Manden bag avisen fylder 60

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manden bag avisen fylder 60"

Transkript

1 Nummer 9, 18. årgang, oktober 2012 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Manden bag avisen fylder 60 Læs side 7 og 10 Tegning Jens Bach Andersen Undskyld herr redaktør - TILLYKKE med fødselsdagen! Imponerende værk om Bjerts skoleliv Læs side 20 og 21 Derfor gik Villy Søvndal som formand for SF Læs side 35

2 2

3 3 120 løbere deltog i REMA 1000 Stafetten Lørdag den 15. september afvikledes for første gang REMA 1000 Stafetten, der er et 5 x (cirka) 1000 meter stafetløb, hvor familiehygge og socialt samvær går hånd i hånd med motion og konkurrence. En række velvillige sponsorer havde stillet en masse flotte lodtrækningspræmier til rådighed for deltagerne. Der stillede i alt 24 hold til start, og dermed var ca. 120 løbere og en del tilskuere klar til en hyggelig eftermiddag og aften ved start/mål-området foran Bjert-Hallens Cafeteria. Der blev gået til stålet fra starten, og der blev hujet og klappet til den store guldmedalje. Der kom hele tiden løbere gennem skiftezonen på Møllebakken, så der var noget at se på for tilskuerne. Holdet Tikitaka imponerede alle ved at have alle fem løbere rundt på ruten efter kun 19 minutter og 3 sekunder. PLACERING HOLD NR. HOLDNAVN SLUTTID 1 18 Tikitaka 00:19: Turbo Gutterne 00:23: Jørgensen og Jørgensen 00:23: Kolonial-snedkerne 00:23: Marsk-sprinterne 00:24: Kjergaard 00:25: Vinderne 00:25: De Hurtige Kænguruer 00:25: Team Bacon 00:26: Madpusherne 00:26: Team Madpakke 00:26: Andreaslyst 00:27: Baunierne 00:29:18 9 Team Babyjogger 00:29: X-team 00:29: De Vilde Kaniner 00:30: Gynderne På Bjerget 1 00:30: Super Mario 00:30: Team Flash 00:31: Kommunemestrene 00:31: Klasses Drenge 00:31: Gynderne på Bjerget 2 00:32: Dræbersneglene 00:33: The Jensen Family 00:35:03 Holdet Tikitaka imponerede alle ved at have alle fem løbere rundt på ruten efter kun 19 minutter og 3 sek. Fra venstre ses Mads Ravn, Jon Tvilum, Mads Søvndal, Thomas Skov-Carlsen og Alan Hansen.

4 4 Kolding Bedemandsforretning GARANTI TRYGHED SIKKERHED Vi hjælper med alt vedr. begravelse og bisættelse Få pjecerne: Min sidste vilje Når nogen dør Søren Erik Andersen (grundlagt 1897) Dyrehavegårdsvej Bjert Vestervang Kolding 6091 Bjert

5 5 Skærmplanterne får hjælp fra IT-gigant Skærmplanterne, som holder til i Mejeriet og på 13. sæson underviser seniorer i brugen af edb, har fået hjælp af IT-giganten Microsoft til opdatering af sine under-visnings-pcere. Microsoft har doneret programmer til den lille Bjert-forening til en markedspris på dollars eller ca kr. - I bestyrelsen har vi da svært ved at få armene ned, for det siger sig selv, at en forening af vores størrelse aldrig ville kunne finde pengene til så stor en investering. - Selvom vore instruktører er frivillige og undervises gratis, ville betalingen for undervisning skulle sættes så højt, at kursisterne ville flygte langt væk, siger en glad formand, Knud Jacobsen. - Foreningens PC-udstyr er af nyere dato, men udviklingen inden for IT-verdenen går så hurtig, at vi var nødt til at overveje en eller anden form for opgradering, navnlig af vores office-pakker. Når vore kursister anskaffer ny PC, er den jo som regel udstyret med det sidste nye, og så opfører programmerne sig anderledes, end dem vi underviser i, siger formanden. Inspireret af OK-Klubben i Kolding rettede han derfor henvendelse til Microsofts danske afdeling og forelagde dem problemet. De opfordrede foreningen til at sende en ansøgning til Microsofts hovedsæde i USA, skrevet på engelsk og på et dertil indrettet ansøgningsskema med angivelse af det, der var brug for. - Vi skippede ansøgningen af sted kort før sommerferien og fik et positivt svar en måneds tid senere med bl.a. følgende bemærkning: Microsoft er glad for at kunne donere Microsoft-software til Skærmplanterne til støtte for foreningens uddannelse og undervisning af veteraner. Skærmplanterne har fået tilsagn om licenser til den sidste nye office-pakke og opgradering af PCerne til Windows 7, som er det styresystem, de fleste nye PCere er udstyret med. Med donationen følger også andre nyttige EDB-værktøjer. Knud Jacobsen regner med, at de nye programmer bliver installeret i løbet af inde-værende sæson. Først skal PCerne havde et teknisk tjek, og underviserne skal være fortrolige med de nye programmer. Åben datastue om fredagen Folketinget har ved lov besluttet, at det meste af kommunikationen mellem borgere og det offentlige i fremtiden skal være elektronisk og overgå til selvbetjening via internettet, f. eks. anmeldelse af flytning, skift af læge og anmodning om nyt sundhedskort. På nogle områder sker det allerede fra 1. december i år. - Det bliver vore kursister selvfølgelig undervist i, men der sidder garanteret nogle rundt om i de små hjem, som ikke har lyst til at deltage på et af vore hold, men måske har brug for hjælp til en enkelt ting eller et problem med deres PC. For at imødekomme det behov har vi besluttet at Knud Jacobsen en glad formand for Skærmplanterne. holde åben datastue hver fredag formiddag mellem kl. 9 og kl. 11, siger Knud Jacobsen. - Her vil en eller flere af vore dygtige undervisere være klar til at hjælpe og vejlede, og alle er velkomne. Interesserede kan læse mere om tilbuddet på hjemmesiden Bjert skal i stemmeboksen I Bjert håber man, at en valgdyst kan være med til at skærpe interessen for folkekirken. Sognet går til stemmeurnerne den 13. november. I de fleste sogne i Kolding Kommune er menighedsrådsvalgene allerede afgjort ved såkaldte fredsvalg, men i Bjert insisterer man på en regulær valgdyst, så derfor skal landsbyen i stemmeboksen den 13. november for at afgøre, hvordan det kommende menighedsråd skal sammensættes. Ved orienteringsmødet for nylig blev der fundet ni kandidater. Alle syv fra det nuværende menighedsråd er klar til genvalg, og desuden meldte Anette Jorsal og Inger Rørbæk sig som kandidater. Dermed har man de ni medlemmer,som skal bruges for at danne et nyt menighedsråd plus to suppleanter. Men i stedet for at lade det blive ved det, er de ni kandidater ved lodtrækning fordelt på to lister, som nu opstilles sideordnet ved et valg. Det bliver altså de personlige stemmer, som afgør sammensætningen af det nye menighedsråd. Så det kan sagtens være, at de to nye kandidater får plads i rådet, og to af de nuværende medlemmer i stedet bliver suppleanter. Det afgør demokratiet, siger Arne Friis - der er formand for menighedsrådet - til JydskeVestkysten. Herligt med ekstra liste Han håber dog, at valget bliver endnu mere spændende. Da denne artikel blev skrevet var fristen for at opstille endnu én eller flere kandidatlister til valget ikke udløbet, så der var på det tidspunkt mulighed for, at endnu flere kandidater dukkede op. Når vi nu har besluttet at gå til valg, kan man håbe på, at det inspirerer endnu flere til at stille op. Det ville være herligt, hvis folk skal vælge mellem tre eller flere lister, siger Arne Friis. Han mener, at det er gavnligt for både demokratiet og interessen for folkekirken i al almindelighed, at der vitterlig er valg til menighedsrådet.

6 6 Meget mere end discount Danmarks billigste butik Meget mere åbent... Nu åbent alle ugens dage kl til 21.00

7 7 Det Sven! Bjert-Stenderup Avis redaktør og ildsjæl fylder 60 år. I den anledning har avisen udsat ham for en lokal omgang Her er dit liv Af Helle Juhl - Det Sven! Sådan uden hang til pynt og formalia lyder det, hvis man ringer til redaktøren for Bjert-Stenderup Avis, og sådan møder den nu snart 60-årige Sven Rørbæk Madsen i det hele taget omverdenen, uanset om han passer sit arbejde som informationsmedarbejder ved Kolding Kommune, giver et nap med i Bjert Hallens vandbærerkorps eller røgter sit lokaljournalistiske hverv på nærværende avis. Denne omtale er således heller ikke blevet til med fødselarens egen hjælp, for at være i fejrende fokus er absolut ik Sven! Ja, han krymper sig formentlig ved at se fødselsdagen sat på ciffer offentligt, men her er den: Når nu hovedpersonen nødigt leverer detaljer om sit 60-årige liv og virke, der størstedelen af tiden har udfoldet sig i Bjert, har vi i stedet lavet en lokal Her er dit liv. Lillebroderen: hjælpsom udover det sædvanlige Hanse Rørbæk Madsen, lillebror: Sven er et godt menneske åbner sit hjem, når nogen er i nød og mangler et sted at være. Det har han gjort mange gange. Han er hjælpsom ud over det sædvanlige. Da vi voksede op, stillede han også altid op som storebror for os yngre i flokken. For eksempel da vi sammen spillede i bandet Soho, jeg bare 15 år gammel. Sven havde fået strenge pålæg hjemmefra om at passe godt på mig ude i nattelivet, og det gjorde han usvigeligt. Formentlig mere end jeg selv opdagede. Den kurs har han fortsat som voksen. Vennen: trofast og nøjsom Poul Erik Nørgaard, god ven og medredaktør: - I samtlige år med Bjert-Stenderup Avis har Sven et par dage før den månedlige deadline sagt: Vi har intet stof, der bliver ingen avis! Men alligevel er han trofast mødt op lørdag morgen, og der er altid kommet en avis ud af det inden søndag aften. Den er næsten et barn for ham, kun overgået af Christina og Sidsel, døtrene, som han ofrer alt for. Bedre far skal man lede længe efter. Nøjsom er Sven også. Efter flere år fik avisen nyt udstyr, men det var en hård kamp at overbevise ham om nødvendigheden heraf. Andre kunne jo have bedre glæde af pengene. Kollegaen: når altid i mål Og så tillader overtegnede sig at runde af med en erindring om fødselaren tilbage i 1977, da vi pendlede sammen til Journalisthøjskolen i Århus. Jeg sørgede for biltransport til Vejle, hvorfra vi forsatte med tog. Det lykkedes aldrig at se Sven færdigpåklædt, når han halvsovende kastede sig ind i bilen tre minutter over tid, men til gengæld var han lysvågen, hvis der var rødt lys ud for Besteds Bageri før nedkørslen til Vejle. Så kunne han lige fikse to smurte rundstykker og: Vi når det, Helle! Gjorde vi så det? Ja, hver gang. Ligesom Sven er nået i mål med hver eneste udgave af Bjert-Stenderup Avis. Mere end 190 gange. Se, det også Sven! Dagen markeres med en reception i Bjert Hallen fredag den 12. oktober kl til

8 8 PROFESSIONELT ARBEJDE UDE SOM INDE! østergaard sammentømrer gerne et uforpligtende tilbud,på alt tømrer- og snedkerarbejde. Tlf.: TøMRER- OG SNEDKERMESTER DøGNVAGT Er din bolig sikret? Din bolig kan sikres effektivt, uden at hjemmet bliver til Fort Knox. Låsesmeden Schrøder har en lang række gode råd til, hvordan du bedst sikrer din bolig. Derfor er det en god idé at give hele boligen et sikringstjek, samt at kigge på alle ind- og udgange med tyvens øjne. Ring og få et uforpligtende tilbud på sikring af din bolig - for en sikkerheds skyld Autoriseret Ruko Sikringscenter Albuen 15, Kolding, tilf DøGNVAGT

9 9 Solen skinnede om kap med glade legatmodtagere Sdr. Bjært og Omegns Sparekasses legat blev stiftet i 1971 i forbindelse med sammenlægningen af Sdr. Bjært og Vejstrup Sognes Sparekasse og Spare- og Laanekassen for Kolding by og omegn og uddeler stadig legater Så hed det Bikuben og nu hedder pengeinstituttet Danske Bank, som også administrerer Fonden og uddelingen af midlerne skal foretages i lokalområdet hvilket primært vil sige Sdr. Bjert og Sønder Stenderup. Uddelingen foretages af det tidligere lokalråd, repræsenteret ved formand Poul Friis og Peder Thomsen fra Sdr. Bjert. I år har udvalget besluttet at uddele legat til Sdr. Bjert Pensionistforening, Spejderne i Stenderup, Skærmplanterne, forsamlingshuset Dannevirke og Bjert Stenderup Avis -pen Fra venstre Gunner Nielsen (Sdr. Bjert Pensionistforening), Peter Thomsen (fonden), Knud Jacobsen (Skærmplanterne), Sven Rørbæk (Bjert Stenderup Avis), Poul Friis (Fonden), Anette Uth Krab (Spejderne i Stenderup), Anette Nielsen (Dannevirke) og filialleder Lars Thiesen (Danske Bank). Nyt fra Sdr. Bjert Pensionisforening Generalforsamling D. 16. oktober kl afholdes ordinær generalforsamling i Sdr. Bjert Pensionistforening. Generalforsamlingen afholdes i Kærnehuset. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Evt. forslag skal være formand Laurits Bjerg i hænde senest 4 dage før afholdelse af generalforsamlingen. Alle medlemmer af Sdr. Bjert Pensionistforening er velkommen. Til orientering fremlægges reviderede vedtægter til evt. godkendelse Pbv. Erik Piihl Fællesspisning D. 1. september afholdte vi fællesspisning i Kærnehuset. Der var mødt 38 perso ner op, som fik en hyggelig eftermiddag med sang og musik. Musikken stod Rene Grevy, Kolding for. Som sædvanlig stod Gunner for maden godt hjulpet af Rita, Bodil og Angela. Menuen bestod af Tunmousse, som forret, flæskesteg med rødkål, som hovedret og en velsmagende dessert jeg ikke kan huske navnet på. Krolf Så har vi fået flisebelægning under vore bænke på Krolf pladsen. Gunner og Laurits afgravede overjorden og udlagde sandpude. Afretning af sandpude og lægning af fliser fik vi god hjælp udefra. Husk vi spiller også i oktober hver onsdag og torsdag når vejret tillader. Har du husket Husk vi skal besøge Vivi s franske julestue d. 13. november. Se nærmere i vores aktivitetsprogram.

10 10 Invitation Sven fylder 60 Bjert Stenderup Avis stifter og redaktør gennem 18 år Sven Rørbæk fylder 60 år. Dette markeres med en reception i Bjert Hallen fredag, den 12. oktober kl Vi håber at se venner, kollegaer, familie - ja, alle der vil ønske tillykke. Med venlig hilsen Bestyrelsen Bjert Stenderup Medieforening

11 11 Der er så dejligt på landet En smuk søndag i september slog to lokale landbrug ladeportene op for alle interesserede og det benyttede rigtig mange sig af - det var nemlig den årlige Åben landbrugsdag af Maria Hall De to gårde Solkjærgård og Lauritzminde bærer begge præg af vedligehold og med dyrevelfærden i højsædet. Familen Christensen, der ejer Solkjærgård, har cirka 100 malkekvæg og lige så mange kalve og kvier - landbruget er økologisk og mælken videresælges til ARLA. Det svarer vel til det daglige forbrug på Stenderuphalvøen - og som om det ikke er nok, er der 200 hektar med korn og græs at se til. På Lauritzminde, der ejes af familien Bramsen, er det minkproduktion, der er fokus på. Med tæver der producerer cirka hvalpe, er familien godt hængt op i november og december, hvor minkene pelses - derudover drives 130 hektar med maltbyg, raps og brødhvede. Noget for børn Det blev en rigtig spændende dag for børnene - de kunne opleve dyrene, lege med landbrugslegetøj, opleve de rigtige store landbrugsmaskiner på arbejde, smagsprøve Arla s produkter og ikke mindst lede efter slik i en trailer med masser af korn i. Jov - der er dejligt på landet. Børnefestivalen skuffede - solen skinnede dog Solen skinnede over årets børnefestival - der var koldt og jorden under fødderne var godt blød og gæsterne var få Kræmmerne svigtede året børnefestival - og ikke mange gæster trodsede kulden. Kulden og den bløde jord (årstiden) må være årsag til få kræmmere og ikke en særlig godt besøgt festival - og hvis man havde troet, at der stadig var gang i festivalen timer før slutfløjtet - så blev man skuffet. Det har heller ikke været særlig befordrende, at Bjert IdrætsForening, så sig nødsaget til at aflyse Bjert Cup synd for alle de frivillige hjælpere og arrangørerne, der nok bør gå i tænkeboks inden næste års festival, som tidligere altid har været et tilløbsstykke. Mon tidspunktet er rigtig? -mh

12 12 Vores livs cykeltur Nogle familier er allerede begyndt at planlægge næste års sommerferie. Hvis man endnu ikke har bestemt, hvor ferien skal gå hen, så kan man måske hente inspiration i denne artikel. Men det er ikke for sarte sjæle og folk med hang til luksus. Ruth og Christian Jensen blev sendt af sted af vennerne med champagne og kransekage. Sidste år i oktober måned begyndte Ruth og Christian Jensen fra Binderupvej 25 i Sdr. Bjert at planlægge deres livs cykeltur. Turen blev så ført ud i verden i år fra den 9. april til den 31. juli. På disse tre en halv måned kørte ægteparret 4900 km på cykel. De fulgte Nordsøruten som førte dem fra Sdr. Bjert til Holland via Hamborg. Når parret kørte via Hamborg, var det fordi de skulle besøge nogle folkedansevenner, og de har tidligere kørt turen langs den tyske og hollandske østkyst ja, faktisk helt fra Skagen. Tæt på Rotterdam sejlede de til Harwich, hvorpå de cyklede op langs den engelske vestkyst og endte på Nordskotlans nordligste punkt, John O Groats, som virkelig var et besøg værd. Alder ingen hindring Mange englændere sagde, at det slet ikke kunne lade sig gøre at cykle denne vej, husker Ruth. De fortalte, at det var alt for bakket, og de kunne på igen måde forestille sig at gøre det på cykel, griner Christian. Ruth er 66 år og Christian er 68 år og har ikke trænet specielt til denne tur. De er begge to ivrige folkedansere, så måske er det det, som holder dem i form og gør, at de holder sig så godt. Der var dog perioder, hvor især Ruth var ved at give op. Jeg spurgte mig selv flere gange undervejs, hvorfor vi gør det her, fortæller Ruth. Det var den koldeste sommer i 100 år i England, så vi havde mange dage Festsalen i Mejeriet Går du med tanker om at skulle holde din næste fest i Mejeriet s flotte festsal? (Alt udstyr til 90 siddende gæster) så er det nu! Der er rift om datoerne! Henvendelse Keld Venø tlf: mobil: Se:

13 13 På Orkney øerne ses Kristian her i en rekonstruktion af et gammelt hus. Et meget fantastisk fund er gjort i 1850, hvor en voldsom storm fjernede græstørv og sand og blotlagde nogle stensætninger på Skara Brae. Det skulle vise sig at være Europas ældste nu kendte bosættelse fra 3100 år fk., hvor den kinesiske mur og pyramider i Ægypten er noget yngre, taget ud fra kulstof 14 prøver. med regn, vådt og fugtigt tøj og 2-3 grader om natten i telt. For ikke at tale om modvinden. Men så hjalp et opkald hjem til vores datter Anita i Danmark, som var god til at overbevise mig om ikke at give op. Bestjålet I Holland fik parret stjålet deres Iphone og Ipad, så de ikke kunne skrive deres blogindlæg, som de førte som en slags dagbog. Det var en streg i regningen, men da de var kommet ca. 100 km nord for Harwich i England, fik de besked fra det hollandske politi, at tingene var fundet. Christians gode beskrivelse af gerningsmanden kombineret med et overvågningskamera havde gjort, at politiet havde fundet den unge knallertfyr, som havde hugget deres ejendele. Ruth og Christian tog tog og færge tilbage til Holland, hvor de fik det elektroniske udstyr igen. Styrker parforholdet Fra Skotland sejlede det friske par til Orkneyøerne. Her fandt de ud af, at de var søstærke, for den lille færge blev kastet rundt i bølgerne i det forfærdeligste vejr. Turen gik videre til Shetlandsøerne, hvorfra de fløj til Bergen i Norge. Da parret tidligere har cyklet langs nordsøkysten i Norge, så kørte de nogle afstikkere ind i landet til bl.a. Geilo. Turen gik videre til Sverige, hvor især turen ud gennem skærgården ved Göteborg var fantastisk. Fra Helsingborg sejlede de til Helsingør og var på dansk jord igen. Vi enes nemt på turen og det styrker parforholdet, er de begge enige om. Selvfølgelig kunne vi være uenige undervejs, især når vi ikke kunne finde vej, griner Ruth. Det er der vist mange andre ægtepar, der kan nikke genkendende til. Så indretter man sig efter hinanden. Kristian er førerhunden, og så får han lov at bestemme, smiler Ruth. Mødet med andre kulturer Overnatning på turen foregik på vandrehjem, hotel og oftest i telt fx i hele England. Sådan en tur giver jo mange oplevelser, fortæller Christian. Jeg synes, det var spændende at følge de skiftende landskaber, huse og landbrugsavl op gennem England. I Sydengland er der store æbleplantager og kæmpestore svinefarme, nordligere kommer kål og omkring Newcastle er der raps og kornmarker. Ja, og inden det havde vi i Holland set de flotteste tulipan- og hyacintmarker, indskyder Ruth. Når man er på cykeltur, så møder man Uddrag fra bloggen efter turen over Finse (1202 m) i Norge: Vi kom af sted og vejen var i en meget dårlig stand, alt grus var vasket væk af smeltevand, og der var store sten og mange huller, men snart viste der sig store snemasser, som vi skulle igennem og dem kom der en del af. Der lå meget sne og is i bunden, der hvor de havde ryddet. Men der var også et sted, hvor der ikke var fjernet sne, så da måtte vi hjælpe hinanden med at få cyklerne igennem. også mange forskellige mennesker. Parret har oplevet en meget stor interesse for deres projekt, når de har mødt folk. Det har givet mange snakke og af og til også et måltid mad. Hjemme igen Inden turen gik hjemad var de lige forbi sønnen Jonas i København. Her var det femte barnebarn kommet til verden, mens bedsteforældrene havde trampet rundt i pedalerne og tabt tilsammen 17 kilo. Herfra gik det hjemad og ved Kolding Fjord på Skamlingvejen ventede Leif Pedersen på cykel. Han havde svært ved at følge med det trænede par. Hjemme igen ventede vennerne med flag, øl og hjemmebagt kransekage. Det længste stræk parret cyklede på en dag var 100 km. Ofte lå det dog på omkring 70 km, og der var selvfølgelig også dage, hvor de holdt pause og så forskellige ting eller bare slappede af. Især Christian har nye planer dog ikke så lange ture, men måske kan det blive til en tur langs Rhinen eller Donau. Dog kun den ene vej. Uddrag fra bloggen efter turen over Finse (1202 m) i Norge: Vi kom af sted og vejen var i en meget dårlig stand, alt grus var vasket væk af smeltevand, og der var store sten og mange huller, men snart viste der sig store snemasser, som vi skulle igennem og dem kom der en del af. Der lå meget sne og is i bunden, der hvor de havde ryddet. Men der var også et sted, hvor der ikke var fjernet sne, så da måtte vi hjælpe hinanden med at få cyklerne igennem. Det skal oplyses, at turen også kan foretages i bil, hvis man ikke har mod på at cykle. Det vil dog ikke være med til at gøre turen billigere. Selvom turen er foregået på cykel, så er de 3 og en halv måned alligevel løbet op i kr. Har du lyst til at læse mere om turen og se flere billeder kan det gøres på dette link: - pb

14 14 Træpiller Til folk med stokerfyr kan vi tilbyde træpiller af god kvalitet og med en god brændeværdi. Vi har både småsække, storsække og løsvare. Der er mulighed for selv at hente. Medbring evt. selv emballage. Man bedes ringe inden afhentning. Ring, hvis der ønskes priser på løsvare og levering. Sønder Stenderup Maskinstation Gammel Ålbovej 1 A 6092 Sønder Stenderup Tlf.: NYBYGNING - OMBYGNING- RENOVERING AUT. VVS-INSTALLATøR INDUSTRI - VILLA - LANDBRUG VAND-VARME-VENTILATION-JORDVARME-STOKERFYR-SMEDEARBEJDE Bjarne Olsen, tlf eller René Fey Olsen, tlf Thygesmindevej 2, 6092 Sdr. Stenderup OL-sejler i 49 er klassen Allan Nørregaard

15 15 Da OL kom til Stenderup I den sidste uge af august kom de olympiske lege igen til Sdr. Stenderup igen, da SFO en ved Sdr. Stenderup Skole afholdte olympiske lege. De olympiske lege blev indledt med en åbningsceremoni, med blandt andet antændelse af den olympiske ild, og åbningsmarch rundt i hele Sdr. Stenderup med flag og olympisk fakkel. En hel uge i træk blev der konkurreret lystig i forskellige discipliner som længdespring, målkastning med tennisbold, løb og meget mere. De olympiske lege blev afsluttet med en stor afslutningsceremoni med overrækkelse af guld-, sølv- og bronzemedalje til de børn fra hver klasse, der samlet set havde fået flest point i de forskellige discipliner. Herefter blev der serveret olympisk kage. Så meget bevæger et barn sig på Sdr. Stenderup skole Efter sommerferien er der kommet meget mere bevægelse på skoleskemaet på Sdr. Stenderup Skole. Som alle andre elever i Kolding, har børn på Sdr. Stenderup Skole almindelig idrætstimer samt svømning og elever i indskolingen modtager tilbud om motorikundervisning, der ligger uden for den almindelige skoletid. Herudover møder eleverne i løbet af en almindelig skoleuge også en række andre initiativer. Det første er read & run, der kombinerer løb og læsning ved, at elever løber en tur efter 20 minutters læsning. Næste punkt er de to ugentlige bevægelsestimer, som hver klasse har på skoleskemaet. Hvor almindelige idrætstimer har som primært fokus på at få børnene introduceret til en række forskellige idrætsaktiviteter og sportsgrene, er målet med bevægelsestimerne bredere. Fokus ligger dels på at træne kondition, styrke og motorik, men også på at give børnene en bredere forståelse af sundhed og af, hvordan kroppen fungerer. Bevægelsestimerne foregår normalt i naturen enten på skolens udearealer eller i skoven, på stranden eller lignende. Inddragelse af bevægelse i undervisningen er endnu et punkt, der får ungerne op af stolene og går ud på, at lærerne i den almindelige undervisning inddrager forskellige aktiviteter, hvor børnene skal bevæge sig. Det kan eksempelvis være at aktiviteter som at øve tabellerne i skolegården, eller finde ting i skoven, der starter med de forskellige bogstaver i alfabetet. Ud over læringsaktiviteter, der indebærer bevægelse arbejder lærerne også med små pauser i undervisningen, hvor børnene kan løbe en tur rundt om skolen, lave nogle få øvelser i skolegården eller lignende. Sidst men ikke mindst er der PULS i SFOen, hvor børnene bruger ca. 20 minutter på at lave en eller anden aktivitet, der får pulsen op. Baggrunden for at der er kommet så meget bevægelse ind i skoleskemaet er, at overvægt og sukkersyge generelt er et stigende problem også blandt børn og unge, at der er stor risiko for at børns motorik bliver dårligere, fordi børns fritidsaktiviteter, er blevet mere stillesiddende. Herudover har en del forskning allerede vist at øget fysisk aktivitet øger indlæringsevnen, og det er et område, hvor der fortsat gennemføres en del forskningsprojekter, hvor Svendborgprojektet måske er det mest kendte. Statikken viser også at drengene generelt sakker voldsomt bagud i forhold til pigerne, når det kommer til uddannelsesniveau. Mens flere og flere piger får både ungdoms- og videregående uddannelse, er der færre drenge, der kommer videre i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Ved at tilpasse undervisningsformen er det målet i højere grad at tilgodese de børn, der har brug for at fysisk udfoldelse. Et ønske-hus for os Tekst Axel Hjort-Enemark Foto Trine Birklund Velkommen til at se vort ønske-hus indledte formanden for Støtteforeningen Hospice Kolding, Jane Rothausen, ved ferniseringen af en udstilling på Kolding Bibliotek af et projektforslag til et hospice i vores kommune. Efter velkomsten fremlagde de to arkitekter, Kristine Falk og Kristina Møller Hansen, et projektforslag til et kommende hospice Kolding, placeret på Stenderup halvøen. Borgmester Jørn Petersen åbnede udstillingen med udtalelsen, Det er en god ide at foreslå et hospice placeret i min fødeby, den smukke natur og ro er vigtigt, når vi skal leve den sidste tid. Borgmesteren fremhævede de mange indsatser kommunen allerede har i forhold til byens borgere omkring livets slutning. Udstillingen kan ses på Kolding Bibliotek frem til 14 oktober, herefter skal det stå hos kommunens by- og udviklingsforvaltningen.

16 16 Kuhrt & Pedersen Tømrer- og Snedkerforretning ApS Stenderupvej 226, 6092 Sdr. Stenderup Ombygning Nybygning Reparation Isolering Tilbygning

17 17 Bjert IdrætsForening har fået ny ledelsesstruktur Af Erik Lund På den ekstraordinære generalforsamling den 29. august 2012 i Bjert IdrætsForening blev der vedtaget ny struktur i BIF. Bestyrelsens forslag: Bjert Idræts Forening skal fremover ledes af en flad foreningsledelse, og det blev enstemmigt vedtaget af de fremmødte medlemmer. Ideen er at alle medlemmer i foreningsledelsen skal tegne BIF, og ikke kun formanden som det traditionelt har været i en del år. Foreningsledelsen skal være fælles om de opgaver der er i BIF. Der er flere medlemmer der skal inddrages i beslutningerne igennem udvalg. Den fremtidige struktur bygger på at der skal være mange fungerende udvalg til de forskellige opgaver der er i BIF. Et eksempel kan være afvikling af Bjert CUP. Her nedsættes et udvalg som skal varetage de opgaver, der er i forbindelse med at afvikle et fodboldstævne med 140 hold over tre dage på 13 baner. Udvalgets opgave er at planlægge stævnet og få delegeret alle de mange opgaver ud til medlemmer og forældre. Den nye struktur skulle gerne sikre, at mange forskellige personer er med til at få BIF til at fungere til alles tilfredsstillelse. Til foreningsledelsen blev valgt: Lone Hollesen, Anita godt, Søren Ole Jørgensen, Lars Albertsen, Jan Stryhn og Gert Mølgaard. Foreningsledelsen har konstitueret sig med Gert Mølgaard som formand. Titlen som formand er først og fremmest, at der skal være en kontaktperson til det offentlige vedr. tilskud, lån af baner osv. På generalforsamlingen blev der udtrykt meget klart, at den nye struktur skulle give mulighed for at flere medlemmer og forældre skulle kunne tage aktiv del i BIF s ve og vel, og ikke kun få personer der havde en titel i en bestyrelse. Foreningsledelsen ved Gert Mølgaard er kommet med et oplæg til indsatsområder det førstkommende år: at fastholde udbuddet af de mere traditionelle idrætsgrene etablering af nye tiltag; konkret er vi ved at undersøge om der grundlag for at starte cykelmotion op i det kommende forår rekruttering af ledere til aktivitetsudvalg ved de enkelte idrætter rekruttering af trænere; især se på det Gert Mølgaard er valgt som ny formand for Bjert IdrætsForening. potentiale der er i vores unge mennesker på år som trænere/hjælpetrænere rekruttering af frivillige og hjælpere til afgrænsede opgaver samarbejde og koordination på tværs af idrætterne i foreningen samarbejde med idrætsforeningerne i Sdr. Stenderup og Dalby samarbejde med andre lokale foreninger, skolen osv. udarbejdelse af årshjul med placering af større arrangementer optimering af kommunikationen; bl.a. opdatering af hjemmeside, feedback fra vores brugere.

18 18 Torsdag den 25. oktober 2012 Vi byder gamle og nye kunder velkommen Alt i autoreparation Syn Aircondition Dæk (også opbevaring) Lav timepris PL. Auto & Teknik Thorsvej Bjert Tel.: års erfaring - din tryghed

19 ENGDRAGET BJERT Telefon Mobil: og

20 20 2. og 3. årgang i Agtrup Skole De to forreste drenge er Jens Jacob Føns og Ole Hedegaard. Bagest i klasseværelset lærerinde frk. Kirsten Grøn. Foto: Privateje Imponerende værk om Bjerts skoleliv Af Helle Juhl Luftfoto af den nye Sdr. Bjert Centralskole ca Foto: Sylvest Jensen Fredag den 12. oktober kl. 15 bør der være trængsel i aulaen på Sdr. Bjert Centralskole, for ved den lejlighed præsenteres et imponerende lokalhistorisk værk om skolelivet i Bjert helt fra midten af 1600-tallet og til i dag. Bag bogen står otte dedikerede og historieinteresserede Bjertborgere, som i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for Sønder Bjært Sogn og med faglig bistand fra Kolding Stadsarkiv har samlet stof til en meget grundig og underholdende bog med såvel faghistoriske fakta som morsomme og tankevækkende beretninger fra tidligere elever og ansatte. Bogen er bygget kronologisk op og indledes med en redegørelse for den tidligste skoledrift, hvor skole og kirke hørte sammen. De allerførste spor efter skoleliv i Bjert daterer sig til 1651, hvor sognets degn underviste børnene i katekismus inde i kirken. Senere fulgte mere end hundrede år med skolestue i våbenhuset, indtil man fik bygget den første kirkeskole i 1766 cirka der, hvor kapellet nu ligger. Da den efter 1800 blev for lille, og udskiftningen af gårdene havde medført lange skoleveje for mange af børnene, afløstes kirkeskolen af nære skoler i Agtrup, Agtrupskov og Bjert-Binderup, indtil 20. århundredes behov for velfærdsudbygning fordrede en central skoleløsning i form af den nuværende centralskole. Efter

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Cyklister i Kolding. Stenderupskovene. Nr. 1 feb. 2014

Cyklister i Kolding. Stenderupskovene. Nr. 1 feb. 2014 Stenderupskovene Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2014 Kommende cykelture Forårsklargøring af cyklen Elektronisk blad og turprogram Generalforsamling 2014 Regnskab og budget Cykeltur til Bodensee og Rhinen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Tillykke. Meddelelse. 31. årgang Nr. 31 11. september 2011. Fødselsdage: Ingen

Tillykke. Meddelelse. 31. årgang Nr. 31 11. september 2011. Fødselsdage: Ingen 31. årgang Nr. 31 11. september 2011 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bf-bakken.com/dk Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MÅNEDSBREV FOR JUNI 2014

MÅNEDSBREV FOR JUNI 2014 MÅNEDSBREV FOR JUNI 2014 Kalenderen 1 Isabella (1. klasse) 8 år 16 Hele Fritteren på Katbakken Karoline J.P. (0. klasse) 7 år Peter (3. klasse) 10 år 2 Frittervenner kommer 17 Stjerneskuddene kommer på

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

UGEBREV nr. 48 uge 41

UGEBREV nr. 48 uge 41 UGEBREV nr. 48 uge 41 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Miniby Vi har haft en rigtig fin uge med vores miniby tema. Jeg håber at alle har fået lært lidt om, hvordan samfundet fungerer med job, løn,

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften:

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn August 2015. Startopstilling til cykelsponsorløb 2015. Indhold: * Familiegrilaften: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn August 2015 Startopstilling til cykelsponsorløb 2015 Indhold: * Familiegrilaften: * Bypedeller: * Gudstjeneste i ældreboliger:

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013 Fælles info Ny struktur i SFO. Som omtalt i sidste Nyhedsbrev havde vi er personaledag i SFO lørdag den 2. november, hvor vi drøftede, hvordan SFO skal tilrettelægges fra 1. januar 2014. Efter dette personalemøde

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejen Velkomst og fakta om dagplejen Mette Hindkjær Klintevej 64 6000 Kolding Tlf. 41274749 Mine åbningstider: Mandag tirsdag 6.45-16.15 Onsdag torsdag 6.30-1615 Fredag 6.30-15.45 Jeg hedder Mette, og er født

Læs mere

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni

Program for Hylke Festuge 2014. lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Program for Hylke Festuge 2014 lørdag d. 14. mandag d. 25. juni Familiedag kl. 9.30 16.30 Kl. 9.00 11.00 er der fodboldskole for de mindste. De store børn har været i gang siden fredag d. 14. kl. 15.00

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst

www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS 23. Årgang nr. 3 1. marts - 1. april 2013 IS 0906-6519 SKULDERBLADET for Nørre Søby og omegn I lyst og nød Når man i denne tid passerer det gamle plejehjem Humlehaven, bliver man let lidt trist til mode

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere