Fakta om World Outgames 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta om World Outgames 2009"

Transkript

1 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

2 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

3 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

4 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

5 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

6 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

7 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

8 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

9 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

10 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

11 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

12 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

13 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

14 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

15 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

16 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

17 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

18 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

19 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

20 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

21 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

22 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

23 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed, der synliggør og hylder livskraften i det globale LGBT-miljø (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) og sætter fokus på alle menneskers frihed. Det er Københavns Kommune, der er initiativtager til, at World Outgames kommer til København. World Outgames er en begivenhed, som alle uanset køn, seksualitet, etnicitet og religiøs overbevisning er inviteret til at deltage i. Det er anden gang, at World Outgames finder sted. Første gang var i Montreal i Canada i Der er tilmeldt mere end betalende deltagere primært fra Europa, Nordamerika og Australien. Indtil videre har deltagere fra 98 lande tilmeldt sig. En stor indsats er gjort for at få deltagere fra Østeuropa, Rusland, Asien, Afrika og Sydamerika gennem et særligt Outreach -program, som støtter ca. 250 deltagere fra lande i disse områder. Cirka en tredjedel af deltagerne til World Outgames er kvinder. Udover de betalende deltagere forventes det, at World Outgames som begivenhed vil tiltrække mange specifikke World Outgames-turister til København. Det vil være venner og familie til deltagerne, såvel som mennesker fra hele verden der kommer, fordi København bliver the place to be. Der ventes specifikke Outgames-turister til København, og det antages, at mere end københavner og turister vil opleve World Outgames 2009 på nærmeste hold. Det samlede budget for World Outgames 2009 er 49,9 mio. kr. Københavns Kommune har bevilliget de første 30 mio. kr. Yderligere støtte kommer fra Fonden til Markedsføring af Danmark under Økonomi- og Erhvervsministeriet (6,1 mio. kr.), Udenrigsministeriet ( kr.), Region Hovedstaden (1 mio. kr.), Sport Event Denmark (1 mio. kr.), Frederiksberg Kommune ( kr.) SIDA ( ) og Danish Year of Sport ( kr.). Den øvrige finansiering kommer fra private fonde og sponsorer samt naturligvis indtægter fra deltagerbetaling og salgsindtægter. Blandt de væsentligste sponsorer er SAS, IBM, Politiken, Tuborgfondet, HIVOS (hollandsk humanitær fond) og ILGA-Europe. Ballerup Kommune, Hvidovre Kommune og Tårnby Kommune, Amager Strandpark I/S samt By og Havn stiller alle sportsfaciliteter til rådighed uden at kræve betaling.

24 World Outgames 2009 som samlet begivenhed forventes at berige København og Danmark med en omsætning på omkring 60 mio. kr. gennem forbrug, hotelophold etc. De tre programsøjler er sport, kultur og menneskerettigheder, der alle vægtes ligeligt. På det sportslige område afvikles 34 sportsdiscipliner, med i alt 1800 konkurrencestarter ex. i svømning 100m crawl, 200m crawl etc. Der har været stor opbakning fra alle specialforbund i Danmark. Og under afholdelsen af næsten alle sportskonkurrencerne assisterer forbundene med gennemførelsen. På det kulturelle område er den største satsning OutCities-projektet, hvor byerne Antwerpen, Melbourne, Rio de Janeiro, Mexico City, Tel Aviv og Århus hver leverer et ugelangt program med kunstnere og performere på Københavns torve og pladser. Gratis for alle deltagerne, turister og ikke mindst københavnerne. En vigtig internationale konference om LGBT menneskerettigheder vil under mottoet Love of Freedom Freedom to Love fokusere på en række faglige, kulturelle og politiske udfordringer og problematikker for LGBT-miljøet. Konferencen afholdes i DR s nye koncerthus og på IT- Universitetet. Der vil blive udarbejdet et Copenhagen Catalogue of Good Pratices indeholdende en række eksempler på good pratices, der vil bidrage til fremskidt på dette område rundt om i landene. Ligeledes afholdes 110 workshops og der vil være bidrag fra 24 særligt inviterede hovedtalere. Det daglige ansvar for udvikling, afvikling og evaluering af World Outgames 2009 er placeret i et sekretariat, der blev etableret i begyndelsen af Sekretariatet består af 20 medarbejdere samt en frivillighedsafdeling, som under World Outgames vil udgøre omkring 1500 frivillige. Rettighederne til World Outgames ejes af den internationale sportsorganisation GLISA (Gay and Lesbian International Sport Association).

Organisationen bag 1st World Outgames skønner, at der var mere end 500.000 tilskuere til hele arrangementet.

Organisationen bag 1st World Outgames skønner, at der var mere end 500.000 tilskuere til hele arrangementet. Bilag 1 Evaluering af 1st World Outgames Rammen for begivenhederne 1st World Outgames i Montreal blev gennemført med 11 aktivitetsdage (4 dage til den internationale konference om menneskerettigheder og

Læs mere

Præambel. Idet GLISA gennem sine lovlige organer har truffet beslutning om at tildele byen København dette værtskab;

Præambel. Idet GLISA gennem sine lovlige organer har truffet beslutning om at tildele byen København dette værtskab; Mellem på den ene side Københavns Kommune Kultur- og Fritidsudvalget (kommunen) og på den anden side World Outgames 2009 (Selskabet) er der Præambel Idet kommunen sammen med Fonden Wonderful Copenhagen

Læs mere

28. maj Sagsnr Eventvurdering af Copenhagen Dokumentnr

28. maj Sagsnr Eventvurdering af Copenhagen Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Idrætsudvikling NOTAT 28. maj 2018 Eventvurdering af Copenhagen 2021 Projekt- og budorganisationen Happy Copenhagen afholder WorldPride og EuroGames i

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer 2018 ISAF Sailing World Championships Worlds 2018 1. Oplysninger om ansøger Navn, Adresse, Kontaktperson, tlf, mailadr, CVR nr. 2. Indhold

Læs mere

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr.

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena Med World Cup Copenhagen ønsker ansøger at afvikle et World Cup kvalifikationsstævne

Læs mere

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015.

Eventen har været afviklet siden 2010 og har udviklet sig til verdens største IRONMAN triatlonfestival med mere end 9.000 tilmeldte i 2015. Bilag 4. Eventvurdering - Ironman Copenhagen 2016 Link til ansøgningen IRONMAN Copenhagen er en triatlonfestival, der består af tre dage (torsdag, fredag og lørdag) med motionstriatlon, 4:18:4 (400 meter

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 Ansøgningsbeløb: 500.000 DKR Danmarks Cykle Union Side 1 af 6 UCI World Cycling Tour Copenhagen Gran Fondo 2015 Copenhagen

Læs mere

Af den samlede eventudgift på 12,7 mio. kr. søges Københavns Kommune om et tilskud på 1,0 mio. kr.

Af den samlede eventudgift på 12,7 mio. kr. søges Københavns Kommune om et tilskud på 1,0 mio. kr. NOTAT Eventvurdering Copenhagen International Halfmarathon 2015 På baggrund af erfaringer fra værtskabet for det nyligt afholdte VM i Halvmaraton, ønsker Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event

Læs mere

Til Kultur- og Fritidsudvalget

Til Kultur- og Fritidsudvalget Til Kultur- og Fritidsudvalget Ansøgning om Støtte til Copenhagen Winter Pride Week 2017 og 2018. Foreningen Copenhagen Pride søger udvalget om et tilskud på 180.00 kr om året i de næste 2 år til udgifter

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

World Outgames program-notat

World Outgames program-notat 2 World Outgames program-notat Indhold: Indgangsreplik 3 Fakta om World Outgames 4 Højdepunkter i kultur-, konference- og sportsprogrammerne 6 Kulturprogrammet 6 Menneskerettighedskonferencen 11 Sportsprogrammet

Læs mere

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne

Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Store events samspillet mellem kommunen og faciliteterne Staten DIF Nationalt: Arrangører/byer Rådgivning/Viden/Penge Internationalt: IF er/presse Netværk og synlighed Mission: 1 International branding

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 26. oktober 2010 Sag nr. 3 Emne: Særlig pulje til kulturarrangementer 3 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til:

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato: 11. oktober 2011 Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: Lokale: Rådhuset, Adelgade 44, Skanderborg Fraværende: m. afbud: Henrik

Læs mere

Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding Sagsnr Link til ansøgning Link til video

Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding Sagsnr Link til ansøgning Link til video KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af VM Stand Up Paddle og Paddleboarding 2017 Link til ansøgning Link til video Copenhagen Watersports og Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) ønsker i samarbejde

Læs mere

Eventvurdering af VM i ishockey 2018

Eventvurdering af VM i ishockey 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Eventvurdering af VM i ishockey 2018 Danmark har i august 2013 indgivet en formel tilkendegivelse til det internationale ishockeyforbund

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 95 alm. del stillet af Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg den 15. februar efter ønske fra Karin Gaardsted (S).

Besvarelse af spørgsmål 95 alm. del stillet af Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg den 15. februar efter ønske fra Karin Gaardsted (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 15. marts 2012 Besvarelse af spørgsmål 95 alm. del stillet af Folketingets

Læs mere

Økonominotat Tirsdag, den 17. marts 2009

Økonominotat Tirsdag, den 17. marts 2009 Økonominotat Tirsdag, den 17. marts 2009 Side 2 Indholdsfortegnelse Resumé...3 Baggrund...3 Faktuelt handlings- og beslutningsforløb...5 Budget, 2009...8 Mulige scenarier:...9 Anbefalinger:...13 Bilag

Læs mere

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016

Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Copenhagen International Half Marathon 2016 Link til ansøgning I september 2015 afholdes det første internationale certificerede

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr ,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50.

Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr ,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50. Budget FAIRFOOD festival 2018 UDGIFTER Logistik Toiletvogne kr 10.000,00 Affaldscontainere kr 2.500,00 Madtelt, inkl. borde og stole kr 50.000,00 Stålborde kr 5.000,00 Vagter, pladsen kr 5.000,00 Vagter,

Læs mere

Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015

Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Eventvurdering UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2015 Danmarks Cykel Union (DCU) ønsker at fortsætte arbejdet og afviklingen

Læs mere

Venstres turismekonference. Christiansborg fredag den 29. oktober 2010

Venstres turismekonference. Christiansborg fredag den 29. oktober 2010 Venstres turismekonference Christiansborg fredag den 29. oktober 2010 Turismen skaber omsætning i Danmark Omsætning: 73 mia. kr. Turismeomsætning fordelt på formål Danske: 36 mia. kr. Udenlandske: 37 mia.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

Kulturhavn status og visioner

Kulturhavn status og visioner Kulturhavn status og visioner Maj 2007 Kultur- og Fritidsforvaltningen, Fritid og Idræt Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Kulturhavn status og visioner...1 Indholdsfortegnelse...2 Kulturhavn...3 Kulturhavn

Læs mere

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål.

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. TEAM ROTARY FAVRSKOV 2018 JOIN THE TEAM Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. Rotary klubberne i Favrskov Kommune er i 2018 for ottende år i træk

Læs mere

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære

og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære LAGI2014 International kunst- og energikonkurrence Land Art Generator Initiative (LAGI) er en stor international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe kreative,

Læs mere

8. november Sagsnr Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe Dokumentnr

8. november Sagsnr Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Idrætsudvikling NOTAT 8. november 2018 Eventvurdering - Global Goals World Cup Europe 2019 Kultur- og Fritidsudvalget har modtaget en ansøgning fra Eir

Læs mere

Idrætsevents Status 2013

Idrætsevents Status 2013 Status 2013 KMØ er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra 2012 15. Af de 26 kommuner

Læs mere

Afsluttende statusrapport for World Outgames 2009

Afsluttende statusrapport for World Outgames 2009 Afsluttende statusrapport for World Outgames 2009 Februar 2007 juli 2009 INDLEDNING 3 RESUMÉ OG LÆSERVEJLEDNING: 5 WORLD OUTGAMES POLITISKE, ØKONOMISKE OG ORGANISATORISKE TIDSLINJE 8 ORGANISATION 13 KOMMUNIKATION

Læs mere

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet.

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af en ny eventorganisation Regeringen har med handlingsplanen fra april 2007 for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark afsat ekstra 35 mio. kr. årligt fra 2008

Læs mere

Fordeling på alder og køn

Fordeling på alder og køn Statistik 23.6.2 Shaqo Junior Deltagere: Heraf fra Shaqo: Nye deltagere siden projektstart: Nye deltagere siden sidste rapportering: 36 deltagere 89 deltagere 29 deltagere 8 deltagere Deltagere fordelt

Læs mere

Swoop Challenge inviterer borgerne til at opleve en spektakulær sportevent når Søerne omdannes til faldskærmsarena.

Swoop Challenge inviterer borgerne til at opleve en spektakulær sportevent når Søerne omdannes til faldskærmsarena. Bilag 5. Revideret eventvurdering - Swoop Challenge 2016 Link til ansøgning Swoop Challenge inviterer borgerne til at opleve en spektakulær sportevent når Søerne omdannes til faldskærmsarena. Konkret vil

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Kulturudvalget behandlede sagen på sit møde den 1. oktober 2013 med følgende dagsordenstekst:

SAGSFREMSTILLING Kulturudvalget behandlede sagen på sit møde den 1. oktober 2013 med følgende dagsordenstekst: - 3. Vedr. projekt/event "Generation Handball" Sagsnr.: 13/69893 Sagsansvarlig: Ole Brandt Pedersen SAGSFREMSTILLING Kulturudvalget behandlede sagen på sit møde den 1. oktober 2013 med følgende dagsordenstekst:

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens.

ASSENS KOMMUNE. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler. Assens Kommune Rådhus Alle Assens. ASSENS KOMMUNE Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Dato 24.02.2017 Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter - De frie Kulturmidler Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Dato for afholdelse

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer

Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgningsskema til Region Midtjyllands initiativer og programmer Ansøgning til Region Midtjyllands Vækstforums eventpulje om tilskud til forberedelse, udvikling og gennemførelse af europamesterskaberne

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

-z.---- ASSENS KOMMUNE

-z.---- ASSENS KOMMUNE Gem en kopi Udskriv ansøgning -.14 f.t -z.---- ASSENS KOMMUNE Ansøgningen sendes til: Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens E-mail: kulturogfritid(ffiassens.dk Dato: 131216 ANSØGNING OM TILSKUD TIL

Læs mere

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler

Udskriv ansøgning. De frie kulturmidler Gem en kopi Udskriv ansøgning,---..-"' ASSENS KOMMUNE Ansøgningen sendes til: Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens E-mail: kulturogfritid@assens.dk Dato: 15. maj 2016 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AKTIVITETER

Læs mere

Et lille specialforbund står i 2018 som vært for en af de største sportsbegivenheder nogensinde i Danmark.

Et lille specialforbund står i 2018 som vært for en af de største sportsbegivenheder nogensinde i Danmark. IDAN KONFERENCE VEJEN 24. NOVEMBER 2014 Et lille specialforbund står i 2018 som vært for en af de største sportsbegivenheder nogensinde i Danmark. Hvordan vil Unionen bruge VM i ishockey som løftestang

Læs mere

Region Midtjylland. Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr.

Region Midtjylland. Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter. Bilag. til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 11 Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26

Læs mere

Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne i Powerman 2016.

Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne i Powerman 2016. Bilag 10. Revideret Eventvurdering Europamesterskaberne i Powerman 2016 Link til ansøgning Med afsæt i erfaringerne fra Run I Bike I Run, maj 2015, søger Energy Sport 0,3 mio. kr. til afvikling af Europamesterskaberne

Læs mere

Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013)

Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013) KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 - eventvurdering (UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2013) Wonderful Copenhagen (WOCO), Den Internationale Cykelunion

Læs mere

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015

Sagsnr Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT 15-05-2014 Eventvurdering Extreme Sailing Series 2015 SponsorCom og Danmarks Sejlunion ansøger om værtskabet for Extreme Sailing Series

Læs mere

13.00: Den officielle del 13.30: Det københavnske perspektiv v/ Lars Bernhard Jørgensen 14.30: Pause med kaffe og kage 14.45: Det globale perspektiv

13.00: Den officielle del 13.30: Det københavnske perspektiv v/ Lars Bernhard Jørgensen 14.30: Pause med kaffe og kage 14.45: Det globale perspektiv 13.00: Den officielle del 13.30: Det københavnske perspektiv v/ Lars Bernhard Jørgensen 14.30: Pause med kaffe og kage 14.45: Det globale perspektiv v/ Tony Lai 15.30: Tak for i dag København 28.06.2013

Læs mere

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse Studieprøven November-december 2015 Skriftlig del Skriftlig fremstilling Opgave 1: Uddannelse og løn Opgave 2: Verdens nye middelklasse Opgave 3: Sygefravær Du skal besvare én af opgaverne. Hjælpemidler:

Læs mere

HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE I DANMARK

HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE I DANMARK Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 169994 Version af 02 05 16 HENSIGTSERKLÆRING OM TILTRÆKNING OG AFVIKLING AF TOUR DE FRANCE

Læs mere

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

FØR DU GÅR I GANG. Organisering. Legacy. Venue. Fysiske forhold. Ikke fysiske forhold

FØR DU GÅR I GANG. Organisering. Legacy. Venue. Fysiske forhold. Ikke fysiske forhold FØR DU GÅR I GANG Hvad skal arven efter eventen være? Hvorfor vil I afholde en sportevent? Hvordan bringer I eventen sikkert i hus? Hvor skal eventen afholdes? Lever venue op til de internationale krav?

Læs mere

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø.

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø. 1 Vidste du at Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø Indhold En quiz, hvor eleverne præsenteres for ord og begreber omhandlende LGBT-personer,

Læs mere

Wonderful Days 2019 ACT REACT

Wonderful Days 2019 ACT REACT Wonderful Days 2019 ACT REACT Kort om projektet Wonderful Days er en festival for unge mellem 13-19 år. Med festivalen tilbyder KFUM og KFUK unge at få del i store musikoplevelser, mangfoldige aktiviteter,

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION

1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION 1 : 3,4+ ORESUND FILM COMMISSION Photo: Ola Kjelbye Film og TV-serier Forbinder og forener. Omfatter, mere end nogen anden udtryksform, alle andre kreative discipliner så som arkitektur, teater, litteratur,

Læs mere

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge.

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Powerman Copenhagen 2016 Link til ansøgning I maj 2015 afholdt Powerman Denmark arrangementet Run I Bike I Run. Med afsæt

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

Sæt din kommune på landkortet

Sæt din kommune på landkortet Sæt din kommune på landkortet Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K Tel: +45 33 22 02 22 www.copcap.com Projekt SPI er et samarbejde mellem kommuner i hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015.

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 265444 Brevid. 2098757 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Kultur- og Idrætsudvalgets studietur marts 2015 Sammenfatning 28. april 2015 Kultur-

Læs mere

Københavns Kongres- og mødestrategi

Københavns Kongres- og mødestrategi Københavns Kongres- og mødestrategi København skal være i kongresbyernes superliga Placering By Antal kongresser 1 Vienna 195 2 Paris 181 3 Berlin 172 4 Madrid 164 5 Barcelona 154 6 London 150 7 Singapore

Læs mere

Copenhagen Pride søger udvalget om et tilskud på 1,4 mio kr om året i de næste 4 år.

Copenhagen Pride søger udvalget om et tilskud på 1,4 mio kr om året i de næste 4 år. Til Kultur- og Fritidsudvalget Ansøgning om flerårsbevilling til Copenhagen Pride. Copenhagen Pride søger udvalget om et tilskud på 1,4 mio kr om året i de næste 4 år. Beløbet skal understøtte den udvikling,

Læs mere

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 INTRO NCLF startede i 2015 som et initiativ mellem Odsherred Erhvervsråd og Odsherred Kommune. I januar 2016 blev initiativet et tværkommunalt samarbejde mellem Odsherred, Holbæk

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturelt projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-lande hvert år - i 2017 Paphos (Cypern) og Aarhus Et helt

Læs mere

WorldPride & Eurogames i København 2021

WorldPride & Eurogames i København 2021 WorldPride & Eurogames i København 2021 Ansøgning til udvikling af buddokumenter til WorldPride og Eurogames Side: 1 Ansøgning Copenhagen Pride har 25 års jubilæum i 2021. Det ønsker vi at markere ved

Læs mere

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo. Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.dk Kina vil i fremtiden ikke være verdens fabrik - men snarere verdens innovationsmaskine

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9...

file://c:\adlib Express\Work\20141104T113221.665\20141104T113221.930\ef9b4eae-265e-4a9a-9... Page 1 of 2 From: Mads Kamp Hansen Sent: 03-09-2014 08:15:39 To: Maria rsted; Marianne Kruckow Subject: VS: IRONMAN Copenhagen 2015 Follow Up Flag: Opf lgning Flag Status: Red Attachments: Eventvurdering

Læs mere

Strukturudvikling Hvad bliver det til i 2020?

Strukturudvikling Hvad bliver det til i 2020? Fodringsseminar 2014 Strukturudvikling Hvad bliver det til i 2020? Bjarne Kornbek Pedersen Danish Farm Design A/S DANISH FARM DESIGN Udviklingstendenser Udvikling i befolkning 1950-2050 (Kilde: FN) Halvdelen

Læs mere

REGELSÆT FOR AFVIKLING AF HOVEDAVLSSKUE (HAS)

REGELSÆT FOR AFVIKLING AF HOVEDAVLSSKUE (HAS) GB kapitel 2 D, side 1 REGELSÆT FOR AFVIKLING AF HOVEDAVLSSKUE (HAS) Formål: Hovedavlsskuet skal understøtte, at det avlsmæssige billede af den korrekte schæferhund bliver forbedret i overensstemmelse

Læs mere

Colourful Copenhagen!

Colourful Copenhagen! 1.november 2011 Hermed præsenterer vi vores projekt for at forankre, styrke og udvikle LGBT+ kulturen i København. Året rundt i byens rum skal der sættes nyt fokus på de eksisterende, årlige LGBT+ kulturaktiviteter

Læs mere

INNOVATION SPORT BORNHOLM

INNOVATION SPORT BORNHOLM BORNHOLM SOM E-SPORTS Ø! INNOVATION SPORT BORNHOLM Indholdsfortegnelse Vision 1 Mission/Ide grundlag 2 Projektbeskrivelse 3 Budget 7 Om Innovation Sport Bornholm 10 Bestyrelsen 11 Om E-Sport 12 Om E-Sport

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering BUDGET FOR FESTIVAL FOR SAMTIDSKUNST 2012 2011-2012 Udgifter Egenfinanciering Festivalsekretariat Festivalleder 950.000 Administration og controlling 406.000 Koordinator af fundraising og sponsorater 406.000

Læs mere

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Videomøllen modtog støtte tidligere på året, (Se ansøgning nedenfor)

Læs mere

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør Københavns Lufthavn Januar 2013 Kristian Durhuus Driftsdirektør 1 Københavns Lufthavn Danmarks luftvej til vækst Hver én million passagerer skaber 1.000 jobs i lufthavnen 23,4 millioner passager i 2012

Læs mere

Menneskevenlige, bæredygtige g byer

Menneskevenlige, bæredygtige g byer Menneskevenlige, bæredygtige g byer Veksø Taulov 19.maj 2010 Lars Gemzøe Arkitekt M.A.A. Lektor i Urban Design Associeret partner, GEHL Architects ApS Urban Quality Consultants Nye udfordringer Sundhed

Læs mere

Ud over rampen med eventkommunikation

Ud over rampen med eventkommunikation Ud over rampen med eventkommunikation Agenda 1 Om Sport Event Denmark 2 Cases: UCI Bike City & VM ½ maraton 3 Opsamling Regeringen Dansk idræt Nationalt: Arrangører/byer Rådgivning/Viden/Penge Internationalt:

Læs mere

Bilag 1. Sagsnr Eventvurdering af Challenge Copenhagen Dokumentnr

Bilag 1. Sagsnr Eventvurdering af Challenge Copenhagen Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 Eventvurdering af Challenge Copenhagen 2014 YWC Sports, den københavnske triatlonklub Team Challenge, Dansk Triatlon Forbund

Læs mere

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold Før arrangementet - Få rammerne på plads Få styr på dato og afholdelsessted, og gør jer helt klart hvor stort arrangementet skal være, hvem der skal deltage, og hvad de økonomiske rammer tillader. Skal

Læs mere

Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016

Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT 12-01-2016 Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016 2. maj Manchester Kl. 10.30 Forventet ankomst

Læs mere

CPH Harbour Festival

CPH Harbour Festival Internt oplæg CPH Harbour Festival Kulturhavn vokser! Udarbejdet af: Have PR & Kommunikation Intro Idéen bag CPH Harbour Festival er at skabe en international, lokalt forankret kulturfestival i byens nye

Læs mere

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM OM NETVÆRKET + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER BÆREDYGTIG KAFFE + Danmarks største festival for global retfærdighed PRODUKTER 21. maj 2011 NYHEDER tel 2487 3836 mail info@kaffetekakao.dk ARRANGEMENTER åbningstider

Læs mere

Eventvurdering af UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2014

Eventvurdering af UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 Eventvurdering af UCI World Cycling Tour - Copenhagen Gran Fondo 2014 Wonderful Copenhagen (WOCO), Den Internationale Cykelunion

Læs mere

VisitAarhus konferencen 2012

VisitAarhus konferencen 2012 VisitAarhus konferencen 2012 Cruise Copenhagen Network En masse millarder grunde Scandic Hotel Aarhus December 3, 2012 Målsætning Agenda Fede Tider Københavnske Udfordringer CCN s Set-Up Aarhus 7.5 min.

Læs mere

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

REGIONSRÅDET SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 9 SAG NR. 8 MULTIARENA ADMINISTRATIONENS INDSTILLING at der reserveres i alt 50 mio. kr. i budgetrammen for regional

Læs mere

Budget og prioritering Version generalforsamling

Budget og prioritering Version generalforsamling Indledning Flere mennesker på vandet, i flere timer er pejlemærket for Dansk Sejlunions arbejde. Dette notat beskriver mål for Dansk Sejlunions arbejde i 2018 og de handlinger, som er prioriteret til opfyldelse

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 5-4-217 Mødedato: Tirsdag den 4-4-217 Mødetidspunkt: - 17:3 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle Rasmussen

Læs mere

BUDGET & FINANSIERING

BUDGET & FINANSIERING BUDGET & FINANSIERING BILAG 2 TIL WONDERFUL COPENHAGENS RESULTATKONTRAKT MED REGION HOVEDSTADEN FOR 2015-2017 1 Indhold SAMLET ØKONOMI WONDERFUL COPENHAGEN... 3 1. KONGRESSER & KRYDSTOGT... 4 2. STORBY-

Læs mere

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan & Budget 2018 + Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan for USKIK 2018 Event: Historiens B-sider Kr. 340000 januar april Rammesætning, Ideudvikling & samskabelse med unge 15. april Deadline

Læs mere

ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019.

ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019. ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019. Denne ansøgning vedrører det enkeltstående projekt Projektakademiet (Imagine Nørrebro), i KBH+. Projektet er et selvstændigt

Læs mere

Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013.

Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013. Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013. Kære ven Danmark har en lang og stærk tradition indenfor kano og kajaksport, men ikke desto mindre er det en del år siden vi sidst

Læs mere

STATUS TIL STYREGRUPPEN Maj 2012

STATUS TIL STYREGRUPPEN Maj 2012 Status på Bydelsmødre i Danmark BY Status 1. Amager NY! Starter op efteråret 2012 2. Ballerup NY! Uddannelse afsluttes 13.6. 3. Bispebjerg Erfaren gruppe 4. Brøndby Strand NY! Er uddannet og i gang. 5.

Læs mere

Økonomisk analyse. Asien producerer mest fjerkræ

Økonomisk analyse. Asien producerer mest fjerkræ Økonomisk analyse 2. januar 218 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Asien producerer mest fjerkræ Efterspørgslen efter fjerkrækød med hovedvægt på

Læs mere

EMK 2017 har et budget på godt 24 mio. kr. Det samlede offentlige tilskudsbehov er på 17 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om 6 mio. kr.

EMK 2017 har et budget på godt 24 mio. kr. Det samlede offentlige tilskudsbehov er på 17 mio. kr., hvoraf Københavns Kommune ansøges om 6 mio. kr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering EM Svømning Kortbane 2017 i Royal Arena Dansk Svømmeunion ønsker i samarbejde med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen at afvikle EM Svømning Kortbane /LEN

Læs mere

0 point: Eventens budget kan ikke godkendes af Københavns kommune. 1 point: Eventens budget kan godkendes af Københavns Kommune.

0 point: Eventens budget kan ikke godkendes af Københavns kommune. 1 point: Eventens budget kan godkendes af Københavns Kommune. Kultur- og Fritidsforvaltningen Byudvikling & Events NOTAT Vejledning til vurderingsmodel eventvurdering Den skønsmæssige vurdering af eventen tager udgangspunkt i eventansøgningen. På baggrund af ansøgningen

Læs mere

Copenhagen Beach Park - Projektbeskrivelse

Copenhagen Beach Park - Projektbeskrivelse Copenhagen Beach Park - Projektbeskrivelse 1 Projektets titel Copenhagen Beach Park - Ryparken 2 Projektets baggrund Copenhagen Beach Park er et projekt som foreningen Denmark Beach Soccer har taget initiativet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen,

Læs mere