Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 14. marts 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 14. marts 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet."

Transkript

1 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 14. marts 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen, Bo Pedersen, Per Farbøl, Niels Ebdrup, Peter Fink, Erik Borring og Mette Millard samt revisorerne Per Larsen og Thomas Grunnet. Fraværende: Jesper T. Troelsen, Kurt Næsted, Lisbeth Weise, Hussain Hafedi og Pernille Johansen. Referent: Hanne Søbæk Christiansen.

2 2 STENHUS GYMNASIUM OG HF Dato: Pkt.: 1 Beslutning om godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde Referatet fra bestyrelsens møde den 7. december 2015 blev sendt til bestyrelsen den 14. december Ifølge forretningsordenens punkt 2.6 skal referatet godkendes og underskrives på det næstfølgende møde. På mødet foreligger et eksemplar af referatet til underskrift. Referatet blev godkendt og underskrevet.

3 3 STENHUS GYMNASIUM OG HF Dato: Pkt.: 2 Beslutning om godkendelse af regnskab 2015 Budgetopfølgning 2015 er vedlagt dagsorden. Årsrapport og revisionsprotokollat for 2015 tilsendes bestyrelsen så snart dette er modtaget fra revisoren. Revisor Per Larsen og økonomichef Mette Millard fremlægger materialet. Bestyrelsen godkendte regnskabet. Årsrapporten og revisionsprotokollatet til årsrapporten blev godkendt og underskrevet. Per Larsen gennemgik årsrapporten og revisionsprotokollatet. Begge dele er igen i år med blank påtegning, og der er ingen bemærkninger eller forbehold. Grundet opgradering af økonomisystemet har regnskabsafslutningen været udfordret, og revisor Per Larsen beklagede, at regnskabet ikke var udsendt før mødet. Stenhus Gymnasium & HF har haft en omsætning på 116 mio. i 2015 og overskuddet bliver på 2 mio. Overskudsgraden endte på 1,7 % i 2015 og likviditetsgraden var 127,8 %. Når likviditetsgraden er over et hundrede er det et sundhedstegn. Finansieringsgraden på 81,2 % viser, hvor stor en grad af bygningerne der er finansieret med langfristet gæld. Antallet af årselever steg igen i Stenhus Gymnasium & HF har i 2015 fået ca ,- kr. tilbage fra SKAT; det dækker over for meget betalte afgifter fra 2012 til Der indføres for 15 mio. kr. besparelser over de kommende 4 år, dette vil være medvirkende til et driftsoverskud på ca. ½ mio. kr. næste år. Målrapporteringen består af gamle tal, da det er ministeriets krav, at rapporteringen opgøres på denne måde. Fuldførelsesprocenten passer nogenlunde med Mettes egne tal, selvom ministeriet ikke kan forklare, hvordan de udregner resultatet på baggrund af de indrapporterede tal. Niels Ebdrup anførte, at han synes, det viste frafald på 25 % er voldsomt. Der var en diskussion omkring, hvordan frafaldet kan tolkes (nogle går til en anden uddannelse, nogle går et år om). Antallet af HF-årselever er faldende, men på STX er det stigende. På posten Bygningsdrift har der i 2015 været ekstraordinær vedligeholdelse.

