Logo- og designmanual. Maj 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logo- og designmanual. Maj 2016"

Transkript

1 Logo- og designmanual Maj 2016

2 2 Indholdsfortegnelse Sådan bruger du manualen 4 Obligatoriske skabeloner og frit layout... 4 Skab genkendelighed... 5 Seks vigtige spilleregler... 5 Appendixer til manualen... 6 Filer og vejledninger på Egenettet... 6 Kerneværdier i Egedals design 7 Grøn... 7 Kvalitetsbevidst... 7 Troværdig... 7 Imødekommende... 7 I front... 7 Kommunevåben 8 Kontur af kommunevåben 9 Logo 10 Subbrands 10 Logo-variant 11 Farver 12 Skrifttyper 13 Print Til overskrifter Til brødtekst Online Supergrafikker 14 Regler for brug af supergrafikkerne Brevskabelon 16 Administrative breve i Acadre, Word og Doc2mail Breve fra institutioner og decentrale enheder Brochureskabelon 18

3 Regler for reklamer og sponsorering i brochurer Øvrige Word-skabeloner 19 Dagsorden- og referatskabelon Dagsordenspunkt Notatskabelon Powerpoint-skabelon 20 Arbejdstøj 21 Egedal-logo Logo med centernavn eller medarbejdernavn Subbrands på arbejdstøj Annonceskabelon 22 Logo til biler 23 Visitkort 24 Billedarkiv 25 Lokale billeder Generelle billeder Fotograf til nye lokale billeder Billedstil i Egedal Kommune 26 Naturlige farver Troværdige situationer Troværdige personer Bryd med billedstilen på den rigtige måde

4 4 Sådan bruger du manualen Logo- og designmanualen beskriver vores visuelle identitet, altså hvilke farver, figurer, former og skrifttyper vi skal benytte, når vi præsenterer Egedal Kommune både udadtil og indadtil for borgere, samarbejdspartnere og kolleger. Alle medarbejdere fra institutioner til administration skal derfor følge logo- og designmanualen. Manualen er oprindeligt udarbejdet i 2007 af Egedal Kommunes designgruppe i samarbejde med designbureauet Ribergård & Munk og heraldiker Ronny Andersen. Manualen fungerer som en ramme for dit layout. Inden for rammerne er der rig mulighed for at layoute spændende og kreativt og skabe et layout, der egner sig til formålet og rammer målgruppen. Det er vigtigt for Egedal Kommune som virksomhed, at vi bliver genkendt som afsender på vores produkter og ydelser. Så hver gang du laver en brochure for et event eller lancerer et nyt tilbud eller en ny ydelse til borgerne, er det vigtigt, at du skaber genkendelighed i forhold til vores overordnede designlinje. Obligatoriske skabeloner og frit layout Manualen indeholder en række skabeloner for breve, visitkort, powerpoints og brochurer, som er obligatoriske. Det er vigtigt, at f.eks. breve fra Egedal ser ens ud, da de knytter sig til vores administrative myndighedsopgave. Men vi har ikke skabeloner til alt, f.eks. ikke til Apps, events, plakater og lignende, da disse produkter er mere brugsorienterede og skal ramme en specifik målgruppe.

5 5 Her kan du layoute frit, så længe du holder dig indenfor rammerne af designmanualen. Skab genkendelighed Brug manualen som en hjælp til at skabe genkendelighed i dit layout. For eksempel skal det grønne firkantede logo altid fremgå af dit materiale. Spillereglerne skal følges! Men som i alle livets forhold, kan spillereglerne i manualen ikke tage højde for alle de situationer du møder, når du skal layoute. Du kan få hjælp hos HR og Kommunikation til at oversætte spillereglerne til den specifikke situation, du står i. Seks vigtige spilleregler Brug altid skabelonerne Brug altid skabelonerne, hvis der er en skabelon til formålet. Lav ikke om på skabelonerne. Vi har mange skabeloner f.eks. til brochurer, powerpoint, skilte, arbejdstøj, breve m.m. Hvis der ikke er en skabelon til formålet, f.eks. hvis du skal layoute en plakat, så følg de øvrige spilleregler. Hav altid logoet med Det grønne firkantede logo skal altid være på materialet - vandret - det må ikke tippes. Du kan benytte subbrands Et subbrand er et under-logo, dvs. et logo fra egen institution eller enhed. Benyt det sammen med det grønne firkantede logo. Skrifttyper Brug altid Verdana til online materiale og Max til print. På hjemmesiden og i brochureskabelonen bruges Georgia i overskrifter som eneste undtagelse.

6 6 Brug farverne Brug farverne i farvepaletten - husk også spotfarverne, der skaber liv i layoutet. Brug supergrafik Supergrafikken er den grafiske figur med bølgerne, der bruges som vores særlige grafiske kendetegn. Supergrafikken er med til at skabe genkendelighed husk at læse det særlige appendix om supergrafikken, før du går i gang med at bruge den. Appendixer til manualen Som supplement til logo- og designmanualen findes to appendixer, der forklarer hhv. brug af supergrafikken og design af arbejdstøj mere i dybden. supergrafikken samt brochureskabelonerne. Appendix: Arbejdstøj Denne manual beskriver i detaljen, hvordan du skal layoute logo og navnetræk til arbejdstøj. Filer og vejledninger på Egenettet Du kan få adgang til alt omkring logo og design på Egenettet. Det er også her, du finder alle filer og vejledninger til brevskabeloner, brochureskabeloner m.m. Appendix: Supergrafik og brochurer Appendixet beskriver i detaljen, hvordan du skal benytte

7 7 Kerneværdier i Egedals design Logo- og designmanualen udtrykker fem kerneværdier, som Egedal Kommune gerne vil kendes på i sin kontakt med omverden. Grøn Den gennemgående farve i Egedals design er grøn, som symbol på at vi er en kommune i grønne landskaber. Kvalitetsbevidst Egedal er en kvalitetsbevidst kommune. Det skal vi give udtryk for ved at prioritere et professionelt udtryk i vores visuelle kommunikation. Troværdig Egedal er en troværdig kommune. Vores troværdighed kommer til udtryk i det firkantede logo og de rolige farver. Designet er uhøjtideligt men samtidig seriøst. Imødekommende Egedal er en imødekommende kommune. Vores imødekommenhed kommer til udtryk i vores design gennem det runde, organiske og venlige udtryk, der præger de grafiske elementer. I front Egedal Kommune er i front. Det skal vi vise ved at skabe et moderne udtryk i vores layout og hele tiden udvikle vores layout.

8 8 Kommunevåben Egedals kommunevåben benyttes i rådhussalen, på hjemmeplejens biler, på kommunens flag og på de skilte på de større veje, der angiver, at nu kommer man ind i Egedal Kommune. Det findes også i sølvtryk til Borgmesterens og Kommunaldirektørens lykønskningskort. Alle andre steder benyttes en mere moderne konturversion af kommunevåbnet. Ønsker du at benytte kommunevåbnet til andre ting end de her nævnte, skal du kontakte HR og Kommunikation for dispensation og for adgang til filerne.

9 9 Kontur af kommunevåben Konturversionen af kommunevåbnet egner sig bedre til tryk end det egentlige kommunevåben, da det kan tåle at blive slidt ved kopiering, stempel og lignende. Konturversionen kan benyttes i farverne egedalgrøn, støvgrøn og grå. Konturversionen må ikke stå alene, men skal bruges sammen med enten logo eller kommunens adresse find filerne på Egenettet. Husk det grønne logo Husk, at du altid skal have Egedals grønne firkantede logo på alt materiale, så hvis du benytter konturversionen af kommunevåbnet i kombination med adresse, skal du placere det grønne firkantede logo et andet fremtrædende sted på materialet.

10 10 Logo Egedal Kommunes logo skal altid fremgå af materiale og produkter fra Egedal Kommune, eventuelt suppleret med en konturversion af kommunevåbnet. Logoet placeres altid vandret. Skrifttypen i logoet er Max, og g et er specialtegnet for at opnå et mere enkelt udtryk og for at skabe et unikt navnetræk, der ikke umiddelbart kan efterlignes. Logoet findes i grønt og gråt. Du skal så vidt muligt benytte det grønne logo. Subbrands Subbrands er logoer for virksomheder og institutioner indenfor Egedal Kommunes organisation. Materiale, der er markeret med et subbrand, skal også altid markeres med Egedal Kommunes firkantede logo.

11 11 Logo-variant Hvis du har brug for at benytte logoet i en meget lille størrelse, f.eks. som stempel, kan du benytte logo-varianten, der både har en kontur af kommunevåbnet og Egedal Kommunes navnetræk. Logo-varianten kan altså kun erstatte det firkantede logo, når du skal bruge et logo i meget lille størrelse.

12 12 Farver Brug altid farverne fra Egedals farvepalet, når du layouter. Vi vil gerne være kendt som en grøn kommune. Derfor bør de grønne farver være gennemgående i vores layout. Brug farverne til større farveflader og spotfarverne til at fremhæve enkelte elementer såsom figurer, linjer, bokse eller tekst. Det skaber liv i layoutet. Spotfarverne må ikke være for dominerende.

13 13 Skrifttyper Print Skrifttyppen Max er Egedals primære skrifttype og skal bruges i alt trykt materiale. Hvis du skal have en grafiker til at layoute materiale til tryk, skal du sende skrifttypen Max til grafikeren, da man skal købe rettighederne for at benytte den. Download en zipfil med MAX fra Egenettet, gem den på dit eget drev, og send den til grafikeren. Skal du selv layoute med Max, og har du ikke skrifttypen installeret på din computer, kan du få adgang til den ved at kontakte HR og Kommunikation. Til brødtekst Max light Max regular Online Skrifttypen Verdana bruges til al kommunikation online, dvs. s, hjemmesider, Apps og breve, da breve overvejende sendes elektronisk i dag. Verdana ligger på alle kommunens pc ere. Som eneste undtagelse bruges skrifttypen Georgia i overskrifter på hjemmesiden og i brochurerne. Til overskrifter Max regular italic Max semibold italic

14 14 Supergrafikker En supergrafik er en grafisk figur, der bruges som et særligt grafisk kendetegn til dekoration af brochureforsider, plakater, hjemmeside m.m. Supergrafikken symboliserer Egedals bakkede landskab og skal fungere som en genkendelig figur, der går igen på forskellige måder i alt vores visuelle materiale. Supergrafik 2015 Supergrafik 2015 er Egedal Kommunes primære supergrafik og skal bruges på alt andet materiale end hjemmesiden. Regler for brug af supergrafikkerne Vi bruger tre forskellige supergrafikker i Egedal: Supergrafik til hjemmesiden Supergrafik 2011 er skabt til hjemmesiden og egner sig derfor ikke som supergrafik til tryk eller andre ting. Supergrafik 2011 må derfor kun benyttes på hjemmesiden. Læs altid appendixet for supergrafik 2015 på Egenettet, inden du går i gang med at bruge det. Supergrafik til rådhus og sundhedscenter Der findes en særlig supergrafik til rådhus og sundhedscenter, som f.eks. bruges til dekoration på glasdøre (så man ikke kommer

15 15 til at gå ind i glasset), porcelæn og til afskærmningen i kontormiljøer. Denne supergrafik består af et egeblad fra kommunevåbnet. Det må som hovedregel ikke bruges andre steder end rådhus og sundhedscenter. For dispensation kontakt HR og Kommunikation. Historik Oprindelig har vi brugt en supergrafik med tre bakker. Vær opmærksom på, at denne grafik er udgået og ikke længere må benyttes.

16 16 Brevskabelon Alle breve fra Egedal Kommune skal skrives på kommunens brevpapir. For at sikre et ensartet udtryk skal skabelonen bruges, som den er og må ikke ændres. Du finder skabelonerne i Word via Mine skabeloner eller i Acadre. Der findes vejledninger til brevskabelonerne på Egenettet. Administrative breve i Acadre, Word og Doc2mail Skal du sende et administrativt brev, kan du vælge mellem to versioner et brev med et gråt eller et grønt logo. Den grå version fungerer bedst til print. Breve fra institutioner og decentrale enheder Skal du sende et brev fra en institution eller decentral enhed, kan du benytte en brevskabelon, hvor institutionen eller den decentrale enheds navn er fremhævet øverst. Du kan også tilføje åbningstider m.m. i skabelonen, og hvis du gemmer skabelonen på dit eget drev, kan du genbruge den, så du ikke behøver at udfylde oplysningerne igen. Du kan arbejde med brevskabelonen i Word, fra Acadre og sende via Doc2mail (fjernprint og Digital Post). Du kan også lave et brev, som kan genbruges.

17 17

18 18 Brochureskabelon Med brochureskabelonen kan du layoute brochurer i Word. Skabelonen findes i A5-format og A4-format. Skal du bruge andre formater, kan du få en grafiker til at layoute brochuren. Du finder skabelonerne via Mine skabeloner i Word. Brochureskabelon i Word Læs altid vejledningerne på Egenettet, inden du bruger brochureskabelonerne. Regler for reklamer og sponsorering i brochurer Byrådet har besluttet, at vi ikke kan finansiere brochurer gennem reklamer, men gerne gennem sponsorater. Læs reglerne for reklamer og sponsorater på Egenettet. Brochureskabelon i Indesign Alle sponsorerede brochurer skal godkendes i HR og Kommunikation, inden de sættes i gang.

19 19 Øvrige Wordskabeloner Egedal Kommune har desuden en dagsorden- og referatskabelon, en skabelon til dagsordenspunkter til Direktion og Chefgruppe samt en skabelon til notater i Wordformat. Notatskabelon Egedal Kommune har to forskellige notatskabeloner: en til høringer og en til telefonnotater. Find skabelonerne direkte i Word-programmet under Mine skabeloner. Dagsorden- og referatskabelon Brug skabelonen, når du laver dagsordner og referater. Dagsordenspunkt Brug denne skabelon, når du skal have et punkt med på møder i Direktion og Chefgruppe. Husk i øvrigt at bruge vejledningen Det gode beslutningsgrundlag, når du skriver dit dagsordenspunkt, så du får udfyldt skabelonen rigtigt.

20 20 Find skabelonerne direkte i PPprogrammet. Powerpointskabelon Brug Egedal Kommunes powerpointskabelon, når du skal fremlægge. Det er muligt at vælge mellem to forskellige farver. Det er også muligt at indsætte logo fra institution eller ekstern enhed i skabelonen.

21 21 Arbejdstøj Læs altid appendixet for logo på arbejdstøj, inden du går i gang, og send appendixet til det firma, der står for tryk på tøjet. Du finder appendixet på Egenettet. Egedal-logo Du kan vælge kun at trykke det grønne eller grå logo på arbejdstøjet. Du skal så vidt muligt benytte det grønne logo. Logoet trykkes altid med udstansede bogstaver, dvs. at bogstaverne er skåret ud, så man kan se tøjets farve igennem logoets bogstaver. Logo med centernavn eller medarbejdernavn Du kan også vælge logo med centernavn, navn på afdeling eller medarbejdernavn. Der findes en udgave i bredformat og en i højformat. Bemærk: De fleste virksomheder tilbyder tryk, der kan stryges af, så logo og navnetræk kan trykkes på tøjet igen. Subbrands på arbejdstøj Hvis du gerne vil have din institution eller afdelings eget logo på tøjet, skal du altid vise logoet i kombination med Egedal Kommunes logo. Du placerer her eget logo på brystet og Egedal-logoet på ærmet. Se vejledningen på Egenettet.

22 22 Annonceskabelon Der er to muligheder for at layoute annoncer. Hvis du skal have en annonce i lokalavisen, kan du benytte Egedals fælles annonceplads, der har et fast format (se billedet). Hvis du vil have større annoncer evt. med billeder i lokalavisen eller et andet medie, skal du selv eller en grafiker layoute annoncen. Lokalavisen plejer at kunne hjælpe med layout af annoncer. Når du layouter annoncer, skal du som sædvanlig arbejde indenfor rammerne af logo- og designmanualen. Du kan få feedback på annoncetekst og layout i HR og Kommunikation. Læs mere om annoncer, og hvordan du får en annonce i avisen på Egenettet.

23 23 Logo til biler Der skal logo på alle kommunens biler. Du skal benytte det firkantede logo i kombination med konturen af kommunevåbnet. Har din institution sit eget logo, kan du supplere med det et andet sted på bilen. Teksten i logoet skal altid være hvid, og skjoldet og baggrunden for konturen af kommunevåbnet skal altid være gennemsigtig. Hvis bilens baggrundsfarve er mørk, og det bliver svært at se logoet, kan du benytte en version med hvid baggrund. Når du vælger den hvide baggrund, skal teksten i logoet, som altid, være hvid, men det skal baggrunden for kommunevåbenkonturen også både skjoldet og baggrunden. Der skal være 1 cm hvid baggrund fra logo og kontur til kanten. Find de forskellige filer på Egenettet.

24 24 Visitkort På visitkortet benytter vi det firkantede logo i kombination med konturen af kommunevåbnet på forsiden og en grøn flade på bagsiden. Sådan bestiller du visitkort Bestil visitkort efter aftale med din leder, og send derefter en mail til Center for Borgerservice på: CBS Scanning Fællespostkasse. Skriv i mailen, hvad der skal stå på visitkortet under følgende kategorier: Fornavn, evt. mellemnavn, efternavn Stilling Enhed/institution Adresse Telefonnummer/direkte telefonnr./mobil

25 25 Billedarkiv Lokale billeder I billedarkivet Billedarkiv Kommunikation på O-drevet kan du finde lokale billeder i alle genrer indenfor Egedal Kommunes opgaver og service. Der er billeder af ældre, børn, skoler, institutioner, bygninger, natur, sundhed, affald etc. Der er også billeder af medarbejdere i forskellige arbejdssituationer f.eks. på kontoret, i institutionen, i hjemmeplejen og HRprocesser. Du kan søge i arkivet på forskellige niveauer. Du kan søge i hele arkivet ved at stille dig på mappen Billedarkiv Kommunikation og skrive dit søgeord i søgefeltet. Eller du kan gå ind i arkivet og vælge den kategori, du vil søge indenfor, f.eks. børn. Hvis du ikke kan finde det billede, du skal bruge, kan du kontakte kommunens fotograf, som kan finde billedet til dig, hvis det eksisterer i arkivet. Generelle billeder Har du brug for et mere generelt billede, eller kan du ikke finde et egnet i det lokale billedarkiv, så kan du få adgang til billeddatabasen Colourbox. Se, hvordan på Egenettet. I disse tilfælde, skal du være særligt opmærksom på, at billederne opfylder Egedal Kommunes billedstil (s. 26). Fotograf til nye lokale billeder Har du brug for et lokalt billede, som ikke allerede findes, kan bestille det hos kommunens fotograf. Fotografen tager kun genrebilleder, dvs. billeder som kan bruges af alle: Dvs. ikke klassebilleder, men gerne billeder af fx undervisningssituationer.

26 26 Billedstil i Egedal Kommune Som offentlig organisation tager vi os af mennesker fra fødsel til død. I vores kommunikation benytter vi ofte billeder og video af borgernes egen hverdag for at illustrere ydelser og services, f.eks. spisesituationen i en børnehave, aktiviteter i idrætshallen, afhentning af affald etc. Det giver os et særligt ansvar. Vi skal være troværdige i vores gengivelse af borgernes hverdagssituationer, og borgeren skal kunne genkende sig selv, i de billeder vi tager. Det giver følgende tre pejlemærker for vores billedstil. Naturlige farver Du kan godt manipulere med farverne, men de må ikke blive unaturlige. Troværdige situationer Personerne på billederne skal agere naturligt i den situation, du gerne vil illustrere. Du kan godt iscenesætte et billede, men det skal ikke se iscenesat ud. Troværdige personer Personerne på billederne skal fremstå troværdigt. De skal spille sig selv. Bryd med billedstilen på den rigtige måde Nogen gange kan man bedre få sit budskab ud, hvis man fortæller sin historie på en utraditionel måde og gør det modsatte af, hvad folk forventer. I de situationer kan det være oplagt, ja ligefrem nødvendigt, at bryde med vores billedstil. Det vil f.eks. være i de situationer, hvor et brud med billedstilen udgør et budskab i sig selv. Kontakt HR og Kommunikation for vejledning, hvis du ønsker at bryde med billedstilen.

27

28 Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf: egedalkommune.dk

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Designguide Det Konservative Folkeparti

Designguide Det Konservative Folkeparti Designguide Bomærke Logovarianter Farver Typografi Fotostil X X Designguide 2017 Version 1.2 Logo i bredformat Bomærke venstrestillet Bomærket X X Logo i bredformat Bomærke højrestillet Et bomærke er ikonet

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Juli 2018 Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen LAG-sekretariatet Slotsgade 1 4800 Nykøbing Falster Tlf. 3529 1000 / LAG Sekretariatet

Læs mere

Bo Michelsen Designguide

Bo Michelsen Designguide Bo Michelsen Designguide Designmanual indholdsfortegnelse Designmanual indholdsfortegnelse...1 Introduktion...2 Logo og identitet...3 Regler og logo...4 Snip på brevlinie...5 Snip til beskæring af billeder...5

Læs mere

DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016

DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016 DESIGNGUIDE VESTFORBRÆNDING VISUELLE RETNINGSLINJER APRIL 2016 INDHOLD Introduktion 3 Logo og navnetræk 4 Farvepalet 5 Farvepalet udvidet 6 Typografi 7 5. element 8 Grafiske elementer 9 Piktogrammer 10

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Designmanual 02.11.05. Dokajour-63225-v1-Endelig designmanual

ÆRØ KOMMUNE. Designmanual 02.11.05. Dokajour-63225-v1-Endelig designmanual ÆRØ KOMMUNE Designmanual 02.11.05 Hvorfor en designmanual: Situationen i de to gamle kommuner: I kommunernes forvaltninger, skoler og institutioner fandtes mange forskellige blanketter, skemaer, foldere,

Læs mere

DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE

DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE DANMARKS DOMSTOLE DESIGNGUIDE Marts 2017 /2 INDHOLD FORORD 3 LOGO/ET STÆRKT SYMBOL 4 LOGO/ANVENDELSE 5 LOGO/SUPPLERENDE LOGOER 6 REGLER FOR BRUG AF KERNEBUDSKAB 7 FARVER 8 FARVE-SÆT 9 GRAFISK ELEMENT/BÅNDET

Læs mere

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14 DESIGNMANUAL rev. 8.5.14 Indholdsfortegnelse Formålet med manualen... 3 Navnet... 4 Logoet... 5 Brug af logoet... 7 Luft omkring logoet... 8 Logovarianter... 9 Skrifttyper... 11 Designelementer... 12 Visitkort...

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981 Designmanual Romalt Idrætsforening 1981 Introduktion Kære brugere af denne designmanual Denne designmanual omhandler pri mært brug af logo og farver i Romalt IF s designlinje. Den er ment og tænkt som

Læs mere

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 mødested for land & by DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 Vores designmanual indeholder regler og retningslinjer samt skal bruges til inspiration i arbejdet med vores visuelle kommunikation. Grunden

Læs mere

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation Grafisk Design Dansk Center For Redegørelsen Hvad går opgaven ud på? Denne opgave går ud på at få lavet et redesign af det logo, Dansk Center For fik fremstillet i 2008, af vores kommunikations afdeling.

Læs mere

Designguide. Revideret 2014

Designguide. Revideret 2014 Designguide Revideret 2014 Kilder og trefoldighed Roskilde bys segl regnes blandt de ældste købstadsegl og er første gang omtalt i 1273. Det ældste bevarede eksemplar er fra 1286. Bølgerne menes at repræsentere

Læs mere

Intro. Navnetræk med symbol, version 1. Håndværksrådets logomanual 2. Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual.

Intro. Navnetræk med symbol, version 1. Håndværksrådets logomanual 2. Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual. Logomanual Intro Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual. Den omhandler brugen af Håndværksrådets 1) Navnetræk og 2) Symbol (logo, fletværksudsnit), dvs. de designelementer,

Læs mere

DESIGNMANUAL AARHUS STUDENTERNES SVØMMEKLUB

DESIGNMANUAL AARHUS STUDENTERNES SVØMMEKLUB DESIGNMANUAL INTRODUKTION KÆRE BRUGERE AF DENNE DESIGNMANUAL Denne designmanual omhandler pri mært brug af logo og farver i STUDENT- ERNES SVØMMEKLUBs designlinie. Den er ment og tænkt som en god vejledning

Læs mere

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1 DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER Side 1 INDHOLDSFORTEGELSE 1. Logo og navnetræk 3 2. Skrifttype 4 3. Billedstil 4 4. Farver 5 5. Publikationsforsider 7 6. Plakater

Læs mere

Indre Missions visuelle identitet Designmanual

Indre Missions visuelle identitet Designmanual Indre Missions visuelle identitet Designmanual Del-manual: logo Version 1.0 Introduktion Kære bruger af designmanualen Denne designmanual omhandler brug af logo og farver af Indre Missions designlinie.

Læs mere

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager.

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. Designmanual Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. 1 Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Format 10 Godkendelse og produktion

Læs mere

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse.

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. DESIGN MANUAL Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen er et værktøj til brug for dem, der i det daglige

Læs mere

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere

DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019

DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019 DESIGNGUIDE Designguide v1 April 2019 INTRODUKTION Denne guide beskriver grundelementerne i Nationalpark Thys visuelle identitet. De visuelle grundelementer skal du bruge til at skabe et konsistent udtryk

Læs mere

Designguide Forskningens Døgn

Designguide Forskningens Døgn Designguide Formål og identitet de s nde Bla -Bean y l l Je Jeres I kan også indsætte billeder eller grafik som blikfang, evt.her under brødteksten. Overskrift over flere linjer dog max 44 anslag WWW.JERESHJEMMESIDE.DK

Læs mere

FIBREWATER DESIGN MANUAL NOVEMBER FIBREWATER Designmanual

FIBREWATER DESIGN MANUAL NOVEMBER FIBREWATER Designmanual DESIGN MANUAL NOVEMBER 2017 FORORD På de følgende sider finder du FibreWaters design manual. En håndbog til at designe løsninger til de grafiske flader. Formålet med denne design manual er at samle virksomheden

Læs mere

Designmanual for Danske Baptisters Spejderkorps

Designmanual for Danske Baptisters Spejderkorps Designmanual for Danske Baptisters Spejderkorps [Aller skrifttype til overskrift] [Korpsmærke - redesign] Udarbejdet primo 2015 af Kommunikations- og IT-udvalget efter forslag fra Henning Aardestrup Version

Læs mere

LOGO. Version 1. Logo udgave til hvid baggrund Version 2. Logo udgave til grå baggrund Version 3. Logo udgave til mørk baggrund

LOGO. Version 1. Logo udgave til hvid baggrund Version 2. Logo udgave til grå baggrund Version 3. Logo udgave til mørk baggrund designmanual For at sikre en klar profil, der er i overensstemmelse med Wunderwears værdier og holdninger, skal retningslinjerne i designmanualen altid følges. Guiden beskriver de overordnede designlinjer,

Læs mere

DESIGNGUIDE // MAJ 2012

DESIGNGUIDE // MAJ 2012 DESIGNGUIDE // MAJ 2012 Designguiden indeholder corporate standarder og retningslinjer, der fastsætter cphbusiness grafiske identitet. De grafikfiler, som hører til cphbusiness corporate standarder må

Læs mere

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben Indhold Logo Mærke til institutioner Farver Typografi Frise designprincip Kommunevåben Kalundborg Kommunes nye designprogram består af byvåbnet fra det tidligere Kalundborg Kommune. Byvåbnet har gennemgået

Læs mere

Sorø Kommune Opdatering af visuel identitet. December 2014

Sorø Kommune Opdatering af visuel identitet. December 2014 Sorø Kommune Opdatering af visuel identitet December 2014 Sorø Kommunevåben Gentegning af våbenskjold med tydelige referencer til det oprindelige byvåben. Skjoldet fremstår i en farve (monokrom gengivelse)

Læs mere

Kolding Kommunes grafiske identitet

Kolding Kommunes grafiske identitet Kolding Kommunes grafiske identitet "Det er Byrådets ønske, at alle ansatte tager Kolding Kommunes nye grafiske profil til sig som den rettesnor, der gør det muligt at koncentrere sig om det vigtige: I

Læs mere

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at:

Logo. Logoets styrke ligger i øvrigt i, at: DFH Design Guide I denne designguide kan du finde informationer om og retningslinier for Dansk Flygtningehjælps visuelle design. Det gælder logo, fonte, farver, formater, lay-out og andre redskaber til

Læs mere

Trafikstyrelsens grafiske linje designmanual

Trafikstyrelsens grafiske linje designmanual Trafikstyrelsens designmanual Juli 2010 2 Trafikstyrelsens Designmanualen beskriver grundelementerne i Trafikstyrelsens profil og, og giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen

Læs mere

Designmanual Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning

Designmanual Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning Opdateret 20. 09. 2012 Designmanual Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning Velkommen På de følgende sider finder du KORAs designprogram. Med det ved hånden er du i stand

Læs mere

Spørgsmål Med henvisning til dokumentnr af d. 18. december 2018 stilles følgende spørgsmål:

Spørgsmål Med henvisning til dokumentnr af d. 18. december 2018 stilles følgende spørgsmål: KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktion Til Badar Shah, MB E-mail: Badar_Shah@kk.dk Kære Badar Shah 16. januar 2019 Sagsnr. 2019-0000199 Dokumentnr. 2019-0000199-2 Tak

Læs mere

Designmanual light Juli 2014

Designmanual light Juli 2014 Designmanual light Juli 2014 2 Indhold Intro... 4 Om logoet... 4 Her finder du logoerne... 4 Logo i farver og sort/hvid... 5 Logobold og logotype sammen... 6 Brevpapir... 7 Brevet - sådan skal det se ud...

Læs mere

DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet

DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet Design manual 2018 DK-CAMP, Designmanual og visuel identitet Denne designmanual er er gældende for DK-CAMP. Formålet med designmanualen er, at DK-CAMP har en klar og genkendelig profil i den samlede kommunikation.

Læs mere

M.OE. Designmanual Marts 2015 1. udgave

M.OE. Designmanual Marts 2015 1. udgave M.OE Designmanual Marts 2015 1. udgave Indholdfortegnelse Anvendelse 3 Rammer for anvendelse 4 GRUNDELEMENTER 5 Logo 6 Varianter 7 Skalering 8 Respektafstand 9 Farver 10 Typografi 11 Ikoner 12 BREVLINJE

Læs mere

designmanual konsultation.nu Designmanual Konsultation.nu Gyldig fra 20 marts 2014

designmanual konsultation.nu Designmanual Konsultation.nu Gyldig fra 20 marts 2014 designmanual konsultation.nu 1 Velkommen Velkommen til Konsultation.nu s designmanual. Manualen indeholder grafiske retningslinjer for logoet for Konsultation.nu. Med denne i hånden, er du i stand til

Læs mere

DESIGNGUIDE Designguide domea.dk Version 1.0

DESIGNGUIDE Designguide domea.dk Version 1.0 DESIGNGUIDE OM DOMEA 01 Domea er blandt Danmarks største bygge- og boligadministrationer. Vi administrerer ca. 42.000 almene boliger for vores kunder, som er ca. 100 almene boligorganisationer fordelt

Læs mere

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT

Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Designmanual Manual til dig der skal udarbejde grafisk materiale for MJT Generelt om vores visuelle identitet Denne manual definerer det grafiske design og visuelle udtryk for MJT. Vores visuelle profil

Læs mere

Y s MEN International. Designguide. Region Danmark. Side 0

Y s MEN International. Designguide. Region Danmark. Side 0 Y s MEN International Designguide Side 0 Visuel identitet til Y s Men International Y s Men International s visuelle identitet udtrykker kammeratskab, ansvar, fællesskab, sjov og udfordringer. Forsidebilledet

Læs mere

M.OE. Designmanual December 2014 1. udgave

M.OE. Designmanual December 2014 1. udgave M.OE Designmanual December 2014 1. udgave INDHOLDFORTEGNELSE ANVENDELSE 3 Rammer for anvendelse 4 GRUNDELEMENTER 5 Logo 6 Varianter 7 Skalering 8 Respektafstand 9 Farver 10 Typografi 11 Ikoner 12 BREVLINJE

Læs mere

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark. Y s MEN International. Region Danmark. Designguide. Side 0

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark. Y s MEN International. Region Danmark. Designguide. Side 0 Y s MEN International Designguide Side 0 Visuel identitet til Y s Men International Y s Men International s visuelle identitet udtrykker kammeratskab, ansvar, fællesskab, sjov og udfordringer. Forsidebilledet

Læs mere

MOT V ZE DESIGNMANUAL 2014

MOT V ZE DESIGNMANUAL 2014 DESIGNMANUAL 2014 Udgivet 28. maj 2014 FORORD Formålet med denne design manual er at fastlægge hvorledes Motivize fremstilles både grafisk and udtryksmæssigt. Med udgangspunkt i værdier som; motivation,

Læs mere

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL

BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL BRAND STRATEGI & DESIGN MANUAL Introduktion Brand strategi Design manual Spørgsmål og svar 2 Introduktion Vi er igang med at udvikle en klar strategi som skal give yderligere fordele til medlemmer, sponsorer

Læs mere

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Designmanual Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Indholdsfortegnelse Indledning Farver Typografi Billedstil Logo Branding Brandingmateriale 3 4 5 6 7 9 10 Indledning Dette er en designmanual til musiker Bjarne

Læs mere

Visuel identitet for Bygningsstyrelsen

Visuel identitet for Bygningsstyrelsen 6. september 2012 Visuel identitet for Bygningsstyrelsen Grundelementer Logo Bygningsstyrelsens logo består af krone, tredimensionelt element og navnetræk. Navnetrækket er tegnet med udgangspunkt i skriften

Læs mere

Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest

Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest Vejledning til den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden Vest November 2015 /Kommunikation Inden du går i gang: Er det første gang, du skal bruge den fælles skabelon for den skrevne patientinformation

Læs mere

Velkommen til TADAA! s visuelle verden

Velkommen til TADAA! s visuelle verden Velkommen til TADAA! s visuelle verden Part of the Insero Group 1 Velkommen til TADAA! s visuelle verden TADAA! s visuelle identitet er designet til at illustrere de værdier, som delebilskonceptet bygger

Læs mere

ErhvervsAkademi Sjælland. Visuel identitet og designretningslinjer

ErhvervsAkademi Sjælland. Visuel identitet og designretningslinjer ErhvervsAkademi Sjælland Visuel identitet og designretningslinjer Indholdsfortegnelse Formål 2 Værdierne bag EASJ s visuelle identitet 2 - Fællesskab 2 - Mangfoldighed 2 - Udvikling 2 Elementer i logoet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7.

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7. INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 Formål Indhold IDENTITETSPAKKE 3 Logo Farver Sort/ hvid Formater og respektafstand Størrelse og placering Identitetsfarver 4 Blå og orange Typografi 5 Font Skriftstørrelse

Læs mere

10 sider af Cyklist forbundets design

10 sider af Cyklist forbundets design 10 sider af Cyklist forbundets design Hvem er vi? I en foranderlig verden skal Cyklistforbundet også udvikle sig ved løbende at se på sin organisation med nye øjne, finde nye veje og skærpe kommunikationen.

Læs mere

En guide til Podas design...

En guide til Podas design... En guide til Podas design... Et stærkt varemærke Poda er et indarbejdet varemærke for kvalitetshegn. Podas produkter og ydelser har været markedsført under Poda-navnet i mere end 30 år, og virksomheden

Læs mere

Grafisk design AnnA SkAk Mediegr Afiker

Grafisk design AnnA SkAk Mediegr Afiker Grafisk design opgaven Jeg fik til opgave, at udforme en værdikupon til svenske Adlibris Fotoservice. Værdikuponen skulle være i A5-format på 2 sider. På første side skulle der være en indledende tekst

Læs mere

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne.

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne. Quickguide til AU s designskabeloner i Word 2007 Denne guide indeholder to elementer: 1. Installation af skabeloner 2. Hvordan skabeloner benyttes Er skabelonerne installeret på din maskine, kan du gå

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design. Version (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide).

Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design. Version (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide). Visuel guide til Landsbyggefondens. digitale design Version 1.0-2015 (denne guide er et tillæg til fondens eksisterende designguide). Typografi Farver Indhold Logo Eksempler Powerpoint Vores grundelementer

Læs mere

Designmanual

Designmanual 11-3-2016 Designmanual Om Designmanualen På disse sider er Man-Freds beskrevet. Manualen her kan bruges til at finde standarden til designet af hele Man-Freds identitet på tværs af alle deres mediekanaler.

Læs mere

Co Brewers. Designmanual Rev. 1

Co Brewers. Designmanual Rev. 1 Designmanual 2016 Rev. 1 Indhold Source Sans Pro 01 Logo 02 Farveunivers Plakat Visitkort Label Website 04 Billedstil 05 Layout 03 Typografi Logo Logoet er designet så det skaber associationer til øl,

Læs mere

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc

namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 afslut tryk esc namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Miniguide til Vores logo side 1 Indledning Det er vigtigt for Grønlands Hjemmestyre at fastholde og styrke den visuelle identitet. En stærk identitet

Læs mere

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Designguide h NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Indhold Logo Logo / Minimum afstand / Placering / Co-branding / Fejlagtig brug Elementer Farver / Tal og piktogrammer / Typografi / Supergrafik

Læs mere

Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation

Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation Vejledning til den skrevne patientinformation i HEV August 2013 /Kommunikation Inden du går i gang: Er det første gang, du skal bruge den fælles skabelon for den skrevne patientinformation i Hospitalsenheden

Læs mere

Designmanual Marts 2015, V3

Designmanual Marts 2015, V3 Designmanual Marts 2015, V3 Skrifttyper/ fonts Titillium Light abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 0123456789 Titillium Semibold abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Læs mere

Intro. Miljø- og fødevareministeriet guidelines / grundelementer 2

Intro. Miljø- og fødevareministeriet guidelines / grundelementer 2 Grundelementer 1 Intro Intentionen med denne designguide er at introducere Miljø- og Fødevareministeriets designprogram, give retningslinjer for brug af grundelementerne på ministeriets og dets institutioners

Læs mere

Version 1.2: 23/8-2015. Vejledning. Rapportskabelon til Word 2010/2013

Version 1.2: 23/8-2015. Vejledning. Rapportskabelon til Word 2010/2013 Version 1.2: 23/8-2015 Vejledning Rapportskabelon til Word 2010/2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Installation af rapportskabelon... 3 Opret et nyt dokument til din rapport... 4 MIM Menu...... 5

Læs mere

GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9

GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9 GUIDELINES TV 2 MASTERBRAND VERSION 0.9 INDHOLDSFORTEGNELSE 01.0 / DESIGNGUIDE 01.1 / VORES FAMILIE 01.2 / VISUELLE GRUNDSTEN 01.3 / GRUNDLOGO 01.3.1 / PLACERING 01.3.2 / GRUNDLOGO DON TS 01.4 / STORYLOGO

Læs mere

Designmanual for Helhedsplanens projekter

Designmanual for Helhedsplanens projekter Designmanual for Helhedsplanens projekter Udarbejdet af Mediehus Vollsmose December 2009 1 Formål Designmanual for Helhedsplanen i Vollsmose henvender sig til projektledere og medarbejdere, der er ansat

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.1 2017 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Udvikling & Kommunikation Godkendt af byrådet august 2010 Kommunikationspolitik Aabenraa Kommune er en stor arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kommunikerer

Læs mere

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar Designguide h NemID Designguide / Kontrapunkt / Februar 2010 1 Indhold Logo Logo / Minimum afstand / Placering / Co-branding / Fejlagtig brug Elementer Farver / Tal og piktogrammer / Typografi / Supergrafik

Læs mere

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1

PRINTGUIDE. Printish 2015. Printguide / 1 PRINTGUIDE Printish 2015 Printguide / 1 Kære Kunde Hos Printish ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få flotte tryksager. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi gennemgår det du har

Læs mere

DESIGNMANUAL. Om denne manual

DESIGNMANUAL. Om denne manual DESIGNMANUAL Om denne manual Her i manuel finder du retningslinjerne for brugen af MARTECs logo, farver og designlinje samt vejledninger til brug af designmateriale (skabeloner mm.) samt øvrige informationer

Læs mere

Designvejledning. Grundelementer

Designvejledning. Grundelementer Designvejledning Grundelementer Grafisk design: kühnel Tekst: Charlotte Sten Jacobsen Køge Kommune December 2002 Indhold 1 2 3 Det originale byvåben 6 Det nytegnede byvåben 8 Byvåben og navnetræk 10 Sammenstilling

Læs mere

LegeKunst Designmanual 1. udg. / aug DESIGNMANUAL DESIGNMANUAL

LegeKunst Designmanual 1. udg. / aug DESIGNMANUAL DESIGNMANUAL LegeKunst Designmanual 1. udg. / aug. 2019 DESIGNMANUAL DESIGNMANUAL indhold Formål Logo Regler for anvendelse af logo Farvepalet Typografier (skrifttyper) Grafiske elementer (illustrationer) Pressefotos

Læs mere

Y ELL O W G REN A D E

Y ELL O W G REN A D E YELLOW GRENADE OPGAVEN Nick Christiansen kontaktede mig på Facebook. Han havde set mit coverbillede, (ulven ses på modstående side) som jeg har tegnet i Illustrator. Han var helt vild med ulven, der udelukket

Læs mere

Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv

Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv Region Hovedstaden Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv Designguide til Region Hovedstadens Web- & online-tv INDHOLD Introduktion 1 Logoplacering 2 Filmens titel 3 Titler og afsenderlogo

Læs mere

CAMPUS+ DESIGNMANUAL

CAMPUS+ DESIGNMANUAL CAMPUS + DESIGNMANUAL DESIGN OG KONCEPT GUIDELINE I denne designmanual kan du se og læse mere om konceptet samt den visuelle identitet. INDHOLD 01 Primære logo 02 Sekundære logo 03 Farvepalette 04 Typografi

Læs mere

Design Guide. 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer

Design Guide. 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer Design Guide 0. Introduktion 1. Baggrund 2. Designplatform 3. Layoutprincipper 4. Ressourcer Design Guide Johans Julehjerter -Visuel identitet/corporate identity/brand 0. Introduktion Formålet med guiden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 2. Logo 3. Respektafstand 5. Farver 6. Typografi 7. Eksempler 9

Indholdsfortegnelse. Forord 2. Logo 3. Respektafstand 5. Farver 6. Typografi 7. Eksempler 9 Designmanual Indholdsfortegnelse Forord 2 Logo 3 Respektafstand 5 Farver 6 Typografi 7 Eksempler 9 1 Forord Denne designguide beskriver Kostume-Pusheren s visuelle identitet. Dette forslag er lavet til

Læs mere

Plads til dit barn...

Plads til dit barn... Publikationer A4 Folder - Institution Det bærende element på forsiden er et billede indsat i et gitter med 9 felter samt en titel. Billedet skal passe til titlen og underbygger emnet så budskabet bliver

Læs mere

Vejledning til Sang- og liturgiark

Vejledning til Sang- og liturgiark Vejledning til Sang- og liturgiark Når du er logget ind, finder du skabelonerne til sang- og liturgiark ved at klikke skabeloner øverst i vinduet og derefter Sang- og liturgiark. Under teksten Sang- og

Læs mere

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet.

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Designguide Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Al kommunikation med CM Network som afsender, skal udarbejdes ud fra retningslinjerne

Læs mere

Kommunikations- og designmanual

Kommunikations- og designmanual Kommunikations- og designmanual Vi kommunikerer til omverdenen for at udbrede kendskabet til nyre- og urinvejssygdomme, kæmpe for patienter, pårørende og donorers vilkår og sikre fortsat opbakning til

Læs mere

AM Interactive (AMI) designguide

AM Interactive (AMI) designguide AM Interactive (AMI) designguide AM Interactive designguide, Arild Garde Opdateret 3. september 2008 Identitet AMIs identitet sikres ved gennemført brug af logo, payoff, farver og typografi. Payoff time

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOGO / GENERELT / LOGOSTØRRELSER...13 TYPOGRAFI

INDHOLDSFORTEGNELSE LOGO / GENERELT / LOGOSTØRRELSER...13 TYPOGRAFI DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE MEEFRED DESIGN... 4-6 OM MEEFRED DESIGN... 7 LOGO... 8-9 LOGO / GENERELT... 10 LOGO / GENERELT / LOGOTYPE... 11 LOGO / GENERELT / RESPEKTAFSTAND... 12 LOGO / GENERELT /

Læs mere

Brugervejledning annonceportalen - Region Syddanmark

Brugervejledning annonceportalen - Region Syddanmark I brugervejledningen vil du lære at indsætte annoncer på jobportalen: http://job.regionsyddanmark.dk Login Åbn Internet Explorer Indsæt adressen: http://annoncer.regionsyddanmark.dk Indtast brugernavn

Læs mere

Fødevareministeriets Designmanual

Fødevareministeriets Designmanual 1 Fødevareministeriets Designmanual Indhold Introduktion Side 3 Designelementer Side 4 Horisontlinjen/buen, bokse og billeder Farver og skrifttyper Kongekronen Logo Side 8 Specifikationer for logo Billeder

Læs mere

Visuel identitet. Sem 4 /// GGD1 /// Marie Design

Visuel identitet. Sem 4 /// GGD1 /// Marie Design Visuel identitet Sem 4 /// GGD1 /// Marie Design Definition: En virksomheds visuelle identitet er hele den synlige del af virksomheden. Dvs. alle sammenhænge vi ser en virksomhed i, ned til mindste detalje.

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

#01 #02 WHITEPAPER WHITEPAPER VIRKER SPECIAL-FONTE I WORD OG POWERPOINT? HVORDAN LAYOUTER MAN DEN PERFEKTE POWERPOINT SKABELON?

#01 #02 WHITEPAPER WHITEPAPER VIRKER SPECIAL-FONTE I WORD OG POWERPOINT? HVORDAN LAYOUTER MAN DEN PERFEKTE POWERPOINT SKABELON? VIRKER SPECIAL-FONTE I WORD OG POWERPOINT? HVORDAN LAYOUTER MAN DEN PERFEKTE POWERPOINT SKABELON? #01 BRAND MANAGEMENT TOOLS FOR MICROSOFT OFFICE BRAND MANAGEMENT TOOLS FOR MICROSOFT OFFICE HVORDAN LAYOUTER

Læs mere

Indhold 1.0. Indledning... 2 1.1. SWOT-analyse... 2 2. Del 1: Visuel identitet... 3 2.1. WBS... 3 2.2. Gantt kort... 3 2.3. Brainstorm... 4 2.3.1.

Indhold 1.0. Indledning... 2 1.1. SWOT-analyse... 2 2. Del 1: Visuel identitet... 3 2.1. WBS... 3 2.2. Gantt kort... 3 2.3. Brainstorm... 4 2.3.1. Indhold 1.0. Indledning... 2 1.1. SWOT-analyse... 2 2. Del 1: Visuel identitet... 3 2.1. WBS... 3 2.2. Gantt kort... 3 2.3. Brainstorm... 4 2.3.1. Nøgleord... 4 3.0. Farver... 6 4.0. Produkter... 7 4.1.

Læs mere

Foto: Getty Images. Designmanual.

Foto: Getty Images. Designmanual. Foto: Getty Images Designmanual. Kære Partimedlem Velkommen til den nyeste justering af Socialdemokraternes design. Vores design har klaret sig flot gennem valgkampen, men vi har alligevel oplevet, at

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.2 2018 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann

Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann designmanual Designmanual Udgiver: Sortberg Hansen Opdateret dato: 26/3/2012 Copyright: Sortberg Hansen Grafik & opsætning: Rune Holmann Indholdsfortegnelse Logo 4 Logo - variationer 5 Logo - respektafstand

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Visuel identitet...4. Beskrivelse af identitetsvision...5 Uddybning af værdiord...5

Visuel identitet...4. Beskrivelse af identitetsvision...5 Uddybning af værdiord...5 DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL MED MANUALEN...4 Visuel identitet...4 STRATEGI...5 Beskrivelse af identitetsvision...5 Uddybning af værdiord...5 GRUNDELEMENTER...6 Lindpros navn og logo...6 Logo

Læs mere

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011

GRØNNE PLETTER. Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler. grønne pletter.dk. 1. udgave, marts 2011 GRØNNE PLETTER Kampagnemanual til medlemmerne af Danske Planteskoler 1. udgave, marts 2011 grønne pletter.dk 1 Nu får Danmark snart Grønne Pletter vær med til at gøre den nye kampagne fra Danske Planteskoler

Læs mere