Bosætning og erhverv Ultimo 2008: 432 indbyggere, der bor i 169 husstande

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bosætning og erhverv Ultimo 2008: 432 indbyggere, der bor i 169 husstande"

Transkript

1 Indledning

2 Ressourcebeskrivelse Oksenvad og Ørsted landdistrikter udgør sammen med Sommersted, som er vores lokalby, vingen på den flyvende ko, og en stor del af vores landdistrikter grænser op til Vejen kommune. Vores lokalby får derfor hård konkurrence fra Jels om vores tilhørsforhold, aktiviteter og handel. Oksenvad, hvor vores sognekirke ligger, dannede sammen med Ørsted, Mølby og bebyggelserne Stursbøl, Jels Bjerg og Oksenvad Hede tidligere et selvstændigt sogn. Oksenvad og Ørsted er efter kommunalreformen 2007 blevet udlagt som to selvstændige landdistrikter, derfor foreligger der befolkningstal for begge områder. Bosætning og erhverv Ultimo 2008: Ørsted: Oksenvad: 234 indbyggere, der bor i 68 husstande. 432 indbyggere, der bor i 169 husstande I tidsrummet fra er Ørsteds indbyggertal steget med 8%, medens det i Oksenvad er faldet med 11%. Der er mange +60årige i Oksenvad/ Mølby.

3 Oksenvad og Ørsted er overvejende et landbrugssamfund med deltidsbrug, mellemstore og større landbrug. Alle tre driftsgrene dvs. svin/kvæg/planteavl er repræsenteret. Desuden er der 2 ejendomme med juletræsproduktion. I de bymæssige bebyggelser er der både ejer- og lejeboliger, tidligere landbrugsejendomme og enkelte større gårde. Det er landbruget, der bidrager med lang de fleste arbejdspladser lokalt. Tidligere var der en del erhverv, der levede af at servicere landbruget, men der er kun få enkeltmandsvirksomheder tilbage. Der er enkelte handels- og servicevirksomheder, men de beskæftiger kun få ansatte. I Mølby har to cirkus hjemsted foruden en kro. I Stursbøl er der Café Ellegaard Af offentlige og halvoffentlige institutioner findes der 2 i Ørsted for fysisk og psykisk handicappede og en børnehave i Oksenvad gamle skole. Den er desværre for nylig blevet dømt til lukning af Haderslev kommune. Naturressourcer Den nordlige del af sognet, dvs. Ørsted er fra istiden forsynet med god jord, mens den sydvestlige del Oksenvad Hede og Stursbøl har fået al sand og grus. Oksenvad og Mølby, hvor igennem Nørreåen løber, er lidt blandet med sand- og lerjorde, enge og moser. I de vestlige egne af Oksenvad landdistrikt er der på den dårligste jord etableret 3 store plantager. Stursbøl etableret i begyndelsen af 1800 tallet. Aktieskoven (Genossenschaft) etableret? Præsteskoven etableret? Desuden er der 3 mindre privatejede skove. Med en planlagt skovrejsning i 2011 på ca. 100 Ha mellem de allerede eksisterende skove, vil skovområder dominere en stor del af den vestlige egn. I Aktieskoven (Genossenschaft) er der grusudvinding, og der er yderligere forekomster af grus i et stort område på Oksenvad Hede. Der er to bække i Ørsted, der syd for byen løber sammen i Ørsted Å, som nord for Mølby ved Tovskov Slotsbanke løber ud i Nørreåen. Nørreåens løb går gennem Mølby og Oksenvad og til Slevad Bro, hvorfra den danner grænse til Jegerup landdistrikt og videre syd om Aktieskoven og Præsteskoven, hvor den grænser op til Nustrup landdistrikt. Der er 4 større moseområder i vores landdistrikter. Sømosen, som vel kan kaldes en højmose, der ligger i den vestlige del, og hvor der under 2. verdenskrig blev gravet tørv. De 3 andre moser, Trinmosen, Kirkemosen og Vandmosen ligger lige nord for Oksenvad by. I Mølby er den tidligere Mølledam, hvor man opdæmmede vand fra Nørreåen, for at udnytte vandkraften, delvis reetableret, og der er anlagt et grønt område med borde og bænke.

