Tandlægerne udleverede æbler og vand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tandlægerne udleverede æbler og vand"

Transkript

1 Motionsdag på Engelsborgskolen Motionsdagen er en af de mere traditionsrige dage på Engelsborgskolen. Igen i år blev det en rigtig hyggelig dag, med motion og socialt samvær. Vi har rundet 820 elever på Engelsborgskolen - så det er virkelig blevet en stor skole. Der er også andre skoler der løber i samme område og derfor havde vi i år indkøbt gule bånd som vores børn løb med. Dermed havde vi godt styr på at få de rigtige børn med hjem igen! Tandlægerne udleverede æbler og vand Børnehaveklasse til og med 2. klasse løb en god lille tur ved Bagsværd Sø og Radiomarken. Stemningen var i top og børnene gjorde meget ud af det og gik rigtig meget op i det. Børnehaveklasse til og med 2. klasse varmer op For 7. klasse til og med 9. klasses vedkommende foregik motionsdagen forskellige steder. Eleverne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter, eksempelvis fodbold, hockey, aerobic mm. 3. klasse til og med 6. klasse klar til løb 3. klasse til og med 6. klasse løb en lidt længere rute omkring Bagsværd Sø. Der var mulighed for at løbe ekstra runder, hvilket mange børn benyttede sig af. De ekstra runder blev løbet på samme rute som børnehaveklasse til og med 2. klasse løb. Fodbold på Lyngby Stadion Motionsdagen er planlagt af Vibeke Risgaard, Simon Poulsen og Jens Bonø. De har virkelig lagt et stort stykke arbejde i planlægningen og vi skylder dem alle tre en stor tak for et godt arrangement.

2 2 Engelsborgskolen Engelsborgvej Kgs Lyngby Skolens kontor Skolens fax Skolens ledelse og administration Morten B. Andersen Skoleleder Hanne Vagnø Pedersen Souschef Søren Jespersen Afdelingsleder Lene Hjort Madsen Kontorleder Bonnie Dahl Skolesekretær Annikki West SFO leder Vibeke Heckmann SFO souschef Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Motionsdag på Engelsborgskolen Personer Indholdholdsfortegnelse Madordning på Engelsborgskolen Frugtordning på Engelsborgskolen Akaciehuset Peter Tofteberg SFO Søvighus I Gitte Dollerup SFO Hyldebo Ulla Borde Pilehuset Vibeke Heckmann Fritidsklub Baune Birte Brøns Leder Leder Leder Leder Leder Side 4 Side 5 Side 6 Skovtur for 1. A Cykelprøve 2009 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Aktivt rundt i Danmark Invitation til Åbent Hus Sundhedsplejen: Gunhild Høeg Åse Birk Mortensen Talepædagog Vakant Skolepsyk. Camilla Brørup Dyssegaard Skolevejleder Bente Bech Skolebestyrelsen: Anders Bach Bo Friborg Kristiansen Anders Duedahl-Olesen Helle Koefoed May-Britt Harring Christjansen Merete Malthi Busk Mette Nissen Sanna Schlosser Jesper Andersen-Rosendal Kommunalbestyrelsesmedlem formand næstformand Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Unicefuge og Unicefløb Udskolingsprojekt 3.B på Nivaagaard Forældredatabase og på sigt Sikker chat Seksualundervisning i udskolingen Tur i Parken Legepatruljer Feriekalender for skoleåret 2009/ Redaktion/layout Morten Bøgelund Andersen Tryk: Engelsborgskolen Oplag: Elektronisk skolebald Indlæg til EngelsborgNyt: Bedes sendes til :

3 3 Madordning på Engelsborgskolen Det har været en stor opgave at få en bæredygtig madordning op at stå. Men nu ser det ud som om vi har fundet en rigtig god løsning igennem Det Sunde Køkken. Vi indledte med, at madordningen udelukkende gjaldt for udskolingen. Tanken var at starte med en mindre gruppe af vores elever, dels for at finde ud af hvor god mad der ville blive leveret, og dels for at finde ud af om leverandøren var stabil. Efter lidt mere end en måned med madordningen blev vi enige om at udvide madordningen, således at den nu også dækker mellemtrinnet. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra det store elevråd, og det er vores opfattelse, at madordningen er en succes. Vi vil umiddelbart efter efterårsferien lave en evaluering af ordningen. Her vil vi gerne bede eleverne om at svare på et spørgeskema, som går på kvalitet, udbud og pris. Leverandøren er meget villig til at tilpasse både udbud og pris alt afhængig af elevtilbagemeldingerne og antallet af kunder. Jo flere kunder - jo billigere mad. Der skal lyde en stor tak til de skolebestyrelsesrepræsentanter, som har viet tid til at få denne madordning op at stå. I har gjort en fantastisk indsats. Tak for det. Frugtordning på Engelsborgskolen Frugtordningen er blevet rigtig vel modtaget på Engelsborgskolen. Sidste status fra leverandøren fortalte, at over 120 børn var tilmeldt ordningen. Det er fantastisk flot, og vi håber at flere vil overveje at melde sig til. Som omtalt på ForældreIntra starter der en ny periode op fra den perioden løber frem til den og koster 133,- kr. I kan som sidste gang tilmelde jer på Nogle børn får ikke altid hentet deres frugt i 10-pausen. Det kan enten være på grund af sygdom eller andet fravær, men også fordi de måske glemmer det. Den frugt, der ikke bliver afhentet i 10- pausen, vil fremover blive lagt ud i SFO husene. Her skal også lyde en stor tak til Mad & Måltidsgruppen, som har ydet en stor indsats for at få ordningen op at stå. Tak for den store opbakning I har viet ordningen, og vi ser frem til, at den næste periode med frugtordningen bliver lige så succesfuldt.

4 4 Skovtur i 1.A Af Ditte Vangsgaard Vi havde en dejlig tur til Hareskoven. Vi samlede blade, nødder, bog og agern. Cykelprøve 2009 Af Mina og Laura fra 6.C Nu har vi lavet cykelprøve og teoriprøve. Og fandt nogle fine kogler med muse- og egerngnav. Der var også mange flotte svampe. Nogle fandt endda hjortelort. Egentlig var det ikke særlig svært. Der var mange som klarede det super godt, men også mange som kunne blive bedre i trafikken. Vi fangede også biller og ørentviste. Teoriprøven var det sværeste, fordi der var flere muligheder som virkede realistiske. Vindere: 6.a: Sarah Philbert 6.b: Frederik Steengaard 6.c: Laura Thodberg 6.d: Ida Sørensen

5 5 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Elevrådene for mellemtrinnet og udskolingen har traditionen tro været på Fuglevad Vandmølle. Her har deltagerne fået et indblik i, hvad elevrådet er, og hvordan det virker. Der var mange drøftelser i løbet af dagen om, hvordan elevrådsrepræsentanterne gerne vil udøve indflydelse, hvilke ting de gerne vil arbejde for, hvordan elevrådene bliver endnu mere synlige i det daglige, og så blev der nedsat en række udvalg. Aktiv rundt i Danmark Af Helena - 3.C Vores klasse samt de andre 3. klasser på Engelsborg-skolen har i 3 uger været med i Aktiv rundt i Danmark. Traditionen tro blev der også valgt formand og næstformand. Formanden blev Sofia Matilde Rotovnik fra 9. A. og næstformand blev Sandra Lynge Melhede fra 9.B. Stort tillykke til den nye formand og næstformand, og et varmt velkommen til skolebestyrelsen skal også lyde. Tak til alle elevrødder for en rigtig god tur, for jeres engagement, og så glæder vi os til at se, hvordan elevrådets arbejde vil bære frugt i fremtiden. Elevrådsturen til Fuglevad Vandmølle blev planlagt af Helle Wendel Nielsen og Merete Daugaard. Helle er til daglig læreransvarlig for udskolingens elevråd, mens Merete er ansvarlig for mellemtrinnets elevråd. Stor tak til Helle og Merete for deres daglige indsats for elevrådene på Engelsborgskolen. Aktiv rundt i Danmark betyder at man skal røre sig altså løbe meget og spise sundt. Vi har løbet i 12 min. rundt om Grønningen hver morgen og bagefter leget frikvarters lege i 10 min. vi legede fx dåseskjul, kædefange, to mand frem for en enke løb og masser andre sjove lege. Vi fik også en stor plakat, hvor vi talte sammen, hvor mange energipoint vi havde i alt og hvor sunde vi var. Jeg synes det har været 3 rigtig sjove uger fordi vi løb meget og fordi det var sjovt at være sunde, og det vil vi fortsætte med.

6 6 Åbent hus i forbindelse med Unicef Ugen Som et led i Unicef ugen inviterer Engelsborgskolen til Åbent Hus Onsdag den 4. novem ber Kl Her vil være udstillinger, koncerter, skopudsere, Tombola, madboder, salg af krydderier, salg af malerier, loppemarked mm. Alle indtægter på dagen går ubeskåret til Unicefs skoleprojekter på Madagaskar. Alle er velkomne forældre, bedsteforældre, søskende, onkler, tanter mfl. Vi krydser fingre for det gode vejr og omdanner skolegården til et gedemarked. Lad os i fællesskab støtte den gode sag, nyde det sociale samvær og få en rigtig sjov dag.

7 7 Unicefuge på Engelsborgskolen Som omtalt på ForældreIntra og på forrige side i denne udgave af EngelsborgNyt så inviterer skolen til Åbent Hus onsdag den 4. november fra kl Vi inviterer alle med tilknytning til skolen. Det vil sige børn, forældre, søskende, bedsteforældre, venner m.fl. Selve Unicef ugen tjener flere formål. Dels arbejder vi i ugen under overskriften Børns levevilkår i den 3. verden, hvilket betyder, at vores elever vil komme til at stifte bekendtskab med netop børns levevilkår i den tredje verden. Så tjener ugen også det formål at indsamle penge til fattige pigers skolegang på Madagaskar - her spiller Åbent hus arrangementet en særlig rolle. Endelig tjener ugen og Åbent Hus arrangementet også det formål, at vi alle sammen kommer lidt tættere på hinanden. Det er en fantastisk mulighed for at samle alle skolens aktører til en forhåbentlig rigtig sjov og festlig eftermiddag/aften. Ugen starter torsdag den 29. oktober og slutter officielt med Åbent Hus arrangementet. Torsdag og fredagen efter vil blive brugt til oprydning og evaluering. Alle børn møder som udgangspunkt fra kl i ugen. Der kan dog være justeringer alt afhængig af hvad de enkelte årgangsteams planlægger. Mere information om dette følger på ForældreIntra. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke for alle de fine gaver, vi har modtaget til Tombolaen. Rigtig mange forældre har leveret gaver - enten fra gemmerne derhjemme eller fra deres arbejdspladser. Tusind tak for det. Lyngby Tømmerhandel har også leveret nogle fine gaver - så mon ikke mændene kigger forbi Tombolaen. Vi modtager naturligvis stadig gerne gaver - så Tombolaen bliver endnu mere attraktiv. Unicef Sponsorløb Engelsborgskolen forsøger at gøre en del ved sundhedsindsatsen. Det være sig fredagsløb i SFO, inspirerende udendørsarealer, motionsdagen, frugtordning, madordning, udskolingsprojekt mm. I den ånd har vi valgt at lave et Unicef Sponsorløb i Unicef ugen. Det betyder, at alle klasser skal løbe en time på et givent tidspunkt i løbet af ugen. Børnene løber på en 600 meter opmålt bane, og de løber som sagt i 1 time. Børnene vil få sponsorkontrakter med hjem inden løbet, og her kan man så sponsorere et beløb pr. omgang barnet løber. Det kan eksempelvis være 1. kr., 2. kr. eller 5. kr. Alle børn er velkommen til at tegne mere end en kontrakt. Alle børn har fået udleveret to kontrakter, og der kan hentes flere på skolens hjemmeside under Aktuelle Meddelelser. Vi håber, at initiativet vil blive vel modtaget, og at vi også denne vej rundt kan indsamle nogle penge. Der er hjemsendt et forældrebrev vedr. Unicef løbet. Her vil I kunne læse mere om løbet. Vi vender tilbage med mere nyt angående ugen efter efterårsferien.

8 8 Udskolingsprojekt Vores udskolingsprojekt omkring fokus på en sundere hverdag er startet op. Vi startede med et brag i Lyngby Hallen, hvor vi havde besøg af Rikke Rolf som er sundhedsekspert, Poul Hansen som er fodboldekspert og Chris MacDonald. Der var stor begejstring omkring formiddagen, og vi har efterfølgende hørt, at der er mange af udskolingseleverne, som har taget projektet til sig. Ud over at vi konkurrerer internt klasserne imellem her på Engelsborgskolen - så konkurrerer vi også mod vores naboskole Lindegårdsskolen. Første løbetest er netop overstået og her trak 9.C her på Engelsborgskolen det længste strå. Projektet handler i korte træk om at være opmærksom på, hvad man spiser, hvordan man lever, og hvor meget motion man får. Vi har lavet en konkurrence klasserne imellem, hvor hver klasse får lavet en løbetest fire gange i løbet af dette skoleår. Den klasse, der rykker mest procentuelt fra gang til gang, vinder en af de flotte klassepræmier. Præmien var en tur i Parken for at se topbraget mellem FC København - Esbjerg. Stort tillykke til 9.C. Når man laver et udviklingsprojekt som dette her, handler det om, at der er sammenhæng i tingene. Madordningen og frugtordningen skal således ses som en vigtig del af udviklingen af sunde vaner. Det er glædeligt at se det store engagement som, alle udskolingsklasser investerer i projektet, og vi glæder os til at følge projektet fremadrettet.

9 9 Kristendomsundervisning behøver ikke at foregå i klasselokalet! Af Mette Lemb 3.b drog d af sted til Nivaagaards Malerisamling, som en del af skoleårets kristendomsundervisning. Som forberedelse til besøget havde klassen fået gennemgået nogle bibelske fortællinger. Da vi kom op til museet, var det dog ikke malerierne, som optog børnene i første omgang, men visheden om, at det var på dette museum Rembrandttyveriet havde fundet sted. Heldigvis kunne rundviseren sætte sig ind i 3. klassers interesse og fortalte levende om tyveriet. Herefter var børnene klar til rundvisning og undervisning. Efter gennemgangen af flere malerier, blev børnene udstyret med papir og farveblyanter og kunne nu selv vælge et billede, som de dybt koncentreret lavede en skitsetegning af. Først blev en del malerier af Jesus og Jomfru Maria forklaret og gennemgående for alle billederne, på trods af at de var malet af forskellige kunstnere/på forskellige tidspunkter, var farvevalget på Jomfru Marias tøj: Hvidt, som symboliserede uskyld, blåt: som symboliserede blåt (kongeligt) blod i årene og rødt, som både kunne symbolisere kærligheden og Marias vished om Jesus død. Billedet viser haven på Nivaagaards Malerisamling.

10 10 Foræ ldredatabase og så på sigt Engelsborgskolen har ansøgt om midler fra en kommunal udviklingspulje, som tjener det formål at øge samarbejdet mellem civilsamfundet og offentlige institutioner. Vi har fået midler til at søsætte et projekt, som vi har taget tilløb til igennem længere tid. I første omgang handler det om at opbygge en forældredatabase og på sigt en virksomhedsdatabase over ressourcer, som kan bruges i dagligdagen her på Engelsborgskolen. Vi har en meget engageret forældregruppe her på Engelsborgskolen. Det viser sig i det daglige og ved særlige lejligheder. 100 års fødselsdagen er et godt eksempel, og vores Unicef uge er et andet godt eksempel, hvor forældre har budt ind med kompetencer, der spænder meget bredt. De kompetencer, som vores omkring 2500 forældre har, kunne vi godt tænke os at systematisere og bruge oftere. Det overordnede mål for projektet: Målet med projektet er at sikre en høj kvalitet i undervisningstilbud, fritidstilbud og forældrearrangementer på Engelsborgskolen. Vi har dygtige og kompetente undervisere og fritidspædagoger, men må erkende, at vi ikke kan dække alle områder af den store vidensamling, vi har i den globaliserede verden i dag. Derfor ønsker vi at gøre brug af eksterne samarbejdspartnere, som på frivillig basis understøtter dagligdagen på Engelsborgskolen. Konkretisering af mål, delmål, og konkrete målepunkter: 1. Skabe kontakt til den store forældregruppe vi har på skolen. Igennem forældrekontakten udvikles en Forældrebank, hvor skolens ansatte kan finde inspiration til eks. oplægsholdere, ekskursionssteder mm. i undervisningsog fritidsregi. 2. Skabe kontakt til det store lokalområde vi befinder os i. Igennem lokalområdet, og dermed civilsamfundet, ønsker vi at videreudvikle På sigt skal databasen udvikles til også at gælde lokale virksomheder, sportsklubber, plejehjem mm. I vil i ugerne efter efterårsferien modtage en folder, og så vil I kunne se forskellige indslag på ForældreIntra, skolens hjemmeside og på plakater rundt omkring på skolen. Her vil vi informere om databasen, hvordan det virker, sikkerheden i de eventuelle oplysninger I giver mm. På modsatte spalte kan man læse mere om projektets overordnede mål. Vi håber, at I vil bakke om dette nye tiltag - til glæde og gavn for alle børn på Engelsborgskolen. forældrebanken til at omfatte lokale virksomheder, plejehjem, sportsklubber, uddannelsesinstitutioner mm. Understøtte lærere og pædagogers mulighed for at trække på udefrakommende kompetencer til områder, der arbejdes med i skole og SFO regi. Det kan eksempelvis være: En klasse, der arbejder med kunsthistorie, får besøg af en kunsthistoriker. En klasse, der arbejder med 2. verdenskrig, får besøg af EN modstandsmand fra det nærtliggende plejehjem. En SFO ekskursion til den lokale brandstation, hvor de bliver vist rundt på stationen.

11 11 Sikker Chat Af Benedikte Tuxen Flere og flere unge har en profil på nettet... og alle sender mange sms hver dag... Det er en digitaliseret verden, vi lever i, på godt og ondt. Hvad skriver man, og hvor går grænsen??? Desværre er der en del unge, som kommer galt afsted med deres budskaber på nettet og via sms. En del børn og unge oplever både trusler og mobning på nettet. Nogle børn og unge er ikke klar over, at "Brian" på 15, som de har lavet en aftale med i Lyngby storcenter, måske hedder "Bjarne" og er 50 år... Nogle piger sender også nogle kraftige signaler via deres tekst og profilbillede, og tit er de ikke selv klar over, hvilke signaler de sender...unge bliver jo bombarderet med reality-programmer, musikvideoer og lign. med kraftige seksuelle undertoner.. Det påvirker selvfølgelig dem i deres selvopfattelse. Derfor har skolen i samarbejde med SSP, samt klubben Baune lavet et arrangement for skolens 5. klasser, hvor SSP- konsulent Linda Krúger fra Gladsaxe Kommune kommer og laver et oplæg for børnene i skoletiden 11. November. Linda har stor erfaring i at holde oplæg om emnet for både børn og forældre. Samme aften kl , lægger Baune lokaler til et arrangement for forældrene til 5. klasses børnene. Mange forældre bliver særdeles overraskede, når de ser deres børns profiler, og det er utroligt vigtigt, at forældrene også er " på banen" og kender til deres børns liv og færden på nettet... I vores fortravlede verden er det mere vigtigt end nogensinde, at forældrene blander sig og taler med deres børn om, hvad de går og laver... Arrangementet er forebyggende, og vi mener, det er vigtigt at snakke om netetik allerede på dette klassetrin. Seksualundervisning i udskolingen Af Benedikte Tuxen unge mellem 18 og 25 år kan være smittet med sexsygdommen klamydia, der kan medføre sterilitet, hvis den ikke behandles i tide... Alt for mange unge forlader folkeskolen uden den nødvendige viden omkring seksualitet, sexsygdomme, prævention og abort. Derfor har skolen besluttet, at alle elever i udskolingen skal have 2 timers undervisning om året. Emner er selvfølgelig forskellige og tilpasset de unges alder og udvikling. Debutalderen er heldigvis stadigvæk i slutningen af det 16. år, og på trods af at vi lever i en ekstrem pornofikseret verden, så har debutalderen været den samme i mange år. Det er dog mere end før nødvendigt, at de unge møder et voksent og åbent modspil, der kan give den fornødne støtte og tryghed til at stille spørgsmål og afprøve standpunkter. Sammen med eleverne vil jeg forsøge at få dem til at reflektere over deres egne grænser, styrke dem i at det er okay at sige nej, og at det er vigtigt, at den unge selv kender sine grænser. Snak om følelser og forelskelse er især et fokuspunkt, og hvordan man behandler hinanden. Seksualitet er jo forbundet med mange følelser, og netop respekten og accepten omkring generthed, forskellige erfaringer og for de flestes tilfælde ingen erfaringer, er utrolig vigtig, når man snakker seksualitet med unge. Et obligatorisk emne er desuden prævention, og oplysning om sexsygdomme. Jeg har nu været inde i alle 9. klasser, og det er skønt at opleve, hvor videbegærlige, interesseret og alligevel oplyste mange af de unge er. Det er vidunderligt at mærke, at de unge passer på hinanden og respekterer hinandens grænser. Alle klasser får besøg igen til foråret, hvor jeg samler op på spørgsmål, der måtte være og tester dem i deres helt konkrete viden om forskellige emner...

12 12 FCK blev sunget hjem Af Emilie og Annabel 9.c Trods hård konkurrence fra de andre klasser, havde vi i 9.c det bedste kondital i den første bip-test i hele udskolingen. Det resulterede i, at vi fik gratis billetter til fodboldkampen, FCK og Esbjerg i parken. Kampen fandt sted i søndags (d. 4. oktober) en meget kold og blæsende dag. I parken så det ellers ikke ud til at genere nogen, at det var koldt. Humøret og stemningen var i top hos FCKfansene, som sang den ene hyldestsang til spillerne efter den anden. Hen mod slutningen af kampen, var stemningen ikke blevet dårligere, da der tegnede sig en sejr til FCK erne, som også havde den fordel at være på hjemmebane. Den endelige sejr blev på 2-1 til FCK. Kampen havde været spændende og noget af en oplevelse - især for dem af os i 9.c, som ikke havde været til en rigtig fodboldkamp før. Alle hyggede sig, og det gav os ny kampånd til at gøre en ekstra indsats for at prøve at vinde næste bip-test. Legepatrulje på Engelsborgskolen Af Liselotte Bendixen Vi vil i skoleåret 2009/10 at sætte fokus på lege i frikvartererne særligt i vores indskolingsområde. Vi har i de foregående skoleår brugt en del ressourcer på indretning af indskolingens skolegård med legestativer, boldbure, legehuse, sandkasser samt nedbrændninger af forskellige felter til leg og læring, eks. hundredetavle, alfabet, målskive og oste -baner. Derudover har arealet mindre grønne områder med græs og beplantning. Vi ønsker nu at sætte fokus på indholdet af frikvarterslegene. Vi har oplevet, at hvis der foregår en fællesleg med en voksen eller en af de store elever, hvor alle, uanset klassetrin, er velkommen, er der en del børn, der kommer til og meget gerne vil være med. Det har givet nye legesituationer, hvor børnene har fået en positiv oplevelse med andre børn på tværs af klasser og klassetrin. Dette vil vi gerne lave en systematisering omkring, således at vi yderligere styrker indholdet af frikvartererne positivt. Vi har fra andre skoler hørt om positive erfaringer med legepatruljer, hvor store elever hjælper til med at sætte lege i gang i frikvartererne. Desuden har vi fra Århus hørt om et legefelt i skolegården, hvor elever, der ikke har nogen at lege med kan stille sig og via legepatruljerne blive involveret i de lege som foregår. Vi vil rette vores fokus ad to veje. Dels indføre en formaliseret legepatrulje på skolen og dels opbygge en inkluderende kultur blandt børnene på skolen. Vi har valgt en ansvarlig lærer for projektet og planlægger kurser for de store elever, der skal deltage i projektet. Desuden planlægger vi at Det lille Elevråd skal arbejde med et oplæg, der skal formidles ud i de enkelte klasser til arbejde med en videreudvikling af frikvarterskulturen i indskolingen på Engelsborgskolen. Projektet rækker flere år ud i fremtiden og vil således være undervejs i de kommende skoleår.

13 13 Besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen Vi havde i august måned besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen. Folketingsgruppen afholdt sommermøde i Gentofte og havde et ønske om at besøge Engelsborgskolen. Gruppen fik en rundvisning på skolen, og vi fortalte lidt om hvad Engelsborgskolen arbejder med, og der blev lyttet interesseret. Nedenfor følger lidt billeder fra dagen. Velkomst ved flagstangen og præsentation af vores nye gamle Skole Indskolingshuset vises frem og der lyttes interesseret om den integrerede indskoling Præsentation af læringsstile og vores nye nedbrændinger i asfalten Sundhedsguide Birgitte Thorsell fortæller om vores indsats omkring sundhed og trivsel

14 Billeder fra den første tid i det nye skoleår På første arbejdsdag efter sommerferien havde vi besøg af professor Niels Egelund Taltavlen blev flittigt brugt på første skoledag Danseopvisning i et spisefrikvarter Forældrene havde også savnet skolen i sommerferien Nye børnehaveklassebørn bydes velkommen Kompetencecentret er blevet malet 14

15 Frirummet Mange unge går rundt og har brug for at lette hjertet. Vi er i en tid, hvor der stilles store krav og høje forventninger til de unge. Vi oplever derfor et stigende antal unge, som har ondt i livet og føler sig ensomme. De taler ikke med deres forældre, og vennerne kan ikke råde, lytte og vejlede som en voksen. Vi sidder to lærere tirsdage (kl ) og torsdage (kl ) i udskolingsbygningen, og vi er parate til at tale med eleverne. Tilbuddet er primært til udskolingselever. 15

16 16 Ferieplan for skoleåret 2009/10 på Engelsborgskolen Vedtaget af skolebestyrelsen Sommerferie (Lørdag den 27. juni) Tirsdag den 11. august Efterårsferie Uge 42 Lørdag den 10. oktober Søndag den 18. oktober Juleferie Onsdag den 23. december - Søndag den 3. januar Vinterferie Uge 7 Lørdag den 13. februar - Søndag den 21. februar Påskeferie Lørdag den 27. marts - Mandag den 5. april St. Bededag Fredag den 30. april Kristi Himmelfartsferie Torsdag den 13. maj Søndag den 16. maj Pinseferie Sommerferie Lørdag den 22. maj Mandag den 24. maj Lørdag den 26. juni de nævnte dage inklusive. Hertil kommer de lørdage og søndage, der ikke er omfattet af ovenstående.

17 This document was created with Win2PDF available at The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only. This page will not be added after purchasing Win2PDF.

Den traditionsrige translokation. Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring.

Den traditionsrige translokation. Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring. Den traditionsrige translokation Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring. En af de mere grundfæstede traditioner er translokationen for 9. klasserne.

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 9. oktober 2014 Nyhedsbrev nr. 55 Skolefrugt Efter en pause på et par år, giver vi igen mulighed for, at eleverne på Nørreskov-Skolen kan købe frugt. Vi har

Læs mere

Skolebussernes holdeplads

Skolebussernes holdeplads www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 7. november 2012 Nyhedsbrev nr. 44 Fra skolebestyrelsen: Skolebestyrelsesmøde I sidste nyhedsbrev bragte vi en oversigt over skolebestyrelsesmedlemmerne. Der

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009. Vores åbningstider: Mandag - fredag kl. 13.00-18.00 I ferier kl. 8.00-18.00

Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009. Vores åbningstider: Mandag - fredag kl. 13.00-18.00 I ferier kl. 8.00-18.00 Dagklubben: BASEN, Fyrrekrattet 1, 2630 Taastrup 43 35 28 28 www.basen.htk.dk Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009 Vores åbningstider: Mandag - fredag kl. 13.00-18.00 I ferier kl. 8.00-18.00

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015

Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Sommerferiehilsen fra Lind Skole juni 2015 Afslutningen på dette skoleår er ved at være en realitet. Det har været et anderledes skoleår med ændringer og nye krav, der skal implementeres i forhold til

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Årskalender 2014 2015

Årskalender 2014 2015 Årskalender 2014 2015 Version 1.0 opdateret den 28. juni 2014 August 11. Første skoledag 9.00 Alle møder ind. Alle mødes ved flagstangen og 0. klasse hjælper med at hejse flaget, mens vi synger I Østen

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Toftegårdsskolens indskoling Hus A, Hus B og Hus C. En sommerhilsen fra os i indskolingen

Toftegårdsskolens indskoling Hus A, Hus B og Hus C. En sommerhilsen fra os i indskolingen SKEMAFOLDER - 14/15 Toftegårdsskolens indskoling Hus A, Hus B og Hus C. En sommerhilsen fra os i indskolingen Skoleåret er nu slut, og vi har haft et travlt år med forberedelser til det kommende skoleår,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14

Holme SKole på vej mod nye udfordringer. - velkommen til skoleåret 2013-14 Holme SKole på vej mod nye udfordringer - velkommen til skoleåret 2013-14 2 Velkommen til det nye skoleår Velkommen tilbage til Holme Skole efter en forhåbentlig dejlig sommerferie. Vi har lagt et turbulent

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Nymarksskolen baserer sit pædagogiske arbejde på overbevisningen om, at barnet eller den unge er et unikt menneske. Dette Menneske skal føle sig set

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Tryghed. Faglig kompetence. Engagement. Ansvarlighed. Ærlighed. Ligeværd

Tryghed. Faglig kompetence. Engagement. Ansvarlighed. Ærlighed. Ligeværd Tryghed Faglig kompetence Engagement Ansvarlighed Ærlighed Ligeværd CHARLOTTESKOLEN Charlottegårdsvej 1 2640 Hedehusene Tlf.: 43 35 23 40 Fax: 43 35 23 46 E-mail: charlotteskolen@htk.dk www.charlotte-skolen.skoleintra.dk

Læs mere

- et informationsbrev fra ledelsen.

- et informationsbrev fra ledelsen. MÆLKEVEJEN SOMMER 2014. - et informationsbrev fra ledelsen. Efter et dejligt og solrigt forår er det nu sommerferietid. Foråret har været en travl tid for både børn og voksne på skolen, så noget af det

Læs mere

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre onsdag d. 07. marts 2012-02-28 Årsberetning: Jeg vil gerne starte med at byde jer alle sammen velkommen til vores årlige møde med jer forældre. En aften

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Information omkring næste skoleår

Information omkring næste skoleår Information omkring næste skoleår Kære forældre til elever på Skolecenter Jetsmark Sommerferien nærmer sig og vi skal sige farvel til en velkendt skoledag og goddag til en ny og anderledes skoledag. Ikke

Læs mere

Flakkebjerg Skole Flakkebjerg Hovedgade 34, 4200 Slagelse Tlf.: 58186186 Fax 58186014 E mail: Chpau@slagelse.dk

Flakkebjerg Skole Flakkebjerg Hovedgade 34, 4200 Slagelse Tlf.: 58186186 Fax 58186014 E mail: Chpau@slagelse.dk Praktiske oplysninger Flakkebjerg Skole Flakkebjerg Hovedgade 34, 4200 Slagelse Tlf.: 58186186 Fax 58186014 E mail: Chpau@slagelse.dk Velkommen til skoleåret 2009/10. Denne folder er fyldt med praktiske

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Aktive forældre er en forudsætning for en god skole. Engelsborgskolen

Aktive forældre er en forudsætning for en god skole. Engelsborgskolen Aktive forældre er en forudsætning for en god skole Engelsborgskolen Indhold Aktive forældre er en forudsætning for en god skole 4 Hvorfor er kontaktforældrerollen vigtig? 4 Hvilken rolle kan kontaktforældrene

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd

Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd 1 Tilbagemelding til arbejdsgrupperne fra: Involveringsmøde 9/9 for elevrådsformænd - og næstformænd Tema Indhold 1 Hvordan ser en god skoledag ud? At få eleverne til at være mere aktive end de er normalt.

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18

Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18 Emne _Sundhed ved fødsel både før og efter ind tænkt ressourcesvage familier f.eks. 1 + 4 alm. Gruppes nr. 6_ Nr. 18 Sundhedsfremme i tidlig stadie Sundhedsplejen + frivillige Sundhedsplejen + frivillige

Læs mere

ForældreINFO OKTOBER 2014

ForældreINFO OKTOBER 2014 ForældreINFO OKTOBER 2014 Motionsdag fredag den 10. oktober Traditionen tro afholder også Thomasskolens motionsdag fredagen før efterårsferien. Alle elever møder omklædte kl. 08:20 og har fri efter frokost

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Skolebladet. God sommerferie

Skolebladet. God sommerferie Skolebladet God sommerferie Sommerferie I skrivende stund er der helt stille på Torslev Skole. Forberedelserne til aftenens brag af en dimissionsfest er på plads, og vi glæder os til det sidste hyggelige

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. maj Fredagsbrev nr. 782 Næste uge: 24. maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. maj Indvielse af bålhytte Fællesfoto kl. 09.30(udenfor) Naturskolen 4.kl. Oprykningsdag Dyredag

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole Forsikring: Du/I skal selv tegne ulykkesforsikring på Jeres barn/børn, da SFO/skole/kommunen ikke har en forsikring som dækker børnene. Information 2013 Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole 12

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. ONSDAG DEN 28. SEPTEMBER 2011 KL. 19.00 PÅ DALGAS Referat

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. ONSDAG DEN 28. SEPTEMBER 2011 KL. 19.00 PÅ DALGAS Referat ÅDALSKOLEN SKOLEBESTYRELSEN ONSDAG DEN 28. SEPTEMBER 2011 KL. 19.00 PÅ DALGAS Referat DAGSORDEN: 1. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde. 2. Elevråd (LC dagsorden) 3. Opfølgning fra sidste

Læs mere

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig!

Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen. Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! N vember Sidste måneds vinder af tegnekonkurrencen blev Katrine 2.B tillykke! 2 Vinderen af Sudoku konkurrencen blev Nicolai fra 5.B også et stort tillykke til dig! Om den alternative uge før efterårsferien:

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014 SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014 Kære forældre til elever på Høje Kolstrup Skole! Skolebestyrelsen afgiver hvert forår en årsberetning om året der gik i skolebestyrelsen, hvor forældrene informeres

Læs mere

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014.

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014. EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2014. Denne plan redegør for evalueringsresultaterne og opfølgningsplan på Tybjerg Privatskole for kalenderåret 2014. Den er afsluttet og offentliggjort på skolens hjemmeside,

Læs mere

Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole

Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole Indhold Hvem er vi?...............................s. 3 Faglig udvikling for alle.........................s. 4 Tryg skolegang.............................s.

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE om skolestart for kommende børnehaveklassebørn på Skæring Skole November 2014 Program for aftenen Velkomst v. Anne Schwartz, Skoleleder Fælles sang Orientering om - Skæring

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen Værdiregelsæt for INDHOLD 1. Skolens profil 2. Skolens værdier 3. De gensidige forventninger 4. Skolens principper 5. Trivsel og antimobbestrategi 6. Ordensreglerne 7. Sanktionerne 8. De praktiske forhold

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Køng Idrætsfriskole. Informationsfolder. Køng Idrætsfriskole Juli 2014

Køng Idrætsfriskole. Informationsfolder. Køng Idrætsfriskole Juli 2014 Køng Idrætsfriskole Informationsfolder Køng Idrætsfriskole Juli 2014 1/7 Velkomst Denne folder skal gerne give en række informationer om så det forhåbentlig er nemt og let for Jer at være eller blive en

Læs mere

Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009

Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009 Dagklubben: BASEN, Fyrrekrattet 1, 2630 Taastrup 43 35 28 28 www.basen.htk.dk Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009 Vores åbningstider: Mandag - fredag kl. 13.00-18.00 I ferier kl. 8.00-18.00

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012 Forældremøder på Kalbyris 4.-5. klasser august-september 2012 Trivsel og forældresamarbejde Forældrerådet Vi starter tættest på jer I klassen er det vigtigt at skabe god trivsel både blandt elever, forældre

Læs mere

Årsplan 5. klasse 2010-2011

Årsplan 5. klasse 2010-2011 Årsplan 5. klasse 2010-2011 Hvad skal der ske? Hvornår? Hvordan? Med hvilket formål? Opstart + Gul intro Uge 32 Emneuge Uge 33 Se infobrev Se infobrev Kloge Åge Personkarakteristik Uge 34 og 35 Ud fra

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Vi har også denne gang i visse tilfælde sendt detaljerede oplysninger direkte til de af jer, de vedrører, så oplysningerne kommer tættere på.

Vi har også denne gang i visse tilfælde sendt detaljerede oplysninger direkte til de af jer, de vedrører, så oplysningerne kommer tættere på. April nyt. Alle. Vi har kun haft få ting at orientere om i januar og februar, så vi har valgt denne gang at samle diverse oplysninger op her ved marts tide. Vi har denne gang vovet os frem med en kort

Læs mere

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015

Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 Dagsorden og referat fra stort forældremøde på GKF den 15. januar 2015 1. Sang og velkomst 2. Orientering fra skolen v. Palle Fogh 3. Orientering fra bestyrelsen v. Marie N. 4. Præsentation af Marietta,

Læs mere

Efter rundturen i Pilehuset blev de levende lys slukket på Luciabrude og Luciasvende.

