Tandlægerne udleverede æbler og vand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tandlægerne udleverede æbler og vand"

Transkript

1 Motionsdag på Engelsborgskolen Motionsdagen er en af de mere traditionsrige dage på Engelsborgskolen. Igen i år blev det en rigtig hyggelig dag, med motion og socialt samvær. Vi har rundet 820 elever på Engelsborgskolen - så det er virkelig blevet en stor skole. Der er også andre skoler der løber i samme område og derfor havde vi i år indkøbt gule bånd som vores børn løb med. Dermed havde vi godt styr på at få de rigtige børn med hjem igen! Tandlægerne udleverede æbler og vand Børnehaveklasse til og med 2. klasse løb en god lille tur ved Bagsværd Sø og Radiomarken. Stemningen var i top og børnene gjorde meget ud af det og gik rigtig meget op i det. Børnehaveklasse til og med 2. klasse varmer op For 7. klasse til og med 9. klasses vedkommende foregik motionsdagen forskellige steder. Eleverne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter, eksempelvis fodbold, hockey, aerobic mm. 3. klasse til og med 6. klasse klar til løb 3. klasse til og med 6. klasse løb en lidt længere rute omkring Bagsværd Sø. Der var mulighed for at løbe ekstra runder, hvilket mange børn benyttede sig af. De ekstra runder blev løbet på samme rute som børnehaveklasse til og med 2. klasse løb. Fodbold på Lyngby Stadion Motionsdagen er planlagt af Vibeke Risgaard, Simon Poulsen og Jens Bonø. De har virkelig lagt et stort stykke arbejde i planlægningen og vi skylder dem alle tre en stor tak for et godt arrangement.

2 2 Engelsborgskolen Engelsborgvej Kgs Lyngby Skolens kontor Skolens fax Skolens ledelse og administration Morten B. Andersen Skoleleder Hanne Vagnø Pedersen Souschef Søren Jespersen Afdelingsleder Lene Hjort Madsen Kontorleder Bonnie Dahl Skolesekretær Annikki West SFO leder Vibeke Heckmann SFO souschef Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Motionsdag på Engelsborgskolen Personer Indholdholdsfortegnelse Madordning på Engelsborgskolen Frugtordning på Engelsborgskolen Akaciehuset Peter Tofteberg SFO Søvighus I Gitte Dollerup SFO Hyldebo Ulla Borde Pilehuset Vibeke Heckmann Fritidsklub Baune Birte Brøns Leder Leder Leder Leder Leder Side 4 Side 5 Side 6 Skovtur for 1. A Cykelprøve 2009 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Aktivt rundt i Danmark Invitation til Åbent Hus Sundhedsplejen: Gunhild Høeg Åse Birk Mortensen Talepædagog Vakant Skolepsyk. Camilla Brørup Dyssegaard Skolevejleder Bente Bech Skolebestyrelsen: Anders Bach Bo Friborg Kristiansen Anders Duedahl-Olesen Helle Koefoed May-Britt Harring Christjansen Merete Malthi Busk Mette Nissen Sanna Schlosser Jesper Andersen-Rosendal Kommunalbestyrelsesmedlem formand næstformand Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Unicefuge og Unicefløb Udskolingsprojekt 3.B på Nivaagaard Forældredatabase og på sigt Sikker chat Seksualundervisning i udskolingen Tur i Parken Legepatruljer Feriekalender for skoleåret 2009/ Redaktion/layout Morten Bøgelund Andersen Tryk: Engelsborgskolen Oplag: Elektronisk skolebald Indlæg til EngelsborgNyt: Bedes sendes til :

3 3 Madordning på Engelsborgskolen Det har været en stor opgave at få en bæredygtig madordning op at stå. Men nu ser det ud som om vi har fundet en rigtig god løsning igennem Det Sunde Køkken. Vi indledte med, at madordningen udelukkende gjaldt for udskolingen. Tanken var at starte med en mindre gruppe af vores elever, dels for at finde ud af hvor god mad der ville blive leveret, og dels for at finde ud af om leverandøren var stabil. Efter lidt mere end en måned med madordningen blev vi enige om at udvide madordningen, således at den nu også dækker mellemtrinnet. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra det store elevråd, og det er vores opfattelse, at madordningen er en succes. Vi vil umiddelbart efter efterårsferien lave en evaluering af ordningen. Her vil vi gerne bede eleverne om at svare på et spørgeskema, som går på kvalitet, udbud og pris. Leverandøren er meget villig til at tilpasse både udbud og pris alt afhængig af elevtilbagemeldingerne og antallet af kunder. Jo flere kunder - jo billigere mad. Der skal lyde en stor tak til de skolebestyrelsesrepræsentanter, som har viet tid til at få denne madordning op at stå. I har gjort en fantastisk indsats. Tak for det. Frugtordning på Engelsborgskolen Frugtordningen er blevet rigtig vel modtaget på Engelsborgskolen. Sidste status fra leverandøren fortalte, at over 120 børn var tilmeldt ordningen. Det er fantastisk flot, og vi håber at flere vil overveje at melde sig til. Som omtalt på ForældreIntra starter der en ny periode op fra den perioden løber frem til den og koster 133,- kr. I kan som sidste gang tilmelde jer på Nogle børn får ikke altid hentet deres frugt i 10-pausen. Det kan enten være på grund af sygdom eller andet fravær, men også fordi de måske glemmer det. Den frugt, der ikke bliver afhentet i 10- pausen, vil fremover blive lagt ud i SFO husene. Her skal også lyde en stor tak til Mad & Måltidsgruppen, som har ydet en stor indsats for at få ordningen op at stå. Tak for den store opbakning I har viet ordningen, og vi ser frem til, at den næste periode med frugtordningen bliver lige så succesfuldt.

4 4 Skovtur i 1.A Af Ditte Vangsgaard Vi havde en dejlig tur til Hareskoven. Vi samlede blade, nødder, bog og agern. Cykelprøve 2009 Af Mina og Laura fra 6.C Nu har vi lavet cykelprøve og teoriprøve. Og fandt nogle fine kogler med muse- og egerngnav. Der var også mange flotte svampe. Nogle fandt endda hjortelort. Egentlig var det ikke særlig svært. Der var mange som klarede det super godt, men også mange som kunne blive bedre i trafikken. Vi fangede også biller og ørentviste. Teoriprøven var det sværeste, fordi der var flere muligheder som virkede realistiske. Vindere: 6.a: Sarah Philbert 6.b: Frederik Steengaard 6.c: Laura Thodberg 6.d: Ida Sørensen

5 5 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Elevrådene for mellemtrinnet og udskolingen har traditionen tro været på Fuglevad Vandmølle. Her har deltagerne fået et indblik i, hvad elevrådet er, og hvordan det virker. Der var mange drøftelser i løbet af dagen om, hvordan elevrådsrepræsentanterne gerne vil udøve indflydelse, hvilke ting de gerne vil arbejde for, hvordan elevrådene bliver endnu mere synlige i det daglige, og så blev der nedsat en række udvalg. Aktiv rundt i Danmark Af Helena - 3.C Vores klasse samt de andre 3. klasser på Engelsborg-skolen har i 3 uger været med i Aktiv rundt i Danmark. Traditionen tro blev der også valgt formand og næstformand. Formanden blev Sofia Matilde Rotovnik fra 9. A. og næstformand blev Sandra Lynge Melhede fra 9.B. Stort tillykke til den nye formand og næstformand, og et varmt velkommen til skolebestyrelsen skal også lyde. Tak til alle elevrødder for en rigtig god tur, for jeres engagement, og så glæder vi os til at se, hvordan elevrådets arbejde vil bære frugt i fremtiden. Elevrådsturen til Fuglevad Vandmølle blev planlagt af Helle Wendel Nielsen og Merete Daugaard. Helle er til daglig læreransvarlig for udskolingens elevråd, mens Merete er ansvarlig for mellemtrinnets elevråd. Stor tak til Helle og Merete for deres daglige indsats for elevrådene på Engelsborgskolen. Aktiv rundt i Danmark betyder at man skal røre sig altså løbe meget og spise sundt. Vi har løbet i 12 min. rundt om Grønningen hver morgen og bagefter leget frikvarters lege i 10 min. vi legede fx dåseskjul, kædefange, to mand frem for en enke løb og masser andre sjove lege. Vi fik også en stor plakat, hvor vi talte sammen, hvor mange energipoint vi havde i alt og hvor sunde vi var. Jeg synes det har været 3 rigtig sjove uger fordi vi løb meget og fordi det var sjovt at være sunde, og det vil vi fortsætte med.

6 6 Åbent hus i forbindelse med Unicef Ugen Som et led i Unicef ugen inviterer Engelsborgskolen til Åbent Hus Onsdag den 4. novem ber Kl Her vil være udstillinger, koncerter, skopudsere, Tombola, madboder, salg af krydderier, salg af malerier, loppemarked mm. Alle indtægter på dagen går ubeskåret til Unicefs skoleprojekter på Madagaskar. Alle er velkomne forældre, bedsteforældre, søskende, onkler, tanter mfl. Vi krydser fingre for det gode vejr og omdanner skolegården til et gedemarked. Lad os i fællesskab støtte den gode sag, nyde det sociale samvær og få en rigtig sjov dag.

7 7 Unicefuge på Engelsborgskolen Som omtalt på ForældreIntra og på forrige side i denne udgave af EngelsborgNyt så inviterer skolen til Åbent Hus onsdag den 4. november fra kl Vi inviterer alle med tilknytning til skolen. Det vil sige børn, forældre, søskende, bedsteforældre, venner m.fl. Selve Unicef ugen tjener flere formål. Dels arbejder vi i ugen under overskriften Børns levevilkår i den 3. verden, hvilket betyder, at vores elever vil komme til at stifte bekendtskab med netop børns levevilkår i den tredje verden. Så tjener ugen også det formål at indsamle penge til fattige pigers skolegang på Madagaskar - her spiller Åbent hus arrangementet en særlig rolle. Endelig tjener ugen og Åbent Hus arrangementet også det formål, at vi alle sammen kommer lidt tættere på hinanden. Det er en fantastisk mulighed for at samle alle skolens aktører til en forhåbentlig rigtig sjov og festlig eftermiddag/aften. Ugen starter torsdag den 29. oktober og slutter officielt med Åbent Hus arrangementet. Torsdag og fredagen efter vil blive brugt til oprydning og evaluering. Alle børn møder som udgangspunkt fra kl i ugen. Der kan dog være justeringer alt afhængig af hvad de enkelte årgangsteams planlægger. Mere information om dette følger på ForældreIntra. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke for alle de fine gaver, vi har modtaget til Tombolaen. Rigtig mange forældre har leveret gaver - enten fra gemmerne derhjemme eller fra deres arbejdspladser. Tusind tak for det. Lyngby Tømmerhandel har også leveret nogle fine gaver - så mon ikke mændene kigger forbi Tombolaen. Vi modtager naturligvis stadig gerne gaver - så Tombolaen bliver endnu mere attraktiv. Unicef Sponsorløb Engelsborgskolen forsøger at gøre en del ved sundhedsindsatsen. Det være sig fredagsløb i SFO, inspirerende udendørsarealer, motionsdagen, frugtordning, madordning, udskolingsprojekt mm. I den ånd har vi valgt at lave et Unicef Sponsorløb i Unicef ugen. Det betyder, at alle klasser skal løbe en time på et givent tidspunkt i løbet af ugen. Børnene løber på en 600 meter opmålt bane, og de løber som sagt i 1 time. Børnene vil få sponsorkontrakter med hjem inden løbet, og her kan man så sponsorere et beløb pr. omgang barnet løber. Det kan eksempelvis være 1. kr., 2. kr. eller 5. kr. Alle børn er velkommen til at tegne mere end en kontrakt. Alle børn har fået udleveret to kontrakter, og der kan hentes flere på skolens hjemmeside under Aktuelle Meddelelser. Vi håber, at initiativet vil blive vel modtaget, og at vi også denne vej rundt kan indsamle nogle penge. Der er hjemsendt et forældrebrev vedr. Unicef løbet. Her vil I kunne læse mere om løbet. Vi vender tilbage med mere nyt angående ugen efter efterårsferien.

8 8 Udskolingsprojekt Vores udskolingsprojekt omkring fokus på en sundere hverdag er startet op. Vi startede med et brag i Lyngby Hallen, hvor vi havde besøg af Rikke Rolf som er sundhedsekspert, Poul Hansen som er fodboldekspert og Chris MacDonald. Der var stor begejstring omkring formiddagen, og vi har efterfølgende hørt, at der er mange af udskolingseleverne, som har taget projektet til sig. Ud over at vi konkurrerer internt klasserne imellem her på Engelsborgskolen - så konkurrerer vi også mod vores naboskole Lindegårdsskolen. Første løbetest er netop overstået og her trak 9.C her på Engelsborgskolen det længste strå. Projektet handler i korte træk om at være opmærksom på, hvad man spiser, hvordan man lever, og hvor meget motion man får. Vi har lavet en konkurrence klasserne imellem, hvor hver klasse får lavet en løbetest fire gange i løbet af dette skoleår. Den klasse, der rykker mest procentuelt fra gang til gang, vinder en af de flotte klassepræmier. Præmien var en tur i Parken for at se topbraget mellem FC København - Esbjerg. Stort tillykke til 9.C. Når man laver et udviklingsprojekt som dette her, handler det om, at der er sammenhæng i tingene. Madordningen og frugtordningen skal således ses som en vigtig del af udviklingen af sunde vaner. Det er glædeligt at se det store engagement som, alle udskolingsklasser investerer i projektet, og vi glæder os til at følge projektet fremadrettet.

9 9 Kristendomsundervisning behøver ikke at foregå i klasselokalet! Af Mette Lemb 3.b drog d af sted til Nivaagaards Malerisamling, som en del af skoleårets kristendomsundervisning. Som forberedelse til besøget havde klassen fået gennemgået nogle bibelske fortællinger. Da vi kom op til museet, var det dog ikke malerierne, som optog børnene i første omgang, men visheden om, at det var på dette museum Rembrandttyveriet havde fundet sted. Heldigvis kunne rundviseren sætte sig ind i 3. klassers interesse og fortalte levende om tyveriet. Herefter var børnene klar til rundvisning og undervisning. Efter gennemgangen af flere malerier, blev børnene udstyret med papir og farveblyanter og kunne nu selv vælge et billede, som de dybt koncentreret lavede en skitsetegning af. Først blev en del malerier af Jesus og Jomfru Maria forklaret og gennemgående for alle billederne, på trods af at de var malet af forskellige kunstnere/på forskellige tidspunkter, var farvevalget på Jomfru Marias tøj: Hvidt, som symboliserede uskyld, blåt: som symboliserede blåt (kongeligt) blod i årene og rødt, som både kunne symbolisere kærligheden og Marias vished om Jesus død. Billedet viser haven på Nivaagaards Malerisamling.

10 10 Foræ ldredatabase og så på sigt Engelsborgskolen har ansøgt om midler fra en kommunal udviklingspulje, som tjener det formål at øge samarbejdet mellem civilsamfundet og offentlige institutioner. Vi har fået midler til at søsætte et projekt, som vi har taget tilløb til igennem længere tid. I første omgang handler det om at opbygge en forældredatabase og på sigt en virksomhedsdatabase over ressourcer, som kan bruges i dagligdagen her på Engelsborgskolen. Vi har en meget engageret forældregruppe her på Engelsborgskolen. Det viser sig i det daglige og ved særlige lejligheder. 100 års fødselsdagen er et godt eksempel, og vores Unicef uge er et andet godt eksempel, hvor forældre har budt ind med kompetencer, der spænder meget bredt. De kompetencer, som vores omkring 2500 forældre har, kunne vi godt tænke os at systematisere og bruge oftere. Det overordnede mål for projektet: Målet med projektet er at sikre en høj kvalitet i undervisningstilbud, fritidstilbud og forældrearrangementer på Engelsborgskolen. Vi har dygtige og kompetente undervisere og fritidspædagoger, men må erkende, at vi ikke kan dække alle områder af den store vidensamling, vi har i den globaliserede verden i dag. Derfor ønsker vi at gøre brug af eksterne samarbejdspartnere, som på frivillig basis understøtter dagligdagen på Engelsborgskolen. Konkretisering af mål, delmål, og konkrete målepunkter: 1. Skabe kontakt til den store forældregruppe vi har på skolen. Igennem forældrekontakten udvikles en Forældrebank, hvor skolens ansatte kan finde inspiration til eks. oplægsholdere, ekskursionssteder mm. i undervisningsog fritidsregi. 2. Skabe kontakt til det store lokalområde vi befinder os i. Igennem lokalområdet, og dermed civilsamfundet, ønsker vi at videreudvikle På sigt skal databasen udvikles til også at gælde lokale virksomheder, sportsklubber, plejehjem mm. I vil i ugerne efter efterårsferien modtage en folder, og så vil I kunne se forskellige indslag på ForældreIntra, skolens hjemmeside og på plakater rundt omkring på skolen. Her vil vi informere om databasen, hvordan det virker, sikkerheden i de eventuelle oplysninger I giver mm. På modsatte spalte kan man læse mere om projektets overordnede mål. Vi håber, at I vil bakke om dette nye tiltag - til glæde og gavn for alle børn på Engelsborgskolen. forældrebanken til at omfatte lokale virksomheder, plejehjem, sportsklubber, uddannelsesinstitutioner mm. Understøtte lærere og pædagogers mulighed for at trække på udefrakommende kompetencer til områder, der arbejdes med i skole og SFO regi. Det kan eksempelvis være: En klasse, der arbejder med kunsthistorie, får besøg af en kunsthistoriker. En klasse, der arbejder med 2. verdenskrig, får besøg af EN modstandsmand fra det nærtliggende plejehjem. En SFO ekskursion til den lokale brandstation, hvor de bliver vist rundt på stationen.

11 11 Sikker Chat Af Benedikte Tuxen Flere og flere unge har en profil på nettet... og alle sender mange sms hver dag... Det er en digitaliseret verden, vi lever i, på godt og ondt. Hvad skriver man, og hvor går grænsen??? Desværre er der en del unge, som kommer galt afsted med deres budskaber på nettet og via sms. En del børn og unge oplever både trusler og mobning på nettet. Nogle børn og unge er ikke klar over, at "Brian" på 15, som de har lavet en aftale med i Lyngby storcenter, måske hedder "Bjarne" og er 50 år... Nogle piger sender også nogle kraftige signaler via deres tekst og profilbillede, og tit er de ikke selv klar over, hvilke signaler de sender...unge bliver jo bombarderet med reality-programmer, musikvideoer og lign. med kraftige seksuelle undertoner.. Det påvirker selvfølgelig dem i deres selvopfattelse. Derfor har skolen i samarbejde med SSP, samt klubben Baune lavet et arrangement for skolens 5. klasser, hvor SSP- konsulent Linda Krúger fra Gladsaxe Kommune kommer og laver et oplæg for børnene i skoletiden 11. November. Linda har stor erfaring i at holde oplæg om emnet for både børn og forældre. Samme aften kl , lægger Baune lokaler til et arrangement for forældrene til 5. klasses børnene. Mange forældre bliver særdeles overraskede, når de ser deres børns profiler, og det er utroligt vigtigt, at forældrene også er " på banen" og kender til deres børns liv og færden på nettet... I vores fortravlede verden er det mere vigtigt end nogensinde, at forældrene blander sig og taler med deres børn om, hvad de går og laver... Arrangementet er forebyggende, og vi mener, det er vigtigt at snakke om netetik allerede på dette klassetrin. Seksualundervisning i udskolingen Af Benedikte Tuxen unge mellem 18 og 25 år kan være smittet med sexsygdommen klamydia, der kan medføre sterilitet, hvis den ikke behandles i tide... Alt for mange unge forlader folkeskolen uden den nødvendige viden omkring seksualitet, sexsygdomme, prævention og abort. Derfor har skolen besluttet, at alle elever i udskolingen skal have 2 timers undervisning om året. Emner er selvfølgelig forskellige og tilpasset de unges alder og udvikling. Debutalderen er heldigvis stadigvæk i slutningen af det 16. år, og på trods af at vi lever i en ekstrem pornofikseret verden, så har debutalderen været den samme i mange år. Det er dog mere end før nødvendigt, at de unge møder et voksent og åbent modspil, der kan give den fornødne støtte og tryghed til at stille spørgsmål og afprøve standpunkter. Sammen med eleverne vil jeg forsøge at få dem til at reflektere over deres egne grænser, styrke dem i at det er okay at sige nej, og at det er vigtigt, at den unge selv kender sine grænser. Snak om følelser og forelskelse er især et fokuspunkt, og hvordan man behandler hinanden. Seksualitet er jo forbundet med mange følelser, og netop respekten og accepten omkring generthed, forskellige erfaringer og for de flestes tilfælde ingen erfaringer, er utrolig vigtig, når man snakker seksualitet med unge. Et obligatorisk emne er desuden prævention, og oplysning om sexsygdomme. Jeg har nu været inde i alle 9. klasser, og det er skønt at opleve, hvor videbegærlige, interesseret og alligevel oplyste mange af de unge er. Det er vidunderligt at mærke, at de unge passer på hinanden og respekterer hinandens grænser. Alle klasser får besøg igen til foråret, hvor jeg samler op på spørgsmål, der måtte være og tester dem i deres helt konkrete viden om forskellige emner...

12 12 FCK blev sunget hjem Af Emilie og Annabel 9.c Trods hård konkurrence fra de andre klasser, havde vi i 9.c det bedste kondital i den første bip-test i hele udskolingen. Det resulterede i, at vi fik gratis billetter til fodboldkampen, FCK og Esbjerg i parken. Kampen fandt sted i søndags (d. 4. oktober) en meget kold og blæsende dag. I parken så det ellers ikke ud til at genere nogen, at det var koldt. Humøret og stemningen var i top hos FCKfansene, som sang den ene hyldestsang til spillerne efter den anden. Hen mod slutningen af kampen, var stemningen ikke blevet dårligere, da der tegnede sig en sejr til FCK erne, som også havde den fordel at være på hjemmebane. Den endelige sejr blev på 2-1 til FCK. Kampen havde været spændende og noget af en oplevelse - især for dem af os i 9.c, som ikke havde været til en rigtig fodboldkamp før. Alle hyggede sig, og det gav os ny kampånd til at gøre en ekstra indsats for at prøve at vinde næste bip-test. Legepatrulje på Engelsborgskolen Af Liselotte Bendixen Vi vil i skoleåret 2009/10 at sætte fokus på lege i frikvartererne særligt i vores indskolingsområde. Vi har i de foregående skoleår brugt en del ressourcer på indretning af indskolingens skolegård med legestativer, boldbure, legehuse, sandkasser samt nedbrændninger af forskellige felter til leg og læring, eks. hundredetavle, alfabet, målskive og oste -baner. Derudover har arealet mindre grønne områder med græs og beplantning. Vi ønsker nu at sætte fokus på indholdet af frikvarterslegene. Vi har oplevet, at hvis der foregår en fællesleg med en voksen eller en af de store elever, hvor alle, uanset klassetrin, er velkommen, er der en del børn, der kommer til og meget gerne vil være med. Det har givet nye legesituationer, hvor børnene har fået en positiv oplevelse med andre børn på tværs af klasser og klassetrin. Dette vil vi gerne lave en systematisering omkring, således at vi yderligere styrker indholdet af frikvartererne positivt. Vi har fra andre skoler hørt om positive erfaringer med legepatruljer, hvor store elever hjælper til med at sætte lege i gang i frikvartererne. Desuden har vi fra Århus hørt om et legefelt i skolegården, hvor elever, der ikke har nogen at lege med kan stille sig og via legepatruljerne blive involveret i de lege som foregår. Vi vil rette vores fokus ad to veje. Dels indføre en formaliseret legepatrulje på skolen og dels opbygge en inkluderende kultur blandt børnene på skolen. Vi har valgt en ansvarlig lærer for projektet og planlægger kurser for de store elever, der skal deltage i projektet. Desuden planlægger vi at Det lille Elevråd skal arbejde med et oplæg, der skal formidles ud i de enkelte klasser til arbejde med en videreudvikling af frikvarterskulturen i indskolingen på Engelsborgskolen. Projektet rækker flere år ud i fremtiden og vil således være undervejs i de kommende skoleår.

13 13 Besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen Vi havde i august måned besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen. Folketingsgruppen afholdt sommermøde i Gentofte og havde et ønske om at besøge Engelsborgskolen. Gruppen fik en rundvisning på skolen, og vi fortalte lidt om hvad Engelsborgskolen arbejder med, og der blev lyttet interesseret. Nedenfor følger lidt billeder fra dagen. Velkomst ved flagstangen og præsentation af vores nye gamle Skole Indskolingshuset vises frem og der lyttes interesseret om den integrerede indskoling Præsentation af læringsstile og vores nye nedbrændinger i asfalten Sundhedsguide Birgitte Thorsell fortæller om vores indsats omkring sundhed og trivsel

14 Billeder fra den første tid i det nye skoleår På første arbejdsdag efter sommerferien havde vi besøg af professor Niels Egelund Taltavlen blev flittigt brugt på første skoledag Danseopvisning i et spisefrikvarter Forældrene havde også savnet skolen i sommerferien Nye børnehaveklassebørn bydes velkommen Kompetencecentret er blevet malet 14

15 Frirummet Mange unge går rundt og har brug for at lette hjertet. Vi er i en tid, hvor der stilles store krav og høje forventninger til de unge. Vi oplever derfor et stigende antal unge, som har ondt i livet og føler sig ensomme. De taler ikke med deres forældre, og vennerne kan ikke råde, lytte og vejlede som en voksen. Vi sidder to lærere tirsdage (kl ) og torsdage (kl ) i udskolingsbygningen, og vi er parate til at tale med eleverne. Tilbuddet er primært til udskolingselever. 15

16 16 Ferieplan for skoleåret 2009/10 på Engelsborgskolen Vedtaget af skolebestyrelsen Sommerferie (Lørdag den 27. juni) Tirsdag den 11. august Efterårsferie Uge 42 Lørdag den 10. oktober Søndag den 18. oktober Juleferie Onsdag den 23. december - Søndag den 3. januar Vinterferie Uge 7 Lørdag den 13. februar - Søndag den 21. februar Påskeferie Lørdag den 27. marts - Mandag den 5. april St. Bededag Fredag den 30. april Kristi Himmelfartsferie Torsdag den 13. maj Søndag den 16. maj Pinseferie Sommerferie Lørdag den 22. maj Mandag den 24. maj Lørdag den 26. juni de nævnte dage inklusive. Hertil kommer de lørdage og søndage, der ikke er omfattet af ovenstående.

17 This document was created with Win2PDF available at The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only. This page will not be added after purchasing Win2PDF.

EngelsborgNyt. Fremtidens skole

EngelsborgNyt. Fremtidens skole EngelsborgNyt Fremtidens Skole i Lyngby-Taarbæk Kommune - og på Engelsborgskolen Af Liselotte Bendixen, lærer og tovholder på Fremtidens skole, inklusion Lyngby-Taarbæk Kommune er godt i gang med et stort

Læs mere

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole

Nr. 52 marts 2009 årgang 12. Skolebladet. Gårslev Skole Skolebladet Gårslev Skole 2 Indholdsfortegnelse Redaktion... side 4 Nyt fra skolelederen... side 5 Skolebestyrelsen... side 8 Svalebo... side 13 Førskolegruppen... side 18 Kristina og Anja i Klubben...

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår.

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77. Nyt fra skolelederen. Sommerferie en tid mellem to skoleår. Nyt fra skolelederen Sommerferie en tid mellem to skoleår. Midt i travlheden med planlægningen af det nye skoleår skal der også være tid til at kigge lidt tilbage på det netop overståede skoleår. En egentlig

Læs mere

Trivselsambassadører. Idéer til. Din rolle som Trivselsambassadør. kommer I godt i gang! Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED

Trivselsambassadører. Idéer til. Din rolle som Trivselsambassadør. kommer I godt i gang! Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED Udgivet i 2008 i forbindelse med Undervisningsministeriets kampagne Sammen mod mobning af Forældreorganisationen Skole og Samfund Kvægtorvsgade 1 1710 København V tlf.: 3326 1721 E-mail: post@skole-samfund.dk

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

Outrup. Skoleblad 2014

Outrup. Skoleblad 2014 Outrup Skoleblad 2014 2 Forord Velkommen til 6. udgave af skolebladet. Indholdsfortegnelse Forord... 2 Et skoleår på hæld og et spændende skoleår på vej... 3 Skolernes overordnede vejledende ferieplan

Læs mere

BEKÆMPELSE AF MOBNING. gode eksempler fra grundskolen

BEKÆMPELSE AF MOBNING. gode eksempler fra grundskolen BEKÆMPELSE AF MOBNING gode eksempler fra grundskolen Indhold SIDE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Indledning 3 Kan lærerens opførsel legalisere mobning? 4 Klostermarksskolen Samhørighed via venskabsordning 6 Hellevad

Læs mere

INDBLIK Viby Skole Vinter 40. årgang

INDBLIK Viby Skole Vinter 40. årgang INDBLIK Viby Skole Vinter 40. årgang Endeli g sne! Indhold Leder - af Kalle Kristensen s. 3 Novellekonkurrence s. 4 Forsikring af Lars Christensen s. 5 Vittighedskonkurrence s. 5 Nyt ansigt på skolen s.

Læs mere

Juni 2010. Rundhøjskolens skoleblad, 2. årgang, 4. nr.

Juni 2010. Rundhøjskolens skoleblad, 2. årgang, 4. nr. Juni 2010 Rundhøjskolens skoleblad, 2. årgang, 4. nr. Kære læsere. Med fjerde nummer af Rundologien - juni 2010 er skoleåret ved at nærme sig afslutningen. Det har været et virkeligt godt år for Rundhøjskolen,

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009

Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Årsberetning fra Skolebestyrelsen Skoleåret 2008-2009 Skal man sætte en overskrift på skoleåret 2008-2009 kunne det fint være SAMARBEJDE. Overskriften dækker både over det vigtige daglige samarbejde mellem

Læs mere

logo 4-farve børn og fællesskaber

logo 4-farve børn og fællesskaber logo 4-farve MAGASiNET FOR BøRN OG BøRNEFAMiLiER NR. 24 / 10. årgang, JUNi 2010 børn og fællesskaber logo 4-farve 2 Børn i Ballerup / juni 2010 MAGASiNET FOR BøRN OG BøRNEFAMiLiER NR. 24 / 10. årgang,

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Højbladet. INDHOLD Redaktørernes hjørne 2. Det første år, som den nye leder 3. At være klædt på 4. SFO i skolens C-fløj 6. Mellemtrinnets hustur 7

Højbladet. INDHOLD Redaktørernes hjørne 2. Det første år, som den nye leder 3. At være klædt på 4. SFO i skolens C-fløj 6. Mellemtrinnets hustur 7 Højbladet INDHOLD Redaktørernes hjørne 2 Det første år, som den nye leder 3 At være klædt på 4 SFO i skolens C-fløj 6 Mellemtrinnets hustur 7 Skolebestyrelsen har travlt 8 Kunst på mellemtrinnet 9 Trafik

Læs mere

Nr. 1 2008/09. Projekt med honningbier 7.b. September 2008 Mariager Skoles kontaktblad

Nr. 1 2008/09. Projekt med honningbier 7.b. September 2008 Mariager Skoles kontaktblad Læs bl.a. om: Biprojekt i 7.b Hyttetur til Jesperhus Bornholmertur Natur & teknik i 3.b 6. klasserne sov på skolen Fritteren holder fødselsdage September 2008 Mariager Skoles kontaktblad World of Drums

Læs mere

Høng Privatskole. Årsskrift 2009/10. værdier, der spirer! Høng Privatskole 1

Høng Privatskole. Årsskrift 2009/10. værdier, der spirer! Høng Privatskole 1 Høng Privatskole værdier, der spirer! Årsskrift 2009/10 Høng Privatskole 1 Målsætning for Høng Privatskole Høng Privatskole er fra 1898 og har sine rødder i den Grundtvig/Koldske skole samt den private

Læs mere

Bindestregen. En skyfri himmel og stigende varmegrader får eleverne ud af klasselokalerne, - her i fuld gang med at spille rundbold.

Bindestregen. En skyfri himmel og stigende varmegrader får eleverne ud af klasselokalerne, - her i fuld gang med at spille rundbold. Bindestregen SOMMER 2012 En skyfri himmel og stigende varmegrader får eleverne ud af klasselokalerne, - her i fuld gang med at spille rundbold. Augustenborg Skole Bindestregen Skoleblad for Augustenborg

Læs mere

Laurids marts 2000 LAURIDS

Laurids marts 2000 LAURIDS LAURIDS Skoleblad for Laursens Realskole 1 generalforsamling forude Af Ruth Carlsen Så nærmer tiden sig atter for skolens årlige generalforsamling - den foregår i år: onsdag den 26. april så sæt allerede

Læs mere

Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen

Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen Seniorer i Skolen Håndbog En guide til indførelse af Seniorer i Skolen Håndbogen er produceret af arbejdsgruppen: Ruta Aukspole, Dainis Naburgs, Karl-Erik Olsson, Sven Norén, Jørgen Ole Erichsen, Grete

Læs mere

Center for Træning og Udvikling (CTU)

Center for Træning og Udvikling (CTU) Januar Februar Marts Center for Træning og Udvikling (CTU) Noget på Hjertet CTU Ådalen Lederen Skrevet af Henrik Skov Vinteren er over os, med korte dage, lange aftener og nætter. Det kan være temmelig

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Engesvang Boldklub afholder GENERALFORSAMLING Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 12.30 i klubhuset. 12:30 EB s ungdomsvenner 13:00 Håndbold 13:30

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV

KVÆRNDRUP TRUNDERUP GULTVED EGESKOV NR. 8 FEBRUAR 2012 Inde i bladet finder du nyt om byfornyelse, BierParty, mere om forsamlingshusets historie o.m.m. INDHOLD: Side 3 Områdefornyelse Side 5 BierParty Side 7 Turen går til Sri Lanka Side

Læs mere

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse

Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Evaluering af Mangfoldighed og pædagogisk forandringsledelse Et 2½-årigt udviklingsprojekt i Vordingborg Kommune Tredje og afsluttende rapport Maj 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Baggrund og Læsevejledning

Læs mere

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN

ANDERLEDES SKOLEDAG. Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN Folkeskolereformen VELKOMMEN TIL EN ANDERLEDES SKOLEDAG En TEMAAVIS om FOLKESKOLEREFORMENS ELEMENTER - den nye skoledag med mere bevægelse og nye aktiviteter, nye samarbejdspartnere m.m. - og fortællinger

Læs mere

Årsberetning fra skolelederen Personale Administration

Årsberetning fra skolelederen Personale Administration Årsberetning fra skolelederen v. Mette Lisbjerg Personale I dette skoleår oplevede vi, at en medarbejder gik på pension. Det var Niels Ishøj Christensen vores pedel, der i februar trak sig tilbage til

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER Rugvængets Skole 2013-2014

INFORMATIONSFOLDER Rugvængets Skole 2013-2014 INFORMATIONSFOLDER Rugvængets Skole 2013-2014 Rugvængets Skole Rugvænget 10 2750 Ballerup Kommune tlf.nr.: 4477-3277 E-mail.: rugvaengetsskole@balk.dk www.rugvaengetsskole.dk Skolens kontor og telefon

Læs mere

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010

JYSK FODBOLD. Banebryder med bankende. fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8. Juni 2010 JYSK FODBOLD Juni 2010 Banebryder med bankende fodboldhjerte. Portræt af JBU-leder, Johanne Louise Møllere Berg. side 8 Jysk Fodbold er Jydsk Boldspil-Unions officielle fodboldmagasin Kommentar Ud med

Læs mere