4 Renteindtægterne er faldet i 2015; i 2014 var der en kursgevinst, men i 2015 var der et tab på kursreguleringen. Stenhus Gymnasium & HF ender efter 2015 med anlægsaktiver for 68 mio. kr., som primært er skolens bygninger. Nye anskrivelser på bygningssiden er testcenteret og ombygningen af kælderen/bogdepotet. Der er investeret ca. 5 mio. kr. i 2015, som er taget ud af egen beholdning. Den likvide beholdning er på 14 mio. kr. pr. 31 december Det betyder, der er noget at stå i mod med, hvis de kommende besparelser bliver for hårde. Ud af den kortfristede gæld er der feriepengeforpligtelse på 12 mio. kr., og en mellemregning med Undervisningsministeriet på 14 mio. kr. Der er ansat 0,8 % på sociale vilkår. Det er et krav, at man skal have en plan for, hvordan man kommer op på 3,0 %. Tanken er, at der skal være 2 fleksjobbere hos pedellerne, og det har der været i den sidste halvdel af 2015, men de tæller ikke meget, hvis de kun er på 10 timer om ugen. Revisionsprotokollen er med blank påtegning uden forbehold, og revisor Per Larsen fortalte, at der ingen mistanke er om besvigelser. Lønninger er altid en stor post; i 2015 udgør lønninger 111 mio. kr. derfor kontrolleres lønnen også særligt. Reglerne i forbindelse med både udbetalt løn, pension, indplacering af nyansatte, resultatløn mm. er alle fulgt. Der er en enkelt kritisk bemærkning i revisionsprotokollen; Stenhus Gymnasium & HF s garantbeviser ved Sparekassen Sjælland er overgået til at være aktier ved bankens overgang fra andelskasse til aktieselskab ultimo november Gymnasiet må IKKE eje aktier, og de skal derfor sælges hurtigst muligt. Det finansielle beredskab har omsætningsaktiver for 23 mio. kr. Der er kommet 4,5 mio. kr. i kassen, men med afskrivninger og afdrag på gæld, er der en ændring i arbejdskapitalen på 1,7 mio. kr. Økonomistyringen på Stenhus Gymnasium & HF får ros af revisoren; der er en afvigelse i budget og regnskab på kr., hvilket er meget lidt. Stigningen i forbrug på ledelse og administration er pga. IB, hvor der i august 2015 blev ansat en IB-koordinator. Lønsamarbejdet, som Stenhus Gymnasium & HF er værtsinstitution for, fik ros af revisoren. Der bruges en lille smule færre årsværk (fuldtidsmedarbejdere) pr. 100 årselever i 2015; 12,1 årsværk i 2014 og 11,9 årsværk i Sammenligningen omkring landsgennemsnit for gymnasier er alle tal pr. elev. Der er sket et fald i statstilskuddet begrundet i besparelserne. Det er undervisningsomkostningerne, der stiger mest på Stenhus Gymnasium & HF. Revisoren foreslog, at det udkast til regnskabet, der fremlagdes på mødet kunne underskrives i dag, og at Per og Niels kunne underskrive den endelige udgave af regnskabet som garanter. De tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer underskrev udkastet. 4

5 STENHUS GYMNASIUM OG HF 5 Dato: Pkt.: 3 Byggeri af hal Rektor Per Farbøl vil redegøre om processen omkring skolens byggeri af ny hal, herunder orientering omkring vinderprojektet samt financieringen af byggeriet. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Det er revisorens anbefaling at bruge/indfri de kortfristede obligationer og evt. optage kreditforeningslån på 5 mio. kr. til finansieringen. Per Farbøl forklarede, at skolen først havde planer om at bygge ved Kostskolen, men planen blev til sidst ændret til at skulle være ved Lilleskolen. Der var 5 firmaer, der bød på projektet, hvor der i øvrigt skal piloteres, hvilket gav en meromkostning på 1 mio. kr. Udbuddet blev vundet af Morten Henriksen A/S, Kullegaard A/S og Oluf Jørgensen A/S. Per Farbøl fremviste planerne for den nye hal, hvor yderbeklædningen skal være det samme som på 8-tallet i Holbæk, og inde i hallen vil der blive ca. 200 tilskuerpladser. Der vil i øvrigt blive etableret skråparkeringspladser på vejen ned mod Lilleskolen (sydsiden), da vi har en udfordring på den store parkeringsplads, der ikke er stor nok. Parkeringschefen fra Holbæk Kommune har været her og kigge på forholdene og give gode forslag til løsninger.

6 STENHUS GYMNASIUM OG HF 6 Dato: Pkt.: 4 Skolens svar på de store udfordringer i forhold til besparelser Rektor Per Farbøl redegør for forløbet af processen omkring strategi, organisation og økonomiske besparelser. Bilag Økonomiske udfordringer er vedlagt dagsorden. Bestyrelsen godkendte oplægget. Rektor Per Farbøl fortalte, at det var hans opfattelse, at centraladministrationen prøver at styre gymnasierne i højere grad og at vi nu skal præstere mere kvalitet for færre ressourcer. Faggrupperne på Stenhus Gymnasium & HF skal opstille konkrete mål for elevernes faglighed både ved planlægning af undervisning og ved evaluering og er blevet bedt om at tage stilling til, hvordan de kan hjælpe hinanden i forhold til eks. læringsmiljø, fastholdelse mm. Ledelsen kigger også på organisationen, vi prøver at gøre den mere enkel; færre koordinatorer med mere ledelseskompetence. Der skal være mere luft til personaleledelse i den egentlige ledelse elevenes læring er i fokus, og det samme skal personalets være. I forhold til økonomien, skal der spares 8 % de kommende 4 år. Taxameterstrukturen er lavet om, og vi ved endnu ikke, hvilken indflydelse det får, når optagelsesstrukturen laves om. Stenhus Gymnasium & HF har fået IB, der er 40 ansøgere til Pre-IB i år, men vi ved ikke, hvad fremtiden bliver for dem. Målet for næste år er to klasser på Pre-IB. Økonomien er vendt og drejet med TR og med personalet; alt er lagt frem. Vi bliver nødt til at planlægge på lang sigt; ifølge Pers beregninger vil vi i nogle år få et mindre underskud, og så vil der herefter komme en naturlig balance. Det vil være et tveægget sværd at sætte flere elever i klassen; det er et instrument, vi skal bruge med varsomhed, hvis der bliver åbnet op for det. Vi skal se på, hvordan der bliver rettet skriftlige opgaver, for nogle lærere får alt for travlt, og derfor må arbejdet nytænkes. Eksempelvis skal forberedelse nok tænkes lidt mere strategisk (flere klasser på samme niveau eks.). Vi må muligvis indstille supervision og tolærer-ordningen i en periode for at fordele ressourcerne, men at en lærer vælger at gå ned i tid betyder ikke nødvendigvis, at vedkommende får mindre at lave. Personalegoderne har været vendt som besparelsesforslag, og det er selvfølgelig klart, at elever ikke skal bruge personalets kaffe, men at fjerne frugtordning og kaffe fra personalet, mener ledelsen, er for fattigt. Der skal måske skrues lidt ned for faggrupperejser, men de skal ikke afskaffes

7 helt. 7 Ledelsens holdning er, at det ikke kan hjælpe at synliggøre besparelserne ved at gøre forhold og undervisning dårligere for eleverne, i stedet for kan vi forsøge at forklare beslutningstagerne ved lobbyarbejde, at det er ikke bare lige sådan. Vi har undgået den interne kamp faggrupperne i mellem, og Erik Borring forklarede, at lærerne har fået italesat deres bekymring; de ved godt, at de er en stor post på budgettet. Per Farbøl forklarede, at der ikke er planlagt fyringer af fastansatte folk, selvom mange skoler igangsatte fyringer i januar. Stemningen blandt personalet på Stenhus Gymnasium & HF er ok; man er trykket men ikke angst. Niels Ebdrup roste den beskrevne proces, og sagde, at vi kan håbe på indeksering af taxameter. Bo Pedersen bakkede op om, at man er nødt til at ændre praksis på nogle områder og at det kan tage lang tid. Per Farbøl fortalte, at ledelsen gerne vil skubbe på udviklingen og ændringen, men at det er vigtigt, at det er faggrupperne selv, der skal finde løsningen.

8 STENHUS GYMNASIUM OG HF 8 Dato: Pkt.: 5 Orientering fra rektor Per Farbøl Rektor Per Farbøl orienterer om: Søgetal herunder IB Parkering Erhvervsnetværk Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Søgetal: Vores søgetal er steget eksplosivt; 18 % stigning på STX inkl. Pre-IB er det 25%. Det betyder også, at vi må sige nej til nogle ansøgere, som i stedet vil blive sendt til Odsherred Gymnasium. Vi planlægger til skolestart august 2017 at lave: 4 klasser HF 15 klasser STX 1 klasse Pre-IB Parkering: Parkeringen blev der allerede orienteret om ved punktet omkring byggeriet af den nye hal. Erhvervsnetværk: Stenhus Gymnasium & HF har startet et erhvervsnetværk, Talentum, primært for lokale erhvervsvirksomheder med fokus på talentudvikling. Der deltager dog også andre; eksempelvis er uddannelseschefen for RUC samt rektoren for UCSJ tilmeldt netværket. I alt er 29 tilmeldt forårets arrangementer. Netværkets første møde afholdes onsdag d. 16. marts. Idéen til erhvervsnetværket opstod i forbindelse med Sports College, hvor eleverne måles og udvikles. Det har dog også givet grund til selvransagelse; hvordan tiltrækker man de rigtige mennesker, og hvordan beholder man fokus på medarbejdernes udvikling. Pædagogikum virker; i den periode har vi fokus på den enkelte lærers udvikling, men derefter er der intet. Kina: Knud Erik Schach-Madsen og Per Farbøl har været i Kina, hvor en ny aftale med en high school kom på plads, i stedet for den vi har nu.

9 9 STENHUS GYMNASIUM OG HF Dato: Pkt.: 6 Eventuelt Per Farbøl lovede at lave en doodle omkring, hvilke dage, bestyrelsen kan tage et længere møde evt. en lørdag formiddag.

10 10 Bestyrelsens underskrifter: Niels Ebdrup Formand Knud Erik Schack Madsen Næstformand Bo Pedersen Kurt Næsted Jesper T. Troelsen Erik Borring Lisbeth Weise Pernille Johansen Hussain Hafedi _ Per Farbøl

Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 21 03 2017 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 21. marts 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per Farbøl,

Læs mere

Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 23 05 2016 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen,

Læs mere

Hermed referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium

Hermed referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium 17 03 2015 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF. Deltagere: Knud Erik Schach-Madsen,

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 17. september 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 17. september 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 10. september 2015 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 17. september 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Tilstede: Knud Erik

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 21. marts 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 21. marts 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. 21 03 2018 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 21. marts 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Per Farbøl, Niels Ebdrup, Peter

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 7. december 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 7. december 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 10. december 2015 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 7. december 2015 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Knud Erik Schack

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 23. maj 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 23. maj 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 23 05 2017 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af bestyrelsesmødet tirsdag d. 23. maj 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per Farbøl,

Læs mere

Hermed referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 8. december 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 8. december 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 7 08 12 2016 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 8. december 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per

Læs mere

15. december 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF. Referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 11. december 2014.

15. december 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF. Referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 11. december 2014. 15. december 2014 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Referat fra bestyrelsesmødet torsdag d. 11. december 2014. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen, Bo Pedersen, Per Farbøl, Jakob Bech Andersen,

Læs mere

1. Beslutning om godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde

1. Beslutning om godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde 21 03 2019 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 20. marts 2019 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Per Farbøl, Niels Ebdrup, Peter

Læs mere

16. september 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF. Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag d. 16. september 2014.

16. september 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF. Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag d. 16. september 2014. 16. september 2014 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag d. 16. september 2014. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen, Jesper T. Troelsen, Bo Pedersen, Per Farbøl,

Læs mere

21. marts 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF. Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag den 18. marts 2014.

21. marts 2014. Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF. Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag den 18. marts 2014. 21. marts 2014 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium og HF Referat fra bestyrelsesmødet tirsdag den 18. marts 2014. Deltagere: Niels Ebdrup, Leif Østerholt, Marianne Bech Hansen, Knud Erik Schack Madsen,

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 28. maj 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 28. maj 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. 28 05 2018 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 28. maj 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Per Farbøl, Niels Ebdrup, Peter Fink,

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 7. september 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 7. september 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 07 09 2016 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 7. september 2016 kl. 17:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per Farbøl,

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 7. december 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 7. december 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. 07 12 2017 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 7. december 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per Farbøl, Niels

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 13. december 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet.

Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 13. december 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. 13 12 2018 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 13. december 2018 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Bo Pedersen, Per Farbøl, Nicholas

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse mandag den 19. marts 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse mandag den 19. marts 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse mandag den 19. marts 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud

Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Resultatopgørelse Omsætning Note 1 - Statstilskud Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Kostafdeling Andet (bl.a. konsulentordning) Statstilskud

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Bestyrelsesmøde 24. Dagsorden: Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00

Bestyrelsesmøde 24. Dagsorden: Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00 Bestyrelsesmøde 24 Tirsdag den 27. marts 2012 Kl 17.30 21.00 Dagsorden: 1. Er der punkter på dagsordenen, som skal holdes for lukkede døre? (Se pkt 6?) 2 Referatet fra den 13. december 2011 3 Regnskab

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 26. marts 2014 kl. 16.30 18.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 5. april 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Helle Lundgreen,

Læs mere

Bjarne Wahlgren, Leif Luxhøj Pedersen, Sivan Gülen (kursistrepræsentant), Inge Voller (uddannelseschef), René Bamberger (HR-chef)

Bjarne Wahlgren, Leif Luxhøj Pedersen, Sivan Gülen (kursistrepræsentant), Inge Voller (uddannelseschef), René Bamberger (HR-chef) Til stede: Afbud: Andre deltagere: Gregers Christensen, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Nedim Yasar (kursistrepræsentant), Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Niels Humble (medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Referat Den 19. juni 2017

Referat Den 19. juni 2017 Glostrup, den 26. juni 2017 Referat Den 19. juni 2017 Mødeart: FA09 Bestyrelsesmøde Mødested: Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 16.30 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle Christensen

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Dagsorden for mødet den 14-3-2013 Kl. 16.00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium

Dagsorden for mødet den 14-3-2013 Kl. 16.00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium Dagsorden for mødet den 14-3-2013 Kl. 16.00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium 1) Underskrivelse af referat fra sidste møde 2) Godkendelse af dagsorden 3) Regnskab 2012 (revisor til stede) 4) Budget

Læs mere

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 8. oktober 2018 kl. 16:00 på Stenhus Gymnasium. Mødet blev afholdt i konferencesalen i Stenhushallen.

Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 8. oktober 2018 kl. 16:00 på Stenhus Gymnasium. Mødet blev afholdt i konferencesalen i Stenhushallen. 08 10 2018 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet mandag d. 8. oktober 2018 kl. 16:00 på Stenhus Gymnasium. Mødet blev afholdt i konferencesalen i Stenhushallen. Deltagere:

Læs mere

Nordfyns Gymnasium Referat af bestyrelsesmøde onsdag 30. marts 2016, kl Pkt. 1.

Nordfyns Gymnasium Referat af bestyrelsesmøde onsdag 30. marts 2016, kl Pkt. 1. Nordfyns Gymnasium Referat af bestyrelsesmøde onsdag 30. marts 2016, kl. 17.00-21.00. Deltagende bestyrelsesmedlemmer: Bjarne Graabech Sørensen (BGS), Kent Stenvang (KS), Lars Bjørnsbo (LB), Rasmus Snitkjær

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 31. maj 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Velkommen til den nye bestyrelse 2. Konstituering af

Læs mere

MØDEGRUNDLAG Dato: 20. marts 2013 Pkt: 1

MØDEGRUNDLAG Dato: 20. marts 2013 Pkt: 1 MØDEGRUNDLAG Dato: 20. marts 2013 Pkt: 1 Godkendelse af dagsorden 1 MØDEGRUNDLAG Dato: 20. marts 2013 Pkt: 2 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Ulla Agerskov og præsentationsrunde 2 MØDEGRUNDLAG Dato:

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Mødedato: 25. marts 2015 Mødetidspunkt: kl. 16:00 Sluttidspunkt: kl. 17:45 Revisor Søren Bonde og revisor Per Jansen deltog i behandlingen af punkt 1. Økonomichef Hans

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Kombinationsskoler 2007 2008 2009

Kombinationsskoler 2007 2008 2009 Analyse og prognose foretaget ud fra uddrag af sektorregnskaber 2009, udgivet af Undervisningsministeriet, sammenligning mellem Danske Erhvervsskolers institutioner og almene gymnasier Undervisningsministeriet

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted I A R U N G S T E D G Y M N A S I U M Referat marts 2014 Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted Til stede Fraværende Referent Bo Hilsted, Svend

Læs mere

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 1. Indledning Voksenuddannelsescentrene omfatter institutioner, der er godkendt af undervisningsministeren til at udbyde og varetage undervisningen til studentereksamen,

Læs mere

1. Beslutning om godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde

1. Beslutning om godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde 13 09 2017 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium Hermed referat af bestyrelsesmødet onsdag d. 13. september 2017 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium, personalerummet. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen, Bo

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 27. Marts 2019 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Johan Klingberg Müller Peter Haldor

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på en lang række forskellige kurser. Kurserne har

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning.

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN

VIRUM GYMNASIUM / BESTYRELSEN Dagsorden til bestyrelsesmødet den 16. marts 2016 kl. 17.00 21.00 på Virum Gymnasium. Under mødet vil der blive serveret en let anretning. Revisionen deltager Mødested: Dansk 2 1. Kommentarer til dagsorden

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011

Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011 Referat af ordinær generalforsamling for Hovedstadens Lan Party Forenings 22-01-2011 Tilstede: 5 medlemmer tilstede. 1. Valg af dirigent: Henrik Simonsen 2. Valg af referent: Davy Eskildsen 3. Valg af

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 13. december 2011, kl. 15.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl. 14.00-16.00 Deltagere: Thøger Johnsen, Birgit Kjeldgaard, Gitte Tørnkvist, Marianne Jerslev, Lene Omann, Susanne Mortensen og JAO (referent)

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14 82 Frederiksborg Gymnasium & HF CVR. nr. 29553963 Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/12 2018, kl. 14 Sted: Frederiksborg Gymnasium og HF Kommende ordinære bestyrelsesmøder 27/3 2019, kl.16

Læs mere

Mette Skougaard (MS), Hanne Frederiksen (HF) og Katherine Richardson (KR).

Mette Skougaard (MS), Hanne Frederiksen (HF) og Katherine Richardson (KR). Referat af bestyrelsesmøde den 27. marts 2014. Til stede: Lars Kirdan (LK), Thomas Vang-Christensen (TV), Rune Weber (RW), Carsten Filskov Sørensen (FS), Jacob Redecker 3n (JR), Mathias Dahl Christensen

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00.

Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00. Gribvand A/S Bestyrelse 17. april 2019 Referat af Bestyrelsesmøde d. 11. april 2019 Mødedato / sted: 11. april 2019 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 17:00 18:00. Mødedeltagere: Jannich

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl 24. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Troels Bruun-Hansen, Torben Petersen,

Læs mere

Fraværende: Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen

Fraværende: Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 18. marts 2015 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med

Læs mere

Referat Den 19. juni 2017

Referat Den 19. juni 2017 Glostrup, den 26. juni 2017 Referat Den 19. juni 2017 Mødeart: FA09 smøde Mødested: Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Der vil blive serveret lidt mad efter repræsentantskabsmødet.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl 14. marts 2019 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Torben Pedersen, Stine Grønnemose,

Læs mere

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN BORUPGAARD GYMNASIUM M Ø D E R E F E R A T Dato: den 31.januar 2007 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Afbud: Peter Speldt Jørn Larsen Michael Krautwald-Rasmussen

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøde: 8.juni 2017 BESTYRELSESMØDEREFERAT

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøde: 8.juni 2017 BESTYRELSESMØDEREFERAT 1 Frederiksborg Gymnasium & HF CVR. nr. 29553963 Næste bestyrelsesmøde: 8.juni 2017 Sted: Frederiksborg Gymnasium og HF BESTYRELSESMØDEREFERT År 2017, den 16/3 afholdtes bestyrelsesmøde på Frederiksborg

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Dagsorden for mødet den Kl :00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium

Dagsorden for mødet den Kl :00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium Dagsorden for mødet den 22-3-2017 Kl. 16.00 19:00 i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium 1) Underskrivelse af referat fra sidste møde 2) Godkendelse af dagsorden 3) Regnskab 2016 (revisor til stede) (JE)

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2015 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 15. august 2016 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2015 Vi har her fornøjelsen at sende dig PwC

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 16. marts 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Michael Aspegren Søndergaard

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Helle Vestergaard, Emil Martin Vork Heunecke, Fredrik Allentoft- Andersen Administrativ leder Hans-Henrik

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016.

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 28. marts 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. marts 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Referat 13. marts 2013

Referat 13. marts 2013 Referat 13. marts 2013 Bestyrelsesmøde nr. 30, onsdag den 13. marts 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Isabella

Læs mere

Revisor BDO ScanRevision Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Bankforbindelse Danske Bank. Direktion Jørn Ravn, adm. direktør

Revisor BDO ScanRevision Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Bankforbindelse Danske Bank. Direktion Jørn Ravn, adm. direktør DOMEA ÅRSBERETNING 00 Domea s.m.b.a. Borgergade Postboks 0 København K Tlf. Fax domea@domea.dk www.domea.dk Bestyrelse Karin Thomsen, formand Svend Mogensen, næstform. Anette Kruse,. næstform. Allan Mose

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere