Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Århus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk"

Transkript

1 Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Århus Nr.3, juni årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue Århus C

2 Grønlands nationaldag mandag d. 21. juni Program for dagen: Kl : Flaghejsning og fællessang Nuna Asiilasooq Kl : Kaffe og rundstykker Kl : Generalsekretær i Foreningen Grønlandske børn, Tina Frausing, holder nationaldagstale Kl Banko for voksne - ansigtsmaling og lege for børn Kl : Frokost Kl : DGH Talent 2010 se nærmere omtale her i bladet Kl : Kaffe og lagkage Kl : Foreningen Kajak overtager festen.

3 Nyt fra uddannelsesvejlederne Færdig med uddannelse Louise Mølgaard har afsluttet uddannelsen til laborant, og har fået ansættelse ved Naturinstituttet i Nuuk. Tutorer Vi mangler stadig tutorer til intro-arrangementet, som finder sted d. 15. og 16. august. Vi har brug for din hjælp i to dage, og du får både løn og gratis frokost. Det er ikke så vigtigt, om der er nye studerende til netop din uddannelse det drejer sig mere om at hjælpe til med at introducere dem til studielivet i Århus, og at være med til at give dem en god studiestart. Ring til os, hvis du er interesseret. Louise Mølgaard Kan du hjælpe os på Grønlands nationaldag? Vi har brug for nogle studerende til at hjælpe mandag d. 21. juni kl ca Du skal hjælpe med opvask, pyntning af lagkager, flytning af møbler i haven, og andet forefaldende praktisk arbejde. Du kommer helt sikkert ikke til at kede dig, og der er både løn og fri fortæring hele dagen. Vi glæder os til at høre fra dig.

4 Nye studerende i Århus sommeren 2010 Gymnasial Supplering 11 IT-bachelor 1 Gymnasium 9 IT teknolog 2 Musikalsk Grundkursus 1 Jura 2 HG 2 Klinikassistent 1 HF 4 Kontoruddannelse 2 EUD 2 Kunstakademiet 3 Arkitekt 2 Markedsføringsøkonom 1 Audioteknolog 1 Maskinmester 5 Bioanalytiker 2 Medicin 9 Biologi 1 Multimediedesigner 2 Bygningskonstruktør 1 Optometrist 1 Elinstallatør 3 Produktionsteknolog 1 Erhvervsøkonomi 1 Psykologi 4 Etnografi 1 Serviceøkonom 2 Filosofi 2 SoSu 2 Finansbachelor 3 Statskundskab 3 Finansøkonom 3 Svejser 1 Fotograf 1 Sygeplejerske 2 Frisør 2 Tandplejer 3 Fysioterapeut 2 Tandteknikker 1 Geologi 2 Teknisk designer 1 Almen Erhvervsøkonomi, HA 3 Tømrer 1 Historie 1 Økonomi 1 Ingeniør 1 I øjeblikket regner vi at i alt 112 unge fra Grønland starter på forskellige uddannelser i august/september, men tallet kan sagtens nå at ændre sig, da vi stadig modtager ansøgninger. Vi forventer at modtage 69 efterskoleelever til august.

5 I begyndelsen af juni fik Det Grønlandske Hus kort besøg af denne lille familie. Aasarsiorluaritsi God sommer

6 Sproghjørnet Oqariartaatsit talemåder Som regel opfatter vi et sprog som et system, der består af forskellige sproglyd, af grammatiske regler og endelser, og et meget stort antal forskellige ord. Fx har det grønlandske sprog fire forskellige lukkede konsonanter; p/t/k/q, mens dansk har seks lukkede konsonanter; b/d/g/p/t/k. Grønlandsk har et kolossalt stort antal grammatiske endelser, der bl.a. angiver hvilke personer, der optræder i sætningen; allappunga (jeg skriver), allapput (de skriver), allapputit (du skriver). Dansk har slet ikke den slags grammatiske endelser, men bruger i stedet pronominer (stedord), som jeg, de, du. De enkelte ord i et sprog kaldes tilsammen ordforrådet, og omfatter i ethvert sprog tusindvis af forskellige ord. Nogle ord i forskellige sprog har fuldstændig ens betydning, som fx anaana på grønlandsk, der fuldstændig svarer til mor på dansk. Andre ord som træ på dansk svarer delvis til orpik på grønlandsk (den levende organisme et træ), i andre betydninger svarer dansk træ til grønlandsk qisuk (når der menes materialet træ.) Lyd, grammatiske regler og ord er kernen i de forskellige sprogs systemer, men også meget større enheder, som forskellige vendinger, ordsprog og varsler er en vigtig del af den fælles kulturhistorie, som et sprog jo også er. I alle sprog, selvfølgelig også i grønlandsk, er der talemåder, som kendes og benyttes af de fleste, uden at de nødvendigvis er skrevet ned og samlet i ordbøger. Vi husker fra gamle dage i Grønland en række sjove og mærkelige talemåder, udtryk og ordsprog, som pludselig dukkede op i den almindelige snak: Tulukkat qaqortippata: Når ravnene bliver hvide, dvs. aldrig. Fx når et barn plager om, hvornår, hvornår skal vi det, hvornår får jeg det osv. I Danmark har jeg hørt udtrykket når der er to torsdage i ugen. Selvfølgelig også med betydningen aldrig.

7 Palasip tungaannaa: Kun i retning af præsten, dvs. kun der, hvor præsten kan se det. Fx når man bliver spurgt om man har gjort rent, har vasket sig, har ryddet op eller repareret noget. Når man svarer kun der hvor præsten kan se det, betyder det at arbejdet er gjort, men kun lige, så det er tilstrækkeligt. Tumitit kisinnagit: Tæl ikke dine skridt, dvs. få dog farten op! I betydningen, du går så langsomt, som om du tæller dine skridt undervejs. Matu matuuk serfaq iserpoq! Luk døren tejsten kommer ind. Man skal lukke døren efter sig, ellers risikerer man at den lille søfugl tejsten smutter med ind. Måske fordi tejsten er en af de meget få fugle, der overvintrer i Nordgrønland, selv når havet er helt dækket af is, og tejsten kun kan svømme rundt i den smule åbent vand, der er ved tidevandsrevnen omkring isbjerge og stejle kyster. Så den benytter sikkert gerne enhver lejlighed til at få varmet fødderne. En variant er matu matuuk, sarfaanngilatit (luk døren, du er ikke en tejst), eller matu matuuk, tupermi inuunngilatit (luk døren, du bor ikke i telt). Sissat ammavoq savaaqqatit aniapput: Lynlåsen i dine bukser står åben, dine små får slipper ud. Dvs. luk bukserne, ligesom man lukker for får og lam, der er indhegnet. I gamle dage sagde man ippak ammavoq (bukseklappen står åben). Qarsaat qiagaangamik sialussartarput: Når de rødstrubede lommer græder, bringer de regnvejr. Dvs. når et par rødstrubede lommer flyver over byen og skriger, bliver det regnvejr. Det er et typisk ordsprogsagtigt varsel, som kendes fra så mange andre sprog, fx det danske aftenrøde giver morgenbløde, dvs. en rød solnedgang giver regn næste morgen. Itumaga ungilappoq pissarsissaanga: Min håndflade klør jeg får noget. Dvs. når det klør i håndfladen, er der noget godt i vente. Måske lånt fra det danske min hånd klør, jeg får vist penge. Isumaluttut issiaviisa ataat orsorlugit isumagissisarput: Når de sure folks stole bliver smurt med spæk under neden, bliver humøret bedre. Det er en talemåde som nærmer sig et vrøvlevers, men faktisk tillagde man i gamle dage spæk de mest forunderlige virkninger, mod dårlig mave, blødende sår, hovedpine og meget andet.

8 Malikkunnaarniannga pituutaqanngilatit: Hold op med at følge efter mig, du er ikke bundet fast. Dvs. der er ingen grund til, at du går i hælene på mig hele tiden. Suaartarpallaarnak qoqilerparma: Råb ikke sådan op du gør mig døv af larmen. Det er en ironisk, ret grov måde at sige til en alt for tavs person, at hun godt må sige noget. SK Når du skal ringe til Det Grønlandske Hus Når du skal ringe til en bestemt medarbejder i Det Grønlandske Hus, er det nemmest for dig at bruges den pågældende medarbejders direkte telefonnummer: Svend Kolte, forstander Birthe Tinning, regnskabsfører Simon Lynge, koordinerende socialrådgiver Bolethe Heilmann Rasmussen, socialmedarbejder Benigne Fleischer, socialmedarbejder Mette Meilandt, uddannelsesvejleder Anne Overgaard Clausen, uddannelsesvejleder Hanne Vestermark Mejer, uddannelsesvejleder Ved at benytte de direkte numre undgår du at skulle stilles om en eller flere gange.

9 Så er det snart sommer! Åbningstider i juni, juli og august Det Grønlandske Hus i Århus har åbent som sædvanligt hele sommeren. Men fra og med mandag den 14. juni til og med fredag den 13. august er åbningstiden i Huset en time kortere end ellers: Kontoret har åbent: Mandag til og med fredag kl Butikken har åbent: Mandag til og med fredag kl Mange medarbejdere holder ferie i sommermånederne, men på skift, så der altid er mindst en medarbejder på arbejde fra den sociale afdeling, fra uddannelsesvejledningen og fra administrationen. Du er altid velkommen til at besøge Huset hvis du har sommergæster fra Grønland på besøg er I velkomne til at kigge indenfor, vi giver gerne en rundvisning, en kop kaffe og fortæller lidt om Huset, hvis der ikke er alt for travlt med andre ting. Det er desværre ikke os alle, der kan rejse til Grønland denne sommer, men så må vi glæde os over billeder fra tidligere ferier deroppe:

10 Aasiveeraq 2010 De grønlandske foreninger Nanoq, Neriuut, Kajak, Agpa, Kilitaq, Klub 94 og Det Grønlandske Hus i Århus byder alle interesserede velkommen til Aasivik fra fredag d. 3. søndag d. 5. september. Aasivik finder som altid sted i: Hytten Høgild, Kæruldvej 57, Høgild 7400 Herning Telefon: Alle er velkomne til at komme med ideer til aften arrangementet. Tag spillekort og forskellige spil med, til både børn og voksne. Der bliver fortalt spøgelseshistorier, når de mindste er gået i seng. Sovepladser: Der er 55 sovepladser i hytten, ældre og handicappede har fortrinsret til pladserne. Har du et telt, så tag det med. Du skal selv medbringe sovepose eller dyne. Pris: Voksne 50 kr. Børn under 15 år gratis. Pengene bruges til køb af lørdagens aftensmad og mundgodt. Hele programmet vil være tilgængeligt på i god tid inden Aasiveeraq, og programmet vil desuden blive sendt til lokalforeningerne.

11 Fra foreningerne Klub 94, Århus Kom til sommerhyggemiddag! For alle interesserede holder Klub 94 sommermiddag med efterfølgende bankospil fredag d. 6. august fra kl i Det Grønlandske Hus. Menu: Vildtstegt nakkesteg. Pris: Kr. 35,- pr. person. Tilmelding til Det Grønlandske Hus på tlf Kajak, Århus Ataasinngorneq/ mandag d. 21/ nal./ kl. 16:00 K ajap illu tigussuaa. Overtager K ajak festen. Nuannaarutigalugu oqaatigissuarput ukioq manna aamma puulukimik grillerisoqassaagut, saniatigut naatitat kartoffelsalatilerlugit. Vi vil med glæde melde ud at succesen fra sidste år vil blive gentaget med pattegris med kartoffelsalat og salat. Billetter sælges fra kl. 17:00 og det vil koste 60,- pr. person. Imeruarsaatinik tuniniaassaagut. Der vil være salg af vand, øl og vin. Ulloq naassuarput erinarsuummik. Festen lukker vi af med en sang nal. /kl. 22:00 Arfininngorneq/ lørdag d. 21/ nal/ kl. 10:00-15:00. Ulloq meeqqanut atorneqassaaq. Meeqqat ikiortigalugit bolluliorneq. Ulloq naallugu sammisitsissaagut. Sila ajussanngippat silami arsartitsineq, rundbold imaluunniit arlaannik meeqqat pinnguataannik sammisitsineq. Der vil være aktiviteter hele dagen for fremmødte børn. Vi bager boller sammen med børnene. Hvis vejret er godt vil der være udendørs aktiviteter med fodbold, rundbold eller noget andet. Pinnguaateqarussi nassarlugit har i aktivitets lejetøj ta dem med i dagens anledning Sapaat/ søndag d. 19/ nal./ kl. 14:00: piumasunut pisuttuaaqatigiinneq/ fælleshyggegåtur. Aggiuttut namminneq kaffe, tiimik kaagimillu nassaqquneqarput. Alle medbringer kaffe/the og kage. Naapiffik/ vi mødes ved Mindeparken (Marselisslottet). Siallissappat ulloq taanna unitsiinnarneqassaaq. Aflyses hvis det er regnvejr denne dag.

12 Piginnaanillit sassaritsi! DGH Talent 2010 På nationaldagen i år, den 21/6, har vi en ny konkurrence, som vi håber vil blive en stor succes! Gæsterne på nationaldagen har mulighed for at melde sig til med en optræden om eftermiddagen fra kl. 14. Du kan synge en sang, læse et digt, lave en tryllekunst, slå baglæns kolbøtter, eller hvad som helst det må blot ikke vare mere end 5 minutter! Der er plads til 10 grupper eller solister, og du/i kan melde jer til på tavlen i teltet i løbet af formiddagen den 21/6. Dommerpanelet, der er Anne Clausen, Svend Kolte og Bolethe Heilmann, vælger til 4 bedste/sjoveste optrædende ud. Så holder vi finale, og publikum stemmer om, hvem der er bedst. Der er én præmie, 500 kr., som går den finalist, der får flest stemmer af publikum. Det er kun for sjov så vær frisk og meld dig til konkurrencen! Der er mikrofon, højttalere og forstærkere men musikinstrumenter skal du selv tage med. Næste nummer af Qivi udkommer i uge 37 Redaktion: Hanne Vestermark Mejer

Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Århus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk

Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Århus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Århus Nr. 4, september 2010 11. årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Århus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Fællesspisninger i

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 2, april 205 7. årgang Museet i Maniitsoq Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Udstillinger

Læs mere

Årsberetning 2010. Det Grønlandske Hus i Aarhus

Årsberetning 2010. Det Grønlandske Hus i Aarhus Årsberetning 2010 Det Grønlandske Hus i Aarhus Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk Aarhus@glhus.dk Indholdsfortegnelse Forord Side 1 Bestyrelsen i

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

NR. 1 2013 22. ÅRGANG

NR. 1 2013 22. ÅRGANG NR. 1 2013 22. ÅRGANG Indholdsfortegnelse: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Lederen Maskinafdelingen Elafdelingen og På den sjove side Butikken Kløvercaféen Væksthuset Serviceafdelingen

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og historie Med denne

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 4, august 2014 16. årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Koncert og foredrag

Læs mere

Side 1 af 74 VI TALER DANSK 2 REPETITIONSKORT. Vi taler dansk 2. Repetitionskort

Side 1 af 74 VI TALER DANSK 2 REPETITIONSKORT. Vi taler dansk 2. Repetitionskort Side 1 af 74 Vi taler dansk 2 Repetitionskort Forlaget Synope 2015 Side 2 af 74 INDHOLD Generelt om brug af kortene... s. 3 Planer og ønsker for dagen/ugen skal / vil + infinitiv... s. 4 skal + retning.

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 2, maj 2013 15. årgang Fire fra Grønland aflagde fredag d. 25. januar deres lægeløfte: Rie Rasmussen, Nick Heilmann, Paneeraq Noahsen og Ivalu Spange

Læs mere

til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014

til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014 hjem til dig TITEL RENOVERING OG BYGGERI BEBOERDEMOKRATI BEBOERE Beboerbladet for Boligselskabet Fruehøjgaard / nummer 35 / August / 2014 Af Steen Jonassen formand Boligselskabet Fruehøjgaard Boligselskabet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 7: side 10: side 11: side 12: side 13: Keld har ordet Siden sidst Kalenderen Nyt om Idre Fjäll Mere siden sidst Nyt fra Klubben Evakueringsøvelse

Læs mere

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015 ROSENBLADET juni 2015 internet dating Den moderne verdens metode til at finde en kæreste er kommet under lup, når karen fortæller om, hvad denne jungle af digital dating har givet hende af erfaringer Ekspressionisme

Læs mere

Idekatalog. Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden?

Idekatalog. Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden? Idekatalog Savner I inspiration til, hvad I kan lave i jeres ungdomsråd? Eller mangler I viden om, hvordan I kan føre jeres ideer ud i verden? Dette idekatalog vil give jer svar på ovenstånede spørgsmål

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 1, januar 2011 13. årgang Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk Udstillinger og arrangementer

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge.

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 2 Jesu helbredelses fest Ugens tekst og referencer: Luk 4,38-44. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: Jeg var syg, og I tog jer af mig. (Matt 25,36) Hovedformålet er, at

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere