Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkehilsen. Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR"

Transkript

1 Kirkehilsen Hong Kong December 2013 BILLEDER AF EN JULEBASAR KIM LARSEN MAIN HALL

2 The Danish Chamber of Commerce is the nucleus of the Danish business community in Hong Kong, with the purpose of identifying, examining and being the discussion forum for all business related matters impacting our members. These include but are not limited to economic, social and environmental issues. We facilitate networking within our own community and provide a link to the greater international community in Hong Kong, in an effort to expedite the exchange of relevant information and experience, hoping to make Hong Kong business life a little bit easier for all! We work actively to improve ties between Hong Kong and Denmark, both on a corporate and individual level, and are constantly networking with the Hong Kong Authorities in order to maintain an active presence for and when our members need a dialogue with the Government. By joining the DCC you will be supporting these efforts, while ensuring that the Danish spirit and uniqueness are being leveraged for all with an interest in promoting the Danish way, Danes and Danish companies. Danish Chamber of Commerce Hong Kong Tel: Website:

3 INDHOLD PRÆSTENS HJØRNE ARTIKLER Julebasaren Hvor er du på vej hen? Pigen med studenternelikkerne Jul på havet ARRANGEMENTER Juletræseftermiddag Kim larsen i main hall 7 14 POESI 20 En veloverstået Julebasar er ikke kun lig med penge i kirkekassen - veloverstået betyder også dansk hygge, julestemning og en masse frivillige hænder. Læs deres beretninger fra dagen Kim Larsen gæster Sømandskirken med en koncert i Main Hall. Læs mere om baggrunden for denne unikke optræden og om billetkøb inde i bladet Præst Hans Aage Koller Nielsen Direkte Telefax Mobil Jul på havet? Hvad gør Sømandskirken for at bringe julestemningen ombord blandt de mange, sejlende danskere, der skal tilbringe højtiden ude? Assistenter Maria-Louize Helbo Kent Tonsgaard Kirkerådsformand David Skov Organist Fanny Lai

4 Tak for året, der er gået Mennesker mødes og sød musik opstår. Denne gamle talemåde kan faktisk også dække indholdet af jule evangeliet og alle vores dejlige julesalmer og sange. Julen nærmer sig lige så stille, og dermed bringes vi langsomt dag for dag tættere på én af de største gåder i kristendommen: at Gud blev menneske. Et virkeligt menneske på ligefod og i talehøjde med os. Det betyder, at Gud giver sig til kende i denne verden som mennesket Jesus. Gud bliver født som et sårbart og skrøbeligt lille barn og giver os samtidig del i det, vi ellers betragter som himmelsk og guddommeligt: Tilgivelse, kærlighed og evigt liv. Sætningen Gud blev menneske er et paradoks. Det er modsætninger, der bliver holdt sammen og vedbliver at være modsætninger, indtil vi øjner ligheden i det lille barn. Specielt julesalmerne lever og får liv af de store modsætninger, der mødes og bliver til ét i det lille barn. Og det er i dette møde, at musikken opstår. En fattig jomfru sad i løn Og fødte Himlens kongesøn. Han lagdes i et krybberum Guds engle sang med fryd derom. I en anden salme af Grundtvig hedder det videre: Verden går i dit ledebån Dig dog svøbte en kvindehånd Du som har skabt styrer og alt blev dog på skød barnlille kaldt O, Gud ske lov. Livets modsætninger i sang Også Brorsons salme Mit hjerte altid vanker i Jesu føderum lever og får liv af de store modsætninger: Men ak, hvad skal jeg sige, når jeg vil tænke på, at Gud af Himmerige i stalden ligge må, at Himlens fryd og ære, det levende Guds Ord, skal så foragtet være på denne slemme jord! Hvi skulle herresale ej for dig prydet stå? Du havde at befale, hvad end du peged på! Hvi lod du dig ej svøbe i lyset som et bånd og jordens konger løbe at kysse på din hånd? Hvi lod du ej udspænde Modsætningerne er så store, at det er ubegribeligt, at de kan forenes i et enkelt lille menneske. Og det er denne ubegribelighed i mødet med det lille menneskebarn, der danner grundlag for musikken. Og ubegribeligheden og musikken danner også undren i os, idet det forunderlige budskab er, at vi som det lille barn i stalden også er Guds børn og har del i Guds forunderlige kærlighed og det evige liv. Og dermed er vi selv en del af og rummer derfor selv de store uforståelige modsætninger, som vi er vidner til i juleevangeliet. Ak, kom, jeg vil oplukke mit hjerte, sjæl og sind med tusind længselssukke, kom, Jesus, kom her ind! en himmel til dit telt og stjernefakler brænde, du store himmelhelt? Hvi lod sig ej til syne en mægtig englevagt, som dig i silkedyne så prægtig burde lagt? Nej, Jesus får sit leje i denne gode jul, hvor betlere de pleje at lægge sig i skjul. Det var og ej hans eget, det hø, hvori han lå, han havde ej så meget, han kunne ligge på.

5 » Gud bliver født som et sårbart og skrøbeligt lille barn og giver os samtidig del i det, vi ellers betragter som himmelsk og Det er ej fremmed bolig, du har den dyre købt, her skal du blive trolig i kærligheden svøbt. Mennesker mødes og sød musik opstår. Juleaften tager vi hinanden i hånden og går omkring træet og giver hver især vore stemmer til melodierne på de gamle julesalmer. I mødet med det lille menneskebarn, der bliver født i stalden og i mødet med vore medmennesker, opstår musikken. Vi er alle del af den (modsætningsfyldte og) forunderlige virkelighed, som englene synger om for hyrderne den første julenat. Med dette vil jeg ønske alle både til lands og til vands en rigtig glædelig jul og en stor tak for året, der snart er gået. HA Kommende gudstjenester Søndag d. 8. december kl. 14:00 er der Luciagudstjeneste med det helt store Luciaoptog. Er du her også julen over, holder kirken julegudstjeneste d. 24. kl. 14:00 efterfulgt af en kop kaffe og lidt julegodter. På side syv kan du læse mere om Luciagudstjenesten og den efterfølgende Juletræseftermiddag for børn. Den første traditionelle gudstjeneste i Kwai Chung med efterfølgende kirkefrokost finder sted søndag d. 5. januar kl. 11:00, tilmelding skal ske til senest d. 3. januar. Derudover er der konfirmandindskrivning for årets konfirmander til en særlig gudstjeneste søndag d. 26. januar kl. 11:00.

6 Visiting Denmark? Kongebrohuset B&B Kongebrovej Sorø Denmark telephone:

7 Juletræseftermiddag - kom og mød Julemanden Juletræseftermiddagen er en god dag for både familien, børn, voksne og barnlige sjæle, der stadig sætter pris på julens goder. Traditionen tro holder vi d. 2. søndag i december Juletræseftermiddag i Main Hall. Dagen begynder kl. 14:00 med en børnevenlig julegudstjeneste med luciaoptog. Herefter går det løs i Main Hall med forskellige kreative boder, hvor børn og voksne kan lave juledekorationer, klippe/klistre eller arbejde med perler. Der er også et legehjørne, hvor det er muligt at slappe af. Senere på dagen kommer julemanden forbi med gaver til alle børnene, og vi danser om det store juletræ, der fylder helt fra gulv til loft. Det koster 50HKD pr. barn at deltage, som samtidig dækker gaven fra julemanden og ikke mindst julemandens lange transport fra Grønland og helt til Hong Kong. Hvis du gerne vil deltage, skal du sende en mail til med dit barn eller børns navn og alder. Hvis du har lyst til at bage en kage til dagen eller hjælpe til i en af boderne, hører vi også meget gerne fra dig.

8 St ilh ed fø rs to rm en Julebasaren Å rets store julebasar var traditionen tro fyldt med julestemning - både blandt de handlende, men så sandelig også blandt de mange frivillige. På de følgende sider har vi og andre set tilbage på den store dag ENDNU EN GOD BASAR kom op at stå og er nu atter pakket sammen. Mange ser frem til basardagen, der for de flestes vedkommende er indbegrebet af en hyggelig dag i danskhedens navn. Men basaren opleves altid forskelligt alt efter, hvor man befinder sig på dagen. Nogen kommer med venner og familie, shopper lidt danske varer og nyder derefter smørrebrød, snaps og kolde øl ude ved poolen. Andre knokler løs i boderne, baren, oppe i julelandet og delikatessen, mens andre igen står i køkkenet, hvor der smøres og pyntes dansk smørrebrød på professionel vis. Sådan ser den samme dag fuldstændig forskellig ud alt efter, hvor man befinder sig. For mit eget vedkommende foregik min første basar i juleboden nede i Main Hall. Herfra havde jeg et fint udsyn over alle boderne og kunne på den måde se, hvordan den store flok samlede sig ved Skagen boden. Jeg hørte også, da Ned Kellys CC Jazzmen gik på scenen, jeg duftede pølserne fra hotdogboden, og jeg kunne akkurat følge med i, hvad der foregik i børnetombolaen, som stødt svandt ind og blev tømt for gevinster.

9 Å r e t s d a n s k e b e g i v e n h e d Dette år stod jeg så i entréen hele dagen og havde et helt andet billede af basaren. Jeg nåede aldrig at opleve den fyldte stemning i Main Hall eller følge med i, hvordan boderne bevægede sig i løbet af dagen. Tilgengæld var det fantastisk at få mulighed for at hilse på alle, der skulle ind til basaren, og det synes jeg var en god måde at være med til dagen på. Det var sjovt at se, hvor mange nationaliteter, der egentlig kommer igennem til vores basar på sådan en dag. Og det var tydeligt ude i entréen at mærke, hvordan folk glædede sig til at komme ind og mange af dem vidste præcis, hvad de gik efter. I kirken går vi altid efter at lave en god og hyggelig basar hvert år. En basar, der både er til glæde for de mange besøgende, men ikke mindst for de mange frivillige, der trækker en fridag ud af kalenderen. Det skal gerne glide og fungere med god stemning i løbet af de syv timer, vi holder åbent, og derefter skal det gerne gå nemt og tjept med nedpakningen, så vi kan slappe af med alle dem, der gav en hjælpende hånd, når fustagerne tømmes og det sidste smørrebrød spises. Selvom vi lige har pakket sammen, glæder vi os faktisk allerede lidt til basaren Det er altså en dejlig dag! ML Nye tiltag og lidt fakta om årets basar Tiltag Delikatessen var i år flyttet ind i China Coast Bar, hvilket skabte betydeligt mere plads til både varer og de handlende. Juleboden og Juleland blev slået sammen til et stort Juleland. Det skabte en smule forvirring, at der var faste priser på noget julepynt. For første gang afprøvede vi, at man i entréen fik et armbånd på ved indgangen. I forhold til det tidligere stempel, gled trafikken lettere, da de besøgende ikke behøvede stoppe op og vise stemplet. Facts 954 betalende gæster besøgte basaren i år. Dertil kommer en stor mængde af børn og de frivillige. 91 frivillige hjalp til på selve dagen med at få basaren til at køre. Derudover hjalp nogle også fredag og torsdag. Restauranten var rykket tilbage til poolområdet, så folk kunne nyde både smørrebrød og snaps i det fri.

10 J u l e b a s a r e n B asaren Matt, Tinne og Ann i årets Hotdogbod gør klar til at servere et Nisseben i kano med hele pisset til en af de mange besøgende. M ed et normalt ikkeeksisterende julehumør, fik jeg noget af en åbenbaring fredag d. 15 november, da den indledende runde til årets julebasar så småt begyndte. opleves forskelligt alt efter, hvor man er på dagen. Nogen ved, hvad det handler om, andre er helt nye ud i basarens herligheder. Vi har bedt to frivillige, der var med for første gang, om at tegne et stemningsbillede af deres oplevelse Jeg var på besøg hos min veninde Tinne, og hun havde forberedt mig på, at vi skulle til julebasar, og være med til forberedelserne. Efter et hurtigt glimt af Juleland (Vogel-land), tænkte jeg bare: F*** en masse julebras, det er der da ingen, der gider at købe, men pludselig stod jeg selv med noget af det i hånden og var PÅ SOM ET LÅG!

11 Å r e t s d a n s k e b e g i v e n h e d Nå, men slikboden stillede jo ikke sig selv op, så det fik vi fikset, og så gik turen ellers til køkkenet, hvor den stod på ægpilleri og noget med en masse løg. Løgene skulle bruges til pølseboden, hvor jeg stod sammen med Tinne og Matt. Det var super sjovt og helt kanon at se den begejstring folk fik i øjnene over et nisseben i kano med hele pisset. Dagen igennem mødte jeg kun glade mennesker, og jeg synes, det er fantastisk, at I kan stable sådan et arrangement på benene - selvfølgelig med hjælp fra en masse søde mennesker og de flotte donationer, der er med til at bære projektet. Men altså jeg er nu hjemme i kolde DK igen og ser tilbage på nogle fede dage i kirkens tjeneste - har KÆMPE optur over at have været med. Sidst men ikke mindst - TIL- LYKKE med det flotte resultat. WUP WUP og god jul til jer derude. Ann E fter 8 måneder i Hong Kong, skulle jeg til min første julebazar. En dag jeg havde hørt meget om fra andre danskere herude. Jeg havde meldt mig til mængden af frivillige medhjælpere, og fortrød det bestemt ikke. Skulle stå i Juleland og sælge alverdens julepynt på den gode gamle bazar-/ markedsmåde. Man handler om tingene, giver lidt rabatter, hvis der bliver købt store mængder og i det hele taget, blev der bare handlet igennem. For mig var den største overraskelse, at der kom så mange forskellige nationaliteter. Der var folk fra hele Skandinavien, England, Frankrig men også mange lokale fra Hong Kong var forbi i løbet af dagen. Alle disse mennesker, havde jeg på fornemmelsen, havde været til Julemarked i de sidste mange år. Det var blevet en hel tradition for disse familier. De skulle bare til det danske julemarked og købe julepynt, mad og ikke mindst måske et par Skagen ure. En meget populær bod kunne jeg se. Men en super dag, og en god måde at være sammen med en masse nye mennesker, som alle var sammen om det samme formål; at samle så mange penge ind som muligt. At der kunne blive samlet så mange penge ind, som der blev, viser også hvor mange, der støtter op omkring dette arrangement. Det var virkelig en overraskelse for mig, at der var så mange mennesker, og at der kunne blive samlet så mange penge sammen på én dag. En god dag, som blev sluttet af med en masse godt smørrebrød og lidt øl og snaps til de mange hjælpere. En perfekt måde af slutte dagen af på, da man der også fik muligheden for at snakke med de mange hjælpere, høre om deres dag på julemarkedet og ikke mindst deres liv i Hong Kong. En god dag med arbejde, socialt samvær med gode mennesker og en lille fest - Så er der ikke brug for meget mere! Ses næste år. Martin Alstrup

12 Hvad venter du på? I en af julefortællingerne fra Biblen fortælles det, at en engel kom ned til hyrderne på marken og sagde frygt ikke, for nu var en frelser født dem. De får et tegn til, hvordan de kan finde frem til barnet og går derefter i gang med at lede efter deres frelser. Men hvad gør vi, når vi leder? Den tid vi går ind i nu kaldes adventstiden det betyder ventetiden, og der er nok ikke nogen af os, der er i tvivl om, hvad det er, vi venter på. Spørger man børnene siger de nok gaverne, spørger man de voksne, er det måske snarere familiehyggen og samværet, men alle venter vi i adventstiden på kulminationen af december måned: juleaften d. 24. Nogen udfylder ventetiden med forskellige traditioner: kalendergaver, kalenderlys, julekalender, kagebagning og konfekttrilning, altsammen små ritualer der peger frem mod det vi venter på og leder efter: juleaften og juleglæden. Men den sande juleglæde består jo egentlig ikke kun i selve juleaftensfejringen. Den sande juleglæde består i at få hver dag til at have et glimt af glæden. På samme måde som vores almindelige hverdag, uanset hvilken måned kalenderen skriver, også bør bestå i at være til stede i nuet og skabe glæde i det øjeblik, hvor man er, fremfor at bruge tiden på at planlægge sig frem til hvornår glæden og de gode ting skal indfinde sig. Den lukkede dør Selvfølgelig opstår der også situationer i livet, hvor vi slet ikke ved, hvad det er vi venter på selvom tiden går. Men hele livet igennem leder vi efter noget, store som små ting, bevidst eller ubevidst. Nogen leder efter sig selv andre efter en at være sammen med, nogen leder efter en mening med livets gang, nogen leder efter noget at lave eller efter muligheden for ikke at lave noget. Vi leder efter de mål vi sætter os og forfølger i troen på, at vi kan opnå dem. Men hvad sker der med os, når vi søger men ikke finder. Når vi står ved, hvad der føles som en blindgyde i livet hvordan kommer vi videre derfra? Er det muligt at vende om, at starte forfra og gøre det hele om? Det er det ikke altid, for alt hvad vi gennemgår i livet, ethvert valg vi træffer om, hvilken vej vi vil gå, vil være med til at forme os og gøre os til dem vi er, og det kan vi ikke viske væk og gøre betydningsløst, men vi kan tage det med os, tage det til os og måske lære af det, så vi lettere kan finde den rette vej en anden gang, eller vide hvad vi skal gøre,» når vi træder forkert. Vi leder efter de mål vi sætter os og forfølger i troen på, at vi kan opnå dem. Men hvis ikke vi kan vende om og starte forfra, må der vel bag enhver blindgyde alligevel være en skjult sti, som kan føre os videre. Der er jo et gammelt ordsprog, der siger, at når Gud lukker en dør, åbner han et vindue et andet sted. Når man står foran den lukkede dør, men næsen klemt mod det kolde træ og nøglen ude af syne, kan det være svært at fokusere på at finde det vindue. Slaget fra den lukkede dør kan såre os så dybt, at vi ikke mærker det nye friske pust, fra det åbne vindue. Men vi er alligevel nødt til at forsøge at finde det vi er nødt til at søge efter det. Med de samme ord som englen gav hyrderne; frygt ikke Frygt ikke at stå ansigt til ansigt med en vej der ender, frygt er ikke at turde betræde en ukendt vej. Frygt ikke, for en frelser blev født, for at vise os, at livet er værd at leve selv når det føles som en lukket labyrint.

13 Det kan godt være vi farer vild mere end én gang, eller at vi møder mere end én lukket dør. Men ingen lukket dør er lig med en afslutning, den er blot et vendepunkt. Stedet hvor vi stopper op for at søge videre mod fremtidens åbne vindue og glæderne, oplevelserne og erfaringerne bag det. Nogle gange handler det jo også om at give slip på håndtaget, når døren er lukket. Acceptere, at det man søgte ikke kunne findes - eller at det i hvert fald skulle findes af en anden. Det mindste kan blive stort Der vil altid komme et tidspunkt i vores liv, hvor vi føler, at vi ikke kan komme videre. Hvor vi går i stå ved den lukkede dør. Det er ikke så vigtigt, hvad det er, der gør, at vi bremses - af og til kan det være, vi slet ikke ved, hvorfor fremgang synes umulig. Det vigtige er, hvordan vi kommer videre. Hyrderne fandt det største i det mindste de fandt frelseren i en baby. Jeg synes der er en dejlig symbolik i det faktum, at frelseren kommer til verden som en baby. Som en lille nyfødt, der ikke kan klare sig alene, men som netop er afhængig af, at der en nogen, der viser ham omsorg og kærlighed for, at han kan komme videre. Der er en særlig afhængighed, der gør, at for at vi kan få glæde af frelserens komme, må vi også sørge for, at han vokser op, som en hver anden baby, der vokser op til et selvstændigt individ. Dette er nemlig essensen af, hvad vi har brug for, for at komme videre, når vejen synes blind. Vi har brug for den samme omsorg, der holder en baby i live. Brug for denne opmærksomhed fra andre mennesker, da det er den, der holder os i live. Vi søger andres accept, for uden den har vi ingen funktion. Det er den magt vi har over andres liv og den skal vi tage alvorlig ved at tage hinanden alvorligt. Så selvom vi er i adventstiden slet ikke kan lade være med at vente på noget helt bestemt, kan det være sundt nok at stoppe op og tænke på, hvordan man netop i dag kan få et lille glimt af den glæde, vi venter på til at være aktuel og nærværende lige nu. Frygt ikke, for livet og verden er fyldt med store glæder lige rundt om hjørnet. Og gennem de næste og sidste dage af dette år, kan det være fint at se frem mod dem og ikke mindst, når planerne for det nye år skal lægges så tænke glæde med ind i hver dag, der skal gå af ML

14 Når stykker af Danmark I kirken forsøger vi at være et socialt og kulturelt samlingspunkt for danskere i Hong Kong. Denne ambition smelter på smukkeste vis sammen, når vi til marts kan præsentere Kim Larsen koncert i Main Hall Mange steder i verden beriges danskere i udlandet ofte af danske kunstnere, der enten lægger vejen forbi for at give koncert, holde foredrag, fremvise sin nyeste film eller læse op af en bog. Men i Hong Kong er det kulturelle niveau ikke nær så højt som det er i metropoler som eksempelvis New York og London, der foruden at være kendt for deres scenekunst også har en større og mere stabil danskerkoloni. Så når vi i kirken inden for et halvt år kan præsentere intet mindre end to danske musikere til intimkoncerter, synes vi faktisk, det er ret stort. At få et lille stykke af Danmark forærende på den måde er en alletiders julegave. Kim Larsen til Kina Til marts kommer Danmarks nationalskjald Kim Larsen til både Hong Kong, Beijing og Shanghai. I kraft af Kim Larsens store indflydelse på den danske kultur, skaber han som musiker et socialt bånd, der rækker ud over danskernes forskelligheder. I kirken er vi derfor stolte af at kunne præsentere en musiker, der om nogen har samlet danskerne over flere generationer. Foto Morten Rygaard

15 kommer til Hong Kong De tre koncerter skal være med til at booste det kirkeprojekt, Maria står i spidsen for i Kina. Håbet er på længere sigt, at kirkerne i Shanghai og i Beijing kan blive ligeså rørige som den, vi kender i Hong Kong. Kim Larsen er en efterspurgt musiker i Danmark og Europa, og med en karriere der strækker sig over et halvt århundrede, er der nok af sange og minder i baggagen for de fleste. Det hører til sjældenhederne, at han spiller koncert bare Larsen og guitaren, men lørdag d. 8. marts får du muligheden for at opleve ham spille i Main Hall. Der er et begrænset antal billetter i salg til dette unikke event, og forsalget begynder med denne udgivelse af Kirkehilsen. Billetterne koster 500HKD og bestilles og afhentes efter aftale med Maria & Kent på Nytår med Bryan Rice Men allerede inden dette år slutter har du mulighed for at komme til intimkoncert med en anden dansker, når Bryan Rice gæster Main Hall lørdag d. 28. december kl. 20:00. Dette bliver en hyggelig intimkoncert med piano, stearinlys og hjemmelavet kransekage for at fejre nytårets komme. Bryan Rice har slået sit navn fast i både Danmark, Europa og endda Asien med sin følsomme pop og klangfulde stemme. Han har stået bag hittet No Promises til soundtracket fra filmen Nynne og har deltaget ved det danske Melodi Grand Prix. Billetter er stadig til salg for 150 HKD via Kent & Maria på

16 Pigen med studenternelikkerne Der er langt fra det jyske Kibæk til Tierra Verde i Tsing Yi. Alligevel formår Tinne Nørum at holde liv i nostalgien. Bor der mon flere mennesker i Tierre Verdes tårne end i hele Kibæk og Herning tilsammen? Det matematiske spørgsmål bliver stillet på en solrig novemberdag, da Maria og jeg i selskab med det nye kirkerådsmedlem, Tinne Nørum, står ved vandet og kigger op mod det store lejlighedskompleks. Vi når aldrig frem til et egentlig svar, men slentrer i stedet videre forbi de mange fiskere og løbere, der flittigt benytter den brede løbesti, der er lagt langs vandkanten. Vi har inviteret Tinne ud i forbindelse med vores nye artikelserie Vis mig dit Hong Kong, hvor fokus er et alternativt syn på og brug af storbyen. I kirken kender vi Tinne, som en pige, der kender Hong Kong; det gælder gadenavne, små detailforhandlere, gemte restauranter eller det nærmeste posthus. I dag skal vi dog ikke ud at spise, for Tinne har noget andet i tankerne; vi skal på det lokale wetmarket - ikke for at købe kød eller grøntsager, men for at købe blomster. Nostalgi og Havaje Blomster har altid haft en speciel betydning for Tinne. Fra barnsben har hun oplevet sin families engagement for havearbejdet, og foruden at have arvet familiens grønne fingre, har hun selv været medejer af en kolonihave: - Vi var et par stykker, der havde en fælles kolonihave, dengang jeg boede i Herning. Det var et behageligt sted at være, og vi døbte den meget passende Havaje, siger den grinende, jyske pige, der for fem år siden besluttede at bytte den danske natur ud med storbylivet i Hong Kong. Til hverdag arbejder hun som Logistic Manager hos danske A- tex, og der er hverken tid eller plads til kolonihave længere. De grønne fingre har hun dog svært ved helt at slippe, og i Tinnes lejlighed er der derfor oftest friske blomster - men det skal helst være en helt bestemt slags: - Jeg har altid friske studenternelikker, for de blomstrede i min mormors have, forklarer hun og fortæller videre, at hun efterhånden er så kendt hos wetmarkedets blomsterhandler, at hun ikke længere behøver spørge efter studenternelikkerne - så snart Tinnes ansigt dukker op bag floramængden, binder den kinesiske forhandler straks en buket af de lilla blomster. At kende sit lokalsamfund Efter at have købt studenternelikker, går vi omkring på det lille marked. Tinne falder hurtigt i snak med de lokale, og snart står vi alle med mandariner i hænderne, og Tinne bliver tilbudt en kumquat at tygge på. For Tinne har det stor betydning, at hun kender sit lokalsamfund, og hun holder af den positivitet, der omgiver hele markedet. - Det her er hyggeligt, siger hun konkluderende og peger rundt, hvor det myldrer med voksne og børn, der forhandler om priser på alt fra gulvklude til akvariefisk. Man kunne fristes til at tro, at det Tinne har altid friske studenternelikker stående fremme - her er hun hos sin lokale blomsterforhandler.

17 Tinne Nørum foran Tierra Verde i Tsing Yi. Fra løbestien ved vandet, nyder hun udsigten over både vand, bjerge og storby. er opvæksten i Kibæk, der får det lille selvom Tinne har boet her i snart fem denne nysgerrighed blandt andet lokalsamfund til at fremstå som noget år, har hverken arbejde eller ferie skaffet hende friske studenternelikker særligt i Tinnes øjne, men faktisk har bragt hende til de destinationer, hun året rundt. hun et meget ambivalent forhold til går og drømmer om: lige netop lokalsamfundet - det kan jo blive for lokalt: KT - Jeg har altid drømt om USA og Australien. Det er nogle desti- - Dengang jeg besluttede mig for nationer, som, jeg synes, har meget at at rejse fra Danmark, handlede det byde på.» også om at komme til et sted, hvor jeg Det gode ved Hong Kong er, at man kan have forskellige vennekredser; arbejde, fodbold, danskere og så videre. Derhjemme flød det mere sammen ikke kendte nogen. Det gode ved Hong Kong er, at man kan have forskellige fodbold, vennekredser; danskere og så arbejde, videre. Derhjemme flød det mere sammen, VIS MIG DIT HONG KONG Drømmene kan meget snart blive idet alle vidste, hvem man var, til virkelighed, fortæller hun videre, ligegyldigt om man startede op på Tinne går nemlig og planlægger en noget helt nyt. Hvad bringer fremtiden? tur til San Francisco til sommer, og mon ikke, der også bliver tid til Australien en dag? I kirken er vi ikke Mange af de danskere, der er bosat i i tvivl, for Tinne Nørum er styret af Hong Kong, har af forskellige årsager en nysgerrighed ud over det været vidt omkring på kloden. Men sædvanlige - og her i Hong Kong har Måske har du også et helt bestemt sted i Hong Kong, der gør hverdagen til noget helt særligt? I Kirkehilsen arbejder vi med artikelserien Vis mig dit Hong Kong, hvor vi sætter fokus på den enkelte danskeres unikke brug af Hong Kong. Har du et sted, som du synes, andre skal høre om, så kontakt os endelig.

18 J ulen står for døren alle steder. Der er ingen forskel om man er til vands eller til lands, julen falder som vi kender den. Mens mange i Hong Kong flyver hjem til jul, må mange søfolk holde jul på arbejdet; ombord på skibet. FOLK i kolonien og dem vi skyper og skriver med derhjemme, spørger os ofte, hvad det vil sige, at vi er en sømandskirke. Sammenligner man med Danmark, kan det også være svært at forestille sig, hvad det vil sige. I Danmark er man jo vant til at have sin faste menighed, der bor i sognet og hele tiden er lige i nærheden. Det har vi også herude, det er dem, der bor i kolonien. Men derudover består vores arbejde også i at besøge de skibe, der lægger til i Hong Kong under dansk flag. Udover aviser og muligheden for at få en snak med nogle andre, end de besætningsmedlemmer man går op og ned af hver dag, tilbyder vi gerne søfolkene et lift væk fra havnen, hvis de har tid og selv vil på opdagelse i byen. Mange af søfolkene har kommet til Hong Kong gennem årtier og kender nok byen bedre end, vi gør. Alsidige opgaver Men samtidig fungerer sømandskirken også som en lille shoppingsportal. Hvis skibene har brug for indkøb inden de kommer til Hong Kong, så kan kirken være behjælpelig. Hong Kong er ofte en travl havn, og det sker ofte, at der ikke er mulighed

19 for at nå i land. Gennem tiden har vi således været på jagt rundt i byen efter mange sjove ting for at opfylde skibenes ønsker. Og når så julen kommer, bliver december måned også den travleste på søen, for her vil man naturligvis også gerne på alle måder mærke, at det er jul. Sammenskudgilde Det er ikke længere sådan, at fordi man sejler med dansk flag, er besætningen dansk. Langt de fleste skibe består af en blanding af filippinere, indere, østeuropæere og så et par danskere. Men det er dog dansk jul der holdes ombord, og man gør noget for at hygge om besætningen. Således køber vi ofte i løbet af november og december en masse små gaver til julebingo, julegaver fra skibsklubben og ikke mindst mandelgaver til ris a la manden. Derudover får vi ofte store bestillinger på slik, chokolade og julegodter, og de kære kinesere i supermarkederne kigger altid så forundret, når vi kommer trillende med to indkøbsvogne, der bugner af søde sager. Det er også muligt for skibene at bestille et juletræ ombord her fra os i Hong Kong, og det er der også flere, der benytter sig af. Så det er godt vi har en bil med plads til lidt af hvert. Så hvad det vil sige at være en sømandskirke, det opleves måske allerstærkest i december. I hvert fald vil vi herfra Hong Kong gøre alt, hvad vi kan for at bringe den danske julestemning ombord. God jul og godt nytår til alle folk på søen! ML

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

-Nye assistenter i Danish Room -Invitation til velkommen hjem fest KIRKEHILSEN HONG KONG - SEPTEMBER 2012

-Nye assistenter i Danish Room -Invitation til velkommen hjem fest KIRKEHILSEN HONG KONG - SEPTEMBER 2012 -Nye assistenter i Danish Room -Invitation til velkommen hjem fest KIRKEHILSEN HONG KONG - SEPTEMBER 2012 Gudstjenester med kirkefrokost i Kwai Chung Hver måned er der mulighed for at komme til dansk gudstjeneste

Læs mere

1. Juledag. Salmevalg

1. Juledag. Salmevalg 1. Juledag Salmevalg 100: Kimer, I klokker! 122: Den yndigste rose er funden 114: Hjerte, løft din glædes vinger 125: Mit hjerte altid vanker 112: Kom, alle kristne Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår Til eftertanke Hvad gør julen til noget særligt? Emneuge Rundt i 9 lande Opslagstavlen Åben Skole, Gallafest, Hele skolen cykler, Feriekasser Avisen 6. og 7. kl. laver avis Brunch 2. kl. holder brunch

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul

Juleaften Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul Juleaften 2016 Læsninger: Es 9,1-6a Luk 2, 1-14 Salmer: Dejlig er den himmel blå Et barn er født Julen har bragt Glade jul I julekalenderen Den anden verden flygter Sarah ind i en eventyrverden, hvor hun

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 24. december 2013 Kirkedag: Juleaften/B Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: SK: 94 * 120 * 119 * 104 * 121 LL: 94 * 120 * 119 * 104 * 121 Hun har julen gemt inde

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 PRÆDIKEN SØNDAG DEN 9. JANUAR 2011 1.SEH VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Sl. 84; rom. 12,1-5; Luk. 2,41-52 Salmer: 750,308,69,140,355 Jeg er din barndoms gade Jeg er dit væsens rod. Jeg er

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2014 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk.2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Første, anden, tredje. Støt Sømandskirken! Sømandskirkens første online auktion løber af stablen fra den 5. til den 17. juni her: http://www.biddingforgood.com/dskny

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2016. Tekster. Luk. 2,1-14 Livet blev forandret af et barn. Det er en fælles oplevelse for alle mødre og fædre. Livet blev forandret da de mødte livet gennem den gave et barn

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Grindsted Kirke 8. januar 2017 kl

Grindsted Kirke 8. januar 2017 kl 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. januar 2017 kl. 14.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Joh 9. Grindsted Kirke 8. januar 2017 kl. 14.00 Emne: Hvad tror du selv? Præludium: Aldrig går

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7 10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; 300-332; 192(alterg.); 7 Lad os alle bede: Kære hellige ånd, vi beder dig tale til vores hjerte, så vi ser, hvad der rummes

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Juleaften 2009 Herlev Hospital

Juleaften 2009 Herlev Hospital Juleaften 2009 Herlev Hospital Kom, Jesus, vær vor hyttegæst, Hold selv i os din julefest. Amen. Julen har med stemning at gøre. Vi vil så gerne i julestemning. Vi ønsker brændende, at den skal indfinde

Læs mere

Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101

Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101 Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101 Storm P har malet billedet, juleaften, som jeg har sat udenpå gudstjenestearket. De fleste kender det nok, det er

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække Salmer DDS 732: Dybt hælder året i sin gang DDS 569: Ja, engang

Læs mere

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og Tekster: Es 40,1-8, 2 Kor 4,5-10, Luk 1,67-80 Salmer: 644 Skyerne gråne, 88 Hør det, Zion, 644 Aldrig er jeg (mel. Berggreen), 80 Tak og ære, 438 Hellig, 79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN 6. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Hvidbjerg v. Å Mattæus 19, 16-26 Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN De vidste det allerede i 1241, da jyske lov

Læs mere

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2 Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 402 448 v. 376 v.1-4 // 2 388 752 v.3-5 Ved gudstjenesten i dag fejrer vi tre små børns ankomst til verden. Tre små mirakler. For

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Glade jul dejlige jul

Glade jul dejlige jul Dejlig er den himmelblå både på den gammelkendte melodi, og så også den dejlige vi lige hørte.. Himmelblå- Så var der også Kære Susan med de himmelblå tillykke Englene og Fanden det kvaj, de står ved hver

Læs mere

Jule-gudstjeneste ,00 - Brændkjærkirken

Jule-gudstjeneste ,00 - Brændkjærkirken Jule-gudstjeneste 241214 14.45 + 16,00 - Brændkjærkirken Prædiken af: sognepræst Ole Pihl Bibeltekster: Es 9,1-6a, Luk 2,1-14 Salmer: DDS 94 Det kimer nu DDS 117 En rose så jeg skyde DDS 120 - Glade jul

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Kejseren bruger soldater. Gud nøjes med engle

Kejseren bruger soldater. Gud nøjes med engle Kejseren bruger soldater. Gud nøjes med engle Prædiken til 1. juledag 2015 af præst Kristine S. Hestbech I juleevangeliet hører vi om kejserens befaling og om englens budskab. Kejserens befaling var ikke

Læs mere

4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90

4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90 4. søndag i advent II Salmer: 86, 87, 142, 596, 85 (nadver), 90 I den forgangne uge har der været et hav af børn til julegudstjenester i Jægersborg Kirke. De har sunget salmer af hjertens lyst og lytte

Læs mere

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod I dag er det helligtrekongers søndag. Nu skulle man jo tro, at det i dag handler om de hellige tre konger, men faktisk var de hverken konger, tre eller hellige. Egentlig får vi bare at vide, at der var

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst. Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1 Prædiken til Julesøndag 2014. Prædiketekst. Lukas 2,25-40 Et øjeblik i historien. Der sad de på kirkebænken juleaften, hele familien, og bedstefar sad med sit yngste

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere