Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter."

Transkript

1 1 Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København 29. november 2016 kl Deltagere: Jesper Skov (DIS Danmark) Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver) Anton Blaabjerg (Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie) Georg Brandt Christensen (udpeget af Rigsarkivaren) Birgitte Hansen (Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger) Kenneth Knudsen (DIS Danmark) Anders Sode-Pedersen (Rigsarkivet) Kristin Brøgger Jensen (Rigsarkivet) Louise Skyggebjerg (Rigsarkivet Allan Vestergaard (Rigsarkivet) (fmd.) 1. Velkomst v/ Allan Vestergaard 2. Orientering fra medlemmerne Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter. 3. Præsentation af Rigsarkivets nye strategi, den nye rammeaftale samt den nye vicedirektør for Brugerservice og Formidling v/allan Vestergaard 1. Rigsarkivets nye strategi, Strategi 2025 blev udleveret til brugerrådets medlemmer. De strategiske mål er: a. Arkiverne bringes i spil til flere b. Bidrag til effektivisering af den offentlige sektor c. Udvikling og fremtidssikring af samlingerne Det kommer i rammeaftalemålene bl.a. til at udmønte sig i fokus på: a. Vejledningsindsatsen b. Digitaliseringsindsatsen (forudsætter eksterne bevillinger) c. Strategiske samarbejder herunder samarbejde med grundskole/ gymnasier/universitetet d. Bruger- og borgerinddragelse 2. Der er blevet ansat en ny vicedirektør for Brugerservice- og formidling: Ole Magnus Mølbak Andersen. Ole Magnus har tidligere i Rigsarkivet bl.a. været ansat som områdeleder i HR og Ledelsessupport. 3. Hjemmesiden er ved at blive forbedret: Der kommer bl.a. ny navigation på sitet, der kommer en bedre søgefunktion, og farverne/kontrasterne bliver tydeligere.

2 2 4. Foranlediget af ovenstående blev også scanningsstrategien diskuteret. Allan Vestergaard understregede, at scanningsprojekter først og fremmest er afhængige af eksterne bevillinger, og at det er bestemmende for, hvad der bliver scannet fremover. Der blev spurgt til, om der i scanningsstrategien bliver taget hensyn til, at arkivalier før 1848 ikke længere kan fjernlånes. Svaret var, at det tages der ikke hensyn til, bl.a. fordi det ikke er ret mange brugere, som fjernlåner materiale fra før Der blev også spurgt til en strategi for scanning af de M-film, som endnu ikke er blevet scannet, samt S-filmene men Rigsarkivet kan p.t ikke sige, hvornår og i hvilken rækkefølge de vil blive scannet og uploadet. 5. En reservations- og fjernlånsproblematik relateret til læsesalen i Viborg blev nævnt brugerrådsmedlemmerne blev opfordret til at tage det op direkte med Rigsarkivet, Viborg. 6. GBC spurgte, om der var planer om at OCR konvertere de arkivskabte hjælpemidler, så man kan søge i dokumenterne. Allan Vestergaard svarede, at det er et ønske Rigsarkivet har, men at det ikke er et af de projekter, der ligger først for. 4. Status for rettelse af indberettede fejl v/kristin Brøgger Jensen (udtalelse indhentet fra Digital Service) Der er pt. ved at blive udarbejdet et program til at foretage fejlretninger med. Det forventes i produktion inden årets udgang, og AO-hotline vil begynde med at bruge det til at rette nogle af de fejltyper, som ikke kræver omscanning/nyscanning. Mht. manglende sider, så er der pt. ikke planlagt noget samlet fejlretningsprojekt, som involverer scanning. Rigsarkivets scanningsenhed har en meget begrænset kapacitet, da størstedelen af finansieringen nu foregår som projektfinansiering for eksterne midler og særlige bevillinger. Derfor kan ressourcerne kun i meget begrænset omfang anvendes på fejlrettelser. Men, Rigsarkivet er klar over problemet, og det overvejes, hvordan det kan løses. Brugerrådsmedlemmerne fremsatte ønske om, at der indsættes markører, hvor der mangler sider i scanningerne. a. Udtalelse fra Digital Service vedr. spørgsmål til besked i forbindelse med fejlmelding, jf. mail (vedhæftet) fra Georg Brandt Christensen v/anders Sode- Pedersen Ind i mellem får brugerne ved fejlrapportering en besked, der lyder på Der er desværre sket en fejl. Din indberetning er muligvis ikke blevet gemt. Iflg. Anders Sode arbejder udviklerne på sagen, men der er endnu ingen løsning.

3 3 Brugerrådsmedlemmerne genfremsatte ønsket om at få en kvittering, når man har indberettet en fejl. Allan V/Kristin går videre med sagen. 5. Orientering om samarbejde med andre projekter v/allan Vestergaard Der vil fremover i endnu højere grad end i dag blive satset på samarbejder og foretages udveksling af ressourcer (data og indtastninger). Samarbejdspartnerne er DIS Danmark, Danish Family Search og MyHeritage. DDD skulle gerne på sigt komme med i Søg i samlingerne, men søgemulighederne her skal først forbedres. Indtastningerne fra Crowdsourcing-portalen er med i Søg i samlingerne. 6. Rigsarkivets generelle IT-udviklingsplaner i 2016/2017 v/anders Sode-Pedersen 1. Pga. besparelserne overdrages Rigsarkivets servere m.m. til Statens IT. 2. Rigsarkivets teknologiske gæld skal i de næste år afvikles. 3. Der bliver brugt en masse ressourcer på at håndtere afleveringen af digitale arkivalier. Brugerrådsmedlemmerne spurgte til tilgængeligheden for de nyafleverede digitale arkivalier. Anders Sode svarede, at der er mange personfølsomme oplysninger i, så de fleste vil ikke blive tilgængelige for offentligheden foreløbig (her spiller persondataloven også ind). 4. Der komme inden længe en ny version af Søg i samlingerne og en ny udgave af crowdsourcing-systemet 5. Der er ikke afsat særskilte ressourcer til udviklingen af AO. 7. Status for nye arkivalier på AO v/kristin Brøgger Jensen (status indhentet fra Digital Service) Den planlagte scanning i 2017 er: 1. Retsopgørsprojektet (kræver adgangstilladelse). Arkivalierne er først færdigscannet om et par år. Rigsarkivet arbejder på forskellige løsninger mht. adgangen til materialet. 2. Et mindre projekt omkring mest anvendte arkivalier 3. Amtssøgemidler 4. Folketællingen Er først tilgængelig i 2025, men det vil tage næsten 10 år at scanne den.

4 4 Brugerne vil fortsat løbende blive informeret på om kommende upload af nye arkivalier til AO. Nyt materiale på AO i 2017 vil bl.a. omfatte: 1. Mest anvendte arkivalier et lille projekt. Bl.a. protokoller og journaler fra Københavns politi, Mødrehjælpen i KBH og Psykiatrisk Hospital i Risskov. 2. Forskellige ældre scanningsprojekter, f.eks. sønderjyske grundbøger/grundakter 3. Retsbetjente indtil 1919 (Nørrejylland fortsat, derefter Fyn og Sjælland) 4. Billedfiler, lavet og overdraget fra brugerne 5. Vestindien (4 mio. billedfiler) 6. Amtssøgemidler fra Nørrejylland (fortsat) 7. Fotos bl.a. fra: Virksomhedsarkiver, fangefotos, landbrugsudstillinger, forsvarets arkiver, Ivigtut (kryolitminen på Grønland). 8. Orientering om Rigsarkivets frivillig-aktiviteter v/ Louise Skyggebjerg Crowdsourcing-projekterne er godt i gang. Projekterne kan ses på og omfatter projekterne: Krigene 1848 og 1864 Den kgl. pleje- og fødselsstiftelses arkiv Dansk Vestindien Sønderjyske arkivalier Dødsattester - I Odense har der været et frivilligprojekt med affotografering af dødsattester, og de er lagt ud til afskrift. I januar bliver der lagt et projekt op med afskrivning af register til lægdsruller. De afskrevne arkivalier kan søges frem i Søg i samlingerne, og de indtastede oplysninger bliver vist sammen med kildebilledet. Louise opfordrede brugerrådsmedlemmerne til at sige til, hvis de kender nogen, der gerne vil stå for et affotograferingsprojekt. Louise blev opfordret til at reklamere i Slægt & Data, og hun er allerede i gang med en artikel til bladet. 9. Henvendelser via brugerrådets mailbox m.v. Brugerrådets mailbox har modtaget en forespørgsel vedr. den slesvigske folketælling for 1803: Hvor befinder den sig og bliver den scannet? Svar: Rigsarkivet opklarer i første omgang folketællingens placering. Spørgeren og brugerrådets medlemmer hører nærmere. 10. Eventuelt Der blev diskuteret forskellige digitaliserede arkivaliegrupper, bl.a. tingbøgerne og Hornung & Møller.

5 Birgitte Hansen har fået ny mailadresse: 5

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl. 13.00-15.00 i Viborg Deltagere: Anton Blaabjerg (AB) Kirsten Sanders (KS) Jesper Skov (JS) Lone Bergmann (LB) Georg Brandt

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl. 14.00-16.30 Deltagere: Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver) (SEC) Georg Brandt Christensen (udpeget

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København den 4. april 2016 Afbud: Jesper Skov (DIS Danmark), Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver), Anton Blaabjerg

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København

Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København 1. Velkomst Allan Vestergaard bød velkommen. 2. Siden sidst Skolestuen er nu blevet lydisoleret, hvilket har medført en markant

Læs mere

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark)

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark) Referat fra Brugerrådsmøde på Landsarkivet for Fyn 13.3.2015 Til stede: Kenneth Jørgensen (brugerrådsrepræsentant), Finn Hannesborg (brugerrådsrep.), Johnny Wøllekær (Historiens Hus, Odense), Ellen Warring

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl i Viborg

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl i Viborg Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl. 14.00-16.00 i Viborg Deltagere: Birgitte Hansen (BH) Jesper Skov (JS) Lone Bergmann (LB) Georg Brandt Christensen (GBC) Svend-Erik

Læs mere

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet www.ddd.dda.dk Rigsarkivets mål er, at sætte data i spil så de skaber mest

Læs mere

Michael Dupont. Daisy og AO

Michael Dupont. Daisy og AO Michael Dupont Daisy og AO Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie AO Daisy Lidt om Arkivloven Andre gode steder på nettet Hvordan du finder det rigtige arkivalie Vigtigt, før du søger

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før

DET NYE ARKIVALIERONLINE. - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før DET NYE ARKIVALIERONLINE - inspiration til noget af dét, du måske IKKE har prøvet før FIND DIN SLÆGT De bedste kilder til slægtsforskning - udover kirkebøger og folketællinger - finder du samlet her. NYT

Læs mere

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde:

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde: Referat Møde: Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Rigsarkivet, Viborg Deltagere fra SA: Bente S. Vestergaard, Jesper Thomassen (JT), Steffen E. Jørgensen (SEJ) Eksterne deltagere: 23

Læs mere

DAISY eksempler på søgning

DAISY eksempler på søgning side 1 af DAISY eksempler på søgning Ulrich Alster Klug 2011 dannebrog@dk-yeoman.dk www.dannebrog.biz Mange synes, det er svært at søge i DAISY, og derfor vil jeg i denne note give nogle eksempler på,

Læs mere

Enkel vejledning til søgning og bestilling i DAISY

Enkel vejledning til søgning og bestilling i DAISY Enkel vejledning til søgning og bestilling i DAISY DAISY https://www4.sa.dk/content/dk/daisy/daisy_forside Brug lidt tid på at læse i vejledningerne på DAISY. Log ind med brugernavn og adgangskode. Hvis

Læs mere

Rigsarkivets mange tilbud. Af Michael Dupont

Rigsarkivets mange tilbud. Af Michael Dupont Rigsarkivets mange tilbud Af Michael Dupont Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie Grundlæggende om AO Grundlæggende om Daisy Kort om faderskabssager Kort om lægdsruller Arkivloven Hvordan

Læs mere

Per Andersen

Per Andersen Per Andersen pan@slaegt.dk Tiden går med. Næstformand i Danske Slægtsforskere Leder af Slægtsforskernes Bibliotek (Albertslund) Medredaktør på Slægtsforskeren Med-moderator for Facebook-gruppen Slægtsforskning

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl.

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. Referat Møde: Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet Deltagere fra SA: Rigsarkiver Asbjørn Hellum, vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen, vicedirektør Kirsten

Læs mere

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg Mødet blev afholdt den 20. november 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra mødet den 21. maj 2014 3. Medlemsstatus a.

Læs mere

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret? Statens Arkiver www.sa.dk www.sa.dk/ao Statens arkiver indgang til kilder og arkivalier. Vejledning til de mest brugte arkivalier m.m. findes øverst på siden. Statens Arkiver ArkivalierOnline. Her kan

Læs mere

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud Handlingsplan Brugerundersøgelse 2015 Foto: Torben Eskerud BRUGERUNDERSØGELSE 2015 - HANDLINGSPLAN Rigsarkivet gennemførte ultimo 2015 en brugerundersøgelse, hvis resultater kan ses her. Undersøgelsen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Forfædrene i hus og hjem

Forfædrene i hus og hjem Disposition: Indledning Ejendomsarkivalier Eksempel fra Fyn Afslutning Jytte Skaaning og Bente Klercke Rasmussen: Find din slægt - og gør den levende. Håndbog i slægtshistorie. 2003 og 2006. side 195-211

Læs mere

Fra spørgsmål til arkivalier

Fra spørgsmål til arkivalier Fra spørgsmål til arkivalier - Om Daisy, guider og registraturer Folder nr. 05 Rigsarkivet Søgning efter arkivalier På et arkiv kan det til tider opleves som en indviklet proces at komme fra spørgsmål

Læs mere

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv 9. december 2014, kl. 16-18 Dagsorden Dagsordenen blev ændret i forhold til det udsendte for at give bedre tid til orientering

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til?

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? De fleste af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges menigheder har et slægtshistorisk center i kirkebygningen men hvad kan vi som slægtsforskere bruge

Læs mere

Jeg er blevet bedt om at redegøre for de konsekvenser, der er forbundet med flytningen af Erhvervsarkivet fra Aarhus til Viborg.

Jeg er blevet bedt om at redegøre for de konsekvenser, der er forbundet med flytningen af Erhvervsarkivet fra Aarhus til Viborg. Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 49 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samrådsspm. G om Rigsarkivets flytning af Erhvervsarkivet fra Aarhus til Viborg Åbent 12. november 2014

Læs mere

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg Mødet blev afholdt den 27. maj 2015 Godkendelse af dagsorden og godkendelse af referat fra mødet den 26. november 2014 Dagsordenen blev godkendt. Formanden

Læs mere

Desuden: Allan Vestergaard, Rigsarkivet, Kristin Brøgger, Rigsarkivet og observatør på mødet

Desuden: Allan Vestergaard, Rigsarkivet, Kristin Brøgger, Rigsarkivet og observatør på mødet Kikkomiteen møde 12-04-2016 Deltagere: Nanna Floor Clausen (NC) referent, John Gregers Hvidkjær (JGH) Begge fra Rigsarkivet, Odense. Jens Karl Rasmussen (JKR) og Ove Kühn (OK) - for indtasterne, Svend

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.06.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især skifter indtil 1919 Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - Især om kirkebøger Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres

Læs mere

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Mandtal over et besat Danmark Den 5. november 1940 var der folketælling i Danmark. Syv måneder før var landet blevet besat af tyske tropper. Folketællingen

Læs mere

www.ao.salldata.dk Kirkebøger, Folketællinger, Borgerlige vielser Sønderjyske personregistre, Fødselsstiftelsen Skifter, Bygningshistorie, Brandforsikringer Lægdsruller, Erindringsmedaljer 1848-1850,1864

Læs mere

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk:

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk: Slægtsforskning Kilder Der er mange muligheder for at finde information om slægten. En vigtig og spændende kilde er fortællinger og oplysninger fra ældre familiemedlemmer. Kirkebøger og folketællinger

Læs mere

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016 Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev august 2016 Velkommen til vores første aften efter sommerferien. Så tager vi nu hul på en frisk sæson med slægtsforskning. Tirsdag den 6. september 2016

Læs mere

Arkivalieronline og de mange muligheder for slægtsforskere

Arkivalieronline og de mange muligheder for slægtsforskere Arkivalieronline og de mange muligheder for slægtsforskere ved Michael Dupont Hvad kan vi nå? Generel intro til AO Udvalgte arkivalier: Lægdsruller Faderskabssager Ejendomshistorie Hvad er AO? AO er en

