VM Master 2012 Killeen, Texas USA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VM Master 2012 Killeen, Texas USA"

Transkript

1 VM Master 2012 Killeen, Texas USA Undertegnede og Eva Buxbom startede den lange tur mod Killeen fra Billund søndag morgen. Efter en kort tur på godt en time landede vi i Frankfurt. Her var vi lidt presset på tid, idet vi kun havde 40 minutter til bordingen begyndte. Efter en god spurt gennem den enorme mængde terminaler ramte vi endeligt den rigtige. De der kender lufthavnen i Frankfurt vil nikke genkendende til den enorme størrelse, som lufthavnen har. Efter at have svaret nej til både at være i besiddelse våben, narko og fremvist gyldig returbillet gik vi om bord i flyet mod Houston. Der var glimrende service på den 11 timer lange flyvetur, jeg kunne nyde de nyeste film, imens der blev serveret mad og drikke. Vel landet og med meget øm bagdel skulle der navigeres gennem Border Control, hvor de obligatoriske fingeraftryk, billeder og endeløse spørgsmål skulle overstås. Det gik dog noget mere smertefrit for os, frem for Erik, Bent, Michelle og Milo der i Dallas nær missede deres næste fly, idet de måtte vente godt 2 timer for at passere Border Control. Vi fandt let vores sidste fly mod Killeen, som bestemt ikke var et af de største. 40 minutter senere landede vi bogstaveligt med et brag, da piloten nærmest kastede landingsstellet gennem asfalten. Ved landingen stod chaufføren klar til at køres os hen på hotellet. Rigtig god service. Vi blev akkrediteret af selveste IPF præsidenten Johnny Graham og kunne således efter 21 times rejse endelig, klokken 6 om morgen dansk tid, (klokken 23 lokal tid) se dyner. Dag 1. Vi indtog morgenmaden sammen med resten af det danske hold, Erik, Bent, Michelle og Milo. Morgenmaden er ganske glimrende og uden sunde forstyrrende elementer. Efter dette kalorie inferno gik turen mod det lokale Mall, hvor vi osede lidt rundt. Jeg blev efterfølgende ramt hårdt af jetlag og tilbragte resten af dagen på værelset. Værelset er i øvrigt udmærket, kæmpe stort med 2 store dobbeltsenge køkken og bad. Hen under aften fik jeg det lidt bedre og tog til teknisk møde. Her var der intet nyt under solen.

2 Johnny informerede omkring de fælles angementer, som der er om aftenen. Der bliver arrangeret en tur til Amerikansk fodbold samt diverse specielle kulinariske spisesteder, hvilket i min optik er en glimrende ide. Dag 2. Så startede stævnet for vores første danske deltagere. Eva skulle løfte i første indvejning og Bent i anden indvejning. Først var der åbningsceremoni som blev afviklet kort inden første indvejning. Erik Rasmussen og Bent Hansen repræsenterede Danmark på fornemmeste vis under indmarchen. Da stævnet bliver afviklet i værtsbyen for et af verdens største militære anlæg er det nærmest en selvfølge at den amerikanske nationalmelodi bliver flankeret af de lokale tropper under indmarchen.

3 Eva klarede indvejningen uden problemer og vejede ind på 51,92kg., og var dermed den tungeste løfter i klassen. Træningen op mod dette års VM havde set overbevisende ud og de sidste tunge træninger inden afrejsen viste at formen var god. Eva havde sat sine åbningsløft til 145kg. i squat, 75kg. i bænk og 155kg. i dødløft. Under opvarmningen manglede der dog lidt power så startvægten blev sænket. Eva åbner på 135kg. i squat, løftet bærer præg af, at stangen sidder fast i stativet. (hulhøjderne i stativet på plateauet var ikke de samme som det eleiko stativ i opvarmningen) Eva får dog løftet godkendt med dommerstemmerne 3-0. Vi får sat hulhøjden ned og øger vægten til 142,5kg. dansk senior rekord. Eva får løftet godkendt med dommerstemmer 2-1 og rekorden er i hus. Hun forsøger sig med 145kg., i sidste forsøg, men her slipper kræfterne op. De 142,5kg. rækker til sølv i squat. Japaneren vinder bronze med 140kg. Den lokale storfavorit viser skræmmende styrke og sætter verdensrekord med imponerende 175kg. I bænkpres må vægten igen sættes ned og Eva må nøjes med sit åbningsløft på 70kg. hun forsøger sig på 75kg. men desværre uden held. Under opvarmningen i dødløft tydeligøres det atter engang at vægten skal justeres ned. Vi starter på 145kg., hvilket da heldigvis ikke volder problemer. Vægten øges til 155kg. som er et betydeligt bedre løft end åbnings løftet og godkendt med alle 3 dommerstemmer. Vi øger til 162,5kg. for at skrabe sammen til EM kravet som er 375kg. i 52kg. klassen. Desværre får Eva startes løftet helt forkert og må opgive løftet. De 155kg. rækker til sølv. Australieren som bummede i squat snuppede bronze med 150kg. Amerikaneren viste igen skræmmende styrke og trak pr. på 170kg. Amerikaneren vandt således ikke overraskende 52kg. klassen med ny verdensrekord på 442,5kg. Eva var mere beskeden og vandt sølv i totalen med 367,5kg. mens japaneren tog sig af bronzen med 342,5kg. Så blev det Bent Hansens tur til at kæmpe mod kiloene. Bent ville, hvis han havde dagen, godt kunne slå hans rival Kim-Won Pok fra Hong kong. Bent havde det dog lidt svært med at finde dybden i squat på åbningsløftet på 115kg. og fik løftet underkendt 2-1. Pok fik sin åbner på 110kg. og øgede til 115kg. til sit andet forsøg. Da Pok var lettere end Bent, øgede vi til 117,5kg., desværre led løftet samme skæbne og blev

4 underkendt 2-1. Pok øgede til 122,5kg., hvilket nok var meget optimistisk fra hans side. For Bent var det nu sidste chance, hvis han skulle kunne gøre sig gældende i kampen om totalen. Bent løftede igen 117,5kg., denne gang heldigvis godkendt med dommerstemmerne 2-1. Da Pok samtidig var chanceløs på de 122,5kg., vandt Bent squatten. Herefter var det tid til bænkpres, hvor Bent kom langt bedre fra start. Hans åbningsløft på 75kg. voldte ingen problemer. Pok åbnede på 67,5kg. godkendt 3-0. Bent fik 80kg., på stangen til sit andet forsøg, hvilket han også klarede i godkendt stil. Pok gik på 72,5kg. som først blev godkendt i tredje forsøg. Bent fik serveret 82,5kg. til sit sidste forsøg, hvilket han klarede i fin stil og vandt således bænken med 10kg. Bent kan således kalde sig verdensmester i m4 59kg. klassen med en total på 345kg. I dødløft startede Bent på 145kg,. som han løftede let. Pok åbnede på 130kg., som blev godkendt, der var dog ikke til meget mere i ham. Bent forsøgte så at sætte m4 verdensrekord med 163kg. men fik startet løftet helt forkert og måtte opgive løftet. Pok gik all out på 135kg. som skamtungt blev trukket helt uden brug af benene. Bent blev godt instrueret af Erik i hvorledes sidste forsøg skulle gribes an. Det hjalp og Bent løftede også vægten på de 163kg. men fik desværre løftet underkendt med dommerstemmerne 2-1. De 145kg. var dog nok til at vinde dødløft. Dag 3. Dagen startede som vanligt med morgenmad med resten af holdet. Vi havde besluttet os for at leje en bil for at bedre kunne komme rundt i Killeen og omegn. Området omkring stævnet minder mest om en rigtig stor landsby hvor der er langt mellem husene, fortove er der ikke rigtig nogle af så valget står mellem vejene eller markerne hvis man skal ud. Erik var så venlig at give os et lift ud til lufthavnen hvor jeg over nettet havde reserveret en bil. Det er for øvrigt til at betale sig fra, 1150dk for 6 dage med fuld tank. Bilen gav os mulighed for at købe lidt ind i Walmark, en fantastisk butik hvor man kan få alt hvad hjertet begære lidt ligesom Bilka bare større. Som det måske fremgår af billedet fejler størrelserne intet.

5 Dag 4. Under morgenmaden fortalte Bent en skræmmende, men sandfærdig historie om sin mor der er i 90erne og bor på plejehjem, fordi hun er dement. Hjemmet har en automatisk hoveddør, som åbner med voldsom stor fart. Bent påtalte dette overfor ledelsen, at nogle ville komme til skade var kun et spørgsmål om tid, sagde Bent. Han skulle desværre få ret, demens eller ej skal de gamle ud og nyde den friske luft. Personalet var ret sløset kommet til at stille den gamle dame henne ved hoveddøren, døren åbnede med en sådan voldsomhed at den slog hans mor omkuld med sådan en kraft at hun faldt og brækkede hoften. Hun blev efterfølgende opereret på sygehuset, desværre ikke ordenligt så der kom stafylokok bakterie i operationsområdet. Moren måtte således på briksen igen, denne gang med større held. En ulykke kommer sjældent alene, så derfor kunne den nu sengeliggende ældre dame hygge sig med lungebetændelse. Som en klog mand engang sagde, så kræver det et godt helbred at komme på sygehus. Vi havde besluttet os for at vi ville køre en lille tur på godt 250km. Til San Antonio. Byen er den mest besøgte i hele staten Texas og er særdeles kendt for sin River Walk et amerikansk Venedig bare meget smukkere. Byen har ligeledes spillet en vigtig rolle under borgerkrigen hvor fæstningen Alamo var skueplads for blodige slag. I dag er det en stor turrist attraktion med over 3millioner besøgende årligt. Byen er også hjemsted for F1 løb, idet det amerikanske granprix finder sted her. Inden vi kom til San Antonio valgte vi bogstavelig talt at gå under jorden, nærmere bestemt ca. 50 meter under overfladen. Natural Bridge Caverns bød på ubeskrivelig flotte drypsten, masser af vand, en hel del højdemeter. Vi nød i høj grad de 75minutters guidede tur igennem natures imponerende mesterværk. Dog var guidens monotome stemme så irriterende, både i toneleje og oktav, at man stille ønskede at en af de mægtige sten måtte forlade loftet for at gøre en ende denne kvindes misserable cocktail at lyd.

6 Vi kunne på ingen måde klage over vejret da vi efter 2½ times kørsel ramte San Antonio. Det blev hurtigt nødvendig af fylde væske på kroppen i den ekstreme varme. Heldigvis var der en Sub Way tæt på Alamo. Jeg bestilte en stor kold cola light på 40oz (ca. 1,2litter). Sulten var man vel også så bestilte en lille sandwichs på en fod (ca.30cm). Efter dette lille traktement tullede vi en god lang tur langs med San Antonio River, som på smukkeste vis snor sig igennem centrum i form som en hestesko. Langs floden ligger restauranter, pubber og butikker og medvirker til at skabe en hyggelig stemning. For enden af en afstikker til floden har man bygget et Mall. Ikke det største Mall i USA men beliggenheden er unik. Efter nu at have trasket i timevis besluttede vi at holde en lille pause inde på Hooters som befandt sig i stueetagen. Virkelig nydelig betjening, aldrig har jeg nyt så flot serveret cheese cake før. Den smagte nu for øvrigt fantastisk. Efter en lang dags oplevelser fandt vi atter den hvide Toyota og satte kursen de 2½time hjemover mod Killeen

7 Dag 5. Så blev det dagen hvor den sidste danske løfter Erik Rasmussen skulle på jagt efter metal til Danmark. Efter en god omgang smøring til de gamle led var Erik kampklar. Der var, som så ofte før, hård kamp om medaljerne så vi skulle på bedste vis forsøge at samle kg. til totalen. Erik åbner squatten på 260kg., som man vel knap kan kalde et 1.forsøg, da det nærmere lignede opvarmning. Vi øgede til 272,5kg., som Erik igen løftede overbevisende, dog var det svært at få stangen ud af gaflerne, og vi satte stangen et hul op til sidste forsøg. Der blev bestil 280kg. på stangen, dette var også max på dagen, og Erik fik fornøjelsen af at arbejde lidt med vægten., som blev godkendt 3-0. Dermed vandt Erik guld i squat, med 17,5kg. luft til nærmeste løfter. Så var det tid til bænkpres. Under opvarmningen kom vi til at kikke på den japanske løfters trøje, der virkede noget mistænk, da den var syet i området mellem skulder og triceps. Erik åbnede på lette 165kg., og vi bestilte 175kg. til 2. forsøg. Da japaneren går ind til sin åbner på 220kg., gør jeg teknisk controller opmærksom på trøjen. Han vil dog umildbart ikke skride til handling. Jeg gør efterfølgende juryen opmærksom på problemet med trøjen. Der bliver et mylder af vigtige personer omkring den japanske løfter. Konklusionen bliver, at den japanske løfter får lov at fortsætte i konkurrencen med den begrundelse, at trøjen angiveligt

8 skulle være custommade. Dette blev vi desværre nødsaget til at acceptere. Japaneren satte efterfølgende verdensrekord med 235kg. og vandt totalen med 745kg. Erik fik 175kg. på stangen til sit 2. forsøg, som han får godkendt, dog mangler der lidt overskud. Nu er Erik jo en løfter, der kan yde maksimalt, når det virkelig gælder. Jeg spændte buen hårdt og bestil 182,5kg., til sidste forsøg. Min mavefornemmelse sagde mig, at det var det magiske tal for en sølvmedalje. Erik fik justeret trøjen lidt, og gav den alt hvad han kunne under stangen. Det blev prompte belønnet, og Erik satte sig på sølvet i bænkpres. Så skulle der dødløftes. Tjekken havde meldt sin startvægt 30kg. ned, nu så det pludselig rigtig godt ud i totalen. Erik åbner på 225kg., som bliver godkendt. Det er svært for mig at se, hvor meget overskud Erik har. Jeg vælger 235kg. til 2.forsøg, Erik løfter dette løft med samme besvær som forgående løft. Jeg melder 245kg., til sidste forsøg. Motivationen for vægten var at skubbe tjekken helt væk fra kampen om 2. pladsen i totalen og i stedet komme ind i kampen om disciplinmedaljen. Det lykkedes heldigvis alt sammen, og Erik kvitterede efter en god peptalk med at fighte vægten op. Erik vinder således sølv i total med 707,5kg. Dansk m2 rekord. På billedet ses vores hotel i bagrunden. Forrest står et mindesmærke for de soldater der mistede livet i Koreakrigen Guld i squat med 280kg. m2 rekord Sølv i bænkpres med 182,5kg. dansk m2 rekord. Ikke mindst 9 godkendte løft, hvor man løfter sig ud internationalt. Rigtig godt gået hr. Rasmussen

9 Da den sportslige del af dette VM er overstået, besluttede vi os alle for at fejre den store succes ved at indtage aftensmaden på det meget berømte og præmierede Texas Roadhouse. Stedet er verdensberømt i Texas for de udsøgte steaks. Verdensmesteren i squat, valgte denne udsøgte tallerken som så smukt var dekoreret med et nydeligt stykke kvæg på små 600gram. Sølvvinderen i 52kg. klassen faldt pladask for denne sammensætning af proteiner, kulhydrater og fedt. Jeg selv stod selvfølgelig ikke tilbage for de andre og nød foruden hovedretten både foret og dessert

10 Epilog Det var så alt for dette års VM Master, som for vores danske deltagere må betegnes som en stor sportslig succes. Bent Hansen som bliver verdensmester i alle discipliner i m4 kategorien og kun en 1 hvid lampe fra at sætte verdensrekord. Eva Buxbom valgte at stille op i 52kg. klassen mod Suzanne Hartwig-Gary, som bare var i en klasse for sig. Eva forbedrede sin danske rekord i squat og vinder sølvet i squat, dødløft samt total, i stævnets hårdeste vægtklasse for kvinder. Erik Rasmussen 93 kg. klassen M2 fik klemt alle de kg. ud, som kroppen kunne give. I overlegen stil vinder guld i squat, sølv i bænk og total og undervejs sætter 3 danske m2 rekorder. De amerikanske værter er meget beviste omkring egne evner til at afvikle mesterskaber. Gaston udtrykte det således: Jeg vil til enhver tid skrive under på en stævnekontrakt, hvor Johnny Graham er meet director endda med lukkede øjne. Jeg vil dog for løfternes skyld dog håbe, at han vil ulejlige sig med at åbne øjnene og kikke på de oplagte mangler, der trods alt var: Der var ingen bindopruller, hvilket til et VM er tåbeligt, at der ikke stilles krav om. Der var ingen musik under stævnet, hvilket ikke giver den fedeste stemning. I opvarmningen manglede der låse, små skiver 2,5kg. 5kg. 10kg. samt 15kg. Uhørt til et VM. Plateauerne i opvarmningen var meget små, og pladerne på gulvet var glatte. Der var ikke vand nok sat frem til løfterne i opvarmningen (krav til arrangør). Der var ingen skærm / ur eller andet i opvarmningen, så man kunne følge med i, hvor langt gruppen på plateauet var. Der var ingen tilskuere i salen. Om det skyldes manglende reklame for stævnet, eller den entre som arrangørerne forlangte, ved jeg ikke. Stativet til hulhøjder i opvarmningen passede ikke til stævnestativet!!!!!!!!!!!! Stativerne i opvarmningen var af 4 forskellige typer (hjemmesvejst / hjemmesvejst / ER / Eleiko). Stævnet blev afviklet på et fladt gulv og ikke på en scene, hvilket gør det svært for tilskuerne at følge ordenligt med. Tak fordi i fulgte med i beretningen fra VM. Mange sportslige hilsner Jørgen Rasmussen

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA

Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Beretning VM 2014 Aurora, Colorado USA Den lange rejse mod Aurora begyndte i Billund luffhavn lørdag morgen, hvor størstedelen af den danske hold havde randevus. Vi fuldtes således sammen til Amsterdam

Læs mere

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland

Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Beretning fra EM i styrkeløft 5-9 maj 2015 Chemnitz, Tyskland Så blev det atter den tid på året, hvor Europas stærkeste løftere skulle sætte hinanden stævne. Denne gang er tyskerne arrangører og vi er

Læs mere

Logbog for Nick uge 1.

Logbog for Nick uge 1. Logbog for Nick uge 1. Malaga, Spanien Vi er søndag ankommet til det spanske med fly fra København. Velankommet i lufthavnen mødte vi allerede efter at have fået udleveret vores bagage den første sprogbarriere.

Læs mere

STARTISTEN. Årets afbrændere?

STARTISTEN. Årets afbrændere? STARTISTEN Årets afbrændere? NR. 66 / 2003 LEDER Et lille halvt år er gået, og du sidder med den sidste version af Startisten i hånden. Meget er sket siden sidste nummer. Der har været afholdt generalforsamling,

Læs mere

Farum KyoKushin Karate

Farum KyoKushin Karate Farum KyoKushin Karate Blad nr. 4 maj 2011 Læs om Senpai Martin side 10 Læs om Vinterlejr 2011 side 18 Se billeder fra fastelavn side 27 Læs om Shihan Fitkin side 36 2 3 Kort fra redaktionen Indhold Senpai

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

Karate-Lotte. Vinterroning HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK

Karate-Lotte. Vinterroning HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK KAJAKPOSTEN OKTOBER OKTOBER 03 HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK - At der er fælles træning for de, som gerne vil ro struktureret, hver søndag klokken 10.00, hvor vi mødes ved klubben. - At der er gratis svømning

Læs mere

2. årgang. nr. 4. Philip Hilm om bagsiden af medaljen. Philip fortæller om de mindre omtalte, negative aspekter ved at. være professionel pokerspiller

2. årgang. nr. 4. Philip Hilm om bagsiden af medaljen. Philip fortæller om de mindre omtalte, negative aspekter ved at. være professionel pokerspiller klør 5 DPU Dansk Poker Union Klør 5. November 2006. 2. årgang. nr. 4 Las Vegas reportage Morten Hammer var i Vegas til sommerens WSOP. Læs hans meget levende beskrivelse af byen og spillet. Side 11 Bestyrelsesberetning

Læs mere

Alaska, Lake Creek 2007

Alaska, Lake Creek 2007 Velkommen Årets højdepunkt står frem i fiskeren. Min egen tilfredsstillelse. Glæden endnu engang for døren. lille teori er at det ganske over den svære fangst der Turen til drømmenes land. enkelt handler

Læs mere

Maddes rejse! 26-27.12.08

Maddes rejse! 26-27.12.08 Maddes rejse! 26-27.12.08 Endelig kom den store rejsedag, hvor Pernille og jeg, skulle ned til de tre andre fra Olsen klanen!!! Vi besluttede os for, at hygge sammen i Skalleren, indtil vi skulle afsted.

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K KIBÆK Cykelmotion Harzen 2011 BÆ KI M OT ION K CY K EL Klubblad Juli 2011 Rundt i Trehøje Af Michael Christensen Lørdag den 30. april var der»rundt i Trehøje«og det første cykelløb i år for mit vedkommende.

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

TUR RUNDT I EUROPA 2013

TUR RUNDT I EUROPA 2013 TUR RUNDT I EUROPA 2013 Meget tidligt om morgenen den 27. august (midt om natten) var det tid at gå den lille tur fra Strandmøllevej til Netto ved Munkholmvej, for det var nemlig derfra, at bussen skulle

Læs mere

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Det lignede bare et helt normalt flygel Noveller skrevet af elever fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes

Læs mere

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel.

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. Dalkons Prinsesse Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse De andre kapitler skrives af: 6. a Højslev Skole, Skive kommune 6. b Højslev Skole, Skive kommune 6. a

Læs mere

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en Dag 1: De sidste dage op til afrejse er hektiske. De bærbare pc er går ned to dage før vi skal af sted og Jan knokler med både dem og hjemmesiden og sover næsten ikke i mange nætter. For mig betyder det

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Beskidy MTB trophy 2014

Beskidy MTB trophy 2014 Beskidy MTB trophy 2014 Hvad får voksne mennesker til at kører 28 timer i bil, leve af sukker geler, sove med ørerpropper på tremandsværelser og kører sig selv i hegnet fire dage i træk? Dette er beretningen

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do

Okinawa Goju-Ryu Karate-Do Okinawa Goju-Ryu Karate-Do N u m m e r 8 7 J u l i 2 0 1 1 God sommer... [ Af: H e n r i k L a r s e n S e n s e i En lille historie fra det virkelige liv En elev kommer en dag med et fantastisk forslag

Læs mere

Årsskrift. www.idraetsefterskolen.dk

Årsskrift. www.idraetsefterskolen.dk Årsskrift 2010 www.idraetsefterskolen.dk Indholdsfortegnelse Forord Tomas Terp Så er det igen på sin plads at få samlet gode oplevelser i skolens årsskrift. dagen før sidste skoledag 2010. Så mon ikke

Læs mere

Hvad blev der af ham?

Hvad blev der af ham? Hvad blev der af ham? Hvorfor kun gå én vej? En mand skal i dag både være den bløde familie far og den lidenskabelige elsker. Han skal turde sige til og fra efter sine egne behov og følelser. Med andre

Læs mere

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin

Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Kapitel 4 En hverdag med mus, orkideer og risvin Fra vores svalegang kan man høre floden bruse nede i dalen. Rismarkerne står nu i fuldt flor, og det er snart høsttid. Da vi ankom til Vietnam, var markerne

Læs mere

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI Unge fortæller om epilepsi En række unge med epilepsi skrev personlige beretninger til det virtuelle netværk, kronisk-ung.dk. Dansk Epilepsiforening har trukket sig ud af sitet,

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

30 dages Hverdagsoverskud

30 dages Hverdagsoverskud 30 dages Hverdagsoverskud Maj / juni 2014 Overskudsmentor Eva Beierholm Bendtsen www.livs-appetit.dk www.overskudsmentor.dk info@livs-appetit.dk / info@overskudsmentor.dk 4540330298 Overskudsmentor Eva

Læs mere