dine

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg PrimeTime Kommunikation A/S Onsdag 20. december 2012 Baggrund for kampagnen > Regionsrådsvalg

Læs mere

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Udgangspunkt og definition Status og udfordringer Løsning og fremtid Åbne spørgsmål Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Del 1: Udgangspunkt

Læs mere

TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE

TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE Triumph har for første gang fået husstandsomdelt et katalog over de nordiske grænser.

Læs mere

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK

SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK SYDBANK FÅR FLOT EFFEKT AF DIRECT MAIL TIL 18-25 ÅRIGE UNGE KUNDER LÆGGER MÆRKE TIL ET BREV FRA DERES BANK Sydbank skabte en markant effekt, da banken sendte en direct mail med tilbud om en ny 18/25 konto

Læs mere

12-05-2015 Anti Fart. kampagne. Kom it. Jim Gislinge CELF

12-05-2015 Anti Fart. kampagne. Kom it. Jim Gislinge CELF 12-05-2015 Anti Fart kampagne Kom it Jim Gislinge CELF Indhold Problem-analyse... 2 Problem-analyse Emne: Folk overholder ikke farten Formål: Lave en kampagne der får folk til at overholde fart grænserne

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August maj 2014-15 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Hhx Markedskommunikation Lærer(e)

Læs mere

CODAN TESTER 3 KREATIVE VARIANTER AF en REKLAME HVIDE KONVOLUTTER HAR STØRST GENNEMSLAGSKRAFT OG EFFEKT

CODAN TESTER 3 KREATIVE VARIANTER AF en REKLAME HVIDE KONVOLUTTER HAR STØRST GENNEMSLAGSKRAFT OG EFFEKT CODAN TESTER 3 KREATIVE VARIANTER AF en REKLAME HVIDE KONVOLUTTER HAR STØRST GENNEMSLAGSKRAFT OG EFFEKT Hvide konvolutter signalerer seriøsitet og får modtagerne til at læse budskaberne og en relevant

Læs mere

Undervisningsvejledning

Undervisningsvejledning Undervisningsvejledning Baggrund Undervisningsvejledning Denne undervisningsvejledning er lavet med henblik på at understøtte undervisningen af unge uledsagede asylansøgere ud fra filmen It s Your Safety-net!.

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009 Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009 IIA prisen 2009 Baggrund Kunden: Forsvaret Vigtig baggrundsviden: Forsvaret uddanner og udsender soldater til deltagelse i de internationale aktioner, som Danmark

Læs mere

Uge 40 2009 Stop før 5

Uge 40 2009 Stop før 5 Uge 40 2009 Stop før 5 Baggrund Danmark har en kedelig europæisk rekord, hvad angår unge og alkoholforbrug. Hvor det i mange andre lande er uacceptabelt at være fuld og ukontrolleret, er det i Danmark

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

IAA 2010. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

IAA 2010. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) IAA 2010 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER Når mailboksen er fuld, er brevkassen ofte tom, og derfor er tryksagen det stærkeste pushmedie.

Læs mere

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner

Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner Lærervejledning til teksthæftet Hvad ryger du på? Et tværfagligt projektforløb til handelsskolerne om røg og kampagner 1 Kræftens Bekæmpelse 1999 Målgruppe Dette undervisningsmateriale henvender sig til

Læs mere

Sluk solariet som eksempel på ren brug af massekommunikation

Sluk solariet som eksempel på ren brug af massekommunikation Eksempel 17.1 Stor succes og små tal Det fremgår af case E, at Miljøstyrelsens mål med kampagnen Hudallergi en partner for livet var at få piger i alderen 13-16 år til at bruge mindre parfume og hårfarvning.

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget

Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Akademiuddannelsen - Fagudbud Foråret 2014 Undervisning i dagtimerne: Fagmodul Datoer Tidspunkt Eksamen Forløb for SVUberettiget Pris ledige Kommunikation & formidling Kommunikation i praksis 26.-27.03.,

Læs mere

Kommunikation. Kommunikation og massekommunikation

Kommunikation. Kommunikation og massekommunikation Kommunikation Massekommunikation Kommunikationsteorier Samfundsvidenskabelige paradigme Humanistisk paradigme Kommunikationsmodeller Kommunikationsteoretisk historie. Kommunikation og massekommunikation

Læs mere

Informationskampagne. Midttrafik

Informationskampagne. Midttrafik Informationskampagne Nyt busnet Midttrafik 1 Baggrund I august 2010 vedtog Aarhus Byråd den Kollektive Trafikplan. I praksis betyder den nye plan en ændring af samtlige busruter og busnumre i Aarhus. Busruterne

Læs mere

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november Regionernes indsats for en høj stemmeprocent Kandidat? Dine vælgere vil møde kampagnen fra regionerne. Se mere her EN HØJ VALGDELTAGELSE En høj stemmeprocent er målsætningen

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Det Nye Tv-signal. IAA Prisen 2010

Det Nye Tv-signal. IAA Prisen 2010 Det Nye Tv-signal IAA Prisen 2010 Baggrund Opgaven Kampagnen skulle gennemføres i forbindelse med, at det analoge tv-signal til antenner ville blive slukket ved midnat den 31. oktober 2009. Fra den 1.

Læs mere

Strategi for den interne kommunikation

Strategi for den interne kommunikation Baggrund Intet nyt er aldrig godt nyt for ansatte i organisationer, der flytter sammen. Føler de ansatte sig ikke tilstrækkeligt informerede om, hvad der sker og skal ske, opstår der rygter og myter, som

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK

Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK Tirsdag den 4. november 2014 DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK OPGAVEN FORMÅL Opgavens formål er at fastlægge en formidlingsstrategi, der sikrer at: - bibliotekernes digitale tjenester opnår øget kendskab

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August maj 2014-15 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Hhx Markedskommunikation Lærer(e)

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Det er vigtigt at være en god formidler og taler

Det er vigtigt at være en god formidler og taler Formidlingsartikel Det er vigtigt at være en god formidler og taler Sprog er et af de mest centrale redskaber i vores liv og dagligdag. Sprog gør det muligt for os at kommunikere med hinanden og påvirke

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2012 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Markedskommunikation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2017/ Januar 2018 Institution College 360 - Silkeborg Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Illustration 1.1: Pyramidemodellen

Illustration 1.1: Pyramidemodellen Illustration 1.1 Pyramidemodellen Handlingsplan: Hvor meget: budget Hvor: medievalg Hvad: budskab Virkning: effektmåling Illustration 1.1: Pyramidemodellen Strategi: Situationsanalyse, mål, målgruppe,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Employer branding i teori og praksis

Employer branding i teori og praksis www.kk.dk Employer branding i teori og praksis Brit Buchhave Employer Brand Manager, 26. maj 2010 Side 1 Side 2 / Employer branding i teori og praksis Agenda 1. Hvad er employer branding, og hvad kan man

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 endda mene, at du ikke anstrenger dig nok. Det kan give problemer i forhold til familie, venner og din arbejdsgiver. I denne folder kan du læse om årsagerne til træthed

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2011 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation C Mona

Læs mere

Roskilde Kommune Medieanbefaling

Roskilde Kommune Medieanbefaling Roskilde Kommune Medieanbefaling Roskilde Kommune Kampagne: Alle Tiders Roskilde Formål Styrke image og branding af Roskilde kommune over for potentielle tilflyttere til kommunen Dvs. tiltrække nye borgere

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland

INDHOLDSFORTEGNELSE. Kommunikationsgrundlag for Sygehus Sønderjylland 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 BAGGRUND... 3 FORMÅL MED KOMMUNIKATIONSGRUNDLAGET... 3 AFSENDER-MODTAGERFORHOLD... 4 ANSVAR... 4 KOMMUNIKATIONSKANALER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 Kommunikationsgrundlag

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KOMBINERER TV-SPOTS OG DIRECT MAIL SYNERGIEN MELLEM TV OG DIRECT MAIL LØFTER OMSÆTNINGEN 17 %

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KOMBINERER TV-SPOTS OG DIRECT MAIL SYNERGIEN MELLEM TV OG DIRECT MAIL LØFTER OMSÆTNINGEN 17 % KRÆFTENS BEKÆMPELSE KOMBINERER TV-SPOTS OG DIRECT MAIL SYNERGIEN MELLEM TV OG DIRECT MAIL LØFTER OMSÆTNINGEN 17 % Først et tv-spot med en tydelig henvisning til et brev, og så en målrettet direct mail

Læs mere

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening

Trends 2013. Ansvarlig hos MEGAFON: Asger Nielsen ahn@megafon.dk. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening Trends 2013 En MEGAFON undersøgelse med Huset Markedsføring, Dagligvareleverandørerne (DLF), Dansk Annoncørforening (DAF), Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (DRRB) og Berlingske Tidende

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2012 Institution Tradium Handelsgymnasiet, Rådmands Boulevard Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Kommunikation/IT A-niveau. VUC Roskilde, Rmedie14 Ditte & Lasse

Kommunikation/IT A-niveau. VUC Roskilde, Rmedie14 Ditte & Lasse Indledning Mediehuset overvejer at lave et ungdomsmagasin til uddannelsesinstitutionerne men ønsker et større kendskab til målgruppen, før de går videre med projektet. Ungdomsmagasinet er tiltænkt unge

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013

KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013 KOMMUNIKATIONS- POLITIK, STRATEGI og PLAN SOCIALE MEDIER FORÅR 2013 Og hvorfor skal vi nu have det?? Du skal kunne analysere en problemstilling og udvælge egnede undersøgelsesmetoder til at besvare spørgsmålet.

Læs mere

1. Har du hørt at det analoge tv-signal skal slukkes i efteråret 2009, helt præcis den 31.10. 09? Ja % Folkeskole 7 år eller kortere 64 50

1. Har du hørt at det analoge tv-signal skal slukkes i efteråret 2009, helt præcis den 31.10. 09? Ja % Folkeskole 7 år eller kortere 64 50 kommunik ationsst yrke 113 Illustration 9.1 Kampagneeffekt og informationskløfter Kampagnen Det Nye Tv-Signal (case C) fokuserede fra oktober til december 2008 på at skabe kendskab til, at det analoge

Læs mere

Projektlederuddannelse

Projektlederuddannelse Projektlederuddannelse Ryslinge Efterskole Fra Viden til Handling Telefon: 6267 1020 www.ryslinge-efterskole.dk Det er sjovt at være projektmager - og få HELT frie tøjler Til handling På Ryslinge Efterskole

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Som nystartet webshop vil du gerne ud over stepperne og begynde at sælge en masse produkter. Det kræver naturligvis,

Læs mere

Baggrund for kampagnen

Baggrund for kampagnen Baggrund for kampagnen Kvinder Længe Leve blev lanceret af Hjerteforeningen i 2007. Baggrunden var, at hver 3. dødsfald bl.a. danske kvinder skyldes en hjertekarsygdom, og dermed er det den hyppigste dødsårsag

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune ønsker at styrke kommunikationsindsatsen

Læs mere

Forandringskommunikation

Forandringskommunikation Forandringskommunikation Sådan påvirker du holdninger og adfærd med din kommunikation Fagligt selskab for Sygeplejersker der arbejder med udvikling og forskning den 20. marts 2013 Kort om mig Erhvervsforsker,

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Lancering af Kærgården Steg & Bag

Lancering af Kærgården Steg & Bag Lancering af Kærgården Steg & Bag Innovation og mersalg til fedtstofkategorien! Materialet er autentisk, men er her sammensat, så du som studerende kan bruge det som eksempel og inspiration til arbejdet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August maj 2011-12 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Markedskommunikation

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol?

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Alkoholkampagne Skær ned for dobbeltmoralen Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Vi har fået nok af de voksnes dobbeltmoral, se vores skideballer

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

DEN GRAFISKE BRANCHE SENDER EN HYLDEST TIL MAGASINET MAG 2012 FÅR MARKETING- OG KOMMUNIKATIONSCHEFER TIL AT FORDYBE SIG

DEN GRAFISKE BRANCHE SENDER EN HYLDEST TIL MAGASINET MAG 2012 FÅR MARKETING- OG KOMMUNIKATIONSCHEFER TIL AT FORDYBE SIG DEN GRAFISKE BRANCHE SENDER EN HYLDEST TIL MAGASINET MAG 2012 FÅR MARKETING- OG KOMMUNIKATIONSCHEFER TIL AT FORDYBE SIG Selv den mest kræsne og travle målgruppe stopper op og fordyber sig, når de bliver

Læs mere

Splash-kampagnen, 2014

Splash-kampagnen, 2014 Splash-kampagnen, 2014 Resultater: I 2014 planlægger vi indtil videre at deltage i Messecenter Herning, som nu er blevet Skandinaviens største feriemesse med mere end 63.000 besøgende i 2013. Den bornholmske

Læs mere

Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner

Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner Indledning Vi vil i følgende opgave foretage en analyse af materiale fra kampagnen Minikøbenhavner. Vores primære fokus er kampagnens forretningsstrategi med henblik

Læs mere

Informationskampagnen. for TOP. v. Anne Mette Billekop, projektleder på kampagnen, TOP-konference 18. nov. 2015

Informationskampagnen. for TOP. v. Anne Mette Billekop, projektleder på kampagnen, TOP-konference 18. nov. 2015 Informationskampagnen for TOP v. Anne Mette Billekop, projektleder på kampagnen, TOP-konference 18. nov. 2015 Du kan ikke løbe fra en psykose TOP informationskampagne 2012-2013 filmspot rettet til unge

Læs mere

Strategisk kommunikation

Strategisk kommunikation Strategisk kommunikation v/ Henriette Lungholt 29.8-2011 Øvelse: Hvad kan vi gøre ved problemet? Hvorfor er det lige, kommunikation er vigtig for jer? Kan navigere i et professionelt miljø, hvor softwarekrav,

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere