REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr."

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen, Erling Møller Nielsen, Vibeke Ejlertsen, Lars Bregnehøj, Martin Rasmussen, Per Diget, Pia Tørving, Mette Greisen, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Ann B. Poulsen, Anne Møllegaard Mortensen, Erik Vind Frost, Anne Jørgensen, Nina Skov-Lauridsen, Jens Marling, Bjarne Nielsen, Henrik Nielsen, Svend Erik Larsen, Roger Lundberg, Bjarne Elnegaard. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). DAGSORDEN: Tema 1: Robotindustrien på Fyn, oplæg v. Mikkel Christoffersen, Udvikling Fyn Tema 2: Understøtning af jobcentrenes beskæftigelsesindsats for personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, oplæg v. Mona Kræmmer Ellegaard, SJH 1. Meddelelser fra formand 1.1. Opfølgning på Beskæftigelseskonference 22. august Møde med Region Syddanmark den 14. oktober Møde med ministeren den 24. oktober Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde den 14. juni Mangel- og paradoksproblemer Aktuelle overvågningsdata i forhold til mangelproblemer Det offentlige arbejdsmarked Status for initiativer 2.4. Ajourføring af positivlisten til den regionale uddannelsespulje 2.5. Rådets Strategidag 2.6. Mødekalender Samarbejdsaftale med VEU-centerråd Fyn 3. Orienteringspunkter 3.1. Ministermål Opgørelse over anvendelse af kurser på den regionale positivliste 3.3. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.4. Status på reformer og indsats 3.5. Orientering om status på forvaltningssager 3.6. Kommende møde i Vækstforum 27. september Eventuelt

2 Erling Møller Nielsen bød velkommen til første rådsmøde efter nykonstitueringen. Kent Madsen fortsætter som formand for Sagsudvalget. Pkt. 1.1: Opfølgning på Beskæftigelseskonferencen 22. august 2016 Rådet afholdt Beskæftigelseskonference den 22. august GKB/uch Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Formanden vil på mødet orientere om forløbet af konferencen. Konferencens tre hovedtemaer var: Udviklingen på det fynske arbejdsmarked Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Bedre integration via arbejdsmarkedet Konferencen blev afholdt på Odense Congress Center. Der var inviteret en bred kreds af beskæftigelses-, uddannelses- og erhvervspolitiske aktører til konferencen. Der var tilmeldt 115 deltagere. Både de fynske kommuner, de faglige organisationer og uddannelsesinstitutioner var godt repræsenteret. Plancher fra oplæggene er lagt på Rådets hjemmeside: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd - Beskæftigelseskonference 2016 Meddelelsen blev taget til efterretning.

3 Pkt. 1.2: Møde med Region Syddanmark den 14. oktober 2016 vje/uch I Rådets strategi- og udviklingsplan 2016 indgår afholdelse af møde mellem formandskaberne for hhv. Rådet og Vækstforum med henblik på drøftelse af fælles initiativer. Mødet blev afholdt den 27. april 2016, og det blev besluttet at fortsætte arbejdet i regi af aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi Næste møde vedr. aktionsplanen er aftalt til den 14. oktober 2016, og program for mødet forventes udsendt medio september. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Deltagerkredsen på mødet den 14. oktober er formandskaberne for de regionale arbejdsmarkedsråd, Styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale, Kommunekontaktrådet (KKR), Syddansk Vækstforum, Udvalget for Regional udvikling og Regionsrådet samt repræsentanter for VEU-centrene og erhvervsskolerne. Med overskriften mangel på kvalificeret arbejdskraft forventes to temaer drøftet på mødet: Flere unge til EUD Efteruddannelse Formålet med drøftelserne om kvalificeret arbejdskraft er at styrke dialogen mellem de eksisterende fora på området og bidrage til konkrete indsatser, som aktørerne sammen eller hver for sig kan arbejde hen mod at indfri. Intet. Meddelelsen blev taget til efterretning.

4 Pkt. 1.3: Møde med ministeren den 24. oktober 2016 GKB/uch Formandskabet har den årlige ½- dagskonference med formandskabet fra de øvrige 7 RAR, BER-FU, STAR og beskæftigelsesministeren den 24. oktober Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Den årlige konference med formandskabet fra de øvrige 7 RAR, BER-FU, STAR og beskæftigelsesministeren afholdes den 24. oktober 2016 kl i København. Der er endnu ikke udmeldt tema for konferencen. Intet. Meddelelsen blev taget til efterretning. Pkt. 2.1: Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt Pkt.2.2: Godkendelse af referat fra møde den 14. juni 2016 et fra møde den 14. juni 2016 blev godkendt.

5 Pkt Aktuelle overvågningsdata i forhold til mangelproblemer vje/hfp/uch Jf. Rådets Strategi- og udviklingsplan drøfter Rådet på hvert møde mangelsituationen på det fynske arbejdsmarked. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter mangelsituationen og beslutter at lægge de nye overvågningsredskaber ud på Rådets hjemmeside, samt at de sendes til de arbejdsmarkedspolitiske udvalg i kommunerne. Der indledes med en præsentation af mangelsituationen på det fynske arbejdsmarked ved sekretariatet. Det fremgår af trepartsaftalen, at der skal videreudvikles på de redskaber, der indgår i overvågningen af arbejdsmarkedet, herunder af datagrundlaget for Arbejdsmarkedsbalancen. Blandt de nye overvågningsredskaber indgår månedlige opdateringer af reserven blandt ledige. Dvs. antallet af jobparate ledige, der har gået ledige i mere end 3 måneder, fordelt på stillingsbetegnelser og kommuner. Det foreslås, at Rådet lægger kommunefordelte overvågningsmaterialer ud på Rådets hjemmeside, i den takt det færdigudvikles, og sender det til de arbejdsmarkedspolitiske udvalg i kommunerne. Aktuelle overvågningsdata, Fyn september Sekretariatets indstilling blev godkendt. Teknikken i Blinklys i bilaget forklares på kommende møde.

6 Pkt : Det offentlige arbejdsmarked vje/hfp/uch På møde i Rådet den 14. juni 2016 blev det besluttet at sætte det offentlige arbejdsmarked på dagsordenen på mødet i september. Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel har drøftet temaet på møde den 1. september Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter det offentlige arbejdsmarked og beslutter, at der i samarbejde med jobcentre og a-kasser foretages en nærmere afdækning af de mange ledige pædagogmedhjælpere og social- og sundhedshjælpere i reserven. Antallet af beskæftigede inden for den offentlige sektor på Fyn er samlet set på niveau med beskæftigelsen før den finansielle krise i På landsplan har der været en stigning på 1 %. Udviklingen på undergrupper på landsplan tyder dog på, at der i perioden har været et større fald i beskæftigelsen inden for det sociale område på ca. 5 %, en mindre stigning inden for undervisning på ca. 3 % og en større stigning på ca. 10 % inden for sundhed. Ledigheden for a-kasser med overvejende offentligt ansatte medlemmer bort set fra akademikere viser, at ledigheden er faldende og ledighedsprocenten under gennemsnittet for a-kasser i alt på Fyn. Forgæves rekrutteringer er dog overvejende begrænset til erhvervsgruppen sundhed og socialvæsen. Antallet af ledige i reserven (dvs. ledige med over 3 mdr. ledighed) viser, at der især står mange ledige i reserven med stillingsbetegnelsen pædagogmedhjælper, pædagog og socialog sundhedshjælper. Det skal dog bemærkes, at ledighedsprocenten for pædagoger er lav, og antallet af ledige er det seneste år faldet med 26 %. Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel hæftede sig især ved de mange ledige i reserven med stillingsbetegnelsen pædagogmedhjælper og social- og sundhedshjælper. Kan de vejledes over i andre områder, evt. via uddannelse, hvor chancerne for job er større? Både pædagog og social- og sundhedsassistent er mangelområder. Kan nogle af dem motiveres for uddannelse til de to mangelområder og hvad med de øvrige, hvor uddannelse til de to områder ikke er løsningen? Det offentlige arbejdsmarked, Fyn. Sekretariatets indstilling blev godkendt.

7 Pkt : Status på initiativer vje/hfp/uch Jf. Rådets Strategi- og udviklingsplan følges på hvert møde op på initiativer til forebyggelse af mangel på arbejdskraft. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter opfølgningen på de forskellige initiativer herunder rengøringsområdet - og beslutter at: Arbejdsmarkedskontoret tager rengøringsområdet op på møder med jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner, eks. i Uddannelsesforum Fyn. Rådet udpeger en repræsentant til den politiske styregruppe for Industri i Vækst I notatet Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer er der redegjort for bl.a.: Aktuelle pressehistorier om mangel og den opfølgning, der er iværksat Status på indgåede jobserviceaftaler i regi af Jobservice Danmark RAR Fyns projekt om højtudannet arbejdskraft i samarbejde med Akademikerne og med bevilling fra BER-puljen. Bemærk, at der i pkt. 3.2 er redegjort for eksempler på mangelprojekter i jobcentrene med anvendelse af kurser på Rådets regionale positivliste. Der har været møde i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel den 1. september Her blev Rådets beslutning om hhv. et svejser- og rengøringsprojekt drøftet. Der er p.t. to svejserforløb i gang: Bladt-projektet og Fynboer, der gnistrer. De gør begge brug af kurser fra den regionale positivliste og er nærmere beskrevet i bilaget til pkt Med henblik på at kunne følge og støtte op om initiativer til forebyggelse af mangel inden for industrien, foreslår formandskabet for Rådet, at rådet udpeger en repræsentant til den politiske styregruppe for Industri i Vækst. Mht. rengøringsområdet tog drøftelsen i arbejdsgruppen udgangspunkt i de mange ledige i reserven med stillingsbetegnelsen rengøringsassistent. Der blev konkluderet, at der er flere facetter i problematikken: Job med få timer, mobilitet, helbredsproblemer og brug af udenlandsk arbejdskraft m.m. Der er således behov for en nærmere afdækning af området. Opfølgning på forebyggelse af mangel- og paradoksproblemer. Link til Industri i Vækst Sekretariatets indstilling blev godkendt, og Kent Madsen blev udpeget som repræsentant til den politiske styregruppe for Industri i Vækst.

8 Pkt. 2.4: Ajourføring af positivlisten for den regionale uddannelsespulje vje/hfp/uch Det Regionale Arbejdsmarkedsråd drøfter 2 gange årligt, hvilke korte erhvervsrettede kurser der skal fremgå af den regionale positivliste. Rådet har i marts måned 2016 besluttet positivlisten gældende for 1. april til 30. september 2016, og skal på mødet i september godkende en revideret liste med virkning fra 1. oktober 2016 til 31. marts Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter forslag til revision af positivlisten og herunder de tre forslag fra LO. Det indstilles, at Rådet herefter beslutter, hvordan positivlisten skal revideres med virkning fra 1. oktober I vedlagte notat omtales forslag til revision af den gældende positivliste, der skal gælde fra 1. oktober 2016 til 31. marts Den gældende regionale positivliste er udarbejdet med udgangspunkt i Arbejdsmarkedsbalancen og øvrig regional viden om erhvervsområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder, og som kan afhjælpes ved opkvalificering af ledige dagpengemodtagere med korte erhvervsrettede kurser. Pr. 1. juli 2016 blev en ny arbejdsmarkedsbalance offentliggjort, hvilket giver anledning til, at Rådet foretager en mindre revision af den nuværende positivliste. Grundlaget for revision af positivlisten er nye mangelområder på Arbejdsmarkedsbalancen i forhold til de mangelområder, der danner grundlaget for den nuværende positivliste. I notatet belyses de enkelte stillingsbetegnelser. Sekretariatet har foretaget en høring af uddannelsesinstitutionerne mht. kurser/uddannelsesforløb inden for disse få nye stillingsbetegnelser. På baggrund af høringen er de indmeldte kurser/uddannelsesforløb indsat i den nuværende gældende positivliste, som samlet udgør forslag til ny positivliste. Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel har drøftet udkast til revision af positivlisten på møde den 1. september. LO-repræsentanten i arbejdsgruppen har udover forslagene i udkastet til revision af listen foreslået at følgende områder tilføjes: Ambulancereddere Anlægsstruktør og bygningsstruktør Buschauffør og godschauffør Bemærk, at der i pkt. 3.2 er vedlagt et notat om det registrerede forbrug af kurser på positivlisten samt resultatet af en høring af jobcentrene om forbruget. Forslag til revision af positivlisten for den regionale uddannelsespulje. Det blev besluttet at tilføje de foreslåede kurser i bilaget samt relevante kurser inden for de tre områder: Ambulanceredder, anlægsstruktør og bygningsstruktør samt buschauffør og godschauffør. Der blev ønsket særlig opfølgning på de kurser, der relaterer til de nye stillingsbetegnelser, som er taget med, og som ligger uden for Arbejdsmarkedsbalancens mangelområder. Formandskabet bemyndiges til at beslutte den endelige reviderede liste og herunder at tage stilling til kurser inden for hotel- og restaurationsområdet.

9 Pkt. 2.5: Rådets Strategidag VJE/uch På en strategidag har Rådet lejlighed til mere grundige drøftelser af udfordringerne og beskæftigelsespolitikken i RAR Fyn området. Det vil styrke Rådets arbejde i det kommende år, og det er et godt udgangspunkt for evaluering af Strategi- og udviklingsplan 2016 med de tilhørende 4 handleplaner. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at: Der afholdes en strategidag i form af et udvidet rådsmøde tirsdag den 22. november 2016 kl til med efterfølgende middag. Beslutningspunkter lægges sidst på dagen. Sekretariatet arbejder videre med planlægning af dagen i samarbejde med formandskabet. Det foreslås, at der indledes med et eksternt oplæg om den overordnede udvikling på arbejdsmarkedet, nye tendenser og udfordringer. Herefter dykkes ned i udvalgte arbejdsmarkedspolitiske emner, som eksempelvis kan være indenfor ministermålene for 2017: Mangel- og paradoksproblemer Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet Unge Integration På baggrund af drøftelserne kan Rådet tage beslutning om justeringer af de nuværende mål og indsatsområder i Strategi- og udviklingsplan 2016 eller opstille helt nye. Konkrete projekter til indsats kan foreslås og besluttes af Rådet. Den praktiske tilrettelæggelse af dagen mht. temaer, kortere oplæg ved bl.a. eksterne oplægsholdere, drøftelser i mindre grupper og plenum aftales med formandskabet. Intet. Sekretariatets indstilling blev godkendt. Det blev oplyst, at strategidagen afholdes på Nyborg Strand.

10 Pkt. 2.6: Mødekalender for 2017 Rådet fastlægger en gang årligt mødeplan for det kommende år. GKB/uch Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og beslutter mødedatoer for Rådets møder i Rådet afholder som udgangspunkt 5 årlige møder. Mødedatoer fastlægges blandt andet ud fra, hvilke punkter der skal behandles. Det foreslås, at møderne i 2017 er følgende datoer: 26. januar 28. marts (kl ) 29. juni 26. september 30. november Møder afholdes, når ikke andet besluttes, kl i Arbejdsmarkedskontoret. Formandskabsmøder fastlægges senere. Sagsudvalget mødes den første torsdag hver anden måned eller efter behov. De resterende møder afholdes som skriftlige høringer. Endelig mødekalender lægges på hjemmesiden. Intet. Det blev besluttet, at tidspunktet for mødet i september drøftes i formandskabet, og at planlægning af det kommende års møder fremover behandles på juni-mødet.

11 Pkt. 2.7: Samarbejdsaftale med VEU-centerråd Fyn vje/uch I RAR Fyns handleplan, Langtidsledigheden skal bekæmpes, under Strategi- og udviklingsplan 2016, er der i aktiviteter indlagt fællesmøde mellem henholdsvis RAR s formandskab og VEU-centerråd Fyn om koordineret fokus og prioritering samt indgåelse af samarbejdsaftale. Den 13. juni blev fællesmødet afholdt med beslutning om indgåelse af en samarbejdsaftale. Den foreligger nu, og er godkendt i VEU-centerråd Fyn. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender samarbejdsaftalen. Uddannelsessystemet og beskæftigelsessystemet har mange fælles snit- og berøringsflader, hvor det kan give et godt udbytte for begge parter, at man indgår i et tættere samarbejde. Derfor indeholder samarbejdsaftalen, blandt andet samarbejde omkring vejledning, mangel på arbejdskraft og et fælles samarbejdsprojekt for at imødekomme mangel. Projektet skal nærmere defineres i efteråret Samarbejdsaftalen skal styrke og målrette opkvalificeringsindsatsen, således at der sikres et effektivt match mellem virksomheder med et behov for kvalificeret arbejdskraft og arbejdsstyrken. Samarbejdsaftale mellem VEU-centerråd Fyn og RAR Fyn, sept Rådet godkendte samarbejdsaftalen med en beslutning om at sende samarbejdsaftalen i høring i det fælles fynske beskæftigelsesforum. Såfremt der herefter er bemærkninger til aftalen, bemyndiges formandskabet til at træffe beslutning.

12 Pkt. 3.1: Ministermål 2017 VJE/uch Ministeren udmelder hvert år et antal ministermål, som udpeger de områder, der ifølge ministeren er et særligt behov for at understøtte i beskæftigelsesindsatsen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Ministeren har udmeldt følgende mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017: 1. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft 2. Flere unge skal have en uddannelse 3. Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet, herunder langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, skal tættere på arbejde. 4. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende Målene for 2017 ligger i forlængelse af ministermålene for 2016, men er udvidet med målgruppen flygtninge og familiesammenførte. Ministermålene er tænkt som et udgangspunkt for kommunernes arbejde med Beskæftigelsesplan 2017, men der er ingen formkrav til, hvordan de skal indgå i beskæftigelsesplanen, og de kan frit tilpasses til lokale mål. Styrelsen forventer at have målinger i jobindsats i løbet af 4. kvartal, som kan anvendes til opfølgning på ministermålene. De vil senere blive indarbejdet i Benchmark-rapporterne, der kan hentes for hver kommune i jobindsats. Ministermål Orienteringen blev taget til efterretning.

13 Pkt. 3.2: Opgørelse af anvendelsen af kurser på positivlisten vje/hfp/uch Rådet har på møde i juni måned bedt om et mere detaljeret indblik i forbruget af kurser på den regionale positivliste samt oplysninger om effekten af kurserne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Det registrerede forbrug af den regionale uddannelsespulje i perioden januar juni 2016 er offentliggjort. Det er fordelt på RAR-områder og kommuner og på uddannelsestyper. På landsplan er der i alt registreret bevilget uddannelses-/kursusforløb, og heraf er de bevilget i RAR Fyns område. Sekretariatet har desuden foretaget en høring hos de syddanske kommuner for at få flere informationer om forbruget. Det dækker perioden 1. halvår 2016, men antyder et større forbrug i Fyn som helhed end de registerbaserede oplysninger. Høringen viser, at der især er bevilget kurser inden for brancherne offshore, transport/lager, industri og bygge/anlæg. Jobcentrene er desuden blevet bedt om at vurdere effekten af kurserne og bedt om at angive, om borgerne er gået i job efterfølgende. Det er ikke alle kommuner, der har besvaret effektspørgsmålet, men for de kurser, hvor der er registeret effekt, er 67 pct. af de ledige efterfølgende i job/afmeldt. Det er væsentligt at understrege, at det ikke nødvendigvis er umiddelbart efter kurset, at den ledige er gået i job/afmeldt. Endelig omfatter høringen 5 eksempler på effekter af konkrete opkvalificeringsprojekter i Syddanmark, der blandt andet består af kurser fra positivlisten. Projekterne er eksempelvis Fynboer, der gnistrer og Bladt projektet. Opgørelse over anvendelse af kurser på positivlisten, Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

14 Pkt. 3.3: Nøgletal for arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: den fynske beskæftigelse det seneste år steget med 300 fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,3 pct. På landsplan har der været en stigning på 0,4 pct. Beskæftigelsen efter arbejdssted er steget mest i Odense, Kerteminde og Svendborg. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne offentlig sektor, handel og transport, industri og bygge/anlæg. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer er steget på Fyn. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,4 % af de beskæftigede. Det er mindre end omfanget på landsplan. Her udgør de forgæves rekrutteringer 0,6 pct. af den samlede beskæftigelse. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er faldende på Fyn, men ledighedsprocenten er med 4,6 pct. stadig over landsniveauet på 3,8 pct. Ledigheden har været faldende i alle kommuner på Fyn. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fyn-området at stige med personer, svarende til 1,4 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for bygge/anlæg og FOA. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 3.4: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyns område. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Fyn har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Fyns område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse, men RAR Fyn har en mindre reduktion sammenlignet med hele landet. Status på reformer og indsats viser, at: RAR Fyn har en højere andel af udsatte borgere på offentlig forsørgelse, og både på landsplan og Fyn ses en mindre stigning. En øget virksomhedsrettet indsats og brug af mentor giver gode resultater, og bl.a. for borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats højere i RAR Fyn-området sammenlignet med hele landet. RAR Fyn har et fald samlet set i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Faldet på landsplan er større. Andelen i det samlede sygefravær er højere i Fyn end hele landet og er svagt stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt, er lavere på Fyn sammenlignet med niveauet for hele landet. Andelen er højere og faldet i antallet af dagpengemodtagere mindre i RAR Fyns område sammenlignet med hele landet. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Fyn er på et lavere niveau end landsgennemsnittet. Status på reformer og indsats, RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

16 Pkt. 3.5: Orientering om status på forvaltningsopgaver GKB/EBM/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er for, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Siden sidste møde er der i én virksomhed godkendt arbejdsfordeling ud over 13 uger med start 15. august (13 uger). Arbejdsfordelingen vedrører 3 ordninger med i alt 24 personer. Varslinger: Siden sidste møde er der anmeldt to varslingssager, begge er afsluttet. De afsluttede sager omfatter i alt 63 personer. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har ikke været nogen sager om arbejds- og opholdstilladelser siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde ikke været godkendt samfundstjenestesteder. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til arbejdsmarkedsbalancen, giver Top 20-listerne for løntilskud et billede, hvor der en overvægt af stillingsbetegnelser inden for gode jobmuligheder. De resterende er inden for gode beskæftigelsesmuligheder. Rengøringsassistent er dog paradoksproblem. Den overvejende del af de 20 stillingsbetegnelser i virksomhedspraktik er inden for gode beskæftigelsesmuligheder. Stillingsbetegnelserne inden for nytteindsats er primært inden for det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Odense har fortsat problemer med registreringen af stillingsbetegnelser for nytteindsats. Status på forvaltningssager Orienteringen blev taget til efterretning.

17 Pkt. 3.6: Kommende møde i Vækstforum 27. september 2016 GKB/uch Rådet besluttede på mødet den 30. januar 2015, at dagsordenen fremadrettet skulle have et fast punkt om den aktuelle dagsorden på Vækstforum. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Næste møde i Vækstforum er den 27. september På dagsordenen kan særligt fremhæves: Beslutningspunkter: Temadrøftelse om Uddannelse i et erhvervsrettet perspektiv. Investeringsplan 2017 udmøntning af vækstforums handlingsplan Udkast til vækstpartnerskabsaftale med regeringen. Erhvervspartnerskab mellem Udvikling Fyn og Syddansk Vækstforum Samarbejde med Innovationsfonden om udstationering af medarbejder i Syddanmark Porteføljestyring - opfølgning og evaluering af Vækstforums projekter Ansøgning: Ændring af Vækst i offshore-virksomheder. Link til dagsorden i Vækstforums formandskab den 8. september 2016: Orienteringen blev taget til efterretning.

18 Pkt. 4: Eventuelt Pressemeddelelsen omkring nykonstitueringen blev omdelt til orientering. På mødet blev foreslået, at der på et kommende møde bliver et tema om IGU. et blev godkendt den 22. september 2016 Erling Møller Nielsen Formand Tove Michaelsen Arbejdsmarkedschef

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 12-01--2019 Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-03--2019 Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 I beskæftigelsesplan 2016 er der opstillet 16 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2016. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 12 mål er udmeldt

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2018-2021 Referat 9. oktober 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Søren P. Rasmussen Karsten Lomholt Henrik Bang Ib Carlsen Kasper Langberg Martin Vendel

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 28. september 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget onsdag den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden. RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Februar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd 20-08-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 20-08-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 2B på Rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 14 Godkendelse af dagsorden 3 15 Beskæftigelsesplan 2017 3 16 IGU (Integrationsgrunduddannelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG 2018 Beskæftigelsesplan 2018 SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskæftigelsespolitiske mål... 3 Mål 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 6. februar 2018 kl. 8.15-9.00 i forbindelse med strategiseminar på Sinatur Hotel Haraldskær, Skibetvej 140, 7100 Vejle Deltagere: Jens Gaarde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 19-04-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland April 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2015

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden Mødet afholdes hos AMK Øst Dagsorden Punkter til beslutning 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 12. december 2018 3. Meddelelser fra formandskabet 4. Temadrøftelse: Udenlandsk arbejdskraft,

Læs mere

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00

Referat. fra. møde i Beskæftigelsesrådet. tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 9.00 1 Beskæftigelsesregion Syddanmark Referat fra møde i Beskæftigelsesrådet kl. 9.00 efter Strategiseminaret på Hotel Radisson Blu H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C 2 I mødet deltog: DA, SALA

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 17-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland januar 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn AMK-Syd 04-09--2019 Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet er den fortsatte positive udvikling

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 12-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 14-11-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn september 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 14-11-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere