2. nyhedsbrev Formand/Formandskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. nyhedsbrev Formand/Formandskab"

Transkript

1 2. nyhedsbrev 2013 Formand/Formandskab Før havde FrivilligCenter og Selvhjælp Vejle en formand. Nu har man et formandskab. Hvorfor nu det og hvad er forskellen? En formand har et stort ansvar og mange opgaver. Man føler, at der hele tiden er noget man skal tage sig af. I et formandskab er man flere om at dele opgaven. En person er blevet til 3 med hvert sit ansvarsområde. En tager sig af alt vedr. økonomien, en eller to klarer Facebook, en er med lektiecaféen, en er med i styregruppen for selvhjælpsområdet osv. Formandskabet består af Anders (underskrivningsansvarlig), Kasper og Birthe. Først skulle vi lige få det til at fungere finde ud af hvem gør hvad hvem har ansvar for hvad. Hvis ikke det er klarlagt, hvem der har ansvar for hvad ja så er der ingen der har ansvaret. Man regner med, at det klarer de andre 2 nok. Sådan er det ikke. Og hvordan arbejder vi. Vi mødes sådan ca. hver anden til tredje uge. Den daglige leder er ofte med til møderne. Her orienterer vi de andre om, hvordan det går på hver vores område er der nogle problemer er der nye tiltag, der skal sættes i gang, hvad skal på dagsorden til næste bestyrelsesmøde, hvordan går det med økonomien osv. Vi har udarbejdet en liste over ansvarsområderne. Listen er variabel og ændres løbende bl.a. ved nye tiltag. Dagsorden til bestyrelsesmøder laves i fællesskab og sammen med dgl. leder. Hvis der er uklarhed om en opgavefordeling så drøftes det i Formandskabet Formandskabet har nu virket i godt et år. Vi har fundet en god rytme i samarbejdet og udvikler stadig arbejdsformen. Et formandskab kan kun være et gode for en forening. Vi er 3 personer fra hver sin aldersklasse og med hver sin baggrund til at inspirere og udvikle FrivilligCenter og Selvhjælp Vejle. Alle ønskes en rigtig dejlig sommer. På vegne af formandskabet Birthe Bjerg Kontakt os, hvis din forening vil vide mere om et formandskab.

2 Frivillighed er temaet i dette nyhedsbrev Vores landsforening, Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark afholdt medlemsmøde marts 2013 og havde to særdeles interessante oplæg ang. frivillighed. Nogle få udpluk: oplæg v/ professor Eva Sørensen, Institut for Samfund og Globalisering, RUC herunder præsentation af forskningsrapport om samme emne. At frivillige har behov for styring og ledelse er en af pointerne i en forskningsrapport fra 2012 udarbejdet for Væksthus for ledelse. Ledelse af frivillige er en nødvendig og ofte tidskrævende aktivitet, der kalder på en anden form for ledelse end den, der praktiseres i offentlige organisationer. Ledelse af frivilliges samproduktion af velfærdsservice peger på fire udfordringer, som ledelse af frivillige rummer: Rammesætning, styring, håndtering og evaluering. Vi skal diskutere, hvordan civilsamfundet, herunder FriSes medlemmer, kan spille en afgørende rolle i forhold til løsning af kommunernes behov samt faciliteter samarbejde partnere imellem, så kommunerne ikke går solo med opgaven. Frivillige og offentlige sætter begge fingeraftryk på velfærdsydelser. Begge parter skal være i maskinrummet helt fra starten. Når offentlige samarbejder med frivillige, er det nødvendigt, at offentlige slippe kontrollen, og at det ikke foregår på det offentliges præmisser. 1. oplæg Selvhjælp som sundhedsfremme: Samarbejdsmuligheder og faldgruber v/ Knud Bragh Matzon, Sundhedschef i Tønder Kommune Samarbejde med det offentlige er et område, der rummer et enormt potentiale, både fagligt og økonomisk. Knud Matzon vil give os et indblik i muligheder, potentiale og faldgruber for udviklingen af selvhjælp som sundhedsfremme set fra en kommunal chefstol. I Tønder Kommune er tænkningen Hvordan kan kommunen være med til at hindre tilgang af nye brugere af offentlige ydelser? Styrk selvhjælp/frivilligheden! Frivillige skal være med i hele processen. Det dur ikke, at kommunen starter noget og derefter inviterer frivillige foreninger til et samarbejde. Tønder Kommune betaler selvhjælpskoordinators løn (Selvhjælp Sydvest), fordi det kræver professionel ledelse at håndtere dette vigtige område. Kommunen blander sig ikke i Selvhjælp Sydvest. Både politikere og embedsmænd er meget glade for tilbuddene i Selvhjælp Sydvest. Eksistensen af grupper hindrer tilgangen af nye brugere af offentlige systemer. Frivillige jobs/frivilligcentre/selvhjælp: Giver mennesker en følelse af sammenhæng, noget som det offentlige ikke kan. Holder mennesker sunde. Er sundhedsfremme (ikke forebyggelse, som drejer sig om sygdom og at forebygge forværring = en professionel opgave).

3 2. oplæg Selvhjælp som sundhedsfremme: Samarbejdsmuligheder og faldgruber v/ Knud Bragh Matzon, Sundhedschef i Tønder Kommune Samarbejde med det offentlige er et område, der rummer et enormt potentiale, både fagligt og økonomisk. Knud Matzon vil give os et indblik i muligheder, potentiale og faldgruber for udviklingen af selvhjælp som sundhedsfremme set fra en kommunal chefstol. I Tønder Kommune er tænkningen Hvordan kan kommunen være med til at hindre tilgang af nye brugere af offentlige ydelser? Styrk selvhjælp/frivilligheden! Frivillige skal være med i hele processen. Det dur ikke, at kommunen starter noget og derefter inviterer frivillige foreninger til et samarbejde. Tønder Kommune betaler selvhjælpskoordinators løn (Selvhjælp Sydvest), fordi det kræver professionel ledelse at håndtere dette vigtige område. Kommunen blander sig ikke i Selvhjælp Sydvest. Både politikere og embedsmænd er meget glade for tilbuddene i Selvhjælp Sydvest. Eksistensen af grupper hindrer tilgangen af nye brugere af offentlige systemer. Frivillige jobs/frivilligcentre/selvhjælp: Giver mennesker en følelse af sammenhæng, noget som det offentlige ikke kan. Holder mennesker sunde. Er sundhedsfremme (ikke forebyggelse, som drejer sig om sygdom og at forebygge forværring = en professionel opgave). Samspil, samarbejde, samskabelse De pressede budgetter har sat skub på kommunernes lyst til at inddrage frivillige, men det behøver ikke at være noget minus. På visse punkter kan det give besparelser, men der sker også en masse spændende ting, og nogle steder er der kommet en mere helhedsorienteret social indsats, som giver mening for borgerne. Casper Bo Danø, sekretariatsleder i Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark.

4 Samarbejde mellem Vejle Kommune og Frivilligcenter & Selvhjælp Vejle Igennem alle de 23 år, vores forening har eksisteret, har der været samarbejde, og det har løbende udviklet sig. I øjeblikket ser det sådan ud: 3. Sundhedscentret og FCSV samarbejder om netværksgrupper for personer, der har gennemgået Patientuddannelsen i Sundhedscentret. Deltagerne bliver tilbudt at fortsætte som netværksgruppe i FCSV. 4. Lindegården, demensvejledere og demenspsykologen og FCSV samarbejder om netværksgrupper for pårørende til demente, der har gennemgået psykologens kursus for pårørende. Deltagerne bliver tilbudt at fortsætte som netværksgruppe i FCSV. 5. Lindegården har fået hjælp af FCSV til at starte en Vennekreds. 6. ADHD. Kommunens ansatte kan opfordre personer med ADHD til at kontakte FCSV for at få individuelle samtaler og/eller deltage i en selvhjælpsgruppe. Det samme gælder forældre med børn, der har ADHD. 7. Styr på økonomien. Kommunens ansatte kan opfordre personer, der har svært ved at styre økonomien og lægge et budget til at kontakte FCSV, hvor to frivillige, tidligere bankrådgivere, stiller sig til rådighed. 8. Individuelle samtaler. Kommunens ansatte opfordrer nogle personer til evt. at få en samtalepartner i FCSV. Der kan være tale om op til 10 samtaler. 9. Bisidderservice går begge veje. Det vil sige, at kommunens ansatte kan opfordre en person til at få en bisidder fra et frivilligcenter med til et møde. 10. Børnegrupper. Børn & Unge afdelingen er behjælpelig med at sende information om nye børnegrupper til relevante institutioner og ansatte. Det drejer sig om børn i skilsmissefamilier og børn med syg eller handicappet søster/bror. 11. Frivilligt arbejde. FCSV synliggør frivillige jobs og formidler frivillige til nogle kommunale institutioner: Bakkegården, Hovergården, Lindegården, Center Vejle, Mølholm Skole og Nørremarkens Skole (skoleboder). 12. Frivillig Fredag. Kommunens kontaktperson til det frivillige arbejde deltager i styregruppen vedr. Frivillig Fredag Netværksgrupper for expats og danskere. Jobcenter Vejle og FCSV samarbejder om at starte sådanne grupper og har afholdt et fælles event som optakt. Den første gruppe er i gang. Expats er udenlandsk arbejdskraft og deres evt. partner. Derudover får FCSV mange andre henvendelser/forespørgsler fra kommunens ansatte om et muligt samarbejde og om, hvad FCSV kan hjælpe borgere med. Samskabelse er et ret nyt og meget brugt begreb om samarbejdet mellem det offentlige og civilsamfundet/frivillige foreninger, og ovenstående eksempler viser, at det allerede fungerer på allerbedste vis. Det er selvfølgelig som altid vigtigt at være opmærksom på spilleregler for dette samarbejde: hvem gør hvad fordelingen af opgaver mellem professionelle og frivillige.

5 Det er klart, at alle disse samarbejdsopgaver kræver megen koordinering, og derfor er det nødvendigt for os at have en selvhjælpskoordinator ansat. I år kan det af økonomiske årsager kun lade sig gøre at have en sådan 7 timer om ugen i 10 måneder, og det betyder desværre, at vi ikke kan efterkomme alle ønsker om samarbejde og hjælp til borgere. Men der er ingen tvivl om, at selvhjælpsområdet er i fremgang, og det vil gavne rigtig mange mennesker. Selvhjælp er at bruge egne ressourcer og at hjælpe sig selv og andre Vores forening har succes og får flere og flere medlemsforeninger, som efterspørger forskellige former for foreningsservice, og som bruger de dejlige lokaler mere og mere. Desuden får vi som altid mange henvendelser fra mennesker i alle aldre om individuel hjælp jfr. vores tilbud. Vi har mange og meget dygtige frivillige medarbejdere, som er grundlaget for vores tilbud. Tak til jer alle! Tak til alle medlemsforeninger for opbakning til vores fælles sted. Det betyder meget at have et så godt og stort bagland (pt. 65 medlemsforeninger), og vi imødekommer gerne ønsker og forslag fra jer. Det kan være om at arrangere temamøder, kurser eller andet. Kontakt os endelig med ideer! Og tak for at alle er så gode til at rydde op og vaske op efter sig Frivillig Fredag sæt kryds i kalenderen! Den sidste fredag i september er den nationale frivilligdag. Ugen op til Frivillig Fredag kan også bruges til arrangementer. Formålet er at sætte fokus det frivillige arbejde. Vi har booket Søndertorv og har inviteret til at deltage i en styregruppe, som nu består af Vejle Handicap Center, Hjerteforeningen, Birger Kruse (Vejle Kommune) og Frivilligcenter & Selvhjælp Vejle. Temaet er frivilligt arbejde, som på forskellig vis skal synliggøres, fx hvilke foreninger der tilbyder hvilke job. Samme dag uddeles Frivilligprisen. Den 23. oktober arrangerer Frivilligrådet og de 5 frivilligcentre i kommunen temamøde om Frivillighed i Vejle Kommune, og forhåbentlig lykkes det at få professor Lars Skov Henriksen til at komme med oplæg. Samtidig er der valg til Frivilligrådet. Sæt kryds i kalenderen! Frivilligt arbejde Vi har over 60 frivillige jobs i vores jobmappe og mølle samt på hjemmesiden. Noget relativt nyt er at klare et frivilligt job hjemmefra via computeren: virtual volunteering. Er virtual volunteering noget for din forening? En journalist, der udarbejder en pressestrategi. En programmør, der udvikler en ny funktion til hjemmesiden. Eller en psykolog, der besvarer spørgsmål fra foreningens brugere. Virtual volunteers bidrager med timer og værdifuld viden, men uden at møde op hos foreningen de gør en forskel hjemmefra. Når I søger virtual volunteers, når I ud til potentielle frivillige fra hele landet. Det kombineret med den fleksibilitet, arbejdet hjemmefra giver de frivillige øger jeres sandsynlighed for at finde den rette frivillige til opgaven. Virtual volunteering er især en god idé til konkrete opgaver, der kræver specifikke kompetencer, fx inden for kommunikation, it eller rådgivning.

6 Projects Abroad i Danmark. Vi er en organisation der arrangerer frivilligt arbejde i ulande for danskere i alle aldersgrupper. Vi har i år sendt en del mennesker fra Vejle af sted til frivilligt arbejde i forskellige ulande. Samtidigt oplever vi en stigende interesse fra voksne der ønsker at arbejde frivilligt i udlandet under sikre vilkår, og med en troværdig organisation bag sig. Dette er vi selvfølgelig rigtig glade for, da vi oplever at vores voksne frivillige virkelig kan gøre en forskel på især vores humanitære projekter og på vores skoleprojekter, hvor deres livserfaring virkelig kommer til sin ret. Frivilligcenter & Selvhjælp Vejle arrangerer et foredrag om frivilligt arbejde i ulande hvornår vides ikke endnu. Hjemmesiden For nogen tid siden tog vi en ny hjemmeside i brug, som er fælles hjemmesidelayout for mange frivilligcentre. Vores dygtige, frivillige webmaster er af forskellige årsager blevet forsinket med hensyn til at lægge vores egne tekster ind, men nu går det fremad. Kalundborg Ældreråd besøger os mandag d. 11. juni for at høre om vores mange tilbud, og bagefter besøger de Frivilligcenter Egtved, som også har gang i rigtig mange ting. Seniorudvalget og Ældrerådet i Vejle er inviteret til at deltage. Sommerferie. Vi har lukket i uge 28, 29 og 30. Foreninger og grupper, som har nøgle, kan benytte lokalerne mod selv at sørge for at holde stedet rent og i orden, der bliver nemlig ikke gjort rent i den periode. Hvor har I et rart arbejdsmiljø, og hvor er det dejligt at komme her. Udtalt af en bruger 3. juni.

4. nyhedsbrev Vi ser frem til fortsat godt samarbejde i 2014 og ønsker alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

4. nyhedsbrev Vi ser frem til fortsat godt samarbejde i 2014 og ønsker alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. 4. nyhedsbrev 2013 Julehilsen fra Bestyrelsen Tak til alle for et godt og indholdsrigt år i Frivilligcenter & Selvhjælp Vejle. Der har været stor aktivitet på frivilligcenterområdet, der dækker foreningservice,

Læs mere

Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner

Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner Velkommen til fælleskabet! 69 Frivilligcentre fordelt på 62 kommuner FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Konsulentbistand Kurser, uddannelse og temadage Netværk og sparring Synliggørelse og interessevaretagelse

Læs mere

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016

Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Referat fra årsmøde i FrivilligCenterEgtved Tirsdag d. 8.marts 2016 Deltagere fra følgende foreninger: Datastuen, Centerrådet for Egetoft, Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors, Ældre Sagen, Pensionistforeningen

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år.

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 29. september, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet.

Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan. Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Hvad kan frivillige som vi ansatte ikke kan Samspil mellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Center for Frivilligt Socialt Arbejde CFSA er det nationale videns-, kompetence og udviklingscenter

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

FRISES STRATEGI FOR SELVHJÆLP

FRISES STRATEGI FOR SELVHJÆLP FRISES STRATEGI FOR SELVHJÆLP 2013-2015 Indhold 3 Forord 4 6 10 12 14 16 17 Baggrund for strategien Strategiske målsætninger At styrke selvhjælps ydelser, kvalitet & fortsatte udvikling At selvhjælp bliver

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Kan man lede frivillige?

Kan man lede frivillige? Kan man lede frivillige? 24. april 2013 Dorte Nørregaard Gotthardsen Albanigade 54E, 1. sal 5000 Odense C tlf: 66 14 60 61 info@frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde er et landsdækkende

Læs mere

De næste skridt hvordan kan man etablere det gode samarbejde? Odense d. 20. juni 2013 Anita Sørensen ans@frivillighed.dk

De næste skridt hvordan kan man etablere det gode samarbejde? Odense d. 20. juni 2013 Anita Sørensen ans@frivillighed.dk De næste skridt hvordan kan man etablere det gode samarbejde? Odense d. 20. juni 2013 Anita Sørensen ans@frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde er et landsdækkende videns-, kompetence- og

Læs mere

TRIVSELS-grupper for Børn & Unge

TRIVSELS-grupper for Børn & Unge TRIVSELS-grupper for Børn Unge Hvad er baggrunden for projektet? Det er vigtigt, at børn og unge trives. TRIVSEL er afgørende for, at elever er glade og trygge i klassen. Glade og trygge børn og unge har

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016 Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Oslo 29. januar 2016 Agenda Frivilligcentrene i Danmark Finansiering Frivilligheden i en brydningstid Evaluering af Frivilligcentrene

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning

Beretning for Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg. Indledning Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2013 Indledning 2013 har været et travlt år. Vi har i forbindelse med kommunevalget haft travlt med at søge at gøre politikerne opmærksomme

Læs mere

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN 2017 Indledning Frivillighuset Vindrosen har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre den frivillige sociale indsats i Esbjerg Kommune. Dette gøres blandt andet

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I FRIVILLIGRÅDET D KL STED: Frivilligcenter Egtved, Kirkevej 23, 6040 Egtved

REFERAT FRA MØDE I FRIVILLIGRÅDET D KL STED: Frivilligcenter Egtved, Kirkevej 23, 6040 Egtved REFERAT FRA MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 5.11.18 KL. 16.00 STED: Frivilligcenter Egtved, Kirkevej 23, 6040 Egtved Mødedato 5. november 2018 Mødested Frivilligcenteret Kirkevej 23, 6040 Egtved Mødetidspunkt

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout Bestyrelsen Vita Andreasen, formand Vita Petersen, næstformand Kirsten Pedersen, kasserer Hanne Ladegaard Annette Henckel Inger Bredtoft Linda Nissen Allan Bentzen, suppleant Lisbeth Møllegaard Hansen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 23. maj 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Årsberetning 2013 Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Opsætning og tryk Selvhjælp Fredericia-Middelfart Årsberetning 2013 Selvhjælp

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN

ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN ÅRSBERETNING FRIVILLIGHUSET VINDROSEN Indledning Frivillighuset Vindrosen har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre den frivillige sociale indsats i Esbjerg Kommune. Dette gøres blandt andet gennem

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse strategi Aktivt medborgerskab er en grundpille i et velfungerende

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

Dokumentation for en overordnet strategi eller forandringsteori for frivilligcentret med mål og opfølgning herpå. Af mål bør der indgå følgende:

Dokumentation for en overordnet strategi eller forandringsteori for frivilligcentret med mål og opfølgning herpå. Af mål bør der indgå følgende: FCG Handleplan Den nye definition for et Frivilligcenter og kriterier for at modtage grundfinansiering er udgangspunkt for denne handleplan. Bestyrelsen i FrivilligCenter Greve har valgt at følge de anbefalinger

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK

FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK FRIVILLIG FREDAG ERHVERVSLEDER I PRAKTIK Bliv praktikvært og få ny inspiration til foreningen HVAD ER EN PRAKTIK? Erhvervsleder i praktik er en aktivitet, der er udviklet i et samarbejde mellem IBM Danmark

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2015

Nyhedsbrev Oktober 2015 Nyhedsbrev Oktober 2015 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse vores statusrapport for 3 kvartal i satspuljeprojektet. Efter sommerferien har der været særdeles

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat:

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat: GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Pensions- og handicapafdelingen BILAG 1 til SOU møde 18.05.2005 - Statusbeskrivelse for De Frivilliges Hus maj 2005 NOTAT Dato: 27.0.2005 Af: Paya Hauch

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

Samskabelse hvad er op og ned? Og hvordan gør vi i praksis? Hjerteforeningen 6. maj 2017

Samskabelse hvad er op og ned? Og hvordan gør vi i praksis? Hjerteforeningen 6. maj 2017 Samskabelse hvad er op og ned? Og hvordan gør vi i praksis? Hjerteforeningen 6. maj 2017 Om Center for Frivilligt Socialt Arbejde CFSA er det nationale videns-, kompetence og udviklingscenter om frivilligheden

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom

Læs mere

Haderslev Kommune Projektbeskrivelse

Haderslev Kommune Projektbeskrivelse Haderslev Kommune Projektbeskrivelse Projektfor mål, organisering, faser, aktiviteter mm. fra udviklingsforløbet Understøttelse og udvikling af samarbejde og samskabelse i Haderslev Kommune. Udarbejdet

Læs mere

Resultater af dokumentationsundersøgelsen for Kontakt mellem mennesker, Svendborg

Resultater af dokumentationsundersøgelsen for Kontakt mellem mennesker, Svendborg Indholdsfortegnelse: Resultater af dokumentationsundersøgelsen for Kontakt mellem mennesker, Svendborg INDLEDNING... 2 SVARPROCENT... 2 MÅLGRUPPE... 2 Tabel 1: Målgruppefordeling... 3 Figur 1: Målgruppefordeling...

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016, Formand Sommerferien er begyndt for skolerne. Det betyder også, at ferietiden begynder for rigtig mange mennesker - og det betyder, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus vil holde

Læs mere

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset.

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset. Notat Opsamling fra workshop med frivilligområdet 5. marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget afsatte på udvalgsmødet den 4. december 2018 150.000 kr. til styrkelse og synliggørelse af den frivillige indsats

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2015 Indledning 2015 var det andet år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Nyhedsbrev november 2014

Nyhedsbrev november 2014 Nyhedsbrev november 2014 Nyt fra FriSe (Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark) Grundfinansiering for 2015 er på plads! Efter en hektisk aften og formiddag er det nu endelig lykkes FriSe at få bekræftet fra

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Velkomst og hvem er vi her i dag? Hvad er formålet med Frivillig Fredag? Flash back til 2012 Frivillig Fredag-praktik Social gadekunst et

Læs mere

Dansk Epilepsiforening Medlemsundersøgelse Nordic Excellence Worldwide

Dansk Epilepsiforening Medlemsundersøgelse Nordic Excellence Worldwide Dansk Epilepsiforening Medlemsundersøgelse 13 1 Agenda Resultater Hvad er status, og hvilke resultater er der fundet Kl. 17. 18.1 Workshop Hvad gør vi ved det? Kl. 18. 19.1 (debat i grupper og fremlæggelse)

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom Rehabilitering og rådgivning Hvad tilbyder sundhedscentret? Sundhedscenter for Kræftramte er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og

Læs mere

Arrild Privatskole. HUSK: Skolefesten d Husk også madbestilling senest d.01.04

Arrild Privatskole. HUSK: Skolefesten d Husk også madbestilling senest d.01.04 -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 12/2019 HUSK: generalforsamlingen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 FRIVILLIGHUSET VINDROSEN

ÅRSBERETNING 2018 FRIVILLIGHUSET VINDROSEN ÅRSBERETNING 2018 FRIVILLIGHUSET VINDROSEN Indledning Frivillighuset Vindrosen har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre den frivillige sociale indsats i Esbjerg Kommune. Dette gøres blandt andet

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen, Klara Lynge, Birthe Jensen, Jens Carlo Pedersen Mødefrekvens i gruppen: Efter behov

Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen, Klara Lynge, Birthe Jensen, Jens Carlo Pedersen Mødefrekvens i gruppen: Efter behov Dato December 2012 Dok.nr. 1 021175 Sagsnr. 11/8059 Ref. Lene Nørlund Afrapportering 2012 på Politik for Sindslidende Gruppe: Bo- og Hverdagsliv Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen,

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommer Nyhedsbrev Juli 2017 Aktivitetskalender 3. kvartal 2017 Torsdagscafé hver torsdag fra kl. 14.00 til 16.00 Torsdagscafeen

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige GUIDE Rekruttering af unge frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Rekruttering af unge frivillige...................................................... 3 Fakta og tal om unges frivillige engagement..........................................

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 2/2017

NYHEDSBREV NR. 2/2017 NYHEDSBREV NR. 2/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nye brochure og vores nye hjemmeside. Endvidere om grupper på vej herunder Trivselsgrupper for børn og unge (skoleelever). Selvhjælp

Læs mere

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik I Jammerbugt Kommune findes der over hundrede frivillige foreninger, organisationer og grupper, der arbejder frivilligt for at hjælpe andre og gøre hverdagen lettere

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

FRISES STRATEGI FOR FRIVILLIGCENTRE

FRISES STRATEGI FOR FRIVILLIGCENTRE FRISES STRATEGI FOR FRIVILLIGCENTRE 2013-2015 Indhold 3 Forord 4 6 8 12 14 18 19 Baggrund for strategien FriSes strategiske målsætninger At styrke frivilligcentrenes ydelser, kvalitet & fortsatte udvikling

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Fremtidens frivillighed og samspillet mellem det offentlige og civilsamfundet.

Fremtidens frivillighed og samspillet mellem det offentlige og civilsamfundet. Fremtidens frivillighed og samspillet mellem det offentlige og civilsamfundet. Hjerteforeningen, Roskilde 3.oktober 2018 Center for Frivilligt Socialt Arbejde CFSA er det nationale videns-, kompetence

Læs mere

DECEMBERKONFERENCEN 2009 EMNE: Udsatte børn

DECEMBERKONFERENCEN 2009 EMNE: Udsatte børn EMNE: Udsatte børn VÆRT: Rose TID: 13.45 STED: 12 DELTAGERE: 7 Inddragelse af forældre Integration og brobygning Frivilligcentre og samarbejde på tværs Grupper for misbrugsbørn + psykiatri Godt samarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Handicapudvalget 26-03-2014 Bilag 1: Status for det frivillige sociale område NOTAT Dato: 28.02.2014 Af: Trine Sandberg Ladegaard Indledning Det frivillige sociale område

Læs mere

De frivillige peers. Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark. Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde

De frivillige peers. Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark. Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde De frivillige peers Ása Hrefnudóttir, Peer-Netværket Danmark Uddannelsesseminar, Center for Frivilligt Socialt Arbejde Ramme for oplægget i dag Det handler om at matche de frivillige peers med den ønskede

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

Årsberetning Frivilligcenter Middelfart 2017

Årsberetning Frivilligcenter Middelfart 2017 Årsberetning Frivilligcenter Middelfart 2017 Forord Frivilligcenter Middelfart er en paraplyorganisation for de frivillige sociale foreninger, klubber og organisationer i Middelfart. Frivilligcentret skaber

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening Udskrevet: 2016 Indhold Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening.................... 3 2 Guide Forventningsafstemning

Læs mere

Gør din forening attraktiv -ind i hjertet af din forening/gruppe

Gør din forening attraktiv -ind i hjertet af din forening/gruppe endnu mere Gør din forening attraktiv -ind i hjertet af din forening/gruppe Frivilligcenter Hillerød d. 27. april 2011 Velkomst og præsentationsrunde Hvad er tanken med Attraktiv forening? Workshop: Ind

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Udvikling af fremtidens aktivitets- og samværstilbud i København Workshop 2 Nordvest den 1. oktober 2015

Udvikling af fremtidens aktivitets- og samværstilbud i København Workshop 2 Nordvest den 1. oktober 2015 Udvikling af fremtidens aktivitets- og samværstilbud i København Workshop 2 Nordvest den 1. oktober 2015 Københavns Kommune Socialforvaltningen Borgercenter Voksne 01-10-2015 Hvad? Hvordan? Formålet med

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 11. juni 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 11. juni 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 4, 6700 Esbjerg d. 11. juni 2018 kl. 16.00-18.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende Nyhedsbrev sommer 2019 Plejecentret Bøgevænget Kære borger og pårørende I sommerudgaven af Bøgevængets nyhedsbrev kan du blandt andet læse om den internationale Hvad er vigtigt for dig? -dag, om Bøgevængets

Læs mere

Socialt Udviklingscenter SUS

Socialt Udviklingscenter SUS Socialt Udviklingscenter SUS er et socialt konsulenthus på 22. år! Organiseret som almennyttig forening. Vi udvikler sociale initiativer og løser opgaver sammen med kommuner og foreninger. Hvordan udvikler

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Frivillighed Den Boligsociale Årskonference 2019

Frivillighed Den Boligsociale Årskonference 2019 Frivillighed Den Boligsociale Årskonference 2019 Program 15.30-15.45: Velkomst og tjek-ind 15.45 16.30: Frivillighed i Danmark og i udsatte boligområder 16:30 17.10: Samarbejde om frivillighed 17.10 17.30:

Læs mere

FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014

FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014 FÆLLES OM KVALITET FÆLLES OM KVALITET Frivilligcentrenes kvalitetsgrundlag November 2014 Udgivet af: Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark Østerågade 2, 1. th. 9000 Aalborg Tlf.: 98 12 24 24 E-mail: frise@frise.dk

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Nyt i Frivilligcenteret

Nyt i Frivilligcenteret Nyt i Frivilligcenteret Nye medarbejdere Projektkoordinator for projekt Selvhjælp Vores nye projektkoordinator for selvhjælp Anders B. Jeppesen har mange spændende tanker om selvhjælp og glæder sig til

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2018 INDHOLD: Hilsen fra formanden Kommende arrangement: Sommerfest Infomøde i Varde Inspirationsdag i Esbjerg Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen 1 NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

Læs mere

Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune

Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune Fremsat af Frivillighusets bestyrelse i samarbejde med Center For Frivilligt Socialt Arbejde og Jammerbugt Kommunes Social og sundhedsudvalg. Behandlet af Social

Læs mere

DEMENS OG TEKNOLOGI. Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle

DEMENS OG TEKNOLOGI. Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle Hvad kan vi, hvad må vi, og hvad vil vi? Et TEMAMØDE om, hvordan vi bruger ny teknologi optimalt i vores sundhedsprofessionelle indsats for demente Tirsdag den 29. maj 2018 Kl. 10 14 på Esbjerg Kommunes

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Årsberetning for FrivilligCenter Give 2011.

Årsberetning for FrivilligCenter Give 2011. s. 1 Årsberetning for FrivilligCenter Give 2011. FrivilligCenter Give blev indviet 7/12 2006. Styregruppen består af: Helga Veis Feld. Telefontjenesten ( Sekretær ) Ida Hansen. Telefontjenesten og Madlavning

Læs mere

SAMSKABELSE ELLER SAMARBEJDE? Forskelle, fordele og fremgangsmåder

SAMSKABELSE ELLER SAMARBEJDE? Forskelle, fordele og fremgangsmåder SAMSKABELSE ELLER SAMARBEJDE? Forskelle, fordele og fremgangsmåder Kursus v. EnviNa v. Marie Baad Holdt, NGO Academy Program Hvad er samskabelse? Forskellige former for samarbejder Hvorfor samarbejde og

Læs mere

Torben Madsen. FVC Give Knud Møller (næstf.) Erik Andersen. Handicapgruppen Jens Bork Peter Skov Jørgensen

Torben Madsen. FVC Give Knud Møller (næstf.) Erik Andersen. Handicapgruppen Jens Bork Peter Skov Jørgensen REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 4.2.19 KL. 16.00 - ca. 19.00 STED: Frivilligcenter Børkop, Englystparken 3, Børkop Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broen-vejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Velkommen til Vores frivilligverden Frivilligcenter Furesø har siden sin start tilbudt foreningsservice i Furesø Kommune. I

Læs mere