Dok. nr Sag. nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dok. nr Sag. nr"

Transkript

1 Dok. nr Sag. nr ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 5025b For et område til boligformål ved Spøttrup Strandvej i Hov

2

3 Odder Kommune Lokalplan for et område til boligformål beliggende ved Spøttrup Strandvej i Hov. Udarbejdet af Odder Kommune ved Teknisk Afdeling i samarbejde med Land & Plan A/S i Horsens. Indholdsfortegnelse Bilag til lokalplanen Kort beskrivelse af lokalplanens indhold...a Lokalplanens forhold til anden planlægning...b Lokalplanens bestemmelser 1. Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykninger Veje og parkeringsforhold Tekniske anlæg og forsyning Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer Støjforhold Grundejerforening Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse Tilladelser fra andre myndigheder Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Vedtagelsespåtegning...11 Kort nr. 1 Kort nr. 2 Kort nr. 3 Kort nr. 4 Kort nr. 5 Matrikulære forhold Eksisterende forhold Fremtidige forhold Lokalplankort Ejerforhold Retningsgivende bebyggelsesplan

4

5 Bilag til lokalplanen

6 A Bilag Lokalplanens indhold Eksisterende forhold og beskrivelse af området Lokalplanen omfatter et areal på 21,1 ha beliggende i det nordlige Hov. Arealet afgrænses mod vest af Hovvej, mod nord af åbne marker og mod øst og syd af Spøttrup Strandvej. Området skråner ca. 10 højdemeter fra vest mod øst. Lokalplanområdet skråner fra vest mod øst (mod kysten). Kysten kan ikke ses fra området pga. eksisterende beplantning og bebyggelse, men vandet kan ses fra flere steder i lokalplanområdet. Arealet består af matr. nr. 7b, 7g, del af 1a, del af 4a og del af 7000f alle Spøttrup by, Halling. Hele området ejes af private grundejere. Arealet anvendes i dag til jordbrugsformål. Hele området er beliggende i landzone, og overføres ved lokalplanens endelige vedtagelse til byzone. Planens baggrund og formål Lokalplanen er udarbejdet ud fra private grundejeres ønsker om at udstykke arealet til boliger. Byrådet ønsker samtidig at imødekomme den efterspørgsel, der er på åben lave og tæt lave boliger i Hov. Lokalplanen skal endvidere sikre en hensyntagen til områdets placering i den kystnære zone samt, at indpasning af bebyggelse, veje, beplantning mv. sker med respekt for områdets landskabsmæssige kvaliteter. Planens hovedtræk Lokalplanområdet opdeles i 5 delområder jf. kort nr. 3. Delområderne omfatter en blanding af åben lave boliger, tæt lave boliger og 2 eksisterende gårdbebyggelser. Bebyggelsesområderne er placeret som felter, der strækker sig mod øst og vest ud i landskabet. Mellem bebyggelserne udlægges grønne kiler af parklignende karakter med interne stiforbindelser, opholds- og aktivitetspladser. Derved gives gode muligheder for udsyn og kig internt i området og mod vand og landskab.

7 A Bilag Trafikalt tænkes området forsynet med en ny central nord-syd gående stamvej, hvorfra de enkelte boligveje forgrener sig mod både øst og vest. Det interne stisystem forbindes med det eksisterende stinet i Hov ved Askelunden og Fyrrevænget, og der kan anlægges trampestier fra boligenklaverne ned mod stranden. Derved opnås der optimale forbindelser for gående og cyklende ind og ud af området. Det tilstræbes, at bebyggelsen fremstår varieret og mangfoldig, og at det enkelte hus opføres i kvalitetsbetonet arkitektur. Eksempler ses nedenfor. Delområde I åben/lav bebyggelse med max. højde 6,5 m Delområdet ligger i den lavest beliggende del af lokalplanområdet og kan rumme 58 nye parcelhusgrunde med en størrelse på m². Parcellerne ligger koncentreret omkring 5 boligveje, der alle har et kileformet forløb, hvorved den grønne karakter i området understreges. For at opnå en helhed i området, også set fra vandsiden, er der på parcellerne udlagt en 3 m bygge- og placeringslinje, hvor bygningernes længste facade skal placeres. Bebyggelse må opføres i max.1½ etage, og højden må ikke overstige 6,5 m over terræn. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. Bebyggelsen skal fremstå med facader i farverne sort, hvid eller jordfarver.

8 A Bilag Delområde II åben/lav bebyggelse med max. højde 8,5 m Delområdet ligger i den højest beliggende del af lokalplanområdet og kan rumme 24 nye parcelhusgrunde med en størrelse på m². Parcellerne ligger koncentreret om 2 boligveje med samme grønne karakter som for delområde I. Der er, som i delområde I, udlagt en 3 m bygge- og placeringslinje, hvor bygningernes længste facade skal placeres. Bebyggelse skal opføres i 2 etager på de 8 vestligste grunde, som vist på kort nr. 3. I den øvrige del af området må bebyggelse opføres max. med 1½ etage. For hele delområdet må bebyggelseshøjden ikke overstige 8,5 m over terræn. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. Delområde III tæt/lav bebyggelse Delområdet udlægges til tæt/lav bebyggelse, hvor der er plads til ca. 16 boliger. Bebyggelsesprocenten for delområdet som helhed må ikke overstige 25. Bebyggelse må opføres i 1 etage med en max. bygningshøjde på 6,5 m. Delområderne IVa og IVb eksisterende åben/lav bebyggelse Inden for delområderne IVa og IVb kan der opføres og indrettes én bolig pr. ejendom. Lokalplanen hindrer ikke at eksisterende forhold fortsættes. Ved opførelse af ny bebyggelse inden for delområde IVa må der bygges i max. 1½ etage i en maksimal højde på 6,5 m. Ved opførelse af ny bebyggelse inden for delområde IVb må der bygges i max. 2 etager i en maksimal højde på 8,5 m. Fælles grønne arealer Alle arealer mellem bebyggelsesfelterne som vist på kort nr. 4 udlægges til grønne fællesarealer for hele bebyggelsen. Området tænkes anlagt i græs med et lavt plejeniveau. Der skal som vist på retningsgivende bebyggelsesplan kort nr. 5 etableres grupper af højtstammede tjørn. Der skal i tilknytning til det interne stisystem vist på kort nr. 3 etableres mindst én fælles lege- og opholdsplads. Inden for delområde I er der et eksisterende regnvandsbassin. Lokalplanen reserverer areal til en eventuel udvidelse af dette bassin, se kort nr. 3. Regnvandsbassinet skal indpasses i det eksisterende terræn og derved også tilføre området en landskabelig og rekreativ kvalitet. Areal der anvendes til udvidelse af regnvandsbassinet, skal overdrages vederlagsfrit til Odder Kommune. Som vist på kort nr. 3 udgør en del af det grønne fællesareal et vandhul, der er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3. Tilstanden af et 3-område må ikke ændres uden forudgående dispensation fra Naturbeskyttelsesloven fra Odder Kommune. Beplantning Som vist på retningsgivende bebyggelsesplan er der fastlagt en grøn struktur for lokalplanområdet. Langs stamvejen etableres en række højtstammede glansbladet tjørn (Crataegus lavallei), ligesom der etableres grupper af højtstammede glansbladet tjørn (Crataegus Prunifolia Splendens ) på de fælles grønne arealer.

9 A Bilag Såfremt der etableres hegn i skel, skal hegnet udføres som levende hegn i form af bøg. En ensartet hegnsbeplantning vil danne en harmonisk grænse mod de grønne kiler og det åbne land. Hegnsbeplantningen kan dog brydes af åbne haver med en beplantning af spredt karakter. Der indføres desuden bestemmelser omkring den maksimale højde på beplantning i skel og på de enkelte parceller. Udstykning Udstykning indenfor lokalplanens område skal ske med udgangspunkt i den retningsgivende udstykningsplan vist på kort nr. 4, der angiver hvordan området tænkes opdelt. Parcelhusgrunde udstykkes med en minimumstørrelse på 800 m². Storparcellen i delområde III til tæt/lav bebyggelse kan udstykkes i mindre parceller med en minimumstørrelse på 400 m². Grundejerforening Der skal stiftes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere af parceller, der udstykkes efter d Grundejerforeningen er pligtig til at tage skøde på de grønne fælles arealer som vist på kort nr. 4 - ejerforhold. Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af veje, stier og fælles friarealer herunder snerydning samt opretholdelse og vedligeholdelse af beplantningen. Veje og stier Der udlægges én adgangsvej til lokalplanområdet via Spøttrup Strandvej. Tilslutningen til Spøttrup Strandvej sker i form af en rundkørsel, der kan udformes som vist på følgende skitse:

10 A Bilag Herfra føres adgangsvejen gennem området mod nord med et slynget forløb. Alle veje i området tænkes udformet som stilleveje fx med hævede flader og/eller belægningsskift. Hvor det interne stisystem krydser Spøttrup Strandvej, skal der etableres fartdæmpende foranstaltninger i princippet som vist på kort nr. 3. Udgifter til anlæg på Spøttrup Strandvej i forbindelse med tilslutning til lokalplanområdet vil blive pålagt udstykkeren i henhold til lov om offentlige veje 70 stk. 3. Veje inden for lokalplanområdet udlægges som private fællesveje, og vejprofilerne ses af nedenstående figurer. Private fællesveje og stien a-b inden for lokalplanområdet tilskødes vederlagsfrit til Odder Kommune.

11 B Bilag Lokalplanens forhold til anden planlægning Landbrugsloven Der er landbrugspligt på hele lokalplanområdet, matr.nr. 7b, 7g, del af 1a, del af 4a Spøttrup By, Halling. Landbrugspligten forudsættes ophævet på matriklen efter bestemmelser i landbrugslovens 6, stk. 1. nr. 1. Ophævelsen sker i forbindelse med udstykningen af området. Naturbeskyttelsesloven Odder Kommune har i brev af 22. juni 2007 anmodet om endelig ophævelse af skovbyggelinje inden for lokalplanområdet i henhold til naturbeskyttelseslovens 17. Det Statslige Miljøcenter har under forudsætning af lokalplanens endelige godkendelse i brev den 6. juli 2007 ophævet skovbyggelinjen inden for lokalplanområdet. Ophævelsen af skovbyggelinjen blev annonceret i Odder Avis den 18. juli Det Statslige Miljøcenter vil samtidig med, at lokalplanforslaget fremsættes i offentlig høring, blive bedt om at bekræfte, at skovbyggelinjen er ophævet. Inden for lokalplanområdet findes et 3-område (vandhul). Vandhullet er B-målsat iht. Århus Amts naturkvalitetsplan. Det er ved tilsyn i 2006 konstateret, at målsætningen er opfyldt. Lokalplanen bevarer 3-vandhullet, der integreres i områdets grønne friarealer. En oprensning af vandhullet samt udjævning af brinker vil forbedre kvaliteten af vandhullet til gavn for de rekreative interesser. En 10-meter bræmme omkring vandhullet er også med til at højne naturkvaliteten. Tilstanden af et 3-område må ikke ændres uden forudgående dispensation fra Naturbeskyttelsesloven fra Odder Kommune. Inden for lokalplanområdet findes et mindre 3-område, som integreres i områdets fremtidige fælles friarealer. Planloven - Zonestatus Lokalplanområdet er i dag beliggende i landzone. Ved lokalplanens endelige vedtagelse overføres lokalplanområdet til byzone. Planloven - Kystnærhedszonen Med godt 1300 indbyggere er Hov kommunens næststørste by. I byen findes kommuneskole, efterskole, højskole, børneinstitutioner, ældrecenter, idrætshal og medborgerhus m.v. Der er trafikhavn og lystbådehavn. Via trafikhavnen er der forbindelse til Samsø og Tunø. I kommuneplanen er Hov udpeget til lokalcenter. Da Hov er afgrænset af kysten mod øst og syd samt er berørt af Gersdorfflundfredningen ved Halling Skov mod sydvest, er byudviklingen i

12 B Bilag Hov begrænset til en nord- og nordvestlig udvikling. Med disse begrænsninger foreligger der således en særlig planlægningsmæssig begrundelse for en fortsat kystnær lokalisering af byudviklingen. Lokalplanområdet ligger i kystnærhedszonen, hvilket betyder, at lokalplanområdet er omfattet af planlovens bestemmelser om beskyttelse af kystområder. Ved anlæg i de kystnære dele af byzonerne, skal der gøres rede for den visuelle påvirkning af kystlandskabet, og der skal anføres begrundelser for bygningshøjder over 8,5 m. Med denne lokalplan planlægges der dog ikke med en bygningshøjde på over 8,5 m. Desuden skal redegørelsen omfatte andre forhold, der er væsentlig for varetagelsen af natur- og friluftsmæssige interesser. Landskabsbeskrivelse Lokalplanområdet er svagt skrånende mod kysten, hvor kote 14 i lokalplanområdets nordvestlige del er det højeste punkt i området, mens kote 3 ved regnvandsbassinet er lokalplanområdets laveste punkt. Mod syd afgrænses lokalplanområdet af de eksisterende parcelhuskvarterer Askelunden og Fyrrevænget, og mod øst afgrænses det af det eksisterende sommerhusområde Spøttrup Strand samt af Hov Camping. Parcelhuskvartererne og sommerhusområdet grænser umiddelbart op til et ca. 5 ha stort fredskovsareal mod syd. Sommerhusområdet og Hov Camping grænser direkte op til kysten mod øst. Mod vest grænser lokalplanområdet op til landevejen Hovvej, mens der mod nordvest og nord findes opdyrket landbrugsjord. Ortofoto med angivelse af lokalplanområdet og det nærliggende kystlandskab. Tallene henviser til optagepunkterne for visualiseringens grundfotos. Billederne er, med mindre andet er angivet, taget på terrænet i normal mandshøjde.

13 B Bilag På den nordlige side af Spøttrup Strandvej findes desuden et større strandeng- og moseareal, der er beskyttet i henhold til Naturbeskyttelseslovens 3. Kystlandskabet er desuden præget af diverse spredte fritliggende gårde/huse samt flere levende hegn, grupper af træer og anden spredt beplantning. Nedenstående kort viser lokalplanområdets placering med angivelse af markante landskabselementer. Landskabet, som lokalplanområdet er beliggende i, er hovedsageligt landbrugsarealer, og rummer i sig selv ikke specielle landskabskvaliteter, som er væsentlig i forbindelse med natur- og friluftsmæssige interesser. Indvirkning på kystlandskabet I det følgende beskrives og vises den planlagte bebyggelses visuelle indvirken på de nære omgivelser set fra forskellige positioner. Fotovisualiseringerne viser et maksimalt udbygget lokalplanområde med maksimale bygningshøjder i forhold til lokalplanens bestemmelser. I lokalplanen er der foretaget en række hensyn til områdets kystnære placering. Ny bebyggelse inden for lokalplanområdet opføres som en fortsættelse af den eksisterende bebyggelse ved Askelunden og Fyrrevænget. Bygningshøjden må i den vestligste del af området (området vest for den udlagte stamvej) ikke overstige 8,5 m, og kun den nordvestligste bebyggelse mod Hovvej må opføres med 2 fulde etager. I størstedelen af lokalplanområdet (øst for den udlagte stamvej) må bebyggelse ikke overstige 6,5 m. Desuden er bebyggelsesplanen, for at sikre en god overgang mellem bebyggelsen og de rekreative områder, sommerhusområdet og campingområdet, udlagt med en meget åben struktur ned mod disse rekreative områder. Generelt er udnyttelsesgraden af arealet meget lav. Mellem bebyggelserne er udlagt brede, grønne kiler, der giver gode muligheder for kig både ind i og ud af området. Set fra syd og øst vil bebyggelsen være delvist gemt bag den eksisterende nuværende beplantning og bebyggelse, og den vil kun fra ganske få steder fra stranden kunne iagttages delvist. Følgende billeder og visualiseringer viser bebyggelsens indvirken på kystlandskabet set fra kysten og havet.

14 B Bilag Position 6 (Optagetidspunkt: ): Billedet er optaget fra nordøst mod sydvest (position 6 på oversigtskortet) godt 600 m fra lokalplanområdet. Egetræet i 3-området ses midt i billedet, mens nuværende beplantning og eksisterende bebyggelse beliggende mellem lokalplanområdet og kysten dominerer venstre side af billedet. Lokalplanområde Position 6: Samme foto som ovenfor, men nu med lokalplanområdets bebyggelse indlagt. Egetræet i 3-området ses stadig, og den nye bebyggelse følger terrænet og opleves ikke som markant, men som en udvidelse af byen. Fra positionen opleves kystlandskabet som flade landbrugsarealer, og det vurderes, at oplevelsen af landbrugsarealerne kun påvirkes begrænset med et fuldt udbygget lokalplanområde.

15 B Bilag Position 7 (Optagetidspunkt: ): Billedet er optaget fra nordøst mod sydvest (position 7 på oversigtskortet) på en sti ovenfor stranden godt 500 m fra lokalplanområdet. Som det ses af billedet, kan toppen af egetræet i 3-området skimtes. Lokalplanområde Position 7: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Herved er det konstateret, at ny bebyggelse pga. nuværende beplantning og eksisterende bebyggelse samt terrænforhold ikke vil kunne ses fra denne vinkel.

16 B Bilag Position 8 (Optagetidspunkt: ): Billedet er optaget fra øst mod vest (position 8 på oversigtskortet) på en sti ovenfor stranden godt 400 m fra lokalplanområdet. Lokalplanområde Position 8: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Herved er det konstateret, at ny bebyggelse vil komme til at ligge bag nuværende beplantning og eksisterende bebyggelse, og dermed ikke vil kunne ses fra denne vinkel.

17 B Bilag Position 9 (Optagetidspunkt: ): Billedet er optaget fra øst mod vest (position 9 på oversigtskortet) på en sti ovenfor stranden godt 400 m fra lokalplanområdet. Fra denne vinkel kan taget på rød bygning skimtes gennem et hul i beplantningen. Lokalplanområde Position 9: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Herved er det konstateret, at ny bebyggelse er gemt bag nuværende beplantning og eksisterende bebyggelse til venstre for vandværket, og det vil ikke være muligt at se den nye bebyggelse fra denne vinkel.

18 B Bilag Position 13 (Optagetidspunkt: ): Billedet er taget fra dækket på Tunø-færgen mod lokalplanområdet. I billedet ses 3-området, gården i lokalplanområdet samt varmeværket. Lokalplanområde Position 13: Samme billede som ovenfor med bebyggelsen indlagt. Fra denne vinkel er udvidelsen af byen tydelig. Det vurderes at området, på grund af lokalplanens meget præcise bestemmelser vedrørende beliggenhed, bebyggelseshøjder og farver, vil opleves som en homogen udvidelse af Hov by.

19 B Bilag Position 1 (Optagetidspunkt ): Panoramabillede optaget fra øst mod vest (position 1 på oversigtskortet) på stranden ca. 350 m fra lokalplanområdet. Lokalplanområdet ligger, hvor pilen angiver det. Lokalplanområde Position 1: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Herved er det konstateret, at ny bebyggelse er gemt bag nuværende beplantning og eksisterende bebyggelse, og det vil ikke være muligt at se den nye bebyggelse fra denne vinkel.

20 B Bilag Position 10 (Optagetidspunkt ): Billedet er optaget fra øst mod vest henover Hov Camping (position 10 på oversigtskortet) på et dige ovenfor stranden ca. 300 m fra lokalplanområdet. Fra denne vinkel kan varmeværkets skorsten samt taget på den eksisterende gård i lokalplanområdet ses. Lokalplanområde Position 10: Samme billede som ovenfor, nu med lokalplanen bebyggelse indlagt. Bebyggelse, der ligger foran gården, vil pga. terrænforholdene i lokalplanområdet ligge mindst 2 m under tagryggene på gården, så ny bebyggelse vil i meget begrænset omfang kunne ses fra denne vinkel. Desuden ses det af bebyggelsesplanen for lokalplanområdet, at størstedelen af området foran gården friholdes for bebyggelse.

21 B Bilag Position 11 (Optagetidspunkt ): Panoramabillede optaget fra øst mod vest (position 11 på oversigtskortet) på en sti ovenfor stranden ca. 300 m fra lokalplanområdet. Røgen fra varmeværkets skorsten kan ses i billedet. Lokalplanområde Position 11: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Herved er det konstateret, at lokalplanområdet ligger bag ved sommerhusområdet og ikke kan ses fra denne vinkel.

22 B Bilag Position 12 (Optagetidspunkt ): Billede optaget fra øst mod vest (position 12 på oversigtskortet) på en sti ovenfor stranden ca. 350 m fra lokalplanområdet. Her opleves kystlandskabet som en blanding af strand og skov og lokalplanområdet er helt skjult bag beplantning mv. Samme oplevelse fås ved færden længere mod syd, da der findes en del skov langs kysten her, bl.a. et større fredskovareal. Lokalplanområde Position 12: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Fra positionen opleves kystlandskabet som en blanding af strand og skov og det er konstateret at lokalplanområdet er helt skjult bag beplantning mv. Samme oplevelse fås ved færden længere mod syd, da der findes en del skov langs kysten her, bl.a. et større fredskovareal.

23 B Bilag Med bebyggelsen flyttes bygrænsen mod nord, og pga. de åbne vidder mod nord og vest er bebyggelsens indvirken på omgivelserne tydeligst, når lokalplanområdet betragtes fra nord og vest. Den visuelle påvirkning af omgivelserne vil fremstå som en homogen byudvidelse, da lokalplanen foruden bestemmelser om bebyggelsens højder, også har bestemmelser om at tagfladerne kun må etableres i sorte farver, og at der ikke må anvendes glaserede tagmaterialer. Følgende visualiseringer viser bebyggelsens indvirken på kystlandskabet set fra forskellige positioner, der ikke ligger langs kysten.

24 B Bilag Position 16 (Optagetidspunkt ): Billede optaget fra syd langs Hovvej. Huset i det sydvestlige hjørne af lokalplanområdet kan ses. Lokalplanområde Position 16: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Det er konstateret, at ny bebyggelse ikke vil kunne ses ved færden fra Hov ad Hovvej.

25 B Bilag Position 17 (Optagetidspunkt ): Billede optaget fra syd langs Hovvej. Bebyggelsen, der ses i billedet er parcelhuskvarteret Askelunden. Lokalplanområde Position 17: Samme foto som ovenfor, hvor der er indlagt en model af den nye bebyggelse i en terrænmodel. Det er konstateret, at ny bebyggelse ikke vil kunne ses ved færden fra Hov ad Hovvej, da lokalplanområdet er beliggende bag Askelunden.

26 B Bilag Position 2 (Optagetidspunkt ): Billedet er taget på den nordlige del af Spøttrup Strandvej ved indkørslen til Spøttrup. Til venstre for vejen ses rød bygning, og den eksisterende gård i lokalplanområdet kan anes. I baggrunden ses dele af bebyggelsen i parcelhus- kvartererne Askelunden og Fyrrevænget, og længere væk ses fredskoven. Lokalplanområde Position 2: Samme foto som ovenfor, men nu med lokalplanområdets bebyggelse indlagt. Bygrænsen er rykket tættere på Spøttrup, og dækker nu helt for det eksisterende parcelhuskvarter Askelunden og Fyrrevænget, mens der fortsat er indkig til dele af fredskoven henover husene.

27 B Bilag Position 3 (Optagetidspunkt ): Billedet er taget ved Gersdorffslundvejs udkørsel til Hovvej. Til venstre i billedet ses rød bygning og midt i billedet 3-området. Området fremtræder som et traditionelt landbrugsareal i omdrift med fredskov og øvrig eksisterende beplantning i baggrunden. Vandet kan skimtes henover landbrugsarealet. Lokalplanområde Position 3: Samme foto som ovenfor, men nu med lokalplanområdets bebyggelse indlagt. Bebyggelse i 2 etager er placeret ud mod Hovvej, mens den resterende lavere bebyggelse følger terrænet ned mod Spøttrup Strandvej. Der er fortsat et enkelt havkig.

28 B Bilag Position 4 (Optagetidspunkt ): Billedet er optaget fra Hovvej ca. midt for lokalplanområdet mod kysten. 3-området er tydeligt herfra, og vandet kan ses imellem den eksisterende bebyggelse og beplantning. Lokalplanområde Position 4: Samme billede som ovenfor, nu med lokalplanområdets bebyggelse indlagt. Bebyggelse i 2 etager er placeret ud mod Hovvej. Vandet kan stadig skimtes mellem bebyggelsen.

29 B Bilag Samlet vurdering Lokalplanområdet er, som tidligere nævnt, et landbrugsareal, og har således ikke i sig selv udgjort en væsentlig natur- og landskabsressource, der skal beskyttes eller værnes om. Lokalplanområdet er som landbrugsareal ikke tilgængeligt for offentligheden. Betragtninger omkring påvirkning af kystlandskabet er foretaget fra positioner rundt om lokalplanområdet og ude fra havet. Det ses af ovenstående billeder og visualiseringer, at lokalplanområdets nye bebyggelse vil være tydeligst, når den betragtes fra nord og vest, samt fra havet. Desuden kan den anes delvist fra få steder langs kysten. Ved færden langs kysten opleves kystlandskabet hovedsageligt som en ca. 20 m bred strand, som herefter afløses af flade landbrugsarealer med spredt bebyggelse og diverse beplantning. Ved færden langs kysten, vil fokus sandsynligvis være rettet mod stranden og havet, som er de specielle kystelementer i dette område, og de få steder langs kysten, hvor den nye bebyggelse delvist vil kunne betragtes, skønnes bebyggelsen at have en begrænset indvirken på oplevelsen af kystlandskabet. På grund af de åbne vidder mod nord og vest, er påvirkningen af kystlandskabet tydeligst herfra. Hovs bygrænse rykker mod nord, men lokalplanens bestemmelser, der vedrører bebyggelsens højde, placering og farver, medvirker til en homogen byudvidelse. Lov om forurenet jord En del af matr.nr. 1-a er kortlagt på vidensniveau 1 som forurenet jord. Kortlægningen er foretaget, da der i perioden er benyttet blyhagl i forbindelse med en skydeklub. Forureningen er dog beliggende uden for lokalplanområdet, jf. kort nr. 2 eksisterende forhold. Der er i den ny jordforureningslov indført krav om sikring af de øverste jordlag. Før opførsel af en bolig skal ejer eller bruger sikre, at de øverste 50 cm jordlag af det ubebyggede areal ikke er forurenet. Alternativt, at der er etableret en varig, fast belægning. Miljøbeskyttelsesloven Ved planlægning af ny arealanvendelse i kommune- og lokalplaner skal der sikres et tilfredsstillende støjniveau i støjfølsomme områder, jf. grænseværdier anført i Miljøstyrelsens vejledninger. Støjfølsomme områder er først og fremmest boligområder og sommerhusområder med tilhørende udenomsarealer. Institutioner som skoler, børneinstitutioner m.m. er også omfattet. Støjniveauet fra eksisterende og planlagte veje i lokalplanområdet må ikke overstige 55 db(a). Lokalplanområdet er beliggende op ad Hovvej. Det kan være en mulighed at etablere en støjvold i stil med den, der er etableret langs boligområdet ved Askelunden. Inden for området etableres der kun boligveje. Samlet set vurderes, at støjniveauet indenfor lokalplanområdet overholder gældende vejledning.

30 B Bilag Vest for Hovvej, med indkørsel fra Møllemarken, er placeret et kraftvarmeværk, der er miljøgodkendt af Odder kommune i henhold til miljøbeskyttelsesloven kap. 5. Der stilles herunder krav til luftemission samt grænseværdier for støj. Museumsloven Hvis der ved kommende anlægsarbejder påtræffes jordfaste fortidsminder (bopladser, gravpladser, kulturlag mv.), skal arbejdet standses og fundet anmeldes til Moesgaard museum, jf. Museumslovens 26. Forundersøgelse (screening) af miljøpåvirkning Der er tidligere udarbejdet en miljøscreening af området. Konklusionen i miljøscreeningen er, at boligområdet ikke er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 3 og 4 over aktiviteter som medfører at, der skal udarbejdes en miljøvurdering. Projektet er screenet for en række faktorer og skønnes for de undersøgte faktorer at have en usandsynlig og uvæsentlig påvirkning af miljøet. Der er derfor ikke udarbejdet en miljøvurdering af planen. Afgørelsen vedrørende miljøvurderingen blev annonceret i Odder Avis den 14. marts Miljøscreeningen kan ses ved henvendelse til Teknisk Afdeling, planteam. Kommuneplanen Lokalplanområdet er omfattet af kommuneplantillæg nr. 42, der fastlægger retningslinjer for et nyt boligområde i den nordlige del af Hov. Lokalplanlægningen for området skal sikre: a. at områdets anvendelse fastlægges til boligformål. b. at bebyggelsesprocenten for områder til åben/lav byggeri ikke overstiger 25 for den enkelte ejendom, og at bebyggelsesprocenten for områder til tæt/lav byggeri ikke overstiger 25 for bebyggelsen som helhed. c. at bebyggelsen ikke opføres i mere end 2 etager og bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m over terræn. Regnvandsbassin Der skal reserveres areal til udvidelse af det eksisterende regnvandsbassin i lokalplanområdet. Bassinet etableres som et primitivt jordbassin med flade skråninger, anlæg 5, som så vidt det er muligt vil komme til at ligne et naturligt vådområde. Bassinets geometriske udformning tilpasses i øvrigt omgivelserne med hensyn til højdekurver, skel m.v. Skoleforhold Ved lokalplanens udarbejdelse ligger området i Hov skoles distrikt. Hov Skole er en ensporet 6 klasses skole. Ved skolen er der pasningsordning. Gåafstand fra lokalplanområdet til skolen er under 1 km.

31 B Bilag Institutionsforhold I Hov gamle skole er der indrettet børnehave. Desuden findes der mulighed for dagpleje inden for skoledistriktet. Der er endvidere udlagt et areal til børneinstitution ved Møllemarken. Varmeplan Området er omfattet af varmeplanen for Odder Kommune. Der er forbud mod etablering af elvarme. Lokalplanen indeholder bestemmelse om tilslutningspligt til Boulstrup Hov Kraftvarmeværk. Opmærksomheden henledes dog på, at der er indsat et nyt stk. 4 i planlovens 19. Herefter skal Byrådet dispensere fra lokalplanens krav om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagen af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergihus. Spildevandsplan I forbindelse med lokalplanlægning af området inddrages området under Odder Kommunes kloakopland med nyt tillæg. I dette forudsættes området kloakeret med separat system, der tilsluttes offentlig kloak. Vandforsyningsplan Området er omfattet af Odder Kommunes vandforsyningsplan. I vandforsyningsplanen er området medtaget i området for Odder Vandværk. Antenneforhold Ved tilslutning til fælles antenneanlæg, Odder Antenneforening. Bæredygtig udvikling Byrådet har en målsætning om, at gøre Odder Kommune til en grøn kommune blandt andet ved at formindske energiforbruget. Målet gælder kommunens eget energiforbrug, men Byrådet vil herigennem gerne inspirere og motivere private til at arbejde for samme målsætning. Bygninger kan placeres og udformes, så solvarmen udnyttes som et supplement til opvarmning uden brug af komplicerede anlæg. Passiv solvarme kan reducere energiforbruget til opvarmning betydeligt. Såvel inde som ude kan der anvendes lavenergibelysning, og der kan anvendes hårde hvidevarer m.v., som har et lavt energiforbrug. Ikke kun varme og el, men også affald, vandforsyning og spildevandsrensning har betydning for den miljøbelastning, de enkelte bygninger medfører. Anvendelse af gode byggematerialer, der skaber sunde bygninger har generel betydning for sundhedstilstanden. Mange former for foranstaltninger kan indarbejdes i bygninger og deres omgivelser som et led i en bæredygtig udvikling. Teknisk Afdeling har udarbejdet en vejledning om Boliger og byøkologi - idéer og vejledning : I vejledningen informeres om en række af de grundlæggende miljøvenlige muligheder, som bygherren opfordres til at medtage i byggeri af sin bolig. Der gives også konkrete anvisninger, om boligens indretning, konstruktioner og materialer, om

32 B Bilag vand-, el- og varmeinstallationer og æstetisk kvalitet m.m. Vejledningen udleveres til alle interesserede ved henvendelse til Teknisk Afdeling. De fleste borgere er med til at belaste miljøet. Ved at følge idéerne i vejledningen bringes udviklingen imidlertid nogle vigtige skridt i retning mod et mere miljøvenligt og bæredygtigt samfund. Med denne lokalplan udlægges en stor del af området til grønne fællesarealer med mulighed for forskellige udendørs aktiviteter og formål. Tilgængelighed Den fysiske tilgængelighed er en nødvendig forudsætning for deltagelse i sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter i samfundet. Det er vigtigt at sikre, at gældende regler bliver overholdt, så der fortsat sker en tilgang af nyt tilgængeligt byggeri og tilgængelige anlæg. Bygherre og rådgivere er forpligtet til at sikre, at alle byggelovgivningens krav om tilgængelighed for alle er opfyldt i det enkelte projekt. Forpligtelsen gælder også i ansøgninger om byggetilladelse og anmeldelser. Tilgængelighedskravene har samme juridiske gyldighed som f.eks. kravene til konstruktioner og brandsikkerhed. Det vil sige at overholdelse af tilgængelighedskravene skal påses i byggesagsbehandlingen. Lovgivningens krav er minimumskrav. Bygherre og rådgivere opfordres til at gå endnu videre, f.eks. ved at benytte Dansk Standard Formålet med tilgængelighedskravene i lovgivningen er at sikre, at ingen medborgere udelukkes fra at kunne færdes ved egen hjælp. Det gælder ude på de ubebyggede arealer og adgangsarealerne herunder veje og stier. Det gælder inde i bygninger mellem etager, rum m.m., og det gælder muligheden for at komme hurtigt ud af bygninger igen, flugtveje. Kemiske bekæmpelsesmidler Et stigende antal fund af pesticider i grundvand og drikkevand er en trussel for vandforsyningerne og grundvandet. Området nordøst for lokalplanområdet er udpeget til område med særlige drikkevandsinteresser. Inden for områder med særlige drikkevandsinteresser tilstræbes det at opnå og bevare den bedst mulige grundvandskvalitet. Af disse hensyn tinglyses en servitut vedrørende forbud mod brug af kemiske bekæmpelsesmidler. Grundejer udformer servitutten. Teknisk forsyning Elforsyning: Elforsyning kan ske fra Østjysk Energi Erhverv A/S. Der henvises i øvrigt til det liberaliserede el-marked. Vandforsyning: I/S Odder Vandværk A.m.b.a. Varmeforsyning: Boulstrup Hov Kraftvarmeværk A.m.b.A.

33 B Bilag Kloakforsyning: Skal ske i henhold til gældende regler for afledning af spildevand inden for spildevandsplanens område efter aftale med Driftsafdelingen, Teknisk afdeling. Regnvand: Brandhaner: Afledes separat gennem offentligt system. Odder Kommune, Beredskabsafdelingen (Brandvæsenet).

34

35 Lokalplanens bestemmelser

36 1 Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser for et område til boligformål ved Spøttrup Strandvej i Hov I henhold til lov om planlægning lovbekendtgørelse nr. 813 af med senere ændringer - fastsættes herved følgende bestemmelser for det i punkt 2 nævnte område. 1. Lokalplanens formål Lokalplanens formål er: At At At At At At sikre områdets anvendelse til boligformål sikre udlæg af veje, stier, fælles friarealer, fastlægge vejadgangen til området, sikre der oprettes en grundejerforening i området, overføre området fra landzone til byzone. tilskynde til at der opføres ressourcebesparende bebyggelse med økologiske hensyn inden for energi og miljø (se redegørelsens afsnit om Vor fælles fremtid - Agenda 21). 2. Områdets afgrænsning og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på vedhæftede kort nr. 1 og omfatter matr. nr. 7-b, 7-g, del af 1-a, del af 4-a og del af 7000f alle Spøttrup By, Halling samt alle parceller, der efter den udstykkes/sammenlægges/arealoverføres fra nævnte ejendom. 2.2 Lokalplanområdet opdeles i fire delområder, som vist på kort nr. 3: 2.3 Med Byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lokalplan overføres de under pkt. 2.1 nævnte områder til byzone. Hele lokalplanområdet vil herefter være i byzone. 2.4Alle matriklerne nævnt i punkt 2.1 er undergivet landbrugspligt. Den del af ejendommenes areal, der er omfattet af lokalplanen, skal drives landbrugsmæssigt efter landbrugslovens regler, indtil lokalplanområdet tages i brug til det, planen bestemmer. 1 1 Ophævelse af landbrugspligten sker i forbindelse med at jordbrugskommissionen under Den regionale Statsforvaltning godkender udstykningen, hvor en sådan er nødvendig. Der kan i forbindelse med ophævelse af landbrugspligten stilles betingelser i medfør af Landbrugsloven.

37 2 Lokalplanens bestemmelser 3. Områdets anvendelse Delområde I, II og IV 3.1 Områderne må kun anvendes til boligformål som helårsbeboelse i form af åben/lav bebyggelse. Der må kun opføres og indrettes/registreres én bolig pr. ejendom. Delområde III 3.2 Området må kun anvendes til boligformål som helårsbeboelse i form af tæt/lav bebyggelse efter en samlet udstyknings- og bebyggelsesplan, der er godkendt af Odder Kommune. Fælles bestemmelser for lokalplanområdet 3.3 Odder Kommune kan tillade, at der på den enkelte ejendom drives liberalt erhverv så som revisor, arkitekt, frisør o.l. sammen med den enkelte bolig under forudsætning af: at virksomheden drives af den der beboer den pågældende ejendom, at ejendommen ikke ved skiltning eller lignende ændrer karakter af beboelsesejendom og områdets karakter af boligområde ikke brydes, at virksomheden ikke medfører ulemper for de omkringboende at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til på den pågældende ejendom og de udlagte parkeringsarealer, 3.4 Inden for lokalplanområdet kan der opføres de nødvendige tekniske anlæg som transformerstationer, containerhuse og lignende mindre bygninger til områdets drift og forsyning. Udseende og placering skal godkendes af Odder Kommune. 4. Udstykninger 4.1 Odder Kommune skal godkende udstykning. Udstykning skal i princippet ske som vist på kort nr Ejendomme til åben/lav bebyggelse må ikke udstykkes med en mindre størrelse end 800 m², og ejendomme til tæt/lav bebyggelse må ikke udstykkes med en mindre størrelse end 400 m². 5. Vej- og parkeringsforhold Veje og stier 5.1 Vejadgang til området må kun ske fra Spøttrup Strandvej.

38 3 Lokalplanens bestemmelser 5.2 Der udlægges areal til følgende nye veje med en beliggenhed som vist på kort nr. 3 og med tværprofiler som vist i bilag A under afsnit om veje og stier: a) - Stamvejen A-B i en bredde af mindst 12 m med 6 m kørebane og græsrabatter. b) - Øvrige veje, boligveje, i en bredde af mindst 10 m med 5 m kørebane og græsrabatter. 5.3 Alle veje udføres som stilleveje med fartdæmpende foranstaltninger i området, i princippet som vist på kort nr. 3: c) - Stamvejen/boligvejene anlægges med pladser/hævede felter i afvigende belægning. 5.4 Der udlægges areal til følgende nye stier med en beliggenhed som vist på kort 3: 5.5 Stien a-b i en bredde af 5 meter med 3 m fast belægning. 5.6 Øvrige stier i en bredde af 3 m og befæstiges i 2 m bredde. 5.7 Der kan anlægges trampestier indenfor lokalplanområdet, som vist på kort nr. 3. Parkering 5.8 På hver ejendom i delområderne I, II, IVa og IVb skal der udlægges mindst 2 parkeringspladser. 5.9 For tæt/lav bebyggelse i delområde III skal der udlægges mindst 1½ parkeringsplads pr. bolig. Den ene p-plads kan udlægges i forbindelse med bolig/carport Lastvogns-, busparkering og parkering for lignende større erhvervskøretøjer, campingvogne, autocampere, både mv. må ikke indrettes eller finde sted inden for området. Inden for delområderne I og II må der dog på den enkelte grund henstilles en campingvogn eller en autocamper, såfremt dette sker mellem de på kort nr. 3 viste byggelinjer og bygge- og placeringslinjer. Inden for delområderne IVa og IVb må der på den enkelte grund henstilles en campingvogn eller en autocamper, såfremt dette sker inden for de på kort nr. 3 viste byggefelter. Indkørsler 5.11 Indkørslen til den enkelte parcel i delområde I og II kan udføres i max 6 m bredde, svarende til en dobbelt garage. Den enkelte grundejer fremfører selv belægning i indkørslen frem til vejbelægningen. Vendepladser 5.12 Veje skal afsluttes med vendepladser, der dimensioneres så renovationsvogne kan vende

39 4 Lokalplanens bestemmelser 6. Tekniske anlæg og forsyning 6.1 El-ledninger, herunder til vejbelysning, må alene udføres som jordkabler. 6.2 Regnvandsanlæg til toiletskyl, vanding, nedsivning m.v. kan etableres af økologiske og ressourcemæssige hensyn, hvis de geotekniske forhold tillader det. 6.3 Udvendige antenner herunder parabolantenner må kun opsættes, hvis Odder Antenneforening ikke kan levere den ønskede kanal. Der må højst placeres én parabol med en max. diameter på 70 cm pr. bolig. Parabolantenner kan placeres på terræn og på bygninger. På terræn må højden ikke overstige 1,5 m. På bygninger må parabolantenner ikke placeres på tagfladen. 6.4 Udvendige antenner til sending af radiokommunikation godkendt af Telestyrelsen og folk med teleinspektionens amatørradiosendetilladelse, må ikke opsættes uden Odder Kommunes tilladelse. 6.5 Ny bebyggelse skal tilsluttes Boulstrup - Hov Kraftvarmeværk A.m.b.A Bebyggelsens omfang og placering Fællesbestemmelser for delområderne I; II; IVa og IVb 7.1 Garager, carporte eller anden form for mindre bebyggelse må ikke opføres nærmere skel end 1 m. 7.2 Tage på garager, carporte og mindre bygninger skal udføres med en taghældning, så der opnås et harmonisk helhedsindtryk sammen med boligbebyggelsen. Delområde I 7.3 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. Der kan ved beregning af bebyggelsesprocenten ikke medregnes areal fra fælles grønne arealer. 7.4 Bebyggelse må opføres i max. 1½ etage. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 6,5 m over naturligt terræn eller et for grunden fastsat niveauplan. 7.5 Bebyggelse skal placeres med den længste bygningsfacade i de på kort nr. 3 viste 3m bygge- og placeringslinjer. Der pålægges en byggelinje på 10 m fra skel for de på kort nr. 3 viste parceller. Al bebyggelse skal placeres mellem disse to byggelinier. 2 Opmærksomheden henledes dog på, at der er indsat et nyt stk. 4 i planlovens 19. Herefter skal Byrådet dispensere fra lokalplanens krav om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagen af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergihus.

40 5 Lokalplanens bestemmelser 7.6 Tage på beboelsesbygninger skal som hovedprincip udføres med symmetrisk sadeltag med en hældning på min. 25 eller med ensidig taghældning på min. 15. Mindre bygningsdele kan gives en taghældning på under 5. Delområde II 7.7 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. Der kan ved beregning af bebyggelsesprocenten ikke medregnes areal fra fælles grønne arealer. 7.8 Bebyggelse må opføres i max. 1½ etage, dog skal boligbebyggelse på de 8 vestligst beliggende parceller (se kort nr. 3) opføres i 2 etager. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 8,5 m over naturligt terræn eller et for grunden fastsat niveauplan. 7.9 Tage på beboelsesbygninger skal som hovedprincip udføres med symmetrisk sadeltag med en hældning på min. 25 eller med ensidig taghældning på min. 15. Mindre bygningsdele kan gives en taghældning på under 5. Der fastlægges ikke principper for taghældning for de 8 vestligst beliggende parceller (se kort nr. 3) Bebyggelse skal placeres med den længste bygningsfacade i de på kort nr. 3 viste 3 m bygge- og placeringslinjer. De østligst placerede grunde inden for delområdet pålægges desuden en byggelinje på 10 m fra skel. Al bebyggelse skal placeres mellem disse to byggelinier. Delområde IVa og Ivb 7.11 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. Der kan ved beregning af bebyggelsesprocenten ikke medregnes areal fra fælles grønne arealer Al ny bebyggelse inden for delområderne skal placeres indenfor de på kort nr. 3 viste byggefelter. Inden for delområde IVa må bebyggelse opføres med max. 1½ etage med en max højde på 6,5m. Tage på beboelsesbygninger skal som hovedprincip udføres med symmetrisk sadeltag med en hældning på min. 25 eller tage med ensidig taghældning på min. 15 Indenfor delområde IVb må bebyggelse opføres med max. 2 etager med en max. højde på 8,5m. Højderne måles fra naturligt terræn eller et for grunden fastsat niveauplan til bebyggelsens højeste punkt. Delområde III 7.12 Bebyggelse skal i princippet opføres i overensstemmelse med den retningsgivende bebyggelsesplan kort nr. 5. Bebyggelse kan dog opføres i skel, når det sker efter en samlet plan for området. Bebyggelsesprocenten for delområdet som helhed må ikke overstige Bebyggelse inden for delområde III må opføres med 1 etage. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 6,5m over naturligt terræn eller et for grunden fastsat niveauplan.

41 6 Lokalplanens bestemmelser 7.14 Tage skal som hovedprincip udføres med symmetrisk sadeltag med en hældning på min. 25, med pyramidetag med en hældning på min. 15 eller med ensidig taghældning på min. 15. Mindre bygningsdele kan gives en taghældning på under Bebyggelsens ydre fremtræden, delområde I, II og III Fællesbestemmelser 8.1 Byggeansøgning skal ledsages af en beskrivelse af bygningers ydre fremtræden, herunder redegørelse for materiale og farvevalg. Bebyggelsens ydre fremtræden som helhed skal godkendes af Odder Kommune. 8.2 Tage på beboelsesbygninger, carporte, udhuse og lignende, skal dækkes med tagsten/tagplader af beton, skifer, eternitskifer, tagpap, listepaptækning eller tegl. Herudover kan tage på mindre bygningsdele som karnapper og lignende udføres med andre tagmaterialer. 8.3 Tages farve skal være sort. 8.4 Udvendige bygningssider på beboelsesbygninger skal opføres i tegl, eventuelt pudset eller vandskuret. Mindre partier som karnapper og lignende kan udføres i andet materiale, når det indgår i en samlet arkitektonisk løsning. Udvendige bygningssider på garager, carporte og mindre bygninger skal udføres i materialer, der sammen med boligbebyggelsen giver et harmonisk helhedsindtryk. 8.5 Udvendige bygningssider, herunder døre, vinduesrammer, skodder og lignende bygningsdele må kun fremtræde i hvidt, sort, eller jordfarver (okker, terra de sienna, umbra, engelskrød og dodenkop) eller disse sidste nævnte farvers blanding med hvidt, gråt eller sort. 8.6 Blanke og reflekterende materialer, herunder glaserede og ædelengoberede tagsten/tagplader, må ikke anvendes på hverken ydervægge eller tagflader. 8.7 Synlige tagrender og nedløbsrør skal fremstå i kobber, stål eller zink. 8.8 Odder Kommune kan godkende, at bestemmelserne om bebyggelsens ydre fremtræden fraviges, hvor det er nødvendigt at forsyne bygninger med vedvarende energi. De anlægsdele, der anbringes udvendigt på bygninger, skal indgå som en del af tagfladen eller en del af bygningers ydervægge. 8.9 Skiltning, reklamering, herunder reklameflagning, må kun ske med Odder Kommunes godkendelse i hvert enkelt tilfælde. I den forbindelse henvises til Odder Kommunes vejledning om skiltning og facader fra juni 1995.

42 7 Lokalplanens bestemmelser 9. Ubebyggede arealer 9.1 De grønne fællesarealer, som er vist på kort nr. 4, må ikke udstykkes til bebyggelse. De udlægges til grønne fællesarealer for lokalplanområdets beboere samt til beplantning. Beplantningen etableres som vist på retningsgivende bebyggelsesplan, kort nr. 5, som grupper af højtstammede, glansbladet tjørn (crataegus prunifolia Splendens ) I områderne kan der etableres nærlegepladser, med en placering vist i princippet som på kort nr Langs stamvejen skal der etableres en række enkeltstående højtstammede glansbladet tjørn (Crataegus lavallei). Træerne etableres med en max. afstand på 10m. 9.3 Det eksisterende regnvandsbassin kan udvides som vist i princippet på kort nr. 3. Areal der inddrages til regnvandsbassin, skal overdrages vederlagsfrit til Odder Kommune. Området skal friholdes for beplantning. 9.4 Belysning af færdselsarealer må kun udføres som parkarmaturer med en lyspunktshøjde på højst 4,5 m. Lyskilden skal afskærmes, så lyset ikke kastes over lyskildens horisontale niveau. 9.5 Terrænreguleringer på mere end +/- 0,5 m i forhold til det naturlige terræn må kun foretages med Odder Kommunes tilladelse. Terrænreguleringer må anlægges i max 1:2 og må ikke foretages nærmere end 0,5 m fra skel. 9.6 Ved ansøgning om byggetilladelse/anmeldelse af byggeri skal ansøgningen også vedlægges situationsplaner. Situationsplanerne skal vise de eksisterende og de fremtidige terrænkoter på de enkelte grunde samt de relevante koter på byggeriet. 9.7 I delområderne I, II, III og IVa må hegn i skel kun etableres som levende hegn i bøg 3, og må max have en højde på 1,5 m. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn i maximalt 1,2 m s højde (hensyn til børn, hunde m.m.). Hegn langs færdselsarealer og grønne fællesarealer skal plantes 0,3 m inde på egen grund. 9.8 På de parceller inden for delområderne I og II, der jf. kort nr. 3 har pålagt en 10 m byggelinje, gælder følgende: Foran byggelinjen (dvs. et bælte på 10 m) skal beplantning én gang årligt nedkappes til en højde af 1,5 m. På den øvrige del af grunden skal beplantning én gang årligt nedkappes til en max højde svarende til den tilladte bygningshøjde på den pågældende grund. 9.9 Inden for delområde III må beplantning have en max højde på 6,5 m Udendørs oplag af materialer, herunder både og uindregistrerede campingvogne, må ikke finde sted, dog undtaget eventuelle komposteringsanlæg. Oplæg af mindre både på parcellerne er dog undtaget indenfor de på kort nr. 3 angivne byggelinier, når max. højden ikke overstiger 2 m over terræn ekskl. evt. overbygning. 3 Hegn etableres efter aftale med ejeren af naboejendommen, jf. hegnslovens bestemmelser. Hegnssynet er myndighed.

43 8 Lokalplanens bestemmelser 10. Støjforhold 10.1 Det skal sikres evt. ved støjafskærmning, at det konstante udendørs støjniveau, fra trafik på bebyggelsens primære opholdsarealer ikke overstiger 55 db(a) på døgnbasis, jf. den til enhver tid gældende vejledning fra Miljøstyrelsen. 11. Grundejerforening 11.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere af parceller der udstykkes efter d inden for lokalplanområdet. Såfremt delområde III ikke udstykkes i selvstændige matrikulære grunde, skal der herudover oprettes en beboerforening for den tæt/lave bebyggelse. Beboerforeningen repræsenterer delområdet i grundejerforeningen i henhold til grundejerforeningens vedtægter Grundejerforeningen skal oprettes senest når 25 % af grundene i lokalplanområdet er solgt, eller når Byrådet kræver det Private fællesveje og stien a-b udskilles matrikulært og tilskødes vederlagsfrit Odder Kommune. Grundejerforeningen er pligtig til vederlagsfrit at tage skøde på de grønne fællesarealer inden for lokalplanområdet, jf. kort nr. 4 - Ejerforhold Inden for området skal grundejerforeningen forestå drift og vedligeholdelse af veje, stier og fælles friarealer, herunder snerydning samt vedligeholdelse og opretholdelse af beplantning Desuden skal foreningen forestå etablering af nærlegepladser, og opholdspladser. Grundejerforeningen/grundejerne skal bekoste den fremtidige vedligeholdelse af stamvejen og boligvejene efter vejlovgivningens bestemmelser Grundejerforeningen er berettiget ved opkrævning hos medlemmerne og/eller ved optagelse af lån at fremskaffe de økonomiske midler, der er nødvendige for udførelsen og administrationen af foreningens opgaver, samt til at opkræve fornøden sikkerhed herfor Grundejerforeningens vedtægter må ikke være i strid med lokalplanens bestemmelser. 12. Forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse 12.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før de i punkt 5 nævnte veje, stier og parkeringspladser og de i punkt 9 nævnte grønne fællesarealer er anlagt 4 i forbindelse med den pågældende boligvej Ny bebyggelse skal tilsluttes Boulstrup-Hov Kraftvarmeværk. Bebyggelsen må ikke tages i brug, før tilslutningen har fundet sted. 5 4 Hvis anlæg af parkeringspladser, grønne anlæg m.m. ikke hensigtsmæssigt kan færdiggøres, før ibrugtagning af ny bebyggelse, vil der efter en konkret vurdering være mulighed for at give dispensation fra bestemmelserne, dog kun mod sikkerhedsstillelse for anlæg og færdiggørelse af ovennævnte anlæg og arealer indenfor en rimelig tid.

Dok. nr. 1013669 Sag. nr. 833425. Forslag LOKALPLAN NR. 5025

Dok. nr. 1013669 Sag. nr. 833425. Forslag LOKALPLAN NR. 5025 Dok. nr. 1013669 Sag. nr. 833425 ODDER Forslag KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5025 For et område til boligformål ved Spøttrup Strandvej i Hov 10.3.2008 Dette hæfter er et forslag til lokalplan for et område til

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

KOMMUNE NR BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY.

KOMMUNE NR BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY. ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY. KOMMUNE NR. 1069 BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ Odder Kommune Lokalplan nr. 1069 Lokalplan for et område til offentlige formål beliggende ved

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. B

LOKALPLAN NR. B LOKALPLAN NR. B 12.07.01 BOLIGOMRÅDE VED BRANDGADEN -094 32c 32a L o k a l p l a n o m r å d e 2b Brandgaden 0 50 meter ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 12.07

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning LOKALPLAN 63 MARIENLYST BØRNEINSTITUTION INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning REDEGØRELSE - Eksisterende forhold - Lokalplanens baggrund og indhold - Forhold til anden planlægning - Tilladelser fra andre myndigheder

Læs mere

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8007

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8007 Dok. nr. 967288 Sag. nr. 899485 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8007 For et nyt område til boligformål ved Kirkevang i Hundslund - november 2007 Odder Kommune Lokalplan nr. 8007 Lokalplan for et nyt område

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 135 For areal til åben- og tæt lav boligbebyggelse ved Solgårdsvænget i Voldum. December 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040

Læs mere

Lokalplan nr. 82. Boligområde ved Bøgevej i Nørre Aaby

Lokalplan nr. 82. Boligområde ved Bøgevej i Nørre Aaby Lokalplan nr. 82 Boligområde ved Bøgevej i Nørre Aaby JUNI 2005 NØRRE AABY KOMMUNE NØRRE AABY KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 82 NØRRE AABY KOMMUNE LOKALPLANENS BESTEMMELSER 1 Lokalplanens retsvirkninger...3

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE:

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. LOKALPLANENS REDEGØRELSE: VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-03. Lokalplan for et område til offentlige formål i den nordøstlige del af Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Side Lokalplanens indhold... 1. Lokalplanens

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Februar 2007 1 REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONG- STED Denne redegørelse har

Læs mere

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse

Lokalplan nr. 65. For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse Lokalplan nr. 65 For boligområde ved Ydunsvej i Væggerløse 1 VÆGGERLØSE B Stamvej A1 A2 C 1. Indledning:... 2 2. Lokalplanens indhold... 3 3. Forholdet til den øvrige planlægning... 3 Forholdet til regionplanen:...

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 66. for et boligområde ved Tagetesvej. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 66 for et boligområde ved Tagetesvej Hundested Kommmune 1 Forslag til Lokalplan 66 for et område ved Engdraget. Indhold: Redegørelse Indledning... side 3 Område for lokalplanen... side 3

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN 15.O7 20 rækkehuse i Tune landsby

LOKALPLAN 15.O7 20 rækkehuse i Tune landsby LOKALPLAN 15.O7 20 rækkehuse i Tune landsby Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter LOKALPLAN NR. 77 August 2002 Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter Lokalplan nr. 77 Indhold Indhold: Redegørelse: Forhold til anden planlægning Lokalplanlægning Lokalplanloven Varmeplan Forurening Vandforsyning

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

Lokalplan nr for et område nord for Rummes Agre, Søby

Lokalplan nr for et område nord for Rummes Agre, Søby Lokalplan nr. 19-8 for et område nord for Rummes Agre, Søby Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Lokalplan side 6 Kortbilag side 10 2 Redegørelse for Lokalplan for et område nord for

Læs mere

Kort beskrivelse af lokalplanens indhold... Lokalplanens forhold til anden planlægning...

Kort beskrivelse af lokalplanens indhold... Lokalplanens forhold til anden planlægning... Odder Kommune Lokalplan nr. 1075 Lokalplan for et område til blandede bolig- og erhvervsformål beliggende ved Banegårdsgade i Odder by. Udarbejdet af Odder Kommune ved Teknisk Forvaltning. 1. udkast maj

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD.

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD. ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14-217 FOR AVLSKOVGÅRD. I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E Afsnit 1 Lokalplanens formål........... Afsnit 2 Områdets afgrænsning.......... Afsnit 3 Områdets anvendelse...........

Læs mere

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE:

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-04 Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE SIDE Lokalplanens indhold...2 Lokalplanens

Læs mere

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5.

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. HOLMEGAARD KOMMUNE RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. for nyt boligområde i Holme-Olstrup Landevejen Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej H.9.3 H.9.1

Læs mere

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3014 FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE Odder Kommune Lokalplan nr. 3014 Lokalplan for et område til offentlige formål ved Kystvejen i Rude. Udarbejdet

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR OMRÅDE I SVINDINGE BY

LOKALPLAN NR FOR OMRÅDE I SVINDINGE BY 1. LOKALPLAN NR. 1.4.1 FOR OMRÅDE I SVINDINGE BY I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1. LOKALPLANENS FORMÅL: at området

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY LOKALPLAN 05-049 BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål............................................................................ Lokalplanområdet...................................................................................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF

LOKALPLAN NR. 89 STØVRING KOMMUNE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP BOLIGOMRÅDE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF LOKALPLAN NR. 89 BOLIGOMRÅDE - VEGGERBYVEJ, SULDRUP STØVRING KOMMUNE HOBROVEJ 88, 9530 STØVRING. TLF. 98-371388 INDHOLDSFORTEGNELSE: RedegØrelse: Indledning side 2 Beskrivelse af lokalplanområdet 3 Forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS Lokalplan 24 for et nyt boligområde i Ødis, Vamdrup kommune. INDHOLD Beskrivelse af lokalplanforslagets område Lokalplanforslag Kortbilag

Læs mere

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ kovlundv Jf/ " LOKALPLANOMRADE SKANDERBORG KOMMUNE 1986 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD SKANDERBORG KOMMUNE 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

Lokalplan nr. 29. Boligområde ved "Den gamle Sportsplads"

Lokalplan nr. 29. Boligområde ved Den gamle Sportsplads Lokalplan nr. 29 Boligområde ved "Den gamle Sportsplads" i Skævinge 29.01.1997 . STEMPELMÆRKE RETTEN I HILL6RØD "isjdtlrø" : 10 0001200.00 688500 SH 01 LOKALPLAN NR. 29 for en del af matr. nr. 11 ap, Skævinge

Læs mere

VEDTAGET SOM FORSLAG AF ODDER BYRÅD DEN FORSLAG ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED KIRKEVANG I HUNDSLUND BY

VEDTAGET SOM FORSLAG AF ODDER BYRÅD DEN FORSLAG ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED KIRKEVANG I HUNDSLUND BY VEDTAGET SOM FORSLAG AF ODDER BYRÅD DEN 16.09.96. ODDER FORSLAG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8004 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED KIRKEVANG I HUNDSLUND BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 8004 Lokalplan for et område

Læs mere

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGGRELSi: Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST

LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Regionplanen Lokalplanforslaget er udarbejdet i overensstemmelse med

Læs mere

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej SKOVSGÅRSVEJ BRENELSIG Fremlagt fra den 10.11.2004 til den 05.01.2005 Endelig vedtaget den 02.02.2005 Hals Kommune :: 7.25 http://www.halskom.dk/dk/planer_visioner/find_planen/lokalplaner/725.htm?mode=...

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR.

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 SOMMERHUSOMRÅDE VED MÅRUP ØSTERSTRAND 1 REDEGØRELSE Nærværende lokalplan nr. 35 skal danne grundlag for udstykning af et ca. 4.500 kvm område af matr. nr. 1 ac, Nordby Hede,

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse Lokalplan nr. 3.50.D Område til offentlige formål i Gørløse 24.09.2003 Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 03.50.D Område til offentlige formål i Gørløse Juni 2003 HVORFOR LOKALPLAN? l en kommune skal der normalt

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger...

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger... Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4-01 Lokalplan for et boligområde i Strøby by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 346 FOR ET BOLIGOMRÅDE V/ MAGLEVANGEN I LYNGE. 1. LOKALPLANENS FORMÅL. Lokalplanen har til formål at sikre:

LOKALPLAN NR. 346 FOR ET BOLIGOMRÅDE V/ MAGLEVANGEN I LYNGE. 1. LOKALPLANENS FORMÅL. Lokalplanen har til formål at sikre: INDLEDNING I 1993 vedtog Byrådet en lokalplan nr. 341 'for et boligområde øst for Lynge Center', som gav mulighed for opførelse af et antal boliger som dobbelthuse. Planen var udformet således et byggeri

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 1. Beskrivelsen... 4 Nuværende forhold... 4 Fremtidige forhold... 4 2. Redegørelsen...

Læs mere

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Boligområde ved Nordmarken Vedtaget af Vallø Kommunalbestyrelse den 16. december 2004 1 Lokalplan 1-26 Boligområde ved Nordmarken Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL KOMMUNE NR. 3016 BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 3016 Lokalplan for et areal til boligformål. beliggende ved Blommevænget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej.

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej. Indhold Lokalplan nr. 2.1-3 for et boligområde ved Røsnæsvej. Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse.

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse. 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7-9107 For et boligområde øst for Pytgade, Vollerup I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992

LOKALPLAN NR. Boligområdet Bellisvænget i Vindinge. 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 LOKALPLAN NR. 77 Boligområdet Bellisvænget i Vindinge 9;~7 NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1992 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalpianens redegørelse Lokalpianens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalpianens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 7.4 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1980

LOKALPLAN NR. 7.4 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1980 LOKALPLAN NR. 7.4 FOR REFSVINDINGE BY ØRBÆK KOMMUNE APRIL 1980 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN 7i~ REFSVINDINGE I henhold til kommuneplanloven ( Lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser

Læs mere

Stevns kommune lokalplan nr. 33. Boligområde. Frøslevvej, Store- Heddinge

Stevns kommune lokalplan nr. 33. Boligområde. Frøslevvej, Store- Heddinge Stevns kommune lokalplan nr. 33 Boligområde Frøslevvej, Store- Heddinge Stevns kommune Lokalplan nr. 33 Indholdsfortegnelse. REDEGØRELSE. 1. Lokalplanens omrbde og formbl. 2. Lokalplanens indhold. 3. Lokalplanens

Læs mere

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt.

Lokalplanen indeholder, som vist på kortbilaget, mulighed for opførelse af yderligere 5 pavillionbygninger, hvis dette bliver nødvendigt. Formålet med denne lokalplan er, at sikre det planmæssige grundlag for en udvidelse af Dansk Rød Kors asylcenter på Sanholmlejren, til brug for rigspolitiets sagsbehandling i forbindelse med modtagelse

Læs mere

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 Lokalplanområdet Lokalplan 202 Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 TEKNISK FORVALTNING Marts 2006 Lokalplan 202 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen 4 Formål med lokalplanen 4

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085

ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085 Doknr.492026 sagnr. 448070 ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1085 FOR ET OMRÅDE TIL ØKOLOGISK BESØGSHAVE, VANDREHJEM M.M. VED RØRTHVEJ I ODDER BY 13.09.2004. Dette hæfte er et forslag til lokalplan for et område

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR Læsevejledning

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR Læsevejledning GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 172 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en Redegørelsesdel, der omhandler baggrunden for lokalplanen, samt hvilken sammenhæng lokalplanen har med den øvrige planlægning

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted Lokalplan nr. 4.12 Område til boligformål, Ulsted 299 "bv" 37ct 47n 44v 49p 356c 356b "bø" "ca" "b" 71 38ae 12e 12a 340 40a 81k 298 38z 2l 81g 259e 284b 235 233 a 280 259d 228 259c 232 226 262d 261a 44r

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN BOLlGOMRiiDE, VlSSEBAKKEGihD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING FEB :.:.:.:.~:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:...

LOKALPLAN BOLlGOMRiiDE, VlSSEBAKKEGihD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING FEB :.:.:.:.~:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:... LOKALPLAN 03-010 BOLlGOMRiiDE, VlSSEBAKKEGihD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING FEB 1983...................:.:.:.:.~:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.................:.:.~:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:...~.~.~.~..~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Læs mere

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg Lokalplan nr. 3.07 Område til boligformål ved Kløvermarken i Klovborg Nørre-Snede Kommune Lokalplan nr. 3.07 for et område til boligformål i Klovborg Indholdsfortegnelse Side Lokalplanområdets beliggenhed...4

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET Bosager Bakkesvinget Bakkedraget Bosager Udsigten Frederikparken Joachimparken LOKALPLAN NR. 2-9906 FOR BOSAGER-OMRÅDET Omfartsvejen Bosager Arnkilgade Nr. Havnegade Als Sund Aabenraavej Station Chr. X's

Læs mere

1 : lo.od0 KOMMUNE NR. 5017 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS VED SPØTTRUP STRANDVEJ VED HOV

1 : lo.od0 KOMMUNE NR. 5017 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS VED SPØTTRUP STRANDVEJ VED HOV 1 : lo.od0 ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 5017 FOR ET OMRÅDE TIL CAMPINGPLADS VED SPØTTRUP STRANDVEJ VED HOV Odder Kommune Lokalplan nr. 5017 Lokalplan for et område til campingplads beliggende ved Spøttrup

Læs mere

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSILD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS.

ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSILD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3013 FOR ET OMRADE TL BOLGFORMAL VED RUDEVEJ SYD FOR SAKSLD- NØLEV SKOLE OG BØRNEHUS. ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3013 Lokalplan for et område til boligformål ved Rudevej syd

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Houvej, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål v. Houvej, Ulsted Lokalplan nr. 4.16 Område til boligformål v. Houvej, Ulsted Fremlagt fra den 17.0.5.2006 til den 12.07.2006 Endelig vedtaget den.08.2006 Side 1 af 1 Lokalplan 4.16 Område til boligformål v. Houvej, Ulsted

Læs mere

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund l l Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 120235 for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et nyt boligområde, beliggende ved Sdr. Ringvej i Give by. En lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN Handelsskole

LOKALPLAN Handelsskole LOKALPLAN 1-05.1 Handelsskole KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-05.1 HANDELSSKOLE, (TILLÆG TIL RAMMEPLAN 1-05) REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND -lokalplan for skolernes område Handelsskolen

Læs mere

LOKALPLAN. nr.37 RINGE KOMMUNE. område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE

LOKALPLAN. nr.37 RINGE KOMMUNE. område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE LOKALPLAN nr.37 område til BOLI GFORMAL ve.d SVINGET RINGE RINGE KOMMUNE RINGE KOMMUNE.. LOKALPLAN NR. 37 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokaiplanens redegørel ser Beskrivelse af lokalpianens indhold Bilag A Lokalpianens

Læs mere

ØRB 4 K KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8.5 FRØRUP

ØRB 4 K KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8.5 FRØRUP ØRB 4 K KOMMUNE LOKALPLAN NR. 8.5 FRØRUP INDHOLDET AF LOKALPLANFORSLAGET Kommunalbestyrelsen ønsker gennem nærværende lokalpian at fastlægge retningslinier for udvidelse af eksisterende håndværkerområde

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. '

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' LOKALPLAN 1.35 1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' Lokalplanens baggrund og formål. Gundsø byråd har vedtaget denne lokalplan for ejendommen Sværdagergård i det gamle Jyllinge for at give

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A Lokalplanens retsvirkninger...

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A Lokalplanens retsvirkninger... VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2-04 Lokalplan for ejendommene, matr.nr. 5-ge og 5-gf, Strøby by, Strøby. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANENS REDEGØRELSE SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til

Læs mere

Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE.

Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE. Kerteminde kommune. LOKALPLAN NR.52 BOLIGER PÅ DET NIEDLÄGTE JERNBANEAREAL I MESINGE. 1 Lokalpianens baggrund. Kerteminde kommune gav den 2. juli 1993 landzonetilladelse til udstykning af en parcelhusgrund

Læs mere