Parkinsonforeningen. Fredag den 1. juni: Udflugt til Elmuseet ved Tange Sø. Tilmelding senest onsdag den 23. maj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parkinsonforeningen. Fredag den 1. juni: Udflugt til Elmuseet ved Tange Sø. Tilmelding senest onsdag den 23. maj"

Transkript

1 Parkinsonforeningen P a r L ø b e t Fredag den 1. juni: Udflugt til Elmuseet ved Tange Sø Tilmelding senest onsdag den 23. maj Midtnordjyllands kreds Viborg, Skive, Morsø og Thisted kommuner Maj Tangeværket og Tange sø

2 Kære kredsmedlemmer. Ved generalforsamlingen på Bentas Cafeteria den 20. marts havde vi vist nok rekordtilslutning med ikke færre end ca. 90 deltagere til beretning, regnskab, kaffe og lagkage, men også til oberst Jens Chr. Lund, der oplagt og muntert fortalte om sit liv Fra Husmandssøn i Thy til bedstefar med Parkinson. Også Parkinsonforeningens landsformand, Jorry Højer, var gæst og fortalte om aktuelle aktiviteter i foreningen på landsbasis. Denne flotte tilslutning illustrerer fint, at undertegnede i min beretning understregede, at kredsbestyrelsen er glad for den interesse og opbakning, som vi oplever fra trofaste medlemmer til vores kredsarrangementer. Vi forsøger at finde en balance, så vi med vores program rammer medlemmernes ønsker og interesse bedst muligt, men vi vil også meget gerne have forslag og ideer til nye aktiviteter og arrangementer med enten fagligt eller socialt indhold. Som sædvanlig måtte jeg også erkende, at det står noget mere sløjt til med hensyn til at holde gang i aktiviteterne i klubberne i vores fire kommuner, selv om man har forsøgt med cafémøder, linedance, eftermiddagsudflugter m.m. Erfaringen er alle steder, at det er svært at engagere nye og yngre medlemmer for de gamle, som naturligt falder fra. Jeg vil helst tolke det sådan, at også Parkinsonpatienter og deres pårørende heldigvis har nok at fylde tilværelsen med. Så det er forståeligt, hvis der ikke også er overskud til at tage del i de lokale klubaktiviteter, selv om man kan have stor glæde af det sociale fællesskab og det netværk, som følger med. Forhåbentlig kan vi få ny inspiration også til denne side af foreningens virke ved de nye bestyrelsesmedlemmer og suppleanter, som blev valgt på generalforsamlingen: Niels Erik Larsen fra Vildsund, pårørende til Annalis, Mary Mikkelsen fra Viborg, pårørende til Bertel, og Conny Spangsberg fra Skive, Parkinsonpatient med særlig interesse for aktiviteter for yngre.

3 Velkommen til jer og et forhåbentlig godt samarbejde i bestyrelsen! Samtidig måtte vi sige farvel til Anna Tøttrup og Kirsten Frederiksen, som begge har valgt at holde med bestyrelsesarbejdet. Anna har som pårørende levet med Parkinson i mere end 20 år og har været et meget engageret og aktivt medlem i foreningen i hele perioden. De seneste år har Anna ydet en stor indsats som en meget kompetent kasserer, der overlader et forbilledligt materiale til Karen Bodil Joel, som overtager kassererjobbet. Kirsten har sammen med Peder og en smittende energi forsøgt at puste nyt liv i klubarbejdet i Skive. Det har blandt andet givet resultat i form af en hidtil uhørt støtte fra forretninger og virksomheder til klubbens julearrangementer, som der går frasagn om. Der skal lyde en meget stor tak til Anna og Kirsten for jeres indsats og hyggelige samvær i bestyrelsen! Inden ferietiden sænker sig, er det tid til årets udflugt, der i år går til Elmuseet ved Tange Sø. Og efter sommerferien er der temadag for pårørende den 6. oktober og Parkinsonskole den 22. september med fokus på tale og stemmeproblemer. Læs mere i Parløbet, der kommer i begyndelsen af august. Rigtig mange har med god grund været interesseret i det nye tilbud om et 2 ugers rehabiliteringsophold på Vejlefjord, og flere har desværre fået afslag på deres ansøgning p.gr.a. pladsmangel indtil videre. Efter de første kursusforløb har man midlertidigt valgt at indstille muligheden for nye ansøgninger for at give tid til evaluering og eventuel justering af det faglige indhold. Når dette er på plads vil der i løbet af kort tid igen blive åbnet for en ny ansøgningsrunde. Følg med på foreningens hjemmeside eller i Parkinson Nyt, hvis du er interesseret. De bedste hilsner med ønsket om en god sommerferie Willy Mathiesen, kredsformand.

4 GET-FIT STAY-FIT ER DIT NYE TRÆNINGSCENTER I SKIVE! Her vil du opleve den bedste service og opleve et personale, som har focus på dig og dit mål med træning. Personalet tilknyttet centeret er bestående af 8 fysioterapeuter, 1 personlig træner og certificerede instruktører. Centeret ligger i forlængelse af fysioterapeut klinikken i Slotsgade, og vi samarbejder med personalet herfra. Centeret har åbent fra 5-23 så der er mulighed for at træne, når det præcist passer dig Vi har i samarbejde med Parkinsonforeningen produceret en firmaaftale, som gør, at du kan træne ubegrænset til KUN 175 kr. i måneden. Vi har også mulighed for at efterkomme specielle træningsønsker, bl.a. oprettelse af træningshold eller lign. Ring og kom med din idé. Kontakt klinikken på telefon og kom ned og få en gratis prøvetime. SE OG LÆS MERE PÅ WWW:GET-FIT:DK

5 Thyklubben Forårssammenkomst Tirsdag den 22. maj 2012 kl.13,00 På Hortensiavej 74, Thisted Vi starter med smørrebrød. Herefter vil Anna og Svend Hamborg vise lysbilleder og fortælle om fugle eller deres rejser. Til slut kaffe med tilbehør. Tilmelding senest onsdag den 18.maj til Lis på tlf / eller mail: Pris for hele eftermiddagen kr. 100,00 inkl. 1 øl/vand Ekstra drikkevarer kan købes. Vi håber, alle møder op til en fornøjelig eftermiddag i gode venners lag. Poul, Birgit, Lis og Niels Erik

6 UDFLUGT TIL ELMUSEET VED TANGE SØ Årets traditionelle forårs-/sommerudflugt finder i år sted FREDAG DEN 1. JUNI hvor alle medlemmer og pårørende inviteres til besøg på ELMUSEET og TANGEVÆRKET. Vi kører i to busser med udgangspunkt fra henholdsvis Thisted og Skive og mødes på Elmuseet ca. kl , hvor programmet er: Kl : Demonstration af kæmpelyn m.m. i Niels Bohr Tårnet. Kl : Frokostanretning i museets Cafe Edison: Sild med karrysalat, fiskefilet med remoulade, små frikadeller med kartoffelsalat, pålæg, brieost med druer. Kl : Guidet rundvisning i to grupper. Kl : På egen hånd i museet. Kl : Kaffe med hjemmebagt kage. Kl : Hjemkørsel. Energiselskaberne i Viborg og Mors/Thy har sponsoreret udflugten med gratis entre til museet. Det betyder, at prisen pr. person kan holdes på 150 kr., der inkluderer bustransport, frokost med øl/vand, kaffe med kage samt rundvisning. Tilmelding senest onsdag den 23. maj. Se køreplan og om tilmelding på næste side.

7 Køreplan og tilmelding: Bus fra Thisted: Kl. 9.30: Afgang fra Thisted, Thyhallen. Kl. 9.40: Hotel Vildsund Strand. Kl : Rutebilstationen Nykøbing. Tilmelding for alle deltagere i denne bus til Niels Erik Larsen: Tlf.: Mail: Bus fra Skive: Kl : Afgang fra rutebilstationen Skive. Kl : Bentas Cafeteria. Kl : Viborg, parkeringspladsen ved svømmehallen. Tilmelding for alle deltagere i denne bus til Peder Frederiksen: Tlf.: Mail: Egen transport: Hvis I selv ønsker at køre til Elmuseet, bedes I tilmelde jer til Willy Mathiesen: Tlf.: Mail: NB: Ved demonstrationen i Niels Bohr Tårnet er der ikke adgang for patienter med pacemaker eller patienter, der er DBS-opereret.

8 Kredsbestyrelsen Midtnordjyllands kreds Willy Mathiesen, Dollerup. Kredsformand siden Medlem af foreningens hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Gift med Ingelise Færch, klubleder i Viborg og Parkinsonpatient i godt 10 år. Viggo Lund, Thisted. Næstformand. Fik konstateret parkinson for 5 år siden. Pensioneret gymnasielærer Har været i bestyrelsen i 4 år Nyder pensionistlivet ved at spille i symfoniorkester og sejle rundt i Danmark og Sverige. Peder Frederiksen, Højslev. Parkinsonpatient siden Suppleant i 4 år. Indtrådt i bestyrelsen Karen Bodil Joel, Skive. Kasserer. Har været leder af Oddense børnehave. Fik diagnosen i Bruger meget af sin tid på at male og lave kort. Tidl. suppleant. Indtrådt i bestyrelsen 2012.

9 Mary Mikkelsen, Viborg. Uddannet sygeplejerske, nu pensionist. Gift med Bertel Jensen, som fik konstateret Parkinson i januar Indtrådt som suppleant i Niels Erik Larsen, Vildsund. Gift med Annalis som fik konstateret parkinson i Indtrådt i bestyrelsen Tove Jacobsen, Nykøbing. Fik konstateret parkinson Medlem af bestyrelsen siden Conny Spangsbjerg, Skive. Har haft parkinson i snart 7 år.da jeg fik diagnosen, stoppede jeg et presset og stressende arbejde i rejsebranchen og startede en førtidspensionstilværelse, hvor jeg kunne udfolde mine kreative evner og dyrke, at jeg er en håndarbejdsfreak- Indtrådt som suppleant i Margrethe Hansen, Nykøbing. Fik konstateret parkinson i Medlem af bestyrelsen siden Redaktør af Parløbet.

10 STAFETTEN Fra Fyn til Thy. Så kom stafetten til os RUTH (f.1945) og VIGGO (f.1944) LUND. Vi voksede begge op i Odense og mødte hinanden i 1959 på fru Munch Andersens danseskole. Vi dansede sportsdans, og Viggo begyndte at træne redskabsgymnastik og blev efterhånden temmelig god til det. Efter studentereksamen tog Viggo til Århus, læste fysik og kemi og dyrkede stadig gymnastik og kom på landsholdet et par gange. Ruth tog til København efter et år med arbejde på plejehjem og ung pige i huset i Norge og på Bornholm. Årene i København sluttede med en uddannelse som pædagog i 1970, hvor også Viggo blev færdig med sin uddannelse. Vi havde fundet sammen igen og blev gift i sommeren På det tidspunkt var der ikke mange jobs at få i gymnasieskolen, men Viggo fik tilbudt en stilling på gymnasiet i Tarm, og Ruth håbede på at finde arbejde der. Men, hvor lå så Tarm? Vi måtte have landkortet frem og drog så i vores lille røde Mascot mod Vestjylland (det sidste sted, Ruth ville bo. Selv jyderne på seminariet i Kbh. blev østpå, når de var færdige med uddannelsen). Ruth måtte helt til Snejbjerg v. Herning for at finde arbejde. Det var 45 km hver vej, men det tog under ½ time, der var ingen fartbegrænsninger dengang og lange lige landeveje uden megen trafik. Alt i alt var vi så småt ved at vænne os til tanken om at bo i Tarm og fik købt vores første hund, en boxerhvalp. Men, men: Viggo havde endnu ikke aftjent sin værnepligt og skulle ind til CF. Vi regnede som en selvfølge med, at det blev i Herning, 10

11 men nej, det blev en indkaldelse til Thisted, og alle ansøgninger om at ændre det blev afvist. Så måtte vi have landkortet frem igen for at se, hvor Thisted lå. Nå, 10 måneder i Thisted, det overlevede vi nok! En solskinsdag i maj 71 kørte vi til Thy, grøftekanterne lyste gule af mælkebøtter, fjorden var blå, og Thisted lå ikke i en klit. Det var en stor positiv oplevelse, det blev de næste 10 måneder også, og vi valgte at blive i Thisted. Vi har nu boet her i 41 år som tilflyttere og med vores 3 piger som anden generations indvandrere. Og vi har bestemt ikke fortrudt, at vi blev i Thy. Viggo fik først job på Morsø gymnasium og 2 år senere på Thisted gymnasium. Ruth fik arbejde i Åndssvageforsorgens børnehave, senere på Thorsted Friskole, og hun har været med til at starte Thisted Friskole, hvor hun har arbejdet i 25 år, først som lærer og senere som leder. Vores liv har været fuldt af arbejde, børn, sang og musik (Viggo spiller cello og fløjte og synger i kor). Vi har boet på vores sejlbåd hver sommer i 35 år og tager på skitur om vinteren. De første 20 år boede vi på et lille husmandssted 2 km fra Thisted centrum, derefter flyttede vi i lejlighed, 1.sal midt inde i Thisted, i 10 år, og er nu endt i et parcelhus tæt ved fjorden. Huset er 1-planshus uden trapper og med handicaphåndtag (det grinede vi lidt af) og en overkommelig have. Vi vidste jo ikke den gang, at det var en klog beslutning. I 2004 begyndte Viggo at lave gymnastik igen på et springhold efter en pause på 40 år. Det er ikke klogt, men det gik godt det første halve år. Så kom de første spor af Parkinson, og han turde ikke fortsætte med gymnastikken. I 2006 blev Viggo først sendt til undersøgelse for sclerose og epilepsi, som det heldigvis ikke var. Derefter en undersøgelse for Parkinson, hvilket det jo var, en total ukendt sygdom for os. 11

12 Viggo valgte at melde sig ind i Parkinsonforeningen og blev medlem af kredsbestyrelsen. Han har altid valgt at være åben om sin Parkinson, da man jo alligevel ikke kan skjule den. Viggo har været heldig med, at hans sygdom skrider langsomt frem, og at den foreløbig kan behandles effektivt med medicin. Ruth har været med til at arrangere pårørendedag og er med i en pårørendegruppe. Så Parkinson er blevet en naturlig del af vores hverdag. Vi kan stadig leve det liv, vi er vant til. Viggo spiller i et symfoniorkester i Skive, og vi skal på tur med vores båd til sommer. Vi havde problemer i 2008, da vores datter var i Canada for at passe køer. Vi ville besøge hende, men rejseforsikringen ville ikke melde klart ud, om Viggo var dækket eller ej. Vi fik et brev om, at de tog forbehold over for alle tildragelser, der kunne henføres til sygdommen, og med lidt opfindsomhed vil det sige næsten alt, hvad man kan komme ud for. De sagde i telefonen, at de selvfølgelig ville bære sig pænt og anstændigt ad, hvis vi kom ud for noget. Men de ville bare ikke skrive det på papir. Vi tog chancen, og rejste af sted på en pragtfuld tur, men uden sikkerhed. Og det blev sat i relief af, at Viggo i december efter hjemkomsten fik flere små blodpropper i hjernen, som betød, at han måtte indlægges på sygehuset, stoppe sit arbejdsliv i 2009 og blive pensionist. I 2010 gik Ruth på pension, og vi nyder nu vores fulde frihed efter et langt liv styret af skemaer, tid til børnebørn, mulighed for at rejse udenfor skoleferierne og gøre hvad vi har lyst til. Vi tager dagene, som de kommer, og glæder os over alt det, vi stadig kan. Ruth og Viggo. Stafetten går videre til Lis og Niels Erik Larsen, Vildsund. 12

13 Dato Arrangør Emne Sted 2. maj Morsøklubben Kaffe ved De frivilliges stranden? lokaler kl maj Thyklubben Hortensiavej Forårssammenkomst 74 kl. 13 se side 5 1. juni Kredsen Udflugt Elmuseet 6. juni Morsøklubben 1. august Morsøklubben 22.september Parkinsonskolen Tur til Erslev havn Planlægning kaffe Taleundervisn. stemmetræn.. 6. oktober Pårørendegruppen Temadag Se omtale s. 6 Start fra de frivilliges lokaler kl. 14 De frivilliges lokaler kl. 14 Se næste nr Højslev kro Mere i næste nr. Niels Bohr tårnet Elmuseet Lyn og elektriske gnister kan på en gang virke fascinerende og skrækindjagende. Som regel opleves de på stor afstand og gerne bag vinduesglas. På Energimuseet kan man på nært hold opleve store og små elektriske gnister uden fare for liv og lemmer. Dog er det en ganske hårrejsende oplevelse. 13

14 Morsøklubben Onsdag d. 2. maj mødes vi i De Frivilliges lokaler kl. 14. Vejret afgør, om vi tager på en lille spadseretur for at indtage kaffen i det fri. Onsdag d 6. juni mødes vi i De Frivilliges lokaler for at køre sammen til Ejerslev Havn og besøge Bodil, og juli holder vi sommerferie. Onsdag d 1. august mødes vi igen i De Frivilliges lokaler kl. 14, bl.a. for at tilrettelægge efterårets aktiviteter. Messe om handicap/sundhed afholdes d. 27. oktober, hvor Morsøklubben har en stand. Hjælpere og ideer efterlyses. Kom med dit bud på hvordan standen skal se ud. Henvendelse til Margrethe Hansen tlf Gratis advokatrådgivning den anden og fjerde tirsdag i måneden kl i De Frivilliges lokaler i Østergade 14

15 Cykler du uden cykelhjelm, fordi den er ufiks, så se her Disse hjelme er eksempler på hvad Yakkai kan levere. Spørg din cykelhandler eller søg på nettet. De koster ca. 600 kr, (et ønske til fødselsdagen). Der kan købes ørevarmere til den kolde tid. Det er ikke for sent -endnu- at bruge cykelhjelm. Elcykler er blevet populære Har du en elcykel? Vil du dele dine erfaringer med os? Så kontakt redaktøren. 15

16 KREDSBESTYRELSEN Formand: Willy Mathiesen. Dollerupvej 168, 8800 Viborg Næstform: Viggo Lund. Limfjordsvej 13, 7700 Thisted Kasserer: Karen-Bodil Joel. Brårupvej 202, 7800 Skive Medlem: Peder Frederiksen. Ørslevklostervej 117, Hald, 7840 Højslev Medlem: Margrethe Hansen. Lindevej 3, 7900 Nykøbing M Medlem: Tove Jakobsen. Hammervej 49, 7900 Nykøbing M Medlem: Niels Erik Larsen, Skråningen 6, Vildsund, 7700 Thisted Suppleant: Mary Mikkelsen, Suppleant: Conny Spangsberg, THYKLUBBEN: Poul Pedersen MORSØKLUBBEN: Margrethe Hansen. Tlf. og mail som ovenfor. SKIVEKLUBBEN: Peder Frederiksen. Tlf. og mail som ovenfor. VIBORGKLUBBEN: Ingelise Færch Næste nr. udkommer ca. 10. august Deadline: 25. juli Indlæg sendes til Margrethe Hansen se ovenfor.

Parkinsonforeningen. Parløbet præsenterer produktive parkinsonpatienter. Se side 6 og 7. Læs om: Tirsdag den 23. september

Parkinsonforeningen. Parløbet præsenterer produktive parkinsonpatienter. Se side 6 og 7. Læs om: Tirsdag den 23. september Parkinsonforeningen P a r L ø b e t Parløbet præsenterer produktive parkinsonpatienter. Se side 6 og 7. Læs om: Tirsdag den 23. september Onsdag Inge Risum den 12. og oktober, Anita Mogensen kl. 15-17:

Læs mere

Parkinsonforeningen. Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Morten GENERALFORSAMLING. Meyer: Stamceller og genterapi. Midtnordjyllands kreds

Parkinsonforeningen. Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Morten GENERALFORSAMLING. Meyer: Stamceller og genterapi. Midtnordjyllands kreds Parkinsonforeningen P a r L ø b e t Mød Anne-Mette Rasmussen. Læs side 12. Læs om: Onsdag Onsdag den 12. den oktober, 8. april kl. 15-17: Morten GENERALFORSAMLING Meyer: Stamceller og genterapi som behandling

Læs mere

Nyt fra Parkinsonforeningen, Østjyllands Kreds. Dækkende følgende kommuner:

Nyt fra Parkinsonforeningen, Østjyllands Kreds. Dækkende følgende kommuner: Maj nr. 2. 2013 26 årgang Nyt fra Parkinsonforeningen, Østjyllands Kreds Dækkende følgende kommuner: Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus Når kornellen (cornus

Læs mere

Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds,

Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds, Maj. nr.2. 2014 27. Årgang Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds, Dækker følgende kommuner: Favrskov, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Århus Vild med dans er

Læs mere

Fastelavn er mit navn..

Fastelavn er mit navn.. Nr. 1 Februar 2014 26. årgang Fastelavn er mit navn.. Indhold Lidt fra formanden 3 Det nytter!!! 4 Indkaldelse til generalforsamling 5 PARKINSONSKOLEN SYD Tal om demens! 6 Motionens betydning for parkinsonramte

Læs mere

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns. Køge Kirke er med i Matador.

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns. Køge Kirke er med i Matador. ParkinsonPosten Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns Køge Kirke er med i Matador. Vinter 2014 Redaktion Frank Ward tlf. 4638 3178 / 2682 3178 mail: frankward@webspeed.dk

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

Der var engang - Sådan begynder mange eventyr

Der var engang - Sådan begynder mange eventyr Nr.1 Februar 2012 24. årgang Der var engang - Sådan begynder mange eventyr Se mere om turen på bagsiden I virkelighedens verden inviterer Parkinsonforeningen Fyn dig på en eventyrlig rejse i Brdr. Grimms

Læs mere

Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds,

Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds, Febr. nr.1. 2014 27. Årgang Nyt fra Parkinsonforeningen Østjyllands kreds, Dækker følgende kommuner: Favrskov, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Århus Stemningsbillede

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

Sydvestjyllands Kreds Parkinsonforeningen Nr. 2-2015

Sydvestjyllands Kreds Parkinsonforeningen Nr. 2-2015 Sydvestjyllands Kreds Parkinsonforeningen Nr. 2-2015 Forord Det lysner udenfor og foråret er lige om hjørnet, men som I kan se i Nyhedsbrevet, er der en del aktiviteter i Kredsen at forholde sig til. Birgit

Læs mere

Tirsdag den 13. august 2013

Tirsdag den 13. august 2013 Nr. 2 Maj 2013 25. årgang Tirsdag den 13. august 2013 STEMNINGSBILLEDER FRA TIDLIGERE ÅR AF DHL STAFETTEN (Foto: Kjeld Nielsen, Nyborg) Se mere om tilmelding og program på bagsiden og side 7 Indhold Lidt

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Bestyrelsen i Vestsjælland Kredsen:

Bestyrelsen i Vestsjælland Kredsen: Bestyrelsen i Vestsjælland Kredsen: Formand, Ulla Buhl Peter Damsvej 50, 4180 Sorø Tlf.: 57 83 34 64/24 63 28 09 E-mail: u.buhl@mail.dk Næstformand, Kurt Grundahl Fasanalle 12, 4500 Nykøbing Sj. Tlf.:

Læs mere

Parkinsonforeningen Storkøbenhavns kreds. Nr. 3 Medlemsinfo 2013. Medlemsinfo Nr. 4 2009. Medlemsinfo

Parkinsonforeningen Storkøbenhavns kreds. Nr. 3 Medlemsinfo 2013. Medlemsinfo Nr. 4 2009. Medlemsinfo Parkinsonforeningen Storkøbenhavns kreds Nr. 3 2013 Nr. 4 2009 August 2013 22. årgang nr. 3 1 Nr. 3 2013 Redaktion Ulla Mikkelsen Inge Rasmussen Bodil Klinke Gitte Ravn Artikler sendes til: Inge Rasmussen

Læs mere

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns ParkinsonPosten Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns Der var rigtig mange til Temaaften med ergoterapeut Jannie Jensen. Se referat side 17. Forår 2015 ParkinsonPosten

Læs mere

Nyhedsbrevet 8. årgang nr. 14

Nyhedsbrevet 8. årgang nr. 14 Nyhedsbrev Parkinsonforeningen Sydvestjyllands kreds Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen kommuner Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og pårørende Nyhedsbrevet 8. årgang nr. 14 Nyt fra Formanden Ja, så

Læs mere

For Dreslette Skoles distrikt. Marts 2009 11.årg.

For Dreslette Skoles distrikt. Marts 2009 11.årg. 1 For Dreslette Skoles distrikt Marts 2009 11.årg. Nyt fra fællesinstitutionen Menneskets hjerne er et forunderligt organ, som konstant er i forandring og udvikling. Hjerneforskere påstår, at hjernen næsten

Læs mere

Side 1. Koltnyt nr. 1 / 2014

Side 1. Koltnyt nr. 1 / 2014 Side 1 Redaktionen: Kirsten Hedegaard (ansvarshavende) e-mail: kirstenhedegaard@post.tele.dk Kirsten Nielsen e-mail: kvorkn@gmail.com Inge Pedersen e-mail: ingeblak@mail.dk Svend Erik Poulsen e-mail: g.s.poulsen@it.dk

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 2, 2012, 23. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere

NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE)

NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE) NF-NYT NR. 4/2012 NOVEMBER 2012 14. ÅRGANG (NØDUDGAVE) 21. NOVEMBER KAN NF-FORENINGEN FEJRE SIT 25ÅRS JUBILÆUM VI VED, DER ER HÅRDT BRUG FOR VORES FORENING, SÅ VORES HÅB FOR FREMTIDEN SKAL VÆRE, AT VI

Læs mere

Parkinsonforeningen. Så er vi klar til afgang

Parkinsonforeningen. Så er vi klar til afgang Parkinsonforeningen Nyhedsbrev Så er vi klar til afgang Nyt fra formanden 2 Referat fra generalforsamling 2 Revisor bemærkninger 4 Regnskab for 2011 5 Invitation 6 11. april 6 Billeder fra 11. april 7

Læs mere

Nr. 1 Februar 2015 27. årgang

Nr. 1 Februar 2015 27. årgang Nr. 1 Februar 2015 27. årgang Foto: Colourbox Hjælp til borgere der har svært ved at læse, stave og skrive Tag til åbent hus på Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi i Odense Læs mere på side 20

Læs mere

Nr. 1, 21. årgang, marts 2011. Tema. Rejs med demens?...læs også. Klumme af TV-vært Per Fløng Om yoga for pårørende

Nr. 1, 21. årgang, marts 2011. Tema. Rejs med demens?...læs også. Klumme af TV-vært Per Fløng Om yoga for pårørende Nr. 1, 21. årgang, marts 2011 Tema Rejs med demens?...læs også Klumme af TV-vært Per Fløng Om yoga for pårørende INDHOLD Det faste Aktivitetskalender Spørgsmål og svar fra demenslinien Læserne skriver

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns. Kunst på Greve Museum

ParkinsonPosten. Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds. Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns. Kunst på Greve Museum ParkinsonPosten Parkinsonforeningen Sjællands Østkreds Roskilde Greve Køge Solrød Lejre Stevns Kunst på Greve Museum Vinter 2015 ParkinsonPosten Vinter 2015 Redaktion Niels Frank Pedersen tlf.: 2360 4654

Læs mere

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. En fantastisk sommer er gået! Nu er det september og Aktivitetshuset er i fuld gang igen...

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. En fantastisk sommer er gået! Nu er det september og Aktivitetshuset er i fuld gang igen... Dragørs Aktivitetshus - for din sundhed VÆVEREN nr. 94 September 2014 En fantastisk sommer er gået! (En meget tidlig sommermorgen på Dragør havn) Nu er det september og Aktivitetshuset er i fuld gang igen...

Læs mere

L A N D S F O R E N I N G E N dansk senior dans. Årets Gang. Nr. 3 - Juli 2010 - Årgang 25

L A N D S F O R E N I N G E N dansk senior dans. Årets Gang. Nr. 3 - Juli 2010 - Årgang 25 L A N D S F O R E N I N G E N dansk senior dans Årets Gang 2 0 1 0 Nr. 3 - Juli 2010 - Årgang 25 1 Formand Solveig Baunsgaard Østerbjerg 5, 7620 Lemvig Tlf. 97 88 44 02 E-mail: solveig@baunsgaard.dk Næstformand

Læs mere

34. årgang, december 2014 nr. 4

34. årgang, december 2014 nr. 4 34. årgang, december 2014 nr. 4 Milepæl for alle parkinsonramte 6,8 millioner bevilget til fortsættelse af rehabiliteringsprojektet. Fra husmandssøn i Thy til bedstefar med Parkinson. Oberst Jens Chr.

Læs mere

Det personlige engagement...læs også

Det personlige engagement...læs også Livet med Nr. 2, 24. årgang, JUNI 2014 Tema Det personlige engagement...læs også Birgitte Vølund, ny formand Klumme af Eva Mila Lindhardt Alzheimer foreningen Livet med demens Alzheimer foreningen Livet

Læs mere