Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016"

Transkript

1 [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 Beretning v. administrerende direktør Erik Østergaard [Det talte ord gælder] Velkommen også fra mig til DTL-Danske Vognmænds generalforsamling Og også herfra et velkommen til ministeren. Jeg vil gå lige på: Det går godt for DTL. Vi leverer varen. Lige fra Tacho-Online, helt inde i lastbilen, til hjælp med virksomhedskontrol ude på pladsen, på telefonen fra regionskontorerne eller Grønningen og helt ind på Christiansborg og i ministerierne. Og nok så vigtigt: I Bruxelles. Vi leverer varen. Dét gør I også! Hver dag. I bringer gods på tværs af landet, og nogle gange også udlandet. I holder væksten, beskæftigelsen, ja hele Forretningen Danmark, kørende. Dét får I ikke meget tak for i medier, hos politikerne eller i befolkningen bredt.

2 [2] Men det er der heller ikke så mange andre faggrupper der gør, så det går nok. Når jeg besøger mange af Jer ude i landet enten til Jeres lokale generalforsamlinger, til Vognmandens Dag-arrangementer i specialforeningerne eller i Jeres virksomhed - så oplever jeg nogle virksomheder der har én ting til fælles: Det er selvfølgelig vognmandsvirksomheder. Men derudover er det meget forskellige virksomheder. Vi har nogle af landets største transportører. Og vi har en lang række selvkørende. Og alle dem ind imellem. Vi har folk der kører modulvogntog, kører med dyr, affald, grus For en jæger som mig, så har vi såmænd også nogen der kører våbentransporter. Alle mulige. Og DTL er vognmandsforeningen for de danske vognmænd i al deres bredde og al deres faglige tyngde. Det er jeg stolt af at være en del af. Og hvad er det så jeg og resten af DTL-holdet giver Jer tilbage? Lad mig starte med konsulenterne - som vi i øvrigt har fået en ekstra af siden sidst vi var til DTLs generalforsamling:

3 [3] Konsulenterne står hver dag klar med rådgivning til alle medlemmer, uanset om det gælder virksomhedskontrol. Eller en APV. Eller en konkret sag om juraen. DTL er sådan set bare et telefonopkald væk. Til gavn for alle DTLmedlemmer. Så er der tacho-online. Alle siger de er glade for det. De fleste er enige om, at det er markedets bedste produkt. Et højt specialiseret produkt, skabt til at forenkle Jeres hverdag i en jungle af regler og paragraffer og et sikkerhedsnet til at undgå bøder. Jeg kunne også nævne vores aftaler med Statoil, som nu hedder Circle K. Med Codan. Med SOS-Autohjælp. Og med flere andre. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige særligt tak til Codan og til Circle K,SOS-Autohjælp og Applus for det meget fine samarbejde og de gode løsninger vi får skruet sammen for DTL-Danske Vognmænds medlemmer. Det er i en klasse for sig! Jeg vil også gerne sige tak til alle de andre gode samarbejdspartnere. Og vel at mærke: Aftaler som opnås, og i mange tilfælde rigeligt dækker, udgifterne ved DTL-medlemsskabet. Vi bliver rost for at være gode til erhvervspolitik. Det er jeg glad for. Jeg synes også I har ret For mig er det en benhård kamp for de danske vognmænds overlevelsesbetingelser. Det pæne ord er ofte rammebetingelserne men jeg mener faktisk, at dét vi taler om, er overlevelsesbetingelserne.

4 [4] Forleden trak ministeren L118 tilbage. Et lidt usædvanligt skridt. Men et godt sådant. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at kvittere for beslutningen overfor ministeren. Lovforslag 118 betød, at der fremover ville kunne laves overenskomster på helt andre og lavere niveauer for løn- og arbejdsvilkår. Det ville i så fald have betydet, at Jeres konkurrenter kunne hyre folk ind på langt lavere niveau. Og for de selvkørende ville det betyde at I skulle ud og slås om opgaverne med udsigt til langt lavere fortjeneste. Hvis I altså overhovedet ville komme i betragtning til opgaverne Overlevelsesbetingelser? Ja, jeg ved jo godt, at der også i fremtiden vil blive kørt med gods i Danmark. Det jeg taler om, er om det er danske vognmænd med chauffører på danske løn- og overenskomstforhold, på et niveau som vi kender det på et niveau, så man kan leve et almindeligt liv i Danmark. Jeg synes tiderne viser meget tydeligt, at der er et behovs- og interessefællesskab for netop de danske vognmænd - på danske plader og med ordnede forhold. Når L118 nu er taget af bordet, så skyldes det ikke mindst at DTL i skarpe vendinger har kritiseret det. Vi kommer til at følge det forslag ministeren har annonceret vil komme til efteråret meget nøje. Og vi kommer til at byde det maksimal modstand, hvis ikke det sikrer DTL-Danske Vognmænds medlemmer mod unfair konkurrence.

5 [5] Hver dag kæmper vi for at opnå det bedst mulige. For vognmændene. I gør det I er bedst til: At drive vognmandsforretning. Vi gør dét vi er bedst til: At sikre Jeres muligheder for at drive vognmandsforretning på nogle ordentlige betingelser. Det er jeg stolt af og det er dét I får for pengene, som en del af DTLs medlemsservice. I DTLs formålsparagraf tilsiges det, at vores opgave er: At varetage medlemmernes erhvervsøkonomiske interesser samt skabe kendskab til og forståelse for transporterhvervet, herunder sikre det bedst mulige omdømme for branchen. Det tør jeg godt sige, at vi har levet op til også i det forgangne år, siden vi sidst var samlet til generalforsamling. Jeg noterede mig, at Danske Speditører var ude, her lidt tidligere på måneden, og mene at DTL taler erhvervet ned. Nu nævnte jeg jo lige, at der i vores formål stå nævnt, at vi skal bidrage til at værne om branchens omdømme. Har speditørerne så ret? Skader DTL branchens omdømme? De nævnte eksplicit, at den store politiske debat DTL stablede på benene på Kronborg i starten af folketingsvalgkampen i juni sidste år, havde været dårlig for branchen. De kritiserede en artikel i Jyllands Posten under overskriften Balkan i Padborg - og medierne generelt - for kun at fokusere på det negative.

6 [6] Jamen, altså. Mage til klynk skal man lede længe efter. I kan vælge at lukke øjnene, I kan vælge at kigge væk. Stikke hovedet i et hul i jorden. Men dermed går problemerne jo ikke væk. Det er problemerne ude i virkeligheden - der skræmmer unge væk fra erhvervet. Ikke overskriften. I dag er kampen om de unge benhård. Men den helt store udfordring er selvfølgelig, at der findes en virkelighed, som de unge klogt nok forholder sig til: At de risikerer at skulle være i konkurrence med bulgarske, rumænske eller makedonske chauffører, der vil køre det samme læs for 1/3 Så hvem tror vi, at vi snyder? Tror vi at de unge ser sig selv stifte familie, købe et pænt hus, få en køn kæreste hvis de skal gøre det for rumænsk løn? Jo, jo den er nok fyrstelig, lønnen - i Rumænien Men hvis nu kæresten ikke drømmer om at bo der? Men drømmer om et hus i Egtved eller Slagelse? Jeg synes det er vigtigt at få sagt også til ministeren i dag - at rekrutteringen til vognmandsbranchen, den starter med chaufførerne. Det er blandt chaufførerne at vi finder den gruppe, som siden bliver vognmænd og som skal drive transport- og logistikopgaver i Danmark i fremtiden. Og det er også fra den gruppe de mere specialiserede vognmænd rekrutterer. Men nu står vi sådan set i et vadested:

7 [7] Vi kan enten åbne for helt nye og lave niveauer for løn- og arbejdsvilkår, og så forsvinder chauffør-erhvervet væk fra danskere og bliver gradvist overtaget af udenlandske chauffører. Dermed mister vi formentlig også fødekæden til nye danske vognmandsforretninger. De vil i stedet koncentreres på eksisterende færre og større virksomheder. Eller vi kan gøre den indsats - erhvervet i samarbejde med politikerne - og få skabt ordentlige vilkår for arbejdet i branchen: kontrol med og benhårde sanktioner overfor fusk og plattenslageri et dansk niveau for løn- og arbejdsvilkår for alle i branchen, også for udlændinge der reelt kører indenrigskørsel i Danmark mere fokus på sikkerhed mindre på bureaukrati og papirnusseri Det havde jeg lejlighed til at drøfte med ministeren for nylig til en vejgodskonference som ministeren havde taget initiativ til og tak for det! Vi kom omkring mange gode, vigtige og rigtige ting. Jeg vil også gerne kvittere for, at ministeren er gået seriøst ind i debatten om hvordan vi kan gøre hele komplekset omkring køre- hviletid og ikke mindst sanktionsregimet mindre ødelæggende for vognmænds og chaufførers hverdag og arbejdsglæde tak for det. Men vi kommer ikke uden om, at den store trussel for rekruttering, det er unfair konkurrence og udsigten til at skulle konkurrere om opgaverne mod helt andre løn- og arbejdsvilkår. Så ved jeg godt at ministeren på dette sted plejer at springe op og sige, at den tale skal holdes i Bruxelles.

8 [8] Det hørte vi også på samrådet i Folketinget forleden. Og det er jeg fuldstændig enig i. Men det er jo først og fremmest ministeren, der skal holde den tale i Bruxelles. På vegne af danske vognmænd. På vegne af danske chauffører. På vegne af den danske model. Og jeg skal da hilse og sige, fra mit sidste besøg i Bruxelles for et par uger siden, at der burde være lydhørhed for mit synspunkt. Så ministeren skal ikke frygte en mur af fjendskab eller modstand. Jeg oplever et Europa Parlament, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping. Jeg oplever en Kommission, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping. Og jeg oplever en voksende række medlemslande, der er langt mere optaget af kampen for fair konkurrence og imod social dumping. Dét kan DTL og NLA tage en betydelig del af æren for. Og dét er selvfølgelig også grunden til at DTL-Danske Vognmænd udviste rettidig omhu og åbnede et kontor i Bruxelles et kontor som nu drives af de nordiske vognmandsorganisationer i fællesskab. Det er selvfølgelig også derfor at hele tanken bag og samarbejde i NLA er så meningsfuldt. At vi for snart mange år siden var så fremsynede, at vi samlede os i en stærk alliance, med vores nordiske kolleger.

9 [9] Og det er jo lykkedes NLA, med Søren som spydspidsen i Bruxelles, at skabe den øgede bevidsthed om branchens reelle udfordringer og vilkår. Så ministeren kan roligt holde talen i Bruxelles. Dét er ikke noget jeg tror. Det er noget jeg ved For nu at citere ministerens tidligere formand, Anders Fogh Rasmussen. Men som ministeren ved, så er det sjældent nok at sige tingene én gang i Bruxelles. Man skal nogle gange gentage sig selv så mange gange, at man selv bliver træt af at høre på det. Men nu er situationen faktisk den, at det ikke er nødvendigt for regeringen og for ministeren, at sparke døren ind til EU på det her spørgsmål. For døren er allerede åben. Det bekræftede Kommissær Bulc i spørgerunden med Europa Parlamentsmedlemmerne tidligere på ugen. Så vi skal - selvfølgelig - gøre det af hensyn til det fremtidige arbejdsmarked i Danmark. Af hensyn til arbejdspladserne og de unges muligheder. Det er lidt vigtigt for mig at få sagt: Det her land har altså stadig rigtig mange som ikke er gearet til det meget boglige. Der skal være et arbejdsmarked for de danske unge som ikke kan holde ud at sidde på skolebænken for længe ad gangen. Så også her gælder det: Vi må være ærlige om udfordringerne. Ellers kan vi jo ikke løse dem.

10 [10] Det vil være for omfattende at nævne alle de sejre og delsejre DTL leverer gennem et år. Jeg har dog lyst til at pege på en enkelt aktuel sag: Den meget udskældte udligningsordning, der har kunnet tvinge Post Danmarks konkurrenter til at betale et tvangsbidrag til at dække underskuddet i det statsejede Post Danmark Ja, den afskaffes med virkning fra 1. januar Mange af DTLs både små og store medlemsvirksomheder arbejder med pakkedistribution. Udligningsordningen er ét af de områder, hvor Post Danmark har en politisk bestemt konkurrencefordel over for de private virksomheder. Det ophører nu ikke mindst takket være DTLs indsats. Jeg ved, at det berører rigtig mange af Jer. Da vi var samlet til generalforsamling sidste år stod valgkampen til Folketinget og lurede i horisonten. Den kom så buldrende ind over landet en måneds tid senere. Og jeg tør godt sige, at DTL fik sat sit fingeraftryk på sagerne: Jeg nævnte før vores TV2-News transmitterede politikerdebat fra Kronborg nogle få dage ind i valgkampen:

11 [11] Partiledere, ministre, tidligere som nuværende, en gruppeformand osv. trak det meste af en dag ud af valgkampsprogrammet for at debattere bl.a social dumping og unfair konkurrence. Johanne Schmidt Nielsen, Pia Olsen Dyhr, Magnus Heunicke, Manu Sareen, Søren Pape Poulsen, Claus Hjort Frederiksen, Simon Emil Ammitzbøll og Kristian Thulesen Dahl. Vi taler om A-kæden i dansk politik. Og på dagen kom både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet med hver deres politiske udspil, med forslag til at imødegå vognmandserhvervets udfordringer. Få dage senere fulgte SF op med deres udspil, og tog sendetid på Danmarks Radio sammen med vores egen Ole Bang fra 1.-maj kendt som Røde Ole, som vi hørte før Ret beset satte DTL et af de mere markante fingeraftryk på den politiske folketingsvalgkamp. For en lille organisation løftede vi vores branchens vilkår og rammebetingelser helt ind i kernen af den politiske debat Det synes jeg vi står os godt ved [pause] Jeg vil gerne sige lidt om varebilsområdet: Polen et land som ellers har forvoldt en del skade på den danske godskørsel er nu selv blevet ramt af problemer med social dumping på vare- og kurerbilsområdet. En skæbnens ironi, ville nogen sige. Men det viser jo, at problemerne er derude.

12 [12] Og derfor er jeg også rasende glad for, at 2015 og 2016 er blevet det store gennembrud for DTLs netværk for kurer- og varebilstransportører. Og at vi indenfor det seneste år har vundet yderligere gehør for vores sag. De kulminerede foreløbigt for nogle uger siden, da Socialdemokratiet fremlagde et beslutningsforslag om ordnede forhold på området for biler under 3500 kr. Der er i den forbindelse grund til at sende en stor tak til socialdemokraterne Christian Rabjerg Madsen og Rasmus Prehn, som har fremsat forslaget, der skal 2.behandles på tirsdag. Vi håber flertallet kan holde og at vi med lidt held kan have noget kvalificeret lovgivning på området sidst på året. Og endelig, en kvittering for det store forarbejde og den helt konkrete indsats som vores netværk, med Thomas fra Røde Kro Kurer i spidsen, lægger for dagen i kampen for ordnede forhold og højere standarder. Tak for det. Også når det gælder trafiksikkerhed, synes jeg vi kan være vores indsats bekendt. Sidste år bød igen på at markant fald i antallet af højresvingsulykker. Det mener jeg bl.a. skyldes en god og synlig indsats både på grund af gode politiske beslutninger - og indsatsen ude i gadebilledet fra Dansk Cyklistforbund og deres direktør Klaus Bonddam og fra DTL-Danske Vognmænd. Det er en glimrende kampagne der kører i disse uger.

13 [13] Og igen i år er DTL også at finde i kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde, som i år blev skudt igang for en måneds tid siden. Men i år og foreløbig i de kommende 2 år kommer DTL til at gøre en endnu større indsats. Vi har nemlig fået en betydelig sum penge af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal. Og for de midler kommer DTL-Danske Vognmænd til i de kommende år at sikre meget mere opmærksomhed på trafiksikkerheden. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal for den tillid de har udvist DTL-Danske Vognmænd ved at betro os midler til at gøre endnu mere for at sikre børnene bedst muligt i trafikken. Tak for dét! Alt dette får mig til at sige følgende: Der sker rigtig mange gode ting i vores branche. Der er rigtig mange begivenheder, politiske løsninger, konkrete virksomheder osv. som hver dag gør en positiv forskel. Derfor er kampen om branchens renommé også en fortsat kamp der skal tages. Vi skal selvfølgelig vise at det gode frem: Tag f.eks de teknologiske muligheder der åbnes med platooning. Som vores egen Finn Bjerremand sagde det på TV2-News, da vogntoget kørte fra Sverige gennem Danmark til Holland, for godt en måned siden:

14 [14] Platooning reducerer vognmandens udgifter til brændstof, platooning reducerer brændstofforbruget og mindsker dermed CO2-udledningen og vi bruger samtidig teknologien til at øge trafiksikkerheden. Det er 3 gode ting. Og på spørgsmålet om ikke det ville koste arbejdspladser, så svare Finn, som sandt er, at fly jo også styrer sig selv. Men der er stadig en kaptajn på plads ved styrepinden. Jeg har også allerede nævnt vores arbejde med trafiksikkerheden, både i forbindelse med højresving og mere generelt. Det gælder i forhold til at få ryddet op i branchen og sikre nogle gode forhold. Det gælder i forhold til rekruttering og imagepleje overfor unge, som skal tage springet ind i branchen. Aktuelt i samarbejde mellem DTL-A, ATL og 3F. Vi har indgået i arbejdet om en større rapport om hvordan transportsektoren kan bidrage til øget reduktion i C02-udslip. Og dette arbejde tager vi også op sammen med kollegerne i NLA, fra Norge, Sverige og Finland. Vi gør altså meget som branche. Og vi har en selvforståelse derefter. Vi både kan og skal vise det og fortælle de historier. Det synes jeg også vi gør. Men vi må ikke stikke os selv blår i øjnene. For de fleste danskere, der ikke har noget direkte med vognmandserhvervet at gøre, så er billedet mere nuanceret.

15 [15] Så fylder elefantoverhalingen meget. Eller østchaufførerne der står stille på en rasteplads i ugevis. Eller avishistorien om en chauffør, der kører med magneter. Så lad også dette være anledningen til at slå fast, at til syvende og sidst, så har vi selv det første og det sidste ansvar for hvordan Verden ser på os. Og derfor også en appel til, at vi samlet bidrager til at rydde op og holde selvjustits i branchen. Jeg så en artikel for nylig som påpegede, at det er en god forretning for de virksomheder der opfører sig ordentligt, udviser samfundssindelag, har en god social profil osv. Og jeg ved, at mange DTL-vognmænd gør en håndfast og solid indsats, for at sluse unge mennesker ind på arbejdsmarkedet, som systemet ellers havde opgivet. Tak for dét! Vi må starte med os selv. Og så ved man jo også, at det bliver gjort godt Og så til noget helt andet, som man siger Nu har vi jo ministeren her i dag. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal formulere det pænt, men OK: Forslaget om spærretider for særtransporter det er en ommer! Det vi hører, der er, at vindmølleproducenterne vil lægge fremtidige aktiviteter i udlandet.

16 [16] Det er tab af arbejdspladser og en masse følgeindustri. Jeg synes det her lugter af, at der er i regeringen er en opfattelse af, at der er nogle nødvendige og nogle unødvendige transporter. Det synspunkt deler jeg ikke. Ingen vognmand har et incitament til at køre en overflødig tur. Ingen kunde har noget incitament til at booke en overflødig transport. Så enkelt er dét. For mig at se vil forslaget om yderligere og skærpede spærretider vil give en lang række praktiske problemer. Vi får brug for nogle reelle parkeringsmuligheder og rastepladser, der kan håndtere særtransporterne. For med spærretider risikerer vi, at transporterne brydes op og kommer i karambolage med køre-hviletiden. Undskyld, minister: Men det lyder dyrt! Det bliver dyrt for kommunerne i forbindelse med offentlige anlægsopgaver. Det bliver dyrt for virksomhederne. Spørg den virksomhed på Fyn, der maler vindmøller. Er hans arbejde unødvendigt? Er de arbejdspladser han har skabt, den ekspertise han har opnået, mindre værdifuld for Danmark? Nu har regeringen flyttet en række arbejdspladser ud i landet for et større milliardbeløb. Dét skal jeg ikke blande mig i.

17 [17] Men så går man målrettet efter at lamme en række virksomheder, der for en meget stor dels vedkommende bor og skaber vækst og beskæftigelse i netop udkants-danmark. Jeg forstår simpelthen ikke, at når vi nu har en række virksomheder i nogle af de tyndest befolkede områder i landet men ikke nødvendigvis dem med mindst asfalt så går man med sylespids præcision efter at vanskeliggøre deres forhold. Og det rammer altså vores kran-blokfolk - vores medlemmer. Vi har landets bedste erfa-gruppe omkring kran-blok og særtransporter. Det er de folk, der bliver ramt. De sidder her i salen. For hvad? Jeg må spørge ministeren: Er det virkelig særtransporterne, der er det store trafikale problem på vejene i Danmark? Er vi som samfund bedst tjent med at vanskeliggøre forholdene for vores virksomheder i udkants-danmark? Det giver simpelthen ikke mening! For mig lyder det som en god gammeldags Molbo-historie. Der må sidde nogle borgmestre og deres lokale virksomheder derude og tage sig til hovedet. Jeg startede med at sige, at det går godt i DTL. Dét gør det. Jeg vil gerne kvittere for den gode dialog vi har rundt i landet med de lokale og regionale bestyrelser.

18 [18] Jeg vil gerne kvittere for samarbejdet i DTL-bestyrelsen, som jeg synes har været konstruktivt og udbytterigt. Jeg synes vi har indfriet de delmål vi satte os for sidste år og har fået skærpet profilen, trimmet økonomien, fokuseret indsatserne. Det samme gælder arbejdet i NLA. Også her vil jeg gerne kvittere for samarbejdet med vores gode, nordiske kolleger. Det vokser sig stærkere og stærkere. Dag for dag. Uge for uge. År for år. Jeg oplever, at vi har en organisation, fra det lokale arbejde til det internationale arbejde, der trækker i samme retning og har forståelse for, at begge dele er både rigtigt, vigtigt og nødvendigt for det samlede DTL. Det er sådan det skal være. Det giver grund til optimisme. Den synes jeg vi skal dele. Jeg glæder mig til at få talt med flere af Jer om det i løbet af dagen og under vores festaften senere. Tak for ordet.

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 Beretning ved næstformand Ole Bang Jensen [Det talte ord gælder] Jamen, jeg vil da også gerne have lov at byde

Læs mere

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014 [Det talte ord gælder] Kære DTL-medlemmer, vognmænd, delegerede, gæster, familie, venner... Igen - velkommen til DTL-generalforsamling 2014 her i Kolding. Som I ved er dette min sidste generalforsamling

Læs mere

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28.

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28. [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 Formand Martin Danielsens tale til DTL-Danske Vognmænds generalforsamling Oslo-båden 28. maj 2016 [Det talte ord gælder] Dejligt at se jer alle sammen igen!

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

Martin Danielsen beretning DTL-generalforsamlingen 2014

Martin Danielsen beretning DTL-generalforsamlingen 2014 [Det talte ord gælder] 10-15 min. Jeg vil gerne starte med at sige, at det som altid er godt at være til generalforsamling i DTL. Det er godt at se Jer alle sammen. Jeg har set frem til, at vi skal have

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Sideveje i Dansk Transport

Sideveje i Dansk Transport Sideveje i Dansk Transport Arbejdsliv, løn og levevilkår for bulgarske, rumænske og makedonske chauffører i Danmark og Vesteuropa. En rapport om arbejdskraftens fri bevægelighed på transportområdet. Efteråret

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Fremsat den 5. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Finn Sørensen (EL), Christian Juhl (EL) og Jørgen Arbo Bæhr (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Erik Østergaards beretning - DTL-generalforsamling 2014

Erik Østergaards beretning - DTL-generalforsamling 2014 [Det talte ord gælder] Engang imellem bliver jeg spurgt, hvorfor jeg bruger så megen tid på cabotage-diskussion. Nogen siger det er jo den vej det går, Erik det er udviklingen. Vi må følge med tiden. Andre

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Beretning SØV-generalforsamling 2016

Beretning SØV-generalforsamling 2016 Beretning SØV-generalforsamling 2016 Jeg har en drøm - Om at vi kan få overenskomster, som er mere enkle og forståelige for både arbejdsgivere og arbejdstagere - Om at vi kan få køre- hviletidsbestemmelser,

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot udsigt til Danmark!

Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot udsigt til Danmark! Embargo: Det talte ord gælder TALE AF NORDISK MINISTER MANU SAREEN TIL ØRESUNDSSEMINAR DEN 29. NOVEMBER 2012 Tak for ordet og tak for at jeg må tale på dagens seminar på dette sted, hvor der er en flot

Læs mere

Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2.

Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2. 1 Formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen Tale ved præsentationen af tænketanken EUROPA Mandag den 2. december 2013 Godmorgen, og også et velkommen til dette møde fra mig.

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

Mette Reissmann. December 2014. Indhold

Mette Reissmann. December 2014. Indhold Mette Reissmann Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! De bedste julehilsner fra Mette Reissmann (MF) udlændinge og integrationsordfører samt formand for by og boligudvalget December 2014 Indhold

Læs mere

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører.

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. Mit hjem Din Fart? 2010 Hvis du skal i kontakt med pressen kan det være rart at have gennemgået en række af de mest almindelige spørgsmål. Vi har listet nogle op her og også givet et bud på et svar. Kampagnebudskab:

Læs mere

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer 2/2017 Østjylland Unge talenter til forbundet OK 2017: Sådan kommer vi videre Høj pensionsalder kræver bedre rammer Flemmings leder Tilbagetrækningsalderen er stadig for høj Da det i slutningen af maj

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping!

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 24. november 2017 Seks ud af ti danske lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne

Læs mere

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding Generalforsamling lørdag den 31. marts 2012 på Comwell Kolding Direktørens bertning v/adm. direktør Jacob Chr. Nielsen Side 1 af 7 ITD s generalforsamling 1. Indledning 2011 er det første år, hvor jeg

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Fælles erklæring om god praksis i dansk lastbiltransport Et holdningsdokument fra ITD, DTL, DI Transport og ATL

Fælles erklæring om god praksis i dansk lastbiltransport Et holdningsdokument fra ITD, DTL, DI Transport og ATL Fælles erklæring om god praksis i dansk lastbiltransport Et holdningsdokument fra ITD, DTL, DI Transport og ATL Tiltrådt af organisationerne 27-08-2010 Fælles erklæring om god praksis i dansk lastbiltransport

Læs mere

ytårskuren For dialogen, viljen til at tale sammen og viljen til at lytte, er forudsætningen for alt det andet, vi gerne vil opnå.

ytårskuren For dialogen, viljen til at tale sammen og viljen til at lytte, er forudsætningen for alt det andet, vi gerne vil opnå. Borgmester Gert Jørgensens tale ved nytårskur n ytårskuren for erhvervslivet den 13. januar 2014 [Det talte ord gælder.] Godt nytår, alle sammen. Det er dejligt at se jer. Dejligt, at så mange bakker op

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed

Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed Troværdighedsundersøgelsen 2014: Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed Både statsminister Helle Thorning-Schmidt og oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen må se langt efter danskernes

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 B 103 Bilag 1 Offentligt 15. maj 2017 Folketinget Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Vedrørende forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

REALKREDITFORENINGENS ÅRSMØDE DEN 7. APRIL 2016

REALKREDITFORENINGENS ÅRSMØDE DEN 7. APRIL 2016 REALKREDITFORENINGENS ÅRSMØDE DEN 7. APRIL 2016 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at tale her i dag. Realkreditten er en institution i Danmark. For det meste tager vi den for givet. Det

Læs mere

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked.

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked. Det danske arbejdsmarked er unikt. Vi evner at kombinere fleksibilitet og tryghed, og regulering af lønninger sker uden politisk indblanding. Det gør vores økonomi omstillingsparat i en tid, hvor den globale

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009

Medlemsbrev. Kære Radikale medlem. Tema: Herning Kommunes økonomi og Budget 2009 Medlemsbrev RADIKALE VENSTRE v/torben Ringsø Jensen Børglumvej 87 st. th. 7400 Herning Tlf.: 22 73 11 58 22. oktober 2008 Kære Radikale medlem Temamøde om Herning Kommunes økonomi Orientering og drøftelse

Læs mere

Lars Løkke Rasmussens tale.

Lars Løkke Rasmussens tale. Lars Løkke Rasmussens tale. Det er en stærk Lars Løkke Rasmussen, der kommer op på talerstolen i Marienborg den 1. Januar 2011. Jeg syntes ikke, at Lars normalt er en mand der høster ros som den store

Læs mere

Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her i dag. og fortælle om de danske prioriteter og indsatsområder i Østersøregionen.

Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her i dag. og fortælle om de danske prioriteter og indsatsområder i Østersøregionen. Det talte ord gælder Europaministerens tale ved seminar i Baltic Development Forum om Danmark og Østersøsamarbejdet den 10. juni 2013 Tak til Baltic Development Forum for invitationen til at komme her

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Konference om et bedre psykisk arbejdsmiljø Velkomst ved: Jens Jensen Direktør for Arbejdstilsynet DET TALTE ORD GÆLDER Jeg vil gerne fra Arbejdstilsynets side byde velkommen til denne konference, hvor

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016. I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016. I dette nyhedsbrev kan du læse om: Christiansborg, lørdag den 13. februar 2016 I dette nyhedsbrev kan du læse om: - Dansk Folkeparti vil have en hjemsendelsesstrategi - Vækst i hele Danmark - Spørgsmål om udgifter til flygtninge - Aftale

Læs mere

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk 19.08.09 Side 1 af 6 'DQVNHUQHXQGHUNHQGHUIO\JWQLQJHSROLWLNNHQ 1RWDWIUD&HYHD Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk XGDIGDQVNHUHHULPRGDW'DQPDUNWURGVHU)1 VDQEHIDOLQJHURJ

Læs mere

FALLIT og LØGNE Leif.

FALLIT og LØGNE Leif. Medlemsblad for Københavns Aktive Taxiforening KAT-Bladet nr. 3. 2013. Peter Igen-Igen Kjærgaard. FALLIT og LØGNE Leif. Loven gælder ikke for Grønland, Færøerne og Taxa. Side 1 Peter Igen-Igen Kjærgaard.

Læs mere

Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind - UgebrevetA4.dk

Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind - UgebrevetA4.dk ERFARINGER FRA METROBYGGERIET Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Fredag den 22. december 2017 Da byggeriet af metroen i København

Læs mere

HJULENE RULLER Pæne lønninger er ingen hindring for at skabe job Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 9.

HJULENE RULLER Pæne lønninger er ingen hindring for at skabe job Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 9. HJULENE RULLER Pæne lønninger er ingen hindring for at skabe job Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 9. juni 2015, 05:00 Del: Vi kan sagtens konkurrere med kineserne, polakkerne og tyskerne,

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016

Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016 Kære repræsentantskab Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016 Hvis vi ser ca. et år frem i tiden, så skulle vi i dag meget gerne stå med en ny aftale med det offentlige. En aftale, der skal afløse

Læs mere

Det ligner slave arbejde

Det ligner slave arbejde stop social dumping Hver dag er der nye eksempler på underbetaling af udenlandske arbejdere, som ofte lever under slavelignende forhold. Social dumping breder sig til flere og flere brancher. Vi har allerede

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af færdselsloven Til lovforslag nr. L 30 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 23. november 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Ændring af sanktioner

Læs mere

Samrådet i dag handler om østeuropæisk arbejdskraft, og de udfordringer det kan give for det danske arbejdsmarked.

Samrådet i dag handler om østeuropæisk arbejdskraft, og de udfordringer det kan give for det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 441 Offentligt T A L E 20. maj 2016 Samrådstale om østeuropæisk arbejdskraft den 10. juni 2016 J.nr. 2016-3268 Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse.

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. /2IRUPDQG+DUDOG% UVWLQJ PDM Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. Det er nemt at holde sammen i medgang. Det

Læs mere

Anne Nygaard (R): Theresa Blegvad, Venstre. Og hvis jeg kunne få markeringerne under Theresa, så vil det være rigtig super.

Anne Nygaard (R): Theresa Blegvad, Venstre. Og hvis jeg kunne få markeringerne under Theresa, så vil det være rigtig super. Sag 9: Aarhus Internationale Sejlsportscenter Og vi går videre til Kultur og Borgerservices sag nummer 9, Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Er der nogen, der har nogle kommentarer kan de klares med

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 14 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft

Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft 54 pct. af danskerne mener, at udenlandsk arbejdskraft vil blive et problem for det danske arbejdsmarked og 59 pct., at den trykker lønnen. Særligt de erhvervsfaglige

Læs mere

Jørgen Christensen,

Jørgen Christensen, Jørgen Christensen, 30-01-14 Aller først vil jeg sige tak for indbydelsen til denne konference. Det er for mig meget vigtigt, at få sat fokus på, hvad der sker i grænseområdet når virksomheder flytter

Læs mere

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Transportudvalget 2011-12 L 135 Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 135 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 0. april 2012 1. Udkast til Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 439 Offentligt Tale til samråd Spørgsmål O-S (sammenfatning): På baggrund af BPA-evalueringen bedes oplyst, hvilke ændringer regeringen overvejer

Læs mere

Antallet af tilladelser til chauffører fra ikke-eu-lande er steget med hele 60 procent siden Det år blev der givet tilladelser.

Antallet af tilladelser til chauffører fra ikke-eu-lande er steget med hele 60 procent siden Det år blev der givet tilladelser. RÆS MOD BUNDEN Chauffører fra fattige lande strømmer hertil Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 13. november 2017 Markant flere chauffører fra lande som Filippinerne og Usbekistan får lov

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån.

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. værd at vide om din bank Tryghed i din økonomi Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. Tryghed i din økonomi Med vores nye kampagne sætter

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer.

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. Den 1. maj 2005 PDMWDOH Y/2VHNUHW U)LQQ6 UHQVHQ (Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Jeg har glædet mig til at være her i dag og fejre 1. maj med jer. I en tid hvor samfundet bliver mere og mere

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere.

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. Beretning 2015 2015 var bestemt ikke noget godt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var året, hvor vi senest den 15. september

Læs mere