Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR"

Transkript

1 Kirkehilsen Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR KIM LARSEN MAIN HALL

2 The Danish Chamber of Commerce is the nucleus of the Danish business community in Hong Kong, with the purpose of identifying, examining and being the discussion forum for all business related matters impacting our members. These include but are not limited to economic, social and environmental issues. We facilitate networking within our own community and provide a link to the greater international community in Hong Kong, in an effort to expedite the exchange of relevant information and experience, hoping to make Hong Kong business life a little bit easier for all! We work actively to improve ties between Hong Kong and Denmark, both on a corporate and individual level, and are constantly networking with the Hong Kong Authorities in order to maintain an active presence for and when our members need a dialogue with the Government. By joining the DCC you will be supporting these efforts, while ensuring that the Danish spirit and uniqueness are being leveraged for all with an interest in promoting the Danish way, Danes and Danish companies. Danish Chamber of Commerce Hong Kong Tel: Website:

3 INDHOLD PRÆSTENS HJØRNE ARTIKLER Julebasaren Hvor er du på vej hen? Pigen med studenternelikkerne Jul på havet ARRANGEMENTER Juletræseftermiddag Kim larsen i main hall 7 14 POESI 20 En veloverstået Julebasar er ikke kun lig med penge i kirkekassen - veloverstået betyder også dansk hygge, julestemning og en masse frivillige hænder. Læs deres beretninger fra dagen Kim Larsen gæster Sømandskirken med en koncert i Main Hall. Læs mere om baggrunden for denne unikke optræden og om billetkøb inde i bladet Præst Hans Aage Koller Nielsen Direkte Telefax Mobil Jul på havet? Hvad gør Sømandskirken for at bringe julestemningen ombord blandt de mange, sejlende danskere, der skal tilbringe højtiden ude? Assistenter Maria-Louize Helbo Kent Tonsgaard Kirkerådsformand David Skov Organist Fanny Lai

4 Tak for året, der er gået Mennesker mødes og sød musik opstår. Denne gamle talemåde kan faktisk også dække indholdet af jule evangeliet og alle vores dejlige julesalmer og sange. Julen nærmer sig lige så stille, og dermed bringes vi langsomt dag for dag tættere på én af de største gåder i kristendommen: at Gud blev menneske. Et virkeligt menneske på ligefod og i talehøjde med os. Det betyder, at Gud giver sig til kende i denne verden som mennesket Jesus. Gud bliver født som et sårbart og skrøbeligt lille barn og giver os samtidig del i det, vi ellers betragter som himmelsk og guddommeligt: Tilgivelse, kærlighed og evigt liv. Sætningen Gud blev menneske er et paradoks. Det er modsætninger, der bliver holdt sammen og vedbliver at være modsætninger, indtil vi øjner ligheden i det lille barn. Specielt julesalmerne lever og får liv af de store modsætninger, der mødes og bliver til ét i det lille barn. Og det er i dette møde, at musikken opstår. En fattig jomfru sad i løn Og fødte Himlens kongesøn. Han lagdes i et krybberum Guds engle sang med fryd derom. I en anden salme af Grundtvig hedder det videre: Verden går i dit ledebån Dig dog svøbte en kvindehånd Du som har skabt styrer og alt blev dog på skød barnlille kaldt O, Gud ske lov. Livets modsætninger i sang Også Brorsons salme Mit hjerte altid vanker i Jesu føderum lever og får liv af de store modsætninger: Men ak, hvad skal jeg sige, når jeg vil tænke på, at Gud af Himmerige i stalden ligge må, at Himlens fryd og ære, det levende Guds Ord, skal så foragtet være på denne slemme jord! Hvi skulle herresale ej for dig prydet stå? Du havde at befale, hvad end du peged på! Hvi lod du dig ej svøbe i lyset som et bånd og jordens konger løbe at kysse på din hånd? Hvi lod du ej udspænde Modsætningerne er så store, at det er ubegribeligt, at de kan forenes i et enkelt lille menneske. Og det er denne ubegribelighed i mødet med det lille menneskebarn, der danner grundlag for musikken. Og ubegribeligheden og musikken danner også undren i os, idet det forunderlige budskab er, at vi som det lille barn i stalden også er Guds børn og har del i Guds forunderlige kærlighed og det evige liv. Og dermed er vi selv en del af og rummer derfor selv de store uforståelige modsætninger, som vi er vidner til i juleevangeliet. Ak, kom, jeg vil oplukke mit hjerte, sjæl og sind med tusind længselssukke, kom, Jesus, kom her ind! en himmel til dit telt og stjernefakler brænde, du store himmelhelt? Hvi lod sig ej til syne en mægtig englevagt, som dig i silkedyne så prægtig burde lagt? Nej, Jesus får sit leje i denne gode jul, hvor betlere de pleje at lægge sig i skjul. Det var og ej hans eget, det hø, hvori han lå, han havde ej så meget, han kunne ligge på.

5 » Gud bliver født som et sårbart og skrøbeligt lille barn og giver os samtidig del i det, vi ellers betragter som himmelsk og Det er ej fremmed bolig, du har den dyre købt, her skal du blive trolig i kærligheden svøbt. Mennesker mødes og sød musik opstår. Juleaften tager vi hinanden i hånden og går omkring træet og giver hver især vore stemmer til melodierne på de gamle julesalmer. I mødet med det lille menneskebarn, der bliver født i stalden og i mødet med vore medmennesker, opstår musikken. Vi er alle del af den (modsætningsfyldte og) forunderlige virkelighed, som englene synger om for hyrderne den første julenat. Med dette vil jeg ønske alle både til lands og til vands en rigtig glædelig jul og en stor tak for året, der snart er gået. HA Kommende gudstjenester Søndag d. 8. december kl. 14:00 er der Luciagudstjeneste med det helt store Luciaoptog. Er du her også julen over, holder kirken julegudstjeneste d. 24. kl. 14:00 efterfulgt af en kop kaffe og lidt julegodter. På side syv kan du læse mere om Luciagudstjenesten og den efterfølgende Juletræseftermiddag for børn. Den første traditionelle gudstjeneste i Kwai Chung med efterfølgende kirkefrokost finder sted søndag d. 5. januar kl. 11:00, tilmelding skal ske til senest d. 3. januar. Derudover er der konfirmandindskrivning for årets konfirmander til en særlig gudstjeneste søndag d. 26. januar kl. 11:00.

6 Visiting Denmark? Kongebrohuset B&B Kongebrovej Sorø Denmark telephone:

7 Juletræseftermiddag - kom og mød Julemanden Juletræseftermiddagen er en god dag for både familien, børn, voksne og barnlige sjæle, der stadig sætter pris på julens goder. Traditionen tro holder vi d. 2. søndag i december Juletræseftermiddag i Main Hall. Dagen begynder kl. 14:00 med en børnevenlig julegudstjeneste med luciaoptog. Herefter går det løs i Main Hall med forskellige kreative boder, hvor børn og voksne kan lave juledekorationer, klippe/klistre eller arbejde med perler. Der er også et legehjørne, hvor det er muligt at slappe af. Senere på dagen kommer julemanden forbi med gaver til alle børnene, og vi danser om det store juletræ, der fylder helt fra gulv til loft. Det koster 50HKD pr. barn at deltage, som samtidig dækker gaven fra julemanden og ikke mindst julemandens lange transport fra Grønland og helt til Hong Kong. Hvis du gerne vil deltage, skal du sende en mail til med dit barn eller børns navn og alder. Hvis du har lyst til at bage en kage til dagen eller hjælpe til i en af boderne, hører vi også meget gerne fra dig.

8 St ilh ed fø rs to rm en Julebasaren Å rets store julebasar var traditionen tro fyldt med julestemning - både blandt de handlende, men så sandelig også blandt de mange frivillige. På de følgende sider har vi og andre set tilbage på den store dag ENDNU EN GOD BASAR kom op at stå og er nu atter pakket sammen. Mange ser frem til basardagen, der for de flestes vedkommende er indbegrebet af en hyggelig dag i danskhedens navn. Men basaren opleves altid forskelligt alt efter, hvor man befinder sig på dagen. Nogen kommer med venner og familie, shopper lidt danske varer og nyder derefter smørrebrød, snaps og kolde øl ude ved poolen. Andre knokler løs i boderne, baren, oppe i julelandet og delikatessen, mens andre igen står i køkkenet, hvor der smøres og pyntes dansk smørrebrød på professionel vis. Sådan ser den samme dag fuldstændig forskellig ud alt efter, hvor man befinder sig. For mit eget vedkommende foregik min første basar i juleboden nede i Main Hall. Herfra havde jeg et fint udsyn over alle boderne og kunne på den måde se, hvordan den store flok samlede sig ved Skagen boden. Jeg hørte også, da Ned Kellys CC Jazzmen gik på scenen, jeg duftede pølserne fra hotdogboden, og jeg kunne akkurat følge med i, hvad der foregik i børnetombolaen, som stødt svandt ind og blev tømt for gevinster.

9 Å r e t s d a n s k e b e g i v e n h e d Dette år stod jeg så i entréen hele dagen og havde et helt andet billede af basaren. Jeg nåede aldrig at opleve den fyldte stemning i Main Hall eller følge med i, hvordan boderne bevægede sig i løbet af dagen. Tilgengæld var det fantastisk at få mulighed for at hilse på alle, der skulle ind til basaren, og det synes jeg var en god måde at være med til dagen på. Det var sjovt at se, hvor mange nationaliteter, der egentlig kommer igennem til vores basar på sådan en dag. Og det var tydeligt ude i entréen at mærke, hvordan folk glædede sig til at komme ind og mange af dem vidste præcis, hvad de gik efter. I kirken går vi altid efter at lave en god og hyggelig basar hvert år. En basar, der både er til glæde for de mange besøgende, men ikke mindst for de mange frivillige, der trækker en fridag ud af kalenderen. Det skal gerne glide og fungere med god stemning i løbet af de syv timer, vi holder åbent, og derefter skal det gerne gå nemt og tjept med nedpakningen, så vi kan slappe af med alle dem, der gav en hjælpende hånd, når fustagerne tømmes og det sidste smørrebrød spises. Selvom vi lige har pakket sammen, glæder vi os faktisk allerede lidt til basaren Det er altså en dejlig dag! ML Nye tiltag og lidt fakta om årets basar Tiltag Delikatessen var i år flyttet ind i China Coast Bar, hvilket skabte betydeligt mere plads til både varer og de handlende. Juleboden og Juleland blev slået sammen til et stort Juleland. Det skabte en smule forvirring, at der var faste priser på noget julepynt. For første gang afprøvede vi, at man i entréen fik et armbånd på ved indgangen. I forhold til det tidligere stempel, gled trafikken lettere, da de besøgende ikke behøvede stoppe op og vise stemplet. Facts 954 betalende gæster besøgte basaren i år. Dertil kommer en stor mængde af børn og de frivillige. 91 frivillige hjalp til på selve dagen med at få basaren til at køre. Derudover hjalp nogle også fredag og torsdag. Restauranten var rykket tilbage til poolområdet, så folk kunne nyde både smørrebrød og snaps i det fri.

10 J u l e b a s a r e n B asaren Matt, Tinne og Ann i årets Hotdogbod gør klar til at servere et Nisseben i kano med hele pisset til en af de mange besøgende. M ed et normalt ikkeeksisterende julehumør, fik jeg noget af en åbenbaring fredag d. 15 november, da den indledende runde til årets julebasar så småt begyndte. opleves forskelligt alt efter, hvor man er på dagen. Nogen ved, hvad det handler om, andre er helt nye ud i basarens herligheder. Vi har bedt to frivillige, der var med for første gang, om at tegne et stemningsbillede af deres oplevelse Jeg var på besøg hos min veninde Tinne, og hun havde forberedt mig på, at vi skulle til julebasar, og være med til forberedelserne. Efter et hurtigt glimt af Juleland (Vogel-land), tænkte jeg bare: F*** en masse julebras, det er der da ingen, der gider at købe, men pludselig stod jeg selv med noget af det i hånden og var PÅ SOM ET LÅG!

11 Å r e t s d a n s k e b e g i v e n h e d Nå, men slikboden stillede jo ikke sig selv op, så det fik vi fikset, og så gik turen ellers til køkkenet, hvor den stod på ægpilleri og noget med en masse løg. Løgene skulle bruges til pølseboden, hvor jeg stod sammen med Tinne og Matt. Det var super sjovt og helt kanon at se den begejstring folk fik i øjnene over et nisseben i kano med hele pisset. Dagen igennem mødte jeg kun glade mennesker, og jeg synes, det er fantastisk, at I kan stable sådan et arrangement på benene - selvfølgelig med hjælp fra en masse søde mennesker og de flotte donationer, der er med til at bære projektet. Men altså jeg er nu hjemme i kolde DK igen og ser tilbage på nogle fede dage i kirkens tjeneste - har KÆMPE optur over at have været med. Sidst men ikke mindst - TIL- LYKKE med det flotte resultat. WUP WUP og god jul til jer derude. Ann E fter 8 måneder i Hong Kong, skulle jeg til min første julebazar. En dag jeg havde hørt meget om fra andre danskere herude. Jeg havde meldt mig til mængden af frivillige medhjælpere, og fortrød det bestemt ikke. Skulle stå i Juleland og sælge alverdens julepynt på den gode gamle bazar-/ markedsmåde. Man handler om tingene, giver lidt rabatter, hvis der bliver købt store mængder og i det hele taget, blev der bare handlet igennem. For mig var den største overraskelse, at der kom så mange forskellige nationaliteter. Der var folk fra hele Skandinavien, England, Frankrig men også mange lokale fra Hong Kong var forbi i løbet af dagen. Alle disse mennesker, havde jeg på fornemmelsen, havde været til Julemarked i de sidste mange år. Det var blevet en hel tradition for disse familier. De skulle bare til det danske julemarked og købe julepynt, mad og ikke mindst måske et par Skagen ure. En meget populær bod kunne jeg se. Men en super dag, og en god måde at være sammen med en masse nye mennesker, som alle var sammen om det samme formål; at samle så mange penge ind som muligt. At der kunne blive samlet så mange penge ind, som der blev, viser også hvor mange, der støtter op omkring dette arrangement. Det var virkelig en overraskelse for mig, at der var så mange mennesker, og at der kunne blive samlet så mange penge sammen på én dag. En god dag, som blev sluttet af med en masse godt smørrebrød og lidt øl og snaps til de mange hjælpere. En perfekt måde af slutte dagen af på, da man der også fik muligheden for at snakke med de mange hjælpere, høre om deres dag på julemarkedet og ikke mindst deres liv i Hong Kong. En god dag med arbejde, socialt samvær med gode mennesker og en lille fest - Så er der ikke brug for meget mere! Ses næste år. Martin Alstrup

12 Hvad venter du på? I en af julefortællingerne fra Biblen fortælles det, at en engel kom ned til hyrderne på marken og sagde frygt ikke, for nu var en frelser født dem. De får et tegn til, hvordan de kan finde frem til barnet og går derefter i gang med at lede efter deres frelser. Men hvad gør vi, når vi leder? Den tid vi går ind i nu kaldes adventstiden det betyder ventetiden, og der er nok ikke nogen af os, der er i tvivl om, hvad det er, vi venter på. Spørger man børnene siger de nok gaverne, spørger man de voksne, er det måske snarere familiehyggen og samværet, men alle venter vi i adventstiden på kulminationen af december måned: juleaften d. 24. Nogen udfylder ventetiden med forskellige traditioner: kalendergaver, kalenderlys, julekalender, kagebagning og konfekttrilning, altsammen små ritualer der peger frem mod det vi venter på og leder efter: juleaften og juleglæden. Men den sande juleglæde består jo egentlig ikke kun i selve juleaftensfejringen. Den sande juleglæde består i at få hver dag til at have et glimt af glæden. På samme måde som vores almindelige hverdag, uanset hvilken måned kalenderen skriver, også bør bestå i at være til stede i nuet og skabe glæde i det øjeblik, hvor man er, fremfor at bruge tiden på at planlægge sig frem til hvornår glæden og de gode ting skal indfinde sig. Den lukkede dør Selvfølgelig opstår der også situationer i livet, hvor vi slet ikke ved, hvad det er vi venter på selvom tiden går. Men hele livet igennem leder vi efter noget, store som små ting, bevidst eller ubevidst. Nogen leder efter sig selv andre efter en at være sammen med, nogen leder efter en mening med livets gang, nogen leder efter noget at lave eller efter muligheden for ikke at lave noget. Vi leder efter de mål vi sætter os og forfølger i troen på, at vi kan opnå dem. Men hvad sker der med os, når vi søger men ikke finder. Når vi står ved, hvad der føles som en blindgyde i livet hvordan kommer vi videre derfra? Er det muligt at vende om, at starte forfra og gøre det hele om? Det er det ikke altid, for alt hvad vi gennemgår i livet, ethvert valg vi træffer om, hvilken vej vi vil gå, vil være med til at forme os og gøre os til dem vi er, og det kan vi ikke viske væk og gøre betydningsløst, men vi kan tage det med os, tage det til os og måske lære af det, så vi lettere kan finde den rette vej en anden gang, eller vide hvad vi skal gøre,» når vi træder forkert. Vi leder efter de mål vi sætter os og forfølger i troen på, at vi kan opnå dem. Men hvis ikke vi kan vende om og starte forfra, må der vel bag enhver blindgyde alligevel være en skjult sti, som kan føre os videre. Der er jo et gammelt ordsprog, der siger, at når Gud lukker en dør, åbner han et vindue et andet sted. Når man står foran den lukkede dør, men næsen klemt mod det kolde træ og nøglen ude af syne, kan det være svært at fokusere på at finde det vindue. Slaget fra den lukkede dør kan såre os så dybt, at vi ikke mærker det nye friske pust, fra det åbne vindue. Men vi er alligevel nødt til at forsøge at finde det vi er nødt til at søge efter det. Med de samme ord som englen gav hyrderne; frygt ikke Frygt ikke at stå ansigt til ansigt med en vej der ender, frygt er ikke at turde betræde en ukendt vej. Frygt ikke, for en frelser blev født, for at vise os, at livet er værd at leve selv når det føles som en lukket labyrint.

13 Det kan godt være vi farer vild mere end én gang, eller at vi møder mere end én lukket dør. Men ingen lukket dør er lig med en afslutning, den er blot et vendepunkt. Stedet hvor vi stopper op for at søge videre mod fremtidens åbne vindue og glæderne, oplevelserne og erfaringerne bag det. Nogle gange handler det jo også om at give slip på håndtaget, når døren er lukket. Acceptere, at det man søgte ikke kunne findes - eller at det i hvert fald skulle findes af en anden. Det mindste kan blive stort Der vil altid komme et tidspunkt i vores liv, hvor vi føler, at vi ikke kan komme videre. Hvor vi går i stå ved den lukkede dør. Det er ikke så vigtigt, hvad det er, der gør, at vi bremses - af og til kan det være, vi slet ikke ved, hvorfor fremgang synes umulig. Det vigtige er, hvordan vi kommer videre. Hyrderne fandt det største i det mindste de fandt frelseren i en baby. Jeg synes der er en dejlig symbolik i det faktum, at frelseren kommer til verden som en baby. Som en lille nyfødt, der ikke kan klare sig alene, men som netop er afhængig af, at der en nogen, der viser ham omsorg og kærlighed for, at han kan komme videre. Der er en særlig afhængighed, der gør, at for at vi kan få glæde af frelserens komme, må vi også sørge for, at han vokser op, som en hver anden baby, der vokser op til et selvstændigt individ. Dette er nemlig essensen af, hvad vi har brug for, for at komme videre, når vejen synes blind. Vi har brug for den samme omsorg, der holder en baby i live. Brug for denne opmærksomhed fra andre mennesker, da det er den, der holder os i live. Vi søger andres accept, for uden den har vi ingen funktion. Det er den magt vi har over andres liv og den skal vi tage alvorlig ved at tage hinanden alvorligt. Så selvom vi er i adventstiden slet ikke kan lade være med at vente på noget helt bestemt, kan det være sundt nok at stoppe op og tænke på, hvordan man netop i dag kan få et lille glimt af den glæde, vi venter på til at være aktuel og nærværende lige nu. Frygt ikke, for livet og verden er fyldt med store glæder lige rundt om hjørnet. Og gennem de næste og sidste dage af dette år, kan det være fint at se frem mod dem og ikke mindst, når planerne for det nye år skal lægges så tænke glæde med ind i hver dag, der skal gå af ML

14 Når stykker af Danmark I kirken forsøger vi at være et socialt og kulturelt samlingspunkt for danskere i Hong Kong. Denne ambition smelter på smukkeste vis sammen, når vi til marts kan præsentere Kim Larsen koncert i Main Hall Mange steder i verden beriges danskere i udlandet ofte af danske kunstnere, der enten lægger vejen forbi for at give koncert, holde foredrag, fremvise sin nyeste film eller læse op af en bog. Men i Hong Kong er det kulturelle niveau ikke nær så højt som det er i metropoler som eksempelvis New York og London, der foruden at være kendt for deres scenekunst også har en større og mere stabil danskerkoloni. Så når vi i kirken inden for et halvt år kan præsentere intet mindre end to danske musikere til intimkoncerter, synes vi faktisk, det er ret stort. At få et lille stykke af Danmark forærende på den måde er en alletiders julegave. Kim Larsen til Kina Til marts kommer Danmarks nationalskjald Kim Larsen til både Hong Kong, Beijing og Shanghai. I kraft af Kim Larsens store indflydelse på den danske kultur, skaber han som musiker et socialt bånd, der rækker ud over danskernes forskelligheder. I kirken er vi derfor stolte af at kunne præsentere en musiker, der om nogen har samlet danskerne over flere generationer. Foto Morten Rygaard

15 kommer til Hong Kong De tre koncerter skal være med til at booste det kirkeprojekt, Maria står i spidsen for i Kina. Håbet er på længere sigt, at kirkerne i Shanghai og i Beijing kan blive ligeså rørige som den, vi kender i Hong Kong. Kim Larsen er en efterspurgt musiker i Danmark og Europa, og med en karriere der strækker sig over et halvt århundrede, er der nok af sange og minder i baggagen for de fleste. Det hører til sjældenhederne, at han spiller koncert bare Larsen og guitaren, men lørdag d. 8. marts får du muligheden for at opleve ham spille i Main Hall. Der er et begrænset antal billetter i salg til dette unikke event, og forsalget begynder med denne udgivelse af Kirkehilsen. Billetterne koster 500HKD og bestilles og afhentes efter aftale med Maria & Kent på Nytår med Bryan Rice Men allerede inden dette år slutter har du mulighed for at komme til intimkoncert med en anden dansker, når Bryan Rice gæster Main Hall lørdag d. 28. december kl. 20:00. Dette bliver en hyggelig intimkoncert med piano, stearinlys og hjemmelavet kransekage for at fejre nytårets komme. Bryan Rice har slået sit navn fast i både Danmark, Europa og endda Asien med sin følsomme pop og klangfulde stemme. Han har stået bag hittet No Promises til soundtracket fra filmen Nynne og har deltaget ved det danske Melodi Grand Prix. Billetter er stadig til salg for 150 HKD via Kent & Maria på

16 Pigen med studenternelikkerne Der er langt fra det jyske Kibæk til Tierra Verde i Tsing Yi. Alligevel formår Tinne Nørum at holde liv i nostalgien. Bor der mon flere mennesker i Tierre Verdes tårne end i hele Kibæk og Herning tilsammen? Det matematiske spørgsmål bliver stillet på en solrig novemberdag, da Maria og jeg i selskab med det nye kirkerådsmedlem, Tinne Nørum, står ved vandet og kigger op mod det store lejlighedskompleks. Vi når aldrig frem til et egentlig svar, men slentrer i stedet videre forbi de mange fiskere og løbere, der flittigt benytter den brede løbesti, der er lagt langs vandkanten. Vi har inviteret Tinne ud i forbindelse med vores nye artikelserie Vis mig dit Hong Kong, hvor fokus er et alternativt syn på og brug af storbyen. I kirken kender vi Tinne, som en pige, der kender Hong Kong; det gælder gadenavne, små detailforhandlere, gemte restauranter eller det nærmeste posthus. I dag skal vi dog ikke ud at spise, for Tinne har noget andet i tankerne; vi skal på det lokale wetmarket - ikke for at købe kød eller grøntsager, men for at købe blomster. Nostalgi og Havaje Blomster har altid haft en speciel betydning for Tinne. Fra barnsben har hun oplevet sin families engagement for havearbejdet, og foruden at have arvet familiens grønne fingre, har hun selv været medejer af en kolonihave: - Vi var et par stykker, der havde en fælles kolonihave, dengang jeg boede i Herning. Det var et behageligt sted at være, og vi døbte den meget passende Havaje, siger den grinende, jyske pige, der for fem år siden besluttede at bytte den danske natur ud med storbylivet i Hong Kong. Til hverdag arbejder hun som Logistic Manager hos danske A- tex, og der er hverken tid eller plads til kolonihave længere. De grønne fingre har hun dog svært ved helt at slippe, og i Tinnes lejlighed er der derfor oftest friske blomster - men det skal helst være en helt bestemt slags: - Jeg har altid friske studenternelikker, for de blomstrede i min mormors have, forklarer hun og fortæller videre, at hun efterhånden er så kendt hos wetmarkedets blomsterhandler, at hun ikke længere behøver spørge efter studenternelikkerne - så snart Tinnes ansigt dukker op bag floramængden, binder den kinesiske forhandler straks en buket af de lilla blomster. At kende sit lokalsamfund Efter at have købt studenternelikker, går vi omkring på det lille marked. Tinne falder hurtigt i snak med de lokale, og snart står vi alle med mandariner i hænderne, og Tinne bliver tilbudt en kumquat at tygge på. For Tinne har det stor betydning, at hun kender sit lokalsamfund, og hun holder af den positivitet, der omgiver hele markedet. - Det her er hyggeligt, siger hun konkluderende og peger rundt, hvor det myldrer med voksne og børn, der forhandler om priser på alt fra gulvklude til akvariefisk. Man kunne fristes til at tro, at det Tinne har altid friske studenternelikker stående fremme - her er hun hos sin lokale blomsterforhandler.

17 Tinne Nørum foran Tierra Verde i Tsing Yi. Fra løbestien ved vandet, nyder hun udsigten over både vand, bjerge og storby. er opvæksten i Kibæk, der får det lille selvom Tinne har boet her i snart fem denne nysgerrighed blandt andet lokalsamfund til at fremstå som noget år, har hverken arbejde eller ferie skaffet hende friske studenternelikker særligt i Tinnes øjne, men faktisk har bragt hende til de destinationer, hun året rundt. hun et meget ambivalent forhold til går og drømmer om: lige netop lokalsamfundet - det kan jo blive for lokalt: KT - Jeg har altid drømt om USA og Australien. Det er nogle desti- - Dengang jeg besluttede mig for nationer, som, jeg synes, har meget at at rejse fra Danmark, handlede det byde på.» også om at komme til et sted, hvor jeg Det gode ved Hong Kong er, at man kan have forskellige vennekredser; arbejde, fodbold, danskere og så videre. Derhjemme flød det mere sammen ikke kendte nogen. Det gode ved Hong Kong er, at man kan have forskellige fodbold, vennekredser; danskere og så arbejde, videre. Derhjemme flød det mere sammen, VIS MIG DIT HONG KONG Drømmene kan meget snart blive idet alle vidste, hvem man var, til virkelighed, fortæller hun videre, ligegyldigt om man startede op på Tinne går nemlig og planlægger en noget helt nyt. Hvad bringer fremtiden? tur til San Francisco til sommer, og mon ikke, der også bliver tid til Australien en dag? I kirken er vi ikke Mange af de danskere, der er bosat i i tvivl, for Tinne Nørum er styret af Hong Kong, har af forskellige årsager en nysgerrighed ud over det været vidt omkring på kloden. Men sædvanlige - og her i Hong Kong har Måske har du også et helt bestemt sted i Hong Kong, der gør hverdagen til noget helt særligt? I Kirkehilsen arbejder vi med artikelserien Vis mig dit Hong Kong, hvor vi sætter fokus på den enkelte danskeres unikke brug af Hong Kong. Har du et sted, som du synes, andre skal høre om, så kontakt os endelig.

18 J ulen står for døren alle steder. Der er ingen forskel om man er til vands eller til lands, julen falder som vi kender den. Mens mange i Hong Kong flyver hjem til jul, må mange søfolk holde jul på arbejdet; ombord på skibet. FOLK i kolonien og dem vi skyper og skriver med derhjemme, spørger os ofte, hvad det vil sige, at vi er en sømandskirke. Sammenligner man med Danmark, kan det også være svært at forestille sig, hvad det vil sige. I Danmark er man jo vant til at have sin faste menighed, der bor i sognet og hele tiden er lige i nærheden. Det har vi også herude, det er dem, der bor i kolonien. Men derudover består vores arbejde også i at besøge de skibe, der lægger til i Hong Kong under dansk flag. Udover aviser og muligheden for at få en snak med nogle andre, end de besætningsmedlemmer man går op og ned af hver dag, tilbyder vi gerne søfolkene et lift væk fra havnen, hvis de har tid og selv vil på opdagelse i byen. Mange af søfolkene har kommet til Hong Kong gennem årtier og kender nok byen bedre end, vi gør. Alsidige opgaver Men samtidig fungerer sømandskirken også som en lille shoppingsportal. Hvis skibene har brug for indkøb inden de kommer til Hong Kong, så kan kirken være behjælpelig. Hong Kong er ofte en travl havn, og det sker ofte, at der ikke er mulighed

19 for at nå i land. Gennem tiden har vi således været på jagt rundt i byen efter mange sjove ting for at opfylde skibenes ønsker. Og når så julen kommer, bliver december måned også den travleste på søen, for her vil man naturligvis også gerne på alle måder mærke, at det er jul. Sammenskudgilde Det er ikke længere sådan, at fordi man sejler med dansk flag, er besætningen dansk. Langt de fleste skibe består af en blanding af filippinere, indere, østeuropæere og så et par danskere. Men det er dog dansk jul der holdes ombord, og man gør noget for at hygge om besætningen. Således køber vi ofte i løbet af november og december en masse små gaver til julebingo, julegaver fra skibsklubben og ikke mindst mandelgaver til ris a la manden. Derudover får vi ofte store bestillinger på slik, chokolade og julegodter, og de kære kinesere i supermarkederne kigger altid så forundret, når vi kommer trillende med to indkøbsvogne, der bugner af søde sager. Det er også muligt for skibene at bestille et juletræ ombord her fra os i Hong Kong, og det er der også flere, der benytter sig af. Så det er godt vi har en bil med plads til lidt af hvert. Så hvad det vil sige at være en sømandskirke, det opleves måske allerstærkest i december. I hvert fald vil vi herfra Hong Kong gøre alt, hvad vi kan for at bringe den danske julestemning ombord. God jul og godt nytår til alle folk på søen! ML

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen.

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. 1 Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14, 1. tekstrække. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Glade jul dejlige jul

Glade jul dejlige jul Dejlig er den himmelblå både på den gammelkendte melodi, og så også den dejlige vi lige hørte.. Himmelblå- Så var der også Kære Susan med de himmelblå tillykke Englene og Fanden det kvaj, de står ved hver

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!

Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag! Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 24. december 2014 Kirkedag: Juleaften/A Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: SK & LL: 94 * 119 * 120 * 104 * 121 Koen gumler på sit hø, æslet holder sin skingre skryden

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme Natur og livsglæde At høre hjemme For nogle år siden blev jeg præst på Østerbro i København, og bosat i en lejlighed lige rundt om hjørnet fra Kirken. Fra mine vinduer kunne jeg ikke se så meget som et

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar 712 Vær velkommen 397 Trods længsels smerte 125 Mit hjerte altid vanker 108 Lovet være du, Jesus Krist Denne hellige lektie skrives i femte Mosebog, 6,1-12.

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

4. Forebyggelse af social isolation

4. Forebyggelse af social isolation 4. Forebyggelse af social isolation Tilværelsen på skibe kan være præget af monotoni, få rekreationsmuligheder, lang tids adskillelse fra familien, afgrænsede fysiske rammer og begrænsede sociale kontakter.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste.

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 19. april 2015 kl. 10.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. Salmer. DDS 331 Uberørt af byens travlhed.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen?

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Julesøndag 2013 Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Dette hellige evangelium skrives af evangelisten Matthæus: Da de vise mænd var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14.

Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14. 1 Grindsted Kirke. Tirsdag d. 24. december 2013 kl. 15.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer nu til julefest.

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Prædiken tl 3. søndag efer trinitats, Jægersborg kirke 2013. Salmer: 736 678 302 // 507 492 v.1 & 6 498 v.4-6

Prædiken tl 3. søndag efer trinitats, Jægersborg kirke 2013. Salmer: 736 678 302 // 507 492 v.1 & 6 498 v.4-6 Prædiken tl 3. søndag efer trinitats, Jægersborg kirke 2013 Salmer: 736 678 302 // 507 492 v.1 & 6 498 v.4-6 Jeg beder for dem, der ikke er lys i mere, dem uden længselserindring og kraf. Jeg beder for

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 9/6-2013 kl. 11.00 2. søndag efter Trinitatis Tema: Lignelsen om det store festmåltid Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 753

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. 04-01-2015 side 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. Menneskehedens åndehul. Det sted hvor Jesus blev født var et hul i jorden. Et sted uden for den lille by Betlehem, i en

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Vanløse Frikirke 1. LÆS OM: Store rengøringsdag Hilsen fra volontøren Rådets tanker Julemarked Jul Gæstetaler Gospelkoncert

Vanløse Frikirke 1. LÆS OM: Store rengøringsdag Hilsen fra volontøren Rådets tanker Julemarked Jul Gæstetaler Gospelkoncert LÆS OM: Store rengøringsdag Hilsen fra volontøren Rådets tanker Julemarked Jul Gæstetaler Gospelkoncert www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad november-december 2014 Vanløse Frikirke 1 Dit kirkeblad Velkommen

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Jonastegnet Vi begynder med fortællingen om Jonas. Jonas i hvalfiskens bug. Det er en af de mærkeligste fortællinger i det gamle testamente. Der er et præg af eventyr over fortællingen: hvalfisken dukker

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014 PARK NYT Vinter 2014 SKOLEPARKERNE Indhold i dette nr.: Juletræstænding 1. december side 2 Nyt fra bestyrelsen side 3 Skoleparkens Fritidsklub side 6 Julespisning 29. november side 10 Juletræsfest 30.

Læs mere

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent 74, Vær velkommen 78, 1-5, Blomstre som en rosengård 85, Op, Zion, at oplukke Prædiken m.m. 87, Det første lys 439, 2 Nadververs: 83, 1-2, Glæd dig Zion 78, 6-7,

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

15 RITUALER SMÅ OG STORE

15 RITUALER SMÅ OG STORE 102 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 15 RITUALER SMÅ OG STORE En måde at opretholde følelsesmæssige bånd til den døde er at gennemføre ritualer store som små. Sorg rummer stor kreativitet

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 I det gamle testamente finder vi den store beretning om de to brødre tvillingerne Jakob og Esau. Allerede tidligt i fortællinger om de

Læs mere

December 2014 Niveau B

December 2014 Niveau B December 2014 Niveau B Navn: Klasse: 1 Sætninger Skriv en sætning der passer til hvert billede. Husk at starte med stort bogstav og slutte med punktum. 2 Synonymer Ord med næsten samme betydning hedder

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 EFTERNYT NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 Så kommer der endnu et lille nyhedsbrev om tiden fremover. Vær specielt opmærksom på, at vi har indlagt endnu en gymnastikopvisning og

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering Vi skræddersyr firmafester, events og teambuildingforløb til dine behov. Du og din virksomhed kan vælge alt fra arrangementer af nogle timers varighed til længerevarende engagementer. Vi har plads fra

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her...

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Nyhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... yhedsbrev December - Januar - Februar 2013 yhedbrevet bliver digitalt, vi har taget en masse mærker, og de store har være på kursus - læs mere her... FDF SÆSLV Kalender 25.-27. januar: Væbner- og seniorvæbnerweekend

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

CD / MC / DVD / Single / LP. ialt 297 Udgivelser:

CD / MC / DVD / Single / LP. ialt 297 Udgivelser: CD / MC / DVD / Single / LP. ialt 297 Udgivelser: Udgivelser med Solveig og Richard 1971-1978 Single Plader: 1.Single: Den lille lysegrønne sang / Vi har så ondt i ho`det 2.Single: Mini grand prix / Sig

Læs mere

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter.

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter. Måne og sol 1 Måne og sol, vand, luft og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans, 2. Jesus, Guds søn levede her og døde for os, lever i dag, ja, han er her, ja, han er her,

Læs mere