Tandlægerne udleverede æbler og vand

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tandlægerne udleverede æbler og vand"

Transkript

1 Motionsdag på Engelsborgskolen Motionsdagen er en af de mere traditionsrige dage på Engelsborgskolen. Igen i år blev det en rigtig hyggelig dag, med motion og socialt samvær. Vi har rundet 820 elever på Engelsborgskolen - så det er virkelig blevet en stor skole. Der er også andre skoler der løber i samme område og derfor havde vi i år indkøbt gule bånd som vores børn løb med. Dermed havde vi godt styr på at få de rigtige børn med hjem igen! Tandlægerne udleverede æbler og vand Børnehaveklasse til og med 2. klasse løb en god lille tur ved Bagsværd Sø og Radiomarken. Stemningen var i top og børnene gjorde meget ud af det og gik rigtig meget op i det. Børnehaveklasse til og med 2. klasse varmer op For 7. klasse til og med 9. klasses vedkommende foregik motionsdagen forskellige steder. Eleverne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter, eksempelvis fodbold, hockey, aerobic mm. 3. klasse til og med 6. klasse klar til løb 3. klasse til og med 6. klasse løb en lidt længere rute omkring Bagsværd Sø. Der var mulighed for at løbe ekstra runder, hvilket mange børn benyttede sig af. De ekstra runder blev løbet på samme rute som børnehaveklasse til og med 2. klasse løb. Fodbold på Lyngby Stadion Motionsdagen er planlagt af Vibeke Risgaard, Simon Poulsen og Jens Bonø. De har virkelig lagt et stort stykke arbejde i planlægningen og vi skylder dem alle tre en stor tak for et godt arrangement.

2 2 Engelsborgskolen Engelsborgvej Kgs Lyngby Skolens kontor Skolens fax Skolens ledelse og administration Morten B. Andersen Skoleleder Hanne Vagnø Pedersen Souschef Søren Jespersen Afdelingsleder Lene Hjort Madsen Kontorleder Bonnie Dahl Skolesekretær Annikki West SFO leder Vibeke Heckmann SFO souschef Indholdsfortegnelse Side 1 Side 2 Side 3 Motionsdag på Engelsborgskolen Personer Indholdholdsfortegnelse Madordning på Engelsborgskolen Frugtordning på Engelsborgskolen Akaciehuset Peter Tofteberg SFO Søvighus I Gitte Dollerup SFO Hyldebo Ulla Borde Pilehuset Vibeke Heckmann Fritidsklub Baune Birte Brøns Leder Leder Leder Leder Leder Side 4 Side 5 Side 6 Skovtur for 1. A Cykelprøve 2009 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Aktivt rundt i Danmark Invitation til Åbent Hus Sundhedsplejen: Gunhild Høeg Åse Birk Mortensen Talepædagog Vakant Skolepsyk. Camilla Brørup Dyssegaard Skolevejleder Bente Bech Skolebestyrelsen: Anders Bach Bo Friborg Kristiansen Anders Duedahl-Olesen Helle Koefoed May-Britt Harring Christjansen Merete Malthi Busk Mette Nissen Sanna Schlosser Jesper Andersen-Rosendal Kommunalbestyrelsesmedlem formand næstformand Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Unicefuge og Unicefløb Udskolingsprojekt 3.B på Nivaagaard Forældredatabase og på sigt Sikker chat Seksualundervisning i udskolingen Tur i Parken Legepatruljer Feriekalender for skoleåret 2009/ Redaktion/layout Morten Bøgelund Andersen Tryk: Engelsborgskolen Oplag: Elektronisk skolebald Indlæg til EngelsborgNyt: Bedes sendes til :

3 3 Madordning på Engelsborgskolen Det har været en stor opgave at få en bæredygtig madordning op at stå. Men nu ser det ud som om vi har fundet en rigtig god løsning igennem Det Sunde Køkken. Vi indledte med, at madordningen udelukkende gjaldt for udskolingen. Tanken var at starte med en mindre gruppe af vores elever, dels for at finde ud af hvor god mad der ville blive leveret, og dels for at finde ud af om leverandøren var stabil. Efter lidt mere end en måned med madordningen blev vi enige om at udvide madordningen, således at den nu også dækker mellemtrinnet. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra det store elevråd, og det er vores opfattelse, at madordningen er en succes. Vi vil umiddelbart efter efterårsferien lave en evaluering af ordningen. Her vil vi gerne bede eleverne om at svare på et spørgeskema, som går på kvalitet, udbud og pris. Leverandøren er meget villig til at tilpasse både udbud og pris alt afhængig af elevtilbagemeldingerne og antallet af kunder. Jo flere kunder - jo billigere mad. Der skal lyde en stor tak til de skolebestyrelsesrepræsentanter, som har viet tid til at få denne madordning op at stå. I har gjort en fantastisk indsats. Tak for det. Frugtordning på Engelsborgskolen Frugtordningen er blevet rigtig vel modtaget på Engelsborgskolen. Sidste status fra leverandøren fortalte, at over 120 børn var tilmeldt ordningen. Det er fantastisk flot, og vi håber at flere vil overveje at melde sig til. Som omtalt på ForældreIntra starter der en ny periode op fra den perioden løber frem til den og koster 133,- kr. I kan som sidste gang tilmelde jer på Nogle børn får ikke altid hentet deres frugt i 10-pausen. Det kan enten være på grund af sygdom eller andet fravær, men også fordi de måske glemmer det. Den frugt, der ikke bliver afhentet i 10- pausen, vil fremover blive lagt ud i SFO husene. Her skal også lyde en stor tak til Mad & Måltidsgruppen, som har ydet en stor indsats for at få ordningen op at stå. Tak for den store opbakning I har viet ordningen, og vi ser frem til, at den næste periode med frugtordningen bliver lige så succesfuldt.

4 4 Skovtur i 1.A Af Ditte Vangsgaard Vi havde en dejlig tur til Hareskoven. Vi samlede blade, nødder, bog og agern. Cykelprøve 2009 Af Mina og Laura fra 6.C Nu har vi lavet cykelprøve og teoriprøve. Og fandt nogle fine kogler med muse- og egerngnav. Der var også mange flotte svampe. Nogle fandt endda hjortelort. Egentlig var det ikke særlig svært. Der var mange som klarede det super godt, men også mange som kunne blive bedre i trafikken. Vi fangede også biller og ørentviste. Teoriprøven var det sværeste, fordi der var flere muligheder som virkede realistiske. Vindere: 6.a: Sarah Philbert 6.b: Frederik Steengaard 6.c: Laura Thodberg 6.d: Ida Sørensen

5 5 Elevrådene på Fuglevad Vandmølle Elevrådene for mellemtrinnet og udskolingen har traditionen tro været på Fuglevad Vandmølle. Her har deltagerne fået et indblik i, hvad elevrådet er, og hvordan det virker. Der var mange drøftelser i løbet af dagen om, hvordan elevrådsrepræsentanterne gerne vil udøve indflydelse, hvilke ting de gerne vil arbejde for, hvordan elevrådene bliver endnu mere synlige i det daglige, og så blev der nedsat en række udvalg. Aktiv rundt i Danmark Af Helena - 3.C Vores klasse samt de andre 3. klasser på Engelsborg-skolen har i 3 uger været med i Aktiv rundt i Danmark. Traditionen tro blev der også valgt formand og næstformand. Formanden blev Sofia Matilde Rotovnik fra 9. A. og næstformand blev Sandra Lynge Melhede fra 9.B. Stort tillykke til den nye formand og næstformand, og et varmt velkommen til skolebestyrelsen skal også lyde. Tak til alle elevrødder for en rigtig god tur, for jeres engagement, og så glæder vi os til at se, hvordan elevrådets arbejde vil bære frugt i fremtiden. Elevrådsturen til Fuglevad Vandmølle blev planlagt af Helle Wendel Nielsen og Merete Daugaard. Helle er til daglig læreransvarlig for udskolingens elevråd, mens Merete er ansvarlig for mellemtrinnets elevråd. Stor tak til Helle og Merete for deres daglige indsats for elevrådene på Engelsborgskolen. Aktiv rundt i Danmark betyder at man skal røre sig altså løbe meget og spise sundt. Vi har løbet i 12 min. rundt om Grønningen hver morgen og bagefter leget frikvarters lege i 10 min. vi legede fx dåseskjul, kædefange, to mand frem for en enke løb og masser andre sjove lege. Vi fik også en stor plakat, hvor vi talte sammen, hvor mange energipoint vi havde i alt og hvor sunde vi var. Jeg synes det har været 3 rigtig sjove uger fordi vi løb meget og fordi det var sjovt at være sunde, og det vil vi fortsætte med.

6 6 Åbent hus i forbindelse med Unicef Ugen Som et led i Unicef ugen inviterer Engelsborgskolen til Åbent Hus Onsdag den 4. novem ber Kl Her vil være udstillinger, koncerter, skopudsere, Tombola, madboder, salg af krydderier, salg af malerier, loppemarked mm. Alle indtægter på dagen går ubeskåret til Unicefs skoleprojekter på Madagaskar. Alle er velkomne forældre, bedsteforældre, søskende, onkler, tanter mfl. Vi krydser fingre for det gode vejr og omdanner skolegården til et gedemarked. Lad os i fællesskab støtte den gode sag, nyde det sociale samvær og få en rigtig sjov dag.

7 7 Unicefuge på Engelsborgskolen Som omtalt på ForældreIntra og på forrige side i denne udgave af EngelsborgNyt så inviterer skolen til Åbent Hus onsdag den 4. november fra kl Vi inviterer alle med tilknytning til skolen. Det vil sige børn, forældre, søskende, bedsteforældre, venner m.fl. Selve Unicef ugen tjener flere formål. Dels arbejder vi i ugen under overskriften Børns levevilkår i den 3. verden, hvilket betyder, at vores elever vil komme til at stifte bekendtskab med netop børns levevilkår i den tredje verden. Så tjener ugen også det formål at indsamle penge til fattige pigers skolegang på Madagaskar - her spiller Åbent hus arrangementet en særlig rolle. Endelig tjener ugen og Åbent Hus arrangementet også det formål, at vi alle sammen kommer lidt tættere på hinanden. Det er en fantastisk mulighed for at samle alle skolens aktører til en forhåbentlig rigtig sjov og festlig eftermiddag/aften. Ugen starter torsdag den 29. oktober og slutter officielt med Åbent Hus arrangementet. Torsdag og fredagen efter vil blive brugt til oprydning og evaluering. Alle børn møder som udgangspunkt fra kl i ugen. Der kan dog være justeringer alt afhængig af hvad de enkelte årgangsteams planlægger. Mere information om dette følger på ForældreIntra. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke for alle de fine gaver, vi har modtaget til Tombolaen. Rigtig mange forældre har leveret gaver - enten fra gemmerne derhjemme eller fra deres arbejdspladser. Tusind tak for det. Lyngby Tømmerhandel har også leveret nogle fine gaver - så mon ikke mændene kigger forbi Tombolaen. Vi modtager naturligvis stadig gerne gaver - så Tombolaen bliver endnu mere attraktiv. Unicef Sponsorløb Engelsborgskolen forsøger at gøre en del ved sundhedsindsatsen. Det være sig fredagsløb i SFO, inspirerende udendørsarealer, motionsdagen, frugtordning, madordning, udskolingsprojekt mm. I den ånd har vi valgt at lave et Unicef Sponsorløb i Unicef ugen. Det betyder, at alle klasser skal løbe en time på et givent tidspunkt i løbet af ugen. Børnene løber på en 600 meter opmålt bane, og de løber som sagt i 1 time. Børnene vil få sponsorkontrakter med hjem inden løbet, og her kan man så sponsorere et beløb pr. omgang barnet løber. Det kan eksempelvis være 1. kr., 2. kr. eller 5. kr. Alle børn er velkommen til at tegne mere end en kontrakt. Alle børn har fået udleveret to kontrakter, og der kan hentes flere på skolens hjemmeside under Aktuelle Meddelelser. Vi håber, at initiativet vil blive vel modtaget, og at vi også denne vej rundt kan indsamle nogle penge. Der er hjemsendt et forældrebrev vedr. Unicef løbet. Her vil I kunne læse mere om løbet. Vi vender tilbage med mere nyt angående ugen efter efterårsferien.

8 8 Udskolingsprojekt Vores udskolingsprojekt omkring fokus på en sundere hverdag er startet op. Vi startede med et brag i Lyngby Hallen, hvor vi havde besøg af Rikke Rolf som er sundhedsekspert, Poul Hansen som er fodboldekspert og Chris MacDonald. Der var stor begejstring omkring formiddagen, og vi har efterfølgende hørt, at der er mange af udskolingseleverne, som har taget projektet til sig. Ud over at vi konkurrerer internt klasserne imellem her på Engelsborgskolen - så konkurrerer vi også mod vores naboskole Lindegårdsskolen. Første løbetest er netop overstået og her trak 9.C her på Engelsborgskolen det længste strå. Projektet handler i korte træk om at være opmærksom på, hvad man spiser, hvordan man lever, og hvor meget motion man får. Vi har lavet en konkurrence klasserne imellem, hvor hver klasse får lavet en løbetest fire gange i løbet af dette skoleår. Den klasse, der rykker mest procentuelt fra gang til gang, vinder en af de flotte klassepræmier. Præmien var en tur i Parken for at se topbraget mellem FC København - Esbjerg. Stort tillykke til 9.C. Når man laver et udviklingsprojekt som dette her, handler det om, at der er sammenhæng i tingene. Madordningen og frugtordningen skal således ses som en vigtig del af udviklingen af sunde vaner. Det er glædeligt at se det store engagement som, alle udskolingsklasser investerer i projektet, og vi glæder os til at følge projektet fremadrettet.

9 9 Kristendomsundervisning behøver ikke at foregå i klasselokalet! Af Mette Lemb 3.b drog d af sted til Nivaagaards Malerisamling, som en del af skoleårets kristendomsundervisning. Som forberedelse til besøget havde klassen fået gennemgået nogle bibelske fortællinger. Da vi kom op til museet, var det dog ikke malerierne, som optog børnene i første omgang, men visheden om, at det var på dette museum Rembrandttyveriet havde fundet sted. Heldigvis kunne rundviseren sætte sig ind i 3. klassers interesse og fortalte levende om tyveriet. Herefter var børnene klar til rundvisning og undervisning. Efter gennemgangen af flere malerier, blev børnene udstyret med papir og farveblyanter og kunne nu selv vælge et billede, som de dybt koncentreret lavede en skitsetegning af. Først blev en del malerier af Jesus og Jomfru Maria forklaret og gennemgående for alle billederne, på trods af at de var malet af forskellige kunstnere/på forskellige tidspunkter, var farvevalget på Jomfru Marias tøj: Hvidt, som symboliserede uskyld, blåt: som symboliserede blåt (kongeligt) blod i årene og rødt, som både kunne symbolisere kærligheden og Marias vished om Jesus død. Billedet viser haven på Nivaagaards Malerisamling.

10 10 Foræ ldredatabase og så på sigt Engelsborgskolen har ansøgt om midler fra en kommunal udviklingspulje, som tjener det formål at øge samarbejdet mellem civilsamfundet og offentlige institutioner. Vi har fået midler til at søsætte et projekt, som vi har taget tilløb til igennem længere tid. I første omgang handler det om at opbygge en forældredatabase og på sigt en virksomhedsdatabase over ressourcer, som kan bruges i dagligdagen her på Engelsborgskolen. Vi har en meget engageret forældregruppe her på Engelsborgskolen. Det viser sig i det daglige og ved særlige lejligheder. 100 års fødselsdagen er et godt eksempel, og vores Unicef uge er et andet godt eksempel, hvor forældre har budt ind med kompetencer, der spænder meget bredt. De kompetencer, som vores omkring 2500 forældre har, kunne vi godt tænke os at systematisere og bruge oftere. Det overordnede mål for projektet: Målet med projektet er at sikre en høj kvalitet i undervisningstilbud, fritidstilbud og forældrearrangementer på Engelsborgskolen. Vi har dygtige og kompetente undervisere og fritidspædagoger, men må erkende, at vi ikke kan dække alle områder af den store vidensamling, vi har i den globaliserede verden i dag. Derfor ønsker vi at gøre brug af eksterne samarbejdspartnere, som på frivillig basis understøtter dagligdagen på Engelsborgskolen. Konkretisering af mål, delmål, og konkrete målepunkter: 1. Skabe kontakt til den store forældregruppe vi har på skolen. Igennem forældrekontakten udvikles en Forældrebank, hvor skolens ansatte kan finde inspiration til eks. oplægsholdere, ekskursionssteder mm. i undervisningsog fritidsregi. 2. Skabe kontakt til det store lokalområde vi befinder os i. Igennem lokalområdet, og dermed civilsamfundet, ønsker vi at videreudvikle På sigt skal databasen udvikles til også at gælde lokale virksomheder, sportsklubber, plejehjem mm. I vil i ugerne efter efterårsferien modtage en folder, og så vil I kunne se forskellige indslag på ForældreIntra, skolens hjemmeside og på plakater rundt omkring på skolen. Her vil vi informere om databasen, hvordan det virker, sikkerheden i de eventuelle oplysninger I giver mm. På modsatte spalte kan man læse mere om projektets overordnede mål. Vi håber, at I vil bakke om dette nye tiltag - til glæde og gavn for alle børn på Engelsborgskolen. forældrebanken til at omfatte lokale virksomheder, plejehjem, sportsklubber, uddannelsesinstitutioner mm. Understøtte lærere og pædagogers mulighed for at trække på udefrakommende kompetencer til områder, der arbejdes med i skole og SFO regi. Det kan eksempelvis være: En klasse, der arbejder med kunsthistorie, får besøg af en kunsthistoriker. En klasse, der arbejder med 2. verdenskrig, får besøg af EN modstandsmand fra det nærtliggende plejehjem. En SFO ekskursion til den lokale brandstation, hvor de bliver vist rundt på stationen.

11 11 Sikker Chat Af Benedikte Tuxen Flere og flere unge har en profil på nettet... og alle sender mange sms hver dag... Det er en digitaliseret verden, vi lever i, på godt og ondt. Hvad skriver man, og hvor går grænsen??? Desværre er der en del unge, som kommer galt afsted med deres budskaber på nettet og via sms. En del børn og unge oplever både trusler og mobning på nettet. Nogle børn og unge er ikke klar over, at "Brian" på 15, som de har lavet en aftale med i Lyngby storcenter, måske hedder "Bjarne" og er 50 år... Nogle piger sender også nogle kraftige signaler via deres tekst og profilbillede, og tit er de ikke selv klar over, hvilke signaler de sender...unge bliver jo bombarderet med reality-programmer, musikvideoer og lign. med kraftige seksuelle undertoner.. Det påvirker selvfølgelig dem i deres selvopfattelse. Derfor har skolen i samarbejde med SSP, samt klubben Baune lavet et arrangement for skolens 5. klasser, hvor SSP- konsulent Linda Krúger fra Gladsaxe Kommune kommer og laver et oplæg for børnene i skoletiden 11. November. Linda har stor erfaring i at holde oplæg om emnet for både børn og forældre. Samme aften kl , lægger Baune lokaler til et arrangement for forældrene til 5. klasses børnene. Mange forældre bliver særdeles overraskede, når de ser deres børns profiler, og det er utroligt vigtigt, at forældrene også er " på banen" og kender til deres børns liv og færden på nettet... I vores fortravlede verden er det mere vigtigt end nogensinde, at forældrene blander sig og taler med deres børn om, hvad de går og laver... Arrangementet er forebyggende, og vi mener, det er vigtigt at snakke om netetik allerede på dette klassetrin. Seksualundervisning i udskolingen Af Benedikte Tuxen unge mellem 18 og 25 år kan være smittet med sexsygdommen klamydia, der kan medføre sterilitet, hvis den ikke behandles i tide... Alt for mange unge forlader folkeskolen uden den nødvendige viden omkring seksualitet, sexsygdomme, prævention og abort. Derfor har skolen besluttet, at alle elever i udskolingen skal have 2 timers undervisning om året. Emner er selvfølgelig forskellige og tilpasset de unges alder og udvikling. Debutalderen er heldigvis stadigvæk i slutningen af det 16. år, og på trods af at vi lever i en ekstrem pornofikseret verden, så har debutalderen været den samme i mange år. Det er dog mere end før nødvendigt, at de unge møder et voksent og åbent modspil, der kan give den fornødne støtte og tryghed til at stille spørgsmål og afprøve standpunkter. Sammen med eleverne vil jeg forsøge at få dem til at reflektere over deres egne grænser, styrke dem i at det er okay at sige nej, og at det er vigtigt, at den unge selv kender sine grænser. Snak om følelser og forelskelse er især et fokuspunkt, og hvordan man behandler hinanden. Seksualitet er jo forbundet med mange følelser, og netop respekten og accepten omkring generthed, forskellige erfaringer og for de flestes tilfælde ingen erfaringer, er utrolig vigtig, når man snakker seksualitet med unge. Et obligatorisk emne er desuden prævention, og oplysning om sexsygdomme. Jeg har nu været inde i alle 9. klasser, og det er skønt at opleve, hvor videbegærlige, interesseret og alligevel oplyste mange af de unge er. Det er vidunderligt at mærke, at de unge passer på hinanden og respekterer hinandens grænser. Alle klasser får besøg igen til foråret, hvor jeg samler op på spørgsmål, der måtte være og tester dem i deres helt konkrete viden om forskellige emner...

12 12 FCK blev sunget hjem Af Emilie og Annabel 9.c Trods hård konkurrence fra de andre klasser, havde vi i 9.c det bedste kondital i den første bip-test i hele udskolingen. Det resulterede i, at vi fik gratis billetter til fodboldkampen, FCK og Esbjerg i parken. Kampen fandt sted i søndags (d. 4. oktober) en meget kold og blæsende dag. I parken så det ellers ikke ud til at genere nogen, at det var koldt. Humøret og stemningen var i top hos FCKfansene, som sang den ene hyldestsang til spillerne efter den anden. Hen mod slutningen af kampen, var stemningen ikke blevet dårligere, da der tegnede sig en sejr til FCK erne, som også havde den fordel at være på hjemmebane. Den endelige sejr blev på 2-1 til FCK. Kampen havde været spændende og noget af en oplevelse - især for dem af os i 9.c, som ikke havde været til en rigtig fodboldkamp før. Alle hyggede sig, og det gav os ny kampånd til at gøre en ekstra indsats for at prøve at vinde næste bip-test. Legepatrulje på Engelsborgskolen Af Liselotte Bendixen Vi vil i skoleåret 2009/10 at sætte fokus på lege i frikvartererne særligt i vores indskolingsområde. Vi har i de foregående skoleår brugt en del ressourcer på indretning af indskolingens skolegård med legestativer, boldbure, legehuse, sandkasser samt nedbrændninger af forskellige felter til leg og læring, eks. hundredetavle, alfabet, målskive og oste -baner. Derudover har arealet mindre grønne områder med græs og beplantning. Vi ønsker nu at sætte fokus på indholdet af frikvarterslegene. Vi har oplevet, at hvis der foregår en fællesleg med en voksen eller en af de store elever, hvor alle, uanset klassetrin, er velkommen, er der en del børn, der kommer til og meget gerne vil være med. Det har givet nye legesituationer, hvor børnene har fået en positiv oplevelse med andre børn på tværs af klasser og klassetrin. Dette vil vi gerne lave en systematisering omkring, således at vi yderligere styrker indholdet af frikvartererne positivt. Vi har fra andre skoler hørt om positive erfaringer med legepatruljer, hvor store elever hjælper til med at sætte lege i gang i frikvartererne. Desuden har vi fra Århus hørt om et legefelt i skolegården, hvor elever, der ikke har nogen at lege med kan stille sig og via legepatruljerne blive involveret i de lege som foregår. Vi vil rette vores fokus ad to veje. Dels indføre en formaliseret legepatrulje på skolen og dels opbygge en inkluderende kultur blandt børnene på skolen. Vi har valgt en ansvarlig lærer for projektet og planlægger kurser for de store elever, der skal deltage i projektet. Desuden planlægger vi at Det lille Elevråd skal arbejde med et oplæg, der skal formidles ud i de enkelte klasser til arbejde med en videreudvikling af frikvarterskulturen i indskolingen på Engelsborgskolen. Projektet rækker flere år ud i fremtiden og vil således være undervejs i de kommende skoleår.

13 13 Besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen Vi havde i august måned besøg af Den Konservative Folketingsgruppe på Engelsborgskolen. Folketingsgruppen afholdt sommermøde i Gentofte og havde et ønske om at besøge Engelsborgskolen. Gruppen fik en rundvisning på skolen, og vi fortalte lidt om hvad Engelsborgskolen arbejder med, og der blev lyttet interesseret. Nedenfor følger lidt billeder fra dagen. Velkomst ved flagstangen og præsentation af vores nye gamle Skole Indskolingshuset vises frem og der lyttes interesseret om den integrerede indskoling Præsentation af læringsstile og vores nye nedbrændinger i asfalten Sundhedsguide Birgitte Thorsell fortæller om vores indsats omkring sundhed og trivsel

14 Billeder fra den første tid i det nye skoleår På første arbejdsdag efter sommerferien havde vi besøg af professor Niels Egelund Taltavlen blev flittigt brugt på første skoledag Danseopvisning i et spisefrikvarter Forældrene havde også savnet skolen i sommerferien Nye børnehaveklassebørn bydes velkommen Kompetencecentret er blevet malet 14

15 Frirummet Mange unge går rundt og har brug for at lette hjertet. Vi er i en tid, hvor der stilles store krav og høje forventninger til de unge. Vi oplever derfor et stigende antal unge, som har ondt i livet og føler sig ensomme. De taler ikke med deres forældre, og vennerne kan ikke råde, lytte og vejlede som en voksen. Vi sidder to lærere tirsdage (kl ) og torsdage (kl ) i udskolingsbygningen, og vi er parate til at tale med eleverne. Tilbuddet er primært til udskolingselever. 15

16 16 Ferieplan for skoleåret 2009/10 på Engelsborgskolen Vedtaget af skolebestyrelsen Sommerferie (Lørdag den 27. juni) Tirsdag den 11. august Efterårsferie Uge 42 Lørdag den 10. oktober Søndag den 18. oktober Juleferie Onsdag den 23. december - Søndag den 3. januar Vinterferie Uge 7 Lørdag den 13. februar - Søndag den 21. februar Påskeferie Lørdag den 27. marts - Mandag den 5. april St. Bededag Fredag den 30. april Kristi Himmelfartsferie Torsdag den 13. maj Søndag den 16. maj Pinseferie Sommerferie Lørdag den 22. maj Mandag den 24. maj Lørdag den 26. juni de nævnte dage inklusive. Hertil kommer de lørdage og søndage, der ikke er omfattet af ovenstående.

17 This document was created with Win2PDF available at The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only. This page will not be added after purchasing Win2PDF.

Der var rigtig mange flotte udklædninger og børnene morede sig specielt over de voksnes udklædning.

Der var rigtig mange flotte udklædninger og børnene morede sig specielt over de voksnes udklædning. Fastelavn på Engelsborgskolen Fastelavn er en tradition som går mange år tilbage - skikken går formentlig helt tilbage til den Christian den 2. Der var rigtig mange flotte udklædninger og børnene morede

Læs mere

Dagsorden Onsdag 28. oktober 2009, kl på lærerværelset REFERAT

Dagsorden Onsdag 28. oktober 2009, kl på lærerværelset REFERAT Onsdag 28. oktober 2009, kl. 19 21.30 på lærerværelset REFERAT Tilstede: Anders Bach, Bo Friborg Kristiansen, May-Britt Harring Christjansen, Mette Nissen, Sanna Schlosser, Helle Koefoed, Merete Malthi

Læs mere

EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET

EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET EngelsborgNyt LUCIAPIGERNE 12. DEC 2014 PIGERNE PÅ TRAPPEN I UDSKOLIN- GEN PÅ TRAPPEN I UDSKOLINGEN PÅ GANGEN I UDSKOLINGEN PÅ TRAPPEN I PILEHUSET Engelsborgskolen Engelsborgvej 66 2800 Kgs Lyngby Skolens

Læs mere

100 års fødselsdagen. Så er det efterhånden et stykke tid siden, skolen fejrede sin 100 års fødselsdag.

100 års fødselsdagen. Så er det efterhånden et stykke tid siden, skolen fejrede sin 100 års fødselsdag. 100 års fødselsdagen Så er det efterhånden et stykke tid siden, skolen fejrede sin 100 års fødselsdag. Her på siden følger glade minder fra nogle fantastiske dage. En 100 års fødselsdag skal naturligvis

Læs mere

EngelsborgNyt. De gamle børnehaveklassebørn synger velkomstsang til de nye. Første skoledag: Ib og Hanne byder de nye børn velkommen

EngelsborgNyt. De gamle børnehaveklassebørn synger velkomstsang til de nye. Første skoledag: Ib og Hanne byder de nye børn velkommen EngelsborgNyt Første skoledag: Ib og Hanne byder de nye børn velkommen De gamle børnehaveklassebørn synger velkomstsang til de nye Alle forældrene og bedsteforældrene var der på den store dag Engelsborgskolen

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2013/2014 Nr. 5 Kalenderen skoleåret 2014 2015 Skolens aktivitetskalender kan ses på forældreintra og skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk/fo Ferieplan for

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42 3 dage i efterårs ferien (uge 42) mandag - onsdag afholder vi Basanta sport, Basanta sport er 3 dage med sjov og lidt anderledes motion. Vi laver sund og lækker mad og vi vil have forskellige boder. De

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16

Nyhedsbrev nr. 55. Ferieplan for skoleåret 15/16 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 9. oktober 2014 Nyhedsbrev nr. 55 Skolefrugt Efter en pause på et par år, giver vi igen mulighed for, at eleverne på Nørreskov-Skolen kan købe frugt. Vi har

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Skolenyt. En anderledes skoledag

Skolenyt. En anderledes skoledag Skolenyt En anderledes skoledag 26.10.12. Skolenyt november-december 2012 1 SkoleNyt Ferslev Skole SkoleNyt udgives 4 gange årligt. Indlæg til skolenyt fremsendes til ferslevskole@aalborg.dk Redaktion:

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Medarbejder på Engelsborgskolen Mette Bunch

Medarbejder på Engelsborgskolen Mette Bunch Mette Bunch Jeg har været ansat som skolepædagog på Engelsborgsskolens SFO afd. Hyldebo siden år 2000. Der arbejder jeg i et kreativt værksted, og derud over er jeg primær pædagog for 2. klasse. Mit job

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Skolebussernes holdeplads

Skolebussernes holdeplads www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 7. november 2012 Nyhedsbrev nr. 44 Fra skolebestyrelsen: Skolebestyrelsesmøde I sidste nyhedsbrev bragte vi en oversigt over skolebestyrelsesmedlemmerne. Der

Læs mere

fra kl. 16.00 18.00.

fra kl. 16.00 18.00. Basen holder torsdag d. 4. december fra kl. 16.00 18.00. Ta Jeres kære søskende, forældre bonus og biologiske, bedsteforældre, onkler og tanter med til en hyggelig eftermiddag i Jeres Base. Her vil være

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr.9. Indhold: M A J

KONTAKT 12/13 nr.9. Indhold: M A J KONTAKT 12/13 nr.9 M A J Indhold: Aktuelt i s. 2 Nyt fra kontoret s. 2 Billeder tegnet af DF s. 3 Huse fremstillet af 8.C s. 3 Forældrearrangement om inklusion s. 4 Billedudstilling s. 5 Fritternyt s.

Læs mere

Den traditionsrige translokation. Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring.

Den traditionsrige translokation. Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring. Den traditionsrige translokation Engelsborgskolen er en skole med traditioner - traditioner vi er stolte af og som vi værner omkring. En af de mere grundfæstede traditioner er translokationen for 9. klasserne.

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB 2013-14 VELKOMMEN TIL GØRLØSE Fritids - og Ungdoms KLUB Gørløse Fritids og Ungdomsklub Gørløse Fritids- og Ungdomsklub 2013-14 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder Anne -souschef Jannik -

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO August 2011 Velkommen til et nyt skoleår Velkommen til alle elever og forældre til det nye skoleår. Skoleåret 2011/2012 er startet og for 42 nye elever var d. 15. august

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

Kære forældre. Indhold (tryk på overskriften og kom direkte til det skrevne)

Kære forældre. Indhold (tryk på overskriften og kom direkte til det skrevne) Kære forældre Er det ikke bare en herlig tid med lyse morgener, fuglefløjt og varme i vejret? selv om vinteren måske ikke har været så hård og lang; så er foråret vel altid ventet med længsel. På skolen

Læs mere

Bogense skole Regnbuen/Skattekisten Gyldensteensvej 2, 5400 Bogense

Bogense skole Regnbuen/Skattekisten Gyldensteensvej 2, 5400 Bogense Bogense skole Regnbuen/Skattekisten Gyldensteensvej 2, 5400 Bogense Kære læser Denne folder er beregnet til jer forældre som en orientering om Regnbuen / Skattekisten. Det er vores håb, at I her kan finde

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

2 Velkommen til skoleåret 2012-13!

2 Velkommen til skoleåret 2012-13! NYT SKOLEBLAD Dette er 1. udgave af Møllevangsskolens avis - vi har meget at fortælle og vores elever er helt sikkert de bedste til at fortælle det! Derfor er denne avis på skift skrevet af skolens elever.

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

EngelsborgNyt. 7. årgang. Restaurationsprojekt i smukt sommervejr. 8.s på Høvelte Kaserne. Storforældremøde i Engelsborghallen

EngelsborgNyt. 7. årgang. Restaurationsprojekt i smukt sommervejr. 8.s på Høvelte Kaserne. Storforældremøde i Engelsborghallen EngelsborgNyt 7. årgang. Restaurationsprojekt i smukt sommervejr 8.s på Høvelte Kaserne Storforældremøde i Engelsborghallen Translokation i Drengenes Gymnastiksal Engelsborgskolen Engelsborgvej 66 2800

Læs mere

SFO1 Pavillonen maj Tlf. nummer:

SFO1 Pavillonen maj Tlf. nummer: Stjernebrevet SFO1 Pavillonen maj 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Så er det gode vejr og sommeren for alvor begyndt at tage over, og børnene nyder at kunne være udenfor på legepladsen, i skolehaven og på

Læs mere

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre

Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre Skolebestyrelsens møde med skolens elevers forældre onsdag d. 07. marts 2012-02-28 Årsberetning: Jeg vil gerne starte med at byde jer alle sammen velkommen til vores årlige møde med jer forældre. En aften

Læs mere

EngelsborgNyt. Translokation 2011

EngelsborgNyt. Translokation 2011 EngelsborgNyt Translokation 2011 Endnu engang har vi sagt farvel til en årgang, som har afsluttet deres folkeskoletid på Engelsborgskolen. Symfoniorkestret danner en festlig ramme, Drengenes gymnastiksal

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen LØRDAG AFTEN 18 24 Velkommen til Håndboldevent 2012 for Vi byder velkommen til en stor håndboldweekend for alle interesserede. Vi håber at rigtig mange børn og

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet N Y H E D S B R E V N R. 8 2 0 1 4 Onsdagsholdet Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Lokalrådet for Tybjerg og omegn har lavet en spørgeskema undersøgelse som har ligget

Læs mere

Skolenyt uge 45

Skolenyt uge 45 Skolenyt uge 45 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Endnu en uge er gået. Vi har i denne uge været ramt en del af sygdom både blandt børnene, personalet og personalets børn. Men vi har forsøgt at

Læs mere

Peder Lykke Skolens ide katalog

Peder Lykke Skolens ide katalog Peder Lykke Skolens ide katalog for aktiviteter, som kan understøtte det sociale liv i klasserne Vi lægger stor vægt på de menneskelige værdier, der er en vigtig forudsætning for en høj faglighed - både

Læs mere

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN

VELKOMMEN til. Mini-SFO SOLSTRÅLEN VELKOMMEN til Mini-SFO SOLSTRÅLEN Velkommen Regnbuen/Solstrålen er Otterup Realskoles fritidsordning. Alle elever på skolen, fra mini- SFO til 3. klasse, er garanteret en plads. Denne pjece skal kort

Læs mere

Sortedamskolens trivselsplan 2013/2014

Sortedamskolens trivselsplan 2013/2014 Sortedamskolens trivselsplan 2013/2014 Den 17. maj 2010 blev nedenstående trivselsplan for skoleåret 2010/11 vedtaget af lærerne på Sortedamskolen. Hensigten med trivselsplanen er, at skabe et fælles fodslag

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Havreloftet Havrehedskolen Rugårdsvej 729 5462 Morud Skolens hjemmeside: Velkommen Til Havreloftets Mini-SFO På Havrehedskolen qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh www.havrehed-sk.skoleintra.dk

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer Tlf. nummer:

SFO1 Pavillonen sommer Tlf. nummer: Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og Gøgl-temauge i Pavillonen. Juni måned betyder

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

Dagklubben: BASEN, Fyrrekrattet 1, 2630 Taastrup 43 35 28 28 www.basen.htk.dk Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009

Dagklubben: BASEN, Fyrrekrattet 1, 2630 Taastrup 43 35 28 28 www.basen.htk.dk Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009 Dagklubben: BASEN, Fyrrekrattet 1, 2630 Taastrup 43 35 28 28 www.basen.htk.dk Kontingent pr./md. Kr. 592,00 pr. 1. januar 2009 Vores åbningstider: Mandag - fredag kl. 13.00-18.00 I ferier kl. 8.00-18.00

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8 Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T Ugen der gik: Vi har haft en dejlig uge med almindelig

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

http://www.vestermarie.skoleintra.dk VESTNYT

http://www.vestermarie.skoleintra.dk VESTNYT VESTNYT http://www.vestermarie.skoleintra.dk Hans Rømer Skolen Afdeling Vestermarie Oktober 2014 Indhold:... Kalender... 3 Nyt fra ledelsen... 4 5 Skolernes motionsdag... 6 Billeder fra Ironkid... 7 9

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret

Egelundskolens SFO. Velkomstfolder skoleåret Egelundskolens SFO Velkomstfolder skoleåret 2013-2014 Personalet på Egelundskolens SFO Jonas 1.a Mediha 2.b Carsten afd.led. Jacob afd.led. Tina 0.b Frederikke 2.a Helle 0.a Birgit 3.b Bill 0.a Lise 3.a

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R KONTAKT 12/13 nr. 2 O K T O B E R Indhold: Aktuelt i Ny pædagogisk leder Fritter-nyt 4.B fremstiller ramper A-dage i første årgang 9. årgang på studietur A-dage i 0. årgang Stemningsbilleder Broer bygget

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 14. august 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 829 Næste uge: 17. august Lejrskoleuge Mærkedag: 15. august 16. august 18. august 19. august 20. august Mads S 4.kl. Mads K 4.kl. Helle Søren

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

TIL FORÆLDRENE I BØRNEHAVEKLASSEN OG 1. KLASSE.

TIL FORÆLDRENE I BØRNEHAVEKLASSEN OG 1. KLASSE. Vejrum-Viskum Friskole og Fribørnehave - Nyhedsbrev Nyhedsbrev uge 24-2012 Side 1 Indledning Side 5 Kalender Side 2 Side 6 Filuren Side 4 Ferieplan 2012-13 Side 7 Diverse, kontakt mm. Tak for sidst! Det

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Måneds-nyt oktober 2014

Måneds-nyt oktober 2014 Måneds-nyt oktober 2014 Børnehuset Rævehøj, Søbanke Naturbørnehave og Humble Skole Nyt fra Humble Skole / v. Merete Borch Det er stadig forholdsvist nyt og vi øver os mht at benytte de til indskolingens

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2011

Nyhedsbrev oktober 2011 Nyhedsbrev oktober 2011 Så nærmer efterårsferien sig, skønt der med rusk og regn føles, som om vi har haft efterår meget længe, samtidig kan det godt føles, som om vi lige er startet efter sommerferien.

Læs mere

Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole

Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole Udarbejdet august 2008 Kære forældre ved Frisholm Skole. Folkeskolens

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere

Vandskel. Ovennævnte fagdage skal danne fundament for uge 36 efter sommerferien, hvor flere årgange skal inddrages i projektet.

Vandskel. Ovennævnte fagdage skal danne fundament for uge 36 efter sommerferien, hvor flere årgange skal inddrages i projektet. FUSK Maj 2009 Næste års planlægning er i fuld gang Der er altid spændende udfordringer i løbet af foråret omkring planlægningen af det kommende skoleår. Kan vi få tingene til at nå sammen, så økonomien

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7. Nyhedsbrev uge Godt i gang!

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 7. Nyhedsbrev uge Godt i gang! Nyhedsbrev uge 2-2013 Side 1 Godt i gang! Side 5 FDF-opstart Side 2 Side 3 Børnehaven Side 6 Side 7 Tjen 500,- til VVFF og måske endnu mere til dig selv... Kalender, kontakt mm. Godt i gang! At komme godt

Læs mere

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da

Et nyt Børne- og Familiehus. Vi vendte efter en lang og dejlig sommerferie tilbage til et nyt hus med flere børn og færre voksne - det lyder da Nyhedsbrevet Årgang 16 - Nr. 5 - September 2010 Sommeren I dette nummer af Nyhedsbrevet vil vi forsøge at samle op på sommerens mange gode og glade oplevelser. Vi bliver nødt til at spole filmen helt tilbage

Læs mere

Sorg & Kriseplan Engelsborgskolen

Sorg & Kriseplan Engelsborgskolen Sorg & Kriseplan Engelsborgskolen 1 Aktuelle telefonnumre Skolen: 45 28 40 00 Lærerværelse: 45 28 40 19 Sundhedsplejerske; 45 28 40 11 Lægevagt: 44 53 44 00 Skadestuen på Gentofte: 39 77 39 77 Skadestuen

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart: Nyhedsbrev for Endnu en måned er gået. Det har været en spændende måned, der har budt på mange sjove aktiviteter og oplevelser. Efteråret nærmer sig og det mærkes ved at børnene er mere indenfor og benytter

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole

Nyhedsbrev for Damhusengens Skole Nyhedsbrev for Damhusengens Skole - August 2017 Kære forældre på Damhusengens Skole Den første måned på vores nye skole er forløbet rigtig godt. Eleverne er ved at udforske deres nye områder, steder at

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Luciaoptog på Engelsborgskolen Traditionen tro blev der i december måned gået Lucia på Engelsborgskolen.

Luciaoptog på Engelsborgskolen Traditionen tro blev der i december måned gået Lucia på Engelsborgskolen. Luciaoptog på Engelsborgskolen Traditionen tro blev der i december måned gået Lucia på Engelsborgskolen. Sidste år var første i en længere periode, hvor alle skolens børn var samlet på skolen. Perioden

Læs mere