Læs mere

Rigsarkivets digitaliseringsstrategi. NorDig oktober 2017 Jan Dalsten Sørensen

Rigsarkivets digitaliseringsstrategi. NorDig oktober 2017 Jan Dalsten Sørensen Rigsarkivets digitaliseringsstrategi NorDig 2017 25. oktober 2017 Jan Dalsten Sørensen 1 Baggrund Rigsarkivet har normalt 4-årige rammeaftaler med Kulturministeriet Som oplæg til den rammeaftale, som skulle

Læs mere

1 Københavns Skiftekommission

1 Københavns Skiftekommission 1 Københavns Skiftekommission Ulrich Alster Klug 2013 ulrich@dannebrog.biz, www.dannebrog.biz, www.dannebrog.biz/skifter/skifter_kbh.pdf På www.sa.dk => ArkivalierOnline under andre københavnske skifter

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur)

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Udklip Afsnit 5.1 Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Følgende udklip registreres i Arkibas under Enkelte artikler (U-signatur): Udklip fra aviser, blade bøger osv. som arkivet selv ejer. Udklip

Læs mere

Leverandørmøde. Rigsarkivet 10. november Leverandørmøde 1

Leverandørmøde. Rigsarkivet 10. november Leverandørmøde 1 Leverandørmøde Rigsarkivet 10. november 2016 Leverandørmøde 1 Leverandørmøde 10. november 2016 1. Velkomst og orientering fra Rigsarkivet Herunder ny strategi 2. Tilsyn med kvalitetssikring i statslige

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019 Grafisk design: Mette Secher RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019 VÆR MED TIL AT BYGGE BRO MELLEM FORTID, NUTID OG FREMTID Indsamling og Bevaring Rigsdagsgården 9 1218 København K OM RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE

Læs mere

Slægtsforskning i Sønderjylland

Slægtsforskning i Sønderjylland Slægtsforskning i Sønderjylland v. Arkivar Mai-Brit Lauritsen, Landsarkivet for Sønderjylland www.sa.dk Formålet med i dag Formålet med foredraget i dag er at give inspiration til, hvordan man kan komme

Læs mere

Information om dine rettigheder

Information om dine rettigheder Information om dine rettigheder DIT BREV FRA OMBUDSMANDEN Du har modtaget et brev fra ombudsmanden. Brevet kan være et svar på en klage, du har sendt til os. Så kan du læse i brevet, om vi kan hjælpe dig

Læs mere

KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK 2015 VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID SIDE TITEL MÅLGRUPPE 4 ARKIVLOVEN OG DEN OFFENTLIGE FORVALTNING Alle myndigheder 5 DET DIGITALE

Læs mere

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data 4. udgave marts 2016 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark Slægt & Data... 4 Hvad er DIS-Danmark Slægt & Data?... 4 Lokalforeningerne...

Læs mere

Aflevering af kommuner og og regioners digitale data og dokumenter til Statens Arkiver. En generel vejledning til kommunale og regionale myndigheder

Aflevering af kommuner og og regioners digitale data og dokumenter til Statens Arkiver. En generel vejledning til kommunale og regionale myndigheder Aflevering af kommuner og og regioners digitale data og dokumenter til Statens Arkiver En generel vejledning til kommunale og regionale myndigheder Version 3, juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

Statens Arkivers brugerundersøgelse Statens Arkiver Mai-Brit Lauritsen

Statens Arkivers brugerundersøgelse Statens Arkiver Mai-Brit Lauritsen Statens Arkivers brugerundersøgelse 2012 Statens Arkiver Mai-Brit Lauritsen Indholdsfortegnelse 1. Indledning og metode... 2 2. Brugerprofil... 3 3. Brugernes erfaring og tilfredshed med læsesalens service

Læs mere

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KURSER KONFERENCE ARKIVNETVÆRK

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KURSER KONFERENCE ARKIVNETVÆRK Grafisk design: Mette Secher Indsamling og Bevaring Rigsdagsgården 9 1218 København K www.sa.dk/kurser RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KONFERENCE ARKIVNETVÆRK OM RIGSARKIVETS, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep. 2017. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 7. december 2015 Tid 16:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Foreningsåret 2013 i DIS-Danmark

Foreningsåret 2013 i DIS-Danmark Foreningsåret 2013 i DIS-Danmark Bestyrelsens beretning DIS-Danmark har ca. 8000 medlemmer og er suverænt Danmarks største slægtsforskerforening. Arkivalieronline I løbet af 2013 er der kommet rigtig mange

Læs mere

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline Sådan finder du Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline RIGSARKIVET SIDE 2 TRIN 1: Vælg Find din slægt for at finde skifter På Arkivalieronline kan du finde skifter fra forskellige myndigheder

Læs mere

KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID

KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK 2016 VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID SIDE TITEL MÅLGRUPPE INDHOLD 4 ARKIVLOVEN OG DET DIGITALE ARKIV FOR STATSLIGE MYNDIGHEDER Statslige

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart.

Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart. Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart. Mødet starter kl. 10.30. Tilstede: Kirsten Sanders (KIS), Per Andersen (PAN), Kathrine

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Orientering om Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Til: Kulturudvalget, 12. november 2014 Kopi til: Orientering om status på Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE

Læs mere

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014.

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne Referat af HR5 møde 2014 i hjælpemiddelcenteret Dato: 10.11.2014 Tid: 16-18 Sted: Hjælpemiddelcenteret Københavns Kommune Mødedeltagere:

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004

Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004 Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004 1. Arkivbestemmelsernes gyldighedsområde 1.1. Bestemmelserne gælder for Københavns Kommunes valgte råd, udvalg

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING MANDAG D. 22. MAJ 2018, SKELGÅRDSKIRKEN Formanden bød velkommen til de fremmødte, heraf 16 stemmeberettigede. Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Sven-Erik Predstrup

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2012 Tid 17:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 1, Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend

Læs mere

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev september 2016

Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev september 2016 Slægtshistorisk Forening for Vestegnen Nyhedsbrev september 2016 Rettelse. Til orientering fra Yrsa Jeg skrev i sidste nyhedsbrev velkommen til nye medlemmer og der iblandt Winnie Aagaard hendes rigtige

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 23. februar 2015 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet

GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet GITTE CHRISTENSEN OG KATHRINE TOBIASEN Slægtsforskning på nettet INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 KAPITEL ET... 9 Kilder og kildekritik I gang med slægtsforskning... 10 Kirkebøger og folketællinger...

Læs mere

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE

Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres og vedligeholdes.

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec. 2018. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK INDHOLD SIDE 4 ARKIVLOVEN OG DET DIGITALE ARKIV FOR STATSLIGE MYNDIGHEDER STATSLIGE MYNDIGHEDER Få styr på regler og praksis for digital

Læs mere

Fæste- og aftægtsarkivalier

Fæste- og aftægtsarkivalier Fæste- og aftægtsarkivalier Fæstearkivalier Vælg www.wadschier.dk På fanebladet Kilder vælger du Søg arkivalier, og gør flg.: vælg som Arkivtype: Godsarkiv og som Landsarkiv: LAV/Nørrejylland. Så kommer

Læs mere

Magtens hierarki. Den retslige kommandovej. Retsbetjentarkiver - en guldgrube for slægtsforskere. På opdagelse i retskilder før 1919

Magtens hierarki. Den retslige kommandovej. Retsbetjentarkiver - en guldgrube for slægtsforskere. På opdagelse i retskilder før 1919 På opdagelse i retskilder før 1919 Disposition: 1. Indledning 2. Retssager hvad skal du vide, før du starter? herunder den administrative opbygning og administrationens sagsbehandling og søgemidler 3.

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Referat af 1. møde i Lokalforeningsrådet i Danske Slægtsforskere den 14. oktober 2018.

Referat af 1. møde i Lokalforeningsrådet i Danske Slægtsforskere den 14. oktober 2018. Kirsten Sanders, formand for Danske Slægtsforskere, bød velkommen og oplyste at der var i alt 60 tilmeldte deltagere, der repræsenterede 34 foreninger. Herudover var dele af Danske Slægtsforskeres bestyrelse

Læs mere

Tid og sted for næste møde: Tirsdag den 8. september 2009 kl.19:00-21:00 i Spejdergården, Helsingør

Tid og sted for næste møde: Tirsdag den 8. september 2009 kl.19:00-21:00 i Spejdergården, Helsingør 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS www.1helsingor.dk Mødereferat Dato: Ref.: 12. juni 2008 ULRIK BIRK 1 af 7 Vedr.: Bestyrelsesmøde Deltagere: Navn: Lone Littré Andreasen Jeanette Carlsen Vibeke

Læs mere

Arbejdsgange i RSYD med formuleret behov for digitalisering

Arbejdsgange i RSYD med formuleret behov for digitalisering Arbejdsgange i RSYD med formuleret behov for digitalisering Målet med præsentationen: Overblik over behov, ejerskab og løsninger Udveksling af idéer: tænk, jeg har da egentlig et behov, der ligner hvis

Læs mere

Hans Peter Poulsen, 1

Hans Peter Poulsen, 1 11-04-2018 Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. Alle besovede Fruentimmer, som

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept. 2019. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent &

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart.

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag 16.-17. juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Mødet starter kl. 10.30, og der er bestilt overnatning til alle (undtagen Arne). Der er afbud

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 21.06.2012 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Indsamling, registrering og formidling. Erik Kann

Indsamling, registrering og formidling. Erik Kann Indsamling, registrering og formidling Erik Kann 3 sider af samme sag? Disposition Dette foredrag Vores trygge hule er blevet opdaget eller noget om, hvad dette foredrag tager fat i Hvad nu hvis der ikke

Læs mere

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. 1 / 36 Den

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.02.2013 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 5 Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Svend C. Dahl Søren Drost Broegaard Lindy Nymark Christensen

Læs mere

1 Brandforsikring og ildebrand

1 Brandforsikring og ildebrand 1 Brandforsikring og ildebrand Ulrich Alster Klug, 2014 ulrich@dannebrog.biz 1.1 Brandforsikring for Sjælland scannes til AO Brandforsikringsarkivalier, nemlig brandforsikringsprotokoller og brandtaxationsprotokoller

Læs mere

Referat af KDAK s generalforsamling 21/

Referat af KDAK s generalforsamling 21/ Møde start: 19:30 Velkomst ved RP. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår NEJ, som blev enstemmigt valgt. NEJ konstatere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. 2. Valg af stemmetællere NEJ Forslår:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet kl møde. Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund

Referat fra bestyrelsesmødet kl møde. Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund , Referat fra bestyrelsesmødet 3.06. 2015 kl. 13.00-15.00 62. møde Mødested: UU-Vestegnen Vognporten 2, Albertslund Til: Niels-Carsten Blume (NCB) afbud, afbud fra suppleant Henriette Krag, Jan Eriksen

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C.

I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. Referat Møde i Boligsamarbejdet den 26.06.2014 16.30-20.00 I bestyrelseslokalet hos FaB, Vestre Stationsvej 5, 5000 Odense C. 1. DEL. Affaldsprojekt (ca. 30 min.) Christian og Sebastian fra Kl/7 præsenterede

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger 31. august 2017 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI-systemet

Læs mere

KOMBIT Videncenter. Bestemmelser til it-kontrakter om efterlevelse af Arkivloven. Version 1.0 (april 2017)

KOMBIT Videncenter. Bestemmelser til it-kontrakter om efterlevelse af Arkivloven. Version 1.0 (april 2017) KOMBIT Videncenter Bestemmelser til it-kontrakter om efterlevelse af Arkivloven Version 1.0 (april 2017) KOMBIT A/S, Halfdansgade 8, 2300 København S, CVR. 19 43 50 75 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Om at finde personer i 1900-tallet

Om at finde personer i 1900-tallet Om at finde personer i 1900-tallet PER ANDERSEN WWW.FAMILIESOGNING.DK Tiden går med.. Bestyrelsesmedlem, DIS-Danmark DIS-Danmarks bibliotek i Albertslund (bibliotek.dis-danmark.dk) Medredaktør på Slægtsforskeren

Læs mere

Skøde- og panteprotokoller

Skøde- og panteprotokoller Skøde- og panteprotokoller 5. okt. 2015 Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen Side 1 Aftaler om køb og salg af jord og ejendomme skal nedfældes i skøder og tinglyses. Tinglysningen finder sted i retterne

Læs mere