4 Kulturhistorie Oksenvad Kirke Den ældste del af kirken, apsis og kor, er bygget af granitkvadre op til 2 m lange i 1100 tallet. Noget senere er skibet bygget og endnu senere våbenhus og tårn. Altertavlen er fra Døbefonden er af granit og fra kort tid efter kirkens bygning. Krucifikset anbragt på nordvæggen er fra omkring Nord for kirken er rejst en kæmpemæssig sten med navne på alle fra det gamle sogn, der faldt under 1. verdenskrig. Tovskov slot Nord for Mølby kan man endnu se slotsbanken i vinklen, hvor Ørsted Å løber ud i Nørreåen. Der lå slottet Tovskov, som blev revet ned omkring Hærvejen Nogle af hærvejens mange forgreninger går gennem sognet, og at der har været stor aktivitet i de tidligeste tider, vidner de mange gravhøje i især Stursbøl Skov og omegn om. Stier Også gamle kirkestier og fodstier, hvis forløb man kan se på gamle kort, har der været en del af. Et par stykker er inden for det sidste årti ryddet, og bliver brugt flittigt af de lokale. Amtet har også anlagt stier i både Mølby og Oksenvad i forbindelse med genetableringen af Nørreåens oprindelige løb. I Ørsted er der en sti til Jels, hvor den tidligere Kleinbahn havde sit spor. Infrastruktur 2 større veje går gennem vores landdistrikter. Sommerstedvej går gennem Ørsted, og rute 403 Tovskovvej går gennem Mølby og Oksenvad. Lidt paradoksalt er vejen mellem Oksenvad og Ørsted stadig en grusvej! Den kollektive trafik, der går gennem landdistrikterne, varetages af Sydtrafik med forbindelser til Vejen, Vojens og Haderslev. Alle børn bliver transporteret til skole i bus. Med hensyn til IT-infrastruktur er vi godt med. Allerede for en del år siden rullede SE fibernet ud i området og stortset alle kan blive tilsluttet hvis de ønsker det. Fritid og foreninger I Ørsted og Oksenvad landdistrikter har vi mange foreninger, klubber og interessesammenhold. Bowlingklub

5 Bowling i Vojens et antal gange i løbet af vinteren. Alle kan deltage. Bredejerforeningen for Nørreå Stiftet Foreningen består af jordejere langs Nørreåen. Foreningen er talerør overfor myndigheder og fiskeriforeningen. Callaneticshold. Siden sidst i 90erne har der hver vinter en gang om ugen kørt et callanetichold med instruktør. Det kører under Landsbyforening og alle kan være med mod et deltagergebyr. En Hyggelig Havefest Foreningen En hyggelig Havefest har de sidste 4 år arrangeret havefest i Mølby, hvor der er underholdning for både børn og voksne. Overskuddet fra havefesten kommer området til gode på en række områder. Krolfklubben i Lerte Oprettet i Flere baner og klubhus etableret med LAG midler og frivillig arbejdskraft. Krolfklubben i Oksenvad Oprettet ca En bane og shelter etableret med midler fra Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft. Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn Oprettet Lokalområdets talerør overfor offentlige myndigheder. Arbejder med byforskønnelse, bedre trafikforhold, gode vandrestier og lokal information ( En arbejdsgruppe under Landsbyforeningen varetager driften af Oksenvad Aktivitetscenter. Lokalhistorisk forening for Oksenvad og Omegn Oprettet Har lokaler på Oksenvad Aktivitetscenter, udgiver et årsskrift, arrangerer foredrag og udflugter. Madlavning for mænd Holdet har været i gang flere år. Bruger køkkenet i Oksenvad Aktivitetscenter. Malehold Holdet har været i gang flere år. Holder til i Oksenvad Aktivitetscenter. Mandagsklubben Klubben er for efterlønnere og pensionister, der mødes hver mandag i vinterhalvåret i Oksenvad Aktivitetscenter. Der arrangeres foredrag, banko og kortspil. Der er fællesarrangementer med andre klubber i området. Mølby Ringriderforening Oprettet første gang i Vækket til live igen 2003.

6 Mølby Vandværk Andelsselskab stiftet i Har 205 abonnenter og leverer dermed vand til en stor del af husstandene i vores landdistrikter. Oksenvad Idrætsforening Oprettet Træner flere fodboldhold og har badminton i gymnastiksalen i Oksenvad Aktivitetscenter. Står for den årlige høstfest. Oksenvad Menighedsråd Er sammen med Sommersted Menighedsråd med til at arrangere aktiviteter i både kirken og Oksenvad Aktivitetscenter. Oksenvad Præstskovs Jagtforening Stiftet Afholder flere årlige jagter og sammenkomster. Oksenvad Sogns Aktivitetscenter (OSA) Blev oprettet efter aftale med daværende Vojens Kommune, da folkeskolen lukkede. OSA hører under Landsbyforeningen, og den til hver tid siddende formand for OSA er selvskrevent bestyrelsesmedlem i Landsbyforeningen. Bestyrelsen for OSA koordinerer de private og fritidsmæssige aktiviteter, som foregår på aktivitetscentret. Der udlejes også borde og stole. Overskud fra disse aktiviteter går til vedligehold og udsendelse af aktivitetskalender. Oksenvad Tennisklub Stiftet Har egen tennisbane og klubhus. Route 66 Klub, der har til huse i Mølby, for folk med interesse for amerikanerbiler. Ørsted Boldklub. Stiftet Aktiviteter blev indstillet Genopstået 1998, hjulpet på vej af et generationsskifte i Ørsted med mange nye børnefamilier. Har mange aktiviteter på programmet i årets løb.

7 Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter

8 Tema 2: Natur og bevægelse

9 Tema 3: Fællesskab

10 Tema 4: By- og egnsudvikling

11 Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. Baggrunden for temaet Området gennemskæres af flere store veje, hvor der afvikles store trafikmængder. En af disse veje gennemskærer landsbyen Mølby. Den store trafik, der dagligt kører gennem byen, gør mange af beboerne usikre ved at færdes langs vejen. Der er ikke en decideret cykelsti langs hovedvejen men blot et cykelspor adskilt fra hovedvejen med en vejstribe. Inden for Mølby er denne cykelstribe sågar temmelig smal. I den sydlige del af Mølby er der heller intet decideret fortov. For år tilbage blev hastigheden af trafikken reguleret af fartbump gennem hele byen. Det fik bilister til at nedsætte hastigheden. I 2002 valgte datidens vejmyndighed, Sønderjyllands Amt, at erstatte vejbumpene med hastighedsdisplays i den nordlige og sydlige ende af Mølby. I 2002 blev der foretaget måling af hastighed og trafikmængde efter at fartbumpene var blevet fjernet. Målingen viste at hastigheden var steget med ca. 3 km/t fra 51,5 km/t til 54,0 km/t. Lastbilerne derimod havde øget farten fra 42 km/t til 50 km/t. Der blev på en uge målt ca køretøjer svarende til lige under pr. døgn. For de andre småbyer i området, Oksenvad, Ørsted, Lerte og Stursbøl, gælder det, at der ikke er skiltet med nedsat hastighed. I praksis kan man altså som bilist køre 80 kilometer i timen i disse mindre landsbyer. Det er dog de færreste der gør det. Undtagelsen er måske de gennemgående veje gennem og omkring disse mindre landsbyer. Selv ved Oksenvad Aktivitetscenter, som også indeholder børnehaven Brumbassen, er der ingen skiltning med nedsat hastighed. Skolebørn mødes ved aktivitetscentret for at tage skolebussen. De fleste børn i området går i skole i Sommersted. Der er skolebus, som kører de mindste klasser til skolen. Men de større elever (fra 7. kl) skal selv cykle i skole. Offentlig trafik Oksenvad området dækkes af tre busruter. Skolebussen til Sommersted Skole, som kører gennem store dele af området og til Sommersted med ankomst ved skolen ca. 7.45, ca og ca Og retur fire gange mellem kl og Derudover er der en busrute mellem Jels Sommersted og Vojens. Den kører fra Jels til Mølby over Lerte og Ørsted til Sommersted og videre til Vojens. I Vojens er der mulighed for at køre videre med en anden bus til f.eks. Haderslev eller tage toget syd eller nordpå. Busruten giver også mulighed for at komme til Jels. Der er 7 afgange fordelt på for- og eftermiddag. Ingen afgange om aftenen. I weekender er der en tilkalderute med to daglige afgange.

12 Der er også en ruten fra Vejen over Jels, Oksenvad, Mølby og Sommersted til Haderslev. I hverdagene er der 7 afgange i hver retning fordelt på for- og eftermiddage. Den seneste mod Haderslev afgår ca fra Mølby og den seneste mod Vejen afgår ca fra Mølby. På Lørdage og søndage er der tre afgange i hver retning. Fra 2012 kører denne rute fremover over Vojens i stedet for direkte mellem Sommersted og Haderslev. Et hurtigt kik på køreplanerne viser at der stort set ingen busafgange er om aftenen hverken til eller fra området. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn Tidsplan for projekterne Skiltning med nedsat hastighed omkring de mindre landsbyer Tydeliggøre byområdet for trafikken (opdeles i 3 projekter) Spørgeskemaundersøgelse om behov for offentlig trafik x x x Etablering af gang og cykelsti mellem Ørsted, Mølby og Sommersted Rundkørsel i krydset Tovskovvej og Øster Lindetvej Byport med indsnævring i den sydlige ende af Mølby x x x Beskrivelse af projekter Etablering af trafiknedsættende foranstaltninger Baggrund og beskrivelse til selve projekterne Der er mange beboere i området, der føler sig utrygge, enten på egne eller på deres børns vegne. I Mølby er der mange der mener at trafikken kører væsentligt hurtigere nu end før bumpene blev fjernet. På baggrund af dette vil vi gerne arbejde for at forbedre trafiksikkerhed og øge skiltningen for nedsat hastighed flere steder i området. Generelt ønskes det, at der oftere blev udført hastighedskontrol i området. Til dette formål ønsker vi at iværksætte en række projekter i området. Skiltning med nedsat hastighed omkring de mindre landsbyer Der skal opsættes enten byskilte eller skilte med nedsat hastighed i alle landsbyerne i området, så beboerne kan føle sig mere trygge.

13 I Oksenvad er det især på Øster Lindetvej, hvor trafikken kører meget hurtigt. Det ønskes generelt at få skiltet enten med nedsat hastighed eller opsat byskilte ved indkørsel i området omkring Oksenvad, se forslag på skiltning på kortudsnit. På Øster Lindetvej kunne hastighed evt. skiltes med 60 km/t mens resten af Oksenvad-landsbyen bør skiltes med 50 km/t Endvidere kunne man med fordel nedsætte hastigheden på Tovskovvej fra Genvej til Mølby til f.eks. 70 km/t Etablere skiltning med nedsat hastighed omkring Ørsted. Ved indkørsel i Ørsted bør der etableres byskilte, så højeste hastighed er angivet til 50 km/t Etablere skiltning med nedsat hastighed ved Lerte. Det kunne f.eks. være skilte med lavere hastighed omkring Lerte, f.eks km/t. Tilsvarende bør der skiltes med nedsat hastighed i og omkring Stursbøl, f.eks km/t. Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Finansieringsmuligheder: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft Tydeliggøre byområdet for trafikken For at tydeliggøre at man befinder sig i et byområde kan der etableres forskellige former for chikaner på vejen. Derudover kan der plantes træer i den sydlige og nordlige ende af Mølby i den side af vejen hvor der ingen huse er. I den sydlige ende af Mølby er der ikke etableret fortov. Dette kan gøre det mere sikkert for fodgængere og samtidig vil det også synliggøre at der er tale om et byområde, hvor hastigheden bør nedsættes. Man kan også markere vejkrydsene i Mølby, f.eks. med en anden form for asfalt, med små forhøjninger eller med brosten. Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Finansieringsmuligheder: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft Spørgeskemaundersøgelse om behov for offentlig trafik Baggrund: Der er stort set ingen busruter, der dækker aftenerne. Dermed kan man ikke bruge offentlig transport for f.eks. at komme til fritidsaktiviteter eller aftenskole i Vojens eller Haderslev. Man kan

14 måske komme indtil til byen, men der er ingen busser der kører tilbage igen efter kl Beskrivelse: For bedre at forstå behovet for offentlig trafik for områdets beboere, bør der laves en undersøgelse af behovet for offentlig trafik. Behovet kunne måske løses med flere tilkalderuter i aftentimerne. Spørgeskema _> Hellas gruppe Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Finansieringsmuligheder: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft Haderslev Kommune og Sydbus Haderslev Kommune og Sydbus Etablering af gang og cykelsti mellem Ørsted, Mølby og Sommersted Baggrund: En del fritidsaktiviteter og alle skoleaktiviteter foregår nu i Sommersted, som er vores lokalby. Her findes også både bager, kiosk/tankstation og købmand samt skole og væsentlige sportsaktiviteter. Beskrivelse: Det kunne derfor være hensigtsmæssigt med bedre muligheder for at komme frem og tilbage mellem området og Sommersted uden nødvendigvis at skulle færdes på de store gennemgående hovedveje i sær for børn og unge men også for voksne kunne et stisystem mellem området og Sommersted forbedre mulighederne for at komme frem og tilbage uden brug af biler. De findes på nuværende tidspunkt et spor i landskabet, som starter omkring Lerte og passerer forbi Mølby. Dette stisystem skal udbygges til en reel cykelsti, evt. grusbelagt, og føres helt til Sommersted, hvor det enten kan forbindes til Elmegaardens Spor i Landskabet eller forbindelse til Ingeniørvej, se kortbilag. Koordinere med gruppes 2 stiprojekt Samarbejdsprojekt med sommersted Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft Lodsejere, Sommersted Borgerforening, Haderslev Kommune og Banestyrelsen Tilladelse fra Banestyrelsen Finansieringsmuligheder: LAG Haderslev, Friluftsrådet, Haderslev Kommunes landdistriktspulje, Haderslev i bevægelse. På nuværende tidspunkt er der ikke lavet nogen bro eller underføring ved jernbanen. Det er en af de vigtige forbedringer.

15 Stisystemet bør forlænges til Ørsted og til Oksenvad og sluttes til det stisystem, der allerede forbinder Ørsted med Jels, se projektet under Natur og Bevægelse. Rundkørsel i krydset Tovskovvej og Øster Lindetvej Etablering af rundkørsel i den nordlige del af Mølby i krydset mellem Tovskovvej og Øster Lindetvej. Det vil have en gavnlig effekt på trafikkens hastighed ind i Mølby nordfra og på samme tid vil det sikre trafikken både til og fra Øster Lindetvej mod den gennemgående trafik på Tovskovvej. Link til trafikmålinger? Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Finansieringsmuligheder: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft Byport med indsnævring i den sydlige ende af Mølby I den sydlige ende af Mølby skal der etableres en byport med en indsnævring, som vil gøre bilister opmærksomme på at de nu kører ind i et byområde og dermed tvinger hastigheden ned. Ansvarlig: Samarbejdspartnere: Ydre restriktioner: Finansieringsmuligheder: Arbejdsgruppe nedsat af Landsbyforeningen og frivillig arbejdskraft

Bosætning og erhverv Ultimo 2008: 432 indbyggere, der bor i 169 husstande

Bosætning og erhverv Ultimo 2008: 432 indbyggere, der bor i 169 husstande Ressourcebeskrivelse Oksenvad og Ørsted landdistrikter udgør sammen med Sommersted, som er vores lokalby, vingen på den flyvende ko, og en stor del af vores landdistrikter grænser op til Vejen kommune.

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt er en del af Haderslev kommune. Indhold udarbejdet af lokale grupper www.oksenvad.dk

Læs mere

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt er en del af Haderslev kommune. Indhold udarbejdet af lokale grupper www.oksenvad.dk

Læs mere

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan Oksenvad og omegns landdistrikt er en del af Haderslev kommune. Indhold udarbejdet af lokale grupper www.oksenvad.dk

Læs mere

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan 2011-20

Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan 2011-20 Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan 2011-20 Oksenvad og omegns landdistrikt Udviklingsplan 2011-20 Oksenvad og omegns landdistrikt er en del af Haderslev kommune. Indhold udarbejdet af lokale

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter

Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter Baggrunden for temaet Oksenvad Aktivitets Center (OSA) blev dannet umiddelbart efter skolen lukkede i 1992, og har siden været en væsentlig del af kulturog fritidslivet

Læs mere

Fotos: Karl Petersen m. fl.

Fotos: Karl Petersen m. fl. 1 Fotos: Karl Petersen m. fl. Øster Lindet Lokalråd Udviklingsplanen tager udgangspunkt i holdninger tilkendegivet på borgermødet d. 26. maj. Forord: Øster Lindet vil gerne med eksemplets magt vise, at

Læs mere

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP

BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP BORGERFORENING FOR ALLESØ, NÆSBYHOVED BROBY, SKOVS HØJRUP OG KIRKENDRUP NOTAT AF 14. SEPTEMBER 2011 ANBEFALINGER TIL FORBEDRING AF TRAFIKFORHOLD I FIRKANTEN BELDRINGEVEJ, BOGENSEVEJ, STÆREHUSVEJ OG SØHUSVEJ

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - om kommunal medfinansiering fra puljen Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM Udarbejdet ultimo 2006 Indholdsfortegnelse. Forsiden viser Byens grønne område og legeplads Indholdsfortegnelse - Nutid i Vindum Billede af Vejen ind gennem Vindum by. Billeder

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015

Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bordreferater Dialogmøde i Faxe den 1. oktober 2015 Bord 1 Tema 1: Udvikling og liv i byen Der mangler synlighed vedr. turisme. Hvor kan man for eksempel finde materiale om turisme? Byen er blevet mere

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Dokumentation af lokale trafikforhold i Lille Sverige / Ny Hammersholt på Gl. Frederiksborgvej for strækningen Slettebjerget/Lille Sveriges Vej/Brødeskovvej - samt forslag

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

1. Valg af dirigent Jan Henriksen blev foreslået og valgt som dirigent. Jan startede med at konstatere at den var lovligt indvarslet

1. Valg af dirigent Jan Henriksen blev foreslået og valgt som dirigent. Jan startede med at konstatere at den var lovligt indvarslet Dagsorden Referat - Generalforsamling 2012 Landsbyforening for Oksenvad og Omegn Dato: 23. februar 2012 Referent: Peter Horsbøll Møller Deltagere: ca. 40 Dagsorden... 1 1. Valg af dirigent... 1 2. Valg

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN HØJBJERG

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN HØJBJERG Udarbejdet jan 2007 BORGERPLAN FOR LANDSBYEN HØJBJERG Højbjerg en Landsby ved A 26. Side 1 Indholdsfortegnelse - Borgerplan. Side 1 - Borgerplan Højbjerg Billede med byskilt Side 2 - Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Borgerplan for Kvols

Borgerplan for Kvols Borgerplan for Kvols Beskrivelse af byen og landskabet: Kvols er meget smukt beliggende på vestsiden af Hjarbæk fjord. Byens huse ligger tæt opad skrænterne fra den lille havn ved fjorden og holder sig

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde!

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Arbejdsgruppe: Trafikudvalg Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Trafikmåling i området. Gennemsnitshastigheden er ca. 40 km/t. Men pga. dårlige oversigtsforhold fra sideveje,

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Ansøgning til puljen Byfornyelse mindre byer 2015.

Ansøgning til puljen Byfornyelse mindre byer 2015. Viborg Kommune Att.: Plan Prinsens Allé 5 8800 Viborg Klejtrup, den 28. juni 2015 Ansøgning til puljen Byfornyelse mindre byer 2015. Klejtrup Borgerforening fremsender hermed deres ansøgning til puljen

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

for Sall Udviklingsplanen for Sall fremkommet på Borgermøde den 10. Februar 2011 i Forsamlingshuset i Sall www.sallnet.dk

for Sall Udviklingsplanen for Sall fremkommet på Borgermøde den 10. Februar 2011 i Forsamlingshuset i Sall www.sallnet.dk Udviklingsplanen for Sall Udviklingsplanen for Sall fremkommet på Borgermøde den 10. Februar 2011 i Forsamlingshuset i Sall www.sallnet.dk Et arbejdsredskab for Sall Lokalråd Støttet af Landdistriktspuljen

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Tønning-Træden Friskole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Tønning-Træden Friskole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune for Tønning-Træden Friskole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes ruter

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Referat - Generalforsamling 2010

Referat - Generalforsamling 2010 Referat - Generalforsamling 2010 Landsbyforeningen for Oksenvad og omegn Dato: 25. februar 2010 Referent: Peter Horsbøll Møller Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af protokolfører 3. Formandens beretning

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

138 | Haderslev - Vojens - Jels - Vejen | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

138 | Haderslev - Vojens - Jels - Vejen | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK KØREPLAN GYLDIG FRA 30. JUNI 2019 Trafikoplysning: 7010 4410 138 Haderslev - Vojens - Jels - Vejen Busselskab Haderslev Busstation Ribe Landevej v Bøgely Ribe Landevej v Skallebækvej vest Hammelev, Ribevej

Læs mere

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD

Tør du CYKLE HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? LÆS BL.A. HER OM: En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD Tør du......cykle HER?...CYKLE HER OM AFTENEN?...LADE DIT BARN CYKLE HER? En fremtid med en CYKELSTI MELLEM ODENSE OG MORUD venter rundt i svinget! I 2019... VI KAN GODT! LÆS BL.A. HER OM: De mange gode

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Udviklingsplan for. Krondal. Krondal og Omegns Borgerforening

Udviklingsplan for. Krondal. Krondal og Omegns Borgerforening Udviklingsplan for Krondal Krondal og Omegns Borgerforening December 2008 Indhold Forord...3 Landsbyens identitet...4 Målsætning og indsatstemaer...5 Status og befolkningsstatistik...7 Denne plan er lavet

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012)

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Spørgsmål & Svar ny trafikplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med,

Læs mere

Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby

Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby Tryghedsvandring: Sikre Skoleveje Valby Valby Lokaludvalg skal i løbet af 2017 udarbejde en ny bydelsplan for Valby, hvori lokaludvalget har besluttet at Tryghed med fokus på sikre skoleveje er et af temaerne.

Læs mere

Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i.

Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i. Nødebo Lokalråds Forslag til projekter der vil gøre Nødebo bedre at leve og bo i. Nødebo lokalråd har med udgangspunkt i kommunens planstrategi 2020 arbejdet på at implementere dele af de flotte målsætninger

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011

FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 FAKTA TRAFIKSIKKERHED VESTER AABY >>> SVENDBORGVEJ JULI 2011 NU SKER DET! TRAFIKSIKKERHED OG FORSKØNNET BYMILJØ ER I FOKUS, NÅR VEJDIREKTORATET TRAFIKSANERER SVENDBORGVEJ GENNEM VESTER AABY Borgermøde

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

NØDEBO. Visionsplan 2013

NØDEBO. Visionsplan 2013 NØDEBO Visionsplan 2013 Nødebo Aktiv skovby ved Esrum Sø Natur, kultur og fællesskab gennem engagement Kendetegn: Gribskov Esrum Sø Nødebo Kro Nødebo Kirke 1.200-talskirke Nødebo Skole og Fritidscenter

Læs mere

12. Nordenskov Nordenskov By Åbent land Nordenskov. Rammer

12. Nordenskov Nordenskov By Åbent land Nordenskov. Rammer 12. Nordenskov 12.01 Nordenskov By 12.10 Åbent land Nordenskov Rammer 12.01 Nordenskov By Status Nordenskov er en lokalby med udviklingspotentiale inden for bosætning. Byen er placeret ca. 13 km øst/nordøst

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd Landsbypolitik 2019-2022 år senest 1/6) Lokalplaner De nuværende lokalplaner og ikke up-to-date og ikke flexible nok. Landbypolitik 2019-2022, Endeligt forslag, version 1 Status Bosætning handler om livskvalitet

Læs mere

ØSTER LINDET XXX - 11

ØSTER LINDET XXX - 11 XXX - 9 10 - XXX ØSTER LINDET XXX - 11 ØSTER LINDET Øster Lindet er beliggende i den sydligste del af Vejen Kommune, ved Kolding-Tønder-landevej. Landskabet er karakteriseret ved at være et storbølget

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Variabelt 40 km/t skilt på Usserød Kongevej. - Evalueringsrapport

Variabelt 40 km/t skilt på Usserød Kongevej. - Evalueringsrapport - Evalueringsrapport Teknik og Miljø; Vej- og Parkafdelingen Thomas Meier juni 2004 Sammenfatning På den stærkt befærdede Usserød Kongevej, er der i et samarbejde imellem og Usserød Skole opstillet variable

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller

Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Oplæg til til lokal udvikling Byudvikling Samarbejde mellem vore tre lokale byer Rekreative fællesområder Bosætning Bofællesskaber Storparceller Fjelsted-Harndrup Lokaludvalg I samarbejde

Læs mere

Udviklingsplan for. Boest. Projektgruppen

Udviklingsplan for. Boest. Projektgruppen Udviklingsplan for Boest Projektgruppen Februar 2009 Indhold Forord...3 Landsbyens identitet...4 Målsætning og indsatstemaer...5 Status og befolkningsstatistik...7 Denne plan er lavet af Projektgruppen

Læs mere

Borgerplan for Klejtrup

Borgerplan for Klejtrup Revideret november 2008 1 Foreningerne i Klejtrup afholdt et borgermøde den 3. november 2008 om udviklingen i lokalområdet jf.: Klejtrup borgerplan - Helhedsplan for Klejtrup by juni 2005, som opfølgning

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Generalforsamling - LBF og OLA, 28. februar 2013

Generalforsamling - LBF og OLA, 28. februar 2013 Generalforsamling - LBF og OLA, 28. februar 2013 Ca. 28 deltagere 1. Valg af dirigent Eigil Wind blev valgt. Eigil Wind startede med at konstatere at indkaldelsen til generalforsamlingen var i orden. 2.

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 1. kvartal: Tilgængelighed Samlede resultater November 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Udviklingsplan for Hald

Udviklingsplan for Hald Udviklingsplan for Hald fremkommet på Borgermøde 24. Februar 2011 på Hald Skole Et arbejdsredskab for Lokalrådet for Hald og Omegn www.haldogomegn.dk Projekt Hald giver Facebook baghjul, der bl.a. omfatter

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx.2017 Helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Grundlaget for helhedsplanen... Fejl!

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Cykelstier i Bjerringbro og omegn

Cykelstier i Bjerringbro og omegn Cykelstier i Bjerringbro og omegn Forslag til nye cykelstier og cykelbaner og opdatering og forbedring af eksisterende. Ved Vagn Overgaard og Erik Albrechtsen Bosætningsgruppen i forbindelse med Bjerringbro

Læs mere

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den 29.03.2017 til den 23.06.2017 Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Realisering af helhedsplanen...

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019.

Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Trafiksikkerhedsrådets møde den 21. marts 2019. Liste over indkomne ønsker vedr. trafiksikkerhed november 2018 februar 2019. 1. Holger Brodthagensvej, Nykøbing Nykøbing F. Boligselskab: Blå cirkel markerer

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

På mødet, blev der valgt 3 repræsentanter til at arbejde videre med de valgte problemstillinger.

På mødet, blev der valgt 3 repræsentanter til at arbejde videre med de valgte problemstillinger. Baggrund Repræsentanter fra området omkring Skivevej I efteråret 2016 mødtes repræsentanter fra følgende grundejerforeninger/beboerforeninger til et samlet møde, for at samle trådene omkring trafikale

Læs mere

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012

Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted før, nu og i fremtiden?? Borgermøde 15. april 2012 Vigersted Sogn 1343 Sognebørn Bebyggelse: Ca. 450 huse Ca. 200 i Vigersted By Ca. 150 på Roskildevej, Nebs Møllevej mm. Ca. 100 rigtig ude på

Læs mere