Efter rundturen i Pilehuset blev de levende lys slukket på Luciabrude og Luciasvende. Luciaoptog på Engelsborgskolen Traditionen tro blev der i december måned gået Lucia på Engelsborgskolen. I forbindelse med om og udbygningen kunne vi ikke bare gøre, som vi plejer. For første gang i mange

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Engdalskolen SKOLENYT

Engdalskolen SKOLENYT Engdalskolen SKOLENYT Maj 2013 Det orange hus Skolens nye tilbygning er ikke længere til at overse - en orange bygning, som skiller vandene i Brabrand, står snart klar til indflytning. På skolen glæder

Læs mere

Fraværende: Gro Kjær og Lone Pedersen, Trine Mette Petersen, Tobias Karlsen7D, Camilla Kansberg,

Fraværende: Gro Kjær og Lone Pedersen, Trine Mette Petersen, Tobias Karlsen7D, Camilla Kansberg, Skolebestyrelsesmøde mandag den 9.03.2015 kl. 19.00 21.30 Mødested: Ørstedskolen lokale 4.0.34 Referat: Deltagere: Solveig Stürup, Heidi Kaae Meyer, Jan Steendorph Petersen, John Petersen, Søren Sørensen,

Læs mere

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014

NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 NYHEDSBREV OG SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING JUNI 2014 Så er endnu et skoleår ved at være gået. Hvor blev det år lige af!!!! Det er fantastisk dejligt vejr, solen skinner og børnene hygger sig i skolegården.

Læs mere

TJØRNEGÅRDSSKOLEN Gentofte Kommune

TJØRNEGÅRDSSKOLEN Gentofte Kommune Nyhedsbrev juni 2012 Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og næste års planlægning er på plads. Vores 9. klasser har allerede holdt sidste skoledag med fest og farver. Alt foregik i god ro og orden,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013

Antimobbestrategi for Kongevejens Skole. Gældende fra Januar 2013 KONGEVEJENS SKOLE Antimobbestrategi for Kongevejens Skole Gældende fra Januar 2013 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil sikre et trygt undervisningsmiljø, hvor børn og unge trives og

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

NYHEDSBREV. Maj 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen

NYHEDSBREV. Maj 2015 HORSENS KOMMUNE. Højvangskolen NYHEDSBREV Maj 2015 HORSENS KOMMUNE Højvangskolen Inspektørens spalte men stabilt fremmøde er vigtigt. Det er også vigtigt, at alle elever møder til tiden. Man mister jo ikke bare 5 minutters læring ved

Læs mere

Kragenyt april 2014 Indhold

Kragenyt april 2014 Indhold Kragenyt april 2014 Indhold Forår på Kragelundskolen Kragelundskolen og den nye reform Infomøde for forældre Valg til skolebestyrelsen Nye personalefaciliteter og håndværk/design. Kalender april juli 2014

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. marts 2015 Fredagsbrev nr. 816 Næste uge: 28.marts 02.april 05.april Konfirmation i Korskirken Påskeferie Skole igen Lærermøde Forældrerådsmøde Skov.bh.haven 5.kl.forældre

Læs mere

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted 1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Beskrivelse af praktiksted Bekendtgørelsens tekst 14: Praktikstedet udarbejder en praktikstedsbeskrivelse, der skal indeholde følgende: 1)Beskrivelse af praktikstedet, herunder

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Årre Skole Årg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Indhold En god og en dårlig nyhed... 3 Sikringstiltag på Årre Skole... 4 Julehilsen fra Fritteren... 4 Hvad betyder alt det, vi går og siger... 5 Skolesocialrådgivere...

Læs mere

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Marts 2012. Nyhedsbrev nr. 4. Indholdsfortegnelse

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Marts 2012. Nyhedsbrev nr. 4. Indholdsfortegnelse Marts 2012 PÅ VEJ MOD NY SKOLE Nyhedsbrev nr. 4 Indholdsfortegnelse Børnehaveklasserne skal være på Parkvejskolen...2 7. til 9. klasse skal gå på Kajerødskolen næste skoleår...3 Præsentation af den nye

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30

Folkeskolereformen. Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 Folkeskolereformen Informationsmøde Torsdag den 19. juni 2014 kl. 19 20.30 1 Program for aftenen Velkomst og program Folkeskolereformen overordnet set Folkeskolereformen på BRS Arbejdsprocessen med folkeskolereformen

Læs mere

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk Sådan bliver dit barns skoledag En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning gladsaxe.dk Efter sommerferien møder eleverne ind til en ny og anderledes skoledag med flere stimer, mere

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Årsrapport for Rønbækskolen 2010/2011

Årsrapport for Rønbækskolen 2010/2011 Årsrapport for Rønbækskolen 2010/2011 Favrskov kommune. 1. Resumé Målsætninger og initiativer: I år var målet at alle elever skulle deltage i målingerne til SSN. Der var 98 % af skolens elever der deltog.

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev

Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev Fredagsbrev uge 23-2012 Side 1 Indledning Side 3 Filuren Side 2 Side 4 Kalender, kontakt mm. Side 2 Pressemeddelelse Side 6 Balloner og Gud Så blev det

Læs mere

23. april 2010. set fra en broadcasters synspunkt. Hanne Sønderby, TV 2 Jura

23. april 2010. set fra en broadcasters synspunkt. Hanne Sønderby, TV 2 Jura FEMR 23. april 2010 Den nye spillelov set fra en broadcasters synspunkt Hanne Sønderby, TV 2 Jura Lovens im plikationer for TV 2 Reklameområdet: Håndtering af af det det hidtidige hidtidige forbud forbud

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter:

Beskrivelse af skoledagens aktiviteter: Kort beskrivelse af 1a s læringsmiljø: Undervisningen og skoledagen er inspireret af TEACCH. Således er klassen indrettet med fællesbord samt et arbejdsbord til hver elev, som er afskærmet for at opnå

Læs mere

Nyt fra indskolingen

Nyt fra indskolingen Kære forældre Skolernes vinterferie står for døren, og vi vil gerne indledningsvis ønske alle vore elever og forældre en rigtig god uge 7. Igennem hele det sidste år har det været skolebestyrelsens og

Læs mere