Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014"

Transkript

1 1 Aftale mellem Randers Byråd og Fritidscentret 2013 og 2014 Helligåndshuset Fritidscentret

2 2 Indhold: 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Fritidscentret hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi 7. Gensidige aftaleforhold D. 19. oktober 2012

3 3 Aftalekontrakt 2013 og Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen er effektiv service med høj kvalitet til borgerne, mere udvikling, råderum til de kommunale ledere og medarbejdere og bedre muligheder for det kommende byråd til at styre kommunen. Aftalen har desuden til formål at skabe sammenhæng mellem byrådets politik og de udførende enheders faktiske handlinger, koble den økonomiske styring sammen med diskussionen af politiske mål og dermed mulighederne for strategisk planlægning, og skabe klarhed for ledere og medarbejdere over, hvilke mål de skal forfølge, og inden for hvilken ramme dette skal foregå. Aftalen indgås indenfor rammerne af lovgivningen, byrådets visioner og politikker samt aftaleenhedens budget. Denne aftale gælder for to år - for 2013 og 2014, og aftalen indgås mellem Fritidscentret og Randers Byråd. 2. Politiske visioner, mål og krav: Lovgrundlag: Fritidscentret arbejder i henhold til gældende regler i Lov om støtte til folkeoplysning og de nærmere regler for området, som byrådet og kultur- og fritidsudvalget har fastsat. Målgruppe: Fritidscentrets primære målgruppe er Randers Kommunes foreningsliv. Derudover støtter huset også op om initiativer fra private samt diverse kunstnere. Vision 2016 og 2017: Fritidscentret er en del af Randers Kommune, og er derfor omfattet af den vision og de strategier, som er formuleret af byrådet. Dels overordnet og dels i relation til kultur- og fritidsområdet.

4 4 Konkret har byrådet i forbindelse med vedtagelsen af Vision 2016 sat særlig fokus på, at borgere i Randers Kommune skal være aktive via foreningslivet eller individuelt / i netværk, samt at foreningslivet skal være båret af det frivillige engagement omkring fælles interesser og aktiviteter støttet af Randers Kommune via faciliteter, tilskud, administrativ bistand og kompetenceudvikling. Endvidere er der i Vision 2016 lagt op til, at Randers Kommune skal medvirke til at skabe rammer for alle former for aktiviteter i det offentlige rum. Af vision 2017 fremgår det, at byrådet vil skabe bredde og styrke aktiviteterne inden for kunst og kultur. Byrådet ser mulighederne i, at borgerne tager ansvar for og deltager aktivt i vores fælles demokrati, i foreningslivet og i udviklingen af fællesskab. Konkret har Fritidscentret som overordnet målsætning at skabe de bedste rammer for foreningsvirksomhed, foredrag, udstillinger, kurser og koncerter i Randers. Fritidscentret vil møde brugerne med professionel betjening og vejledning i gode rammer, hvor man føler sig velkommen. Politiske målsætninger: Der er i 2008 vedtaget en Fritids- og idrætspolitik. Heraf fremgår det, at demokratiet skal understøttes ved hjælp af folkeoplysning i et aktivt medborgerskab. Midlerne til at nå denne målsætning er blandt andet fortsat at yde støtte til foreningerne i form af tilskud til medlemmer, lokaler og kurser samt fortsat at støtte et deltagende foreningsliv, nye former for kulturaktiviteter og en levende debat på alle planer. I Fritids- og idrætspolitikken fremhæves endvidere, at det må tilstræbes, at der skabes lige muligheder for alles deltagelse, så vi også her kan sikre det sociale møde, som er forudsætningen for skabelsen af den sociale sammenhængskraft. Fritidscentret har en bred vifte af brugere, som alle nyder gavn af at kunne benytte Fritidscentrets lokaler. Udover selve aktiviteten tilgodeses i høj grad behovet for etableringen af sociale netværk. I Fritids- og idrætspolitikken står der endvidere: Når vilkårene i ens liv forandrer sig, og ens sociale netværk ændrer sig eller falder bort, kan det være vanskeligt at etablere nye relationer. Derfor skal der i højere grad være mulighed for, at mennesker mødes i foreninger eller klubber. Forvaltningen vil opfordre til og støtte dannelsen af flere lokale netværksklubber for eksempelvis seniorer eller førtidspensionister eller hvilken målgruppe, der i øvrigt kan være relevant. Fritidscentret kan danne ramme for nye klubber og netværk og er altid åben over for nye brugergrupper, som kan nyde gavn af de faciliteter, som Fritidscentret råder over.

5 5 3. Fritidscentret - hvem er vi? Fritidscentret (Vestergade 15, Randers) er et multikulturelt samlingssted for foreninger og amatører i alle aldre. Fritidscentrets formål er at være hjemsted for folkeoplysende aktiviteter, som et åbent tilbud til kommunens borgere. Fritidscentret bliver besøgt af mange, antal besøgende i 2011 var således Fritidscentret har 11 lokaler (incl. 2 store sale) som lånes/lejes til meget varierede arrangementer så som bridge, bosnisk dans, sidste skoledags arrangementer, boksestævner, filmhold og frimærkeudstillinger m.v. Fritidscentret har desuden faste lejere i 5 øvrige lokaler, som er lejet/udlånt til: Randers Husflidsforening i kælderens værksteder. Perron 4 i musiklokalet, Kulturel Samvirke og de politiske ungdomsforeninger på 2. sal, samt SIKR i stueetagen. Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, administreres også af Fritidscentret. Her har Historisk Samfund både kontor og arkiv. Derudover er der 1 stor sal og 2 mindre lokaler, som kan lejes/lånes til arrangementer. Af faste arrangementer kan nævnes Visens Venner, Randers Fortællerne og diverse politiske partiers møder. Helligåndshuset er også et populært sted for midtbyens erhvervsliv og de kommunale forvaltninger, som ofte bruger huset til møder, kurser og foredrag. Huset er blevet endnu mere efterspurgt efter den omfattende renovering. Lokalet i stueetagen udlånes hovedsageligt til kunstgalleri, hvilket vil sige, at det hele tiden er udlånt mindst et år forud. På torvedage og ved udstillingerne er der fri adgang til husets toiletter. Fritidscentret har en brugerbestyrelse, som består af 5 personer, der er valgt af brugerne for 2 år. Fritidscentrets personale består af 11 medarbejdere fordelt på følgende opgaver: Administration/ledelse, teknisk service og rengøring. (7 af medarbejderne i teknisk service har dog overvejende opgaver for skoleområdet, idrætshallerne og Langå Kulturhus). Fritidscentrets personale lægger stor vægt på et godt samarbejde med Randers kommunes mange frivillige foreningsledere. Vi er i tæt kontakt med brugerne med henblik på at give den bedste service. Vi har den klare holdning, at Fritidscentret (inkl. de andre huse/haller vi har opgaver i) skal være et godt sted at være.

6 6 4. Aftaleenhedens mål I Fritidscentret sætter vi os daglige mål. Dvs. hvad skal vi lave/nå i dag, i morgen, denne måned og dette år. Disse mål planlægges helt naturligt på tværs af alle faggrænser i relation til en relevant tidshorisont. At nedsætte energiforbruget i huset Vi vil have en bedre styring af varme og belysning. Der findes nogle løsninger til automatisk regulering af varmeforsyningen. Det er systemer, der varmer effektivt og samtidig sparer på energien. Med denne varmestyring kan man via sin PC hæve eller sænke temperaturen i bygningen. Vedr. belysning bør huset udstyres med følere i relevante lokaler. Det forventes at Teknik og miljøs energirenoveringsplan for kommunens ejendomme bliver iværksat vedr. ovenstående i Foreningsoplysninger på Fritidscentrets website I september 2012 fik Fritidscentret ny hjemmeside, som er udviklet i samarbejde med kommunens IT afdeling. Denne nye side giver brugerne mulighed for online bestilling af lokaler og betaling for ydelser (med dankort) på sides netbutik. Der arbejdes dog fortsat med forbedringer af hjemmesiden. Målet er at informere mere om husets foreninger og aktiviteter, hvor links også indgår i planen. Kunstskole for børn i sommerferien Fritidscentret har tidligere haft kunstskole for børn 14 dage i sommerferien. Kunstskolen har været en succes med god tilslutning og udsolgte pladser hver gang. Der opstod imidlertid problemer med at opretholde skolen pga. manglende ressourcer og økonomi. Vi havde håbet, at andre så ville videreføre konceptet, men det er ikke tilfældet. Vi har derfor konstateret, at der er opstået et tomrum på området og ønsker derfor at genoprette skolen. Hvis vi igen selv får mulighed for at bruge det årlige overskud på budgettet, er målet at genetablere skolen.

7 7 Fælles foreningsdag Fritidscentret havde fra 1997 til 2006 et åbent hus arrangement, hvor alle husets foreninger kunne fremvise deres aktiviteter. Bestyrelsen og medarbejderne ønsker nu at genoptage arrangementet, blandt andet fordi der siden 2006 er kommet mange flere foreninger til. Arrangementet skal have et nyt koncept, hvilket bestyrelsen vil arbejde med at udvikle i efteråret I marts 2013 vil der blive afholdt fælles foreningsdag igen, hvor det denne gang afvikles i Helligåndshuset. Vedligeholdelse af bygninger Tidligere var der afsat et beløb på Fritidscentrets budget, til vedligeholdelse. Dette beløb er nu overflyttet til Teknik og miljø. Idet vores bygninger nu ikke bliver vedligeholdt som ønsket af personale og bestyrelse, har vi en klar målsætning om, at gå tilbage til den gamle ordning. Som et eksempel på problemet kan det nævnes at der er skimmelsvamp i væggen til Teatersalen. Teknik og miljø har ingen planer om at se på det problem før i 2013, hvilket vi finder meget utilfredsstillende. 5. Opfølgning på mål Der vil som altid i Fritidscentret ske en løbende opfølgning på de mål vi sætter os. De forskellige faggrupper arbejder tæt sammen og kan dermed på relativ kort tid teste om målsætningerne kan realiseres, eller om der skal foretages justeringer af målene. Arbejdet med de enkelte mål vil i hele perioden blive drøftet med bestyrelsen.

8 8 6. Økonomi: Oversigtstabel over indtægter og udgifter. Budget kr./2013 priser Udgifter Indtægter Netto Lønsum samt lønrefusion Driftsudgifter i øvrigt Indtægter I alt Løn til lederen er ikke inkluderet i lønsummen, da det er nærmeste overordnede, der disponerer over lederlønnen og ikke selve aftaleenheden. 7. Gensidige aftaleforhold: Byrådet har fortsat det juridiske og bevillingsmæssige ansvar. Byrådet kan derfor til enhver tid tilbagekalde eller ændre i aftalen i kraft af det almindelige over/underordnelsesforhold.

Aftale mellem Byrådet og Fritidscentret 2008

Aftale mellem Byrådet og Fritidscentret 2008 WWW.fritidscentret.dk Aftale mellem Byrådet og Fritidscentret 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Fritidscentret Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning af målene

Læs mere

Fritidscentret AFTALE NOVEMBER 2014

Fritidscentret AFTALE NOVEMBER 2014 Fritidscentret AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7 Aftale 2012-14 mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN Side 1 af 7 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet 2013-14 Indhold: 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Kærsmindebadet hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi 7.

Læs mere

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene. 6.

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene. 6. Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2009-2010 1 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Jennumparkens fritidshjem

Jennumparkens fritidshjem Jennumparkens fritidshjem AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Helsted Børnehus. Læring og bevægelse AFTALE NOVEMBER I uderummet

Helsted Børnehus. Læring og bevægelse AFTALE NOVEMBER I uderummet Helsted Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Læring og bevægelse I uderummet 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014

Børnehuset Mariendal AFTALE NOVEMBER 2014 Børnehuset Mariendal AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014 Kristrup Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Fritidshjemmet Glentevej Aftalemål November 2016

Fritidshjemmet Glentevej Aftalemål November 2016 Fritidshjemmet Glentevej Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med aftalen...3 2. Politiske visioner, mål og krav...3 Lovgrundlag...3 Målgruppe...3 Vision 2021...4 Politiske

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet 2008

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet 2008 Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Kærsmindebadet Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi 7. Gensidige

Læs mere

Ung og familie udførerområdet

Ung og familie udførerområdet Ung og familie udførerområdet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

PLATANGÅRDEN AFTALE JANUAR 2013

PLATANGÅRDEN AFTALE JANUAR 2013 PLATANGÅRDEN AFTALE 2013 2014 1. JANUAR 2013 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål November 2016

Randers Krisecenter Aftalemål November 2016 Randers Krisecenter Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019 Randers Krisecenter Aftalemål 2019-20 Januar 2019 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Dagtilbud Midt Aftalemål November 2016

Dagtilbud Midt Aftalemål November 2016 Dagtilbud Midt Aftalemål 07 November 06 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016 Børn og familie udførerområdet Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014 Randers Ungdomsskole AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehaven Glentevej AFTALE NOVEMBER 2014

Børnehaven Glentevej AFTALE NOVEMBER 2014 Børnehaven Glentevej AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Dagtilbud Nordvest Aftalemål

Dagtilbud Nordvest Aftalemål Dagtilbud Nordvest Aftalemål 07-08 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Dagtilbud Sydøst Aftalemål

Dagtilbud Sydøst Aftalemål Dagtilbud Sydøst Aftalemål 07-08 . Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra. januar 007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen er

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Langå Skole 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Langå Skole 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Langå Skole 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Hadsundvejens Skole 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Hadsundvejens Skole 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Hadsundvejens Skole 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 Foto fra Randers Ugens afslutningskoncert 2011 på Skovbakken Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra januar

Læs mere

Hobrovejens Skole AFTALE 2012 10. JUNI 2010

Hobrovejens Skole AFTALE 2012 10. JUNI 2010 Hobrovejens Skole AFTALE 2012 2012 2014 10. JUNI 2010 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Vesterbakkeskolen 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Vesterbakkeskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Vesterbakkeskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017 Ejendomsservice AFTALE 2017 2019 JUNI 2017 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) < Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008

Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008 Børnehuset Unoden AFTALE 2009 2010 12.09 2008 Harridslev: Kastanievej 20, Harridslev, 8930 Randers NØ. Mejlby: Randersvej 8, Mejlby, 8981 Spentrup 1 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet,

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Aftalemål November 2016

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Aftalemål November 2016 Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Helsted Børnehus Aftalemål November 2016

Helsted Børnehus Aftalemål November 2016 Helsted Børnehus Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole og Børnehus 2012 & 2014 Skabelon for aftalen 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle

Læs mere

Dagtilbud Nordøst AFTALE NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordøst AFTALE NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordøst AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås

Læs mere

Nørrevangsskolen. Aftale 2008-2010

Nørrevangsskolen. Aftale 2008-2010 Nørrevangsskolen Aftale 2008-2010 27.03.2008 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Fritidshjemmet Glentevej. Aftale mellem Randers Byråd og Fritidshjemmet Glentevej 2012 & 2014

Fritidshjemmet Glentevej. Aftale mellem Randers Byråd og Fritidshjemmet Glentevej 2012 & 2014 Fritidshjemmet Glentevej Aftale mellem Randers Byråd og Fritidshjemmet Glentevej 2012 & 2014 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Aftale mellem Randers byråd og Værket Værket under et af

Aftale mellem Randers byråd og Værket Værket under et af Aftale mellem Randers byråd og Værket 2008 Værket under et af Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Værket Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

Børnehaven Himmelblå Aftalemål November 2016

Børnehaven Himmelblå Aftalemål November 2016 Børnehaven Himmelblå Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Lions Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Lions Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Lions Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Fritidspolitik (Folkeoplysningspolitik) Fritidspolitikken er blevet til gennem en sammenskrivning af den tidligere Folkeoplysningspolitik

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek

Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2013-2014 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Mål i aftalen 5. Opfølgning på mål 6. Økonomi 7. Gensidige

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Dagplejen Aftalemål November 2016

Dagplejen Aftalemål November 2016 Dagplejen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav.

1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 1 OMRÅDE VEST 1. Formål med aftalen. Randers kommune har siden 2008 indgået aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen er: effektiv service med høj kvalitet

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Svendborg Teater Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Asferg Skole 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Søndermarkskolen 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Søndermarkskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Søndermarkskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Randers Ungdomsskole 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Randers Ungdomsskole 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Ungdomsskole 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Havndal Skole Aftalemål 2017

Havndal Skole Aftalemål 2017 Havndal Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. er der i budget

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Asferg Skole Aftalemål 2017

Asferg Skole Aftalemål 2017 Asferg Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune Folkeoplysningspolitik Politik for Hedensted Kommune Indholdsfortegnelse VISION og MÅL...3 FRITIDSUDVALGET - Organisering og opgaver...4 Rammer...5 Samspil og udvikling...5 Partnerskaber...5 Brugerinddragelse...5

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune Folkeoplysningspolitik Politik for Hedensted Kommune Indholdsfortegnelse VISION og MÅL...3 FRITIDSUDVALGET - Organisering og opgaver...4 Rammer...5 Samspil og udvikling...5 Partnerskaber...5 Brugerinddragelse...5

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Vorup Børne- og Ungdomshus

Vorup Børne- og Ungdomshus Vorup Børne- og Ungdomshus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Aftale mellem. Randers Byråd og Blicherskolen 2012 & 2014

Aftale mellem. Randers Byråd og Blicherskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Blicherskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2012-2014 1 Forord Foreningslivet er noget ganske særligt i det danske samfund. De grundlæggende værdier i folkeoplysningen er demokrati og fællesskab. Det er kommunernes rolle

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Randers Krisecenter AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Krisecenter AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Krisecenter AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Vestervangsskolen Aftalemål 2017

Vestervangsskolen Aftalemål 2017 Vestervangsskolen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde...

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Vision... 3 Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... 4 Særlige indsatsområder...

Læs mere

HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+

HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+ HOLBÆK I FÆLLESSKAB KONCERNLEDELSENS STRATEGIPLAN 2017+ Indledning Koncernledelsens Strategiplan sætter retning for hele organisationen med udgangspunkt i byrådets vision, politikker, strategier og budget.

Læs mere

F R B P U L J E R T i L s k U d T i L k U L T U R & F R i T i d

F R B P U L J E R T i L s k U d T i L k U L T U R & F R i T i d FRB PULJER Tilskud til KULTUR & FRITID 2 Forord 3 Nye muligheder Kulturen og fritidslivet blomstrer på Frede riksberg, og det er vi glade og stolte af. Kultur- og Fritidsudvalget har sammen med de mange

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4 1 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Målsætninger... 3 Rammer for folkeoplysende virksomhed... 3 Udvikling af folkeoplysningen... 4 Folkeoplysningen i samspil med øvrige politikområder... 4 Afgrænsning

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik 2008

Fritids- og idrætspolitik 2008 Fritids- og idrætspolitik 2008 Forslag Indledning Fritids- og idrætslivet er under forandring i disse år. Tilslutningen til foreningslivet er stagnerende og befolkningen vælger i stigende grad aktiviteter

Læs mere